Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba egy faházban - nincs probléma a megfelelő megközelítéssel

A fa nem nedvességálló és nagyon tartós építőanyag, jelentős zsugorodást eredményez. Mindezt figyelembe kell venni, amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban. Mutassuk meg, milyen problémák merülnek fel és hogyan oldják meg őket.

A legtöbb faanyag nem tolerálja a hosszú távú érintkezést a nedvességgel, ami a fő probléma egy fürdőszobai faház kialakításakor. Újabban ez a faanyag jellemzője a faházak nedves helyiségeinek fejfájását okozta a fejlesztők és az ilyen épületek tulajdonosai számára. Most, a modern faimpregnálást és a fát a nedvességtől való behatolással védő anyagokat használva jelentősen megnövelhető a faanyag vízzel és vízgőzzel szembeni ellenállása.

A hatékony szellőztetés megteremtésénél még az építés során is gondoskodni kell.

A második kérdés, amellyel foglalkozni kell, a padló aljzatának létrehozása, amely elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy masszív vízvezeték-szerelvényeket tartson fenn, és alkalmas legyen a csempézett vagy porcelán cserép-csempék - a legmagasabb páratartalmú helyiségekben lévő tiszta padlófelület kialakítására. A tradicionális épületekben alkalmazott hagyományos megközelítés, amely a beton esztrichek szerkezetében van - egy faszerkezet esetében ez nem igaz. Először is, ez jelentős terhelés egy fából készült épület szerkezetére, másrészt technikailag nehéz konkrét alapot készíteni fapadlógerendák alapján. Szerencsére most olyan technológiák vannak, amelyek lehetővé teszik a megbízható fapadlók burkolását a nehéz betonok használata nélkül.

Lehetőség van a nedvességnek a fara gyakorolt ​​hatásának csökkentésére nemcsak a fa részek védelme, hanem a vízgőz tartalom csökkentése révén is. Ezt a hatékony beszállító és kipufogó szellőztető rendszer kialakításának köszönhetően kell elvégezni, amelyet az épület kialakításában és kialakításának szakaszában kell előirányozni. A rendszeres passzív szellőztetés nem elegendő a szükséges nedvességtartalom fenntartásához, ami kényelmes a faszerkezetek hosszú távú működtetéséhez.

A fennmaradó befejező intézkedések nem okoznak különösebb nehézségeket, mivel hasonlóak lesznek a közönséges építőanyagokból készült épület nedves helyiségeinek befejezéséhez.

Az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a padló alapját a fürdőszobában tervezzük, a terhek a tartógerendákon. Előzetesen meg kell határozni, hogy a nehézkes szaniterberendezések telepítésre kerülnek-e, és további merevítőket is felvehetnek ezeken a területeken. A mennyezet fagerendái becsült terhelésének kiszámításánál nemcsak a fürdõ saját súlyát, hanem a feltöltött vizet is figyelembe veszik.

A második fontos pont, amellyel meg kell aggódnia, mielőtt a készülék elindítja a padlót a fürdőszobában egy faházban, a megfelelő csatlakozás a szennyvízcsatorna és a víz kommunikációjához. Figyelembe veszi azt a tényt, hogy a modern, jó minőségű faanyagból épült faházak jelentős zsugorodást eredményeznek. Ezért elsőbbséget élveznek a rugalmas csövek (fém-műanyag és térhálósított polietilén), és inkább mobil rögzítésük az épületszerkezetekhez kommunikáció telepítésekor (speciális klipeket használnak, amelyek lehetővé teszik a csövek mozgását).

Most magukról a nemekről. Lehetőség van alapozásra a csempe ragasztására nem csak cementtartalmú habarcsok (beton, cement-homok keverékek, csomagolt roverek) segítségével. Most ezekre a célokra, beleértve a nedves helyiségekben, erősen nedvességálló lemezeket is sikeresen használnak. Ezek közé tartoznak a rétegelt lemez (FSB, FOF) és OSB lemezek. Ezeknek az anyagoknak a padlóburkolata, amelyek a csapágyrúdokon készülnek, tartós, sima és nedvességálló felületet hoznak létre kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében.

A szerelőlemezeket a mennyezet fagerendái fölött lehet varrni, ha egy szintre vannak szerelve, de rendszerint rácsok vannak felszerelve, amelyek merőlegesek a fő csapágyrúdokra. Ehhez a fürdőszoba padlófelülete és a szomszédos helyiségek padlózatához kell igazítani. A rönköknél szokványos rudakat használhatunk, amelyeket antiszeptikus impregnálással és vízszigetelő anyagokkal előkezeltünk, de jobb, ha ragasztott laminált faanyagot használunk, amely ellenáll a deformációnak, ami erősebb és sima felületet eredményez. A rönk beszerelésekor figyelembe veszik a burkolólemezek vastagságát és a bonyolultabb csempézett ragasztót, plusz csempe (porcelán kőzet), hogy a padlózatok kialakítása nélkül elérjék a ház egyéb szintjeit.

Ha vízálló rétegelt lemezt használnak, és a csempe helyén vannak elhelyezve, további vízszigetelésre nincs szükség.

A fő hosszirányú elmaradások mellett, a lemezekkel szembenézve, a keresztirányú rúdak ugyanolyan szinten vannak elhelyezve, mint a fő. Ezek a szerkezeti elemek szükségesek az RSD vagy rétegelt lemez töredékek összekapcsolásához, valamint az egészségügyi eszközök rögzítésének alapjaként. A padló alját képező lemezeket a csapágyrudak segítségével körülbelül 15 cm-es magasságú önmetsző csavarokkal vonják be, a lemezek töredékei közötti varrásokat szilikonnal vagy folyadékkal lezárják. További vízzáró ilyen alap (nedvességálló rétegelt lemezek és OSB használatakor) nem szükséges. A megfelelően lefektetett padlólapok nedvességálló habarccsal ellátott tömítő varratokkal a csempe számára megbízható nedvességálló gátat képeznek.

A nedves helyeken lévő csempeburkolatok közötti tömítésnél szilikon alapú fugázást kell alkalmazni. A csempecsuklók kialakításához szükséges anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a gyártók ajánlásait és a habarcs összetételét, amelyet mindig feltüntet a csomagoláson.

A választás, mint a fürdőszoba díszítése, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a falak teljes felületét a létrehozott keret mentén gipszkartonra fektetve, hamis falat képezve csempék készítéséhez;
 • csak egy bizonyos szintig hoz létre alapot a csempe számára, a leginkább érzékenyen a nedvesség közvetlen behatolására, és a fal tetejét faapszal le kell zárni;
 • varrni a falakat díszítő műanyag panelek a beépített láda (gazdaságos változat).

A nedvességálló gipszkarton falburkolása ideális alapja a burkolásnak

Az első technológia egy horganyzott fémprofilból (vagy előkészített fa lécből) készült váz, amely vízálló kivitelezéssel készül. A hamis falak létrehozott felülete ideális alapja a fürdőszobának egy későbbi befejeződéséhez. A falburkolat technológiája a létrehozott láda segítségével megoldja a kommunikáció rejtett telepítésének problémáját (beleértve az elektromos áramot is), és kialakítja a szellőzőteret a fafalak és a gipszkarton alapfelülete között. A létrehozott felületnek a szilárd burkolatú burkolatokkal való lezárása megbízható nedvességmegkötést jelent, amely a burkolat és a fa fal közötti térbe jut.

Azok számára, akik meg kívánják őrizni a fa beltéri elemeinek elemeit a helyiség belsejében, a második lehetőség elfogadhatóbb, ha alul egy nedvességálló gát keletkezik a fal csempézésével, a fal tetejét fa anyagokkal díszítik. A csempeburkolattal ellátott védőburkolat magassága rendszerint 1,5-1,7 m között van, amely fölött a falat fából faragni vagy más befejeződés nélkül hagyni, ha a fal belső felülete megfelel az esztétikai követelményeknek. A faanyag vízgőzzel szembeni érzékenységének csökkentése érdekében (a fürdő falán lévő víz közvetlen érintése ritkán fordul elő), a felületet védő impregnálással kezelik, és több rétegű lakkal kinyitják, ami a védőburkolat fa részeit a nedvességtől is védi.

A falburkolatok műanyag táblákkal való ellátottsága inkább a kis költségvetésű, fából készült, fából készült faházak számára jelentőségteljesebb. A technológia biztosítja a fa kezelését védőszerekkel, ezután egy láda keletkezik. A rugalmas kábelcsatornákba helyezett csővezetékek és villamos vezetékek elhelyezése után a létrehozott struktúrát dekoratív polimer panelekkel kell bevonni. A műanyag felület jó, mert könnyen kezelhető, és az anyag ellenáll a mikroorganizmusok károsodásának. Az alacsony szilárdságú panelek hiánya és ugyanolyan esztétikai vonzerő. De mint egy költségvetés lehetőség a nedves helyiségekbe való befedéshez, a keret műanyag panelekkel történő burkolása meglehetősen elfogadható.

A fürdőszoba mennyezetének befejezése, egy faházban elrendezett, szinte egyáltalán nem különbözik a mennyezet többi szobájától. A mennyezetszerkezet kialakításának technikája nagyon eltérő lehet - a fából készült anyagoktól a felfüggesztett vagy felfüggesztett álmennyezetig. A hatékony szellőzéssel a nedvességnek a mennyezetre gyakorolt ​​hatása minimális, ezért a felületek kiválasztásakor nincsenek korlátozások.

Hogyan helyezzünk kerámia burkolólapokat egy faházba?

A faházban végzett javítások során fontos tudni, hogyan lehet ezt a különleges anyagot elhelyezni. A fa megkülönböztető tulajdonságokkal bír, nemcsak a bélés folyamatát, hanem a bevonat további működését is. Mindazonáltal lehetetlen csempék nélkül a házban, ezért ki kell találnunk ezt a helyzetet.

A cserép a fa alapján számos különbség van

Fafelület jellemzői

A kerámia burkolólapok elhelyezése egy faházban különleges folyamat. Az ilyen helyiségek állapota eltér a standardoktól, mivel a fa sajátos jellemzőkkel rendelkezik:

 • Dinamizmus. Amikor a hőmérséklet vagy a páratartalom megváltozik, a fa elmozdul és más mennyiséget vesz fel, kibővítve vagy zsugorodva.
 • Zsugorodás. Ez idővel fordul elő, ami befolyásolja mind a falak, mind a padló alakját és állapotát.
 • Nedvességérzékenység. A nedvesség növekedése befolyásolja a fát, különösen a fürdőszobában és a konyhában. Fontos a jó víz- és páraelszigetelés biztosítása.
 • Kártérítés. Állandó nedvesítés esetén a fa rozsokat, formákat, és a gomba hatással van. Ezen anyag ellensége is rovar. Megakadályozzák a károsodást egy tisztességes fertőtlenítő kezelés elvégzése és a lemezek védő réteggel történő bevonása révén, például lakk.

A kerámia burkolólapok elhelyezése során egy faházban számos sajátos jellemző figyelhető meg

Ha a lakást nemrégiben építették fel, ajánlatos várni a zsugorítás aktív fázisának befejezését a csempés megkezdése előtt. Így megakadályozza a bevonatot a váltásból, ami azt jelenti, hogy az integritást megőrzi.

Mivel a fa padló vagy falak cseréje szükségszerűség, nem szeszély, fontos, hogy megismerjék az ilyen munkák elvégzésének alapvető szabályait.

Szükséges anyagok és eszközök

Tekintsük meg, hogyan és mi a legjobb módja a kerámia burkolólapok ragasztásához. Speciális anyagokat használnak az ilyen felületek kezelésére. Szabványos keverékeket is használnak, de ezáltal korlátozzák a csempézett bélés érintkezését a faalapra, ami felesleges költségeket eredményez, és részt vesz a padlófelületen.

A csempék telepítésekor:

 • Cementhabarcs. Standard cement-homok keverék. Mivel ez egy fa alap, finomított folyékony üveg.
 • Ragasztók polimer adalékokkal. Az ilyen módosítószerek növelik a készítmény rugalmasságát és jobb tapadást mutatnak.
 • Speciális ragasztó fa lapokhoz. Az építőanyagok külön kategóriája. Vízszigetelést biztosít, és megtartja azt a képességét, hogy az alapot az új bevonat elpusztításának veszélye nélkül eltolja.

A faanyagok csempeburkolásához használt keveréktípusok

Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra is:

 • fogazott és gumi spatula;
 • habarcs;
 • primer;
 • a keverék kapacitása;
 • keresztezi a varratokat;
 • poliuretán hab;
 • vízszigetelés;
 • befejező anyagok.

Felület előkészítés

Mielőtt a fákhoz ragasztaná a csempeit, számos feladatot végez. Ha normál körülmények között a felület és a láncindító szerény mértékű kiegyenlítésére korlátozódik, több más manipulációra lesz szükség.

Az első lépés a fapadlók ellenőrzése. Ez különösen igaz a padlóra. Kezdetben eltávolítják a táblákat és ellenőrzik a csapágyelemek állapotát, ha a késések rothadnak, kicserélik őket. A hőszigetelés javítása érdekében ajánlott kitölteni az expandált agyag szabad területét.

A fa elemeket antiszeptikus víztaszító impregnálással is kezelik. Előzetesen távolítsa el a régi festék és lakk réteget. Szárítás után a burkolatok be vannak helyezve.

A legjobb megoldás egy olyan kiegészítő hordozó használata, amely kompenzálja a fa dinamizmusát. Nedvességálló rétegelt lemez vagy gipszrost gyakran használják. Csatlakoztassa őket a kerethez vagy a falakhoz és a padlóhoz. Ők is alaposan alapozva. A keveréknek mély behatolással kell rendelkeznie és további védőfóliát kell képeznie.

A fa csempe burkolatának alapjainak előkészítése

Padlóburkolat

Először is, vigyázzon a padlóra. Részletesen tanulmányozza a csempe matricáját a fa felületére. A padlóburkolat kiegészítése a padlózat vízszigetelésének biztosítása után ajánlott. Az ízületek és a rések bezárásához, de a padlóburkolat mozgásának lehetőségének megőrzése érdekében, ha a körülmények megváltoznak, javasoljuk a habarcs használatát, és ez egyfajta kompenzátor. Ezenkívül egy membrán-polimer vízszigetelést is elosztanak a bázis felett. Az anyagdarabok egymásra vannak felhúzva és rögzítve ragasztóval.

Ezután öntsön egy vékony réteg betonhabarcsot. Napjainkban fából készült felületeken speciális keverékek állnak rendelkezésre, amelyek még fagyott állapotban is rugalmassá váltak, és nem mozdulnak el, amikor az alap mozog. Szárítás után a beton alapozva van.

A kerámia burkolólapok fa felületének befejező lépései

Most továbbmegyünk a padló felé. A szabványos módszerrel gyártott csempe. A konyhában ajánlott elkezdeni a telepítést a távoli sarktól vagy a szoba közepétől. Az utóbbi esetben a felület a központi pontból 4 részre van osztva, és minden zónát külön dolgoztunk ki. Telepítés után győződjön meg róla, hogy az ízületeket kátrány vagy latex masztix keverékkel bevonja.

Fal dekoráció

A falburkolatok felületének megteremtése a legjobb megoldás a rétegelt lemez vagy nedvességálló gipszkarton kialakítása. Ellenkező esetben a csempe eltűnik.

Ha a fürdőszoba a nappali szomszédságában van, ügyeljen a vízszigetelésre és függőlegesen. Ez megakadályozza a felesleges nedvességet.

Fektetés csempe a falak egy faház

A munkát egy gondosan előkészített és alapozott felületen végezzük. Ha a helyiség a helyiségben korlátozott, a rétegelt lemez helyett az ízületeket és a réseket habbal lezárják, és a felületet vékony réteg gipsz fedezi. Fontos, hogy rugalmas keveréket használjunk.

A burkolólapok elrendezése a második sorral kezdődik. Előre kis területeken. Javasoljuk, hogy növelje a ragasztóréteget, ami a falon és a burkolólapon történik, ez további mozgásteret biztosít. Rögzítse a keresztmetszetű réseket, átlagos vastagságuk 3 mm legyen. Zökkenőmentesen fektetve egy faházban - tabu. Ilyen esetben az elemek átfedik egymást, mivel az alapvolumen változik. Az első sor legutóbb illeszkedik, gyakran a menetes elemekből áll. Csatlakoztassa az ízületeket szilikon tömítőanyaggal, és ragassza be az ízületeket.

A fából készült házban lévő fürdőszoba vagy konyha csempézése nem jelent problémát, ha ismeri az ilyen munkák finomságait. A normák és szabályok betartása mellett a bevonat megbízhatóan rögzül a felületen, és nem ronthatja idővel az állapotát.

Építési blog

Hogyan kell megfelelően elvégezni egy fürdőszoba padló egy faházban. Tervezési jellemzők

A fa és a víz összeegyeztethetetlenek az építőiparban, de egy faházban egy fürdőszoba padlójának megteremtése ahhoz vezetett, hogy a kerámia padlóburkolat felszerelésének technológiáját fejlesztették ki. Az alacsony vízfelszívódástól eltérően a csempe megvédi a ház faszerkezeteit a víztől, de a teljes technológiai sorrend pontos betartása mellett, amit ebben a cikkben ismerkedhet meg.

A fürdőszoba elhelyezése egy faházban

A fürdőszobának a faházban való elhelyezkedését meg kell tervezni, figyelembe véve azt a tényt, hogy rendszeresen, a fürdőben lévő vízzel együtt a terhelés emelkedik. Minél nagyobb a fürdő térfogata, annál nagyobb a terhelés. Ezért, amikor megtervezi a jövő otthonát, próbálja elhelyezni egy nagy fürdőszobát az első emeleten, és egy kisebb fürdőszobát zuhanyzóval vagy egy kis fürdőszobával a másodikban. Ha még mindig van egy nagy fürdőszobája a faház második emeletén, akkor azt a tervbe kell helyezni úgy, hogy az első emelet teherhordó falai egymástól viszonylag rövid távolságra helyezkedjenek el, minél kisebb az átmérő, annál kisebb a fagerendák eltérítése átfedés a növekvő terheléssel.

A falak közötti kis átmérő mellett a fapadló teherbírásának növelése érdekében egy másik lehetőségként csökkentheti a gerendák beépítési lépését a fürdő tervezett elhelyezésének helyén. De van egy másik ok, amiért szükséges a gerendák közötti távolság csökkentése. Az a tény, hogy a padló a fürdőszoba egy faházban kell elhelyezni kissé alatt a padló a folyosón. A szintkülönbségnek 20 mm-nek kell lennie. Tekintettel arra, hogy a faház fürdőszobájában lévő padlózat burkolatát szilárd alapra kell helyezni 40-50 mm vastagságú cementkötés formájában (a padlószerkezet - kissé alacsonyabb), és ez növeli a padló vastagságát, két dolog egyikét kell választania:

 • csökkenti a fagerendák szakaszának magasságát, ami csökkenti a teherbírásukat;
 • mivel a padlógerendák kissé alacsonyabbak a fennmaradó gerendák beépítési szintjéhez képest, ami hátrányosan befolyásolhatja az első emeleti mennyezet felületét.

Sokkal könnyebb elvégezni ezt a problémát, de a gerendák beépítési lépését csökkenteni kell.

A készülék egy padló egy kerámia csempe a fürdőszoba a faház

Napjainkig a faház első emeletén található padlók ritkán készülnek hagyományos módon, a téglaoszlopok rönkök felszerelésével. Ennek oka a faházak alapjainak tervezési jellemzői, amelyek a fa alacsony súlyának köszönhetően nem igényelnek masszív csíkalapozást, és oszlopos helyeken helyettesítik a monolit vasbeton grillezést hordozó falak alatt. És mivel a téglaoszlopok elrendezése a talaj felszínén szinte a talaj felszíne alatt elhaladt, elkezdenek emelkedni, ami az első emelet padlójának görbületéhez vezet. Ezért mind az első, mind a második emeleten egy faház emeletét ugyanazzal a technológiával készítik, és az alapra vagy a falra támaszkodó gerendákat helyettesíti.

A fa padlószerkezete szabványos, és gerendákból (1) áll, amelyek aljára 50 x 50 mm keresztmetszetű koponyasínek (3) vannak felszerelve. Ezek a lécek a fésűs padlót (2) a 25 mm-es tábláról illeszkedik, amely az ásványgyapot szigetelés alapjául szolgál (4) attól függően, hogy hol helyezkedik el a padló, az első vagy a második emeleten, mielőtt a szigetelést az aljzatra helyezi egy hidroterápiát (9) (az első emeleten) vagy páraelzárót (a második emeleten).

Egy másik felső emelet (5) a mennyezeti gerendák tetején helyezkedik el. Ezután megkezdi a munka legfontosabb szakaszának megvalósítását. A fából készült gerendák (1) átfedéséből álló kerámiacsempékből álló faházban lévő fürdőszoba padlózatának szilárd alapra kell támaszkodnia, amely 40-50 mm vastagságú cementhabarcsként (7) szolgálhat, az erőt növelve, dróthálóval erősítve. -4 mm, 50 x 50 mm-es cellával. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz behatolását az esztrich kialakításakor és a padló befejezése után, az aljzat (5) felszínére egy megbízható vízszigetelést (6) helyezzünk el, amelynek panelje felfelé fordul a falfalakra. A panelek közötti összekötéseket 150 mm-es átfedéssel kétoldalas bitumenes ragasztóval ragasztják. A megerősített esztrich szilárdsága, valamint a vízszigetelés függőleges könyökének köszönhetően nem érinti a falakat, ezért a kerámia burkolólapok (8) padlójának ilyen alapja sértetlen maradhat, annak ellenére, hogy a fából készült falak zsugorodtak a befejezését követő első években.

A faház fürdőszobájában lévő burkolólapokat szokványos ragasztóval készítik.

Fafeldolgozás a fa padlóján

A kerámia burkolólapok kiválóan alkalmasak a padlóburkolásra, különösen olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom, vagy nagy valószínűséggel érintkezésbe kerülnek a padlón lévő folyadékokkal vagy más anyagokkal. Tipikus példák: fürdőszoba, WC, előszoba, konyha. Ne dobja el a padlóburkolatot és a bentlakásos helyiségekben, ha a padló fűtési rendszerrel van felszerelve.

Fafeldolgozás a fa padlóján

De hogyan lehet a tulajdonosok a magánlakások, ahol az összes padló eredetileg fából készült? Hasonló kérdés merülhet fel a régi épületek tulajdonosaiból, ahol a fedélzet burkolata a rönkökre van szerelve. Lehetőség van a burkolólapok burkolására?

A szorongást azonnal nyugodt állapotba hozhatja - ez egy teljesen végrehajtható művelet, amely nem igényli a bevonat teljes földre vagy beton alapra történő leszerelését, majd vastag beton esztrich öntését követve. Mindazonáltal keményen kell dolgozni, mivel a bevonat ilyen módosításának sikere főként a faalap minőségétől és erősségétől függ.

A legfontosabb dolog a régi bevonat alapos felülvizsgálata.

A csempe lefektetése, ha van ilyen, még a legkisebb gyanú is, ha egy faalap instabilitása van, a meggondolatlanság magassága. Az ok egyszerű:

 • A fa olyan rugalmas anyag, amely deformáció után hajlamos az eredeti kialakításra. De az a tény, hogy "kifogásolható" fapadló (könnyű elhajlás, rugós stb.) Teljesen elfogadhatatlan a kerámiák számára. Minden egyes csempe nagyon kemény, nem hajlítható. A padló "játék" esetében egyszerűen feltörhet.
 • Egy másik eset, ha például egy kis kerámia csempe. A cementtartalmú csemperagasztó is nem szereti a dinamikus hajlítási terhelést. Biztosan apró repedésekbe megy, rétegezni kezd, és a csempe, még az integritásának megőrzése mellett, egyszerűen el fog térni az alaptól.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a burkolat terhelése jelentősen megnő - minden más tényező mellett a padlózat többrétegű "torta" jelentős mennyiségű kerámia burkolólapokkal, építőhabarcsokkal és egyéb lehetséges szerkezeti elemekkel rendelkezik. Így a fa alapnak garantáltan statikus jelleggel kell rendelkeznie. Ezt kell elérni a munka első szakaszában.

Nyilvánvaló, hogy az első lépés mindig egy alapos szemrevételezéses ellenőrzés, a fáradtság legvitatottabb területein történő erőfeszítés alkalmazása a lehetséges rezgések és forrási források azonosítása érdekében. Ha van ilyen, akkor nem kell semmilyen probléma - a bevonatot óvatosan össze kell szerelni és javítani kell, és nemcsak a bizonytalan helyeken, hiszen a padló erősítése egy helyen nem garantálja, hogy nem jelenik meg a másikban. Meg kell érteni az okot, és fel kell számolni a gyökérben.

Néha a bontás után a padló jelenik meg "szörnyű" képet

Továbbá, a tapasztalt kézművesek minden esetben javasolják, hogy a fa alapon csempézett csempéket végezzenek teljes körű keresésük elvégzésére. Ha kerámia bevonatot tervez, azt kell gondolnunk, hogy ez hosszú távra szól, és nem egy évre kettőre. Hol van a garancia arra, hogy egy fa padló elrejtett padlója hiba vagy a megkezdett fa bomlási folyamata, amely ma már nem jelentkezik semmilyen módon, nem fog szó szerint megjelenni egy hónap alatt, vagy akár egy év alatt, amikor a burkolólapot teljesen lefektetik? A javítások elvégzéséhez minden csempe eltávolítása, a faalap szétszerelése - és ez annak köszönhető, hogy a készítmény nem mutatott megfelelő elveket. Nem jobb teljesen, 100% -osan biztos a csempe behelyezése előtt, hogy a fapadló biztonságos és stabil?

A legfontosabb az, hogy eljussanak a lag és a floor gerendákhoz

Ez a kilátások nem különösebben félnek - a fapadló teljes leszerelésével és új betonágyazással helyettesítve, ez az eljárás sokkal egyszerűbb, sokkal kevesebb munkát és pénzügyi befektetést igényel.

Tipikus fa padló durva padlóval

Tehát a fa padló szokásos rendszere egy rönkre szerelt dagonya. A rönkök önmagukban beton alapra helyezhetők. Egy másik lehetőség az, hogy kettős fa padlóburkoló rendszer, vázlatos és befejező padló, valamint a köztük lévő hely, amely hőszigetelő anyaggal tölthető. Bármely padlófelméréshez teljesen el kell távolítania a sétányt, hogy megnyissa a rönköket az ellenőrzéshez, javításhoz és kiegyenlítéshez.

 • Ha bármilyen késedelem esetén a legkisebb aggodalom okozza - repedések vagy olyan területek vannak, amelyeknek a fa bomlási jelei vannak, feltétlenül ki kell cserélni.
 • Abban az esetben, ha a szomszédos késések közötti távolság meghaladja az 500 mm-t, további rudakat kell felszerelni, különben a legvastagabb padlólemez is hajlítható ezen a helyen.
 • Győződjön meg róla, hogy a késést vízszintesen állítja be. Ha biztonságosan be vannak ágyazva, és nincs lehetőség a támasztók magasságának megváltoztatására, akkor ezt egy gyalugó segítségével, vagy pedig egy fa deszkával történő felépítéssel érhetjük el.
 • Természetesen, ha van egy talajvázlat, akkor meg kell kérni, hogy végezzen egy bizonyos javítást - cserélni a romos vagy repedt táblák, hogy megszüntesse a torzulások, karcolások stb. Amikor elkészül, mindkettő, és a rönkök egy sűrű vízzáró réteggel töltik be.
 • Ha már megvan a lehetősége arra, hogy eljusson a késésig és az aljzatig, akkor érdemes megragadni a lehetőséget és feldolgoznia kell az összes adatot antiszeptikus és víztaszító kompozíciókkal. Nem szabad megszabadulnod a nem hajlandóságodtól, hogy ezt az eljárást elvégezzed azzal a ténnyel, hogy az ilyen kezelést korábban, a padló kezdeti megmunkálása során elvégezték - a kompozíciók olcsóbbak, maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, de a tartósság változatlanul megnő.

Kötelező állapot - a fa padló minden részének antiszeptikus feldolgozása

 • Szó szerint az eltávolított padló minden fórumát ellenőrizni kell a sértetlenség, a gyenge területek jelenléte, repedések, kalapált és felesleges szögek hajlítása stb. Minden jelentős hibát tartalmazó táblát el kell távolítani, frissen cserélve.
 • Fontos akció, amelyet nem szabad megfeledkezni a tiszta padlólapok tisztításáról régi festék- és lakkrétegekről abban az esetben, ha a csempék későbbi fektetése közvetlenül rajta van. Megbízható alap létrehozása a csempe számára a tisztított fa szerkezettel való munkavégzést jelenti.

Ez a tisztítás többféle módon történhet:

- Így a festék vagy a lakk eltávolítható előre kopás vagy csiszolóanyagok használatával - csiszoló- és polírozókészülékek, csiszolópapír vagy speciális tartozék a "bolgár" vagy elektromos fúrógéphez.

- Néha vegyszeres tisztítási módszert alkalmaznak - a festéket oldószerrel mossa le. Ez azonban nem a legjobb megoldás, mert a szerves oldószerek aktívan felszívódnak a faanyagba, megsérti természetes tulajdonságait, és sokáig emlékeztetnek magára egy kellemetlen szagú szaggal.

- A termikus módszert széles körben használják - egy épület hajszárítóval, vagy akár egy fúvókákkal. A magas hőmérséklet hatására a festék vagy ég vagy olyan állapotba olvad, hogy egyszerűen eltávolítható egy hagyományos kaparóval (spatula).

 • A padlólapok hátrameneti felszerelése előtt további padlószigetelést lehet mérlegelni. A késések között elaludhatnak az expandált agyag, az ásványgyapot vagy az expandált polisztirol lemezek. A további hőszigetelés soha nem fog fájni senkit.
 • A rönkök padlóburkoló lapjai nem "szilárdak", de 3-5 mm közötti rést hagyva közöttük szükségesek ahhoz, hogy a padló alatti fapadló "lélegezze" és kompenzálja az anyag lehetséges lineáris oszcillációit. Egy másik lehetőség a lyukak véletlenszerű sorrendben történő átfúrása. Ügyeljen arra, hogy a szoba kerületén lévő falaknál kb. 10 mm-es rést hagyjon. Minden maradék rést ragasztószalaggal vagy habmal kissé zárhat.
 • Miután a padlólapokat öntőcsavarokkal rögzítették a rönkökre, újra elvégezték a bevonat alapos minőségellenőrzését. Ha nincsenek hibák, akkor továbbhaladhat a kerámia burkolólapok alapozásához.

Számos módja annak, hogy előkészítsék a csempe lefektetésének alapját

Tehát a javított erős fórumon alapul. Hogyan haladjunk tovább annak tökéletesítéséhez, hogy a kerámia burkolólapok elhelyezése?

1. A burkolólapot a táblák tetején kell elhelyezni.

 • Először is létre kell hoznunk egy vékony, de stabil és megbízható vízszigetelő réteget. Ehhez a fapadlót vastagul kezeljük forró lenmagolajjal, de ez a módszer meglehetősen elavult, szintén nagyon veszélyes, ezért jobb, ha latex impregnálószert használunk. Ecsettel vastagon hordja fel a padlólapokat, amely után azonnal, anélkül, hogy a kompozíciót megszáradnák, egy finomszemcsés üvegszálas hálóval borítják.

Üvegszálas festékháló

 • Amikor a latex kompozíció teljesen száraz, a megbízhatósági rácsot a padlófelületre kell rögzíteni, horganyzott csavarokkal, széles sapkákkal.
 • Az eredmény egy tartós vízszigetelő bevonat lesz, amely ezen felül bizonyos megerősítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Most fárasztó, hogy a csemperagasztó jó tapadást ér el az alapra. Ezt így teheted. Két rész durva homokból, 2 rész szilikát ragasztóból (gyakran "folyékony üvegből") és egy vízből álló oldatot készítünk. Alapos keverés után a kapott készítményt egyenletesen vékony réteggel adagoljuk a teljes padlófelületre.

Teljes száradás után durva monolit felületet kap, teljesen kész kerámia burkolólapok készítésére.

Videó: a csempék közvetlenül a padlón történő elhelyezése

2. Tervezett vékony nyakkendő kitöltésére

 • Ha sok tapasztalt kézműves véleményét elolvassa, akkor ezek közül néhányan kategorikusan tilos a csempék elhelyezése közvetlenül egy fa alapon. Javaslatuk a kis, könnyű nyakkendő öntése.
 • A kezdeti folyamat - a padlólapok impregnálása vízszigetelő anyaggal nem változik.
 • Ezután a kerület mentén fel kell ragasztani a csillapítószalagot, hogy megakadályozza a falak körül az esztrich deformálódását és megsemmisítését.
 • A beacon rendszer telepítése kb. 30 mm esztrich vastagságú. Ezenkívül vékony fém vagy üvegszálas háló is hozzá lehet férni a világítótornyok között.
 • Az esztrichhez szabványos alap cement-homok habarcsot használhat finom magozott homokkal (1: 3), de jobb, ha speciális száraz építési keverékeket használnak, amelyek üvegszálas mikroerősítőkkel és lágyítókkal rendelkeznek. Az ilyen habarcs és gyorsabban érlelődik, és tartósabb az ilyen körülmények között. Ezenkívül semmi sem akadályozza meg az önterülő kompozíció öntésének használatát és technológiáját.

A készülék könnyen lehúzható a deszka padlóján

 • Az esztrich kikeményedése és teljes érlelése után egy alapozóval kezeljük, amely után készen áll a kerámia burkolatok készítésére.

3. A padlókat rétegelt lemez (forgácslap, OSB)

Ha nem kívánja feloldani a szennyeződést esztrichtöltettel, a szoba nem tartozik a magas páratartalom kategóriába, de meglehetősen intenzív dinamikus terheléssel rendelkezik, akkor a fedélzeti alap 10 mm-es rétegelt lemezekkel borítható. A vastagság több lehet, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez extra teher a rönkre és a padlólapra. By the way, itt lehet menteni a padlóra - elég, hogy helyezze el egy intervallum akár akár 150-200 mm.

Ha a padlót rétegelt lemez borítja, a padlólapok szélesebb körűek lehetnek.

A munkát a következő sorrendben végezzük:

 • A fedélzeti alap fertőtlenítő impregnálás után vízszigetelő anyaggal van burkolva. Az ismertetett esetben ez a szerep lehet viaszos, viaszos vagy bitumenes impregnált építőpapír, vagy akár legalább 200 mikron vastagságú szokványos műanyag fólia.
 • A rétegelt lemezlapokat egy futás során lefektetik, így köztük mindig 5-10 mm közötti kompenzációs rés marad. Hasonló a rés a helyiség peremén a falak mentén.

Rétegelt lemez lemezek hozzávetőleges rendszere

 • A rétegelt lemez önzáró csavarokkal van rögzítve a laplemezhez, amelynek csúcsa nem haladja meg a 150-200 mm-t, mind a lemezkeret mentén, mind a sík mentén. A csavarok kupakjait teljesen be kell süllyeszteni az anyagba.

Néha a nagyobb szilárdság érdekében a rétegelt lemez további méretezését is elvégzik.

 • Miután a rétegelt lemezt a helyiség teljes területére helyezte, a lapok és a falak közötti kompenzációs rések tömítőanyaggal vagy habképzővel vannak lezárva. A felesleges anyag a szárítás után a padlóra van vágva.

A padló teljesen le van burkolva. Ügyeljen a lapok közötti résekre

 • A következő lépés egy vízszigetelő erősítő réteg létrehozása és a felszín elkészítése a csempeburkoláshoz. Itt pontosan ugyanaz, mint amilyet fentebb leírtak a fa padlóra: latex impregnálás → festékháló → homok-homok összetétele.

Ezután közvetlenül a csempékhez juthat.

A rétegelt lemezen az elkészítés után raklapot készíthet

4. Fapadlóburkolat gipszrost lemezekkel (GFL)

Ez a módszer némileg hasonlít a fent ismertetetthez (rétegelt lemezzel), de saját jellegzetességei vannak:

 • Általános szabályként a GVL fel van szerelve egy záróelem a szomszédos lapok összekapcsolására. Ezekben a helyeken különleges ragasztókészülékkel és csavarokkal van összekötve. A GVL és annak középpontja körüli csavarok használata nem szükséges.

Kényelmesen, ha a GVL egy záróelemet tartalmaz

 • Ha a padló fa alapjának szilárdsága lehetővé teszi, és a helyiség működési jellemzői a bevonat speciális megbízhatóságát igénylik, a gipszkarton két rétegben helyezhető el. Ebben az esetben a másodiknak az elsőre merőlegesnek kell lennie. Az ízületek egybeesése nem megengedett.

A kapott "torta" minta diagramja két réteg GVL-vel

 • A gipszkarton felülete egy primer kezelést követően nem igényel semmilyen további manipulációt - kész kerámia burkolólapok készítésére.

A fapadlón felhelyezett felületen történő csempék gyártási folyamata elvben nem különbözik a szokásos technológiától, amelyet részletesen tárgyaltunk a honlap más cikkeiben. Az egyetlen dolog, amit érdemes figyelni, a márka a csempe ragasztó. A legjobb megoldás a "nehéz felületek" összetételének kiválasztása, és a használati utasításban szereplő egyes ragasztóanyag-keverékek esetében közvetlenül jelzik annak lehetőségét, hogy faanyag alapon csempék készíthetők. Az ilyen csempe beszerelése megbízhatóbb lesz.

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010-11-16

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel

A mai napig a házak rönkök vagy fűrészáruk, nagyon népszerűek. Szép és kényelmesnek tűnnek. A házak díszítése és elrendezése nem okoz nehézségeket, de gondosan mérlegelni kell a nedves helyiségek kialakítását. A faházban lévő fürdőszobai javítás folyamán meg kell felelni a különleges elveknek, amelyek kizárják a deformációt és a fa sérülését.

A faházban lévő fürdőszoba javításának jellemzői

A fürdőhely elhelyezkedését az épület tervezési szakaszában kell biztosítani. A szoba tervezésénél feltétlenül figyelembe kell venni annak jellemzőit:

 1. Magas páratartalom. A helyiség felületét védeni kell a nedvességtől, ami különösen fontos egy faház esetében.
 2. A hőmérséklet csökken. A falak deformálódását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében fel kell melegíteni a jövő fürdőszobájának falát.
 3. Lehetséges, hogy vizet öntött a padlóra. A padlószintet 1-2 cm-rel alacsonyabbra kell tenni, mint a szomszédos helyiségekben. Erre azért van szükség, hogy a fürdőben elszivárgott víz ne árassza el más helyiségeket.
 4. Súlycsőszerelés. Így a vízzel töltött fürdőszoba óriási súlyú, ezért ha a tulajdonosok a második emeleten helyet foglalnak a helyiségben, akkor szilárd mennyezetet kell létrehoznia. Ehhez a vastagabb gerendákat vagy szabványos méretű gerendákat választják, de kisebb intervallummal vannak felszerelve.

A szakemberek javasolják, hogy egy nehéz és nagy fürdőt helyezzenek el az első emeleten. Annyira könnyebb megerősíteni a padlót. A második emeleten könnyű és kompakt zuhanyozható.

A faházban lévő zuhanykabin jobb elhelyezése a legfelső emeleten.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel? Ez minimális építési készségeket igényel. Minden munkát le kell bontani olyan lépésekre, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

A nehéz vízvezeték jobb az alsó szinten

vízszigetelés

A fa egy környezetbarát anyag, fél a nedvességtől és befolyása alatt képes deformálódni. Tehát a vízszigetelés a faépület fürdőszobai folyamatának legfontosabb része. Az épület fa keretének maximális védelme érdekében a vízszigetelést két rétegben kell rögzíteni vagy alkalmazni.

A faházban lévő fürdőszobában lévő padlószerkezet a víz behatolás elleni védelemmel kezdődik. A fürdőszobai vízszigetelés megakadályozza a nedvesség terjedését más helyiségekbe. Kezdetben a padlót cementhabarcs vagy bitumen maszk. Az aljzat kiválasztása a mennyezet teherbírásától függ. Ha a szerkezet nem elég erősítve van, akkor nem képes elviselni a cementhabarcsot, a padlóburkolatot és a vízvezetéket. Ebben a helyzetben jobb, ha nem kockáztat, és használjon bitumen masztixot.

Jobb, ha kerámia burkolólapokat használnak a padló padlójára.

Az anyag teljes száradása után vízszigetelő réteget helyeznek el, általában egy tekercselt anyagot. A modern vízszigetelő filmek tartósak és tartósak. Csökkentik a hőveszteséget télen, lehetővé teszik a levegő áthaladását és ugyanakkor teljesen gőz és nedvességtartalmat. A tekercsfólia felett egy padlóburkolat van elhelyezve. A videofelvételekkel a saját kezű faházban lévő fürdőszobák építése látható.

Amellett, hogy a népszerű vízszigetelő film, a szigetelés a víz a padlóról a fürdőszoba egy faház használata:

 1. Öntött szigetelés. Az anyagot folyékony állapotúra olvasztják, majd az egész padlót öntik. Ez az opció puha védelmet biztosít, nem alkalmas nagy terhelésű helyiségekben.
 2. Festék. Ez egyszerű és gazdaságos módja a padlók védelmének. A festék nem enged meg nedvességet, de rendszeresen frissíteni kell.
 3. Impregnálás. Növeli a faanyag tartósságát és nedvességállóságát.
 4. Bevonóanyagok. A vízszigetelő keverékek fő összetevője - bitumen. A bevonóelegyeket rétegekben alkalmazzuk, egy bizonyos időtartam van fenntartva minden egyes megközelítés között.

Figyelem! A vízszigetelés vízszigetelése előtt győződjön meg arról, hogy a fa táblák teljesen szárazak. Ha a fa nedves, akkor belülről romlik.

Obmazochnaya vízszigetelő zuhany

Sokan nem tudják eldönteni, hogyan védhetik meg a fát a fürdőszobában egy faházban. A legjobb megoldás az anyagok kombinációja. A padló sík részeihez használhatunk tekercsfilmeket és nehezen elérhető festékeket.

Tipp Ahhoz, hogy megóvja a helyiséget az elárasztástól, a padlózat padlójának lejtősnek kell lennie, és a legalacsonyabb pontnál telepítenie kell egy lefolyót - egy tölcsért, hogy a vizet a csatornába engedje.

Fürdőszoba padlócsatorna a csempe padlóban fürdőszoba

falak

Hogyan fektetjük a falakat a fürdőszobában egy faházban, hogy megvédjük őket a nedvességtől? A függőleges felületek vízszigeteléséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:

 1. Fólia polietilén fóliával. Könnyen kezelhető a saját kezével. A tulajdonosnak csak meg kell vágnia a megfelelő mennyiségű filmet, és csatolja a falhoz egy építőipari tűzőgépet. Ugyanakkor gondoskodni kell egy jó minőségű szellőzőrendszer kialakításáról.
 2. Kezelés víztaszító oldattal. Ez egy fa felületen történik. Lehetővé teszi a falak eredeti megjelenését.
 3. Műanyag panelek szerelése. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a falak nedvességtől való védelmére. A fő hátrány nem egyedi tervezés.

Víztaszító fa falak feldolgozása a fürdőszobában

Padlóburkolat

A faházban lévő fürdőszobához legalkalmasabb padlóburkolatok:

 1. Kerámia csempe. Ez a legnépszerűbb anyag a fürdőszobák díszítésében. A csempe praktikus. Tartós és a fény nem igényel különös gondosságot. A kerámia burkolólapok hátrányai: a csempe megszakítása a szállítás során, a kész bevonat hideg felülete. Az utolsó hátránya a meleg padlók rendszerének telepítésével megszűnik.
 2. Porcelán csempe. A tulajdonságai szerint a csempe. A porcelán cserépet a minta nagyobb szilárdsága, fagyállósága és kopásállósága különbözteti meg. A padló a fürdőszoba egy faház alatt a csempe kell szintetni.
 3. Linóleum. Ez gazdaságos és praktikus lehetőség. Hogyan készítsük a padlót a fürdőszobában egy faházban, így a linóleum alatt nem keletkezik penész vagy gomba? Ehhez meg kell szintetizálnia a padlófelületet, ragasztóval ragasztani a linóleumot és minden rést fel kell ragasztani tömítőanyaggal.
 4. Ragasztópohár. Környezetbarát, durva az érintőanyag. Nem fél a hőmérséklet és a magas páratartalom változásától. Több rétegű bevonattal borítja, így teljesen légmentesen zárja. Hátrányok telepítése parafa padló: magas ár, nehéz telepítés.
 5. Laminált padló. Külsőleg a rétegelt lemez bármilyen típusú fát utánozhat. A csúcsminőségű modellek nem félnek a nedvességtől és a megfelelő gondossággal szolgálhatnak sok évig. A padlózat befejeződése a fürdőszobában laminált faházban divatos a fotón.
 6. Fa táblák. Csak a természetes fa lehetővé teszi, hogy megőrizze a leírhatatlan légkör a melegség és a kényelem jellegzetes falusi ház. A fürdőszobai padlók esetében ajánlott a kullancs vagy vörösfenyő táblák használata. Egy másik praktikus megoldás a termoenergia. Ezt az anyagot vákuumtérben gőzzel kezelik, amely után ellenáll a penésznek és a penésznek. A lemezek közötti kötéseket tömítőanyaggal kell kezelni.

A fa padlóburkoláshoz nem szükséges az esztrich. Az erdő alatt csak a vízszigetelést. Az alábbiakban láthatja a padlót a fürdőszobában esztrich nélküli faházban.

Mennyezeti javítás

A faházban lévő fürdőszobának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Zajelnyelés;
 • Nedvességállóság;
 • biztonság;
 • Tűzállóság

A legjobb lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére egy faházban, saját kezükben, csuklós szerkezet lesz. Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes kommunikációt, felszerelje a szükséges számú szellőzőrácsot, építsen a lámpákba, hozzon létre egy szokatlan design.

Saját csuklós szerkezet létrehozásához a következőket kell tennie:

 1. Szereljen be műanyag profilokat;
 2. Csatlakoztassa a mennyezetet a kerethez;
 3. Ragaszkodjon az üvegfalhoz.

Az üvegszál természetes alapanyagokból készül. Biztonságban vannak az egészségre, nem félnek a nedvességtől és az agresszív vegyi anyagoktól.

Fal dekoráció

Hogyan lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában egy faházban? A fal dekorációja nagymértékben függ a választott lakberendezéstől. Ha a tulajdonosok el akarták hagyni a fából készült függőleges felületeket, akkor festékkel vagy lakkal lehet a falra felhordani.

Ha a tulajdonosok nem fogják elhagyni a fából készült falakat, a nedvességálló gipszkarton felszerelését megteheti. Ez összehangolja a falak felületét. A befejezéshez alkalmazható:

 1. Kerámia csempe. Nagy színekkel és formákkal rendelkezik. Ez az anyag nem érzékeny a baktériumok megsokszorozására, környezetbarát, tartós és könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A képen látható a fürdőszoba burkolat egy faház csempe.
 2. Dekoratív vakolat. Olcsó, könnyű alkalmazni a saját kezüket. A fürdőszobában ajánlatos egy külső vakolatnak szánt vakolat kiválasztása.
 3. Festék. Lehetővé teszi a befejeződés mentését és egy szokatlan szín felvételét. Több különböző szín kombinálásával egyedülálló designt hozhat létre.

A magas páratartalom, a hirtelen hőmérsékletváltozás a falak falán lévő formák vagy gomba kialakulásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében szereljen be egy kényszerített szellőzőrendszert.

Fürdőszobai elrendezés

Amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban, figyelembe kell vennie a helyiség méretét, a házban élő és rendszeresen pihentetett embereket, a szükséges felszerelést.

fürdő

Fontos eleme a fürdőszobának. A fürdőszoba kiválasztásának egyik fő kritériuma a tömeg. A legkönnyebb modellek akrilból készülnek. Súlyuk körülbelül 30 kg. Az öntöttvas fürdők nehezebbek, de erősek és tartósak.

Az országházban látványos fürdőkád lesz a valódi fa. Támogatja a fizikai és érzelmi relaxációt, de rendszeres használattal gyorsan elveszíti vonzó megjelenését. A fából készült fürdőt jól áztassa egy különleges folyadékkal, amely megóvja a nedvességet és a baktériumokat, és több rétegű lakkot takar.

Általában a fürdőt úgy helyezzük el, hogy egyik oldalán a falhoz illeszkedjen. Ha a hely lehetővé teszi, a fürdőt a szoba közepén kell elhelyezni, és a padló alá kell tartani. A fürdőszoba előtt 80-100 cm szabad helyet kell hagynia, hogy kényelmesen kiléphessen a betűtípusból. Javasoljuk, hogy a fürdőből körülbelül 60 cm-re helyezzenek el ruhaszárnyakat és fűtött törülközőtartókat. Az alábbiakban bemutatjuk a faházban lévő fürdőszobák sikeres javításának fényképét.

Egyéb vízvezeték

Amellett, hogy a fürdő a fürdőszobában van telepítve:

 1. Mosdó. Alapfelszereltség szerint a padlóról 70-80 cm magasra szerelhető. A telepítés során figyelembe kell venni minden családtag növekedését.
 2. Zuhanyzó. A szoba bármely falán található. A legkompaktabb megoldás a zuhanyzó kabin tolóajtókkal való felszerelése a szoba sarkában.
 3. WC-tál Telepítve van, ha a fürdőszobát WC-vel kombinálják. A WC előtt legalább 70 cm szabad helyet hagyjon.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor ezenkívül egy bidét, egy mosógépet és más berendezéseket is elhelyezhet. Az alábbiakban látható az ország tágas fürdőszobájának fotói faházban.

lakberendezés

Ha a fürdőszobában van egy kis terület, akkor csak a vízvezetékhez illeszkedik. A tágas fürdőszobában különböző bútorok közül választhat:

 • Ruhásszekrény vagy fiókos szekrény törölközőkhöz és ágyneműkhöz;
 • Kosár koszos ruhákhoz;
 • Székek és lépcsők a gyermekek számára, hogy elérhessék a mosogatót;
 • Polcok higiéniai termékekhez.

Minden fürdőszobának szükséges eleme lehet tükör. Díszíti a szobát, vizuálisan megnöveli méretét, és lehetővé teszi a fésülést, a smink alkalmazását.

A faházban lévő fürdőszobát saját kezével lehet díszíteni és felszerelni. A szakértői ajánlásoknak való megfelelés számos probléma előfordulásának kiküszöbölését eredményezi: a gomba kialakulása, a szomszédos helyiségek áradása és mások. Kiváló minőségű és gyönyörű anyagok kiválasztása érdekében olyan vonzó designt hozhat létre, amely évek óta örömet okoz a faház tulajdonosainak.

Csempék használata egy faházban: csináld magad telepítéssel

Nem csak a faház építése sok kérdést és nehézséget okozhat. Nagyon fontos, hogy minden belső és külső befejezési folyamatot megfelelően elvégezzen. Az építési munkálatok befejezése után arra a kérdésre jutottam, hogy hogyan kell megfelelően csempézni a felületet. Ezért ma úgy tekintjük a finomságot, hogy befejezzük a házat belülről és kívülről.

Cserép egy faházban

Mi a különleges a fa felületén?

Csempe a fából készült ház fürdőszobájában

Mielőtt elkezdené a csempék gyártásának folyamatát, meg kell értened, mi a fa sajátossága, és miért nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet a faházban végzett munka. Tehát a természetes anyagnak ilyen tulajdonságai vannak:

 1. A dinamikus - természetes anyag kibővülhet vagy zsugorodhat a hőmérsékletváltozás hatására.
 2. Zsugorodás - a fából készült ház biztosan zsugorodik, és ez befolyásolhatja a belső felületet
 3. Nedvességre érzékeny - a fa magas páratartalomra érzékeny, különösen a fürdőszobákban és a konyhákban.
 4. Rotten anyag - penész és gombák jelenhetnek meg a fa után hosszabb nedvesség hatására, ezért faépületben periodikus fertőtlenítő oldattal kell eljárni, ami védi a fát a rovaroktól

Fontos! Ha az építés éppen befejeződött, és a csempe telepítése szükséges a belső térben, várjon, amíg a ház összezsugorodik. Ha nem vársz erre a fázisra, akkor a bevonat elmozdul, ami korai javításhoz vezet.

Készítsen szerszámot és felületet

Csempe a padlón egy faházban

A kiváló minőségű kikészítéshez előzetesen elő kell készíteni a kapcsolódó anyagokat és eszközöket. A kerámia burkolólapot fafelületen ragasztós megoldásokkal szerelik fel, amelyek lehetnek:

 • Cementhabarcsok - egy fából készült szerkezetben ismerős keveréket használva, hozzá kell adnia a folyadékot a kompozícióhoz
 • Megoldások polimer adalékokkal - a különböző módosítószerek, a rugalmasság és a ragasztó oldat tapadásának köszönhetően javulnak
 • Speciális ragasztó - ilyen keverék használata esetén a burkolólapot a fa felületére helyezzük, és megtakarítjuk az esetleges végső eltolódásokat az anyag hőmérsékletének tágulása során

Annak érdekében, hogy a csempe hosszú évekig szolgáljon, és ne kezdjen feltörni a használat első éveiben, komolyan vegye figyelembe a felület előkészítését. A falak és a padlók esetében a burkolat technológia kissé eltérő, ezért hadd mondjak el többet ezekről a folyamatokról.

Milyen anyagokra lesz szükség a burkoláshoz:

 1. csempe
 2. latex
 3. Festékháló
 4. Rögzítők - csavarok
 5. A telepítés minőségének meghatározásához szükséges szint
 6. kefe
 7. Homok és víz
 8. Folyékony üveg

Padlólapok

Burkolás egy faházban

Az első dolog, amellyel a padlót egy latex-faházban kell feldolgozni, majd azonnal helyezze el a festékrácsot, és állítsa be. Ezenkívül egy bizonyos időt várnak addig, amíg a latex kiszárad, majd rögzítik csavarokkal. Ha ilyen eljárást végeznek, olyan anyagokat kell használni, mint a homok, a víz és a vízüveg. Ezután keverje össze ezeket az összetevőket 2: 1: 2 arányban, és alkalmazza a padló teljes felületére. Amikor a habarcs kiszárad, a vízszintes pozícióját egy építési szinten ellenőrzik.

Amikor elkészül a készítmény, elkezdheti a csempék saját kezével történő lefektetésének folyamatát. Számos olyan árnyalat van, amelyet meg kell tudnia a végzett munka minőségének:

 • A ház emeletét több négyzetre kell osztani, és egyikükre csempét kell kezdeni
 • Mint ragasztóoldat, csempe ragasztót vagy cementhabarcsot használhat
 • Jobb hozzáadni egy speciális gitt keveréket.
 • A megoldást minden egyes lapra külön kell alkalmazni, majd azonnal helyezze el a kívánt helyre
 • A tojást követően le kell törölni a varratokat - minden maradékot törölni kell a felület felületéről nedves ruhával

Fal dekoráció

Falcserép egy faházban

A csempe nagyon gyakran falburkolatként szolgál a fürdőszobában vagy a konyhában. A házban lévő függőleges felületek kikészítésének technológiája kissé nehezebb, ezért el kell kezdeni a falak kiegyenlítésével.

Nem mindig egy új házban épült falfelületek különösen lapos, így azonnal meghatározza a terület előkészítő munka. A kisebb eltérések akár 0,5 cm-re is eljuthatnak a bélésig. Ha azonban a szint nagy különbségeket mutat, akkor a felületet úgy kell szintre állítani, hogy az Ön számára megfelelő legyen. A legáltalánosabb igazítási lehetőség a vastag réteg gitt.

Fontos! Ne felejtse el állandóan használni az épület szintjét. Ez elengedhetetlen eszköz a kerámia burkolólapok telepítésének folyamatában.

A házam falaihoz a következő sorozatot alkalmaztam:

 1. Először elvégeztem a jelölést, amelyen a jövőben lefektetett csempe. Ez azért szükséges, hogy megértsük, hol lehetséges az anyag kijavítása.
 2. A beszerelés előtt a fa léceket a felületre szegeztem. Támogatják és tartják a homlokzati anyagot, nem engedik, hogy a fal lecsússzanak.
 3. A csempe az alsó sarokból van elhelyezve. A sima csuklók elérése érdekében különleges kereszteket használtam, amelyek a munka befejezése után törlődnek.
 4. A ragasztó oldatot, mint az előző esetben, a csempe belső felületére helyezzük, majd simítás után. A csempe felületének tapadási minőségének javítása érdekében készítsünk kis hornyokat az alkalmazott keverékben.
 5. Amikor a házban lévő összes falat béleltem, eltávolítottam a fölösleges keveréket egy ruhával, és a felületet kiszáradtam. A keresztezést szárítás után tisztítják, majd fugázzák.

Amint a faszerkezetben lévő felületek befejezésének folyamatában látható, nincs semmi bonyolult. Annak érdekében, hogy önállóan végezze el az összes folyamatot, csak követnie kell az utasításokat és kövesse a szakértők által adott tanácsokat.

A külső felületek használatának jellemzői

A falak és a padló díszítése a faház fürdőszobájában

Gyakran a burkolólapot külső burkolathoz használják. Segítségével kitalálhatja a házak lépteit, ösvényeit és homlokzatát. Jelenleg a gyártók elegendő számú terméket kínálnak, ezért válasszon fagyálló anyagot színesben, nem jelent problémát.

Külső burkolólapok esetén:

 • Terrakotta - vörös agyagból készült és az égett csempe színe
 • Van egy üveg bevonat
 • Legyen egy kerámia réteg
 • Ezenkívül az anyag lehet kétrétegű és kerámia bevonattal rendelkezik, amelyet sütés során kapnak

Néha a csempe nem csak faépületben, hanem homlokzat külső oldalán is használható. Ha még nem döntött úgy, hogy használja az anyagot vagy sem, itt van néhány előnye a szellőztetett homlokzat használatához:

 1. A külső burkolat felszerelése meglehetősen egyszerű, ezért nem kell olyan szakembert felvennie, aki elvégzi az összes munkát az Ön számára
 2. A mesterséges anyagok sokkal olcsóbbak, mint a természetesek, ezért a regisztrációs költségek sokkal alacsonyabbak lesznek.
 3. Az építési piac tele van különböző színekkel és textúrákkal, így a választási lehetőség kiválasztása nem jelent problémát.
 4. A mesterséges anyag a természetes anyagtól eltérően hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így a homlokzati burkolólapok és a hőszigetelő réteg együttes használata javítja a hővisszatartást