Legfontosabb > Fürdő

Menetjárat a padló alatt a csempe alatt: hogyan kell megfelelően telepíteni a saját kezét

A modern ember zuhanykabinja lehetőséget kínál arra, hogy gyorsan felfrissüljön a dolgok között, felkelni a kora reggel, vagy épp ellenkezőleg, lefekvés előtt lefeküdni. Magánház építésénél vagy egy városi lakás felújításánál önállóan telepítheti a kényelmes, oldal nélküli oldali zuhanyzót, amely kényelmes kialakításának köszönhetően ismét divatba jön. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsünk el egy nagyon fontos elemet - egy létrát a padló alá a padló alatt, ami a felhasznált víz összegyűjtésére és eltávolítására szolgál. Tekintse meg a létrák telepítésének feltételeit és árnyalatait.

Mi a "létra" és mi az?

A padlóleválasztás a padlóburkolatokban álcázott egészségügyi berendezésekre vonatkozik. Valójában ez vízelvezető padló alá szerelt egyszerű konstrukció.

A szennyvízkommunikáció egyszerű megjelenésű elemének fő célja a szennyvíz elvezetése a fő vízelvezető csomagtérbe - egy felemelő, de számos ugyanilyen fontos funkció van:

 • az eltömődések megakadályozása a nagy szennyező részecskék által használt víz szűrésével időszakos tisztítás lehetőségével;
 • tömített kapcsolatot biztosít a padlóburkolattal;
 • a kellemetlen szennyvízszagtól való védelem.

Az anyag, amelyből a vízelvezető berendezés összes alkotóeleme készült, korróziógátlónak kell lennie, így a leeresztő cső műanyagból vagy rozsdamentes fémrészből áll össze, néha kombinált kivitelben.

Külső formában a létra lehet ovális, kerek, négyszögletes vagy négyzet alakú. Szerkezetileg ezek lineáris, pontszerű és közeli falú eszközök. A pont létrát bárhol elhelyezhetjük a helyiségben. Lineáris és falas létrákat használnak a szélein és főleg a sarkok a szobában.

A létrák alakját és méretét számos gyártó képviseli. A legegyszerűbb megbízható modellektől az összetett mintákig, a vágás és a visszafolyásmentes száraz és nedves szelepek kaszkádjával. A kényelem érdekében néhány szabványt fejlesztettek ki a termék magasságára, amelyet a padlóburkolat vastagságától függően választanak ki.

Nagyon fontos a termék magassága - ez általában egyenlő a padló emelésével

A terméknek tartósnak, kopásállónak kell lennie, ne sértse meg a padlóburkolat integritását.

Napjainkban a gyártók változó magasságú létrákat állítanak elő, ami nagyban megkönnyíti a termék telepítését.

Az otthoni zuhany egyik legjobb megoldása egy műanyag létra, rozsdamentes acél rácskal, száraz csavarral és vízzárral, oldallal vagy közvetlen kioldással.

Külsőleg a létra hasonlít egy, a rögzítő karimával ellátott tölcsérre, a másik oldalon. A problémák egyszeri vagy átmenőek (abban az esetben, ha több eszköz csatlakozik ugyanazon a csőhöz a zuhanycsészében).

Mindegyik kimenet vége a csővezetékhez való csatlakozással történik. A ház belsejében egy szűrőhálóval ellátott áteresztő szifon van rögzítve, amely hidraulikus zár, amely megakadályozza az eltömődést és a szagokat. A csapdák eltérő szerkezetűek.

A létrák kiválasztásánál ügyeljünk a nyílások méreteire - meg kell felelniük a csövek bemeneti nyílásainak átmérőjével. Jobb, ha mindent megvásárol a készletben, és a megbízhatóság érdekében próbatestet készítesz.

Ne felejtsd el a csatlakozókat és a rögzítőket, minden részletnek sértetlennek kell lennie repedések és zsetonok nélkül.

A létra kombinált felépítése lehetővé teszi, hogy szükség esetén eltávolítsa a felsőt és cserélje ki őket újakkal, valamint javítsa a javításokat az eltömődés során

Az integrált vízelvezető zuhany előnyei

A vízelvezető tálcák és létrák változatosságát magyarázza az a tény, hogy szükség van olyan zuhanykabinokra - amelyek nem vásároltak, amelyek egyetlen összetett szerkezetet képviselnek, de álló, tálcás és komplex elektronikus "töltelék" nélkül.

A vezetőfülke egyszerű és kényelmes: zuhanyzóval ellátott bár, simán nyitható műanyag rekeszes ajtók, csúszásmentes padlóburkolat kerámia burkolattal. Ilyen hely a vízkezelésre, önállóan szervezhető, a padló és a falak csempével és megfelelően összekötő kommunikációval.

Még korlátozó határok és szegélyek nélkül sem folyik víz a kabinból, ha a padló megfelelően van felszerelve - enyhe lejtéssel, amely lehetővé teszi a víz áramlását a vízelvezető eszközbe

Miért választják a tágas fürdőszobák és a szekrényes fürdőszobák tulajdonosai ezt a zuhanykabin-választást? Számos előnye van:

 • különböző méretek és konfigurációk;
 • a nem szabványos helyiségekben való szállás lehetőségét;
 • egyedülálló dizájn létrehozása;
 • az egyszerű gondozás és a rendszeres tisztítás;
 • kényelmesen használják a zuhanyokat az idősek.

Az egyik technikai előny a vészkiürítés jelenléte. A vis maior (balesetek a vízellátó rendszerben az ő lakásában vagy a szomszédok felett), a víz menekülni egy létrán beágyazott a kerámia csempe a padló.

Lépésről lépésre telepítési útmutató

A vízelvezető híd az első szakaszban, a csövek behelyezésénél, egy esztrichelemmel és egy vízszigetelő réteggel van felszerelve. A kommunikációval együtt készítse el a padlót, amelynek szelet egy réteges torta. A pite számos változata létezik, az ábrán az egyiket mutatjuk be.

A csatorna átmegy a habosított polisztirol hőszigetelő rétegén, ezért a létrák "rögzítik" az esztrich és a vízszigetelés két rétegét, és a felső díszítőperem egy kerámia csempe

1. szakasz: Anyag és eszközök előkészítése

Ne felejtsük el, hogy a létra felépítése párhuzamosan történik egy összetett vízálló padlózat építésével, így az eszközöket úgy választják ki, hogy szükség van egy adott réteg eszközére.

Például az esztrich elhelyezéséhez tartályokat kell készíteni a megoldás előkészítéséhez, kézi szerszámot az alkalmazáshoz és a kiegyenlítéshez (trowelek, szintek, trowelek). Bármelyik szakaszban hasznos lehet egy jelölőanyag - egy szalagmérő, egy marker, egy lézeres szint, egy építő kés.

A végső szakaszban - kerámia burkolólapok készítéséhez - egy vödörre és egy fúvókára van szükség a ragasztó oldat készítéséhez, a spatulák készítéséhez, a kiegyenlítés szabályához, a csempe vágóhoz és a kapcsokhoz

Szükséged lesz egy másik anyagra is, amelynek összege közvetlenül függ a padló felületétől (általában kicsi):

 • expandált polisztirol lemez hőszigeteléshez (5 cm vastag);
 • száraz cement-homok keverék síró eszköz (1m² - 5 kg);
 • vízszigetelő membrán, masztix (1m² - 3 kg), szalag (10 cm);
 • műanyag csövek, létrák kötőelemekkel és csatlakozókkal;
 • csempe ragasztó (1m² - 5 kg);
 • kerámia csempe csúszásgátló bevonattal;
 • habarcs, tömítőanyag.

Különös figyelmet kell fordítani a leeresztő létrák megválasztására: a szabványos modellek egyszerűen ellenállnak a tonnánkénti tömegnek és zökkenőmentesen működnek a + 80º

2. lépcső: A létradiagram összeszerelése

Javításra van szükség a régi épületek házaiban, ahol a fürdőszobák már csempézettek. Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobában zuhanytálcát telepít, akkor távolítsa el a régi fedelet, majd rendezze el az új készüléket, de beépített leeresztő kommunikációval. A leszereléshez kalapácsfúró, véső, kalapács szükséges.

A szemétgyűjtés után egy betonpohár és egy csatorna található, amely a kádból, a mosdókból és a WC-tálból gyűjt lefolyókat. Ha ez a régi minta öntöttvas termék, akkor jobb, ha egy új műanyag csővel azonnal felcserélhető, amelybe a létráról szerelt cső behelyezhető.

Belső építési munkákhoz 40 mm-től 50 mm-ig terjedő átmérőjű szürke színű vízvezetékcsövek vannak beépítve.

A falak és a sarkok csatlakozását gondosan kezelni kell vízszigetelő masszával, ezt az eljárást előnyösen minden egymást követő réteg után végezzük. Ez megakadályozza a víz behatolását az alsó rétegekbe és a magas páratartalom kellemetlen hatásai a helyiségben - a gombák és a penészgomba.

A szaniter felszerelések gyártói már figyeltek arra, hogy a felhasznált víz összegyűjtése a zuhanyzóban történik, és késztermékeket gyártanak a létra kialakításához.

A zuhanyrács késztermékében különböző vastagságúak, amelyek fokozatosan csökkennek a lefolyó lyuk felé közeledve, biztosítva a felület lejtését

3. szakasz: A leeresztő nyílás felszerelése

Annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a létrát, számításokra lesz szükség. Megtaláljuk az elágazó cső csatlakozásának helyét a csatornacsatornába, és ettől egyenes vonalat végzünk a vízelvezető berendezés telepítési pontjához. Nem lesz szakszerű, ha lyuk a szélén vagy a cserép közepén helyezkedik el.

Egyes díszítő elemek megfelelnek a kis kerámia elemek méretének - ebben az esetben a karimát egy csempe helyett helyezzük el. Ha a kerámia négyzetek vagy téglalapok nagyok, akkor szerelje fel a létrát két-négy elem csomópontján.

A keskeny, hosszú dekoratív rácsokat tálcáknak nevezik. Leggyakrabban falra vagy műanyag kerítés mentén helyezkednek el, ellentétben a négyzet alakú tárggyal, amely a fülke közepén helyezkedik el

A létra eltávolítását a csatornába vágják, az ízületeket szilikon tömítőanyaggal kezelik. Ha a konyhából, fürdõbõl vagy mosógépbõl egy leeresztõcsövet kell csatlakoztatni a szokásos modell helyett, használjon két kimeneti áramlást.

Ugyanabban a szakaszban, a további hőszigeteléshez granulált vagy extrudált polisztirol habot helyezünk a padlóra, gondosan kivágva a kontúrt minden csatornarendszer számára.

Ha nincs szükség szigetelésrétegre, akkor homok cementcementet készítünk, majd a cementrétegben a kommunikáció műanyag elemeit felragasztjuk.

4. szakasz: Tie down device

Dörzsölje homok- és cementhabarcsot, majd 35-40 mm vastag réteggel polisztirol habra fektesse. A falak mentén műanyag gerendákat lehet elhelyezni, amelyek később, amikor az esztrich érlelődik, az expanziós ízületek szerepe lesz. De a legjobb anyag a fal mentén lesz egy zsalu szalag, két változatban kapható: öntapadó és egyszerű.

Egyrétegű és kétrétegű esztrichek esetében a megfelelő szalagszélesség 100 mm. Az előregyártott szerkezetekhez pedig 150 mm-es szélességű szalagot kell használni

A damper szalagokat alacsony hővezető képesség, megnövekedett vízállóság, ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak és a tartósságnak. Miután megoldotta a problémát a padló és a fal összekötésével, előrenyomul a betonszerkezet a vízelvezető nyílás oldalának billentésére szolgáló eszközzel.

Az egyik legfontosabb körülmény a padló felé nézve egy lejtő a leeresztő nyílás irányában. Ha a középpontban van, akkor a nyakkendő minden széle kb. 5 mm-t kell felemelni.

A cementet úgy kell elhelyezni, hogy teljesen lefedje a lefolyóeszközt, kivéve a karima körét. Annak érdekében, hogy a felület jobban egyenletes legyen, a szabályt alkalmazzuk - egy olyan eszköz, amely egy nagy vonalzóhoz hasonlít.

A nyakkendő felett csak a létra felső részét kell látni - a szifoncsúcsot és a díszítő rácsot, amely a kerámia lapokkal párhuzamos lesz

Ajánlások a lejtő felszereléséhez - 1cm 1m alapterületenként. Ha a létra a fal mentén helyezkedik el, a meredekség egy irányban halad - az áramlás helyére.

5. szakasz: Padlóburkolat

3-4 napig várjuk, amíg az esztrich meg nem szárad, majd helyezze el a vízszigetelő réteget. Először a membrán nagy darabját (isoplast) vágjuk egy középső lyukkal, helyezzük a karima alá a külső felület felé, és rögzítsük a körkörös csavarokkal.

Ezenkívül vízálló a sarkok, az ízületek és a zuhanyzó kabin teljes területe. Az anyagot melegítéssel hevítjük, ennek eredményeképpen kritikus helyeken sűrű, megbízható membránréteget kapunk.

A vízszigetelő anyagok helyett bitumenes polimer vagy bitumenes gumi bevonatot használhat - "Elastomiks", "Elastopaz", "Technoprok". A primer ("Ceresite") kezelés után kerül alkalmazásra, 2-3 cm-es réteget alkalmazva a padlóra és a falakra a kerület mentén

A felső részét - a létraszerkezet dekoratív rácsával ellátott szifont rögzítjük anélkül, hogy megfeledkeznénk egy gumitömítő gyűrűről. A rácsot később el lehet távolítani, hogy elérje a rámpa belsejét.

Az eredménynek vastag, vízálló rétegnek kell lennie, amelyet egy másik esztrichrétegnek kell öntenie. Ha a leeresztőnyílás a középpontban van, a sarkoknál az átlói mentén rendezzük el az útmutatókat úgy, hogy az alsó sarok közeledik a rámpa felé, és a kész háromszög homok-cement keverékkel van feltöltve.

A rácsos burkolat idején egy vízszigeteléssel, úgyhogy a cement nem jut be a szifonba. A lefektetett keveréket kissé billentse a közép felé.

Időről időre a keményedő cementet megnedvesítik és egy gerincvel simítják. Eltávolítjuk a fából készült vezetőket, lezárjuk a hornyokat cementtel, és a műanyag vagy polipropilén anyagokat az esztrichbe lehet hagyni, hogy később a tágulási ízületek

6. szakasz: Kerámia burkolólapok elhelyezése

A padlófelület vonzóbbnak tűnik, ha elkezdenünk kerámia burkolatot elhelyezni a rámpától a falig. Szükség esetén óvatosan körbevágni kell a lefolyó lyuk körül elhelyezkedő elemeket. Különösen nehéz a rámpa kialakítása, ha külső része kerek. Megfelelő számításokkal a fal közelében lévő csempe nem kell vágni.

A városi lakásokban zuhanyzópult kialakításakor a csatornahálózat magasságára kell összpontosítani. Ha magasra vannak helyezve, akkor a létrának a készüléket fel kell emelnie, ami egyfajta dobogó

A kerámiákat a szokásos módon szerelik fel: egy ragasztóréteget helyeznek a cement felületére, spatulával egyenlítik ki és a burkolólapokat felváltva helyezzük el. Egy nap után, amikor a ragasztó megszárad, megteheti a habarcsot, de csak vízálló simítót használjon.

A habarcscsatlakozások szélessége - legfeljebb 3 mm. Ha a telepítési technika nem sérül, akkor a leeresztő rács ugyanolyan szinten lesz, mint a helyezett csempe.

A különböző méretű padlóburkoló lapok sokféle típusát kínálják, de néha érdemes olyan mozaikot választani, amely epoxi alapú keveréket használ

A mozaik telepítésével kapcsolatos videó utasítás segít a munka gyors és helyes elvégzésében:

A leeresztő tálca felszerelése?

Kerek vagy négyszögletes létra helyett gyakran tálcát használnak - egy hosszúkás, keskeny vízelvezető eszközt. Telepítéséhez figyelmet és egyértelmű utasításokat kell követni. A nyomtatott kísérő dokumentumok mellett a gyártó cégek olyan videókat készítettek, amelyek a szerkesztés minden szakaszát könnyen elérhető formában mutatják be. Az egyik példát mutatjuk be - az AlcaPlast tálca videó telepítési utasításai:

Hogyan készítsünk egy létrát a padló alatt a padló alá a zuhany alatt: egy útmutató az építéshez és a telepítéshez

Az önellátó higiéniai helyiségek az országban, a házban, a lakásban gyakran nem pénzt takarítanak meg, hanem a személyes igények helyreállítását. Ezért gyakran nem készen állnak javaslatokra, hanem egy létrát teszünk a padló alá a padló alá, és egy egyedi zuhanyzópultot építünk. A tökéletes eredmény elérése érdekében nem mindannyian tudjuk, hogyan történik ez a munka. Elfogadja?

Megosztjuk Önnel a zuhanykészülék valamennyi finomságát és árnyalatát a szokásos raklap és standard minták nélkül. Megmondjuk Önt az egészségügyi csatornák típusairól, az általuk választott iránymutatásokról és az ötlet megvalósításához szükséges anyagokról.

Az általunk benyújtott cikkben megtalálhatóak az önálló mesterek és az ügyfelek kérdéseire adott válaszok. Részletesen leírja a kézzel készített szerkezetek lelke folyamatát. Jelentősen megkönnyíti az információs rendszerek, fotók és videokollekció ismeretét.

A létrák típusai, azok jellemzői és különbségei

Az ilyen típusú lefolyóeszközök különböznek a külső megjelenésben, belső szerkezetben és magasságban. A díszítő rácsok az egyetlen látható rész, és természetesen először is alakjukat értékeljük, kör alakúak és oválisak, négyszögletesek és téglalap alakúak lehetnek, háromszög vagy hosszú tálca formájában.

A létrák rácsai különböző anyagokból készültek. A legtartósabb, minőségi és megfizethető - rozsdamentes acélból készült. Használt edzett üveg, króm, sárgaréz. Kevesebb tartós, de olcsó - műanyag. A műanyag szolgálja a megfelelő időt, de összehasonlítva ugyanabból a rozsdamentes acélból, túl gyenge lesz.

A rácsot általában választják, saját ízlésükre támaszkodva... De alaposabban és objektívebben meg kell vizsgálni a létrák sokféleségét, attól függően, hogy milyen típusú vízfogadó készülék van. A besorolás a következő:

 • Pont. Ezek egy kis beviteli tölcsért jelentenek, amelyet egy rács zár. Bármely helyen elhelyezhető: a közepén, a sarkok bármelyikében, közvetlenül a zuhanyzó öntöződoboz alatt stb.;
 • Lineáris. A beszívó rész egy tálca formájában van, rácskal borított analógiával. Fel vannak szerelve a fülke falán és a zuhany közepén.

A fogadott szennyvíz tekintetében a legerősebbek a lineáris létrák. Hosszúságra állíthatóak, kapacitásuk könnyen kiszámítható a vízáramlásnak megfelelően. Elengedhetetlen a zuhanyzóban, ahol ugyanakkor több embert is mosakodnak, és modern "öntöződobozokat" használnak a "trópusi eső" stílusában.

A zuhanyzókészletben a következő fő elemek szerepelnek:

 • test (műanyag, acél, öntöttvas);
 • eltávolítható dekoratív rács (elülső panel) és egy szitán haj és egyéb törmelék fogására - mindkét rész a létra testén tetején áll;
 • vízbevezető tölcsér tömítő elemekkel (vízszigetelő membrán és acél szorítóperem a rögzítéshez);
 • szifon;
 • az alján levő elvezető cső, amelyen keresztül a víz bejut a csatornába.

Most arról az anyagról, amelyről a létrát készítik. Az öntöttvas kizárólag ipari létesítményekben, nyilvános medencékben, szaunákban van felszerelve. Hátrányok: nehéz telepítés nehéz súly miatt. Előnyök: tartósság, megnövelt áteresztőképesség. A rozsdamentes acél olyan anyag, amely megfelel a szigorú egészségügyi és higiéniai előírásoknak megfelelő szobáknak (kórházak, óvodák, étkezdék). Az acéltermékek könnyen tisztíthatók és rendben tarthatók.

Otthon lehetséges a műanyag kihasználása, az anyagválasztás nem annyira fontos, bár természetesen a rozsdamentes acél előnyös. Korrózióálló, tartós, megbízható.

És végül figyelembe vesszük, amikor egy létrát választunk a magasságának, amely 55-180 mm között változik. Attól függ, hogy mennyit kell emelni a padlószintet. Nem szabad arra törekedned, hogy minimalizáld ezt a tulajdonságot, mivel a magas létráknak jobb áteresztőképességük van.

Az iparág állítható magasságú modellekkel állítható elő, amelyek könnyen beállíthatók az esztrich meglévő vastagságához. A modern lefolyócsatorna-modellek a +80-85 ° C-ig terjedő vízhőmérsékletre tervezettek, a rácsok akár 300 kilogramm vagy annál nagyobb súlyúak is.

A készülék szifon és kimeneti cső

A szifon célja - a kellemetlen szagok behatolásának megakadályozása a csatornacsövekből a fürdőszobában. Ezt a funkciót a szifonba helyezett hidraulikus zárral hajtja végre. De ha nem használja rendszeresen a zuhanyt, a lefolyó fokozatosan megszárad, és a szagok szivárognak.

Ebben az esetben a vízelvezető rendszert nemcsak hidraulikus, hanem "száraz" kapuval kell felszerelni. Megbízhatósága sokszor növekszik, mivel a létra több csillapítóval is rendelkezik, "száraz" kapuval, amely a saját súlya alatt zárolja a lefolyót. A csappantyúk folyóvízzel áramlik ki, majd újra bezárják.

A nem lakóhelyű hideg helyiségekben a létrákat mechanikus zárszerkezettel kell felszerelni, amely nem fagy meg hidegen, és speciális vízelvezető gyűrűvel rendelkezik. Ha a vízszigetelés szakad, a víz visszatér a csatornába a gyűrűben lévő lyukakon keresztül.

A lefolyócsövek szintén különböznek a szennyvízcsatorna keresztmetszetében, amelyhez csatlakoznak. Függőleges vagy vízszintes kimenettel rendelkezik. A fúvóka és a csatorna átmérőjének meg kell egyeznie egymással. Ha a függőleges leeresztő, akkor a keresztmetszet 110 mm. Ez az opció alkalmas vidéki házak és nyaralók számára, a szennyvíz ebben az esetben az aljára van kötve.

A második lehetőség, ahol a csatorna csőcsatlakozás oldalirányú (vízszintes), sokoldalúbbnak és többszintes épületben lévő apartmanoknak az egyetlen lehetséges. Ebben az esetben háztartási célra elegendő 40-50 mm átmérőjű.

A létra kiválasztásának fő kritériumai

Mivel a leeresztő létrákat a tartomány sokfélesége különbözteti meg, célszerű felsorolni, hogy mely paraméterek és milyen sorrendben kell figyelni.

Az első lépés annak meghatározása, hogy a szennyvíz vízszintesen vagy függőlegesen irányul-e. A vízszintes kimeneti csővel rendelkező létra kisebb magassággal és akkor használatos, ha az esztrich vastagsága korlátozott. A függőleges kimenettel rendelkező készüléket csak olyan csatornahálózathoz szabad csatlakoztatni, amely elég alacsony.

A második lépés a létra kapacitásának kiválasztása. E jellemző szerint a "dugó" 0,4-2,0 l / s. Minél nagyobb a nyílás átmérője, annál nagyobb a létra kapacitása.

A harmadik lépés - válasszon a vízzár és a "száraz" kapu között. A döntés attól függ, hogy milyen gyakran használják a zuhanyzót. A vízzár azt jelenti, hogy mindig van víz a létrán, és a "száraz" redőny a kellemetlen szagok ellen véd, még akkor is, ha a vízelvezető csatorna száraz. Hasznos nem csak azokban az esetekben, ahol a zuhanyzás ritkán van benne, hanem a létrának a "meleg padlóba" történő beágyazása esetén is.

És csak a negyedik lépésnél a kör a létra megjelenéséhez - vagy inkább annak külső részéhez (leeresztő rács). Fontos, hogy harmonizáljon a szoba általános kialakításával, a csempe méretével és színével.

Az ötödik lépés - végül arra gondolunk, hogy érdemes olcsóbb, szabályozatlan magassági létrát vásárolni, vagy jobb, ha fizetni akarsz egy állítható modellért. A telepítés pontossága, a telepítés műveleteinek piszkos és tiszta, nagy pontosságú csatlakozása a padlóburkolatok szintjével - ezek a magasságban állítható létrák előnyei.

Telepítési utasítások lépésekben

Ha a házat csak építik, nem merülnek fel komplikációk a zuhany leeresztéséről. A betonozott monolit padló lehetővé teszi, hogy függőleges csatornacsatornát rögzítsen. És egy magas épületben az esztrich vastagsága még vízszintes csaphoz sem elegendő, így a padlószintet 10-15 cm-rel kell emelni.

És a működtetett házakban el kell távolítanod a teljesen régi bevonatot, és tisztítsd meg a szemetet. Csupasz alapon csak egy csatornarendszer legyen. Valószínűleg öntöttvas, és hosszú élettartamú. A legjobb, ha egy ilyen csövet egy új műanyaggal cserélnek, amelybe a rámpa ágcsövét hozza.

# 1: Szerszámok és anyagok kiválasztása a munka számára

A létraszerelést vízálló padlószerkezettel egyidejűleg végezzük. Ennek alapján, és eszközöket kell készítenie. Az esztrich megmunkálásához például egy vödröt, lapátot (vagy keverőt) kell használni a habarcs, a trowelek, a spatulák és az úszó keveréséhez, hogy azt az alapra rakja és igazítsa. A meglévő padlóburkolat (ütvefúró), véső, kalapács bontásához.

Olyan eszköz lesz, mint ez:

 • mérőszalag, lézeres szint, kés, vonalzó, négyzet;
 • cserépvágók;
 • kulcsok és csavarhúzó készlet;
 • sodronyvágó;
 • fűrészgép, stb.

A szükséges anyagok listája (mennyisége az alapterülettől függ):

 • száraz DSP esztrichhez (5 kg / 1 m2);
 • habosított beton, hogy megkönnyítse az esztrich alsó réteget (a padlón lévő teher csökkentése érdekében);
 • polisztirol lemezek hőszigeteléshez (50 mm vastag);
 • vízszigetelő membrán (csillapító szalag);
 • tömítő masztix (a 3 kg / 1 m 3 eloszlás kiszámításával);
 • Izoplast;
 • csempe ragasztó (legfeljebb 5 kg / 1 m2);
 • habarcs ízületekhez, szilikon tömítőanyag.

És ami a legfontosabb: egy létra a teljes készletben (kötőelemekkel stb.), Műanyag csövek, kerámia padlólapok.

# 2: A létra eszköz alapjainak elkészítése

1. szakasz - csatorna leeresztése a csatornába. Vágja le a leeresztő csövet a szennyvízrendszerbe a szükséges lejtési szinttel (2 cm legyen méterenként), és töltse be a csatlakozókört paszta tömítéssel. Szükség esetén egyesítse a lefolyót a zuhanyzóval más csatornákkal - a konyhából, a mosógépből.

2. szakasz - a kötés magasságának kiszámítása (előjelzés). Végezze el a következő lépéseket:

 • állítsa be a szintet úgy, hogy a leeresztő cső tengelyét a csatorna felé mutassa;
 • tegye ki a létrát 1,5 cm-rel az elágazó cső felett (a tengelyre fókuszáljon);
 • mozgassa a gerendát a rácsos létra magasságába;
 • a rács vastagságát és további 1-1,5 cm-es magasságot a meredekség magasságához a normál vízáramhoz (lineáris méterenként 1 cm-rel);
 • a rácsszerkezet magasságát jelző vonaltól felfelé helyezzük a kiegészítő magasságot, és a szintező gerendát új jelre mozgatjuk.

Még mindig meg kell jegyeznünk egy ceruzával vagy jelzővel a gerenda falra vetülését - ez a magasság, amelyre a padlót fel kell emelni.

3. lépés - az alap készítése. Ebben a szakaszban egy nagyoló esztrichet készítünk:

 • tisztítsuk meg a padlót, javítsuk meg a repedéseket, javítsuk meg a károkat és szabálytalanságokat;
 • hogy 5 cm vastag polisztirolhabot fektetnek a fő esztrichbe, és az esztrich nem lehet 3 cm-nél rövidebb, 8 cm-t helyezünk el a falon a védjegytől (lásd az előző bekezdést), és új jelet kapunk - ez a durva esztrich felső éle ;
 • töltsük fel az esztrichet - a súly és a padló terhelésének csökkentése érdekében a könnyűbetonot (habbeton, kerámi beton) vagy habblokkokat rögzítjük, 3 cm-es réteggel megerősítő hálóval és cement-homok öntéssel.

A falak mentén egy zsalu szalagot hozunk létre, hogy létrehozzunk egy "lebegő" hatást és védjük az esztrichet a lehetséges repedésektől. Az esztrichet legalább 14 napig az építési kódok szerint kell szárítani, ha a felszerelt helyiségben a hőmérséklet hátterét a stabil + 20º-nál alacsonyabb hőmérsékleten kell tartani.

4. szakasz - vízszigetelő kezelés. Vízszigetelést használunk - bitumen vagy más tömítőanyag. Az átfedő falakkal az egész felületen több rétegben kell felhordani. Óvatosan fedjük le a falak sarkait és ízületeit a padlóval - a penész és a gomba legvalószínűbb terjedésével.

A rugalmas vízzáró filmet alkot. A megbízhatóság növelése érdekében az összes ízületet ragasztósított vízszigetelő anyaggal ragaszthatja, 25-30 cm magasságig ragaszthatja meg, majd más rétegben maszkolható fel. A vízszigetelést a jövőben többször meg kell ismételni, ahogy a padló rétegei nőnek.

5. szakasz - a hely kiválasztása a létra befogadására. Kísérletezzük a csempe elrendezést, és válasszunk helyet a létra felhelyezésére úgy, hogy a padló általános megjelenése esztétikailag kellemes legyen. A drain dekoratív rácsot szimmetrikusan kell elhelyezni a csempe és csempe ízületekhez képest. Jó lenne eltávolítani egy csempe és a helyén egy pontleereszt felszerelésére. Ha a csempe nagy, akkor a létrát két / három / négy elem csomópontjába helyezzük. A sarok és a lineáris létrák ajánlott szilárd burkolólapokkal kombinálni, elkerülve a felesleges vágást.

# 3: Hőszigetelés telepítése és építése

6. lépés - a létra felállítása. Összeszereljük a létra testét, rögzítjük, az alján lévő kisülőcsövet a vízelvezető csőbe helyezzük.

7. szakasz - a szigetelőréteg létrehozása. A polisztirol lemezeket darabokra vágtuk. Szigorúan állítsuk be a vágóvonalakat a meglévő csatornaösszetevők körvonalai alatt, a polisztirol habot a padlón. Hőszigetelő tulajdonságai miatt a polisztirol hab megakadályozza a hőnek a falak elhagyását.

A perem mentén egy csíkos szalagra is szükség van, de jobb kézzel vágni ugyanabból az anyagból, csak kisebb vastagsággal (3 cm). A polisztirolhabok közötti csomópontok ragasztása megakadályozza, hogy a hideg a betonból behatoljon.

# 4: Padlótisztító készülék

8. lépés - töltse fel az esztrich második rétegét és a padló lejtését. Zárja le a szigetelő erősítő hálót. Beaconokat állítunk be, hogy a lejtést a lefolyó irányába jelöljük. Különleges szabványlemezek vásárolhatók a boltban vagy fából készültek.

Ha szerencséje van a modell kiválasztásával, akkor egy létrával kiegészítve talál egy hosszúságú vastagságú vezetősíneket (ugyanazt a "jelzőtáblákat"). Ezek együttesen olyan kereteket jelentenek, amelyek megkönnyítik az esztrich kitöltését a leeresztő nyílás lejtésével.

Miután létrehoztuk a "jelzőfényt", és miután ellenőriztük az összes mérést, a cement és a homok szokásos oldatával öntöttük a padlót 3-4 rész homok és a cement első részéhez viszonyítva. Az esztrichnek teljesen el kell rejtenie a vízelvezető eszközt. Csak a karima marad nyitva. Arra törekszünk, hogy a felületet minél jobban el lehessen érni, egy lineáris méterenként 1 cm-es eltérést alakítunk ki.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a lejtőn a fal mentén elhelyezkedő létra-tálca legyen, mivel egy irányba irányul. A középpontba helyezett létradiagramhoz a padló lejtését négy oldalról kell elvégezni, ami technikailag sokkal nehezebb. Miután befejeztük a munkát, 3-4 napig szárítjuk a csatlakozót.

9. szakasz - vízszigetelő kezelés. Stele a szárított esztrich vízszigetelő alapfelületén (izoplast lap). Elvágtunk egy lyukat, húztuk rajta egy karimát, rögzítjük csavarokkal a széleken. Az Isoplast a felületre van hegesztve, hátsó oldalát fúvókával fűti. Ismét megdörzsöljük a padlózat sarkait és csuklóit a falakkal, tömítő maszkkal.

# 5: befejezése

10. szakasz - létracsomag. A létraszerkezetben egy szifont helyezünk, próbálkozunk egy dekoratív rácson, egy gumitömítőgyűrűt helyezünk alá.

11. lépés - töltse fel az esztrich harmadik réteget. Ideiglenesen távolítsa el a rácsot a rámpából és fedje le a lyukat egy vízzáró anyaggal úgy, hogy ne szennyezze a rámpa belsejét. Az utolsó nyakkendőt úgy alakítjuk, mint korábban. Ugyanakkor fenntartunk egy kis magassági magasságot, amelyen a padlószintet az utolsó lépésben fel lehet emelni csempével. Ez a szélesség megegyezik a csempe vastagságával, plusz 1-2 mm-rel (a ragasztóréteghez való tartozás).

Az utolsó szárítás a leghosszabb. Az esztrichnek érettnek kell lennie, ami átlagosan 25-28 napot vesz igénybe, de jobb, ha 43 napos teljes ciklust elvisel. Ugyanakkor meg kell tartani a közepes páratartalmat (az első napokban rendszeresen be kell nedvesíteni a felületet), +20-22 ° C hőmérsékletet, valamint védeni kell a helyiséget a piszoktól és a közvetlen napfénytől.

12. szakasz - csempézés. A rámpától a falig lefektetünk csempéket, csempe ragasztóval és szépen vágjuk őket a megfelelő helyekre. 1-2 napig száraz.

A zuhanyrúd telepítésénél végül elkészül. Még mindig meg kell törölni a csempecsuklók vízálló rágcsálókkal.

Hasznos videó a témában

A zuhanyzó létrájának belső szerkezete (pl. Létra-tálca):

A zuhanyrács létrája:

A zuhanytálcában levő lapok lejtése:

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a mosdó a padlóban praktikus és eredeti ötlet. A nyitott zuhanykabinok népszerűségét nemcsak a modern design, hanem a kényelem is magyarázza. Az egyetlen dolog, ami sokakat megráz, azzal a kockázattal jár, hogy a szomszédos szobákat és az alsóbb szinteket vízzel elárasztja. De ha a telepítést szakmailag végezzük, nincs aggodalomra okot adó ok, és nem lehet!

Tusolócsövek típusai: hogyan kell kiválasztani a megfelelő zuhanycserét

A szerzőtől

Folytatom a technikai cikkeket a "zuhanytálca" sorozatban. Az utolsó cikk a zuhany lefolyó (Készíts egy lefolyót a zuhanyzó a lakásban a saját kezével - egy szifon vagy egy lefolyó a padló lefolyó), nem illeszkednek az információ a zuhany lefolyók. Felkapok itt.

Mi a zuhanyrács?

A zuhanykabinok (létrák a zuhanyzóhoz, leeresztő létrákhoz) egy vízvezeték-szerelő eszköz, amely a lefolyó vizet összegyűjti a zuhanytálcákban (zuhanyozók) és a vizet a csatornába vezetik. Emellett a leeresztő létrák számos speciális feladatot hajtanak végre.

Amellett, hogy a víz a palettáról, vagy a paletta nélküli zuhanyról lecsökkent, a zuhany kialakítása lehetővé teszi számodra, hogy további fontos feladatokat hajtson végre:

 • Megakadályozza a szagok behatolását a csatornából a lakásba. A létraeszköz olyan vízdugót képez, amely mechanikus szelepek nélkül átfedi a szennyvízlepárlást.
 • Ellenőrzés (tisztítás) szennyvíz. A zuhanycsatorna könnyen szétszerelhető, és szükség esetén kitűnő felülvizsgálati nyílásként szolgálhat a csatornák tisztítására.
 • Vízelvezető víz szűrése. A létra kialakítása lehetővé teszi, hogy késleltesse a nagy törmeléket, és ne engedje, hogy a szennyvízcsatorna lakásába kerüljön.

Ezenkívül egyes létrák felépítéséhez további eszközök kerülnek hozzáadásra, és a létra funkcionalitása tovább bővül. Például egy visszacsapó szelepet szerelnek be a leeresztőcső kifolyócsövére, amely szennyvízelvezetés esetén megbízható szelepként szolgál a szennyvíz számára.

Tusoló létra

A zuhanyzók létráinak további elemzéséhez vegye fel a figyelmet a teljes kialakításra.

Amint a képen látható, a létra kialakítása a következőkből áll:

 • Tok (műanyag);
 • Szifon (szemétiszap esetén);
 • Bypass cső (két ilyen cső van a folyosókon);
 • A redőny a szagok levegőcsillapítója;
 • Szorító karima;
 • Drain dekoratív rács.

Fogyasztói rámpa kiválasztási lehetőségek

Ha google a "tusoló létra" lekérdezést látja, a készülék típusainak és típusainak széles skáláját fogja látni. Mit választ az ő választása?

A létra magassága. Minden tusoló létrának van egy technikai magassági paramétere, amely megmutatja, hogy a padlón mennyit kell emelni a padló alatti zuhany alatt. A képen látható, hogy a létrák magasságai eltérőek, és a választásnak a lélekprojekthez kell kapcsolódnia.

típusú létra létrák alaprajz szerint

a zuhanyzók létrája magas

A csapok száma. Általában a folyosón egy csatorna. Ez azt sugallja, hogy a zuhanycsarnokot utolsó sorban vízvezeték-szerelvényre szerelik fel. Ha ez nem így van, és a mosdó mögött lesz a mosdó, akkor válasszon egy létrát két csővezetékkel.

További eszközök. Ha alacsony az oldaluk a zuhany alatt, vagy a zuhany a padlóban van egy raklap nélkül, akkor jobb, ha egy csatorna kiválasztását egy visszacsapó szeleppel megvédi a szennyvizet a hátsó áramlástól, ha eltömődött.

Rácsos dekoráció. Az utolsó paraméter a létra kiválasztásában a rács megjelenése. Itt a választás hatalmas, de ez nem befolyásolja a létra működését. Bár érdemes megemlíteni, hogy egy nagyon finom rácsot gyakori tisztításra van szükség.

Kétféle zuhanycsatorna

Egyes eladóknak kétféle létrája van a léleknek. Ezt a szétválasztást a létra kialakítása szerint végzik el:

1. Az első nézet a normál létra. Ez elég kompakt, hordó vagy doboz formájában van. Az ilyen létra leeresztőnyílása kicsi, kerek, kevésbé négyzetes.

Standard zuhanycsaptelep

2. A létra második típusa, a zuhanytálca. Igazolja a nevét. Ez a készülék, nyilvánvaló hosszúsággal, téglalap alakú tálcával van ellátva, gyönyörű díszes borítással.

Két zuhanykád és egy zuhanytálca

A megjelenésen kívül kétféle létrát is talál:

 • Telepítési módszer (van egy keret a lábakon);
 • Magasabb emelési magasság (a szifon tálca sokkal nagyobb);
 • Átfolyás a mosogató fölött. A tálcákban sokkal magasabb.
 • Ár. A zuhany tálcák (lineáris létrák) alapvetően drágábbak (az árak alul).

A zuhanyrácsok történetéből

Nem kell gondolni, hogy a zuhanycsatorna és a tálca az emberiség új felfedezése. Valójában a létrák a közvélemény figyelmét felkeltették, és a boltokban megjelentek a lakások és házak lelkében. Korábban a létrák és a zuhanytálcák csak az úszómedencékben, fürdőkben és zuhanyzókban jelentkező nyilvános zuhanyzók említésénél voltak említve.

Nem kell gondolni. Hogy ezek a létrák feledésbe merültek. Aktívan használják nemcsak a lakásokban. Bár biztos vagyok benne, hogy a hostelekben és a kommunális apartmanokban hasonló létrák lehetnek a zuhanyzókban.

Létrák típusai zuhanyozókhoz anyagok szerint

A modern létrák fő anyaga műanyag. Meg kell azonban jegyezni, hogy más anyagokat használnak létrák gyártásához:

 • Műanyag vízvezeték;
 • Rozsdamentes acél (gyakrabban tálcák gyártásához);
 • Öntöttvas

Zsaluzat

A létrák zsaluzata nem teszi lehetővé a csatornarendszer illatát a szobába való bejutáshoz. A következő típusú szelepek léteznek:

Hidraulikus redőnyök. Csak a fűtött helyiségben dolgozzon, de meleg padló nélkül. A szagot a létrák vízének maradványai akadályozzák. Nem működik a zuhany hosszabb kihasználásával.

Megjegyzés: A piacon található létrák "száraz vízzárással" (Inoxprom üzem). Mind száraz, mind nem szárított szagokat blokkolják.

Mechanikus redőny. Fűtés nélküli zuhanyzók, valamint gyakori használatú zuhanyzók. A létrán egy csuklós kar van, amelyet le kell zárni, ha hosszú ideig nem használja.

Zárószelep (univerzális). Megemlítettem, egy visszacsapó szelep kerül a leeresztő csőre. A szaga és a szennyvíz baleset esetén.

Száraz zár. A mechanikus korlátokkal átfedő szagokat, a víz nem vesz részt a gáton. Ha a zuhany nincs használatban, a záró zárva van, és nem teszi lehetővé a szagok belépését a szobába. A zuhany használata közben a víz megnyitja a csappantyút. A szelep típusától függően a következő száraz záróelemek különböztethetők meg:

 • A membrán. A membrán a víz áthaladása alatt összezsugorodik, miután használta a zuhanyt, visszaadja az alakját.
 • Pendulum. A víz lecsapódik, az inga kinyitja a lefolyót, a víz megáll, és az inga lezárja a lefolyót.
 • Az úszó. A membrán úgy működik, mint egy úszó.

A száraz kapuval rendelkező létrákat ritka használatra kell használni. Ha naponta használja a zuhanyzót, hosszú szünetek nélkül, hidraulikus redőnnyel leállíthatja a rámpát (olcsóbb). Ha hosszabb ideig nem használja a hidraulikus redőnyet, akkor a víz a létrán elpárolog, és kellemetlen szag van a csatornából. Az ilyen létrák hosszabb ideig nem használatos rongygal vannak ellátva.

Díszítő rácsok

A létrák díszlécei:

 • Műanyagból;
 • Fémből;
 • Kerámia burkolólapok.

A rácsok megjelenése:

Telepítési módszer

Az utolsó paraméter, amely megkülönbözteti a zuhanycsatorna típusokat, a telepítés módja. Íme a következő különbségek:

 • Pontlétra. A zuhanyzóban bárhol található, a tál közelebb a közepéhez. Több sík lejtés szükséges.
 • Fal (általában tálca). A tervezés alkalmasabb a zuhany falához való közelítéshez. A teljes padló lejtése szükséges a zuhany alatt.
 • Corner. A lélek sarkában. Kúpos lejtés szükséges.
 • Beépített réselt. A falba van szerelve, egy nyílás van a falban lévő lefolyóhoz. Hatalmas vízelvezetést okoz. Lejtés és összetett telepítés szükséges.

Tájékozódva, a zuhanycsatorna tényleges árát bemutattam:

megállapítások

A vízvezetékben kevés ilyen módon történik. A létrák széles választékát a zuhanykabinok telepítése és használata határozza meg. A zuhanyzók létrák típusai elsősorban a telepítéshez és használathoz vannak kiválasztva.

 • Ha ritkán használják a zuhanyzót vagy meleg padló található a fürdőszobában, akkor válasszon egy létrát egy száraz dugóval vagy egy visszacsapó szeleppel;
 • Ha a padló alján egy zuhany vagy zuhanyzó alacsony, akkor szükséged lesz egy létracsúszásra;
 • Ha a zuhanyzó továbbfejlesztett üzemmódban működik, akkor jobb, ha egy zuhanytálcát választ (lineáris létra);
 • Ha problémái vannak a szennyvíz szintjével, akkor a létráról gondoskodnia kell egy vízelvezető szivattyúval (a következő cikkben).

Tusoló nélküli kabin a saját kezével: hogyan kell egy létrát installálni a zuhanyzóhoz, fotókhoz, videókhoz

Sokan álmodnak arról, hogy egy zuhanyzó van a fürdőszobában, ami kényelmes, stílusos és gazdaságos. Ezért, amikor a javítás megkezdődik, gyakran a tulajdonosok megszabadulnak a fürdőszobától a zuhany mellett. A fülkék nem olcsóak, de létezik egy alternatíva is -, hogy magad csináld. A hosszú távú üzemeltetés egyik fő feltétele a létra vízelvezetéshez való felszerelése. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen típusúak és hogyan kell helyesen telepíteni.

Miért kell egy létra a lélek számára?

A folyosó egy vízvezeték, amely a vízáramlást csatornacsövekbe irányítja, a csempe alatt. Ezenkívül számos fontos funkciót lát el:

 • akadályozza az elzáródások kialakulását a szűrőmechanizmusok segítségével;
 • csőszerű vagy más padlóburkolatot biztosít;
 • védelmet nyújt a szagú illat ellen.

A létrák több fajtája létezik.

Az általuk készített anyag szerint a következő típusok különböztethetők meg:

 • öntöttvas. Főleg a termelésben használatos, a tartósság és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás miatt. A nagy tömeg és a magas költségek miatt nem széles körben elterjedt a fogyasztók körében.
 • rozsdamentes acélból. Használható mind a magán-, mind az ipari épületekben. Olyan esetekben alkalmazható, amikor a helyiségekben magas egészségügyi követelményeket szabnak ki.
 • műanyagból. A lakóépületek legáltalánosabb megoldása. Az ilyen létrák fő előnyei: alacsony költség, hosszú élettartam és nagy szilárdság.

Az űrlap az alábbiak szerint kerül besorolásra:

 • négyzet alakú;
 • kerek;
 • téglalap alakú.

A vízáramlás irányának megtervezése szerint:

 • vízszintes. A víz a padlóburkolat alatt rejtett csövön keresztül közvetlenül a csatornába kerül.
 • függőleges. Egy kevésbé népszerű létrafajta. A víz először egy speciális depresszióba esik, és csak ezután vezet be a csatorna-felszállóba.

Szifon kialakítással:

 • vízzárással. A fő hátránya ennek a modellnek: ha a víz hosszú ideig nem szerepel, akkor a szennyvízszagok behatolnak a helyiségbe.
 • száraz zárral. Amellett, hogy ez a nézet vízcsappantyúval van ellátva, szintén szelepek vannak, amelyek saját súlya alá esnek, ezért állandóan zárt és nem idegen szagokat engednek ki.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy a zuhanyrács szilárd, teljes, nincs repedés és zseton.

Zuhany eszköz

Bár ezeknek a termékeknek sokféle típusa van, ezek nem különböznek az alapvető elemektől. Minden létra tartalmaz:

 1. Rács. Ez a létra-eszköz legfelső része. Csak a végleges telepítés után látható marad. Esztétikus és védő funkciója megakadályozza, hogy a nagy törmelék bejusson a csővezetékbe.
 2. Perforált fémcsésze. Ez egy további szűrő a kis tárgyak tisztításához.
 3. Gumi tömítőanyag, amelyen keresztül beállíthatja a termék beépítési magasságát.

Tipp A zuhanyrács kiválasztásánál figyelembe kell venni annak magasságát. Ez attól függ, hogy hogyan kell felemelni a padlót a fürdőszobában. Ráadásul minél magasabb ez a készülék, annál jobb a teljesítménye. A legjobb megoldás - állítható létra, amely az esztrich bármely magasságához igazítható.

Létra helye

A létesítés legfontosabb helye:

 1. A fülke közepén vagy egy kis eltéréssel az egyik sarkában. Ezzel az elrendezéssel a lejtést 4 oldalról kell biztosítani.
 2. A szoba sarkában. Ezzel a telepítéssel a lefolyó szinte észrevehetetlen. A lejtést két síkban kell elvégezni a kiválasztott szögben.
 3. A fal közelében. Ily módon a lyukasztott létrák telepítése nagy átvitelt biztosít. A padló lejtése egy szögben, a lefolyó felé halad.

A létra felhelyezése a csempézett padlóra

Tekintse meg a létrák szerelését kerámia burkolólapokra, ha az esztrich vastagsága nem elegendő a kialakításhoz:

 • Mérőszalaggal mérjük a létra elhelyezkedését. Ebben az esetben a falról való távolságnak a csempék számának többszöröse, valamint a varrások közötti távolságnak (2-3 mm) kell lennie. Ez azért szükséges, mert nem kell levágni a csempe.
 • Csatlakoztassa a csatornahálózatba a csatornacsatornát. Ugyanakkor a lejtésnek 3-5 cm-nek kell lennie 1 futó méterenként.
 • További szigetelő habarcs, sűrűség 35 kg / m3 és vastagsága 5 cm, kevés nedvességnek és nagy keménységnek kitett. A burkolólapokat beton felületre helyezzük és a fülke és a létra méreteihez igazítjuk.
 • A habréteg tetejére az első, 4-5 cm vastagságú betonfelületet öntik, és az egész síkot a perem széléig kell lefedni. Ezután az oldatot óvatosan le kell állítani. Ebben az esetben, ha nem használta a penostarol lapokat, több megoldást kell öntenie.
 • A szőrzetet 3-4 napig hagyja szárítani.
 • A beton teljes száradása után folytathatja a vízszigetelő réteg gyártását. Kezdetben minden vízszigetelő anyag peremére tömítést készítenek. A méretnek nagyobbnak kell lennie, mint a karima és egy lyuknak meg kell egyeznie a gyűrű belső átmérőjével.
 • Ezután a karima felső részét a tömítés tetejére az aljára csavarozzuk.
 • Anyag előkészítése az esztrich vízszigeteléséhez. Elvágtunk egy lyukat (nagyobbak, mint a perem átmérője), majd fedjük le az esztrich teljes felületét. Ennek eredményeképpen a vízszigetelő anyagnak olyan magasnak kell lennie a falakhoz, hogy az az esztrich következő rétegével van lefedve.
 • Ezután be lehet helyezni a belső részeit a rámpa testébe, beleértve a szifont is.
 • Most még egy beton réteget kell öntenie. Ehhez azonban egy lineáris méterenként hozzávetőlegesen 9-11 mm-es lejtést kell építeni. Ez a szög lehetővé teszi a víz áramlását bármely ponttól.
 • Töltse ki a második betonréteg-réteget. Nem szabad teljesen lefednie a szifon felületét, el kell hagynia a helyet a csempe és a ragasztó számára. A tágulási ízületek szerepe az esztrichben maradt vezetősíneket látja el. A kész felületet spatulával simítják.

Tipp Annak megakadályozására, hogy a beton megoldás a létrán belülről bejusson, zárja szalaggal.

 • Most elkezdhet kerámia burkolólapokat elhelyezni. Jobb, ha a leeresztő nyílásról a falra indul. Ez úgy történik, hogy ha le kell vágnia a csempe, a hiányos csempe jobban diszkréten néz ki a falnak. A csempe váltakozva fekszik egy cementrétegre, amelyre speciális ragasztót alkalmaznak előre.
 • Egy nap után, amikor a ragasztó teljesen száraz, a varratokat egy különleges vízálló fúga segítségével törölheti, amely illeszkedik a csempe színéhez.
 • A rámpa és a csempe csomópontja szilikon tömítőanyaggal van burkolva.
 • A folyosó testét védőrács borítja.

A zuhanytálca elengedhetetlen abban az esetben, ha tálca nélküli zuhanykabinokat szeretne felszerelni. Ez a zuhany maximalizálja a szabad helyet a fürdőszobában. Ezenkívül ez egy nagyszerű lehetőség, ha a családban vannak fogyatékosok és idős emberek, mert nem szükséges lépni a magas táblákon. És ahhoz, hogy egy ilyen zuhanyt mindegyik hatalom alá helyezzenek, elegendő gondosan megvizsgálni a telepítési módszert, és helyesen kiválasztani a létra típusát.

A készülék folyosója a padlózuhanyban

A készülék folyosója a zuhanyzóban

 • A víz elvezetésének módjai
  • Létra építése
  • A létra beépítése a zuhany padlójába
  • A létra létesítése a zuhany alatt

A fürdőszobák tervezése minden évben módosul. Több olyan technikai újítás van, amelyek különös megközelítést igényelnek a megvalósításukhoz. Például a legnépszerűbb a padló nélküli zuhanyozás, és bármilyen korlátozás. Ez az opció sokkal kisebb területet foglal el, mint egy teljes körű zuhanyzó. Az ilyen zuhanyzó olyan zuhanyfej, amely nincs rögzítve a falhoz, és összecsukható függönyökkel van kiképezve. Azon túlmenően, az előnyök mellett az ilyen megoldásnak is jelentős hátránya van, amely abból adódik, hogy a csatornarendszereket a csatornahálózathoz elvezetik.

A zuhanykemencék vízelvezetést végeznek a szennyvízcsatornában, szűrik le a csatornákat nagy törmelékről, megakadályozzák a kellemetlen szagok behatolását a fürdőszobába.

Az eszköz közvetlenül a zuhany padlójába kerüljön - sokkal összetettebb műszaki feladat, mint a víz vagy a tálca vízének elterelése.

A víz elvezetésének módjai

A zuhanyzó készülékének ábrája.

Jelenleg két módja van a víz elvezetésére közvetlenül a padlóról: létrák és csatornák. Ezek csak a vízbevitel alakjában különböznek egymástól: a létrát általában téglalap alakú rács formájában állítják be, míg a csatorna hosszúkás tálca formájában van, ahol a zuhanyzást függönyök korlátozzák. A padlón lévő létraeszköz egy vízbefecskendezési rendszer (közvetlenül a padlón található rácskal), egy szifon és egy cső, amely közvetlenül a csatornába vezet.

A zuhanyfolyosó egy bonyolult vízvezetékszerkezet, amely számos funkciót lát el:

 • a víz elvezetése a csatornarendszerbe, amely a létra fő célja;
 • a durva törmelékből származó szennyvíz szűrése, amely csatornába csapódhat;
 • a csuklózatot a padlóval lezárják;
 • vízzár, ami megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a fürdőszobába a csatornából;
 • a lefolyórendszer felülvizsgálatának lehetősége.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Létra építése

A leeresztő létrák általában korrózióálló acélból vagy tartós műanyagból készülnek (fémalapú laminátum). A létrák kialakítása biztosítja a munka tartósságát és a padló integritását. A legnagyobb terhelés, és ennek megfelelően a legnagyobb igények a külső burkolat-tölcsérre esnek, amely vízszigetelõ membránnal közvetlenül a padlóba betonul.

Fali zuhanylépcső (séma).

A létrák lehetnek egy kivezetéssel a vízelvezetéshez, vagy átjárhatóak, amikor egy meglévő lefolyóba ütköznek, vagy egy létra leereszkedhetnek több létrán. Továbbá a létrák a végrehajtás magasságában különböznek egymástól, ami alapvető tényező, mivel ez attól függ, hogy milyen minimális magasságra van szükség a fürdőszoba padlójának emeléséhez.

Mint korábban említettük, a létra vízszívó tölcsér, karimával és vízálló membránnal. A tölcsér egy szifonnal van összekötve, amely késlelteti a durva törmeléket egy speciális rácskal, és egy vízcsapda szerepét is játssza. A szifonokat a csatornába vezetik. A létrán és a szifonon található rácsok eltávolíthatók, ami lehetővé teszi a teljes rendszer tisztítását és felülvizsgálatát.

Mielőtt rámpát vásárolna egy boltban, győződjön meg róla, hogy az megfelel az Ön feltételeinek: függetlenül attól, hogy alkalmas-e egy új padló magasságára, függetlenül attól, hogy repedések és hibák vannak-e, hogy a rendszerhez tartozó hardver működik-e. Ezenkívül a létrák megvásárlásával együtt megfelelő átmérőjű csövek és csatlakozások beszerzésére is szükség van.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A létra beépítése a zuhany padlójába

A létrák telepítésekor elkerülhetetlen, hogy a padlót egy bizonyos magasságig felemeljék annak érdekében, hogy biztosítsák a szükséges lejtést a víz elvezetéséhez és a vízgyűjtő és a vízelvezető rendszer közvetlen elhelyezéséhez. A gyakorlat szerint a padló emelkedése eléri a 15 cm-t, ami azonban nem kritikus a fürdőszobában.

Az új padló kialakítása olyan rendszer, amely a következőkből áll:

A leeresztő zuhanylépcső diagramja.

 • hangszigetelés és hőszigetelés polisztirolhab (5-6 cm);
 • durva beton esztrich (3-4 cm);
 • vízszigetelő membrán, amely biztosítja az egész padlótér integritását;
 • befejező beton esztrich, amely közvetlenül a víz lefolyásához vezet (4-5 cm);
 • kerámia csempe, amely félig esztétikus megjelenést kölcsönöz a zuhanynak.

Beépítéskor a létrát a befejező beton esztrichbe kell beágyazni oly módon, hogy a zuhany teljes padlójának optimális lejtése legyen, de ne mozduljon el a kerámia burkolat felett.

A habosított polisztirol első rétegként történő alkalmazása akkor szükséges, ha a betonpálya hideg talajon helyezkedik el. Ebben az esetben szükséges a szigetelés, mivel a talaj és a forró víz közötti hőmérsékletkülönbség a beton esztrich deformációját okozza, amely repedésekkel és a teljes csatornarendszer esetleges károsodásával jár. Ha a beton alapja meleg, akkor a polisztirol szubsztrátot nem lehet készíteni, vagy vastagságát csökkenteni lehet, csak hangszigetelési hatás biztosítása érdekében. Hőszigetelőként legalább 35 kg / m 3 sűrűségű granulált polisztirolhabot használnak Ha a beton alapja nedvesítésre van hajlamos (magas a felszín alatti víz), jobb extrudált polisztirol habot készíteni.

A terhelés egyenletes elosztására a polisztirolhab felületén nagy szilárdságú esztrich szükséges, és biztosítja az egész padló szilárdságát. Az aljzat betöltéséhez egy cement-homok habarcsot 1-től 3-ig terjedő arányban töltsön be a vízbe a költségek csökkentése érdekében.

Létrák: a - közvetlen kibocsátással (műanyag), b - ferde felszabadítással (öntöttvas). 1- eltávolítható fedél; 2-szorítóanya; 3- vízszigetelés; 4- ház; 5- átfedés; 6- partíció.

A vízszigetelő membrán létrehozásához az elmúlt években nagyon népszerű volt az isoplast - töltőanyag vízszigetelő lap ásványos permetezés nélkül. Ugyanazt az anyagot általában puha tetőfedéshez használják. Műanyag, mechanikai igénybevételnek ellenálló és rugalmas ahhoz, hogy ne alakuljon ki. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy megfogja a létra karimában, biztosítva a feszességet. Ezenkívül az izoplaszt egyik fontos tulajdonsága, hogy amikor az ízületek túlmelegedése átfedi egymást, összeállnak, monolit bevonatot képeznek. A lágyított izoplaszt nagy tapadású, amely a membrán tömítésére szolgál a falakkal. A membrán élei a felhordó esztrich magasságához emelkednek, és szorosan szomszédosak a fürdő falaihoz.

A beton esztrich lezárása az útmutatók segítségével történik. Ha fából készült vezetőket használnak, akkor ezeket később el kell távolítani, mivel nedves állapotban a padló deformálódását okozhatja. Ha azonban polimer anyagokat használnak útmutatóként, akkor a betonban maradhatnak, hogy kitágulóként szolgáljanak.

A fürdőszobában padlóhoz illő csempéknek meg kell felelniük a követelményeknek. Nem szabad felvenni a vizet saját tömegének több mint 1,5% -ával, míg rendszeres cserépben ez a szám eléri a 11% -ot. A csempe felületének nem szabad olyan sima legyen, hogy a nedves padlón ne kerüljön veszély. A csempe ragasztásához speciális ragasztót kell használni, amely a padlóhoz tartós tapadást biztosít a padlónak, ami ugyanakkor nem csökken össze állandó páratartalom mellett. A csempe közötti kötéseket vízálló habarcsgal dörzsöljük.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A létra létesítése a zuhany alatt

A munka megkezdése előtt meg kell határozni az új padló minden egyes réteg vastagságát. A padló alsó pontja határozza meg maga a létra magasságát, mivel nem szabad a padló felett kinyúlni.

Telepítési séma pont zuhanyzó folyosó.

A beton esztrich vastagságának megváltoztatásával megteheti a szükséges lejtést a víz áramlására a tölcsérben. A legkisebb megengedett legfeljebb 1 cm-es lejtés minden egyes padlón. Ha a lejtés kisebb, akkor a víznek nincs ideje lemenni a lefolyóra.

A folyosót távol kell venni a falról olyan távolságra, amely a kiválasztott csempe méretének többszöröse (figyelembe véve a varratok vastagságát). Ezzel az elrendezéssel a létrának kevesebb szüksége lesz a csempék vágására, és esztétikailag a padló szilárdabb lesz. Ugyanezen okból érdemes lemondani a létráról egy kerek alakzatról, mivel szükséges köröket készíteni a cserépben.

A burkolólapokat a létráról a falakra kell helyezni. Így a számítások hibája kiegyenlített, ha a létrát a szükségesnél tovább tartja: a szélesebb varrások láthatatlanok a falak közelében. A falak és a padló sarokcsuklóit ragasztószalaggal kell ragasztani, mert olyan helyeken történik, hogy eltolódnak és feszültek, amelyek károsíthatják a padló vízszigetelését.

Amikor a csempe, meg kell figyelni a sorozatot: először feküdt a csempe a padló, majd a falak. Ez a módszer megbízhatóbb védelmet nyújt a vízzel szemben, amely behatolhat a csempe alá, és elpusztíthatja a durva betonalapot.

Mivel a rámpa mentén található grillező az egyetlen látható része az egész vízelvezető rendszernek, érdemes megőrizni az esztétikai megjelenését, és ha lehetséges, megfelel az egész szoba kialakításának és kialakításának. A modern rácsok olyan lapokkal vannak ellátva, amelyek az egész padlóhoz használják a burkolólapokat, és csak üres lyukakat vagy réseket hagynak.

A padlócsatornák felszerelése egy ijesztő feladat, amely új kényelmet biztosít a fürdőszobában.

Hogyan szereljük fel a létra létráját a padló alatt a padló alatt - a szerelési utasításokat

A fürdőszoba valószínűleg a legfontosabb helyiség a lakásban. Ezért kívánatos, hogy nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is praktikus volt. Ha ez a szoba nem nagy, és nem lehet fürödni benne, akkor a legjobb megoldás a zuhanykabin elrendezése lenne. Azonban nem mindig akarsz elrontani a raklappal. Ebben az esetben kiválaszthat egy speciális létrát. A fürdőben egy lyuk díszítése, amelyen keresztül a víz el fog menekülni. Ön képes ilyen eszköz csatlakoztatására.

Mi az eszköz, és mi a tervezése?

Ez egy nagyon egyszerű termék, amely fém vagy műanyagból készül. Használja a felhasznált vizet a zuhanyzóban. A létra kialakítása nagyon egyszerű, ugyanakkor kényelmes, tartós és olcsó.

Tehát a zuhanyra telepített létra a következő elemekből áll:

 1. A tölcsér karimával van ellátva. Ez az alkatrész veszi a lecsapolt vizet. Az alsó részen van egy kifolyócsatlakozó a fürdőszobába.
 2. Dekoratív rács. Jellemzője, hogy bármikor eltávolítható, miközben jogosult egy másik típusú terméket telepíteni. Ez az elem szükséges ahhoz, hogy a nagy törmelék ne essen a csatornarendszerbe.
 3. Szifon. Hála neki, csapdát hoznak létre a létrán belül. Ez segít megelőzni a kellemetlen szagok behatolását a fürdőszobába.

A készülék kényelmes használatra, hiszen nemcsak a közvetlen funkciókat hajtja végre, hanem kiderül, hogy nagyon egyszerűen tisztítható.

Milyen típusú létrák vannak?

Mielőtt a készüléket a fürdőszobában lévő vízelvezetőre telepítené, meg kell értened ezeknek a termékeknek a fajtáit. Meg kell jegyeznünk, hogy nemcsak a formatervezésben, hanem formában, sőt magasságban is változhatnak. Például a boltokban talál egy létrát kör alakú, téglalap alakú és négyzet alakban. Ami a tervezést illeti, megkülönböztethetünk lineáris, pont- és faltermékeket. Az első típus a fürdő szélén vagy a sarkokban használható.

A legáltalánosabbak a ponteszközök. Az a tény, hogy bárhol elhelyezhetők a zuhany alatt.

Ha úgy dönt, hogy a padlón fekszik, akkor függőleges vagy vízszintes létrát vásárolhat.

Bal vízszintes, jobb-függőleges létra a lélek számára.

De itt figyelmet kell fordítanunk a csővezeték irányára, amely illeszkedik a padlón lévő szennyvízelvezető csatornába.

Ami a vízzárat illeti, az lehet:

 • A szokásos. Jellemzője, hogy közvetlenül a szifonhoz van kialakítva. Azonban, ha a zuhany nem kapcsol be hosszú ideig, és a víz kiszárad, a kellemetlen szag visszatér a szobába.
 • Száraz. Ez a készülék a leginkább elfogadható. A száraz típusú vízszigetelésnek nagy előnye van: képes teljesen elkülöníteni a szennyvizet a helyiségtől.

A létra kiválasztásakor fontos paraméter a magassága. Ebből az értéktől függ attól, hogy fel kívánja-e emelni a padlózuhany szintjét. Ugyanakkor a magas termékmagasság jobb áteresztőképességet biztosít. A legjobb megoldás egy létra, amelyet beállíthatunk.

Hol helyesebb a készülék elhelyezése?

Drain a fürdőszobában lehet bárhol. Ezért, mielőtt kiválasztaná a létrát, el kell döntenie, hogy pontosan melyik helyre kerül. Három telepítési lehetőség van:

 1. Center. Azonban előfordulhat, hogy az egyik irányban vagy enyhe előfordulást mutat.
 2. Angle. Ennek az opciónak van előnye. Például szinte láthatatlan, a lejtés nem lehet nagy. Az SNiP két ütemben biztosítja a megvalósítását. Ez biztosítja, hogy a víz a pontos sarkához áramlik, ahol a folyosón van felszerelve.
 3. A fal közelében. Ebben az esetben a meredekséget csak egy síkban kell elvégezni. Egy ilyen eszköz jól néz ki a zuhanyzóban, jól áthalad a használt vízzel, gyakorlatilag nem zavarja.

Időről időre meg kell tennie a létra tisztítását. Ezért válassza ki a könnyű karbantartást.

A termék telepítési szabályai

A legjobb, ha ez a készülék beépítésre kerül a zuhany gyártási szakaszában. Ez azonban nem minden esetben lehetséges. Mivel javítások során gyakran szükség van egy helyiség szintjének emelésére, szem előtt kell tartani, hogy bizonyos előítéletekkel kell rendelkeznie. Ezt a munkát saját kezével teheti meg. De ismernie kell a folyamat minden részletét.

Tehát a zuhanyrácsot úgy szereljük fel, hogy felülete ne emelkedjen a padlóburkolat felett. Az SNiP a meredekség optimális magasságát biztosítja, amely négyzetméterenként 1 cm.

Ha a padló hideg talajon van, akkor további melegítést igényel. Ez segít elkerülni a beton repedését és deformálódását a hirtelen hőmérsékletváltozások miatt.

A szigeteléshez extrudált polisztirolhabot használnak, amelynek vastagsága 5 cm, sűrűsége legalább 35 kg / m3.

Az elhajlást a beton esztrich vastagságának változtatásával végezzük. Ne feledje, hogy a létra telepítésekor figyelni kell a padló esztétikai kialakítására. Vagyis a terméket el kell távolítani a falról, hogy a távolság a megszerzett burkolat mérete többszörös legyen. Ez figyelembe veszi a varratok vastagságát.

A munka sorrendje

Tehát a létrák a zuhany alatt - ez a legjobb megoldás a lefolyó kialakításához. Ön is telepítheti. Ez a folyamat a következő munkameneteket tartalmazza:

 • A létra helyének mérése. Ehhez szalag mérésre van szüksége.
 • A termék csatlakoztatása szennyvízelvezetéssel. Ez csövek segítségével történik. A lejtésüknek körülbelül 3 cm-nek kell lennie.
 • A szigetelőréteg felszerelése.
 • Betonoldat öntése. Az SNiP szerint a réteg nem haladhatja meg a 4 cm-t, vagyis a megoldásnak el kell érnie a létra karimáját. Ha a zuhanyt hőszigetelő réteg nélkül kell felszerelni, akkor ki kell tölteni a megfelelő mennyiségű betonoldatot. Ezután kell időt adni a száradásra.
 • Mivel a mosdónak a fürdőszobában vízzárónak kell lennie, szükség van egy különleges tekercs anyagának karimájára tömítésre. Átmérőjének kissé nagyobbnak kell lennie, mint a rész mérete.
 • A karima tetejét rögzítse. Egyszerűen illeszkedik a vízszigetelésre és az alsó részre rögzítve van.

Segítségével speciális vezetők alakult lejtés a padlón. Ügyeljen a vízszigetelésre, amelyet részben a falakra kell helyezni, hogy egyfajta vályú legyen.

 • Nedvesség elleni védelem. A vízszigetelő filmnek kissé meg kell haladnia a falakon.
 • A szifon felszerelése.
 • Műanyagból készült vezetősínek felszerelése. Ezek szükségesek a beton megfelelő betöltéséhez. Köszönjük, hogy beállíthatja a lefolyó lejtését.
 • Töltse ki a második beton réteget. Ne feledje, hogy ezt úgy kell megtenni, hogy az esztrich felülete kissé a szifon magassága alatt legyen. Azóta meg kell tenni a csempe.

A Reiki-ot a megoldási rétegben kell hagyni. Tágulási ízületekként szolgálnak.

 • A létra fölött elhelyezett rácsot hagyományos ragasztószalaggal lehet védeni.
 • Fektetés.
 • Interstitialis ízületek és tömítő ízületek fugázása.
 • Védőrács felszerelése.

Te magad csinálod ezt a munkát. Ha figyelembe vesszük az összes fenti árnyalatot, akkor a zuhanyzó nemcsak szép lesz, hanem praktikus is.

Anyagok Téma szerint:

A padlózat vízszigetelésének technológiája a fürdőszobában - az anyagok választásától a telepítésig

A létra létesítése egy padló alatt egy padló alá és annak felszereléséhez

Nem mindenki akar zavarba hozni egy helyet a fürdőszobában zuhanyzókkal, és nem veszi észre, hogy kihasználja az egyszerű telepítési terveket. A mentés és a gyors összeszerelés érdekében a padló alatt a padló alatti zuhanycsapágy megfelelő. Ez a készülék különbözik a sajátosságaitól, és nem igényel speciális telepítési ismereteket, így a kezdő is megbirkózik ezzel a feladattal.

Jellemző zuhanyzó létra

A zuhanycsatorna több elemből áll: egy rács, egy durva hulladékszűrő, egy lefolyó, egy vízzáró (száraz típusú), tömítőanyagok és kötőelemek. A forma alakja lehet négyszögletes, ovális, kerek négyzet. Továbbá a csempe alatt lévő eszköz állítható és szabályozatlan magasságban van felosztva.

Vannak megbízható modellek és költségvetési lehetőségek is. Amikor egy ilyen részletet vásárol a zuhanyzó helyiségekben, jobb, ha figyel a drágább felszerelések lehetőségére. Ez sokkal hosszabb, mint a hagyományos kínai létra. A képen részletesen bemutatjuk, hogy az eszköz fő elemei a víz elvezetésére.

A zuhanyelvezetőnek a következő elemei vannak a megfelelő működés érdekében.

Miért használják gyakrabban a létrát, mint egy tálca zuhanyzóját?

A tálcával ellátott zuhany drágább, mint egyszerűen befejezni az érdekes anyag fürdésének helyét, és egy zuhanycsapot a padlóra telepíteni, mint lefolyót. Az ilyen csomagot azért használják, mert nem nyújt nehézséget, és szakemberek bevonása nélkül megbirkózik, és a következő előnyöket élvezi:

 • egyszerű használat;
 • az egyszerű gondozás;
 • megakadályozza az eltömődést a csatornarendszerben, mivel megakadályozza a nagy törmelék behatolását;
 • egyedi tervezést lehet létrehozni;
 • az elhelyezés különböző lokalizációja (a padló közepén, a sarokban, a fal alsó részén;
 • Rendelkezik széles formában és méretben.

Emellett a csempe alatti csatorna alapkonstrukcióján túl vészhelyzet is telepíthető, ami mentes a véletlen vízveszélytől vízvezeték baleset során.

Ügyeljen arra, hogy egyre több ember épít a zuhanyrácsot a nehézség hiánya miatt. Ráadásul a legtöbb tulajdonos megtagadja a komplex eszközökkel felszerelt fülkék kialakítását, és egy egyszerű leeresztő eszköz ideális ebben a helyzetben.

A szokásos szifon mellett egy száraz szifon is jelen lehet a létraeszközben. Kényelmes, mert még akkor is, ha nem használja hosszabb ideig a zuhanyt, az idegen szagok nem jutnak be a szobába, de a hidraulikus zárral ellátott berendezések gyakran kellemetlen szagforrássá válnak a fürdőszobában. Tekintse meg a fotót, hogyan néz ki és működik a száraz létra.

Ügyeljen arra, hogy a létra száraz zárral működjön

A fülke nélküli zuhanykabinok típusai

Általában a koalíciós szilva szétválasztására szánt kabinok nélküli zuhanyzót háromféle típusra osztják: lineáris, pontszerű és falú. Tekintsük meg mindegyikük jellemzőit.

Lineáris telepítési lehetőség

Ez egyfajta vízelvezető, amely elsősorban a fürdőszobában van a sarokban vagy a zuhanyzóban, vagy a falhoz közel, amelyhez a lejtő van. Gyakran van egy száraz redőny, amely megakadályozza a szeszes szagok belélegzését a szobába.

Spot csatorna

Dot zuhanycsatorna a csempe padló

Ez az opció kényelmes, mert szigorúan elhelyezett helyen van, azaz a fürdőhely közepén. Egy ilyen tusoló létra alatt csempe csempék, enyhe lejtés készül minden oldalról. Nem észlelhetők a szemmel, és a víz segít gyorsan elhagyni a padló felületét.

Fali szilva

Fali zuhanyzó

A fali szilva a zuhanyzóban van plusz. Ők szinte láthatatlanok, de otthon, hogy gyakorolják ezt a módszer a leeresztés nem mindig kényelmes. Fontos, hogy helyesen számítsuk ki a padló lejtésének szintjét.

Háztartási szerelési szabályok

Otthon, a falak és a padlóburkolat befejezése után is telepíthet egy lefolyócsövet, ha korábban telepített egy csatorna a megfelelő helyen. Ezért részletesen megvizsgáljuk az ilyen eszköz telepítési rendszerének minden részletét.

Kövesse ezt a sémát, ha a létrát a zuhanyzóban és a fürdőszobában vizet tölti

 1. A zuhanyrács létesítése előírja, hogy kötelezően meg kell adni egy olyan rendszert, amelyben minden részletet feltüntetnek, és persze azt a helyet is, ahol a mosdókagyló be lesz szerelve.
 2. Elkészítjük a szükséges anyagokat és eszközöket. Ezután helyezze el a szennyvízcsatorna-rendszert arra a helyre, ahol a lefolyót telepítik (ha korábban ez a hely nem lett elkészítve.
 3. Ezután a padlón lyukakat készítünk, a vízelvezető berendezés magasságától, a szifonnal és a hullámossággal együtt. A szennyvízcsövek lefektetése után szükségszerűen betonhabarcsot kell készíteni, és ha létszáma túl alacsony ahhoz, hogy a létrák a szükséges számú centiméterrel emelkedjenek.
 4. Győződjön meg róla, hogy a síkok meredekségét, ahol egy egyszerű lefolyót szerelnek fel. Telepítse jobbra a készüléket a sarokban. Itt lesz a legkevésbé észrevehető, és a lejtést két ellentétes oldalról hajtják végre.
 5. Várunk, amíg az esztrich meg nem erősödik, és a leeresztő létrát az előkészített lyukba helyezzük, és ebben a szakaszban biztosan szorosan kötjük össze a szennyvízcsatornával. Ezután elhelyezheti a csempe m dekoratív felső rácsot.

Figyelmeztetés: Az egészségügyi lefolyó helyének kiszámításánál figyelembe kell venni az összes árnyalatot. Vegye figyelembe, hogy a falak közötti csempe mennyisége ésszerű, és nem zavarja a zuhanyzó megjelenését. Ne felejtse el a padló vízszigetelését, amelyet a befejeződés közvetlen lefektetése előtt végezni.

A csempék és a zuhanycsatorna lefolyócsapja eltérő a berendezések tekintetében, de telepítésük hasonló.

A mester általános tanácsai

Amikor kiválaszt egy létrát a zuhany alatt a csempe alatt kell fegyverezni a tanácsot a szakemberek plumbers. Az első dolog, amit meg kell választani nem a költségvetési lehetőségek, amelyek néhány hónappal a használat után sikertelenek, és drágább konfiguráció.

Jobb választani az eszköz szifont, amely akkor is, ha nem használja hosszabb ideig (az országban, az utazás alatt) a zuhanyzót, nem fog kellemes kellemetlen szagokkal jutalmazni a szobát.

Szüleket kell venni ellenőrzött helyeken, és csak miután alaposan felmérte külső állapotukat: nem észleltek semmilyen repedést, festett elemeket, fontos, hogy minden összetevő legyen a helyén. A javasolt utasítások a készülékre vonatkoznak.