Legfontosabb > Fürdő

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai padozatot a vízszigetelésről a befejezéshez

A kényelmes, gyönyörű és praktikus padlózat kialakításához meg kell találni az egyensúlyt a padlózat ezen részének és a kívánt befejező padlóburkolat műszaki megoldásának, amely minden fogyasztói minőségét meghatározza.

Itt vannak a legfontosabb problémák, amelyekkel foglalkozni kell:

 1. A vízszigetelés lehetőségei.
 2. A kívánt padlózat alkalmazása.
 3. Az a képesség, hogy elvégezzék a választott lehetőség összes szükséges munkáját a helyiségben, ahol az emberek élnek.

A padlóburkolatok vízszigetelését a több egységből álló ház szabványai követelik meg. Még egy házban is előnyös eszköz - ez a védőszerkezet biztosítja az alapul szolgáló helyiségek biztonságát.

Két fő típusú padló

A legegyszerűbb módja annak, hogy a padlót a fürdőszobában egy egyrétegű vagy elővágott betonpadlón helyezzük el. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a cementhabarcsokon alapuló tartós és merev anyagok minden szükséges rétegét gondoskodjon. Nincs szükség arra, hogy korlátozzuk magunkat a vízszigetelés és az arcréteg kiválasztásában - ezen az alapon bármit tehetünk.

Sok más előregyártott és monolitikus padló, mind a régi, mind a modern, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik. Például acél vagy vasbeton gerendák különböző típusú töltelékekkel, előregyártott betonszerkezetekkel és kerámia elemekkel.

Egy kicsit bonyolultabb a padlózat elrendezése a fürdőszobában fagerendákon - ez a fajta építmény megmaradt a régi épület néhány lakóházában és egyéni házában. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a modern keményfa padlók bizonyos esetekben előnyösek az új építésű házakban, az ilyen fürdőszobai padlóeszköz fontos.

A fagerendák és más típusú padlók padlójára vonatkozó természetes korlátozások ilyen jellemzőkkel társulnak:

 • a fából készült és acélgerendák nagyon megbízható vízszigetelésének szükségessége;
 • a padlószerkezet teherbírásával kapcsolatos korlátozások;
 • a fagerendák jellegzetességeivel és a fapadlóval kapcsolatos deformáció kockázata.

Független készülék a padlóról a fürdőszobában. Padlószerkezet

Saját fürdőszobai padlóeszköz tervezése kézzel elvégezve a házi mesternek először ki kell értékelnie a szükséges felületi kivitelezés technikai lehetőségeit. Itt van az alapszintű kialakítás (alulról felfelé):

 1. Átfedő szerkezetek - leggyakrabban vasbeton lemez.
 2. Szintező esztrich.
 3. Vízszigetelő réteg.
 4. Szintező esztrich.
 5. Padló.

Biztosítani kell, hogy az összes szükséges réteg a padlószerkezet feletti térben a tiszta padló szintjére kerüljön. Ez fontos mind az újépítésű házakban, mind a régiekben, ahol a fürdőszoba padlóját felújítják. Gyakorlatilag minden házban az építtetők biztosítják a szükséges távolságot a padlóról a tiszta padlóra, így a hagyományos konstrukció padlóján minden szükséges réteg elkészíthető, még akkor is figyelembe véve, hogy a fürdőszoba padlója 20 mm-rel alacsonyabb, mint a lakóhelyi tiszta padló.

Lehetséges, hogy a kályhától a tiszta padlóig terjedő térfogat nem lesz elegendő egy vízmelegítő eszközhöz, és jelentős vastagságú elemek padlóburkolatának használatához. Ebben az esetben a saját fürdőszobának padlója a szokásos megoldásoktól bizonyos eltérésekkel megtehető, hogy helyet takarítson meg a terv megvalósításához. Itt van, hogy mit lehet tenni a padlószerkezet rétegeinek vékonyabbá tétele érdekében:

 • az önterülő keverékek legvékonyabb esztricitását kell alkalmazni;
 • vízmelegített padló helyett elektromos fűtést alkalmazzanak;
 • hogy gondoskodjon a bevonat vízszigetelés együtt okletochnoy.

Mindenesetre, figyelembe véve a padlót a fürdőszobában, fontos gondosan mérni a rendelkezésre álló helyet, és rétegenként számolni minden olyan tervet, amelyet a saját kezedben tervez. A padló rétegeinek írott listája, a vastagságukat feltüntetve, teljes mértékben megfelel a szakember szakmai tervezési döntésének.

A munkamód a készülék padlóján a fürdőszobában

A padló minden fürdőszobához kezdődik, amely a vízszigetelés megbízható teljesítményéhez szükséges. Ha a monolit vasbeton padló felülete elegendően egyenletes, ezt az esztrich nem hajtható végre, de közvetlenül vízszigetelhet egy ilyen lemezre.

A vízszigetelés beillesztése tetőfedő papírra történik, amelyet bitumen maszkra ragasztottak. Ez a technológia már több mint száz éve bizonyította megbízhatóságát. A sarkokat gondosan meg kell alkotni - törések és légbuborékok nélkül, és a ruberoid széleit a falakon 50-100 mm-en kell elhelyezni. A küszöb helyén helyezheti el a sávot, idővel a doboz küszöbével kell helyettesíteni, amelyhez a tetőfedő megfelelő burkolatának ragasztásához szükséges.

Ha a tiszta padló magassága az átfedéshez képest nagy, akkor ezt a szintet elérheti lapos extrudált poliuretán hab - EPS, ez könnyebb, mint egy vastag esztrich elrendezése. Az EPPS lemezeket vízszigetelő rétegre helyezett, és a következő réteg az esztrichre tetején helyezkedik el.

A vízszigetelés felett elrendezheti a víz és a csatornarendszer elrendezését - eltakarja a következő esztrichet. A következő esztrich magassága általában magasabb, mint az alsó - 40-50 mm-es vagy annál nagyobb. A fürdőszobai padló önálló kivitelezése, a legjobb, ha azt várjuk, hogy a második vastag esztrich sima felületét nem fogja tudni kezelni a nagy pontossággal. Sokkal jobb befejezni ezt az esztrich egy cement alapú önterülő vegyület. Ilyen egyenletes alapon bármilyen kivitel könnyen elvégezhető - fontos, hogy pontosan ellenálljon a második esztrich felületi szintjének.

A második esztrichek befejezése után itt az ideje, hogy a padlóburkolatot helyezzük el, amelyre időben ki kell választani.

A falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában - hogyan kell helyesen olvasni a kiadványunkban.

Hogyan rendezzen egy fürdőszobát egy fa alatt, amelyet meg kell fontolnod, olvashatsz ebben a cikkben.

A padló kiválasztása a fürdőszobában

Ezt kell mérlegelnie, egy befejezési szintet rendelve.

A leggyakoribb kerámia burkolat tartós, kopásálló, gyönyörű, praktikus a karbantartás és tisztítás során. A hátrányok közé tartozik a hideg érzése és csekély a csúszás veszélye. A padlólap sokkal erősebb, mint a fal, és kevésbé csúszós, homályos felület. Hasznos lehet ilyen padlóburkolat kialakítása sokáig.

A padló a fürdőszobában lehet természetes kő - csak fajták márvány, vágva csempék kis vastagságú, több tucat. Ez egy fényűző kivitel, amely megalapozott tervezési döntést igényel. Márvány és más típusú kő gyönyörű, tartós, kopásálló, de, mint a kerámia csempék, hidegnek tűnhetnek, néha csúszósak.

A linóleum fürdőszoba padló egy egyszerű, olcsó, praktikus kialakítás, amely korlátozott ideig használható. A rajzok kiválasztása nagyon széles, ilyen padló csúszásmentes és még melegebbnek tűnik, mint a cserép. Hasonló előnyei a különleges vízálló laminátumokból, amelyekből a padló a fürdőszobában is elkészíthető. Laminát tapintással érezte, hogy valamivel hidegebb, mint a linóleum

A takaros fürdőszobai tulajdonos a szőnyegből is készítheti a padlót a fürdőszobájába. Ez nagyon kellemes az érintéses bevonathoz, amelyet csak a fröccsenő víz ellen kell védeni, és készen kell állnia annak gyakori cseréjére az elkerülhetetlen fröccsenések gyorsított meghibásodása miatt.

A fürdőszoba fából készült fa padlója a környezetbarát természetes bevonat szépségét képviseli, de technikailag kockázatos a magas páratartalom okozta huzalozás és egyéb hatások miatt.

A legjobb, ha ilyen mahagóni padlót készítünk - a vörösfenyőből vagy a tölgyből nem rothad, előnyös a rönkökre rakni -, hogy az alsó részből szellőzzenek.

Lehetőség van olyan lapok használatára is, amelyeket minden oldalról bőségesen kezelnek vízálló lakkal.

A modern önterülő padlók egyéni fürdőszobához mindenki számára elérhetőek. Az ilyen típusú padló gyönyörű, nagyon egyenletes, "természetes kő alatt" minta alapján, könnyen kezelhető a saját kezével. A hátrány - a szokásos sok más emeleten - egy hideg felület érzése, valamint észrevehető szagú szintetikus jellegű illat hozzáadásakor.

A legérdekesebb, gyönyörű és meglepően meleg az érintők padlóján egy otthoni fürdőszobából egy lapcsőből. Felismerhető megjelenés, lágyság és melegség teszi kényelmessé és otthonosvá az ilyen bevonatú helyiséget, és megfelelő tartóssága és gondos kezelése biztosítja a hosszú távú működést.

Padlóburkolatok fából készült gerendákon

Amikor egy fapadrót fürdőszobai padlóra tervezünk, két technikai feladatra van szükség:

 1. Ne terhelje túl a gerendákat, amelyek teherbírása alacsonyabb, mint sok más típusú padló
 2. Biztosítsa a gerendák szigetelését a nedvességtől és különösen a közvetlen áztatástól.

Ha a gerendák elég erősek, akkor egy, a 70, 60 vagy akár 50 mm vastagságú vékony vasbetonlemezeket rendezhet, és bármilyen padlót saját kezével is végezhet, mint egy vasbetonozott házban.

Rendkívül kockázatos, de nagyon valóban a bevonat finom, rendkívül precíz kivitelezésével, köztük köztes padlóval, például OSB lemezekkel - különösen a tetőfedő anyag vízszigetelésére. Ezeken a táblákon a rönkházak és a burkolólapok kerámia burkolatokkal is elrendezhetők. A kész padló sík ilyen fürdőszobához laminált, linóleum, szőnyeg, parafa lerakására alkalmas.

A legmegbízhatóbb vízszigetelő réteg fagerendákra - szilárd vagy hegesztett szilárd rozsdamentes acéllemez. Az otthoni kézműves, aki rozsdamentes acéllemezt raklap formában rendelhet vagy készíthet, biztos lehet abban, hogy a gerendák sem nedvesek, sem rothadók.

Helyes és kiegyensúlyozott padló kialakítás

Számos otthoni kézműves számára a tervek elkészítése és felszerelése saját kezűkkel egyszerűbb, mint eldönteni, hogy hogyan takarja le a padlót. A sikeres és kiegyensúlyozott döntéshez a határozott és érthető prioritások logikájának betartására van szükség. Íme egy példát a nemi problémák problémáinak módszeres érvényesülésére a saját fürdőszobában:

 • Az előre tervezett típusú padlóburkolat alapján meghatározzák a padló minden rétegének összetételét és vastagságát a designer fürdőszobájában.
 • Minden meglévő fejlett műszaki kommunikációt és azok hatását a padló végrehajtására ellenőrzik.
 • Amikor minden technikai probléma megoldódott, akkor az arcréteg tisztázásához használhatja. Talán a technikai oldalról gondolkodik a tervezési döntés. Amint bizalom van az ilyen padló és a bevonóanyag rétegeinek kialakításának helyes megválasztásához, munkába állhat.

A pontosság és a figyelmes mesterek lehetővé teszik, hogy alaposabban végezzenek sok munkát, mint a szakemberek.

Fürdőszoba padló - készülék vízszigetelés és burkolat

A fürdőszoba javítása, különösen, ha kézzel történik, nehéz, drága esemény, amely sok időt és energiát igényel. A tapasztalatlan kézművesek fő csapata a padló a fürdőszobában. Ennek a pótolhatatlan helyiségnek a mikroklímája a felhasznált anyagoktól a nedvességtől, a hőmérsékleti ingadozásoktól és a súlyos terhelésektől való fokozott ellenállást igényli.

A padlózat főként vízszigetelő funkcióval rendelkezik, amely védi a beton alapot a vízzel való érintkezésből adódó károktól. Ez a cikk megmondja, hogyan kell kiválasztani egy anyagot a padló felé nézni, szintet tenni és vízzárni is.

Mikroklimatikus fürdőszoba

A padlóburkolat olyan anyag, amelyet a padló betonburkolatának bontására használnak a javított helyiségekben. Megjelenése és teljesítménye a felhasználási hely körülményeitől függ. Ebből a szempontból a fürdőszobát igényes, összetett helyiségnek tekintik, ahol a negatív tényezők egész komplexuma befolyásolja a díszítést.

A fokozott levegő páratartalma, közvetlen vagy közvetett vízzel való érintkezés, hőmérsékletváltozás, forró gőz okozhat korai kopást és az anyag dekoratív tulajdonságainak elvesztését. Javítás tervezésekor ügyeljen arra, hogy a felhasznált anyagokat a következő tényezők befolyásolják:

 • Magas páratartalom. A fürdő belsejében lévő páratartalom a higiéniai eljárások elérése után 80-90% -os, ami negatívan befolyásolja a vízzel szemben ellenálló anyagokat. Vízzel való érintkezéskor a padlóburkolat repedezett, duzzadt, buborékolt, rothadó, felhasználás nélkül használatos a tervezett élettartam vége előtt.
 • Hőmérséklet ingadozások. Zuhanyzó vagy kádfürdő esetén a szoba belsejében lévő hőmérséklet emelkedik, majd élesen csökken. Ezért a padlóburkolatot olyan anyagok felhasználásával kell lefedni, amelyek nem esnek a hőmérséklet-bővítés hatálya alá.
 • Gomba és penész. A penész vagy gomba kialakulása problémát jelent a magas páratartalmú és elégtelen légkeringésű fürdőszobákban. A meleg, nedves környezet kedvező "talaj" a mikroorganizmusok fejlődéséhez, amelyek bomlást okoznak, megrongálják a bevonat megjelenését.

Fontos! Ha felújítást tervez, fontolja meg, hogy a fürdőszoba padlója vízzel, hőmérséklet ingadozásokkal, gőzzel, káros penész mikroorganizmusokkal van kitéve. Mindezek a tényezők negatív hatással vannak a padlóra. Ezért a bélést olyan speciálisan kifejlesztett anyagokkal végzik, amelyek víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, és amelyek ilyen nehéz körülmények között legalább 10-15 évig tartanak.

A padlóra vonatkozó követelmények

A saját kézzel történő javítások elvégzésével nehéz a tapasztalt kézművesek segítsége nélkül, mert meglehetősen nehéz választani egy olyan anyagot, amely a fürdőszobai mikroklímán szolgál majd szakmai segítség nélkül. Nem minden padlóburkolat alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben, magas nedvességtartalommal, alacsony porozitással és abszorpcióval, stresszel szembeni ellenálló képességgel kell rendelkeznie.

A fürdőszoba padlójához nem kellett néhány évvel a telepítés után megváltoztatni az olyan anyagokat, amelyek megfelelnek a következő követelményeknek:

 1. Ellenáll a nedvességnek. A fürdőszobában a vízzel való érintkezés ellen nem biztosított a felület, de a padló a lógó zónában van. A bevonat magas levegővel, meleg gőzzel, kondenzátummal befolyásolja a levegőt, nem is beszélve olyan esetekről, amikor vízvezetéktörés miatt vészhelyzetben szivárognak. Ezért a padlóburkolat anyagainak maximális védettséget kell biztosítaniuk a nedvességgel, minimális porozitással és abszorpciós kapacitással.
 2. Mechanikai szilárdság. A fürdőszoba javításánál figyelembe kell venni, hogy a padlóburkolat magas mechanikai terhelésekhez ütközik, mivel nehézgépeket és egészségügyi berendezéseket tartalmaz. A kiváló minőségű anyag a padló felé nézve ellenáll a rázkódásnak, a külső hatások nem károsítják.
 3. Alacsony nedves felületi csúszási arány. A nem megfelelően megválasztott padlózat gyakran okoz súlyos sérüléseket az esések miatt. Ezért a tapasztalt kézművesek javasolják, hogy figyeljenek az anyagokra, megkönnyebbüléssel, durva felületen, amely még nedves sem válik csúszósá.

Figyelj! Ha rövid időn belül meg kívánja javítani a fürdőszobát, válassza a vízszigetelést és a padlót a nedvességtartalom maximális védelmére. Ez a követelmény nemcsak a kikészítésre, hanem a gitt, habarcs, esztrichre is vonatkozik.

Padlóeszköz

A panelekből, téglákból és tömör betonból készült tipikus többemeletes házak szaniter termékeinek padlóburkolata csak dekoratív alapanyagban különbözik. Ha a közelmúltban épült házakban a "do-it-yourself" fürdőszoba javítása leggyakrabban a bélés helyettesítése, majd a "Sztálin", a "Hruscsov" és még inkább a korábbi évek épületében áll, komolyabb rekonstrukcióra van szükség. A ház fürdőszobájában lévő padló több anyagból áll, amelyek a padló "vízszigetelő süteményét" alkotják, az alábbiak szerint:

 • Átfedés. A legmodernebb házak padlóburkolata betonlapokból készült, de a korábban épült faépületek épületében gyakran használták. A beton jobban ellenáll a nedvességnek, de a folyadék a betonlemez repedéseibe és pórusaiba behatolva az anyag fokozatos megsemmisülését eredményezi.

Hogyan készítsük el a padlót a fürdőszobában

Lehetséges, hogy a padlót a saját kezével a fürdőszobába rendezik, a legfontosabb, hogy előzetesen megismerkedjenek az árnyalatokkal. A fürdőszoba javítása nagyon nehézkes folyamat, bár a szoba elég kicsi. Ennek fő oka a nagy csövek és kommunikáció jelenléte. Ezért a tervezést és a javítást alaposan meg kell közelíteni. A fürdőszoba padlója különös figyelmet igényel, különösen, ha a projekt biztosítja a fűtést. Ahhoz, hogy gyönyörű padlókat készítsen, amelyek megfelelnek az összes biztonsági követelménynek és hosszú élettartamúak, alaposan meg kell vizsgálni a szakértők összes tippjét és ajánlását.

Tervezés és kivitelezés: a fürdőszobai eszköz önállóan

A standard fürdőszoba mérete nem haladja meg a négy négyzetmétert, és néha még kisebb. Ilyen körülmények között nem könnyű elhelyezni mosdót, wc-t, kádat vagy zuhanyt, így szabad hely marad. Ezért először gondosan mérlegelnie kell a helyiség kialakítását és elrendezését, a felhasznált anyagok listáját és a költségbecsléseket. Attól függően, hogy a befejezés hogyan lesz, ki kell választania a padlóburkolási opciókat.

A padló felszerelése a legtöbb időt veszi igénybe, mivel több lépcsőben történik, és minden rétegnek időt kell hagynia szárazon. Ennek eredményeképpen fog kinézni egy réteg torta a vágás.

Különös figyelmet kell fordítani a padló megválasztására, mivel ki kell egészíteni a fürdőszoba kialakítását.

A padló elrendezése:

 1. Hengerelt vízszigetelő anyagok beton alapon történő elhelyezése.
 2. A beton esztrich vastagsága körülbelül 50 mm.
 3. Folyékony vízszigetelés alkalmazása.
 4. Töltőszintező esztrich.
 5. Padlóburkolat elhelyezése.

A hőszigetelt padló felállításakor a kiegyenlítő csatlakozó feltöltése során a szükséges kommunikáció kerül.

Amikor egy magánházban lévő fürdőszobát rendeznek, először egy öntvényalapot öntünk be, amely beton mennyezetként jelen van az apartmanokban.

Tippek varázsló: hogyan lehet szépen és biztonságosan elkészíteni a fürdőszobát

A fürdőszoba padlóburkolatára különleges követelményeket támasztanak: csúszásmentes, vízálló, esztétikus megjelenésű és hosszú élettartamú. Ezenkívül az anyagot könnyen tisztítani kell a piszoktól és a vízkőtől.

Egy nagyszerű lehetőség a fürdőszoba elrendezésére parketta.

Milyen fürdőszobai bevonatokat használt:

 • Csempe. Ez ellenáll a kopásnak, könnyen tisztítható, nagy színválasztékkal és modellekkel rendelkezik. A padlóhoz csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkező speciális durva csempe készül. A bevonat hátrányai közé tartozik a hideg, de a "meleg padló" rendszerrel kombinálva ez a hátrány jelentéktelen. Azokban a területeken is, ahol egy személy mezítláb lesz, elhelyezhet aquamatot vagy egy speciális matracot.
 • Laminált vagy parketta. Ez az anyag meleg és kellemes tapintású, esztétikus megjelenésű. A fürdők számára speciális fából készült, fokozott víztaszító tulajdonságokkal és antiszeptikus kezeléssel a penész ellen. De helytelen telepítés vagy jó árvíz esetén az anyag felhasználhatatlanná válik.
 • Linóleum. Olcsó anyag, széles színválasztékkal, amely könnyen tisztítható és tisztítható a szennyeződéstől. A fürdőszobában válasszon csúszásmentes linóleumot. A gomba és a penész nem rajzolódik rajta, ha gondosan lezárja a varratokat.
 • Ömlesztett padló. Ez egy modern anyag, amelyet jelenleg használnak gyakrabban, mint mások a fürdőszobák elrendezésében, mert nagy vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran fel van szerelve a "meleg padló" rendszerrel. Rajzolva, akkor is választhat, akár 3d formátumban. De az önterülő padlók költsége meglehetősen magas, de az újonnan érkezők nem tudják elsőként elsajátítani a technológiát.
 • Cork. Ez egy természetes, nagyon meleg és teljesen csúszásmentes anyag. Nem szívja fel a nedvességet és a szagokat, nem forrni kezd, és nem rothad. A hiányosságok közül kiemelhetjük, hogy a színek kiválasztása korlátozott.

Ha a telepítést alkalmazott "meleg padló" technikával, akkor a használat csak egy héttel az összes réteg teljes száradása után indítható.

Mi megoldjuk a problémát: hogyan kell kitölteni a padlót a fürdőszobában

A padlóhoz hagyományos cement-homok, vagy speciális, önterülő keverék használható, amely polimerekből és más töltőanyagokból áll, és így tökéletesen simák a padlót erőfeszítés nélkül. A mester azt választja, melyik anyaggal dolgozik leginkább kényelmesen.

Miután a padlót a fürdőszobába öntte, vízálló laminált anyaggal lehet készíteni

Lépésről lépésre:

 1. Először elkészül a munka előkészítése: a jövőbeli nyakkendő magassága lézerrel vagy normál vízszinttel van jelölve.
 2. A perem mentén a világítótornyok egymástól egy méter távolságra vannak felszerelve.
 3. A megoldás elkészítése az utasításokban megadott arányokkal összhangban. Lehetőség van egy betonkeverőgép és egy speciális fúvóka használatára egy fúrógépre vagy egy építőipari keverőre.
 4. A tér tele van megoldással a jelzőfényeken. Ha hagyományos cement-homok keveréket használtak, akkor azt egyenletesen ki kell egyenlíteni, hogy a padlókat egyenletesen öntsük.
 5. Az önszabályozó keverék mellett használjon tűgörgőt a levegő eltávolítására.

Teljes szárítás után az esztrich lefedhető linóleummal, rétegelt lemezekkel vagy cserépdarabokkal.

Az esztrich kitöltése csak pozitív hőmérsékleten (optimálisan + 25 ° C) és nedvességtartalomnál legfeljebb 70-80%. Ugyanakkor a szobában nem lehet vázlat.

Meg kell jegyezni, hogy a fürdőszobában lévő padlónak a lakás legalacsonyabb szintjén kell lennie annak érdekében, hogy elkerülje a helyiség elárasztását, például amikor egy cső átszakad. A küszöböt kissé felemelheti, hogy a víz ne áramoljon túl.

Hogyan készítsek el egy fürdőszobai padlót egy magánházban a saját kezével

Egy magánházban a fürdőszoba padlóelemének sajátosságai vannak. A padlóburkolatok mind beton, mind pedig fa alapra helyezhetők. Mindenesetre meg kell követned néhány olyan szabályt, amelyet magánházak számára biztosítanak.

Rendezze el a padlót egy privát házban, akkor saját, a legfontosabb dolog - előkészíteni a szerszámokat és anyagokat a munka

Általános ajánlások:

 • Az alagsor nélküli magánlakásokban a padlóburkolatokat maximálisan fel kell melegíteni vagy "meleg padló" rendszerrel kell felszerelni.
 • A padlón egy létrát csatlakoztathat a csatornahoz, amelyen keresztül a véletlenül kifolyt víz eltávolítható. A padlót le kell dönteni.
 • Ha a bevonat fektetése fa alapra történik, akkor minden rothadt táblát és gerendát ki kell cserélni.
 • Annak érdekében, hogy egy fa padlóra fektetve a csempe ne hajlítsa az ember súlyát, tovább kell erősíteni.
 • Javasoljuk, hogy minden fából készült szerkezeti elemet fertőtlenítőszerrel lefedjenek a penészképződés megelőzése érdekében.

A magánházban, amikor telepíti a padlót a fürdőszobában, fokozott figyelmet kell fordítania a vízszigetelésre.

A padló regisztrálása a fürdőszobában (videó)

A padlóburkolatok behelyezése a fürdőszobába hosszú időbe telhet, de ha helyesen történik, hosszabb ideig tarthat javítás nélkül. A kezdőknek meg kell fontolniuk a fürdőszoba padló minden lehetséges megoldását, majd választaniuk kell a megfelelő módszert.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai padlót egy magánházban?

Lehetetlen lehet bizonyos helyiségek nélkül élni, miközben magánházban vagy lakásban élnek. Ilyen helyiség például egy fürdőszoba és egy fürdőszoba. Gyakran össze vannak kapcsolva egymással. A fürdőszoba dekorációjának és weatherizációjának a megközelítése eltér attól, amit egy magánházban kell elvégezni. Különösen ez a kérdés a nemre vonatkozik. Mi a legjobb módja annak, hogy egy magánház fürdőszobájába jusson? Ezt tárgyalja a cikk.

Alapvető követelmények

A kérdés mély megértése a minőségi eredmény kulcsa. Ha ez a megközelítés a magánházban lévő padlóra vonatkozik, akkor meg kell tudni, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie. A csúcspontok közé tartozik:

 • jó hőszigetelés;
 • a vízszigetelés megfelelő megközelítése;
 • a befejező anyagok megfelelő választéka;
 • átgondolt megközelítés a kommunikáció kiépítéséhez;
 • mechanikai szilárdság;
 • ellenáll a nehéz terheléseknek.

Ha a lakás a házban nincs az első emeleten, akkor a megközelítés a szigetelés a fürdőszoba padló nem igényel különös figyelmet. Ez annak köszönhető, hogy a helyiség alulról felmelegszik, ami hőszigetelést biztosít. Egy magánházban a helyzet más és a padló további szigetelést igényel. Ez különösen igaz, ha nincs alagsor a ház alatt. A második pont, amely különös figyelmet igényel - a vízszigetelést.

A mikroklímát a fürdőszobában magas páratartalom jellemzi. Ez azt jelenti, hogy a kondenzáció a falakon és a padlón felhalmozódik. El kell párolognia, és el kell távolítani a levegő tömegével, és nem szabad felszívódni a föld alá. Ennek az eredménynek a megvalósításához különös figyelmet kell fordítani a vízszigetelésre.

A fürdőszobában lévő padló befejezése klasszikus megoldást kínál, de a bélés kiválasztásánál figyelembe kell venni az alapozás stabilitását a nedvességre. Ezenkívül a bélésnek nem szabad káros károsanyag-kibocsátása a működés során. Néhány fogyasztó inkább meleg padlót szeret a fürdőszobában, mások egyszerűen elrejtik a kommunikációt csövek formájában a padlón. Ezt a pontot figyelembe kell venni tervezése során, mivel ez hatással lesz az esztrich magasságára.

Egyes típusú vízvezeték szerelvények nehézek, ami azt sugallja, hogy a padló kellően tartós és maga a padlószerkezet, hiszen a vízvezeték szerelvény súlyán kívül az utasok súlyát is figyelembe veszik.

Előkészítő szakasz

Könnyebb átmenni a fürdőszobában, ami az új házban befejeződik. A régi fürdő megváltoztatásakor jelentős erőfeszítéseket kell tenni. Mivel a beavatkozás megkívánja a padlót, teljesen fel kell szabadítani a teljes felületét. Ehhez minden fürdőszobát és egyéb terméket el kell távolítani a fürdőszobából. A következő lépés a régi bevonat teljes szétszerelése. Ha egy cserépről beszélünk, azt egy perforatorral vagy egy jackhammerrel kell leütni. Manuálisan ez eléggé problémás.

A felület eltávolítása után gondosan ellenőrizni kell a felületet. Meg kell javítani minden betonlap vagy más alapzat károsodását. Ez egy cement-homok habarccsal történik, adalékokkal vagy cserépragasztóval. Mindez attól függ, hogy mi van raktáron. Amikor a megoldás a lyukaknál elegendõ erõt nyer, elkezdheti a padló alapozását a fürdőszobában. Erre a célra az akrilgyanta alapú speciális készítményeket használnak. Ezenkívül gombaellenes vegyületeket is alkalmaznak, amelyek kizárják a penész lehetőségét.

Az előkészítő fázis következő lépése a vízszigetelés. Három módon hajtható végre:

 • tekercs anyag;
 • masztix;
 • membránok.

A padlóra helyezett tekercs anyag a tetőfedő anyag modern változata. Alapja üvegszál, ami növeli az anyag szilárdságát a telepítés során. A tekercs anyag rögzítése bitumen maszkírozáson történik. Ez utóbbi a szobát lefedi, így a falak átfedése 20 cm, a szigetelés 15 cm átfedés esetén a padlón van a fürdőszobában, az összes ízületet gondosan elkenik tömítőanyaggal. A masztixok különböző anyagok alapján készülnek. Alkalmazása hagyományos ecsettel vagy hengerrel történik.

Különös figyelmet kell fordítani a padló és a fal összekötésére. Egy speciális szalagot helyeznek el a kívánt szigetelést biztosító sarokba. A masztikát egyes esetekben több rétegben alkalmazzák. Minden szünet után száradni kell. A munka folytatható a csomagoláson feltüntetett időszak várakozásával. Vízszigetelő anyagként különböző membránokat lehet használni, amelyek PVC-ből vagy mesterséges gumiból készülnek. A vásárlás előtt pontosan ki kell deríteni, hogy hogyan hatnak a membrán és a folyékony cement.

Esztrichbetöltő

A durva kivitelezés utolsó szakasza az esztrich kitöltése. Az első dolog, amire szükséged van, hogy megtudd, hogyan kell felemelni a padlót, hogy kényelmesen mozogjon a fürdőszobában a padló befejezése után. Ha szigetelést tervezünk, akkor annak vastagságát is figyelembe kell venni. Ezenkívül a szigetelést követően a szigetelés egy másik vízszigetelő réteggel van bevonva, amely védi a beton habarcs hatásaitól. A padlóburkolat nagyobb szilárdsága érdekében jobb megerősítésre van szükség a belső megerősítéshez. Ezeket egymásra rakják úgy, hogy egy 10 vagy 15 cm oldalú cellát alakítanak ki.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse az esztrich szükséges szintjének elérését, lézersugarat tervezhet a falak körüli szintről, vagy festékkazetta segítségével. Valaki saját maga választja meg a jelzőfények telepítésének lehetőségét, amely szerint a padló felületét a szabály segítségével húzzák meg. Egy cső vagy bármilyen erős fémprofil jelzőként használható. A tárgyak vízszintes szinten vannak a fürdőszoba padlóján. A köztük lévő távolságot úgy választják ki, hogy szabályszerűen működjön. A fal melletti padlón lévő profilokat a falról 30 cm távolságra kell elhelyezni.

Töltse fel a megoldást, ha a ragasztó, amelyen a jeladó rögzített, teljesen száraz. A standard oldatot 3-tól 1-ig terjedő arányban állítjuk elő. A lágyítószereket és a töltőanyagokat vetíthetjük szitázások és hasonló anyagok formájában. Az anyagot a padlóra helyezzük a kioltott jelzőfények közé. Ezután megjelenik a szint. A jelzőtáblákat fokozatosan lebontják, a fennmaradó helyet pedig habarccsal borítják és a felületet simítóval simítják. Annak érdekében, hogy a padlón levő esztrich erőssé válhasson, több napig műanyag csomagolást kell lefednie és időnként nedvesíteni. Az utolsó szakasz a bélést a padlóra helyezi.

Egy fapadlóval dolgozzon

Egy magánházat kerettel vagy rönkházzal lehet felépíteni. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszoba padlója is fából készült. A befejező padlózat felszerelésének elvégzése érdekében különleges előkészítési módot kell kialakítani az előkészítési szakaszban.

Munka a bázissal

A fürdőszoba padlóját is gondosan megvizsgálják. Csak ebben az esetben a cél a rothadás és a sérült táblák azonosítása. Ha megtalálják őket, le kell bontani őket, és újakat kell kicserélni. A gerendák szilárdsága mellett meg kell határozni azt a távolságot, amelyen a padlórudakat lefektetik. Annak érdekében, hogy a fürdőszobában lévő padlófelület teljes mértékben ellenálljon a rá gyakorolt ​​súlynak, ügyelni kell arra, hogy a lemaradás olyan távolságra legyen, amely nem haladja meg az 500 mm-t. Ha ez nem így van, további támogatások telepítése kötelező.

A fürdőszobában lévő padlólapokat szilárdan rögzíteni kell. Nem lehet még a legkisebb torzítás is. Szükséges lesz a padlólapok ugyanazon a síkban történő felosztása a horizonton. Bizonyos esetekben bélés szükséges. A fürdőszobában lévő alapot egy primerrel és egy fertőtlenítőszerrel kezelik, majd csak azt követően, hogy a vízszigetelő membrán fel van szerelve. Mindaddig, amíg hozzáférhet a rönkökhöz, elhatárolhatja a szigetelést. Ehhez a vízszigetelést a padlólap alá kell helyezni, majd egy fűtőberendezést kell beépíteni a fürdőszobában.

Befejező padlóburkolat

A burkolat burkolatának elhelyezése a fürdőszobában többféle módon végezhető el:

 • GVL lemezeken;
 • rétegelt lemezen;
 • tervezet alapján;
 • egy vékony esztrichre.

A padló aljának első változatát a fürdőszobában száraz esztrichnek is nevezik. Az aljzat előkészítése után vízszigetelést végeznek. A felső egyenletes réteg expandált agyagból vagy hasonló anyagból készül. Miután vízszintes síkba igazította, a padlón lévő GVL lapok behelyezése megtörtént. Olyan módon vannak elrendezve, hogy biztosítsák a varratok összefonódását. Általában két réteg GVL réteg kerül a padlóra, hogy nagyobb erőt érjen el. A padlón lévő GVL lapok tetején egy alapozó kerül alkalmazásra, és a csempe a szokásos módon kerül beépítésre.

Ha rétegelt lemez alapján kívánja használni a padlót, akkor egy további fa keret is meg van rajzolva, ha a fürdőszobában lévő padlóvázlat nem rendelkezik a kívánt szinttel. Lemezlemezeket helyeznek a felkészült ládákra a padlón. Ezeket a gerendák csavarja a rejtett fejjel öncsavarró csavarokkal. Ez utóbbit részben be kell süllyeszteni a felső rétegbe, hogy megkönnyítse a csempe lefektetését. A rétegelt lemez vízszigeteléssel van burkolva, a csempe pedig a padló tetejére van helyezve.

Egy konkrét esztrich a fa alapzatán helyezkedik el. Ebben az esetben az ilyen beton esztrich vastagsága a fapadlóban a fürdőszobában kisebb lesz, mint a padlólapon. Általában 3 cm-es méretet választunk, amely növelhető, ha a fűtött padló felszerelésére kerül sor. Miután a lapokat vízszigetelő anyaggal kezeltük, egy jól elhelyezett fém vagy üvegszálas hálót szegezünk a padló felületén a fürdőszobában. Ez lesz a padló megerősítő alapja. A zuhanásgátló szalagot a fürdőszoba peremén helyezik el, a világítótornyok ki vannak téve, és egy nyakkendőt öntöttek. Hogyan készítsünk egy padlószobát a földön, amelyet az alábbi videó ír le.

Összefoglaló

Amint láthatja, a magánházban lévő padló önállóan elvégezhető. Ehhez legyen türelmes és megfelelően elemeznie kell az aljzat állapotát. A felsorolt ​​módszerek egyikét kiválasztják. Nem szabad menteni az anyagokat, mert soha nem vezet jó eredményhez.

A padló lefektetése a fürdőszobába egy magánházba

A fürdőszobában előforduló folyamatok jellemzői bizonyos követelményeket támasztanak az összes helyiségben alkalmazott szerkezetek és befejező anyagok számára. A leginkább zavaró eszköz hozza a padlót, mert nagy valószínűséggel kis mennyiségű víz szisztematikusan esik ide. Amikor egy fürdőszobai padlót építenek egy magánházban vagy az országban, számos tervezési lehetőség lehet, attól függően, hogy a padlót betonra vagy fára helyezték-e. Különösen fontos, hogy a második emeleten végzett munkát helyesen végezzék el egy magánházban, hogy megbízhatóan megvédjék az alsó szobákat az áradástól. Ha úgy döntesz, hogy a saját kezedből készít egy padlót, akkor a cikk végén, valamint a mi ajánlásainkkal fotók és videók segítenek neked.

Fürdőszoba padlóra vonatkozó követelmények

Függetlenül attól, hogy milyen padlózatot csinál a fürdőszobában (beton vagy fa), tudnia kell, hogy milyen követelmények vannak a felületen a szobában:

 1. Az egész fürdőszoba padlóburkolatát megbízhatóan védeni kell a nedvességtől, mivel nem zárja ki a bizonyos mennyiségű víz kifolyásának veszélyét. Ez különösen fontos, ha a fürdőszoba a második emeleten található magánházban vagy az országban.
 2. Az állandó magas páratartalom miatt a felületi anyagoknak kiváló nedvességállóságuk van, ami garantálja a bevonat tartósságát.
 3. Mivel sok fürdőszobát helyeznek el a fürdőszobában, el kell rejteni őket a padlószerkezetben, és jó, ha a padlólapon keresztül a nedvességtől elkülönítik a helyet. És ez egy konkrét beton és fa padlóra is vonatkozik.
 4. Az egészségügyi berendezések súlya meglehetősen nagy, kivéve, hogy a padlózatnak el kell viselnie a mosógép vibrációs terhelését.
 5. A helyiség szintjének ebben a helyiségben kissé alacsonyabbnak kell lennie, mint a padlón lévő padlójel. Ez megakadályozza, hogy víz kerüljön a fürdőszobából, amikor elárasztják.
 6. Egy magánházban vagy házban a padló a fürdőszobában az első vagy a második emeleten van értelme egy torzítás a folyosón, amely megy a csatorna felszálló. Ez sok problémát enyhít, ha nagy mennyiségű víz csapódik a padlóra. Ne feledje, hogy ez csak egy vidéki házban, házban vagy az országban lehetséges, a többszintes épület lakásában lehetetlen.
 7. Az emeleten az emeleten lévő ház első emeletén gondosan fel kell melegíteni a szoba kényelmét. Emellett a padló bármelyikében fűthető padló található a fürdőszobában.

Előkészítő munka

Az előkészítő munka egy fából vagy téglából álló házban vagy házban történik ugyanabban a sorrendben:

 1. Először is, a fürdőszobából ki kell távolítania az összes bútort és ki kell venni az egészségügyi felszerelést.
 2. Továbbá a régi burkolat teljesen le van bontva. Nem csak a régi bevonó réteget kell eltávolítani, hanem a régi esztrich vagy más rétegeket is le kell szerelni egy fából vagy betonból.
 3. Ezután a bázis felületét törmeléket tisztítják és megvizsgálják. Ha a beton felületén bármilyen repedés, forgács, lyuk vagy rést talál, mindegyiket gondosan lezárják a javítószerkezettel. Hogyan készítsük elő a faalap készítését, a cikkünkben továbbiakban leírjuk.
 4. Ezután a betonfelületet fel kell tölteni. Ezért célszerű olyan fertőtlenítő behatoló keveréket használni, amely védelmet nyújt a gomba és a penész ellen.

vízszigetelés

Az elsődleges vízszigetelés kézzel végezhető a következő anyagok felhasználásával:

 • A tekercselést modern tetőfedő anyaggal végezzük öntapadó vagy mázas alapon. Célszerű kiválasztani a termékeket gumírozott réteggel. Mielőtt a padlót a fürdőszobába burkolná, a fal alsó részében (20 cm magasságig) terjedő bitumen masztirozással borítják. Miután a tetőfedő anyag szalagjai belül maradnak. Ugyanakkor a szomszédos csíkokat 10-15 cm-rel át kell fedni.
 • Obmazochnaya vízszigetelés. Ezeket a kész kompozíciókat a helyiség falaira helyezzük, hengerrel vagy ecsettel. A falak és a padló ízületét speciális tömítőszalaggal kell ragasztani, amelyet szorosan be kell nyomni az ízületeknél előzetesen alkalmazott bevonószerkezetbe. Ezt követően a padló és a szalag teljes felületét lefedik. 6-8 óra elteltével a kezelés megismétlődik. Egy nap után elkezdheti a további munkát.

Tipp: Ne használjon polietilén fóliát a tetőfedő helyett, mert idővel a betonokkal való érintkezés miatt megváltoztathatja a jellemzőit.

szűrő

Miután elvégezte a vízszigetelést a fürdőszobában, továbbhaladhat a készülék esztrichéhez. Nagyon nehéz megérteni a hálózatról készített fotókkal kapcsolatos műveletek sorrendjét, különösen akkor, ha magad csinálod a munkát, ezért lépésről-lépésre útmutatót kínálunk:

 1. Kezdeni az esztrich magasságának meghatározása. Ne felejtsük el, hogy a kész padlószintnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a padló többi részén. Ezt követően egy zérus szintvonalat alkalmazunk a szoba falaira.
 2. Ha az esztrich magassága 5-7 cm-en belül van, jobb megerősítést biztosítani. Acél rúddal vagy speciális megerősítő üvegszálas hálóval készíthető. Az esztrich, amelynek magassága nem éri el a 3 cm-t, nem lesz nagyon erős.
 3. A jeladó berendezésekhez acélvakolat profilot használhat. A falakról a profilok nem 30 cm-nél közelebb kerülnek meghatározásra, és meghatározzuk a jelvények közötti lépést a szabály hossza szerint. A világítótornyok rögzítik a habarcsot, hogy ne károsítsák a vízszigetelést. Minden profil szintenként jelenik meg.
 4. Miután megszilárdult az oldat a jelzőfények alatt, folytathatja az esztrich kivitelezését. Ebből a célból használhat cement-homok habarcsot, melyet 1 - 3 arányban vagy kész száraz keverékben készítenek.
 5. A megoldást a beaconok közé helyezzük, és a felületük szabályát egyenletessé tesszük.
 6. Az öntés után az esztrichet egy műanyag fóliával borítják be, hogy megérintsék és időnként nedvesítsék be vízzel. Három nap elteltével a film eltávolítható.
 7. Amikor az esztrich teljesen keményedik, folytathatja a kiválasztott padlóburkolat lefektetését.

Fa padló

Egy faházban vagy az országban általában gerendákat használnak, ezért a csempe burkolását a fürdőszobában fából készült alapon kell elvégezni. Amikor előkészítő szakaszban dolgozik a kezével, nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgálja az alapot, és következtetéseket vonjon le a teherbírásáról és tartósságáról. Annak érdekében, hogy alaposabban lefolytassuk a könyvvizsgálatot, szükséges eltávolítani a sétányt és ellenőrizni a naplókat:

 • Rotted vagy repedt késleltetést kell cserélni.
 • Annak érdekében, hogy a padlólapok ne hajlíthassanak a kerámia burkolólapok súlya alatt, a lassítási lépés nem lehet 50 cm-nél nagyobb, különben további elemeket kell felszerelni a lépés csökkentése érdekében.
 • Minden gerendát ugyanabban a vízszintes síkban kell igazítani.
 • A rönk fölött vízszigetelő anyagot helyezünk.
 • Szintén szükséges a durva fapadló javítása. Cseréljük a rontott és repedt lapokat, erősítjük a ráncos elemeket.

Tipp: az összes szerkezeti elem nedvességtől való védelme érdekében a durva padlóburkolatokat és a késleltetéseket antiszeptikus és víztaszító vegyületekkel kell kezelni.

 • Ha a csempe lefektetését nem a GVL vagy a rétegelt lemez egyenirányító rétegén végzik, hanem közvetlenül a táblákon, alaposan meg kell tisztítani a régi festékeket és lakkokat.
 • Az előkészítő szakaszban lehetséges további padlóburkolás. Ehhez a késleltetés között helyezhetünk el expandált agyagot, ásványgyapotot vagy polisztirol lapokat.
 • A fapadló szellőzésének biztosítása a padló alatt (függetlenül attól, hogy gipszkartonra, rétegelt lemezre vagy közvetlenül a padlólemezekre helyezi a csempeit), rögzítse a padlólap közötti rést. Az összes fal mentén 1 cm széles szellőzőrést tartunk fenn.

A faanyag felhelyezésének módjai

Annak érdekében, hogy ne kelljen fotót vagy videót keresni a neten arról, hogyan csempézheti a fapadlót, többféleképpen is leírjuk. A mi áttörések segítenek Önnek mindent elérni.

Fektetés a táblákon

Vékony esztrich

GVL alap

A hálózatban sok képet talál, amely bemutatja, hogyan kell elvégezni a beállításokat a GVL használatával. Hogy világosabbá tegyük, megadjuk ennek a módszernek a sorrendjét:

 1. A tábla alapját antiszeptikus impregnálással kezeljük és vízszigetelő anyaggal borítjuk. Ebből a célból műanyag fólia, üvegin vagy más tekercs anyag felhasználható.
 2. GVL lapok a futás során. Mivel nyílászáró csuklójuk van, a szomszédos lapokat a reteszelő rész mentén ragasztják össze, és öntőcsavarokkal erősítik meg őket. Nem szükséges rögzíteni a gipsz szegek csavarjait a közepén és a kerület mentén a fa alapra.
 3. A burkolat alatt a burkolat alatt különösen tartósnak bizonyul, a GVL lapokat két rétegben lehet elhelyezni. Ebben az esetben a rétegek varrása nem esik egybe.
 4. Ezt követően a GVL-t egy primerrel kezeljük. A szárítás után a padlót le lehet fektetni.

Rétegelt lemezek, forgácslap vagy forgácslemez elhelyezése

Videó utasítás a fürdőszobában lévő padlóburkolat eszközén:

Fürdőszoba egy magánházban 6 részletezett szakaszban

Tágas belső tér

Most megpróbáljuk kitalálni, hogyan készítsünk el egy fürdőszobát egy magánházban, nem javasolok egy konkrét projektet - a méretek eltérőek lehetnek. Az ilyen helyiségnek azonban minden esetben közös jellemzői vannak, mivel vízellátás és csatornázás van.

Ráadásul a szaniterek 99% -a kerámia burkolólapokat használ. Ezt szeretném elmondani, és megmutatnám a videót ebben a cikkben.

Fürdőszobai szerelvények

1. szakasz - Szennyvíz

Kerülje a derékszöget

Rendszerint nem vízellátó rendszerrel, hanem szennyvízzel kell kezdeni:

 • függetlenül a magánházban lévő fürdőszobától, akkor a csatornát az utcára kell vinni, ahol tárolótartályt vagy szeptikus tartályt kell felszerelni;
 • A csövek elhelyezésekor a jobb oldali szögek elkerülésére van szükség, mivel ez elzáródás veszélyét hordozza magában. Ezért, ha szükség van a 90-es elforgatásra, akkor két, 45 vagy 30 ° -os szerelvényt használhat 30 vagy 30;
 • Ezenkívül, ha a csővezeték-szakasz meghaladja az 5-6 métert, akkor egy auditot kell telepíteni rá. Ha elegendő a házba ágyazni, akkor az utcán szükség van egy akna-nyílásra;

Ellenőrzés az aknában

A szükséges pályák táblázata

 • amikor a saját kezű szennyvizet kezeli, az utasításnak meg kell felelnie egy bizonyos lejtőnek, amit a fenti táblázatban feltüntetnek;
 • az a tény, hogy a lejtés növekedése vagy csökkenése azt eredményezi, hogy a szilárd csapadék nem lesz lemosva - a víz egyszerűen keresztülfolyik rajta, anélkül, hogy lemenni a csőfalról;
 • Észrevetted, hogy nincs 32. cső az asztalhoz, amelyet mosogatógépekhez és mosógépekhez használnak. De ilyen esetekben az áramlás kényszerül, így ha technikailag szükséges, az építés még egy kis ellentámadást is lehetővé tesz;

A fő eszköz házi szeptikus tartály

 • Természetesen tehetsz egy szivattyúval a leeresztéshez, de ez nem higiénikus, és a szaga eloszlik az egész birtokban;
 • ezért szeretném elmondani, hogyan készítsd el a házi készítésű vasbeton tartályt - ez sokkal olcsóbb, mint vásárolni egy boltban;
 • Az első két tartály, amelyet a vázlatos diagramban látunk, durva szűrőként szolgál - a nehéz részecskék egyszerűen az aljára süllyednek;
 • a harmadik tartály máris egy finom szűrő, de a legjobb, ha egy homokrétegbe mélyítik, ott a szennyvíz nem zavarja meg;

Távolság a szeptikus tartálytól a többi objektumig

 • Ha szeptikus tartályt építünk, akkor ne felejtsük el, hogy ez egy potenciálisan veszélyes tárgy a környezet számára. Ebben a tekintetben meg kell telepíteni egy bizonyos távolságra a többi objektumtól;
 • ezek a távolságok a tetején lévő ábrán jelennek meg, és ha ragaszkodnak hozzájuk, akkor az egészségügyi fertőzési állomással vagy a szomszédaival nem lesz probléma;

Tar, ez egy nagy vízszigetelés.

 • a szeptikus tartály különböző tárgyak távolsága mellett minden tartálynak vízállónak kell lennie, és a legjobb, ha ezt a kátrányt használják, legalábbis a legalacsonyabb árat;
 • ha Észak-Oroszország régióban élsz, akkor valószínűleg megkérdezik, hogyan kell szigetelni a csöveket, mivel néhány helyen a talajfagyás mélysége eléri a két métert;
 • az ásványgyapotból, a habosított műanyagból és az extrudált polisztirol habból készült speciális palackokat az üzletekben értékesítenek, de ez meglehetősen drága. Szeretném egyszerűen csempézni ásványi (bazalt) gyapjúcsövet és lezárni a szigetelést tetőfedő anyaggal a vízszigeteléshez.

A csövek árokban történő elhelyezésekor homokot kell feltölteni, a csővezetéket a kívánt lejtés alá kell elhelyezni, és fel kell tölteni 50-100 mm-es homokkal. Ezután öntsön homokkal bőven vízzel, és azonnal leül (20-30 percen belül), miután a csöveket talajjal lehet dobni.

2. szakasz - Vízvezeték

Bemerülő szivattyú beszerelése

A vízfelvételhez (ha persze nincs házilag központosított vízellátás), akkor egy kút vagy kút víz alá merülő szivattyújára van szükség. Az ilyen egység kapacitása függ a családban elfogyasztott vízmennyiségtől, de a hangerő megértéséhez használhatja az alábbi táblázatot.

Vízfogyasztás egy óra alatt különböző fürdőszobákban

Bemerülő szivattyú csatlakoztatásának vázlatos rajza

Feltételezzük, hogy a szükséges szivattyút választotta, és ugyanakkor figyelembe vette az áramlási sebességet (dinamikus szint) a szünetmentes vízellátás biztosítása érdekében. Olyan szivattyúállomást is be kell szerelnie, ahol biztonsági tartály, érzékelők és automatizálás kerül telepítésre.

A legkényelmesebb módja ennek a gödörben található, amely fel lehet szerelni a házban vagy bármelyik melléképületben. Tehát elrejtheti az egész állomást, hogy ne zavarja.

Úgy néz ki, mint a kúttelep.

Függetlenül attól, hogy a kút távolsága a házhoz és a mélységéhez tartozik-e, meg kell felépíteni a búvárszivattyú elektromos kábeleit. A legmegfelelőbb mód a csatlakoztatáshoz egy négy bemeneti kimenettel rendelkező csatlakozódoboz használata, amint azt a felső fotó mutatja.

De ez nem mindig lehetséges, és néha meg kell csinálni a kapcsolatot az árokban. Ehhez használja a hő zsugorodását - ez a szigetelés nem teszi lehetővé a nedvességet és a nyugodt lelkiismeret használatát a föld alatt.

Egy 32 mm átmérőjű polietilén tömlőt egyértelműen használnak a szivattyú elosztóegységhez való csatlakoztatására (egyesek fém alapú laminátumot használnak, de ezt nem javaslom). A tartalék tartály mérete fontos - minél nagyobb a kapacitása, annál kisebb a motor indításának és leállásának száma, de háztartási célokra nem lesz szükség több mint 100 literre.

Az érzékelő gyári beállításai lehetővé teszik a szivattyú 2 atmoszféra elindítását és 3 atmoszféra megállítását. De ha meg akarja növelni ezt a szakadékot, akkor felveheti a felvételt 1,5 atmoszféra és 5 atmoszféra felett.

Polipropilén forrasztási szakaszok

A forrasztás mélysége és ideje, a mérettől függően

Ha a fűtésre legfeljebb 90 mm átmérőjű polipropilén csöveket használnak, a 20. csövet általában vízvezetékhez használják. Ügyeljen a hegesztés mélységére és idejére a fenti táblázatban. Ez nagyon fontos, mivel az elégtelen mélység és a várakozási idő gyengé teszi a forrasztást, és ezeknek a paramétereknek a megléte a cső közepén és az átmérőjének szűkülésével jár.

Minden PPR cső hagyományos módon van felosztva - ez PN-10 és PN-16 (csak hideg vízre van szánva) és megerősített - ezek PN-20 és PN-25. Természetesen a fürdőszobában végzett javítások során különféle jelöléseket használhat a hideg és melegvizes csövekhez.

De az a tény, hogy a PN-20 egy univerzális cső, amely 20 bar, 2 MPa vagy 20.4 kgf / cm2, 80 ° C-os névleges hőmérsékleten tartja magát, ezért mind a használati melegvíz, mind a fűtés számára alkalmas. Személy szerint én mind hideg, mind forró vizet használok - nagyon kényelmes és megbízható. Egy ilyen csővezeték a gipsz vagy a gipszkarton alatt rejthető félelem nélkül.

A csövek rögzítésének elve: a fal barna színű, a szürke kapuk, a piros csövek. Fehér - felfüggesztések, keresztcsavarok

Ha van a gipsz a fürdőszobában, akkor a csövek rejtve vannak a hornyokban, amint az a felső képen látható, mivel csak egy rejtett kommunikációval lehet gyönyörű kialakítású fürdőt kialakítani. Ha az SPR-t a csatornában tartja, lyukasztott szalagos felfüggesztéssel préselik. De ha gipszkarton van, akkor nincs szükség a strobe-re, és a csöveket ugyanazokkal a függesztékekkel lehet közvetlenül a falra nyomni.

3. szakasz - elektromos vezetékek

Használja a fürdőszobában egy kupakkal

Hamarosan azt fogom mondani, hogy a fürdőszobának nincs optimális mérete - minden a tulajdonosok képességeitől és vágyaitól függ. A világítótestek méretétől is függ, amelyek lehetnek felső és mély süllyesztett falak és mennyezetek.

Természetesen a süllyesztett lámpák szebbek, de ehhez elegendő magasságú helyiségre van szükség, amely lehetővé teszi, hogy 7-10 cm-es mélységű függesztett mennyezetet készítsen a kazetta belsejének befogadására.

Ha van egy elektromos kazán a fürdőszobában, akkor egy külön huzalon keresztül csatlakozik ehhez (2-2,5 négyzetméteres rézmetszet alkalmas erre), és pontosan ugyanaz a huzal lesz szüksége a gép mosógépéhez.

Mindkét eszközt olyan automatikus kapcsolókkal kell védeni, amelyek túlterhelés vagy rövidzárlat esetén működnek. Ha a mosógép be van dugva, akkor nincs szükség a kazánra - elég automatikus, mivel az aljzat időben megolvad a csatlakozók gyengülésétől.

4. szakasz - sima falak

A jelzőfények telepítésének elve - fehér színű jelölt profilok és kék szálak

Továbbra is megnézzük azt a témát, hogyan készítsünk el egy fürdőszobát egy magánházban, és a csempék felépítéséhez lapos, durva felületre van szükségünk - ez lehet gipszkarton vagy világítótorony vakolat. A fenti ábrán láthatóak a jelzőfények telepítésének szabályai.

A cement-homok habarcsot olyan távolságon rögzítik, amely legalább 15-20 cm-rel rövidebb, mint a jelenleg használt építési szabály hossza. A Kapron-fonalakat átlósan és vízszintesen feszítik úgy, hogy ne érintse meg a profil csúcsát (0,5-1 mm távolság).

Ugyanez az alapelv használható a padlóra, az esztrich alá és a CD profilok keretére a gipszkartonra, csak itt a lépés 40 cm - 4 CD lemezenként. A padlólap alatt a fürdőszobában nedvességálló lemezek (GKLV - zöld színűek), bár szélsőséges esetekben falfóliák (GKLS) használhatók.

Stukkó a jelzőfényeknél

A gipszlámpák telepítése után a következő napon folytathatja a vakolatot. A legfontosabb dolog megragadni a cement-homok habarcsot, de nem korábban, különben megverte a profilokat a szabály szerint.

A keveréket két világítótorony között egy simítóval vagy egy spatulával dobják fel, majd az alulról felfelé húzódó szabályzattal húzzák fel a felesleget. De a folyosó után lyukak és hornyok lesznek, amelyeket azonnal meg kell javítani, és újra át kell adni a szabályt, amíg a felület simán meg nem lesz. 5 ilyen bejárat és 10 lehet, de annál jobb, ha a homokot szitáljuk a megoldáshoz, annál kisebb lesz a számuk.

Néhány mester nem tartja szükségesnek, hogy a felületet a csempe alá törölje, miután vakolódott, de szerintem ez nem helyes. Egy simítóval vagy egy félélővel történő feldolgozás után simává és kényelmesebbé válik a további kikészítéshez.

A fugázást általában másnap vagy 4-5 óra elteltével végezzük el - ha a padlóról szabálytalanságok fordulnak elő, vegyük fel az összeomlott oldatot, enyhén megnedvesítsük és bezárjuk a hibákat. A csempe lefektetéséhez nem kell sokáig várnia - közvetlenül a fugázás után telepíthető, de az esztrichhez 5-6 napot kell várnia, hogy járjon rajta.

A ládák megerősítése táblákkal és OSB-vel

A gipszkarton esetében minden valamivel egyszerűbb és gyorsabb, mivel nincs "nedves" munka, de problémák vannak a szekrények, tükrök, kazán vagy ugyanazon mosogató függesztésével. Ezért egy szilárd alap létrehozásához használhat táblákat vagy PCB-t, amint azt a felső fotó mutatja.

A fa rögzített a profilokkal és a rögzítőelem be lehet csavarni. Azonban a kazánhoz nagy tömege miatt megbízhatóbb rögzítésre van szükség, ezért itt a horgonycsavarokkal közvetlenül a falhoz kell csavarozni, de mindig a profillal egy síkban.

5. szakasz - fal-, padló- és mennyezetdekoráció

A csempék közötti rés hibát jelez

A kerámia cserép kiválasztásakor ellenőrizni kell a minőségét, és ez nemcsak a megjelenés, hanem a gép minősége is. Vagyis a csempe tökéletesen lapos.

Ezen paraméterek ellenőrzéséhez két lapot kell egymáshoz csempézni az elülső felületekkel - ha több mint 1 mm-es rést talál egyszerre, akkor hibás termék van. Amikor ilyen lapkát fektetnek, fogai fognak - a szélek kitágulnak, vagy konvex alakul ki, ami szintén nem szép.

A fekete-fehér kombinációja

Ezenkívül a csempe átlósodhat. A teszteléshez - ugyanazt a felületet két másolatot kell egymáshoz erősíteni, sima felületre (például az asztalra) kell végezni, és ellenőrizni kell a sarkok magasságát.

Ha legalább 1 mm-es eltérést észlel, akkor azt jelenti, hogy az átlósok leereszkednek, és telepíteni kell a keresztezéssel - a varrat nem lesz nagyon egyenletes. Természetesen ezek a hibák nagyon jól elrejtik a habarcsot, de az emberek eltérő követelményeket és milliméteres meghibásodásokat okozhatnak valódi problémának.

Fürdőszoba design rózsaszín

A kerámia burkolólapokat a "Master" vagy a "Ceresit CM 11" típusú csemperagasztókra helyezzük, ezért leginkább a fésűs spatulát használjuk 10 mm-es fogú mélységgel (a fektetés után a réteg 5-6 mm-re tömörítve). A legjobb, ha a második sorból indulunk ki, kiszámítva azt úgy, hogy a felső sor körülmetszett - ennél sokkal szebb.

De az alsó sor a legjobb megoldás a padló lefektetése után - az aprított darabok blokkolják a padló szélét, különösen azért, mert speciális műanyag sarok vagy talapzat felszerelhető.

Kerámia burkolólapok szerelése a mennyezetre

Azt akarom mondani, hogy a magánházban lévő fürdőszobák projektjei, mint egy lakóházban, lehetővé teszik a mennyezetre kerámia burkolatok beépítését. Ehhez egy durva felület a legjobb a gipszkarton használata, mint a felső fotó.

Természetesen nagy terhelés fog megjelenni, így a CD profilokat leginkább 40 cm-es, de 30 cm-es, azaz 5 db / lap méret után kell felszerelni. Egy ilyen szerkezet a kerámia és a ragasztó terhelésével szembesül, amit sok év tapasztalatai igazolnak.

A fugázás azonnal elvégezhető a keresztöltések eltávolítása után, és egy speciális, puha gumihevederrel történik, amint azt a felső kép mutatja. Szétkenés után ujjával ujját ujját ujjával ujjával ujjával átsimogatjuk - a keveréket enyhén megfulladjuk, és a varrat egyenletes és gyönyörű lesz. Amikor elkészíti a habarcsot, akkor 20-30 perc elteltével törölje le a cserépet - különben a megoldás megszilárdul és eltávolításra kerül, rendkívül nehéz lesz.

A rack mennyezet beépítésének elve

A plafont egyszerűen fel lehet tenni a mennyezet fölé, de felfüggeszthetővé teheti a süllyesztett lámpák használatát is. A felfüggesztett mennyezetek gipszkartonból, PVC panelekből vagy lécekből készülhetnek, mint a felső képen. Emellett a PVC (matt, félig fényes vagy fényes) stretch mennyezetek nagyon jól néz ki a fürdőszobában csempével kombinálva.

6. szakasz - vízvezeték szerelés

Típusú felszabadító WC

A WC-t a kibocsátás típusától függően kell kiválasztani, és ez közvetlenül kapcsolódik ahhoz, ahogyan a ventilátor tetejét a falról vagy a padlóról, derékszögben vagy ferdén eljuttattuk. A csatlakozáshoz műanyag (PVC) sarkot vagy hullámosságot használhat.

Ez függ a vágytól, de a hullámpapír sokkal jobban alkalmazható az elhajlásokhoz. Ha kerámia burkolólapokat helyez a padlóra, ne tegye be a WC-t korábban, mint 5-6 napon belül - amikor a megoldás friss, a csempe feltörhet, vagy a csavar egyszerűen nem fog tartani, mert a tűzhely hiányzik.

A WC-t a legjobb a szilikonnal felszerelni - először is, a homok csak a talp alá kerülhet, és megreked, másrészt maga a talp egyenetlen lehet, és tönkremegy.

Ehhez helyezze a WC-t az eredeti helyzetébe, körbevágja az alapot egy jelölővel, és jelölje meg a WC-tüskék lyukakat. Ezután helyezze el a WC-t oldalra, vigye fel a szilikonot a rajzolt ovális belső oldaláról, és fúrja be a lyukakat.

Legyen óvatos a toalett csavarok meghúzásával - megpréselheti őket, majd a kerámia megreped.

Műanyag képernyős fürdő

Nincs értelme külön leírni az egyes vízvezeték-berendezések telepítését - ez egyszerűen történik. Csak azt akarom mondani, hogy azokban az esetekben, amikor a fürdő akrilból készült, a legjobb, ha a téglára telepítjük, és nem a natív lábára - így ez lesz a legstabilabb. A merevség megteremtéséhez a habot téglákkal kell felfújni, fürdetni kell őket és vizet kell húzni, hogy ne habozzon.

Zuhanykabin elhelyezése

Néhány további szó a zuhanycsap telepítéséről - bár ezt a gyártó utasításai nem említik - szilikonnal kell felszerelni. Ez azt jelenti, hogy a fal és a raklap között a szilikon a fal és az ajtókeret függőleges vezetői között, valamint a szán és az alsó ív között helyezkedik el. Az ilyen óvintézkedések megakadályozzák a szivárgást.

következtetés

Valójában a magánszektorban működő ilyen vízvezeték-elemek óriási lehetőségeket kínálnak, hiszen a helyiségekre - a szobák általában nagyok. Talán van egy érdekes változata a design - írd meg a megjegyzéseket.