Legfontosabb > Fürdő

Hogyan szereljük fel a keverőt a zuhanyzóban vízvezeték nélkül?

A csapból kiszivárgás már régóta a "városi szóbeszéd" - a kis belföldi zűrzavar szimbóluma, amely nagy belföldi botrányokat okoz. A zuhanycsaptelep működési zavarai nemcsak a pszichológiai "időjárási körülmények" romlását tükrözik, hanem a víz alatti padló alatti szomszédok mennyisége is szivárog.

Az elektromos zuhany csatlakozási rajza.

Ebben az esetben nem kellően nyereséges az elvárás az inspirációra és a zuhanyzás javításának elhalasztására "valamilyen későbbiekben". Nagyon kevés időt vesz igénybe a keverő javítása, és az összes munkát önállóan lehet elvégezni, az "üzembe helyezés" alapvető munkaeszközei:

 • hatszög;
 • lapos csavarhúzó;
 • fogó.

Zuhanykeverő eszköz

A keverő olyan vízvezeték-mechanizmus, amellyel szabályozható a vízáramlás, a kívánt hőmérsékleten a víz meleg és hideg fúvókák keverésével és a víz irányának a zuhanyfejhez történő hozzáadásával.

Egykaros keverőberendezés.

 1. A test sárgarézből készült, dekoratív galvanizált bevonattal. A legtöbb gyártó zuhanykabinnái, beleértve a hidromasszázs módosításait is, a keverő és a vízadagoló összekapcsolt csöveiből állnak.
 2. Kazettás víz keverő. A 35-40 mm méretű szabványos műanyag patronokat a vízvezeték üzletekbe értékesítik.
 3. A patron birtokosa, amely birtokosa. A belső menetét úgy lehet megcsavarozni a testre, hogy a belső rész - a tintapatron a test felületén, a külső meneten rögzítve - rögzítse a szelepet a zuhanykabin konzolján.
 4. Egy adagolópatron, egy úgynevezett szórófej, amelyet egy anya tart egy vízadagoló aljzatában.
 5. Lendkerék keverő és vízadagoló.

Az egyetlen probléma, hogy megszüntesse a zuhanycsap-szelep lebomlását, a nem elválasztható tintapatronban összeszerelt alkatrészek cseréjének lehetetlensége. De éppen ezért a javítás nagyon egyszerű végrehajtásnak tűnik, mivel gyakran csak a patron cseréjét igényli.

Daru hibák és javítás típusai

A keverő szerkezete golyós mechanizmussal.

Az adagolópatron (felső) működésében fellépő hibák:

 1. A kapcsoló alatt áramlik. A daru ilyen meghibásodása különféle okok miatt jelenik meg. Ha a kazettatartó megrepedt, cseréje szükséges. Enyhén sodrott anyacsavarozó tartóval - Meghúzás. Gumik gyűrűinek viselése a patron hengerén - új gyűrűk. De ha a szivárgást a patron elégtelen tömörítése okozza az aljzatban, akkor ki kell cserélni az egész keverőt. Eltávolítás nem könnyű, be kell nyomni a zuhanykabinot, mivel rögzítve van egy anyával a külső hátsó falon.
 2. A zuhanyzási módok nem változnak, vagy feszültek, csörömpölve. Ez akkor történik, amikor a műanyag patron lebomlik. Ezért ki kell cserélnünk.

A keverőpatron működésének hibái (alul):

 • a víz nem fedik egymást;
 • a víz nem keveredik jól;
 • A kar túl feszes vagy túl világos.

A javítások mindegyik esetben van egy lehetőség - a patron cseréje.

A ketrec szálának zavarása, a partíció megsemmisítése, ez a legszomorúbb esemény, ami a zuhanykabinok tulajdonosainak történhet. Ilyen bontások esetén egy erős vízsugár, hideg és forró, verte, ahol tetszik (jó, ha van egy serpenyő a zuhany alatt). Sürgősen ki kell kapcsolni a vizet és el kell futni a boltba! A keverő azonnali cseréje.

Zuhanykeverő patroncsere

A keverőjavítás általában csak a patron egyszerű cseréjét jelenti. Sajnos, egy ritka patron, miután működtetett egy zuhanykabin több évig képes ellenállni a "minőség" a csapvíz rozsdájával, mészével, homokkal és minden más eleme a Periodikus táblázat.

Mindenekelőtt a vízelvezetést a zuhanykabinban le kell zárni a vágószelepekkel. Ezután vegye le a keverőt. Távolítsa el a víz befogadásának és keveredésének fogantyúját (ez lehet egy karral vagy labdával). Ehhez távolítsa el a műanyag kupakot a fogantyú alá és lazítsa meg a préscsavart. A dekoratív burkolatokat is eltávolítják. Tehát a keverő alján eltávolítják, a kerek lemezeket maguk felé húzzák, és a tetején csavarják le a díszítőelemet tartó anyát.

A zseblámpával végzett előkészítés után ellenőrizze a hely belsejét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a patron megsérült. A zuhanykabin hátsó falán óvatosan csavarja le az anyát, távolítsa el a keverőszerkezetet és a tömítőgumit, amely mindkét oldalon lezárja a fiókot. Ezután tisztítsa meg a felületet, helyezzen új réteg speciális tömítőanyagot a vízvezetékhez, és szorosan helyezze be az új patron hornyait. Csavarja be a kengyelt és szerelje be a tömítő gumi tömítőanyaggal kenve, rögzítse a külső alátétet és anyát a zuhanykabin hátoldalán.

A szerelés befejezése után a keverő ismét szorgalmasan dolgozik, és minden háztartás számára kellemes élményt nyújt a kellemes vízkezelésnek.

A zuhanykabin helyreállítása: hogyan lehet a saját kezetekhez rögzíteni a népszerű károsodást a zuhanykabinban?

Gyönyörű, műanyagból készült kabinok gyorsan feltöltötték a világpiacot, és csendben beköltöztek a lakosság és a vidéki lakosok lakásaiba. Ők a praktikum és a funkcionalitás iránt érdeklik őket.

Idővel a dobozok egyes elemei meghibásodnak, a többiek elhasználódnak, de a szakszerű tulajdonosok javítják a zuhanykabinokat, és javítják vagy kicserélik a részeket.

A gyakori meghibásodások áttekintése

A minimális funkciók vagy a drága hidromasszázs dobozokkal rendelkező gazdaságos zuhanyzók a napi higiéniára - zuhanyozásra szolgálnak.

Néhány közülük fürdőként is használható. Ezek összetett eszközök, amelyek sok részletből állnak. Rengeteg módosítás van a dobozokról: nyitott, hasonlít egy rendes zuhanyzóval, védő válaszfalakkal, zárt, lezárt és elektronikával töltve.

Az egyszerű kézzel összeszerelt modellek és a komplex gyári módosítások szintén meghibásodtak, egyes problémák gyakoriak. Például a bemutatott kabinok bármelyike ​​megrepedhet a védőfelületen, vagy elhagyhatja a keverőt.

A zuhanytálcák felhasználói által leggyakrabban tapasztalt hibák listája:

 • a létra vagy a hidraulikus zár alja alá helyezett kopás;
 • a raklap deformációja vagy repedések megjelenése a felszínén;
 • ajtók vagy védőpajzsok mechanikai károsodása;
 • ajtóhengerek vagy pántok törése, amelyek felelősek a nyitásért;
 • a zuhanyberendezés hibája - öntöződoboz, tömlő, keverő.

Komplex elektronikus vezérlésű modellek megszakíthatják az elektromos alkatrészeket, vagy szoftverhibákat okozhatnak.

Kizárólag a szakemberek képesek az elektronikával foglalkozni önállóan, jobb cserélni a törött üvegt vagy a deformált serpenyőt, de kisebb károkat lehet rögzíteni önmagával.

Például a görgők javításához, a raklap helyreállításához, az egészségügyi szűrő tisztításához vagy a karcolások tisztításához a műanyag képernyőn akár egy amatőr is képes.

Útmutató a zuhanycsarnok javításához

A szakszerű javítás a háztartások költségvetésének további pazarlása, ráadásul néha sürgősen vissza kell állítani az alkatrészeket. Ezért megtudhatjuk, hogyan javítsunk meg egy törött zuhanykabinat, szakképzett kézművesek bevonása nélkül. Csak azokat a helyzeteket vegye figyelembe, amelyekben nincs szüksége különleges képességekre.

Hogyan térjünk vissza a keverőhöz

A zuhanykabin beépített keverőjének szerkezete eltér a mosogatóktól vagy a fürdőszoba felett elhelyezett hagyományos típusoktól.

Tartalmaz egy vezérlőegységet - két fogantyút és egy működő kommunikációt - vékony csövek rendszere. A forró / hideg víz váltásához az első kerámia patront lyukakkal látják el, a második a víz megfelelő irányát szabályozza.

Értsd meg, hogy a patron hibás vagy repedt házelem, lehetséges a szivárgás. A víz szivárog, amíg a daru be van kapcsolva, vagy folyamatosan. Az első esetben a pecsét valószínűleg visel, a második - a patronban lévő repedés.

Az ellenkezője is lehetséges - a víz nem folyik jól a zuhany alatt. Ennek oka az eltömődés: idővel a lyukak eltömődnek mész vagy korrozív lerakódásokkal.

A probléma megoldásához a keverőegységet teljesen le kell szerelni. A munkához szüksége lesz egy csavarhúzó készletre, keskeny lábakkal ellátott fogókra. Cél: szerelje szét a keverőt, keresse meg a szivárgás okait, javítsa meg vagy cserélje ki a részét, szerelje be a készüléket.

Do-it-yourself zuhanycsaptelep javítás: tipikus hibák és eltávolításuk

Mi a leggyakrabban szétzúzható csaptelepeken, zuhannyal működtetett? Cikkünket ezeknek a vízvezeték-szerelvényeknek a tipikus hibás működésével és megszüntetésével foglalkozik. Nem állítja, hogy teljesnek bizonyult: feladata az, hogy az olvasót csak a közös szerkezetek legjelentibb problémáival ismerjük meg.

Beépített zuhanykeverő.

Keverő típusok

Kezdjük egy kis lírai dimenzióval.

A zuhanykabinban lévő keverő eszközét elsősorban az a tény jelenti, hogy a kabinra van:

 • A zárt dobozok előre telepített vízvezeték szerelvényekkel vannak felszerelve, amelyek általában a vezetőfülke hátsó paneljén vannak felszerelve.

Fontos pont: ebben az esetben a zuhanycsaptelep helyettesítése megköveteli a hátsó falhoz való szabad hozzáférést. Ennek megfelelően a szennyvízcsatornához való csatlakoztatásnak (pl. Hullámos tömlőnek) vagy könnyen lehúzhatónak kell lennie.

 • A nyílt falra szerelt fülkék lehetővé teszik a hagyományos széles körben használt falra szerelhető keverők használatát. Ennek megfelelően a tipikus problémák listája ebben az esetben ugyanaz lesz, mint bármely más, zuhanyzóval ellátott eszközé.

Integrált eszközök

Az eszközük a lehető legegyszerűbb: egy egyszerű patron kerámia lapokkal azonos a víznyomás beállításához - ugyanúgy, mint bármely más egykaros keverőben. A második kerámia patron felelős a zuhany mód megváltoztatásáért.

Az összeszerelt keverő megjelenése.

kazetták

A vis maior, mint például a mechanikus károsodás kiküszöbölése a keverőházban, ezeknek a termékeknek a meghibásodása csökken az egyik patron meghibásodásáig.

Zuhanytálca

A professzionális vízvezetékszerelés szerint a zuhanykazetták a leggyengébb pont az eszköz. Gyakran meghiúsulnak, gyakran nem lehetséges a helyettesítés a megfelelő típusú végrehajtás hiánya miatt.

Zuhanytálca

A gyártók hatalmas számú különböző patront gyártanak, szinte mindig nem cserélhetők. Még ugyanazzal a márkanévvel is, különböző típusú zuhanykazettákat ritkán találnak különböző típusú zuhanycsaptelepeken. Ennek a helyzetnek csak egy logikai magyarázata van - a gyártók bármilyen módon próbálják növelni a nyereségességet. Mérnöki szempontból ezek a legegyszerűbb eszközök, és nincsenek technikai nehézségek ahhoz, hogy a legtöbb modellhez szabványosak legyenek, ha nem mindenki számára. De ebben az esetben az értékesítés élesen csökken, és ez nem felel meg a gyártóknak.

Zuhany csaptelep

A patronok rövid leírása

A patronokat forró és hidegvíz keverőkben és elosztókban szerelik fel. Minél több fogyasztó van zuhanyzóval, annál nehezebb az ördög.

Diverter csapok

Az elosztót szétszerelték

Forgatható keverő keverőkhöz

Az eszközök műanyagból, nemvas ötvözetből, nagy kopásállóságú szilárd polimerekből vagy kombinált lehetőségekből állhatnak. Gumigyűrűket használnak a váltás lezárására.

Ahogy a rövid leírásból megtudhatod, a termékek köre hatalmas, ami nagy nehézséget okoz a választásban.

Gyakorlati tanácsok. Soha ne vásároljon patront mérései vagy "szemmel". Az egyetlen módja annak, hogy ne tévesszen meg, hogy van egy régi patron összehasonlításra, és vásároljon egy teljesen azonos. Ne számítson arra, hogy képes lesz vásárolni egy alkatrészet márkanév alatt, ugyanaz a gyártó számos különféle telepített patront tartalmaz.

Mixer 5 üzemmódok

Mixer 1 üzemmód

A megszüntetés leggyakoribb lebontása és módszerei

Amint már említettük, nincs különbség a patronok minden típusának kialakításában, az egyetlen különbség az egyes elemek gyártási méreteiben és anyagaiban van. Ami a meglévő üzemmódok különböző számát illeti, csak a lyukak számától függ. És a hat üzemmóddal működő készülék működési elve ugyanaz, mint a három. Ennek megfelelően ugyanazok a meghibásodások fordulnak elő minden típusban, eliminációs módszereik is azonosak.

A keverő eszköz sárgarézből zuhanykabinhoz

A kemény víz patron lebomlását okozhatja.

Mit keres a patron kiválasztásakor?

 1. A gyártás anyaga. Ha rozsdamentes ötvözetekből készül - nagyszerű. Elfogadható lehetőség - kopásálló műanyagok és kerámiák. A legrosszabb az olcsó polimerek.
 2. Márka gyártója és ára. Minden egyszerű. Van vágy, hogy évente vegyen részt a javítás vagy a csere - vásárolni kínai vagy hazai ismeretlen vállalatoktól. Az a tény, hogy a gyártás egyszerűsége és a maximális jövedelmezőségű termékek értékesítése sok vállalatot vonz. Alacsony minőségű nyersanyagokat használnak, az elemek gyártásához használt formák nem rendelkeznek pontossággal, a technológia megsértésével, stb. Ennek eredményeképpen számos olcsó és alacsony minőségű termék található.
 3. Lendkerék utazás. Mozgás nélkül kell mozognia. Amint észreveszi, hogy egyes helyeken egy kicsit éktelenkedett - házasságod előtt. Ezekben a helyeken a tömörség gyorsan megtörik, a patron biztosan folyik.
 4. A bemeneti szerelvényeket be kell önteni, a ketrec burkolatának vastagsága, tökéletesen sík és sima.
 5. A csomagon teljesnek kell lennie a gyártó adatai, mivel a drága modell minőségi garanciát kapott.

A patront a zuhanycsaptelepen

Ha a víz minősége messze nem ideális, akkor a legmegbízhatóbb modelleket ajánljuk. Idővel az elköltött pénz teljesen kifizetődik, a zuhanykabin használata kényelmes és biztonságos lesz. Abban az esetben, árvíz a fürdőszoba, virtuális megtakarítás az eszközök költségét válik igazi óriási veszteségeket.

A patronok összecsukhatóak és nem összecsukhatóak, válasszon egy modellt a vízvezeték-készségei alapján. A szétszerelt valamivel megbízhatóbb, de nem javítható. A második az ellenkezője.

A fém rudakkal és karokkal felszerelt kerámia patronok kiváló teljesítményt nyújtanak. A szakemberek azt ajánlják, hogy megvásárolják őket, az ár és a minőség tekintetében, amelyek teljes mértékben kielégítik a fogyasztók igényeinek legnagyobb részét. A legfontosabb vállalatok a Grohe, Kaiser, Blanco. Minden más - véletlenszerűen.

Grohe BauClassic zuhany csaptelep

Ami az automatikus hőmérsékletszabályozást igénylő eszközöket illeti, nem javasoljuk, hogy szakemberrel való konzultáció nélkül vásárolja meg azokat. Nagyon érzékenyek a vízminőségre, a nyomásra, a felhasználás gyakoriságára stb. Ezek különösen negatívan reagálnak a kalciumtartalomra, és hazánk legtöbb régiójában éppen ilyen víz van. A zuhanykabin autonóm víztisztító rendszereinek telepítése haszontalan. Először is, mindannyian hatékonyan működnek csak kisebb költségek mellett. Másodszor, az ilyen eszközök költsége meghaladhatja a zuhanyzó költségét. Harmadszor, egyszerűbb, megbízhatóbb és olcsóbb megoldásokat kínálnak a problémára - egyszerű, de tartós patronokat vásárolnak.

Zuhany termosztát keverő

Ha nagyvárosban lakik, kiválaszthatja a csere megfelelő lehetőségét. Ha vidéki környezetben él, célszerű megjavítani. A cseréhez és javításhoz lépésről lépésre útmutatást adunk. Kövesse a tanácsot, segít elkerülni a bosszantó hibákat.

A vízkeverő kazetta cseréje

Az akcióalgoritmus kissé eltérhet az adott modelltől függően, de a lépések azonosak. Javítás és cseréje előtt mindig kapcsolja ki a vízellátást, ez egy axióma.

Lépés 1. Távolítsa el a patron fogantyújának rögzítőcsavarjának kupakját, csavarozza le a hardvert, és távolítsa el a fogantyút egy csavarhúzóval vagy illesztőgombbal.

Csavarhúzó használatával csavarja le a fogantyú lyukán lévő kis csavart és távolítsa el.

2. lépés: Távolítsa el a dekoratív anyát, szabad hozzáférést a patronhoz. Csavarja le a fém védőburkolatot és távolítsa el a készüléket. Ha a burkolatot elakadták, és nem csavarja ki, akkor dobja át a puha, tiszta ruhadarabot, és próbálja meg csavarni. Vigyázzon, nehogy károsítsa az esetet. Nagyon vékony és deformálódhat erős tömörítéssel.

Az anya a borotvát tartja

Kapcsolja ki a díszítő anyát

Kéz vagy szerszám csavarja ki a patron szorítóját

Gyakorlati tanácsok. Sokkal könnyebb lecsavarni az úgynevezett "vizeshka" -ot. Ezt az auto mechanika használta, hogy lazítsa meg a rozsdás menetes csatlakozásokat.

3. lépés: A szennyeződés és a szilárd betétek kilépési felületeinek tisztítása. Ehhez tisztítás után bármilyen mosogatószert használjon, alaposan távolítsa el a mosószerek maradványait.

4. lépés Helyezze be az új patront. Annak érdekében, hogy ne tévessze össze a helyes pozíciót a falakon, két horony található, és a bejáratnál két kiemelkedés van. Ennek következtében lehetetlen megváltoztatni a patron helyzetét, csak a helyes helyzetbe kerül.

A sajtoló eltávolítása után kivesszük az üzemmódkapcsoló patront

Tartsa a patront a fogantyúnál az ujjával a kívánt helyzetben, és húzza meg az anyát. Ellenőrizze a vizet, ellenőrizze a készülék működését. Ha minden rendben van, zárja be egy díszítőanyával és szerelje fel a fogantyút.

Vízkazetta cseréje

A bonyolultabb munkavégzéshez fokozott gondosság és óvatosság szükséges.

Gyakorlati tanácsok. A patron cseréjekor soha ne használjon túl nagy erőt, mert az eszköz összes eleme könnyen eltörhet. Nem lehet ugyanazt a részt megvásárolni, a keverőt újból kell megváltoztatnunk, és ez nagyon drága. Az elosztópatronok (átkapcsoló) cseréjét bonyolítja az a tény, hogy egyes esetekben ez megköveteli a zuhanytálca eltávolítását. Megmondjuk, hogyan könnyedén és gyorsabban elvégezheti ezeket a munkákat, nem fogjuk megérinteni a kabinat.

A helyettesítő technológia megértéséhez ismernie kell a készülék jellemzőit. Mindkét patron (elosztó és keverő) ugyanabba a házba kerül. A zuhanylemezre egy nagy lyuk van, csak a keverő alsó patronja alatt, a felső eloszlásnak csak egy kis lyuk van a fogantyúhoz. Az elrendezés ezen technológiai jellemzője problémákat okoz a csere során - a felső elosztópatron rendes módon történő eljutása nem lehetséges.

A helyettesítő algoritmus célja, hogy a patronok testét úgy csökkentsék, hogy a felső patron megjelenjen az alsó nagy lyukon. Néha megnehezíti a zuhanycső kis hosszát. Ha ilyen problémája van, húzza ki a tömlőt a zuhanyzóból, hogy megakadályozza az esést, és kösse össze a végét egy kötélzel. A további munkákat a következő sorrendben végezzük el.

Lépés 1. Csavarja ki a reteszelőgombot és távolítsa el. A fogantyút csavarhúzóval vagy hegesztő kulcs alatt egy kis csavar rögzíti.

Lépés 2. Csavarja le az anyát és távolítsa el a burkolatot. A rajzon a fogantyú pozícióit húzzák a vízáramlás irányát jelezve.

Távolítsa el a berendezést

3. Lépés Engedje fel a keverőpatront, amint azt már fent is elvégeztük.

Csavarja le a kupakot, vegye le a patront

Most teljesen le kell választania a testet a fülke paneléről. Ehhez csavarja le a két önmetsző csavart azon oldalán, amely a keverőpatront a zuhanypanel panelén tartja. Dugja be a kazettát a panelen, tartsa ujjával és engedje le, amíg a felső elosztópatron (divertor) meg nem jelenik a nagy lyukban.

4. lépés: Tartsa az egyik kezével a tok hátulját, és távolítsa el a patront.

A hátul, hogy folyamatosan tartani, különben leesik, majd részlegesen szét kell szerelni a zuhanyt.

Gyakorlati tanácsok. A szerszámok és az új patron felhelyezését megelőzően helyezze el azokat. Meg kell kényelmesen dolgoznia egy kézzel, a másik pedig ebben az időben, hogy megtartsa az átszúró testét és megakadályozza, hogy leesjen.

5. lépés: Tisztítsa meg a szennyeződéseket, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Helyezze be az új patront. Ugyancsak hornyok vannak, és csak a megfelelő helyzetbe illeszthetők. Szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Új patron behelyezése

Kapcsolja be a vízellátást és ellenőrizze a készülék működését. Mindez csak néhány perc alatt képes néhány ezer rubelt megtakarítani, csak annyi szakosodott cég számol fel. A patronok cseréje sokkal többet költ, mint maguk az elemek.

Videó - A zuhanykabin zuhanycsapjának cseréje

Keverőpatronok javítása

Sajnos nem minden kár helyrehozható, mielőtt döntést hozna, készítsen állami ellenőrzést. Ha a műanyag dobozban repedések vannak, a szál meghibásodott, jelentős mechanikai sérülések láthatók, akkor jobb, ha nem vesztegeti az időt és új patront vásárol. Minden más esetben a saját kezével lehet javítani.

A beállító gomb leggyakrabban sikertelen, mozgása közben a víz hőmérséklete nem változik. Ennek oka - a meghajtó műanyag lapjának reteszelése megszakadt. Hibaelhárítás? Készítsen munkahelyet. A munkához szüksége van egy csavarhúzóra, alkoholra vagy benzinnel és azonnali ragasztóval. Ne feledje, hogy a szabadban azonnali ragasztóval kell dolgoznod, ha ez nem lehetséges, akkor gondoskodjon a helyiség jó szellőzéséről. A ragasztógőzök nagyon mérgezőek.

1. lépés: Vegye ki a patront a keverőből, tisztítsa meg és szárítsa meg a házat.

Az alsó oldalon két retesz van, amelyek a ház belsejében tartják. Használjon egy vékony csavarhúzót, hogy egymás után megfojtsa őket a lyukakba, és óvatosan távolítsa el a belső részeket.

Az ajtó oldalán található reteszek

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze az elemek helyzetét, az összeszerelés során javasoljuk, hogy jelöléseket készítsenek a markolat testén és alján. Ezek a címkék a szétszerelés előtt minden alkatrészen elkészíthetők, ami nagymértékben egyszerűsíti az összeszerelési folyamatot és kiküszöböli a hiba lehetőségét.

Jelölőjel a testen

Lépés 2. Távolítsa el az alját, enyhén emelje fel a kart belsejét és távolítsa el a kerámia patront. Három részből áll: a hajtás alsó rögzített, középső mozgatható és felső műanyag lemezei. Ezen a lemezen van, hogy a rögzítés antennái megszakadnak, a kart mozdítja, de nem mozdítja a kazetta középső részét. Az antennákat nem lehet megjavítani, de a lemezt ragasztani lehet.

Patronelemzés

3. lépés: Nagyon alaposan tisztítsa meg a felületet a zsírból, használjon benzint vagy orvosi alkoholt. Nem rendes vodka, vagyis alkohol. Szárítsa le a felületeket. Ismét emlékeztetünk arra, hogy a szétszerelés előtt feltétlenül meg kell jelölni az egyes részek elhelyezkedését.

Fontos. Óvatosan kenetelje fel a felületet ragasztóval. Fogja meg az összes ízületet, beleértve a műanyag meghajtó lemez merevítőit is.

4. lépés: Illessze a lemezt a patron középső mozgó részéhez, ellenőrizze a helyét, szükség esetén javítsa ki.

Nyomja össze a lemezeket a jobb ragasztás érdekében.

Nyomja meg néhány másodpercig szorosan ragasztandó részeket. Nyomja meg két csavarhúzót az oldalán vagy az ujjakon. Csak ne hagyd, hogy a ragasztó a kezed, levágja a ragasztott ujjak nagyon fájdalmas. Várja meg, hogy a ragasztó teljesen megszilárduljon. A csomagban feltüntetett mennyi idő szükséges. Ellenőrizze a kapcsolat minőségét, és sok erőfeszítést megtesz. Jobb, ha azonnal felismeri a házasságot, mint a szétszerelést és a javítást.

5. lépés. Az elemet fordított sorrendben állítsa össze.

Szerelje vissza fordított sorrendben.

Győződjön meg róla, hogy az előzőleg készített címkék összes részét telepítette. Ellenőrizze a patron működését, nézze meg a kimeneteket, és egyidejűleg mozgassa a vezérlőkart. A lyukaknak ki kell nyitniuk / becsukniuk, a karnak nem szabad szabadon mozognia. Minden rendben van - helyezze be a patront a keverőházba.

A zuhanykabin kapcsolójának (átalakítójának) egy patronjának javítása

A fentiek mellett egy másik hiba is lehet - a kapcsoló alatt a víz szivárgása. Ennek oka az apró repedések a felső burkolatban, a tartalék alkatrész nem veszítette el erejét, de a víz áthatol rajta.

1. lépés: Vegye ki a patront a házból. Ha minden más funkció normálisan működik, akkor nincs szükség teljesen szétszerelni. Nézzétek meg, miért és hol pontosan a víz áramlik. Ha a kapcsolókulcs oxidált a meneten, és nem csavarja ki, használja a "vödröt".

Fogantyú bontott (felső kar)

2. lépés. A mi esetünkben a víz belép a repedéseken keresztül, és a patron és a rögzítő sapka közötti résbe áramlik. Szükség van a gumitömítőgyűrű kiválasztására a patrontartó felső részének vastagításának átmérőjén. A rögzítő sapka csavarodása közben határozottan nyomja a felületeket, és nem teszi lehetővé a víz áramlását. A gyűrű vastagságát úgy kell megválasztani, hogy összenyomódjon.

Hogyan szereljük fel a keverőt a zuhanyzóban vízvezeték nélkül?

A csapból kiszivárgás már régóta a "városi szóbeszéd" - a kis belföldi zűrzavar szimbóluma, amely nagy belföldi botrányokat okoz. A zuhanycsaptelep működési zavarai nemcsak a pszichológiai "időjárási körülmények" romlását tükrözik, hanem a víz alatti padló alatti szomszédok mennyisége is szivárog.

Az elektromos zuhany csatlakozási rajza.

Ebben az esetben nem kellően nyereséges az elvárás az inspirációra és a zuhanyzás javításának elhalasztására "valamilyen későbbiekben". Nagyon kevés időt vesz igénybe a keverő javítása, és az összes munkát önállóan lehet elvégezni, az "üzembe helyezés" alapvető munkaeszközei:

 • hatszög;
 • lapos csavarhúzó;
 • fogó.

Zuhanykeverő eszköz

A keverő olyan vízvezeték-mechanizmus, amellyel szabályozható a vízáramlás, a kívánt hőmérsékleten a víz meleg és hideg fúvókák keverésével és a víz irányának a zuhanyfejhez történő hozzáadásával.

Egykaros keverőberendezés.

 1. A test sárgarézből készült, dekoratív galvanizált bevonattal. A legtöbb gyártó zuhanykabinnái, beleértve a hidromasszázs módosításait is, a keverő és a vízadagoló összekapcsolt csöveiből állnak.
 2. Kazettás víz keverő. A 35-40 mm méretű szabványos műanyag patronokat a vízvezeték üzletekbe értékesítik.
 3. A patron birtokosa, amely birtokosa. A belső menetét úgy lehet megcsavarozni a testre, hogy a belső rész - a tintapatron a test felületén, a külső meneten rögzítve - rögzítse a szelepet a zuhanykabin konzolján.
 4. Egy adagolópatron, egy úgynevezett szórófej, amelyet egy anya tart egy vízadagoló aljzatában.
 5. Lendkerék keverő és vízadagoló.

Az egyetlen probléma, hogy megszüntesse a zuhanycsap-szelep lebomlását, a nem elválasztható tintapatronban összeszerelt alkatrészek cseréjének lehetetlensége. De éppen ezért a javítás nagyon egyszerű végrehajtásnak tűnik, mivel gyakran csak a patron cseréjét igényli.

Daru hibák és javítás típusai

A keverő szerkezete golyós mechanizmussal.

Az adagolópatron (felső) működésében fellépő hibák:

 1. A kapcsoló alatt áramlik. A daru ilyen meghibásodása különféle okok miatt jelenik meg. Ha a kazettatartó megrepedt, cseréje szükséges. Enyhén sodrott anyacsavarozó tartóval - Meghúzás. Gumik gyűrűinek viselése a patron hengerén - új gyűrűk. De ha a szivárgást a patron elégtelen tömörítése okozza az aljzatban, akkor ki kell cserélni az egész keverőt. Eltávolítás nem könnyű, be kell nyomni a zuhanykabinot, mivel rögzítve van egy anyával a külső hátsó falon.
 2. A zuhanyzási módok nem változnak, vagy feszültek, csörömpölve. Ez akkor történik, amikor a műanyag patron lebomlik. Ezért ki kell cserélnünk.

A keverőpatron működésének hibái (alul):

 • a víz nem fedik egymást;
 • a víz nem keveredik jól;
 • A kar túl feszes vagy túl világos.

A javítások mindegyik esetben van egy lehetőség - a patron cseréje.

A ketrec szálának zavarása, a partíció megsemmisítése, ez a legszomorúbb esemény, ami a zuhanykabinok tulajdonosainak történhet. Ilyen bontások esetén egy erős vízsugár, hideg és forró, verte, ahol tetszik (jó, ha van egy serpenyő a zuhany alatt). Sürgősen ki kell kapcsolni a vizet és el kell futni a boltba! A keverő azonnali cseréje.

Zuhanykeverő patroncsere

A keverőjavítás általában csak a patron egyszerű cseréjét jelenti. Sajnos, egy ritka patron, miután működtetett egy zuhanykabin több évig képes ellenállni a "minőség" a csapvíz rozsdájával, mészével, homokkal és minden más eleme a Periodikus táblázat.

Mindenekelőtt a vízelvezetést a zuhanykabinban le kell zárni a vágószelepekkel. Ezután vegye le a keverőt. Távolítsa el a víz befogadásának és keveredésének fogantyúját (ez lehet egy karral vagy labdával). Ehhez távolítsa el a műanyag kupakot a fogantyú alá és lazítsa meg a préscsavart. A dekoratív burkolatokat is eltávolítják. Tehát a keverő alján eltávolítják, a kerek lemezeket maguk felé húzzák, és a tetején csavarják le a díszítőelemet tartó anyát.

A zseblámpával végzett előkészítés után ellenőrizze a hely belsejét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a patron megsérült. A zuhanykabin hátsó falán óvatosan csavarja le az anyát, távolítsa el a keverőszerkezetet és a tömítőgumit, amely mindkét oldalon lezárja a fiókot. Ezután tisztítsa meg a felületet, helyezzen új réteg speciális tömítőanyagot a vízvezetékhez, és szorosan helyezze be az új patron hornyait. Csavarja be a kengyelt és szerelje be a tömítő gumi tömítőanyaggal kenve, rögzítse a külső alátétet és anyát a zuhanykabin hátoldalán.

A szerelés befejezése után a keverő ismét szorgalmasan dolgozik, és minden háztartás számára kellemes élményt nyújt a kellemes vízkezelésnek.

A keverő cseréje a zuhany alatt - az egészségügyi berendezést életre kelti

A csaptelep kicserélése a zuhany alatt meglehetősen egyszerű folyamat. Bármely otthoni mester, miután megalkotta az ilyen műveletek elvégzésére vonatkozó szabályokat, könnyen megvalósíthatja azt, és visszahelyezi az egészségügyi berendezéseket a munkahelyi állapotba.

Festékkazetta - az emelő daru fő eleme

Senki nincs biztosítva a fürdőszobában lévő egészségügyi berendezések megsértése ellen. Még akkor is, ha a közelmúltban volt egy nagy átalakítása a fürdőszobában, nincs garancia arra, hogy egy idő után nem kell javítani vagy megváltoztatni a használt berendezést. Annak érdekében, hogy ne fusson folyamatosan a mesterséges vízvezeték-szerelőkhöz, értelme megtanulni, hogyan változtassák meg önmagukban az egészségügyi eszközök elkopott elemeit, és javítsák meg kisebb hibáikat. És akkor a fürdőszobában lévő berendezések mindig működnek.

Patront a keverőhöz

Most azonban a nagyméretű fürdők helyett kompakt és tiszta zuhanykabinok kerülnek telepítésre. Minimális helyet foglalnak el és lehetőséget nyújtanak arra, hogy kényelmesen vízkezeléseket vegyenek igénybe. A jól ismert gyártóktól származó kabinok magas megbízhatósággal rendelkeznek. De van egy probléma - a keverő gyakori meghibásodása (gyakran emelő daru). Ez egy elemi eszköz, amelynek feladata, hogy adott arányban keverje össze a teljes forró és hideg víz fúvókákkal.

A keverő fő része a patron (kazetta). Ez az elem egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását biztosítja.

A szerkezeti patronok különbözőek. Ugyanakkor cselekvésük elve mindig ugyanaz. A készülék esetében két lemez van (forgó és álló) és több lyuk. Minden munkát elvégeznek. A lyukak különböző pozíciókban vannak kombinálva a lemezek helyzetének megváltoztatásával, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a hőmérséklet és a víznyomás beállítását.

Az aktuális kazettás modelleknek két vagy több kapcsolási módja lehet. Az ilyen eszközök sárgaréz ötvözetekből, rozsdamentes acélból, műanyagból, kerámiából készülnek. A fém és a sárgaréz kazetták az állandó nedvesség hatására gyorsan meghibásodnak. A kerámiatestek megbízhatóbbak, de költségük objektíve magas. Emiatt a műanyag patronokat a legnépszerűbbnek tartják. Olcsóak. És a megbízhatóság szempontjából az ilyen struktúrák nem sokkal rosszabbak, mint a fémek.

Miért nem keverednek a keverők? 4 fő ok

A patronok törése különböző okok miatt. A leggyakoribbak közül kiemeljük a következőket:

 1. A daru helytelen beszerelése és súlyos megsértése működés közben.
 2. Gyenge vízminőség. Talán a leggyakoribb ok a patron cseréjéhez a keverőben. Senkinek nem titka, hogy a rosszul tisztított folyadékot a háztartási vízellátó rendszereken keresztül szállítják. Elpusztítja az egészségügyi berendezések elemeit. Emiatt sólerakódások jelennek meg, amelyek letiltják a kérdéses berendezést.
 3. Hibák (gyár) a daru kialakításában, rossz minőségű összeszerelése. Leggyakrabban ilyen problémák vannak feltüntetve az olcsó kínai gyártmányú keverőkben.
 4. Kopott lemezek és mozgó alkatrészek a patron tartós használatának eredményeként.

Megérteni, hogy a keverőt ki kell cserélni vagy javítani kell. Ezt a szükségletet a patron szivárgás jelzi. Az egészségügyi terv elemeinek csomópontján víz jelenik meg. Ha nem helyettesíti azonnal a kazettát ilyen esetekben, hamarosan a daru teste összeomlik, és új eszközt kell vásárolnia és telepítenie.

Javításra van szükség olyan esetekben is, amikor a keverő szabványos működési módjait megsértik - nehéz (és néha lehetetlen) az áramlás és a hőmérséklet beállítására, a hideg víz helyett forró stb. Gyakran előfordul, hogy ha az emelőkosár kazetta lebomlik, lehetetlen zárni vagy kinyitni a vizet. Az ilyen hibák bármelyikét azonnal rögzíteni kell a régi és az új patron leszerelésével.

Válassza ki a kazettát, és szerelje be

A szakembereknek mindig javasoljuk, hogy mindig használják azokat a patronokat, amelyek eredetileg a szalagkeverőben voltak telepítve. De ha nem talál ilyen eszközt, ne essen pánikba. Egy másik gyártótól egy szalagot is fel lehet szerelni. A legfontosabb dolog az, hogy a rudak közötti távolság teljesen megegyezik a zuhanycsap méretével. Nem fog problémát okozni a patront választani. A fenti távolságot a standard értékek - 150, 125, 100 vagy 145 mm jellemzik. Csak azt kell mérnie, hogy mekkora a távolság a keverő felszerelése és a kar segítségével, amellyel kiválasztja a készülék működési módját. Ezután vásároljon megfelelő méretű kazettát.

A legtöbb esetben két csapos csaptelepek kerámia és sárgaréz kazettákkal vannak felszerelve, gumi- vagy paronitnymi tömítésekkel. És az egykaros szerkezeteknél a leggyakrabban a labda szalagokat. Miután új patront vásárolt, és egyszerű eszközökkel - egy Allen kulcsot, fogót, csavarhúzót állít elő - közvetlenül a meghibásodott termék kicseréléséhez. Kezdetnek meg kell szüntetni a csöveken lévő szelepeket, amelyeken keresztül a víz kerül a zuhanykabinba.

Ezután a daru szétszedhető. Ez a folyamat nem kell félni. Hogyan lehet önállóan szétszerelni a keverő zuhanyát? Elementary! A munka elvégzésére szolgáló algoritmus a következő:

 1. A kar elülső részéről távolítsa el a kupakot. Alul van egy csavar, amelyet le kell csavarni.
 2. Szerelje le a kart. Bizonyos esetekben ez az eljárás egyes nehézségekhez kapcsolódik, mivel a szerkezeten kemény skála van. A problémát egyszerűen megoldják - a csapot forró vízzel kell felönteni (forrásban lévő víz is lehetséges). Ez a fogantyú bővítéséhez vezet, amely után erővel eltávolíthatja a kart.
 3. Csavarja le az anyát (rögzítés) - rögzíti a patront, szétszerelje a patront.
 4. Tisztítsa meg a keverőt belülről, ellenőrizze a tömítőgyűrűk állapotát. Ha az utóbbiak hibákat tartalmaznak, tanácsos azonnal megváltoztatni őket, hogy egy idő után ne szedje szét a csapot.
 5. Helyezzen be egy új részt.
 6. Rögzítse az új kazettát anyával, szerelje össze a daru előlapját, húzza meg a csavart.

Minden új kazetta telepítése befejeződött. Ellenőrizze a keverőt a funkcionalitás érdekében (tesztelje működését különböző módokban) és vizuálisan a feszességet. És akkor szabadon használhatja a zuhanyzót. Ha a kazetta cseréje nem oldja meg a problémát, és a csaptelep nem működik a várt módon, teljesen ki kell cserélnie a keverőt. Ebben az esetben le kell csavarni (az eszköz tartó a zuhanykabin hátsó falán található) és új terméket szerel be. Egyértelmű, hogy egy ilyen művelet súlyosabb pénzügyi költségeket igényel. A keverő drágább kazetták.

Figyelj! Ha nem érheti el a fülke hátsó falát (a daru rögzítésének helyére), teljesen le kell szednie a hidroboxot. Jobb, ha ezt a műveletet szakembereknek bízzuk. Egy átlagos házi kézműves tudása és képességei nem feltétlenül elegendők a zuhanycsarnok szétszereléséhez és összeszereléséhez.

Vízvezeték tankönyv Hasznos cikkek a vízvezetékekről, szellőzésről, csatlakozásról és vízelvezetésről

Hogyan lehet javítani a csaptelepet a zuhany alatt? Meg kell ismerkednünk ezeknek a vízvezetékberendezések szokásos üzemzavarainak és módszereinek a megszüntetéséhez. A feladat bonyolult azzal a ténnyel, hogy a beépített keverőkkel ellátott hidroboxok mellett meg kell ismerkednünk a zuhanyzóval ellátott egyszerű falra szerelhető keverők problémájával, amelyeket masszívan használnak nyitott zuhanytálcákban és sarkokban.

Beépített keverő

eszköz

A zárt zuhanytálcákba beépített keverők nagy része egyetlen séma szerint van elrendezve:

 • A fej és a hőmérséklet egy vezérlőkarral szabályozza a patront. A kar emelése / leengedése megváltoztatja a víznyomást (alsó helyzetében teljesen átfedi); balra / jobbra forgatva beállítja a hőmérsékletet.
 • A zuhany mód megváltoztatását (trópusi, jacuzzi, öntöződoboz, hidromasszázs stb.) Egy másik kerámia patron biztosítja. Ebben az esetben a földkerámia lemezek egymáshoz való elfordulása a nyílásokon keresztül irányítja a meleg és hideg víz keverékét a kívánt fúvókák számára.

Érdekes módon: a módok száma 2-5 lehet.

üzemzavarok

Valójában minden olyan probléma, amelyet ezek a vízvezeték-berendezések hozhatnak a tulajdonosaikhoz, kapcsolódnak:

 1. Az egyik patron meghibásodásával. Ezek hasítják a kerámia lapok, a lemezeket törött tartók vagy szilikonzsír jön létre a szomszédos kerámia felületek, ami észrevehető ellenállást az átalakulás során kilincs.

Ügyeljen arra, hogy a tartók törése és a lemezek hasítása valószínűleg csak az óriási keményedéshez való alkalmazásra vezethető vissza, amikor a lemezek idegen tárgyakkal (homok, méretarányok) vannak ragasztva. A vízvezeték bejáratánál lévő szűrők egy házhoz vagy egy lakáshoz teljesen megoldják ezt a problémát.

 1. A zuhanycső gumitömítésének megsemmisítésével. A gumi végül mész és elkezd feltörni.
 2. A fúvókák túlmelegedése mészlerakódásokkal.

megszüntetése

A patron meghibásodása

Hogyan lehet rögzíteni a keverőt a zuhanyzóban, amikor az egyik patron meghibásodik?

 1. Zárja le a vizet a bélésről.
 2. A karon egy műanyag kupakot találunk és kivesszük.
 3. Csavarja le a zárókar csavarját a kupak alatt.

A legfontosabb pont: fejét lehet egy egyszerű lapos csavarhúzó, és egy hatalmas.

 1. Távolítsa el a fogantyút.
 2. A dekoratív krómozott anya csavarja alá (csak saját kezeinkkel, kulcsok nélkül, amelyek deformálják az anyát vagy károsítják a krómozott felületet).
 3. Csavarjuk ki a patrontartó anyát (nyílt végű csavarkulccsal, csavarkulccsal vagy gázkulccsal).
 4. Vessük ki a régi patront és helyezzük a helyére egy újat.

Kenőanyag előállítása során (a kart rendkívül keményedő helyzetben elmozdítva) a patronok élettartamát a lemezek szétszerelésével és újrakenésével folytathatja.

De ennek a vállalkozásnak a megvalósíthatósága a hatalmas kérdés alatt:

 • A Grohe csúcsminőségű kenőanyagainak ára magasabb, mint egy patron ára (kb. 400 rubel 200-300 dollárral).
 • A lemezek eltávolításakor teljesen valódi esély van a műanyag rögzítők megtörésére.

Zuhany tömlő szivárog

Ebben az esetben a javítási kézikönyv egyszerűen vicces:

 1. Kapcsolja le a tömlő anyacsavarjait az öntöződobozból és a keverőtestből.
 2. A diófélék alatti műanyag vagy vasbetéteket késsel kenjük be, és a holt mag maradványait kivesszük.
 3. Húzza át a magot az egyik bélésen.
 4. Behelyezzük a páncélba, miután teljesen elszúrta a magot.
 5. Megnyújtjuk a páncél másik végéről eloltott magot a második bélésbe.
 6. A betéteket a páncélba nyomjuk.
 7. Helyezze a tömlő helyére.

Figyelj! Ha az eltömődött fúvókák javításra kerülnek, akkor meg kell tisztítani őket egy hajlított papírkapoccsal.

Különleges eset

Amikor a test megreped (például amikor a patront rögzítő anya meg van húzva), nem ritka, hogy kicseréljük a csapot a zuhany alatt. Sajnos, ehhez hozzá kell férni a hidraulikus doboz hátsó falához, és el kell távolítani a falról.

Hogyan kell szétszerelni a keverőt a zuhany alatt, hogy kicserélje? Minden művelet hasonló a szétszereléshez a patron cseréjéhez; de ebben az esetben mind a nyomásszabályozót, mind az üzemmód kapcsolót szétszerelik. Az ügyet a hátlapon rögzítették, amelyeknek a burkolatát a legtöbb esetben ugyanazok a anyák szorítják, amelyek a patront a helyén tartják.

Lásd: a zuhanykabin csaptelepének más távolsága lehet a patron alatt lévő ülések között. Új eszköz megvásárlásakor jobb, ha példaként hozhatunk egy rongált keverőt.

Falra szerelhető keverő

Ebben az esetben a zuhanycsapok pótalkatrészei sokkal könnyebb megtalálni az eladást: előttünk egyszerű fürdőszobai csaptelepek találhatók.

Elemezzük a legegyszerűbb hibaelhárítást.

MIXER DEVICE FOR SHOWER CABIN

KAPCSOLATOK

St. Petersburg,

Artists 'Ave. - 45

Kolpino,

Str. Krasnykh Partizan, d

naponta 09.00 és 21.00 óra között.

Ellenőrizze a foglalás érkezés előtt!

MIXER DEVICE FOR SHOWER CABIN

A legtöbb modern zuhanyzóban mechanikus keverők használják, amelyek két részből állnak, amelyek mereven összekapcsolódnak egy fémcsővel. Nevezetesen a keverőből, amely felelős a víz hőmérsékletéért és nyomásától, valamint a forgalmazótól, amely felelős a zuhanyzási üzemmódok váltásáért.

Mindkét rész külön-külön tervezze meg.

A MIXER-t választjuk.
Távolítsa el a keverőfogantyút. Kapcsolja ki az első és a hátsó rögzítő anyákat.

Ezután csavarja le a patron-zárat, és távolítsa el a patront. Ennek eredményeként csak a nem elválasztható sárgaréz alap marad.


Ezután szerelje szét a DISTRIBUTOR.

Ezután csavarja le az elosztó rögzítőperemét, és távolítsa el az üzemmódkapcsoló kazettát (divertor). Ennek eredményeként csak a monolit sárgaréz test elmarad.

A méltányosságban azt kell mondani, hogy a fent említett mechanikus keverők típusa nem az egyetlen, amelyet a zuhanyfülkékben használnak. Vannak termosztatikus keverők is, amelyek különböznek a mechanikusoktól mind a tervezés, mind a működési elv. De a teljes tömegben való részesedése kicsi, és a költségek sokszor nagyobbak. Azonban könnyen cserélhetők viszonylag olcsó mechanikus keverők.

Zuhany csaptelep beszerelése

A javítások tervezése a fürdőszobában, szinte mindenki szembesül a zuhanycsap felszerelésének szükségességével. A szaniter termékek modern piacán nagyszámú keverő van. És mivel mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak, a szükséges választás folyamata egy óráig nehéz. Gyakran előfordulhat, hogy a keverőt le kell cserélni vagy javítani kell bontás vagy nagyjavítás esetén, amikor az összes vízvezetéket kicserélik. De mindenesetre, ha a keverőt önállóan kívánja telepíteni, a folyamat ugyanaz lesz, de először meg kell vizsgálnunk a teljes szerkezetét.

Keverőeszköz

A modern zuhanycsaptelepeknek figyelembe kell venniük az üzemeltetés alapkövetelményeit. A legfontosabb, hogy egy ilyen zuhanynak megfelelően szabályozott vízfolyást kell biztosítania a megfelelő hőmérséklet mellett, függetlenül a nyomás és a hőmérséklet ingadozásától.

Zuhany csaptelep elrejtése


Ha a fürdőszoba korlátozott helyet foglal el, vagy a zuhanykabin kisebb méretű, a süllyesztett csaptelepek segítenek megoldani a problémát egy kinyúló csaptelepen.

Zuhany csaptelep beszerelése


Ha szembe kell nézned a zuhanycsaptelep felszerelésével vagy cseréjével, akkor ez a folyamat önállóan elvégezhető. Csak a szükséges intézkedések sorát kell végrehajtania.

 1. Kezdetben teljesen blokkolja a vízhez való hozzáférést a cserélni kívánt keverőhöz.
 2. Miután a víz le van zárva, nyissa ki a keverőszelepeket, hogy meggyőződjön róla, hogy a víz le van zárva és a maradék vizet kifolyja.
 3. Ezután húzza ki a zuhanycsövet a keverő testéből.
 4. Amint a zuhany le van húzva, folytassa a keverőt a vízvezetékcsövekről.
 5. Miután teljesen lebontotta a régi keverőt, folytassa az új telepítéssel.
 6. Mielőtt összekeverné a keverőt a vízellátó csövekhez, felhúzza a cső és a keverőszálak füstszalagját vagy vontatását, majd csatlakoztassa a keverőt és a csöveket.
 7. Amint a keverő a csövekhez van csatlakoztatva, a zuhanycsövet rögzítjük rá, miközben nem felejtjük el a gumitömlőket.
 8. Amikor a telepítés befejeződött, nyissa ki a vizet, és gondosan ellenőrizze, hogy a víz nem szivárogjon sehova.
 9. Ha még kis szivárgást észlel, akkor azt jelenti, hogy a zuhanycsaptelep helytelenül van felszerelve.

Zuhanykabin - keverőjavítás


Ha a keverő nem működik megfelelően a zuhany alatt, vagy szivárgást észlel a területen, ez azt jelenti, hogy a keverőnek javításra van szüksége. Miután meghatároztuk a hiba problémáját, meg tudjuk oldani.

A keverő leállította a vizet


Ha a keverő megállítja a víz keverését, vagyis a csapból származó víz hideg vagy forró, akkor cserélni kell azt a patront, amely a víz szabályozásáért felelős.

 • Ehhez távolítsa el a beállító gombot, vegye le a kárpitot, csavarja le a szorító anyát és cserélje ki a patront.
 • Ezután hajtsa végre a fordított műveletet, és szerelje össze a keverőt.

Kezdte szivárogni a vízzel


Ha észreveszi, hogy a keverő leállította a kapcsolási módokat, vagy a víz a szivárgás elindult a kapcsológomb alatt, ez azt jelenti, hogy a módkapcsoló patron meghibásodott.

 • A patron cseréjéhez távolítsa el a keverőt, miután eltávolította a gombokat és mindenféle bélést.
 • Miután kihúzta a keverőt, csavarja le az anyát, amely alatt megtalálja a patront és cserélje ki.
 • Cserélje ki a patront, szerelje össze a keverőt és ellenőrizze a használhatóságot.

A keverő test szivárog


Ha a keverő teste szivárog, akkor már nincs javítás, mert ha megpróbálja forrasztani, akkor lezárja a keverőt.

Zuhanykeverő javítása


Ha a mixer meghibásodása esetén nem akar pénzt költeni egy új vásárlásra, vagy annyira használják azt a régiet, amelyet nem szeretne részesíteni vele, megpróbálhatja megjavítani a törött keverőt.

 1. A kár kijavításához cserélje ki ezt a tömítést.
 2. Ehhez húzza ki a tömlőt és a kifolyót, majd csavarja ki az adaptert.
 3. Ezután el kell távolítania a kapcsolókart, és csavarja le a csavart, hogy kivegye az excentert.
 4. Most óvatosan vegye le a tekercset a keverő testén lévő alsó lyukon keresztül.
 5. Annak érdekében, hogy a tekercs könnyebben illeszkedjen a testbe, vízzel kell nedvesíteni.
 6. Ezután új gyűrűkkel kicseréljük a régi gumigyűrűket, és összeszereljük a keverőt.

A zuhanykabin összetett eszköze - megértjük a finomságot

A zuhanykabin összetett szerkezetét általában különböző funkciók képviselik, beleértve a különböző típusú zuhanyzókat, a vízmasszázst és a világítást, valamint a rádiót és a telefont.

Zuhanykabin eszköz

A zuhanykabinok és a modern hidromasszázs kabinok komplex és többfunkciós higiéniai eszközök víz-, gőz- és hidromasszázs eljárásokhoz. A tervek lehetnek négyszögletesek és négyzet alakúak, kerekek és oválisak, valamint aszimmetrikusak, ötszögűek és szinte bármilyen más alakúak. A legnépszerűbb méretek 80 x 80, 90 x 90, 120 x 120 cm.

Az ilyen egészségügyi berendezés kialakítását a méret és alakváltozás jellemzi.

Modern duskabiny bemutatott:

 • Előregyártott szerkezetek, amelyek zárt szerkezetűek ajtó és három falpanel formájában. A "zuhanyzókeretek" az egészségügyi helyiség sarokrészébe vannak beépítve, egy ajtóval és egy oldallap vagy két ajtóval rendelkeznek, hátsó falpanelek nélkül.
 • A monoblokk kialakításának köszönhetően az egyszerű telepítés és a nagyon eltérő méretek jellemzik, ami nagyban megkönnyíti a modellek megválasztását.

A modern zuhanykabin mindenféle tartozékkal rendelkezik: tükrök és fogantyúk, polcok és vállfák, adagolók és különböző kialakítású zuhanyfejek, valamint lábmasszázs eszközök. Az egészségügyi berendezés távirányítóval való felszerelése lehetővé teszi a könnyű funkcionális vezérlést.

Zuhany egy kis fürdőszobában

Raklapon

A rakodóhelyiséggel ellátott zuhanykabin komplex egészségügyi eszköz, amely könnyen telepíthető, multifunkcionális és kényelmes. Egy kis méretű fürdőszobában gyakran ilyen modelleket telepítenek a helyszerű racionális használat maximalizálása érdekében.

A berendezés fő elemeit raklap, kerítés szerkezetek, görgők és kötőelemek, szifon, zuhanypanelek, keverő és tömlők, valamint öntöződobozok, fúvókák és egyéb vízellátó szerelvények képviselik.

Mély zuhanytálca

Különös figyelmet fordítunk egy olyan raklap megválasztására, amely műkőből és kerámiából, akrilból és nagy szilárdságú műanyagból, edzett üvegből, acélból és néhány természetes anyagból készülhet.

A magasságtól függően a tálcák lapos, közepes és mély konstrukciójúak. Vízvezeték-szerelvények állnak rendelkezésre vázszerkezetes kerítés panelek vagy elemek közvetlenül a raklapon.

Raklap nélkül

A raklap nélküli szerkezetek egyszerűbbek, de kevésbé megbízhatóak az üzemeltetési lehetőségben. Az ilyen zuhanyok tagadhatatlan előnyei:

 • költségmegtakarítás;
 • bármilyen konfiguráció és alakzat kialakításának lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség;
 • a rendszeres ellátás egyszerűsége

A zuhany nélküli kabin elrendezése raklap nélkül

Telepítési kiesések - a víz stagnálásának és a medencék képződésének veszélye, amelyet kellemetlen szagok követnek a fürdőszobában. Többek között a helytelen elrendezés az alábbi helyiségek vízszivárgását és áradását okozza.

A zuhany alapja

A kabin alapja egy raklap. A szerkezetnek ennek a részének kellően erősnek és nem csúszósnak kell lennie, amit egy különleges "minta" jelenléte biztosít az alsó részen vagy a rácson.

Az acél zománc tálca sok zajt tesz a vízsugarak alatt, és a zománcburkolat képes gyorsan feltörni. A kerámia raklapot a megnövekedett törékenység jellemzi, ezért gondos működést igényel.

Kiegészítők zuhanyhoz

A legjobb megoldás az akril tálca, amely gyorsan felmelegszik, könnyen karbantartható és hosszú ideig tartja fenn esztétikai megjelenését, és az ilyen alaptest elégtelen merevsége könnyen kompenzálható tartós alumínium keret beszerelésével.

Zárt szerkezet

A zárt típusú kialakítás vagy a zuhanytálca jellemzi, hogy a fülke magasságát egy tetőn és egy hátsó fal jelenléte korlátozza. A zárt zuhanytartó önszerelésének technológiája számos alapvető lépést tartalmaz:

 • meghatározza a zuhanyszerkezet elhelyezkedését;
 • rakodjon speciális rakodólapot, vagy téglagyártó "párnát";
 • a raklap csatornahálózathoz való csatlakoztatása;
 • tegyen zuhanyfejet és egy további fúvókákkal ellátott panelt;
 • a zuhanyajtó felszereléséhez.

Zárt zuhanyzó

A zuhanykabinok rendszerint modern funkcióval rendelkeznek, így drágább vízvezeték-felszereléssel rendelkeznek.

Nyitott szerkezet

A multifunkcionális vízvezeték-szerelvények nyílt modelljei az egyszerűbb, előre gyártott szerkezetek kategóriájába tartoznak. A beépítés után a padlón található zuhanytálca csatlakoztatva van a csatornahálózathoz, majd a fal melletti üvegfal vagy műanyag oldalpanelek kerülnek beépítésre. A nyílt szerkezet jellemző jellemzője a mennyezetelem teljes hiánya. Az ilyen viszonylag egyszerű rendszer fő előnyei a következők:

 • a tömörség lehetővé teszi, hogy jelentősen szabad helyet takarítson meg az egészségügyi teremben;
 • megfizethető költség;
 • hosszú élettartam;
 • a beépített szerkezet megbízhatósága és tartóssága;
 • az egyszerűség és az egyszerű gondozás;
 • az önellátáshoz való hozzáférés.

következtetés

Költségének, tömörségének, szűkösségének és feszességének köszönhetően a zuhanyfülkék és a hidroboxok nagyon jó alternatívát jelentenek a hagyományos fürdők számára. A zuhanykabin kialakítása nem rendkívül bonyolult, ezért különálló szakképzettség hiányában önállóan is megérthetjük a tervezési jellemzőket és telepíthetünk ilyen modern multifunkcionális egészségügyi berendezéseket saját kezűleg.