Legfontosabb > Tartozékok

Öntözés zuhanyzóhoz: típusok, választás, telepítés és javítás

Az egyik legfontosabb elem, amely a víztelenítő vizek befogadását a lehető legkényelmesebbé teszi, a zuhanyzó öntöző kanna. És ennek a szerény tárgynak a megválasztását, amely "szabályozza a labdát" tónusos lélek formájában, felelősségteljesen kell megközelíteni. Hogyan lehet az öntöződoboz a zuhanyzóhoz és milyen lehetőségekkel rendelkezik a modern piac? Tekintsük ezt részletesebben.

Zuhanyfej különbségek

A zuhanyfejeket több szempont szerint osztályozzák, alapul véve: a telepítés módját, a termék alakját, a gyártás anyagát és a kiegészítő funkciók jelenlétét.

Olyan modellek, amelyekben rugalmas tömlő van, képesek megváltoztatni a dőlésszöget és szabadon forgatni a tengelye körül

Az öntözés típusától függően kétféle lehet:

 • Helyhez kötött - két alkategóriára oszlik: falra és mennyezetre. Zuhanyzókabinok és szekrények elhelyezésére szolgálnak, záróelemekkel és speciális szerelvényekkel a rögzítéshez.
 • Rugalmas tömlõvel - kézi modellek kényelmesek, mivel helyüket könnyedén testre szabhatja. A kádba a speciális keverővel ellátott dugóval vagy a rúdra vagy állványra egy speciális tartó segítségével szerelik fel.

A helyhez kötött öntöződobozok a falra vagy a mennyezetre speciális tartó segítségével vannak felszerelve és közvetlenül a közös vízcsőhöz vannak csatlakoztatva.

Az öntözés elhelyezésére szolgáló rúd formájú szerkezetek úgy választhatók, hogy olyan fürdőszobákat rendeznek, ahol a családtagok magukban különböznek egymástól

Az eladott zuhanykabinok egy része álló, vízszintes mennyezetre vagy falvázra rögzített zuhanyfejekkel van felszerelve. A közelmúltban az értékesítés gyakran olyan zuhanyrendszereket jelent, amelyekben az öntöződobozok kétféle felszerelési lehetőséggel rendelkeznek: kézi és mennyezeti.

Az eszközök tartóssága és költsége nagymértékben függ a gyártásban felhasznált anyagoktól. A fúvókák gyártásához szükséges anyag a következő lehet:

 • műanyag - könnyű és viszonylag tartós anyag jó működési paraméterekkel rendelkezik, de nem túl hosszú élettartam;
 • fém - tökéletesen ötvözi a dekoratív tulajdonságokat és a magas működési paramétereket, amelyek hosszú élettartamukról híresek;
 • a fém-műanyag a műanyag és a fém szimbiózisa, amelyben a termék teste tartós műanyagból készül, belsőleg bronz vagy rézzel töltve;
 • A kő és a kvarc üveg a "prémium osztály" legdrágább termékei, amelyek szépségük és tartósságuk miatt híresek.

A csúcsminőségű drága modellek a zuhanyfejek bronzból és rézből készültek és "arany alatt" díszítettek. Ezek megbízhatóak és tartósak.

A fém termékek egyetlen hátránya, hogy a felhasználói visszajelzések alapján úgy ítélik meg, hogy viszonylag nehéz súlyúak

Az olcsóbb analógok polimerekből készülnek. A krómozott műanyag modellek a könnyű használhatóság miatt. A termékek gondozásának egyszerűsítése és a felhalmozódott vízkő eltávolítása az időben jobb, ha kezdetben a zuhanyfejek modelljét választják gumírozott lyukakkal.

Mindazonáltal, ha az anyagi lehetőségek lehetővé teszik, a szakemberek ajánlják az acél- és rézfúvókák kiválasztását, mivel ezek a legmegbízhatóbbak a rájuk rendelt funkciók ellátása során.

Különböző fúvóka-opciók

A zuhanyfejek sok változata létezik. Négy típus a legnépszerűbb: a felső zuhany, a "trópusi eső" sorozat, a higiénikus zuhany, és a modellek levegőztetési funkciót.

Egyfajta lélekmodell esetén valódi élvezetgé válhat, egy másikval - egy rendszeres mindennapi eljárásba.

A választás attól függ, hogy milyen feladatokat lát el a vízvezeték eleme. Bár az esztéták úgy vélik, hogy a legfontosabb dolog egy ilyen egyszerű témában a szépség, mert azt tervezi, hogy inspirálja.

Fej zuhany

A felső zuhanyzó öntöződobozainak fő előnye a vízkezelést végző személy szabad keze.

A minták modelljei állandóan állandó helyre vannak rögzítve, és használatukkor már nem lehetséges a helyzetük megváltoztatása.

Az öntöződobozok a felső zuhanyzók formájában két típusból állnak:

 • csuklós kivitel - rugalmas tömlővel vagy merev csővel ellátott mobil modellek, amelyek falra vagy állványra vannak rögzítve;
 • Beépített modellek - a fúvókák álló változata, amelyek állítható magasságú mennyezetre rögzíthetők.

A mennyezeti modelleket gyakrabban választják zuhanyozók díszítésére.

A praktikusság legkedvezőbb választási lehetősége a falazó tömlővel ellátott öntöződoboz.

A fal modellek két változatban kaphatók. Az első verzióban a tömlőhöz van csatlakoztatva, amely lehetővé teszi számukra, hogy "kézi" modellekként használják őket. A második esetben a telepítést egy krómcsőre rögzítik, amely lehetővé teszi a dőlésszög változtatását, és szükség esetén a szerkezet balra és jobbra forgatását.

Fúvóka "trópusi eső"

Ma a "trópusi eső" sorozatú zuhanyfejek a legkedveltebb zuhanyrendszer. Az ilyen típusú készülék számos apró fúvókával van felszerelve, amelyek a nagy eső hatását okozzák. Ehhez a szerkezetek közvetlenül a mennyezetről vannak felfüggesztve, és a kommunikáció rejtve van a hornyokban.

Az ilyen típusú zuhanyokhoz nagy fúvókákat használnak, így a vízcseppek nem esnek a test különálló részeire, hanem teljesen lefedik.

A könnyű szitálás és a "fali" zuhanyzás üzemmódja és az "eső" intenzitása kényelmesen vezérelhető egy kart típusú kapcsolókapcsolóval.

Így például be lehet kapcsolni egy puha folyadékot a hajmosás, majd a testmasszázs - merevebb nyomást.

A szerkezet nagymérete miatt az igazi eső hatása érhető el, és rögzített elhelyezésének köszönhetően biztosítja a mozgás szabadságát.

Számos modellt kiegészítenek a keverési módok függvényében, amellyel bonyolultabb konfigurációkat hozhat létre.

Modell zuhanyfejek levegőztetéssel

Ez a típusú öntöződoboz nagyszerű lehetőség a magas emelkedésűek számára. A készülékek működési elve meglehetősen egyszerű: a víz a mikroszkópos lyukakon keresztül a burkolaton található, amely a bevezetéskor az oxigénnel keveredik. Az ilyen szórásos lyukak száma több mint két és félszáz százalékot érhet el.

A több rácson áthaladó vízsugár könnyebbé és lágyabbá válik a kijáraton, egyes esetekben akár hab is lehet

A készülékbe beépített szellőztető több funkciót végez egyszerre:

 • részben tisztítja a klórt és a benne lévő szennyeződéseket;
 • a sugárhajtást simán és rendben tartja;
 • oxigénnel telíti az áramot;
 • segíti a vízfogyasztás akár 30% -os megtakarítását.

A gyártók biztosítják, hogy egy öntözés vízpermettel ellátott vízpermetezővel akár 10 liter vízzel is megtakarítható.

A levegővel telített, levegőztetett áramlás lehetővé teszi a szokásos SPA eljárás bemutatását a fürdő igazi mágiájára.

Az alacsony zajszintet az ilyen típusú készülékek előnyeihez kell igazítani, mivel nincsenek idegen hangok a vízvezeték-munka során. Az ilyen modellek falra szerelhetők. Rögzíthetők állványokra és rudakra.

Higiénikus zuhanyfej

Külön kategóriába tartozó öntöződobozok a higiéniai zuhanyozáshoz. A mosdó használatát követően a tisztaságot a tisztaság megőrzésére használják.

A megfelelő előkészítéssel még a kisgyermekek is használhatják ezeket az eszközöket, így a víz hőmérséklete szabadon beállítható a higiéniai eljáráshoz.

Az eszköz közvetlenül a készülékre vagy a falra telepíthető. És összekötve egy keverőn keresztül egy bidétben vagy közvetlen összeköttetésben a mosdóval. Különleges tartóelemek segítségével rögzítheti a falra.

Gazdaságos víztakarékos lehetőségek

Ezek a modellek a testbe beépített szabályozóval vannak felszerelve, amely a vízcső nyomásának a szelep segítségével történő megváltoztatásával részben megakadályozza a vízellátást. A szelep átfedő eszközön kívül a szellőztető funkció is felszerelhető.

A szellőztető aktiválásának és az elzárószelep használatának köszönhetően a vízellátás csökkenthető, így akár 35% -kal is megtakarítható a fogyasztása

Az ilyen készülékeknek gyakran három üzemmódja van:

 • Az első a maximális, amelynél szűkített sugár keletkezik.
 • A második közepes, puha víznyomást biztosít a kényelmes zuhanyozáshoz.
 • A harmadik - "hóvihar", minimális vízáramlást biztosítva.

Az öntöző kanna víztakarékos fúvókáit 6-9 literes vízfogyasztásra tervezték. Ez azt jelenti, hogy a vízfogyasztás percenként nem haladja meg a 9 litert, míg a standard öntözés átlagosan 15-20 l / perc.

A hóvihar üzemmódot leggyakrabban temperálási eljárásoknál és kontraszt zuhanyozásnál használják.

A drágább modellekben olyan rendszer áll rendelkezésre, amely felelős a víznyomás automatikus növeléséért, ha a rendszer nyomása leesik. Víztakarékos zuhanyfej telepítésével azonnal megoldhat két problémát: egyenletes vízáramlást és óriási megtakarítást eredményezhet.

A vízellátottság szerinti osztályozás

Ha az osztályozás alapjául a vízellátás típusát veszi figyelembe, akkor a zuhanykabinok:

 • Rendes - a szokásos nyomást alkotják, amely alatt kellemes pihenni és megnyugodni.
 • Puha áramlás létrehozása - ez a hatás a víz áramlásának telítettségének köszönhető.
 • Eco-jet - "megszámolja a vizet", ezért ideális megoldás azoknak a házaknak, ahol a mérők vannak felszerelve.
 • Masszázs - a központi nyíláson keresztül fokozott nyomás révén, amelyen keresztül a vérellátás aktiválódik, az anyagcsere javul és az izmok tónusosodnak.

Az "eco-jet" funkcióval rendelkező modellek légzőkészülékkel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a vízfogyasztás jelentős csökkentését.

Masszázs funkcióval ellátott modellek esetén a nagynyomású központi lyukon keresztül juttatják a nyomást, lüktető sugár vagy turbó sugár formájában

Különösen népszerű, "kaszkád" néven ismert modellek, amelyekben egy lüktető sugár turbó sugárral váltakozik. Az értékesítésen megtalálhatók a "vario-jet" elnevezésű modellek, amelyekben az üzemmódtól függően a szokásos nyomást egy puha sugárral helyettesítheti.

A legjobb megoldás egy olyan kombinált modell megvásárlása, amelyben a szokásos nyomás mellett a masszázs-fúvókák is működnek.

Videofelvétel és álló és kézi modellek összehasonlító elemzése:

Különféle formájú és méretű zuhanyfejek

A modern minta fúvókái alakja és mérete változhat. A zuhanyfej alakja a következő változatokban készül:

 • négyszögletes és négyzet alakú;
 • háromszög;
 • kerek és ovális.

Az öntöződoboz méretét az alkalmazás területe határozza meg. Például az egész "vízesés" lecsapolásának szerelmesei a "trópusi eső" modelleket választják, a kiáramlás munkaterülete kb. 50 cm 2. A klasszikusok kedvelői a hagyományos kézi öntöződobozokat választják, amelyek átmérője nem haladja meg a 6-8 cm-t.

Ugyanilyen fontos a termék ergonómiája. Ezért válasszon egy modellt, csavarja be a kezedbe, hogy ellenőrizze, milyen kényelmes lesz a mindennapi életben.

Bizonyos üzletekben egy speciális állvány van felszerelve, ahol a fogyasztó tesztelheti a készülék teljesítményét, ha a patak alá helyezi a tenyerét

A gyakorlatiasság szempontjából sokkal kényelmesebb az olyan öntöződobozok esetében, amelyekben a gombok egy gombnyomással kapcsolhatók be. Sokkal biztonságosabb a kezek számára. Ráadásul a forduló mechanizmusok egyre inkább a múlté válnak.

További funkciók elérhetősége

A modern zuhanyfejek már régóta nem csak spray-k. A vízkezelés során a komfortérzet növelése érdekében ezeket az elemeket gyakran kiegészítik.

A kényelem fokozása és az eszköz funkcionalitásának növelése érdekében a gyártók nem szakítják meg az öntöző lyukak tervezését.

További funkciók:

 • Módosítsa a szórás módot. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy önállóan állítsa be a nyomást, eső vagy masszírozó fúvókákat képezve.
 • Víztakarékos. Ebből a célból egy szelepet szerelnek be a készülék testére, amely a levegőt a vízsugárba keverik. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az üzemmódtól függően akár 60% -ot is megtakaríthasson.
 • Mineralizáció. Ehhez az eszközök ásványi elemekkel vannak felszerelve, mint például a turmalin, a germánium vagy a shungit. Az ásványi anyagokon áthaladó víz deklórozva, lágyabbá válik.
 • Háttérvilágítást. A fényterápia hatását a testbe épített LED-ek fénye érik el.
 • Kapcsolja ki a vízellátást. Ezt a funkciót egy olyan gomb hajtja végre, amely megakadályozza a víz áramlását. A funkció kényelmes, mivel kiküszöböli a vízhőmérséklet állandó szabályozásának szükségességét még akkor is, ha a zuhanycső be van zárva a keverőn keresztül.

A szín képessége az emberi jólét befolyásolására sokak számára ismert. Például: a zöld ellazítja, piros - a vidámságot és a sárga hangokat díjazza, és javítja a hangulatot. A szakemberek egy egész kezelési módszert fejlesztettek ki különböző spektrum fényében. És a vezető gyártók sem hiányozták ezt a pillanatot. Ma kapható a kiemelt modellek.

A háttérvilágítás bekapcsolásához nincs szükség a készülék "áramellátásáról" a villamos energiáról; egy kis generátor, amely a készülék közepére van építve, felelős a feladatért

A készülék testébe beépített generátor képes a víz áramlását okozni, ami a zuhany bekapcsolásakor keletkezik. Lehetőség van arra, hogy az ilyen öntöződobozt egy bárra vagy egy állványra rögzítsék.

A fő célon - a pH semlegesre állításával - az ásványi anyagokat tartalmazó öntöződobozok csökkentik a víz keménységét és eltávolítják a klórt.

Az ásványi anyagokat tartalmazó öntöződobozok többlépcsős szűrővel vannak ellátva, amely lágyítja és gyengéden tisztítja a vizet. A fúvóka lyukakból kilépő víz levegőztetett és ionizálódik, és a testen átfolyó buborékok igazi boldogságot hoznak.

Öntöződoboz szerelése és karbantartása

Nincs semmi nehéz szétszerelni és egy zuhanyfejet felszerelni egy kapcsolóval. A megtett lépések sorrendjét tekintjük a hagyományos fúvókák klasszikus teljesítményének helyettesítésére.

A fej felszereléséhez vagy zuhanyozásához szerszámok szükségesek:

 • állítható csavarkulcs;
 • fogó;
 • fém kefe;
 • FUM szalag.

Az intézkedések sorrendje:

 1. Kapcsolja ki az öntöződobozt. Ehhez csavarkulcsot vagy fogót kell használni, hogy lazítsa meg az öntözőcsatornát a tömlőhöz csatlakoztató anyát. Indokolatlan erőkifejtés nélkül teljesen csavarja le az anyát és távolítsa el a fúvókát.
 2. Tisztítsa meg a szerelvény menetét egy fém ecsettel. Szükség van teljesen eltávolítani mész betétek és rozsda.
 3. Szereljen be egy új öntöződobozt. Tekercselve egy új öntöződoboz szálát több rétegű vízvezetékkel, rögzítse a fúvókát, és néhány fordulatot készít. A csavarkulcs vagy fogó csatlakoztatása "lógni".
 4. Ellenőrizze a rendszer teljesítményét. Ha víz kerül az interfészbe, nem szabad szivárgást okoznia.

Részletesen az öntöződoboz szétszerelésének folyamata látható a videóban:

Ha a behelyezett fúvóka még mindig szivárog, a szerkezetet újra kell kinyitni és vissza kell vinni a menethez.

A csatlakozás tömítettségét úgy érik el, hogy a szálat FUM szalaggal vagy más vízvezetékkel sodorják.

A jövőben, amikor szükségessé válik a készülék tisztítása a vízkőből, szét kell szerelni az eszközt. Ehhez használjon késsel a kupakot, hogy eltávolítsa a hálót a középpontból. Az eltávolítás után a szem kinyitja a rácsot tartó csavart. A csavarnyílást mérni kell a lépték és a só tekintetében.

A fúvóka be lehet merülni egy szűk műanyag zacskóba töltve, és elektromos szalaggal feltörni, vagy egy mély pohárba mártsa egy darabig.

A csavar eltávolítása után a hálót leválasztják a testről, próbálják megakadályozni a tömítést, és a szétszerelt elemeket asztali ecettel mossák. Az elemeket 12-15 órán át oldatban kell hagyni. A fúvóka kivonása után a lehúzott mérleget kemény merevítménnyel ellátott ecsettel tisztítják, majd összeszerelik a szerkezetet.

A zuhanycső tisztításának finomságai jól mutatják a videót:

Függetlenül attól, hogy milyen típusú modellt választott, kiemelt figyelmet kell fordítani a termék minőségére. Ahhoz, hogy megvédje magát az alacsony minőségű termékektől, vásároljon vízszerelési tartozékokat szaküzletekben és üzletekben. A megvásárlási szakaszban lehetőség nyílik arra, hogy szakértőkkel konzultáljon a vízvezeték-szolgáltatás jellemzőivel és egy központosított szolgáltatás igénybevételével.

Az egyetlen módja annak, hogy megfelelően szétszereljük az öntöződobozt a zuhanyzóból.

Hogyan lehet szétszedni egy zuhatagoló zuhanó kannát - sok modern polgár kérdése, aki rendszeresen használ fürdőszobát. A zuhanyzó egy keresett és nagyon kényelmes egészségügyi szerelvény, amelyet minden otthonban telepítenek. Életadó és frissítő jelei felerősítik és egyidejűleg megnyugtatják őket, a hidromasszázs megterheli a nyomást és felemeli a hangot - úgy tűnik, a legegyszerűbb design és sok hasznos tulajdonság.

Az öntöződoboz rovására az öntözővíz egyenletes eloszlása ​​több tucatnyi egyedi fúvókához biztosított. A gyenge minőségű, rossz szűrésen átesett víz elkezd eltömődni az öntöződobozzal, és ennek eredményeként az eszközt javítani kell. Az öntöződoboz szétszereléséhez meg kell vizsgálnia a termék készülékét, minden alkatrészét és csatlakozóját annak érdekében, hogy önállóan elvégezhesse a javítási intézkedéseket.

Az öntözés belső szerkezete - megvizsgáljuk a tervezést

Ha a vízáramlás egyenetlen, és néhány lyuk nem működik, akkor az öntözés blokkolható és meg kell tisztítani. Figyelmen kívül hagyva az elzáródást, hamarosan észre fogod venni, hogy gyorsan növekszik - a legrosszabb esetben egy új vízvezetékszerelőhöz kell mennie a boltba.

Mielőtt megválaszolná a kérdést - hogyan kell szétszerelni egy zuhanyfejet egy kapcsolóval, meg kell vizsgálni a készülék belső szerkezetét. Először meghatározzuk a készülék konfigurációját - az öntöződobozok álló helyzetben és rugalmas tömlőn vannak. A helyhez kötött modellek mennyezetre és falra is vannak felosztva. Ami a tömlővel felszerelt modelleket illeti, ezek a következők szerint vannak rögzítve:

 • Segítségével a konzol a falon;
 • Az öntözőcsatornát a tömlőre szerelvények segítségével lehet rögzíteni, amelyek tartalmazzák a konzolokat és egy rögzített rudat.

A zuhanyfej szétszerelése előtt meg kell vizsgálni annak szerkezetét. Ez a következőkből áll:

 1. dugók;
 2. Csavar, ami rögzíti a rácsot;
 3. háló;
 4. Shells (a gyártási anyagok eltérőek);
 5. Tömítéseket.

Figyelem! Szerelvények a szerkezetben - a termék vitathatatlan előnye az analógokon. A konzolok szabadon állíthatók magasságban, és a felhasználó a víz irányát önállóan irányíthatja a kívánt irányba.

Eszközök a munkához - menj le az üzletbe

A higiénikus zuhanytálca szétszereléséhez a következő eszközökre van szüksége:

 • Lapos és Phillips csavarhúzó;
 • Vékony (irodai és építő) kés egy éles pengével;
 • Molekuláris alapú ragasztó.

Ha egy modern, komplex típusú keverőt vásárolt, akkor lehetséges, hogy egy hárompólusú kulcsra van szükség a működéshez, ami segít az alapos szétszerelésben, és nem károsítja a terméket. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen kulcsot azonnal fel kell kötni, komplex, konstruktív alakú öntöződobozokkal együtt. Ha nem, akkor meg kell látogatnia egy speciális vízvezeték üzletet.

Összeszerelünk egy öntöződobozt - a szakemberek tanácsait és tanácsait

Most közvetlenül a kérdésre - hogyan szedjük szét a trópusi zuhanytálcát egy zuhanykabinban. Az alkatrészek számának és a finomságnak ellenére az egész folyamat nem sok időt vesz igénybe, és meglehetősen egyszerű végrehajtás. Minden manipuláció több lépésből áll:

Az öntöződoboz lecsatlakoztatásához egy tömlőből elegendő lesz csavarni. Távolítsa el az új készüléket nem nehéz, de a régi kell barkács. Talán egyszerűen forrni kezd az összekötő anyához. A skálát és az alkáliféléket határozottan rögzítse a fonalra, és erőfeszítéseket kell tennie. Bizonyos esetekben gázkulcsot kell használnia;

Most menjen közvetlenül az öntöződoboz elemzéséhez. A csavar a termék középpontjában van elhelyezve. Óvatosan rögzítse a kés hegyével, és könnyen elmozdul. Ebben a szakaszban nincs nehézség;

Az eltávolított kupak alatt látható egy csavar, amely a hálót tartja. A gyártó rendszerint csavarja meg, hogy a zuhanyzás folyamán ne repüljen le. Talán a lerakódás, ami negatív hatást gyakorol a fémre és biztonságosan rögzíti a fonalat. Kezdetben gyengéden tisztítsa meg a mélyedést a mérlegről, majd csavarja le a csavart;

Most el kell távolítania a hálót. Eltávolításakor ügyelni kell arra, hogy ne sérüljön a tömítés. Annak ellenére, hogy az íny csak "fillérekért" fog kerülni, rendkívül nehéz megtalálni a megfelelőt (különösen, ha a termék nem szabványos formában van).

Minden öntözés szétszerelve. Ha gondosan és az utasítások szerint végzi el az összes manipulációt, az analízis során nem lesz gond. Miután megtisztította a hálót és egyéb elemeket a betétektől, elég könnyű összeszerelni egy öntöződobozt.

Az öntözőpohár tisztítása - munkarend

Számos módja van egy öntöződoboz tisztítására, amelyek akár együtt is a legjelentősebb eredményhez vezethetnek. A lúg és a skála kiküszöbölésére a szakértők a következőket ajánlják:

Ecet (előkészített oldat) - az ecetes ecetsav tisztításához elegendő egy egyszerű tartályt felállítani, ahol 9% -os oldatot öntünk. A folyadék mennyisége a háló méretétől függ - a leggyakoribb változatok 5-6 cm átmérőjűek, ebben az esetben 0,3 liter ecetre van szükség. Öntse a folyadékot az előkészített edénybe, és tegye bele az összes méretezett elemet. A részeket legalább 10-12 órán át áztassa;

A citromsav egy másik működési keverék, amely segít a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetni az eltömődést. Az összes elem tisztításához szükséges a citromsav vízben való hígítása, és az összes résznek az így kapott folyadékba való csökkentése. Az áztatás után várjon 30 percet, amíg a víz le nem hűl. A kémiai reakció gyorsan megbirkózik egy régi raidrel. Mindössze annyi részletet kap a megoldásból, hogy alaposan törölje őket - a söpredék minden problémát nélkülöz.

Figyelem! Az oldat felhígítása forrázó víz. Így a citromsav aktívabban érinti az elemeket.

A fentiekből világossá válik, hogy nagyon egyszerű a trópusi zuhanyzó öntöződobozát szétszerelni, és lúgtól és más elemektől tisztítani.

A tisztított terméket összegyűjtjük

A tisztított termék összeszereléséhez a szétszerelési utasításokat fordított sorrendben kell követni, gondosan elhelyezve az összes szerkezeti elemet a helyükön. A megrendelés a következő:

 • Szerelje fel a tömítést egy speciális horonyba;
 • A hálót tetejére helyezzük és gondosan megnyomjuk;
 • Egy csavart helyezett be a megtisztított résbe és megcsavarodott.

Figyelem! Mielőtt összeállítaná a zuhanyt, a szakértők javasolják, hogy vásároljanak egy új csavart a régi helyett - kopás után, az elavult rögzítőelem nem tudja biztonságosan rögzíteni a hálót.

A tisztítási és helyreállítási munkálatok befejezése után az öntöződoboznak szüksége van a tömlőhöz való rögzítésre és a vízbeindítás ellenőrzésére. Így ellenőrizheti a terméket a lehetséges szivárgások miatt. A fentiekből világossá válik, hogy a zuhanyfej egyszerű eszköz az összeszerelés, szétszerelés és további tisztítás céljából. Abban az esetben, ha az öntöződoboz egy módkapcsolóval van felszerelve, a probléma egyenetlen vízellátással járhat. A probléma megoldásához meg kell javítania a kapcsolót. Ellenkező esetben nincs gond - a tisztítás feladata megtörténik, és a zuhanyzó több hónapon (esetleg éveken át) megfelelően működik.

Hogyan lehet egy öntöződoboz szétszerelni egy zuhanyzóval egy kapcsolóval a saját kezével?

A modern felgyorsult világban a zuhanyzás az emberi higiénia alapja. A vízkezelés kényelmes alkalmazása érdekében öntöződobozokat kell használni. De most a szokásos zuhany, amely a vízáramlás eloszlásán alapul, több fúvókán fokozatosan válik a múlté. Helyét többmódú öntöződobozok foglalják el, a víz áramlását, amelybe beállítható és módosítható, hogy kényelmes mosási környezetet teremtsen.

Az ilyen eszközök előnyei:

 • Többváltozós vízellátás: normál üzemmód, masszázs, kényelmes.
 • Víz megtakarítása, csak válassza ki a beállítást a szükséges minimális mennyiséggel.
 • A szerelés egyszerűsége - a zuhanyberendezés kapcsolóval történő összekapcsolása hasonló a szokásos csatlakozáshoz.

Öntöződoboz kapcsolóval

Ez az öntözés általában kemény műanyagból készült testből áll, amelynek kerek alakú szerkezete van, több koncentrikus áramlású hengerrel. Ezenkívül mindegyik saját módban működik. Az örvényeket a "matryoshka" elvének megfelelően telepítik, és ritka kivételekkel egy közös eset egyesítik.

Az áramlás ereje a csévélő átmérőjétől és a kamrák nyílásainak keresztmetszetétől függően nőhet vagy csökkenhet. Ez a kamra kimeneti nyílásánál eltérő víznyomást eredményez.

A vízellátó kamrán kívül egy rács van lezárva, amely szintén hatással van egy sugár kialakítására: például szakaszos vagy légbuborékok hozzáadásával. Ezt különböző típusú mesterséges korlátok és mozgatható áramlásosztók alkalmazásával érik el.

Maga a módváltó mechanizmus az öntöződob külső kerületén van elhelyezve, általában többszekciós. Az ő feladata - egy vagy két kamera megnyitása örvénylővé válni, a többieket blokkolni. Ez a kapcsolási módok segítségével érhető el, és ha szükséges, kombinálva.

Lépésenkénti szétszerelési utasítások

A munkához szükség van egy keresztfejű csavarhúzóra, egy állítható vagy gázkulcsra (No. 1) és egy speciális csavarkulcsra, amely az öntöződoboz szétszedhető a zuhanyzóból. Gyakran ez a kulcs egy sorban jön. Hiányában ez megteheti önmagát, vagy használhatja a tárgyakat.

A zuhanykabin öntörlésénél különösen óvatosnak kell lenni, és a kisméretű alkatrészeket és szerkezeti elemeket külön kell elkülöníteni. A gumitömlõk leszerelésekor rendkívül óvatosan kell eljárni a károsodás elkerülése érdekében. Ne felejtse el a rugóházban való jelenlétet.

Tehát az algoritmus a következő:

 1. Zárja le a zuhanyzót, és távolítsa el az öntözőpoharat a rugalmas tömlőből. Ez egyszerűen történik: csavarja le az anyát a csatlakozással a tömlővel. Ezt megelőzően le kell tiltani a zuhany módot a keverőn.
 2. Annak érdekében, hogy az öntöződobozt szétszereljük egy kapcsolóval, speciális kulcsra van szükségünk. Ha alaposan megvizsgálja a diffúzorrácsot, akkor a középső körön 3-5 bontási mélyedést lát. Kapcsolja ki a panelt jobbra-balra. Csavarja ki a zuhanylemez hálójának központi paneljét, de lehet külön kulcs, ha nem áll rendelkezésre, akkor erre a célra lekerekített végű ollókat használhat. De a legjobb, ha kulcsot használunk, lehetővé teszi, hogy a rács felületét érintetlenül, karcolások és hibák nélkül tartsuk.
 3. Miután eltávolította a központi panelt az alatta, látható a csavaros doboz, amely a csavar közepén van rögzítve. Egy csavarhúzóval csavartuk keresztbe.
 4. Távolítsuk el a zuhanyháló koncentrikus köreit, a kapcsolót. Különös figyelmet kell fordítani a mobil elválasztókra és a válaszfalakra, hogy eloszlassa a diffúzor alatt lévő áramlást. A rács megnyitásakor gondosan el kell távolítani őket. Ezután vegye ki az öntöződobozból az örvényt. Ügyeljen arra, hogy a gumibetéteket óvatosan kell kezelni.
 5. Általában egy kapcsolórugó van a kúszó alatt. A burkolat eltávolítását gondosan kell végrehajtani, hogy elkerülje a veszteséget.
 6. A csörlődoboz tartós, nem javítható vagy leválasztható 2-3 műanyag reteszeken, ebben az esetben a doboz kinyitása nem ajánlott. A reteszek meglehetősen gyengék, és nem képesek ellenállni a nyers erő alkalmazásának. Kevésbé gyakori csatlakozás a csavarokon.

Az összeszerelés az alkatrészek javítása vagy cseréje után fordított sorrendben történik: a csörömpálya teste be van helyezve, a csavart meghúzzák, a koncentrikus hálós diffúzorok vannak felszerelve, és a központi panel megcsavarodott. Ezután az öntöződoboz egy flexibilis tömlőhöz csatlakozik.

A szétszerelés után, gondosan öblítse le a lyukakat a háló belsejéből, általában a zuhany használatakor, úgynevezett vízkő - egy ásványi elemek és rozsda csapvízben.

Zuhanyzó öntözés: bolt modellek és saját gyártás

A közelmúltban számos különböző rendszer kezdett megjelenni, ami jelentősen növeli a kényelmet a vízkezelések során. Ugyanakkor a legtöbb fejlesztést a vízellátás területén használják, különösen akkor, ha ezenkívül segítenek a megmentésben. Ezért vált szellőztetni a zuhanyzóval.

Amatőr fotók az eredeti design kengyel spray-k

Gyári termékek

Jelenleg a piac ezen területe az egyik leggyakoribb és kiterjedt. A modern raktárakban csak a termékek különböző modelljeinek nagyszámú változata látható, különböző tervekkel és működési elvekkel. Ezért a zuhanyzó öntözés szétszerelésének kérdései nagyon relevánsak lehetnek, és meglehetősen gyakoriak.

Különbözõ szórási lehetõségek többirányú vízsugárral

A működés és a cél elve

 • Először is meg kell jegyeznünk, hogy ezeknek az eszközöknek a működése a vízsugaras permetezés elvén alapul, és sok apró cseppben megállítja. Ugyanakkor olyan termékek vannak, amelyeknek van egy módja a köd hatásának, majdnem a nyomást vízporrá alakítja.

Néhány formatervezés továbbá levegőbevezetést végez, ezt követően vízzel keveredik és bizonyos hatást fejt ki.

 • Jellemzően ezt a hatást úgy érjük el, hogy egy lemezt helyezünk el a szerkezet kijáratánál, amelynek számos kis lyuk van. Vannak azonban olyan modellek, ahol szelep vagy saját gömbmechanizmusok használatosak. Bár tipikus mennyezeti zuhanyfejek, amelyek nem működnek nagy nyomással, használják a tipikus hálókat.
 • Az ilyen termék legegyszerűbb célja az áramlási terület növelése, ami lehetővé teszi a folyadék térfogatának hatékonyabb felhasználását. Ugyanakkor a vízfogyasztás jelentősen csökken, ami nagy megtakarításokat eredményez, különösen azokon a régiókban, ahol az ára igen magas.

Az ilyen rendszerek nemcsak hatékonyan működnek, hanem jelentősen csökkentik a vízfogyasztást.

 • Azt is meg kell jegyezni, hogy van egy orvosi gyakorlat, amely magában foglalja az emberi test irányított fúvókákra gyakorolt ​​hatását. Ezért bizonyos minták masszázs módban vannak.

Tipp A szakértők több funkcióval rendelkező beszerzési rendszereket ajánlanak fel. Egy kicsit többet költenek, mint a hagyományos zuhanyfejek, de sokkal praktikusabbak és kényelmesebbek.

A legegyszerűbb rendszer, amely nem igényel módosítást vagy más programokra vált

faj

 • Először is, az ilyen rendszereket a telepítés helye választja el. Az a tény, hogy a helyhez kötött zuhanyfejek, álmennyezetek formájában, általában kisebb víznyomással működnek, és nagy lyukak vannak. Bár a mobil termékek vagy a merev gerendákon rögzítettek, nyomás alatt működnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy különböző üzemmódokban működjenek.

Nagyon gyakran a nyomás vagy az üzemmódváltás beállítása speciális mechanizmus elfordításával történik

 • Gyakorlatilag minden ilyen termék felosztható a sugárzás típusától függően. Az a tény, hogy sok gyártó maguk is olyan eredeti típusú vízellátást fejlesztenek ki, amelyek eltérnek a fúvókák számától, vastagságától, kombinációjától és még különböző nyomástól. Azonban, azokat egyénileg választják ki, a személyes preferenciák alapján.
 • Külön figyelmet érdemelnek zuhanyfejek a speciális szelepekkel felszerelt fürdőszobában. Megakadályozzák a folyadék áramlását a permetező közelében. Nagyon kényelmes mind a mennyezeti rendszerben, mind a terméken rugalmas tömlővel.

Tipp Ha ilyen eszközt vásárol a tartálytól vagy a keverőtől, azonnal ügyeljen arra, hogy a beömlő cső vagy a termékhez illeszkedő tömlő megfelelő legyen. Ellenkező esetben meg kell vásárolnia a megfelelő adaptert.

A további világítással ellátott mennyezeti rendszer a könnyű eső vagy eső hatását hozza létre, amely a vízellátó panelről vezérelhető

Független termelés

Azonnal meg kell mondani, hogy néha könnyebb megvenni a kész szerkezetet, mint magának. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor a bolt nagyon messze van, és a zuhanyozásra való hajlandóság az egyik mutatják a képzelet és a leleményesség.

Egyes vállalatok nemcsak kifejlesztették permetező rendszereiket, hanem hozzájuk adták a megfelelő neveket, amelyek hozzáadták a szabványrendszerüket

A legegyszerűbb termékek

A legegyszerűbb módja ennek a célnak a használata egy rendszeres műanyag palack. Jó öntöző kanna lesz a zuhanykabinhoz, hiszen a nyak könnyen felhelyezhető a csőre vagy a csőre, és alul többszörös furatok teszik lehetővé a porlasztófúvókák széles választékának kialakítását. Megjegyzendő, hogy ez a kialakítás még enyhe nyomással is működhet.

Az eredeti építési megoldás, amely tökéletesen illeszkedik egy vidéki ház vagy fürdõ kialakításába

Hasonló termékeket is létrehozhat a hagyományos kerti öntöződobozból. Elég, hogy az orrába kerüljön, és rögzítse a csövön vagy a tömlõn. Néhány mester azt csinálja ki magát az ónból.

Külön figyelmet érdemel egy másik legegyszerűbb módszer, amely gyakran leírja az utasításokat a különféle eszközök önálló gyártásához. Ez abban a tényben rejlik, hogy a daru lógott a daruval, amelynek alján lyukak készültek. Azonban ez a design meglehetősen nehézkes és kényelmetlen.

Tipp A legegyszerűbb rendszereket általában úgy tervezték, hogy a gravitációs vagy kis nyomású vízzel dolgozzanak. A nyomásszerkezeteknél jobb a gyári termékek használata.

Egy konstrukció változata hagyományos műanyag palack használatával

javítások

Általában a javítási zuhanyfej az, hogy meg kell szüntetni a működés során felmerülő szivárgást. Ezért műanyag szerkezetekhez használjon ragasztóanyagot vagy műanyag készletet, és a fémrendszerek a legmegfelelőbben forraszthatók.

Kívánságra létrehozhat egy teljes, műanyag csövekből álló zuhanykeretet, amelyek kis lyukakat készítenek

Ha a termék eldugult, meg kell tisztítani. Ugyanakkor távolítsa el a fúvókát, és levegővel fújja le. A lyukakat is fémhuzalokkal tisztíthatja.

Szétszerelt termék javításhoz és tisztításhoz

A szelepekkel történő javítás során először szétszerelik. Ez szükség lehet a tömítések vagy betétek cseréjére.

Tipp Az ilyen termékek költsége viszonylag kicsi, és néha könnyebb helyettesíteni őket. Ez sok időt és ideget takarít meg.

A szelepekkel ellátott termékek jelentősen növelik a kényelem szintjét, mivel nagyon kényelmes és praktikus a használatuk.

következtetés

Miután elolvasta a videót ebben a cikkben, részletesebb információt kaphat az ilyen eszközökről és azok fajtáiról. Ugyanakkor, figyelembe véve a fent ismertetett cikket, érdemes azt a következtetést levonni, hogy néhány perc alatt össze lehet állítani az ilyen cselekvési elv legegyszerűbb termékeit. Nem kell különleges képességekkel és neveléssel rendelkeznie.

Azonban még a legegyszerűbb fehér műanyag zuhanyfej is sokkal hatékonyabb lehet. Ezért úgy vélik, hogy jobb a késztermék megvásárlása.

Zuhanyfejek: Kiválasztási irányelvek

A fürdőszobai berendezések speciális megközelítést igényelnek. Itt még a legjelentéktelenebb elemnek is kényelmesnek és hasznosnak kell lennie. Ezek a fontos részletek közé tartozik a zuhanyfej - az egyes házak kicsi, de szükséges része.

Különlegességek

A zuhanyfejek eltávolíthatók a tömlőhöz való rögzítéshez és rögzítve. Az elsőek elasztikus tömlőkkel vannak ellátva, és speciális tartóra vannak szerelve. Az utóbbiak nem igényelnek további rögzítést, és közvetlenül a falra vagy mennyezetre vannak szerelve.

Ma a vízvezeték-piac széles körben képviselteti magát. A különböző gyártók különböző formájú és méretű zuhanyfejeket kínálnak. Mindegyiküknek egyéni célja van, például egy Charcot-zuhany vagy az Alekseeva fogyáshoz, a puha nyomású öntöződoboz olyan, mint a mindennapi használat, a pulzáló sugár a masszázs számára. Mindegyikük különbözik a kapcsolók típusától is: lehet egy nyomógombos változat vagy egy jelölőnégyzet.

A zuhanyfejek különbözőek a konfigurációban. A legmegfelelőbb esetben öntöződobozok rugalmas tömlőkkel vannak ellátva, ha szükséges, akkor a tömlőt könnyen beállíthatja a kívánt helyzetben. Rendszerint speciális falra, rúdra vagy a fürdő oldalára szerelnek fel.

Sok modern modell LED fúvókákkal van felszerelve. Ismeretes, hogy a színterápia nagyszerű módja annak, hogy felemelje a szellemeket, hozzon létre egy bizonyos légkört, és hozzon létre egy romantikus hangulatot. A LED-fúvóka működéséhez nem szükséges villamos energia, mivel a víz áramlása elegendő. A szakértők szerint a megvilágított öntöződobozok teljesen biztonságosak, mert a termék nem csatlakozik a hálózati csatlakozóhoz.

Ha rengeteg vizet szeretne zuhanyozni, akkor a trópusi zuhanyzóra egy öntöződoboz modellje ideális lehet. Nagy méretű, így a víz azonnal az egész testre esik. Az öntözőpohár testén számos kis fúvóka van, amely intenzív áramlást eredményez, miközben a víznyomást beállíthatja. Általában a falba épülnek, de ha szükséges, a termék egy mennyezeti öntöződoboz szerepét játszhatja.

A helyhez kötött modellek kiegészítik a zuhanytálcát, és rögzítik egy állványra, falra vagy mennyezetre, míg az utóbbi általában nagy méretű. A zuhanytálca a tartókonzol felső zuhanyjához rögzíthető. Az öntöződobozok csatlakoztathatók a kazánhoz. Az ilyen modellek jóak, mert ha szükséges, az öntöző kanna magassága könnyen beállítható. Fehér a zuhanyzó öntöző dobozok hagyományos színe, de ma a legtöbb gyártó különböző színű és árnyalatú termékeket kínál. A megfelelően kiválasztott színek teljességet és teljességet kölcsönöznek a fürdőszobába.

Típusok és méretek

A felső zuhany optimális modellje a falba beépített hagyományos öntözés, amelynek fő előnye a "kihangosító" funkció, hiszen biztonságosan rögzített és kézi vezérléssel nem szükséges. Annak ellenére, hogy az öntözés helyzete nem képes beállítani a tervezés hátrányait. És ha a tömlőhöz való csatlakozás még mindig lehetővé teszi a zuhany kézi használatát, akkor az öntözőpohárnak a krómozott csőbe történő beszerelése csak a dőlésszög megváltoztatását teszi lehetővé.

A vízfogyasztás megtakarításához alkalmasak a levegőztetéses modellek. A fúvókákon áthaladva a víz levegővel telít, és áramlása kisebb részecskékre oszlik. A standard öntöződoboz 15 liter 20 percen át történő továbbítására szolgál. A víztakarékos modell kb. 10 literes fogyasztással csökkenti a fogyasztást, miközben a zuhanyozás ugyanazt a kellemes eljárást követi.

Azok számára, akik szeretik a masszázst, figyelmet kell fordítaniuk az öntöződobozra a zuhanyozóknak, amelyeknek kiegészítő funkciójuk van. Ezek a modellek régóta szokatlanok és évek óta a piacon vannak. A modern gyártók tovább mentek: ma már vannak műanyag és acél öntöződobozok, amelyekben turmalin és szén-granulátum kerül forgalomba. A legtöbb modellhez tartozik egy masszázscsúcs vagy egy fúvóka állítható vízellátással. A masszázs termékek egyik legnépszerűbb modellje a Samba öntöződoboz. A lekerekített alakú, műanyag fúvóka apró lyukakkal a nyomás diszpergálásához és egy kényelmes fogantyúként értékesítési vezetővé teszi.

A nyári zuhanyozók öntöződobozai szintén széles választékban szerepelnek. A design sokkal egyszerűbb, mint a korábbi analógok, és nincs sok funkciója. Ezek egy szabványos kerek öntöződoboz formájában kerülnek bemutatásra, közvetlenül a testén található csapokkal. Nincs termosztát, mivel a termékek csatlakoznak egy tartályhoz, amely meleg vízzel van a nap alatt. Az öntöződobozok kiválasztásakor hatalmas választékot találhat. Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy még a legegyszerűbb nyári gyeplõminták is tökéletesen megfelelnek feladatuknak.

Az öntöződoboz mérete más, nincs általános szabvány, minden gyártó önállóan határozza meg ezeket a paramétereket. Csak a legkedveltebb modelleket választhatjuk meg - ez a 6-8 cm átmérőjű hagyományos öntöződoboz. A mobilitás jellemzi őket, és maximális mozgásteret biztosítanak. A 20 cm átmérőjű öntöződoboz igazi vízesést hoz létre, de ezek nem mindig kényelmesek.

vonás

A vízvezeték-piacot minden évben új, zuhanyfejek modelljei egészítik ki, de mindegyik a következő típusokra osztható:

 • kerek és ovális, ami valódi értékesítési hit lett;
 • négyzet és téglalap alakú, a funkcionalitás és a praktikusság miatt igényelt;
 • háromszögletű, kedvelt alkotó megjelenésük;
 • hosszúkás öntöződobozok, ceruzák, amelyek nagyon látványosak;
 • tervező öntöződobozok, amelyeket lámpák, hópelyhek, gyűrűk, kézibeszélők és más eredeti változatok formájában mutattak be.

A zuhanyzó öntözés nemcsak formában, de vízellátási módban is különbözhet, köztük a következőket kell kiemelni:

 • alap - a szokásos víznyomás;
 • "Soft stream" - a víz levegővel telített, és a zuhanyzás pihentető és kényelmes eljárásgá válik;
 • A "vízköd" az előző rendszer változata. A víz áramlása túl kicsi részecskék, amelyek úgy néznek ki, mint a köd;
 • Masszázs - egy élénkítő víznyomás, amely az öntöződoboz közepén lévő lyukon keresztül táplálkozik;
 • "Vízesés" - erős víznyomás nagyobb, mint egy fátyol;
 • monostruya - kontraszt zuhanyozáshoz;
 • vario jet - egy olyan mód, amely lehetővé teszi, hogy lágy és erős nyomást cseréljen;
 • kombinált - egyszerre több módot kombinál.

A közelmúltban nagy igény mutatkozik az ásványi anyagokat tartalmazó öntöződobozok iránt. A féldrágakövek, mint a shungit vagy a turmalin, beillesztésre kerülnek a mintákba. Szintén tartalmazhatnak kemény, klór-abszorbeáló granulátumokat, mágneseket és más ásványi anyagokat, amelyek számos előnnyel járnak. Nem csak a vizet lágyítják, hanem csökkenti a fogyasztását, ionizálja és felszívja a klórt. Az öntözés használata kedvezően befolyásolhatja az emberi testet.

Néhány öntöződoboz egy bekapcsológombot tartalmaz. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik pénzt akarnak megtakarítani, miközben kényelmesen zuhanyoznak. Nem szükséges szabályozni a víz áramlását a keverőn, a gombok általában gazdaságos öntöződoboz esetén helyezkednek el.

Egy másik modern technológia, amely lehetővé teszi, hogy a napi zuhanyzást kellemes eljárásgá alakítsa, egy termosztát. Termosztátos öntöződobozok különösen kényelmesen használhatók. Most nem lehet félni, hogy hirtelen hideg vagy túl forró vizet öntsön. Elég választani a kívánt hõmérsékletet, és a készülék egyenletes vízellátást biztosít egy bizonyos hõmérsékleten, függetlenül a vízellátó rendszer nyomásesésétõl.

Gyártási anyagok

A modern gyártók a zuhanyfejek széles választékát kínálják a különböző anyagokból készült termékekből.

 • Műanyag. A vékony fémréteggel bevont műanyagokat az egyik legolcsóbb öntöződoboznak tartják. A fémes bevonattal látják el megjelenésüket. Ráadásul könnyűek és még akkor is, ha a zuhany padlójára esnek, nem okoznak neki kárt. Fő hátránya a rövid élettartam.
 • Metal. Annak érdekében, hogy az öntöződobozt ne változtasson félévente, jobb, ha azonnal gyakorlati és funkcionális lehetőséget kap. A fém öntöződoboz a rozsdamentes acélból kiváló választássá válik, és ugyanúgy jól illeszkedik a belső térbe. Ha egy luxusosabb terméket szeretne, előnyben részesítheti a réz, bronz és sárgaréz öntöződobozokat. Vannak olyan termékek is, arany levél, amelynek kialakítása egyszerűen csodálatos. Az acél kunyhók előnye a magas kopásállóság, könnyű használat, könnyű tisztítás. A műanyag analógoktól eltérően ellenállnak a baktériumok és mikroorganizmusok negatív hatásainak. Ebben a tekintetben különösen előnyös a bronzból és sárgarézből készült termékek, amelyeken nem keletkeznek penész és gomba, ami rendkívül fontos a fürdőszobában. A hátrányok közé tartozik a jelentős súly. Csökkenés esetén a fürdőszobában vagy a zuhanytálcában lévő karcolások garantáltak.

Öntöződoboz javítása

Ma szinte minden lakásban és magánházban van zuhanyzó. Az országos telkek és nyaralók tulajdonosai még akkor is ott vannak, ha nem a házban, majd az utcai zuhanykabinban. Ebben az esetben nem számít, hogy mit tervez az eszköz, az általános egy részlet - ez a jelenléte öntöződoboz. A víz szennyezettsége, a különböző kémiai elemek jelenléte vagy egyszerűen a szokásos elzáródás miatt a víz nyomása gyengül, vagy akár teljesen megszűnik. E probléma kapcsán sokan kíváncsiak a zuhanyfej szétszerelésére.

Néha a vízszennyezés miatt szét kell szerelni a zuhanyzó öntöződobozt, és meg kell tisztítani, hogy a jövőben nincs szükség a tömlő megváltoztatására, amely az eltömődött öntöződoboz miatt megszakadhat a nyomástól.

A látszólagos összetettség ellenére valójában minden nagyon egyszerű. Persze, ha van egy vízvezeték-szomszéd a bejáratnál, akkor csak szerencsés vagy. És azok, akik a saját kezüket meg akarják javítani, és menteniük kell, a szerszámok mellett meg kell felszállniuk a munkafolyamat szükséges ismereteit.

Öntözés: általános információk

A készülék javításának és tisztításának megkezdése előtt szeretném felhívni a figyelmet az öntöződobozok típusaira és néhány jellemzőjére.

 • helyhez kötött öntöződobozok;
 • a rugalmas zuhanytömlő jelenléte.

Az első lehetőség a mennyezet és a fal típusai. A második a rögzítés két módját jelenti:

Ha a gumibetétek meszes mérleggel rendelkeznek, akkor törölni kell őket rendszeresen.

 1. Segítségével a konzolok fixen rögzített módon a falon.
 2. Tartozékok használata - speciális tartók, amelyekbe zuhanyfejek vannak felszerelve, és a készüléket függőleges rögzített rúd segítségével rögzítik. Ugyanakkor a magasság beállítása is lehetséges.

Mindkét lehetőség, ahol rugalmas tömlő van, lehetővé teszi, hogy a zuhanyfej megváltoztassa a dőlésszöget és a tengelye körül forogjon. Ez lehetővé teszi a vízsugár kívánt irányát. Ebben az esetben, ha szükséges, egyszerűen távolítsa el az öntöződobozt (pl. Mosni kell a falakat, csempeit vagy csak annyira kényelmes zuhanyozni).

Néhánynak is vannak öntöződobozok, amelyeknek nincs fali tartójuk. Egyszerűen csak a speciális keverőkön fekszenek. De egy ilyen zuhanyszerkezet használata nem mindig megfelelő (folyamatosan meg kell tartani).

A mennyezeti és falra szerelt öntöződobozok rögzítettek, és rendelkeznek egy eszközzel vízzel a falakhoz, míg a keverők olyan helyen vannak elhelyezve, ahol a legmegfelelőbb és praktikusabb a használat.

Hogyan kell szétszerelni az öntözést zuhanyozni

A folyamat megkezdése előtt készítse el a szükséges eszközöket:

 • csavarhúzó;
 • egy klip, drót vagy egy közönséges tű;
 • ruhával;
 • forrasztópáka;
 • mini fúró vagy csavarhúzó kis fúróval;
 • egy kés.

Az első dolog, amivel kezdjük, maga a zuhanyfej elemzése. Nem szabad elfelejteni, hogy ha van egy régi zuhanytálca, az osztó egyszerűen csavarja le. Ha a design modern, akkor van egy csavar, zárva díszes sapkával. Ezért el kell távolítani.

 1. Vegyél valamilyen éles tárgyat (awl, kés), és vágd fel az éleket. Ha van erre szánt süllyedés, nem lesz gond. Ellenkező esetben egy kicsit bütykölni kell.
 2. Ezután csavarhúzóval csavarja ki a meglévő csavart, és vegye félre a diffúzort.
 3. Ezután tisztítsa meg a zuhanyfejek lyukakat. Minden elementáris - ehhez szükség van egy tűre vagy egy papírklipre, amelyet meg kell akadályozni.
 4. Miután befejezte ezt a folyamatot, minden vízzel öblítse le a nyomást.

A gumi gumikeverék jelenlétében törölheti ezeket a helyeket rendszeres rongygal.

Miután a tervezés teljesen szétszedésre került, minden alkatrészet alaposan le kell öblíteni a víz alatt, és mindent fordított sorrendben kell elhelyezni.

Építhet egy tervet. Ebben az esetben ne felejtsd el az osztó és az öntözés közötti gumi tömítést, vagy inkább a testet.

De ily módon csak szétszerelheti a viszonylag korábban működtetett rendszert. És ha több éve van rá? Az önbefogó csavar ebben az esetben nem kapcsol ki. Ez egyszerűen összeomlik, és a végén nincs mit ragaszkodni a csavarhúzóval. De van kiút.

 1. Vegyünk egy fúrót és fúrjon egy lyukat a csavar közepén (kb. 2 mm átmérő). Egy kicsit rázni egy fúróval. Így kapsz egy kúpos rést.
 2. Kapcsolja be a forrasztópáét, és várja meg a fűtést, majd csatlakoztassa a csavarhoz. A műanyag körül kezd lágyulni. És itt a legfontosabb dolog: amíg minden hideg van, helyezzen be egy csavarhúzót az oválisba, és csavarja le a csavart.
 3. Minden megtisztítható és összegyűjthető.

Csak egy fontos árnyalat - hozzon létre egy új csavart az előző méretéhez. Bármilyen hardverraktárban megtalálható.

A fenti ajánlások alapján könnyen megvalósíthatja az ilyen eseményt a saját kezével. És az önjavítással megtakarított pénzből szerezz be valamit a fürdőszobában (nem tudsz sokat vásárolni, de egyébként is használhatod a padlót). Sok szerencsét!