Legfontosabb > Bútor

Fürdőszoba padló - készülék vízszigetelés és burkolat

A fürdőszoba javítása, különösen, ha kézzel történik, nehéz, drága esemény, amely sok időt és energiát igényel. A tapasztalatlan kézművesek fő csapata a padló a fürdőszobában. Ennek a pótolhatatlan helyiségnek a mikroklímája a felhasznált anyagoktól a nedvességtől, a hőmérsékleti ingadozásoktól és a súlyos terhelésektől való fokozott ellenállást igényli.

A padlózat főként vízszigetelő funkcióval rendelkezik, amely védi a beton alapot a vízzel való érintkezésből adódó károktól. Ez a cikk megmondja, hogyan kell kiválasztani egy anyagot a padló felé nézni, szintet tenni és vízzárni is.

Mikroklimatikus fürdőszoba

A padlóburkolat olyan anyag, amelyet a padló betonburkolatának bontására használnak a javított helyiségekben. Megjelenése és teljesítménye a felhasználási hely körülményeitől függ. Ebből a szempontból a fürdőszobát igényes, összetett helyiségnek tekintik, ahol a negatív tényezők egész komplexuma befolyásolja a díszítést.

A fokozott levegő páratartalma, közvetlen vagy közvetett vízzel való érintkezés, hőmérsékletváltozás, forró gőz okozhat korai kopást és az anyag dekoratív tulajdonságainak elvesztését. Javítás tervezésekor ügyeljen arra, hogy a felhasznált anyagokat a következő tényezők befolyásolják:

 • Magas páratartalom. A fürdő belsejében lévő páratartalom a higiéniai eljárások elérése után 80-90% -os, ami negatívan befolyásolja a vízzel szemben ellenálló anyagokat. Vízzel való érintkezéskor a padlóburkolat repedezett, duzzadt, buborékolt, rothadó, felhasználás nélkül használatos a tervezett élettartam vége előtt.
 • Hőmérséklet ingadozások. Zuhanyzó vagy kádfürdő esetén a szoba belsejében lévő hőmérséklet emelkedik, majd élesen csökken. Ezért a padlóburkolatot olyan anyagok felhasználásával kell lefedni, amelyek nem esnek a hőmérséklet-bővítés hatálya alá.
 • Gomba és penész. A penész vagy gomba kialakulása problémát jelent a magas páratartalmú és elégtelen légkeringésű fürdőszobákban. A meleg, nedves környezet kedvező "talaj" a mikroorganizmusok fejlődéséhez, amelyek bomlást okoznak, megrongálják a bevonat megjelenését.

Fontos! Ha felújítást tervez, fontolja meg, hogy a fürdőszoba padlója vízzel, hőmérséklet ingadozásokkal, gőzzel, káros penész mikroorganizmusokkal van kitéve. Mindezek a tényezők negatív hatással vannak a padlóra. Ezért a bélést olyan speciálisan kifejlesztett anyagokkal végzik, amelyek víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, és amelyek ilyen nehéz körülmények között legalább 10-15 évig tartanak.

A padlóra vonatkozó követelmények

A saját kézzel történő javítások elvégzésével nehéz a tapasztalt kézművesek segítsége nélkül, mert meglehetősen nehéz választani egy olyan anyagot, amely a fürdőszobai mikroklímán szolgál majd szakmai segítség nélkül. Nem minden padlóburkolat alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben, magas nedvességtartalommal, alacsony porozitással és abszorpcióval, stresszel szembeni ellenálló képességgel kell rendelkeznie.

A fürdőszoba padlójához nem kellett néhány évvel a telepítés után megváltoztatni az olyan anyagokat, amelyek megfelelnek a következő követelményeknek:

 1. Ellenáll a nedvességnek. A fürdőszobában a vízzel való érintkezés ellen nem biztosított a felület, de a padló a lógó zónában van. A bevonat magas levegővel, meleg gőzzel, kondenzátummal befolyásolja a levegőt, nem is beszélve olyan esetekről, amikor vízvezetéktörés miatt vészhelyzetben szivárognak. Ezért a padlóburkolat anyagainak maximális védettséget kell biztosítaniuk a nedvességgel, minimális porozitással és abszorpciós kapacitással.
 2. Mechanikai szilárdság. A fürdőszoba javításánál figyelembe kell venni, hogy a padlóburkolat magas mechanikai terhelésekhez ütközik, mivel nehézgépeket és egészségügyi berendezéseket tartalmaz. A kiváló minőségű anyag a padló felé nézve ellenáll a rázkódásnak, a külső hatások nem károsítják.
 3. Alacsony nedves felületi csúszási arány. A nem megfelelően megválasztott padlózat gyakran okoz súlyos sérüléseket az esések miatt. Ezért a tapasztalt kézművesek javasolják, hogy figyeljenek az anyagokra, megkönnyebbüléssel, durva felületen, amely még nedves sem válik csúszósá.

Figyelj! Ha rövid időn belül meg kívánja javítani a fürdőszobát, válassza a vízszigetelést és a padlót a nedvességtartalom maximális védelmére. Ez a követelmény nemcsak a kikészítésre, hanem a gitt, habarcs, esztrichre is vonatkozik.

Padlóeszköz

A panelekből, téglákból és tömör betonból készült tipikus többemeletes házak szaniter termékeinek padlóburkolata csak dekoratív alapanyagban különbözik. Ha a közelmúltban épült házakban a "do-it-yourself" fürdőszoba javítása leggyakrabban a bélés helyettesítése, majd a "Sztálin", a "Hruscsov" és még inkább a korábbi évek épületében áll, komolyabb rekonstrukcióra van szükség. A ház fürdőszobájában lévő padló több anyagból áll, amelyek a padló "vízszigetelő süteményét" alkotják, az alábbiak szerint:

 • Átfedés. A legmodernebb házak padlóburkolata betonlapokból készült, de a korábban épült faépületek épületében gyakran használták. A beton jobban ellenáll a nedvességnek, de a folyadék a betonlemez repedéseibe és pórusaiba behatolva az anyag fokozatos megsemmisülését eredményezi.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

Elrendezése a padló a fürdőszobában, talán a legnehezebb állapotának javítása a lakás. Kommunikációs csövek, amelyeket gondosan el kell rejteni, a hely magas páratartalmát, amely különleges anyagok használatát igényli - mindez csak bonyolítja a feladatot. És ha úgy döntesz, hogy magad csinálod a javítást, akkor valószínűleg arra gondolsz, hogyan kell helyesen elhelyezni a fürdőszobát, hogy szilárdan és szépen legyen, és ne árassza el a szomszédokat. Ebben a cikkben megpróbáljuk a lehető legszívesebben válaszolni erre a kérdésre.

DIY Fürdőszoba padló - Felelős feladat

↑ Készülék padló a fürdőszobában

A legtöbb esetben a készülék padlója a fürdőszobában csak a befejező padlóburkolatban különbözik. A többi alkotás ugyanolyan, különösen a lakóépületek esetében, és egyfajta sütemény különböző, különböző felhasználású anyagokból.

A készülék alaprajza a fürdőszobában

Leggyakrabban a készülék padlója a fürdőszobában így néz ki:

 • Betonpadló;
 • Vízszigetelés (bitumenből vagy tekercsből);
 • Az esztrich-cement-homok keverék vastagsága kb. 50 mm;
 • Vízszigetelés (beillesztés vagy festés);
 • Szintező esztrich (cement-homok vagy önterülő);
 • Padlóburkolat (cserép, linóleum, fa, laminált, önterülő padló).

A fürdő melegítéséhez és a lábak melegítéséhez a "meleg padló" rendszert kell felszerelni. Fel van szerelve a szintező esztrich kivitelezésének szakaszában, így előzetesen meg kell tervezni.

↑ Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel

Döntsük el, hogy magunk végezzük az összes munkát, készüljünk arra a tényre, hogy a fürdőszobának "bütykölni" kell. A padló elrendezése sok erőt, türelmet és figyelmességet igényel. A munka egyes szakaszai viszonylag hosszú ideig késleltethetők. Annak érdekében, hogy az építkezés tartós legyen, az anyagoknak száraznak kell lenniük. Ezért ne siessen - nincs szükségünk egy rosszul végrehajtott padlóra.

A fürdőszobában lévő padló elrendezésének technológiája egységes, több szakaszból áll. További részletek mindegyikről.

↑ Előkészítő munka

Az előkészítő munkálatok elvégzéséhez két forgatókönyvet kell megfogalmazni, és azokat az állam határozza meg, amelyben a fürdőszobát jelenleg találják: "az építők után" vagy lakóépületek.

A lakóépületben történő javításhoz a padló és a szintező esztrich eltávolítása szükséges. Leggyakrabban, a fürdőszobák kerültek a padlóra kerámia burkolólapok, hogy távolítsa el, hogy szükség van egy kalapács fúró. Segítségével megtörik egy csempe, majd elvégezzük a maradványait. A csempe kiegyenlítésének folyamata valószínűleg megtörik. A lyukasztás után lyukak, repedések és felszakadások jelentkeznek. Ezért az esztrich is eltávolításra kerül. Ráadásul, ha a lakás régi, nem valószínű, hogy a szovjet időkben ez a csatoló minősített, így nem szabad megbánni. Ha a linóleumot padlóburkolatként használták fel, akkor óvatosan fel kell venni egy éles késsel, és szakítani kell. Ha a padló fából készült, észrevettük a táblák egy részét, majd lebontottuk a fennmaradóakat. A szintező esztrich eltávolítása során a padló magas minőségű vízszigetelését is meg kell valósítani.

Előkészítő munka a lakás "után az építők" lesz sokkal kevesebb. Csak akkor kell söpörni az összes szemetet, ha vannak ilyenek.

Ezután ajánlatos a padló betonpoharat vákuumozni és bezárni a látható réseket. Ez vonatkozik a lakóépületekre és új épületekre. Annak érdekében, hogy a lyukak és a nyílások ne növekedjenek idővel, pecsételtük őket csempézett ragasztóval. A szárítás után a következő lépcsőhöz juthat.

↑ Padló vízszigetelés

A vízszigetelő anyagnak a padlófelülethez való jobb tapadásához alapozónak kell lennie. Ezért először kezeljük a padlót talaj keverékkel, és csak ezután folytatjuk a vízszigetelést.

Több lehetőség van a padló vízszigetelésére: felépítés, tekercs, bevonat és festék. Mindegyikük jó az elrendezés színpadán.

Az egyik legmegbízhatóbb a burkolat burkolatának burkolása a fürdőszobában.

A beépített vízszigetelés a padlólemezek feldolgozására szolgál, legalább 25 cm-es átfedés esetén a falon át betonozott beton van, amelyre hegesztési varratot is alkalmazhat, és még modernebb anyagokat is használhat.

A hengerelt vízszigetelés hasznos a falakhoz történő alkalmazásra a zuhanykabin vagy a kád kereszteződésénél.

A festési módszer használható betonpadló vízszigetelésére, de ez a lehetőség rövid élettartamú. Az átlagos élettartam a festék vízszigetelés 3 - 5 év. Bár ez a módszer a legegyszerűbb és legegyszerűbb: ecsettel vagy hengerrel a 10 cm-es falakon átfedés szükséges a padlón.

A csiszolóvíz-szigetelés ebben az esetben a legoptimálisabb és tartósabbnak tekinthető.

Ahhoz, hogy befejezhesse, szüksége lesz:

 • Készítsük el a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe öntjük és alaposan keverjük. Az összetevők aránya 1: 1 legyen. A gyúrást gondosan kell kezelni ahhoz, hogy homogén masszát kapjunk.
 • A keveréket a padló teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A nehezen elérhető helyeken spatulával vagy ecsettel használható. A négyzetméterenkénti anyagfogyasztást a csomagolás jelzi, és próbálja figyelembe venni.
 • Vízszigetelő szalagot kell alkalmazni a padló ízületére falakkal és egyéb szerkezetekkel.
 • A szalagot és a falakat 10-15 cm-es felfelé kell felhordani, így "vályú" -ot alkotnak. Ez megvédi a vizet a falak és a padló közötti réseken keresztül, valamint a falakon keresztül. Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, akkor a "vályú" képes lesz visszatartani a vizet, nehogy a szomszédokhoz vagy a szomszédos helyiségekhez áramlik.
 • A vízszigetelés keverékét két rétegben kell alkalmazni. Az első réteg után 4-6 óra szünetet tartson. Ezután töltsön be egy második réteget.
 • Várja meg, amíg a vízszigetelés teljesen száraz. A későbbi munkák csak egy nap után kezdődhetnek.

Ebben a szakaszban meg kell állnod és gondolkodnod: meg fogsz változtatni a fürdőszobában. Az a tény, hogy a változások, és hogyan hatnak a munkák következő szakaszaira, valamivel alacsonyabbak.

↑ Változások a fürdőszobában

Miután elkezdtük a javítást és teljesen megváltoztattuk a padlót a fürdőszobában, nagyon valószínű, hogy konstruktív változtatásokat akarunk tenni a szoba kialakításában. Azáltal, hogy megnöveli és növeli a fürdőszoba kényelmét, felszerelheti a "meleg padló" rendszert, felszerelhet vizet, vagy áthelyezheti a WC-tálat egy másik helyre, ha a fürdőszobát megosztja. Annak eldöntéséhez, hogy a fentiek bármelyikét elvégezné-e, ebben a szakaszban van szüksége, mielőtt a beton esztricheit öntjük.

Elektromos "meleg padló" a fürdőszobában feküdt az első esztrichréteg tetején

A "meleg padló" rendszer telepítése jelentősen növeli a fürdőszobában lévő mezítláb kényelmét és kényelmét. Végtére is, leggyakrabban a padlón feküdt csempe, és nagyon hideg az érintés. Különösen kellemetlen a reggelen egy csempere lépni, amikor éppen felébredtem, és kiszálltam egy meleg ágyból. A fürdőszobában elektromos "meleg padlót" és vizet lehet felszerelni. A népszerű kétségekkel ellentétben a "meleg padló" villamos fűtőkábel formájában biztonságosan felszerelhető a fürdőszobában. Ezenkívül nagyon könnyű telepíteni, és a szivárgás lehetetlen. De van egy nagyon jelentős hátrány: magas energia költségek. Az úgynevezett "vízmelegített padló", amely olyan csövekből áll, amelyeken keresztül a forró víz áramlik közvetlenül a fűtési csövekhez, forró vízhez vagy fűtött törölközőtartókhoz.

A vízáramlás berendezések megóvják a lakást és a szomszédokat a véletlen árvizektől. Igen, és a mindennapi életben a víz a padlóra öntve azonnal leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy a lefolyó, a felületet a padlónak kell végrehajtani egy kis torzítás az ő irányába. Ugyanakkor a padló általános szintje 10 cm-rel emelkedni fog. A leeresztő és a kisülő csövet fel kell szerelni, további munka során a lefolyó nyakának mindig az esztrich szintje fölé kell kinyúlnia. Ezt folyamatosan ellenőrizni kell, de mostantól egy ronggyal lehet dugaszolni, hogy ne csavarja el a csövet.

Ha a WC-t másik helyre szeretné vinni, számos tervezési változtatást is meg kell tennie. A vécét csatornacsatornával kell összekötni, a szellőzőnyílást a jó minőségű vízáramlásra helyezve. Ennek a csőnek a elrejtéséhez 15-20 cm-t kell emelni a teljes padlószintet, vagy külön WC-kat kell felszerelni. Ebben a szakaszban le kell szerelni a WC-t, és a csövet új helyre kell helyezni. A WC-t még nem lehet a helyén elhelyezni, hogy ne zavarja.

Fontos! A padló alaprétegének alacsony szintje a többi helyiségben segít elkerülni az egész lakás vagy ház áradását, valamint a szomszédokat. Ha nem tud ilyen padlót készíteni, magas küszöböt tudsz felállítani. Meg fogja akadályozni a víz áramlását is egy bizonyos pontig.

Mielőtt a padlót a fürdőszobába öntte volna, telepítenie kell az összes további kommunikációt, és pontosan tudnia kell, hogy a padlószint milyen szinten lesz. Miután minden készen áll, továbbhaladhat az esztrichre.

↑ Fürdőszobai padlóburkolat

Minél simább a padló alapja, annál jobb lesz a padlóburkolat elhelyezése, annál tartósabb a padló. Ezért a teljes padlózathoz szükséges a padlólap megmunkálása.

A padlót a fürdőszobában egy cement-homokos esztrich vagy önterülő kompozíció segítségével szintetizálhatjuk

A szintező esztrich kivitelezéséhez a legáltalánosabb anyag egy cement-homok keverék. Ennek alternatívája lehet egy önterülő keverék, de nem fog működni, ha a padló túl egyenetlen vagy jelentős hátrányokkal rendelkezik. Szélsőséges esetekben használhatja a második szintezési rétegre.

A beton esztrich kivitelezésének sorrendje így néz ki:

 1. A falakon meg kell rajzolni azt a szintet, amelyre a padlót kiöntik.
 2. Szerelje fel a jelzőfényeket egy 1 m-es résszel. A rögzítéshez a padlón el kell terjednie a cement-homokpadló dombjaira, amelyekhez alabástromot adtak. Beaconok illeszkednek rájuk, és szintek szintre vannak állítva, a falon levő jelek irányítják. Ugyanakkor kissé benyomódott a megoldásba.
 3. Készítse elő a habarcsot az esztrichhez, alaposan gyúrja be egy fúróval.
 4. Öntsük az oldatot a világítótornyok felső szélére.
 5. A kiegyenlítéshez olyan szabályt kell alkalmazni, amely legalább 20-30 cm-rel hosszabb, mint a jeladó távolsága. A szabályt a világítótornyokra alkalmazzák, és önmagában húzza át, az oldat felosztása a nyílásokon és a felesleg eltávolítása.
 6. Nagyon fontos várni, amíg az esztrich teljesen száraz. Ugyanakkor vegye figyelembe a csomagoláson feltüntetett mikroklízt a keverékkel, és kerülje a rajzolást.

Villamos "meleg padló" kötél telepítését két lépcsőbe kell önteni. Az első réteg öntése után várjon, amíg teljesen megszárad. Ezután bontsa le a szigetelést és elterelje a "meleg padlót". A megoldást a második réteggel végezzük.

↑ A padló burkolása a fürdőszobában

A padló elrendezésének utolsó lépcsője a padlóburkolat lefektetése. Lehetőségek a fürdőszobai padló elkészítéséhez.

Példaként tekintse meg az önterülő padló technológiáját:

1. Készítse elő a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe permetezi és keverő fúvókával keverje fel. Fontos tiszteletben tartani a csomagoláson feltüntetett arányokat.

Fontos! A öntési padló öntése során a helyiségben +15 - + 25 ° C, nedvességtartalma legfeljebb 80%.

2. Töltse fel az első sávot az ajtóval szemben lévő szögből kiindulva.

3. Sima, gumibetétes vagy spatulával, a réteg vastagságának beállításával.

Töltse fel a keverőt, amelyet egy tűgörgővel feltöltöttek a légbuborékok eltávolítására, a padlón járhat a "festékcsúcsok"

4. Távolítsa el a légbuborékokat egy tűgörgővel történő hengerléssel.

5. A fennmaradó sávokat öntsük ugyanazon algoritmuson.

A padlót 6-12 óra múlva használhatja, ez idő alatt elég erős lesz, de legalább 3 napon belül kiszárad.

Fontos! Ha a "meleg padló" rendszert a fürdőszobában szerelték fel, akkor legfeljebb egy hete a padló öntése után bekapcsolható.

↑ Fürdőszobai padlóburkolatok - melyiket válasszuk

A fürdőszobában több padlóburkolat is van. Annak meghatározása, melyiket válasszuk, figyelembe kell venni a személyes preferenciákat, a költségvetést és a működési jellemzőket.

↑ Cork padló a fürdőszobában

Parafa padló a fürdőszobában - környezetbarát, kellemes tapintású és hipoallergén

Az elmúlt években, egyre több a fürdőszobában stack dugóval. Tényleg sok előnye van: meleg és kellemes az érintésre, nem rothadás, rugó, nem veszi fel a vizet, a gombák nem szaporodnak rajta. A parafa padló szinte lehetetlen csúszni, ellentétben a cserép. A lábazat alatt a parafa szép rugó, mindig visszatér az eredeti helyzetbe. Ráadásul hipoallergén és teljesen természetes. De tartsd észben, hogy a nedvesség elnyelésének képessége csak egy sor útkereszteződést jelent. Az HDF alapú padlókra ez nem vonatkozik. Ezért válasszon egy 4-6 mm vastagságú parafa tömböt, ragasztva az alapra.

↑ Az ömlesztett padló a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ömlesztett padló lehetővé teszi a legvadabb álmok megvalósítását

Az egyik legegyszerűbb egy önterülő padló. Nemrég népszerűvé vált. Fő előnyei: könnyű telepítés, vízszigetelési tulajdonságok, különböző minták és színek. Emellett a "meleg padló" rendszert is fel lehet szerelni. Ugyanakkor az önterülő padlónak van néhány tagadhatatlan hátránya: a frissen előkészített keverék mérgező összetételű és könnyen meggyullad, tökéletesen sima alapot igényel, természetellenes, ami jó érzést kelt.

↑ Csempe a padlón a fürdőszobában

Kerámia csempe a fürdőszoba padlóján - klasszikus műfaj

Még mindig a leggyakoribb és legnépszerűbb anyag a padló a fürdőszobában kerámia csempe. És bár a viszonylag bonyolult technológia a csontozás és a törékenység, a különböző formák és színek, valamint az anyag természetességét, hajlamosak a vásárlók választani a csempe. Még azt sem zárja le, hogy a művelet során egy csempe károsodása esetén egy teljes részt módosítani kell. Mert a sérült csempék szétszerelése során a szomszédok valószínűleg megsérülnek. Mégis fontosabb az esztétika és néhány hagyományos.

↑ Fürdőszobai padló

Fa padló a fürdőszobában - meleg és barátságos

Az ilyen emelet ma ritkaság, mert nem minden fa ellenáll a fokozott páratartalomnak. A fa padlóval teak és vörösfenyő használhatók, miközben további vízszigetelést biztosítanak. Ez a padló nagyon szép, egészséges és meleg.

A fa helyett szakemberek javasoltak nedvességálló laminátumot.

Linóleum

A linóleum a fürdőszobában befejező padlóként használható. További vízszigetelést nyújt, rendkívül könnyen tisztítható és felszerelhető. De jelentős hátránya van: gyorsabban törlődik és "kiszámíthatatlan" lesz. Ezért a linóleumot csak átmeneti bevonatként vagy gazdaságossági opcióként használják.

Bármilyen padlót választasz, tudod, a fő feladat az összes korábbi munkamenet magas színvonalú megvalósítása. A tökéletesen lapos nyakkendő fedezi a bevonatot. A megfelelően elkészített vízszigetelés megvédi az árvizet.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel - a munkamenetek

A lakás javításának legnehezebb fázisát a fürdőszobában használt eszközpadlónak tekintik, különösen, ha magának kell elvégeznie a munkát. A cikk megvitatja, hogyan kell a padlót a fürdőszobában javítani a saját kezével, és maximális hatékonyságot érhet el a rögzített padlóburkolatokból.

Készülék padló a fürdőszobában

A padlózat fektetése a fürdőszobában a következő:

 • ügyelni kell a csővezetékekre, amelyek egy bizonyos helyet foglalnak el a padlószerkezetben;
 • vegye figyelembe a helyiség magas páratartalmát, ami segít a különleges építőanyagok kezelésében.

Ha a lefektetés önállóan történik, fontos, hogy elérjük a bevonat erősségét és esztétikáját, hogy a fotón vagy a padló szemrevételezéssel szemlélve kétség sem férhet az elvégzett munka minőségével.

A padlóburkolat jellemzői a fürdőszobában

Leggyakrabban a padló kialakítása a fürdőszobában hagyományos szerkezetű. Változatossága annak köszönhető, hogy számos befejező bevonatot használnak. Tény, hogy a padló a fürdőszobában egy többrétegű "pite", ahol az egyes rétegek minősége képezi a legmagasabb jellemzőit a teljes bevonat.

Ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy milyen típusú padlóra van szüksége a fürdőszobában, akkor érdemes tudni, hogy a telepítés minden esetben egy bizonyos sorrendben történik.

Az egymásra rakási eljárás a következő:

 • betonlap;
 • bitumenes vízszigetelő réteg vagy bármely más;
 • cement-homok esztrich vastagsága kb. 5 cm;
 • további vízszigetelő réteg különleges zsírral vagy festékkel;
 • a felület egyike a legnépszerűbb módszereknek;
 • padló (fürdőszoba).

A meleg padlók rendszerét is telepítheti, vízleeresztést hozhat létre, vagy drasztikusan megváltoztathatja a vízvezeték helyét, de előzetesen döntenie kell, mivel az ilyen típusú telepítést párhuzamosan végleges esztrich alkalmazásával végezzük (további információ: "Hogyan készítsünk meleg padlót a fürdőszobában a saját kezünkkel?")

DIY fürdőszoba padló

Ha a munkát szakemberek részvételével végzik, akkor türelmesnek kell lenned, mert ez a folyamat nem a legegyszerűbb és sok időt igényel. Nagyon fontos, hogy megfeleljen a technológia minden szakaszában, valamint kövesse a szakemberek gyakorlati tanácsát. A padló tartóssága és hosszú élettartama csak abban az esetben érhető el, ha az egyes rétegek anyagait minőségi szempontból felhasználják, és abszolút pontossággal vannak elhelyezve.

Az egyes rétegek lefektetése után várni kell, amíg meg nem szárad és megszilárdul. Részletesebb információ arról, hogy hányan kell várni, számos olyan csomaggal érhető el, amely sok anyagot tartalmaz. Ezt követõen részletes algoritmust tartunk szem elõttünk, hogyan kell a padlót a saját kezükbe helyezni, és nem rosszabb, mint a szakemberek.

Előkészítő szakasz

Mielőtt eldöntené, hogy mit kell a padlón feküdni a fürdőszobában és mennyibe kerül, meg kell értenie, hogy a talajszerkezet felépítéséhez alapos előkészítése nélkül szükséges. Két fő munkaterület keletkezik attól függően, hogy a padló a javítás időpontjában melyik helyszínen van: csak a lakott vagy lakott lakóterület.

Abban az esetben, ha a padló a fürdőszobában már elkészült, a meglévő bevonatok leszerelésére lesz szükség. Ezután egy esztricitást öntünk a tisztított talpra (bővebben: "Hogyan készítsünk esztrichet a fürdőszobában - típusok és elrendezések").

A legnépszerűbb anyag a csempe. Eltávolításához szükség lesz egy lyukasztásra, amellyel a kerámiák eltörnek, de a korábban létrehozott esztrich is deformálódik. Javasoljuk, hogy ne próbálja visszaállítani a nyakkendőt, hanem egyszerűen távolítsa el. Ha a tulajdonos úgy döntött, hogy lecseréli a padlót, akkor valószínűleg a 20. század elején vagy a 21. század elején újjáépítették a lakást, ami nem jellemzi az akkoriban elvégzett munkák minőségét.

Ha a padlóburkolatot a fürdőszobában nem képviselik csempe, akkor a bontási folyamat kissé másnak tűnik:

 • a linóleumot egyszerűen levághatjuk, mielőtt a lap szélét egy éles tárgyzal meghajolnánk;
 • A padlóburkolatot a szoba egyik oldalán kell fűrészelni, majd a fennmaradó lapokat kézzel vagy egy feszítővas segítségével távolítsa el.

Ami a padló tervezetét illeti, minden sokkal egyszerűbb. Kezdetben a felületet porról, piszokról és törmelékről kell megtisztítani. Legjobb az alap alapos tisztítása után is porszívózik. Minden rést fel kell pecsételni csemperagasztóval, mivel ezek az üregek idővel növekedni fognak. Mihelyt a keverék a repedésekbe öntve száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Vízszigetelő réteg

Mielőtt elkezdené a padlót a saját kezein a fürdőszobába helyezni, nagyon fontos, hogy alapozza meg az alapot. Ugyanakkor több rétegben alkalmazhat primert. Az egyes rétegek alkalmazásához meg kell várni, amíg az előző szárazza. Miután befejezte ezt az eljárást, folytathatja a vízszigetelést.

A meglévő vízszigetelés típusai:

 • beépített - betonlemezre történő alkalmazásra tervezve. Alkalmazva körülbelül 25 cm-es megközelítés a falakon. Lehetővé teszi, hogy a teteje öntse a betonpadlót, amely egy vagy több modern típusú vízszigetelő réteg felállítását javasolja;
 • a tekercs - a falak védelmével azokon a helyeken, ahol a zuhanyzóval vagy fürdővel érintkeznek;
 • festmény - rövid élettartama (3-5 év), de nagyon könnyű alkalmazni. Egy ecsettel vagy hengerrel nagyon gyorsan, még a legnagyobb területek is fedezhetők. A réteget a szokásos megoldás képviseli, mint a festékanyagot, amelyet egy konkrét alapon alkalmaznak, a falakhoz képest enyhe megközelítéssel (10 centiméter);
 • obmazochnaya - a legjobb tulajdonságokkal és a leghosszabb élettartammal rendelkezik.

Ha el kell döntenie, hogy mit takarja a padló a fürdőszobában, és nincsenek korlátozások a pénzügyekben, akkor hatékonyabb lesz a bevonat vízszigetelése.

Ez a következő algoritmus szerint történik:

 • a száraz készítményt vízhez kell adni és alaposan keverni kell. A víz és a por aránya 1: 1 legyen. A legjobb, ha zavarja az elektromos kéziszerszámot: építőgépet, speciális fúvókával ellátott fúrót stb. A kész keveréket úgy lehet tekinteni, mint egy homogén tömeg csomók nélkül;
 • A keveréket az alap teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, és a nehezen elérhető helyeket leginkább spatulával kezeljük. A réteg vastagsága a négyzetméterenkénti megengedett térfogatáram alapján számítható ki. Ezt a paramétert a csomagoláson száraz keverékkel jelöljük;
 • A padló és a fal közötti kötéseket vízzáró szalaggal kell ragasztani;
 • a szalag felett egy tartalék vízálló 10-15 cm-t közvetlenül a szalag tetején. Így a vízszigetelő réteg "vályú" alakú és megbízhatóan megvédi a leggyengébb zónákat is a szivárgástól. Ha minden ajánlást betartunk, nemcsak a tulajdonos, hanem a szomszédai is elégednek a szivárgás hiányával;
 • a készítményt két rétegben kell alkalmazni, 4-6 órás időeltolódással;
 • amint a bevonat teljesen száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Strukturális változások a szobában

A vízszigetelés után elkezdheti a kiegyenlítő esztrich öntését, de ebben a szakaszban érdemes megfontolni, hogy a tulajdonosnak van-e jelentős vágya a funkcionális részeknek a fürdőszobába való felvétele tekintetében. Az esztrich létrehozása után nem lehet visszatérni a padlószint előző szintjére, és ott dolgozni.

A következő rendszerek telepítéséről beszélünk:

 • meleg padlók;
 • vízelvezető;
 • mozgó WC-tál, stb.

Tekintsük az ilyen rendszerek telepítésének jellemzőit:

 • A padlófűtés különösen fontos a fürdőszobában, mert a magas páratartalom esetén ez a szoba nagyon meleg. A fürdőszoba padlói mindig hidegek, és ez a probléma nem megoldható fűtés nélkül. Kétféle meleg padlót telepíthet: elektromos és víz. Ráadásul az elektromos kivitel teljesen biztonságos, annak ellenére, hogy magas a páratartalom és a folyadék aktív használata a helyiségben. Érdemes választani a két fajta közül kizárólag gazdasági okokból, hiszen az első esetben villamos energiát kell a munkához felhasználni, és a vízmelegített padló az egész ház vagy lakás fűtési rendszeréhez kapcsolódik;
 • A vízelvezetés hasznos módja a padlónak a fürdőszobában történő lefektetése, ha a padló egy szögben van egy adott helyre, ahol a szennyvízcsatorna található. Ebben az esetben minden olyan folyadék, amely a padlón folyik, vagy be van zárva az elárasztási folyamatba, közvetlenül a csatornába kerül. Meg kell azonban érteni, hogy a padlószintnek legalább 10 centiméterrel nagyobbnak kell lennie. A szennyvízcsatornához vezető csőnek folyamatosan be kell fektetnie a fektetett réteget, és úgy, hogy ne legyen eldugulva az építési hulladékkal, akkor csatlakoztatható;
 • ha úgy gondolja, hogy áthelyezi a WC-t, akkor jelentős változtatásokat kell végrehajtania a padló szerkezetében. A WC-t össze kell kötni a csatornacsatornával, hogy a vízelvezető csatorna szögben beléphessen. A lefolyót kétféle módon el lehet rejteni: emelje fel a padlót vagy építsen egy egyedi talapzatot a WC-tálhoz.

Nagyon fontos, hogy megóvja saját házát az árvizektől. Ehhez nagyon fontos, hogy a padlószintet a fürdőszobában és a folyosóban különböztessük meg, így a víz nem terjedhet más helyiségekbe. Természetesen a teljes árvíz miatt nem ment, de egy ideig megállítja a vizet.

Természetesen bármilyen típusú kommunikációt is fel kell szerelni, mielőtt a kiegyenlítő esztrich kiöntésre kerülne.

Esztrichbetöltő

A padlóburkolat szintje attól függ, hogy az alap megegyezik-e. Fontos, hogy a töltésen dolgozzanak, anélkül, hogy eltérnének a technológiától, mivel bármilyen késedelem bekövetkezhet később a műveletben. A legegyszerűbb kiegyenlítő módszer a cement-homokos habarcs betonozása. Egy alternatíva önmagasító vegyület lenne, de nem alkalmas a nagy szabálytalanságú padlókra. A legjobb, ha befejező bevonatként használják.

Beton esztrich az alábbiak szerint:

 • a falon lévő helyiség pereménél meg kell jelölni a horizontvonalat, amelynek szintje szerint az esztrich kiöntésre kerül Használhat lézeres vagy folyékony épületek szintjét a jelöléshez;
 • a szoba belsejébe való jó minõségû illesztés érdekében érdemes beaconjeleket elhelyezni, ugyanabban a megoldásban kis diákkal rögzíteni, amelyeket egy esztrichhez használnak, de alabástrom hozzáadásával. A világítótorony felső részének meg kell egyeznie a horizont szintjével;
 • az oldatot egy különleges fúvókával ellátott fúróval dagasztják;
 • az oldatot egyértelműen a vízszintvonalon és a világítótornyok szintjén öntik. A nehézségek elkerülése érdekében a legmegfelelőbb a jelzőfények telepítése 1 méteres időközönként;
 • Szükséges az elárasztott területek szintje a szabály segítségével - a 20-30 cm-es lécek nagyobbak, mint a szomszédos világítótornyok közötti távolság. Ha tökéletesen sík sínt húz a felület fölött, egyenletesen eloszlathatja a keveréket minden repedésen és repedésen;
 • az esztrichnek teljesen száraznak kell lennie. Ehhez meg kell figyelni a szobahőmérsékletet, és bizonyos idő elteltével kerülni kell a rajzolást. A cement bevonat esetében egy hónapig kell várni.

Ha hőszigetelt padló beszerelésére kerül sor, akkor a csatlakozó két réteggel van feltöltve. Az öböl az első réteg, akkor várni kell, hogy szárazon. Ezután be kell helyezni a szigetelő réteget és a rendszer fűtőelemeit. A fektetett szerkezet tetejére egy második habarcsot kell önteni.

Fürdőszobai padlóburkolási lehetőségek

Fontolja meg, hogyan takarja le a padlót a fürdőszobában, a csempe kivételével, hogy működésük ne okozzon kellemetlenséget a nem szabványos körülmények miatt. Természetesen a kiválasztás során szükség van egy bizonyos anyag személyes preferenciáira, pénzügyeire és sajátosságaira.

Érdemes megemlíteni a leggyakoribb anyagokat:

 • A parafa meleg anyag, kellemes tapintású szerkezet. Nem esik a rothadó, rugalmas, jól ellenáll a nedvességnek, és védelmet nyújt a gombák kialakulásával és a különböző baktériumok sokszorosításával szemben. Ez a bevonat természetes, és a tulajdonosok számára is kedveskedni fog, mert teljesen biztonságos az emberi egészségre. Ha úgy döntenek, hogy ilyen bevonatot vásárolnak, akkor javasoljuk, hogy egy 4-6 mm vastag parafa tömböt alkalmazzanak, amely rögzítve van az alapon;
 • a fentebb már említettük, hogy hatékonyabb, mint a padló padlózása a fürdőszobában az egyik burkolóanyaggal, a padló feltöltéséhez az önszintező technológiával. Népszerűsége nem olyan nagy, mint a kerámia burkolólapoké, de a design sok tulajdonosot inspirál. Probléma, hogy ez a bevonat az öntés pillanatában mérlegelhető, mert a keverék gyúlékony. Az árnyalatok és minták sokfélesége olyan, hogy minden tulajdonos talál valamit a vendégeket vagy a fotót a közösségi hálózatokon;
 • Az egészségügyi helyiségek fapadlói nagyon ritkák, de ha nedvességálló laminált anyagot használ, akkor valószínű, hogy ilyen bevonat hosszú ideig tart. Külsőleg, a fás padló természetesen nagyon esztétikusnak tűnik;
 • jó minőségű, jó minőségű anyag a linóleum, de nagyon gyorsan törölhető és láthatósága csökken. Általában a linóleumot átmeneti fedezetként használják, vagy pénzeszközök hiányában megbízhatóbb és tartósabb anyag megvásárlására. Lásd még: "Hogyan készítsünk kavicsok padlót a fürdőszobában?".

Miután gondosan tanulmányozta ezt a cikket, könnyedén megértheti a fürdőszobai padlózat lebonyolítását. A legjobb, ha erre a munkára szakemberek fordulnak. Egy profi építő gyorsan és hatékonyan képes megbirkózni a padlószerkezet minden egyes rétegével. Szintén a munkára lesz garancia.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

A fürdőszoba javítása során nem mindig veszi figyelembe a megfelelő padlóburkolat fontosságát. Gyakran előfordul, hogy ennek a szakasznak az alapos magatartása csak az új épületben lévő lakás elrendezése során figyelhető meg. Azonban a régi házakban néha egyszerűen lehetetlen elvégezni a helyiségek jó minőségű felújítását anélkül, hogy új aljzatot helyeznének el.

Az esztrich hozzájárul a bútorok és háztartási gépek terhelésének helyes elosztásához, valamint csökkenti a kis szivárgások negatív hatásait a fürdőszobában. Fontos, hogy megismerjük az ilyen művek technológiáját és azok jellemzőit. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan készítsünk egy padlóburkolatot egy padlóra.

Felület előkészítés

Meg kell jegyezni, hogy az esztrichalap elrendezése igen időigényes. Természetesen szükség van a régi padló lebontására.

Miután eltávolították az előző esztrichet, a szoba tisztításával le kell kötni. Rendszerint nagy mennyiségű építési hulladékot kell összegyűjteni és eltávolítani, jól tisztítani és előkészíteni a felületet.

Mielőtt a padlót a fürdőszobában készítené, alapos előkészítés javasolt. Az új esztrich lerakódását számos további munkálat kísérte, amelyek feltétlenül megelőzik a telepítést.

A padló vízszigetelése

Ez az első dolog, hogy vigyázzon, amikor befejezi a padlót a fürdőszobában. Meg kell jegyezni, hogy a szabványos polietilén vízszigetelő anyagként nem a legjobb választás. A cementhabarcs roncsolja, és csak néhány évvel a szigetelő padló javítása után egyszerűen nem lesz.

A fürdőszobában nincs szükség megbízható vízszigetelésre. Ha még enyhe árvíz is van, töltse fel a mennyezetet az alábbi lakásban. Ez nagy költséget jelent a szomszédok számára. Következésképpen a padlóra helyezett anyagokat a legtartósabbnak kell választani. Jobb, ha bitumenes maszkokat vásárolnak szigetelésre vagy speciális tekercsekre.

Az előkészített tiszta átfedő felületre bitumenes réteget alkalmaznak. Akkor tegye meg a felső vízszigetelést. Jobb, ha a tekercsekben gumírozott. Az anyagot gázégővel melegítjük, és a bitumen masztixot ragasztjuk az alapra.

Ne felejtsük el, hogy a vízszigeteléssel lefedjük az alatta lévő falrészeket 150-200 mm magasságban.

Szükséges továbbá szigetelőanyaggal fedni azokat az átfedési területeket, amelyekben a felszedők vannak elhelyezve.

Esztrich és padló szigetelés

Ha a padlót saját kezűleg javíttatja a fürdőszobában, akkor gondoskodnia kell a szigetelésről. Maga az esztrich hőszigetelése fontos munkafázis, de ennek az eljárásnak a hatása elhanyagolhatónak tűnik, ha a padlófűtési rendszert ezen kívül nem biztosítják. Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal megtapasztalhatja a modern építmények minden előnyét.

A padlófűtési rendszerek energiát takarítanak meg, és kényelmes és kényelmes légkört teremtenek a szobában. A meleg padlók lehetővé teszik, hogy mezítláb járjon egy csempe nélkül félelem a hideg.

Ma már számos padlófűtési rendszer áll rendelkezésre. Némelyikük nagyon kevés villamos energiát fogyaszt, így ez a design nem fogja "megemészteni" az egész család költségvetését. Vannak kábeles modellek, amelyek csak 500 wattos padlófűtést igényelnek egy kis fürdőszobában. Ha vízfűtésű padozatot választasz, akkor még többet takarít meg.

A padlóburkolat szigetelésének megfelelő elvégzéséhez egy 50 mm vastagságú habanyagot tartalmazó lapot helyeznek a vízszigetelésre. A tetejére egy speciális képernyő található, amely a fűtőkészülékekből hőforrást vezet be a helyiségbe.

A következő lépés magában foglalja a sejtszerkezetű acélszalagot. A lyukak mérete 100x100 mm, a huzal vastagsága - 2-3 mm.

A padlónak a rács feletti vízkörrel történő felszerelése esetén a csővezetéket ki kell rakni. Az elektromos padlófűtés különféleképpen van elhelyezve - a szerkezet fűtőelemei a kész esztrichre vannak szerelve.

Töltsön be esztrichet a jelzőfények felszerelésével

Mivel a standard fürdőszobák és a szaniterek viszonylag kicsiek, könnyebb és gyorsabb az esztrichek megmunkálása vagy a fürdőszoba padlójának öntése. A kis alapterület könnyebbé teszi a világítótornyok telepítését is.

A munkában hosszú rácsszintet (kb. 2 méter) kell használni. A világítótornyokat egy 0,5 m-es résszel rendelkező vonalvezetésű cementhabarcsra helyezzük. A világítótornyok funkcióját a gipszkarton vezető profilja végzi. Ezeket behelyezzük az oldatba, majd a világítótorony helyzetét egy szinttel ellenőrizzük. Aztán, miután megmérte a szükséges szélességet az elsőtől, helyezi a második jelzőt.

Most egyszerre kell telepíteni a szintet két beaconon, de a telepítés általános elve megegyezik. Fontos megjegyezni, hogy az útmutatók telepítésénél világos vízszintes helyzetet kell ellenőrizni. Figyelnie kell magát a második világítótoronyra és az első és a második közötti távolságra. Ezután a fent leírt technikát követve rendezze el az esztrich többi profilját.

Azokban az esetekben, amikor a padlót a hab műanyag tetejére öntik, a jelzőfények telepítési pontjain le kell vágni. Ezek olyan helyek, ahol a cement "fekszik". Ha elhagyod a habot, a jelzőfények mozoghatnak. Mielőtt a padlót a saját kezébe öntötte volna a padló alá, figyelembe kell vennie ezt az árnyalatot. A "játék" világítótornyok egyenetlenül fogják a kötést, ami viszont megnehezíti a csempe befejezési folyamatát, és nagy mennyiségű csemperagasztót igényel.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt nem lehet túl vékony. Ellenkező esetben repedések jelenhetnek meg benne. A töltési vastagság általában legalább 50 mm. Fontos emlékezni a világítótornyok telepítésekor. A beépítéshez a magasságot az átfedésből vagy a hablapból kell megjegyezni.

A fektetett esztrich sorozata a fürdőszobában

Először is, hogy a saját kezűleg magas színvonalú padlókat készítsenek a fürdőszobában, megfelelő módon fel kell készülnie a megoldásra. Készítsen cementet és homokot.

Fontos meghatározni az arányokat. A válasz arra a kérdésre, hogy milyen keverék, hogy kitöltse a padlót a fürdőszobában, attól függ, hogy milyen típusú alapozó öntés. Ha azonnal be kell öntenie a betonpótlót, az oldat aránya 1: 4. Ez 1 rész cement és 4 rész homok. A hab habarcsát a keverék 1: 3 arányban használja. Ebben az esetben három darab homokot kell bevinnie.

Vegyes kompozíció az öntéshez a padló felszínére öntve a jelzőfények között, és az építési szabályok szerint kiegyenlítve. A műszer a szomszédos világítótornyok mindkét végén helyezkedik el.

Így fokozatosan öntse az egész esztrich a fürdőszobába. A működés során gondoskodni kell arról, hogy a megoldás szigorúan a világítótornyok szintje szerint legyen.

Egy nappal később a töltés keményedni fog. Ezután eltávolíthatja az útmutatókat, és elmélyítheti azok maradékát, fedezhet a cementtel.

A következő lépés a felület felszíne, a gerincek és szabálytalanságok simítása. Ezt a szabály hegyes vége végzi. Ezt követően a mosdóban lévő durva töltőanyagot egy vékony műanyag burkolattal lezárják és szárazra hagyják.

A polietilén csökkenti a víz elpárologtatását, és tartósabbá teszi a beton habarcsot.

A padlóburkolatok keverékeinek típusai

Rendszerint a padlózat szintetizálására szolgáló megoldásokat gipszből vagy cementből készítik. Az utóbbi a fürdőszobákban és a fürdőszobákban előnyösebb. Az öntési keverékeket speciális papírzacskókban, polietilén hátlapból készítik. Megvédi az anyagot a nedvességtől.

Ne engedje, hogy a víz bejusson a csomagolásba, mivel a nedvesített megoldások nem alkalmasak erős és egyenletes esztrich létrehozására.

Fontos továbbá a termékek eltarthatóságának ellenőrzése. Minden egyes keveréket meghatározott felhasználási időre terveztek. A burkolóanyag a padlóburkolat elkészítéséhez használható.

Gyakran a gyártók különböző módosító komponenseket tartalmaznak a szintező keverékek összetételében. Az ilyen adalékok a bevonatot minőségibbé tehetik, és a kész megoldás több műanyagot képezhetnek, ami fontos a javítási folyamatban.

Például a speciális szintetikus szálak csökkentik a repedés valószínűségét, amikor az esztrich megszilárdul. Az ilyen anyagok oldatán alapuló esztriche akár padlóburkolatként is használható.

Ezeket a keverékeket különböztetik meg:

 1. Kiegyenlítése.
 2. Önszintezés.

Az első típusú megoldásokat külső felületként használják. Ezek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a bevonat hibáitól és kiemelkedésétől. A keveréket vastag réteggel kell felhordani, ami lehetővé teszi, hogy ezáltal sima felületet kapjunk.

Maga a csatoló is bizonyos módon osztályozódik az anyag tulajdonsága és állapota alapján:

 1. Száraz esztrichek.
 2. Félszáraz.
 3. Nedves.

Tehát a nedves esztrich a legkönnyebb elvégezni. Betonból és homokból áll. Az így elkészített kompozíciót az aljzatra öntjük és a felszínre terítjük.

Ez a töltés azonban sokáig szárad.

Nedves esztrich a szigetelésre vagy a vízszigetelésre. A hőszigetelő réteg az épületek első emeletén lévő házak és lakások befejezésére szolgál. Ugyancsak alkalmazzon egy nedves csatlakozót két kiegyenlítő réteggel. Ez a lehetőség akkor szükséges, ha befejezi a linóleumot vagy a parkettát. Az úgynevezett kötött kötöző alkalmas lakóhelyiségekre.

A félszáraz esztrich homokot és cementet is tartalmaz. Azonban, a nedves öntésektől eltérően, ezeket a keverékeket lágyítók és egyéb komponensek adják. Ezeknek az adalékoknak köszönhetően a félszáraz esztrich gyorsabban szárad, és egyszerűen fel tudja használni az alaptestet, eltávolítva az ütődéseket és a vetületeket.

Ezenkívül kevesebb víz szükséges a keveréshez. Ez megkönnyíti és tartósabbá teszi a padlószerkezetet.

A száraz típusú esztrich több rétegből álló összetett termék. Az alsó szinten zúzott kőzet vagy expandált agyag, és a felső gipszrost helyezik. Egy ilyen padló lefektetése nem nehéz, ugyanakkor nincs sok szennyeződés. Az alap száraz befejezése azonban jelentős hátrányban van: nem képes ellenállni a nagy terhelésnek.

Az esztrich-keverékekkel való munkavégzés elvei

A javítási munkák során szükséges, hogy a padló alatti helyiségben a levegő hőmérséklete ne eshet +5 fok alá, és ne haladja meg a +25 fokot. A nedvességtartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.

A mûködés során a piszkozatokat el kell kerülni, mert csökkenti az esztrich minõségét. Előre kell kiszámítani az alap szárításának időtartamát, néha marginálisan, mivel egyes kompozíciók hosszú ideig fognak "megragadni".

A keverék öntéshez való előkészítésekor be kell tartani a gyártók által a csomagoláson feltüntetett arányokat és az utasításokat.

Néha a munka befejezése után, míg a padló még mindig frissen töltött, jobb, ha nem sétálsz rajta. Különösen ezt a tanácsot kell hallgatni azok a tulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy egy alap esztrich a hab műanyag. A jelzőfények eltávolításához felveheti a felszínt az RSD széles lapjainak feldolgozása után. Az ilyen védelem megakadályozza az új, nemrég elárasztott padló károsodását.

A jelzőfények beüzemelése során figyelembe kell venni a padlószintet. A padló a fürdőszobában kissé alacsonyabb, mint a többi lakásban. Ez a küszöb elkerüli az árvizet.

Így a padlózat saját fürdőszobába öntése teljesen hozzáférhető a javítási munkák minden tulajdonosához. Az esztrichhez csak minőségi anyagokat kell használni, és meg kell felelni a technológia és az öntési folyamat minden szakaszának.

A készülék egy vízszigetelés a padló a fürdőszobában - lépésről lépésre technológia

Védelem a nedvesség hatása ellen - ez a legfontosabb feladat a fürdőszoba javításában. A padló vízszigetelése a fürdőszobában csökkenti a nedvességnek a szobába való káros hatását.

Védje a padlót a fürdőszobában a nedvesség lehet különböző módszerek - festményréteg vagy impregnálás, ömlesztett vagy filmes anyag. Ezzel párhuzamosan a korrózió ellen és a szűrés elleni szigetelést a nedvesség ellen használják. Mindezen módszerek saját technikával rendelkeznek különböző anyagok és építési eszközök használatára. Számos alapvető szabály van azonban a módszerek teljes tömegével, amelyek megsértése minden erőfeszítés kiegyenlítését eredményezi.

Minden vízszigetelési eljárás magában foglalja az előkészítő, a telepítési és a lezárási szakaszban. Ugyanakkor a nedvesség elleni védelem módjának megválasztása a helyiség sajátos körülményeitől függ.

Nedvességvédő keverékek

A fürdőszoba nedvességtől védő legáltalánosabb technológiája speciális keverékek (ragasztók vagy vakolatok) használata.

 1. Ragasztó, amely biztosítja a hely teljes felületének nedvességállóságát.
 2. Vakolás (bevonat) - a padló és a falak alján történő védelme érdekében.

A felületen elkenődő vízszigetelő anyagok egyre inkább elterjedtek az egyszerűség, a hozzáférhetőség és a nagy hatásfok miatt.

A gyakorlatiasság és sokoldalúság magas pontszámai az európai termelés (például a Ceresit CR65) keverékéből származnak.

Miután meghatározta a vízszigetelési eljárást, a felszíni bevonat felhasználásával számolják a keveréket, amely védett a nedvesség behatolásától. Leggyakrabban a fedendő felület jelzőjét 1,5-es tényezővel kell elválasztani, és az eredmény egész számra kerekíthető. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan kiszámítsuk a keverék kívánt mennyiségét egy kicsi margóval, amelyet általában fel kell használni a felület szabálytalanságainak egyidejű lezárására.

A szükséges anyag megszerzésével megkezdheti a fürdőszoba vízszigetelésének előkészítő szakaszát. Ebben a szakaszban a padlóburkolat felületét különféle törmelékeket tisztítják, majd a por eltávolítása egy nedves ruhával történik. Emellett a padló felületét speciális impregnálással kezelik, ami növeli az alkalmazott keverékkel való érintkezés mértékét.

A technikai megszakítás után, amely az alkalmazott impregnálás teljes száradásához szükséges, folytassa a keverék elkészítését, amelyet a csomagolásra vonatkozó ajánlásoknak megfelelően készítenek. Megjegyzendő, hogy a keverék arányait nem lehet megzavarni. Az előállítás során az is nagyon fontos, hogy a keverék teljes homogenitást biztosítson.

A keverék felületre történő felhordását különböző építőszerszámokkal végezzük, például:

A keveréket több rétegben alkalmazzuk, és a rétegenként 5-6 órán át szárad. A helyiség felületének (padló, fal, mennyezet) szerkezeti csatlakozásának helyén ajánlott speciális szalagot elhelyezni. Az alkalmazott keverék teljes száradása után (körülbelül 24 óra elteltével) a befejező munkák folytatódnak:

 • esztrich elrendezése;
 • cserép

A fürdőszoba padlófelületének védelme a keverékek impregnálásával és festésével

A padlózat vízszigetelését különféle impregnálás alkalmazásával a betonfelületeken használják. A szakértők javasolják, hogy az ilyen impregnálásokat ne csak a padló felületén, hanem a falak alsó részén is kb. Ezt a módszert gyakran használják az önfeldolgozásra, mivel nagyon egyszerű végrehajtani és viszonylag magas hatékonysággal rendelkeznek.

A vízszigetelési munkálatok kivitelezésétől függően lehetőség van a vízszigetelés kitöltésére vagy vízszigetelésére is.

 1. A töltési módszer alkalmas olyan új helyiségekre, ahol technikailag elegendő vastag réteg betöltése van. Végül is ezek az anyagok növelik hatékonyságukat a rétegvastagság minden új centiméterével.
 2. Az ömlesztett anyagok leginkább szakember felügyelete mellett használhatók. Valójában ebben az esetben nemcsak a felület vízszigetelését, hanem annak összehangolását is elvégzik.

A vízszigetelés legelterjedtebb módja a különleges megoldások és anyagok festett alkalmazása. Leggyakrabban használt ez a megoldás, amely alapja a bitumen. Ennek a módszernek azonban működési korlátai vannak. A vízszigetelés hatékonysága legfeljebb öt évig garantálható, a helyiség nedvességtartalmától függően. Szintén konzervatív módszert alkalmazhat egy további gipszréteg alkalmazására, de a módszer hatékonyságának időtartama 2-3-szor csökkenthető.

Masztix a vízszigetelés elrendezésében

Nagyon gyakran a masztixet a vízszigetelés egyik módjaként használják. A módszer egyedisége, hogy az ilyen anyagok a gipsz és a beton esztrichek tetején használhatók.

Ez a módszer azonban leggyakrabban olyan helyeken alkalmazható, ahol magas a nedvesség és a víz. Ezeket az anyagokat a kezelt felületre egy ecsettel vagy hengerrel alkalmazzuk. Alkalmazás után a masztix réteg minőségi szinten egy speciális műanyag spatulával van ellátva.

A maszkok gyártóinak ajánlják, hogy a felületet alaposan megtisztítsák a törmeléktől, piszoktól és portól, valamint a zsír- és olajfoltoktól. Szükség esetén speciális megoldásokat kell használni a nagy szennyeződések tisztítására. Használat előtt a maszkokat aktívan keverni kell annak érdekében, hogy az oldat homogén szerkezetű legyen.

Javasolt továbbá optimális hőmérséklet és páratartalom biztosítása a helyiségben:

 • padlóhőmérséklet - +10 fok fölött;
 • páratartalom - legfeljebb 90%.

Másik jellemzője masztix, hogy lehet alkalmazni több rétegben, amelyek mindegyike kell kiszáradni körülbelül 6 óra. Az egyik réteg teljes vastagsága a vízszigetelés hatékonyságának 0,5 mm-en belül kell lennie. A dekoratív padló kialakításának alapjaként is rétegelt műanyag használható.

A területen a szerkezeti illesztéseknél Improvement felületeket meg kell határozni a további csík, amely előzetesen impregnált öntött.

Amellett, hogy további terhelési ellenállás réteget szárítjuk masztix, használt erősítő háló.

Minden leírt vízszigetelés módszer a technológia az algoritmus biztosítja szárazság, a kényelem és a praktikum a fürdőszobában. Vízszigetelő a fürdőszobában növeli az élet a javítások és további fedezeti vészhelyzetekben víz kiömlés vagy szivárgás a daru.