Legfontosabb > Fürdő

Eszköz WC a lakásban

Második fürdőszoba? Ez valóságos!


Lehetséges egy második fürdőszobát egy városi lakásban elhelyezni? Ilyen kérdés esetén a lakástulajdonosok gyakran a belsőépítészek felé fordulnak, és néhányan saját maguk próbálnak megoldást találni. A legtöbb esetben ez teljesen reális, ha helyesen cselekszel, és nem sértesz szabályokat. Mindent megfontol a sorrendben.

elrendezés

Mindenekelőtt meg kell vizsgálni egy második fürdőszoba elvének elvét. Azaz, hogy megértsük, van-e helye a lakásban, és mennyire alkalmas. Ugyanakkor az egészségügyi normák követelményeire is ki kell építeni, hogy később ne szembesüljenek a szomszédokkal.

"A jelenlegi szabályozás szerint a fürdőszobát nem lehet a lakóház felett elhelyezni. Ez vonatkozik a csövekre is. Ezért az elrendezésnek olyannak kell lennie, hogy a szomszédos helyiségek fölé sem a fürdőszobája, sem a vízellátás és a szennyvíz elvezetése a fő felszállóktól ne legyen. Vagyis egy második fürdőszobát kereshet a konyha, a folyosó, a belső terem vagy a segédszobák rovására "- magyarázza Krasnodar Tatyana Levko belsőépítész.

A projektet papírra kell lebonyolítani és a házfelügyeleti hatósággal egyeztetni. Nem szükséges az egyeztetés az alapkezelő társasággal, de jobb, ha tájékoztatják őt: a projekt egy példányát egy jóváhagyási jegyzőkönyvvel kell ellátni. Ezután nem kérdez felesleges kérdéseket.

Belső elrendezés

Terv készítésénél azonnal el kell döntenie, hogy a fürdőszoba belsejében minden rendben lesz-e, mivel ez meghatározza a további tervezés és a munkafolyamat menetét. "Általában a legfontosabb kérdés a szabad hely rendelkezésre állása, ezért kompakt, de ugyanakkor esztétikai tervezési megoldásokat, például zuhanykabinokat kell használni" - mondja Tatiana Levko.

Napjainkig az oroszországi választásuk már meglehetősen széles, de a lehetőségek minősége és választéka jelentősen változhat, ezért a szakember közelebbről megvizsgálja a gyártót. "A katalógusunkból készült kerítés bármely modellje az ügyfél mérete alapján, előzetes mérés után készülhet. A nem szokványos elrendezéseknél, beleértve a városi lakások második fürdőszobáját is, ez különösen fontos, mivel ilyen esetekben rendszerint a kerítés óvatos beállítására van szükség. Mivel a gyártás Oroszországban található, és a vállalat számos nagyvárosban márkás szalonokkal rendelkezik, az egyes megrendelések gyorsan és késedelem nélkül teljesülnek, és a termékárak megegyeznek az egész országban "- mondja Lyudmila Adestova, a GuteWetter vezérigazgatója. Orosz gyártó zuhanykabinok.

Különösen a kis fürdőszobák esetében a cég kifejlesztette a LUX Festt modellt. Egy ilyen kerítéssel ellátott zuhany egy pentaéder, amelynek három oldalát üvegajtók alkotják, kettő pedig a fürdőszoba sarka. A csuklós ajtó nemcsak egyszemélyes, hanem kettős is lehet, ami további helytakarékosságot is biztosít. Ez a megoldás lehetővé tette a megszokott tér minimalizálását, anélkül, hogy veszélybe sodorhatja a vizes kezelések kényelmét. Szintén kényelmes, hogy a kerítés mind a pentagonális serpenyőbe, mind közvetlenül a csempere (zuhanyzósínnel felszerelt) is felszerelhető.

Egy másik megoldás a SHAPE sorozatú zuhanykabinok, amelyek csúszó sugárnyílásokkal vagy a STYLE sorozatú ajtókkal rendelkeznek, amelyek nyílása 180 ° kifelé vagy befelé (vagyis a serpenyő felé) nyílik. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan használja a helyet és hozzon létre egyedi projekteket viszonylag kis területeken.

A levelek 6 és 8 milliméteres edzett üvegből készülnek az európai technológiának megfelelően, és kérésre különleges víztaszító GuteClean bevonattal kezelhetők, amely megakadályozza a mészlerakódást és megkönnyíti a tisztítást.

vízszigetelés

Amikor a tervezés befejeződött, és a projekt készen áll, folytathatja annak végrehajtását. És itt szükség van még egy kötelező követelményre - a padló vízszigetelése. Minden olyan helyiségben, ahol folyóvíz vagy szennyvíz található. A bevonó esztrich alatt vagy közvetlenül a csemperagasztó réteg alatt készül. Fontos megérteni, hogy minden csőnek a vízszigetelő réteg fölött kell lennie. Nem lehet falra helyezni őket, de hamis falakat (pl. Vízálló gipszkartonból) lehet készíteni, és csempéket hozhat rájuk. Néha, ha a mennyezetek magassága lehetővé teszi, a padlók leparkolhatók a rönkökön és lefektethetik a csöveket. Ha a főcsúcsok a második fürdőszobába vezető csövek a szomszédos helyiségeken mennek keresztül, akkor a padló vízszigetelésére is szükségük van. A kommunikáció útján az állapotuk és a lehetséges javítások ellenőrzésére az úgynevezett revíziós ablakokat kell használni. Például egy szembetűnő mágnesnyílás lehet, amelyet ugyanolyan anyaggal díszítenek, mint a fal.

Nem csak a padlófelület vízálló, hanem a falak alsó része is, kb. 10-15 cm, ezért vízálló "vályú" -nak kell lennie. Ezt bitumen, hengerelt anyagok vagy modern polimer kompozíciók segítségével lehet elvégezni. Az utóbbi módszer a legkevésbé "piszkos" és ugyanakkor a leghatékonyabb. Különböző gyártók termékeit használhatja, de ezeket a használati utasításnak megfelelően kell kiválasztani. Például a "KNAUF Flahendiht" latex-vízszigeteléssel lefedheti a cserépet, de használjon speciális ragasztót, és vékony rétegen alkalmazza.

Mivel ez egy második fürdőszoba, erősen ajánlott a falak teljes vízállóságát, különösen a nappali szomszédságában.

csőhálózat

A második fürdőszobai forró és hideg vízelvezető szelepeit vagy gömbcsapjait a felszálló közelében kell elhelyezni, és nem a fürdőszobában. Kívánt esetben mindkettőt fel lehet vinni.

Az optimális megoldás egy automatikus szivárgásvédelmi rendszer lenne - például a hazai "Neptune" vagy az importált "FAR". A nedves területeken a padlón a lehető legkevésbé szivárgó forrásokhoz közel helyezkedjenek el a kis lapos érzékelők, amelyek a víz vagy rádiócsatornán keresztül, amikor víz jut rá, riasztási jelet küldhetnek a kapuk közelében lévő vezérlőegységnek. A rendszer tartalmaz elektromos gömbcsapokat, amelyek a felszállóágak ágaira vannak szerelve, és blokkolják a vízellátást. Ajánlatos teljes készletet készenléti energiával ellátni, akkor a csapok még a tápegységben bekövetkező balesetek esetén is működnek, és biztonságosan kikapcsolhatja az egész lakásban a villamos energiát hosszú távra.

A szivárgásérzékelők úgy vannak felszerelve, hogy a lehető leggyorsabban le tudják állítani a vízellátást. Ez nem csak a fürdőszobára vonatkozik, hanem a szobákra is, amelyeken keresztül a csövek hozzá vannak járva. Végül is szivárgás fordulhat elő. Például, ha a folyosón egy hamis fal mögött egy vízvezetéket futtat, akkor az érzékelőket is telepíteni kell a hamis fal mögé, közvetlenül a csövek alatt.

torkolat

Itt érdemes kiemelni a második fürdőszoba egyik műszaki kialakítását, ami nem minden lakás tulajdonos számára nyilvánvaló: a szennyvízrendszer működtetéséhez lejtőn kell elhelyezni. Normál természetes áramlás esetén legalább 2 cm-es méterenként kell lennie. Vagyis nem az egyenes vonal távolság a felszállótól a WC-tálhoz vagy a zuhanytálcához, amely alapul szolgál, nevezetesen a csatorna hosszának, figyelembe véve a térdét. Például, ha ez a hosszúság 10 m, akkor a lefolyónak a zuhanyzóban 20 cm-re kell lennie a lefolyócső belépési pontjától a fő szennyvízcsatornába. Ez a körülmény gyakran okoz nehézséget a második fürdőszobában. Bizonyos esetekben egyszerû megoldással kezelhetõ - a padló emelésével a bejáratnál egy lépéssel. De ez nem mindig így van. Először is a csövek hossza gyakran túl nagy, és a mennyezet magassága nem elegendő. Másodszor, nem mindenki elégedett az opcióval egy lépéssel, sokan, nem ok nélkül, veszélyesnek tartják.

Ezenkívül, ha a második fürdőszobában több pont van a vízadagolás és a WC, akkor a csatorna is nagy átmérőjű, és ez is probléma: figyelembe véve a lejtőn, nem olyan könnyű elrejteni, mint a vékony vízvezetékek.

Az univerzális kivezetés szennyvízszivattyú rendszer telepítése - a szennyvízelvezető rendszer. "Ez a megoldás, amelyet kifejezetten városi lakásokban és magánlakásokban való használatra terveztek, ezért az eszköz szinte hallgatólagosan működik, és egy kompakt higiénikus műanyag tokban van elhelyezve. A WC közvetlenül a mosdó mögött helyezkedik el, vagy a falra helyezhető. A Sololift2 CWC-3 szennyvízcsatornáknak három bemenete van, és képes egyszerre kiszivárogni a kiáramló WC-t, mosdót és zuhanyt "- mondja Ekaterina Semenova, kereskedelmi mérnök, háztartási felszerelés részleg, LLC Grundfos”.

A készülék belsejében egy professzionális csiszológép, vagyis az elzáródások szinte teljesen kizárt. A nagy teljesítményű szivattyúnak köszönhetően nincs szükség nagy átmérőjű nyomócsövekre. És elfelejtheti a lejtést egyáltalán: a telepítés akár 8,5 m magasságig is képes a csatorna emelésére, ezért ha úgy kívánja, akkor akár a mennyezet alatt is lefolyhatja a csatornát.

Hálózati hálózat

A nedves helyiségek áramellátása szintén saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket gyakran elfelejtenek. Egyébként ez nem csak a második fürdőszobára vonatkozik, hanem az elsőre is. Ahol víz van, mindig nagyobb az áramütés kockázata, ezért különös óvintézkedéseket kell tenni.

Először is, a lakásközpontban lévő fürdőszobák és konyhák külön-külön csatlakoznak a hálózathoz. Ez azt jelenti, hogy saját áramköröket kell felszerelniük - külön a kimenetekhez és a világításhoz. Ezt a csoportot saját RCD védi - védő leállító berendezés, amely áramütés esetén bekövetkezik addig, amíg az erő életveszélyesé válik.

A második kötelező követelmény egy potenciálkiegyenlítő busz jelenléte. Mindegyik kimeneten és számos világítótestben (mindent a nedves helyiségeknek szántak) földelő érintkező van. A földelő buszhoz van csatlakoztatva az elektromos panelben. Ezenkívül a konnektorok és lámpák földelő érintkezőit a fürdőszobában össze kell kötni egy közös áramkörrel. Ezenkívül összekapcsolja a fém vízvezeték elemeket (zuhanytálca, kád, csaptelepek) és fémcsöveket (ha van ilyen). Mindezek a vezetékek a potenciálkiegyenlítő buszra mennek - egy fémblokk csavarral a földvezetékek rögzítésére és rövidre zárására. A pad egy kis (podzoretnik méretű) csatlakozó dobozban található, amely rendszerint közvetlenül az egészségügyi szekrényben található. A buszról egy közös földvezeték megy a földi busz a lapos panel. Erre a forró és hideg víz emelők földelve vannak, és zárt hurkot kapnak.

Még egy nagyon kis lakás is modern és kényelmes lehet, ha egy másik fürdőszobát rendez. Nem nehéz ezt megtenni, mint egy loggia szigetelését, a legfontosabb az összes egészségügyi és műszaki szabvány figyelembe vétele és a munka helyes megtervezése.

A lakás második fürdőszobája

Sok lakás elrendezése gyakran nem felel meg a tulajdonosoknak, és ez nem számít: egy tipikus lakás vagy egy egyedi projekten alapuló ház - a tulajdonosok panaszkodnak a konfigurációjukról.

Gyakran ez a kisléptékű létesítmények, például a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha, a mosdók stb. És az átépítés az egyetlen módja annak, hogy valahogy megoldjuk ezt a problémát. Azonban nem csak a panelek boldog tulajdonosai, hanem a teljesen modern házak lakói is megváltoztatják az elrendezésüket, és igényeik meglehetősen változatosak a nagyobb alapterület miatt.

Például sok olvasójuk érdekli hogyan kell elrendezni egy második fürdőszobát a lakásban és ebben a cikkben megpróbálunk válaszolni a közönség által gyakran feltett kérdésekre.

Amint azt mondtuk, ez a felújítás lehetséges, és nagyobb mértékben ez a meglehetősen nagy területű ingatlantulajdonosok számára fontos. Ennek oka két mutató, az első az, hogy egy kis terület lakóinak egy fürdőszobája több mint elegendő, a második pedig, hogy a legtöbb esetben egyszerűen lehetetlen egy második lakást egy kis lakásban elhelyezni, nincs megfelelő helyiség.

De végül is Nagyon sok korlát van a második fürdőszobában. és nem az a tény, hogy még egy nagy lakásban is meg lehet csinálni. Próbáljuk meg megnyitni a témát:

A fürdőszoba a "nedves" típusú helyiségekhez tartozik, és ezen az alapon a legfontosabb jogszabályi tilalom alá - a nedves területek helyiségeihez - szigorúan tilos a melléképületek konyhái és lakóövezetei közötti gondoskodás.

Vagyis egy további fürdőszobát, csak egy nem lakóterületen lehet más célra megszervezni, akár folyosó, raktár vagy valami más.

A legfontosabb az, hogy a jövőben a szomszédok nem rendelkeznek egy konyhával, vagy egy nappalival. Ha a földszinten élsz, és nincs alatta a lakóhelyed (és nem ott van, mivel tilos az alagsorban lakni az országunkban), akkor a fürdőszoba a nappaliban is elhelyezhető. Magától értetődik, hogy vízzáró réteget kell rendeznie, és a vécét el kell különíteni a nappaliból egy dobozba.

Második fürdőszoba egy négyszobás lakásban, projekt, fotó:

Az egyik kötelező követelmény (természetesen természetesen, de érdemes megemlíteni) a szükséges közművek rendelkezésre állása - vízelvezető, hideg és meleg víz és szellőzőcsatorna, ami a régi fürdő szellőzőcsatornájához vezet. A kérdés technikai oldala itt nem kevésbé fontos. A második fürdőszobában, főszabály szerint, jelentős távolságra lesz a vízellátás és a szennyvíz elvezetésétől és a javítási és építési munkálatok megszervezésétől, gyakran meg kell szakítani a fejét, mielőtt teljesítenék a megrendelést.

Végül is meg kell figyelni a fizika törvényeit, hiszen legalább vízszintes és csatornázó csatornáknak kell lefolyniuk, és kívánatos további "sarkok", "térdek" és "betétek" nélkül. A lefolyócső szükséges lejtése miatt (3 cm / méter 50 mm-es csőhöz és 2 cm-es "szövéshez") a WC-csésze magasságát a padlószinthez viszonyítva lehet kiszámítani.

Pontosan nem szabad megfeledkezni arról a követelményről, hogy hozzáférést kell biztosítani a műszaki kommunikációhoz, és jobb, ha a leeresztő csöveket ellenőrző nyílásokkal látja el, ami segít a lehetséges torlódásoknak.

Miután megbeszéltük a csöveket, érdemes beszélni hogyan kell összehangolni a felújítást a második fürdőszobai egységgel a lakásban.

A legtöbb esetben egy további fürdőszobát rendeznek a folyosó területén, amely a hálószobához csatlakozik, és megszervezi a kijáratot ebből a fürdőszobából a hálószobába.

A törvényben az egészségügyi helyiségeknek a nappali helyiségekből való kilépése tilos, de ebben az esetben ez a korlátozás nem érvényesül, mivel az a feltételtől függ, hogy ha az apartmanban már van fürdőszoba, akkor a második fürdőszobából kiléphet a nappaliba.

Ezért, mielőtt egy második fürdőszobát tervezne, ha nem rendelkezik az összes szükséges készséggel, akkor jobb, ha a szakemberekről mind a jogi, mind a technikai oldalról konzultál. Felesleges félénkség szerint elmondhatjuk, hogy csak szakértők vagyunk, és a konzultációnktól az új KTF technikai útlevéllel elvégezhetjük az átépítését. Fejlesztési projekteket és műszaki jelentéseket is készítünk. Itt egy példát mutatunk be a cikk témájához kapcsolódó projektek egyikére. Más érdekes projektekkel a "Befejezett tárgyak"

A készülék a második fürdőszobában egy lakás lakóház, a projekt:

Formálisan a következő dokumentumok szükségesek Öntől: egy műszaki útlevelet KTF, nyilatkozat, a projekt átépítésének két példánya és a tulajdonjogi igazolás egy példánya. És ha megírhatja az alkalmazást, és megkaphatja a KTF technikai útlevelét, akkor csak a SRO engedélyével rendelkező projektszervezők fejleszthetik ki Önnek az átépítési projektet. A projekt mellett technikai véleményt is igényel az átépítés biztonságáról.

Az engedélyezés témájának folytatása: csak a SRO-k bevonásával rendelkező építők jogosultak kitölteni a rejtett munkák vizsgálatának tanúsítványait, ezért felelősen kezelhetik a dolgozók választását. A rejtett munkák cselekedetei mellett meg kell őriznie a munkák elkészítésének folyóiratait.

A javítás eredménye az ellenőrző bizottság lakásának látogatása lesz, amely meghatározza, hogy pontosan hogyan hajtotta végre a tervezési megoldásokat, és hogy voltak-e "szerzői módosítások" a jogsértések kategóriájába. Ha minden simán megy - kapsz egy befejezett fejlesztéstörvényt, amelyet az alkalmazást a KTF-hez csatolsz, kaphatsz egy új regisztrációs igazolást a lakására.

Ötletek kis fürdőszobák elrendezésére

Az új, modern apartmanokban nem ritka tágas és jól felszerelt fürdőszoba található. De gyakrabban még mindig egy kis helyiség, amely első pillantásra egyszerűen lehetetlen, hogy kényelmessé tegye, és elhelyezze a szükséges vízvezeték szerelvényeket a téren. Igen, hogy nem túl zsúfolt, kényelmes és szép.

És ma arról fogunk beszélni, hogyan kell modernizálni egy tipikus fürdőszobát, amelyben a WC-t alig helyezték el egy szobában, még akkor is, ha szerény méretű, de teljes mértékben megfelel a modern igényeknek.

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát?

Ha kreatívan közelíted meg a feladatot, elkerülve a hagyományos megoldásokat, ahol csak lehetséges, elég kényelmes és kényelmesebb kis fürdőszobát készíteni. Az elrendezés speciális megközelítést igényel, amelyben minden centiméterrel és az elrendezés valamennyi hibájával meg kell növelni a teret, legalábbis vizuálisan.

A probléma megoldásának egyik módja a korlátozott helyiségben, hogy ügyesen kiválaszthatja a kompakt vízvezetékeket, installációs rendszereket, és díszítsen falakat és szabad helyet, így csak a leginkább szükséges dolgokat hagyhatja a belső térben.

A hasznos centimétereket nemcsak a kisebb eszközök használatával, de nem teljesen szabványos formában is megtakaríthatja, például kombinált vagy szögletes termékekkel. A szaniter felszerelések gyártói nem felejtik el a kis fürdőszobák tulajdonosainak gondjait, és hozzák létre nekik a teljes berendezésgyűjteményt.

Egyéni WC

A sok higiénikus és kényelmes modern WC-tál között könnyű választani egy tisztességes modellt. De célszerű meghatároznunk, mielőtt vásárolni akarsz, amire szüksége van, nem csak a modell kialakításán és szépségén, hanem a méretén (magasság, forma) is.

Ez igaz, ha egy kis fürdőszobáról beszélünk. Itt minden fontos, ami lehetõvé teszi, hogy a szoba legnagyobb térfogatával a legnagyobb elõnnyel járjunk. Kis méretű WC-kben és kombinált fürdőszobákban elsősorban a kis méretű, 60 cm-nél kisebb mélységű, a falhoz közeli, szűkített tartállyal rendelkező, kis méretű, de az ülés méretének hátrányára kisméretű kompakt eszközök vannak.

A WC-k a különböző típusú ragasztási módszer szerint oszthatók meg:

 • Nyitott ciszternákkal ellátott mellékhelyiségek

A WC-k ez a csoport két változatban kapható: a klasszikus változat (amikor a WC a padlóhoz van erősítve) és a mellékelt modell, amely a falhoz közel helyezkedik el és a padlóhoz van rögzítve. Az utóbbi esetben a WC a szokásosnál 10-15 cm-es mélységet vesz igénybe.

Kis helyiségekben a kompakt WC-tálak különböző típusai a legalkalmasabbak, ami a WC-tálon lévő öblítőtartály különleges kialakításának és helyének köszönhetően helyet takarít meg a szobában. Igen, és helyük lehet hétköznapi és szögletes.

Van még egyfajta klasszikus WC-tál, amely 6 cm-rel lecsökkenthető a WC-csésze széléről a falra egy kis méretű vécécsészetnél (mennyisége nem csökken), első pillantásra kevés, de egy kis fürdőszoba meglehetősen jelentős.

 • Vízvezeték szerelvények

A mai modern WC-helyiségekben gyakran látni kell a padló felett lebegő szerelt egészségügyi berendezéseket, amelyek telepítése során olyan mérnöki modulokat használnak, amelyeket telepítési rendszereknek neveznek. Ebben a kialakításban csak az öblítőgomb és a WC-tál látható marad. Minden más (összekötő csövek, tartály, stop szelepek, kommunikáció) a partíció vagy a fal mögött rejtőzik.

A felszerelt készülékek között könnyű megtalálni a 46,5 cm mélységű kis helyiségek kompakt modelljét (a tál elülső pontjától a falhoz való érintkezési ponttól való távolság).

A függesztett WC-tálak beépítési szerkezettel és beépített öblítőtartállyal könnyen beférnek a helyiségek belsejébe, és sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a padló kompakt WC-tálak. A szemmel nem látható telepítési rendszer lehetővé teszi, hogy a WC-t a falhoz közelítse.

Van még plusz: ha a WC nincs rögzítve a padlóra, a szoba tágasabbnak tűnik. A helyiség kis helyiségben való használatának lehetőségei bővülnek, a vízvezetékeket a legváratlanabb helyeken helyezheti el. Ezenkívül ez a kialakítás megkönnyíti a tisztítást, és nem zavarja a padlólap burkolását.

 • Kombinált verzió (WC és bidé)

A bidé felszerelése - a higiéniára tervezett eszköz - nem okoz problémát a tágas WC-kben és fürdőszobákban. Mi nem mondható el, ha a fürdőszoba kicsi.

A bidé olyan készülék, amely annyi helyet foglal, mint a WC. Hogyan lehetek ebben a helyzetben? A mosdó és a bidé kombinálásával és egy multifunkcionális eszköz létrehozásával a vízvezetékgyártók megoldották ezt a problémát, ezáltal helytakarékosak.

Bekapcsoljuk a fürdőszoba sarkait

Megtakarít egy hasznos helyet egy kis helyiségben, nem csak szabálytalan alakú és méretű vízvezetékeket, hanem a fürdőszobában lévő sarkok használatát is. A sarokvizek hatékonyan tudják elosztani a szükséges berendezéseket és a szükséges bútorokat a szobában, és funkcionálisan tervezik a helyet.

Corner kompakt WC saroktartóval és egy kis tálca tökéletesen illeszkedik a sarkokba. Ez a kis szoba kialakításának köszönhetően hatékonyan használhatja a WC-szobát, a szabad helyet (például a sarkokat, a vízvezeték és a fal közötti távolságot), a helytakarékosságot és a kényelmet.

Szabad tér és sarok miniatűr mosogatók, valamint beépítési rendszerek kis tartályú, beépített panelekkel. Ebben az esetben a vázszerkezet használatából képzett szög és a perem gyönyörű funkcionális polcként használható.

Természetesen sok helyet nem lehet megtakarítani egy sarokkád felszerelésével, de mégis lehetséges, hogy kis kerek sarokba helyezzük egy kompakt asztallappal vagy egy keskeny bútorral, kényelmes éjjeliszekrénnyel, hip káddal, zuhanykabinnal a fennmaradó sarkokban.

Kombináljuk és egyesítjük

A kis fürdőszobákban való kiszorulás elkerülése érdekében az egészségügyi eszközöket kombinálhatja, például a WC és a bidé helyett, használjon kettős készüléket, kompakt mosdókagyló, miniatűr szekrénnyel, alvázzal, komplexummal, amely egyesíti a zuhanyzó és a fürdő előnyeit egy egészségügyi berendezésben.

A kombinált megoldások fejlett szolgáltatásokat nyújtanak. Ebből a célból a különböző tárgyaktól külön megvásárolható elemek egy sor olyan szükséges funkcióval rendelkeznek, amelyek biztosítják a hely ésszerű használatát, és a kijáratnál érdekes, nem hagyományos belsőépítészeti megoldásokat is.

Kompakt vízvezeték

Komfortot teremthet, és racionálisan használhatja a helyet egy kis fürdőszobában, kis méretű vízvezeték szerelvényekkel. Egy kis fürdőszobának, vagy akár egy külön WC-nek leginkább a kis mosdók, amelyek kombinálják a funkcionalitást és a stílust, elsősorban kézi mosáshoz tervezve. Hozzávetőleges méretük 38x21, 41x50.

A fürdőkád helyett, amely a legtöbb szobát kombinált fürdőszobával foglalja el, egy zuhanyzópultot vagy egy speciális tálcát helyezhet el csempével (ebben az esetben a fal és a padló jó lezárása szükséges a zuhanyzó területén).

A használatos helyiség kis fürdőszobában történő megtakarításáért, a falra szerelt toaletteken és a sarokcsapágyakon kívül figyelmet kell fordítani a falba épített csaptelepekre.

Egy kompakt fürdőszobában az egyik probléma egy mosógép telepítése. Kis helyigényű, keskeny mosogatógépekkel (3 kg) takaríthat meg helyet. Ez indokolt, ha a család kicsi.

Opcionálisan a mosógépet a mosogató alá lehet helyezni (erre a célra különleges egységek és sima szifonnal ellátott mosdók). Bár az ilyen mosogató használata nem lesz nagyon kényelmes.

A tér bővítése színes megoldásokkal

A falak kialakítása és a kis helyiségben való színhasználat egy újabb lehetőség a tér vizuális kiterjesztésére. Puha, mintha kevés vízzel lemostatná a kis fürdőszobában a pasztell árnyalatokat.

Tágasabb, mint amilyen a világos, szürke, gyöngyház, hűvös, szürke-kék, halványzöld színek és különböző fehér és más árnyalatú kombinációk. A menta, az ultramarine, a türkiz, a lila és a rózsaszín árnyalatú színek hűvösek.

By the way, puha zöld és kék árnyalatok és fehér szín szerint Feng Shui ajánlott kiegészítők, falak és szaniterek, mivel azok a legjobb kombinált víz elemek.

Ebben az esetben a tervezők nem javasolják, hogy részt vegyenek a sötét színekben, és egy ideig jobb, ha elfelejtik a gazdag fekete és kék színeket.

A népszerű tervezési trükk, amikor a díszítő falak puha kontraszt. Ehhez az egyik felület kiemelkedik (leggyakrabban a WC-vel szomszédos hátsó fal) színnel, érdekes függőleges mintával, amely felhúzza és vizuálisan kiterjeszti a teret.

A fal általános világos háttérén színes fényes foltok, holografikus mintázatú színes ékezetek, világos grafikai panel, amely tökéletesen kiegészíti a kerámia burkolatot, segíti a sima pasztell belső megjelenését.

A színes megoldás mellett vizuálisan is kitágíthatja a WC-t egy megfelelően kiválasztott anyaggal. Latex vagy víz diszperziós festék, nedvességálló tapéta, üveg, kerámia, műanyag panelek, dekoratív vakolat. Megfelelően kiválaszthatók, egy kisebb helyiséget könnyebbé és tágabbá tehetnek.

Például egy tükrözött csempe lehet, amely tükrözi a fényt és a vizuálisan növekvő kis szobákat. Érdemes megtagadni a nagyméretű, összetett alakú csempéket és a nagyméretű dekor elemeket apró WC-kben (ez vizuálisan megtörni és csökkenteni a már kis méretű helyiséget).

Előnyös a kis méretű csempék vagy kis fényes csempék használata, például a mozaik külön-külön, vagy a falakon és a padlón különböző változatokban történő kombinálása.

világítás

A kompakt fürdőszoba belsejében különös figyelmet kell fordítani a világításra.

A kis helyiségekben a padlóburkolatba épített izzók használatát célszerű helyesen elhelyezni a helyiség peremén. A reflektorok kiegészíthetők fali lámpákkal és lámpákkal.

Belső tételek és dekoráció

Minden részlet és minden apróság fontos az alapos tervvizsgálathoz. Semmi sem: sem a papírtartó, sem az ecset, sem a szemét nem lehet - kitűnjön az általános témáról, és arra tervezték, hogy tágasabb és könnyebb legyen a kis fürdőszobánk.

Egy kis helyiség egy további térfogatát egy nagy tükör adja a falak egyikén. A tükörfelület tükrözõképességének köszönhetõen a kisméretû fürdőszobában kétszer nagyobbak és vizuálisan is kis számú lámpával.

Vizuálisan a területet nem egy pohár, amely elválasztja a nedves zónát, és megvédi a helyiséget a fröccsenőktől és a víztől. Ha nem lehet üveglapot felhelyezni, akkor rendszeres semleges színárnyalattal helyettesíthető, nehogy túlterhelje a kis helyet.

A kis méretű fürdőszobában nincs szükség nagy méretű szekrényekre. Sokkal jobban fog kinézni könnyű nyitott vagy átlátszó minták tükrökkel és polcokkal, lógó szekrények fényes és tükrözött ajtók, fülkék, csúszó függőleges fiókok, polcok az ajtó felett.

Mindezek az elemek a dekoráció fontosak nem csak a helytakarékos, hanem nagyon funkcionális (elrejtheti sok mindent, amire szüksége van benne).

Szakértő tippek

A fürdőszoba berendezéseihez harmonikusan illeszkedő vízvezeték szerelvényekhez gondosan át kell nézni a katalógusokat, meg kell nézni a különböző modelleket. A következő paramétereket kell figyelembe venni:

 • vízvezeték elhelyezése esetén a mosdó előtt legalább 60 cm szabad helyet és legalább 20 cm szélességet kell hagyni a széleken (jobbra és balra). Úgy gondolják, hogy az eszközök közötti ilyen rés a legalkalmasabb a használatukhoz.
 • Ha a fürdőszobában egy mosdó található, a padlóról 80-85 cm magasra van felszerelve (ez a magasság a különböző magasságú emberek számára optimális). A fürdőszoba és a mosdó előtt az ajánlott szabad terület legalább 70 cm.

Nyilvánvaló, hogy a lehetőségek egy kis fürdőszoba felszerelésére, ami ideális a jelenlétében a szükséges funkcionális eszközök és a megfelelő alapvető tervezési ötletek, sőt, nagyon sok. A legfontosabb dolog - ne vigyük túlzásba, és tartsuk ugyanazt a stílust a lakásban és a fürdőszobában.

Vécék javítása: szakaszok, formatervezés, anyagok, megrendelések és munkák sajátosságai

A mosdó saját kezével történő javítása nem az egyik legösszetettebb feladat - a WC-szobában a hőmérséklet és páratartalom kombinációja ritkán haladja meg a szokásos lakóhelyiséget. Csak emlékeztetni kell arra, hogy a WC rendkívül funkcionális helyiség, és minden benne kell lennie egy határozott cél alárendeltségének: a simaizmok legjobb működésének biztosítása érdekében.

Ebből egyáltalán nem következik, hogy olyan kérdésekről van szó, amelyek ésszerűtlenek. Éppen ellenkezőleg, megmagyarázzuk, hogyan készítsünk olcsó, kényelmes és békés teret a WC-k javításában. Még Galen és Avicenna is azt írta, hogy az egészség és a hosszú élettartam érdekében a természetes igényeket jó hangulatban és örömmel kell elküldeni. A modern orvoslás teljes mértékben megerősíti megállapításait.

Javítási szakaszok

A toalett lépésenkénti javítása magában foglalja a munkák alábbi szakaszait:

 1. a WC kiválasztásának típusát, helyét és módját;
 2. tervezési fejlesztés;
 3. anyagok kiválasztása és vásárlása;
 4. a felújító és a lakossági csatornacsövek cseréje;
 5. a padló, falak, mennyezet tisztítása;
 6. szóló kommunikáció;
 7. padló javítás;
 8. szaniter szekrény eszköz;
 9. falak és mennyezet javítása;
 10. padlóburkolat;
 11. WC-tál felszerelése;
 12. világítás, szellőzés, mosdó, vizelde, bidé;
 13. falak díszítése, szancskaf, mennyezet;
 14. kazán felszerelése;
 15. ajtócsere.

Javítás, amely nem foglalja magában a vízvezeték-szerelést és a komplex építési munkákat (kozmetikai), sokkal egyszerűbb lesz, és külön fejezetben lesz leírva. És most fokozatosan megfontoljuk, hogyan kell javítani a WC-ben.

WC-tál

Számára valójában a WC alakult. Az eszköz kiválasztásakor először is gondolni kell: lehetséges-e egy falra szerelhető WC?

A falba épített csaptelep, a mosdókagyló és a zuhany diffúzor nem más, mint a divat tisztelete. Műszaki és gazdasági megvalósíthatóságuk, hogy enyhén szólva nagyon kétséges: a legkisebb hiba az áttörésnek felel meg, és ezáltal az eszközök csúcstechnológiás költségei alacsonyabbak megbízhatóságuk alkalmával. Egyes országokban az építési szabályzatok már közvetlenül tiltják őket.

De a wc egy másik kérdés. A talapzatot körülvevő padló, és különösen a csaplyuk alatt lévő öböl teljesen tiszta, és ha kenetet készít, és elemzésre adja a SES-nek... a gyengén szívűket kéri, hogy tartózkodjanak a megtekintéstől.

A függesztett WC alatt a padló egyenletes és kényelmes a tisztításhoz. A falunkban nem lehet egy rést elhelyezni a tipikus házban - a falvastagság nem elegendő - de bármelyik szekrényben a lógó konzolt és az öblítőtartályt egyszerűen egy egészségügyi szekrény borítja, amely nem engedi, hogy a hátsó utcákban felhalmozódjon a szennyeződés. A kis WC-k javítása ebben az esetben egyidejűleg megold egy másik fontos egészségügyi és higiéniai problémát, amelyet a helyén megvitatnak.

tervezés

A vécé kialakításának követelményeit a fiziológiai igények alapján nagy mennyiségű anyag támasztja alá, a régészek primitív népének tanulmányi táboraiból a molekuláris biológia területén végzett legújabb kutatásokhoz. Az alapvető tény egyszerű: a biológiai evolúció a csigás ütemben halad a civilizáció fejlődéséhez képest, és fiziológiailag ugyanolyanok vagyunk, mint a távoli őseink a nyersbőrben és a tompa tölgyfülkében.

Anélkül, hogy a részletekbe menni, nem érdeklődés nélkül olyan olvasók iránt, akik nem hajlamosak a képmutatásra, de amelyek sok helyet írnak le, írjuk össze:

 • A kis részletek, különösen a motley, elfogadhatatlanok: tudat alatt érzelmi szorongást idéznek elő, a bél munkáját leütögetve.
 • El kell kerülni a színes, színes, telített és sikoltozó hangokat is; a pasztell tónusok előnyösek.
 • Az átfogó hangzásnak "alulról felfelé" hidegnek kell lennie, ugyanakkor veszteséget kell elvesztenie.
 • A szilárd, függőleges síkok, amelyek a nyitott tér benyomását keltik, szintén nem kívánatosak.
 • A falakat függőlegesen kell szétválasztani két részből: a padlóról a felszínre vagy a felsõ szintre, a szemek szintjére vagy az álla szintjére.
 • A sűrű túlnyúló síkok szintén rossz hatással vannak a fiziológiára.

Megjegyzés: a pasztell színek jóak, és az a tény, hogy a WC-ben a színezés színének elkerülhetetlen változása (lásd alább) nem olyan érezhető.

Ennek alapján a vécé fiziológiailag igazolt színterme így néz ki:

 1. A padló meglehetősen sötét, sárgás, barnás vagy szürkés.
 2. A falak 90-120 cm magasak (3-4 sor csempe 30x30 cm) telítetlen, vörösesbarna, foltokkal vagy nagyon világosszürke színnel.
 3. A falak felett és a mennyezetig - bézs, mustár, krém stb. Lehetséges egy lapos megkönnyebbülés vagy elhalványult homályos minta.
 4. A mennyezet halvány kék, halvány krém vagy gyöngyház szürke.

anyagok

A WC-k javításával kapcsolatos anyagok kiválasztásánál figyelembe kell venni a következőket:

 • A mosdóban lévő padlón kivételes esetek kivételes esetekben kiömlöttek, de az a tény, hogy még kis mennyiségekben is átömlik, biológiailag aktív anyagok (biológiailag aktív anyagok) és nagyon aktív vegyi anyagok telítenek.
 • A WC-ben lévő levegő kissé elpárolog a fürdőszobához képest, de a gőzök többsége kémiailag aktív, erős és kellemetlen szagú anyagok: ammónia, telítetlen és ciklikus szénhidrogének stb.

Hasonló körülmények bizonyos korlátozásokat írnak elő az anyagok kiválasztására:

 1. Minden fát és az abból álló termékeket (MDF, laminált) el kell dobni - porózusak és szerves anyagok. Az a tény, hogy a kicsi, fröccsenő kisbabák, vagy egy jól viselkedett vendég azonnal felszívódik, csak első pillantásra jó. Valójában, kellemes tapintású és kellemes a szem ketyeg, tiszafa vagy parafa padló gyorsan válik paradicsoma a csírák. Nem fújnak a mennyezetre, de a párolgások először is felemelkednek.
 2. Szintén nemkívánatos csempe a hagyományos szilikátok (nem fehér kívülről) alapján. Kémiailag semleges, de sok mikroporon van benne, és elnyeli és jól illeszkedik a szagaihoz. A dezodorokat gyakrabban kell használni, de pénzhez jut, és nem természetes része a levegőnek.
 3. A mosható PVC tapétát gondosan kell kezelni a töltőanyag miatt. Illékony vegyületeket is felszívhat. Meg kell vásárolnia vagy tanúsítania kell, vagy egy megbízható gyártótól.
 4. A padló alatti hagyományos esztrich szintén nemkívánatos, még egy polimer emulzió hozzáadásával is: nedvességelnyelési együtthatója 0,4 térfogat% -ot képes elérni. A fürdőszobában ez több, mint jó, de a WC-ben nincs víz a padlón, kis illatú samponnal.
 5. Az Armstrong álmennyezet kizárva: rendkívül porózus és kémiailag instabil szerves anyagból - hulladékpapírgyártásból is származik.
 6. Bármely papír háttérkép, függetlenül attól, hogy módosultak-e ugyanezen okból.
 7. Bármelyik szín a szerves pigmenttel és a töltőanyaggal: a legjelentéktelenebb mímektől, hamarosan sárga színűvé válik, szürke lesz, és teljesen csúnya kinézetet tesz.
 8. Habos mennyezeti panelek - ugyanezen okból.
 • Fekvés - gránit. A sűrű, kémiailag ellenálló és tartós anyag kicsit drágább, mint a cserép. És a gyártási hibák százaléka jóval alacsonyabb, mint egy olcsó csempe, ezért általában jön ki és olcsóbb.
 • Cserép - fajansz vagy más kaolinból (fehér a hátoldalon és briliáns finomszemcsés töréssel).
 • Festékek - ásványi pigment és egy márványliszt töltőanyaga (mikrocalcit). Valamivel rosszabb a dolomit liszt töltőanyaggal, de ügyes festéssel 7-10 évig elég.
 • Mosható tapéta - polipropilén, poliészter vagy hab.
 • Gipszkarton - csak nedvességálló, zöld.
 • Gipszkarton profilok - horganyzott vagy alumínium.
 • Gipsz - bármilyen, de kötelező impregnálással görgővel, beton mély behatolással történő primerezéssel történő kikeményedés után.
 • Vízszigetelés - aquaizol vagy poliészter.
 • Padlóburkolat - alapozó és folyékony polimer cement alapú.

Megjegyzés: az önszintező padlókat elsősorban WC-ként alakították ki, mivel a befejezetlen cement-homokos műtrágya helyettesítette őket bárhol. Nagyon költségesek, de a WC és a fogyasztás kicsi. Ha figyelembe vesszük a kitöltést, a kiválasztott homokot, szerelvényeket, világítótesteket, betonágyazó szerszámokat, de egy kis területen az önterülő padló még olcsóbb.

Szennyvízcsere

A csatorna cseréje a lakásban - a munka bonyolult és külön leírva. Itt csak egy keveset adunk hozzá: a kereszttartó előtt célszerű egy 32 mm-es csővel ellátott tétet a fürdőszobába és a konyhába vinni a fiókba. A panelházban lévő kis WC-k javításánál nagyon hasznos, lásd a Hruscsov WC-k mosdójának kialakításáról szóló részt.

Helytakarítás

Tisztítás a WC előtt javítás könnyebb, mint a fürdőszoba, de vannak néhány különleges funkciók:

 1. Mielőtt a padlót lecsapolná, alaposan ellenőrizze a vécécsésze rögzítését (feltételezzük, hogy minden vízvezeték azonnal eltávolításra kerül). A padlón végzett munka összetettsége és költsége függ az állapotától, lásd a padlójavításról szóló részt.
 2. És a padló és a falak nem kell a csupasz falazathoz, táblákhoz vagy padlókhoz kötni: a gipsz és az esztrich ömlesztett része általában nem romlik a nedves blokkban, Hruscsovban sem.
 3. Lehetőség van egy csempe leeresztésére durva módon, anélkül, hogy a padlót sima felületre tisztítanák: töltő esztrichevel a kisebb szabálytalanságok elhanyagolhatók.
 4. A festék és a gipsz felső rétege a mennyezetről és falakról poros, de a fúró egy kerek fém ecsettel könnyen tisztítható. Némi készséggel, akkor azonnal festeni, ragasztót csempe és háttérképek.
 5. A fogmosási képesség gyorsan fejlődik, ezért jobb, ha a szaniterek által lefedett felületekről a jövőben elkezdjük a sztrippelést: örökre nincsenek hibák.
 6. A sztrippelés végén a falakat és a mennyezetet porszívózni kell, és egy hengerrel kell kezelni, a beton mély penetrációs alapozójával. Míg a padlóval összeakad, a falak és a mennyezet teljesen felkészülnek a festésre, a ragasztásra és a burkolatra.

A kommunikáció lebonyolítása

Ha a WC-t Hruscsovban javítják, akkor a hidraulikára és a szennyvízre nincs választás: ott maradnak, ahol voltak. A mini-mosási állomás (amely fent tárgyalt) nem igényel különleges problémákat.

Abban az esetben, ha a helyiség területe lehetővé teszi további egészségügyi-higiéniai eszközök telepítését, akkor a csöveket el kell rejteni a falakba, különben elrontják az egész megjelenést. A fektetési technológia megegyezik a fürdőszobában: szilárd merevített propilén szilárd propilén szerelvényeken a hornyokban. A telepítés végén a hornyok zenekké válnak. Két olyan tulajdonság van, amiket az amerikaiak mondanak: jó és rossz:

 • A falak falának vakolását nem érdemes meggyõzni: tökéletesen illeszkednek a csempékhez.
 • Lehetetlen elrejteni a csöveket a padlón, vagy elengedni őket a sarkokban, lefedve a lejtőket: az első olyan helyet teremt a maszmák felhalmozódásához, a második pedig elkapja a szemet és észrevehetően csökkenti a padló felületét, ami egyébként nem redundáns. Tehát a betonvésővel rendelkező lyukasztógépnek keményen kell dolgoznia.

Ami az elektromos vezetékeket illeti, az elektromos készülékek jó állapotban nem állnak fenn az áramütés veszélyével, mint a fürdőszobában. Ezért a kapcsoló behelyezhető: kellemetlen, ha valaki véletlenül vagy rosszindulatból kikapcsolja a fényt egy kis süket szobában.

Tipp: ne lusta, hogy egy hullámlemezt 0,5-0,7 nm-es vezetékkel helyezze el a lámpától a szellőzőnyílásig. A ventilátor a WC-ben, összekapcsolva a fényekkel - ez kényelmes és praktikus.

Megjegyzés: a fiziológiás szempontból a legjobb megvilágítással a háromrétegű foszfor és a 4200 K színhőmérsékletű xenon, kripton vagy freon izzólámpák vagy energiatakarékos lámpák (háziasszonyok).

Padló javítás

Ha eltökélt szándéka, hogy a mosogató padlóját teljesen felújítsa hagyományos módon, javasoljuk, hogy olvassa el a fürdőszobai javításról szóló cikkeket. De ne feledje: a mosdóban a legmodernebb technikai megoldások a külső magas költségek mellett olcsóbbak és egyszerűbbek, mint az eredetiek. Csak abban az esetben elmondjuk:

Csavar horgonylemezzel

 1. Az esztrich alatt lévő világítótoronynak csak egy kell, és kettőtől kell elvágnia a hosszú falak méretétől.
 2. Szerelje fel ezeket a világítótornyokat 15-20 cm-re a falaktól.
 3. A szabály és a félbélés valószínűleg le kell vágni: szélessége (1 m) kisebb, mint a 0,6-0,8 m-es tipikus WC-k szélessége.
 4. A claydite ágyneműként használható.
 5. Az új WC-csavarokat előre rögzítse a horgonylemezeket 50x50-ről 70x70 mm-re, amint a jobb oldali ábra mutatja.
 6. A csavarokat először az aljzatra kell felszerelni, még az ágynemű előtt is.
 7. Azonnal tegyen egy mintát rájuk, nehogy leütje őket munka közben; a minta monolitikus marad.

Megjegyzés: a sablont eltávolítjuk az új WC-ről papírra és egy vékony rétegelt lemezre ragasztjuk; akkor a csavarokat papírra fúrják vagy lyukakat vágnak.

A WC-padozatot a legegyszerűbb és legolcsóbb módon javítjuk a tömegben: 10-15 cm-es falakon átfedő aquaizolt helyezünk el, amely a cementalapon 20-30 mm-es vastagságú alapanyagot alkot; majd - egy polimer vegyületből 15-20 mm vastag, befejező ömlesztett padló. Tekintsük csak azt, hogy az alapkeverék csak "feltételes" folyadék, csak önmagában nem terjed. Ezért egy összetett önterülő padló az alábbiak szerint alakul:

 • Az alapvegyületet speciális fúvókával keverjük össze egy keverővel, pos. 1 az ábrán - a vödörben 10-20 liter. A speciális építési kapacitás nem olcsó, de a medencében a minőségi keverék nem fog működni.
 • Az elegyet a padló közepére öntjük, és durván (kiegyenlített) a szalaggal (2. pozíció).
 • A tűgörgőt (3.
 • Napi fagyasztás után öntsön folyékony polimer készítményt; ugyanúgy keveredik.

Szerszám önterülő padlóhoz

Megjegyzés: az összetevők összevonásának pillanatától kezdve a keverék 30 percig üzemel. Ezért minden műveletet gyorsan végre kell hajtani. Minél gyorsabb, annál jobb lesz a padló.

Az eszközről

Amint látja, az önterülő padló speciális eszközzel van kialakítva. Valószínűleg nem olcsó.

Igaz, ahol nem olcsó. A készlet több mint 1000 rubelt, vagy akár az összes 1700-at fog költeni. Ezért megpróbáljuk kitalálni, hogyan lehet egyszerűsíteni, olcsóbbá és olcsóbbá tenni.

Először is, a keverő. Ha önállóan elvégezheti az ábrán látható szerkezetet (a keverőfej átmérője kb. 100 mm), akkor ez jó. Ellenkező esetben készítsen 400 rubelszerű terméket: a betonból készült, helyhez kötött vagy cserzett vasalat helyettesítse gyorsan, és hat hónap vagy év után a padló romlik.

Másodszor, sgon. Itt egyszerűbb: egy sarok vagy egy sarokdarab, 6-8 mm vastag sűrű gumi, mop-szerű fogantyú - és kész.

Harmadszor, a henger. Ő nyilvánvalóan nem ugyanaz, mint a gipszkarton nedvesítése előtt hajlítás, és a másik: vastag, tompa műanyag tűk. A legolcsóbb megoldás a WC-hez alkalmas: 200 mm, 14 mm-es tű, kúpos (bar-tengely a sávon) - 6 mm. De egy ilyen egyszerű darab legalább 250 rubel.

A kis négyzetek hengerének helyettesítőjeként a házi készítésű kézművesek sikeresen használnak házi készítésű termékeket, amelyeket általában tüsként vagy lyuknak neveznek (4. pont az ábrán). Hogyan működik - világos: deszka, köröm, bot. Plop, plop, plop - és kész vagy.

Santehshkaf

A vécé szekrény egy WC-k mögötti kerítés, amely egy fülkével, állvánnyal, hideg- és melegvizes felszállókkel, lakásszelepekkel és vízmérőkkel rendelkezik. Nyilvánvaló, hogy alkatrészeiknek könnyen eltávolíthatónak kell lenniük ahhoz, hogy hozzáférjenek a hidraulikus szerelvényekhez. Az elzárószelepekkel és a vízmérőkkel szemben általában szükség van egy ablakra: baleset esetén a szelepeket gyorsan és biztonságosan le kell zárni, a zárt mérők pedig a vízügyi ellenőrök panaszait okozzák; esetleg szankciókkal. Ezenkívül a szekrénynek lehetővé kell tennie a kazán felakasztását: a mennyezet mögötti WC-ben nem zavarja semmit, 80, sőt 100 liter is belép, és a mögötte lévő emelő teljesen teljes lesz, és 10 évente és nem minden évtizeden belül meg kell javítani.

Santekashkaf, lógó WC és házi mosdó Hruscsovban

A problémás csomópont megoldható, ha az egészségügyi szekrényt nem a mennyezetre helyezzük, hanem egy állvány alakjában, közvetlenül a WC mögött kezdve (lásd az ábrát, későbbre szükségünk lesz). Ha a tartály a gombbal, megjelenik; kar - előre. A polcon kényelmesen elhelyezett üvegeket és injekciós üvegeket, és valami mást.

Ehhez egy ilyen szekrény éjjeliszekrényének eszköze szükséges, csak három darab sarok vagy a doboz alatt lévő profilok: CD, UD és egy pár vízálló gipszkarton. Ugyanaz a csempe ragasztva van a gipszkartonhoz hasonlóan a falakhoz hasonlóan.

Falak és mennyezetek javítása

Rólam, ha a szoba száraz, már elmondták. Ha nyers, repedésekkel, mokrákkal és penészgondozással minden szabály szerint, de ez egy külön nagy kérdés.

Padlóburkolat

Itt a már említett kaolinlapok és porcelán cserepek mellett egy nagy lehetőség a Marmoleum. Bár szerkezete parafát tartalmaz, de általában baktericid anyag. Van még egy fontos előnye: a WC-vel leeresztve nem hagyja a rozsdásodást a rögzítőcsapokon keresztül, ha szükséges, könnyen ki lehet kapcsolni az aljzatokból (lásd alább) és cserélni; A vécé rögzítésének megszervezéséhez, hogy ne veszítse el a kipusztulást, közvetlenül a marmoleumon keresztül lehet.

Egy másik érdekes lehetőség: hagyja az önterülő padló felső, polimerrétegét, anélkül, hogy fedezne semmit. Meleg, enyhén rugalmas felületet kapunk sárgás vagy szürkés színű lábak alatt válságokkal, amelyek jól illik a fiziológiához.

WC csésze felszerelése

Az orvosok által ajánlott, fiziológiai okok miatt a padlószint feletti magasság 40 cm, de ez átlagos érték, de általánosságban az élettan szerint szükséges, hogy a beültetett térdek kissé felemelkedjenek. Egy kis családban, vagy fordítva, hősies, az ülés magassága más lehet. A padló WC magassága többet tehet azáltal, hogy egy alátétet helyez el. A WC-ülés magassága bármilyen ésszerű lehet. A telepítés és rögzítés módjai eltérőek a másik esetben.

Emelet WC

Itt van két lehetőség. Az első a csavarok, amelyek már be vannak ágyazva a padlóba, és rendelkeznek egy előre elkészített sablonokkal. Horgonylemezek esetén az ilyen rögzítőelem az önterülő padlóban összességében 40-60 mm vastagságban lesz. De ez egy lehetőség a szilárd ortodox pedánsok számára: végül is előbb-utóbb rozsdásodnak, majd - a Dolby fele.

A második lehetőség sokkal vonzóbb: 100-120 mm-es fémcsapszeggel ellátott csapok. A lyukak fúrása a befejező padlón keresztül történik, és a marmoleum alatt nem rozsdásodnak. A felülről rozsdásodott gömböt egy hagyományos gomb vagy gázkulccsal lehet megfordítani, és nem kell eltávolítanod a WC-t - megváltoztathatod őket.

Fali WC

Tartó a függesztett WC-hez

Két lehetőség is létezik, de különböznek attól a ténytől, hogy meg akarjuk-e érinteni a padlót, vagy sem. Az első esetben egy keresztszelvényű, két szögű hegesztett keretet használnak, lásd az 1. ábrát. Szögméret - 60 mm. A keret monolitikus a padlólapon (ez csak egy öntési mezővel lehetséges, a beton esztrich túl törékeny), vagy hozzá van kötve horgonycsavarokkal, amint az már le van írva.

A második módszer szerint két, ugyanabból a sarokból álló U alakú keretet rögzítenek a falakkal ellátott horgonycsapokkal (lásd az ábrát egészségügyi szekrénnyel), és egy vattacsésze van felfüggesztve. Ügyeljen a 16-20 mm-es rúdra; piros színnel jelennek meg. Nem lehetséges nélkülük: ezzel a felfüggesztési módszerrel a keresztgerendák torzítással működnek, amely sem a sarok, a csatorna, sem a csővezeték "szereti". Az ukosin WC nélkül egy idő után elkezd csökkenni az orrát, és nehéz lesz kijavítani.

A kereteket a kerethez hegesztik, és a szabad végeit (jobb L-alakú vízszintes síkban hajlítani) a falra támaszkodni.

Videó: WC javítás felsővezeték felállításával

Az összes dolgot

Az egyéb szaniter berendezések, kazán, tapadólapok elhelyezése a falon és a háttérképen nem jellemző. Kívánatos, hogy egyszerűen festeni a mennyezet: olcsó és vidám. Természetesen a gipsz-mennyezet a WC-ben nem tilos, még többszintű LED világítással is, de ugyanúgy történik, mint más helyiségekben, egyetlen különbséggel: a gipszkarton nedvességálló, zöld.

Ajtócsere

Itt van a legolcsóbb és legegyszerűbb opció: megrendelés szállítással és telepítéssel. Számos vállalkozás létezik, a túlnyomó többség az interneten képviselteti magát, a vécék és a fürdőszoba ajtóinak árai olcsóbbak, mint az önálló verzió bármelyik verziója (Mégis, saját kezű telepítés esetén itt olvashat).

Ha a "helyettesítő" úgy értendő, mint eltávolítás, festés és visszahelyezés, akkor ne felejtse el: csak vízszintes helyzetben kell festeni, különben nem foltok nélkül. A festék ugyanaz, mint a többi a WC-hez. Fehér, a preferencia szerint - titán, ólom (ne félj, ez nem szabad ólom, nem mérgező), cink. Az utolsó ammónia nyomai a levegőben 3-4 év után sárga színűek; a titán majdnem örök.

redecorating

A WC felújítása azt sugallja, hogy az ügy csak a befejeződésre és a festésre korlátozódik, és az összes egészségügyi berendezés továbbra is a helyén van. A falak és a mennyezet díszítése ebben az esetben nem különbözik a már leírttól, és megkönnyítjük a padlót:

 • Távolítsa el a lábazatot.
 • A kerülete a szobába, és a kerülete a riser (vagy béka kontúr ha poluutoplena a padló tömítő szilikon.
 • 1. lehetőség: a folyékony polimer padlót 10-15 mm-es rétegre öntse a padlóra közvetlenül ugyanazon a lapon. A térfogat térfogatának kiszámítása.
 • 2. lehetőség: A marmóleumot el kell távolítani, és el kell távolítani az elő-WC-t. Olcsóbb, és kicserélheti a rozsdás kötőelemeket. A csavarok alatti helyeken a marmoleum lapra helyezett rögzítőelemeken keresztmetszetű bemetszéseket készítünk (ezért nem szükséges az ékszerész pontosságával mérni), és a felhelyezés után a felesleget egy rögzítő késsel vágják le.
 • A lábazatot helyezzük a helyére - ez az.

WC ELŐTT és után a redecoration helyett cseréje

WC a mosdóban a Hruscsovban

Nézze meg újra a rajzot a vízvezeték szerelvényhez. Igen, van egy kis mosdó, és azonnal megmoshatja a kezét. De hol szerezhetek egyet? A vasúti kocsikban, és még több van... Tedd magad:

 1. Miután kiürítették - készen, egy lúggal, talán kisebb kivitelezéssel.
 2. Mosogató - műanyag újrafelhasználható mély tál, keskeny alsó és felső szél hajlítva. A választás gazdag, az árak olcsóak.
 3. Vízellátás - fém-műanyag csövek, henkas, mint a mosogató a konyhában a pólók a csövek.
 4. Tap - 32 mm-es hullámzás a fürdőben lévő csaptelepen a konyhában (ez az, ami!).
 5. Sifon - a hullámosítás hajlítása miatt.

Az alternatíva egy miniatűr mosogató. De meg kell keresnie.

És hogyan jön ki egy tál egy tálból? Először, a tál alsó részének közepén egy 4 mm átmérőjű furatot fúrunk egy 30 mm átmérőjű körbe; ez rács lesz. Ezután levágtunk egy 12-18 mm-es rétegelt lemezből készült kerekdarabot: a külső átmérő - a tál alsó átmérőjének megfelelően, a gallér nélkül; belső - 35 mm. A főnök telítette a PVA emulziót. Ezután ragassza a főnököt AKVARIUM szilikon ragasztóval a tál aljához, és ugyanazzal a szilikonal illessze be a hullámosságot.

Most azonban a sanscafe polcán vágni kell egy kővel körülvett körkörös fúróval (a szekrény már bélelt csempével) lyukakkal a tál felső átmérőjének átmérőjű tálba; akkor a polcon fog állni hajlított szélén és a cső alatt. A legfontosabb dolog - ne tegyen rossz jeleket: a vizet kissé távolítsa el a mosdókagyló közepétől, hogy ne permetezze a rácsot.

És végül, javítsd meg a mini-shell-t szilikonnal, most már olcsóbb konstrukciót használhatsz. Elindítjuk a hullámcsövet a csatornacsövön, lezárjuk ugyanazt a szilikont. A szekrényben felhelyeztük a csappantyú csavarjait egy rögzítő anyát, hoztuk ki őket, csatlakoztattuk őket a kifolyó szerelvényekhez, helyezzük be, rögzítsük egy anyával - a mini mosdó készen áll.

Megjegyzés: Ne ragassza a főnököt épület szilikon vagy szuperkláv (cianoakrilát ragasztó). Az első nem elég erős, és a második, hat hónapos vagy egy év múlva összeomlik.

Az eredmény

A WC-vel történő önjavítás elvégezheti az otthoni mester átlagos szintjét. A jelentős pénzmegtakarítás mellett olyan élményt nyújt, amellyel egy sokkal komolyabb fürdőszobai javításra vehet részt.