Legfontosabb > Tartozékok

A készülék zuhany: felszerelés, telepítés, telepítés

A zuhanykabinok, a vízvezeték tárgyaként, a közelmúltban megjelentek a hazai piacon - körülbelül tizenöt évvel ezelőtt. Kedveltségüket praktikusságuk és széles funkcionalitásuk miatt szerezte meg. A VannaDecor.ru ma bemutatja a zuhanykabin telepítésének jellemzőit, valamint hasznos tippeket ad a vásárláshoz.

Először is, hogy nagyon jó minőségű és szükséges dolgot vásároljon, figyelmet kell fordítania alakjára és méretére. Fontos továbbá a futóépítés során, hogy átgondolja és lefedje a kabinpalettát. Másodszor, a szelepek keretének erősnek és tartósnak kell lennie. És ami a legfontosabb, ne lusta magával vinni a boltba egy fürdőszobai tervet. Így egyértelműbb lesz, és az értékesítési asszisztens hamar meg fogja érteni, mire van szüksége.

A zuhanykabin teljes készlete

A kabin kézi huzalozású telepítése mindenki számára mindenesetre elég, elég csak ahhoz, hogy tanulmányozza a szerkezetét. A zuhanykabin minden modellje a következő elemeket tartalmazza:

 • raklap;
 • fal;
 • Felső fedél (zárt zuhannyal);
 • panel;

Van egy öntöződoboz a zuhanylemezen, és ha a fülke több funkcióval rendelkezik, akkor további fúvókákat. A zuhanyzó kabinjai nyitottak és zártak. Nyitott típusú kabinok tartalmaznak egy raklapot, egy öntöződobozt és ajtókat.

Ebben az esetben az oldalfalakat a fürdő falai cserélik.

Helyük a fürdőszoba sarka. Ezért a név - a zuhanyzók sarkai.

Zárt zuhanytartó

A beltéri zuhanytálcák egy összetettebb eszköz. Berendezéseik olyan részekből állnak, mint:

A zárt kabinok népszerűbbek, mint a nyitott kabinok, ezért a tartományuk sokkal szélesebb. A zárt zuhany középpontjában egy alumínium keret található. A többi részlet hozzá van rendelve: a falak, a tető és az ajtók. Biztonságos rögzítés után a kész szerkezetet a raklapra kell helyezni. Gyakran készülnek a zuhanytálcák, felszereléssel kiegészítve.

A telepítés megkezdése előtt a VannaDecor.ru bizonyos paraméterek ellenőrzését javasolja:

 • A kabinfalak dokkolásának szintjének 90 fokosnak kell lennie;
 • A raklap széle szorosan érintkezik a falakkal;
 • A csatorna átmérőjének meg kell egyeznie a leeresztő tartállyal.

A serpenyő alján kívánatos azonnal csatlakozni a csatornához.

A nagyobb kényelem érdekében a kültéri acélból készült zuhanytálca szigetelőanyaggal ragasztható.

A telepítés alapjai

A zuhanyzó sarok önálló felszerelése és felszerelése nem igényel sok időt és energiát öntől. Először is, egyértelműen meg kell határoznia a helyét, és csak akkor kezdheti el a telepítési munkát. A kiváló minőségű szerelési munkák előfeltétele a kiválasztott területnek a burkolólapokkal való szembenézése.

A raklap, ha a modell sarokban van, a padlón van. A horizont beállítása lehetővé teszi a lábak szintjét a raklap alján. A lábak hiányát sikeresen helyettesíti a cement-esztrich vagy a tégla falazata. Ezután a raklap a csatornahálózatba kerül.

Miután a zuhanyfej vagy a panel fel van szerelve, az ajtók lógtak. A zuhanyzókonyhákban lévő ajtók csúsznak és azok, amelyek kívülről nyitottak. A zuhanyok ajtóanyagát rendszerint edzett üveg vagy polisztirol képviseli.

Paletta - a zuhany legfontosabb eleme

A zuhanytálcák négy típusból állnak:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • A félkör alakú;
 • Ötszögű.

VannaDecor.ru egy kis fürdőszobába ajánljuk, hogy vásároljon félkör alakú serpenyőt. Az ilyen zuhanytálca a sarokban helyezhető el, miközben a szabad helyet megtakarítja. A raklapok magassága három-tíz centiméter. A kabin magasságának kiszámításánál figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a szifon (lefolyó) felszerelése után a raklap tíz-húsz centiméterrel emelkedhet.

Kétféle raklap van:

 • önhordó;
 • A padlóra vagy speciális lábakra szerelt.

A zárt zuhanytálca raklapja különböző típusú anyagokból készül, többek között:

A raklap anyagán elsősorban a zuhanyzás folyamatának minősége függ. A legolcsóbb és egyidejűleg nagyon megalapozottságú, úgynevezett öntöttvas paletták, amelyek zománcozott bevonattal vannak bevonva. Lehetőség van arra, hogy az acél raklapot a gazdaság alternatívájaként mutassák be, de számos jelentős hátránya van:

 • Túlzott zaj;
 • Folyamatosan hideg felület;
 • Nem stabil bevonat.

Bizonyos modelleknél azonban gyakran alkalmaznak egy másik bevonatot, amely meghosszabbíthatja a raklap élettartamát. Az ilyen kabinok zaját gumit hangelnyelő párnákkal távolítjuk el.

A mai napig a legnépszerűbbek a kerámiák, öntött anyagok, akril raklapok. A zuhanyzás biztonságának növelése érdekében a csúszásmentes bevonattal ellátott raklapok segítenek.

Zuhanyszerkezet

A zuhanyzó összeszerelésének folyamata külön-külön történik, tágas területen. Ha nincs vágy arra, hogy több pénzt és időt töltsön a raklap felszerelésére, akkor jobb, ha az önhordó raklapon marad. A telepítéshez egy szilikon gittből álló cső szükséges. Ugyanakkor az építőanyagok felhasználásának szükségessége önmagában eltűnik, és a raklap felülete sértetlen marad.

A raklap felszerelésével és szintjének beállításával az oldalfalakkal dolgozhat. Minden oldalfal rögzítőelemét több csavarral (legalább kettővel) kell végrehajtani. A zuhanypanel falra történő rögzítésének folyamatában csavarokat használnak.

Ezután a keret a raklapra kerül, és a kabin hátsó falai szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve a fürdőszobai falakkal. A végső szakasz a tető és az ajtók felszerelése, amely csavarokkal vagy csavarokkal történik.

Zuhanykabin kiválasztása és felszerelése (videó)

További jellemzők

A zuhanyok fajtái ma hatalmas mennyiségben vannak. Kabinok finn, török ​​fürdővel, trópusi zuhanyzóval vagy jakuzzival. Az ilyen típusú kabinok gőzgenerátorokkal és ventilátorokkal vannak felszerelve. Gőzgenerátorok szükségesek a szaunában az optimális hőmérséklet mellett. Ha meghaladja a beállított szintet, a gőzfejlesztők automatikusan kikapcsolnak.

A bonyolult rendszernek köszönhetően a zuhanykabin nem túlmelegszik. Ugyanakkor számos gőzfejlesztő modell szerepet játszik egy tisztább, különösen a nemkívánatos mészhalmokból.

A szurkolók szerepe a zuhanyzóban a forró füstök egyenletes eloszlásán alapul, a teljes helyszínen. Ezenkívül a ventilátor a vízkezelés végén eltávolítja az összegyűlt gőzt a zuhany alatt.

A tálca zuhanykabinjának eszköze

Modern zuhanykabinok tálcával - beépített egészségügyi berendezések különféle víz- és nem vízkezelési eljárásokhoz. Könnyen felszerelhetők bármilyen helyiségben, kiválaszthatók a ház átfogó kialakításáért, sok funkcióval, könnyen használhatóak és kis helyiségekben racionálisan használhatják a helyet.

Zuhanyzó

Típusok és tervezési jellemzők

A zuhanyzók leggyakoribb elemei:

 • raklapok,
 • zárt szerkezetek
 • videók,
 • A rögzítés
 • tömítések,
 • szifonok,
 • zuhanypanel
 • keverők,
 • tömlők,
 • öntöződobozok
 • fúvóka.

faj

A zuhanykabinok monoblokk és előre gyártott, nyitott és zárt típusúak (fotó).

A monoblokk eszközök minden alkatrészével felszereltek és teljesen működőképesek. Az összeszerelő kabinokhoz össze kell kötni az egymással kompatibilis alkatrészeket.

A zuhanykabin kialakítása nyílt típusra utal, amelyet 1 vagy 2 panel hiánya és szoros kapcsolat van a kabin szekrénytől elválasztó szerkezetekkel. A fotó és a videó a fal sarkán lévő fal használatát mutatja. Két vagy egy ajtó nyitható vagy elmozdul.

Egy olcsó változata a függöny használják, lógott a keret, amely viszont rögzített a raklapon és a falakon a szobában.

A zuhanytálcák zárt típusúak, számos további lehetőséggel és bármilyen helyszínnel. A polcokkal ellátott panelek a raklapra vannak szerelve, a kupol pedig tetején van. Ebben a mezőben a fő funkció mellett hidromasszázs- és gőzterápiát is igénybe vehet, telefonálhat, rádiót hallgathat.

Lehet ülők, aromaterápiás és belégzési rendszerek, világítás, ventilátor. A dobozokban bármely további funkció érvényesülhet. Tehát a hidromasszázs kabinokban van egy panel, amelynek számos fúvókája van a test különböző részeinek hidromasszázsára. A gőzkabinokban van egy gőzfejlesztő, amely felmelegíti a levegőt és magas páratartalmat hoz létre.

Szükséges összetevők

A működtetés idejét, a telepítés megbízhatóságát, a használat kényelmét és az észlelés esztétikáját a raklapok gyártásához használt anyagok határozzák meg:

 • akril,
 • műkő
 • kerámia,
 • különböző műanyag
 • edzett üveg
 • acélból
 • természetes anyagok.

A raklapok alakja különböző (sokszögek, ovális stb.), És meghatározza az egész szerkezet alakját egészében. A legkisebb méretek 70 cm-esek, a nagyméretűek - akár 140 cm-esek is - a bázisok kis területének előnye kis méretű lakások telepítése, és egy nagy terület nagyobb kényelmet biztosít a működés során. Különféle formájú rajzokat mutatunk be a képen.

A raklap oldalainak vastagsága lapos, közepes és mélyre van osztva. Magasságuk változó: lapos raklapok 0 és 4,5 cm között, közepes - 4,6 és 10 cm között, mély - 10,1 és 50 cm között, az ilyen mini-fürdők oldalai lehetővé teszik a szerkezet falainak következetesebb rögzítését. A mély verzió használható lábfürdő használatához.

A csúszás megakadályozásához rácsot használhat, valamint speciális csúszásgátló bevonatot is alkalmazhat. A hullámosított felületek eltérő mintázattal rendelkeznek, és hordozhatják a lábak talpának további masszírozását.

Zárt szerkezetek és rögzítésük

A falak, ajtók és kupolák polisztirolból, polimetil-akrilátból, speciálisan elkészített és biztonságos üvegből készültek. Az ilyen anyagok könnyedén ívelt formákat biztosítanak, és számos szabványt hoznak létre ezekhez az eszközökhöz.

A burkolólapok megerősítésére 2 lehetőség van:

 • a kereten;
 • közvetlenül a raklapra.

A minták monoblokkos szerkezete megóvja a szerelési időt, a legjobb tömítést biztosítja. A szilikon tömítéssel ellátott falak és ajtók tömítésére szolgáló helyeken.

Az univerzális tömítések több különböző funkciót látnak el. Másoknak szűkebb célja van: például a mágneses tömítések az ajtó bezárását szolgálják, a záródugók megakadályozzák az ajtó alján lévő szivárgást stb.

A kinyitható ajtók tágas szobákban vannak felszerelve, és a kis helyiségekben a tolóajtók elengedhetetlenek. Az alsó és felső görgők lehetővé teszik a mozgó és billenő ajtók mozgatását. A stabilitás és a simaság két görgővel ellátott görgőket biztosít, de kevésbé tartós, mint egy. A görgők különböző átmérőjűek, műanyagból, fémből, sziluminból készülnek.

csapdák

A raklap és a szifon leeresztőnyílásának átmérőjének meg kell egyeznie egymással, hogy megbízhatóan szoros legyen a csatornarendszerrel. A jó minőségű szifon jó vízmennyiséggel rendelkezik, különösen akkor, ha hidromasszázs panelet használ. Egy egyszerű szifon a szokásos módon zárva van, és a modern (automata) kialakítások lehetővé teszik a leeresztő lyuk lábbal történő lezárását egy automatikus dugóval.

Vízellátó szerelvények

A keverők, tömlők, öntöződobozok, kötőelemek, fúvókákkal ellátott panelek különböző jellemzőkkel rendelkeznek, és különböző gyártóktól származó zuhanykabinok gyűjtőeszközeihez illeszthetők. A monoblokkos kabinokban a vízellátó szerelvény teljesen felszerelt és használatra kész.

Paletta nélküli zuhanykabin felszerelése: telepítési feltételek, részletes utasítások

A modern belső térben a teljes raklapon lévő zuhanytálcát gyakran helyettesíti a padlón elhelyezett, vékony, átlátszó vagy matt falú kialakítás. Első pillantásra a tálca nélküli zuhanyzó eszköz egyszerűnek tűnhet.

A gyakorlatban a kompakt kialakítás alapvető készségeket igényel és szigorúan beilleszti a telepítési szabályokat.

Zuhanykabinok a belső térben

A divatos modern belső terek kedvezően ergonómikusak, könnyedek és a szabad helyek jelenléte. Emiatt a tervezők kompakt és stílusos zuhanyterveket fejlesztettek ki serpenyő nélkül. A fürdőszoba padlóján vékonyabb, gyakrabban átlátszó kabinok vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően a praktikus zuhanytálca a belső tér szerves elemének szerepét játssza.

A doboz zuhanytálca nélkül egy kis fürdőszobát és egy tágas szobát rendez. A különböző modellek lehetővé teszik a kreatív tervezési ötletek belsőépítészeti tervezését. Mivel a zuhanyfülke falai általában a legfinomabb üvegből készülnek, a design levegőn és könnyűnek tűnik. A rakodó nélküli zuhanykabin fontos előnye - a felszereléshez minimális hely szükséges.

Mivel a partíciók zuhanytálca gyártók gyakran használnak átlátszó vagy szerves matt üveg. Az üvegfelületen zuhanyozás után nem marad vízcseppek nyoma. A fürdőszobabelső jellemzőitől függően lehetőség van a zuhanycsarnok felszerelésére műanyag panelekkel, blokk falakkal, üvegblokkokkal stb.

Ez egy eredeti belső zuhanytálcát hoz létre, amely dupla tartós üvegből áll, amelyeken belül LED-ek vagy fények vannak.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó elegáns legyen, a megfelelő anyagokat kell kiválasztania, így egy projekt létrehozásához érdemes felvenni a kapcsolatot a tervezőkkel.

Jelentősen javítja a nem szabványos padlóburkolat kialakítását. A kabin padlója kerámia burkolattal van burkolva, ami nem feltétlenül felel meg a falak stílusának és a fürdőszoba egyéb felületének.

A padló egy eredeti mozaiknak tűnik, rajzokkal díszítve, vagy további dekoratív elemekkel.

Raklap nélküli dobozok előnyei

A padlón elhelyezett zuhanás jelentősen megtakaríthatja a helyet, és különböző célokra és területeken használható. A kompakt ház felszerelése előtt értékelni kell annak előnyeit és hátrányait.

A készülék fő előnyei:

 • Kis méret. Zuhanytálca nélküli tálca kis fürdőszobába telepíthető.
 • Tervezési plusz. Az esztétikai kialakítás lehetővé teszi, hogy ízlésesen díszítse a fürdőszoba belsejét. A palack nélküli zuhanyzó doboz harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház vagy városi lakás belsejébe.
 • Könnyen kezelhető. Ideális a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára.
 • Nehézség gond nélkül. Egy egyszerű eszköznek köszönhetően a fülke gondozása és tisztítása nem lesz nehéz, nem sok időt vesz igénybe.
 • Az önellátás lehetősége. A telepítést személyesen lehet elvégezni, a szabályok szigorú betartása mellett.

Ezenkívül az ilyen higiéniai berendezések lényegesen olcsóbbak, mint a tálcákkal ellátott zuhanykabinok, ami megtakarítja a költségvetést.

Kényelmes és ergonomikus zuhanykabin, raklap nélkül, munkához, lakáshoz vagy magánházhoz való szereléshez. A kompakt kialakítás egy úszómedencében vagy egy sportkomplexumban is használható.

Palettás zuhanykabin tervezői

Ennek a kialakításnak a legfőbb megkülönböztető jellemzője a különleges, a jellegzetes oldalsó felnikkel ellátott raklap hiánya. Minden modell kabinja tusoló létrával van felszerelve, amely biztosítja a vizet a zuhanyfejen.

Miután kerestek egy zuhanyzó bokszát, a legjobb választás a hatalmas modellek között. A modern fülkék több alapvető típusra vannak felosztva, és különböznek az elemgyártás anyagában és a teljes készletben.

Elsőbbségi falanyag

A zuhanykabin optimális kialakításakor a szoba tulajdonosának először meg kell határoznia a falak anyagát. Tartós, kiváló minőségű műanyagból készülhetnek, ami látványos és súlytalan. Ennek az anyagnak az előnyei a kopásállóság, könnyű karbantartás és viszonylag alacsony költség.

Üveg - a legszükségesebb anyag a zuhanykabin falainak előállításához, egy terjedelmes raklap nélkül. Átlátható, matt vagy kombinált. Ma a piac képviseli az eredeti csillogó és színes lehetőségeket. Üveg válaszfalak a fürdőszobában vizuálisan növelik a helyiséget. A fedélzeti ajtók rendes vagy szerves üvegből készültek.

A doboz falainak legstabilabb megoldása üvegblokkok. Az átlátszó anyag falai zónázzák a szobát, és kényelmesen elkülönítik azt a sarkot, ahol a zuhanytálca tálca nélkül helyezkedik el. Üvegblokkokkal külön helyet kaphat a kényelmes zuhanyozáshoz.

Exkluzívan és közvetlenül a PVC-ből készült zuhanyzó függönyének nézete. Ezt az anyagot választva nyílt zuhanykabin szerkezetet hoz létre, amely a mosás során bezáródik. A függönyök hatékony védelmet nyújtanak a fröccsenések és szappanos habzás ellen. Az olcsó PVC függönyöket időnként megváltoztathatjuk, ami időről időre lehetővé teszi a fürdőszoba belsejét.

A házak tulajdonosai néha megtagadják a partíciók telepítését. Ez az opció lehetővé teszi a lakók számára a kellemetlenség fröccsenés és habszórás formájában a fürdő egész területét. Ez jelentősen károsíthatja a padlót és a bútorokat.

Zuhanykészülék létrájának kiválasztása

A rakodó nélküli kabin fontos eleme a zuhanykabin. Ő felelős azért, hogy a használt vizet a szennyvízrendszerbe irányítsa, míg a zuhanyzás kényelme a működésétől függ.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy hol található a zuhanyzó és a csatorna létrája, amely több besorolást tartalmaz. A gyártók által bemutatott termékek eltérhetnek a gyártás anyagától és a zuhanyzóállvány helyétől.

Népszerűek a műanyag zuhanyfolyók, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobákban. Ellenállnak az agresszív környezetnek és ellenállnak a jelentős terhelésnek. A könnyű karbantartást és a könnyű súlyt jellemzik, ami megkönnyíti a beépítési tervezést. A termékek speciális szifonnal vannak felszerelve, amely nem enged a szivárogtatást a szennyvízből a helyiség belsejébe.

A megbízható, rozsdamentes acélból készült zuhanykartályok általában speciális egészségügyi követelményeknek megfelelő helyiségekbe vannak beszerelve. A robusztus kialakításokat az egyszerű karbantartás és telepítés jellemzi. Vannak is csatornák öntöttvasból. Csak nagyvállalatoknál használják.

A fogadóeszköz típusának és helyének megfelelően a zuhanycsatorna kétféleképpen oszlik:

 • Pont. A vizet egy lyukba vezetik át, mint egy tölcsér, amelynek irányában a lejtő elrendezése történik. A tölcsér csatlakozik a csatornába. A fogadó készülék kis méretének köszönhetően a szennyvíz gyűjtőhelyét bárhol elhelyezheti: a zuhanyzó közepén, a sarokban, a fülke falánál.
 • Lineáris. A legkedveltebb létszámú létrák, maximális fogadó kapacitással. Ez egy hosszúkás csúszda vagy tálca, amelyet műanyag vagy rozsdamentes acél rács borít. Ez elsősorban a fülke egyik falának közelében található. Építés közben a tálca irányába kell szervezni lejtőn.

A kis zuhany pont típusának elrendezése jobban megfelel. A lineáris kialakítások főként nagy mosási területeken vannak meghatározva.

Ezen klasszikus típusok mellett egy hibrid változat is létezik - egy fallétra, amely lényegében egy pont vagy egy lineáris nézet, kiegészítve egy, a szomszédos falba épített mosogatóval. Meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök drágák.

A megfelelő működés mellett a mosogató vevőkészülékek és elágazócsövek beszereléséhez használt termékek képesek akár 300 kg-os terhelésnek is ellenállni, míg a kimenő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 85 ° C-ot.

A szabványos kivitelek 8-15 l / perc vízelvezetési kapacitással rendelkeznek. A folyadék kisütésére is használható. Nagy teljesítménye (akár 40 l / perc).

A kivágó tálca hosszúkás alakú, hosszúsága pedig 30-120 cm lehet, ezért nagyobb mennyiségű folyadékot vesz igénybe, mint a hagyományos átjáró.

A zuhanykabin létesítése létrával

A zuhanykabin telepítésének megkezdése előtt tervezési munkát kell készítenie. A zuhanyzópálya felszereléséhez és a kabinfalak rögzítési pontjainak meghatározásához vízelvezető területet kell kiválasztani. A létra felállításához 15 cm-re kell emelni a beton esztrichtől a padlóig. Ez megnehezíti a városi lakásokban lévő raklap nélküli zuhanykabin beszerelését, mivel a padlószintet a szoba kerületén kell emelni.

Ha úgy dönt, hogy felemeli a padlót kizárólag a kabinban, akkor nem lesz kényelmes lépés a dobozba való belépéskor. A padló emelése az egész helyiségben egyenletes padozatot eredményez, de a fürdőszoba magassága csökken. A modern palack nélküli zuhanyzótelep elrendezésére szolgáló szerelési munkálatok több lépcsőből állnak.

# 1: A padló és a kommunikáció előkészítése

A kabin nélküli, raklap nélkül működő üzemeltetésének garantálása - a megfelelő padlószerkezet. A hatékony vízkibocsátás érdekében a padló alapját néhány fokos lejtéssel kell elhelyezni a lefolyó irányába.

A zuhanytálca középpontjában egy kerek vagy négyszögletes zuhanycsatorna helyezhető. Ebben az esetben a padlónak kissé lejtősnek kell lennie a perem és a középső sarkok különböző oldalain. Ha a "létra-tálca" szerkezetet úgy választotta ki, hogy a hossz mentén húzódjon, akkor a tálca irányában egy padlós lejtő alakul ki.

Miután a lefolyót a zuhanytálca alá szerelte, a csővezetéket el kell végezni. Meg kell jegyezni, hogy a csatornahálózatnak lejtő alatt is kell lennie. Mivel a padlónak 1-2 fokosnak kell lennie, ugyanazt a lejtést kell biztosítania a csatornacsövekhez.

A betonpótlást alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd speciális, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező masztix anyaggal kell kezelni. A padlóra és a falakra a zuhanyzóállvány körül (25 cm-rel a padlóról) kerül alkalmazásra. Ez megóvja a beton habarcsot a nedvességtől.

# 2: zuhanyrámpa behelyezése

A zuhanytálca és a tartóelemek a mellékelt utasításokat követve külön kell felszerelni a zuhanykabinból. Szükség van a tálca összes szerkezeti elemének - szifon, csapágyak, létrák és csövek összekötésére. Az összeszerelés után ellenőrizni kell a vízelvezető rendszer telepítésének minőségét, és a vizet a lefolyóba kell önteni. Ha minden rendben van, akkor a zuhanytálcát a padló alján elhelyezheti.

A munkálatok megkezdése előtt ragasztóval fel kell ragasztani a lépcsőház rácsát. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerben különböző építési törmelékeket kapjon.

Miután a zuhanyrácsot a padló aljzatára telepítették, minden nyílt területet habos vagy polisztirol tömbökkel kell betölteni. A vastagságuknak 5 cm-nek kell lennie, figyelembe véve a padló lejtését (ez az épület szintjén is vizsgálható) és a cső lejtése, amelyen keresztül a víz kifolyik.

A rétegek és rések a padlóján a szerkezet vízzel, cementtel és homokkal keveredik. A zuhanytálca alappillére gondosan be van nyomva, és folyamatosan figyelnie kell a szintezési szintet. A munka befejezése után legalább 3-4 napot kell várni, amíg a zuhanyzópad padlója teljesen meg nem keményedett.

# 3: A kabin alja vízszigetelése

A következő lépcső tartalmazza a zuhanytálca alapozásának további vízszigetelését. A munka során elfogadható a vakolat és a bevonó anyagok használata is. Vízszigetelés elégedett 5-8 rétegben.

A kiváló minőségű építési munkák elkerülik az alsóbb szintek szomszédjainak áradását. Ebben a szakaszban használják a maszkot, amely tömítőanyag szerepét játssza. A falak alján és az alapon, habarcsokból készül.

Ezután egy tömör tetőfedő anyagot vagy üvegszálat használnak vízszigetelésként, a padló alján. A fektetés során nem lehet vágás vagy repedés, mivel a sérült területeken a szerkezet szivárgása és szivárgása fordulhat elő.

A lap széleit a fal felszínén, a padlószinttől 25 cm magasságban kell elhelyezni. A sarkokban az anyag összecsukva van, a falhoz nyomódik és ragasztóval van rögzítve.

# 4: Beton esztrich készülék

A paletta nélküli zuhanyzó elhelyezésének következő szakasza egy beton esztrich elhelyezése a fagyott padlóburkolat tetején. Ugyanakkor a beton esztrich vastagságának legalább 4 cm-nek kell lennie. Ez biztosítja a tervezés szilárdságát és megbízhatóságát. Az esztrich kivitelezésének folyamatában a padló lejtésének mértékét a lefolyó irányában kell szabályozni.

Javasoljuk előre megfontolni, hogy pontosan milyen kerámia burkolólapokat helyeznek a padló aljára, és helyezze őket az esztrichre. Ennek köszönhetően a betonpadló biztonságosan védett lesz a zuhanyzókabin működése során fellépő hőmérséklet-csökkenések miatt.

A betonhabarcsot masztix bevonattal látja el, amely a vízszigetelő anyag működését végzi. A zuhanycsarnok alapját és a fal alsó felületét 25 cm-esre helyezzük.

# 5: Befejezés és dekoráció

A következő szakaszban továbbhaladnak a szerkezet befejezésére. A zuhanykabin padlója és falai kerámia burkolattal vagy díszítő mozaikokkal vannak kiképezve. A befejező munka során először be kell díszíteni a szerkezet padlóját, majd a falakat. Emiatt a függőleges falburkolat lefedi az alsó vízszintes felületet. A csempe lefektetése után a falcsuklót és az összes ízületet óvatosan, vízszigetelő fóliával vagy szilikonnal kell kezelni.

A végső szakasz a végső terv. A zuhanytálcák határai lehetnek olyan megbízható válaszfalak, amelyek a salak kövek alapján épültek, kerámia burkolattal vagy mozaikokkal díszítve. A legtöbb fogyasztó telepíti az üvegajtókat.

Ha a zuhanytálca alapja kör alakú, kerek ajtókat használnak. A négyszögletes vagy négyzet alakú doboz kialakításakor a szerkezet nyílása egymásra merõleges.

A raklap nélküli telepítéshez kerítéssel kell felszerelni. Ehhez használhatja a tégla válaszfalakat, a padlót blokkok, műanyag vagy üvegszárny.

A legkedveltebb szelepek gyártásához használt anyag tartós üvegként szolgál. A mosogatás során nincsenek foltok és foltok. Az üveglap vastagsága 6-12 mm, míg az anyag átlátszó, matt vagy kombinált.

Az utolsó lépcsőben a zuhanyzóhoz egy öntöződobozt kell telepíteni.

Telepítési hibaüzenet

A modern palack nélküli zuhanykabinok eltérnek más modellektől, mivel a vízáramlás közvetlenül a szerkezet padlóján lévő létrán keresztül történik. A legfontosabb feladat a paletta nélküli zuhanyzó helyének beállítása a padló lejtése helyes beállítása és az alap alatti vízszigetelése.

Ha a technológia megsérül a padló és a zuhany padló telepítése során, a következmények súlyosak lehetnek. Lehetséges a szomszédok elárasztása, és ha a fürdőszobában "meleg padló" van, rövidzárlat lehetséges. Ezért a padló és egyéb szerelési munkálatokat a raklap nélküli zuhanykabinban a technológiai és szerelési előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

A szifon helytelen behelyezése esetén kellemetlen szag keletkezhet, ami rendszerint a szennyvízcsatorna-rendszerből származik. Ezért ajánlatos egy népszerű gyártó által gyártott minőségi leeresztőcsövet választani. A szerkezet összeállításánál szigorúan követni kell a termékhez mellékelt utasításokat.

Hasznos videó a témában

A videókból származó információk segítenek megérteni a zuhanykabinok kialakítását, és jobban bemutatják a telepítési folyamatot.

A zuhanykabin beépítése a svéd szabványoknak megfelelően - Részletes lépésenkénti utasítások:

A zuhany nélküli zuhanyzó jellemzői és jellemzői:

A kényelmesen összeszerelt és stílusosan kialakított kabin a zuhany nélküli zuhanytálca nélkül, praktikus és vonzó tulajdonságaival jelentősen felülmúlja a tömeggyártású gyártmányok többségét. Ami a különféle kiegészítők rendelkezésre állását illeti, a zuhanypanel egyszerű felszerelése garantálja a szükséges funkciókat.

Zuhanykabin eszköz

A közelmúltban a záporok fokozatosan elkezdtek népszerűsíteni. Mielőtt vásárolna, ismernie kell a készülék zuhanyzóját. Ha ismered a készüléket a megfelelő választáshoz, nem nehéz.

Hogy van a zuhany

A zuhanyzókabin kialakítása meglehetősen egyszerű. Minden zuhanykabin tartalmaz: zuhanytálca, zuhanyfalak, felső fedél, zuhanyfej és további fúvókák. A modern zuhanyzók:

A nyitott zuhanyzó zuhanytálcából, öntöződobozból és ajtókból állhat. Az oldalsó falak ebben az esetben a fürdőszoba falai lesznek. Leggyakrabban ezek a zuhanyzók a fürdőszoba sarkában helyezhetők el. Ezért nevezik őket zuhanyzóknak.

A zuhanyzókeret eszköze

Tusoló sarok beépítése

Ha tanulmányoznod a zuhanyzókeret eszközt, akkor ne felejtsd el, hogy ebben az esetben a telepítési folyamatnak nincs nehézsége. A zuhany felszerelése a következő lépésekből áll:

 • Először készítsd el azt a helyet, ahol a zuhanyzókeret a jövőben kerül telepítésre. A fürdőszoba sarkát csempézni kell.
 • Ha tálcával ellátott zuhanykabinot választott, először a padlóra kell szerelni.
 • A legtöbb raklapnak speciális lábai lehetnek, amelyek szükség esetén beállíthatók.
 • Most csatlakoztathat egy öntöződobozt vagy egy zuhanypanelt. A zuhanypanelen minden szükséges funkció megtalálható.
 • Ezután be kell állítani a zuhanyajtókat. Az ajtók elmozdíthatók vagy nyitottak. Az ajtók gyártása során különféle anyagokat lehet használni.
Zárt zuhany típusa

Zuhanykabinok

A zárt zuhany összetettebb lehet. Tartalmaz egy zuhanytálcát, oldalfalat, ajtókat, tetőt és egy zuhanypanelt. A mai napig a zárt zuhanyzók a leggyakoribbak. A szinte minden zuhanyzó alapja keret. Gyártása alumíniumból származik, ezért súlya kicsi lesz.

Az összeszerelt változatban minden alkatrész mereven csatlakozik a kerethez. Ezután a tervezés a raklapon történik. A zuhanytálcák a következők lehetnek:

 • akril;
 • fém zománcozott acél;
 • öntöttvas;
 • cserép;
 • egy márvány morzsából.

A zuhanykabin oldalsó falai üvegből vagy polisztirolból készülhetnek. Tudjon meg többet a készülék hidromasszázs kabinjáról.

Zuhanyszerkezet

Most pontosan tudod pontosan, hogy a készülék zuhany nélkül rakott. Most itt az ideje, hogy megtanulják a zuhany felszerelését. Az utasítások tartalmazzák a zuhany felszerelésének módját. A telepítés során a következő szakértői tanácsokat is meg kell hallgatnia:

 • találjon egy tágas helyet, ahol összeszerelni fog;
 • zuhanytálca telepítése;
 • állítsa be a raklapot szinttel;
 • az oldalfalak rögzítése különleges csavarok segítségével történik;
 • a zuhanypanel csavarokkal az oldalfalakhoz van rögzítve;
 • Most a keretet a raklapra kell helyezni;
 • hátsó falakat a fürdőszobai falakhoz tömítőanyaggal kell rögzíteni;
 • Most elkezdheti telepíteni a tetőt;
 • a zuhanyzó tetője csavarokkal rögzíthető;
 • Az utolsó lépés magában foglalja az ajtók beszerelését a zuhanyozáshoz.

A török ​​vagy finn zuhanytálca gőzgenerátort vagy trópusi zuhanyt is tartalmazhat.

Egyes modellekben gőzfejlesztő lehet.

A gőzfejlesztő egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi az optimális hőmérséklet biztosítását a zuhany alatt. A hőmérséklet-emelkedés a szükséges szintig a gőzfejlesztő leáll. Egyes zuhanyzók modelljei is tartalmazhatnak egy nem megfelelő nyomású gőzfejlesztőt.

A zuhanyzás villanyhoz való csatlakoztatása a legjobb, ha valódi szakembereket bízol meg, akik képesek kezelni az ilyen problémákat. Néhány modellnek is különleges játékosai lehetnek a formatervezési formájukban. Ha a zuhanyzópultot elektromos áramhoz csatlakoztatja, ne felejtse el, hogy erre külön kábelezés szükséges.

Hogy van a zuhany

Most már tudod, hogyan rendezett a zuhany, ezért érdemes megérteni működésének alapelveit. A zuhanykabin működésének biztosításához meleg és hideg vizet kell biztosítani. Meleg és hideg víz, csatlakozni kell a keverőhöz. Ha nem tudja, hogyan oldja meg ezt a problémát, akkor jobb, ha szakemberekre bízza. Zuhany csaptelepek lehetnek:

 1. Egykar vagy egy ventilátor.
 2. Termosztatikus vagy kétszelepes.
Egykaros keverő
 • Egykaros típusú zuhanycsaptelep a legalkalmasabb. A kialakításban van egy szellőztető, amelyen keresztül jelentősen megtakaríthatja a vizet.
 • A kétszelepes keverő klasszikusnak számít. Egy ilyen keverőnek köszönhetően csodálatos lehetőséget kaphat arra, hogy gyorsan beállítsa a kívánt vízhőmérsékletet.
Kétkaros keverő

A vizet egy csatorna üríti le, amelyet rendszerint a serpenyő alatt helyeznek el.

Fontos tudni! Miután összekapcsolta a zuhanyt a csatornába, ellenőrizze annak megbízhatóságát. Helyezze a papírt a lefolyó alá, és ha az első fürdés után szárazon marad, akkor azt mondhatjuk, hogy a lefolyót tényleg helyesen készítették el.

Most itt az ideje, hogy megnézzük a zuhanyfej eszközt. Ha a zuhanyfejben különféle méretű lyukak széles választéka van, akkor ez azt jelenti, hogy a munkáját többféle módon is elvégezheti. Leggyakrabban az üzemmódok a forgókar segítségével válthatók be. A modern zuhanyfejek akár 20 lyukra is képesek, amelyeket különböző módokra terveztek. A modern technológiának köszönhetően néhány öntöződoboz is szűrhet vizet.

A modern öntözés sok lyuk lehet

Ezután az öntöződoboz a tömlőhöz csatlakozik. A zuhanycsövek különböző hosszúságúak lehetnek:

A legnépszerűbb méret, amit sok ember választ, az 1,6 méteres tömlő. A tömlők különféle anyagokból készülhetnek. Néha a gumit különböző nylon filamentumokkal vagy fémfóliával erősíthetjük meg.

Egyes készülékek lehetnek hidromasszázs funkció is. Munkája a speciális fúvókáknak köszönhető. Ezek 2-8 évesek lehetnek.

A hidromasszázs hidraulikus fúvókák lehetnek hidromasszázs:

 1. Whirlpool. Ezek a fúvókák nyomott vizet biztosítanak.
 2. Aero masszázs. Ők szolgálják a levegőt, ami vízbe engedve buborékok keletkeznek.
 3. Kombinált. Összevonják az összes funkciót.

A személy egész testének masszírozásához a fúvókák a zuhanyzó teljes felületén helyezhetők el.

A fúvókák száma eltérhet

A különböző szinteken a sugár intenzitása változatos lehet. A nyak szintjén az intenzitás lágy lesz. A lába közelében a jet elég erős és kemény lesz. Most már pontosan tudja, hogy a készülék milyen a zuhanyzóban. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.

A zuhanykabin összetett eszköze - megértjük a finomságot

A zuhanykabin összetett szerkezetét általában különböző funkciók képviselik, beleértve a különböző típusú zuhanyzókat, a vízmasszázst és a világítást, valamint a rádiót és a telefont.

Zuhanykabin eszköz

A zuhanykabinok és a modern hidromasszázs kabinok komplex és többfunkciós higiéniai eszközök víz-, gőz- és hidromasszázs eljárásokhoz. A tervek lehetnek négyszögletesek és négyzet alakúak, kerekek és oválisak, valamint aszimmetrikusak, ötszögűek és szinte bármilyen más alakúak. A legnépszerűbb méretek 80 x 80, 90 x 90, 120 x 120 cm.

Az ilyen egészségügyi berendezés kialakítását a méret és alakváltozás jellemzi.

Modern duskabiny bemutatott:

 • Előregyártott szerkezetek, amelyek zárt szerkezetűek ajtó és három falpanel formájában. A "zuhanyzókeretek" az egészségügyi helyiség sarokrészébe vannak beépítve, egy ajtóval és egy oldallap vagy két ajtóval rendelkeznek, hátsó falpanelek nélkül.
 • A monoblokk kialakításának köszönhetően az egyszerű telepítés és a nagyon eltérő méretek jellemzik, ami nagyban megkönnyíti a modellek megválasztását.

A modern zuhanykabin mindenféle tartozékkal rendelkezik: tükrök és fogantyúk, polcok és vállfák, adagolók és különböző kialakítású zuhanyfejek, valamint lábmasszázs eszközök. Az egészségügyi berendezés távirányítóval való felszerelése lehetővé teszi a könnyű funkcionális vezérlést.

Zuhany egy kis fürdőszobában

Raklapon

A rakodóhelyiséggel ellátott zuhanykabin komplex egészségügyi eszköz, amely könnyen telepíthető, multifunkcionális és kényelmes. Egy kis méretű fürdőszobában gyakran ilyen modelleket telepítenek a helyszerű racionális használat maximalizálása érdekében.

A berendezés fő elemeit raklap, kerítés szerkezetek, görgők és kötőelemek, szifon, zuhanypanelek, keverő és tömlők, valamint öntöződobozok, fúvókák és egyéb vízellátó szerelvények képviselik.

Mély zuhanytálca

Különös figyelmet fordítunk egy olyan raklap megválasztására, amely műkőből és kerámiából, akrilból és nagy szilárdságú műanyagból, edzett üvegből, acélból és néhány természetes anyagból készülhet.

A magasságtól függően a tálcák lapos, közepes és mély konstrukciójúak. Vízvezeték-szerelvények állnak rendelkezésre vázszerkezetes kerítés panelek vagy elemek közvetlenül a raklapon.

Raklap nélkül

A raklap nélküli szerkezetek egyszerűbbek, de kevésbé megbízhatóak az üzemeltetési lehetőségben. Az ilyen zuhanyok tagadhatatlan előnyei:

 • költségmegtakarítás;
 • bármilyen konfiguráció és alakzat kialakításának lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség;
 • a rendszeres ellátás egyszerűsége

A zuhany nélküli kabin elrendezése raklap nélkül

Telepítési kiesések - a víz stagnálásának és a medencék képződésének veszélye, amelyet kellemetlen szagok követnek a fürdőszobában. Többek között a helytelen elrendezés az alábbi helyiségek vízszivárgását és áradását okozza.

A zuhany alapja

A kabin alapja egy raklap. A szerkezetnek ennek a részének kellően erősnek és nem csúszósnak kell lennie, amit egy különleges "minta" jelenléte biztosít az alsó részen vagy a rácson.

Az acél zománc tálca sok zajt tesz a vízsugarak alatt, és a zománcburkolat képes gyorsan feltörni. A kerámia raklapot a megnövekedett törékenység jellemzi, ezért gondos működést igényel.

Kiegészítők zuhanyhoz

A legjobb megoldás az akril tálca, amely gyorsan felmelegszik, könnyen karbantartható és hosszú ideig tartja fenn esztétikai megjelenését, és az ilyen alaptest elégtelen merevsége könnyen kompenzálható tartós alumínium keret beszerelésével.

Zárt szerkezet

A zárt típusú kialakítás vagy a zuhanytálca jellemzi, hogy a fülke magasságát egy tetőn és egy hátsó fal jelenléte korlátozza. A zárt zuhanytartó önszerelésének technológiája számos alapvető lépést tartalmaz:

 • meghatározza a zuhanyszerkezet elhelyezkedését;
 • rakodjon speciális rakodólapot, vagy téglagyártó "párnát";
 • a raklap csatornahálózathoz való csatlakoztatása;
 • tegyen zuhanyfejet és egy további fúvókákkal ellátott panelt;
 • a zuhanyajtó felszereléséhez.

Zárt zuhanyzó

A zuhanykabinok rendszerint modern funkcióval rendelkeznek, így drágább vízvezeték-felszereléssel rendelkeznek.

Nyitott szerkezet

A multifunkcionális vízvezeték-szerelvények nyílt modelljei az egyszerűbb, előre gyártott szerkezetek kategóriájába tartoznak. A beépítés után a padlón található zuhanytálca csatlakoztatva van a csatornahálózathoz, majd a fal melletti üvegfal vagy műanyag oldalpanelek kerülnek beépítésre. A nyílt szerkezet jellemző jellemzője a mennyezetelem teljes hiánya. Az ilyen viszonylag egyszerű rendszer fő előnyei a következők:

 • a tömörség lehetővé teszi, hogy jelentősen szabad helyet takarítson meg az egészségügyi teremben;
 • megfizethető költség;
 • hosszú élettartam;
 • a beépített szerkezet megbízhatósága és tartóssága;
 • az egyszerűség és az egyszerű gondozás;
 • az önellátáshoz való hozzáférés.

következtetés

Költségének, tömörségének, szűkösségének és feszességének köszönhetően a zuhanyfülkék és a hidroboxok nagyon jó alternatívát jelentenek a hagyományos fürdők számára. A zuhanykabin kialakítása nem rendkívül bonyolult, ezért különálló szakképzettség hiányában önállóan is megérthetjük a tervezési jellemzőket és telepíthetünk ilyen modern multifunkcionális egészségügyi berendezéseket saját kezűleg.

A tálca zuhanykabinjának eszköze

Zuhanykabin eszköz

A fürdőszobában minden szoba különleges helyiség. Valójában minden nap vele kezdődik. A napi hangulataink nagymértékben függenek a funkcionalitásától, a megfelelő elrendezéstől. A korszerű élet ritmusa arra kényszerít bennünket, hogy időt takarítsunk meg, amely egyre többet hiányzik. Ezért az emberek, akik minden percben értékelik, gyakran választanak - kényelmet vagy gyakorlatiasságot.

Sok probléma lesz eltávolítva a ház zuhanyzójában, ami egyesíti az egyiket. Annyi különböző modell létezik, hogy érdemes kidolgozni az eszköz besorolását és tulajdonságait. Ha általánosságban megfontoljuk, akkor fém vagy műanyag vázszerkezetet képviselnek, amelyen a kerítésrácsok fel vannak szerelve.

Ezek (ajtók) csúszó, csuklós, különböznek a szárnyak számában. A zuhanytálcákban van egy raklap, és anélkül is szállítható. Belső berendezés - zuhany "szett" (keverő, tömlő, öntöződoboz-osztó és rögzítőelemek).

Az ártól függően a csomagcsomag és a kiegészítő funkciók száma eltér. De annak érdekében, hogy a legoptimálisabb kabinmodellt válasszák, szükség van egy ötletre a termékek egyes szerkezeti különbségeiről.

Az eszköz zuhanyzók jellemzői

A falak számával

A névből következik, hogy ilyen típusú zuhanykabinoknál valami nem "hiányzik". És ez igaz. Ezek egyszerűbbek a készülékben, és ezért olcsóbbak. Nincsenek "mennyezetük", és a gyártótól és a falak módosításától függően nem 4, hanem csak 1 (például elülső, résszel történő felszerelés) 2-ig (a kabin süllyesztésénél). A másik 2 szerepét a szoba falai játszják. Ez lehetővé teszi, hogy a zuhanykabin elfogadható változatát szinte mindenhol telepítsük.

Az ilyen zuhanykabin kialakítása ugyanakkor szükségessé teszi a helyiségek magas színvonalú előkészítését. Megfelelő anyagokkal (panelek, csempe és hasonlók) kell bélelni. Ha nincs "felső", akkor a mennyezet megfelelő vízszigetelése is szükséges.

Ezek zuhanytálcáknak hívják őket, mivel minden faluk, alagsoruk és mennyezetük van. Valójában ez teljesen zárt tér. Az ilyen modellek előnye, hogy a tálcákkal felszerelt zuhanykabinok bárhol telepíthetők. Az egyetlen feltétel a víz ellátásának és kiürítésének megszervezése.

Az olcsóbb példányokban hiányzik. Ezért a telepítés során vannak korlátozások. Például ilyen zuhanyokat nem lehet egy fapadlóval ellátott szobában elhelyezni. Általában minden faházból készült ház (bár, log) alkalmasak a raklapra. De ha a padló beton vagy csempézett, akkor jelenléte opcionális.

Minden raklap mélységben különböztethető meg (3,5 és 45 cm között) és a gyártási anyagtól. Az öntöttvas, műanyag, acél előnyei és hátrányai - ugyanaz, mint a hagyományos fürdők esetében. A legalkalmasabb termékek kerámiából készülnek. Nekik elegendő erőssége van, és nagyon egyszerű gondoskodni róluk.

Ez a "szolgáltatás" csak a zuhanykabinok igen drága modellekén keresztül biztosítható. A masszázs lehet függőleges vagy vízszintes. Ez utóbbi esetben a speciális fúvókák rovására, amelyek a raklap alján és falán vannak felszerelve. Ezeken keresztül levegő áramlik ki, ami "vezet" egy vízfolyást különböző irányokban. Ez a folyamat állítható.

A függőleges masszázst olyan fúvókák biztosítják, amelyek a kabinfal közelében lévő állványra vannak szerelve. Bizonyos forgási szöggel is rendelkeznek.

Amikor bekapcsolja a ventilátort, és a gőzfejlesztő zuhanyt gőzfürdővé alakít. Páratartalom - legfeljebb 100%, és a létrehozott hőmérséklet - 450-től és felett, a készüléktől függően.

Számos lehetőség van. Például belélegzés, trópusi zuhany, krómterápia és mások. Plusz - az ülés jelenléte, a világítási eszközök helye és száma, a hangos kommunikációs eszköz. Mindezt tisztázni kell, ha zuhanyozunk.

A szaniter berendezések beszerzésének megfelelő megközelítésével még viszonylag kis helyiségben is lehetőség van fürdőkád és zuhanykabin befogadására. Sok lehetőség van. Az öntöttvas fürdő standard méreteihez hozzászoktunk, de manapság ezeknek a különböző formájú termékek gyártása rendeződik. Tekintettel arra, hogy a szobák sarkai általában nem töltődnek be, ajánlatos egy zuhanykabinot vásárolni a "szögletes" verzióban.

A modellek széles választéka széles skálájú árakat sugall. Néhány másolat költsége összehasonlítható a fürdő költségével, így minden család megengedheti magának, hogy zuhanyozhat. A legfontosabb az, hogy figyeljen a készülék funkcionalitására. Nem mindegyikük létfontosságú, így a vásárláskor egyszerűbb modellek kiválasztásával is megtakaríthat.

Meg kell érteni, hogy minél bonyolultabb a stand, annál valószínűbb, hogy bármely "mechanizmus" lebomlik. Igen, és a drága eszközök karbantartása megfelelő, beleértve a karbantartást is.

A leginkább költségkímélő fülkesítési lehetőségek Oroszországból és Lengyelországból származnak. Ezek értékesítése 5-8 ezer rubel áron történik.

 • Érdemes odafigyelni arra, hogy mit csinál a zuhanycsatorna. "Rozsdamentes acél" - a legjobb megoldás, mivel ez tovább tart.
 • Nem minden hasznos funkció használható. Sok a fogadó eljárás egészségi állapotától függ. Ugyanaz a hidromasszázs sok ellenjavallt. A zuhanycsatorna modell kiválasztásakor szakemberrel kell konzultálnia!
 • A vásárlás előtt el kell döntenie nem csak a fülke telepítési helyét, hanem a vízellátó rendszer jellemzőit is. Minden modellt speciális nyomásra tervezték. Előfordulhat, hogy a zuhanyzó hasznos funkciói nem működnek.

Fő ajánlás. Annak érdekében, hogy a zuhanykabinot anélkül, hogy a lehető leghamarabb eltörik, gondoskodnia kell a mellékelt víz minőségéről. Tekintettel a termék költségeire, a tisztítószűrőkre való megtakarítás nem praktikus.

Paletta nélküli zuhanykabin felszerelése: telepítési feltételek, részletes utasítások

A modern belső térben a teljes raklapon lévő zuhanytálcát gyakran helyettesíti a padlón elhelyezett, vékony, átlátszó vagy matt falú kialakítás. Első pillantásra a tálca nélküli zuhanyzó eszköz egyszerűnek tűnhet. A gyakorlatban a kompakt kialakítás alapvető készségeket igényel és szigorúan beilleszti a telepítési szabályokat.

Zuhanykabinok a belső térben

A divatos modern belső terek kedvezően ergonómikusak, könnyedek és a szabad helyek jelenléte. Emiatt a tervezők kompakt és stílusos zuhanyterveket fejlesztettek ki serpenyő nélkül. A fürdőszoba padlóján vékonyabb, gyakrabban átlátszó kabinok vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően a praktikus zuhanytálca a belső tér szerves elemének szerepét játssza.

A doboz zuhanytálca nélkül egy kis fürdőszobát és egy tágas szobát rendez. A különböző modellek lehetővé teszik a kreatív tervezési ötletek belsőépítészeti tervezését. Mivel a zuhanyfülke falai általában a legfinomabb üvegből készülnek, a design levegőn és könnyűnek tűnik. A rakodó nélküli zuhanykabin fontos előnye - a felszereléshez minimális hely szükséges.

A tálca nélküli zuhany nemcsak sikeresen kezeli a közvetlen célját, hanem stílusosan átalakítja a fürdőszobai belső teret

Mivel a partíciók zuhanytálca gyártók gyakran használnak átlátszó vagy szerves matt üveg. Az üvegfelületen zuhanyozás után nem marad vízcseppek nyoma. A fürdőszobabelső jellemzőitől függően lehetőség van a zuhanycsarnok felszerelésére műanyag panelekkel, blokk falakkal, üvegblokkokkal stb.

Ez egy eredeti belső zuhanytálcát hoz létre, amely dupla tartós üvegből áll, amelyeken belül LED-ek vagy fények vannak.

A háttérvilágítású zuhanycsészét gyakran használják a modern tervezők. Az eredeti design szerepet játszik az accenting fürdőszoba design elem.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó elegáns legyen, a megfelelő anyagokat kell kiválasztania, így egy projekt létrehozásához érdemes felvenni a kapcsolatot a tervezőkkel.

Jelentősen javítja a nem szabványos padlóburkolat kialakítását. A kabin padlója kerámia burkolattal van burkolva, ami nem feltétlenül felel meg a falak stílusának és a fürdőszoba egyéb felületének.

Kerámia padló zuhanytálca, kontrasztos mozaikokkal szegélyezve - kiváló megoldás a modern belső kialakításhoz. Tökéletesen szintelje a felületet, mielőtt szembenézne.

A padló egy eredeti mozaiknak tűnik, rajzokkal díszítve, vagy további dekoratív elemekkel.

Raklap nélküli dobozok előnyei

A padlón elhelyezett zuhanás jelentősen megtakaríthatja a helyet, és különböző célokra és területeken használható. A kompakt ház felszerelése előtt értékelni kell annak előnyeit és hátrányait.

A fürdővel ellentétben a tálca nélküli zuhanykabin kis szabad helyet foglal el, ezért a helyiség megtakarítása a helyiséget takarja.

A készülék fő előnyei:

 • A tálca nélküli zuhanyzó kompakt kialakítású, így egy kis fürdőszobába telepíthető.
 • Az esztétikai kialakítás lehetővé teszi, hogy ízlésesen díszítse a fürdőszoba belsejét. A palack nélküli zuhanykabin harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház vagy városi lakás kialakításába
 • A tervezés könnyen kezelhető. Ideális a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára.
 • A rakodó nélküli zuhanykabin egyszerű kialakításának köszönhetően a fürdőszoba tisztítása nem lesz nehéz, és nem igényel sok időt.
 • A telepítés elvégezhető függetlenül, a szabályok szigorú betartása mellett.
 • Az ilyen kialakítások alacsonyabbak, mint a raklapos zuhanykabinok, ami megtakarítja a költségvetést.

Kényelmes és ergonomikus zuhanykabin, raklap nélkül, munkához, lakáshoz vagy magánházhoz való szereléshez. A kompakt kialakítás egy úszómedencében vagy egy sportkomplexumban is használható.

Palettás zuhanykabin tervezői

Ennek a kialakításnak a legfőbb megkülönböztető jellemzője a különleges, a jellegzetes oldalsó felnikkel ellátott raklap hiánya. Minden modell kabinja tusoló létrával van felszerelve, amely biztosítja a vizet a zuhanyfejen.

Miután kerestek egy zuhanyzó bokszát, a legjobb választás a hatalmas modellek között. A modern fülkék több alapvető típusra vannak felosztva, és különböznek az elemgyártás anyagában és a teljes készletben.

A fal kiválasztása a zuhanycsarnokba

A zuhanykabin optimális kialakításakor a szoba tulajdonosának először meg kell határoznia a falak anyagát. Tartós, kiváló minőségű műanyagból készülhetnek, ami látványos és súlytalan. Ennek az anyagnak az előnyei a kopásállóság, könnyű karbantartás és viszonylag alacsony költség.

Üveg - a legszükségesebb anyag a zuhanykabin falainak előállításához, egy terjedelmes raklap nélkül. Átlátható, matt vagy kombinált. Ma a piac képviseli az eredeti csillogó és színes lehetőségeket. Üveg válaszfalak a fürdőszobában vizuálisan növelik a helyiséget. A fedélzeti ajtók rendes vagy szerves üvegből készültek.

A falak lehetnek díszek a zuhanykabinhoz. A fényes, színezett üveges zuhanyzó újraéleszteni fogja a fürdőszoba belsejét.

A doboz falainak legstabilabb megoldása üvegblokkok. Az átlátszó anyag falai zónázzák a szobát, és kényelmesen elkülönítik azt a sarkot, ahol a zuhanytálca tálca nélkül helyezkedik el. Üvegblokkokkal külön helyet kaphat a kényelmes zuhanyozáshoz.

Exkluzívan és közvetlenül a PVC-ből készült zuhanyzó függönyének nézete. Ezt az anyagot választva nyílt zuhanykabin szerkezetet hoz létre, amely a mosás során bezáródik. A függönyök hatékony védelmet nyújtanak a fröccsenések és szappanos habzás ellen. Az olcsó PVC függönyöket időnként megváltoztathatjuk, ami időről időre lehetővé teszi a fürdőszoba belsejét.

A PVC csúszdák tökéletes megoldást jelentenek egy kis fürdőszobában. Segítségükkel ergonómiával készítheti az eszköz zuhanyzót

A házak tulajdonosai néha megtagadják a partíciók telepítését. Ez az opció lehetővé teszi a lakók számára a kellemetlenség fröccsenés és habszórás formájában a fürdő egész területét. Ez jelentősen károsíthatja a padlót és a bútorokat.

Melyik zuhanyréteg jobb

A rakodó nélküli kabin fontos eleme a zuhanykabin. Ő felelős azért, hogy a használt vizet a szennyvízrendszerbe irányítsa, míg a zuhanyzás kényelme a működésétől függ.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy hol található a zuhanyzó és a csatorna létrája, amely több besorolást tartalmaz. A gyártók által bemutatott termékek eltérhetnek a gyártás anyagától és a zuhanyzóállvány helyétől.

Népszerűek a műanyag zuhanyfolyók, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobákban. Ellenállnak az agresszív környezetnek és ellenállnak a jelentős terhelésnek. A könnyű karbantartást és a könnyű súlyt jellemzik, ami megkönnyíti a beépítési tervezést. A termékek speciális szifonnal vannak felszerelve, amely nem enged a szivárogtatást a szennyvízből a helyiség belsejébe.

A megbízható, rozsdamentes acélból készült zuhanykartályok általában speciális egészségügyi követelményeknek megfelelő helyiségekbe vannak beszerelve. A robusztus kialakításokat az egyszerű karbantartás és telepítés jellemzi. Vannak is csatornák öntöttvasból. Csak nagyvállalatoknál használják.

A rozsdamentes acél zuhanytálca kiváló alternatíva a nagyméretű zuhanytálcákhoz. Telepítéséhez a padlóburkolat vízszigetelésére lesz szüksége

Helyszínen a zuhanycsatorna három típusba sorolható:

 • Függőleges. Magas átbocsátási képességgel jellemezhetők, a telepítéshez különleges feltételek szükségesek. Leggyakrabban magánházakba szereltek, ahol lehetőség van arra, hogy a csatorna közvetlenül a padlóról leereszkedjen.
 • Horizontális. A legnépszerűbb létrák típusa szinte minden szobában felszerelhető. A megfelelő működés mellett a termékek akár 300 kg terhelést is képesek ellenállni, míg a kimenő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 85 ° C-ot.
 • A falak. A fenti típusú készülékekkel ellentétben a falfelület oldalára szerelik a falát. Emiatt nagy vízkiáramlást biztosítanak. Meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök drágák.

A hagyományos létrák négyzet vagy kerekek. A szabványos kivitelek 8-15 l / perc vízelvezetési kapacitással rendelkeznek. A folyadék kisütésére is használható. Nagy teljesítménye (akár 40 l / perc).

A fali leeresztő tálca közvetlenül a falra van szerelve, ami lehetővé teszi számottevően növelni a teljesítményét és egyszerűsíti a szerkezet karbantartását.

A kivágó tálca hosszúkás alakú, hosszúsága pedig 30-120 cm lehet, ezért nagyobb mennyiségű folyadékot vesz igénybe, mint a hagyományos átjáró.

A zuhanykabin létesítése létrával

A zuhanykabin telepítésének megkezdése előtt tervezési munkát kell készítenie. A zuhanyzópálya felszereléséhez és a kabinfalak rögzítési pontjainak meghatározásához vízelvezető területet kell kiválasztani. A létra felállításához 15 cm-re kell emelni a beton esztrichtől a padlóig. Ez megnehezíti a városi lakásokban lévő raklap nélküli zuhanykabin beszerelését, mivel a padlószintet a szoba kerületén kell emelni.

Ha úgy dönt, hogy felemeli a padlót kizárólag a kabinban, akkor nem lesz kényelmes lépés a dobozba való belépéskor. A padló emelése az egész helyiségben egyenletes padozatot eredményez, de a fürdőszoba magassága csökken. A modern palack nélküli zuhanyzótelep elrendezésére szolgáló szerelési munkálatok több lépcsőből állnak.

A padló és a kommunikáció előkészítése

A kabin nélküli, raklap nélkül működő üzemeltetésének garantálása - a megfelelő padlószerkezet. A hatékony vízkibocsátás érdekében a padló alapját néhány fokos lejtéssel kell elhelyezni a lefolyó irányába.

A zuhanytálca középpontjában egy kerek vagy négyszögletes zuhanycsatorna helyezhető. Ebben az esetben a padlónak kissé lejtősnek kell lennie a perem és a középső sarkok különböző oldalain. Ha a "létra-tálca" szerkezetet úgy választotta ki, hogy a hossz mentén húzódjon, akkor a tálca irányában egy padlós lejtő alakul ki.

Miután a lefolyót a zuhanytálca alá szerelte, a csővezetéket el kell végezni. Meg kell jegyezni, hogy a csatornahálózatnak lejtő alatt is kell lennie. Mivel a padlónak 1-2 fokosnak kell lennie, ugyanazt a lejtést kell biztosítania a csatornacsövekhez.

A padló a zuhany alatt - ez egy komplex vízvezetékszerkezet, amelynek légmentesen és elrejthető kommunikációra van szüksége. A víz kiáramlásának javítása érdekében a lefolyóhoz lejtőn kell lennie

A betonpótlást alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd speciális, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező masztix anyaggal kell kezelni. A padlóra és a falakra a zuhanyzóállvány körül (25 cm-rel a padlóról) kerül alkalmazásra. Ez megóvja a beton habarcsot a nedvességtől.

A zuhanyrács létrája

A zuhanytálca és a tartóelemek a mellékelt utasításokat követve külön kell felszerelni a zuhanykabinból. Szükség van a tálca összes szerkezeti elemének - szifon, csapágyak, létrák és csövek összekötésére. Az összeszerelés után ellenőrizni kell a vízelvezető rendszer telepítésének minőségét, és a vizet a lefolyóba kell önteni. Ha minden rendben van, akkor a zuhanytálcát a padló alján elhelyezheti.

A munkálatok megkezdése előtt ragasztóval fel kell ragasztani a lépcsőház rácsát. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerben különböző építési törmelékeket kapjon.

A zuhanyrács kialakítása az első szakaszban van felszerelve a kabinból. Ehhez minden szerkezeti elem csatlakoztatva van, és a termék működését ellenőrzi.

Miután a zuhanyrácsot a padló aljzatára telepítették, minden nyílt területet habos vagy polisztirol tömbökkel kell betölteni. A vastagságuknak 5 cm-nek kell lennie, figyelembe véve a padló lejtését (ez az épület szintjén is vizsgálható) és a cső lejtése, amelyen keresztül a víz kifolyik.

A rétegek és rések a padlóján a szerkezet vízzel, cementtel és homokkal keveredik. A zuhanytálca alappillére gondosan be van nyomva, és folyamatosan figyelnie kell a szintezési szintet. A munka befejezése után legalább 3-4 napot kell várni, amíg a zuhanyzópad padlója teljesen meg nem keményedett.

A zuhany alapja vízszigetelése

A következő lépcső tartalmazza a zuhanytálca alapozásának további vízszigetelését. A kiváló minőségű építési munkák elkerülik az alsóbb szintek szomszédjainak áradását. Ebben a szakaszban használják a maszkot, amely tömítőanyag szerepét játssza. A falak alján és az alapon, habarcsokból készül.

Ezután egy tömör tetőfedő anyagot vagy üvegszálat használnak vízszigetelésként, a padló alján. A fektetés során nem lehet vágás vagy repedés, mivel a sérült területeken a szerkezet szivárgása és szivárgása fordulhat elő.

A kompakt zuhanytálcák falainak és padlóinak vízszigetelését nagyon óvatosan kell elvégezni, mielőtt finom bevonatot készítenek.

A lap széleit a fal felszínén, a padlószinttől 25 cm magasságban kell elhelyezni. A sarkokban az anyag összecsukva van, a falhoz nyomódik és ragasztóval van rögzítve.

Beton esztrich készülék

A paletta nélküli zuhanyzó elhelyezésének következő szakasza egy beton esztrich elhelyezése a fagyott padlóburkolat tetején. Ugyanakkor a beton esztrich vastagságának legalább 4 cm-nek kell lennie. Ez biztosítja a tervezés szilárdságát és megbízhatóságát. Az esztrich kivitelezésének folyamatában a padló lejtésének mértékét a lefolyó irányában kell szabályozni.

Javasoljuk előre megfontolni, hogy pontosan milyen kerámia burkolólapokat helyeznek a padló aljára, és helyezze őket az esztrichre. Ennek köszönhetően a betonpadló biztonságosan védett lesz a zuhanyzókabin működése során fellépő hőmérséklet-csökkenések miatt.

A betonhabarcsot masztix bevonattal látja el, amely a vízszigetelő anyag működését végzi. A zuhanycsarnok alapját és a fal alsó felületét 25 cm-esre helyezzük.

Befejezés és dekoráció

A következő szakaszban továbbhaladnak a szerkezet befejezésére. A zuhanykabin padlója és falai kerámia burkolattal vagy díszítő mozaikokkal vannak kiképezve. A befejező munka során először be kell díszíteni a szerkezet padlóját, majd a falakat. Emiatt a függőleges falburkolat lefedi az alsó vízszintes felületet. A csempe lefektetése után a falcsuklót és az összes ízületet óvatosan, vízszigetelő fóliával vagy szilikonnal kell kezelni.

A beton alapot a tetején borítják, és a lefolyót egy bizonyos lejtő alatt helyezik el. A burkolólapok közötti varrások vízszigetelő fóliával vannak bevonva

A végső szakasz a végső terv. A zuhanytálcák határai lehetnek olyan megbízható válaszfalak, amelyek a salak kövek alapján épültek, kerámia burkolattal vagy mozaikokkal díszítve. A legtöbb fogyasztó telepíti az üvegajtókat.

Ha a zuhanytálca alapja kör alakú, kerek ajtókat használnak. A négyszögletes vagy négyzet alakú doboz kialakításakor a szerkezet nyílása egymásra merõleges.

A raklap nélküli telepítéshez kerítéssel kell felszerelni. Ehhez használhatja a tégla válaszfalakat, a padlót blokkok, műanyag vagy üvegszárny.

A legkedveltebb szelepek gyártásához használt anyag tartós üvegként szolgál. A mosogatás során nincsenek foltok és foltok. Az üveglap vastagsága 6-12 mm, míg az anyag átlátszó, matt vagy kombinált.

Keresztmetszet zuhanyzók gyakran üvegből. Kényelmes csúszó kialakítás nem zavarja a szobát, és a hely világos és súlytalan

Az utolsó lépcsőben a zuhanyzóhoz egy öntöződobozt kell telepíteni.

A telepítési hibák elkerülése

A modern palack nélküli zuhanykabinok eltérnek más modellektől, mivel a vízáramlás közvetlenül a szerkezet padlóján lévő létrán keresztül történik. A legfontosabb feladat a paletta nélküli zuhanyzó helyének beállítása a padló lejtése helyes beállítása és az alap alatti vízszigetelése.

Ha a technológia megsérül a padló és a zuhany padló telepítése során, a következmények súlyosak lehetnek. Lehetséges a szomszédok elárasztása, és ha a fürdőszobában "meleg padló" van, rövidzárlat lehetséges. Ezért a padló és egyéb szerelési munkálatokat a raklap nélküli zuhanykabinban a technológiai és szerelési előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

A szifon helytelen behelyezése esetén kellemetlen szag keletkezhet, ami rendszerint a szennyvízcsatorna-rendszerből származik. Ezért ajánlatos egy népszerű gyártó által gyártott minőségi leeresztőcsövet választani. A szerkezet összeállításánál szigorúan követni kell a termékhez mellékelt utasításokat.

Videóválasztás: zuhanyfülkék felszerelése raklap nélkül

A videókból származó információk segítenek megérteni a zuhanykabinok kialakítását, és jobban bemutatják a telepítési folyamatot.

A zuhanykabin beépítése a svéd szabványoknak megfelelően - Részletes lépésenkénti utasítások:

A zuhany nélküli zuhanyzó jellemzői és jellemzői:

A kényelmesen összeszerelt és stílusosan kialakított kabin a zuhany nélküli zuhanytálca nélkül, praktikus és vonzó tulajdonságaival jelentősen felülmúlja a tömeggyártású gyártmányok többségét. Ami a különféle kiegészítők rendelkezésre állását illeti, a zuhanypanel egyszerű felszerelése garantálja a szükséges funkciókat.

Mint ez a cikk? Ossza meg

A készülék zuhany: felszerelés, telepítés, telepítés

A zuhanykabinok, a vízvezeték tárgyaként, a közelmúltban megjelentek a hazai piacon - körülbelül tizenöt évvel ezelőtt. Kedveltségüket praktikusságuk és széles funkcionalitásuk miatt szerezte meg. A VannaDecor.ru ma bemutatja a zuhanykabin telepítésének jellemzőit, valamint hasznos tippeket ad a vásárláshoz.

Először is, hogy nagyon jó minőségű és szükséges dolgot vásároljon, figyelmet kell fordítania alakjára és méretére. Fontos továbbá a futóépítés során, hogy átgondolja és lefedje a kabinpalettát. Másodszor, a szelepek keretének erősnek és tartósnak kell lennie. És ami a legfontosabb, ne lusta magával vinni a boltba egy fürdőszobai tervet. Így egyértelműbb lesz, és az értékesítési asszisztens hamar meg fogja érteni, mire van szüksége.

A zuhanykabin teljes készlete

A kabin kézi huzalozású telepítése mindenki számára mindenesetre elég, elég csak ahhoz, hogy tanulmányozza a szerkezetét. A zuhanykabin minden modellje a következő elemeket tartalmazza:

 • raklap;
 • fal;
 • Felső fedél (zárt zuhannyal);
 • panel;

Van egy öntöződoboz a zuhanylemezen, és ha a fülke több funkcióval rendelkezik, akkor további fúvókákat. A zuhanyzó kabinjai nyitottak és zártak. Nyitott típusú kabinok tartalmaznak egy raklapot, egy öntöződobozt és ajtókat.

Ebben az esetben az oldalfalakat a fürdő falai cserélik.

Helyük a fürdőszoba sarka. Ezért a név - a zuhanyzók sarkai.

Zárt zuhanytartó

A beltéri zuhanytálcák egy összetettebb eszköz. Berendezéseik olyan részekből állnak, mint:

A zárt kabinok népszerűbbek, mint a nyitott kabinok, ezért a tartományuk sokkal szélesebb. A zárt zuhany középpontjában egy alumínium keret található. A többi részlet hozzá van rendelve: a falak, a tető és az ajtók. Biztonságos rögzítés után a kész szerkezetet a raklapra kell helyezni. Gyakran készülnek a zuhanytálcák, felszereléssel kiegészítve.

A telepítés megkezdése előtt a VannaDecor.ru bizonyos paraméterek ellenőrzését javasolja:

 • A kabinfalak dokkolásának szintjének 90 fokosnak kell lennie;
 • A raklap széle szorosan érintkezik a falakkal;
 • A csatorna átmérőjének meg kell egyeznie a leeresztő tartállyal.

A serpenyő alján kívánatos azonnal csatlakozni a csatornához.

A nagyobb kényelem érdekében a kültéri acélból készült zuhanytálca szigetelőanyaggal ragasztható.

A telepítés alapjai

A zuhanyzó sarok önálló felszerelése és felszerelése nem igényel sok időt és energiát öntől. Először is, egyértelműen meg kell határoznia a helyét, és csak akkor kezdheti el a telepítési munkát. A kiváló minőségű szerelési munkák előfeltétele a kiválasztott területnek a burkolólapokkal való szembenézése.

A raklap, ha a modell sarokban van, a padlón van. A horizont beállítása lehetővé teszi a lábak szintjét a raklap alján. A lábak hiányát sikeresen helyettesíti a cement-esztrich vagy a tégla falazata. Ezután a raklap a csatornahálózatba kerül.

Miután a zuhanyfej vagy a panel fel van szerelve, az ajtók lógtak. A zuhanyzókonyhákban lévő ajtók csúsznak és azok, amelyek kívülről nyitottak. A zuhanyok ajtóanyagát rendszerint edzett üveg vagy polisztirol képviseli.

Paletta - a zuhany legfontosabb eleme

A zuhanytálcák négy típusból állnak:

VannaDecor.ru egy kis fürdőszobába ajánljuk, hogy vásároljon félkör alakú serpenyőt. Az ilyen zuhanytálca a sarokban helyezhető el, miközben a szabad helyet megtakarítja. A raklapok magassága három-tíz centiméter. A kabin magasságának kiszámításánál figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a szifon (lefolyó) felszerelése után a raklap tíz-húsz centiméterrel emelkedhet.

Kétféle raklap van:

 • önhordó;
 • A padlóra vagy speciális lábakra szerelt.

A zárt zuhanytálca raklapja különböző típusú anyagokból készül, többek között:

A raklap anyagán elsősorban a zuhanyzás folyamatának minősége függ. A legolcsóbb és egyidejűleg nagyon megalapozottságú, úgynevezett öntöttvas paletták, amelyek zománcozott bevonattal vannak bevonva. Lehetőség van arra, hogy az acél raklapot a gazdaság alternatívájaként mutassák be, de számos jelentős hátránya van:

 • Túlzott zaj;
 • Folyamatosan hideg felület;
 • Nem stabil bevonat.

Bizonyos modelleknél azonban gyakran alkalmaznak egy másik bevonatot, amely meghosszabbíthatja a raklap élettartamát. Az ilyen kabinok zaját gumit hangelnyelő párnákkal távolítjuk el.

A mai napig a legnépszerűbbek a kerámiák, öntött anyagok, akril raklapok. A zuhanyzás biztonságának növelése érdekében a csúszásmentes bevonattal ellátott raklapok segítenek.

Zuhanyszerkezet

A zuhanyzó összeszerelésének folyamata külön-külön történik, tágas területen. Ha nincs vágy arra, hogy több pénzt és időt töltsön a raklap felszerelésére, akkor jobb, ha az önhordó raklapon marad. A telepítéshez egy szilikon gittből álló cső szükséges. Ugyanakkor az építőanyagok felhasználásának szükségessége önmagában eltűnik, és a raklap felülete sértetlen marad.

A raklap felszerelésével és szintjének beállításával az oldalfalakkal dolgozhat. Minden oldalfal rögzítőelemét több csavarral (legalább kettővel) kell végrehajtani. A zuhanypanel falra történő rögzítésének folyamatában csavarokat használnak.

Ezután a keret a raklapra kerül, és a kabin hátsó falai szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve a fürdőszobai falakkal. A végső szakasz a tető és az ajtók felszerelése, amely csavarokkal vagy csavarokkal történik.

Zuhanykabin kiválasztása és felszerelése (videó)

További jellemzők

A zuhanyok fajtái ma hatalmas mennyiségben vannak. Kabinok finn, török ​​fürdővel, trópusi zuhanyzóval vagy jakuzzival. Az ilyen típusú kabinok gőzgenerátorokkal és ventilátorokkal vannak felszerelve. Gőzgenerátorok szükségesek a szaunában az optimális hőmérséklet mellett. Ha meghaladja a beállított szintet, a gőzfejlesztők automatikusan kikapcsolnak.

A bonyolult rendszernek köszönhetően a zuhanykabin nem túlmelegszik. Ugyanakkor számos gőzfejlesztő modell szerepet játszik egy tisztább, különösen a nemkívánatos mészhalmokból.

A szurkolók szerepe a zuhanyzóban a forró füstök egyenletes eloszlásán alapul, a teljes helyszínen. Ezenkívül a ventilátor a vízkezelés végén eltávolítja az összegyűlt gőzt a zuhany alatt.