Legfontosabb > Fürdő

Hogyan készítsünk magas színvonalú és olcsó falak vízszigetelését a fürdőszobában

A legtöbb modern háztartásban a falak nem védik a nedvességet. Úgy vélik, hogy a felület hagyományos kerámia csempével vagy olcsó tárggyal szemben elegendő - olajfesték. Hogyan készítsünk vízszigetelést a falakon, és hogy valóban szükség van-e a fürdőszobában, függetlenül attól, hogy az alapok nem pazaroltak - ez a mi cikkünk.

tartalom

Szükségem van a falak vízszigetelésére a fürdőszobában ↑

Az a tény, hogy el kell különíteni a padlót annak érdekében, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását az építőszerkezetekbe, és ennek eredményeképpen az alatta élő szomszédok számára, mindenki tudja. A falak tekintetében az építési szabványok csendben vannak. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy tegye meg. Olyan területeken, ahol a víz közvetlenül a falra áramlik, erősen javasoljuk a vízálló falak magas minőségét. Ezek a fürdőkád és a zuhany mögött vannak elhelyezve, ha nincs hermetikus hátsó faluk.

Ha úgy találja, hogy sötét foltok gyakran jelennek meg a csempe ízületein, itt az ideje, hogy elpusztítsa a gomba falát és vízálló legyen.

Anyag és technológia kiválasztása a falak nedvesség elleni védelme érdekében ↑

 • Bitumenes vízszigetelő anyagok

A bitumenes vízszigetelés a leggyakoribb az építőiparban. Sajnos, az ásványi vegyületek gyenge tapadása a legtöbb esetben. Ez azt jelenti, hogy a gipsz, gitt, ragasztás a csempe, és festeni a fal felülete borított bitumen anyag, legalábbis problémás. Nagy valószínűséggel a cél nem tart sokáig.

Ne feledje, hogy a folyékony bitumennek meglehetősen kellemetlen, tartós szaga van. Ez az anyag szabadon használható kültéri munkákhoz, például erkélyen,

 • Szilikát vízszigetelő anyagok

Ezek főként folyékony üveg alapú anyagok.

 • Polimer cement vízszigetelő vegyületek

A polimer cement vízszigetelése szerencsére megbízható és olcsó alternatíva a bitumenhez. Az ilyen készítmények Portland cementből, aggregátumból - nagyon finom kvarc-homokból és polimer adalékanyagokból állnak, amelyek nagymértékben meghatározzák az anyag tulajdonságait. Vízzel kevert száraz keverékek. Nincsenek oldószerek, nincsenek idegen szagok, könnyen tartható a műszer.

A cementburkolás két héten belül lefedhető. Vagy illeszkedjen a vízálló gitthez, és alkalmazzon festéket, illessze be a tapétát.

A polimer-cement kompozícióknak számos előnye van, figyelembe véve azt, hogy azokat falakon, uszodákban, szaunákban lévő falak vízszigetelésére ajánljuk:

 • Kiváló tapadás mindenféle ásványi anyaggal (beton, tégla, tömb, gipsz, vakolat, cement ragasztók, festékek). És nem csak nekik, az épületek és a befejező anyagok túlnyomó többsége tökéletesen illeszkedik a cementszigeteléshez. Ezzel szemben a cementkészítmények a betonhoz, a falazathoz vagy a vakolathoz illeszkednek.
 • A cement alapú vízszigetelő bevonat nagyon tartós, képes ellenállni a súlyos mechanikai terhelésnek. Nem könnyű megtörni vagy karcolni véletlenszerűen.
 • A cementszigetelés technológiája meglehetősen egyszerű, bár pontosságot igényel. Nem szükséges drága eszköz.
 • A szigetelés nem adja át a vizet, hanem páraáteresztő. Ez olyan kőfalak esetében fontos, amelyek nem csempenek: nedvességet távolítanak el a falazattól.
 • A készítmények nedves felületeken alkalmazhatók, a falak alapos tisztítására nincs szükség, mint a bitumenes anyagok esetében.
 • A cementkompozíciók nagyon kedvezőek. És miután helyesen osztotta el a rétegek számát: egy viszonylag száraz helyen és kettő vagy három nedves helyen, mérsékelt költségvetésbe illeszkedhet.
 • A polimer-cement keverékek teljesen környezetbarátak, még az ivóvíztartályok számára is ajánlottak.
 • Az ilyen anyagok között vannak speciális, javított tulajdonságokkal: áthatolva és elasztikus szigeteléssel.
 • Behatoló cement vízszigetelés

Az ilyen készítmények különböző polimer és ásványi adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az anyag mélyen behatoljon az alapszerkezetbe. A szigetelés, ahogy "növekszik" betonban vagy falazatban. Kezdetben nagy mélységbe szívódik fel, szerkezetét megváltoztatja, kristályosodik. Ráadásul idővel tovább terjed, a kristályok "növekednek". Az ilyen keverékek alkalmasak állandóan nedves falakra is: víz hatására a bevonat szilárdsága és vízlepergető tulajdonságai csak növekednek. Bármely cement-polimer szigetelés egy fokban vagy egy másikban átható tulajdonságokkal rendelkezik, de speciális formulákban ezek a tulajdonságok különösen hangsúlyosak.

 • Rugalmas cement vízszigetelés

A hagyományos cementes vízszigetelés rugalmatlan: ha a falon repedés jelenik meg, akkor a bevonat is megreped. Kétkomponensű elasztikus kompozíciók képesek ellenállni a nagyon jelentős deformációnak. Ezeket két rétegben alkalmazzák, műanyag hálóval erősítve. Sokkal drágábbak, mint a hagyományosak. Különösen fontos esetekben használják: medence tálak és problémás felületek kialakításakor. A szokásos panelben történő alkalmazásuknál nincs szükség kő vagy keretházra.

Videólecke a vízszigetelő falakról a fürdőszobában maszkkal ↑

Összefoglalva, amikor a fürdőszobában lévő falak vízállóságát javasoljuk, először a polimer-cement kompozíciókat tekintjük át. Annak kérdésére, hogy lehetséges-e magának a munkának elvégzésére, a válasz kétértelmű. Ha szabadideje van, az építőelemek készítésének vagy legalább az ilyen munkák előrehaladásának figyelése, megpróbálhatja. Nagyon fontos, hogy a padlón és a falakon is megfelelően végezhessék a vízszigetelés bevonatait, nem mindenki sikerül. Ha nincs bizalom az "arany" saját kezében, akkor érdemes bízni ezt a munkát szakemberekkel: nem kell pénzt költenie az átdolgozásra.

Fürdőszoba egy faházban - nincs probléma a megfelelő megközelítéssel

A fa nem nedvességálló és nagyon tartós építőanyag, jelentős zsugorodást eredményez. Mindezt figyelembe kell venni, amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban. Mutassuk meg, milyen problémák merülnek fel és hogyan oldják meg őket.

A legtöbb faanyag nem tolerálja a hosszú távú érintkezést a nedvességgel, ami a fő probléma egy fürdőszobai faház kialakításakor. Újabban ez a faanyag jellemzője a faházak nedves helyiségeinek fejfájását okozta a fejlesztők és az ilyen épületek tulajdonosai számára. Most, a modern faimpregnálást és a fát a nedvességtől való behatolással védő anyagokat használva jelentősen megnövelhető a faanyag vízzel és vízgőzzel szembeni ellenállása.

A hatékony szellőztetés megteremtésénél még az építés során is gondoskodni kell.

A második kérdés, amellyel foglalkozni kell, a padló aljzatának létrehozása, amely elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy masszív vízvezeték-szerelvényeket tartson fenn, és alkalmas legyen a csempézett vagy porcelán cserép-csempék - a legmagasabb páratartalmú helyiségekben lévő tiszta padlófelület kialakítására. A tradicionális épületekben alkalmazott hagyományos megközelítés, amely a beton esztrichek szerkezetében van - egy faszerkezet esetében ez nem igaz. Először is, ez jelentős terhelés egy fából készült épület szerkezetére, másrészt technikailag nehéz konkrét alapot készíteni fapadlógerendák alapján. Szerencsére most olyan technológiák vannak, amelyek lehetővé teszik a megbízható fapadlók burkolását a nehéz betonok használata nélkül.

Lehetőség van a nedvességnek a fara gyakorolt ​​hatásának csökkentésére nemcsak a fa részek védelme, hanem a vízgőz tartalom csökkentése révén is. Ezt a hatékony beszállító és kipufogó szellőztető rendszer kialakításának köszönhetően kell elvégezni, amelyet az épület kialakításában és kialakításának szakaszában kell előirányozni. A rendszeres passzív szellőztetés nem elegendő a szükséges nedvességtartalom fenntartásához, ami kényelmes a faszerkezetek hosszú távú működtetéséhez.

A fennmaradó befejező intézkedések nem okoznak különösebb nehézségeket, mivel hasonlóak lesznek a közönséges építőanyagokból készült épület nedves helyiségeinek befejezéséhez.

Az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a padló alapját a fürdőszobában tervezzük, a terhek a tartógerendákon. Előzetesen meg kell határozni, hogy a nehézkes szaniterberendezések telepítésre kerülnek-e, és további merevítőket is felvehetnek ezeken a területeken. A mennyezet fagerendái becsült terhelésének kiszámításánál nemcsak a fürdõ saját súlyát, hanem a feltöltött vizet is figyelembe veszik.

A második fontos pont, amellyel meg kell aggódnia, mielőtt a készülék elindítja a padlót a fürdőszobában egy faházban, a megfelelő csatlakozás a szennyvízcsatorna és a víz kommunikációjához. Figyelembe veszi azt a tényt, hogy a modern, jó minőségű faanyagból épült faházak jelentős zsugorodást eredményeznek. Ezért elsőbbséget élveznek a rugalmas csövek (fém-műanyag és térhálósított polietilén), és inkább mobil rögzítésük az épületszerkezetekhez kommunikáció telepítésekor (speciális klipeket használnak, amelyek lehetővé teszik a csövek mozgását).

Most magukról a nemekről. Lehetőség van alapozásra a csempe ragasztására nem csak cementtartalmú habarcsok (beton, cement-homok keverékek, csomagolt roverek) segítségével. Most ezekre a célokra, beleértve a nedves helyiségekben, erősen nedvességálló lemezeket is sikeresen használnak. Ezek közé tartoznak a rétegelt lemez (FSB, FOF) és OSB lemezek. Ezeknek az anyagoknak a padlóburkolata, amelyek a csapágyrúdokon készülnek, tartós, sima és nedvességálló felületet hoznak létre kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében.

A szerelőlemezeket a mennyezet fagerendái fölött lehet varrni, ha egy szintre vannak szerelve, de rendszerint rácsok vannak felszerelve, amelyek merőlegesek a fő csapágyrúdokra. Ehhez a fürdőszoba padlófelülete és a szomszédos helyiségek padlózatához kell igazítani. A rönköknél szokványos rudakat használhatunk, amelyeket antiszeptikus impregnálással és vízszigetelő anyagokkal előkezeltünk, de jobb, ha ragasztott laminált faanyagot használunk, amely ellenáll a deformációnak, ami erősebb és sima felületet eredményez. A rönk beszerelésekor figyelembe veszik a burkolólemezek vastagságát és a bonyolultabb csempézett ragasztót, plusz csempe (porcelán kőzet), hogy a padlózatok kialakítása nélkül elérjék a ház egyéb szintjeit.

Ha vízálló rétegelt lemezt használnak, és a csempe helyén vannak elhelyezve, további vízszigetelésre nincs szükség.

A fő hosszirányú elmaradások mellett, a lemezekkel szembenézve, a keresztirányú rúdak ugyanolyan szinten vannak elhelyezve, mint a fő. Ezek a szerkezeti elemek szükségesek az RSD vagy rétegelt lemez töredékek összekapcsolásához, valamint az egészségügyi eszközök rögzítésének alapjaként. A padló alját képező lemezeket a csapágyrudak segítségével körülbelül 15 cm-es magasságú önmetsző csavarokkal vonják be, a lemezek töredékei közötti varrásokat szilikonnal vagy folyadékkal lezárják. További vízzáró ilyen alap (nedvességálló rétegelt lemezek és OSB használatakor) nem szükséges. A megfelelően lefektetett padlólapok nedvességálló habarccsal ellátott tömítő varratokkal a csempe számára megbízható nedvességálló gátat képeznek.

A nedves helyeken lévő csempeburkolatok közötti tömítésnél szilikon alapú fugázást kell alkalmazni. A csempecsuklók kialakításához szükséges anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a gyártók ajánlásait és a habarcs összetételét, amelyet mindig feltüntet a csomagoláson.

A választás, mint a fürdőszoba díszítése, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a falak teljes felületét a létrehozott keret mentén gipszkartonra fektetve, hamis falat képezve csempék készítéséhez;
 • csak egy bizonyos szintig hoz létre alapot a csempe számára, a leginkább érzékenyen a nedvesség közvetlen behatolására, és a fal tetejét faapszal le kell zárni;
 • varrni a falakat díszítő műanyag panelek a beépített láda (gazdaságos változat).

A nedvességálló gipszkarton falburkolása ideális alapja a burkolásnak

Az első technológia egy horganyzott fémprofilból (vagy előkészített fa lécből) készült váz, amely vízálló kivitelezéssel készül. A hamis falak létrehozott felülete ideális alapja a fürdőszobának egy későbbi befejeződéséhez. A falburkolat technológiája a létrehozott láda segítségével megoldja a kommunikáció rejtett telepítésének problémáját (beleértve az elektromos áramot is), és kialakítja a szellőzőteret a fafalak és a gipszkarton alapfelülete között. A létrehozott felületnek a szilárd burkolatú burkolatokkal való lezárása megbízható nedvességmegkötést jelent, amely a burkolat és a fa fal közötti térbe jut.

Azok számára, akik meg kívánják őrizni a fa beltéri elemeinek elemeit a helyiség belsejében, a második lehetőség elfogadhatóbb, ha alul egy nedvességálló gát keletkezik a fal csempézésével, a fal tetejét fa anyagokkal díszítik. A csempeburkolattal ellátott védőburkolat magassága rendszerint 1,5-1,7 m között van, amely fölött a falat fából faragni vagy más befejeződés nélkül hagyni, ha a fal belső felülete megfelel az esztétikai követelményeknek. A faanyag vízgőzzel szembeni érzékenységének csökkentése érdekében (a fürdő falán lévő víz közvetlen érintése ritkán fordul elő), a felületet védő impregnálással kezelik, és több rétegű lakkal kinyitják, ami a védőburkolat fa részeit a nedvességtől is védi.

A falburkolatok műanyag táblákkal való ellátottsága inkább a kis költségvetésű, fából készült, fából készült faházak számára jelentőségteljesebb. A technológia biztosítja a fa kezelését védőszerekkel, ezután egy láda keletkezik. A rugalmas kábelcsatornákba helyezett csővezetékek és villamos vezetékek elhelyezése után a létrehozott struktúrát dekoratív polimer panelekkel kell bevonni. A műanyag felület jó, mert könnyen kezelhető, és az anyag ellenáll a mikroorganizmusok károsodásának. Az alacsony szilárdságú panelek hiánya és ugyanolyan esztétikai vonzerő. De mint egy költségvetés lehetőség a nedves helyiségekbe való befedéshez, a keret műanyag panelekkel történő burkolása meglehetősen elfogadható.

A fürdőszoba mennyezetének befejezése, egy faházban elrendezett, szinte egyáltalán nem különbözik a mennyezet többi szobájától. A mennyezetszerkezet kialakításának technikája nagyon eltérő lehet - a fából készült anyagoktól a felfüggesztett vagy felfüggesztett álmennyezetig. A hatékony szellőzéssel a nedvességnek a mennyezetre gyakorolt ​​hatása minimális, ezért a felületek kiválasztásakor nincsenek korlátozások.

Vázszerkezetű fürdőszoba kialakítása: falburkolat, mennyezetburkolat és padlószerelés

A fürdőszoba és a fürdőszoba egy fából készült házban ismert, hogy olyan munkát igényel, mint a vízszigetelés és a kiváló minőségű befejező, amit megteheti a saját kezét, hogy ne túlfizet a szakemberek. Az ilyen helyiségek falai, különösen egy fakeretes házban, saját tulajdonságokkal rendelkeznek: a fürdőszobában nem csak a kiváló minőségű vízszigetelés, hanem a párahatár is szükséges.

A kerámia burkolólapokat általában a faházban lévő fürdőszoba befejezésére használják, bár a lehetőségek változhatnak. A cikk foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet a legjobban díszíteni a falakat egy faház fürdőszobájában, valamint hogy a fürdőszobában vízszigetelést és egyéb fontos munkákat végeznek.

Fürdőszoba kialakítása keretes házban

Falburkolat

A legfontosabb dolog, hogy figyelembe kell venni, hogy a burkolatok egy fürdőszoba vagy egy fürdőszoba, és a falak egy faház egészének kiváló minőségű vízszigetelés. A munkafolyamatban meg kell vizsgálni a következőket:

A legfontosabb, hogy biztosítsák a fürdőszobában a kiváló minőségű vízszigetelés.

 1. A vízszigetelés párazáró és vízszigetelő membránokkal történik. Néha rendszeres műanyag fólia használható, de nagyon sűrűnek kell lennie. Általában a műanyag fóliát általában pórusgátlóként használják egy faház falaiban, és speciális fürdőszobákat vásárolnak a fürdőszobában. Különleges maszkolást is használhat, de elég drága. A membránt a fürdő falára rögzítik (vagy ha a fürdőszobát egészben veszi) egy speciális építőipari tűzővel;
 2. A membránokon fémprofilt kell elhelyezni, amely alapul szolgál (a jövőbeli falburkolat egy láda). A falakat különleges nedvességálló gipszkarton lapokkal fedik le, és nem csak egy rétegen, de kettőt egyszerre. Ez egy fontos pont: a fürdőszoba nedvességtartalma túl magas, vezethet a falak korróziójához, a gomba megjelenéséhez, a penészhez és más "bajokhoz". Ezért a gipszkarton és lehúzta azt 2 rétegben;
 3. Az első lapok a lemezeléshez mindig öncsavarral ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és a későbbiek különleges ragasztókészülékkel vannak rögzítve. Ennek következtében a csavarok kupakjait nem kell különleges tömítőanyaggal lefedni, hogy elkerülhető legyen a rozsda;
 4. A szakértők javasolják a hagyományos PVC panelek dekoratív falburkolatát a faház fürdőszobájában. A fürdőszobát segítségük segítségével könnyedén elvégezheti saját kezével, nem igényel speciális készségeket. További 2 jó lehetőség - a kerámia vagy a nedvességálló emulziós festék használata. Az egyetlen dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor egy faház fürdőszobájának falai felé néz, az, hogy a csempe közötti csomópontokat vastag és műanyag fúga segítségével kell feldolgozni. Ez azért szükséges, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a csempe közötti ízületekbe, ami a belső ragasztóalap eróziójához vezethet. Valójában egy fugát a csempecsatlakozások feldolgozásához ugyanaz a vízszigetelés, bár a gipszkarton felülete könnyebb.

A fürdőszoba kialakítása a keretházban

A legjobb anyag a burkolat falainak falakba való burkolásához PVC panelek.

Mennyezeti egység

A mennyezet felállításának elve a faház fürdőszobájában gyakorlatilag nem különbözik a falak elrendezésétől. A fürdőszobában lévő mennyezet a következő technológiával van felszerelve:

Az önmetsző csavarokat nem kell tömítőanyaggal kezelni, ha a nedvességálló gipszkarton két rétegre illeszkedik.

Általában arra a következtetésre juthatunk, hogy a falak szinte pontosan ugyanúgy készültek, mint a mennyezet. A házban lévő fürdőszobában nem lesz semmi kivétel.

Rack mennyezeti rendszer a fürdőszobában

Padló szerelés

Azonnal le kell foglalni, hogy a fürdőszobában lévő keretes házban lévő padló a legnagyobb terhelést kapja, különösen akkor, ha a fürdőszoba nem az első, hanem a második emeleten van.

Ezért kell a vízszigetelést és a padlót elvégezni. Először is, a faforgácslemezeket az aljzat tetejére rakják fel (a jelölésük nem számít). Megfelelően nagy sűrűségűek, tartósak és ellenállnak a magas páratartalomnak.

Rendszer eszköz víztükrében a fürdőszobában

A falazólapra vízszigetelő filmet helyeznek. És már a tetején a film öntött cement esztrich. Meg kell mondanom, hogy cementburkolat nélkül a panelházak padlója nem használható, különben egyszerűen rothad (azaz a fürdőszobát és a fürdőszobát, nem pedig az összes szobát egyszerre).

A munka ezen szakaszában a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

A linóleumot egyre inkább padlóburkolatként használják keretházak fürdőszobái számára.

 1. Az esztrich használata nem megengedett, ha a fürdőszoba a második emeleten van. Ebben az esetben a legjobb megoldás az OSB lemezek aljzatának lefektetése, amely felett a vízszigetelés és a gőzölő fóliák fel vannak szerelve. A filmen már telepíthetünk PVC-paneleket vagy bármilyen más díszítő bevonatot. Az egyetlen dolog, amit nem szabad tenni, hogy a csempe a padlóra a második emeleten. Nagyon sokat mér, ami jelentősen megnöveli a nem túl stabil pajzskeret ház átlapolásának terhelését;
 2. A vécéházban lévő fürdőszoba felmelegítéséhez javasolt a "meleg padló" rendszer használata, csak nem elektromos, hanem vízzel. Miért érdemes választani a "hőszigetelt padló" vizet? Alapvető a biztonság kedvéért, mert egy faházban az elektromos kommunikációnak általában minimálisnak kell lennie. A rövidzárlatból álló pajzsház felrobbanhat, mint egy mérkőzés - és semmi sem fog segíteni később;
 3. A fűtött padlózat telepítésekor nem használhat szigetelést, csak a fólia alapján készült. A fóliaalapon a hőszigetelés tükrözi a hő hatását, a fűtött padló hatékonysága ebben az esetben jelentősen megnő;
 4. Ha linóleumot fektetnek a fürdőszobába (gyakran a padló befejeződik és végrehajtják), akkor nem kell szétszedni a padló peremén, de néhány (5-10 cm) átfedés a falakon. Ezzel elkerülhető a vízszivárgás a fa keretház átfedésén.

Ha a fürdőszoba a második emeleten van, a cement súlya nagy tömeg miatt nem ajánlott.

videó

Megtekinthet egy videót, ahol a szakemberek arról beszélnek, hogyan kell befejezni a helyiségeket magas páratartalom mellett.

Fürdőszoba a házban

A ház díszítésének rendkívül fontos kérdése a fürdőszoba befejeződése. A keretházban lévő fürdőszobának magas vízszigeteléssel kell rendelkeznie. A befejeződés csak magas minőségű anyagokkal történhet, különben a helyiség egy év alatt feleslegessé válik.

Fürdőszobai szerelvények

A szoba levegőztetésére elegendő egy ablak. Telepítse a szellőzőrendszert. Nagyon jó, ha lehetséges egy fürdőszobát elhelyezni a csontvázakba, amelyek nagyon közel vannak a lefolyó lyukhoz. Ez nem csupán a csövek hosszának megtakarítását, hanem a nappali védelmének a nedvességbe való belépését is jelenti a valószínű áttörés során.

Fürdőszoba kialakítása keretes házban

A fürdőszoba jellemzői a keret házban

Amikor egy fürdőszobát rendezünk egy keretházban, fontos tudni néhány pontot:

 • Csak nedvességálló anyagokat használnak - cserép, nedvességálló gipszkarton, vörösfenyő vagy teak.
 • Minden faelemet fertőtlenítőszerrel kezelnek, amely védelmet nyújt a bomlástól.
 • A padlón lévő szigetelést "szellőztetni" kell.
 • A fából készült elemek lapok vagy forrasztások formájában a közvetlenül a fűtőkészülék és a befejező anyag közötti megfelelő szellőztetési rést tartalmazzák, nemcsak a falakon, hanem a padlón és a patak mentén is.
 • Ne feledkezzünk meg a víz- és páraelzáródásról, védjük a szigetelést a nedvességtől, amennyire lehetséges, biztosítva a szellőzést.
 • Figyelembe véve a magas páratartalom mutatóit, a keretes házat fel kell szerelni kényszerített szellőztetéssel, amely nélkül a nedvességálló gipszkarton időben sok nedvességet táplál.

Keret ház védelme nedvességtől

A keretház építésének fő szabálya, hogy minden használt fa anyagot különleges anyagokkal kell kezelni, ami a szerkezeti védelmet biztosítja a rothadás ellen. Amikor a faipari elemek technológiája megfelel ennek a szabálynak, akkor a jövőben a vízszigeteléssel és a leginkább nedvességálló anyagok felhasználásával a házat védik.

Ilyen helyzetben nem lehet aggódni, hogy a fürdőszobában lévő keret fokozatosan összeomlik.

Vízszigetelő anyagok

Az építőanyagok piaca kétféle vízszigetelő anyagot jelent, amelyek a fürdőszobához szükségesek: egykomponensű megoldások és kétkomponensű megoldások.

Valójában ezek a keverékek valójában nem különböznek egymástól. A különbség csak az előkészítés módjában áll. Az egykomponensű keverékeket az utasítások által meghatározott mennyiségű víz alkalmazásával készítik el. Kétkomponensű - polimer emulzióval, amely jó védelmet nyújt a gomba és a penész behatolása ellen.

Bitumenes vízszigetelő masztix

Vízszigetelés a falakon a fürdőszobában

Speciális anyagok szükségesek a vízszigeteléshez. Van egy nagyon gazdaságos lehetőség, amelyben a film rögzítése a keret mentén történik, egy építőipari tűző segítségével, és a varratokat szalaggal lezárják. Azonban a fő hátránya a szigetelés vízszigetelése a fürdőszobában egy keret ház, mutatja a pára áteresztőképességét. Emiatt ezt az opciót csak a burkolat alatt kell alkalmazni, azáltal, hogy a lemezeket, a lemezeket vagy a műanyag paneleket kényszeríti.

Van egy drágább anyag, mint a fólia szigetelése. Megvédi a nedvességet, de melegben marad a szobában, és a helyiség elszigetelődik az idegen zajtól.

Izovet - innovatív, hengerelt vízszigetelő anyag polipropilénből

Ahogy a megadott anyagot lefektetik, a nedvességálló gipszkarton rétegét tetejére helyezzük. Ez az anyag képezi a befejező anyagot. Javasoljuk, hogy erősítse meg a gipszkarton helyeit a hálóval és a vakolattal.

A fürdőszoba falainak belső dekorációja a legváltozatosabb. Mindazonáltal figyelembe kell venni a rendelkezésre álló helyiség nedvességtartalmát, és lehetőség szerint a leginkább vízhatlan anyagok kiválasztását. A kerámia burkolat rendkívül sikeres lehet. Képes megvédeni a tartószerkezetet a nedvességtől való behatolás és a fürdőszobában elért előnyei miatt nagy választéknak és könnyű gondozásnak tulajdonítható.

Vízszigetelés a falak a fürdőszoba keret ház

Padló és mennyezet vízszigetelés

A keretházban lévő padlót is a nedvességtől a lehető legnagyobb mértékben kell megtisztítani. Ehhez meg kell alkalmazni a tekercsszigetelést, amely nagyon olcsó, valamint a drágább rétegelt lemez. Ha van vágy, lehetőség van a padló maximális vízszigetelésére a cementköszörülés használatakor. Ilyen helyzetben padlófűtési rendszer telepíthető. Azonban ezt a lehetőséget választva, szem előtt kell tartanunk, hogy a ház egész építése súlyosan súlyozott lesz.

Érdemes felidézni, hogy a fürdőszoba mellé olyan anyagokat kell használni, amelyek minimalizálják a nedvességet.

A gőz fel tudja ragadni a mennyezetet, és ezért nem lehetséges kiegészítő védelem nélkül. A mennyezet elrendezése a bemutatott helyiségben egy vízzáró membrán, valamint vízálló gipszkarton vagy a feszültségáramlás eszközén áll. A zuhanytálca burkolatának burkolatai további védelmet nyújtanak a nedvesség behatolásával szemben, valamint a helyiséget esztétikusvá és vizuálisan növelik.

A padló vízszigetelése

A készülék mennyezetét a fürdőszobában

Amikor a mennyezet burkolt gipsz, a benne lévő lyukakat és az ízületeket megfelelően szigetelni kell. Lehetőség van a csempe ragasztására a gipszkartonhoz a mennyezeten, vagy ha a magasság lehetővé teszi, hogy műanyagból készült függesztett mennyezetet hozzon létre.

Amikor a fa mennyezetét tervezik, szellőzést kell biztosítani, aminek következtében a fa elpárolog minden nedvességét, amely felszívódik. Ha nem szükséges olyan mennyezetet készíteni, amely teljesen el lesz szigetelve a fenti helyiségekből. Az átfedésben lévő nedvességnek képesnek kell lennie arra, hogy elpárologjon valahol.

A fürdőszobának egy keretházban való befejezése

A modern technológia használata lehetővé teszi, hogy egy fürdőszobát készítsenek egy keretházban, ami teljes és semmiképpen sem rosszabb, mint a tégla- vagy blokkházban lévő többi fürdőszoba. A hasított testek tulajdonosai számára nincs jelentős korlátozás a használt építőanyagok területén.

A fürdőszoba könnyen elhelyezhető a második emeleten, vagy akár a harmadik. Leggyakrabban a keretházban lévő fürdőszoba az első emeleten található. Fontolja meg, hogyan készítsen egy fürdőszobát egy keretházban, és ezzel egyidejűleg hozzon létre minden kényelmi lehetőséget, de ne sértse a keret kialakítását.

A csontváz jellemzői

A vázszerkezetek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket a telepítés és a befejező munkák során figyelembe kell vennie:

 • A szobahőmérséklet emelkedése nedvességet okozhat a fa keretben.
 • A nedvességgel való folyamatos kölcsönhatásnak köszönhetően a fa szerkezetek elkezdenek lebomlani, gomba és penész fejlődni.

Mosás a padláson.

A keretszerkezetben használt összes fa szükségszerűen antiszeptikus szerekkel kezelendő a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitásának megakadályozása érdekében. Rendkívül fontos, hogy a fürdőszobának megfelelő vízszigetelést végezzen egy keretházban, és szellőzőrendszert alakítson ki a levegő túlzott páratartalmának leküzdése érdekében.

fürdőszoba

A kerámia csempe kiválóan alkalmas falak és padlók burkolására a fürdőszobában egy keretházban, azonban más befejező anyagokat is használhat. Vízszigetelő anyagként speciális sűrűségű műanyag fóliát kell használni.

A keretház fürdőszobájában lévő falak vízálló gipszkarton burkolattal, nedvességálló laminált, csempe vagy parafa fa felhasználhatóak a padló befejezéséhez, a vörösfenyő fa alkalmas tetőfedésre. Általánosságban elmondható, hogy a fürdőszoba befejeződése a tulajdonos preferenciáitól és a szoba kialakításától függ.

Padlóeszköz

A fürdőszobában lévő keretes ház padlóburkolata a következő elv szerint van felszerelve: a padlólapra cementhabarcsot alkalmaznak, a kapott réteget megerősítő hálóval borítják. Tetején a keletkező esztrich vízzáró anyaggal van lefedve, amely nem csak a padlófelületet takarja le, hanem a falakhoz is. A beton felfelé öntik, amely tetejére a befejező anyagokat rögzítik.

Opcionális padló a szobában.

Ne felejtsük el, hogy a keretházban lévő padlózat ilyen kialakítása jelentős súlyú, ezt a paramétert még az épület tervezési szakaszában és az optimális alapozás kiválasztásánál is figyelembe kell venni.

Mosdóvizes vízszigetelés

A keretek házának fürdőszobájában a vízszigetelés legegyszerűbb módja a műanyag linóleum használata. Az anyagot közvetlenül a fapadlóra helyezzük, 5 cm átmérőjű falfelülettel. A falra történő rögzítést a legjobb megoldás a speciális ragasztóval történik, majd a linóleum és a fal érintkezési pontjait speciális szilikon tölti ki.

A fürdőszobai vízszigetelésre vonatkozó munka szigorúan a megállapított szabványoknak megfelelően történik, mivel az esetleges szivárgás károsíthatja a kommunikációs rendszert, és súlyosabb problémákhoz vezethet.

Vízszigetelési szabályok

 • A fal körül a fal vízszigetelése a felsõ felsõ szint felett van, amelyen a felnõtt kinyújtotta a karját.
 • A mosdókagyló körül levő fal hasonló módon védett a fröccsenéstől.
 • A mosogató körüli vízszigetelésnek 500 mm-rel nagyobbnak kell lennie a keverő magasságánál, ugyanazon a távolságon és az oldalakon is.
 • A zuhanytálca vízszigetelése 200 mm-rel magasabb, mint az öntöződob szélé. A legjobb megoldás - vízszigetelés a falig a legfelső emeletig.
 • Az oldalakon a vízszigetelés az oldalsó fülke körvonalait követi 500 mm-es szélességgel.
 • A fürdőszobai padló teljesen vízszigetelő anyaggal van burkolva. A padló részleges vízszigetelése nem praktikus.

Eszközszoba

Az építkezés fontos fázisaként egy fürdőszobai ház, de különös figyelmet kell fordítani a padlóra. Átveszi a teljes terhelést és más elemek alapjául szolgál. A padló elrendezése a padló alatti szigeteléssel ellátott cementkötésű réteg elhelyezésével kezdődik.

A fürdőszobában lévő padlóburkolat befejezése főként kerámialapokkal vagy linóleummal történik. A linóleumot nem az alapterület nagyságára vágják, hanem a keretfalak alját fedik le. Ez a megközelítés kiküszöböli a mennyezet alatti víz behatolását.

A burkolólap burkolatának csempe ragasztóanyaggal van rögzítve, védettnek kell lennie a magas páratartalomtól, a különböző rugalmasságtól és a deformációval szembeni ellenállástól.

A csempe a padlón jó lehetőség.

A keretes házban lévő fürdőszoba gyakran úgynevezett meleg padlóval van felszerelve. A berendezés egyenletesen melegíti a helyiséget és lehetővé teszi a magas páratartalom kezelését. Fűtött padló használata esetén ésszerű, hogy egy speciális fóliaanyag-réteget tartalmazzon, ami lehetővé teszi a rendszer általános hatékonyságának növelését.

Helyezze be a falakat helyesen

Amint azt fentebb említettük, a keretházban levő zuhanyt megbízhatóan el kell különíteni, ami kiküszöböli a nedvesség negatív hatásait a keret fa elemeire.

Zuhany a csontvázban.

A falakkal való munka a vízszigetelő anyagnak a tartószerkezetekre történő felhelyezésével kezdődik. A filmet egy konstrukciós tűzővel rögzítik. Továbbá speciális profilokat hoznak létre, amelyek később a falburkolat alapjául szolgálnak.

A burkolatot speciális gipszkarton segítségével végezzük, amely immunis a magas páratartalomra. Bizonyos esetekben a falak szilárdságának növelése érdekében az anyagot két rétegben rögzítik, amelyek között egy másik vízszigetelő fólia van ragasztva. Minden ízületet és rögzítési pontot műanyag tömítőanyaggal kezelnek.

A fürdőszobai ház befejezése a végső belső kialakításnak megfelelően történik. Ha a minőségi vízszigetelés megengedett bármilyen anyag használata. A saját kezével egy keretház saját fürdőszobájának szokatlan designja mindig megtalálható a neten, miközben a képzeleted után megmutatja, hogy egyedülálló és határtalan belső teret hozhat létre.

PVC bevonat

A fürdőszobai házak befejezése PVC panelek vagy kerámia lapok segítségével történik. A befejező anyag kiválasztása az ár és a tartósság alapján történik. A panelek mindig széles választékban állnak rendelkezésre, így a PVC keretben lévő fürdőszobát bármilyen színsémában hozhatják létre.

PVC befejező panelek.

A PVC-paneleket hagyományos tûzõkészülékkel szerelték fel elõretöltött sínekre. Összekötődnek egy horonyba, amely sík és légmentes felületet teremt. A sarkokban és a végeken történő csatlakozáshoz speciális dokkoló állomás található. Ezenkívül színtelen tömítőanyagot is használhat.

A fürdőszobában lévő kerámia csempe különleges ragasztóval van felszerelve, mint bármely más helyen a házban. A fugázáshoz kívánatos speciális műanyagot használni. Még ha a falak is deformálódnak, a műanyag habarcs nem reped, és nem enged meg nedvességet a csempe közötti ízületekbe.

Mennyezetben minden szabály

A keretház fürdőszobájában lévő mennyezet a falakhoz hasonlóan lecsökken. Kezdetben egy speciális páraelzáró van rögzítve a gerendákhoz, majd a lécek vagy fém profilok rögzítve vannak, minden kötés szükségszerűen speciális vízálló tömítőanyaggal van feldolgozva.

A profilt vízálló gipszkarton vagy akvapanel lapok rögzítik. A lapok minden csavarjait és csatlakozását légtisztító kompozícióval kell kezelni a korrózió megelőzése érdekében. Ezután be lehet ragasztani a PVC-paneleket vagy fel lehet szerelni egy felfüggesztett mennyezetet.

Zuhanykabin

A keretházban található zuhanykabin kényelmes szaniter, amely nem sok helyet foglal el és tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe. A keretházban található zuhanyzó számos olyan jellemzővel rendelkezik, amelyeket meg kell tudnia, mielőtt drága vízvezetékeket vásárolna a boltban. A projektfejlesztés szakaszában meg kell határozni, hogy használják-e a zuhanyzóállványt vagy a rendszeres fürdőszobát.

Zuhany a keret ház saját kezű telepített elrendezése forró és hideg víz, valamint a leeresztő nyílás. Maga a kabin hagyományosan egy olyan sarokban helyezkedik el, ahol a legkevesebb helyet foglalja el, és elhelyezhető a szoba közepén - mindez csak a csontváz tulajdonosának preferenciáitól függ.

A saját kezű keretházban lévő fürdőszoba a falak, a padló és a mennyezet vízszigetelésének megfelelő szervezését teszi szükségessé, mivel a ház minden faházát károsíthatja, nem csak a fürdőszobában. Mint már említettük, a keretben lévő fürdőszobában lévő padló teljesen szigetelve van a nedvességtől, a falakat részben anyaggal borították - az 500 mm szélességű, 200 mm-es szélességű zuhanycsarnok mentén.

Zuhanyfülkék kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljék az egészségügyi termékek jellemzőire, teljesítményére és funkcionális jellemzőire. Ha gondoskodik a helyiségről és telepíti a zuhanyzót a szabályoknak megfelelően, akkor a padló és a falak rothadásának veszélye minimálisra csökken. A zuhanykabin csak akkor kerül telepítésre, ha befejeződött a csatorna- és vízvezeték-csövek felszerelésére vonatkozó előkészítő munka.

A vázszerkezetben lévő zuhanyfülke felépítése több szakaszból áll:

 1. A zuhanycsatlakozó a csatornacsatornához csatlakozik, a raklap felszerelése. Minden csatlakozást tömítőanyaggal kell kezelni.
 2. Az oldalsó, elülső és hátsó panelek felszerelése, az ajtó felszerelése.
 3. A zuhanykabin belső berendezései létrejönnek.
 4. A berendezés csatlakozik a hálózathoz és a vízellátáshoz.
 5. Üzembe helyezés és funkcionális ellenőrzés.

Ha a fürdőszobát egy keretbe rendezi, a javasolt ajánlásokhoz ragaszkodva garantálja a teljes keretház hosszú élettartamát.

falak

A szabványos kialakításnak megfelelően épített lakások ritkán sztrájkolják a képzelet nem szabványos megoldásokkal a helyiségek kialakításában, aminek következtében sokszor erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy otthoni hangulatot hozzon a házban, ahol pihenhet nemcsak fizikailag, hanem erkölcsileg is. Az egyik népszerű megoldás, amely nemcsak funkcionális, hanem dekoratív szempontból is fontos, egy partíció a fürdőszobában. Az építkezés szükségessége összefügg azzal a ténnyel, hogy a fürdőszobában több funkcionális zóna van, amelyek mindegyikét a célok jellemzik. A három legfontosabb funkcionális területen, amelyek a mosdó és a WC közelében lévő területet, valamint a zuhanyzóterületet foglalják magukban, szanitáris felszereléssel rendelkeznek, ezért funkcionális szétválasztásra van szükség. Továbbá, a fürdőszoba igazi célja szükségessé teszi a tárolóterület elosztását, amely több lehet. Törülközők, háztartási vegyszerek és kozmetikai kiegészítők tárolására szolgálnak. Ha azonban a fürdőszobában nincs lenyűgöző méret, ebben az esetben a teljes zónák nem megfelelőek. Ha meg szeretné tudni, hogyan léphet ki ebből a helyzetből, és hogyan szervezze meg egy tágas fürdőszobát egy partíció segítségével, olvassa el ezt a cikket.

tartalom

A partíció a fürdőszobában: a probléma relevanciája

A fürdőszobának vagy az apartmannak mint egésznek a javítása során gyakran szükség van egy helyiségre vonatkozó projekt kidolgozására, amely alapján gyakran arra a következtetésre jutunk, hogy nem vettük figyelembe a helyiség néhány paraméterét. Például az ajtó szélessége és magassága, amelyet meg kell tudnia annak érdekében, hogy fürdőszobát hozzon létre a fürdőszobában, a gipszkarton mennyezetének magasságát a mennyezeti lámpák felszereléséhez, a bútorok helyét a megfelelő helyiségtervezéshez és a lakás egyéb paramétereit, anélkül, hogy tudná, melyik nem tud sikeresen befejezni felújítási projekt. Ha egy tágas fürdőszoba boldog tulajdonosaként vagy, akkor nem csak az összes dolgot és a szükséges felszereléseket helyezheti el, hanem kísérletezheti a szaniteráruk és a dekoratív tervezés területrendezését, elhelyezését. A partíciók legelterjedtebb telepítése, amely meghatározza a WC helyiségének területét, a fürdőszobának a többi részéből, annak köszönhetően, hogy ez a terület a legkevésbé vonzó. Ezért a tervezők javasolják, hogy a zuhanyzót, a WC-t vagy a bidét a lehető legjobban be legyenek helyezve a bejárattól, és még nagyobb maszkolás esetén, hogy ezt a területet dekoratív partícionálással határolja.

Ha a WC- vagy bidé-területet dekoratív válaszfalak határozzák meg, akkor jobb, ha elválasztja azt a területet, ahol a zuhanyfülke megbízható süketelemmel van ellátva, amely megóvja a helyiség falát a fröcsköléstől és a vízszivárgástól, ezért magas színvonalú követelmények vannak rá.

A partíció a fürdőszobában fotó

A partíciók funkcionális szerepe a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő válaszfalak funkcionális célját csak a tulajdonos határozhatja meg igényeik és preferenciáik alapján. Ennek ellenére a legtöbb belső térben a partíciók szerepe nagyon homályos, mivel hasznos lehet nemcsak gyakorlati, hanem esztétikai szempontból is. Beszéljünk erről részletesebben.

A díszítő funkció az embernek a gyönyörűséghez való állandó vágya, az otthon kényelmes sarokba való bekapcsolódása és a fürdőszobában lévő dekoratív válaszfal telepítése segít megoldani ezt a problémát. Például, ha úgy dönt, hogy egy japán stílusú fürdőszobát díszít, a díszítő bambusz képernyő kiválóan kiegészül a belső térével, amely nemcsak a dekoráció naturalizmusát hangsúlyozza, hanem előnyös kiegészítője is. Egy másik kedvező megoldás egy fürdõhöz keleti stílusban egy florista vagy etnikai mintázattal díszített üvegfal beépítése lenne;

A helyiség zónája a partíció másik fontos funkciója, amelyen keresztül több zónát lehet megkülönböztetni a fürdőszobában, amelyek mindegyikének saját funkcionalitása van. Például egy partíció telepítésével határolhatja a fürdőt, a WC-t vagy a zuhanyzót. A tükör vagy mosdó mindkét oldalán dekoratív oszlopokat is elhelyezhet, és ezáltal elválaszthatja őket a közös helyiségből, vagy gondoskodik egy kis résről, amelyben a mosógépet később telepítik;

A kommunikációs maszkolás egy olyan funkció, amely magában foglalja a partíciók telepítését olyan erősen kiálló csövek vagy más technikai struktúrák esetében, amelyeket hamis falakon vagy képernyőn nem lehet elrejteni. Ebben az esetben a probléma megoldható dekoratív partíciók vagy oszlopok felállításával, amelyeken lámpát vagy funkcionálisan jelentős polcokat lehet lógni.

A partikuláris fürdőszobák előnyei

 • A fürdőszobában lévő válaszfal elválasztja a fürdő "nedves" zónáját a ruhadarabok és a tárgyak tárolására szolgáló területektől, vagyis egy külön képernyő, amely megvédi a fürdőszobát a fröccsenőktől a zuhany alatt;
 • A kis helyiséggel ellátott fürdőszobában egy másik falra helyezve megoldhatja a helyhiány problémáját a higiéniai termékek elhelyezésére és tárolására, mivel a kiegészítő falon több polcot, valamint a ruhákhoz és törölközőkhöz készült horgokat és fogantyúkat is felakaszthat.

A válaszfal anyaga, figyelembe véve a helyiség sajátosságait

Mielőtt vásárolna egy fürdőszobát, vagy felépítené azt, akkor válassza ki a legoptimálisabb anyagot, amelyből elkészül, és amelynek során figyelembe kell vennie a helyiség sajátosságait. A válaszfalak előállításához szükséges anyagok kiválasztása először nem csak a konkrét anyag felhasználásának gazdasági, hanem technikai megvalósíthatóságát is értékeli. Ha a cél az, hogy a helyiséget több zónába osztja, akkor nincs értelme beton vagy tégla használatához, de a felfüggesztett mosdó beépítéséhez az újonnan felállított falra, ezek az anyagok a legoptimálisabb választás lesz, szemben a kevésbé tartós gipszkartonnal és üveggel.

Aki feltette a kérdést: "Hogyan készítsünk partitúrát a fürdőszobában?" - javasoljuk, hogy válasszon anyagot a szoba sajátosságai alapján. A mikroklimatikus körülmények a fürdőszobában, nevezetesen a magas páratartalom mellett szükségessé teszik az effektusokkal szemben ellenálló anyagok használatát, valamint a könnyű befejezést. A modern piac számos olyan anyagot kínál, amelyek megfelelnek a fenti követelményeknek, és felhasználhatók a fürdőszoba partícióinak gyártására. Ezek a következők:

 • Tégla;
 • Vasbeton;
 • Különböző eredetű specializált építőelemek, amelyek közül a következők tartoznak a levegőbeton, a habbeton és a gipszkartonok;
 • Gipszkarton, ellenáll a nedvességnek;
 • Üvegblokkok, valamint edzett üveg, amelyet fokozott szilárdság jellemez.

A fenti anyagok közül néhány gyakorlati szempontból fontosabb tõkeelosztások kialakítására szolgál. Ezek közé tartozik a tégla, építőelemek és vasbeton. A fennmaradó anyagokat, amelyek magukban foglalják az üveg és a gipszkarton, akkor használják a partíciók beépítésénél, csak dekoratív funkcióval és a zonálási funkcióval, az alacsonyabb szilárdság miatt.

Fontos tudni, hogy a fenti anyagok többségét - üveg- és üvegblokkok kivételével - porózus szerkezettel jellemzik, amely elősegíti a nedvesség behatolását. Ez szükségessé teszi a nedvesség behatolását megakadályozó vízszigetelő anyagok használatát. Ezek közé tartoznak a vakolat, bevonatok és áthatolók a vízszigeteléshez, amelyek közül a leginkább univerzálisnak tekintik a bitumen és a polimerek alapú vízszigetelést. Nem csak egyszerűen alkalmazható és gyorsan szárad, de később könnyedén díszíteni mozaik, műanyag panelek, tükör vagy csempe.

Beton, tégla és kő válaszfalak a fürdőszobában

Ha azt tervezi, hogy a fürdőszobában egy fővárosi partíciót épít fel, akkor a beton vagy kerámia tégla lesz a legjobb anyag. Ha ügyeket veszünk a gyakorlatból, nehezen adunk ilyen példákat, amikor egy falat betonozással falaztunk fel, kivéve, ha konkrét betéteket kellett létrehozni a zuhanytálca alá vagy egy közönséges üvegmegmunkálás alatt. Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezt az anyagot főként olyan esetekben használják fel, ahol valami megvalósítására alapot kell létrehozni. A tégla praktikusabb anyag, amelyet a fürdőszobai törzsrészek telepítéséhez használnak, tekintettel arra, hogy kényelmesen dolgozik vele. Beleheti a lakásba minden szükséges mennyiségben, egy olyan válaszfalat és egy szilárdabb falat is felépíthet, amelyet különböző típusú falazatokkal lehet megtervezni, így a beépített válaszfal vastagságát a helyiségtől és az Ön preferenciáitól függően módosíthatja. De annak ellenére, hogy a tégla olyan anyag, amellyel könnyen és kényelmesen dolgozhat, a tapasztalt kézművesek továbbra is praktikusabb és legmodernebb anyagokat kerestek a fürdőszobában elrendezett, sikeres koronázás érdekében.

Üveg válaszfalak: eredeti ötletek további falak létrehozására a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a tőkeszerkezetek megbízhatóbbak és tartósabbak, a tervezők számára a legérdekesebbek azok a válaszfalak, amelyek dekoratív szerepet töltenek be a fürdőszobában. A szokatlan dizájnok nem csak figyelemfelkeltőek, hanem a szoba rendkívüliek is, valamint a kis fürdőszoba vizuálisan bővíthetők. Ugyanakkor senki sem szünteti meg a gyakorlati funkciókat - ezek a fürdőszobai válaszfalakra is jellemzőek, abban az esetben, ha egy tapasztalt kézműves sikeresen ötvözi a gyakorlati és dekoratív funkciókat. Ehhez a szakértők több nem szabványos trükköt javasolnak.

Üvegblokkok. Kiválasztásával, mint a partíciók gyártásának fő anyaga, szokatlan jegyzeteket adhat a fürdő hagyományos, nem markáns belső részeihez. Ez annak köszönhető, hogy az anyag korszerű módosításai sokkal nyereségesebbnek tűnnek, mint a régebbi társaik.

A gyártó a legszélesebb színválasztékban gyártott üvegblokkokból áll, és az anyag csúcspontja az üvegblokkok - héjak, sok csillogó csillogás vagy virágok eredeti részeit használja. A fényáteresztés és az áttetszőség szintén változó paraméterek. Az üvegblokkok kétségtelen előnye az egyszerű telepítés - a fő anyagként való felhasználás, különböző kialakítású falak kialakítását teszi lehetővé.

Az edzett üveg olyan anyag, amelyet közepes és nagy méretű lemezekből állítanak elő, ezért a laikusnak gyakran nehézségei vannak a laplemez válaszfalának telepítésében. Ami a fürdőszobai üvegburkolatok gyakorlati használatát illeti, a nagyobb tõkeelosztásokhoz képest jelentõs árnyalat jellemzi. Az ilyen kerítések csak zuhanyzóként használhatók, vagy a zónák helyének fő elemeként. Ez azonban nem akadályozza meg az üvegfelületek növekvő népszerűségét, hiszen ennek a falnak a fõ fénypontja a súlytalanság és az átláthatóság, ami különösen fontos a kis méretû fürdőszobában.

Gipszkarton fürdőszoba partíciók: előnyei és hátrányai

A fenti anyagok előnyei ellenére a legnépszerűbb még mindig használják a gipszkarton szerkezetét. A gipszkarton olyan anyag, amelynek szerkezetét egy gipszréteg képviseli, amely mindkét oldalán vastag kartonlapot borítja.

A gipszkarton előnyei:

 • Ideálisan sima felület, mentes minden szabálytalanságtól, és nem igényel további kiegészítő illesztést;
 • Magas légáteresztő képesség;
 • Könnyű és nehézkes a telepítés során;
 • Demokratikus ár.

A szárazfalaknak saját hátrányaik vannak:

 • Az anyag tervezési tulajdonságait figyelembe véve nem ajánlott gipszkarton válaszfalak készítése olyan helyiségekben, ahol a nedvesség index meghaladja a 90% -ot;
 • A gipszkarton-partíció telepítése csak álló szerkezetként és a csúszó opció telepítésének képtelensége miatt.

Gipszkarton falak építése: anyagok és szerszámok előkészítése

A tervezési jellemzők tekintetében a gipszkartonfal a fürdőszobában egy fém keret, mindkét oldalán gipszkarton lapokkal. A lemezek közötti szabad terület a csúnya kommunikáció leplezésére használható, és az erre a területre nem használt hely tele van hangszigetelő anyaggal. Ha összetettebb terveket szeretne szervezni, a beépített polcokra vagy további megvilágításra fogadhat.

Szükséges anyagok és eszközök

 • A fürdőszobában olyan gipszkarton használata ajánlott, amely ellenáll a magas páratartalomnak. Ilyen anyagok közé tartozik a "GKLV" és a "GKLVO" feliratú gipszkarton, míg az "O" betű jelenléte az anyag jelölésében tűzállóságnak felel meg. Az ilyen anyagok használata akkor releváns, ha az elektromos vezetékeket a szerkezet belsejébe helyezi. A szabványos gipszkarton lap általában 3 négyzetméter. méter, és mivel a burkolatot a szerkezet mindkét oldalán végezzük, az anyag területének kiszámításánál kétszer kell szorozni.
 • Az eszköz gipszkarton falai magukban foglalják a rack és a vezető fém profilok használatát is. Ha az első telepítést függőleges helyzetben 50-60 cm-es lépcsővel végzik el, akkor a második a keresztirányú padló és mennyezet szintjén van rögzítve.
 • A hangszigetelő anyag egy másik szükséges elem a partíciók telepítésében. A gipszkarton lapjainak kitöltése érdekében ajánlott ásványgyapotot használni, amelynek sűrű szerkezete van, és ezért ellenáll a deformációnak.
 • Kötőelemek - a szerkezet fontos elemei, amelyek biztosítják a kész szerkezet szilárdságát. A profilok falra és mennyezetre történő rögzítéséhez a tüskék-szegeket és a keretelemeket fémcsavarokkal kell összekötni. A gipszkarton gipszkarton lapos fejjel ellátott önmetsző csavarokkal készült.
 • A szerkezet végső felületét alapozó, gitt és erősítő szalag segítségével készítik el. A festék, a kerámia burkolat vagy a belső vakolás alkalmas lesz egy bevonat bevonására.

Milyen eszközöket kell feltölteni?

Készítsen előre a következő eszközöket, amelyekre szüksége lesz a folyamatban:

 • Fúró-csavarhúzó és fúró készlet;
 • Ollók fémhez és éles késsel;
 • Épület szintje;
 • Spatula vagy ecset.

Telepítési munka: műveletek sorrendje

A partíció telepítésének helyén jelölje meg a padlót, és szükség esetén azon a helyen, ahol az ajtót tervezi. Menetrendezze az állványprofilok 50 cm-es lépésekben való beszerelését, majd egy szinttel jelöljék meg a mennyezetet és a falakat;

Figyelembe véve a válaszfalak hosszát, vágja le a vezetőprofilokat, és rögzítse őket a mennyezetre egy szögcsomóval, majd végezze el a padlón. Ha a padló fából készült, használjon önmetsző csavarokat a profilok rögzítéséhez, ha a beton egy tiplik-köröm. Ugyanakkor ne feledje, hogy a rögzítőelemek közötti távolság legalább 1 méter és a profil és a fal szélessége között legalább 0,5 m;

Ezt követõen a rack-szerelõ profilokat vágjuk, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ugyanolyan hosszúságúaknak kell lenniük, azaz 15-20 mm-rel kisebbnek kell lennie a helyiség magasságánál, ami biztosítja a vezetõk könnyû szerelését. A vágás után megerősödik a függőleges irányba. A falon lévő falon levő profilokat rögzítőszegek segítségével rögzítik, a többiek pedig önfúró csavarok, nyomógörgővel;

Fontos! Ha a készszerkezet magassága meghaladja a 2,6 m-t, további vezetékek segítségével kell megerősíteni a tartóprofilok között;

A fémkeret felszerelése után járjon el a berendezéshez. Vágja a gipszkarton lapjait a szokásos élesen élesített kés segítségével, egyik oldalán rögzítve, pontosan csípővel, ami majdnem láthatatlanná teszi a varratokat. A lemezeket fémprofilokhoz kell rögzíteni, öncsavarral ellátott csavarokkal. Ugyanakkor a rögzítő sapka kissé beágyazódik az anyagba, ami szinte észrevétlenül teszi;

A tervezés során hő- és hangszigetelő anyagot helyeznek el - ásványgyapot rétegeket. Javasoljuk, hogy ezt a műveletet szemüveggel és kesztyűkkel végezze. A struktúra szabad sejtjeinek leghatékonyabb kitöltése érdekében az ásványgyapot lemezeket kivághatják vagy szakadozhatják, az Ön preferenciáitól függően;

Ennek az eseménynek a végrehajtásával a szerkezet második oldala bélelt, ennek eredményeképpen tökéletesen sima felületet kap, amely nincs szabálytalanságtól és kész további arckezelésre;

Mielőtt a telepítés végső szakaszába lépne - az arcdíszítéssel több szabványos intézkedést kell végrehajtani. Ezek közé tartoznak a gitt varratok és a sapkás csavarok, amelyek előtt az ízületeket erősítő szalaggal ragasztják, valamint primert alkalmaznak. Ezután biztonságosan elindulhat a partíció arcfelületéhez, amely csak az Ön egyéni preferenciáitól függ.