Legfontosabb > Dekoráció

Zuhanykabin eszköz

A közelmúltban a záporok fokozatosan elkezdtek népszerűsíteni. Mielőtt vásárolna, ismernie kell a készülék zuhanyzóját. Ha ismered a készüléket a megfelelő választáshoz, nem nehéz.

Hogy van a zuhany

A zuhanyzókabin kialakítása meglehetősen egyszerű. Minden zuhanykabin tartalmaz: zuhanytálca, zuhanyfalak, felső fedél, zuhanyfej és további fúvókák. A modern zuhanyzók:

A nyitott zuhanyzó zuhanytálcából, öntöződobozból és ajtókból állhat. Az oldalsó falak ebben az esetben a fürdőszoba falai lesznek. Leggyakrabban ezek a zuhanyzók a fürdőszoba sarkában helyezhetők el. Ezért nevezik őket zuhanyzóknak.

A zuhanyzókeret eszköze

Tusoló sarok beépítése

Ha tanulmányoznod a zuhanyzókeret eszközt, akkor ne felejtsd el, hogy ebben az esetben a telepítési folyamatnak nincs nehézsége. A zuhany felszerelése a következő lépésekből áll:

 • Először készítsd el azt a helyet, ahol a zuhanyzókeret a jövőben kerül telepítésre. A fürdőszoba sarkát csempézni kell.
 • Ha tálcával ellátott zuhanykabinot választott, először a padlóra kell szerelni.
 • A legtöbb raklapnak speciális lábai lehetnek, amelyek szükség esetén beállíthatók.
 • Most csatlakoztathat egy öntöződobozt vagy egy zuhanypanelt. A zuhanypanelen minden szükséges funkció megtalálható.
 • Ezután be kell állítani a zuhanyajtókat. Az ajtók elmozdíthatók vagy nyitottak. Az ajtók gyártása során különféle anyagokat lehet használni.
Zárt zuhany típusa

Zuhanykabinok

A zárt zuhany összetettebb lehet. Tartalmaz egy zuhanytálcát, oldalfalat, ajtókat, tetőt és egy zuhanypanelt. A mai napig a zárt zuhanyzók a leggyakoribbak. A szinte minden zuhanyzó alapja keret. Gyártása alumíniumból származik, ezért súlya kicsi lesz.

Az összeszerelt változatban minden alkatrész mereven csatlakozik a kerethez. Ezután a tervezés a raklapon történik. A zuhanytálcák a következők lehetnek:

 • akril;
 • fém zománcozott acél;
 • öntöttvas;
 • cserép;
 • egy márvány morzsából.

A zuhanykabin oldalsó falai üvegből vagy polisztirolból készülhetnek. Tudjon meg többet a készülék hidromasszázs kabinjáról.

Zuhanyszerkezet

Most pontosan tudod pontosan, hogy a készülék zuhany nélkül rakott. Most itt az ideje, hogy megtanulják a zuhany felszerelését. Az utasítások tartalmazzák a zuhany felszerelésének módját. A telepítés során a következő szakértői tanácsokat is meg kell hallgatnia:

 • találjon egy tágas helyet, ahol összeszerelni fog;
 • zuhanytálca telepítése;
 • állítsa be a raklapot szinttel;
 • az oldalfalak rögzítése különleges csavarok segítségével történik;
 • a zuhanypanel csavarokkal az oldalfalakhoz van rögzítve;
 • Most a keretet a raklapra kell helyezni;
 • hátsó falakat a fürdőszobai falakhoz tömítőanyaggal kell rögzíteni;
 • Most elkezdheti telepíteni a tetőt;
 • a zuhanyzó tetője csavarokkal rögzíthető;
 • Az utolsó lépés magában foglalja az ajtók beszerelését a zuhanyozáshoz.

A török ​​vagy finn zuhanytálca gőzgenerátort vagy trópusi zuhanyt is tartalmazhat.

Egyes modellekben gőzfejlesztő lehet.

A gőzfejlesztő egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi az optimális hőmérséklet biztosítását a zuhany alatt. A hőmérséklet-emelkedés a szükséges szintig a gőzfejlesztő leáll. Egyes zuhanyzók modelljei is tartalmazhatnak egy nem megfelelő nyomású gőzfejlesztőt.

A zuhanyzás villanyhoz való csatlakoztatása a legjobb, ha valódi szakembereket bízol meg, akik képesek kezelni az ilyen problémákat. Néhány modellnek is különleges játékosai lehetnek a formatervezési formájukban. Ha a zuhanyzópultot elektromos áramhoz csatlakoztatja, ne felejtse el, hogy erre külön kábelezés szükséges.

Hogy van a zuhany

Most már tudod, hogyan rendezett a zuhany, ezért érdemes megérteni működésének alapelveit. A zuhanykabin működésének biztosításához meleg és hideg vizet kell biztosítani. Meleg és hideg víz, csatlakozni kell a keverőhöz. Ha nem tudja, hogyan oldja meg ezt a problémát, akkor jobb, ha szakemberekre bízza. Zuhany csaptelepek lehetnek:

 1. Egykar vagy egy ventilátor.
 2. Termosztatikus vagy kétszelepes.
Egykaros keverő
 • Egykaros típusú zuhanycsaptelep a legalkalmasabb. A kialakításban van egy szellőztető, amelyen keresztül jelentősen megtakaríthatja a vizet.
 • A kétszelepes keverő klasszikusnak számít. Egy ilyen keverőnek köszönhetően csodálatos lehetőséget kaphat arra, hogy gyorsan beállítsa a kívánt vízhőmérsékletet.
Kétkaros keverő

A vizet egy csatorna üríti le, amelyet rendszerint a serpenyő alatt helyeznek el.

Fontos tudni! Miután összekapcsolta a zuhanyt a csatornába, ellenőrizze annak megbízhatóságát. Helyezze a papírt a lefolyó alá, és ha az első fürdés után szárazon marad, akkor azt mondhatjuk, hogy a lefolyót tényleg helyesen készítették el.

Most itt az ideje, hogy megnézzük a zuhanyfej eszközt. Ha a zuhanyfejben különféle méretű lyukak széles választéka van, akkor ez azt jelenti, hogy a munkáját többféle módon is elvégezheti. Leggyakrabban az üzemmódok a forgókar segítségével válthatók be. A modern zuhanyfejek akár 20 lyukra is képesek, amelyeket különböző módokra terveztek. A modern technológiának köszönhetően néhány öntöződoboz is szűrhet vizet.

A modern öntözés sok lyuk lehet

Ezután az öntöződoboz a tömlőhöz csatlakozik. A zuhanycsövek különböző hosszúságúak lehetnek:

A legnépszerűbb méret, amit sok ember választ, az 1,6 méteres tömlő. A tömlők különféle anyagokból készülhetnek. Néha a gumit különböző nylon filamentumokkal vagy fémfóliával erősíthetjük meg.

Egyes készülékek lehetnek hidromasszázs funkció is. Munkája a speciális fúvókáknak köszönhető. Ezek 2-8 évesek lehetnek.

A hidromasszázs hidraulikus fúvókák lehetnek hidromasszázs:

 1. Whirlpool. Ezek a fúvókák nyomott vizet biztosítanak.
 2. Aero masszázs. Ők szolgálják a levegőt, ami vízbe engedve buborékok keletkeznek.
 3. Kombinált. Összevonják az összes funkciót.

A személy egész testének masszírozásához a fúvókák a zuhanyzó teljes felületén helyezhetők el.

A fúvókák száma eltérhet

A különböző szinteken a sugár intenzitása változatos lehet. A nyak szintjén az intenzitás lágy lesz. A lába közelében a jet elég erős és kemény lesz. Most már pontosan tudja, hogy a készülék milyen a zuhanyzóban. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.

A zuhanykabin összetett eszköze - megértjük a finomságot

A zuhanykabin összetett szerkezetét általában különböző funkciók képviselik, beleértve a különböző típusú zuhanyzókat, a vízmasszázst és a világítást, valamint a rádiót és a telefont.

Zuhanykabin eszköz

A zuhanykabinok és a modern hidromasszázs kabinok komplex és többfunkciós higiéniai eszközök víz-, gőz- és hidromasszázs eljárásokhoz. A tervek lehetnek négyszögletesek és négyzet alakúak, kerekek és oválisak, valamint aszimmetrikusak, ötszögűek és szinte bármilyen más alakúak. A legnépszerűbb méretek 80 x 80, 90 x 90, 120 x 120 cm.

Az ilyen egészségügyi berendezés kialakítását a méret és alakváltozás jellemzi.

Modern duskabiny bemutatott:

 • Előregyártott szerkezetek, amelyek zárt szerkezetűek ajtó és három falpanel formájában. A "zuhanyzókeretek" az egészségügyi helyiség sarokrészébe vannak beépítve, egy ajtóval és egy oldallap vagy két ajtóval rendelkeznek, hátsó falpanelek nélkül.
 • A monoblokk kialakításának köszönhetően az egyszerű telepítés és a nagyon eltérő méretek jellemzik, ami nagyban megkönnyíti a modellek megválasztását.

A modern zuhanykabin mindenféle tartozékkal rendelkezik: tükrök és fogantyúk, polcok és vállfák, adagolók és különböző kialakítású zuhanyfejek, valamint lábmasszázs eszközök. Az egészségügyi berendezés távirányítóval való felszerelése lehetővé teszi a könnyű funkcionális vezérlést.

Zuhany egy kis fürdőszobában

Raklapon

A rakodóhelyiséggel ellátott zuhanykabin komplex egészségügyi eszköz, amely könnyen telepíthető, multifunkcionális és kényelmes. Egy kis méretű fürdőszobában gyakran ilyen modelleket telepítenek a helyszerű racionális használat maximalizálása érdekében.

A berendezés fő elemeit raklap, kerítés szerkezetek, görgők és kötőelemek, szifon, zuhanypanelek, keverő és tömlők, valamint öntöződobozok, fúvókák és egyéb vízellátó szerelvények képviselik.

Mély zuhanytálca

Különös figyelmet fordítunk egy olyan raklap megválasztására, amely műkőből és kerámiából, akrilból és nagy szilárdságú műanyagból, edzett üvegből, acélból és néhány természetes anyagból készülhet.

A magasságtól függően a tálcák lapos, közepes és mély konstrukciójúak. Vízvezeték-szerelvények állnak rendelkezésre vázszerkezetes kerítés panelek vagy elemek közvetlenül a raklapon.

Raklap nélkül

A raklap nélküli szerkezetek egyszerűbbek, de kevésbé megbízhatóak az üzemeltetési lehetőségben. Az ilyen zuhanyok tagadhatatlan előnyei:

 • költségmegtakarítás;
 • bármilyen konfiguráció és alakzat kialakításának lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség;
 • a rendszeres ellátás egyszerűsége

A zuhany nélküli kabin elrendezése raklap nélkül

Telepítési kiesések - a víz stagnálásának és a medencék képződésének veszélye, amelyet kellemetlen szagok követnek a fürdőszobában. Többek között a helytelen elrendezés az alábbi helyiségek vízszivárgását és áradását okozza.

A zuhany alapja

A kabin alapja egy raklap. A szerkezetnek ennek a részének kellően erősnek és nem csúszósnak kell lennie, amit egy különleges "minta" jelenléte biztosít az alsó részen vagy a rácson.

Az acél zománc tálca sok zajt tesz a vízsugarak alatt, és a zománcburkolat képes gyorsan feltörni. A kerámia raklapot a megnövekedett törékenység jellemzi, ezért gondos működést igényel.

Kiegészítők zuhanyhoz

A legjobb megoldás az akril tálca, amely gyorsan felmelegszik, könnyen karbantartható és hosszú ideig tartja fenn esztétikai megjelenését, és az ilyen alaptest elégtelen merevsége könnyen kompenzálható tartós alumínium keret beszerelésével.

Zárt szerkezet

A zárt típusú kialakítás vagy a zuhanytálca jellemzi, hogy a fülke magasságát egy tetőn és egy hátsó fal jelenléte korlátozza. A zárt zuhanytartó önszerelésének technológiája számos alapvető lépést tartalmaz:

 • meghatározza a zuhanyszerkezet elhelyezkedését;
 • rakodjon speciális rakodólapot, vagy téglagyártó "párnát";
 • a raklap csatornahálózathoz való csatlakoztatása;
 • tegyen zuhanyfejet és egy további fúvókákkal ellátott panelt;
 • a zuhanyajtó felszereléséhez.

Zárt zuhanyzó

A zuhanykabinok rendszerint modern funkcióval rendelkeznek, így drágább vízvezeték-felszereléssel rendelkeznek.

Nyitott szerkezet

A multifunkcionális vízvezeték-szerelvények nyílt modelljei az egyszerűbb, előre gyártott szerkezetek kategóriájába tartoznak. A beépítés után a padlón található zuhanytálca csatlakoztatva van a csatornahálózathoz, majd a fal melletti üvegfal vagy műanyag oldalpanelek kerülnek beépítésre. A nyílt szerkezet jellemző jellemzője a mennyezetelem teljes hiánya. Az ilyen viszonylag egyszerű rendszer fő előnyei a következők:

 • a tömörség lehetővé teszi, hogy jelentősen szabad helyet takarítson meg az egészségügyi teremben;
 • megfizethető költség;
 • hosszú élettartam;
 • a beépített szerkezet megbízhatósága és tartóssága;
 • az egyszerűség és az egyszerű gondozás;
 • az önellátáshoz való hozzáférés.

következtetés

Költségének, tömörségének, szűkösségének és feszességének köszönhetően a zuhanyfülkék és a hidroboxok nagyon jó alternatívát jelentenek a hagyományos fürdők számára. A zuhanykabin kialakítása nem rendkívül bonyolult, ezért különálló szakképzettség hiányában önállóan is megérthetjük a tervezési jellemzőket és telepíthetünk ilyen modern multifunkcionális egészségügyi berendezéseket saját kezűleg.

Zuhanykabin eszköz

Sok tulajdonos egyre inkább hajlamos arra, hogy a fürdőszobában zuhanyozzon. Ez a megoldás különösen fontos a kis fürdőszoba tulajdonosainak, mivel jelentősen megtakarítja a helyüket. Ezenkívül az ilyen típusú vízvezeték-berendezések kézzel is telepíthetők. De ehhez meg kell tudni, hogy nem csak hogyan kell helyesen és minőségi módon csinálni, hanem azt is, hogy mi akadályozza a standot.

Előnyei és hátrányai a zuhanykabinok számára

Ennek az egészségügyi eszköznek a legfontosabb előnye, hogy képes jelentősen megtakarítani a fürdőszoba méretét. Ezenkívül jelentős előnyt jelent a víztakarékosság, a fürdés és a higiénés eljárások során a zuhany alatt, legalább két és félszer kevesebb, mint fürdéskor.

A zuhanykabin előnye nemcsak a helyiség megtakarítása a szobában, hanem egyidejűleg több funkció kombinációjának lehetősége is.

Különös figyelmet érdemel a modern fülkék széles funkcionalitása - ez egy kontrasztos zuhany, egy "törökfürdő" és egy hidromasszázs lehetőség, és még sok más. A zuhanykabin kialakítása nem túl nehéz, így szinte minden tulajdonos rendezheti és telepítheti. A padló száraz felülete a fröccsenés hiánya, a használatban lévő biztonság és a modern, stílusos kialakítás miatt, amely tetszőleges belső térben díszíthet, egy ilyen megoldás előnye is lehet.

De ezeknek az eszközöknek vannak hátrányai. Ezek közül a legfontosabbak a vízvezeték viszonylag magas árai. Bár az elmúlt években több olyan költségvetési lehetőség jelent meg a piacon, amely sokan számára elérhető lehet. Másik hátránya a fehér mészképződés. De ha rendszeresen lemossza a fülke felszínét és követi az összes, teljesen egyszerű szabályt, hogy gondoskodjon róla, akkor ez a hátrány nem annyira jelentős.

A zuhanyzók típusai és berendezései

Ezek az eszközök nagyon sokszínűek. Típus szerint nyitottak - nincsenek mennyezet, és bizonyos esetekben - és a padló, és bezártak - teljesen beakasztották a kabinet minden oldalról. A nyitott változatok egyszerűbbek a telepítéshez, de nem rendelkeznek olyan funkciók sokaságával, amelyek zárt kollégáik (zuhanykabinok) rendelkeznek. Általában van egy zuhanykabin-elrendezés tálcával és anélkül. A készüléktől függően:

Az eszköz zuhanyozása: anélkül, hogy a mestert hívná

Te - a zuhanyzó boldog tulajdonosa. De meg akarja menteni a telepítést, vagy gondolni ", hogy nem vagyok ember, én magam nem tudok?". Elvileg lehetőség van egy zuhanykabin kialakítására a saját kezével. Annak érdekében, hogy a zuhanyfülkét a saját kezével fel tudja szerelni, ismernie kell a zuhanytartó szerkezetét.

A zuhanytálca zuhanytálca, zuhanyfülkék, felső fedél (ha zárt zuhanykabin) és valójában egy zuhanypanel - zuhanyfej és további fúvókák (ha a kabin multifunkcionális).

A zuhanyzókabinok:

A nyitott zuhanyzó zuhanytálcából, zuhanyfejből és ajtókból áll. A fürdőszoba oldalfalai csempézettek.

Ezek a zuhanyzók a fürdőszoba egyik sarkában vannak felszerelve, ezért zuhanytálcáknak hívják őket.

Tusoló sarok beépítése

A zuhanykabin felszerelése meglehetősen egyszerű.

Ehhez a következőkre van szüksége:

 • Válasszon egy helyet a saját fürdőszobájában, ami a legmegfelelőbb a sarok elrendezéséhez.

A sarkot a mennyezetről a padlóra kell billenteni.

 • Ha egy raklapot biztosít, akkor szerelje fel a padlóra.
 • Minden raklapnak általában lábai vannak. Állítsa be a horizontot egy szinttel.

Ha nincsenek lábak, akkor téglából vagy cementrétegből álló talapzatot készíthet.

 • Csatlakoztassa a leeresztő edényt a csatornába.
 • Ezután csatlakoztassa a zuhanyfejet vagy a zuhanypanelt. A zuhanypanel az a panel, amelyen a zuhanyfej fúvókákkal van ellátva. A panel acélból vagy akrilból készült.
 • Ezután behelyezzük a zuhanyajtókat. Az ajtók szétcsúszhatnak vagy kinyúlhatnak. A zuhanyajtók edzett üvegből vagy polisztirolból készültek.

Zárt zuhanyzó

Zuhanykabinok

Zárt zuhanytálca egy összetettebb épület, amely zuhanytálcából, oldalfalakból, ajtókból, tetőből és zuhanypanelből áll. A zárt zuhanyzók mind gyakoribbak.

A zuhany alapja a keret. A Caracas alumíniumból készül, amely könnyű és tartós.

A kerethez oldalfalak, ajtók, tető csatlakozik. Összeszereléskor minden alkatrészt mereven kell a kerethez rögzíteni. Ezután az egész szerkezet egy raklapra kerül.

A raklapok különböző anyagokból készülnek, és a következők:

 1. akril;
 2. Quaryl;
 3. fém zománcozott acél;
 4. zománcozott öntöttvas;
 5. cserép;
 6. egy márvány morzsából.

Az oldalfalak és ajtók üvegből vagy polisztirolból készülnek, vagy a polisztirol oldalfala és az üvegajtók.

Szóval, mi a zuhany, tudjuk.

A következő elemekből áll:

 • zuhanytálca;
 • oldalfalak;
 • az ajtót;
 • felső fedél;
 • zuhanypanel.

Saját kezeinkkel összeállítjuk a zuhanykabinot

Zuhanyszerkezet

Most megpróbáljuk megtenni a zuhanykabin összeszerelését saját kezünkkel. A készlet tartalmazza a zuhanykabin összeszerelésére vonatkozó utasításokat.

Mindent leírtak. De vannak olyan gyártók, akik kevés információt adnak.

Ezért itt van tipp a zuhany felszereléséhez:

 • találjon egy tágas helyet, ahol összeállíthat egy zuhanyt;
 • a zuhanytálca először telepítve van;
 • állítsa a raklapot vízszintesen a lábak kiegyenlítésével;
 • a szereléskor használjon tömítőanyagot;
 • a zuhanytálca telepítése után szerelje fel az oldalfalakat;
 • az oldalfalak csavarokkal (kettő vagy több) vannak a hátoldalhoz rögzítve;
 • az oldalfalak felszerelése után telepítse a zuhanypanelt;
 • zuhanypanel csavarokkal az oldalfalakhoz rögzítve;
 • akkor a keret kerül a raklapra;
 • a hátsó falakat a fürdő falához rögzítjük tömítőanyaggal;
 • utána a tető kerül;
 • a tető csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve;
 • majd helyezze be az ajtót.

Tusoló kabinok működnek török, finn szaunával és trópusi zuhanyzóval. Az ilyen zuhanyzókban van egy gőzfejlesztő és egy ventilátor.

A gőzfejlesztő biztosítja a szaunát a kívánt hőmérsékleten. Amikor a hőmérséklet meghaladja a kívánt értéket, a gőzfejlesztő kikapcsol.

Így aktiválódik a túlmelegedés elleni védelem funkció. Néhány gőzfejlesztő funkciója a vízkő eltávolítása a vízből.

Egyes fülkék elégtelen vízzel kikapcsolják a gőzfejlesztőt. A ventilátor a gőz egyenletes elosztására szolgál a zuhany alatt. És azt is, hogy távolítsa el ezt a gőzt a kabinból.

Jobb, ha a berendezés elektromos részét szakképzett villanyszerelőnek bízza. Bármely kényelmes helyen csatlakoztassa az FM / CD-lejátszót.

Tesztelj, majd csatlakozzon a helyszínen. Meg kell említeni, hogy a zuhanyozáshoz külön villanyvezetékre, valamint a légkondicionálóra és a vízmelegítőre van szükség. Ez csak megbízható szakember lehet. Így van egy kapcsolat a zuhany elektromos részével.

Megvizsgáltuk a készüléket és a zuhany felszerelését. Menj előre.

Hogyan zuhanyozik?

Minden egészségügyi berendezésnek vízforrásnak kell lennie (forró és hideg), és le kell vezetnie a csatornába. A zuhanykabin felszerelése előtt készítsen minden kommunikációt.

Meleg és hideg víz csatlakozik a keverőhöz. A vízkapcsolatot szakképzett vízvezeték-szerelőhöz kell bízni.

A zuhanycsapok két típusból állnak:

 1. egykaros vagy egyszárnyú;
 2. termosztatikus, vagy kétszelepes.

Egykaros zuhanycsaptelep

Egykaros keverő a legmegfelelőbb és praktikusabb. Ez lehetővé teszi a víz mentését, mivel légzőkészülékkel van felszerelve. A csukló csúsztatásával beállíthatja a nyomást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes keverő a keverő ismert, klasszikus változata.

A vízellátás beállítása állandó hőmérsékletet biztosít a zuhany alatt.

Zuhany csaptelep

Ami a víz elvezetését illeti, akkor a zuhany alatt van egy cső, amely összeköti a zuhany lefolyójával. Ez a cső egyenletesen folyik az üstbe.

Ezután az erdő össze van kötve a szennyvízcsatornával. Egyszerűen megfogalmazva, ez egy merev szerkezetű szifon, amely sokkal praktikusabb, mint a rugalmas.

Miután csatlakoztatta a zuhanykabinot a csatornahoz, ellenőrizze annak megbízhatóságát. Tegyen egy papírt a fülke alá, töltse fel vízzel, majd ürítse le. Ha a papír száraz, akkor a telepítés helyes.

Ezután megvizsgáljuk a zuhanyfej szerkezetét és elvét. Az öntöződoboznak sokféle méretű nyílása van. Már most is többfunkciós - több módja van. A kímélõkamra elforgatásával a mûködtetési módok átkapcsolhatók.

Kemény vízáram - masszázs és enyhén vízáram - a fej mosásához. A modern öntözés körülbelül húsz lyuk lehet a különböző módokon. A technológiának köszönhetően az öntöződobozok öntisztíthatják és szűrhetik a vizet.

Ezután a zuhany csatlakoztatható a tömlőhöz. A tömlő különböző hosszúságú lehet.

A következő méretű tömlők vannak:

A méretek 1,5-1,6 m-esek a legnépszerűbbek. A tömlők különböző anyagokból készülnek: szilikon vagy szokásos gumik.

Nylon vagy fémfóliával erősített gumi. A tömlők fémezettek és nem fémezettek.

Zuhanyzó öntözés, zuhanyzó jó. De mi van a hidromasszázs? A fúvókák funkciója fúvókákat hajt végre. A befecskendezők egytől huszonig terjedhetnek. Minél több annál jobb. A hidromasszázs a vízellátás nyomása alatt vízzel történik.

A legfontosabb dolog a kabin megvásárlása előtt, hogy megtudja, mennyi nyomást gyakorol a vízellátásra, és hogy mit kell a kabin működéséhez. És akkor hirtelen nem fog működni. És csak a zuhany.

De reméljük a legjobbakat. A szükséges nyomás 1,5 - 3 bar, vagy 1,5-3 atmoszféra. Ebben az esetben élvezheti a hidromasszázs munkáját.

A hidromasszázzsal ellátott fúvókák számos formában jönnek létre:

 • pezsgőfürdős
 • aero masszázs;
 • kombinált.

A hidromasszázs-fúvókák nyomás alatt vannak. A légmasszázs fúvókák levegőt juttatnak, ami vízbe jutva buborékok keletkeznek. Kombinált fúvókák egyesítik az első és a második egyidejűleg.

A zuhanyfúvókák különböző szinteken helyezkednek el. Ez lehetővé teszi az emberi test bizonyos területeinek masszírozását.

Különböző szinteken - különböző sugárintenzitás. Tehát a nyak és lábak szintjén a sugár intenzitása puha.

A csigolya (hát, csípő, derék) szintjén - merevebb sugár.

A fúvóka fúvókái mozognak, levegőt és vizet szabadítanak nyomás alatt. Hozzájárul a test bizonyos részeinek hidromasszázsához.

Szétszedő zuhany

Előfordul, hogy le kell szednie a zuhanyzót. Mozgat, cserélje át a régi kabinet egy újat, hogy frissítse a tömítőanyagot.

Az okok sokak lehetnek.

Hogyan lehet szétszerelni a zuhanyt?

Kövesse az alábbi utasításokat:

 • Kezdetben húzza ki a villamos energiából.
 • Kapcsolja ki a forró és hideg vízcsapokat.
 • Válasszák le a rugalmas vízellátó tömlőket.
 • Válasszuk le a szifont a csatornacsatornáról.
 • Szerelje le mindent a kabinban: polcok, mosószerek, zuhanyfej, FM vevő, ha van, törülközőtartó.

Szétszereljük a zuhanykabinot

 • Aztán elkezdjük szétszerelni a fülkét. Ezt megelőzően kenje az összes kötést egy tömítőanyag-eltávolítóval.
 • Várja meg a kémiai reakció kezdetét. Aztán gyorsan, mielőtt a tömítőanyag újra megdermedne, szerelje szét az összes alkatrészt: a felső fedelet, az ajtókat, a görgős szerkezetet és az oldalfalakat.

A tömítőszerkezet mechanikusan is eltávolítható, azaz késsel vágható le. De akkor szilikon darab marad.

Benzinnel vagy oldószerrel lágyítható. Amikor lágyul, könnyen eltávolítható.

 • A fülke leszereléséhez használjon csavarhúzót vagy csavarhúzót.
 • Miután az oldalfalakat eltávolították a raklapról, menjünk a raklapra. A raklap eltávolítása egyszerű, ha lábakon áll. És ha az esztrichhez csatolták, keményen kell dolgoznod, és fel kell venni. És nem az a tény, hogy a raklap sértetlen marad. De alapvetően minden raklapot fel van szerelve a lábakon.

Most már tudod, hogyan rendezett a zuhany, milyen elemekből áll. Tudja, hogy egy zuhanykabin tetején, oldalfalakon, zuhanypanelen, felső fedélen és ajtókon áll.

A fenti utasítások alapján teheti meg, hogy a zuhanykabinot szilikon tömítéssel, csavarhúzóval vagy csavarhúzóval, szinttel, fúróval stb. Telepítse. Szükség esetén a zuhanykabinot is eltávolíthatja.

Ez is könnyen megvalósítható. Csak meg kell tennie az összes szerelési lépést fordítva.

Reméljük, hogy ez a cikk segít a telepítés bármely szakaszában vagy a zuhany lebontásában. A legfontosabb az utasítások követése, türelme és hinni magadban.

Zuhanykabin eszköz

szakaszok

Tartalom:

A zuhanykabinok aligha nevezhetők újdonságokból, de még nem ismertek. A piacon a múlt század végén megjelenő eszköz azonnal felkeltette népszerűségét a vízkezelések rajongói körében, de a tágas fürdőben ápolt szerelmesek zavarják a zuhanyzókat. Az alábbiakban kínáljuk a víz szerelmeseit, hogy fedezze fel a készülék zuhanyzását, és megtudja, hogy válik-e teljes helyettesítővé a szokásos fürdőhöz.

A zuhany alkatrészek

Bármelyik kabin a méretétől függetlenül a következő fő részből áll:

 • alap raklap
 • szifon
 • alumínium vagy acél váz
 • fal
 • az ajtók
 • zuhanypanel
 • tető (csak zárt típusú kabinokban szállítható).

Természetesen a kabin kisebb részekkel is rendelkezik - hengerek, pecsétek, kötőelemek stb. Ezenkívül a drága terveket kellemes és praktikus kiegészítők egészítik ki - gőzfejlesztők, hidromasszázs rendszerek, világítás, rádió. Most minden részletre összpontosítunk.

lábas

A fő funkciója a raklap - a víz gyűjtése és kisülése. Ha gyermekek vagy állatok vannak a házban, vagy a háziasszony inkább kézi mosást szeretne áztatni, akkor érdemes magas tálcát választani. De az idősek és azok számára, akik nem szeretik a fürdőt, érdemes alacsony bázison maradni - könnyű belépni. Kívánság szerint kiválaszthatja a legegyszerűbb kialakítást, teljesen mentes a raklaptól; Ezzel a megoldással a falak közvetlenül a padlóhoz vannak rögzítve.

Ami a tervezési jellemzőket illeti, a raklapok önhordó részekre oszthatók, a padlóra szerelve és a lábakra rögzítve. Az önhordó raklapok azt sugallják, hogy a felszerelés után csempékkel béleltek, ez az opció alkalmas azoknak, akik a fürdőszobát ugyanabban a stílusban szeretnék rendezni. A padlóra szerelt szerkezetek kiváló választás a korlátozott mobilitású emberek számára, hiszen egy ilyen tálcában lévő kabinban nagyon könnyű zuhanyozni. A rackre szerelt raklapok a legnépszerűbb megoldás, ezért kényelmes, mivel nem igényel bonyolult előkészítő és utólagos befejező munkákat.

Ha a raklapok létrehozására használt anyagról beszélünk, akkor a választás különösen széles. Az öntöttvas és acél modellek, az optimális árat és a kiváló minőséget ötvöző demokratikus konstrukciók a szokásos és olcsóak - az akril vagy drágább negyedek lehetőségei, a kerámiák és a fajansz modellek még drágábbak, és prémium szintű raklapokat készítenek drága márványból vagy akár faból.

A raklap nem csak a zuhanykabin alapja, az egész szerkezet alakja attól függ. A gyártók a sarok, négyzet, téglalap alakú, kerek, ovális raklapok széles választékát kínálják. A serpenyő alja általában visszafolyó hatású - ez a csúszás elkerülése érdekében szükséges. Emellett a felületen fellépő szabálytalanságok hozzájárulnak a könnyű lábmasszázshoz.

szifon

Szifon zuhany - ez egy hagyományos tartozék, amely nem különbözik a mosogatók és fürdőkádakba beépített analógoktól. A zuhanykabin elhelyezésekor tanácsos a serpenyő kicsi lejtése a leeresztő nyílás és a szifon felé, ebben az esetben a víz aktívan leengedi a lefolyót, és a serpenyőben nem fog tócsát képezni. Általában a gyártók biztosítják a leeresztő lyuk lezárásának lehetőségét, ami lehetővé teszi a vizet a serpenyőbe. A költségcsökkentő modelleket hagyományos szűkítővel egészítik ki a szifon kézi zárásához, drágább modellek esetén a lefolyószerkezet azt feltételezi, hogy automata rendszerrel lezárják.

váz

A zuhanykeret stabilitáshoz szükséges; egy tartós, megbízható keret, a falak és az ajtók soha nem fognak lazulni, és a tulajdonosat biztosan szolgálják. A keret alumínium profilból készülhet, de az optimális anyaga rozsdamentes acél. A rozsdamentes acélnak felülmúlhatatlan korrózióállósága van, nedves fürdőszobai környezetben is elengedhetetlen. A keret önmagában csövekből és összekötő elemekből áll, amelyeknek köszönhetően a keret egyes részei és a zuhanykabin részei összekapcsolódnak (például segítségükre van a keret a falra erősítve, vagy az üveg válaszfalai a falhoz vannak erősítve).

Néha célszerű elutasítani a keretet. Ez akkor lehetséges, ha a modellben lévő partíciókat nem használják, vagy nem igényelnek kötőelemeket. További érdekes lehetőségek: a keret cseréje tartós műanyag állvánnyal vagy egy fix csíklemez erekciójával.

fal

A zuhanyzók falai zárt tér kialakítására szolgálnak, nem engedik, hogy a csepp víz leessen a padlóra. A falak műanyagból (polisztirol vagy polimetil-akrilát) vagy üvegből készültek (edzett vagy közönséges). Polimer falak - költségvetési lehetőség; könnyűek és könnyen kezelhetők. Egy drágább megoldás üvegoszlop. Nagyon súlyosak, de látványosabbak. Jobb az edzett üveg modelleken való tartás, az ilyen válaszfalak erősebbek.

A tervezés szempontjából a zuhanykabin műanyag és üvegfalai bármilyen formát adhatnak. A gyártók egyenes és radiális falakkal ellátott kabinokat kínálnak, amelyek akár egy kis sarokban is elhelyezhetők.

Néhány szót kell hozzáfűzni a falak rögzítésének módszereiről. A fürdőszoba falaira szerelhető, a padlóra vagy raklapra szerelhető, a mennyezetre vagy a keretre rögzítve. A válaszfalak száma is eltérhet, például a legegyszerűbb változat a kabin nélküli rakodó nélkül feltételezi egy fal és egy ajtó jelenlétét (a fennmaradó kerítések szerepét a fürdőszoba falai játszják).

az ajtók

A zuhanyajtók üvegből vagy műanyagból is készülnek. Az ajtókat a keretre vagy közvetlenül a fürdőszoba falára lehet szerelni. Az ajtónyílás típusát lengés és csúszás osztja.

A swing ajtók kényelmesek a nagy fürdőszobákban. Mivel az ajtó nyitása bizonyos helyet igényel, kompakt fürdőszobában jobb, ha megtagadja a csuklós ajtók felszerelését. Rendszerint a maximális kényelem érdekében az ajtók mindkét irányba nyithatók, de zárt állapotban rögzítve vannak, hogy ne engedjék meg a vizet. A csuklós ajtók szereléséhez kétféle zsanérok használhatók:

 • a "falüveg" típusú csuklópántok lehetővé teszik az ajtó falra történő rögzítését 90 fokos szögben, és biztosítják, hogy az ajtó kifelé és befelé is nyílik;
 • üvegszálas zsanérok lehetővé teszik, hogy az ajtót a kereten különböző szögben (90 és 180 fok között) szereljék fel, és lehetővé tegyék az ajtó mindkét irányban történő kinyitását.

Tolóajtó - azoknak a választása, akik kis fürdőszobával rendelkeznek. Rögzített görgőkön, ezek az ajtók nem igényelnek helyet nyitásuknál, zökkenőmentesen és csendesen mozognak. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tolóajtóknak enyhe hátrányuk van - egyes modellekben nem mozognak teljesen, így nehezen juthatnak el a nehezen elérhető területekhez mosásukhoz.

Annak érdekében, hogy bármilyen típusú ajtó szorosan záródjon, és ne nyíljon függetlenül, mágneses tömítéssel vannak ellátva.

A zuhanykabin eszköze egy még alig észrevehető, de fontos részletet is tartalmaz - egy tömítőanyag. A tömítési profil feladata, hogy lezárja a kabinet. A profil a válaszfalak szélein, a válaszfal és a fal falai közötti réseken van elhelyezve. A profilok rugalmas rugalmas anyagokból készülnek - szilikon vagy PVC.

Zuhany panel

A zuhanypanel keverővel, tömlővel, öntöződobozzal, kiegészítő fúvókákkal van felszerelve. Megfizethető modellekben a kezelőpanel manuális, és az üzemmódok száma egy vagy kettő, a drágábbnál a vezérlés automatikus, és a zuhany módok száma akár túllépheti a 10-et. Sok tervet kiegészítenek hasznos tartozékok, például öntisztító szűrők, termosztátok, amelyek szabályozzák a vízhőmérsékletet. áramlás vagy háttérvilágítás.

A piac tartalmaz hidromasszázs zuhanyzókat is, amelyek különböző módokban lehetővé teszik a vízmasszázst, és gőzgenerátorokkal vannak felszerelve, amelyek utánozzák a fürdő mikroklímáját. Eszköze miatt a gőzfejlesztő puha, nem forrázó, gőzzel szállítja a kabinba, így a fürdők szerelmesei választani tudnak az ilyen modellek kedvéért.

tető

A jelenléte vagy hiánya a tető a kabin nyílt és zárt. A nyitott kabin kevésbé bonyolult, ezért olcsóbb. A szorítás hiánya miatt nem kell aggódnia a rendszeres levegőztetés és szárítás miatt, így az ilyen kabin gondozása kissé könnyebb. A zárttípusú kabinok teljesen le vannak zárva a tető miatt, a vízfolyamatok során bizonyos mikroklímát tartanak fenn. A fülke teljes közelségének köszönhetően melegen tartják, így a zuhanyzás nagyon kényelmes.

A nyitott kabinokat telepíteni kell, gyakran értékesítésre kerülnek összeszerelt formában. A nyílt zárt zuhanyzókkal ellentétben teljesen üzemkészek, csak a vízellátó rendszerhez és szükség esetén az elektromos rendszerhez csatlakoztathatók.

Rólunk

Az online áruház komplektant.ru az orosz márka Domani-Spa egészségügyi berendezése.

Különböző alakú és méretű zuhanykabinok, csaptelepek és akril kádak - weboldalunkon megtalálja mindent, amire szüksége van a fürdőszobájának javításához vagy újbóli felszereléséhez.

Szállítás és fizetés

Fizethet készpénzben, kézbesítéskor hitelkártyával, hitelkártyával a honlapon, készpénzben a raktárból történő átvételkor, jogi személyek számláján.

A szállítás, a kirakodás és az emelés a tarifák szerint történik. A szállítás a rendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül megtörténik. Az árubeszerzésre irányuló kérelmek 9-16 óráig, a szállítási határidőig - a megrendelés napján 20.00 óráig, vagy a következő napon 9.00 és 20.00 óra közötti időszakban fogadhatók el.

A készülék zuhanyzója: jellemzői és fajtái

A zuhanykabinok kompakt és kényelmes szaniter szerelvények, amelyek hosszú és joggal nyerték el a fogyasztók iránti szeretetet. Olyan sokrétűek a dizájn, a funkciók, az ár és a minőség szempontjából, hogy mindig megtalálhatók és választhatók. Melyik zuhanykabin választása személyes preferenciák, pénzügyi lehetőségei és a szoba mérete, amelyben tusolót szeretne telepíteni.

A készülék zuhanyzójának és fürdőszobájának több szempontból kell gondolkodnia:

 • Először is, attól függően, hogy hol és hogyan kell kommunikálni a vezetőfülkéhez. Ne feledje, hogy követi a biztonsági előírásokat!
 • Másodszor, az Ön kényelme szempontjából. A fülke a helyiség középpontjába vagy a falhoz illeszthető, de a legkényelmesebb a sarokba helyezés. Így a fürdőszobát hatékonyan és gazdaságosan használják.
 • Harmadszor, a tervezés szempontjából. Itt fontos megjegyezni, hogy a zuhanyzók típusai különböznek - zuhanytálcák, zuhanykabinok, előgyártmányok stb.

Ezenkívül egy lakóházban és egy külvárosi lakóházban lévő zuhanykabin nem feltétlenül ugyanaz. Mindenki számára: például az üveg zuhanyzó a ház és a fa zuhany a kertben. Az ilyen kabinok eszközei különböznek az összetevők, alkatrészek, anyagok, méretek készletében.

Hogy van a zuhany

Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan lehet zuhanyozni. A legteljesebb részhalmaz így néz ki:

 • lábas
 • váz
 • Falak és válaszfalak
 • az ajtók
 • tető

Mindegyik elemet kihagyhatod, ha akarod. Miért és pontosan hogyan fogjuk elmondani az alábbiakat.

lábas

A raklapot víz gyűjtésére és leürítésére tervezték. A zuhanytálca kialakítása olyan, hogy magas vagy alacsony lehet, és teljesen hiányzik. Az utóbbi esetben a fülke falai közvetlenül a padlóra vannak szerelve. Ebben a folyamatban néhány árnyalat van:

 • A padló vízszigetelését meg kell adnia, ha nem akarja, hogy egy nap elárassza a szomszédokat, és szembe kell néznie a padló újraküldésével.
 • Annak érdekében, hogy a víz ne felhalmozódjon a pocsolyákon, a szennyvíz helyére enyhén lejthet.

Az alacsony tálca alapfunkciókat hajt végre, a magas pedig kényelmes, ha külön tartályt szeretne a ruhák mosására, a gyermekek fürdésére, valamint a háziállatokra.

A raklap nagyon fontos a helyes beszereléshez, ezért ezt a használati utasítást fel kell tüntetni a zuhanykabin használatához és annak telepítéséhez. A raklap speciális tartóeszközei gumitömlettel rendelkeznek, vastagságuknak köszönhetően a raklap lejtése beállítható.

Alulról a palettázó szifonra a vízleeresztés gyorsul.

váz

A vezetőfülke keretét ideális esetben rozsdamentes acélból kell készíteni, mivel ezek és a többi fülke részei folyamatosan érintkeznek a vízzel. A fülke stabilitásának és megbízhatóságának fő garanciája a jó keret. A keret csövekből és speciális csatlakozókból áll, amelyek a zuhanyfalak falát képezik. Különleges csatlakozók - csatlakozók - több típusból állnak, nevezetesen:

 • A csőcsatlakozású csőcsatlakozók a keret csőelemeit különböző szögben csatlakoztatják.
 • A csőtől a falig terjedő csatlakozók biztosítják a keret falra történő felszerelését derékszögben.
 • A csőüveg csatlakozók összekapcsolják a válaszfalakat és a csöveket a keretből. Ezek végponttól végpontig és végéig vannak osztva.
 • Az üveg-fal csatlakozók biztosítják a válaszfalak falra, mennyezetre vagy padlóra történő rögzítését derékszögben.
 • Az üveg-üveg csatlakozók különféle szögben (90, 135 vagy 180 fokos) összekötik a válaszfalakat.

A keret nélkül is megteheted, ha egyáltalán nem használsz partíciót, vagy elvileg nincs szükség rögzítésre és keretre. Az egyik ilyen lehetőség egy alacsony rack, amelyre például csempével találkozhatunk.

fal

A legnépszerűbbek az edzett üveg falai. A vastagsága általában 8-10 mm, a magassága pedig 1,7-1,9 méter. A falak a mennyezetre is támaszkodhatnak. A kabin falainak rugalmasnak, biztonságosnak és megbízhatónak kell lenniük.

Ha nem akarsz vásárolni egy kabinet a boltban, és inkább saját vagy a saját designja, akkor a zuhanykabin partíciói megvásárolhatók a boltban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz más lehetősége, mert a kabin falai drágább anyagokból, például kőből vagy csempékből és olcsóbb műanyagból készülhetnek. A zuhanyzók sarkai és kabinjai üvegblokk falai nagyon szépek.

A válaszfalak a falhoz, a padlóhoz, a mennyezethez, a vezetőfülke fémkeretéhez rögzíthetők. A falak száma és mérete változó lehet, a telepítés módja is. A legegyszerűbb megoldás egy fürdőszoba sarka számára egy válaszfal és egy ajtó. Ebben az esetben a falak valójában a zuhany hátsó falainak szerepét játszhatják.

A zuhanykabin egyes változatainak vázlatos bemutatása:

Ebben a szélsőséges partíciók a falhoz és a padlóhoz vannak rögzítve.

az ajtók

Az ajtók, valamint a válaszfalak gyakran a nagy szilárdságú edzett üvegből készülnek. A falhoz vagy a válaszfallal rendelkező kerethez vannak csatlakoztatva. A zuhanykabin készülékének kétféle ajtója lehet:

A görgő sokkal kompaktabb, de bonyolítja a kabin mosását, mert egyes felületeket nehéz elérni.

Az ajtókkal ellátott ajtók általában a kabinban kívül és belül is kinyithatók. Azonban köszönhetően a speciális zuhanytartó záraknak, zárt állapotban elég szorosan rögzítve vannak ahhoz, hogy ne "járjanak". A csuklós ajtókat kétféle típusú csuklópántok segítségével rögzítik:

 • Falüveg: a falhoz rögzítve az ajtó jobb szögű rögzítéséhez. Az ilyen típusú hurok mindkét irányban nyitja az ajtót, és 2 formája lehet - L-alakú (az ajtó egyik oldalán falra szerelve) és T alakú (mindkét oldalán az ajtó falán szerelve).
 • Üveg-üveg. A válaszfalak üveglapján van elhelyezve a válaszfalak és ajtók kivágásán keresztül. Ezek a pántok biztosítják a kabin ajtóinak rögzítését különböző szögben (90, 135 vagy 180 fok). Az ajtó mindkét irányban megnyitható.

A hurok kiválasztását körültekintően kell megközelíteni, hogy a zuhanykabinban lévő ajtók és válaszfalak ne romoljanak működés közben.

A zuhanykabin eszköz egy másik fontos részletet tartalmaz - ez egy tömítési profil. Feladata, hogy a zuhanykabin szűk legyen. Telepítve van a válaszfalak szélén, a köztük lévő rések között, valamint a válaszfal és a fürdőszoba falai között. A tömítőanyag lehet PVC vagy szilikon. Ugyanakkor speciális mágneses tömítéseket használnak a kabin ajtóinak szoros zárásához.

tető

Attól függően, hogy a kabin teteje van-e zuhanyzóval, az alábbiakra oszlik:

 • Nyitott zuhanyzók
 • Zárt zuhanytartó

A zárt kabinok jó állapotban vannak, mert a zuhany alatt bizonyos mikroklíma keletkezik. A zárt tér (feltételezve, hogy a kabin légmentesen zár) minimálisra csökkenti a hőveszteséget. Igaz, az idősek számára az ilyen kabinok nem ajánlottak, mivel a gőz felhalmozódása miatt nehezen lélegzik és a szív terhelése nő. Ahhoz, hogy a gőz ne felhalmozódjon, a falak és a mennyezet között egy kis rés marad.

Belső fülke részletei

A vezetőfülke eszköz nem korlátozódik a külső részekre, mert vannak olyan alkatrészek is, amelyek belülről vannak. Ezek a következők:

 • Egy rugalmas csővel ellátott keverő, amelynek végén egy osztó (azaz zuhany) van.
 • polcok
 • fogasok
 • tükrök
 • Az ülések
 • Hidromasszázs készülékek
 • Gőzfejlesztő
 • telefon
 • Rádió vagy zenelejátszó
 • Szellőztető rendszer
 • háttérvilágítás

A fenti adatok mindegyike egyszerre tartalmaz drágikus modelleket. Több költségkeret alapelemei, mint a mixer és a lélek.

A készülék zuhany: felszerelés, telepítés, telepítés

A zuhanykabinok, a vízvezeték tárgyaként, a közelmúltban megjelentek a hazai piacon - körülbelül tizenöt évvel ezelőtt. Kedveltségüket praktikusságuk és széles funkcionalitásuk miatt szerezte meg. A VannaDecor.ru ma bemutatja a zuhanykabin telepítésének jellemzőit, valamint hasznos tippeket ad a vásárláshoz.

Először is, hogy nagyon jó minőségű és szükséges dolgot vásároljon, figyelmet kell fordítania alakjára és méretére. Fontos továbbá a futóépítés során, hogy átgondolja és lefedje a kabinpalettát. Másodszor, a szelepek keretének erősnek és tartósnak kell lennie. És ami a legfontosabb, ne lusta magával vinni a boltba egy fürdőszobai tervet. Így egyértelműbb lesz, és az értékesítési asszisztens hamar meg fogja érteni, mire van szüksége.

A zuhanykabin teljes készlete

A kabin kézi huzalozású telepítése mindenki számára mindenesetre elég, elég csak ahhoz, hogy tanulmányozza a szerkezetét. A zuhanykabin minden modellje a következő elemeket tartalmazza:

 • raklap;
 • fal;
 • Felső fedél (zárt zuhannyal);
 • panel;

Van egy öntöződoboz a zuhanylemezen, és ha a fülke több funkcióval rendelkezik, akkor további fúvókákat. A zuhanyzó kabinjai nyitottak és zártak. Nyitott típusú kabinok tartalmaznak egy raklapot, egy öntöződobozt és ajtókat.

Ebben az esetben az oldalfalakat a fürdő falai cserélik.

Helyük a fürdőszoba sarka. Ezért a név - a zuhanyzók sarkai.

Zárt zuhanytartó

A beltéri zuhanytálcák egy összetettebb eszköz. Berendezéseik olyan részekből állnak, mint:

A zárt kabinok népszerűbbek, mint a nyitott kabinok, ezért a tartományuk sokkal szélesebb. A zárt zuhany középpontjában egy alumínium keret található. A többi részlet hozzá van rendelve: a falak, a tető és az ajtók. Biztonságos rögzítés után a kész szerkezetet a raklapra kell helyezni. Gyakran készülnek a zuhanytálcák, felszereléssel kiegészítve.

A telepítés megkezdése előtt a VannaDecor.ru bizonyos paraméterek ellenőrzését javasolja:

 • A kabinfalak dokkolásának szintjének 90 fokosnak kell lennie;
 • A raklap széle szorosan érintkezik a falakkal;
 • A csatorna átmérőjének meg kell egyeznie a leeresztő tartállyal.

A serpenyő alján kívánatos azonnal csatlakozni a csatornához.

A nagyobb kényelem érdekében a kültéri acélból készült zuhanytálca szigetelőanyaggal ragasztható.

A telepítés alapjai

A zuhanyzó sarok önálló felszerelése és felszerelése nem igényel sok időt és energiát öntől. Először is, egyértelműen meg kell határoznia a helyét, és csak akkor kezdheti el a telepítési munkát. A kiváló minőségű szerelési munkák előfeltétele a kiválasztott területnek a burkolólapokkal való szembenézése.

A raklap, ha a modell sarokban van, a padlón van. A horizont beállítása lehetővé teszi a lábak szintjét a raklap alján. A lábak hiányát sikeresen helyettesíti a cement-esztrich vagy a tégla falazata. Ezután a raklap a csatornahálózatba kerül.

Miután a zuhanyfej vagy a panel fel van szerelve, az ajtók lógtak. A zuhanyzókonyhákban lévő ajtók csúsznak és azok, amelyek kívülről nyitottak. A zuhanyok ajtóanyagát rendszerint edzett üveg vagy polisztirol képviseli.

Paletta - a zuhany legfontosabb eleme

A zuhanytálcák négy típusból állnak:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • A félkör alakú;
 • Ötszögű.

VannaDecor.ru egy kis fürdőszobába ajánljuk, hogy vásároljon félkör alakú serpenyőt. Az ilyen zuhanytálca a sarokban helyezhető el, miközben a szabad helyet megtakarítja. A raklapok magassága három-tíz centiméter. A kabin magasságának kiszámításánál figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a szifon (lefolyó) felszerelése után a raklap tíz-húsz centiméterrel emelkedhet.

Kétféle raklap van:

 • önhordó;
 • A padlóra vagy speciális lábakra szerelt.

A zárt zuhanytálca raklapja különböző típusú anyagokból készül, többek között:

A raklap anyagán elsősorban a zuhanyzás folyamatának minősége függ. A legolcsóbb és egyidejűleg nagyon megalapozottságú, úgynevezett öntöttvas paletták, amelyek zománcozott bevonattal vannak bevonva. Lehetőség van arra, hogy az acél raklapot a gazdaság alternatívájaként mutassák be, de számos jelentős hátránya van:

 • Túlzott zaj;
 • Folyamatosan hideg felület;
 • Nem stabil bevonat.

Bizonyos modelleknél azonban gyakran alkalmaznak egy másik bevonatot, amely meghosszabbíthatja a raklap élettartamát. Az ilyen kabinok zaját gumit hangelnyelő párnákkal távolítjuk el.

A mai napig a legnépszerűbbek a kerámiák, öntött anyagok, akril raklapok. A zuhanyzás biztonságának növelése érdekében a csúszásmentes bevonattal ellátott raklapok segítenek.

Zuhanyszerkezet

A zuhanyzó összeszerelésének folyamata külön-külön történik, tágas területen. Ha nincs vágy arra, hogy több pénzt és időt töltsön a raklap felszerelésére, akkor jobb, ha az önhordó raklapon marad. A telepítéshez egy szilikon gittből álló cső szükséges. Ugyanakkor az építőanyagok felhasználásának szükségessége önmagában eltűnik, és a raklap felülete sértetlen marad.

A raklap felszerelésével és szintjének beállításával az oldalfalakkal dolgozhat. Minden oldalfal rögzítőelemét több csavarral (legalább kettővel) kell végrehajtani. A zuhanypanel falra történő rögzítésének folyamatában csavarokat használnak.

Ezután a keret a raklapra kerül, és a kabin hátsó falai szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve a fürdőszobai falakkal. A végső szakasz a tető és az ajtók felszerelése, amely csavarokkal vagy csavarokkal történik.

Zuhanykabin kiválasztása és felszerelése (videó)

További jellemzők

A zuhanyok fajtái ma hatalmas mennyiségben vannak. Kabinok finn, török ​​fürdővel, trópusi zuhanyzóval vagy jakuzzival. Az ilyen típusú kabinok gőzgenerátorokkal és ventilátorokkal vannak felszerelve. Gőzgenerátorok szükségesek a szaunában az optimális hőmérséklet mellett. Ha meghaladja a beállított szintet, a gőzfejlesztők automatikusan kikapcsolnak.

A bonyolult rendszernek köszönhetően a zuhanykabin nem túlmelegszik. Ugyanakkor számos gőzfejlesztő modell szerepet játszik egy tisztább, különösen a nemkívánatos mészhalmokból.

A szurkolók szerepe a zuhanyzóban a forró füstök egyenletes eloszlásán alapul, a teljes helyszínen. Ezenkívül a ventilátor a vízkezelés végén eltávolítja az összegyűlt gőzt a zuhany alatt.