Legfontosabb > Dekoráció

ABC javítás

Ellenőrizni kell, hogy az akril fürdő saját kezűkkel való felszerelése nem a legnehezebb típusú vízvezeték-munka, de mint bármely más vállalkozás esetében, némi árnyalat van. a termék összeszerelési szakaszának való megfelelés.

Akrilfürdő kialakítása - Fotó

Akrilfülke szerelési módszerek

Az akril vízvezeték-tartályok telepítésének folyamatában rendszerint a következő telepítési módszereket (módszereket) használják:

 • A gyárban fém keret - nem okoz torzulást (hibás lejtő); a termékhez mellékelve;
 • Egy tégla vagy hab betonblokkból származó eminenciában - leggyakrabban erre a módszerre alkalmazzák, ha akril káddal kiegészítve nem szállítják a lábkikötőket;
 • Kombinált - a dobogóra (magasság) az akrilfürdő lábainak egyidejű rögzítésével együtt, ha a kommunikáció magassága (pipák) nem egyezik meg a termék magasságával (amikor a fürdő a csatorna alatt van).

Akrilkád telepítése: részletes utasítások - Fotó

Akkusztikus fürdő videotanfolyam telepítése

Melegítő akril fürdő videó utasítás

Az akrilfürdő telepítésének lépései

Alapvetően az akrilfürdő telepítésének folyamatában a kezdők számára felmerülő problémákra kell összpontosítania. Tehát egy akril tartály felszerelése magában foglalja a következő lépéseket:

Előkészítő szakasz

Egy akril kádat saját kezével telepítenek, vagy inkább az összeszerelési folyamat a lábak felszerelésével kezdődik. Miért? Az a tény, hogy a leeresztő szifon felszerelése könnyebb, ha a termék készen áll.

Általában a fürdő lábai 2 darabos formájúak, már fúrt technológiai lyukakkal, amelyeknek alaposan meg kell érteniük.

Akrilkád felszerelése: rögzítőcsapok a csavarokra - Fotó

A kád hossztengelyére merőleges profilcsövet 2 oldalról önfúró csavarokkal (legalább 6 db) kell rögzíteni, közvetlenül a kád aljáig.

Egy akril kádat a saját kezével kell felszerelni egy csavarhúzóval, hogy ne rontsák el a csavart és a lyukat. Ne feledje, hogy a csavarokat be kell csavarni a termék alja sűrített részébe..

A csapokat be kell illeszteni a profil technológiai furataiba, rögzítve őket anyákkal és alátétekkel (mindkét oldalon). Ezenkívül egy csavaranyát csavaroznak a csapok végein, hogy az állítható sarok csavarható legyen.

A szifon felszerelése akkor történik, ha a kád a lábakon beállított helyzetben van. Minden szükséges tömítést, valamint a kirakodási helyeket ellenőrizni kell.

Akrilkád-telepítés: szifon felszerelése - Fotó

Ne feledje, hogy a szivárgás kijavítása nagyon nehéz, ha az akrilfürdőt telepítik.

Akrilkád szigetelés

Az acél fürdőkhöz hasonlóan az akrilból készült termékek gyorsan lehűlnek, szinte a hőmérsékletet nem tartják. Amikor egy akrilfürdőt telepítenek, akkor a kád alját és oldalát habszivárgással (korábban nedvesített felületeken) fel lehet oldani.

Akrilkád-készítés: szigetelőhab - Fotó

Az akril megkötő fürdője

Az akril kádat saját kezével kell felszerelni, figyelembe véve a szabályozás szintjét. A fürdő vízszintesítése általában a horizontvonalhoz viszonyítva a teljes hosszúság és szélesség mentén történik.

A kádszint közvetlen beállítása az előszerelt lábak beállításával történik.

Hogyan telepítsük az akril fürdőszobát: szintezés - Fotó

A fém horgok (záróelemek) "rögzítik" a kádat a falak felületére egy előre jelzett és fúrt lyukakon.

Amikor a fürdőt a helyére helyezi, a konzolokat úgy nyomják fel, hogy a kád szélén túlmenjenek. A fürdő fenekének megerősítését tégla burkolattal végezzük, és a homályosság bármilyen hőszigeteléssel megtelik.

Díszítő képernyő beszerelése

A saját kezű akril kádat az elülső panel elhelyezésével zárja. Ebből a célból speciális kengyeleket rögzítenek a kád alján és a padlón. Ezenkívül a dekoratív fürdőkádat egyszerűen a kapcsok klipjére rögzítik. A műanyag lábazat (szegélyfólia) felszerelése fehér vagy átlátszó szilikon tömítőanyaggal történik.

Akrilfürdő kialakítása - Fotó

Tulajdonképpen egy akril kádat saját kézzel készíti, és a vízvezeték üzemkész!

Record Navigáció

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Hogyan szigeteljük meg az acélfürdőt otthon?

Az acél fürdők felváltotta a hatalmas, nehézkes és azonos típusú tartályokat a szovjet időszak mosására. Rögtön ízlelgetett az ügyfelek, akiket nem különösebben választottak a különböző modelltartományok.

Az acél fürdők működtetése során azonban kiderült, hogy a vízben fellépő zajt, még akkor is két emelet után hallották, és a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűlt. Az alacsony ár részben kompenzálja ezt a hibát a termékekben, de a mindennapi életben ilyen nehézségeket okozhat, különösen akkor, ha kisgyerekek vannak a családban. De a tapasztalt kézművesek úgy vélik, hogy az acél betűkészletek zaját nem lehet megtagadni a megvásárlásuk miatt, hiszen a hibát saját kezűleg javíthatják olcsó, improvizált eszközökkel.

Az acél jellemzői

Az acél erős, tartós és korrózióálló ötvözet, amelyet aktívan használnak az egészségügyi berendezések gyártásához. Az acél fürdők a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak, különböznek a különböző modellekben, színekben és a könnyű beszerelésben, mert ezek a vásárlók megérdemelten népszerűek. De működés közben láthatjuk, hogy az anyagból készült termékek vízje gyorsabban hűl le, és amikor fel van állítva, sokkal több zajt jelent, mint az öntöttvas fürdők.

Ezek a jellemzők az acél 2 jellemzőjéhez kapcsolódnak:

 • Nagy hővezető képesség. Amikor acélfürdőbe forró vizet adnak hozzá, a tál falai gyorsan felmelegszenek, de gyorsan leöblítik a vizet, és a környezetet melegítik. Ennek eredményeképpen a víz gyorsan lehűl, ami csökkenti a higiéniai eljárások kényelmét. Ha nem melegíted a betűtípust, ki kell lépned a fürdőből, vagy folyamatosan fel kell melegíteni a vizet, mert az éppúgy, mint az élesztő, a közüzemi számlák növekszenek.
 • Nagy rezonáló képesség. Az acél fürdők falai 2-3-szor vékonyabbak, mint az öntöttvas analógoké, ezért a daru magasságából alá eső vízcseppek rezegnek. Ebből a rezgésből a víz hangja növekszik, ami kényelmetlenséget okoz a háztartásoknak.

Vegyük figyelembe, hogy a termék vékonyabb acélból készült fala, annál erősebb a rezgés és a zaj a víz beírásakor, annál gyorsabb a víz hűtése. Tapasztalt mesterek azt mondják, hogy egy fürdőt kell választania, amelynek falainak vastagsága nem kevesebb, mint 4 mm, majd a saját kezével készült elemi szigetelés segíti a hátrányok kiküszöbölését.

Az acélmodellek minőségének javítása

Az acél fürdők alacsony ára számos vásárlót kényszerít az ilyen modellek megvásárlására, de kevesen tudják, hogy megszabadulhatnak fő hátrányaiktól a megfizethető anyagok felhasználásával. Nehéz tervezni a csésze fenekének külső felületének szigetelését a csatorna telepítése és összekapcsolása előtt, mivel a fürdő bevezetése után működik. Az acéltermékek minőségének javítása érdekében végezze el az alábbi tevékenységeket:

 1. Felmelegedés. Az acél tál hőszigetelését speciális anyagokkal végezzük, amelyek az alsó külső felületre és a termék gépére kerülnek. A hőszigetelő anyag használata csökkenti az anyag hővezető képességét, hosszabb ideig tartja a vízhőmérsékletet.

Fontos! Az acél fürdők mindkét problémája egy egyszerű megoldás, amely teljesen kiküszöböli a zajokat és csökkenti a hővezetőképességet. Az alacsony költségű acélmodellek teljesítményének javítása érdekében a tál alját saját kezével kell felmelegíteni.

Hőszigetelő anyagok

A tapasztalt mester széles választékú anyagokkal rendelkezik, amelyek segítségével a vékony falú fürdőkád melegítését saját kezével végzik. Ezek különböznek a hővezetőképességben, az árban és az alkalmazás módjában. Ha a tartály hőszigetelése a beszerelés előtt készült, akkor szinte bármilyen áron és minőségben használható anyagot használhat. Az acéltermékek felmelegedésének legnépszerűbb eszközei:

 • Poliuretán habszivacs. A poliuretán hab alapú tömítőanyag, amelyet poliuretán habként ismert, az optimális anyag a fürdő hőszigeteléséhez. Kis hővezetőképessége és nagy nedvességállósága, könnyen alkalmazható, gyorsan szárad. Sok mester választja a habot a szigetelő fürdők számára a megfizethető ár miatt.

Figyelj! Annak érdekében, hogy minél minõségi szigetelést biztosítsunk a mosogatáshoz önállóan, poliuretán habszivacs tömítéssel, legalább 3 teljes hengernek kell lennie, amelynek átlagára mindegyik legalább 300 rubel. Gazdaságosabb a hőszigetelés választani lapos poliuretán hab, de ez a módszer kevésbé hatékony.

edzés

Annak érdekében, hogy a tartályt minőségi módon szigetelje az acélból a saját kezével, gondosan fel kell készítenie a fürdőt a munkára. Ha habosítót vagy ragasztószigetelő anyagot használ fel nem felkészített felületre, akkor nem lesz képes optimális eredmény elérésére. A szigetelés elvégzése előtt készítse el a következő műveleteket:

 1. A fürdőszoba padlóján kartonpapírt, puha rongyot vagy fából készült rudakat kell elhelyezni ahhoz, hogy egy edényt rakjanak fel rájuk.
 2. Válasszuk le a betűtípust a vízelvezető rendszerből, húzzuk ki a szifont és a túlfolyást.
 3. Fordítsa le a tál alsó részét, majd tegye az előkészített rudakra.
 4. Tisztítsa meg a tál külső felületét a portól vagy a szennyeződéstől.
 5. Az acél fürdők zsírtalanításához használjon benzint, alkoholt vagy oldószert.

Fontos! Mielőtt a fürdő poliuretán habszivacsos anyaggal történő kezelése megkezdődik, a kezelt felületet bőséges vízzel kell nedvesíteni a felületek tapadásának javítása érdekében. Ha poliuretán habot kell ragasztani, a betét falát és alját fel kell szárítani ellenkezőleg.

Hőszigetelő technológia

Amikor elkészül az előkészítő munka, elkezdheti az acélfürdő szigetelését. Ha habot használ, 2-3 üvegre lesz szüksége. A szigetelőlap ragasztásához a poliuretán lemez 2-2,5 négyzetméternyi anyagot igényel. A következő algoritmus által végzett szigetelés:

 • Kényelmesen telepítette a fürdő alját, így kényelmesen alkalmazta a habot.
 • Nedvesítse meg a tál alját és oldalát, hogy jobban tapadjon az anyagok között.
 • A palackokat meleg folyóvízzel melegítsük fel, majd erőteljesen rázzuk fel.
 • A pisztolyt kissé megnyomva a habot a palackból kihúzzák, és a doboz teljes felületén eloszlik.

Fontos! Az acél fürdők hőszigetelése egyszerre kiküszöböli az ilyen modellek 3 problémáját: a gyors hűtés, a magas zaj és a falak deformációja, ami a zománchipezést eredményezi. A felmelegedés teljesen megteheti önmagát, anélkül, hogy rengeteg időt, energiát és pénzt fordítana erre a rutin műveletre. Az acél termikus vezetőképességének csökkentésére alkalmazott módszer nem befolyásolja a termék megjelenését.

Hogyan melegítsük az akril fürdőt?

Hasznos kérdés, hiszen a közelmúltban magunk is megoldottuk ezt a problémát. És azt mondhatom, hogy számos lehetőség van rá, hogy tudomásul vegye.

Például a leggyakoribb, úgymond, a fürdő felmelegedése a jól ismert ásványgyapot segítségével. Ez az anyag könnyen használható, nem túl drága, így remek lehetőséget kapsz, és pénzt takaríthatsz meg.

De én inkább a másik lehetőség. Azt javaslom, hogy bármilyen minőségi habot használjon. Ne félek, ha azt mondják, hogy a habosító hab alkalmazása az alkalmazás során történik. Ez lehetséges, de a "hézagok" nagyon könnyen feltölthetők friss habokkal.

Tetszik ez a lehetőség a praktikusság, a hozzáférhetőség, a szépség. Elfogadom, hogy ezek fontos pontok. Továbbá, ha a minőségről beszélünk, akkor a hab felhelyezésével lehetőség nyílik megbízható bevonat létrehozására. De ne felejtsük el, hogy a hab kiváló tulajdonsága, hogy növekedjen, azaz megduzzadjon. Ezt a használat során is figyelembe veszik.

Szükséges a gondos munka (kívánatos "előre kitölteni a kéz"), a kiválasztott habbal a fürdőben, a lábakon egy vékony patakban. Természetesen a fürdõt meg kell fordítani, és tiszta állapotba kell helyezni. Például filmet készíthet.

Hagyja megszáradni a habot. Javaslom továbbá a szilikon használatát is. Miután a hab kiszárad, és behelyezi a fürdőt a kiválasztott helyre, a szilikon megkerüli azokat a helyeket, ahol megérinti a falat. Várja meg, míg az anyag teljesen meg nem szárad.

Az ilyen "habszivacs" olyan körülményeket teremt, amelyek alatt a víz nem fog gyorsan lehűlni, ami fontos, ha fürödni szeretne.

Az akril fürdőkád telepítése: beépítés, beállítás, szigetelés

Ha új vízvezeték beszerzésére van szükség, felmerül a kérdés: milyen fürdőt választani? Könnyebb navigálni az áron, de mi az, ami megbízhatóbb: öntöttvas vagy akril fürdő felszerelése? Az akril kád előnyei: elég könnyű és bármely padlóhoz lehet vinni, majd teljesen behelyezhető.

Az akril fürdők számos előnnyel rendelkeznek: az akril az új generáció kiváló minőségű anyaga, ezen kívül:

 • vonzónak tűnnek, mert az akril polimer, nem veszíti el az alakját és a színét idővel, ellenáll a nehéz terheknek;
 • az akril fürdõknek sima, fehér, szilárd felülete van, amely kismértékû erõvel járó sérülések esetén visszatérhet a régi megjelenéshez;
 • az akril fürdők jól megtartják a hőt;
 • kis súlyukkal különböztetik meg őket;
 • alacsony költséggel;
 • nem igényel speciális készségeket a telepítéshez.

A hiányosságok közül megemlítjük a következőket:

 • az akril fürdők élettartama kevesebb, mint az öntöttvas;
 • a fürdő felületét mechanikai sérülésektől védeni kell;
 • telepítse az akril fürdőt a keretre.

Akkumulátoros fűtőkamra szerelési módszerek

a keretkereten és a lábakon. Ez egy gyors telepítési lehetőség. Előfordulhat, hogy egy fából készült keretet (ha a lábak nincsenek benne) ajánlott telepíteni, de a fa részeket gyorsan elpusztítják a nedvesség hatása alatt, egy tégla kereten;
téglából és lábakból álló állvánnyal, amely káddal ellátott.

lehetőségek:

Ha fürdőt vásárolsz szaküzletekben, azonnal meg kell tisztítanod a fürdőkád méreteit a tanácsadóval és a kézbesítési készlettel kapcsolatban. Vannak olyan gyártók, akik fürdőkádat készítenek kerettel (lábakkal) - úgy vélik, hogy ez egy opcionális csomag. Ha ilyen fürdőt vásárol, akkor a keretet (lábakat) kiegészítő módon kell megvásárolni. Maga a fürdő, amely nem rendelkezik merev tartóval, nem használható, mert deformálódik, mert alapja polimerek.

Az alapkonfigurációjú akrilfürdő a következőket tartalmazza:

 • akril fürdő;
 • hegesztett fémrács, megnövelt merevség és lábak, állítható magasságban,
 • le- és túlfolyó,
 • előlap

Fürdő telepítése

Hagyományosan az akrilfürdő beépítési eljárása négy szakaszból áll:

 • közvetlenül a fürdőszerelvényt;
 • fürdőszigetelés;
 • fürdő felszerelése, beállítása és alja erősítése;
 • a képernyő behelyezése és a fürdőkád falra helyezése.

A szerelvény tartalmaz egy leeresztő szifon felszerelését, a támasztó lábak fontos lépés, mivel a megfelelő megközelítéssel segíteni fog a további problémák elkerülésében. Jobb, ha ezt a lépést a lábakkal kezdjük - ha a tartószerkezet készen van, könnyebb elvégezni a következő lépéseket.

Könnyen szerelhető a lábak a fürdőkádra, mert ehhez 2 profilcső van, sok lyukkal, anyával, alátéttel, csapokkal, csavarokkal, műanyag heelsekkel. A cső a cső aljához hat csavarral van összekötve. Használja a lábakkal ellátott önmetsző csavarokat, mivel méretük gondosan válogatott.

A profilcsövet a kád aljának mindkét oldalára helyezzük, amely csavarokkal van rögzítve, amelyek az alsó rész sűrített részébe vannak csavarva. A csapokat be kell illeszteni a profilcső széles lyukába, és mindkét oldalon anyákat és alátéteket kell rögzíteni. Egy csavaranyát csavarják a szegecsek végeire, majd egy alátétet felhelyeznek, és egy állítható sarok csavarodik.

A szifonhoz való bejutáshoz a fürdőt a lábakra kell helyezni. A szifont a gyártó által javasolt séma szerint szereljük fel - a sérülések szivárgást okozhatnak, hogy a fürdő telepítése után nehezen rögzíthető. A kirakodóhelyeken lévő tömítéseket gondosan ellenőrizni kell, és ha sorja van, távolítsa el őket.

Bútor és fürdőszoba kiegészítők kiválasztása itt található.

Akrilkád szigetelés

Ezt könnyű elvégezni:

 • fejjel lefelé fordítsa a fürdőt, alaposan nedvesítse meg az aljat és az oldalakat vízzel;
 • habot az alsó és oldalsó részek kitöltésére - ez egy termosz;
 • hagyja teljesen megszáradni (6-8 óra).

Az akrilfürdő felszerelését csak akkor lehet megkezdeni, ha a hab teljesen megszáradt - ez több óráig is eltarthat.

Az akrilfürdő aljának beállítása és megerősítése

A fürdőt a kijelölt helyre kell felszerelni, és beállítani a szintet. Először állítsa be a horizont síkját a kád hossza mentén, majd a szélességet. A beállítást a támasztólábak segítségével végzik el, amelyek megfordulnak vagy csavarodnak, amíg meg nem kapják a fürdő kívánt helyét.

Amikor a beállítás befejeződött, a fürdőt speciális falak segítségével "rögzíteni" kell a falakra (szokásos fémhorgok használhatók). A falon körvonalazni kell a fürdőkád helyét, a kijelölt helyeken, fúrjon lyukakat és rögzítse a konzolokat. Ezt követően a fürdőt vissza kell tolni, a tartókat felfelé kell tolni, hogy a kád és a bilincs szélein túlmenjenek. Ez megvédi a fürdőt a süllyedéstől a víz és az ember tömege alatt.

Díszítővászon és zárolási dokkolófürdő felszerelése a falakhoz

A fürdõszobához való felszereléshez speciális klipeket használnak - a padlóra és a fürdõ alján helyezkednek el. Rögzítse a felső klipeket, majd állítsa be az ellentétes klipeket. A reteszek felszerelése után a fürdőkád előlapján rákattintanak. A fürdőt szilikon és szegélyszalaggal rögzítik a falakhoz (műanyag alaplapok használhatók szalag helyett). A szilikon kitölti a fal és a fürdőszoba közötti helyet, és ha megkövesedett, egy lábazatot vagy egy szalagot szereltek fel. A lábazat is szilikonra erősít. Szárítás után a szilikonfürdőt használhatjuk.

Még egy ember telepítheti az akril fürdőt, ezért nem kell különleges képességekkel rendelkeznie. Mielőtt elkezdené, olvassa el a mellékelt utasításokat (YouTube-videókat nézhet az akrilfürdő telepítésekor).

Akril fürdő fürdetés-készítés: áttekintés a 4 szerelési módról

Az akrilfürdő kiválasztása és megvásárlása csak a csata fele. Nagyon függ az egészségügyi termék minőségi telepítésétől. Az akrilfürdő helyes behelyezése lehetővé teszi hosszú ideig és maximális kényelem mellett történő használatát.

De a helytelen telepítés vagy akár a kisebb hibák gyakran károkat okoznak. Néha javítással rögzíthetők, de előfordul, hogy egy helytelenül beszerelt akrilfürdő teljes helyettesítést igényel.

Előkészítő szakasz

Telepítés előtt helyesen fel kell készíteni a szobát, és fel kell szerelni a szükséges eszközöket és anyagokat.

Először is, a régi fürdőt eltávolítják, és a régi csatorna is leszerelt, a csatorna cső tisztítása és egy darab hullámos tömlő van beillesztve. Ezután minden ízületet azonnal tömítőanyaggal kell kezelni.

Ezen szükséges munkák mellett szükséges lehet a fürdőszoba padlójának vagy a fürdőkád telepítésének területének szintjének meghatározása is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy jobb az előkészítő munka megkezdése előtt kikapcsolni a vizet, és az elkészítés befejezése után vegye ki a szemetet a fürdőszobából.

Ezenkívül az a hely, ahol a fürdőkád a beszerelés előtt áll, puha, ütéscsillapító anyaggal kell lefedni, hogy megóvja a sérülést.

A szakértők javasolják, hogy közvetlenül a beszerelés előtt vegyenek egy akrilfürdőt. Az akril termékek tartós tárolása nem megfelelő körülmények között deformálódásához vezethet.

balesetvédelmi

A termék telepítése az akril lehet önmagában, mert a tömege ilyen vízvezeték viszonylag alacsony. De ez a tulajdonság az akril lurks és hátránya. Az akril viszonylag törékeny anyag, amelyet óvatosan kell kezelni. A kicsi esés csiszolást vagy repedést okozhat.

Ugyanez az eredmény akkor lehetséges, ha egy nehéz szerszámot a fürdőmedencébe dobnak. Ezenkívül az akril felület könnyen karcolódhat, ha gondatlanul kezelik.

Telepítés előtt meg kell vizsgálni a gyártó által az akril fürdő megfelelő felszerelésének ajánlásait. Általában minden termékhez kapcsolódnak. Az alsó résznek a kereten vagy lábakon pontosan azon a helyen kell lennie, amelyet a gyártó jelez. A fürdő helyzetének megváltoztatása idővel deformálódásához és még a töréshez is vezethet.

Kezdettől fogva válasszon ki egy fürdõt, amely megfelelõen magas minõségû. Ha a kéz a kagyló falának kanyarulását okozza, vagy a termék csípős szagot bocsát ki, vagy a falak fényt közvetítenek, amikor a zseblámpa világít, akkor azt jelenti, hogy alacsony minőségű akrilból készül, akkor ne vásároljon ilyen fürdőt.

A minőségi fürdőszobában mindent meg kell adni, amire szüksége van, és részletes útmutatókat és útleveleket. Minél kevesebb felszerelés szükséges, annál erősebb a fürdő. Előzetesen ellenőrizni kell a fürdőszobával ellátott szerelvények és kötőelemek minőségét is.

Az akrilfürdő beszerelési eljárása

Az akril fürdők telepítésének sorrendjében meg kell adnia a megfelelő típusú telepítést. Az ilyen termékek az alábbiak szerint vannak beállítva:

 • a lábakon, amelyeket a gyártó mellékelt a termékkel együtt;
 • gyárilag lábbal;
 • a kerettel, téglából.

Ezenkívül, néha, hogy a fürdő maximális erőt adjon, használja a kombinált telepítési módszert. Ez a fürdő ugyanakkor a lábakon és a tégla kereten nyugszik. A legegyszerűbb módja annak, hogy megbirkózzanak az olyan szerkezetek felszerelésével, amelyek egy fürdőszobával ellátottak: láb vagy keret.

A téglákkal való munka érdekében bizonyos építési készségekre van szükséged, mivel a lefektetést simán, pontosan és pontosan meg kell őrizni.

Függetlenül attól, hogy milyen telepítési módszert használ, biztosítania kell az összes kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Nem nehéz, ha lábakon vagy kerettel van felszerelve, de téglaszereléskor több téglát kell hagynia, hogy könnyen elvégezhesse a szükséges kommunikációs szolgáltatást.

Az 1. opció - a lábakra szerelhető

Amint korábban említettük, először meg kell vizsgálnunk a gyártó utasításait, amelyek részletezik a fürdő telepítési folyamatát. Általában amikor a fürdőt a lábakra szerelik, hajtsa végre a következő lépéseket:

 • A lábak felszerelése a kijelölt területeken.
 • Fürdő telepítése a lábakon.
 • Magasságállító lábak.
 • A fürdő helyének rögzítése.
 • Befejező munkák.

A lábak rögzítéséhez először az invertált fürdőben meg kell találni egy helyet a rögzítéshez. Úgy néz ki, mint lyukakat fúrt a kötőelemek, vagy a gyülekezési helyek. A lábakat egyszerűen csavarják be ezek a helyek. Ha a telepítést speciális platformon végzik, akkor a lábakat a kád aljához rögzített síneken szerelik fel.

Soha ne próbálj meg lyukakat fúrni más helyen. Ez a termék deformálódásához vezethet a nem megfelelő működés következtében, és a fürdő felborulhat, mivel a lábak helyét úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a vízzel töltött tartály terhelésének helyes eloszlását.

Az üres fürdő csaknem egyenletesen tud állni a helytelenül elhelyezett lábakon, de ha kitöltöd, lehetséges, hogy nem túl kellemes meglepetés van: repedések, szivárgások stb. Volt olyan eset, amikor a szeszélyes mesterek véletlenül átfúrtak egy fürdőt.

Amikor a lábak be vannak építve, a fürdőt óvatosan át kell fordítani és a tartóra helyezni. Ebben a szakaszban nem fáj, hogy azonnal lefektetze a fürdő alját valami puha talajjal, hogy az ne várjon előre a váratlan balesetek miatt. Ezután elkezdheti a lába beállítását.

Először igazítsa a falhoz érintkező oldalak helyzetét, majd állítsa be a külső oldalak helyzetét. A beállítás befejezéséhez épületszintre, valamint kulcsok és megfelelő csavarhúzóra van szükség. A következőképpen kell eljárnunk:

 • Emelje fel az egyik sarkot a kívánt magasságra a csavaros lábak forgatásával.
 • Helyezze a szintet a következő sarokba, és állítsa be a helyzetét.
 • Hasonlóképpen illessze be a többi sarkok helyzetét.
 • Ellenőrizze a fürdő sarkának helyzetét átlósan.
 • Javítsa ki a hibákat, ha megtalálta őket.

A beállítási folyamat lényegesen bonyolultabb, ha a fürdőszobában már kerámia burkolólapok vannak. Ebben az esetben az oldal magasságát úgy kell beállítani, hogy pontosan egybeessen a kerámia felület alsó szélével. Szakemberek javasolják, hogy először telepítse a fürdőt, és csak akkor végezzen befejezési munkát.

Előfordulhat, hogy a kádat nem szigorúan vízszintesen kell felszerelni, de enyhe előfeszítéssel a lefolyó felé. Ehhez elegendő a lábak magasságát csak két centiméterrel változtatni. De általában a szükséges előítéletet már a gyártó tervezi a fürdő kialakításában.

Ebben az esetben elegendő a fürdő sarkait és oldalát szintre állítani. Ezt követően meg lehet állapítani a fürdőt. Végezze el a kapcsolatot a vízvezeték- és szaniterekkel, valamint a befejező munkával.

Mivel az akril fürdők túlságosan nem tartják a hőt, a szakértők gyakran javasolják, hogy a fürdő további hőszigetelését több habosított hab felhasználásával végezzék el. Ehhez a fürdőt át kell fordítani, nedvesíteni kell az alsó és az oldal külső felületét vízzel, és óvatosan habosítóval kell kezelni. Az anyagot vékony folyadékba kell táplálni, hogy a hab a szárítás során ne csússzon ki a fürdő oldalán.

A feldolgozást a lábak és a keret beállítása után kell végrehajtani. A lábaknak zenit is kell, hogy erősítsék őket. A hab alkalmazása után 6-8 órát kell várnia, mielőtt szárad. Ezután flip a fürdőkád, helyezze el, és zárja be egy dekoratív képernyőn, vagy másképp befejezni.

A szerkesztési folyamat részleteit a videó tartalmazza:

2. opció - telepítés a gyári keretre

A fürdőkád felszerelésének sorrendje, amelyre a gyári keret kerül szállításra, kevéssé különbözik a lábbal való felszereléstől, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a munkaterület kissé nagyobb. Íme egy példa erre a telepítésre:

 • Csomagolja ki a keret elemeit.
 • Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt.
 • Jelölje meg a fürdő alsó oldalának külső oldalát, jelezve a keretelemek rögzítési pontját;
 • Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 • Csavarja le a konzolokat az aljára.
 • Csatoljon hozzájuk a keret lábaihoz, valamint a többi elemhez.
 • Csatlakoztassa a felső és az alsó lefolyó lyukakat, gyűjtsük össze a szifont.
 • Csatlakoztassa az összes csatlakozást.
 • Kapcsolja be a fürdőt, és helyezze üzembe.
 • Állítsa be a fürdő helyét az épület szintjén.
 • Jelöljön ki egy helyet a falra, hogy speciális karmantyúkat helyezzen el, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzák a kád véletlen megfordulását.
 • Fúrjon lyukakat és szereljen fel horgokat.
 • Húzza fel a kádat ezen a horogon, ellenőrizze a pozícióját egy szinttel.
 • Csatlakoztassa a szifont a csatornába.

Ezután ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel, és egy idő után ellenőrizze a csatlakozást a szivárgás észlelése érdekében. Ha megtalálható, akkor a problémás vegyületet ismét tömítőanyaggal kell kezelni.

Ha megmagyarázza, hogyan kell egy akril kádat saját kezével telepíteni, fontos szempontokat kell figyelembe vennie. Az akrilfürdő testének fúrásakor rendkívül óvatosan kell eljárni. A lyuk mélysége nem haladhatja meg a 6 mm-t, különben egyszerűen csak lyukasztja a kád testét.

A tapasztalt kézművesek egy kis szalagot fúrnak egy fúrólyukra, hogy jelezzék azt a mélységet, amelyre az akril vastagságába merül. A csavarok felszereléséhez a fürdő testén általában olyan különleges helyeket biztosítanak, ahol az akril vastagsága magasabb, mint a test többi része.

Ezenkívül ne cserélje ki a kerethez mellékelt kötőelemeket, másokat. A méreteiket gondosan kiszámítják, hogy ne rontsák a fürdő felületét. A legszélsőségesebb esetekben a kötőelemek olyan elemekkel helyettesíthetők, amelyek pontosan megfelelnek a gyártó által biztosított kötőelemekkel. A rögzítők meghúzásához használjon egy szabályos csavarhúzót. A csavarhúzó használata a csavarmenet lebomlásához vezethet.

3. opció - telepítés tégla keretre

Bár a gyártóknak javasolniuk kell, hogy csak a mérnökök (lábak, keret stb.) Beszerelését javasolják akril szerkezetek, néha még mindig szükség van egy téglaalapra.

Ezt leggyakrabban néhány nem szabványos tervezési megoldás vagy a fürdőszoba konfigurációs jellemzői hajtják végre. Az is előfordul, hogy a fürdő keretet biztosít a vevő számára felmerülő költségek csökkentése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a tégla keret, ha helyesen hajtják végre, figyelemreméltó a megnövekedett erejéért. Az ilyen konstrukció sok éven át hibátlanul működik, bár sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyári keret felépítése.

A bázis gyártásához tégla, habarcs, fémprofil (sarokba húzható), simító, önmetsző csavar, tömítőanyag, kalapács stb. Tégla keret készítése az alábbiak szerint:

 • A falon meg kell jelölni a fürdő oldalának alsó szélének helyzetét.
 • Fúrjon néhány lyukat a kötőelemekhez a jelölésnél.
 • Szerelje be és rögzítse a fémprofilt.
 • Ezután a padlón jelölje meg a téglaalap helyét.
 • A téglaszázatot jelölje.
 • Várja meg, amíg az oldat teljesen megszárad.
 • Szerelje fel a fürdőt az alapra.
 • Csatlakoztassa a kommunikációt és feldolgozza őket tömítőanyaggal.
 • Töltse fel a fürdõt, hogy ellenõrizze a szerelést és a csatlakozások szorosságát.

Néhány hasznos javaslat lehetővé teszi, hogy ezeket a lépéseket megfelelően elvégezze. A bázis aljához rögzített fémprofil szükséges a bázis megbízhatóságának növelése érdekében. A padlótól a profil telepítésének helyétől mért távolság nem haladhatja meg a 0,6 métert.

A téglaalap két külön támasz formájában, négyszögletes keret formájában készülhet. A fürdő végeitől a tégla tartóktól való távolságnak azonosnak kell lennie, és a lefolyónak szabadnak kell lennie.

Téglalap alakú keret végrehajtásakor ügyelni kell a lyukra, hogy biztosítsák a kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ha szükség van a fürdőre a leeresztéshez szükséges lejtéshez, az alap egyik végét kissé magasabbra kell állítani, mint a másik.

A magasságkülönbséget úgy érhetjük el, hogy egy speciális fémlemezt helyezünk el, melynek szélessége körülbelül egy centiméter a falazatban. A szakképzett kézművesek ezt a különbséget nagyobb mennyiségű megoldás segítségével érhetik el.

Kell-e kombinált alapot készíteni?

Ha a gyári alap ereje valamilyen oknál fogva kétséges, vagy a fürdőszobai tulajdonos csak azt szeretné biztosítani a szerkezet maximális megbízhatóságát, használja a támogatás kombinált verzióját. Általában a fürdőt először a lábakra helyezzük és magasságban állítjuk be.

Ezután mérje meg a padlótól a fürdő aljától a távolságot, hogy meghatározza a téglafal magasságát. Helyezze a padlóra egy tégla alapra. Ezután eltávolítják a fürdőt, és megkezdődik a kőműves munka. Fontos pont az ilyen kialakítás kialakításában: a lábak és a téglakeret magasságának pontosan azonosnak kell lennie, hogy a fürdő súlya egyenletesen legyen elosztva mindkét támaszon.

Kétségtelen, hogy ez a lehetőség alaposabb, mint a szokásos gyári keret használata. Ugyanakkor, ha szét kell szedni, akkor izzadni kell.

Lépésenkénti útmutató: hogyan kell egy akril fürdőt a saját kezével telepíteni?

Az akrilfürdő telepítése összetett technológiai feladat, amely szigorúan betartja a normákat és követelményeket. A beépítési folyamat megzavarása a fürdő használatának csökkenéséhez vezet. A nehézség ellenére lehetséges egy akril kádat saját kezével telepíteni, csak a probléma elméleti részének tanulmányozására és a cselekvés folytatására. Megtudhatja, hogyan kell helyesen telepíteni, lásd cikkünkben képzési fotókat és videókat.

Lépésről lépésre

Ahhoz, hogy megértsük a folyamatot, töröljük le több részre:

 • Akrilfürdőkád szerelvény
 • melegítő
 • telepítés
 • felszerelés

Szerezd meg mindent, amire szüksége van: fürdő, lábak, csavarok, rögzítőszalagok, horgok, dugók és összeszerelésre.

Minden, amit telepíteni kell

Akrilfürdőkád szerelvény

Az akril fürdőkádat előkészített kereten a kézzel történő beszerelésével kezdődően két vagy több rögzítőszalag rögzítésével kezdik a fürdőről a korábban beszerzett csavarok segítségével. A képen láthatjuk, hogy ehhez a manipulációhoz a fürdőt meg kell fordítani, és fel kell tüntetni a jelöléseket az alján, majd fúrni kell a csavarokat.

Óvatosan kell fúrni, 4-5 mm-nél mélyebbre.

Ezután rögzítse a szerelőlemezeket az aljára és biztonságosan rögzítse a csavarokat a lyukakba.

Ezután a lábak fel vannak szerelve a lécekre, amelyeken az akril kád továbbra is áll.

Ne feledje: jobb, ha csavarokat használsz a készletből, ami a fürdőszobába kerül, és be kell csavarni őket a fürdő alja vastag részébe.

melegítő

Az akril és az acél gyengén visszatartja a felhalmozott hőt. Ezért a fürdő kényelmes használatához javasoljuk, hogy melegítse. Ez úgy történik, hogy a nedves falakat és a fürdő alját egy habréteggel lefedik. Az így létrejövő "termosz" lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig melegen tartson és meleg vizet takarítson meg.

telepítés

A cikk végén láthatja, hogyan kell az akril fürdőt saját kezével telepíteni a videón. Most pedig derítsük ki, hogy a fürdőképzés szakaszokban történik-e, és mi szükséges ehhez.

A lyukak a falon a kívánt magasságban készülnek. A dübelek ott kalapálnak, és a csavarok segítségével külön akasztók vannak felakasztva, amelyeken a kád továbbra is tart.

A megjegyzés: A szögletes akril fürdő saját kezekkel történő felszerelése nem különbözik a szokásos fürdő telepítésétől. Ehhez szükséges a lyukak behelyezése a falakba és rögzítéshez horgokkal.

Ebben a szakaszban ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását és ideális vízszintes helyzetét. Ezt egy épület szintjén végezzük. Ha még a legkisebb zavar vagy a kád mobilitása is van, a pozícióját a legmagasabb stabilra hozza a magasság beállításával.

Ebben a pillanatban, és nem korábban, egy szifon van beállítva. Ügyeljen rá, hogy feszes legyen. Az egy milliméteres részletekben jelentéktelen különbség szivárgást okozhat a jövőben.

felszerelés

Az akrilfürdő és a falakon lévő csempe közötti rés utolsó szakaszában szilikon vagy szilikon tömítőanyag van.

Ne feledje, hogy egy akril fürdő telepítése, például a Triton - ez a javítás utolsó szakasza. A fürdő telepítése előtt a helyiségek befejező munkáját ki kell tölteni.

Új bélés a fürdőben

Ha a fürdő megjelenése sok kívánnivalót hagy maga után, de maga a vízvezeték is hangos, akkor javasoljuk, hogy vegyen figyelembe egy akrilbélés telepítését a fürdőben.

Ezt a szolgáltatást több száz vállalat nyújtja, és költségei 3500-6000 rubel között mozognak. Megteheti magad, de valószínűleg a szakértők jobban csinálják. Az akril bélés telepítése a fürdőbe nem annyira drága, hogy megmentsen rajta.

videó

Nézze meg néhány hasznos videót, ez segíteni fog abban, hogy a saját kezével egy akril fürdőt telepítsen.

Akrilkád installáció. Mi irányítjuk a telepítési folyamatot

Kiváló megjelenésük miatt az akril fürdők különösen a fogyasztók körében keresnek. Élvezi a színválaszték változatosságát, valamint a tervezési megoldások széles választékát elérhető áron. Ezenkívül a telepítés könnyen elvégezhető függetlenül. Az akril kádak saját kezűkkel való felszerelése meglehetősen igazi.

A telepítés előkészítő fázisa

Minden akril kádas kialakítás a kezével megkezdi a méréseket. Jól kiszámíthatja a helyiséget, amely majd az akril dizájnt veszi fel. Az új fürdõje, amely szoros a falhoz, semmiképpen sem akadályozhatja meg a csövekhez való hozzáférést. És végül, vegye ki az összes szemetet.

Miután a fürdőszoba méretét kiszámították, a megfelelő tárolóban megtalálhatja a különféle fürdő lehetőségeket. A fürdő alakja normál négyszögletes vagy szokatlan alak lehet. A preferenciáitól és a helyspecifikus területektől függően. Ne feledje, hogy a készülék falai nem hajolhatnak meg, amikor megnyomja a kezét, és ragyogjon. Nézze meg, mennyit támogat a kád. A legjobb megoldás - négy darab. És természetesen ne felejtsük el ellenőrizni az összes dokumentum elérhetőségét.

Az akril fürdő DIY felszereléséhez néhány eszköz is szükséges. Érdemes ezt megelőzően gondoskodni arról, hogy a szomszédok ne fussanak a munka során.

 • bolgár;
 • állítható csavarkulcs;
 • építési fegyver;
 • szerelési szint;
 • kalapács;
 • ütni;
 • keménycső;
 • elektromos szalag;

Lépésről lépésre telepítési utasítások

Hogyan telepítsd az akril fürdőt? Három lehetőség van: a keret felhelyezése a lábakra, téglaalap és mindkét lehetőség kombinációja. Az optimális megoldás a fürdőszobai keret lábbal történő felszerelése (az akril kád vázának része a kivitel). A beszerelést és a telepítést bizonyos szabályok szerint kell elvégezni. Javasoljuk, hogy előnézze videóleckét, majd indítsa el a folyamatot. Mivel a telepítés hibái az akrilfürdő sokkal alacsonyabb felhasználási időtartamához vezethetnek. Azt is elmondjuk a lehetséges hibákról az utasításainkban.

A vízszintes vízszintes vízszintes vízszintbe állítás két helyzetben történik. A felület síkját az alapértékek - hossz és szélesség alapján kell kijelölni. A beállítást nem támogató lábak nélkül végezzük. Csavarásuk és lazításuk végül az egész szerkezet kívánt pozíciójához vezet.

Tehát telepítse az akril fürdőt. Tekintsük a folyamat főbb szakaszaira:

 1. Egy akril fürdő összeállítása a saját kezével kezdődik a lábak rögzítésével (ha keretszerkezetet szeretne - keret). A technológia nagyon egyszerű. Ide tartoznak az összes szükséges rész, egyszerűen egy koherens egészre kell összeszerelni.
  • A keret rögzítőelemeinek kicsomagolása;
  • Ceruza címkék - a lefolyó közelében és a fürdőfej közelében;
  • A csavarokhoz lyukakat jelölünk a jelekkel (nagyon fontos, hogy ne áthatoljuk a fürdőszobai szerkezetet!);
  • Szerelje fel a rögzítőelemeket. A fürdő lábak ragasztva lesznek hozzájuk.

A profilcsövet több csavarral rögzítik a fürdő aljára. Javasoljuk a gyártó által a termékkészletben feltüntetett kötőelemeket, mivel azok tökéletesen illeszkednek a méretükhöz. Csavarhúzóval csavarja be a profilcsövet a fürdő alja két oldalára.

Fontos! Ne használjon csavarhúzót! Tönkreteszed a szálat.

A rögzítőcsavarokat be kell csavarni a fürdő alja vastag részébe. Ezután behelyezzük a csavarokat a cső széles hornyaiba és rögzítjük anyával.

A szilva-túlcsordulás telepítése a betűtípusra

Miután a lábak fel vannak szerelve, megkönnyíti az összes többi munkát.

 1. A szifon kezeléséhez fordítsa el a kádat. A gyártó ajánlása szerint dolgozzon. Az ajánlásoktól való eltérések szivárogni fognak, és a fürdőszobai szerelvények beszerelése után nehéz lesz eltávolítani őket. Minden tömítést ügyeljen arra, hogy ne legyen sorja.
  • csatlakoztassa a felső és az alsó leeresztő karot;
  • szifont építünk;
  • a szifonfelületet oldószerrel zsírtalanítani kell. Ezután ragasszon tömítőanyagot.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a rész olyan anyagból készül, mint a sárgaréz és a króm. Ha hirtelen a szifon más anyagból készült, akkor adja fel a vásárlást.

A leeresztő szelepek problémamentesen nyithatók és záródjanak.

 1. Az akrilfürdő lábainak kiegyenlítése. Először a fürdőt kapcsolja be. A lábak beállításához használja az épület szintjét.
 2. Rögzítőhorogok, amelyek nem engedik meg a vízvezeték felborulását:
  • jelölje meg a függőleges falon a vízvezeték szélének szintjét;
  • lyukasztó furat;
  • tapadjon a falra;
  • a vízvezetékeket a tűzőkapcsokra helyezzük.
 3. Most egy szifont csatlakoztatunk egy merev csővel a csatornarendszerhez.
 4. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fürdőben a vízállóságot. Ehhez töltse ki a kádat. Folyik? Ha a kérdésre igenlő választ ad, akkor újra kell dolgoznia a csatlakozásokat egy tömítőanyaggal. Csak először szárítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét.
 5. Melegítő akril fürdő. Természetesen mindenki azt akarja, hogy a fürdő a lehető leghosszabb ideig meleg legyen. Ezért szükséges a fürdő felmelegedése.
  • Nedvesítünk egy fürdő alját egy ruhával;
  • A hab burkolja a fürdő összes falát - és a termék alját és oldalát. Egyébként, néha felmelegedés közben a habarcs leesik az oldalról. Annak érdekében, hogy ne szembesüljenek ezzel a problémával, engedje fel a habot a ballonról egy vékony áramlásban. A hab még jól megtartja a nedves felületet. Ezért ne hagyja át a szakasz első bekezdését. Az akrilfürdő lábai is szükségesek a zenenhez - így az általános támogatási rendszer képében ezek merevebbek lesznek;
  • A fürdőt jól száradni hagyjuk 7-9 óra hosszat;
  • Miután a fürdő elhagyta a szivárgásvizsgálatot, és szigetelt, szereljen fel egy panelet, amely bezárja a csatornacsatlakozásokat és a fürdő alját.
A fürdő telepítése és leeresztése a csatornahálózathoz
 1. Csatlakoztassa a fürdõt a függõleges falhoz speciális tartókkal.
  • A falon jelöljük a jövő fürdõhelyét. A megjelölt pontokon fúrjon lyukakat és rögzítse a zárójeleket.
  • Ezután tolja be a kádat, szorosan rögzítse a tartókat. Most a fürdõje jobban megvédi az eltérítéseket és deformációkat.

Tájékoztatásul: Az akrilfürdő felszerelését a fal síkjához speciális korlátokkal és szilikonokkal végezzük. Vagy egy műanyag lábazatot használunk. Kezdetben a fürdőszoba és a fal közötti résbe szilikont öntöttek.

 1. Amint a szilikon megmerevedik, a lábazatot helyezzük (szilikonnal is).

A fürdő aljának erősítése

Kívánt esetben téglákat lehet a fürdő alá helyezni. Ebben az esetben a fürdő alja és a téglák közötti helyet ki kell tölteni. Például összeszerelő hab. Egyébként a hab tulajdonsága egyedülálló duzzadási képesség. A hab még enyhén emeli a fürdőt!

Tipp: Annyira, hogy egy ilyen kellemetlenség ne érjen el, töltse meg a fürdőt vízzel az általános súlyozáshoz. Amint a hab megszáradt, nyugodtan ürítse ki a vizet. Ugyanakkor ellenőrizze a leeresztő szifont.

Képernyő felszerelés

Az akrilfürdő önbe telepítése más problémákat is érint. Az akrilkád képernyőjének felszerelése speciális klipekkel történik. A szerelés a fürdő alján és a padlón függetlenül történik. Először a felső rögzítőcsavarokat csavarják (a bélés lehet fából és műanyagból). A szerelőlemezek függőleges síkját a padlóra helyezzük át, és az ellentétes klipek felszerelését végezzük.

Hasznos tippek

 • Telepítse a fürdőszoba új tartozékát csak befejezése után. Nem szükséges egy csempefülke tetején elhelyezni, nehéz lesz a leszerelés.
 • Próbálj előre fürödni. Pontosabban, dolgozni a vízvezeték elrendezéssel.
 • Kövesse a jövőben szomszédos falak merőlegességét akril fürdővel.
 • Minden tartozékot előre telepíteni kell, azaz a telepítés befejezése előtt. Ez vonatkozik például a fejtámlákra és a korlátokra.
 • A tégla képernyőt nem szabad közelíteni a képernyőhöz, mert csak egy pár milliméternyi rés szükséges a tömítőanyaghoz.
 • Ne feledje, hogy nincsenek a kád hordozó tulajdonságai! Minden terhelés az akrilfürdő aljára kerül.

Most már büszkélkedhet barátaidról! Végül is ezt a nehéz feladatot kezelte - egy akril kádat a saját kezével telepítenek.

Hogyan melegítsek egy fürdőt

A fém (acél) fürdő fő hátránya, a magas hővezető képesség, "hőszigetelő" inget "öntheti". Az ilyen ingek készítése egyszerű. Vessünk egy pillantást arra, hogyan csináljunk egy melegítő fürdőt a saját kezünkkel, és mi ehhez szükséges.

Anyagok és szerszámok fürdőszigeteléshez

Fűtőtestként 2-3 cm vastagságú habarcsot és habszivacsot használunk, a becsült anyagfelhasználást az alábbiak szerint számítjuk ki. Megtaláljuk a fürdő felületét, négyszögletes doboznak tekintve. Ehhez mérje meg a belső oldal méreteit. Az 1,5 m hosszúságú tipikus acélkád 1,4x0,55x0,4 m belső méretekkel rendelkezik. A kerület (1,4 + 0,55) x 2 = 3,9 m. A kerület mérete 3,9x0,4 = 1, 56 m 2, megkapjuk a felületet. Természetesen a terület görbülete miatt kevesebb lesz, de a gyakorlatban ez nem annyira fontos, mert a habot méteres darabokban adják el.

A becsült habhasználatot a 2 cm-es feltételes réteg vastagságából számítjuk ki, azaz kb. 30 liter habot (1,56 x0,02 / 1000 = 31 dm3) kell számolni. 500 ml-es palacknak ​​elégnek kell lennie a margóval.

Mivel kétszer alkalmazzuk a habot, szükség esetén megvásárolható.

A habot jobban alkalmazzuk pisztollyal. Nem drága, körülbelül 300 rubel, ráadásul ha úgy gondolja, hogy egy ilyen pisztoly megmenti a habot, akár a valós értékének akár 20% -a is alacsonyabb lesz.

Néhány pisztoly fel van szerelve cserélhető fúvókák különböző szakaszok és alakzatok. Ha a készüléket mellékletek nélkül vásárolta meg, akkor egy megfelelő átmérőjű polietilén vagy PVC cső házi csúcsát készítheti. A cső vége felmelegszik és lapos, így keskeny rés marad, így a hab nem folyik ki, hanem egy csíkban.

Ha a vasfürdő saját kezével történő szigetelése nem része a ház általános javításának, hagyományos ("háztartási") hengerekkel pisztoly nélkül is megteheti.

Felkészülés a fürdés időjárására

Kiveszük a fürdőszobát a fürdőszobából, és kis fából készült béléscsíkokra helyezzük "a lábak tetejéig", úgy elhelyezve, hogy minden oldalról dolgozhasson. Ezt óvatosan kell elvégezni, hogy ne zavarja a zománcot. Telepítés előtt a padlót műanyag csomagolással vagy vastag papírral fedjük le, hogy ne foltoljuk. A fürdő lábai jobbak, hogy ne távolítsák el.

Maszkoló szalaggal és ollóval felfegyverkezve ragasztjuk be azokat a helyeket, ahol a hab megy, de ahol nincs semmi, különösen a kád élei és a lefolyó és a túlfolyó lyuk élei. Jobb, ha azonnal megcsinálod, hogy később ne takarja le a habot.

Termálfürdő saját kezével

Közvetlenül a weatherization-hez fordulunk. A fürdő felületét előre nedvesítették. A hornyolt fúvókát a fémhez képest szögben nyomva kis szekciókban szerelje fel a habarcsot. A tetejére húzzunk habszivacsokat, nyomjuk és mozgatjuk őket oldalról a másikra, és igyekeznek elosztani a habot az egész sík alatt. Felfelé mozogva fedjük le a fürdő teljes felületét.

Ahol a hajlítási sugár kicsi, a habot kisebb csíkokra vágják, biztosítva a felület szoros illeszkedését. Ha a felület lapos, a darabokat nagyobb darabokra vágják. De nem szabad 15-20 cm-nél nagyobb oldalakat tenni.

Továbbra is melegítjük a fürdőt saját kezünkkel. Miután fél órával, egy órával várakoztunk, miután a hab felhelyezésre került, töltsük fel a lemezek szélét a habok között. Miután a hab második része megrepedt, egy éles késsel és egy nagy csiszolópapírral (csiszoló háló) vágjuk le a kiálló habot, tisztítjuk a szabálytalanságokat.

Ezzel a szigetelés már befejeződött, de jobb, ha nem lusta és merev védőburkolatot készít az üvegszálas hálóból, és előnyösen üvegszálból álló törékeny szigetelés felett. Ehhez kétkomponensű ragasztót vagy gittot használunk. Epoxi, akril, poliészter, nem fontos, legfontosabb, a vízállóság és a polisztirolhabgal való kompatibilitás. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy az üvegszál ráncosodjon a domború felületen, külön darabokra ragasszuk át, átfedéssel, majd ragasztóval (1.

Összefoglalva, eltávolítjuk a szalagot, vágjuk egy papi kést. Megpróbáljuk, ha a szifon és a túlfolyó nyakai be vannak építve, akkor szükség esetén állítsuk be az üléseket, vágva a szigetelést.

A poliuretán hab felhasználásával bármilyen formájú és méretű fém vagy acél fürdők hőszigetelését lehet biztosítani. Az egyetlen fontos feladat a nehéz öntöttvas fürdők. Ezért, ha csak egy ilyen "tartály" van, legalább két asszisztens keresésénél jár. Hasznos lehet továbbá a fürdőszobában végzett javítások és a fürdőkád telepítése.

Fürdő Tippek

A fürdőnk melegedésének története befejeződött. Végezetül néhány tipp:

1. Erős hab tisztítható acetonnal vagy közös oldószerrel.
2. A munka során használjon kesztyűt műanyag fólia (költenek egy fillért, széles körben használják a fodrászatban, ha festeni haj). By the way, a polietilén egyike annak a kevés anyagnak, amelyhez a rögzítőhab nem tapad.
3. A szigetelés felületének tisztítása előtt érdemes nedvesíteni, hogy megszabaduljon a habszemcse és hab habzásától.
4. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, 24 órán belül válaszolunk!

Kérj meg kérdéseket ezen az oldalon vagy az alábbi megjegyzésekben.

Kérdezzen az alábbi megjegyzésekben, vagy postai úton. Feliratkozás a hírlevélre. Sikerek, és jó a családod számára!