Legfontosabb > Bútor

A mennyezet a fürdőszobában - mit válasszunk

A fürdőszobák díszítésének sajátosságai vannak a szoba jellemzőivel. A legfontosabb a magas páratartalom, ami a penész kialakulásához vezethet. Fontos körülmény a helytelenség vagy a kondenzátum jelenléte a felületen. Ezért a fürdőszoba kiválasztására szolgáló anyagok kiválasztása során figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyeken alább tartózkodunk.

A mennyezetre vonatkozó alapvető követelmények

A fürdőszoba mennyezetének meg kell felelnie számos követelménynek:

 • nedvességállóság. A mennyezetnek megbízhatóan ellen kell állnia a nedvesség hatásának a levegőbe és a vízbe a fröccsenő víz hatására, amely véletlenül ráesik vízre. A mennyezet értékes tulajdonsága vízálló, amely megakadályozza a szomszédok szivárgását;
 • hosszú élettartam. A mennyezetvágó anyag élettartamát legalább 8 évre kell összpontosítani, ugyanez vonatkozik a telepítés technológiai módszereire is;
 • az ellátás elérhetősége. Az anyagot úgy választják ki, hogy az alulról kiszerezhető legyen, ecsettel vagy nedves rongyokkal nem rendelkező lépcsőzet nélkül;
 • az esztétikai követelmények betartása. A mennyezetnek összhangban kell lennie a belső tér többi részével és a helyiség megvilágításával. Csak így tudsz elérni egy nyugodt légkört a fürdőszobában, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen egy fárasztó nap után a munkahelyen;
 • az anyag termodinamikus stabilitása, amely lehetővé teszi annak működését, hogy a nedvesség és a hőmérséklet változásai ne legyenek hajlamosak;
 • a mennyezetanyagnak ökológiailag tisztának kell lennie, és ami a legfontosabb, tűzálló;
 • egyszerű telepítés Ez a követelmény tetszés szerint történik. Sokan feláldozzák az eszköz esztétikai tartalmát a munkaerő intenzitásának csökkentése érdekében, de gyakrabban a tulajdonosok inkább a megújítható eredmény elérése érdekében további erőfeszítéseket tesznek;
 • a befejező anyagok és az eszköz szerkezeti elemeinek kompatibilitása. Ez vonatkozik a világítás és a távközlési és vízvezeték elemek elhelyezésére is;
 • az anyagok és a munkák költsége. Ez a szám fontos, de aligha érdemes áldozni a kényelem és kényelem a napi használat a fürdőszobában, hogy tetszik.

Fürdőszoba mennyezeti konstrukciók

A fenti kívánságok alapján vegye fontolóra néhány lehetőséget a készülék mennyezetén a fürdőszobában.

Rack konstrukciók

Ezek fémekből (alumíniumötvözetekből) készült függesztőkészülékek. A lécek szélessége eltérő, köztük dekoratív keskeny csíkok, általában kontrasztos színekben. Az anyag vízálló, tűzálló. A hajlított lécek lehetővé teszik különböző tervezési megoldások létrehozását az ilyen mennyezetek felszerelésénél.

A mennyezet felfüggesztése speciális tartószerkezetek segítségével történik, amelyek a mennyezethez állítható magasságú felfüggesztéssel vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy a világítási hálózat interceiling tér vezetékében, beleértve a pontforrásokat is, végezzen.

Az ilyen mennyezet használatának korlátozó paraméterei viszonylag magasak lehetnek. Érdemes megjegyezni, hogy a rack mennyezet jelentősen csökkentheti a szoba magasságát, így javasolható magas mennyezetű épületekhez.

Mennyezeti műanyag panelekből

A készülék nagyon népszerű a fürdőszobában, mert az anyag higiénikus és könnyen karbantartható.

A műanyag panelekből álló ilyen mennyezeti készülék előnyben részesítése a leggyakrabban a hatékonyságának köszönhető.

Egy lakás vagy egy vidéki ház állapotában történő kivitelezéshez támogatási rácsot kell kialakítani. Az ehhez szükséges anyagokat a Sami különböző, fa-fém vagy műanyag profilokból lehet alkalmazni. A rácsok közötti távolságnak meg kell egyeznie a panelek méretével, így kényelmesen elhelyezhető egy ilyen alapra.

A műanyag mennyezeti paneleket tűző, önmetsző csavarokkal vagy "folyékony köröm" ragasztóval rögzítik, a tartó keret anyagától függően.

A panelek rögzítőeszközzel vannak felszerelve a "horonyfésű" elv szerint. A mennyezet közötti távolság lehetővé teszi az elektromos világítás elrejtett vezetékeit.

Stretch mennyezetek

Ez a tervezési megoldás tökéletesen sík felületet biztosít. Ennek lényege egy vastag vinilfilm használata. A felszerelés a fűtéssel és a feszítéssel készül az előkészített alapon. A hűtés során a szövet zsugorodása tökéletesen sík felületet képez. Erőssége elegendő ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot tartson fenn vészhelyzetben.

Az ilyen eszköz népszerűsége a tervezés széles körének köszönhető, nem csak a színben, hanem a felület díszítésében is. Fényes vagy matt.

Az ilyen mennyezet felszerelése nagyon gyors. Az egyik előnye az antifungális felületkezelés, amely megakadályozza a penészképződést. Az ilyen bevonatot időnként törölni kell nedves ruhával.

A hátrány az, hogy nem lehet önállóan telepíteni, mivel speciális felszerelést használnak erre. Azonban, aki megtalálta a lehetőséget, hogy sok pénzt megvásárolja, meghívott szakértőként fogja megtalálni őket. A feszített mennyezet magas költségeit teljes mértékben ellensúlyozza a hosszú élettartam - akár 15 évig.

Függesztett mennyezet

Az ilyen minták számos előnnyel rendelkeznek, amelyek meghatározzák széleskörű használatukat:

 • tökéletesen lapos felületet kap. Bizonyos esetekben az építők hibáinak javítása csak így lehetséges;
 • a kommunikáció elrejtésének lehetősége, különösen a világítási rendszer áramellátása;
 • az ilyen mennyezet felső szintjén élve a hőszigetelés további lehetősége, nyáron hűvös és télen meleg;
 • az összehasonlítható könnyű telepítés és az anyagok elérhetősége. A befejeződés a lehető legrövidebb időn belül függetlenül telepíthető.

Az egyik legnépszerűbb anyagi lehetőség a PVC panelek mennyisége. Az ilyen felfüggesztett álmennyezetnek gyönyörű megjelenése van, amely nem tartja fenn és tartós.

Az ilyen kialakítás felső felületének felszerelése minden más típusnál egyszerűbb.

Először is, az UD szerkezetek telepítése a helyiség peremén. Az alábbi követelmények érvényesülnek: szigorú vízszintes csapágyelemek és biztonságos rögzítésük a falakon. Az átlós helyiség magasságát az ilyen helyiségben tervezett szerelvények típusa határozza meg. Így a spot típusú világítótestek esetében a 75-110 mm-es tartományban kell lennie. Az alacsony mennyezetű fürdőszobák esetében ez általában nem így van.

A következő művelet a merevítők CD telepítése. A fedőréteg felett van. A klasszikus változatban 600 mm-es berendezést terveznek, de figyelembe véve a mennyezet anyagának jelentéktelen súlyát, 800 mm-es A teherhordó profilok felszerelése U alakú konzolokkal történik.

E célra egyszerűsíti a végső összeszerelést dokkolással a falakhoz.

A műanyag felület a "groove - thorn" rendszerrel van rögzítve, a keretre szerelés speciális kiemelkedésekkel van rögzítve. A műanyag panelek vágása egyszerű, ugyanolyan, mint a gipszkarton esetében.

Egyfajta felfüggesztési rendszerek tükrözött mennyezet a fürdőszobában.

Gipszkarton mennyezet

Ezzel a fürdőszobai mennyezet kialakításával meghatározó tényező az anyag megfelelő kiválasztása. Mint tudják, a gipszkarton nem nedvességálló anyag, így a berendezés telepítése után fáradságos munkára van szükség ahhoz, hogy az ilyen bevonatot befejezze annak érdekében, hogy a kívánt tulajdonságokat biztosítsa. E célból a gipszrost anyagból készített lemez, amely jobban ellenáll a nedvességnek és nagyobb szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, jobban megfelel.

A munka teljesítményének sorrendje:

 • először is, a skála mennyezeti burkolatának rajzát kell összeállítanunk, hogy meghatározzuk a lapokat és a mennyezeti keretrendszer kialakítását;
 • az UD / CD hordozórendszer telepítése a mennyezetterv szerint;
 • a frissítő vezetékezés telepítése;
 • lyukak készítése a gipszkarton lapok lámpájára a helyük tervének megfelelően;
 • telepítse a plafon részleteit a helyükön. A rögzítést 4 - 5 mm átmérőjű önmetsző csavarokkal végezzük. A csavarok közötti távolság legfeljebb 250-300 mm lehet. 10-15 mm-nél közelebb vannak a rész szélétől;
 • lámpák telepítése, hálózati csatlakozás.

A készülék gipszkarton felülete a következő:

 1. A mennyezet vízszigetelésének szükségessége. Ennek legjobb módja a Ceresit CR55 vagy CR száraz keverék. Ehhez hígítsuk fel a keveréket a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően, és vékony réteget alkalmazzunk a felületen két rétegben. A rétegek merőlegesek egymásra, a második - az első megszáradása után. A lemezek közötti tömítést a PSUL - előre tömörített tömítőszalag készítette.
 2. A lemezek behelyezése előtt a hátlap vízszigetelését kell elvégeznie cement alapú keverék alkalmazásával. Körülbelül 10 mm-es rést kell hagyni a lemezek és a mennyezet körüli területek között, hogy a lemezek végein vízszigetelő kezelést lehessen végrehajtani.

Kombinált mennyezetek

Az ilyen eszközök a mennyezet tervezési megoldásaiból készülnek, és számos fajtát tartalmaznak. Így a beépített összetett keret a szabványos elemek használják az ilyen munkát. Egyes felületeket gipszkartonból vagy más anyagból állítanak össze, egyesek pedig feszített mennyezeti technológián alapulnak. A műveletek sorrendjét a mester határozza meg - az előadóművész, mivel ez a munka önállóan nehéz elvégezni a speciális berendezések használatának szükségességét. Az ilyen mennyezeti rendszerekben gyakran használnak perforált sztreccsíneket, amelyek lehetővé teszik a köztes hely aktív szellőzését a nedvesség eltávolítása érdekében. Ez minőségi szempontból megakadályozza a nedvesség kondenzálódását a feszítő rész felületén és a helyiség falain.

A kombinált mennyezetek kényelmesek a kényelmes és bemutatható helyiségvilágítás és egyéb tervezési és kivitelezési megoldások rendezéséhez.

A mennyezet mázolása vagy festése

Ezt a védő-dekoratív mennyezeti bevonat alkalmazási módját régóta használják, és a mai napig is releváns.

A felszíni előkészítést a régi mészhomály eltávolításával végezzük. Ezt úgy tehetjük meg, hogy előzetesen megnedvesítjük a felületet vízzel egy szivacshenger segítségével, majd ecsettel vagy spatulával tisztítjuk.

Amikor a felület kiszárad, fehérítőt, kefét vagy elektromos szórópisztolyt fehéríthet.

Gyakran a meszelés helyett dekoratív festékréteget alkalmaznak, ilyen kompozíciók használatával:

 1. Latex - akril. A professzionális javítóművészek kedvelt anyaga - építők. Lehetővé teszi, hogy olyan stabil védőbevonatot alkalmazzon, amely nem érzékeny a szennyeződésre és nedvességre. A fürdőszobában a mennyezet befejeződése ilyen anyagokkal segít megszabadulni a kis repedések és felületi sérülésektől, ha két rétegben alkalmazzák.
 2. Szilikát - ez a fajta nem rendelkezik elegendő plaszticitás lezárására hibák, de megvédi a felületet a gombák és a penész, immáron baktériumölő tulajdonságait.
 3. Szilikon alapú festékek. A fürdőszoba és a WC legalkalmasabb anyaga. Kombinálja a két korábbi lehetőség legjobb tulajdonságait, megbízhatóan blokkolja a legfeljebb 3 milliméter széles repedéseket. Teljesen nem érzékeny a nedvességre és a szennyeződésre, könnyen tisztítható. Alkalmas szinte bármilyen felületre, beleértve az ásványi anyagokból készült vakolatot is.

Hogyan válasszunk anyagot a fürdőszoba befejezéséhez, a fogyasztónak kell figyelembe vennie a különböző körülményeket.

A bemutatott anyag áttekintése után az olvasó számos információt kapott, ami jobb választás a fürdőszobában a mennyezet befejezésének lehetőségéről és arról, hogy hogyan készítse el önmagát. És ez a legtöbb esetben lehetséges, kivéve a különleges formaterveket. Sikerek az Ön számára!

Rack mennyezet a fürdőszobában: hogyan kell telepíteni csináld magad

Felfüggesztés kialakítása a fürdőszobában végez egy sor technikai funkciók: maszk hibák mennyezet felülete szolgál kiváló keretet biztosít a beépített világítással, hogy hozzon létre egy egyedülálló projekt kellemes stílusban.

Szakemberek könnyen megbirkózni a gipszkarton, és húzó szerkezetek, de a rajongók kell kezdeni egy egyszerűbb lehetőség: saját install fogasléces mennyezet a fürdőszobában - gyorsan és olcsón.

A sínek felfüggesztett szerkezetének típusai

A modern műanyag és alumínium panelek prototípusa a szokásos bélés, amelyet még mindig falburkolatok és mennyezetek használnak.

A különböző hosszúságú keskeny hosszú lécek könnyen felszerelhetők, ezért gyakran használják házak, melléképületek, pincék, padlások befejezéséhez.

Az Advent a piac és a könnyebb díszítő elemek műanyagból kibővített díszítő felfüggesztett struktúrák - a legalkalmasabb a javítás fürdőszoba, WC és konyha.

A műanyag sokoldalúságának köszönhetően az álmennyezetek áldozattá váltak a mennyezet díszítéséhez a fürdőszobában. Az előnyök vitathatatlanok: olcsó költségek, gyors telepítés, sokoldalú tervezés, gyors javítás

Az anyag gyártás minden népszerű bárban, mely a szupermarketek, vannak osztva a műanyag és az alumínium. PVC iemeztagok szabványos hossza 2,5 m - 3 m - 4 m (a 6-méteres részek, de a tipikus fürdőszoba szükség van rájuk), de különböznek a szélessége.

A telepítés után 25-30 cm széles lapok szilárd bevonatnak tűnnek, mivel nincsenek határozott határok vagy betétek. A keskeny lécekre hasonlító elemeket fogjuk élni, azaz szélességük 85 mm, 100 mm és 150 mm.

Alumínium lamellák nem félnek a fröccsenő víz és ellenállnak a termikus sokk, és azok különböző minták - a hagyományos fehér fényes spray aranyozott - lehetővé teszi, hogy hajtsák végre a fantasztikus projekt

A Reiki nem csak méretben, hanem formában is különbözik. Az építők között vannak "a" kategóriákba sorolásuk.

Például, elemek derékszögű és tiszta konfiguráció úgynevezett német lekerekített élekkel - olasz és szokatlan, azzal jellemezve, hogy komplex formák és további nehézségek a telepítés során - design.

Íme néhány dekoratív műanyag panel:

Lágy, lekerekített sarkokkal ellátott elemek, fő részek és betétek hossza - 3 m vagy 4 m, lehetséges perforációjú változatok (lyuk átmérője 1,5 mm)

V-alakú díszítő elemek, amelyek betétek szerepét játssza a fő, a háttér részletei között. Rendelhető színek: fehér, arany, ezüst matt vagy fényes, króm

Cube alakú díszítő betétek, amelyek kitöltik a nyílt mennyezetet. A betétek színe (arany, ezüst, króm, fehér) a fő háttérvel ellentétben kerül kiválasztásra

Ezek vagy más részletek kiválasztása során a falak burkolatára, a bútorok színére, a világítási funkciókra kell összpontosítani, és biztosítani kell, hogy a sínek kialakítása ne mondja ellent a választott stílusnak.

Rack mennyezeti do-it-yourself: részletes fénykép telepítési utasítás

Vegye fontolóra, hogyan szerelje fel gyorsan egy rack-mennyezetet a fürdőszobában, minimálisan alacsony költségű alkatrészeket használva. Ez a kézikönyv hasznos a kezdők számára, hogy megismerkedjenek a felfüggesztett struktúrák részleteivel.

A beszerelési eljárás megegyezik az alumínium, acél vagy műanyag alkatrészek használatától függetlenül.

A telepítési idő beállítása

Ne felejtsük el, hogy a felfüggesztett álmennyezet felépítése - csak a fürdőszoba javításának egyik szakasza, ezért előzetesen meg kell határozni a helyét más munkák között.

Leggyakrabban az építési tevékenységek mozognak az alulról felfelé, vagyis először a padlóra, majd a falakat koptatják, és végül felfüggesztett szerkezetet állítanak fel. Ez a legpontosabb és logikusan megmagyarázható rend.

A pályák felszerelése és a sínek szerelése gyors és "tiszta" folyamat, mint például a gránitfalakkal díszítve. Gyakorlatilag nincs szennyeződés és törmelék, és a legnehezebb esemény a perem pontos telepítése és a felfüggesztések telepítése.

Ne felejtsük el, hogy a lógó elemek beszerelésével párhuzamosan világító eszközök - fényszórók, csillárok vagy rejtett világítás

A befejező álmennyezet lehetővé teszi a falak magasságának beállítását, a díszítés hibáit. Például egy csekély rés a csempe és a mennyezet között könnyű fedezni a lógó szerkezetet.

És itt nem lesz szükség felidézni a rack-mennyezet további előnyeit: előkészítés nélkül bármikor előállítható, egyszerűen egy profil beillesztésével és a kívánt panelszám beírásával.

Egyszerűen fogalmazva, ez a mennyezet költségvetési verziója, amelyet az építési folyamat bármely szakaszában lehet felépíteni vagy szétszerelni.

Mi útmutatást fogunk adni a rack fehér mennyezetének kialakításához. Kívánt esetben díszítheti színes betétekkel, installálhatja a spotlámpákat, vagy használhat más méretű lécet is.

Előkészítő szakasz - anyagok és eszközök

Először is a jelölés eszközei szükségesek, mivel a helyesen mért távolságok és intervallumok gyönyörű eredményt biztosítanak. Tehát szükség van:

 • marker;
 • négyzet alakú;
 • mérőszalag;
 • konstrukciós vezeték (opcionális);
 • (előnyösen lézer).

Ezen egyszerű szerelvények segítségével minden előzetes munka elvégezhető. Az első lépés egy vezetőprofil telepítése, amely az egész terem peremén fut, ezért fontos a jövőbeli struktúra magasságának kiszámítása.

A nyomelem lehet a legfelső kerámia csempe, és a széle - egyfajta útmutató.

A lézer szint a fürdőszoba javításának bármely szakaszában szükséges, különösen - jelöléskor. A csempék, a burkolólapok felállítására, különböző típusú függesztett szerkezetek összeszerelésére szolgálnak.

Ha műanyag panelek vagy gipszréteg van a falakon, akkor számolni kell a padlóról. Miért nem a mennyezetről?

Az a tény, hogy egyes otthonokban a álmennyezeti egyenetlen, és ha navigálni, akkor lehet, hogy design a lejtőn - ez a hiba azonnal nyilvánvaló.

A jelölőeszközökön kívül ollókra (vagy építő késre), fúrógépre (perforator), csavarhúzóra és csavarhúzóra van szükség. A műanyagot egyszerűen vághatjuk egy szokványos késsel.

De ha alumínium paneleket választasz, különleges fémollókat kell kapnod. Mint látható, kevés eszköz van.

A fém ollók hasznosak lehetnek alumínium panelek, acélvezetők és más fémalkatrészek, köztük dekoratív sarkok és betétek vágásához

A szükséges anyagok listája:

 • mennyezeti panelek - műanyagból vagy alumíniumból készült lécek 85 és 150 mm szélesek;
 • vezető fémprofil;
 • Kereszteződés (abroncsok szerelése a sínekhez) és felfüggesztések;
 • dekoratív lábazat;
 • kötőelemek (dugók, csavarok).

A vásárlás előtt számolni kell a részek hozzávetőleges mennyiségét. Hogyan lehet megmenteni? Ügyeljen a termékek hosszára.

Ha a fürdőszoba szélessége csak másfél méter, akkor érdemes megvásárolni 3 méteres alkatrészeket, felosztani őket félre és választani a "kereszt" design.

A volumetrikus helyiségekben 4, ritkábban - 6 méteres paneleket vásárolunk. Ha díszítő betétekkel szeretné díszíteni a mennyezetet, vegye fontolóra szélességüket az alapelemek vásárlásakor

Kiszámítása a hordozó profil a következő: Ha a fürdő szoba nem több, mint 2,5 m, elegendő 2 soraiban, azaz legfeljebb 5 m Ismerve a számát és hosszát a gumiabroncs, kiszámítja tiszta szuszpenziók - egy világos mennyezet szuszpenzióját 2-3 gumiabroncs..

Vegyél egy alkatrészkészletet, vigyázz a pótalkatrészekre, amelyek hasznosak lehetnek a következő javítással.

Peremvezetők telepítése

Tegyük fel, hogy megmértük az áramlás magasságát, és jelöltük azt a vonalat, amelyen a négy oldal vezetõi áthaladtak. A távolság a mennyezetig - 10-20 cm.

Az alábbiakban lehetetlen, mivel a szoba szűknek tűnik, ők nem is javasolják fent, hogy hagyjanak helyet a technikai manőverek - a készülék a világítási rendszer. Telepítés előtt ellenőrizzük a mérések pontosságát egy szinttel.

Vágja le a csapágyprofilot az oldalhosszúságú szegmensekre, fémvágó ollóval.

Mindegyik szegmenst széles oldalra alkalmazzuk a kívánt vonalra, fúrja a lyukakat a fémen keresztül, rögzítse azokat csavarral közvetlenül a fémen keresztül. A lyukak közötti távolság körülbelül 40 cm.

Ha a profil a csempe tetejére kerül, győződjön meg róla, hogy a jelek nem esnek két csempe csomópontjára. Ebben az esetben jobb, ha nem egy lyukasztást használ a fúráshoz, hanem a fúró és a speciális fúró kerámiához.

Helyezze az útmutatókat váltakozva az összes falra, a sarokelemekbe, amelyek beillesztik az egyik profilt a másikba. Minden egyes új szegmens telepítésekor lézersugárzási szintet alkalmazunk - az általános telepítés után bármilyen előítélet észrevehető

Az eredménynek sík keretnek kell lennie, amely körülveszi az egész szobát. Ez támogatja a sínek telepítését és dekoratív funkciót.

A felfüggesztések és a pályák felszerelése

A felfüggesztések (fém perforált lemezek, amelyeken gumiabroncsokat szerelnek fel) rögzítésre kerülnek az áramláson, a lyukak felületén a lyukak fúrása.

A speciálisan kialakított lyukakat kalapáljuk, majd egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval két csavart helyezzünk be.

Amikor a felfüggesztések szilárdan vannak rögzítve, mindkét végén mindkét végét visszahajtjuk. A végek között és a futófelületen gumiabroncsok, a panelek telepítésének alapja

Az abroncsokat vontuk, felfüggesztéssé tesszük és megbízhatóan rögzítjük őket a szükséges magasságú csavarokkal. A felfüggesztés többi szabad vége hajlított felfelé úgy, hogy ne zavarja a sínek rögzítését.

A megfelelő felszereléssel a keresztmetszetnek szembe kell nénie az ellenkező falakkal és a csapágyprofil felett kell lennie. Az egyes rögzített részek helyzetét szinttel ellenőrizzük.

Ez úgy történik, hogy a gumiabroncs nem elég a hely teljes hosszában. Ebben az esetben növelni kell. A beillesztett végállás végén egy másik felfüggesztést szerelünk fel, leengedjük a hiányzó szegmenst, és rögzítjük a szerkezetet.

Ezzel a munkatervezéssel befejeződik, még mindig össze kell szerelni a mennyezetet, a tervezett projektnek megfelelően (az egész, átlósan, kombinálva).

Mennyezeti szerelés

Kiveszük a csomagokból a léceket, eltávolítjuk a védőfóliát. Ettől a ponttól nem ajánlott a műanyag vagy alumínium panelek csomagolását, nehogy véletlenül károsítsa a széleket vagy a felső díszítő réteget.

A helyiség hosszúsága vagy szélessége mentén vágószelvényekre vágva.

Másik megoldás, hogy az állvány és egyenként helyezze be a végeit a vezető falprofilt és központi része a patent a gém (ahol külön fogak terveztek erre a célra)

Az utolsó rakás nem mindig illeszkedik a szélességhez, néha vágásra van szüksége. Pattintsa be az utolsó részletet - a mennyezet készen áll.

A mi esetünkben - a mennyezet zárt típusú, azaz a panelek szorosan egymáshoz vannak kötve, szilárd bevonatot alkotva, rések nélkül. Ha a tervek megnehezítik a díszítőelemek beszerelését, akkor a lécek között rés maradjon - a betétek szélessége. Díszítő betétek a fővel együtt, váltakozva

Még befejezni kell a világítási rendszer telepítését.

Szerelvények szerelése

A csillár felszerelése nem érdekel minket, mivel nem illik jól a rack mennyezetéhez. A legegyszerűbb és legjobb megoldás egy spotlámpa. Helyük bármelyik lehet:

 • a helyiség peremén;
 • hosszú falak mentén;
 • átlósan;
 • munkahelyeken;
 • lépcsős, stb.

Tény, hogy az oroszlánrész a rendszerben előkészítve van. A sínek rögzítése előtt meg kell határozni a kábelezést, a lámpatestek rögzítési pontjához, és a lyukak vágásához szükséges méreteket.

Ebben az esetben a mennyezet behelyezése után továbbra is a lámpák rögzítése és a lámpa csavarozása.

A LED-lámpák jobbak, mint mások, fürdésre alkalmasak, nem melegítik fel a mennyezet felületét, energiát takarítanak meg és a fény természetes fényhez közelítenek.

A lámpa megjelenése bármilyen lehet, de színesnek kell lennie a panelekkel és a szoba stílusával.

A legnépszerűbb modellek kerek ezüst vagy arany, de több száz eredeti lámpa díszített strassz, cseh üveg, színes árnyalatok vagy medálok.

Rácsos mennyezetek kialakításának titkai

Miután úgy döntött, hogy saját kezűkkel egy süllyesztett mennyezetet hoz létre a fürdőszobában vagy a WC-ben, még a munka megkezdése előtt gondolja át a tervezést. Hihetetlen hatás érhető el, tekintettel a sínek szerkezetére vagy helyére.

A legegyszerűbb opció, amelyet univerzálisnak nevezhetünk, fehér panelek beillesztések és rajzok nélkül, beépített lámpákkal. Alkalmas egy klasszikus stílusú vagy modern változatban lévő fürdőszobához.

A fehér fényes és matt lamellák fő előnye a kiváló színek és textúrák kompatibilitása. Minden fehér árnyalat összhangban van a pasztell falburkolattal és a sötét burkolatokkal.

Fekete mennyezet szűk betétekkel azonos színűnek tűnik, különösen a krómozott kiegészítők és a fényes vízvezetékek hátterében.

Vigyázzon a fekete árnyalatok használatára. Ne felejtsük el, hogy a sötét hangok szűkítik a helyet, a fekete mennyezet pedig vizuálisan csökkenti a falak magasságát. Az ellentétes hatás eléréséhez használjon fényvisszaverő fényt vagy tükörbetéteket.

Népszerű rack mennyezet ezüst vagy arany ékezetekkel. Két előnye van: növeli a színes panelek díszítő képességét, és jól illeszkedik a krómozott részletekkel ellátott dekorációhoz.

Próbáld meg ne keveredni az aranyat és az ezüstöt a fürdőszoba belsejében, vagy használd őket nagy mennyiségben: a színek elveszítik vonzerejét, túlságosan elkapják őket, vonzzák magukhoz a figyelmet. A világos ezüst vagy arany dekoráció épp ellenkezőleg, elegánsnak és megfelelőnek tűnik.

Ha elegendő szakértelemmel rendelkezel a felfüggesztett struktúrák telepítéséhez, akkor kísérletet tehet és létrehozhat összetett tervezésű kombinációt, különböző színű sínek textúrájával és elrendezésével

Az egyik tervezési szabály az élénk színek vagy a ragyogó részletek használatának mérséklésére vonatkozik. Ha a fürdőszobában lévő mennyezet túlságosan kifejező, próbálja minimalizálni a falak díszítését.

Végül - egy kombinált felfüggesztési szerkezet telepítésének lehetősége.

Mennyezet a fürdőszobában: a legnépszerűbb befejező lehetőségek

Mint tudják, a fürdőszoba egy nagy nedvességtartalmú helyiség. Ennek alapján a fürdőszobában lévő mennyezetet olyan anyagokból kell kiválasztani, amelyek maximális nedvességállósággal rendelkeznek. Továbbá nem szabad korróziónak alávetni őket.

A modern építőanyag-piac széles skáláját kínálja a függesztett mennyezeti rendszerekhez. A különbség a költségek, a beépítési technológia és a külső adatok. Van egy mondás - nincsenek elvtársak az íze és a színe, így ebben a cikkben fogjuk bemutatni a legszélesebb körben alkalmazott mennyezetek a fürdőszobában. A választás a tiéd.

Függesztett gipszkarton mennyezetek

Rendezzük a fürdőszobában gipszkarton talán a leginkább időigényes megoldás, de a minőségi munka lehetővé teszi, hogy elrejtse a szabálytalanságokat a régi mennyezet és az elektromos vezetékeket. A felfüggesztett gipszkarton mennyezet a fürdőszobában rendszerint mint világítás, süllyesztett spotlámpák.

Az ilyen világítóberendezések háza fémből készült, védő réteggel bevonva festékkel és lakkal. A mennyezet alatti helyiségben található, védve lesz a vízgőz hatásaitól.

Fontos tudni! Csak a vízálló gipszkarton kell használni a mennyezeten a fürdőszobában. Ez a lemez speciális, nedvességálló bevonat zöldes.

A rendszeres mennyezeti gipszkarton (GCR) szürke kartonpapír réteggel van bevonva, így szinte lehetetlen összekeverni nedvességállósággal. A minimális magasság, amellyel a gipsz-mennyezetet fényszórókkal lehet csökkenteni, 12 cm.

Ha nem akarja használni a fürdőszoba mennyezeti világítás ezt az opciót, akkor lehet, hogy csökkentse a mennyezet magassága 3 cm vagy magassága mennyezeti profil. Ebben az esetben, mint a fő világítás, használhatja falikarok. A GKL lemezeket előre összeállított fém keretre szerelik fel. Horganyzott fémprofilokat és szuszpenziókat használnak a kerethez vagy az esztergáláshoz.

Fontos megjegyezni! A keret felszerelése a fal- és padlóburkoló lapok vagy más fedőréteg befejezése után történik.

A gipszkarton lapjai önzáró csavarokkal vannak a kerethez rögzítve, majd az összes ízületet egy üveghálóval ragasztják be, és alapos kendőt alkalmaznak. Ez a művelet a legtöbb időt vesz igénybe. Amikor a gitt befejeződik, a mennyezet alapozott és festett nedvességálló festékkel. Ebből a célból a külső festék kiválóan alkalmas külső munkákra. Nagyon könnyű tisztítani és nem félni a hőmérséklet változásától.

A mennyezet kerületén a fürdőszobában, akkor ragaszkodni egy dekoratív mennyezeti alaplap hab. Ez elrejti a csempe és a gipszkarton közös. A szegélylécet is festeni kell.

Tükrözött mennyezet Armstrong

Az ARMSTRONG rendszer mennyezetei kétségtelenül a leglátványosabb és gyors összeszerelésű mennyezeti rendszerek. A használt tükörfelületek hatására megnő a fürdőszoba korlátozott helyzete. A mennyezeti lemezek elrendezésétől függően téglalap alakú és átlós változatot különböztet meg.

Mivel a lámpatestek ponteszközöket is használtak. Ezeket a tükörbe helyezik. Ehhez egy speciálisan kialakított panelet használjon lyukkal. Vegye meg őket a tükör mennyezet előkészített elrendezésének megfelelően.

Minden hátsó tükör védőfóliával van ellátva, így ha véletlenül leesik, akkor az üveg nem törik össze. A tükörlemezek felszerelése T alakú profilok keretén történik, amelyek horganyzott és festettek az elülső oldalon. A falra szerelhető L alakú profil.

A tükrök méretétől függően az univerzális felfüggesztésekhez T-profilt szerelnek a mennyezetre. A profilok között csatlakoztassa a T - jumpereket. A tükrök egyszerűen a keretcellákba kerülnek. A tükrök ARMSTRONG mennyezetének azonban egyetlen hátránya van - ez az ára. De higgy nekem, megéri az elköltött pénzt, és minden kezdõ saját kezûvel felszerelheti a mennyezetet a fürdőszobában.

PVC Stretch Ceiling

A fürdőszobában a PVC rugalmas mennyezet a matt vagy fényes felület optimális kombinációja, a könnyű telepítés és a viszonylag alacsony árak. A mennyezet fényessége, valamint az Armstrong álmennyezeti tükrök vizuálisan növelik a szobát. Ezenkívül lehetőség van egy kis mentésre.

Fontos megjegyezni! A falak és a padlózat befejezése után a feszített mennyezetek fel vannak szerelve.

A szerelési munkálatok egyik jellemzője, hogy a beépítési folyamat során a fürdőszobában levő levegőt +60-70 ° C-ra melegítik. A munkálatok megkezdése előtt távolítsák el a fúziós műanyag tartozékokat a fürdőszobából.

A fürdőszobában felfüggesztett mennyezeten is könnyedén telepíthetőek spotlámpák. Ehhez a meglévő mennyezeti rögzítők a speciálisan szendvicspanelekhez tervezett világítótestek házához vannak rögzítve. Ezek eltérnek a hagyományos eszközökkel magasságban állítható házban.

A mennyezet kerületén a kívánt magasságban beállított fali profilos bagett. Ezt harpoonnak is nevezik.

Figyelj! A mennyezet szintje nem eshet a közbenső öltésbe. A fúrás során a csempe repedése keletkezhet.

A lágy profil - harpó - hegesztett a mennyezetlevél széléhez. Melegítéskor rugalmas lesz és könnyen nyúlik. Harpoon spatula hajtott egy baguette, amíg kattan. Miután a lap lehűlt, folytassa a lámpák felszerelését. Ne felejtse el, hogy a világító vezetékeket fel kell szerelni és csatlakoztatni kell a lámpatestekhez a web telepítése előtt. A lágy profil beillesztésre kerül a háló és a burkolat között. A fürdőszoba és a PVC mennyezet gyakorlatilag egymásért készülnek.

A műanyag panelekből

Gazdaságosabb, de nem kevésbé praktikus és szép lehetőség, hogy díszítse a fürdőszoba mennyezetét műanyag panelek. Polivinil-klorid vagy PVC műanyag panelek vannak felszerelve a betonra.

Olyan nedves helyiségben, mint a fürdőszobában, javasoljuk a gipszkarton profiljainak használatát a felfüggesztett keret anyagaként. A cink réteggel borítják, és nem félnek a nedvességtől. Ha fagerendát alkalmaz, akkor idővel a keret deformálódhat. A fa nagyon higroszkópos és nedvességgel telíthetõ.

A műanyag mennyezeti panelek két lehetőség közül választhatnak: varrat nélküli és varrás. Az első, amikor csatlakozik, fényes felületet képez, majdnem láthatatlan varrással. A második inkább egy fa burkolat.

Összekapcsolás esetén minden panelnek egyik oldala tüske van, másik oldalán pedig egy horony. Nagyon könnyű gondoskodni az ilyen mennyezetről, és gyakorlatilag nem fél a nedvességtől. Bármilyen világítótest könnyen beépíthető benne. A színek széles választéka lehetővé teszi, hogy a paneleket fal és padlóburkolat alatt válasszák.

A mennyezet felépítése a fürdőszobában kreatív anyag, és annál komolyabban reagál rá, annál hosszabb ideig élvezheti munkájának gyümölcseit. Talán a videónk segít a megfelelő választáson.

Hogyan készítsünk egy mennyezetet a fürdőszobában: egy függesztett keret előkészítése és felszerelése, fém burkolat jellemzői, PVC panelek beszerelése

PVC fürdőszoba mennyezet

A fürdőszobában magas páratartalmú szoba van, ezért a falhoz, a padlóhoz és a mennyezethez viszonyított arány itt különös. De mégis sokféle anyag és lehetőség van a telepítésre, és a mennyezet legmegfelelőbb módja a fürdőszobában az Ön személyes preferenciáitól függ. A mennyezet egyszerűen vakolható és fehérre festett, de egy gipszkartonból is fel lehet szerelni egy felfüggesztett mennyezetet (lásd: A gipszkarton fürdőszoba mennyezetje: beépítési jellemzők), dekoratív lécek, PVC vagy PVC panelekből készült stretch mennyezet. Úgy gondoljuk, nagyon egyszerű, az utolsó lehetőség - telepítése a fürdőszoba mennyezet PVC panelek.

Mennyezeti útmutató

Ha eldönti, hogy a mennyezet mennyezeten van-e a fürdőszobában, akkor a PVC panelek a legalkalmasabbak erre a célra (lásd: PVC falpanelek a fürdőszobában). Nem csak a felfüggesztett keretre szerelhető fel, hanem gondoskodni kell róluk is, vagy inkább, félévente egyszer törölje őket egy szalvétával, amit alig lehet gondozni. Megjegyezzük továbbá, hogy a fényes műanyag bélés tetszőleges kerámia burkolólapra választható, és a panelek élettartama összehasonlítható a csempe élettartamával.

Felkészülés a felfüggesztett keret felszerelésére és felszerelésére

 • Mivel a mennyezet a fürdőszobában csak a kerámia burkolat elhelyezése után lehetséges, akkor feltételezzük, hogy már van egy megbízható mérföldkő a csempe ízületek vagy a csempe felső lapja formájában. Ha ezt az arcot leeresztjük, akkor megmérjük a szükséges távolságot az utolsó varrástól, és jelezzük. Ezeket a jelöléseket az egész kerület mentén készítjük el, és összekötjük egy sorral, amely útmutatást nyújt a felfüggesztett keret alsó síkjához.
 • Most figyelem, fontos pont! Ha a keret fém, a CD-profilokból, akkor meg kell ragasztanunk az UD vezetőt a kerület mentén, ha fából készült, akkor ezt nem szabad megtenni. De ha csavarja az UD-t a kerámia burkolathoz, akkor végezze el 50-70 cm-en keresztül, mert a mennyezet elég könnyű, és nincs szükség gyakori rögzítésre.

Szalag U alakú felfüggesztések

 • A fő mennyezeten meg kell erősíteni a fából készült vagy fém profilok U-alakú felfüggesztését, és ehhez újra meg kell csinálnod a rajzot - minden 50 cm-rel a fő mennyezeten, rajzoljon vonalakat a panelek tervezett irányában. Ezek a vonalak útmutatóként szolgálnak a felfüggesztések telepítéséhez, és azokat 50-70 cm-re kell egymástól csavarozni.

Ajánlás. Ha a fő mennyezet betonlapokból készül, akkor vannak olyan üregek a táblákban, ahol a műanyag dübelek esnek, ezért jobb, ha mintákat használnak egy kupakkal a patron bejáratánál vagy ütésnél. Az ütközőcsapok használata esetén jobb, ha a csavarokat a készletből vastagabbra cserélik, ezért egy 6 mm-es csőátmérőjű csavar esetén a csavarnak 4-5 mm átmérőjűnek kell lennie.

 • Ha minden felfüggesztés telepítve van - menjen a fadarabok vagy fém profilok rögzítéséhez.
 • A fémkeret speciális kis csavarokkal van rögzítve, és fából - csavarokkal 25 mm hosszú fán. Mivel a peremprofil nincs a fakeretes kereten, a szélső léceket a falhoz közel kell elhelyezni a tájoló vonal mentén.

Fém lógó keret

Fém lógó keret

 • Annak érdekében, hogy a keret sík síkba nyúljon, alatta egy nylon szálat húzhat ki a kiegyenlítéshez, amint a képen látható, és ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor használja a szabályt vagy a hosszú épületszintet. Hajtsa fel a felfüggesztések fülét az oldalán, és ha túl hosszú, akkor levághatja őket, és használhatja őket a lakás további javítására (ezek a darabok mindig hasznosak lesznek).
 • A fürdőszobai mennyezeti készülék a mennyezetbe rejtett bekötést is biztosítja (ld. LED mennyezeti világítás, optimális megoldás). Az elosztás az összes mennyezeti lámpa figyelembevételével történik, azaz mindegyikük vezetékes vagy hurokkal van ellátva. Az egész vezeték egy különleges, hullámosított hajlékony kábelcsatornába van vezetve, és a hurok rá lehet alakítani, majd a falburkolat felszerelése után vágni.

Tanács. A felfüggesztett keret mélységét a beépített megvilágításnak megfelelően kell beállítani, vagyis ha helyszíni mélyedést szerelnek be, akkor a legtöbbjük a plafon sinusában rejtőzik. A lámpa hosszához adjon hozzá 10-15 mm-t a hőhullám eloltásához, és a távolságot a fő mennyezetről kapja.

PVC panelek szerelése

Bélés telepítése fa keretre

 • A felfüggesztett fa- vagy fémkeret felhelyezése után elkezdjük a mennyezetbe helyezést a fürdőszobában. Ha a jövőben nem ragaszkodik a hab álmennyezethez, akkor szerelje fel a kerület mentén egy L-alakú profilt vagy műanyag álmennyezetet a PVC panelekhez.
 • Az első panel beszerelése előtt vágja le a letörést úgy, hogy jobban illeszkedjen a profilba, és nincsenek hiányok, amelyekben a szennyeződés később felhalmozódhat. A burkolatot a fémkerettel rögzítheti csavarral egy présfúvóval, és rögzítheti a fakerethez, majd 10 mm hosszú fémkapcsokkal egy tűzővel körbeöleli.
 • A panelek beszerelése során (lásd: a PVC panelek mennyezetét a fürdőszobában - beépítési jellemzők) ne felejtsd el kiadni a lámpák vezetékeit, mivel a fürdőszobai mennyezetet átfogó módon kell felszerelni, figyelembe véve az egész készüléket. Ha a világítóberendezések beépített típusúak, akkor azonnal vágjon lyukakat, vagy akár egy építő késsel vagy egy gipszkarton vágóval.
 • Most telepítse az utolsó panelt. Ha a telepítést L-alakú profil vagy műanyag álmennyezet nélkül végzik el, akkor könnyebben készíthet, és ha nem, kövesse a további utasításokat.
 • Mérjük meg az utolsó előtti panel szélétől a profil belsejébe való távolságot, és vonjuk le az 5 mm-t - ez lesz az utolsó panel szélessége. Lehetséges, hogy a fürdőszobák sarkai nem teljesen egyenesek, így a távolság egyenlőtlen, és a mennyezet két végéből kell mérni. A legjobb, ha a bélést egy építő késsel vágja le, de nem azonnal, de a felső részen lévő vonal mentén metszést végez, majd megtörve vágja le az alsó részt.
 • Helyezze be először a forgácslapot, majd töltse fel az L-alakú profilba. Ha az Elka puha, kézzel teheti meg, és ha kemény, akkor töltse be a falat egy keskeny spatulával vagy egy vésővel. Ügyeljen arra, hogy a profilt ne vágja spatulával, különösen akkor, ha szerkezete alacsony viszkozitású (alacsony viszkozitású profil összeomolhat a deformáció során).
 • Ha PVC paneleket szerel profil nélkül, akkor az első és az utolsó panelek éleit meg kell ragasztani önfúró csavarokkal (lehetőleg présgép nélkül), de figyelembe véve, hogy a csavart habszivacs talppal lehet lefedni.

következtetés

Természetesen bármilyen típusú felfüggesztett mennyezet a szokásosnál szebbnek tűnhet, mivel a mennyezetet csak egy vakolat betonlap segítségével lehet befedni. A PVC fényes panelek nem csak a kerámia burkolatot illő hangot választják, hanem a spotlámpák telepítését is, amelyek jelentősen megváltoztatják a szoba belsejét.

A készülék mennyezetét a fürdőszobában

Kérem, segítsen megtalálni a mennyezet anyagát a fürdőszobában. Szeretném tudni, hogy milyen követelményeket szabnak a fürdőszobában a mennyezetre és milyen anyagokat használnak a készülékéhez? Melyek az anyagok kiválasztásának kritériumai?

A. Ibragimova, Moszkva

A fürdőszobai mennyezetnek ellen kell állnia a nedvességnek, és még akkor sem kell elveszíteni tulajdonságait, ha szappannal vagy fertőtlenítő oldattal érintkezik. A legegyszerűbb megoldás a mennyezet festése lenne. A szivárgás elleni védelem érdekében a "Semin WP-94" típusú speciális impregnálással kezelik, a pórusokat bezárva, nemcsak a vízszigetelést, hanem a mennyezeti anyag erejét is növelik. A jelenlévő szabálytalanságok korrigálják a vízálló gipszet, például "Vetonit". A repedéseket kb. 3 mm mélységű spatulával szórjuk, és cementet vízálló kendővel borítunk, miután eltávolítottuk a port ecsettel. Vannak gombaölőkkel gombaölő adalékokkal.

A modern gipszkeverékek tartalmaznak olyan alapozókat, amelyek javítják a burkolat és a mennyezet tapadását. Ebben az esetben a primer készítményekkel való további kezelés nem szükséges.

A közelmúltig az olajfesték fürdőszobák mennyezetére használták, de mostantól szinte teljesen lecserélik a technológiai vízeloszlások. Nem tartalmaznak szerves oldószereket és gyakorlatilag szagtalanok. A festéket ecsettel, hengerrel vagy szórással kell bevinni. A kívánt árnyalat eléréséhez használjon speciális színező festéket.

A Kolerovka-t jobb, ha speciális festőművekben gyártják, amelyek festékekkel és lakkokkal ellátott üzletekkel vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen mennyiségű festéket kapjon a kívánt árnyékból, és nagymértékben leegyszerűsítse a kívánt arány kiválasztásának folyamatát, hogy pontosan megismételje ezt az árnyalatot. A PVA alapú készítmények alacsony nedvességállósággal rendelkeznek, ezért jobb, ha előnyben részesítjük a butadién-sztirolt és az akrilt, például a festéket az Avant Garde és a VDAK-201 nedves helyiségeiben.

A fürdőszoba mennyezetét extrúziós hablapokkal lehet beilleszteni. Standard méretük 50x50 cm, de négyszög alakúak is. Általában ugyanabból az anyagból vásárolnak mennyezeti díszléceket. Az extrudált polisztirol hab a forró fűtőcsövek közelében helyezkedhet el, mivel ezek a hőmérséklet nem deformálódnak vagy nem kellemetlen szagokat bocsátanak ki, de a lámpákat legalább 20 cm távolságra kell elhelyezni.

Csempeburkolatokhoz vízálló ragasztót kell használni a habra.

A szerelés előtt az átfedés fertőtlenítőszerrel történik. A középen és a szélekre történő jelölés a mennyezetre kerül, a sarok és a fal egyenletességét ellenőrizni kell. Az egyik legmegfelelőbb műszaki megoldás az a keret, amelyhez a panelek csatlakoznak. Ha fából készült, akkor a mennyezetet metszettnek nevezik, ha fém, akkor felfüggesztik. A design tagadhatatlan előnye, hogy elkerülheti a padló feldolgozására fordított időt és pénzt, például a festék használatát, és kibővíti a fürdőszoba tervezési lehetőségeit, lehetővé téve a spotlámpák és a szellőzés telepítését.

A rudak vázát felső és alsó elemekből álló acélszalag csúszó mennyezettartók segítségével szerelhetjük fel. A tetejét csavarral rögzítik a mennyezetre, és derékszögben hajlítanak, az alsó fel van szerelve, és szabadon mozognak függőlegesen a keret magasságának beállításához. Az elemek polcai horganyzott körmök segítségével vannak csatlakoztatva, amelyek a szuszpenzió készletébe tartoznak. A fa deszkák lépése 0,6 m, a tartók lépése 0,8 m.

A falburkolat 2-3 cm-es résszel van szegezve, ami szükséges ahhoz, hogy a nedvesség szabadon el tud párolódni a mennyezet és a keret között. A csatlakozás a horonyba süllyed. A fát mindig fertőtlenítőszerrel és víztaszítóval kell kezelni.

A fém keret 0,6-0,8 mm vastagságú horganyzott acélcsatornákból áll, és csavarokkal, tüskékkel vagy felfüggesztéssel a mennyezethez rögzítve van a falhoz. Az installációs rendszerek rejtettek (a fémprofil láthatatlan a panelek mögött) és nyitott (nyitott profil). A fürdőszobákat gyakran felfüggesztett mennyezetek használják, de a páratartalom és a magas hőmérséklet miatt számos bevonat elfogadhatatlan. A paneleknek nedvességállónak kell lenniük. PVC, plexi, ásványgyapot, vízálló gipszkartonból, horganyzott acélból és alumíniumból készülnek.

A nedvességálló PVC-ből készült termékek 30 ° C feletti hőmérsékleten deformálódnak, ezért azokat nem szabad felszerelni. Ugyanezen okból kifolyólag nem ajánlott a feszített mennyezetek használata.

Az acél és az alumínium jól bebizonyosodott, bár vannak hibái. Színösszeállításuk nagyon gyenge, és a fémfelületen felhalmozódik a kondenzvíz, amely a kiszáradást követően a felszínen maradt port vonzza, így a bevonatot gyakran kell mosni.

A mennyezet felszereléséhez a fürdőszobában fémlemezeket használnak, nedvességtől védett lakkal borítva.

Ezek furnérozással vagy fémből készülhetnek. A panelek acél és alumínium, perforált felület, amely szellőztetést biztosít a felfüggesztett szerkezet és a padló számára.

A gipszkarton mind fémre, mind fa keretre van szerelve. Csak nedvességálló vagy gipszrostlemezt használhat. Javasoljuk az anyagot a "nedvességgátló" vagy más hasonló eszközzel történő felszedés előtt feldolgozni. A falakkal ellátott illesztéseket tömítőanyaggal lezárják, és a panelek közötti helyet tömítőszalaggal helyezzük és tömítjük. A mennyezet alapozott és festett nedves helyiségekbe.

A fürdőszoba mennyiségeinek becsült költsége a fürdőszobában

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

Műanyag mennyezet a fürdőszobában - praktikus megoldás a szoba tervezéséhez. Lehetővé teszi nemcsak a tisztaság és a kényelem légkörét, hanem a fürdőszoba modern és tiszteletben tartását is. Mindezek az előnyök viszonylag kevés pénzért kaphatók.

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

Előnyei és hátrányai a műanyag mennyezet

Műanyag - meglehetősen tartós és nedvességálló anyag. Ez a két paraméter határozza meg az összes fő előnyét. Fürdőszoba - olyan helyiség, amelyben a páratartalom időszakonként emelkedik. Ezért a fő követelmény a befejező anyag - nedvességállóság. A műanyag teljesen megfelel.

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

A fürdőszoba valószínűleg nem fúj a mennyezetre, ezért nincs szükség nagy szilárdságú burkolóelemek beszerelésére. A műanyag sikeresen megbirkózott a hazai szintű mechanikai hatásokkal, véletlen sztrájkokban kifejezve kézzel vagy bármilyen tárgyzal.

Egy másik előnye egy ilyen mennyezet - az egyszerűség és a könnyű karbantartás. A műanyag fényes felülete a gőz hatása alatt ködös és hidratált, így apró parfümök vagy kozmetikumok, tisztítószerek, por és szennyeződések is megtelhetnek. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a foltoktól, elegendő törölni a műanyag mennyezetet száraz vagy nedves ruhával.

Példa egy műanyag mennyezetre a fürdőszobában

Ezek a minták jó, és az a tény, hogy gyorsan és könnyen felszerelhetők. A könnyű műanyag a munka kényelmét szolgálja, a feldolgozásnak való megfelelés nem igényel erőteljes és drága eszközöket.

Mit kell tenni egy műanyag mennyezet a fürdőszobában

A fürdőszobában többféle műanyag mennyezeti eszköz van. Ehhez a következő anyagokat használhatja:

 • PVC panelek;
 • műanyag bélés;
 • műanyag lécek.

Mennyezeti utólagos anyagok

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb anyagot egy adott esetben, célszerű megismerni mindegyikük jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Mindezen anyagokhoz keretszerkezet szükséges, de minden esetben vannak némi árnyalatúak a beszerelés és összeszerelés terén. A telepítésről adott lépésenkénti utasítások segítenek megérteni a műanyag mennyezetek jellemzőit.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba burkolatot a PVC panelek

Műanyag panelek beszerelése a mennyezeten a fürdőszobában

 • 30x40 mm-es fadarabok;

Indítsa el a PVC profilt (U-alakú)

 • 6 mm átmérőjű fa- és betonfúrók;

Tűző és tűzőkapcsok

Fém lemez

A fémprofilok használata az eszközkeret számára irracionális, mivel a nedvesség instabil. Ezért a korrózió a karcolások és csuklók helyén előfordulhat. A fából készült rudak képesek felszívni a nedvességet, de "lélegző anyagok", így a felesleges víz elpárolog. A fa védelme érdekében különleges impregnálással kell fedni, ami növeli az anyag nedvességállóságát.

Víztaszító a fa számára

Ha süllyesztett lámpatesteket terveznek, az alapfelületnek a lámpatest magasságától 2-3 cm-rel nagyobb távolságban kell lennie.

A műanyag panelek és a mennyezetvázlat közötti távolságnak lehetővé kell tennie a rögzítő lámpákat

A munka szakaszai

1. lépés: A felfüggesztett műanyag mennyezet szintjének megjelölése.

A munka ezen szakaszában vízszintes vonalakat kell húzni a falak mentén, visszahúzva a lámpatestek beszereléséhez szükséges alapfödémtől való távolságot.

Fontos szempont: ha a fürdőszobai falak burkolva vannak, akkor nem kell jelölnie a csuklós mennyezet szintjét. A csempe felső szélének vonalára kell összpontosítani. Ellenkező esetben vizuális hibák fordulhatnak elő, például ferde mennyezet vagy vakolat közötti rések a csempe között.

2. lépés: Falalapok előkészítése falra szereléshez.

 • a rudakat víztaszító anyaggal (Holzprotektor, Neomid primer, antiszeptikus Pinotex Ultra antiszeptikus vagy egyéb) impregnáltuk;

A barnák védőszerrel történő impregnálást követően

3. lépés: Furatok kialakítása a fürdő falaiban.

A falakhoz fából készült rudakat alkalmaznak, és lyukakat fúrnak a tüskékhez. Ennek legegyszerűbb módja a perforátor és a 6 mm átmérőjű fúró.

Ha a mennyezet szintje a csempe mentén halad, akkor a lyukakat a csempe ízületekbe fúrják. Tedd ezt így:

 • szerelje fel a fúrógépet, amelynek közepén éles kúp alakú csúcs van;
 • fűrészelve a csempe vastagságára;
 • cserélje ki a fúrófejet a fali anyagnak megfelelőre (leggyakrabban egy forrasztott bit).

4. lépés Telepítse a tüskéket.

A kalapács könnyű fújásai révén a dübeleket a fadarabokon keresztül vezetik be.

5. lépés: Fából készült rudak felszerelése.

A csavarokat a csavarokba csavarják, ezáltal rögzítve a rudakat a falak falaira.

6. lépés: A hosszanti gerendák felszerelése.

Az eszköz keretéhez telepíteni kell a keresztlécet, amely a szoba hosszú falai mentén helyezkedik el. A fürdőszoba szélességétől függően 2 bárból lesz szüksége. A keresztrúd 40-50 cm távolságban van egymástól. A végeiket közvetlenül a falra helyezzük.

7. lépés A keresztirányú segédrudak felszerelése.

A hosszanti gerendákkal ellentétes falakon 20-25 cm hosszú rúddarabokat kell rögzíteni, amelyek egymástól 50-60 cm távolságra helyezkednek el. Ezeknek a rudaknak a csípőjük egyikén kell maradniuk a falvezetőkön.

8. lépés Keresztirányú gerendák felszerelése.

A hasonló keresztmetszetű rudak a kiegészítő rudakhoz vannak rögzítve. Ezek alkotják a keret keresztirányú gerendáit. Ha a szoba területe nagy, akkor a keretes gerendák kereszteződését fém sarkokkal megerősítik.

Fa láda - fotó

9. lépés: A kiindulási profil felszerelése.

A tűzőgép és az acél konzolok segítségével a kezdőprofil rögzítve van a falvezetőkhöz úgy, hogy a profil hosszú rúdja közvetlenül a rudakhoz legyen rögzítve. Így húzza a három falat. A negyedik profil nélkül kell maradnia. És ennek az egyik falnak kell lennie, amelybe PVC paneleket telepít. Ez a kilátások arra a tényre vonatkoznak, hogy az utolsó (negyedik) indítóprofil az utolsó panellel együtt lesz rögzítve. Ez a műanyag mennyezet szép megjelenését biztosítja.

A filcek felszerelése a falhoz

A filé felszerelése a profilba

Ugyanez érvényes az F-profilra is

F profil szerelése

Felerősítjük az F profilt

Belső PVC sarok

PVC külső sarok

A profilok összekapcsolása a sarkokban

10. lépés: Az első panel levágása.

Az első panel beszerelése előtt levágja a keskeny első zárószalagról. Ez a folyamat kétféle módon hajtható végre:

 • csiszológép és vágólemez használatával (annak érdekében, hogy a fűrész szépen kijusson, a működés közben nem kell a szerszámot a panelre nyomni);
 • éles késkést használva (a műanyag panelek ilyen módon történő vágására vonatkozó kívánatos élmény).

11. lépés: Műanyag panelek vágása.

 • a szalag segítségével mérje meg a falról a falra való távolságot (a panelek beszerelésének irányában);
 • mérje meg ugyanazon távolságot a PVC panelen;
 • tegyen egy jelet ceruzával;
 • mérje meg 1 cm-rel úgy, hogy a panel rövidebb legyen;
 • fémből vagy fából készült négyzetből húzza meg a panel hosszú oldalára merőleges vonalat;
 • kör alakú csiszológép vágja a panelet a vonal mentén;
 • hasonlóan a panelek vágásához.

A PVC panelek vágása 5 mm-rel rövidebb

Lépés 12. Telepítse az első panelt.

A panel be van csúsztatva a kiindulási profilba úgy, hogy annak része teljesen illeszkedjen a rúd mélyedésébe. Ha a panel hosszú, meg kell őrizni, hogy megakadályozza a megereszkedést. Ha ez szükséges, tanácsos egy asszisztort meghívni.

Az első panel felszerelése

Ahhoz, hogy a második élre kerüljön, kissé hajlítsa le a fedelet.

13. lépés: Az első panel rögzítése.

Az első PVC panel a kerethez rögzítve van a fából készült rudak kereszteződésének helyén. Ezt a feladatot az elemek csavarhúzója és a 2-2,5 cm hosszú fa csavarjai segítségével végezzük.

A panelek rögzítésére nem ajánlott tűzőgépet és tűzőkapcsokat használni. Ennek oka, hogy a panel viszonylag üreges anyag, meglehetősen puha merevítőkkel. Ezért, amikor a tűzővel rögzítik, a csípőcsúcsok ott maradhatnak, és repedések jelennek meg.

Mi rögzítjük a PVC panelet

Zárja le a második panelt

Nyomjuk le, amíg meg nem áll

13. lépés: A lyukak fúrása a lámpákhoz.

 • Miután több panelt helyezett el, a megfelelő helyeken fúrjon lyukakat a lámpákhoz, amelyeket előzetesen előkészítenek a vezetékek hozzáadásával;
 • ha 4 db világítási pont egy panel mentén helyezkedik el, akkor 20-45 cm-re a merőlegesen elrendezett falakkal leereszkedik, és telepíti az első két lámpát;
 • akkor a két pont közötti távolságot 3-mal osztják meg, és a megfelelő címkéket a panelekre helyezik;
 • fúrjon lyukakat ezen a helyen;
 • telepítsen még két lámpát;
 • a vezetékek kivezetésre kerülnek a panelből és a tetején.

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Ha a koronát nem lehet használni, a lyukakat csavarhúzóval és vékony fúróval lehet levágni. Ebben az esetben helyezze a lámpát a panelre, és húzza meg. Kapcsolja be a szerszámot, vezesse a fúrót a kör belső részébe, vezesse a fúrót a ceruza sorához. Ily módon viszonylag egyenetlen szélekkel rendelkező vágás érhető el. De ne aggódjon: a lámpa dekoratív alsó részével zárják le őket.

14. lépés: A süllyesztett lámpatestek bekötése a kábelezéshez (a panelek végső szakaszában történik).

A lámpák beépítése a műanyag mennyezetbe

A lyukba szerelt lámpa

15. lépés Telepítse az utolsó panelt.

 • ha a panel szélessége meghaladja a műanyag felső és a fal közötti rés szélességét, vágja le a felesleges részt;
 • a vágott betét szélén a kezdő profil;
 • tegye folyékony szöget egy fakeretbe;
 • szerelje be a vágólapot, és oldalsó oldalát a kezdőprofiltól mentesen a mennyezetre telepített panelre tolja;
 • nyomja meg a panelt a sávhoz, és tartsa ebben a helyzetben 10-15 másodpercig.

Az utolsó panel telepítése, 1. lépés

Műanyag mennyezet a kék ég felhõkkel

Hogyan készítsünk mennyezetet a műanyag falburkolat fürdőszobájában

A mennyezet felállítása műanyag falburkolatokból sok tekintetben hasonlít a PVC-panelek szereléséhez. De mivel a csapágyazott anyag súlyosabb anyagnak számít, nem fából készült, hanem egy fém keret.

Műanyag felfüggesztett mennyezet

Ebben a tekintetben a szerszámkészlet vonatkozó követelményei: tartalmaznia kell fémvágókat a fémprofil vágásához. A PN 28/27 vezetőit falprofilként használják, a keret alja - a mennyezet profilja ПП 60/27. A keret vázszerkezete a felfüggesztésekhez rögzítve van az alsó mennyezethez - vékony fémlemezek, perforációval a széleken.

A fémprofil megfelelő vágása:

 • mérje meg a falról a falra való távolságot;
 • mérje meg ezt a távolságot a profilon;
 • tegyen egy jelet ceruzával;
 • fém olló felváltva csavarja be a profil oldalsó polcát;
 • hajlítsa meg a profilt a vágásnál;
 • vágott a hajtott vonal mentén.

A lécek vágása után tegye a következőket:

 • legyőzze a mennyezet szintjét;
 • helyezze a jeleket a falprofilok rögzítésének helyére (50-60 cm-es lépcsővel);
 • fúrjon lyukakat a profilban és a falakon;
 • tüskék beszerelése;
 • rögzítse a profilt;
 • hajtsa végre a keret szerelését (szerelt hosszanti és keresztirányú lécek).

Indítsa el a felfüggesztések telepítését:

 • a felfüggesztések rögzítési pontjait a mennyezeten kell feltüntetni (a keretrudak mentén kell elhelyezni);
 • lyukakat fúrni a mennyezeten;
 • tüskék beszerelése;
 • lefagyni a harisnyát.

Ezután hajtsa végre a PP 60/27 mennyezetprofil vázszerkezetét és a burkolatot analóg módon egy PVC-panelekkel.

Profiltartomány

Dugó UD profilban

Kész keret műanyag panelekhez

Hogyan készítsük el a mennyezetet a műanyag lécek fürdőszobájában

Hamis mennyezet a fürdőszobában

A rack mennyezetének felszerelése - gyors és hatékony eszköz a fürdőszoba kialakításához. Ennek a befejező anyagnak több gyártója készre szabott készleteket kínál a szabványos méretű helyiségek számára. Például 1,7x1,7 m és 1,35x0,9 m. Ha a fürdőszobának más méretei vannak, akkor be kell jelenteni az értékesítő eladójának, aki kiválasztja a rack mennyezet optimális konfigurációját.

De az első dolog, amit meg kell tenni, hogy meghatározza a megjelenését a cél. Az a tény, hogy a gyártók két típusú álmennyezetet kínálnak: zárt (hézagmentes) és nyitott (hornyolt) típusok. Köszönhetően ezeknek a mennyezeti eszközöknek a "beszélő" nevének köszönhetően könnyű megérteni, hogy az első esetben a vászon szilárd lesz, a másodikban - a panelek között.

Egy másik árnyalat: meg kell választani a panelek kialakítását. A legnépszerűbb francia és német. Ezek különböznek a panelek profiljában. Francia nyelven kerek, németül szigorúan téglalap alakú. Ezért a francia formatervezés és a zárt beszerelési módszer kiválasztásakor a mennyezeten apró mélyedések láthatók. A fény és az árnyék hatására különleges fellebbezést nyújtanak. Ha szigorú és tömör formatervezésre van szüksége, választania kell a németül.

A csík mennyezetének vázlata nem fából készült rudakból és fémprofilokból készült, hanem komponensek segítségével:

 • U alakú profil (falvezetőkhöz);
 • (hosszanti és keresztirányú lécekhez).

A rack-mennyezet felszerelését végezzük el, felváltva a PVC-panelekből készült műanyag mennyezetre a szerelési útmutatóban felsorolt ​​lépéseken keresztül. A sínek összeszerelése nem ugyanaz, mint a PVC-panelek és a falazólapok esetében ("tüskés horony" rögzítése), de a keretrudak (horogsorok) speciális hornyaiba való beakadással. A panelek dokkolása hosszirányban H alakú profillal történik.

Süllyesztett mennyezet felszerelése

DIY Rack Panel Telepítés

Rack mennyezeti szerelés

Rácsos álmennyezet szerelése

A rack, mint bármely más műanyag mennyezet, legalább 10 évig tart. A süllyesztett lámpatestek egyszerűen tisztíthatók, fényes felületet biztosítanak.