Legfontosabb > Dekoráció

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ezt a szabályokat a "Padlók, technikai követelmények és a telepítésre, átvételre, üzemeltetésre és javításra vonatkozó szabályoknak" (SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87) szabályzatának kell megkövetelniük.

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori választás, különösen akkor, ha a panelházak II-49, II-57, P3, P44, P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban olyan "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

"Dekoratív" porok:

Kiegészítő információk:

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

A fürdőszobában lévő küszöb védelmi korlátként szolgál a víz, a gőz és a kellemetlen szagok ellen a más helyiségekben. A fürdőszoba sajátosságai - magas páratartalom és hőmérsékletváltozás - megkövetelik, hogy tartós, vízálló és nem csúszós anyagokat használjanak a tervezéshez.

Anyagkiválasztás

A küszöbök különböző anyagokból készülhetnek, mindegyiknek előnyei és hátrányai vannak.

faipari

A fából készült küszöb olcsó és harmonikus a tömörfa ajtóval, de több okból nem ajánlott használni:

 1. A fa nem tolerálja a magas páratartalmat.
 2. Úgy tűnhet, penész vagy gomba.
 3. Idővel a termék megreped, megduzzad vagy elhajlik.

Ha bármely más lehetőség elfogadhatatlan, és csak ez az anyag alkalmas, vízzel szemben ellenálló, fertőtlenítő és égésgátló szerekkel kell bevonni. A küszöbértéknél csak tömör fát használjon.

fém

A küszöb a fém - tartós és tartós. Idővel, a fával ellentétben, nem repedt, deformálódott. Azonban a megnövekedett páratartalom miatt rozsda alakulhat ki rajta.

Ennek elkerülése érdekében az alumíniumból készült termékeket kell választani - a korrózió nem jelentkezik rajta.

műanyag

A műanyag termékek nem különböznek egymástól erőtől, ők könnyen károsítják a mechanikai hatásokat, gyorsan megváltoztatják színüket, összeomlanak.

beton

A legjobb a beton küszöbértékének betöltése - a legmegbízhatóbb lesz, és megfelel minden követelménynek. Évekig nem veszíti el tulajdonságait, jól tolerálja a magas páratartalom, befejezése során padlólapokat használhat, így a formatervezés nem tűnik ki a szoba általános belsejéből.

Miután megvizsgáltuk a fürdőszobában lévő fotó küszöböket, győződjünk meg róla, hogy a betonból készültek és a kerámia burkolattal borítottak a legsikeresebbek.

Beton küszöb

A munka megkezdése előtt meg kell készíteni a szükséges eszközöket és anyagokat:

 • építési szint;
 • spatulák - standard, gumi és fogakkal;
 • ütni;
 • rulett kerék;
 • a szabály;
 • ragasztó tartály;
 • Bolgár, gyémánt kerék és fúvóka porcelán kőzet vágásához;
 • feszítővas, kalapács és fémfűrész;
 • munkakesztyű, arcvédő vagy védőszemüveg;
 • régi ruhákat.

A régi küszöb lebontása

A fémfűrész használata esetén az ajtókeret alsó részeit behelyezik, majd a fő rész finoman elszakad. A termék maradványait kalapáccsal és törmelékkel lehet eltávolítani. Vigyázni kell arra, hogy ne tegye el az ajtókeretet (ha nem tervezik azt is).

Miután a feltöltött felületet törmelékből tisztítják, majd egy alapozóval borítják.

Küszöbszint kiegyenlítés

A padlón a küszöb alapját kell képeznie egy cementhabarcs segítségével:

 1. Mindkét oldalon állítsa be a fa táblák oldalát. A jövő küszöbértékének formája lesz. A kialakítás magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó széleinek szintjét.
 2. A táblákat ragasztófóliával vagy celofánnal kell bevonni, így a fagyasztott beton nem ragaszkodik hozzá.
 3. Egy konkrét oldatot öntünk a szerkezet belsejébe, a felületet egy szabály segítségével szintetizáljuk.
 4. Ellenőrizze az egyenletességet az épület szintjén.
 5. Hagyja a cementet megszáradni. Általában ez a folyamat több napig tart. Időnként a beton felületét meg kell nedvesíteni, hogy ne keletkezzen repedés.
 6. Amikor az esztrich teljesen száraz, a lapokat eltávolítják, és a kész küszöböt minden oldalról megtisztítják.
 7. A végső szakaszban a betonfelületek alapozva vannak.

Csempék előkészítése munkához

A küszöb átmosásához a fürdőszobában ajánlott ugyanazt a burkolólapot használni, amelyet a szoba padlójára helyezett.

A mérőszalag mérésekor a szerkezetet úgy kell megmérni, hogy a csempe darabokra vágja a szükséges méreteket.

A csempék vágásához használja a csiszológépet.

Ezután folytassa a ragasztós oldatot az előre elkészített tartályban. Az előállítás módját az adott termék csomagolásán jelöljük. Nem sok oldatot feloldhat egyszerre, jobb, ha rendszeresen apró részleteket készít, gondosan kevergetve a megoldást, hogy ne maradjon csomók.

Csempézés

Ragasztóoldatot alkalmaznak a csempe hátoldalán. Ez ajánlott egy fogazott simító segítségével - a kialakításának köszönhetően, a szükséges pénzösszeg a felszínre kerül, nem túlterhelt.

Cserép nyomva a beton felületére, állítsa be a pozícióját. Amikor az összes elemet felhelyeztük, helyezzünk be egy habarcsot a csempék között egy gumi spatulával. Ez a mű nem használható hagyományos fémekhez - ez károsíthatja a cserépfelületet.

A felesleges összetételt habszivaccsal távolítjuk el.

Annak ellenõrzésére, hogy az erõs szerkezet mennyire erõs, gyengéden megérinti az összes oldalt. Olyan helyeken, ahol a dallamok hangja rezonánsabb, vannak üregek. Szét kell szednünk az elemeket ezen a helyen és újra lefektetnünk. Ha ez nem történik meg, akkor a csempe hamarosan megtörik.

Fa küszöb beépítés

Tölgy vagy fenyő a fa küszöb anyagaként kell kiválasztani - erősek, szilárdak és tartósak.

edzés

Mielőtt megkezdené a fa küszöb bevezetését, érdemes megvizsgálni a régiet, ha van ilyen. Mennyire sérült meg? Lehet, hogy könnyebben visszaállítható, mint újból a semmiből.

Ha a régire nincsenek nagy repedések, a penge nyomai és a fa károsodásának jelenségei, alaposan meg kell csiszolni, majd védőszerekkel (antiszeptikus, víztaszító és tűzgátló) kell fedni, majd festeni vagy lakkozni kell az ajtó és az ajtókeret színében.

leszerelés

Ha a régi termék károsodása jelentős, akkor el kell távolítani. Egy fadarab alján egy kalapács bukkan fel, majd óvatosan nyomja meg, emelje fel. Ha a küszöb rögzített rögzítő, akkor csavarja le a csavarokat, majd ütögesse le egy kalapáccsal. Ezenkívül egyszerűen kivághatja a fát több darabra, hogy megkönnyítse.

A felületet, amelyen a küszöböt elhelyezik, törülközőt és építési port tisztítanak meg, nedves ruhával törölve.

A kész faipari terméket az építési piacon vagy egy boltban is megvásárolhatja - már polírozva és festve, vagyis majdnem teljesen készen áll a beszerelésre, csak be kell illesztenie az ajtó méretét az ajtóhoz.
Ha ez a lehetőség nem megfelelő, meg kell csinálnia magának. Ebben az esetben több időt vesz igénybe a felület felszínének megmunkálásához, alapos tisztításához és festéséhez.

telepítés

Javasoljuk, hogy a küszöböt kissé hosszabb ideig tartsuk be, mint az ajtó szélességét, hogy speciális résekbe telepítsük - ez a módszer biztosítja a biztonságos illeszkedést.

A jövő küszöbértékének helyét a szennyeződés és a por, a talaj tisztítja. Az ajtókeret oldalelemei alsó részében hornyokat készítenek, és a küszöb magasságában helyezkednek el. A fából készült üveget egy kalapáccsal behelyezzük az előkészített hornyokba.

2 vagy 3 lyuk fúrással van ellátva a fában, és a teljes hosszúságban helyezkedik el. A küszöböt eltávolítják a padlón a fúrójelekből kialakított helyeken. Ismét helyezze be a faelemet, rögzítse a padlóhoz csavarokkal.

Ezután a felületet festékkel vagy lakkal borítják.

Ha van egy hézag a beállított küszöb és a padlófelület között, töltsön szilikonos tömítőanyaggal, hogy megakadályozza a nedvesség vagy a gőz belépését a szerkezetbe.

Miután megtanultam, hogyan készítsek egy küszöböt a fürdőszobában, sokat menthetsz - a munka nagy részének elvégzése önmagában nem lesz nehéz.

A küszöb a fürdőszobában - fontos dolgokat javítani

Elindította a javítást? Szeretne gyönyörű, kényelmes és otthonos otthonában? Fontolja meg a fürdőszoba javításának fontos pontjait, a csempék feldolgozásának részleteit, melyet jobb választani, nézzünk részletesen a régi szerkezeti elemek szétszerelésére és egy új telepítésre.

A minőségi munka érdekében figyelembe kell venni a jövő belsejének minden apró részletét. A fürdőszobai anyagok csak nedvességállóak, nem szabad félniük a hőtől, a hidegtől és az agresszív detergensektől. Miután elolvasta ezt az anyagot, világos tájékoztatást kap arról, hogy miként javíthatja a fürdőszobában a jó minőségű és hosszú évekig tartó javításokat. Hogyan helyezzük el a burkolólapokat, és logikus véget érjünk el, beleértve a javítás olyan fontos elemét, mint a küszöb a fürdőszobában, és teljes mértékben felkészüljünk a váratlan hazai bajokra.

A létesítmény fő funkciója, hogy megakadályozza a víz behatolását az egész házban árvíz esetén. Ez a design további hangszigetelést eredményez a szobában, és megakadályozza a por, a piszok és a kellemetlen szagok belépését a fürdőszobába. Amikor a küszöböt a fürdőszobában lévő ajtó küszöbére építik, akkor jobb, ha olyan anyagot használunk, mint a kerámia gránit. A hagyományos csempékhez képest nagyobb szilárdság jellemzi.

Fontos szempontok, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában

Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a padlóba és a fürdőszobába. Ezért különös figyelmet kell fordítani a küszöb magasságára, jobb, ha magasabb a padlónál a folyosón és a nappaliban. Természetesen egy szint feletti magasság nem elegendő, és ami a legfontosabb, nem más, mint a többi. Fontos, hogy teljesen lecsökkentse a teljes padlószintet a fürdőszobában, így egy "különleges helyet" teremt a váratlan vízfelhalmozódáshoz.

Előkészítő munka a küszöb felállításához a fürdőszobában

A kényelem és a sérülés elkerülése érdekében elsősorban személyi védőeszközöket vásároljon. A hardverraktárban különleges védőszemüveget, kesztyűt, régi fejdíszt, zárt ruhát és használhatatlan cipőt találsz otthon. A dolgok valószínűleg elkényeztetettek, ezért a legjobb, ha valami olyat visel, amit a mindennapi életben nem használnak.

Szükséges eszközök a csempe és szivacs telepítéséhez a fürdőszobában:

 1. Építési szint az anyagok helyes vízszintes helyzetének megállapításához.
 2. Spatula: sima, fogakkal és gumival.
 3. Bolgár.
 4. Speciális tartály a keveréshez és a ragasztó munkájának előkészítéséhez.
 5. Szabály (az esztrich beállításához).
 6. Puncher.

A csempe és küszöb elhelyezése a fürdőszobában

A régi ajtókeret és az ajtó eltávolítása a fürdőszobában, ha van ilyen. Vessünk egy pillantást az ajtókeret és a küszöb lebontásának szakaszára. Ehhez lesz szüksége: kalapács; fémfűrész és törmelék közepes méretű. Vágja ki mindkét oldalán egy fűrészszalag a középső része a fürdőszoba ajtó és óvatosan kezdenek nyitni. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljön a doboz és az ajtó. Aztán egy kalapáccsal és egy törmelék segítségével kivonjuk a maradványokat, általában ami marad a küszöbnek. Tisztítsa meg a por felületét a felesleges por, piszok nedvességében, és alkalmazzon primert.

A burkolólapok előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell mérni és fel kell készíteni a burkolólapot, azaz vágja be a kívánt darabokra a daráló segítségével. Nehéz használni a darálót a munkahelyén, azonban ennek az eszköznek a használatával a tojás minõsége a legjobb. Jobb, ha ugyanazt a cserét választja, mint a padlót, hogy elkerülje a minta eltérését és más kellemetlen helyzeteket.

Csemperagasztót készítünk. Az utasításokat jól követjük, apró részletekben gyúrjuk és győződjünk meg arról, hogy ne keletkezzen csomók. A fogazott simító segítségével ragasztót alkalmazunk a csempe hátoldalán. Ez a típusú spatula lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és egyenletesen elosztsa az anyag szükséges mennyiségét.

Porcelánt helyezünk és könnyedén nyomjuk. Ne felejtsd el használni az épület szintjét a pontos vízszintes illesztéshez. Ehhez szükséged van egy gumi spatulára, ennek az eszköznek köszönhetően nem okoz kárt a csempe elülső oldalán.

A küszöbök különböző anyagokból készülnek. A legszélesebb körben használt küszöbök fából és műanyagból készülnek. Készíthet egy fából készült por a saját kezével, és a legegyszerűbben illeszkedik a ház belsejébe. Általában tölgyből vagy fenyőből készültek, mivel ezek a fafajok keményen és tartósan alkalmazkodtak. A leginkább megfizethető és megfizethető műanyag, hatalmas mínusz ilyen küszöbértékek - törékenység.

Fontos: egy fa küszöb felállításakor kövesse annak magasságát. Az ajtó és a küszöb közötti távolságnak legalább 5 mm magasságú résnek kell maradnia. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fürdőben lévő levegő jobban cirkuláljon, és biztosítsa a szellőztetés tökéletes működését.

Fa küszöb beépítés

Elkészítjük a helyet, tisztítsuk meg a szennyeződéstől és a portól, eltávolítsuk az összes felesleges elemet az esztrich után, és megoldjuk a felületet. Ne felejtse el az előkezelt felületet. A telepítést csak a megoldás teljes száradása után szabad elvégezni. Az ajtókeret alján az oldalsó oszlopok alján szükség van az anyacsavar tervezett magasságának hornyolására, és egy fából készült üveget készítsen. A megfelelő helyre tettük, kalapáccsal.

A fúró segítségével két, három lyukon keresztül egyenletesen végezzük a teljes hosszúságot. Eltávolítjuk a küszöböt, és a fennmaradó jeleknél a kalapácsokat ütköztetjük. Szerelje fel, rögzítse csavarokkal. És helyezze fel a megformált lyukakat. Kész!

Ne felejtsük el, hogy a lakásban lévő fürdőszobában magas a páratartalom, és a falburkolatok cseréje önmagában is nyilvánvaló, mivel nagy terhelésnek ellenállhat, nem fél a nedvességtől és az éles hőmérséklet-csökkenéstől. A rés a fürdőszobában biztosítja a megfelelő szellőzést, és kényelmesebb életkörülményeket biztosít.

A tapasztalatokkal rendelkező építők mindazonáltal javasolják a cementküszöböt, kerámia gránit béléssel. Ilyen struktúra az árvíz esetén lehet a legjobban visszatartani a vizet, és nem engedheti meg, hogy belépjen a lakásba vagy a házba, természetesen a tiéd a választás. Állítsa be a fürdőszobában egy funkcionális és kényelmes küszöböt - a feladat egyszerű. Mindazonáltal számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni, és ügyelni kell arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

Küszöb a fürdőszobában. A vetítés és a padlóburkolat szabályai

Valószínűleg minden lakást vagy házat a "javítás" szó kever. Végül is, bárki meg kívánja csinálni egy magas színvonalú belső dekorációt, és ezzel egyidejűleg menteni. Sokan saját kezével vállalják a javítást, mások pedig mesterekkel foglalkoznak. De a végeredmény a helyes műveletek sorrendjétől függ. Különösen, ha a mennyezetre, a falra, a padlóra és a küszöbön van a fürdőszobában. Valójában a fürdőszobában van egy külön mikroklíma, magas páratartalmú és meleg, ami hozzájárul a penész és a mikroorganizmusok fejlődéséhez.

Fürdőszoba - a szoba jellemzői

Külön figyelmet érdemel a fürdőszobában a padló és a küszöb, mivel a padlónak sok tulajdonsággal kell rendelkeznie:

 • Minőségi kivitelezés;
 • Víztaszító;
 • Megjelenés:
 • várat;
 • Nem csúszós, nedves;
 • Tartósság.

Ezért a legjobb megoldás egy csempe vagy porcelán csempe.

Ahhoz, hogy a padló és a küszöb harmonikus legyen, gyakran ugyanabból az anyagból készülnek. De a fürdőszobában a küszöb véglegesítése nem csak dekoratív megoldás, hanem a helyiség egyéb szobáiban a kiömlött víz elleni védelem. Ezért, hogy foglalkozzon a kérdéssel: "Hogyan kell gondoskodni a küszöb a fürdőszobában helyesen?" Lesz a fő kérdés minden kezdő építő.

Gyakran a fürdőszobában a küszöbértékek jóval magasabbak a padlószintnél, de a magas küszöb sok kellemetlenséget okoz. Először is, a vendégek vagy maguk a tulajdonosok gyakran elfelejtik a magas küszöböt és megütötik. Mi okozhat súlyos sérülést. Másodszor, a magas küszöbök rondanak tűnnek.

És a legjobb megoldás az ilyen helyzetben az, hogy a padlószintet lecsökkentse a fürdőszobában, akkor a küszöböt le lehet csökkenteni vagy a többi szoba padlójával párhuzamosan. Ez a megoldás egy bizonyos akadályt teremt a víz számára, és kiküszöböli a küszöböt.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában, és mi ehhez szükséges?

Előkészítő munka

Kezdve megjavítani a küszöböt a fürdőszobában, az első dolog, hogy szétszereljük a régi bevonatot, és előkészítő munkát. De ahhoz, hogy minél kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék őket, védőeszközöket kell szerezni, például:

 • kesztyűk;
 • Kényelmes munkaruhák;
 • Biztonsági szemüveg vagy maszk;
 • Fejdísszel.

A következő lépésben csökkentse a küszöböt a fürdőszobába, a régi küszöb és az ajtókeret szétszerelésével. A gyors és hatékony leszereléshez munkagépet és tartozékokat igényel, például:

 • Lyukasztók vésővel;
 • Bolgár körökkel (porcelán és gyémánt kerék);
 • Építési szint;
 • A keverék keveréséhez szükséges kapacitás;
 • Alap spatulák. Fogazott, gumi és sima;
 • Gumi sisak.

Miután megkapta a szükséges eszközt, elkezdheti dolgozni:

 1. Miután eltávolította a régi poroshek a fürdőszobában, folytassa a felkészülés a felület porcelán vagy csempe. Ehhez igazítsa a padló felületét, és készítse el a hordozót (ha meg akarja növelni a küszöböt).

Fontos: Ahhoz, hogy a falazás a lehető legjobb legyen, a padló felületének és a jövő küszöbének teljesen síknak kell lennie. Ehhez helyezze a vízszigetelést a felületre, és készítsen esztrichet vagy töltse fel a felületet egy cement-homokos habarccsal, és illeszkedjen a szabályhoz, és ha a megoldás egy kicsit megragadta, úszóval eltávolítjuk a csomókat és az egyenlőtlenségeket.

Threshold lehetőség a fürdőszobában

 1. A következő lépés a csempe előkészítése. A fürdőszoba küszöbéhez tökéletesnek bizonyult, és nem erõsödik ki erõsen, ajánlott a padlóra fektetett csempe. Ezért a padló javításánál meg kell számolnia a küszöbértékenkénti további csempék számát.
 2. Annak elkerülése érdekében, hogy feltesszük a kérdést: Hogyan lehet a küszöböt a fürdőszobában csökkenteni? Meg kell vizsgálni a padló anyagának és a cselekvési sorrendnek a technológiáját. Először is meg kell határozni a szükséges méretű anyagot, lecsapolják, majd lefektetik.
 3. Miután eldöntötték, hogy szükséges-e a poroshek a fürdőszobában, vagy mindent elvégezni a padlón, akkor folytatjuk a keverék elkészítését a csempeburkoláshoz. Ehhez a művelethez a legjobb megoldás a porcelán csempe vagy csempe speciális tapadóhabarcs. Ezek a keverékek keményedési időben különböznek egymástól, és a tapasztalatlan munkavállalóknak hosszú keményedési megoldásokat kell alkalmazniuk, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy eltávolítsák a falazatok hibáit az anyag károsítása nélkül.

Annak érdekében, hogy a megoldás megfelelő konzisztenciájú legyen, gondosan olvassa el a csomagon található ajánlásokat. De a legtöbb keverék esetében az intézkedések sorrendje a következő:

 • A vizet mély tartályba öntjük;
 • A víz keverés közben a száraz keveréket kis adagokban adjuk hozzá;
 • Keverje össze alaposan a vastag krémek konzisztenciáját.

Fontos: A keverék előkészítésének ez a szekvenciája segít elkerülni a csomók kialakulását és segíteni a csempe tökéletes küszöbét a fürdőszobában.

 1. És a javítás megkezdése előtt az utolsó előkészítő művelet a felület tisztítása (por, szennyeződés, törmelék) a felületről, és egy mély penetrációs alapozóval kezeli. Ezután elindíthatja a javítási folyamatot.

Fedél lefedése

Mint fent említettük, a csempe behelyezése előtt a felületnek tökéletesen laposnak kell lennie, mivel az egyenetlen felület nem teszi lehetővé, hogy szép és megbízható porokat hozzon létre a fürdőszobában.

Ha a küszöböt emelni vagy szintre emelni kívánja, akkor használjon két lapot ehhez és adja át a szükséges szélességet és magasságot. Így a szárítás után az oldat nem ragaszkodik a fa felületéhez, egy műanyag fóliát alkalmaznak rájuk.

Mivel a keverék több nap alatt kiszárad, az öntett küszöb nem reped, ha időnként vizet nedvesít.

Annak szükségességét, hogy a küszöb szükséges-e a fürdőszobában, vagy sem, az alatta előkészített felületet feltétlenül megtisztítják és alapozzák meg, hogy elkerüljék a gomba és a penész megjelenését.

Ha a küszöböt a másik szoba padlójával egy síkban végezzük, és a fürdőszobában a padlót leeresztjük. Ezután a fürdőszobában a küszöb magassága a csempe vastagsága és az alkalmazott ragasztási megoldás figyelembevételével történik. Ehhez a padlómagasságtól el kell távolítani a csempe és a falazat (kb. 3-5 mm) vastagságát, mindegyik a spatula fogainak méretétől függ. És az eredmény a töltési magasság az alapból.

A csempeburkoláshoz használt keveréket közvetlenül a burkolólapra vagy az esztrichre lehet indítani. E célból ajánlott egy fogazott simító használata, amely lehetővé teszi a keverék falazásához és egységes alkalmazásához.

A keverék átfedése, a csempe beállítása az esztrichhez, és egy gumi sisakkal való megérintés egy kicsit leül. Ugyanakkor meg kell figyelni a falazat szintjét.

Végső finomítás

Miután a ragasztókeverék keményedik, az ízületeket speciális fugával lezárják. Annak érdekében, hogy a varrat ne erőltesse erõsen, a simító keverék illeszkedik a csempe színéhez.

Tájékoztatásul: A falazat minõségének ellenõrzéséhez mindegyik burkolólapot egy gumi sisakkal kell megérinteni. A helyes telepítés fő jelzője az üregek jellegzetes hangjának hiánya. Ha ilyen hangot észlel, akkor a csempe leszerelése és újbóli elhelyezése, mert az ilyen burkolást nem tartja sokáig.

További információ a "Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában?" Című részben találja a professzionális építők fényképét. Vagy tanulmányozza a speciális videó tanfolyamokat a "Hogyan készítsek porot a fürdőszobában" témában?

És ha még mindig vannak kétségek, akár a fürdőszobában a küszöböt személyesen, akár a szakemberek felé fordítani, ezek az anyagok mindent meg fognak érteni.

Küszöb a fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

Annak érdekében, hogy szellőzést biztosítson a fürdőszobában, egy küszöböt állítanak elő. A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöbérték lehetővé teszi a szoba kényelmes használatának javítását. A gyártás módszereiről és a küszöbérték funkcionális terheléséről további tárgyalásokat folytatunk.

Tartalomjegyzék:

A fő okok az építési küszöb a fürdőszobában

Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy szükség van-e egy küszöbértékre a fürdőszobában, lehetetlen határozni igen vagy nem. Mivel mindez attól függ, hogy milyen helyiségben található a fürdőszoba. De azok számára, akik úgy döntöttek, hogy beállítják a küszöböt, javasoljuk, hogy fontolja meg a fő funkcióit a fürdőszobában.

Számos fő oka van annak, hogy egy fürdőszobában szükség van egy küszöbértékre. Ezek közül az első a küszöb használata a víz kiáramlásának akadályaként, például ha egy cső megtörik a fürdőszobában. Így az összes víz ugyanabban a helyiségben marad, és nem kell több szobát kijavítani. Ezenkívül a küszöb megvédi a helyiséget a véletlenül kifolyt víz ellen, például gyerekek fürdésénél.

Az ilyen küszöbértékek kialakításakor fából készült gerenda, amely része az ajtó doboz. Viszont a magas páratartalmú helyiségben való használata nem praktikus. Ezért leggyakrabban a fürdőszobában a beton küszöbét, a dekoráció ugyanazokkal az anyagokkal, mint a padozat építésében.

Egy másik lehetőség a küszöb kialakításához a fürdőszobában kerámia burkolólapokkal való elrendezés. Ezzel egyidejűleg egy szokásos lapkát először telepítenek, majd egy másik réteget tetejére ragasztanak, küszöb formájában. A végdarabok beillesztéséhez használja a sarkokat.

A fürdőszobában a küszöb beállításának másik oka a szellőzés biztosítása. Ezt a folyamatot két módon végzik el:

 • több milliméternyi rés maradt, így szellőztetésen keresztül jutnak hozzá;
 • beépített rácsok az ajtó közelében, amelyek természetes szellőzést biztosítanak.

A küszöb fő típusai a fürdőszobában

A rendes helyiségek küszöbértékei általában egy ajtóval, azaz műanyaggal, fémmel vagy fával azonos anyagból készülnek. Ezek a küszöbértékek egységes, holisztikus kialakításúak, vonzó megjelenésűek.

Azonban a fa vagy műanyag küszöbök használata a fürdőszobában gyors romláshoz vezet, mivel a nedvesség és a mosás állandó hatása jelentősen befolyásolja az ilyen küszöbértékek teljesítményét.

Ezért ha nem kerüljük el a fa küszöb bevezetését a fürdőszobában, akkor ajánlott szilárd faanyagot gyártani, amelyet antiszeptikus és nedvességálló impregnálással kell kezelni.

Lehetőség van egy fém küszöb behelyezésére a fürdőszobában, de jelenléte ebben a helyiségben teljesen helytelen, mivel a nedvesség állandó hatása negatívan befolyásolja a megjelenését.

Lehetőség van egy konkrét küszöb kialakítására, amely később ugyanazt a felületet kapja, mint az egész fürdőszoba padlója. Ezek a küszöbök a legtartósabbak, nedvességnek nincsenek kitéve, és nagyon jól néz ki a fürdőszobában, mivel nem különböznek a padlóktól.

A küszöb mérete a tulajdonosok preferenciáitól, a helyiség méretétől és a funkcionális céltól függ.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a beton fürdőszobájában?

A küszöb felépítése előtt pontosan meg kell határoznia a méretét. Ha a szoba lehetővé teszi, akkor jobb, ha egy ilyen hosszúságú küszöböt építünk fel, hogy teljes lábat képezzen rajta.

Ha a fürdőszobában végzett javítás már megtörtént, a küszöb felépítése a padlófelületen feltüntetett jelzéssel kezdődik. A küszöb helyét a szennyeződéstől és törmeléktől meg kell tisztítani, ha van ilyen, majd a korábban mért méretek szerint fel kell állítani a zsaluzatot.

A primer használatával kezelje a felületet, erős beton tapadást biztosít. A zsaluzat felszerelése kövesse az egyenletességét. A küszöb magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó szélének magasságát, hogy ne zavarja meg a szabad megnyílást.

Folytassa az oldat elkészítéséhez, győződjön meg arról, hogy a cement, a homok és a víz kivételével olyan zsugorodási oldatokat vagy keverékeket használjon, amelyek rugalmasabbá teszik a tömeget. Győződjön meg róla, hogy a megoldás nem túl folyékony.

Amint a habarcs elkészült, azt az előzetesen elkészített zsaluzathoz kell önteni és kiegyenlíteni. Nézzük a levegő hőmérsékletét a helyiségben, ne legyen túl magas, hogy a repedések ne jelennek meg a küszöbön. Ajánlatos továbbá, hogy a küszöböt vízzel időnként nedvesítsük meg, a tartósabb kikeményedés érdekében. Teljes száradás után haladjon a küszöb végére, ezért kívánatos ugyanazt a burkolólapot használni, mint a padlón a fürdőszobában vagy a WC-ben. Miután egy konkrét küszöböt épített a fürdőszobában, több mint tíz éve szolgál majd. Ezek a küszöbértékek nem igényelnek különös gondosságot, nagyon tartósak és erősek, nem szivárognak nedvességgel és könnyen tisztíthatók.

Fa küszöbök telepítése a fürdőszobában és a WC-ben

A fából készült küszöb behelyezése a fürdőszobába vagy a WC-hez egy meglehetősen gyors folyamat, amely nem igényel nagy erőfeszítést, szemben a konkrét küszöb kialakításával. De még mindig keményen kell dolgoznia.

Fa küszöbök a fürdőszobában - nagyon gyorsan elhasználódnak, ezért gyakori helyreállításra vagy cserére szorulnak. De ha nincs konkrét küszöbérték kialakításának lehetősége, akkor biztonságosan haladjon a fa küszöb elrendezéséhez.

Annak érdekében, hogy ilyen küszöböt lehessen választani, hatalmas fajtákból álló fát válasszon, mivel a séta és a zárás, valamint az ajtó nyitása folyamatosan a küszöbön van.

Mielőtt egy új fa küszöböt telepítene, ha van egy régi küszöbérték, ellenőrizze, hogy hibás-e. Kevésbé káros, olcsóbb és könnyebb visszaállítani. Ehhez a bevonatot meg kell csiszolni, majd egy réteg lakkokkal és festékkel kell bevonni, amely olyan színű, mint maga a fürdőszoba.

Ha a helyreállítási küszöbérték nincs feltétlenül és ki kell cserélni, azt egy karral kell eltávolítani, amely fokozatosan eltömődik a küszöb felszínén. Ha a fa küszöb emelkedik a padló felett, engedje el előtte a rögzítőelemeket, majd csak ütögesse le egy kalapáccsal. A küszöbfűrés több részre történő fűrészelésének lehetősége, biztonságos eltávolítása érdekében.

Új küszöb bevezetése előtt ügyeljen a törmelék eltávolítására és a felület nedves ruhával történő törlésére. A kész küszöbértékeket a hardverraktárakban vagy a piacon értékesítik, csiszolt, festett, és könnyen telepíthető, miután korrigálta őket méretükben.

Saját gyártási küszöb esetén nagyobb erőfeszítést igényel, hogy felületét tökéletesen sima és szép legyen.

Tipp: Javasoljuk, hogy a küszöbérték hosszabb legyen a szükségesnél, mivel ajánlott az ajtó oldalain lévő korábban vágott hornyokban elhelyezni. Így a küszöbérték biztonságosan rögzített, és jobban megőrizhető.

A küszöböt az ajtó felületére rögzítik körmökkel. A faanyag repedése elkerülése érdekében fúrja elő a köröm lyukakat, majd rögzítse és szegelje a küszöböt. Festés és küszöb lakkal borítva - a telepítési folyamat befejezése. Ha a küszöb és az ajtó, vagy a küszöb és a padló között van egy kis rés, javasoljuk, hogy töltse fel vízálló tömítőanyaggal.

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

 1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
 2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
 3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

Fém küszöbök - ellenben és ellenben

A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

 • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
 • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
 • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték

A küszöb a fürdőszobában - fontos dolgokat javítani

Elindította a javítást? Szeretne gyönyörű, kényelmes és otthonos otthonában? Fontolja meg a fürdőszoba javításának fontos pontjait, a csempék feldolgozásának részleteit, melyet jobb választani, nézzünk részletesen a régi szerkezeti elemek szétszerelésére és egy új telepítésre.

A minőségi munka érdekében figyelembe kell venni a jövő belsejének minden apró részletét. A fürdőszobai anyagok csak nedvességállóak, nem szabad félniük a hőtől, a hidegtől és az agresszív detergensektől. Miután elolvasta ezt az anyagot, világos tájékoztatást kap arról, hogy miként javíthatja a fürdőszobában a jó minőségű és hosszú évekig tartó javításokat. Hogyan helyezzük el a burkolólapokat, és logikus véget érjünk el, beleértve a javítás olyan fontos elemét, mint a küszöb a fürdőszobában, és teljes mértékben felkészüljünk a váratlan hazai bajokra.

A létesítmény fő funkciója, hogy megakadályozza a víz behatolását az egész házban árvíz esetén. Ez a design további hangszigetelést eredményez a szobában, és megakadályozza a por, a piszok és a kellemetlen szagok belépését a fürdőszobába. Amikor a küszöböt a fürdőszobában lévő ajtó küszöbére építik, akkor jobb, ha olyan anyagot használunk, mint a kerámia gránit. A hagyományos csempékhez képest nagyobb szilárdság jellemzi.

Fontos szempontok, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában

Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a padlóba és a fürdőszobába. Ezért különös figyelmet kell fordítani a küszöb magasságára, jobb, ha magasabb a padlónál a folyosón és a nappaliban. Természetesen egy szint feletti magasság nem elegendő, és ami a legfontosabb, nem más, mint a többi. Fontos, hogy teljesen lecsökkentse a teljes padlószintet a fürdőszobában, így egy "különleges helyet" teremt a váratlan vízfelhalmozódáshoz.

Előkészítő munka a küszöb felállításához a fürdőszobában

A kényelem és a sérülés elkerülése érdekében elsősorban személyi védőeszközöket vásároljon. A hardverraktárban különleges védőszemüveget, kesztyűt, régi fejdíszt, zárt ruhát és használhatatlan cipőt találsz otthon. A dolgok valószínűleg elkényeztetettek, ezért a legjobb, ha valami olyat visel, amit a mindennapi életben nem használnak.

Javító eszköz

Szükséges eszközök a csempe és szivacs telepítéséhez a fürdőszobában:

 1. Építési szint az anyagok helyes vízszintes helyzetének megállapításához.
 2. Spatula: sima, fogakkal és gumival.
 3. Bolgár.
 4. Speciális tartály a keveréshez és a ragasztó munkájának előkészítéséhez.
 5. Szabály (az esztrich beállításához).
 6. Puncher.

A csempe és küszöb elhelyezése a fürdőszobában

A régi ajtókeret és az ajtó eltávolítása a fürdőszobában, ha van ilyen. Vessünk egy pillantást az ajtókeret és a küszöb lebontásának szakaszára. Ehhez lesz szüksége: kalapács; fémfűrész és törmelék közepes méretű. Vágja ki mindkét oldalán egy fűrészszalag a középső része a fürdőszoba ajtó és óvatosan kezdenek nyitni. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljön a doboz és az ajtó. Aztán egy kalapáccsal és egy törmelék segítségével kivonjuk a maradványokat, általában ami marad a küszöbnek. Tisztítsa meg a por felületét a felesleges por, piszok nedvességében, és alkalmazzon primert.

A burkolólapok előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell mérni és fel kell készíteni a burkolólapot, azaz vágja be a kívánt darabokra a daráló segítségével. Nehéz használni a darálót a munkahelyén, azonban ennek az eszköznek a használatával a tojás minõsége a legjobb. Jobb, ha ugyanazt a cserét választja, mint a padlót, hogy elkerülje a minta eltérését és más kellemetlen helyzeteket.

A vágott vonalak jelölése a lapon

Csemperagasztót készítünk. Az utasításokat jól követjük, apró részletekben gyúrjuk és győződjünk meg arról, hogy ne keletkezzen csomók. A fogazott simító segítségével ragasztót alkalmazunk a csempe hátoldalán. Ez a típusú spatula lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és egyenletesen elosztsa az anyag szükséges mennyiségét.

Dagasztó csemperagasztó

Porcelánt helyezünk és könnyedén nyomjuk. Ne felejtse el használni az épület szintjét a pontos vízszintes beállításhoz. A csempe behelyezése után használjon speciális összetételt a fugázáshoz. Ehhez szükséged van egy gumi spatulára, ennek az eszköznek köszönhetően nem okoz kárt a csempe elülső oldalán.

Az anya behelyezése a cserépből

A küszöbök különböző anyagokból készülnek. A legszélesebb körben használt küszöbök fából és műanyagból készülnek. Készíthet egy fából készült por a saját kezével, és a legegyszerűbben illeszkedik a ház belsejébe. Általában tölgyből vagy fenyőből készültek, mivel ezek a fafajok keményen és tartósan alkalmazkodtak. A leginkább megfizethető és megfizethető műanyag, hatalmas mínusz ilyen küszöbértékek - törékenység.

Fontos: egy fa küszöb felállításakor kövesse annak magasságát. Az ajtó és a küszöb közötti távolságnak legalább 5 mm magasságú résnek kell maradnia. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fürdőben lévő levegő jobban cirkuláljon, és biztosítsa a szellőztetés tökéletes működését.

Fa küszöb beépítés

Elkészítjük a helyet, tisztítsuk meg a szennyeződéstől és a portól, eltávolítsuk az összes felesleges elemet az esztrich után, és megoldjuk a felületet. Ne felejtse el az előkezelt felületet. A telepítést csak a megoldás teljes száradása után szabad elvégezni. Az ajtókeret alján az oldalsó oszlopok alján szükség van az anyacsavar tervezett magasságának hornyolására, és egy fából készült üveget készítsen. A megfelelő helyre tettük, kalapáccsal.

A fúró segítségével két, három lyukon keresztül egyenletesen végezzük a teljes hosszúságot. Eltávolítjuk a küszöböt, és a fennmaradó jeleknél a kalapácsokat ütköztetjük. Szerelje fel, rögzítse csavarokkal. És helyezze fel a megformált lyukakat. Kész!

Faanyák telepítése

Ne felejtsük el, hogy a lakásban lévő fürdőszobában magas a páratartalom, és a falburkolatok cseréje önmagában is nyilvánvaló, mivel nagy terhelésnek ellenállhat, nem fél a nedvességtől és az éles hőmérséklet-csökkenéstől. A rés a fürdőszobában biztosítja a megfelelő szellőzést, és kényelmesebb életkörülményeket biztosít.

A tapasztalatokkal rendelkező építők mindazonáltal javasolják a cementküszöböt, kerámia gránit béléssel. Ilyen struktúra az árvíz esetén lehet a legjobban visszatartani a vizet, és nem engedheti meg, hogy belépjen a lakásba vagy a házba, természetesen a tiéd a választás. Állítsa be a fürdőszobában egy funkcionális és kényelmes küszöböt - a feladat egyszerű. Mindazonáltal számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni, és ügyelni kell arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

Videó utasítás

Itt van itt Home »Minden a javításról» Poroshek a fürdőszobában - miért van szükség?

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ez egy szabálykészletet igényel "Padlók. Műszaki követelmények és az eszköz szabályai, elfogadása, működtetése és javítása "(kiegészítések SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87).

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori lehetőség, különösen akkor, ha a II-49. II-57. P3. P44. P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban a "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

A küszöböt a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba szép, kényelmes és kényelmes legyen, nagyon fontos, hogy helyesen és helyesen közelítse meg a javítás végrehajtását. Ez azt jelenti, hogy a helyiség (falak, padló, mennyezet) minden egyes elemét nem csak gyönyörűen, hanem nagyon magas minőségben is meg kell tenni. Ez lehetővé teszi a következő javítás későbbi elhalasztását. A falak, a padló és a mennyezet felé fordulva - ez egy nagyon nehéz feladat, amelyet a lehető legsúlyosabb megközelítéssel kell megközelíteni. Ez magában foglalja a küszöbérték létrehozását a fürdőszobában. Számos fejlesztő nem tartja komolyan, vagy fontosnak a küszöbérték létrehozásának eljárását, ezért nem számíthat rá komolyan. Ezt semmiképpen sem szabad elvégezni. A fürdőszobában egy küszöbérték létrehozása ugyanolyan szükséges és kötelező feladat, mint a vízszigetelés!

Küszöb a fürdőszobában

Különlegességek

Gyakran a fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb csempe. És mindez azért, mert a csempe nem lenne alkalmasabb a magas páratartalmú szobákban, például a fürdőszobában. A csempe, mint ismert, nem fél a nedvességtől és a magas hőmérsékletektől, amelyek gyakoriak a fürdőszobában. Figyelemre méltó az is, hogy a kerámia burkolatok ellenállnak a nehéz terheknek. Ha nem szeretné használni a burkolólapokat a küszöb létrehozásakor, akkor a porcelán kőzetet is előnyben részesítheti, ami szintén nagyszerű ebben a célra. A porcelán-kőzetet a fürdőszoba minden jellemzője tekintetében nagyobb megbízhatóság jellemzi.

Minden alkalommal, amikor a fürdőszobát használja, a víz a padlóra esik. A háztartások óvatosságától függően ez a szám lehet nagy és nagyon kicsi. Ha nagyon kevés a víz, akkor könnyedén törölheti le egy padlóruhával, és nem lesz gond. Abban az esetben, ha sok víz van, könnyen elhagyhatja a fürdőszobát, és az ajtó és a padló közötti résen keresztül lehet a folyosón. Annak megelőzése érdekében, hogy a nedvesség ne kerülhessen a folyosóra, az építési előírások szerint a folyosó és a fürdőszoba között elegendően nagy küszöböt kell kialakítani.

Külön figyelmet kell fordítani arra, hogy az ajtónyitás szintjének emelése nem megfelelő, és még inkább a probléma minőségi megoldása. Ez az eljárás éppen ellenkezőleg, csak növeli a kizsákmányolás veszélyességi fokát, mert a süllyedés valószínűsége és a különböző súlyosságú sérülések száma sokszor nő.

Alacsony küszöb a fürdőszobában

Ezért kell a fürdőszobában lévő küszöböt másképpen felállítani. Építési kódok lehetővé teszik a padlószint enyhén csökkentését a fürdőszobában. Ez egy nagyon kényelmes platformot hoz létre a padlóra jutó víz tárolására. Ez a lehetőség egy küszöbérték létrehozásának kényelmesebbé, biztonságosabbá és természetesen teljesen kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a víz kívül esik a fürdőszobában.

A fürdőszobában a küszöbértékek különbözőek. És a választás attól függ, milyen célokat követnek a telepítés során. A gyártási anyagok szerint a küszöbértékek a következők lehetnek:

 1. Wood. Ebben az esetben olyan anyagokat használnak, mint a fenyő és a fa. Ők híresek a tartósságukról és nagyon, nagyon hosszú ideig szolgálnak Önnek.
 2. Metal. Ezek a küszöbértékek lehetnek egyszintűek, többszintűek és akár szögletesek is. Fő jellemzője a kopásállóság.
 3. Műanyag. Az ilyen műanyag anyag alkalmas azoknak, akik gondoskodnak a küszöb rendes és könnyű megjelenéséről. Ne feledje azonban, hogy a műanyag meglehetősen törékeny anyag.
 4. Kő. Ezeket a küszöbértékeket helyesen lehet a legtartósabbnak tekinteni, de ugyanakkor a legdrágábbak is. Figyelmet kell fordítani arra a tényre is, hogy egy ilyen küszöb beiktatása a fürdőszobába egyáltalán nem lesz könnyű.
 5. Intelligens küszöb. A közelmúltban ez a küszöbérték nagyon gyakori. Nagy szilárdságú gumiból készült. Az ajtólapra úgy vágódik le, hogy amikor az ajtó nyitva van, a küszöb szinte észrevehetetlen.

A régi sokemeletes épületeknél a küszöb fő funkcióit az ajtókeret faeleme végzi. A panel típusú épületekben azonban a küszöbértékhez hasonló elem ugyanabból a betonból készül, mint a fürdő alja. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az első változat (fa) hamarabb vagy később romlik (elkezd rothadni, elhajlani) a vízzel való érintkezésből. A második a víz és a magas hőmérséklet, semmi sem, és nagyon szép és esztétikailag kellemesnek tűnik.

Műanyag por a fürdőszobában

Felkészülés a létrehozásra

Mielőtt elkezdené létrehozni a küszöböt a fürdőszoba és a folyosó között, megfelelően fel kell készülnie. Tehát először is gondoskodni kell a jogorvoslat elérhetőségéről. Annak érdekében, hogy megvédjék magukat az építési mester alatt:

 • speciális szemüvegek, amelyek segítenek megakadályozni a port a szemébe;
 • kesztyű cementhez és egyéb anyagokhoz való munka;
 • olyan ruhák, amelyek biztosan fedezik a test minden részét;
 • cipők és fejfedők, amelyek nélkül az építkezésben nem lehet:

Miután felkészülsz a jövőbeli eseményre, fel kell készíteni egy helyet a küszöbértékre. Emiatt a régi ajtókeretnek és ennek megfelelően a régi küszöbnek minden bizonnyal le kell bontani. Ha a fenti elemeket már lebontották, alaposan meg kell tisztítani a jövő munkaterületét. Nagyon fontos, hogy előzetesen gondoskodjon az összes szükséges eszköz elérhetőségéről. Szükséged lesz:

 • tartály, ahol előkészíti a ragasztóanyagot;
 • kifejezetten a cementszilárdság kiegyenlítésére tervezett eszköz;
 • építési szint, amelynek segítségével a felületek síkosságát ellenőrzik;
 • három spatula: sima, gumi és behúzott;
 • Bolgár, amelynek különleges fúvókája csempék és porcelán lapok vágására;
 • perforátor, amellyel eltávolíthatja az összes felesleges töredéket;

Ne felejtsük el, hogy anyagot kell készíteni és befejezni. Ezt mérések elvégzésével lehet elvégezni, majd áthelyezik őket porcelán kandallólapra. Ehhez szükség van egy korábban készített bolgárra.

A bolgárnak telepítenie kell az anyát a fürdőszobában

A ragasztóanyagot elő kell készíteni. Ha porcelán kőből készült küszöböt szeretne készíteni, speciális keverékre lesz szüksége, amely segít a burkolat anyagának megbízható és ugyanakkor nagyon magas minőségben történő rögzítésében. Ez a hét, szinte minden hardverraktárban. Az előírásokat az utasításoknak megfelelően kell elkészíteni, amelyeknek a csomagolóedényben (vagy rajta) kell lenniük. Az utasítások szerint a készítményt vízzel kell keverni. Ezt egy speciális tartályban kell elvégeznie, amelyet korábban készítettél. A ragasztót kis részecskékbe öntse vízbe, miközben keverés közben segít a ragasztás jobb minőségének (csomók nélkül).

A küszöb felállítása előtt ellenőrizze a munkaterületet. Meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól, és természetesen talajkompozícióval kell ellátni. Ez biztosítja az összes használt építőanyag magas tapadási fokát.

Összeszerelési folyamat

Ha a munkaterületen szabálytalanságokat észlel, vagy alacsony szinten van, akkor esztrichet kell elvégeznie. Speciális fából készült zsaluzatot kell kialakítani, amely megakadályozza, hogy a habarcs túlhaladjon a kívánt küszöbön.

Annak érdekében, hogy az építőanyag ne tapadjon a fából készült zsaluzathoz, lefedhető celofánnal vagy műanyag fóliával. Csak akkor lehet az előkészített teret tölteni habarccsal. Az emelt oldalakra támaszkodva a keveréket megfelelően kell szintetizálni. A létrehozott felület egyenességének és vízszintességének meghatározásához használja az épület szintjét.

Az esztrich teljes kikeményedése a munka befejezését követő néhány napon belül megtörténik. Ez alatt az idő alatt az esztricht folyó vízzel meg kell nedvesíteni. Ez kiküszöböli a repedés lehetőségét. Miután az anyag végül megragad, el kell távolítania a zsalut. Most kezdődik a küszöb a porcelán kőből, de mielőtt, a kapott felületet le kell fedni egy földi kompozíció.

A csempe hátsó oldalát lefektetés előtt egy ragasztóval kell lefedni. Az osztályokhoz szüksége lesz egy fogazott simítóval. Ez a technika lehetővé teszi, hogy egyenletesen oszthassa meg a megoldást a csempe felületén, ezzel megtakarítva a ragasztóanyagot. Most a kerámia gránit a cementbázisra kerül, és néhány másodpercig nyomódik. A porcelán burkolólapok ugyanolyan építési szinttel egyenrangúak. A fektetést és burkolást követően fugázás szükséges. Ebben az esetben speciális összetételt kell alkalmazni. A csempék ízületére egy gumi spatulával kerül alkalmazásra, hogy ne károsíthassa a porcelán kőlapátot. Amikor az anyag kiszárad, maradványait egy egyszerű szivaccsal távolítják el a cserépről.

Várjon, amíg az oldat teljesen megszárad, majd ellenőrizze a munkájának minőségét. Csak annyit kell tennie, hogy kopogtat a csempe. Ha nincs hang, ami jelzi az üregek jelenlétét, egyáltalán nem aggódhat - minden munkád megfelelően működik. Ez viszont azt jelenti, hogy az Ön által létrehozott küszöb hosszú ideig tart - sokáig.

Miért nem alkalmas az intelligens küszöb a fürdésre?

Egy ilyen küszöb mechanizmusa egyszerű és egyben egyedi. Amikor az ajtó becsukódik, a porozhek óvatosan leengedi az ajtót. A teljes leeresztés után a küszöb elrejti a rést a padló és az ajtó között. Amikor kinyitod az ajtót, az intelligens küszöb némán emelkedik. Meg kell jegyezni, hogy az intelligens küszöbnek a következő előnyei vannak:

 1. Az automatikus szintezés egyedülálló tulajdonságai egyenetlen padlón.
 2. Ez megkönnyíti az összes bérlő egyszerű és akadálytalan mozgását.
 3. Hozzájárul továbbá a hang- és hőszigeteléshez.
 4. Amikor az ajtók zárva vannak, soha nem fognak rajzolások.
 5. A mechanizmus nagyon kényelmes és biztonságos.

Ha az ilyen típusú küszöbnek olyan sok előnye van, miért nem használható a fürdőszobában? Az a helyzet, hogy az intelligens küszöb nem statikus. Vagyis ez a küszöb a szó szokásos értelemben, és az ajtóból merül fel.

Gyönyörű poróhek a fürdőszobában

Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, amikor az ajtó becsukódik, akkor a víz nem kerül ki a fürdőszobából, de amint kinyitja az ajtót, a víz azonnal belerohan a folyosóra, mert már nem tart vissza.

Ezért a tapasztalt fejlesztők javasolják Önt, hogy a fürdőszoba és a folyosó cement küszöb között legyen, kerámia gránit béléssel.
Reméljük, hogy cikkünk segít abban, hogy kényelmes és funkcionális küszöböt hozzon létre a fürdőszobában. Ez a feladat meglehetősen egyszerű, de a közvetlen munkával sok árnyalatot kell figyelembe vennie. Ezért legyen óvatos és minden munkát elvégezzen magas színvonalon, így az eredmény nagyon, nagyon hosszú ideig kérheti Önt.