Legfontosabb > Tervezés

Szűk fürdőszoba kialakítása (75 fotó)

A hosszúkás fürdőszoba nem kivétel, hanem szabály a kis lakásokra, padlásokra és épületekre, ahol a vízkezelő helyiséget nem eredetileg tervezték. De még egy szerény felvétel is elegendő, ha a javítás kezdete előtt a legkisebb részletre kell gondolni a jövőbeli eredményre. Hogyan készítsünk egy keskeny fürdőszobát, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük? A bútorok és vízvezetékek elhelyezésének szabályai, dekorációs lehetőségek, szokatlan módszerek a tér bővítésére - mindezt megtalálja ebben a cikkben.

A fő hibák egy keskeny fürdőszobában

Nem szabványos méretük miatt a hosszúkás szobák néha hasonlítanak folyosókra vagy raktárakra. Ennek az észlelésnek az oka az ízléstelen belső tér, amely nem veszi figyelembe az elrendezés sajátosságait. Szűk fürdőszoba tervezésénél világos geometriai és művészeti törvények kell, hogy legyenek. Az arányok, vonalak, színek és anyagok harmóniájának betartása óriási szerepet játszik egy szűk helyiség beállításában, és a tömörített téglalap alakú térben tapasztalható hibák nagyon észrevehetők.

A design gyakori hátrányai közé tartozik, hogy kiemelje a paletta túlzott fényerejét és kontrasztját, a túl sötét és tompa színek használatát, amelyek sötétítik a belső teret. Azonban észrevehető kombinációk hasznosak lehetnek, ha bölcsen alkalmazza azokat.

A második probléma a függőleges és a vízszintes egyensúly hiánya. Hosszú csempe, szegély, széles tükör és nagy téglalap alakú kád teszi a belső homályosságát. A magas üvegfalú zuhanyzók, oszlopok, alátétek és függőleges minták segítenek a helyzet javításában.

A részletekkel való túlterhelés szinte minden kis helyiség hiánya, köztük szűk egészségügyi létesítmények. Ez túlságosan vékony kivitelű lehet, a teljes körű tárolórendszerek hiánya, és sok, a felesleges tétel nem látható. Ezért fontos, hogy a függőleges helyet szekrénnyel és polccal töltsék be, és a szükséges higiéniai termékekhez elegáns adagolókészletet válasszanak.

Finishing és anyagok

A keskeny fürdőszobában a vonalak és formák fokozott figyelmet szentelnek, amellyel szemmel láthatóan eltávolíthatók a falak, és elegáns megjelenést kölcsönözhetnek a helyiségnek. Jellemzően ez a szoba nedvességálló anyagokat - kerámia csempe, üveg, sima mesterséges és természetes kő, műanyag.

A kis területek miatt a padló a fürdőszobában jelentős hatással van arra, hogy hogyan néz ki a belső tér. Fényes csempe, áttetsző, önterülő padló, monokróm fényes, mint a fürdőszoba alulról történő megvilágítása, hangerő hozzáadásával.

A "folyosó" hatás elkerülése érdekében egy keskeny helyiség zónákra osztható: egy kis mozaikot helyezzen a WC és / vagy mosogató mellé, és a hasonló színű nagyobb elemeket a fürdő mentén, vagy fordítva. A csempe jobb választani négyzet, 6- vagy 8-szén.

A tér bővítéséhez ajánlatos átlósan gyémántokat elhelyezni. Nagyméretű képek és szembeötlő kontrasztok nagyon nemkívánatosak (mindaddig, amíg nem végzik el a differenciálás funkcióját). A padlólapok mérete nagyobb legyen, mint a fal.

falak

A tervezés a falak egy keskeny fürdőszoba kell követnie a nyugodt tartományban és sima hangok. Minél szűkebb a helyiség, annál kisebb a burkolat, amire a burkolatra szükséged lesz. Vizuálisan "nyitott" a keskeny falak könnyű fényes felületet, vízszintes határokat, nagy tükröket segítenek. A túl hosszú fürdőszobát különböző bevonatok, különböző színek, alakzatok, anyagok felhasználásával lehet zónázni.

A mázas kerámiák, a tengeri kavicsok, a műanyag panelek, a vinil falfestmények (kitűnő, ha perspektivikus vagy panorámás kilátással), a tégla, a díszítő kő falburkolatként alkalmazhatók. Kívánatos, hogy ezek az anyagok természetesnek tűnjenek, és ne vonzzák túlzottan a figyelmet.

mennyezet

Gyakorlatilag és esztétikai szempontból az egyik legjobb módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet egy fürdőszobában, egy stretch pvc film. Fényes lehet, könnyű gyöngy vagy selyem csillogás, könnyű matt textúra, és ha a visszafogás lehetővé teszi a belső tér többi részét, akkor fotónyomtatással. Például a zöld ágak, a nap sugarai az ég ellen, vagy a csillagképek éjszakai rajza, a belső megvilágítás jelenlétében, valóságos képet mutathatnak, ami jól imitálhat egy igazi ablakot a mennyezeten.

Szűk fürdőszoba felszerelése

A fürdőszoba, mosogató és egyéb szaniterek hófehér fénye tökéletesen illeszkedik a vízkezelés bármely helyiségébe. De egy szűk helyiségben fontosak a termékek méretei, valamint az általuk elfoglalt hely.

A kis területet figyelembe véve előnyben kell részesíteni a tiszta négyszögletes vagy aszimmetrikusan háromszög alakú kompakt modelleket. Ha a szélesség megengedi, akkor egy párhuzamba helyezhető egy fürdőszobát (a falhoz hasonlóan) a rövid fal melletti résszel, ha nem, felszerelhet egy zuhanytálcát vagy egy WC-t. Néha ez a rész két zónára oszlik: az egyik részt a hosszú falon elhelyezett kád található, a másik pedig egy kabinet, amely felé fordul, majd egy mosogató.

A lógó mosdó kis helyet vagy mosógépet biztosít, a falba rejtett ciszternákkal ellátott vécécske tisztának és tapintatlannak tűnhet, és a fürdőkád lapos oldala egy kényelmes összecsukható polccal egészíthető ki.

Tároló rendszerek

Ha a fürdőszobai felvétel lehetővé teszi, hogy egy padlószekrényt, fiókos fiókot vagy rack-et helyezzen el - ez csak nagyszerű, és a helyükre nehezedő problémák merülhetnek fel. Ha a hely kritikusan kicsi, hatékonyan kell használni a helyet a falakon és a sarkokban. Mindenféle felfüggesztett szerkezet, csúszó és összecsukható polcok, forgó polcok kényelmes tárolókká válhatnak a fürdőkád és a higiéniai termékek számára.

A sarokba vagy falak mentén elhelyezkedő fürdőszoba teljes készlete nagyon stílusosnak tűnik. Kis helyiségmérettel, hasonló szekrények, polcok és fiókos szekrények jobb megrendelésére egy magán műhelyben, de javasoljuk, hogy azonnal határozza meg a polcok kívánt mélységét, úgyhogy a bútorok nem foglalják el a szoba felét.

Az építőanyagnak vízállónak, deformálódásnak ellenállónak kell lennie, gyakori a páratartalom és a változó hőmérséklet változása. Ezen kritériumok alapján alkalmas laminált MDF panelek, műanyag, edzett üveg és akril megfelelője.

Világítás és háttérvilágítás

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne nézzen ki egy hosszú, keskeny folyosónak, rendkívül fontos, hogy világos világítást biztosítson minden területről. Az egyetlen lámpatest a mennyezeten nem tud megbirkózni ezzel, így a sarkokban az alkony uralkodni fog. Töltse fel a fürdőszobát elegendő számú lumen segítségével, hogy segítsen a lámpáknak a mennyezet kerületén (vagy a közepén egy sorban) elhelyezkedni; a tükör mindkét oldalán hosszúkás lámpák vagy néhány felett elhelyezett mini-spotlámpa; pár fali lámpa a fürdőszoba felett.

A szárnyas mennyezet és a magas falak megvilágítása a fürdőszobában egy LED csíkkal készül, amely a lógó anyag (film) ereszkedése mögött rejlik. Külön kiemelhet egy külön alakot vagy területet, ezáltal több funkcionális területet (zuhanyzó, WC) kiemelhet és egy hosszú helyet több logikai négyzetbe törölhet.

Bizonyos esetekben a padlón lévő további világítás sem fog fájni - lehet egy speciális fluoreszkáló csempe, a LED-csík a fürdő homlokzat alatt, neoncső a kerület körül, és fényes alakok átlátszó szintben vagy üvegpadon belül. A legfontosabb az, hogy biztosítsa a maximális vízszigetelést, így a víz ne érintkezzen semmilyen vezetékekkel vagy elektromos készülékekkel. A fürdőszobában magasan fűtött izzólámpákat ajánlott eldobni a LED (LED) lámpák javára.

Belsőépítészet szűk fürdőszoba - fotó

Példák arról, hogy mennyire elegánsak és szépek a keskeny fürdőszobai tervezés. Függetlenül attól, hogy melyik területről van szó, a fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, és ehhez elegendő csupán elemek kiválasztása és rendezése. Ami a tervezést illeti, ebben az esetben érdemes az egyszerűség és az elegancia megragadni.

A fotón látható, hogy a hosszú fürdőszobákban a finom pasztell árnyalatok, az egyenes vonalak, a tükröződő felületek és a rengeteg fényes fény a legkedvezőbb. A vízkezelések gyönyörű környezetben történő használata kettős élmény, ami azt jelenti, hogy el kell kezdeni a belső tér átalakítását és a jobb változások élvezetét.

Keskeny fürdőszobák: gyakorlati ötletek 57 helyszín vizuális megnövelésére

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek gyakran kérik a kis méretű WC-k tulajdonosainak tanácsát.

Hogyan lehet olyan szűk helyet biztosítani, amely gyakran csak egy embert foglal magában?

Sajnos a helyiség határait nem lehet megnyomni, de bizonyított tervezési trükkök menthetők. A tárgyak racionális elhelyezése egy keskeny fürdőszobában, ez természetesen nagyon fontos kérdés.

De fontos a színterv kiválasztása is, mert a megfelelően kiválasztott színek és azok kombinációi segítségével látványosan kinagyíthatja a szobát.

Választék a keskeny fürdőszobában

Amikor egy színes megoldást választunk egy keskeny fürdőszobában, a legfontosabb, hogy ne felejtsünk el egy szabályt: a sötét tónusoknak alul kell lennie, és a világos tónusoknak felül kell lenniük.

A legegyszerűbb és legkedvezőbb megoldás kerámia burkolólapok elhelyezése. Egy kis helyiségben a csempe nem túl sötét, és lehetőleg világosabb, tavaszi hangok.

Kisebb agresszív piros árnyalatok. Sötét árnyalatok megengedettek kis elemek és minták.

Ha a megoldást a falak festésére használják, akkor a fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez keskeny vízszintes csíkokat használhat.

A falakon lévő kis dekoratív elemek mozaik formájában is segítenek a tér bővítésében. A keskeny fürdőszobák modern kialakításában a fotónyomtatás nagyon népszerű.

A rajta felvett képek, amelyek a szemet távolítják el, kiváló lehetőség a szűk helyiségekben. A legtöbb nyerő szín kék és világosszürke lesz. Nem szabad sötét vagy fényes árnyalatokat választani.

A padlóhoz kiválaszthatja a geometriai mintákkal ellátott cserépet. Vizuálisan hosszabbítsa meg a padló háromszög alakú, amelynek széles oldala a bejáratnál lesz, és a szög közelebb áll a falhoz.

Négyzet és négyszögletes minták a padlón segítenek a tér bővítésében. A padlózat burkolatát átlósan kell elhelyezni.

A keskeny fürdőszobai mennyezet lecseréléséhez műanyag vagy gipszkarton lapokat helyezhetünk keresztbe a bejárathoz.

Egy jó megoldás a fürdőszobában lenne nedvességálló folyadék tapéta. Segítségével kibővítheti a teret, ha a háttérkép szerkezete nem nagy.

Belső tételek

A szoba legfőbb bútora természetesen zuhanyzó vagy fürdõ. A keskeny helyiség vizuális kibővítéséhez a fürdőt a bejárat felett egy rövid fal felé kell keverni.

A fürdõ hosszú fal mellett való elhelyezésekor a helyiség szûke, de vizuálisan meghosszabbodik.

További információk itt:

Egy nagyon erős, térben táguló hatás nagyméretű tükröket hoz létre a teremben, amely nem csak a falak, hanem a mennyezet díszítésére is használható. Az ilyen fürdőszoba sokkal kényelmesebb lesz. A tükrök is érdemesek a négyszögletes formák kiválasztására.

A kis fürdőszobában egyaránt fontos a világítás, amely bőséges és világos.

Ha ebben a szobában mosogatót és mosógépet kell elhelyezni, akkor a gépet a mosdókagyló alá lehet szerelni. A sarokba egy szűk fürdőszobát lehet elhelyezni, vagy választhat egy függő modellt.

Lehetőség van egy belsõ tér belsejének hozzáadására a meghosszabbított formájú fûtött törülközőtartó segítségével. Nem szabad választani a tekercset, szélességben meghosszabbítva.

Nagyon harmonikusan illeszkedik egy olyan belső szekrénybe és üvegpolcba, amely vizuálisan oldódik az űrben. Kínálunk belsőépítészeti fotókat egy keskeny fürdőszobába, amely segít kiválasztani.

További információk itt:

Minden javításnál nagyon fontos a munka és az anyagok minősége. És még inkább a keskeny fürdőszobákban, amelyekben minden hiba észrevehető. Ezért a fürdőszobai javítási munkáknak csak a szakembereknek kell megbízniuk.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).

Hogyan készítsünk egy keskeny fürdőszobát: 9 tipp, 45 példa

A gyakorlatiasság és az esztétika közötti egyensúly megteremtése - a belső tervezés fő feladata. És minél bonyolultabbak a probléma feltételei, annál érdekesebb megoldás. Tehát van egy keskeny fürdőszobánk, különböző vízvezeték-elemek és egy furcsa vágy a létrehozására. Cél: kényelmes és ízléses, hogy szobát adjon, esetleg vizuálisan terjeszti a teret.

1. Az első kérdés

A szoba legfontosabb jellemzője kád vagy zuhanyzó. Valószínűleg a szűk helyiségben lévő nagy jacuzzi álma nem fog sikerülni, de teljesen reális, hogy megfelelő méretű és alakú fürdőmodellt válasszon. Egy kis trükk: egy kád vagy zuhanyozás beállítása egy rövid fal mentén, vizuálisan kibonthatja a szobát.

2. A kívánt tonalitás

A falak és mennyezetek szűk helyiségben való dekorálásához világos árnyalatokat ajánlanak. Egy sötétebb hangra festett rövid fal kissé közelebb kerül.

3. A minta egy kényes kérdés.

A bonyolultabb tervek és minták szintén relevánsak. Vízszintes csíkok a falakon, csempe a padlón, négyzetekkel vagy téglalapokkal létrehozza a kívánt terjeszkedés illúzióját.

4. kedvező fényben

Ha egy ablakos fürdőszobát szeretne, akkor a világítási probléma megoldhatónak tekinthető - díszítse az ablakot fényfüggönyökkel és élvezze a természetes fényt. Ellenkező esetben a tervezők azt tanácsolják, hogy ne takarítsanak meg villamos energiát szűk helyiségben, és ne használjanak élénk izzókat.

5. Főcím

Szabad tér az alsó síkban és vizuálisan bővíti a szobát, segít a kompakt sarokmosóban. Eredeti csapok lehetnek fényes részletek a fürdőszoba belsejében.

6. A függöny kinyílik

Ha a fürdő párhuzamosan helyezkedik el a hosszú falhoz képest, akkor a fürdőfüggöny nyitva marad. Abban az esetben, ha a fürdőt a rövid fal mentén helyezik el, nincsenek különleges ajánlások. Annak érdekében, hogy elérjük a már ismert rövidebb fal közelítését, a függönyt le kell zárni.

7. A tükör mögötti szabályok

Szűk fürdőszobában nincs hely a kis részletekért - csak zavartság érzését okozzák. A mai divatos recepció, amikor több apró tükröt felakasztanak, szükségtelenné teszi a térbeli torzulást egy ilyen szobában. Vizuálisan "nyomva" a fal egy nagy tükör segítségével kiderül.

8. Több levegő

Miután elosztotta az alapvető bútorokat, ne felejtse el elhagyni a helyet. üres helyre. A drága centiméterek megmentése sikertelenül elhagyja a süket szekrényeket és fiókokat a nyitott polcok javára.

9. Az utolsó akkord

Szokatlan lámpa, egzotikus virág, egy intenzív színezék fürdőjének függönye - szűk helyiségben egy fényes részlet elegendő.

Szűk fürdőszoba kialakítás: vizuálisan bővíthető

A fürdőszobák a legmodernebb apartmanok és sok magánházak kötelező tulajdonságai. Egyes helyeken nagyon tágas, széles, majd a szaniterek elhelyezésével kapcsolatos problémák, háztartási készülékek nem merülnek fel. De gyakrabban, mint nem, nincs sok hely - akkor a legfontosabb a világos elrendezés kérdése. Mindkét esetben a tervezési ötletek hatálya korlátlan.
Egy téglalap alakú, hosszúkás fürdőszoba meglehetősen gyakori, és szép, harmonikus elrendezése is. Hogyan válasszuk ki a legjobb design egy keskeny fürdőszobában, óvatosan lépjen be erre a szobába mindent, amire szüksége van, hogy maximalizálja a helyet, részletesen szövege ennek a cikknek.

A tervezés jellemzői

A keskeny fürdőszobát leggyakrabban olyan épületekben találják, ahol eredetileg nem volt szándékuk, "Sztálin". Ezeket a belső téreket általában a padlás, a városi, az ipari stílusban gyártják. A kis lakások esetében az ilyen kombinált fürdőszoba a szabály, nem pedig a kivétel. A fürdőszobát úgy kell parkolni, hogy kényelmesen használható legyen, minden szükséges helyezést kompakt formában helyezték el, ott volt szabad mozgás helye.

Hogyan tervezzünk egy keskeny fürdőszobát:

 • maximálisan használható, világos geometriai formák;
 • ne használjon sok színt egyszerre;
 • a vízszintes, függőleges vonalak egyensúlyának fenntartása;
 • dekoráció, sötét színek - a minimális összeg;
 • a tárgyak arányainak harmóniája is fontos;
 • használjon olyan technikákat, amelyek kibővítik a teret.

Jobb tárolni a helyeket függőlegesen, minden mosószert zárt szekrényben vagy kompakt, szilárd színű adagolók vásárlása.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában a páratartalom mindig magas, így az anyagok nedvességállósággal vannak kiválasztva:

 • kő - mesterséges, természetes;
 • Kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • üveg tükrök;
 • gipszkarton;
 • öntapadós filmek;
 • vízálló "folyékony tapéta".

A padló korlátozott helyre történő regisztrálása nagyban befolyásolja az egész szoba teljes megjelenését. Tömör fényes önterülő padló, különösen akkor, ha áttetsző, a helyiség térfogatát növeli az aljára.
A "folyosóhatás" elkerülése érdekében a tér két, három, négy különálló zónára osztható: a mosdó, a WC-tál, a bidé, a fürdőkád közelében. Előnyösen négy-hat-nyolcszögletű.

A tér bővítéséhez a burkolólapokat átlósan kell elhelyezni, a padlószint előnyösen sokkal nagyobb, mint a falé. A bejárat háromszögletű, széles oldala vizuálisan meghosszabbítja a padlót.
A különböző textúrák, színek, a falak kialakítása révén a tér is zónába kerül. A pályán fog menni falpanelek műanyagból, "rugalmas kő", festék, üvegezett kerámiák, nagy tükrök, füves vízszintesen. Vinyl háttérképek a tenger, a természetes nézetek, fantázia minták is jól néz ki.

A fürdőszobai mennyezet tökéletes dekorációja PVC stretch film. Fényes vagy matt, szikrázó vagy a nap képével, a kozmikus csillagos égbolt. A megfelelően megválasztott világítás lehetővé teszi, hogy valódi ablakot szimuláljon a mennyezeten.

Műanyag, különleges laminált MDF, üveg előnyös a bútorok számára. A vízálló tapéta kis méretű, a stílustól függően.

A színek kiválasztása

A hófehér vagy kékes fürdőszobák tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába - nagy és kicsi, széles és keskeny.

A hosszúkás alakzat fürdőszobájában előnyös:

 • sötét alatt, fény - fölött;
 • világos, agresszív színek - legalábbis;
 • a szalag átlagos vízszintes szélessége;
 • színes mozaik jelentősen kiterjeszti a helyet;
 • világos, puha, pasztell színek.

A legjobb színek szürke-kék, bézs-sárga, világos ibolya, sápadt fukszia, sötét okkersárga, kék, rózsaszín, világos zöld stb. Árnyalatai. Ha itt van egy ablak, és a napfény aktívan behatol, akkor az "északi" A szobákban meleg, élénk színeket kell felvenni, a szerény hideg színek jobban megfelelnek a "déli" is. Ha a kontrasztokat nem lehet elkerülni, a szakértők egy fő színsémát alkalmaznak, és maximum két másik színt adnak hozzá. Úgy néz ki, jó klasszikus fehér és fekete gamma, arany-kék, zöld-barna.

Nem minden ember támogatja a "divat" egy vagy másik stílust, ezért a színészi választást az ötleteik irányítják.

világítás

A megfelelő megvilágítás jelentősen befolyásolja a szoba általános megjelenését, előnyösebb fényes, bőséges. Ha a világítás az egyetlen lámpa, egy villanykörte a mennyezeten, mint minden "Sztálin", akkor ez a hely nem a legjobb módja. Sötét minden sarkában, és a szoba hasonlít egy hosszúkás folyosóra. Dot világítás a kerület körül, helyi minden egyes egészségügyi felszerelés, szerelt forgó mini-spotlámpák, különböző lámpák lesznek a legjobb megoldás. Az ereszkedő mögött elhelyezett LED-szalag egy "repülő mennyezet", magas falak benyomását kelti. Az egyes funkcionális területek megvilágítása osztja a teret "logikai négyzetekké". Kiegészítő fény, melynek forrásai a fürdőszoba alatt helyezkednek el, a peremén, az önterülő, átlátszó padló síkja alatt, szintén remekül néz ki. A tükör körül a háttérvilágítás kényelmes, ha a sminket ebben a szobában kell alkalmazni.

A "világító" padlózat vízszigetelése eszközénél fontos - a nedvesség semmilyen esetben sem érintkezik a vezetékekkel, sem az elektromos készülékekkel. A foglalatok biztonságosak - a burkolatokkal együtt.

A bútorok és tárolórendszerek kiválasztása

Ha elég hely van a helyiségben, tegyen egy rackot, padlószekrényt. A mosogató alá helyezzük a fiókos fiókot, lehetőleg pivotális polcrendszerrel. Minden szöget szintén maximalizálni kell. Kompakt tárolóterek a fürdőkád alatt és felett helyezkednek el. A bútorok teljes készletét azonnal megvásárolhatja - ezt a legtöbb cég kínálja fürdőszobák és WC-k tervezésében. Ha nagyon kevés hely van, ami gyakran előfordul, amikor egyszer lakatlan épületek fürdőszobáját terepítik, akkor jobb, ha az összes bútort az egyes vázlatok szerint rendelik. A hosszúkás törölközőmelegítő eredeti módon kiegészíti a belső térséget, és jól illeszkedik ebbe a helyiségbe.

A magas páratartalmú helyiségekben a gyártási anyagokat választják ki.

A vízvezeték megválasztása

Ha a hely nagyon kicsi, inkább a legkompaktabb modellt kell választanod.

A legalkalmasabb egy keskeny helyiségben:

 • sarokmosogató;
 • lógó mosdó;
 • rövid fürdő, zuhany;
 • WC rejtett ciszterna, bidé.

A WC-tálhoz egy bidét helyezik el - ha kiderül, egymás mellé, egy rövid fal mentén helyezkednek el, és ezzel ellentétes irányban egy sarok vagy rövid fürdő, zuhanykabin. A mosdót teljesen kis méretben lehet elhelyezni - ha felfüggesztették, akkor vegye fontolóra a mosógép, szekrény fölé helyezésének lehetőségét. A mérettől függően a zuhanyfülke az egész keskeny falat vagy annak egy részét foglalja el. Ha a szélesség legalább két méter, akkor a bútorok másképp vannak elhelyezve - maga a fürdő egy hosszú fal mentén helyezkedik el, az összes többi készülék - WC, bidé, mosogató, mosógép stb.

A zuhanyzó helyét néha nem úgy tervezték, mint egy standot, de egyszerűen egy üveg válaszfal választja el. Ebben az esetben fontos, hogy megfelelően rendezzék a lefolyást, hogy ne alakuljon ki pocsolya a helyiségben.

Tükrök használata vizuális terjeszkedéshez

A nagyméretű tükrök vizuálisan bővíthetik a helyiséget. Szűk fürdőszobában előnyösen egy hosszú falra szerelik fel, hogy a szoba szélesebb legyen. Egy kisebb falon helyezkednek el, vizuálisan nyúlnak ki, szűkítik, kiterjesztik a szobát, ami nem tűnik nagyon szépnek. Ha több tükör is van, az egyiket "make-up" -ként szerezte meg - a kerület körül kiemelkedik. Tükör mennyezet, ugyanaz a mozaik a falakon, bútorokon, padlón, tökéletesen díszíti a szobát.

Az ablak jelenlétét nem szabad hátrányként észlelni - tökéletesen kiterjeszti a kis helyiséget, és a magánélet fenntartása érdekében üvegezést, egyoldalú láthatóságot, színes üvegablakokat tartalmaz.

következtetés

A keskeny fürdőszobai tervezés nem okoz különösebb nehézséget, ha bizonyos szabályokat követ a fejlesztéshez, néhány tervezési trükkök gondosan. Szükséges a túlzott blokkolás elkerülése, az összes objektum ésszerű lebonyolítása, a rendelkezésre álló "kifeszített" tér kihasználása. A fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, kényelmes mozgáshoz, tekintet nélkül alakjára és méretére. Ha a fürdőszobai felszerelés problémásnak tűnik, akkor vegye fel a kapcsolatot az ilyen helyiségek tervezésével foglalkozó szakemberekkel. Megmondják Önnek, milyen színtartományt választani, tervezni a helyet eredeti módon, ábrázolni a 3D-ben, és megtervezni azt az ügyfél kívánságainak megfelelően.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.