Legfontosabb > Dekoráció

Mosogatócsatorna: túlfolyócsatorna összeszerelése és szerelése

A mosdókagyló, mint bármely más vízvezeték szerelvény, sérülékeny a töréshez. Telepítése egy egyszerű eljárás, amelynek érdekében nincs értelme meghívni a professzionális vízvezeték-szerelőt.

Hogy van a mosogató mosogatója, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni az eszköz telepítésekor, nézzük közelebb.

Cél és tervezési jellemzők

A mosdó mosogatója a fürdőszobában vagy a konyhában túlcsordulással hajlított kialakítással, amelynek fő célja a felesleges víz átirányítása a szennyvízcsatornába, ezáltal megakadályozza, hogy a mosogató tál túlcsorduljon.

A vízelvezető rendszer kialakítása szinte teljesen azonos a mosogató és a fürdő esetében.

Szerkezetileg a mosogató vagy mosogató csatorna túlcsordulása a következő elemekből áll:

 • szifon vízzárással - ez egy "U" alakú elem, amely kettős feladatot lát el: megakadályozza, hogy a szivárgó szag kiáradjon a csatornarendszerből, és megóvja az alatta elhelyezkedő lefolyócsövet az eltömődéstől.
 • csatorna - hullámosított vagy merev műanyag csőből készül, és a szennyvizet a csatornarendszerbe irányítja.

A szifon funkcionalitás fő titka a designban. A kanyar miatt a víz nem hagyja teljesen ki a csövet. Vízzárást képez és akadályozza a "borostyánsárgás" csatornába való behatolását a lefolyó lyukba.

Az ilyen konstrukciók kényelmesek, mert eltömődés esetén nem lesz nehéz eltávolítani és tisztítani mechanikailag vagy kémiailag.

Szeretne egy tartósabb készüléket telepíteni, ami nem olyan rossz eltömődés? Ebben az esetben jobb, ha egy mosogatócsúszda formájában lévő szerkezetet vásárolnak a mosogatóhoz. Ez eltér a hagyományos kivitelezéstől, mivel további csővel van felszerelve.

Ez a készülék összeköti a tálca oldalának felső oldalán kialakított lyukat, a szifon elé helyezett lefolyórendszer elemeit. Ennek következtében a túlfolyó visszavonja a folyadékot a mosogatóból, ezáltal megakadályozza a tál túlfolyását.

Kívülről a leeresztő nyílás fedezi a grillet. Védőfunkciót hajt végre, késlelteti a kis törmeléket és a hajat, ezáltal védi a rendszert az eltömődéstől.

A lefolyóeszközök fő típusai

Számos vízelvezető rendszer létezik. Az egyik legelterjedtebb megoldás az a kialakítás, amelyhez egy nagy záró anyával rögzített lefolyó van. Ez a csatolási módszer még a két évtizeddel ezelőtt épült házak fürdőszobájában is megtalálható.

Eszközosztályozás

A mosogatók csatlakoztatásához használt leeresztő szifonrendszerek három típusból állnak: buborék alakúak, térd alakúak és kombinálva. Ezek különböznek az építés típusától:

 1. Palack vagy lombik alakú. A fő szerkezeti elemek két henger egymásba merül. A készülék lombikja belsejében egy tee van felszerelve, amely elosztja a folyadékot és hidromashonot képez.
 2. Csőbe. A kétfordulatú kivitel fő eleme a cső "S" vagy "U" alakú hajlata, amely a hidraulikus sávot képezi.
 3. A vegyes típusú eszközök. A palackszerkezet szerkezeti elemei mellett, két partícióval kiegészítve, egy hullámos tömlővel vannak felszerelve.

A palack típusú készülékeknél a szifonba belépő csatorna a kisebb belső átmérőjű csőbe kerül. Az alsó rész elérése közben a belső és a külső henger közötti üregen keresztül a csatornák a csatornarendszerbe kerülnek.

A palackszifonok előnyösek abban, hogy még a ritkán használt egészségügyi berendezés esetében is a vízzárás a rendszerben nem sokáig szárad ki. Ezt a hatást azért érik el, mert a szifon kimenete a lombik közepén helyezkedik el.

Sok tulajdonos preferálja a palackos szifonokat, mert szükség esetén mindig több szilvát csatlakoztathat hozzájuk. Ehhez a szerkezetet csak kiegészítő elemekkel kell ellátni.

Jól bevált a kevert típusú szifonok munkájában. A vegyes típusú lefolyószerkezet kialakításában részt vevő Gofrosiphon egy hagyományos hajlított cső módosított változata.

Ellentétben a kombinált verziók palackos és csöves változatai között, nincsenek modellek aljzattal, ezért nem lehet túlfolyó rendszereket és háztartási készülékeket csatlakoztatni hozzájuk.

Termelési részleg

A kereskedelemben kapható mosdók mosogatókhoz az alkalmazott anyagtól függően két típusból állnak: a polimerekből és a fémötvözetekből készültek.

A polimer termékek híresek az alacsony árról és a könnyű telepítésről. A hullámosított csővel ellátott szerkezetek kényelmesek a hosszúság szabályozására.

De a PVC szerkezetek élettartama viszonylag rövid. És az összeszerelt szerkezetek tömítési tulajdonságai sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ezért minden összeillesztési elemet össze kell szerelni gumitömítéssel.

A megbízhatóság és a tartósság tekintetében a vízelvezető rendszerek fém elemei kedvezőbbek. A színesfém-modellek: a sárgaréz és a bronz a leginkább keresett háztartási használatra. Az ilyen anyagokból készült heveder gyakran krómozott bevonattal rendelkezik, aminek köszönhetően meglehetősen megjeleníthető megjelenést kölcsönöz.

A gyártási folyamat során a falak belső felületén lévő iszaplerakódások megakadályozására a gyártók védelmet nyújtanak a krómozott filmmel.

A fémszerkezetek telepítése nem jelent különösebb nehézséget. A kötés csak a színpadon fordulhat elő, ha le kell rövidíteni a kisülő csövet.

Szifonok nem szabványos berendezésekhez

A nem szabványos "dupla" mosogatómodellek esetében szifont használnak, két kiadással ellátva. Az ilyen szifoneszközök összekapcsolódnak a két mosogató aljzatába, és egy kicsit alacsonyabbak a szennyvízáramlás során, közös lombikba keverednek.

Csatlakozni kell a kommunikációs mosogatóhoz, amely nyitott polcon található? Ezután válasszon egy modellt, amely rejtett telepítést tartalmaz. Igen, az árért kicsit drágább lesz, mint a hagyományos lehetőségek, de teljesen elrejti a kommunikáció kis esztétikai elemeit.

Az ilyen szerkezetek elvezető rendszereit nem lesz nehéz elrejteni egy rést, díszítő képernyővel borítva. De érdemes megemlékezni, hogy ha a kisülő cső kanyarulása túl rövidnek bizonyul, nagy a veszélye a kellemetlen szennyvíz "szaga" megjelenésének.

Technológiai telepítés csatorna túlfolyással

Semmi nehézséget okoz a szilva túlcsordulásának telepítése önmagában. Minden egyes eszközhöz mellékelve általában a mellékelt utasítások találhatók. Információt tartalmaz a szerkezet szerkezetének sorrendjéről.

1. lépés. A szükséges anyagok és eszközök előkészítése

A vízelvezető berendezések sokféle típusával a beépítési technológia közel azonos. Ezért, még akkor is, ha a vízvezeték-szerelvényre, például palacktípusra egy vízelvezető rendszert szereltek fel, egyszerűen kicserélheti azt ugyanazon kombinált verzióval.

Az alábbi elemek szerepelnek a standard szifoncsomagban:

 • eszköz ház;
 • ágcső;
 • díszítő burkolat szilva;
 • műanyag és gumi mandzsetta;
 • csatlakozó anyák és csavarok;
 • gumi lapos párnák.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a szerkezet szerkezetének sorrendjét, helyezzük az összes szifon elemet egy asztalra vagy egy padlóra.

A rendszer telepítése nem lesz lehetséges a szükséges eszközök nélkül. A munkához szükség lesz:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag;
 • vízgyűjtő tartály;
 • pamut szövet.

Ha a munka során a csöveket és a hullámosságot a kívánt méretre kell vágni, mérni először egy mérőszalagot és egy fémfűrészt. A cső - csiszolópapír éleinek csiszolásához.

2. lépés. A régi szifon eltávolítása

A szifoneszköz eltávolítása érdekében szükséges, hogy a csavarokat a leeresztő nyílásban lévő rácsban középen rögzítse.

Gyakran előfordul, hogy a leeresztő rács csavarja és anyája "működés közben" ragaszkodik egymáshoz. Ha nem tudja lecsavarni őket, először szétszerelje a szifon alsó részét, és a felső ág csövet érintetlenül hagyja. Forgatásával ez a rész segít megszabadítani a csavart és csavarozni.

A régi szifon szétszerelésének pillanatától kezdve az új berendezés csatlakoztatásának kezdetétől jobb, ha a csatorna csengőjét megfelelő méretű ronggyal vagy dugóval lezárja.

3. lépés. Szerkezeti elemek összeszerelése

Csővezeték-rendszer telepítésekor a szerkezet összeállítása a telepítés során elvégezhető, ha minden elemet sorba állít. Ha egy lombikos rendszerrel dolgoznia kell, mielőtt összegyűjtené a mosogatóhoz hasonló mosogatót, számos előkészítő munkát kell elvégeznie.

Először is, a készüléket a tálba helyezzük és előzetesen felszereljük annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a méretek megfelelnek. Ezután ellenőrizze az alsó cső rögzítésének megbízhatóságát. Ehhez csavarja le a dugót a meneten, és ellenőrizze, hogy vannak-e csavarodott és egyéb hibák a gumitömítésben. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a szakaszt, mivel az alsó dugó folyamatosan átveszi a rendszer nyomását.

Ha a felületen felmerülő barázdák észlelhetők, élesen élesített késsel vághatók le. Ha nem távolítják el őket, a telepítés során az O-gyűrűt károsíthatják.

Miután meggyőződött a behelyezett tömítések minőségéről és a menetes csatlakozásról, folytassa a lombik szerelését. A munkát több szakaszban végzik:

 1. A készülék menetén gumitömítést visel, csavarja le az alját.
 2. A csőcsonk végein helyezzük el a tömítést, és a szorító anya tetejére.
 3. Miután behelyezte a kifolyócső végét a szifon házának felső részébe, rögzítse az előre beállított helyzetbe az anyacsavar meghúzásával.
 4. Miután a készülék fedelét gumitömítéssel szerelték fel, a vízelvezető csavarral csavart a testre.

A csatlakozás megbízhatóságának növelése érdekében a horonyba illesztett gyűrűtömítést egy tömítőanyaggal kell lefedni. Fel kell fedniük a menetes csatlakozás alsó részét is.

Ezután a mosdót az ülésre helyezzük, és folytatjuk a leeresztő berendezés telepítését.

4. lépés. A túlfolyó egység jellemzői

Ha túlcsordulással ellátott modellekkel foglalkozik, az elem összegyűjtése előtt meg kell határozni a cső magasságát. Ennek a paraméternek meg kell felelnie a tál mélységének. Ha minden megegyezik, a cső egy adott magasságban van összekötve a fő csővel.

Ha a túlfolyócső előregyártott szerkezetű, akkor a magasság könnyen beállítható a teleszkópos visszahúzás elvénél. A hullámcsövet egyszerűen a kívánt hosszúságra nyújtják, és a megfelelő helyen meghajlódnak.

Ha a túlfolyócsövet a mosogatóhoz rögzíti, ne felejtse el elhelyezni a mellékelt gumitömítést a felületek között. A kifolyócső és a túlfolyó cső rögzítési pontja rögzítő anyával van rögzítve. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a csatlakozást, szorosan húzza meg az anyát kézzel, különösebb erőfeszítés nélkül.

5. lépés. A leeresztő készülék felszerelése

Mielőtt az összeszerelt szerkezetet csatlakoztatná a vízelvezető rendszerhez, a mosogató felületét a leeresztő nyílás területén óvatosan zsírtalanítják és tisztítják. A telepítés során a tál lefolyónyílásának első lépése egy 5-6 osztással ellátott védőrács.

Az elágazó cső felső vége gumi tömítéssel és dokkológéppel van ellátva, amelynek lyuk van a mosogatóban. A fúvóka felső oldalának szorosan nyomja a lefolyóba, rögzítse egy D6 mm-es csavarral, a védőrácsba.

A szálat, amelybe be kell temetni, maga a fúvóka testébe kerül. Amikor a csavart lapos csavarhúzóval meghúzzuk, fontos, hogy maximális szűkületet érjünk el, miközben elkerüljük a karimát és a tömítést.

A fúvókacsúcs alsó végétől. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk a fúvóka szabad növényi végét a szifon üregébe. Az elágazó csövön "húr" van egy műanyag csatlakozó anya, amely egy menetes aljjal van ellátva, és egy kúpos tömítés, amely a széles oldalt az anyához rögzíti. Ezután hajtson rá a kimeneti csőre, ne felejtse el a csatlakozást lezárni.

A kifolyócsőhöz egy csatornacsőhöz, amelynek átmérője hagyományosan 50 mm-t tesz ki, a szerelőgumi mandzsettát kell alkalmazni. Annak érdekében, hogy a csövek szorosan lefedjenek, ezáltal megakadályozva a szennyvízszagok szétterjedését, használjon olyan terméket, amelynek belső átmérője valamivel kisebb, mint a kisülő cső külső átmérője.

Tipp: Ha a kivezetés átmérője nem egyezik a csatorna méretével, használja a kész műanyag adaptert.

A legtöbb könnyen csatlakoztatható hullámosított szifon. Két merev csatlakozással rendelkezik mindkét végén. Csatlakoztatásához csak a konnektorhoz kell csatlakoztatnia, majd kissé nyúljon, és adja meg a kívánt kanyarokat. Ezt követően, a második cső, hogy a csatornába.

6. lépés. Rendszerellenőrzés

Az utolsó szakaszban csak a csatlakozások szorosságát és a rendszer működőképességét vizsgálja. Ehhez a szifon alatt lévő padló egy részét egy pamutszalvéta vagy papírlap borítja. Néhány mester erre a célra helyettesíti a szifon kapacitását.

Kinyitják a csapot, és megfigyelik, hogy a víz belép a leeresztő nyílásba, és a szifonon átmegy a lefolyóba.

Ha nincsenek szivárgások az ízületekben, és nincsenek cseppek a szalvétra, akkor a munkát minőségi szempontból végezzük. Ezek észlelése esetén húzza meg szorosabban a csavarokat, és a csatlakozás is tömített.

Az elágazó szifonok felszerelésének technológiája, amely lehetővé teszi a mosógépek közös vízelvezetésre való csatlakoztatását, gyakorlatilag nem különbözik egymástól. Az egyetlen különbség az, hogy a háztartási készülékekből készült rugalmas tömlőket a szerkezet ágaihoz csavarják.

Hasznos videó a témában

Videofelvétel, hogyan szedni a szifont:

A mosogató telepítése és a lefolyócsatlakozó csatlakoztatása:

A mosogató modern mosogatómodelljei nem olyan nehézek a telepítéshez. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen válasszon egy olyan modellt, amely a legmegfelelőbb az adott körülményekhez, és szigorúan kövesse a telepítési utasításokat.

Szifon a konyhában való mosáshoz: hogyan szereljük fel és telepítsük a saját kezüket

A konyhában a mosogató alá helyezett szifon felállításával akár egy kezdő is kezelheti szakember segítségével. A modern szifonszerkezetek kézi összeszerelésre lettek tervezve, és csak ritka esetekben csavarhúzó szükséges.

A szifon egy cső (kevésbé több cső), amelynek kanyarulata a piszkos vizet a csatornarendszerbe áramlik. Pontosan a hajlítás miatt a víz egy kis része marad a csőben, és egyfajta ülepítő tartályt képez. Ő viszont nem enged kellemetlen szagokat és zajokat a csatornacsövön belépni a szobába.

Szifon eszköz

A lefolyók szifonjai gyakran krómozott műanyagból vagy műanyagból készülnek (propilén, polietilén, PVC). A sárgaréz termékek idővel oxidálódnak és szennyeződnek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag szifont. Az ilyen termék nem korrodál, nem rothad, kopásálló és tartós.

A műanyag termék példáján vegye figyelembe a készülék szifont. A standard szifon berendezések a következőket tartalmazzák:

 1. védő grill. Ez közvetlenül a mosogató vízleeresztő nyílásába kerül, és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű hulladék kerüljön be a szennyvízcsatornába.
 2. gumidugóval. A mosogató ürítőnyílásának blokkolására szolgál (olcsó szifon-modellek hiányában).
 3. gumi tömítés 3-5 mm vastag. A mosogató és a kiömlőnyílás között helyezkedik el.
 4. kipufogócső. Néhány fúvóka-modellnek van egy további lefolyója, amelyhez a mosó / mosogatógép csatlakoztatva van, vagy az alsó szeleppel ellátott csaptelepek.
 5. gumi tömítés kipufogócső
 6. műanyag anya kipufogócső
 7. Csatlakozó csavar Ø 6-8 mm rozsdamentes acél. Az olcsó szifon modellekben ezek a csavarok egyszerű vasból készülnek, vékony króm vagy nikkel bevonattal. Az ilyen csavar nem megbízható, gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ha egy szifont vásárol egy kiváló minőségű csavarral, akkor ajánlatos egy kis mágnest magával vinni a fém megvizsgálására (a rozsdamentes acél nem mágnesez).

 • fém anya. Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ne vegyen be egy szifont egy vasanyával. Gyorsan rozsdásodik és legfeljebb egy évig tart.
 • szifon tok palack vagy térd formájában.
 • összekötő műanyag anyával.
 • 2 kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
 • csatorna csap. A szifonház oldalán található.
 • megfelelő átmérőjű anya a műanyag adapter felszereléséhez.
 • fedél vagy üvegszifon. Ez a részlet sokkal gyakoribb, mint másoknak, hogy le kell csavarni, hogy tisztítsa meg a szifont.
 • nagy lapos gumi tömítés. A fedelet (csésze) szifont a testhez zárja.
 • csatorna csap. Rugalmas tömlő, szabványos műanyag cső, hullámcső vagy műanyag cső lehet. Mindez függ a megszerzett szifon típusától és a kimenetének átmérőjétől.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Szifon szerelvény konyhai mosogatóhoz

  A boltban vagy a raktárban vásárolt szifont a termék összeszerelési diagramjaival együtt kell mellékelni. A szerelvény nem okoz nehézséget még azok számára sem, akik először felvetették a szifont. De a további szivárgás elkerülése érdekében figyelembe kell venni a termék összeszerelésekor a következő pontokat:

  1. A termék összeállításakor a legfontosabb dolog az összes csatlakozás szorossága. A szivárgásvizsgálatot a parafa aljából kell elvégezni, mivel a csatorna állandó nyomás alatt áll. Miközben még mindig a boltban van, szifon vásárlásakor gondosan ellenőrizze a terméket hibák esetén (zseton, sorja, stb.), Mivel károsíthatja a tömítést.
  2. Ha a szifont eladták, akkor szét kell szedni és ellenőrizni kell az összes tömítés jelenlétét, valamint annak ellenőrzését, hogy a termék minden részét szorosan rögzítsék és rögzítsék.

 • A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ellenőrizhesse a szorítóerőt, és ne károsíthassa a készüléket.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszereléséhez rögzíteni kell a tömítéseket. Tömítőanyagot használnak erre a célra. A szifon alkatrészek csavarását az ütközővel szemben, de erős nyomás nélkül kell végrehajtani.
 • A kimeneti csatlakozó felszereléséhez meg kell húzni a rögzítőcsavart és fel kell venni a felesleges tömítőanyagot. A fúvóka kioldódása következtében a beépítési magasság állítható.
 • Szifon telepítés

  1. A szifon felszerelésének megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ha a szifon csatlakozik a régi öntöttvas csőhöz, akkor tisztítani kell a szennyeződésektől, és szereljen be egy gumitömítést. Ha a cső műanyag, akkor először a csúcsát egy bizonyos szintre (de legfeljebb 40 cm-re a padlóról) hozza. Ezután egy speciális adapter van telepítve rajta.
  2. A következő lépés a régi szifon leszerelése. Ehhez használjon olyan csavarhúzót, amellyel a rögzítőcsavar lecsavarozható.
  3. Ezután óvatosan tisztítsa meg az ülést a jövő zsír, szennyeződés és rozsdás szifonra.
  4. Csak ezután lehet a szifont felhelyezni a mosogatóra, és rögzíteni egy csavaros rész a csaptelep csapdával.

 • Manuálisan csatlakoztassa a szifon fő részét egy csővel a mosogató alá.
 • A szifonhoz mellékelt sok utas esetén azonnal csatlakoztasson további berendezéseket (mosógép, mosogatógép stb.). Azonban célszerű csatlakoztatni a készüléket a szennyvízcsatornához, és elsődleges ellenőrzést kell végrehajtani. A csavarkulcsban további csapok zárva vannak a szifonhoz csatlakoztatott speciális dugaszokkal.
 • Ha a szivárgás ellenőrzése során nem találta meg, akkor további eszközöket csatlakoztathat. A mosófolyadékok és mosogatógépek a megbízhatóság érdekében rögzítők segítségével rögzíthetők.
 • Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kilépő kifolyócső ne legyen hajlított vagy csavarva bárhol. A víz szabadon áramolhat rajta.
 • Hasznos. A szifon felszerelését követően a keverőt a konyhában választhatja ki és telepítheti.

  DIY Tippek szifon telepítéshez

  • Szifon vásárlásakor ellenőriznie kell a készüléket az eszköz összes részletének jelenlétére. Gyakran előfordul, hogy még zárt csomagban sem elegendő rész van.
  • A szifon összeszerelésekor minden elemnek száraznak és tisztanak kell lennie. A szivárgás vagy homok a gumitömítésen vagy a szálon csapódhat.
  • A szifon felszerelésénél a padló alatti szifonnyílás magasságának nagyságrendje magasabb, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Ha ezt a feltételt megfigyelik, akkor kialakul egy bizonyos dőlés, amely kedvező a vízáramlás szempontjából.

  A következő cikkben olvassa el a vízvezeték fűtőkábelét: miért van szükség és hogyan kell használni?

  műszerek

  Még egy kezdő is megbirkózik a telepítés a szifon alatt mosogató vagy fürdőszoba, anélkül, hogy a vízvezeték-szerelő. A legtöbb esetben a modern szifonszerkezeteket kézzel összeszerelik, ritka esetekben csavarhúzót kell használni.

  Tekintsük a különböző típusú szifonok funkcionális jellemzőit, ajánljuk a csatorna és a csatorna közötti szalagok kiválasztását. Ezenkívül lépésről lépésre leírjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a szifont a mosdó, fürdőszoba és mosógép alatt.

  Szifon eszköz

  A szifon a csatorna és a mosdó közötti összekötő elem. A készülék eltávolítja a vizet, megakadályozza a kellemetlen szagokat a szobába való belépéshez és megakadályozza a csővezeték eldugulását. A szifont általában a szaniter eszköz közelében (mosogató, mosogató, fürdőkád vagy mosógép) közvetlenül a csatornarendszer mellett helyezik el.

  A szifon standard teljes készlete a következő elemeket tartalmazza:

  1. Védőrács - a mosogató / kád leeresztő nyílásába van szerelve. Ez a tétel nem késlelteti a nagy mennyiségű hulladékot, megakadályozva a szennyvíz eldugulását.
  2. Gumi tömítés - a kifolyó és a mosdó teste közé helyezve. Általában a tömítés vastagsága 3-5 mm.
  3. Kipufogócső. Néhány szivási lehetőség egy további csatlakozóhelyet biztosít a mosogatógép vagy a mosógép csatlakoztatásához. Ez lehet egy csatorna az alsó szeleppel rendelkező keverőkhöz.
  4. Tömítés kipufogócső gumiból.
  5. A kipufogócső. Termelési anyagok - műanyag.
  6. Gumi ütköző a mosogató / fürdőleeresztő dugó csatlakoztatásához.
  7. Rozsdamentes acél csatlakozó csavar, átmérő: 6-8 mm. Egyes gyártók az áruk költségének csökkentése érdekében a szokásos vasnak ezt a részét nikkel és króm bevonattal készítik el. Az ilyen megtakarítások azt eredményezik, hogy a csavar gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ellenőrizze, hogy a fém minősége mágneses-e - a rozsdamentes acél nem mágneses.
  8. Sifon tok - "térd" vagy "palack".
  9. Rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből készült fémanya.
  10. Esztrich műanyag anya.
  11. Műanyag vagy gumi tömszelencék - 2 db.
  12. Üveg vagy szifon fedél.
  13. Csatorna kimenet - a szifonház oldalán helyezkedik el.
  14. Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
  15. Lapos gumi tömítés - biztosítja a test és a szifon borításának megfelelő rögzítését.
  16. Szennyvízelvezetés: rugalmas tömlő, műanyag cső, műanyag cső vagy hullámcső.

  A készlet leírja a szifon felszerelésének részletes leírását. Az összeszerelés és a telepítés csak az olvasás megkezdése után kezdődik.

  A szifonok a konyha és a fürdők számára: a választás jellemzői

  Számos vízvezeték-eszköz adat létezik. A modellek különböznek egymástól a tervezési jellemzők, a gyártási anyagok és a megjelenés tekintetében. A megfelelő választás megkönnyítése érdekében meg kell érteni a szifon konstruktív megoldásainak lehetőségeit.

  Pipe. Általában a mosogató alá van szerelve a fürdőszobában. Nem ajánlott ilyen szifont használni a konyhában, mert nagyon gyakran tisztítani kell. Plusz csőmodell - kompakt és vonzó. Kívülről ívelt csőre hasonlítanak - ez a kanyar vizes tömítést hoz létre.

  Rendszerint a modell alsó térde eltávolításra kerül a tisztításhoz. A csőszifon mínusa nem eléggé mély hidegköd, aminek következtében a víz gyorsabban párolog, és egy bizonyos szag megjelenését idézi elő.

  Palack - a leggyakoribb lehetőség. A merev kialakítás emlékeztet egy lombikot vagy palackot formában. Az ilyen szifonok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

  • az a rész, amely rendszerint elakad a rossz minőségű víz vagy a hulladék kiürítése miatt, könnyen lecsavarozható;
  • a szifon könnyen karbantartható;
  • hosszú élettartam;
  • a víz soha nem hagyja teljesen ki a vízzárást, ezért az "üveg" design megbízhatóan megtartja a szagokat;
  • a szifon túlfolyással van felszerelve - ha a csövek eldugulnak, a víz nem fog emelkedni a rendszer által beállított határokon túl, és nem árasztja el a helyiséget;
  • ha kisebb értékek jutnak a mosogatóba, akkor a tartályban maradnak - a szifon fenékének kicsavarásával kapják meg.

  A csomagtartó modell hátrányai vannak:

  • csak a szabványos csatornahálózatra van felszerelve, mivel a készülék merev kialakítású;
  • a mosdó alatt sok helyet foglal el.

  A hullámos szifon könnyen felszerelhető. Az eszköz hullámosított csőből áll egy hajlított kereten.

  A hullámosított modellek előnyei:

  • a nem csatornahálózatba való csatlakozás képessége nem szabványos;
  • a könnyű telepítés és a "mérsékelt" árképzés;
  • a legelmaradottabb megoldásnak;
  • a szerelő önállóan kanyarodik a vízdugó számára, megakadályozva a kellemetlen szagokat a mosogatón keresztül a helyiségbe;
  • a szivárgás veszélye minimális, mivel a csőnek nincsenek csatlakozások;
  • kiváló minőségű vízelvezetést biztosít a padló és a mosogató közötti távolságtól függetlenül.

  Hullámosított szifonok hátrányai:

  • a lerakódások gyors felhalmozódása a cső belső felületén;
  • A hullámcső végül elveszíti erejét forró víz miatt - lehetetlen forrni a forró vizet a mosogatóba ilyen szifonnal.

  A szifon kiválasztásakor néhány tippet kell követnie:

  1. Egy szabványos alakú mosogatóhoz könnyű felvenni a szifont. Az exkluzív modellek jobban fel vannak szerelve szifonnal, ami mosogatóval van felszerelve.
  2. A szifon kapacitását a csövek víznyomását és a készülékhez csatlakoztatott további eszközök rendelkezésre állásával kell kiválasztani - annál többet, annál szélesebbnek kell lennie a kimeneti szakasznak. Egy kis szelvényű lapos szifon megvásárlásakor ebben a helyzetben el kell hagyni.
  3. Vásárláskor a mosogató, a fürdő és a mosogató paramétereit ellenőrizni kell a szifon paramétereivel. A boltba előre meg kell mérni: a leeresztő / túlfolyó átmérőjét és a csatornahézagoktól való távolságot.

  Hogyan telepítsük a szifont a konyhában: az eljárás

  Előkészítő munka

  A szifon beszerzése után ellenőrizni kell annak teljességét - függetlenül attól, hogy minden alkatrész rendelkezésre áll-e. A műanyag modelleket lágy csomagolásban értékesítik, így egyes elemek a szállítás során karcolódhatnak vagy deformálódhatnak. A szálakon ne legyen sérülés vagy csavar.

  A telepítéshez szükséges szifonon kívül:

  • szilikon tömítőanyag vagy tömítés;
  • elektromos szalag;
  • lapos kis csavarhúzó.

  Mielőtt a szifont a fürdőszobába vagy a konyhai mosogatóba telepítené, szét kell szednie a régi készüléket:

  1. A mosogató alatt egy vödröt rakott.
  2. A törött szifon a szennyvízcsatornával együtt.
  3. Ha az elavult csatlakozó nem alkalmas további használatra, akkor azt ki kell cserélni.
  4. Távolítsa el a szennyeződéseket az aljzatból és a lefolyóból. Csatlakoztassa a csatorna egy rongyot és zsákot.

  A régi vaskommunikáció cseréjekor, szilárdan betonozott cementben, nehézségek merülhetnek fel. Az öntvényt ki kell üríteni a cementből, de ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a törmelék ne essen a csőbe. Egyébként a csővezeték rendszerint piszkos lesz. A csőben elhelyezett csíkokat fogóval kell eltávolítani.

  Hogyan szereljünk szifont a mosogatóhoz? Lépésről lépésre

  Ha a szifont eladták összeszerelve, akkor szét kell szedni és ellenőrizni, hogy az összes részlet rögzítve van-e és szigorúbb-e.

  Tanács. A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ne károsíthassák a terméket, és ne ellenőrizzék a szorítóerőt.

  1. Szerelje fel a gumibetétet az öntöttvas csőre. A műanyag csatorna csővezetékét a kívánt szintre (legfeljebb 40 cm-re a padlóról) vigye fel, és helyezzen rá speciális adaptert.
  2. Csatlakoztassa manuálisan a csövet a mosogató alá és a szifon fő részébe.
  3. A szabad kezével helyezze be a hálót a tömítéssel és csavarja be a leeresztő nyílásba, csavarja be, és nyomja le teljesen.
  4. Illessze be a hullámcsövet a leeresztő aljzatba, és húzza le a szárnyas anyát.
  5. Szereljen fel egy hullámos csövet a csatornacsatornába.
  6. Egyes instrukciókban további eszközök csatlakoztatása javasolt ebben a szakaszban. Kívánatos azonban először csatlakoztatni a szifont a szennyvízcsatornához és ellenőrizni. A további csapok ekkor zárják le a szifonnal ellátott dugókat.
  7. Ellenõrzés után - csatlakoztasson további berendezéseket. Biztosítsa a mosogatógépet és a leeresztő tömlőket tömlőbilincsekkel.

  Tanács. Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kifolyó csatorna ne forduljon sehova és hajlítsa meg. A víz szabadon áramoljon.

  Hogyan szereljünk szifont egy túlfolyó mosogatóhoz: videó

  Hogyan telepítsünk egy szifont a fürdőre

  A fürdőnek általában két lyuk van. Az egyik az alján található, a másik az első falon. Ebből a tulajdonságokból a fürdő szifonjának kialakítása határozza meg ezeket a részleteket:

  • műanyag csövek hullámosítása;
  • tál lefolyóhoz;
  • térd csővel.

  Megadjuk az algoritmusnak, hogyan kell egy szifont telepíteni a fürdőszobában:

  1. Szerelje össze a szifont és próbálja meg, hogy miként fog a kád alatt feküdni. A szifon felszerelésének megkezdése előtt figyelembe kell venni a csövek elhelyezését, meghatározni a csővezeték vastagságát és hosszát.
  2. A fürdőszoba felső részében (az elülső falon) szereljen fel egy fém keretet. Rögzítse a csövet.
  3. A csavarral rögzítse a leeresztő edényt az alsó ürítő nyílásba.
  4. Ahhoz, hogy a szifont a lyukakkal összekapcsolja, meg kell oldani a fémcsavart (amely a fürdőn található). Ezután rögzítse a csövet egy lyukkal ellátott csavarral.
  5. Amikor a szifon alkatrészek összeszerelésre kerülnek, a hullámok szabad vége csatlakoztatható a csatornába.
  6. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét - hagyja a vizet a fürdőben alacsony nyomás alatt. Ha nincs szivárgás, fokozatosan növelje a nyomást. Tekintse meg a helyet a fürdőszobában - ha nincs víz, akkor a szifon normál használatra kész.

  A szifon felszerelése: videó

  Szifon felszerelése mosógéphez

  A mosógépekhez használt szifonokat használtak. A beépítési technológia az építés típusától függ.

  Szifon nyitott típusú fix rögzítő konzol:

  1. Helyezze a falra feltüntetett kötőelemeket.
  2. Fúrja ki a lyukakat és csavarja be a szifont a falhoz.
  3. Csatlakoztassa a szifont a pólóhoz rugalmas tömlő segítségével.
  4. Az utolsó szakasz - a mosógéphez való csatlakozás.

  Beépített szifon felszerelése - több munkás munka. eljárás:

  1. A falba ütni, hogy egy lyukat.
  2. Rögzítse a csatorna és a vízvezetékeket a lyukhoz a rögzítő konzollal.
  3. Szerelje fel a szifont a hajlítással.
  4. Csatlakoztassa a szifont a kommunikációhoz.
  5. Nyissa ki a lyukakat cementhabarccsal, rögzítse az alkatrészeket.
  6. Csatlakoztassa a mosógépet az utasításoknak megfelelően.

  Általános szifon telepítési tippek

  1. Folytassa a szifon felszereléséhez, miután tanulmányozta a készlethez tartozó utasításokat.
  2. Az akril vagy fém fürdők szifonjának telepítésekor a leeresztő lyukat higanypapírral kell kezelni - ez hozzájárul a tömítések szoros illeszkedéséhez.
  3. A szivárgás sugárhajtású réshez merev rögzítést igényel a falhoz.
  4. A szifon meghúzása előtt ellenőrizni kell, hogy a tömítések nincsenek-e eltolva.
  5. A leeresztő cső átmérőjének legalább 5 cm-nek kell lennie.

  Hogyan lehet szifonnal felszerelni egy jet-szünetet: a tervezési funkciók és a telepítés.

  Szifon tisztítása és javítása

  Ha a szifon eldugult, és a víz nem halad át a lefolyóban, akkor megpróbálhatja megtakarítani a következő módon:

  1. Öntsön forró vizet a mosogatóba / mosogatóba, hogy feloldja a zsírt. Az akció intenzívebbé válik, ha szódát ad a vízhez.
  2. Használat háztartási vegyi anyagok csövek tisztításához.
  3. Helyezzen egy vödröt, vegye le az alsó dugót, csavarja le és tisztítsa meg a térdet kézzel.

  Ha a szifon szivárog, akkor szükséges:

  1. Szifon zsír, tömítőanyag. Ez segít azokban az esetekben, amikor szivárgás történt a dokkolóban a mosogatóval.
  2. Húzza meg a dugót.
  3. Minden olyan alkatrész, amelyet javítottak, megtakarították a régi tömítőanyag-rétegről és "friss" kompozícióval kezeltek.

  A szifon működésének tartóssága nagyban függ a készülék minőségétől és a telepítés pontosságától.

  A mosogató szifon eszköze és típusa

  A szennyvíz elvezetésére szolgáló szennyvíz szifon felszerelése meglehetősen egyszerű feladat. A kivitelezéshez nem szükséges a professzionális vízvezeték-szerelők segítségére. Mindössze egy minimális eszközkészletet és ismeretet kell biztosítani az eszköz működési elvének és eszközének. Sokkal nehezebb választani egy megfelelő modellt minden paraméterre. Vegye figyelembe a különböző módosítások és hasznos kiegészítések előnyeit és hátrányait.

  struktúra

  A szifon egy fém vagy műanyag szerkezet, amely tartályt és több fúvókát tartalmaz. Az egyik csatlakozik a mosdó lefolyóhoz, a másik pedig a csatornába. Vannak benne, hogy víz áramlik, amikor mosogatunk vagy mosogatunk. Kezdetben a mosogatóból származó folyadék belép a szifonba, és innen - egy hajlított csőn át a közös szennyvízcsatorna-felszállóba. A készülék alján található fém háló, a mosogató nyílásánál, finomszemcsés szűrő szerepet játszik, és védi a rendszert az eltömődésektől.

  A szifon görbülete bizonyos mennyiségű folyadék megtartását teszi lehetővé, ami vízzáró tömítést képez, ami megakadályozza a csatornarendszer belépését a házba.

  A megvásárolt szifon készlet általában házat, bemeneti és kimeneti csatlakozókat, fém hálót, bélésanyagokat és egyéb fogyóeszközöket tartalmaz. A szakértők javasolják a túlcsordulással felszerelt modellek megvásárlását, ami segít elkerülni az áradást.

  Milyen szifonok?

  A mosogatónak többféle mosogatója van, amelyek különböznek egymástól a szerkezeti, külső paraméterekben, valamint a gyártási anyagokban. Ajánljuk megérteni őket.

  Csőszifon

  Pipe - népszerű választás a kerámia mosogatóhoz a fürdőszobában. A konyhában való behelyezése nem érdemli meg, mert sokkal nehezebb tisztítani, mint más eszközök. Ezek a modellek kompakt és vonzó a designban. A hidraulikus zár a cső görbületének köszönhető. Az eszköz alsó térde általában eltávolítható. A tisztításhoz le kell szedni.

  Ennek a szifonnak a hátrányai a következők:

  • A sekély vízzár, ami miatt a folyadék elég gyorsan elpárolog, és ha a mosogatót ritkán használják, kellemetlen szagot kelthetnek a szobában.
  • A merev kialakítás gondos méretek kiválasztását teszi szükségessé: a szifon kimenetét úgy kell elhelyezni, hogy a csatornahálózathoz csatlakoztatható legyen, a telepítés csak szabványos vízelvezető csöveken megengedett.

  palack

  Palack szifon - a legnépszerűbb típus. Tervezése egy lombikhoz vagy palackhoz kapcsolódik, így a név. A kipufogócső lehet merev és hajlékony hullámos.

  Az üvegpalack előnyei:

  1. A szifon eszköz lehetővé teszi, hogy könnyedén szétszereljük a legtöbb eldugult részét.
  2. Ez a modell könnyen karbantartható.
  3. A palackleeresztőt hosszú ideig nem kell cserélni.
  4. A vízcsapban mindig víz van, így a lakás megbízhatóan védett a szennyvíz szagától.
  5. Ha a kis dolgok bejutnak a mosogatóba, könnyen eltávolíthatók a lombik csavarásával.

  Van egy palack verziója és néhány hátránya: felgyülemlik a szennyvíz a tartályban (haj, szálak, zsírok), valamint több más fajta hajlamos a szivárgás miatt a nagyobb számú kapcsolatok.

  hullámos

  Az ilyen eszköz egyszerű telepíthető, felszabadulást és hullámosított hullámcsövet tartalmaz.

  1. A mosogatóhoz és a szennyvízelvezetőhöz csatlakozhat, még akkor is, ha nem szabványos helyük van.
  2. Könnyen telepíthető és megfizethető.
  3. A légcsapdát a telepítő önállóan alakítja ki.
  4. A vegyületek hiányában a szivárgás valószínűsége gyakorlatilag megszűnik.
  5. Függetlenül attól, hogy a mosogató és a padló távolságot választja, magas színvonalú vízelvezetést biztosítanak.

  Csakúgy, mint a palackos, hullámos lefolyónak hátrányai vannak:

  • A belső felület érdessége miatt rögtön a szennyeződések és a szennyeződések lerakódnak rajta;
  • a forró víz hátrányosan befolyásolja a hullámcső szilárdságát.

  Lapos szifon

  Különféle palackkészülék. A fő különbség a kompakt méret és a lapos izzó. Olyan esetekben használatos, amikor egyszerűen nincs hely egy szabványos termékre, például mosogató mosogatógép felhelyezésénél.

  • Kompaktságának köszönhetően a legérzékenyebb helyeken is telepíthető.
  • Egyszerűen lemosható, mint egy hagyományos palack modell.
  • Lehetővé teszi a mosogató alatt lévő hely hatékony használatát, például egy háztartási készülék vagy talapzat telepítéséhez.

  További funkcionális elemek

  A mosogató alá helyezett szifonok a következő tartozékokkal rendelkezhetnek:

  • Le- és túlfolyó. Ha a mosdó második túlfolyóval van felszerelve, alatta egy szifont szerelnek fel, amely további csővel van ellátva (túlfolyó). Ezzel elkerülhető a véletlen árvíz.
  • Alsó szelep. A mechanizmust a rács helyett a leeresztőnyílásba helyezzük, és egy dugó funkcióját végezzük.
  • Kiegészítő oldalsó szerelvény háztartási készülékek (mosógép vagy mosogatógép) csatlakoztatásához.
  • Dupla érintés. Speciális szifon van kialakítva két tálca mosogatóval. Az elvezetés számukra a megfelelő mennyiségű csaptelepet választja. Ez az eszköz az alábbi képen látható.

  A gyártás lehetséges anyagai

  A szifonok előállításához használt anyagok:

  • Metal. A termékeket a dekoratív vonzerő és a megnövekedett szilárdság különbözteti meg, de idővel korróziónak és oxidációnak lehet kitéve. Általában rézből készülnek, ritkábban - bronzból, rézből, rozsdamentes acélból. A legelterjedtebb modellek króm bevonattal vannak ellátva. A fő hátrány a nehézség a méret kiválasztásával, mivel nem lesz könnyű lerövidíteni a fémcsövet.

  A Chrome termékeket a pultra szerelt lógóra és a felsõ mosogatókra választják. Látható, hogy nem csak a mosdó tervezését, hanem kedvezően egészítik ki.

  • Műanyag. Megfizethető ár és jó teljesítmény miatt a műanyag termékek nagy kereslet és népszerűség. Könnyűek, egyszerűek az építőiparban, ellenállnak a háztartási vegyi anyagoknak. A csatlakozó csomópontokban a műanyag szifon gumi tömítéssel van ellátva, ami növeli a termék élettartamát és a feszességet. Számos gyártó termékkínálatában vannak olyan modellek, amelyek speciális baktériumellenes bevonattal rendelkeznek a belső üregen, ami megakadályozza a zsír és szennyeződés lecsökkentését és csökkenti az eltömődés mértékét.

  Alapvető kiválasztási paraméterek

  A mosogató szifon modelljének kiválasztásakor számos paramétert kell figyelembe venni:

  • Shell szabvány. Ha egy tipikus mosdót szerelünk fel, akkor a megfelelő szifon kiválasztása nem jelent problémát. De a modellmosás, megrendelésre vagy nem szabványos telepítéssel történő felszerelés esetén előfordulhat, hogy szenvedsz választást. Ilyen esetekben a legmegfelelőbb lehetőség egy hullámosított eszköz. Valószínűleg egy üveg szifon csatlakoztatható, de a merev csőszifon csak tipikus esetekben alkalmazható.
  • A teljesítmény vonzereje. A modern gyártók által kínált választék olyan széles, hogy az optimális tervezést még egy olyan szerszám számára is kiválaszthatja, mint a szifon.

  Ügyeljen arra, hogy a kedvenc modellben ellenőrizze a teljességet, az alátétek és a tömítések számát, különben a kapcsolat nehézségeket és kellemetlenségeket okozhat.

  • Áteresztőképesség. Ez a mutató rendkívül fontos, mivel a nagy vízmennyiségek nagy átmérőjű csöveket igényelnek.

  Ha a mosogató alatt további eszközökkel kíván csatlakozni a készülékhez, előbb egy üvegszifont kell vásárolnia, amelyhez egy tee, valamint nagy átmérőjű csövek is vannak.

  • A rendszer "csatorna-túlcsordulás". A két csaptelep (a fő áramlás és a túlfolyás) jelenléte további biztosítással jár az árvíz ellen.
  • A leeresztő csatorna és a mosogató nyakának távolsága. Ha ez a jelző nem szabványos, akkor további adaptereket kell vásárolnia.
  • Árszínvonal. A műanyag és a fémtermékek közötti költségkülönbség meglehetősen hatásos lehet, amikor kiválasztja a saját pénzügyi lehetőségeit. De ne felejtsük el, hogy a szegény kétszer fizet. A legegyszerűbb és legolcsóbb polietilén szifonok kiválasztásánál fel kell készülnie arra, hogy hamarosan le kell cserélni őket.

  Miután megértette a mosogatók fő szifon típusainak tervezési jellemzőit és különbségeit, könnyedén kiválaszthatja a megfelelő opciót. Ha a termék szabványos, könnyen telepíthető, a szükséges ismeretek megszerzése érdekében elegendő csak a tapasztalt kézművesek több képzési videójának megtekintése.

  Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

  A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

  Hogyan működik és mi az?

  Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

  A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

  A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

  • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
  • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
  • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
  • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
  • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
  • Valójában szifon.
  • Szennyvízelvezetés.

  Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

  A tervezéstől függően

  A leggyakoribbak az alábbiak.

  Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

  Előnyök:

  • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
  • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
  • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
  • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

  Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

  Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

  Előnyök:

  • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
  • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
  • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

  hátránya:

  • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
  • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

  Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

  Előnyök:

  • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
  • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
  • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

  hátránya:

  • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
  • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

  A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

  Előnyök:

  • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
  • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
  • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

  Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

  Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

  A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

  Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

  A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

  A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

  Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

  A nyitott területek vonatkozásában

  A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

  1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
  2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
  3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

  Előnyök:

  • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
  • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
  • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
  • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

  Túlcsordulással

  A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

  Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

  Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

  Érintéssel

  A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

  Szelepen

  Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

  A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

  Házi szifon

  Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

  Műszaki adatok

  A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

  Anyagok és színek

  A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

  • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

  Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

  • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
  • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
  • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
  • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

  Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

  • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

  A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

  alak

  A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

  méretek

  Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

  gyártók

  A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

  Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

  • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
  • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.