Legfontosabb > Tartozékok

Paletta nélküli zuhanykabin felszerelése: telepítési feltételek, részletes utasítások

A modern belső térben a teljes raklapon lévő zuhanytálcát gyakran helyettesíti a padlón elhelyezett, vékony, átlátszó vagy matt falú kialakítás. Első pillantásra a tálca nélküli zuhanyzó eszköz egyszerűnek tűnhet.

A gyakorlatban a kompakt kialakítás alapvető készségeket igényel és szigorúan beilleszti a telepítési szabályokat.

Zuhanykabinok a belső térben

A divatos modern belső terek kedvezően ergonómikusak, könnyedek és a szabad helyek jelenléte. Emiatt a tervezők kompakt és stílusos zuhanyterveket fejlesztettek ki serpenyő nélkül. A fürdőszoba padlóján vékonyabb, gyakrabban átlátszó kabinok vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően a praktikus zuhanytálca a belső tér szerves elemének szerepét játssza.

A doboz zuhanytálca nélkül egy kis fürdőszobát és egy tágas szobát rendez. A különböző modellek lehetővé teszik a kreatív tervezési ötletek belsőépítészeti tervezését. Mivel a zuhanyfülke falai általában a legfinomabb üvegből készülnek, a design levegőn és könnyűnek tűnik. A rakodó nélküli zuhanykabin fontos előnye - a felszereléshez minimális hely szükséges.

Mivel a partíciók zuhanytálca gyártók gyakran használnak átlátszó vagy szerves matt üveg. Az üvegfelületen zuhanyozás után nem marad vízcseppek nyoma. A fürdőszobabelső jellemzőitől függően lehetőség van a zuhanycsarnok felszerelésére műanyag panelekkel, blokk falakkal, üvegblokkokkal stb.

Ez egy eredeti belső zuhanytálcát hoz létre, amely dupla tartós üvegből áll, amelyeken belül LED-ek vagy fények vannak.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó elegáns legyen, a megfelelő anyagokat kell kiválasztania, így egy projekt létrehozásához érdemes felvenni a kapcsolatot a tervezőkkel.

Jelentősen javítja a nem szabványos padlóburkolat kialakítását. A kabin padlója kerámia burkolattal van burkolva, ami nem feltétlenül felel meg a falak stílusának és a fürdőszoba egyéb felületének.

A padló egy eredeti mozaiknak tűnik, rajzokkal díszítve, vagy további dekoratív elemekkel.

Raklap nélküli dobozok előnyei

A padlón elhelyezett zuhanás jelentősen megtakaríthatja a helyet, és különböző célokra és területeken használható. A kompakt ház felszerelése előtt értékelni kell annak előnyeit és hátrányait.

A készülék fő előnyei:

 • Kis méret. Zuhanytálca nélküli tálca kis fürdőszobába telepíthető.
 • Tervezési plusz. Az esztétikai kialakítás lehetővé teszi, hogy ízlésesen díszítse a fürdőszoba belsejét. A palack nélküli zuhanyzó doboz harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház vagy városi lakás belsejébe.
 • Könnyen kezelhető. Ideális a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára.
 • Nehézség gond nélkül. Egy egyszerű eszköznek köszönhetően a fülke gondozása és tisztítása nem lesz nehéz, nem sok időt vesz igénybe.
 • Az önellátás lehetősége. A telepítést személyesen lehet elvégezni, a szabályok szigorú betartása mellett.

Ezenkívül az ilyen higiéniai berendezések lényegesen olcsóbbak, mint a tálcákkal ellátott zuhanykabinok, ami megtakarítja a költségvetést.

Kényelmes és ergonomikus zuhanykabin, raklap nélkül, munkához, lakáshoz vagy magánházhoz való szereléshez. A kompakt kialakítás egy úszómedencében vagy egy sportkomplexumban is használható.

Palettás zuhanykabin tervezői

Ennek a kialakításnak a legfőbb megkülönböztető jellemzője a különleges, a jellegzetes oldalsó felnikkel ellátott raklap hiánya. Minden modell kabinja tusoló létrával van felszerelve, amely biztosítja a vizet a zuhanyfejen.

Miután kerestek egy zuhanyzó bokszát, a legjobb választás a hatalmas modellek között. A modern fülkék több alapvető típusra vannak felosztva, és különböznek az elemgyártás anyagában és a teljes készletben.

Elsőbbségi falanyag

A zuhanykabin optimális kialakításakor a szoba tulajdonosának először meg kell határoznia a falak anyagát. Tartós, kiváló minőségű műanyagból készülhetnek, ami látványos és súlytalan. Ennek az anyagnak az előnyei a kopásállóság, könnyű karbantartás és viszonylag alacsony költség.

Üveg - a legszükségesebb anyag a zuhanykabin falainak előállításához, egy terjedelmes raklap nélkül. Átlátható, matt vagy kombinált. Ma a piac képviseli az eredeti csillogó és színes lehetőségeket. Üveg válaszfalak a fürdőszobában vizuálisan növelik a helyiséget. A fedélzeti ajtók rendes vagy szerves üvegből készültek.

A doboz falainak legstabilabb megoldása üvegblokkok. Az átlátszó anyag falai zónázzák a szobát, és kényelmesen elkülönítik azt a sarkot, ahol a zuhanytálca tálca nélkül helyezkedik el. Üvegblokkokkal külön helyet kaphat a kényelmes zuhanyozáshoz.

Exkluzívan és közvetlenül a PVC-ből készült zuhanyzó függönyének nézete. Ezt az anyagot választva nyílt zuhanykabin szerkezetet hoz létre, amely a mosás során bezáródik. A függönyök hatékony védelmet nyújtanak a fröccsenések és szappanos habzás ellen. Az olcsó PVC függönyöket időnként megváltoztathatjuk, ami időről időre lehetővé teszi a fürdőszoba belsejét.

A házak tulajdonosai néha megtagadják a partíciók telepítését. Ez az opció lehetővé teszi a lakók számára a kellemetlenség fröccsenés és habszórás formájában a fürdő egész területét. Ez jelentősen károsíthatja a padlót és a bútorokat.

Zuhanykészülék létrájának kiválasztása

A rakodó nélküli kabin fontos eleme a zuhanykabin. Ő felelős azért, hogy a használt vizet a szennyvízrendszerbe irányítsa, míg a zuhanyzás kényelme a működésétől függ.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy hol található a zuhanyzó és a csatorna létrája, amely több besorolást tartalmaz. A gyártók által bemutatott termékek eltérhetnek a gyártás anyagától és a zuhanyzóállvány helyétől.

Népszerűek a műanyag zuhanyfolyók, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobákban. Ellenállnak az agresszív környezetnek és ellenállnak a jelentős terhelésnek. A könnyű karbantartást és a könnyű súlyt jellemzik, ami megkönnyíti a beépítési tervezést. A termékek speciális szifonnal vannak felszerelve, amely nem enged a szivárogtatást a szennyvízből a helyiség belsejébe.

A megbízható, rozsdamentes acélból készült zuhanykartályok általában speciális egészségügyi követelményeknek megfelelő helyiségekbe vannak beszerelve. A robusztus kialakításokat az egyszerű karbantartás és telepítés jellemzi. Vannak is csatornák öntöttvasból. Csak nagyvállalatoknál használják.

A fogadóeszköz típusának és helyének megfelelően a zuhanycsatorna kétféleképpen oszlik:

 • Pont. A vizet egy lyukba vezetik át, mint egy tölcsér, amelynek irányában a lejtő elrendezése történik. A tölcsér csatlakozik a csatornába. A fogadó készülék kis méretének köszönhetően a szennyvíz gyűjtőhelyét bárhol elhelyezheti: a zuhanyzó közepén, a sarokban, a fülke falánál.
 • Lineáris. A legkedveltebb létszámú létrák, maximális fogadó kapacitással. Ez egy hosszúkás csúszda vagy tálca, amelyet műanyag vagy rozsdamentes acél rács borít. Ez elsősorban a fülke egyik falának közelében található. Építés közben a tálca irányába kell szervezni lejtőn.

A kis zuhany pont típusának elrendezése jobban megfelel. A lineáris kialakítások főként nagy mosási területeken vannak meghatározva.

Ezen klasszikus típusok mellett egy hibrid változat is létezik - egy fallétra, amely lényegében egy pont vagy egy lineáris nézet, kiegészítve egy, a szomszédos falba épített mosogatóval. Meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök drágák.

A megfelelő működés mellett a mosogató vevőkészülékek és elágazócsövek beszereléséhez használt termékek képesek akár 300 kg-os terhelésnek is ellenállni, míg a kimenő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 85 ° C-ot.

A szabványos kivitelek 8-15 l / perc vízelvezetési kapacitással rendelkeznek. A folyadék kisütésére is használható. Nagy teljesítménye (akár 40 l / perc).

A kivágó tálca hosszúkás alakú, hosszúsága pedig 30-120 cm lehet, ezért nagyobb mennyiségű folyadékot vesz igénybe, mint a hagyományos átjáró.

A zuhanykabin létesítése létrával

A zuhanykabin telepítésének megkezdése előtt tervezési munkát kell készítenie. A zuhanyzópálya felszereléséhez és a kabinfalak rögzítési pontjainak meghatározásához vízelvezető területet kell kiválasztani. A létra felállításához 15 cm-re kell emelni a beton esztrichtől a padlóig. Ez megnehezíti a városi lakásokban lévő raklap nélküli zuhanykabin beszerelését, mivel a padlószintet a szoba kerületén kell emelni.

Ha úgy dönt, hogy felemeli a padlót kizárólag a kabinban, akkor nem lesz kényelmes lépés a dobozba való belépéskor. A padló emelése az egész helyiségben egyenletes padozatot eredményez, de a fürdőszoba magassága csökken. A modern palack nélküli zuhanyzótelep elrendezésére szolgáló szerelési munkálatok több lépcsőből állnak.

# 1: A padló és a kommunikáció előkészítése

A kabin nélküli, raklap nélkül működő üzemeltetésének garantálása - a megfelelő padlószerkezet. A hatékony vízkibocsátás érdekében a padló alapját néhány fokos lejtéssel kell elhelyezni a lefolyó irányába.

A zuhanytálca középpontjában egy kerek vagy négyszögletes zuhanycsatorna helyezhető. Ebben az esetben a padlónak kissé lejtősnek kell lennie a perem és a középső sarkok különböző oldalain. Ha a "létra-tálca" szerkezetet úgy választotta ki, hogy a hossz mentén húzódjon, akkor a tálca irányában egy padlós lejtő alakul ki.

Miután a lefolyót a zuhanytálca alá szerelte, a csővezetéket el kell végezni. Meg kell jegyezni, hogy a csatornahálózatnak lejtő alatt is kell lennie. Mivel a padlónak 1-2 fokosnak kell lennie, ugyanazt a lejtést kell biztosítania a csatornacsövekhez.

A betonpótlást alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd speciális, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező masztix anyaggal kell kezelni. A padlóra és a falakra a zuhanyzóállvány körül (25 cm-rel a padlóról) kerül alkalmazásra. Ez megóvja a beton habarcsot a nedvességtől.

# 2: zuhanyrámpa behelyezése

A zuhanytálca és a tartóelemek a mellékelt utasításokat követve külön kell felszerelni a zuhanykabinból. Szükség van a tálca összes szerkezeti elemének - szifon, csapágyak, létrák és csövek összekötésére. Az összeszerelés után ellenőrizni kell a vízelvezető rendszer telepítésének minőségét, és a vizet a lefolyóba kell önteni. Ha minden rendben van, akkor a zuhanytálcát a padló alján elhelyezheti.

A munkálatok megkezdése előtt ragasztóval fel kell ragasztani a lépcsőház rácsát. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerben különböző építési törmelékeket kapjon.

Miután a zuhanyrácsot a padló aljzatára telepítették, minden nyílt területet habos vagy polisztirol tömbökkel kell betölteni. A vastagságuknak 5 cm-nek kell lennie, figyelembe véve a padló lejtését (ez az épület szintjén is vizsgálható) és a cső lejtése, amelyen keresztül a víz kifolyik.

A rétegek és rések a padlóján a szerkezet vízzel, cementtel és homokkal keveredik. A zuhanytálca alappillére gondosan be van nyomva, és folyamatosan figyelnie kell a szintezési szintet. A munka befejezése után legalább 3-4 napot kell várni, amíg a zuhanyzópad padlója teljesen meg nem keményedett.

# 3: A kabin alja vízszigetelése

A következő lépcső tartalmazza a zuhanytálca alapozásának további vízszigetelését. A munka során elfogadható a vakolat és a bevonó anyagok használata is. Vízszigetelés elégedett 5-8 rétegben.

A kiváló minőségű építési munkák elkerülik az alsóbb szintek szomszédjainak áradását. Ebben a szakaszban használják a maszkot, amely tömítőanyag szerepét játssza. A falak alján és az alapon, habarcsokból készül.

Ezután egy tömör tetőfedő anyagot vagy üvegszálat használnak vízszigetelésként, a padló alján. A fektetés során nem lehet vágás vagy repedés, mivel a sérült területeken a szerkezet szivárgása és szivárgása fordulhat elő.

A lap széleit a fal felszínén, a padlószinttől 25 cm magasságban kell elhelyezni. A sarkokban az anyag összecsukva van, a falhoz nyomódik és ragasztóval van rögzítve.

# 4: Beton esztrich készülék

A paletta nélküli zuhanyzó elhelyezésének következő szakasza egy beton esztrich elhelyezése a fagyott padlóburkolat tetején. Ugyanakkor a beton esztrich vastagságának legalább 4 cm-nek kell lennie. Ez biztosítja a tervezés szilárdságát és megbízhatóságát. Az esztrich kivitelezésének folyamatában a padló lejtésének mértékét a lefolyó irányában kell szabályozni.

Javasoljuk előre megfontolni, hogy pontosan milyen kerámia burkolólapokat helyeznek a padló aljára, és helyezze őket az esztrichre. Ennek köszönhetően a betonpadló biztonságosan védett lesz a zuhanyzókabin működése során fellépő hőmérséklet-csökkenések miatt.

A betonhabarcsot masztix bevonattal látja el, amely a vízszigetelő anyag működését végzi. A zuhanycsarnok alapját és a fal alsó felületét 25 cm-esre helyezzük.

# 5: Befejezés és dekoráció

A következő szakaszban továbbhaladnak a szerkezet befejezésére. A zuhanykabin padlója és falai kerámia burkolattal vagy díszítő mozaikokkal vannak kiképezve. A befejező munka során először be kell díszíteni a szerkezet padlóját, majd a falakat. Emiatt a függőleges falburkolat lefedi az alsó vízszintes felületet. A csempe lefektetése után a falcsuklót és az összes ízületet óvatosan, vízszigetelő fóliával vagy szilikonnal kell kezelni.

A végső szakasz a végső terv. A zuhanytálcák határai lehetnek olyan megbízható válaszfalak, amelyek a salak kövek alapján épültek, kerámia burkolattal vagy mozaikokkal díszítve. A legtöbb fogyasztó telepíti az üvegajtókat.

Ha a zuhanytálca alapja kör alakú, kerek ajtókat használnak. A négyszögletes vagy négyzet alakú doboz kialakításakor a szerkezet nyílása egymásra merõleges.

A raklap nélküli telepítéshez kerítéssel kell felszerelni. Ehhez használhatja a tégla válaszfalakat, a padlót blokkok, műanyag vagy üvegszárny.

A legkedveltebb szelepek gyártásához használt anyag tartós üvegként szolgál. A mosogatás során nincsenek foltok és foltok. Az üveglap vastagsága 6-12 mm, míg az anyag átlátszó, matt vagy kombinált.

Az utolsó lépcsőben a zuhanyzóhoz egy öntöződobozt kell telepíteni.

Telepítési hibaüzenet

A modern palack nélküli zuhanykabinok eltérnek más modellektől, mivel a vízáramlás közvetlenül a szerkezet padlóján lévő létrán keresztül történik. A legfontosabb feladat a paletta nélküli zuhanyzó helyének beállítása a padló lejtése helyes beállítása és az alap alatti vízszigetelése.

Ha a technológia megsérül a padló és a zuhany padló telepítése során, a következmények súlyosak lehetnek. Lehetséges a szomszédok elárasztása, és ha a fürdőszobában "meleg padló" van, rövidzárlat lehetséges. Ezért a padló és egyéb szerelési munkálatokat a raklap nélküli zuhanykabinban a technológiai és szerelési előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

A szifon helytelen behelyezése esetén kellemetlen szag keletkezhet, ami rendszerint a szennyvízcsatorna-rendszerből származik. Ezért ajánlatos egy népszerű gyártó által gyártott minőségi leeresztőcsövet választani. A szerkezet összeállításánál szigorúan követni kell a termékhez mellékelt utasításokat.

Hasznos videó a témában

A videókból származó információk segítenek megérteni a zuhanykabinok kialakítását, és jobban bemutatják a telepítési folyamatot.

A zuhanykabin beépítése a svéd szabványoknak megfelelően - Részletes lépésenkénti utasítások:

A zuhany nélküli zuhanyzó jellemzői és jellemzői:

A kényelmesen összeszerelt és stílusosan kialakított kabin a zuhany nélküli zuhanytálca nélkül, praktikus és vonzó tulajdonságaival jelentősen felülmúlja a tömeggyártású gyártmányok többségét. Ami a különféle kiegészítők rendelkezésre állását illeti, a zuhanypanel egyszerű felszerelése garantálja a szükséges funkciókat.

Zuhanykabin eszköz

Sok tulajdonos egyre inkább hajlamos arra, hogy a fürdőszobában zuhanyozzon. Ez a megoldás különösen fontos a kis fürdőszoba tulajdonosainak, mivel jelentősen megtakarítja a helyüket. Ezenkívül az ilyen típusú vízvezeték-berendezések kézzel is telepíthetők. De ehhez meg kell tudni, hogy nem csak hogyan kell helyesen és minőségi módon csinálni, hanem azt is, hogy mi akadályozza a standot.

Előnyei és hátrányai a zuhanykabinok számára

Ennek az egészségügyi eszköznek a legfontosabb előnye, hogy képes jelentősen megtakarítani a fürdőszoba méretét. Ezenkívül jelentős előnyt jelent a víztakarékosság, a fürdés és a higiénés eljárások során a zuhany alatt, legalább két és félszer kevesebb, mint fürdéskor.

A zuhanykabin előnye nemcsak a helyiség megtakarítása a szobában, hanem egyidejűleg több funkció kombinációjának lehetősége is.

Különös figyelmet érdemel a modern fülkék széles funkcionalitása - ez egy kontrasztos zuhany, egy "törökfürdő" és egy hidromasszázs lehetőség, és még sok más. A zuhanykabin kialakítása nem túl nehéz, így szinte minden tulajdonos rendezheti és telepítheti. A padló száraz felülete a fröccsenés hiánya, a használatban lévő biztonság és a modern, stílusos kialakítás miatt, amely tetszőleges belső térben díszíthet, egy ilyen megoldás előnye is lehet.

De ezeknek az eszközöknek vannak hátrányai. Ezek közül a legfontosabbak a vízvezeték viszonylag magas árai. Bár az elmúlt években több olyan költségvetési lehetőség jelent meg a piacon, amely sokan számára elérhető lehet. Másik hátránya a fehér mészképződés. De ha rendszeresen lemossza a fülke felszínét és követi az összes, teljesen egyszerű szabályt, hogy gondoskodjon róla, akkor ez a hátrány nem annyira jelentős.

A zuhanyzók típusai és berendezései

Ezek az eszközök nagyon sokszínűek. Típus szerint nyitottak - nincsenek mennyezet, és bizonyos esetekben - és a padló, és bezártak - teljesen beakasztották a kabinet minden oldalról. A nyitott változatok egyszerűbbek a telepítéshez, de nem rendelkeznek olyan funkciók sokaságával, amelyek zárt kollégáik (zuhanykabinok) rendelkeznek. Általában van egy zuhanykabin-elrendezés tálcával és anélkül. A készüléktől függően:

Zuhanykabin eszköz

szakaszok

Tartalom:

A zuhanykabinok aligha nevezhetők újdonságokból, de még nem ismertek. A piacon a múlt század végén megjelenő eszköz azonnal felkeltette népszerűségét a vízkezelések rajongói körében, de a tágas fürdőben ápolt szerelmesek zavarják a zuhanyzókat. Az alábbiakban kínáljuk a víz szerelmeseit, hogy fedezze fel a készülék zuhanyzását, és megtudja, hogy válik-e teljes helyettesítővé a szokásos fürdőhöz.

A zuhany alkatrészek

Bármelyik kabin a méretétől függetlenül a következő fő részből áll:

 • alap raklap
 • szifon
 • alumínium vagy acél váz
 • fal
 • az ajtók
 • zuhanypanel
 • tető (csak zárt típusú kabinokban szállítható).

Természetesen a kabin kisebb részekkel is rendelkezik - hengerek, pecsétek, kötőelemek stb. Ezenkívül a drága terveket kellemes és praktikus kiegészítők egészítik ki - gőzfejlesztők, hidromasszázs rendszerek, világítás, rádió. Most minden részletre összpontosítunk.

lábas

A fő funkciója a raklap - a víz gyűjtése és kisülése. Ha gyermekek vagy állatok vannak a házban, vagy a háziasszony inkább kézi mosást szeretne áztatni, akkor érdemes magas tálcát választani. De az idősek és azok számára, akik nem szeretik a fürdőt, érdemes alacsony bázison maradni - könnyű belépni. Kívánság szerint kiválaszthatja a legegyszerűbb kialakítást, teljesen mentes a raklaptól; Ezzel a megoldással a falak közvetlenül a padlóhoz vannak rögzítve.

Ami a tervezési jellemzőket illeti, a raklapok önhordó részekre oszthatók, a padlóra szerelve és a lábakra rögzítve. Az önhordó raklapok azt sugallják, hogy a felszerelés után csempékkel béleltek, ez az opció alkalmas azoknak, akik a fürdőszobát ugyanabban a stílusban szeretnék rendezni. A padlóra szerelt szerkezetek kiváló választás a korlátozott mobilitású emberek számára, hiszen egy ilyen tálcában lévő kabinban nagyon könnyű zuhanyozni. A rackre szerelt raklapok a legnépszerűbb megoldás, ezért kényelmes, mivel nem igényel bonyolult előkészítő és utólagos befejező munkákat.

Ha a raklapok létrehozására használt anyagról beszélünk, akkor a választás különösen széles. Az öntöttvas és acél modellek, az optimális árat és a kiváló minőséget ötvöző demokratikus konstrukciók a szokásos és olcsóak - az akril vagy drágább negyedek lehetőségei, a kerámiák és a fajansz modellek még drágábbak, és prémium szintű raklapokat készítenek drága márványból vagy akár faból.

A raklap nem csak a zuhanykabin alapja, az egész szerkezet alakja attól függ. A gyártók a sarok, négyzet, téglalap alakú, kerek, ovális raklapok széles választékát kínálják. A serpenyő alja általában visszafolyó hatású - ez a csúszás elkerülése érdekében szükséges. Emellett a felületen fellépő szabálytalanságok hozzájárulnak a könnyű lábmasszázshoz.

szifon

Szifon zuhany - ez egy hagyományos tartozék, amely nem különbözik a mosogatók és fürdőkádakba beépített analógoktól. A zuhanykabin elhelyezésekor tanácsos a serpenyő kicsi lejtése a leeresztő nyílás és a szifon felé, ebben az esetben a víz aktívan leengedi a lefolyót, és a serpenyőben nem fog tócsát képezni. Általában a gyártók biztosítják a leeresztő lyuk lezárásának lehetőségét, ami lehetővé teszi a vizet a serpenyőbe. A költségcsökkentő modelleket hagyományos szűkítővel egészítik ki a szifon kézi zárásához, drágább modellek esetén a lefolyószerkezet azt feltételezi, hogy automata rendszerrel lezárják.

váz

A zuhanykeret stabilitáshoz szükséges; egy tartós, megbízható keret, a falak és az ajtók soha nem fognak lazulni, és a tulajdonosat biztosan szolgálják. A keret alumínium profilból készülhet, de az optimális anyaga rozsdamentes acél. A rozsdamentes acélnak felülmúlhatatlan korrózióállósága van, nedves fürdőszobai környezetben is elengedhetetlen. A keret önmagában csövekből és összekötő elemekből áll, amelyeknek köszönhetően a keret egyes részei és a zuhanykabin részei összekapcsolódnak (például segítségükre van a keret a falra erősítve, vagy az üveg válaszfalai a falhoz vannak erősítve).

Néha célszerű elutasítani a keretet. Ez akkor lehetséges, ha a modellben lévő partíciókat nem használják, vagy nem igényelnek kötőelemeket. További érdekes lehetőségek: a keret cseréje tartós műanyag állvánnyal vagy egy fix csíklemez erekciójával.

fal

A zuhanyzók falai zárt tér kialakítására szolgálnak, nem engedik, hogy a csepp víz leessen a padlóra. A falak műanyagból (polisztirol vagy polimetil-akrilát) vagy üvegből készültek (edzett vagy közönséges). Polimer falak - költségvetési lehetőség; könnyűek és könnyen kezelhetők. Egy drágább megoldás üvegoszlop. Nagyon súlyosak, de látványosabbak. Jobb az edzett üveg modelleken való tartás, az ilyen válaszfalak erősebbek.

A tervezés szempontjából a zuhanykabin műanyag és üvegfalai bármilyen formát adhatnak. A gyártók egyenes és radiális falakkal ellátott kabinokat kínálnak, amelyek akár egy kis sarokban is elhelyezhetők.

Néhány szót kell hozzáfűzni a falak rögzítésének módszereiről. A fürdőszoba falaira szerelhető, a padlóra vagy raklapra szerelhető, a mennyezetre vagy a keretre rögzítve. A válaszfalak száma is eltérhet, például a legegyszerűbb változat a kabin nélküli rakodó nélkül feltételezi egy fal és egy ajtó jelenlétét (a fennmaradó kerítések szerepét a fürdőszoba falai játszják).

az ajtók

A zuhanyajtók üvegből vagy műanyagból is készülnek. Az ajtókat a keretre vagy közvetlenül a fürdőszoba falára lehet szerelni. Az ajtónyílás típusát lengés és csúszás osztja.

A swing ajtók kényelmesek a nagy fürdőszobákban. Mivel az ajtó nyitása bizonyos helyet igényel, kompakt fürdőszobában jobb, ha megtagadja a csuklós ajtók felszerelését. Rendszerint a maximális kényelem érdekében az ajtók mindkét irányba nyithatók, de zárt állapotban rögzítve vannak, hogy ne engedjék meg a vizet. A csuklós ajtók szereléséhez kétféle zsanérok használhatók:

 • a "falüveg" típusú csuklópántok lehetővé teszik az ajtó falra történő rögzítését 90 fokos szögben, és biztosítják, hogy az ajtó kifelé és befelé is nyílik;
 • üvegszálas zsanérok lehetővé teszik, hogy az ajtót a kereten különböző szögben (90 és 180 fok között) szereljék fel, és lehetővé tegyék az ajtó mindkét irányban történő kinyitását.

Tolóajtó - azoknak a választása, akik kis fürdőszobával rendelkeznek. Rögzített görgőkön, ezek az ajtók nem igényelnek helyet nyitásuknál, zökkenőmentesen és csendesen mozognak. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tolóajtóknak enyhe hátrányuk van - egyes modellekben nem mozognak teljesen, így nehezen juthatnak el a nehezen elérhető területekhez mosásukhoz.

Annak érdekében, hogy bármilyen típusú ajtó szorosan záródjon, és ne nyíljon függetlenül, mágneses tömítéssel vannak ellátva.

A zuhanykabin eszköze egy még alig észrevehető, de fontos részletet is tartalmaz - egy tömítőanyag. A tömítési profil feladata, hogy lezárja a kabinet. A profil a válaszfalak szélein, a válaszfal és a fal falai közötti réseken van elhelyezve. A profilok rugalmas rugalmas anyagokból készülnek - szilikon vagy PVC.

Zuhany panel

A zuhanypanel keverővel, tömlővel, öntöződobozzal, kiegészítő fúvókákkal van felszerelve. Megfizethető modellekben a kezelőpanel manuális, és az üzemmódok száma egy vagy kettő, a drágábbnál a vezérlés automatikus, és a zuhany módok száma akár túllépheti a 10-et. Sok tervet kiegészítenek hasznos tartozékok, például öntisztító szűrők, termosztátok, amelyek szabályozzák a vízhőmérsékletet. áramlás vagy háttérvilágítás.

A piac tartalmaz hidromasszázs zuhanyzókat is, amelyek különböző módokban lehetővé teszik a vízmasszázst, és gőzgenerátorokkal vannak felszerelve, amelyek utánozzák a fürdő mikroklímáját. Eszköze miatt a gőzfejlesztő puha, nem forrázó, gőzzel szállítja a kabinba, így a fürdők szerelmesei választani tudnak az ilyen modellek kedvéért.

tető

A jelenléte vagy hiánya a tető a kabin nyílt és zárt. A nyitott kabin kevésbé bonyolult, ezért olcsóbb. A szorítás hiánya miatt nem kell aggódnia a rendszeres levegőztetés és szárítás miatt, így az ilyen kabin gondozása kissé könnyebb. A zárttípusú kabinok teljesen le vannak zárva a tető miatt, a vízfolyamatok során bizonyos mikroklímát tartanak fenn. A fülke teljes közelségének köszönhetően melegen tartják, így a zuhanyzás nagyon kényelmes.

A nyitott kabinokat telepíteni kell, gyakran értékesítésre kerülnek összeszerelt formában. A nyílt zárt zuhanyzókkal ellentétben teljesen üzemkészek, csak a vízellátó rendszerhez és szükség esetén az elektromos rendszerhez csatlakoztathatók.

Rólunk

Az online áruház komplektant.ru az orosz márka Domani-Spa egészségügyi berendezése.

Különböző alakú és méretű zuhanykabinok, csaptelepek és akril kádak - weboldalunkon megtalálja mindent, amire szüksége van a fürdőszobájának javításához vagy újbóli felszereléséhez.

Szállítás és fizetés

Fizethet készpénzben, kézbesítéskor hitelkártyával, hitelkártyával a honlapon, készpénzben a raktárból történő átvételkor, jogi személyek számláján.

A szállítás, a kirakodás és az emelés a tarifák szerint történik. A szállítás a rendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül megtörténik. Az árubeszerzésre irányuló kérelmek 9-16 óráig, a szállítási határidőig - a megrendelés napján 20.00 óráig, vagy a következő napon 9.00 és 20.00 óra közötti időszakban fogadhatók el.

Az eszköz zuhanyozása: anélkül, hogy a mestert hívná

Te - a zuhanyzó boldog tulajdonosa. De meg akarja menteni a telepítést, vagy gondolni ", hogy nem vagyok ember, én magam nem tudok?". Elvileg lehetőség van egy zuhanykabin kialakítására a saját kezével. Annak érdekében, hogy a zuhanyfülkét a saját kezével fel tudja szerelni, ismernie kell a zuhanytartó szerkezetét.

A zuhanytálca zuhanytálca, zuhanyfülkék, felső fedél (ha zárt zuhanykabin) és valójában egy zuhanypanel - zuhanyfej és további fúvókák (ha a kabin multifunkcionális).

A zuhanyzókabinok:

A nyitott zuhanyzó zuhanytálcából, zuhanyfejből és ajtókból áll. A fürdőszoba oldalfalai csempézettek.

Ezek a zuhanyzók a fürdőszoba egyik sarkában vannak felszerelve, ezért zuhanytálcáknak hívják őket.

Tusoló sarok beépítése

A zuhanykabin felszerelése meglehetősen egyszerű.

Ehhez a következőkre van szüksége:

 • Válasszon egy helyet a saját fürdőszobájában, ami a legmegfelelőbb a sarok elrendezéséhez.

A sarkot a mennyezetről a padlóra kell billenteni.

 • Ha egy raklapot biztosít, akkor szerelje fel a padlóra.
 • Minden raklapnak általában lábai vannak. Állítsa be a horizontot egy szinttel.

Ha nincsenek lábak, akkor téglából vagy cementrétegből álló talapzatot készíthet.

 • Csatlakoztassa a leeresztő edényt a csatornába.
 • Ezután csatlakoztassa a zuhanyfejet vagy a zuhanypanelt. A zuhanypanel az a panel, amelyen a zuhanyfej fúvókákkal van ellátva. A panel acélból vagy akrilból készült.
 • Ezután behelyezzük a zuhanyajtókat. Az ajtók szétcsúszhatnak vagy kinyúlhatnak. A zuhanyajtók edzett üvegből vagy polisztirolból készültek.

Zárt zuhanyzó

Zuhanykabinok

Zárt zuhanytálca egy összetettebb épület, amely zuhanytálcából, oldalfalakból, ajtókból, tetőből és zuhanypanelből áll. A zárt zuhanyzók mind gyakoribbak.

A zuhany alapja a keret. A Caracas alumíniumból készül, amely könnyű és tartós.

A kerethez oldalfalak, ajtók, tető csatlakozik. Összeszereléskor minden alkatrészt mereven kell a kerethez rögzíteni. Ezután az egész szerkezet egy raklapra kerül.

A raklapok különböző anyagokból készülnek, és a következők:

 1. akril;
 2. Quaryl;
 3. fém zománcozott acél;
 4. zománcozott öntöttvas;
 5. cserép;
 6. egy márvány morzsából.

Az oldalfalak és ajtók üvegből vagy polisztirolból készülnek, vagy a polisztirol oldalfala és az üvegajtók.

Szóval, mi a zuhany, tudjuk.

A következő elemekből áll:

 • zuhanytálca;
 • oldalfalak;
 • az ajtót;
 • felső fedél;
 • zuhanypanel.

Saját kezeinkkel összeállítjuk a zuhanykabinot

Zuhanyszerkezet

Most megpróbáljuk megtenni a zuhanykabin összeszerelését saját kezünkkel. A készlet tartalmazza a zuhanykabin összeszerelésére vonatkozó utasításokat.

Mindent leírtak. De vannak olyan gyártók, akik kevés információt adnak.

Ezért itt van tipp a zuhany felszereléséhez:

 • találjon egy tágas helyet, ahol összeállíthat egy zuhanyt;
 • a zuhanytálca először telepítve van;
 • állítsa a raklapot vízszintesen a lábak kiegyenlítésével;
 • a szereléskor használjon tömítőanyagot;
 • a zuhanytálca telepítése után szerelje fel az oldalfalakat;
 • az oldalfalak csavarokkal (kettő vagy több) vannak a hátoldalhoz rögzítve;
 • az oldalfalak felszerelése után telepítse a zuhanypanelt;
 • zuhanypanel csavarokkal az oldalfalakhoz rögzítve;
 • akkor a keret kerül a raklapra;
 • a hátsó falakat a fürdő falához rögzítjük tömítőanyaggal;
 • utána a tető kerül;
 • a tető csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve;
 • majd helyezze be az ajtót.

Tusoló kabinok működnek török, finn szaunával és trópusi zuhanyzóval. Az ilyen zuhanyzókban van egy gőzfejlesztő és egy ventilátor.

A gőzfejlesztő biztosítja a szaunát a kívánt hőmérsékleten. Amikor a hőmérséklet meghaladja a kívánt értéket, a gőzfejlesztő kikapcsol.

Így aktiválódik a túlmelegedés elleni védelem funkció. Néhány gőzfejlesztő funkciója a vízkő eltávolítása a vízből.

Egyes fülkék elégtelen vízzel kikapcsolják a gőzfejlesztőt. A ventilátor a gőz egyenletes elosztására szolgál a zuhany alatt. És azt is, hogy távolítsa el ezt a gőzt a kabinból.

Jobb, ha a berendezés elektromos részét szakképzett villanyszerelőnek bízza. Bármely kényelmes helyen csatlakoztassa az FM / CD-lejátszót.

Tesztelj, majd csatlakozzon a helyszínen. Meg kell említeni, hogy a zuhanyozáshoz külön villanyvezetékre, valamint a légkondicionálóra és a vízmelegítőre van szükség. Ez csak megbízható szakember lehet. Így van egy kapcsolat a zuhany elektromos részével.

Megvizsgáltuk a készüléket és a zuhany felszerelését. Menj előre.

Hogyan zuhanyozik?

Minden egészségügyi berendezésnek vízforrásnak kell lennie (forró és hideg), és le kell vezetnie a csatornába. A zuhanykabin felszerelése előtt készítsen minden kommunikációt.

Meleg és hideg víz csatlakozik a keverőhöz. A vízkapcsolatot szakképzett vízvezeték-szerelőhöz kell bízni.

A zuhanycsapok két típusból állnak:

 1. egykaros vagy egyszárnyú;
 2. termosztatikus, vagy kétszelepes.

Egykaros zuhanycsaptelep

Egykaros keverő a legmegfelelőbb és praktikusabb. Ez lehetővé teszi a víz mentését, mivel légzőkészülékkel van felszerelve. A csukló csúsztatásával beállíthatja a nyomást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes keverő a keverő ismert, klasszikus változata.

A vízellátás beállítása állandó hőmérsékletet biztosít a zuhany alatt.

Zuhany csaptelep

Ami a víz elvezetését illeti, akkor a zuhany alatt van egy cső, amely összeköti a zuhany lefolyójával. Ez a cső egyenletesen folyik az üstbe.

Ezután az erdő össze van kötve a szennyvízcsatornával. Egyszerűen megfogalmazva, ez egy merev szerkezetű szifon, amely sokkal praktikusabb, mint a rugalmas.

Miután csatlakoztatta a zuhanykabinot a csatornahoz, ellenőrizze annak megbízhatóságát. Tegyen egy papírt a fülke alá, töltse fel vízzel, majd ürítse le. Ha a papír száraz, akkor a telepítés helyes.

Ezután megvizsgáljuk a zuhanyfej szerkezetét és elvét. Az öntöződoboznak sokféle méretű nyílása van. Már most is többfunkciós - több módja van. A kímélõkamra elforgatásával a mûködtetési módok átkapcsolhatók.

Kemény vízáram - masszázs és enyhén vízáram - a fej mosásához. A modern öntözés körülbelül húsz lyuk lehet a különböző módokon. A technológiának köszönhetően az öntöződobozok öntisztíthatják és szűrhetik a vizet.

Ezután a zuhany csatlakoztatható a tömlőhöz. A tömlő különböző hosszúságú lehet.

A következő méretű tömlők vannak:

A méretek 1,5-1,6 m-esek a legnépszerűbbek. A tömlők különböző anyagokból készülnek: szilikon vagy szokásos gumik.

Nylon vagy fémfóliával erősített gumi. A tömlők fémezettek és nem fémezettek.

Zuhanyzó öntözés, zuhanyzó jó. De mi van a hidromasszázs? A fúvókák funkciója fúvókákat hajt végre. A befecskendezők egytől huszonig terjedhetnek. Minél több annál jobb. A hidromasszázs a vízellátás nyomása alatt vízzel történik.

A legfontosabb dolog a kabin megvásárlása előtt, hogy megtudja, mennyi nyomást gyakorol a vízellátásra, és hogy mit kell a kabin működéséhez. És akkor hirtelen nem fog működni. És csak a zuhany.

De reméljük a legjobbakat. A szükséges nyomás 1,5 - 3 bar, vagy 1,5-3 atmoszféra. Ebben az esetben élvezheti a hidromasszázs munkáját.

A hidromasszázzsal ellátott fúvókák számos formában jönnek létre:

 • pezsgőfürdős
 • aero masszázs;
 • kombinált.

A hidromasszázs-fúvókák nyomás alatt vannak. A légmasszázs fúvókák levegőt juttatnak, ami vízbe jutva buborékok keletkeznek. Kombinált fúvókák egyesítik az első és a második egyidejűleg.

A zuhanyfúvókák különböző szinteken helyezkednek el. Ez lehetővé teszi az emberi test bizonyos területeinek masszírozását.

Különböző szinteken - különböző sugárintenzitás. Tehát a nyak és lábak szintjén a sugár intenzitása puha.

A csigolya (hát, csípő, derék) szintjén - merevebb sugár.

A fúvóka fúvókái mozognak, levegőt és vizet szabadítanak nyomás alatt. Hozzájárul a test bizonyos részeinek hidromasszázsához.

Szétszedő zuhany

Előfordul, hogy le kell szednie a zuhanyzót. Mozgat, cserélje át a régi kabinet egy újat, hogy frissítse a tömítőanyagot.

Az okok sokak lehetnek.

Hogyan lehet szétszerelni a zuhanyt?

Kövesse az alábbi utasításokat:

 • Kezdetben húzza ki a villamos energiából.
 • Kapcsolja ki a forró és hideg vízcsapokat.
 • Válasszák le a rugalmas vízellátó tömlőket.
 • Válasszuk le a szifont a csatornacsatornáról.
 • Szerelje le mindent a kabinban: polcok, mosószerek, zuhanyfej, FM vevő, ha van, törülközőtartó.

Szétszereljük a zuhanykabinot

 • Aztán elkezdjük szétszerelni a fülkét. Ezt megelőzően kenje az összes kötést egy tömítőanyag-eltávolítóval.
 • Várja meg a kémiai reakció kezdetét. Aztán gyorsan, mielőtt a tömítőanyag újra megdermedne, szerelje szét az összes alkatrészt: a felső fedelet, az ajtókat, a görgős szerkezetet és az oldalfalakat.

A tömítőszerkezet mechanikusan is eltávolítható, azaz késsel vágható le. De akkor szilikon darab marad.

Benzinnel vagy oldószerrel lágyítható. Amikor lágyul, könnyen eltávolítható.

 • A fülke leszereléséhez használjon csavarhúzót vagy csavarhúzót.
 • Miután az oldalfalakat eltávolították a raklapról, menjünk a raklapra. A raklap eltávolítása egyszerű, ha lábakon áll. És ha az esztrichhez csatolták, keményen kell dolgoznod, és fel kell venni. És nem az a tény, hogy a raklap sértetlen marad. De alapvetően minden raklapot fel van szerelve a lábakon.

Most már tudod, hogyan rendezett a zuhany, milyen elemekből áll. Tudja, hogy egy zuhanykabin tetején, oldalfalakon, zuhanypanelen, felső fedélen és ajtókon áll.

A fenti utasítások alapján teheti meg, hogy a zuhanykabinot szilikon tömítéssel, csavarhúzóval vagy csavarhúzóval, szinttel, fúróval stb. Telepítse. Szükség esetén a zuhanykabinot is eltávolíthatja.

Ez is könnyen megvalósítható. Csak meg kell tennie az összes szerelési lépést fordítva.

Reméljük, hogy ez a cikk segít a telepítés bármely szakaszában vagy a zuhany lebontásában. A legfontosabb az utasítások követése, türelme és hinni magadban.

Zuhanykabin eszköz

A közelmúltban a záporok fokozatosan elkezdtek népszerűsíteni. Mielőtt vásárolna, ismernie kell a készülék zuhanyzóját. Ha ismered a készüléket a megfelelő választáshoz, nem nehéz.

Hogy van a zuhany

A zuhanyzókabin kialakítása meglehetősen egyszerű. Minden zuhanykabin tartalmaz: zuhanytálca, zuhanyfalak, felső fedél, zuhanyfej és további fúvókák. A modern zuhanyzók:

A nyitott zuhanyzó zuhanytálcából, öntöződobozból és ajtókból állhat. Az oldalsó falak ebben az esetben a fürdőszoba falai lesznek. Leggyakrabban ezek a zuhanyzók a fürdőszoba sarkában helyezhetők el. Ezért nevezik őket zuhanyzóknak.

A zuhanyzókeret eszköze

Tusoló sarok beépítése

Ha tanulmányoznod a zuhanyzókeret eszközt, akkor ne felejtsd el, hogy ebben az esetben a telepítési folyamatnak nincs nehézsége. A zuhany felszerelése a következő lépésekből áll:

 • Először készítsd el azt a helyet, ahol a zuhanyzókeret a jövőben kerül telepítésre. A fürdőszoba sarkát csempézni kell.
 • Ha tálcával ellátott zuhanykabinot választott, először a padlóra kell szerelni.
 • A legtöbb raklapnak speciális lábai lehetnek, amelyek szükség esetén beállíthatók.
 • Most csatlakoztathat egy öntöződobozt vagy egy zuhanypanelt. A zuhanypanelen minden szükséges funkció megtalálható.
 • Ezután be kell állítani a zuhanyajtókat. Az ajtók elmozdíthatók vagy nyitottak. Az ajtók gyártása során különféle anyagokat lehet használni.
Zárt zuhany típusa

Zuhanykabinok

A zárt zuhany összetettebb lehet. Tartalmaz egy zuhanytálcát, oldalfalat, ajtókat, tetőt és egy zuhanypanelt. A mai napig a zárt zuhanyzók a leggyakoribbak. A szinte minden zuhanyzó alapja keret. Gyártása alumíniumból származik, ezért súlya kicsi lesz.

Az összeszerelt változatban minden alkatrész mereven csatlakozik a kerethez. Ezután a tervezés a raklapon történik. A zuhanytálcák a következők lehetnek:

 • akril;
 • fém zománcozott acél;
 • öntöttvas;
 • cserép;
 • egy márvány morzsából.

A zuhanykabin oldalsó falai üvegből vagy polisztirolból készülhetnek. Tudjon meg többet a készülék hidromasszázs kabinjáról.

Zuhanyszerkezet

Most pontosan tudod pontosan, hogy a készülék zuhany nélkül rakott. Most itt az ideje, hogy megtanulják a zuhany felszerelését. Az utasítások tartalmazzák a zuhany felszerelésének módját. A telepítés során a következő szakértői tanácsokat is meg kell hallgatnia:

 • találjon egy tágas helyet, ahol összeszerelni fog;
 • zuhanytálca telepítése;
 • állítsa be a raklapot szinttel;
 • az oldalfalak rögzítése különleges csavarok segítségével történik;
 • a zuhanypanel csavarokkal az oldalfalakhoz van rögzítve;
 • Most a keretet a raklapra kell helyezni;
 • hátsó falakat a fürdőszobai falakhoz tömítőanyaggal kell rögzíteni;
 • Most elkezdheti telepíteni a tetőt;
 • a zuhanyzó tetője csavarokkal rögzíthető;
 • Az utolsó lépés magában foglalja az ajtók beszerelését a zuhanyozáshoz.

A török ​​vagy finn zuhanytálca gőzgenerátort vagy trópusi zuhanyt is tartalmazhat.

Egyes modellekben gőzfejlesztő lehet.

A gőzfejlesztő egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi az optimális hőmérséklet biztosítását a zuhany alatt. A hőmérséklet-emelkedés a szükséges szintig a gőzfejlesztő leáll. Egyes zuhanyzók modelljei is tartalmazhatnak egy nem megfelelő nyomású gőzfejlesztőt.

A zuhanyzás villanyhoz való csatlakoztatása a legjobb, ha valódi szakembereket bízol meg, akik képesek kezelni az ilyen problémákat. Néhány modellnek is különleges játékosai lehetnek a formatervezési formájukban. Ha a zuhanyzópultot elektromos áramhoz csatlakoztatja, ne felejtse el, hogy erre külön kábelezés szükséges.

Hogy van a zuhany

Most már tudod, hogyan rendezett a zuhany, ezért érdemes megérteni működésének alapelveit. A zuhanykabin működésének biztosításához meleg és hideg vizet kell biztosítani. Meleg és hideg víz, csatlakozni kell a keverőhöz. Ha nem tudja, hogyan oldja meg ezt a problémát, akkor jobb, ha szakemberekre bízza. Zuhany csaptelepek lehetnek:

 1. Egykar vagy egy ventilátor.
 2. Termosztatikus vagy kétszelepes.
Egykaros keverő
 • Egykaros típusú zuhanycsaptelep a legalkalmasabb. A kialakításban van egy szellőztető, amelyen keresztül jelentősen megtakaríthatja a vizet.
 • A kétszelepes keverő klasszikusnak számít. Egy ilyen keverőnek köszönhetően csodálatos lehetőséget kaphat arra, hogy gyorsan beállítsa a kívánt vízhőmérsékletet.
Kétkaros keverő

A vizet egy csatorna üríti le, amelyet rendszerint a serpenyő alatt helyeznek el.

Fontos tudni! Miután összekapcsolta a zuhanyt a csatornába, ellenőrizze annak megbízhatóságát. Helyezze a papírt a lefolyó alá, és ha az első fürdés után szárazon marad, akkor azt mondhatjuk, hogy a lefolyót tényleg helyesen készítették el.

Most itt az ideje, hogy megnézzük a zuhanyfej eszközt. Ha a zuhanyfejben különféle méretű lyukak széles választéka van, akkor ez azt jelenti, hogy a munkáját többféle módon is elvégezheti. Leggyakrabban az üzemmódok a forgókar segítségével válthatók be. A modern zuhanyfejek akár 20 lyukra is képesek, amelyeket különböző módokra terveztek. A modern technológiának köszönhetően néhány öntöződoboz is szűrhet vizet.

A modern öntözés sok lyuk lehet

Ezután az öntöződoboz a tömlőhöz csatlakozik. A zuhanycsövek különböző hosszúságúak lehetnek:

A legnépszerűbb méret, amit sok ember választ, az 1,6 méteres tömlő. A tömlők különféle anyagokból készülhetnek. Néha a gumit különböző nylon filamentumokkal vagy fémfóliával erősíthetjük meg.

Egyes készülékek lehetnek hidromasszázs funkció is. Munkája a speciális fúvókáknak köszönhető. Ezek 2-8 évesek lehetnek.

A hidromasszázs hidraulikus fúvókák lehetnek hidromasszázs:

 1. Whirlpool. Ezek a fúvókák nyomott vizet biztosítanak.
 2. Aero masszázs. Ők szolgálják a levegőt, ami vízbe engedve buborékok keletkeznek.
 3. Kombinált. Összevonják az összes funkciót.

A személy egész testének masszírozásához a fúvókák a zuhanyzó teljes felületén helyezhetők el.

A fúvókák száma eltérhet

A különböző szinteken a sugár intenzitása változatos lehet. A nyak szintjén az intenzitás lágy lesz. A lába közelében a jet elég erős és kemény lesz. Most már pontosan tudja, hogy a készülék milyen a zuhanyzóban. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.

A készülék zuhany: felszerelés, telepítés, telepítés

A zuhanykabinok, a vízvezeték tárgyaként, a közelmúltban megjelentek a hazai piacon - körülbelül tizenöt évvel ezelőtt. Kedveltségüket praktikusságuk és széles funkcionalitásuk miatt szerezte meg. A VannaDecor.ru ma bemutatja a zuhanykabin telepítésének jellemzőit, valamint hasznos tippeket ad a vásárláshoz.

Először is, hogy nagyon jó minőségű és szükséges dolgot vásároljon, figyelmet kell fordítania alakjára és méretére. Fontos továbbá a futóépítés során, hogy átgondolja és lefedje a kabinpalettát. Másodszor, a szelepek keretének erősnek és tartósnak kell lennie. És ami a legfontosabb, ne lusta magával vinni a boltba egy fürdőszobai tervet. Így egyértelműbb lesz, és az értékesítési asszisztens hamar meg fogja érteni, mire van szüksége.

A zuhanykabin teljes készlete

A kabin kézi huzalozású telepítése mindenki számára mindenesetre elég, elég csak ahhoz, hogy tanulmányozza a szerkezetét. A zuhanykabin minden modellje a következő elemeket tartalmazza:

 • raklap;
 • fal;
 • Felső fedél (zárt zuhannyal);
 • panel;

Van egy öntöződoboz a zuhanylemezen, és ha a fülke több funkcióval rendelkezik, akkor további fúvókákat. A zuhanyzó kabinjai nyitottak és zártak. Nyitott típusú kabinok tartalmaznak egy raklapot, egy öntöződobozt és ajtókat.

Ebben az esetben az oldalfalakat a fürdő falai cserélik.

Helyük a fürdőszoba sarka. Ezért a név - a zuhanyzók sarkai.

Zárt zuhanytartó

A beltéri zuhanytálcák egy összetettebb eszköz. Berendezéseik olyan részekből állnak, mint:

A zárt kabinok népszerűbbek, mint a nyitott kabinok, ezért a tartományuk sokkal szélesebb. A zárt zuhany középpontjában egy alumínium keret található. A többi részlet hozzá van rendelve: a falak, a tető és az ajtók. Biztonságos rögzítés után a kész szerkezetet a raklapra kell helyezni. Gyakran készülnek a zuhanytálcák, felszereléssel kiegészítve.

A telepítés megkezdése előtt a VannaDecor.ru bizonyos paraméterek ellenőrzését javasolja:

 • A kabinfalak dokkolásának szintjének 90 fokosnak kell lennie;
 • A raklap széle szorosan érintkezik a falakkal;
 • A csatorna átmérőjének meg kell egyeznie a leeresztő tartállyal.

A serpenyő alján kívánatos azonnal csatlakozni a csatornához.

A nagyobb kényelem érdekében a kültéri acélból készült zuhanytálca szigetelőanyaggal ragasztható.

A telepítés alapjai

A zuhanyzó sarok önálló felszerelése és felszerelése nem igényel sok időt és energiát öntől. Először is, egyértelműen meg kell határoznia a helyét, és csak akkor kezdheti el a telepítési munkát. A kiváló minőségű szerelési munkák előfeltétele a kiválasztott területnek a burkolólapokkal való szembenézése.

A raklap, ha a modell sarokban van, a padlón van. A horizont beállítása lehetővé teszi a lábak szintjét a raklap alján. A lábak hiányát sikeresen helyettesíti a cement-esztrich vagy a tégla falazata. Ezután a raklap a csatornahálózatba kerül.

Miután a zuhanyfej vagy a panel fel van szerelve, az ajtók lógtak. A zuhanyzókonyhákban lévő ajtók csúsznak és azok, amelyek kívülről nyitottak. A zuhanyok ajtóanyagát rendszerint edzett üveg vagy polisztirol képviseli.

Paletta - a zuhany legfontosabb eleme

A zuhanytálcák négy típusból állnak:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • A félkör alakú;
 • Ötszögű.

VannaDecor.ru egy kis fürdőszobába ajánljuk, hogy vásároljon félkör alakú serpenyőt. Az ilyen zuhanytálca a sarokban helyezhető el, miközben a szabad helyet megtakarítja. A raklapok magassága három-tíz centiméter. A kabin magasságának kiszámításánál figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a szifon (lefolyó) felszerelése után a raklap tíz-húsz centiméterrel emelkedhet.

Kétféle raklap van:

 • önhordó;
 • A padlóra vagy speciális lábakra szerelt.

A zárt zuhanytálca raklapja különböző típusú anyagokból készül, többek között:

A raklap anyagán elsősorban a zuhanyzás folyamatának minősége függ. A legolcsóbb és egyidejűleg nagyon megalapozottságú, úgynevezett öntöttvas paletták, amelyek zománcozott bevonattal vannak bevonva. Lehetőség van arra, hogy az acél raklapot a gazdaság alternatívájaként mutassák be, de számos jelentős hátránya van:

 • Túlzott zaj;
 • Folyamatosan hideg felület;
 • Nem stabil bevonat.

Bizonyos modelleknél azonban gyakran alkalmaznak egy másik bevonatot, amely meghosszabbíthatja a raklap élettartamát. Az ilyen kabinok zaját gumit hangelnyelő párnákkal távolítjuk el.

A mai napig a legnépszerűbbek a kerámiák, öntött anyagok, akril raklapok. A zuhanyzás biztonságának növelése érdekében a csúszásmentes bevonattal ellátott raklapok segítenek.

Zuhanyszerkezet

A zuhanyzó összeszerelésének folyamata külön-külön történik, tágas területen. Ha nincs vágy arra, hogy több pénzt és időt töltsön a raklap felszerelésére, akkor jobb, ha az önhordó raklapon marad. A telepítéshez egy szilikon gittből álló cső szükséges. Ugyanakkor az építőanyagok felhasználásának szükségessége önmagában eltűnik, és a raklap felülete sértetlen marad.

A raklap felszerelésével és szintjének beállításával az oldalfalakkal dolgozhat. Minden oldalfal rögzítőelemét több csavarral (legalább kettővel) kell végrehajtani. A zuhanypanel falra történő rögzítésének folyamatában csavarokat használnak.

Ezután a keret a raklapra kerül, és a kabin hátsó falai szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve a fürdőszobai falakkal. A végső szakasz a tető és az ajtók felszerelése, amely csavarokkal vagy csavarokkal történik.

Zuhanykabin kiválasztása és felszerelése (videó)

További jellemzők

A zuhanyok fajtái ma hatalmas mennyiségben vannak. Kabinok finn, török ​​fürdővel, trópusi zuhanyzóval vagy jakuzzival. Az ilyen típusú kabinok gőzgenerátorokkal és ventilátorokkal vannak felszerelve. Gőzgenerátorok szükségesek a szaunában az optimális hőmérséklet mellett. Ha meghaladja a beállított szintet, a gőzfejlesztők automatikusan kikapcsolnak.

A bonyolult rendszernek köszönhetően a zuhanykabin nem túlmelegszik. Ugyanakkor számos gőzfejlesztő modell szerepet játszik egy tisztább, különösen a nemkívánatos mészhalmokból.

A szurkolók szerepe a zuhanyzóban a forró füstök egyenletes eloszlásán alapul, a teljes helyszínen. Ezenkívül a ventilátor a vízkezelés végén eltávolítja az összegyűlt gőzt a zuhany alatt.