Legfontosabb > Fürdő

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kevesen közülünk büszkélkedhet egy nagy terület a fürdőszoba. Tágas és kényelmes fürdőszoba, gyakran látunk csak a tévében. De az életben mindenki reggel ébredni akar, érezni fogja az új nap kényelmét és örömeit, és a fürdőszobában élénk életet tölt.

Ezért a javítások tervezésénél természetesen felmerül a kérdés: Hogyan szereljünk fel egy kis fürdőszobát? Mi megtagadja, és éppen ellenkezőleg, növeli a funkcionalitás és a kényelem fokát.

Az első lépések

A fürdőszobában nemcsak az összes szükséges vízvezetékhez kell illeszkedni, hanem számos háztartási vegyi anyagot, kozmetikumot, fésűt, hajszárítót és borotválkozási tartozékot is tárol.

Annak érdekében, hogy mindez könnyen elhelyezhető legyen, elindítva egy kis fürdőszobát, hatékonyan kell használni minden szabad területet.

Helyoptimalizáló lehetőségek

Vegye figyelembe az összes lehetséges lehetőséget, hogy helyet takarítson meg a fürdőszobában.

 1. Az első dolog, ami a kis méretű fürdőszobák tulajdonosait illeti, egy zuhanykabin kádjának cseréje.

Zuhanyzó a fürdőszobában

Ha felmászik a fürdőkádba, hogy gyorsan leöblítsen egy zuhany alatt - ez a te lehetősége.

Ez a megoldás előnyei:

 • gyorsan zuhanyozhatsz, anélkül, hogy időt töltesz vízzel;
 • zárt ajtók védik a fürdőszobát a fröccsenő vízből;
 • megtakarítva a szokásos fürdőszobában elfoglalt terület felét;
 • szabad hely a mosógéphez, bidéhez vagy szekrényhez;
 • új kikapcsolódási lehetőségek jelennek meg: trópusi zuhany; hidromasszázs, aromaterápia, kontraszt zuhanyzók és még egy törökfürdő vagy infraszauna - ezek a jellemzők, hogy egyes zuhanyzók modelljei vannak;
 • ha a családban gyermekek vannak és kádra van szükségük - a mély zuhanytálca alkalmas a fürdésre.

Vannak hátrányai is, amikor a kis fürdőszobák tervezése során egy fürdőkád cseréjére van szükség a zuhanyozáshoz, de mennyire fontos az egyes családok számára, hogy egyedileg döntsenek:

 • miután telepített egy zuhanykabinot, nem tudsz lefeküdni a vastag habra;
 • Ha az otthonában lévő vízrendszer alacsony víznyomással rendelkezik, akkor csak a legegyszerűbb fülke fog működni.

A kis raklap és az átlátszó falakkal ellátott zuhanykabin vizuálisan növeli a helyet

Ha valamilyen oknál fogva ez a lehetőség nem megfelelő, fontolja meg a többieket.

 1. Gyakran előfordul, hogy egy kis fürdőszoba tervezése nem teszi lehetővé, hogy egy mosógépet helyezzenek be, és az emberek a konyhába helyezzék.
  Ez nem mindig megfelelő:
 • amikor dolgozik, a gép zajos, és meg kell választania a mosási időt, hogy ne zavarja a családtagokat étkezéstől vagy főzéstől a zaj nélkül;
 • a piszkos ruhákat általában a fürdőszobában tárolják, és kényelmetlenül szállítják a konyhában mosáshoz is;
 • a mosdó mosás után is gyakran mosolyog a ruhában, ezért vissza kell vinnie a konyhából.

A mosógép jól néz ki a mosdó alatt

A modern vízvezeték lehetővé teszi, hogy mosogatógépet telepítsen a mosogató alá. Ehhez egy mosogatót kell vásárolni egy mosogatóval, nem lefelé, ahogy szoktunk, de oldalra.

Ezután a térd leeresztése nem zavarja a gép beépítését. Igaz, hogy a normál méretű mosógép nem fog mosható mosdókagyló alá helyezni, itt egy miniatűr modellre van szükség.

A mosógép egy kis résszel található.

 1. Ha a mosógép nem illeszkedik a mosogató alá, és egy miniatűr modell nem alkalmas egy nagycsalád számára, gyönyörű és kényelmes lehetőség, hogy egy rést, egy szekrény alatt vagy egy mosogatóval ellátott közös munkafelületre telepítse.

Sarokmosó beépített mosógéppel

Mosógép a WC fölött

Gyakran a készlet egy keskeny magas szekrényt is tartalmaz, amely nagyon kevés helyet foglal el, de tartalmaz egy mosodai kosarat és több polcot is.

Modern és stílusos mosdó

 1. A következő lehetséges lehetőség a helytakarékos és a kád helyreállítása érdekében a négyszögletes fürdő egy szögletes fürdővel történő cseréje.

A bemutatott képen a mosogató nem egy külön helyet foglal el, hanem a fürdő egyik széle felett. Ugyanakkor nincs semmi kényelme a megközelítésben, és az egész kompozíció harmonikusnak tűnik.

 1. Arra a kérdésre, hogyan szereljünk fel egy kis fürdőszobát, hogy ne vesztegessek egy centiméter szabad területet, emlékszem a fürdőszoba alatt lévő helyre, ami gyakran üres.
  Miután a fürdőkád alatt egy háztartási vegyi anyaghoz speciális kádat építtetett a fürdőkád alatt, megnöveli a fürdő megjelenését és hasznosítja a helyet.

A fürdőszobában lévő képernyő polcain sok háztartási csínját illeti

Ez a lehetőség nem alkalmas olyan családok számára, ahol a kisgyermekek felnőnek. A gyerekek nagyon kíváncsiak, és a veszélyes üvegek hozzáférhetősége veszélyeztetheti az egészségüket.

 1. Ha a kialakítás azt feltételezi, hogy a fürdőszoba csempézett, akkor egy vagy két kisméretű nyílás található a fürdőszoba oldalán. Ezek a sraffozás szépen néz ki, és nem rontja el a fürdőszoba belsejét.
  Nagyon egyszerűvé tedd őket, de számottevő előnyökkel jár. Egy ilyen kicsi, de mély, rejtett szekrényben minden, a fürdőszobában használt háztartási vegyszer használható.

Ez a lehetőség a gyermekek számára biztonságos, mivel a nyílás meglehetősen szorosan lezárja a reteszt. Így a gyerek nem tudja kinyitni a kaput.

Oldalnézet: fürdőszoba csempézett két nyílással

 1. A kis fürdőszobák tervezésének egyéb lehetőségei a padlózat vízcseréjének cseréjét jelentik a felfüggesztésen. A WC-vel és bidével a falhoz rögzítve, ahelyett, hogy a padlón telepítették, ahogyan mindenki hozzászokott, jelentősen megnöveli a fürdőszoba látható terét, mivel a padló tágasabb és elegánsabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz.

Corner vízvezeték egy kis fürdőszobában

Kis fürdőszoba nagy tükörrel és magasan a mosdó felett

Reméljük, hogy a mi tanácsunk segíteni fog abban, hogy a fürdőszobában kényelmet tudjon teremteni. Különböző lehetőségek kombinálásával biztosan sikerülhet ebben az érdekes és hasznos ügyben. Sok szerencsét neked!

Tervezzen egy kis fürdőszobát - hogyan lehet elkerülni a belső hibákat?

A javításra való felkészülés során a legtöbb ember a dizájner belső terek képeit néz ki érdekes ötletek megtanulására, valamint új eredményeket ihletett. Azonban a probléma az, hogy a tervezett tervezési lehetőségek nagy részét nagy terek elvárásainak megfelelően alakították ki. De mi a teendő, ha van egy kis fürdőszobája?

Szerencsére a modern kompakt szerelvények és bútorok lehetővé teszik, hogy egy funkcionális, kényelmes, gyönyörű fürdőszobát felépítsenek még 3 négyzetméteres területen is. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi legyen a kis fürdőszoba elrendezése, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

Belső tulajdonságok szűk helyeken

Sajnos az oroszországi városi lakosok többsége kis méretű fürdőszobával rendelkezik, ahol a szükséges vízvezetékek, bútorok és berendezések felszerelése után nagyon kevés hely marad. Ha azonban helyesen rendezi a helyet, válassza ki a megfelelő felületet, a szoba világos, szabad, tágas lesz. A nagyon kis fürdőszobák kialakításakor figyelembe kell venni a következőket:

 1. Kis négyzet. A legnagyobb probléma az új tervezők, a kis fürdőszoba, amely nem teszi lehetővé mindent, amire szüksége van a kényelmes használatra.
 2. Alacsony mennyezet. A kis magasság tovább csökkenti a szoba térfogatát, ami miatt szűknek, sötétnek és zsúfoltnak tűnik.
 3. A szennyvízcsatornák vagy vízcsúcsok nem megfelelő elhelyezkedése. A felszállócsövek és csatornák szokásos elrendezésének köszönhetően meglehetősen problémás a fő vízvezeték elhelyezése egy kis fürdőszobában.
 4. A funkciók kombinációja. A kis méretű fürdőszobát gyakran WC-vel kombinálják, ami még nehezebbé teszi a funkcionális belső kialakítását.

Fontos! Az esztétikai, funkcionális kialakítás, ha a fürdőszoba kicsi, meglehetősen nehéz. Ha a tér minden szabad centimétere a számlán van, az összes szükséges felszerelés megpróbálásával nagyon könnyű túllépni, és zsúfolt, szűk és kényelmetlen helyet kapni. Ennek a kellemetlen hatásnak a elkerülése érdekében lehetővé válik a kompetensen szervezett világítás, a megfelelő színválaszték és a vízvezeték-forma.

Berendezés kiválasztása

A fürdőszoba fő felszerelése az egészségügyi és higiéniai eljárások elvégzéséhez szükséges egészségügyi berendezés. A kis méretű fürdőszobát fel kell szerelni egy minimális vízvezeték szerelvényekkel - zuhanyzóval vagy káddal, WC-vel és mosdóval. Szükség esetén a fürdőszobában mosógépet és bútorokat helyezhet el háztartási vegyszerek tárolására. Kis fürdőhely javításakor az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • A fürdőszobában, ha mérete kicsi, csak egy kis fürdőt helyeznek el. Válasszon 150 cm hosszú és 60-65 cm széles modelleket, hogy helyet biztosítson a bútorok vagy a vízvezeték szereléséhez.

A fürdőszoba felszerelése

Minden új reggel egy fürdőszobával kezdődik, amelynek megjelenése az egész nap hangulata lehet. És egy hosszú, fárasztó nap után pihenhet és élvezheti. Az egyik dolog, hogy elárasztják a fürdőt, összeomlik a burkolólapok, kiálló csövek és mindig az aktuális csap, és egészen más dolog - a világos és tiszta szoba harmonikus kombinációja új lámpatestekkel és meleg padlóval. Szóval, hogyan kell felszerelni egy fürdőszobát, hogy csak pozitív benyomások adjanak?

Amikor eldönti, hogyan tervezik meg a fürdőszobát, három fő szempontra kell figyelnie:

 • alkalmassága;
 • személyiség;
 • kényelem.

Fontos kiválasztani a vízvezetékeket és a bútorokat, megbízhatóságuk és nedvességállóságuk alapján. Természetesen a szoba belsejének összhangban kell lennie az apartman vagy a ház általános belsejével.

dekoráció

A legnépszerűbb és tartós dekorációs anyag csempe. A textúrák és színek sokfélesége miatt kivételes, akár stilizált is lehet. A kerámia burkolólapok számos természetes anyag utánozhatók. A fő választékot Oroszország és Európa képviselői képviselik. Ma a tervezők a modern stílusokat és az eklektikát választják. Természetesen mindenkinek egyedülálló választása van.

A színek és a témák bármilyen kombinációja lehetséges, de a virágos és virágos minták a legnépszerűbbek. Kevésbé kevésbé tengeri témák. A kombinált kikészítés mindig tényleges: különböző felső és alsó, határok, zónák felosztása.

Zónázás vágással

A legérdekesebb anyag mozaik. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a szalagot a belső térbe tesszük.

Most a divatirányzatok arra késztetik a fogyasztókat, hogy környezetbarát anyagokat használjanak, és elterjedt a fürdő belsejébe. A falak és a padlóburkoló falakhoz fából, speciális modern technológiák szerint feldolgozható. A burkolatra is használható márvány, gránit, travertin lemezek, homokkő - és ez nem minden lehetséges lehetőség.

stílusok

Indiai stílusban

Ma a választási lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, bármit használhat a szíved vágya.

 • A klasszikus stílus finom hangzásokat, fenséges márvány- és gránitfelületeket, velencei vakolatot, díszített paneleket és határokat tartalmaz.
 • Az etno stílus kő és fa, fonott kiegészítők és természetes természetes színek kombinációja. A legelterjedtebb orosz etnográfia a japán - kifogástalan színekkel, sima felületekkel és világosan strukturált térrel rendelkezik.
 • Provence stílus meleg színeket, antik bútorokat, virágos virágdíszeket és csak természetes alapanyagokat kínál.

Érdekes lámpák a tükörből

 • A minimalista stílus feltételezi, hogy csak a leginkább szükségesek a belső térben üveg, acél és műanyag felhasználásával.
 • Az Art Nouveau stílus ideális helyszín a különféle világítással és stilizált tükrökkel rendelkező kisebb szobákhoz.
 • High-Tech - mindenekelőtt a kényelem, az automatizálás az unrealitásra.

Hi-tech fürdőszoba

Színpaletta

Régóta bebizonyosodik, hogy a belső tér színe hatással van a jólétre és az észlelésre, nagyon fontos a fürdőszobában, ahol pihenésre szoktak. Ezért a fürdőszoba elrendezésének figyelembe kell vennie a színkombinációk alapvető szabályait.

 1. Meleg hangok, például: a sárga és a narancssárga energikusabb, míg a hideg (kék, zöld) színek megnyugtató hatásúak.
 2. Gyakran használják a kontraszt alapú élénk színeket, például fehér és fekete, narancssárga és kék, sárga és lila kombinációkat.
 3. A semleges tónusok mindig relevánsak: bézs és krém, fényes ékezetekkel a tartozékokon.

bútor

Szekrény mosdóval

Ha a szoba mérete lehetővé teszi, mindig egy csillárral berendezett fürdőszobát, gyönyörű díszleteket, kárpitozott bútorokat - kisméretű kanapék vagy fotelek, további könyvpolcok, friss virágok készíthetők. Ez extra kényelmet és kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

Nos, ha a szoba tágas, de mi van azokkal, akiknek nincs ilyen szerencséje? Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát? Sok lehetőség van...

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát

Vízvezeték elemek elhelyezése kis fürdőszobában

A legtöbb apartmanban a fürdőszoba kicsi. Sok helyet takaríthat meg:

 • világos színek előnyösek;
 • zuhanyzó helyett a fürdőszoba - egy kis kabin, csempézett és üvegajtókkal, vizuálisan bővíti a helyet, és kevesebb helyet foglal el;
 • egy kis méretű mosógép, amely az oldalsó leeresztő mosogató alatt helyezkedik el, tökéletesen illeszkedik egy kis fürdőszobába;
 • jobb, ha a szekrényeket a mennyezetre választják, és a keskenyebbek, lehetőleg beépítettek, kis helyet foglalnak el és sok apróságot fogadnak el;
 • kombinált fürdőszoba;
 • a diffúz fényű falfények vizuálisan tágas érzést adnak;
 • legalább olyan tartozékok, amelyek vonzzák a figyelmet, és hogy a szoba szűk;
 • A tükörfelületek különböző változatai vizuálisan megnövelik a helyiséget.

Keskeny magas szekrény

A fürdőszoba elrendezésének megtervezésekor fontos megjegyezni a különleges célját. A kialakításnak komfortos és meggyőző érzést kell okoznia, ugyanakkor praktikus és egyénileg tervezhető. A fürdőszobának szüksége van a pihenésre, a magányra és a tisztításra, szó szerint és figuratív módon.

videó

Ebben a videóban - hasznos tippek a fürdőszoba tervezésének kiválasztásakor:

Mi kell a fürdőszobában?

Fa a fürdőszobában

További partíciók a fürdőszobában

Hogyan lehet helyet megtakarítani

Különböző anyagok kombinációja

Sötét fa és csempézés

Sötét kő burkolat

Egy kis fürdőszoba racionális belseje

Mosogató a fürdőszobában

Mosógép a szekrényben

Alátét és mosogató egy pulton alatt

A mosógép kényelmes elhelyezkedése

Kis fürdőszoba belseje

Egy kis terület a fő probléma azok számára, akik a fürdőszobát nem csak funkcionálisak, hanem stílusosak is szeretnék. Még a legnehezebb is, nem mindig lehet gondoskodni arról, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt és túl közel, és a dekoratív kiegészítőkről semmi köze. Eközben a kis szoba kialakítása nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, ha helyesen közelítené ezt a problémát.

Kis fürdőszoba belseje

Megfelelő elrendezés

A fürdőszoba kicsi, ha területe nem haladja meg a 4 m2-t. Sok városi apartmanban csak 2-3 m2 van elosztva egy fürdőszoba számára. És ezen a kis területen egy kádat, mosdót, WC-t, mosógépet és legalább néhány polcot kell elhelyezni a kellékek tárolására. Ezenkívül mindent úgy kell elhelyezni, hogy szabad utat és kis helyet biztosítson a vízvezeték szerelvények előtt.

Kis fürdőszoba design

A tervezést gondosan át kell gondolni. Először is, rajzoljon egy fürdőszobai tervet, amely feltünteti a pontos méretet és kijelöli a kommunikációs eredményeket. Ezután meg kell határoznia, hogy mi a vízvezeték mellett a legfontosabb, és amely nélkül teheti meg. Ez vonatkozik a fűtött törülközőtartókra, a bútorokra, a terjedelmes kiegészítőkre. Minden elemet vázlatosan fel kell tüntetni a terven a tervezett telepítési helyszínen.

Fürdőszoba tervezés lehetőségei

Az elhelyezkedésnek bizonyos szabályai vannak, a fürdő alakjától és az ajtó helyétől függően:

 • négyszögletes szoba, bejárat a sarokból vagy az oldalról - ajánlott egy kádat (zuhanyzó) tenni a bejárattal szemben vagy átlósan az ajtóból. Mosdó a fürdő egyik oldalára, WC-re - a másik oldalon. Ha a bejárat a fal közepén helyezkedik el, a kád vagy a kabin az ajtó egyik oldalára van szerelve, a mosdó és a WC pedig a másik oldalon helyezkedik el. Az ajtóval szemben lévő szabad tér vizuálisan bővíti a szobát;

Fürdőszoba belső lehetőségek

A fürdőszoba világos belső része, kényelmes tárolórendszer és a vízvezeték jó elhelyezkedése

A fülkékkel és kidudorodással rendelkező helyiségek esetében ezek az ajánlások csak részben alkalmasak, mivel minden egyes esetben az elrendezésnek figyelembe kell vennie a falak kialakítását.

Fürdőszobai ergonómia

Vízvezeték kiválasztása

A szabványos vízvezeték sok helyet foglal el, és egy kis helyiségben kényelmes elrendezni. A kisméretű fürdőszobák teljes vonalvezetése, a kompakt méretek és a magas funkcionalitásúak kombinációja. Legtöbbjük szimmetrikus vagy aszimmetrikus alakú szögletes kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a leghatékonyabb térhasználatot.

Zuhanykabin

Kis méretű szobák elrendezésénél szükség van a zuhanykabin előnyben részesítésére, ha természetesen egyik háztartás tárgya sincs. Valóban, annak ellenére, hogy a kabinban minden funkció megtalálható, soha nem fogja teljesen helyettesíteni a kádat.

A 3-4 m2 területű szobák tökéletesek a különféle formájú, teljes hosszúságú zuhanykabinokhoz, a legfontosabb az, hogy kiválasztják a megfelelő helyet. Ha a terület 3 m2-nél kisebb, előnyben kell részesíteni a kisméretű kabinokat - 70x70 és 90x90 cm között. Kedvelt lehetőség a zuhanyzókeret kialakítása, amelyhez még kevesebb helyre van szükség.

Hogyan helyezzünk el egy zuhanyzót

Zuhanyzó kis fürdőszobában

Javasoljuk, hogy egy tálaló vagy egy összecsukható ajtót válasszon, mivel a csuklós ajtó nagyobb szabad helyet igényel a belépés előtt. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba könnyebbé és tágabbá válhasson, ajánlatos egy tuskabin felszerelését átlátszó üvegházzal. A keret nélküli üvegmodellek, amelyek vizuálisan könnyebbek és kompaktabbak, nagyon meggyőzőek.

Zuhany a kis fürdőszobában - a legjobb megoldás ebben az esetben, mivel kompakt és működőképes

fürdő

Ha nem akarja lemondani a fürdőről, könnyen felvehet egy kis modellt. A 100x100 cm-130x130 cm méretű szögletes szimmetrikus fürdõ tökéletes egy négyzet alakú helyiséghez, egy aszimmetrikus 75-80 cm széles és 110-150 cm hosszú szûk egy négyszögletes helyiségben. és téglalap alakúak, amelyek nem csak kompakt zuhanyzók.

Fürdő a távoli falon

Egy kis kád tökéletesen illeszkedik egy kis helyiségbe.

Azok számára, akik fürdeni és zuhanyozni akarnak, van egy kombinált lehetőség - hidroboxing. A méretek szempontjából sokkal kompaktabb, mint a közeli kabin és kád, nagyon kényelmes a használat, sok hasznos funkcióval ellátva. Igaz, nem alkalmas a legkisebb fürdőszobákra, és a hidro doboz árak nem mindenki számára elérhetőek. De van egy alternatíva: egy zuhanykabin elhelyezése a fürdő oldalán. Sokkal olcsóbb, mint egy kabin megvásárlása, és lehetővé teszi, hogy mind a zuhanyzó, mind a fürdőszobát egy korlátozott területen használja.

Zuhanyzós fürdőszobával

Mosogató és WC

Maga a héj nem sok helyet foglal el, de alakja jelentős hatással van a tér optimalizálására. Például a felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a térség racionális használatát a tálban, míg a talapzaton lévő mosogatók kizárják ezt a lehetőséget vagy részlegesen korlátozzák azt. Az éjjeliszekrényű mosdók nagyszerűek a szükséges dolgok és higiéniai termékek tárolásához, de még nehezebbnek tűnnek.

Szekrény mosogatók

Ha egy mosógépet kell mosni a fürdőszobába, akkor a legjobb a vízililiom mosogató megvásárlása, ami egy lapos szifonnal ellátott tál. Ebben az esetben a mosógép közvetlenül a mosogató alá van szerelve, és további helyet szabadít fel. A legkisebb fürdőszobák számára a kompakt lógó sarokmosók optimális megoldást jelentenek.

A WC-k különböző változatokban is kaphatók, amelyek közül a szögletes termékek a legösszetettebbek. Teljesen semmiképpen sem alacsonyabbak a szabványos modelleknél, de lehetővé teszik a fürdő hasznos felületének hatékonyabb kihasználását. Lógó WC-t is fel lehet szerelni: ezeknek a modelleknek a méretei szabványosak, de az üres helynek köszönhetően kisebbek és vizuálisan megnövelik a fürdőszobát.

Stílusos fürdőszoba lógó WC-vel

A vízvezeték és a bútor közötti távolság

Tanács. A felfüggesztett vízvezeték megválasztásakor vegye fontolóra annak a bázisnak a szilárdságát, amelyhez csatlakozni fog. Mind a mosogató, mind a mosdó súlya sokat jelent, ráadásul a terhelés a használat során megnövekszik, így a gipszkarton válaszfalai vagy a könnyű blokkokból készült falak felszerelése lehetetlen a keret előerősítése nélkül.

Bútor kis fürdőszobához

Szoros körülmények között nehéz helyet találni a fürdőszobában a bútorok számára, ezért a legszükségesebbre kell korlátozódnia A legalkalmasabb választás a szekrény szekrény és a kompakt lógó polc. Egy keskeny szekrényt lehet elhelyezni bármely szabad sarokban, az ajtó közelében vagy a vízvezeték szerelvények között. A függőleges elhelyezkedésnek köszönhetően kevés helyet foglal el és jó kapacitása van.

Fürdőszoba szekrény

Ami a polcokat illeti, sokkal több lehetőség van. A felfüggesztett szerkezetek nem blokkolják a folyosót, nem zavarják a vízvezeték használatát, így bármely kényelmes helyen rögzíthetők. De itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba: minél több polc, annál közelebb van a fürdőszoba, különösen, ha a polcok szélesek és a bejárat mindkét oldalán találhatók. Kiváló megoldás az ajtó felett álló polc, mivel lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzen egy csomó szükséges részletet, és ugyanakkor ne érje a szemét.

Vízszintes fali szekrény a fürdőszobában

Padló és fali polcok a fürdőszobában

Csempe kiválasztása

A falak és a padló belső dekorációja nem kevésbé fontos, mint a bútorok. Helytelenül választott csempe vizuálisan csökkentheti a fürdőszobát, sötét vagy homályos, kifejezéstelen vagy túl fényes és dacos. Itt figyelembe kell venni nemcsak a színt és a textúrát, hanem a csempe méretét is, valamint a helyét.

A bélés színkombinációját vissza kell állítani, elsősorban a világos színeket:

 • meleg gamma - homok, bézs, pasztell árnyalatú korall és narancs;
 • hideg gamma - minden kék árnyalat, lila, citrom, könnyű türkiz;
 • semleges színek - gyöngyház szürke, fehér, halvány rózsaszín.

Egy kis fürdőszobában nem szükséges vízszintes szétválasztás különböző színű csempékkel, de ez nem jelenti azt, hogy a célnak szilárdnak kell lennie. A szoba vizuális bővítéséhez egy színhatárat helyezhet el a fal tetején és alján, a függőleges betét pedig növeli a mennyezet magasságát. Ha bizonyos területeket szeretnénk kiemelni, használjon sötétebb színű csempe, mint a fő háttér. Az azonos tartományú árnyalatok legjobb kombinációja, de túlságosan ellentétes színek nem kívánatosak.

A fehér csempék és a virágnyomatok kombinációja

Fürdőszoba hűvös színekben

Továbbá ne válasszon egy csempe egy nagy mintát. Ez vonatkozik a geometrikus mintákra és a különféle díszekre és panelekre is. Minél nagyobb a kép, annál kisebb a helyiség. Ha dekoratívabbá kívánja tenni az arccsont, beillesztheti az egyes csempeburkolatokat egy kis mintával vagy csak egy más árnyalattal. A mozaikbetétek is nagyon látványosak.

Kis fürdőszoba dekorációval

Ami a csempe méretét illeti, nincsenek szigorú követelmények, bár nem ajánlott túl nagy elemeket használni. A legjobb választás a téglalap alakú 75x150 mm-es és 200x200 mm-es négyzet. A téglalap alakú burkolólapok használata vizuálisan bővíti a fürdőszobát, és a négyzet és téglalap alakú elemek kombinációja növeli a felület dekoratív jellegét. De a legnagyobb hatás nem szabványos csempe, például honeycombs formájában.

Méhsejtlemez

A kis méretű fürdőszobában lévő csempeburkolatok leggyakrabban klasszikus módon készülnek - varrás a varratba, a zaklatás módja is népszerű, különösen, ha a csempe négyzet alakú. Az alacsony mennyezetű szobák esetében az átlós telepítés a legjobb megoldás.

A lapok elhelyezése átlósan

Népszerű csempegyűjtemény kis fürdőszobákhoz

Kis fürdőszobát tervez

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát a funkcionalitás megőrzésével és ugyanakkor fényességgel és szépséggel? A legtöbb orosz és a FÁK országainak lakói nem tudják kielégíteni a fürdőszobát egy tágas és világos szobában. A lakások tervezésének jellemzői, különösen a régi épületek házaiban, például a Hruscsovban vagy egy faházban, nem jelenti azt, hogy még szabad tér is lenne.

A megfelelő megközelítéssel a néhány négyzetmétert a saját kezével alakíthatja. méter, a lakótér, mint "fürdőszoba", egy igazán kényelmes és funkcionális szobában.

A jövő belsejének tervezése

Mielőtt választ keresne arra a kérdésre, hogy miként kell egy kis fürdőszobát felszerelni a Hruscsovban vagy egy faházban a saját kezével, akkor el kell döntenie a jövő szobájának szükséges belső tételeiről, hogy megfelelő négyzetmétereket használjon. Figyelembe kell venni nem csak a szanitereket, hanem a különféle tartozékokat is.

Különös figyelmet kell fordítani a következő tényezőkre:

 • A fürdőszoba elhelyezése és a telepítés megvalósíthatósága elvben. A modern élet őrült ritmusa kizárta a fürdést sok ember életéből. Sokan inkább zuhanyozni vágynak, és ezeket a célokat egy zuhanyzóként választják. Ráadásul a kabin által elfoglalt terület nagyságrendje kisebb, mint az öntöttvas vagy kerámia tartályok.
 • Mosógép Ha ideológiai, gyakorlati vagy egyéb okok miatt nem volt helye ennek a konstruktúrának a konyhában, a folyosón vagy bárhol máshol, akkor alaposan mérlegelje egy ilyen méretű készülék helyét a fürdőszobában. Ha a mosógépet külön szerelik be, akkor túl sok, már szűk négyzetmétert vesz igénybe. méter, de mivel csak egy lehetőség van - építeni.
 • Süllyedni. Ennek a bútornak nem feltétlenül kell körülbelül 0,5 négyzetmétert elfoglalnia. hasznos hely. Ha lógó szerkezetet használ, akkor a mosogató alá vagy egy mosógépbe egy funkcionális szekrényt helyezhet el. Bizonyos esetekben a mosogató teljesen lemondható, mivel a fürdő tökéletesen megbirkózik a felelősségével. Zuhany esetén mosogató szükséges.
 • Bútor fürdőszobához. Néhány dolog nehéz megtalálni a fürdőszobától eltérő tárolóhelyet. És mert nekik érdemes speciális szekrényeket, asztalokat, állványokat és fiókokat biztosítani, hiszen a feleslegesek és a polcok megtagadhatják minden erőfeszítést, hogy a kis méretű terem belsejébe kényelmes legyen.
 • Kiegészítők. Talán néhány valódi felfedezés lesz, de egy mosodai kosár tárolható például a folyosón. Ez további 0,5 négyzetmétert takarít meg. mérhető helyet. Ugyanez vonatkozik az otthonban használt egyéb tárgyakra is.
 • Elektromos vezetékek. Valószínűleg nem fordult elő a szovjet építészek és mérnökök számára, hogy az elektromos készülékek a Hruscsovban lévő fürdőszobában vagy egy faházban használhatók. Az igazságtalanságnak a saját kezével történő kijavítása érdekében ajánlatos eldönteni az értékesítési helyek elhelyezését. Fontos, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek, mivel a magas páratartalom és váltakozó áram nem a legjobb kombináció. A zsebek használható hajszárító, elektromos borotva, vagy például egy könnyű zuhanykabin csatlakoztatására.

Amint tisztázásra kerülnek a Hruscsov vagy a faház jövőbeli belsejének főbb pontjai, akkor közvetlenül dolgozhat.

Fürdőszobai szerelvények

Először is meg kell határozni a legméretesebb fürdőszobai belső tárgyak elhelyezkedését. Mivel a fürdetést egy Hruscsovban vagy egy faházban egy szűk helyiségben lehet felszerelni, csak a fal mentén kell eljárnia.

Először is, határozottan el kell dönteni, vajon egy fürdőre szükség van-e, mivel a "négyzetek" hiánya szembesül a választékkal: vagy használja az opciót zuhanyzóval vagy telepítse a fürdőt.

Ha a választás a zuhanyozást támogató lehetőség mellett történik, biztonságosan telepítheti a szoba egyik sarkába. Egy ilyen eszköz 1-1,5 négyzetmétert vesz igénybe. hasznos hely. Ha az öntöttvas vagy kerámia edények előnyben részesülnek, akkor dönteni kell a mosogató telepítésének célszerűségéről. Amint fentebb megjegyeztük, a mosogatónak felfüggesztett szerkezete lehet, amely lehetővé teszi, hogy alatta egy hasznos belső elemet, például egy szekrényt vagy egy mosógépet helyezzen el. A tükörnek a mosogató felett kell lennie. Ugyanakkor a tükörfelület lehet egy kis függesztett szekrény homlokzata, amelyben mosogatóeszközök, elektromos készülékek, például hajszárító és elektromos borotva, valamint különféle kiegészítők tárolhatók. Ha a szekrény bármilyen okból történő felszerelése lehetetlen, a tükör alatt vagy a szélei mentén felszerelhet néhány polcot.

A fürdőszobának nem kell téglalap alakúnak lennie. A leghatékonyabb helyhasználat érdekében egy nem túl nagy sarokszerkezetet vásárolhat, mint például egy zuhanyzó. Egyes fürdők alulról szabad helyet biztosítanak, ami szintén praktikus lehet. Például a fürdőszoba homlokzatát saját kezű műanyag panelek segítségével le lehet zárni, és csuklópántot képezhet.

Bizonyos esetekben ajánlatos felszerelni a kezét alul néhány alacsony fiókkal, az alján tisztítószereket, szerszámokat, kesztyűket és egyéb hasznos tárgyakat tárolhat.

Háztartási vegyszerek, kozmetikumok tárolására, mindegyik edény, sklyanochek csövek esetében ajánlatos speciális szekrényt vagy állványt venni. Az első lehetőség előnyösebb, mivel a kaotikusan elhelyezett palackok létrehozhatják azt a hatást, hogy egy már kis helyiséget összeszednek. A kis fürdőszobát két alapelv alapján lehet megtenni:

 • A négyzetméterek maximális használata. méternyi fürdőhely Hruscsovban vagy faházban. Ebben az esetben a bútorokat tágas padló- és fali szekrényekkel kell ellátni, amelyek a lehető legkisebb helyet foglalják el a padlón, és ugyanakkor a lehető legmagasabb magasságúak, például egy zuhanyzópultnak vagy egy felnőtt kinyújtott karnak magasságában. Szükséges, de ritkán használt tárgyak tárolhatók a magas polcokon, amikor mind az első, akár a második igényű dolgok képesek lesznek elérni a kezét.
 • Használja a szoba tetejét. Ez mindenféle mezzaninát és függesztett szekrényt jelent, amelyet saját kezűleg építhet. A fürdőszobai belső tér kialakításának legfőbb célja, hogy a lehető legkevesebb tárhelyet biztosítsa. Ugyanakkor a fali szekrények elhelyezhetők például a fűtött törülközőtartó feletti teljes fal mentén. Az ilyen bútorok sekély mélysége a fülkével ellátott ajtókkal kombinálva sok különböző dolgot tárolhat négyzetméteres károsodás nélkül.

Megfelelő térkiosztással a fürdőszoba elegendő számú szabad négyzetméter. méter, ami a megfelelő választás a design és dekoráció, lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy hangulatos és kényelmes belső még a legközelebb Hruscsov, vagy egy faház.

Kis fürdőszoba kialakítás: 10 tipp és 38 sikeres példa

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Mi a választás: egy fürdő vagy zuhanyzó? Ezt a témát vitathatjuk örökre, mindez az Ön preferenciáitól függ. De ha a kérdés: "Mikor volt utoljára fürödni?" Nehezen válaszolsz, még mindig azt tanácsoljuk, hogy álljon le a zuhany alatt. Ez további helyiségeket és mosógépet takarít meg. A zuhanyzó a tágas kabinban anélkül, hogy bekerülne a fürdőbe, minden alkalommal nagyszerű élmény.

Ügyeljen a lógó bútorokra és a vízvezetékre. Ezáltal a szoba tágasabb és vizuálisan könnyebb tisztítást tesz lehetővé.

Reflection játék

Tükrök - fő munkatársaink a kis terek kialakításán dolgoznak. Különösen fontosak a kis fürdőszobákban, mert kombinálják a gyakorlati és esztétikai funkciókat. Ha nem fél a néhány nehezen kivitelezhető nagy tükrök, akkor telepíteni őket a falra, és a fürdőszoba is meg egy csomó más.

Kis fürdőszoba kialakítás: rések

Használjon fülket. A falon belül egy fülke helyezhető el, amely elválasztja a zónákat az egyesített fürdőben, akár a fürdő felett, akár a zuhany alatt. Ne féljen egy falat felépíteni, hogy létrehozzon egy rést. Úgy néz ki, hogy finomabb, mint a polcok, és látszólag eltűnik a szobában, összeolvadva a falhoz. A kozmetikumok és a tiszta törölközők szép dobozaiba helyezve, funkcionális és stílusos polcokat kap.

Vonzó ékezetek

Zónát a helyet egy érdekes fényes csempe. Például, készítsen egy csíkot a kontrasztos csempe a falon és a padlón a mosdó területén.

A fürdőszoba mögötti kontrasztfala vizuálisan hosszabb ideig teszi a szobát. Használhat gyönyörű mozaikokat, csempeit, amelyek érdekes szerkezetűek - például fa, kő vagy tégla, fényes telített színek.

Egy nagy kép megtéveszti a szemet és a szoba nagyobbnak tűnik. Használjon széles szalagot, fotó tapétát vagy világos képet a függönyön.

Nem vagy rajongója a függönyöknek a fürdőszobában? Cserélje ki egy üveglapra vagy ajtóra. Kiválóan teljesíti a fő funkcióját, és elegánsabbnak és tisztának látszik.

Fontos dolgok

Vigyázzon a textilekre a fürdőszobában. Úgy tűnik, mi a törülközők színének a fürdőszobai tervezéshez? Azonban a motley színű törölközők vizuálisan is alom a szobában. Univerzális opció - fehér törölköző és fürdőköpeny. Ellentétben a közhiedelemmel, ők nagyon praktikusak, mert minden egyszerre mosnak, és frissek és tiszták. Nem szereted a fehéret - válassz bármilyen más színt vagy kombinációt, de akkor, amikor új törülközőt vásárolsz, próbálj meg ragaszkodni a kiválasztott színsémához.

Miután alaposan átgondolta egy kis fürdőszoba elrendezését és kialakítását, egy apró, kényelmes és funkcionális szobát is készíthet. Sok sikert kívánok ennek a nehéz feladatnak, és remélem, hogy az én tanácsom és példák segítenek neked.

Szeretne többet megtudni a fürdőszoba tervezéséről? Olvassa el ezt a cikket is.

Ha érdekel a kis hálószobák és konyhák kialakítása is, itt és itt olvashatnak ezeken a témákon. És blogunkban olvashatsz a kis lakások és stúdiók tervezéséről és díszítéséről.

Szereted a kis fürdőszobák tervezését? Ossza meg barátaiddal az alábbi gombokra kattintva.