Legfontosabb > Bútor

Gander keverő áramlik, mit tegyek?

Gyakran előfordul, hogy a keverő áttörője folyik, vagyis a víz a kúpos cső alá merül, az anyacsavar alatt, ami megtartja a csapot.

Ebben a cikkben megnézzük, hogyan változtathatjuk meg a keverőt a saját kezünkkel.

Hogyan cserélje ki a gereblye a keverőben - lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy pontosan meg lehessen határozni, miért folyik a keverőcső, először le kell csavarni a csavart, és ellenőrizni kell, hogy a tömítések és anyák milyen állapotban vannak. A keverőtörlő javításához a következőkre van szükség:

 • Kulcs,
 • Rongyok (azért, hogy ne karcolják meg az anya nikkelezett vagy krómozott felületét).
 • Tömítőgyűrű (előnyösen paronit, mivel nem duzzad meg nedves a daru belsejében), átmérője hüvelyk,
 • FUM-szalagot.

Először azonban megpróbálja manuálisan lazítani az anyát. Általában nem feszes. A gáz vagy az állítható csavarkulcs itt nem megfelelő, mert leggyakrabban az a csavaranya, amely biztosítja a ganderet a testhez, nem széles.

Szóval folytassuk a csaptelep csupaszítását a fürdőszobában vagy a konyhában:

1. Csukja le a keverő fő szelepét.

2. Az anyát csavarja le, tartsa a kulcsot egy kézzel, és a keverőtestet a másikba úgy, hogy ne kapcsolja be. By the way, a legnehezebb az, hogy távolítsa el az anyát a daru szelepén, mivel a zárószelepek fogantyúi általában megakadályozzák.

A "Gander for the faucet" áttekintése arról szól, hogy mi a konyhai csaptelepek és csaptelepek a fürdőszobában

Hogyan cserélje ki a csapot? - A kérdésre adott válasz itt: http://remontspravka.com/tap-replacement/

Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában? Az utasítás elérhető a honlapunkon.

3. Távolítsa el a fogantyúkat.

4. Távolítsa el a csonkot. Ehhez húzza függőlegesen felfelé vagy lefelé, ha falra szerelhető keverő.

5. A gereblye eltávolítása után két gumi tömítés látható, amelyek biztosítják az ízület tömítettségét és az egyik műanyag tömítést. Ha a tömítések elhasználódnak, újakat kell cserélni. Különösen a párnák kopása akkor következik be, ha nem lettek olajozott ShRB-4 kenőccsel a telepítés során, azt üvegekben árusítják. A "Gledex" - egy speciális szilikonzsír is kenje meg.

6. Cserélje ki a tömítést, és ne felejtse el kenni, mielőtt a helyére kerülne.

Ezért cserélje ki a tömítést

7. Ha nem találta meg a szükséges átmérő tömítését, akkor két lehetőség van a probléma megoldására:

Miután - helyezze vissza a tömítéseket, zsírozza meg őket és szerelje be a ganderet a helyére. És itt sok embernek van egy kérdése: hogyan kell rögzíteni a ganderet a keverőhöz? Ezt nem nehéz megtenni: szerelje fel a kifolyót a keverőtestre és húzza meg szorosan a rögzítő anyákat.

Telepítse a kifolyót a helyére 2)

Helyezze be a kifolyót és húzza meg az anyát. Ha a keverő még mindig a csévélő alatt folyik, akkor még egy pár réteg füstszalagot adjon hozzá.

8. Ha a gumibetétek még mindig működőképesek, akkor az a tény, hogy a keverő kiömlött, szivárog, amikor lefedik a hüvelyt, amelyen fel vannak öltözve. Ennek megjavításához egyszerűen húzza meg a hüvely hatszögletét.

Ráadásul a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában áramlik, és mivel a futóka csavarodott, amelyhez a geszancsoló anya csatlakozik. Ebben az esetben, hogy megszabaduljon a keverő hüvelyének szivárgásától, húzza meg a futorkut bármelyik kulccsal.

Nézze meg a "Hogyan cseréljük ki a tömítést a csaptelepen" című cikket, amely olcsóbb és minimális munkaerőköltségekkel segít, hogy a csaptelep működjön a konyhában vagy a fürdőszobában.

Hogyan szereljük fel a szelep csapját? Keresse meg a receptet honlapunkon!

Milyen jellemzői vannak a konyhai csapnak és hogyan kell ezt megjavítani? A részletes leírás a következő linken érhető el: http://remontspravka.com/kitcen-tap/

Ha azonban a keverő kifolyójának szivárgásának oka nem a tömítésekben, a hüvelyben vagy a futorkerében van, hanem például repedések vannak a termék burkolatában, vagy a szivárgást okozó csőcsonk alsó részében, akkor teljesen át kell alakítanod a keverőt egy másikra.

A levegőztető időben történő tisztítása - a gander tartósságának garantálása

Ne feledje, hogy a keverőcső szivárgásának megakadályozása csak akkor lehetséges, ha egyszerűen tisztítja a szellőztetőt a gander végénél (műanyag vagy fém háló, amely gyakran eltömődik különböző törmelékkel). Végül is, ha a légzőkészülék eltömődött, akkor a nyomás a kifolyónyíláson belül emelkedik, és a víz a beszivárgás alján, vagyis a leggyengébb helyen, ahol a tömítések régóta használhatatlanná válnak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csaptelepet a csaptelephez a fürdőszobában?

A keverő nélkülözhetetlen dolog a mindennapi életben, ami nagyban megkönnyíti a vízsugár megszerzését olyan hőmérsékleten, amely kényelmes egy személy számára.

Képzeljük csak el, hogy technológiai korunkban néhány ország, például Anglia még mindig 2 külön csaptelepet használ a meleg és hideg vízhez. Régóta megszoktuk a keverők általános jelenlétét, abban az esetben, amikor a forró és hideg áramlás keveredik, ennek eredményeként meleg vizet kapunk.

Ma meg fogjuk tudni, hogy mi a gander a fürdőszobai csapnak, hogyan kell kiválasztani, hogyan kell kijavítani, és azt is, hogy lecserélje a saját kezével.

faj

A gander egy olyan fürdőszobai csaptelep ívelt fúvókája, amelyből a víz áramlik, a készülék belsejében összekeverve az optimális hőmérséklet elérése érdekében. A "kifolyó" kifejezés ezen elem pontosabb neve.

A gander a fürdőszobákban hosszúságban különböznek, gyakran eltérő átmérővel és eszközökkel rendelkeznek. A kényelem érdekében a következő tulajdonságok szerint osztályozhatók:

 • Hosszúságban. Néhány gazak keverő hosszabb, mások rövidebbek. Ennek oka az eszköz funkciója és helye. A forgócsap hosszú csuklós csapja leggyakrabban használatos, ha egy készüléknek mind a mosdót, mind a fürdőt vagy zuhanyt szolgálnia kell. A kifolyó hossza kerül kiválasztásra, figyelembe véve a mosogató átmérőjét, mivel a vízsugár nem lépheti túl a határait.

Figyelj! A fürdőszobában lévő csaptelep a legerősebb, így a víz gyakran szivárog a csőcskéből. Leggyakrabban az ügy megoldható önmagában, ha eltávolítja a sérült kavicsot, válasszon ki egy új hosszát és átmérőjét, majd csavarja be a keverőbe a helyére, ne felejtse el a pecsétet.

Hogyan válasszunk ki egy új kifolyót?

Szóval, észreveszi, hogy a csaptelep szivárog a fürdőszobában. A szivárgás és a túlzott vízfogyasztás kiküszöbölése érdekében gyakran szükség van a csatorna cseréjére. Ha a csapot meg kell javítani, akkor először ki kell választania a megfelelő csöpögést, a meghibásodott helyett. Ennek a résznek a megvásárlásakor figyelni kell a következő szempontokra:

 1. Az anya átmérője. A kifolyók különböző átmérőben kaphatók a származási országtól függően. A belföldi vállalatok leggyakrabban ½ hüvelyk átmérőjű részeket használnak, míg a külföldi modellek hüvelyk méretűek. Ha egy szelepet szivárgás miatt cserél, akkor ügyeljen rá, hogy ezt a paramétert vegye figyelembe, ellenkező esetben a keverő áramlik.
 2. Anyag. Úgy tűnik, hogy az összes kifolyó azonos, mivel krómozott. Azonban a sárgaréz vagy szilícium rejthető a fényes réteg alatt. Ha a rézötvözet nem szörnyű évek működtetése, akkor a silumin modellje deformálódik, vagy bármilyen túlzott nyomás alatt megindul.
 3. Falvastagság A szivárgó szelep cseréjekor ügyeljen arra, hogy a fémcső vastagságát vizsgálja. Ha a falak vékonyak, a rész hamarosan cserére szorul.
 4. Hosszát. A hosszú kifolyó sokkal kényelmesebb használni, de a mosogató széléhez közeli vízfolyást hoz létre, ami miatt a padlóra esik, állandó páratartalmat okozva.

Fontos! Tapasztalt vízvezetők azt állítják, hogy a mindennapi életben kényelmesebb egy keverőgépet használni egy forgócsővel. Azonban, ahogy azt a gyakorlat mutatja, pontosan a csapok fordulópontjánál folyik a víz. Ha forgó gerendán gondolkodik, akkor a telepítés megkezdése előtt gondoskodjon egy minőségi pecsétről az eszköz csatlakozó csomópontjaihoz, hogy a szivárgás ne lepődjön meg.

Javítás és csere

Ha a keverő gereblye a fürdőszobában áramlik, akkor sürgősen ki kell cserélni. Ha a víz elkezd szivárogni, még egy kis csatorna is, de folyamatosan növeli a fogyasztását, és így a közművek költségeit. A csaptelep csupaszítása a fürdőszobában a saját kezével egy olyan feladat, amelyet egy szakképzetlen mester képes kezelni.

Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Mielőtt megváltoztatná a csaptelep csaptelepét a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy a fürdőszobát leválasztsa a vízellátó rendszerből. A vizet gömbcsapok segítségével zárjuk le, amelyek általában a fürdőszobában találhatók.
 2. Ezután elkészítjük a szükséges szerszám felszerelését: egy vízvezeték-szerelvényt, füstszalagot vagy vontatót az ízületek tömítésére, például a WD-40 kenőanyagot, a tiszta rongyokat kézre.
 3. A következő lépés az, hogy óvatosan csavarja le az anyát, amely csavarkulcs vagy nyitott csavarkulccsal csavart a cső aljához.
 4. Ezután lassan lengve előre a kifolyót, távolítsa el, és tegye félre.
 5. Miután eltávolította az elhasználódott alkatrészt, elkezdheti telepíteni egy újat. Mielőtt a tömítőgyűrűt az új cső alapjára telepítené, használjon olyan kenőanyagot, amely kéznél van, hogy megakadályozza a tömítést. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz áramlását a működés során, jobb, ha nem mosható szilikonzsírt viszünk.
 6. Ezután óvatosan helyezze be a kifolyót a műszerházba úgy, hogy jól illeszkedjen, majd helyezze fel a reteszelő anyát és húzza meg. Az anyát egy vízvezeték-csavarral is meghúzzuk.
 7. Mielőtt kinyitná a gömbcsapokat vagy egy keverőt, győződjön meg róla, hogy az eszköz összes anyája biztonságosan rögzítve van.

Ne feledje, hogy az anyacsavar meghúzásával, a zuhanyzó vagy a mosdócsere cseréjekor a krómozott felületet állítható csavarral károsíthatja. A sérülés helyén korrózió jelentkezik, amely a termék teljes hosszában terjedhet, és szivárgást okozhat. Ennek elkerülése érdekében a kulcs végeit puha, de nem csúszós anyaggal, például gumival kell lezárni.

Cserélje ki a gandercsapot a fürdőszobában a saját kezével

Lehetséges-e a keverőcsapot a fürdőszobában helyettesíteni? Sokféle keverő van: egykaros és kettős kart. Mindegyikük megosztja a jelenlétet a tervezésben, az úgynevezett "gander" -el (kiöntő). Hogy gyakran egy sikertelen csomópont-keverő.

Spout beállítások

A keverőcső hossza 10 és 50 cm között változhat, és az anyag: rozsdamentes acél, sárgaréz. Mindez a gyártás minőségétől és a gyártó cégétől függ.

Gander a csaptelep a fürdőszobában 50 cm, gyakran használják a fürdőszobában, mivel a nagy hosszúságú, képes ellátni a vizet a kádba és a mosogatóba. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően, mint a keverőcsap hosszúsága, a vízvezeték-szerelvények piacának keresett hossza.

Ha a gander nem sikerül, akkor szivárgások vannak, akkor nem kell időként hívnia a vízvezeték-szerelőt és fizetnie kell a vízvezeték-szerelő jelentős számláit. A gander cseréje önmagában elvégezhető. Annak érdekében, hogy maga végezhesse el a javítást, leírja az összes szükséges lépést ennek a keverőszerelvény cseréjének és javításának.

Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy a szivárgás oka a keverőtörlőben van. Ez azért szükséges, hogy elkerüljük a felesleges munkát és a felesleges pénzügyi költségeket.

Határozza meg a problémát a kifolyóval

A vízellátó rendszer ilyen egysége hibás működésének megállapításához:

 1. Az ellenőrzés előtt zárja le a keverő vízellátását;
 2. Miután leállította a vízellátást, törölje le a keverőt szárazra, távolítsa el a víz apró részeit;
 3. Amint mindent kiszárítanak, vízbe kell önteni a keverőbe (anélkül, hogy vizet szolgáltatna a csévélőn) annak elhisz- téséhez, hogy a szivárgást nem egy másik eszközcsomó okozta;
 4. Ezután győződjön meg róla, hogy a szivárgást nem a vízkeverő más mechanizmusai okozzák, akkor a következő lépcsőhöz léphet;
 5. Miután elvégezte a fenti lépéseket, és ellenőrizte a többi mechanizmus szivárgásának hiányát, fokozatosan növelni kell az áramló víz áramlását a kifolyón keresztül. Annak biztosítása érdekében, hogy melyik víz áramlik.
 6. Miután ellenőrizte, hogy a szivárgást egy gereblye okozza, elkezdheti javítani vagy kicserélni az ilyen keverőegységet.

A ganderben fellépő hibák okai

Most érdemes megfontolni a gander szivárgás okait:

 • Rossz zárási szint (a tömítő tömítés elromlott);
 • A kagyló kimenetén lévő szűrő eltömődött (felgyülemlett nyomás miatt szivárgás is előfordulhat);
 • Az összekötő szerkezet meghibásodott (a menet sérült a rossz minőségű anyag vagy a kopás miatt a használat időpontjában);
 • Mechanikai károsodás.

Cserélje ki a ganderet a fürdőszobában lépésről lépésre

Most vegye fontolóra a javítócsatorna fokozatos megszüntetését:

 1. Először is, először is, a javítások megkezdése előtt le kell zárni a vízellátást;
 2. Ezután elő kell készíteni a szükséges szerszámokat és tömítőanyagokat;
 3. Ezután egy kulcs segítségével csavarja le a rögzítőanyát, de érdemes megjegyezni, hogy ne károsítsa a fényes bevonatot. A rögzítőanyagra egy kis szövetet kell felhordani, majd távolítsa el a ganderet a fürdőszobában lévő csaptelepről;
 4. Ezután egy hexadecimális, csavarhúzóval vagy fogó segítségével dobja ki a kazettát (orsó);
 5. Az extrahálás után a tömítőgyűrűk állapotát (általában 3) értékeljük, függetlenül attól, hogy ki kell-e cserélni a tömítőgyűrűt vagy annak egy részét. Általában, az esetek 70% -ában a tömítőgyűrű állapotában van a gander szivárgás fő oka;
 6. Az O-gyűrűk cseréje után az összeszerelési eljárást az előzőekben leírt fordított sorrendben hajthatja végre. Csak a tömítőanyagon lévő további tömítőanyag használata esetén (vontatás, tömítés vagy egyszerű töltőanyag);
 7. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy kiderülhet, hogy hosszas használat után rossz minőségű víz keletkezhet. A plakát a gander cseréjét okozhatja (a javítási képesség teljesen hiányzik). Ezért egyszerűen új csövet kell vásárolnia a keverőbe;
 8. Miután újra telepítette a ganderet, ellenőriznie kell a szivárgást. Ehhez fokozatosan növelni kell a víznyomást a keverőn keresztül annak érdekében, hogy megvizsgálják a kifolyócső áramlásának lehetséges helyét. Mindez azért van elvégezve, hogy számos javítási beavatkozást végezzen a vészhelyzetek elkerülése érdekében.

Ha szivárgás van, akkor szükség van egy sor szétszerelési munkára, és egyszerűen hozzá kell adni a tömítőelemeket. Ezután a hiba javításra kerül.
Ez a lista a munka, amely alkalmas a javítás minden típusú keverők. Egy kis kitartás, aspiráció, és nem lesz képes elvégezni csere vagy javítása a kifolyó nem rosszabb, mint bármely vízvezeték-szerelő.

Mixer gander: eltávolítás, módosítás, javítás

A mixer hibája - egy bosszantó helyzet, de nem katasztrófa. Ne rohanjon újat vásárolni, mert leggyakrabban az alkatrészek természetes viseléséről beszélünk, ami könnyen cserélhető. A "Without Plumbing" magazin tudja, hogyan kell, ha a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában folyik, és kész arra, hogy hasznos információkat osszon az olvasókkal. Itt talál hasznos tanácsokat, részletes leírást a bontáshoz, a gyakori lebontásokhoz és az eltávolítás módjaihoz, valamint a minőségi alkatrészek kiválasztásának titkait.

A mixer hűsítése a fürdőszobában: csináld magad és lépésről lépésre

A "gander" kifejezés a mindennapi életben határozottan megmaradt, és a professzionális vízvezeték-szerelők gyakrabban használják, mint az "izliv" helyes nevet. A keverő ezen részének minden változatának három megnyilvánulási formája van, amelyek mindegyike külön figyelmet érdemel.

Szivárgás az anya területén

Egy gyakori probléma, amely a víz szivárgását jelzi a csatlakozópontban a keverő testéhez képest. Az a tény, hogy a keverő a fürdőszobában áramlik a csévélő alatt, egyszerű és triviális - a tömítést a csomóponton viselték. Ez a rész minden otthoni mester hatalma alatt cserélhető, és az eljárás a következő:

 • Vegyél egy új O-gyűrűt a kívánt méretre.
 • Megfelelő méretű állítható vagy nyílt végű csavarkulccsal csavarja le a csavaranyát a kifolyócső és a test csomópontján.
 • Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a bevonatot, helyezzen egy vastag ruhát a kulcs és az anya közé.
 • Fordítsa el a ganderet, hogy eltávolítsa a testből. Némi erőfeszítésre lesz szükség.
 • A kopott tömítés kihúzásához kést vagy más vékony tárgyat kell hozzáfűzni.
 • Szereljen be egy új tömítést a helyére, és helyezze be a gyűrűs mélyedésbe.
 • A kenőanyagot a tömítésre kell felhordani, ami megkönnyíti a szerelést, és nem teszi lehetővé a tömítés megszakítását szűkítéskor. Egy egyszerű folyékony szappan meg fog tenni, de helyénvalóbb vásárolni egy nem illékony szilikonzsírt a vízvezeték üzletben.
 • Helyezze be a kifolyót a testbe, erősen nyomja meg és manuálisan húzza meg a csavaranyát.
 • Csavarja be az anyát egy ruhával, hogy megtartsa a fedelet, és óvatosan húzza meg.

Ez a javítás akkor tekinthető befejezettnek, és a helyzet, amikor a csatorna a csaptelepen áramlik a fürdőszobában, a múltban marad a következő kopásállóságig.

A gumibetétek nem a legjobb megoldás a javításhoz. Jól bevált tömítések a fürdőszobában gusaka csaptelephez, paronitból készültek. Ez az anyag a nedvesség hatására növeli a térfogatot, teljesen kitölti a helyet, és biztosítja a kapcsolat szorosságát.

Gyenge csapvíz-nyomás

Idővel észreveheti, hogy a víznyomás gyengül. Ez a probléma jellemző a korszerű, keverővel ellátott keverőkre. Miután kiöntötték őket, olyan retikulumokkészletekkel vannak ellátva, amelyek levegővel hígítanak egy folyadékot, növeli a térfogatot és csökkenti a vízfogyasztást. Ezek a retikulumok eltömődnek a vízellátó hálózattal rendelkező szilárd részecskékkel, és ezekre vízkövesedést helyeznek el, ami megakadályozza az egyes lyukakat. Ez a helyzet befolyásolhatja mind a konyhában, mind a fürdőszobában lévő csaptelep csuklóját, és egyszerű tisztítással megoldható:

 • Csavarja le a levegőztetőt. A kerek formát kézzel lecsavarják, ezért fizikai erőfeszítéseket kell tennie, gumi kesztyűvel, hogy ne csússzon le a keze. A feladat egyszerűsödik, ha van vágás. Ezután egyszerűen használjon csavarkulcsot vagy nyitott csavarkulcsot, a szövet bevonásával a bevonat megőrzését.
 • Távolítsa el az összes rácsot, és mossa le őket homokról és egyéb szilárd részecskékről. Az asztali ecet vagy a citromsav oldat segít megszabadulni a méretaránytól, amelyben áztassa a hálót. A sávszélességet kézi úton is visszaállíthatja, ha a tűket tisztítja. Szerelje össze a levegőztetőt úgy, hogy az összes részt fordított sorrendben telepíti.
 • Ha a lélegeztetőgépnek nem elválasztható szerkezete van, öblítse le a szennyeződésből és dobja el, ha gyenge savban áztatja.
 • Szerelje be a tömítést. Ha nem változtatja meg, akkor győződjön meg róla, hogy ugyanaz az oldal, mint korábban. Működés közben a tömítés felülete deformálódik, és a másik oldalon elfordítva nem lesz szoros kapcsolat. Csavarja vissza a levegőztetőt a kifolyóra.

Az ilyen munkát megelőlegezhetjük, anélkül, hogy gyengítenénk a nyomást. Különösen fontos megelőzés abban az esetben, ha a víz merevsége nagy.

Javítsák a gégecsöves módú zuhanycserét

Az ezen a területen fellépő bontások is gyakoriak, ugyanúgy, mint a keverő áramlása a gander alatt. A javítás sorrendje a kapcsoló típusától és a probléma jellegétől függ, ezért először döntse el, hogy milyen telepített keverőt.

Dugós kapcsoló

A modern modelleknél ez már nem található, de továbbra is használják őket, mert nagyon hosszú élettartamuk és nagy hibatűrésük van. A parafa kapcsolóval kapcsolatos probléma a következő tünetekkel járhat:

 • A módváltáshoz túl sok erőfeszítést kell tennie. Ez azt jelenti, hogy a szorítóanyát túl szorosan meghúzzuk.
 • A kapcsoló szivárog. Ez az érintkező részek - parafa vagy keverőház - egyenetlen kopásával történik.

Mindkét probléma ugyanaz a megoldás. Meg kell szabadítani a csatlakozást, és kenje a csövet egészségügyi szilikonzsírral. Ellenáll a szárításnak, és biztosítja az egyenetlenül kopott felületek jó érintkezését. Ne kapcsolja túl a kapcsolót a kapcsoló összeállításakor.

Nyomógombos kapcsoló

A legelterjedtebb a modern modellekben, ahol a ganderen lévő gomb átfedi a vizet, és a zuhany felé irányítja. Ebben a helyzetben a gombot egy olyan rugó rögzíti, amely megtartja a víz áramlását. A szelep zárt állapotában a rugó visszatér eredeti helyzetébe. Ennek a kialakításnak a jellegzetes problémái a következők:

 • A kapcsoló nem akadályozza teljesen a vizet. Ennek eredményeképpen egyszerre áramlik a zuhanyzóból és a kifolyónyílásból. Ennek az oka a gumi szelep részleges vagy teljes kopása, amely újra elosztja a víz áramlását. Ha lehetséges egy szelep értékesítése, akkor cserélhető, különben csak a keverő cseréje marad.
 • Gyenge víznyomás esetén a gomb visszatér eredeti helyzetébe. Ez a helyzet szükségtelenül szoros rugót kelt. Csavarja ki a kapcsolót, és fogóval csavarja le a visszatérő rugó egyik forgását. Ha ez nem elég, távolítsa el a másik kört, és a kapcsoló nem okoz több panaszt.
 • A fürdőszobában lévő csaptelep áramlik a keverőn a csavarkulccsal azon a helyen, ahol az üzemmódok átkapcsolnak. A szokásos dolog, ha elhasználódik a tömítőgyűrű. Csavarja ki a kapcsolót, hogy megtudja a tömítés kívánt méretét, vegyen egy új és cserélje ki. Megfelelő átmérő van a keverők javító készletében.

Keg kapcsoló

Ebben a kialakításban az 1/4-es kar elforgatásával a műanyag vagy a sárgaréz cső belsejében található excentrikus forgatható. Egy ilyen kapcsoló nem különbözik a hibatűrésektől, és a következő hibákkal néz ki:

 • A kapcsoló elforgatásakor a víz nem fedik le, és folyamatosan áramlik a csapból. Ez a probléma a tömítés vagy a rögzítőcsavar kopását jelzi. A javítás a kopott alkatrészek cseréje.
 • Nem lehet beállítani a kapcsolót a véghelyzetbe. Megpróbálja bekapcsolni a zuhanyfejeket a kifolyóval és a zuhanyfej vízellátásával. A bűnös ebben az esetben egy kopott hordó, amelyet ki kell cserélni.
 • Áramlás a kapcsolási területen. A szokásos dolog, amikor kopott tömítések. Ahhoz, hogy visszatérjen a munkához, a keverőnek be kell kapcsolnia a kapcsolót és ki kell cserélnie a tömítést.

Kerámia kapcsoló

Itt egy változás a módban történik, teljes karral. A szerkezet belsejében van egy kerámia patron, és a tömítettséget Teflon vagy fluoroplasztikus tömítések garantálják. Az ilyen keverők nincsenek természetes kopásnak kitéve, és az összes hibát az üzemeltetési szabályok megsértésével magyarázzák:

 • Gyenge vízminőség. Ha kerámia kapcsolóval rendelkező keverőt választott, ne felejtse el a szűrőket elhelyezni a ház vagy a lakás bejáratánál. A központi vízellátás meglepetéseket okozhat homok vagy lépték formájában olyan csövekből, amelyek megakadályozzák a patront.
 • Analfabéta javítás. Az elakadt patron lerakásakor alkalmazott fizikai erőfeszítések a kerámia lemezek vagy bilincsek töréséhez vezetnek.

Ebben az esetben csak a patron cseréje segít. Távolítsa el a kapcsolókart és a kupakot, távolítsa el a patront, és cserélje ki egy újat.

Hogyan változtathatjuk meg a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában vagy a konyhában

Ha a gyártó mentette meg az anyagokat, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélni a kifolyót, mivel a bevonat gyorsan sérül, és a korrózióállóság sok kívánnivalót hagy maga után. Ebben az esetben a konyhában vagy a fürdőszobában vegye le a ganderet a keverőből, és cserélje ki teljesen.

A szovjet készítésű keverők ½ hüvelyk átmérőjű csövekből állnak, és most csak a hüvelykes menetes modellek állnak rendelkezésre. Vegye figyelembe ezt a pontot a vásárlás során, mivel lehetetlen a csavarkulcsot a helytelen méretű anyával felszerelni a fürdőszobai csaptelepen.

A helyreállításhoz a következő műveletekre van szükség:

 • Zárja le a felszálló csapokat. Elméletileg anélkül is megteheted, de jobb, ha a meglepetésekkel fedezel.
 • A kúp alján egy kupakot csavarjon egy ruhával, hogy megóvja a sérüléstől.
 • Megfelelő méretű csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát.
 • A tengelyen lévõ gerendát forgatva távolítsuk el a testrõl.
 • Higiénikus szilikonzsírt alkalmazzon az új gander o-gyűrűjére és menetére. Ha van gumi tömítés, jobb, ha paronitikus anyaggal cseréljük le.
 • Szerelje fel a kifolyót a testbe, szorosan nyomja meg és szorítsa meg a szorítóanyát.
 • Húzza meg kicsit a csavaranyát a csavarkulccsal, ne húzza túl erősen.

Semmi nehezen helyettesíthető, és tökéletesen elvégezheti a feladatot, még akkor is, ha még soha nem tette meg.

Biztosítsa a lebomlást: hogyan válasszunk minőségi ganderet

Ha ilyen egyszerű részt vásárol, elegendő figyelmet fordítani a főbb jellemzőkre, hogy a javítás kérdése hosszú időre nem releváns. Értékelje a következő paraméterek jövőbeni megszerzését:

 • Forgatható vagy rögzített. Ha a keverõnek a fürdõt és a hozzá legközelebb esõ mosdót kell szolgálnia, nincs más választás, és forgó modellt kell vásárolnia. Más esetekben jobb, ha nem kanyarodik a csaptelep, és biztosítja a szivárgás elleni védelmet a kapcsolat területén.
 • A tartó helye. Kádfürdőre történő szereléshez előnyös egy olyan modell, amelyben a gander a test aljára rögzül - ez csökkenti a vízesés magasságát és a vele járó zajt. Csak a tetejére szerelt csaptelepek vannak a mosogatóra vagy a mosogatóra. A konyha számára nézze meg a konyhai csapokat egy rugalmas ganderrel - kényelmesen beállíthatók a hossza és a magassága, az edények vagy mosogató méreteihez igazítva.
 • A levegőztető jelenléte. Ez egy nagyon kívánatos lehetőség, amely csökkenti a vízfogyasztást, növelve a sugár nagyságát a levegő rovására, ami különösen fontos a méteres otthonokban. Még akkor is, ha a saját jól van, és a víz áramlása irreleváns, fontolja meg a szennyvíz mennyiségét, mert a szennyvízelvezető berendezések hívása szintén nem olcsó.
 • A reteszelő anya átmérője. A kifolyócsere során ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a vásárlás illeszkedjen a keverő testéhez. Ha nem biztos benne a régi gander paramétereiről, vigye magával, hogy kiválassza a helyét.
 • A levegőztető alakja. A levegőztető hálók előtti vagy utána történő tisztítása szükségessé válik, ezért jobb választani a vágott modelleket. A kerek aerátor lecsavarásához izzadni kell.
 • Anyag. Lehetetlen megkülönböztetni a krómozott részből, ezért kérdezze meg az eladót olyan iratok iránt, amelyek megerősítik, hogy a gander sárgaréz. Ehelyett a króm lehet sziluum - törékeny, könnyen deformálható anyag. Csak próbálkozhat a kiválasztott csonk súlyával: a sárgaréz háromszor nehezebb lesz.
 • Hosszát. Ez nem befolyásolja a keverő funkcionalitását, de ajánlatos olyan modellt kiválasztani egy ilyen kifolyóval, amely a vízsugár közvetlenül a leeresztőnyílásba esik. Az ilyen apróság jelentősen csökkenti a spray-k mennyiségét, amelyek szárításkor a tükör, falak és bútorok formájában csepegnek.

Videó utasítások a szivárgások megszüntetésére a ganderállományon

Egy rövid videó, amelyben a mester részletesen megmagyarázza a lapos kifolyó elemzését és a szivárgás megszüntetését:

Most a csatorna cseréje vagy javítása nem okoz nehézséget. Nos, ha még mindig ki kell cserélni a konyhai csapot, mindenképpen tanulmányozza ezt az anyagot, amely gyakorlati tanácsokat ad a választásról, és a fogyasztói visszajelzések alapján minősítést ad.

Hogyan lehet megjavítani a csapot a konyhában saját kezeivel, ha szivárog és csepeg?

A helyzet, amikor a konyhai csaptelep gyakran folyik a mindennapi életben, és nem mindig kényelmes és előnyös a szervizbe hívni. Gyakorlatilag a vízvezetékben fellépő hibák kiküszöbölhetők önmagukkal, ha helyesen állapítja meg, hogy miért csapódott le, szivárog, vagy általában a szelep hibás. És a probléma megoldása érdekében kitaláljuk, hogyan kell saját maga kijavítani.

Gyakran előfordul, hogy a vízellátás helyén a működési zavarok előfordulnak, néha egy szifon áramlik a mosogató alatt a csatlakozópontokon a mosogatóhoz és a részeihez való csatlakozáshoz, ritkábban a vízvezeték csövek áramlása.
A keverő javításának megkezdése előtt hasznos lehet különféle típusú és helyreállítási módok tervezési jellemzőinek tanulmányozása.

Modern csúcstechnikai csapvízcsapok

A fő oka annak, hogy egy konyhai csaptelep folyik és csepeg

A konyhai csapszeg javításai a hibaelhárítással és annak előfordulásának okaival kezdődnek, az alábbi esetekben a leggyakrabban előfordul:

 • Vásárolt alacsony minőségű eszköz. Az ilyen helyzetek gyakran gyakran nagy mennyiségben fordulnak elő az olcsó kínai áruk piacán, és nem garantált, hogy a jól ismert márkájú termékek nem hamisak. Vásárláskor a közepes árkategóriában válasszon ki egy terméket, és figyeljen a gyártás anyagára.
 • Ha egy csaptelep csöpög a konyhában, a hibát a készülék szakszerűtlen szakember általi gyenge telepítése okozhatja, leggyakrabban a keverő részek rosszul vannak csatlakoztatva vagy a tömítések nem megfelelően vannak kiválasztva és telepítve.
 • A daru akkor is folytatódik, ha nem megfelelően működtetett - a fogantyút rossz szögben forgatták, vagy ha túlzott erőt alkalmaztak mozgatáskor.
 • A konyhai mosogatóban a szivárgás fő oka a keverő fő részének kopása - tömítések, zárszerkezetek (daruk) és egyéb mozgó alkatrészek.
 • Néha olyan helyzet áll fenn, amikor a csapok vize egy vékony áramlásban folyik vagy csepegnek, amikor a gomb elfordul - oka lehet az, hogy a szellőztető szűrő eltömődött homokkal vagy szennyeződéssel a kifolyó kiömlőnyílásánál.

Egykaros konyhai csapok

Hogyan lehet meghatározni a szivárgás okait?

Annak tudatában, hogy milyen probléma merült fel, és miért csöpög a csap, fontolja meg a szivárgás forrását a következő helyeken:

 • Szivárgás jelent meg a szelepház alsó részén, amely a mosogatóhoz vagy szelephez van csatlakoztatva.
 • A víz csöpögni kezd, vagy vékony áramlásban áramlik a csavarkulccsal a zárt szeleppel.
 • Nedvesség szivárog a hajótest és a kifolyó csomópontján.
 • A víz nem áramlik vagy gyenge nyomás van nyitott szelepfogantyúkkal.
 • A konyhai mosogatóban lévő szivárgó csaptelep észrevehető károsodást okoz, amelyen folyadék áramlik.
 • A szivárgás a csatlakozóponton alul található a tápvezetékekkel vagy csövekkel.

A szivárgó vagy csepegő csaptelep problémáinak kiküszöbölése érdekében nem szükséges változtatni, a hibák nagy része saját kezűleg rögzíthető.

Szabványos konyhai kétszelepes keverők

Ha a víz áramlása túl gyenge

A keverő megfelelő működése során a gyenge áramlás fő okai a szűrőztető eltömődése, a patron vagy a zárószelep törése, a tömítések kopása. Az első esetben a levegőztető szűrő kioldott a kifolyócsőből, ecsettel megtisztítva és mosva, más hibák pótlására, az alkatrészek cseréjére van szükség.

Szivárgás a mosogató alatt

Ha kimerült a mosogató alatt lévő konyhaszivattyú szivárgása, akkor a tápvíz-tömlő valószínűleg folyik a sérült vagy kopott tömítés miatt a házhoz való csatlakozásnál.

Ebben az esetben egy új tömlőhöz vagy tömítésekhez futtathat a boltba. A javítás a teljes tömlő vagy gumitömítő gyűrűk cseréjét jelenti a csatlakozási ponton lévő kimeneten.

Szivárgás a kifolyócsatlakozási ponton

Ha a konyhai csaptelep a csőcsatlakozással a burkolattal áramlik, akkor a tömítések sérültek vagy rosszul kopottak. A probléma kiküszöbölése érdekében szerezzen be új gumitömítést és cserélje le a régi kopott gumigyűrűket új tömítéssel.

Áramló gander

A keverő kútja szivárgást okozhat testének károsodása esetén, ennek a hibának a fő oka a szűrő eldugulásának eldugulása, ami miatt a víz nyomása repedéseket okoz a fémcsőben. Ha a házba beágyazott, nem elválasztható illesztésű, egykaros modellekben hiba lép fel, a patront kivéve a keverőt teljesen ki kell cserélni. A két szelepes kivitelben a gander könnyedén eltávolítható és új helyére cserélhető.

A víz szivárgásának egyéb okai

Előfordul, hogy a mixer némi ok nélkül elkezd rosszul működni, nem azonnal világos, hogy mit kell tennie, ha a csaptelep csepeg. Az ilyen hiba legfőbb oka a mészsók csapadék képződése a vízvezeték alkatrészeken.

Ebben az esetben a csaptelepet szét kell szerelni és tisztítani speciális háztartási vegyszerek használatával a szaniter felszerelések tisztításához a vízkőből.

Összetett egykaros daru

A konyhai csapok és azok típusai

Bár a piacnak nagy választéka van a konyhai csaptelepeknek, mindegyik három csoportra osztható, a tervezési jellemzőktől függően: kétszelepes, egykaros és érintőképernyős.

Az utóbbi típus a modern innovatív technológiák terméke, közvetlen kapcsolat nélküli vízáramlást biztosít, amikor belép az infravörös vagy ultrahangos kezelő és bármely tárgy objektum zónájába. Általában az érzékszervi nézetek egy bizonyos hőmérsékletre és áramlásra vannak beállítva, ezért kényelmetlenek a konyhában történő használathoz, ahol vízsugár paramétereinek folyamatos változása szükséges.

Egykaros

A golyóstípus-keverő elve lehetővé teszi a víz hőmérsékletének és vízmennyiségének egyetlen karral történő beállítását. A vízellátást vezérlő fő elemek a belsõ patronok üreges golyó formájában, vezetõfuratokkal vagy hengeres patronokkal, beépített kerámia lapokkal.

Az egykaros kilátást úgy tervezték meg, hogy a leggyakrabban megrongálódott patronok cseréje semmilyen tulajdonos számára ne okozzon különösebb nehézséget; a kerámia patronok hátrányai nagy mértékben érzik a vízszennyezést.

Kétszelepes daru - konstruktív eszköz

dvuhventilnye

A szelepkeverők a víz áramlásának szabályozására szolgáló eszközök klasszikus verziói, a hőmérséklet beállítása az elkülönítetten elhelyezett hideg- és hidegvíz-szelepek forgatásával történik. A szelep mechanizmusa két típusú reteszelőberendezést tartalmazhat: csigahajtómű gumitömítővel és kerámia kerámia tömítőhengerrel.

A kerámiából készült konyhai csaptelep különbözik a féregtől, mivel a székrekedés és a nyitás elég ahhoz, hogy egy forduló fél vagy negyede legyen.

A gumibetétek hátránya az alacsony élettartam és a gyenge teljesítmény nagyon magas hőmérsékleten, a kerámia tartósabb és ellenáll a hőmérsékleteknek, de károsodhat, ha szilárd homokrészecskék jutnak be a vízellátó rendszerbe.

Szaniter szelepek és patronok megjelenése

Saját javítás csap a konyhai mosogató

A konyhai csaptelepek javítása a saját kezével meglehetősen egyszerű feladat a megfelelő eszközökkel és a vízvezeték-szerelő berendezések minimális ismereteivel. A feladat jelentősen leegyszerűsödik, ha az egykaros készülékek lebomlanak - a sérült patron egyszerű cseréje szükséges a teljesítmény helyreállításához.

Szükséges eszközök

A csaptelep két fogantyúval történő szétszereléséhez vagy a patron cseréjekor az egykaros modellben szükség van a szerszámokra:

 • Állítható vízvezeték kulcs. Ezzel a kétszelepes keverővel lecsatolhatja a dekoratív burkolatot és a patront tartó anyát, a kulcs a vízvezeték-szerelő legfontosabb eszköze.
 • Hex kulcs vagy csavarhúzó. Szerszámra van szükség a szelep szétszerelésénél a csavarok és a keverőfejek eltávolításához, amelyek a reteszelődobozba csavarozhatók hatlapú vagy keresztfejű csavarokkal.
 • Éles kés. Szükséges lehet a dugók eltávolítására, gumitömítésre, a lenvászon törlésére vagy a szintetikus tömítőszalag levágására.

Víztisztító szerszámok és tartozékok

Mielőtt megjavítaná a csapot a konyhában, meg kell vásárolnia a szükséges részeket (patron, gumi tömítés) és kiegészítő tömítőanyagokat szilikonzsír, vászonhuzat formájában. Hasznos a kézi és a korszerű nagyteljesítményű háztartási vegyszerek a vízkő elleni küzdelemben, ami megnehezíti a vízvezeték alkatrészek lebontását.

Előkészítő munka

A probléma megoldása, ha a konyhai csaptelep folyik - hogyan kell megjavítani magad, mielőtt elvégezed a munkát, meg kell tennie a szükséges előkészületeket. Ha nehezen lehet javítani, vagy kétségei vannak abban, hogy képesek vagyunk megbirkózni a feladattal, akkor kis vízellátást tudunk készíteni.

A daru javítása magában foglalja a közös vízvezeték lekapcsolását a lakásban, ezért a munka előtt győződjön meg róla, hogy a közös vízellátó szelepek bezárása teljesen megszünteti a szivárgást.

A gumitömítés cseréje

A kétszelepes tömítésű tömítések cseréje a leggyakoribb do-it-yourself konyhai csaptelep javítás. Ebben az esetben a tömítőgyűrűk helyzete változhat a kiöntő csőhöz a testhez vagy a zárszerkezethez rögzítve.

Leggyakrabban a lezárás megszorul, vagy hiányzik a záródobozon, a fő eszköz és a munkaeszközök a kulcs és a tömítések készlete.

A tömítések cseréje egy kétszelepes záródobozban

A daru cseréje előtt hajtsa végre a következő műveleteket:

 1. Eltávolítják a műanyag dugót, és csavarozzák a forgó lendkerék rögzítőcsavarját.
 2. A lendkerék csavarkulccsal történő levétele után csavarja le a zárócsapot a keverő testéből, egyes modelleken eltávolítja a díszítő anyát.
 3. Az elhasználódott tömítőanyagot a testre és a tengelykazetta blokkszeleire cserélik, miután előzőleg szilikonzsírral bevonták.

Mielőtt kicserélné a tömítést a kifolyócsőben, a fémkulcsot a rögzítőfejjel közvetlen érintkezéssel el kell különíteni a sérülés elkerülése érdekében. Ehhez forgassa a kulcsot a szigetelőanyag (elektromos szalag, papír) alá, és a visszafolyás eltávolítása után cserélje ki a régi gyűrűs tömítéseket újakra.

A tömítés cseréje a keverőben egy kerámia bokorral, általában a gumi- és kerámia tömítéseket egy szabványos cserélhető készletben kapja. A készüléket a fenti példához hasonlóan szétszerelik, a tömítés cseréje a csaptelepben különösebb nehézségek nélkül történik.

A tömítőgumi kopása, amely a patron típusának lemezei között helyezkedik el, a legtöbb esetben nem javítható, mivel nem elválasztható változatból készül.

Do-it-yourself konyhai vízvezeték javítás - patroncsere

A gander javítása és cseréje

A csőszerelvény visszahelyezése a kétszelepbe, szokásos módon történik; lecsavarja a régiet, és új elemet telepít. Az egykaros változatban a gander a házba van szerelve, így lehetetlen eltávolítani - teljesen ki kell cserélni a keverőt vagy ki kell javítania az áramot.

A sérült kiáramlás repedéseinek és repedéseinek lezárása érdekében hideg hegesztést, epoxigyantát és egyéb építőanyagokat használnak.

Mivel az ebb fémből készült (rézötvözetek, sárgaréz), jól forrasztható, a forrasztás a legjobb és leghatékonyabb módja azok helyreállításához. Munkavégzés előtt távolítsa el a krómozott bevonat felső rétét zománcpapírral, és nagy hatékonyságú forrasztópákkal lezárja a repedéseket a gerendázó csőben.

Cserélhető és javító tengelykazetta

Mielőtt kicserélné a csapot, vásároljon hasonló terméket a kereskedelmi hálózatban. A régi részek esetében a legtöbb esetben nem változik, a daru tengelyének kialakítása megkönnyíti a kopott tömítések és kerámia alkatrészek szétszerelését és cseréjét.

Szétszereljük a kétkaros daru

Megelőzési tippek

A keverő javítása a konyhában nem fog sokáig tartani, ha tudod, hogyan kell kiválasztani a megfelelő modellt.

Meg kell vásárolnia egy olyan készüléket, amely kiváló minőségű anyagokból (rozsdamentes acél, rézötvözetek, sárgaréz) készül, hogy növelje a vízvezeték élettartamát, további szűrőt kell felszerelnie.

A kétszelepes keverőnek a saját kezével történő rögzítéséhez elegendő lesz a forgattyúház perselyének szétszerelése, a kerámia tárcsák és a gumitömítések cseréje, és az egykaros modellek javítása során cserélje ki a patront. Ezeket a munkákat egyszerűen elvégezheti egy egészségügyi beállítható kulcs jelenlétében, valamint a fürdőszobai berendezések területén elért minimális ismeretekkel és készségekkel.

Gander a fürdőszoba csaphoz: 7 kérdés a kiválasztás és a javítás

A gereblye vagy a keverő kifolyója a nagyon kút, amelyből víz áramlik, amikor a csapok nyitva vannak. Ebben a cikkben elmondom neked, hogy mit kell keresni mikor vásárol egy új keverőt, hogyan cserélje ki, és hogyan oldja meg a jelenlegi problémákat ezzel a szaniter rögzítő csomóponttal.

Kihúzás a falra szerelhető csaptelephez.

vásárlás

 1. Melyik gander jobb - forgatható vagy rögzített?

A megbízhatóság szempontjából - természetesen nem forgatható, ami a keverő testének része.

A fix ganderrel rendelkező készülék hibatűrőbb.

 • Még akkor is, ha véletlenül észrevehető erőt talál, nem okozhat deformációt vagy a kifolyó törését. A sárgaréz test elég vastag. Ezenkívül a nem forgó hüvely kisebb hosszúsága miatt a deformálódási erő minimálisra van állítva a minimális kar karra, amelyre alkalmazzák;
 • A rögzített kifolyóval ellátott szerkezetnek nincs mozgatható kötése a testtel, ami miatt a csaptelep a fürdőben a lúd alatt gyakran folyik. Az elforgatható gyűrű alakú tömítőgyűrűvel van ellátva, amely gyorsan kivehető a kiöntő gyakori könyökkel.

Azonban: ha egy csaptelep szolgál mind a káddal, mind a mosdóval mellette, akkor egy csaptelepet kell választania egy mozgó ganderrel.

A mosdókagyló és a fürdőkád egy csaptelepet tartalmaznak egy forgócsővel.

 1. Az elfordítható kiáramlás melyik elrendezése sokkal praktikusabb - a keverőtest aljától vagy felett?

Mindez az egészségügyi eszköz céljától függ.

Ha a kád felett van elhelyezve, sokkal kényelmesebb, ha lerakódott. Minél kisebb a kifolyócsőtől a fürdő felületéig, annál alacsonyabb a zajszint, amikor vizet rajzol.

A mosogatóhoz tervezett keverő esetében a választás kicsi: a gander csak a tetején helyezkedik el. Csak azért, mert a ház alját a polc héjához nyomják.

Mosdócsaptelep. Gander a tetején található.

 1. A fürdőcsapágy csomópontja gyakran tartalmaz légzőkészüléket. Szükségem van rá?

Ha van vízmérő - feltétlenül szükséges. A szellőztető kisebb térfogatú vízáramot hoz létre. Így jelentősen csökkentheti havi átlagos fogyasztását.

A levegőztető a levegővel kitölti az áramlatot, így nagyobb mennyiségű.

Külön említést érdemelnek az önellátó szennyvízzel ellátott magánlakások - szeptikus tartályok és pocsolyák. A szennyvíz áramlását szorosan ellenőrizni kell: a szennyvíztisztító hívás frekvenciája attól függ.

A tiszta ivóvíz ára és az azonos mennyiségű hulladék ártalmatlanítása jelentősen változhat. Jelen írásakor (2016 júliusában) Szevasztopolban négy köbméter ivóvíz fogyasztónak 100 rubel volt, és ugyanakkora mennyiségű folyékony hulladék exportja 1000-ben.

 1. Mit kell keresni, ha veszel egy gander helyett a sérültet?
  • Az anya átmérője. Háztartási régi típusú keverők használt 1/2 "-os menetes, modern és importált eszközök - 3/4 inch. Ha kétségei vannak, hozza magával a hibás készüléket mintát. A gereblye eltávolításához elég, ha az anyát egy állítható vagy nyitott végű csavarkulccsal csavarja le az alapjáról, és csavarással távolítsa el a keverő testéből a kifolyót;

A hazai termelés régi mixere. A menetes anya mérete - DU 15.

  • A levegőztető vágásánál. Előbb vagy utóbb meg kell tisztítani. Nagyon nehéz a saját kezével egy kerek aerátort csavarni, műszer nélkül, és a fogó vagy gázkulcs használatának kísérlete deformálhatja a légzőkészüléket, és károsíthatja a krómozott felületét;

A kulcsrakész kültéri szellőzők egyszerűsítik a szellőztető szétszerelését.

  • A fal vastagságán. Nagyjából megbecsülhető egy köröm megérintésével. Minél vastagabb a gander fala, annál kevésbé valószínű, hogy véletlenül károsítja. Ezenkívül a vastagság közvetve azt jelzi, hogy a gyártó nem mentette meg a termék minőségét. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a gereblye erős anyával, a levegőztető tartós szűrőjével van felszerelve, és a díszítő bevonat a felszínén nem fog lecsökkenni a vásárlás után;
  • Az anyagon, amelyről a kifolyó van. A krómozás alatt sárgaréznek kell lennie, nem pedig szilánumnak - erős horror vízvezetéknek, rendkívül alacsony mechanikai szilárdságú anyagnak;

Tipp: a sárgaréz és a silumin könnyű megkülönböztetni a súlyt. A silumin sűrűsége háromszor alacsonyabb - 2,5 - 2,9 g / cm2 a sárgarézhez képest 8,4-8,7.

  • A gander hossza. Ideális esetben a vízből származó vízcseppnek pontosan bele kell esnie a mosdó vagy a fürdőkád rácsába. Ebben az esetben olyan permetezők száma, amelyek szárítás után a falakon rendezetlen cseppeket hagynak, minimális lesz. Először is, a gereblye méretei a sekély mosdók számára fontosak: a fröccsenő probléma különösen akut.

csere

 1. Hogyan változtathatjuk meg a csappantyút a csaptelepben a fürdőszobában, ha nem sikerül?

Az utasítás nem bonyolult.

 • Csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát a gander alján;

A kiöntőcső eltávolítása állítható csavarkulccsal.

 • Erőfeszítéssel, a kút elforgatásával vegye ki a testből;
 • Alkalmazzon bármilyen kenőanyagot az új gereblye gumitömítő gyűrűjére, amely lehetővé teszi a tömítés megszakítása nélkül. Jobb, ha nem mosható szilikonzsírt használ, ami számos gyártó vízvezeték-termékeinek kínálatában áll. Azonban helyettesíthető szappannal - rendszeresen vagy folyadékkal;
 • Helyezze be a kifolyót a keverő testébe, nyomja le és csavarja be az anyát manuálisan;
 • Óvatosan, minimális erőfeszítéssel húzza meg az anyát beállítható vagy nyitott csavarkulccsal. Fontos, hogy ne sérüljön a krómozás.

A Chrome biztonságosan megmarad, ha a csavaranyát egy vastag ruhával vagy vékony gumi segítségével szorítja meg.

javítások

A kiáramlásnak csak két tipikus problémája van, amelyeket most a megoldásokkal együtt ismertetem.

Az anya szivárgás

 1. Mi van akkor, ha a fürdőszobában lévő csaptelep csillapodik az anyával?

Tipikus szivárgás hely.

Ennek oka mindig ugyanaz - a kagyló és a keverő teste közötti kopásálló gyűrű tömítés. A gumigyűrű külön beszerezhető vagy egy keverőjavító készlet részeként megvásárolható, beleértve a leggyakoribb méretű tömítőket is.

A csere így néz ki:

 • Távolítsa el a ganderet a fentiek szerint;
 • Egy kés vagy bármely más tárgy hegyének összekapcsolása esetén vegye le róla a régi tömítést;

A tömítésnek ki kell jutnia a csavaranya alól.

 • Új helyre húzzuk a helyét. A gyűrűs mélyedésben kell feküdnie az anya alatt vagy közelébe;
 • Kenje be egy kis zsírt (szilikon vagy folyékony szappan) a tömítéshez és a gander testéhez;
 • Helyezze be a gereblyet a testbe és húzza meg az anyát.

Eltömődött légzőkészülék

Műanyag lélegeztetőgép előtt egy primitív szűrő a mechanikus víztisztításhoz általában egy gereblye-ben található - több műanyag vagy rozsdamentes acélhálók. Gyakran eldugulnak homokkal és vízkővel.

A képen - egy részlegesen levegőztetett szűrőztető.

Az eltömődött szűrő jele a meleg és hideg víz ugyanilyen gyenge nyomása. Ugyanakkor, a nyomás a keverő normál működéséhez elegendő: a csévélő nyílással ellátott ujjával csak jelentős erőfeszítéssel rögzíthető.

 1. Mi a hatása a keverő hüvelyének a fürdőszobában történő javításában úgy néz ki, mintha nem engedné a vizet a levegőztetőn keresztül?
  • Kapcsolja ki a levegőztetőt. Ha van vágása (szabályosan egy pár lapos spline), akkor elfordul egy csavarkulccsal vagy egy nyitott csavarkulccsal. A kerek aerator kézzel kicsavarva. Annak megakadályozására, hogy a kezek felülete felcsússzon, viseljen gumikesztyűt vagy a légtelenítő testet vékony gumilapokkal;
  • Minden szűrőt kivesszük a szűrőből, kivéve kettőt. A szűrő túlzott sűrűsége miatt gyakran teljesen ártalmatlan kis szuszpenziókkal eltömődik. Nem szükséges eltávolítani az összes rácsot: ezek nélkül a vízsugár nem lesz levegővel telített, hanem néhány tucat vékony patakba zúzva;
  • A fennmaradó hálókat és a szellőztetőt folyó víz alatt öblítse le. Szükség esetén tisztítsa meg a lyukakat tűvel;

A levegőztető tisztításához gyakran használjon tűket vagy tűket.

  • Összeszereljük a légtelenítőt fordított sorrendben, és rögzítjük a ganderhez. Ne felejtsük el elhelyezni a tömítést a csatorna és a levegőztető között: anélkül, hogy teljesen nyitott csapokkal víz szivárogna.

A tömítés összeszerelésekor ugyanazt az oldalt kell felszerelni, mint korábban: működés közben deformálódik, és nehéz ellenőrizni a megfordított tömítést, biztosítva a csatlakozás tömítettségét.

Különleges eset: egyes keverőknél egy műanyag aerátor és egy sűrű hálószűrő nem különül el egymástól. Ezek elegendőek ahhoz, hogy folyó víz alatt leöblítsék és helyreállítsák.

Ez a szűrő nem összecsukható. Csak folyó víz alatt mosható.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalataim segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást végezzenek, és elvégezhessék a házi vízvezetékek független javítását. A megszokott módon a videó ebben a cikkben több információt kínál. Nyugodtan hagyja meg észrevételeit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!