Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan válasszunk egy ruhaszárítót a fürdőszobában?

Minden háziasszony tudja, hogy a mosott ruhanemű kiszárításához több négyzetméter szabad területet kell használni a száraz levegőben. Ha ilyen helyet talál egy kis lakásban, nehéz. Az erkélyen vagy a loggián lévő szárítószalag gyorsasága az időjárástól függ. Ezenkívül az áthaladók előtti vászonszárítás fajtája kényszerítő életfeltételeket idéz elő. A szárítógépek drágák, és további helyet igényelnek a fürdőszobában. A praktikus és költséghatékony megoldás a mosodai mosdó használata a fürdőszobában.

Ruhaszárítók típusai

A háztartási szárítók gyártói számos lehetőséget kínálnak a ruhaneműk szárításához szükséges tartozékokhoz. A következő jellemzőkben különböznek egymástól:

 • telepítési módszer;
 • építés;
 • léphessen;
 • a vászon szárításának megszervezéséhez szükséges terület.

A mosógép egy terhelésének mértéke a kiválasztott modell méretétől és tervezésétől függ. Ha a mosógép kompakt és maximális terhelése nem haladja meg a 4 kg-ot, akkor választhat egy falra szerelhető terméket, a modellt a kád vagy a fűtőtest oldalán.

A kis lakásokban lehetőség van fal- és mennyezeti szárítókra, így nem szabad az erkélyt rendszerszárítással lemondani.

emelet

Az ilyen modellek kényelmesek, mivel áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy olyan helyiséget válasszon, ahol alacsony a nedvességtartalom a ruhák szárításához vagy jó levegőáramlással a feldolgozási sebesség befolyásolásához. Számos húr lehetővé teszi, hogy lógni egy csomó tiszta vászon.

A klasszikus szárítók padlószerkezetei kibontott formában sok helyet foglalnak el, és ha a helyek lehetővé teszik, akkor megkaphatja magának ezt az egyszerűen használható modellt. A kis lakásokhoz a szárítóállványok kompakt változatai vannak, amelyek kibontva a zuhanykabinba visszahúzódnak.

Az anyag, amelyből a szárító készül, meghatározza a termék tartósságát. A tartós fa és acél tartó. Egy ilyen termék ellenáll a sok nedves ruhának. A műanyag és az alumínium modellek alacsony terhelésűek, ezért tartósnak nem tekinthetők.

Falra szerelhető

Amikor a fürdőszobában egy falra szerelt mosószárítót választunk, tudnunk kell, hogy milyen típusai vannak:

 1. Összecsukható konzol oldalelemek kombinációjával harmonika formájában. A módosítástól függően ez a fogas 5-10 részből állhat a dolgok száradásához. A fali konzolra szerelhető, és akár 5 kg nedves ruhával is képes ellenállni.
 2. Kötél húrzsinórral. Ez a lehetőség a szovjet múltból származó ruhadarab jobb alternatívája. A szárító konstrukciója tömör, a szabályozó segítségével megakadályozhatja a kötelek elcsúszását.
 3. Inerciális összecsukás. Ez egy változata az előző modellnek, amely lehetővé teszi, hogy a köteleket száraz ruhákhoz csak szükség esetén telepítse. A kialakítás egy kényelmes magasságban felfüggesztett tekercsből áll, amelyet körülötte feltekercseltek, és az ellenkező falra rögzítették a rögzítőkkel. Ez a függesztők 5 kg terhelésnek ellenállnak.
 4. Teleszkópos a rudak mozgatásával vezetők mentén. A modell méretét a fürdő méreteinek megfelelően kell megválasztani, hogy a vezetők a falhoz rögzíthetők legyenek. Ha az ilyen fogasok hossza kisebb, mint a fürdőszoba mérete, akkor a vezetők "lógnak a levegőben", interferenciát okozva.

hamis

A mennyezeti szárító a legkeresettebb modell a vásárlók körében a helytakarékosság, az egyszerű használat és a tartósság miatt. A kötélhez képest ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a ruhát kényelmes magasságba helyezzük a vállmagasságnál, majd a rudak felhúzásával olyan dolgokkal, amelyeket fel lehet emelni, hogy felszabadítsa a fürdő hasznos területét. Ezeket a modelleket lianasnak hívják.

Liana, mint elismert vezető, nem csak a magas mennyezetű apartmanok, hanem a kis helyiségek számára is alkalmas, mivel lehetővé teszi a ruhák száraz feletti magasságát.

Fürdőszárító

A fürdőszárító kicsi, és a nedves mosnivalók további helyszínére is használható. Mivel a fürdőszobában mindig magas a páratartalom, meg kell tudni, hogy korrózióvédelmet biztosítanak-e az ilyen fogantyúhoz.

A kád vízszintesen elhelyezett szárítója lehetővé teszi, hogy kiszáradjon olyan finom kötöttáru, amelyet nem lehet mosni mosás után. Az ilyen modell kiválasztásakor ismerni kell a fürdőkád méretét.

elektromos

Az elektromos szárítók alkalmasak a kisgyermekes családok és azok számára, akiknek kevés szabadidejük van. Az ilyen szárítógépeken még a zakók, takarók és a gyermekek puha játékok is gyorsan száradnak.

Az elektromos vállfák körébe tartoznak a padló, a mennyezet, a fali modellek. Néhány mennyezeti módosítás a kényelem érdekében biztosítja a beépített lámpákat és a hajszárítót a szellőzéshez.

A fali lehetőségek jelentősen megtakarítják a helyet, és jó feladatot végeznek fő feladatukkal, még akkor is, ha kicsiek. A padlószárítók polcok, álpadlók és transzformátorok formájában vannak.

A legfrissebb technikai újításokat a távvezérlő modellek, az időzítő opciói és a szárítási mód meghatározásának lehetőségei mutatják be.

csúszó

Az ilyen akasztók kompakt modellek, amelyek lehetővé teszik a kis lakásban jelentős helytakarékos megtakarítást. Ezeknek a szárítóknak a hossza 50 és 120 cm között van, és a szélesség jelentősen csökken, miután befejezték a textília feldolgozását az összecsukás lehetőségének köszönhetően. Az ilyen termékek lehetnek fémből vagy fából.

összecsukható

Ezek a modellek mind ruhadarabok, mind törülközőtartók szárítására szolgálhatnak. Összecsukható szárítók egy összecsukható kivitel, amely a legkisebb fürdőszobában használható.

Előnye és hátránya

A szárító bármely modelljének előnyei és hátrányai vannak, amelyeket részletesen meg kell vizsgálni:

 1. A padlóelemek nem igényelnek rögzített rögzítést, telepítésük nem nehéz, nagy mennyiségű szárító ruhát tudnak elszállásolni. A hátrányok közé tartozik az, hogy helyet kell biztosítani a telepítéshez és a tároláshoz, amikor hajtogatják.
 2. A falra szerelhető szárítók egyszerűen használhatók, és nem igényelnek sok helyet. A hátrány az, hogy komplex telepítési munkát kell végezni a szárító telepítésénél. A tartószerkezeteket megbízható falra erősítik a falra. A hátrányok magukban foglalják az alacsony terhelés ellenállóképességét.
 3. A mennyezeti szárítók lehetővé teszik a fürdőszoba használatát, és ugyanakkor kiszáradják a mosodát. Könnyen használható, tartós. A hátrányok magukban foglalják a mennyezetre és a termék összeszerelésére vonatkozó komplex installációjukat, amelyben a bonyolultság a csipke áthaladása a görgőn és a rudak mozgásának vezérlőegységén. Mielőtt felszerelné a tartókon elhelyezett görgőket, a mennyezeten lévő lyukakat a tartóban lévő jelöléseknek megfelelően meg kell fúrni. Ez segít elkerülni az akasztó rögzítésében elkövetett hibákat.
 4. Elektromos szárítók. Fő előnyük - magas szárítási sebességük ellenére - ez a háztartási készülék jelentős hátrányokkal küzd:
  • a biztonság betartásának szükségessége a telepítési hely és a további üzemeltetés kiválasztásakor;
  • további villamosenergia-költségek;
  • magas költségek;
  • nem alkalmas bizonyos típusú textíliák szárítására.

Tippek a választáshoz

A ruhaszekrény kiválasztásánál figyelembe kell venni a mosógép egy terhelésének, az üzembe helyezés helyének méretét, a termék anyagát, a csatlakozó szerelvények és további rögzítők minőségét.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő modellt, megérdemli a további árnyalatokat:

 1. Vásárlás előtt ügyeljen a húrok vagy pálcák közötti távolságra, ami kiszárad. A 7 cm-nél rövidebb távolságban elhelyezkedő szalagokon a ruhanemű hosszú ideig nedves marad.
 2. A rúd felületének anyaga - a termék minőségének másik mutatója, mivel a vászon nem maradhat el foltok tőlük. Az ágynemű mindig tiszta lesz a fa és a fém rudak zománcozott vagy horganyzott bevonata után történő szárítás után.
 3. A termék telepítésével, a termék kitöltésével és a gyártóval kapcsolatos információk jelenléte a kiválasztott modell magas színvonalát jelzi.

Hogyan készítsünk egy szárítót a saját kezünkkel

Ha a raktárakban a fürdőszobába adott kiegészítők nem alkalmasak az általános paraméterek, a design vagy az ár szempontjából, akkor a ruhaszárítót függetlenül lehet készíteni.

A legköltséghatékonyabb feszítőfogasok kellemetlenek, mert nem esnek le, ha a ruhákat le kell akasztani vagy eltávolítani. A fémcsövek alsó válltartója a nyersanyagok szigorú kiválasztását igényli.

Van egy módja annak, hogy egy eredeti, összecsukható szárítógépet fából készült, amely könnyen illeszkedik minden belső és kis helyet foglal el akkor is, ha kibontotta. A fürdőszobában a ruhaszárító felszereléséhez a következő anyagok szükségesek:

 • a keret gyártására szolgáló fadarabok, amelyek hosszát a szárító méretének megfelelően választják ki;
 • kerek oszlopok;
 • rétegelt lemezlemez (tartókalap) - egy téglalap, amelynek rövid oldala 3 cm-rel hosszabb, mint a szárító keret rövid oldala;
 • bútorpántok;
 • bútor összehajtogató mechanizmus;
 • kötőelemek;
 • retesz a rögzítéshez (bútorzár).

A gyártási folyamat 9 egyszerű lépésből áll:

 1. Az összes alkatrészt megtekintette, figyelembe véve a szárító korábban megfontolt méreteit.
 2. Fúrjon 2 oldalszegélyt szimmetrikusan elrendezett, vak kerek lyukakkal, sekély mélységgel. A lyukak átmérőjének meg kell egyeznie a kerek rudak átmérőjével.
 3. Helyezze a rudakat a lyukakba.
 4. Szerelje össze a két hosszú gerenda vázszerkezetét és a kapott billetet. Rögzítse a keretet sarokba csavarokkal vagy szegekkel.
 5. Csatlakoztassa a keretet a rétegelt lemezlaphoz (alap) a bútorszárnyak segítségével, 2 cm-es alsó hosszú éltől kezdve.
 6. Keretek és alapok feldolgozása akrilfestékkel vagy lakkal.
 7. Csatlakoztasson két hajtogató mechanizmust az egyik oldalhoz a keret oldalsó lemezeihez, másik oldalán az alap oldalirányú oldalához.
 8. Szerelje fel a reteszelő zárat a szerkezet felső oldalának közepére.
 9. Erősítse meg a szárítógépet a falon.

megállapítások

A szárítógép kiválasztásakor a fürdőszoba tervezési jellemzőire, a szabad hely jelenlétére vagy hiányára kell összpontosítania. A fürdõben a megfelelõen kiválasztott szárító nemcsak funkcionális és praktikus, hanem egy esztétikailag vonzó elem is.

Ruhaszárító a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ruhaszárító egy funkcionális eszköz, amely segít elkerülni a kellemetlenségeket a dolgok mosása után. A termék gyakorlatias jellege a gyártás tervétől és anyagától függ. A különböző példányok előnyeiről és hátrányairól szóló információk, a népszerű modellek áttekintése hozzájárul a fürdőszobához illeszkedő ruhák megfelelő megválasztásához.

Ruhaszárító fajták

A szárítók széles választékát széles modellek jellemzik, amelyek között megtalálhatók a legegyszerűbb eszközök, amelyek két kereszttartót és technikailag fejlett elektromos mintát tartalmaznak a hőmérséklet beállításához. A formatervezési minták eltérnek a gyártási anyagtól, a beszerelési módtól, a vászon különböző térfogatára és tömegére tervezték. A fürdőszobában való egyszerű használat nagymértékben függ a szárító alakjától és méretétől.

A telepítés helye szerint a modellek négy kategóriába sorolhatók:

 • álló helyzetben;
 • felfüggesztve a mennyezetre;
 • falra szerelt;
 • a fürdő oldalán található.

A fürdőszobában lévő szárító kiválasztásakor a telepítési módszer döntő szerepet játszik.

Kültéri példányok

A vászon padlóterme tágas fürdőszobát választ. Leggyakrabban a padlós szárítógép hajtogatott keret formájában készül, amely fémrúddal vagy húrral van felszerelve. A kibontott állapotban a formatervezés meglehetősen nehézkes, de ezek a dimenziók lehetővé teszik a nagy mennyiségű mosnivaló lógását.

Összecsukva a modell rendkívül kompakt, vastagsága 10 cm, így könnyen illeszkedik a fal és a mosógép között. Legfeljebb 4 kg halott tömeggel a szárítón kb. 20 kg súlyú nedves ruhát viselhet.

Általában a termékpalettát vízszintes szerkezetek képviselik, de polcokra hasonlító többszintű termékek is vannak. A kényelmes mozgáshoz szükséges összecsukható vállfák gyakran kerekekkel vannak felszerelve.

A kültéri modellek előnyei:

 • tartósság;
 • egyszerű működés;
 • könnyű súly;
 • nagy mosási kapacitás;
 • nincs szükség további rögzítésre a fürdőszobában.

Az egyetlen hátránya a nehézkes tervezés, amely nem megy minden fürdőszobába, és nehéz lesz neki egy kis lakásban találni helyet.

Fal termékek

Sokkal praktikusabb a fürdőszoba falra szerelhető szárító, amely előállított 3 változatban:

 • A szikla. A szárító a fal egyik falán van rögzítve. A ruhák lógatásának folyamata során a rudak könnyedén lehullanak és visszatérnek az eredeti pozícióikba. Egy rendkívül kényelmes modell a gyapjúszálak szárításához, amelyek a rudak tetejére helyezhetők és egyenesített állapotban száríthatók.
 • Kötelet. A fürdőszobában használt minden szárítógép legegyszerűbb kialakítása. Egy speciális dob a sztring feszességének beállítására szolgál. A helyhez kötött telepítés bizonyos nehézségeket okoz. Ha a terméket alacsonyra állítja, akkor a mosdó zavarja a fürdőszobát. A dolgok magasságában történő rögzítéskor nehéz lesz felakasztani.
 • Konzol. A szárító a fal falára van felszerelve, összecsukva rendkívül kompakt. Ha a ruhákat akasztani szeretné, a formatervezést egy harmonika hasonlító mechanizmusával távolítják el. Ideális egy kis fürdőszobában, az egyetlen hátránya, hogy kis mennyiségű mosnivalót is igénybe vehet.

Függesztett mennyezeti szerkezetek

A fürdőszobában fel lehet szerelni egy mennyezeti szárítógépet, amely a tervezési jellemzőkkel hasonlít falimodellekre. A mennyezeti modellek kereszttartója magassága állítható, így a mosás nem okoz problémát. Minden sáv a többi elemtől függetlenül mozog. Általában a mennyezeti szárítók telepítése a fürdő fölött történik, hogy elkerüljék a padlón lévő nedves ruhák mosdóit.

Pozitív szempontok a mennyezeti szárító telepítése a fürdőszobában:

 • Az ágynemű súlyosan lemerül, és egy kis szabad helyet foglal el.
 • A kis méretű szárító esztétikai megjelenést biztosít.
 • Kényelmes működés.

A telepítés bonyolultsága - a felfüggesztett modellek legfontosabb hátránya. Rögzítési erő kell különös figyelmet fordítani, hogy a design a fürdőszobában nem törött a súlya függő ruhát.

A legjobb hely a magas mennyezetű fürdőszoba.

Fürdőszobai felszerelés

A szárító egy feszes húrokból vagy vékony csövekből álló könnyű keretből áll. A formatervek szilárdak és összecsukhatóak. Egyes modellek szögben vannak a fürdőre, mások oldalra vannak rögzítve.

A műanyag klipek megakadályozzák a csúszást Alkalmazási terület - apró tárgyak szárítása, a termék törölköző, fehérnemű vagy zokni szárítására szolgál.

Plusz felvásárlások a fürdőszobában egy kis szárító:

 • alacsony súly;
 • tömörség;
 • egyszerű használat.

Két hátránya van: a szárítás során a fürdésre való alkalmatlanság és a terjedelmes tárgyak lógásának hiánya.

Elektromos modellek

Az elektromos modellek magas költsége nem akadályozza a fogyasztók keresletét. Az elektromos modellek megvásárlásának fő célja egy vastag pulóver, meleg kabát vagy egy kényelmes takaró rövid ápolása. Az elektromos szárítók közül sok megfelel a modell telepítésének. Vásárlás a fürdőszobában felfüggesztett, fal- vagy padlószerkezet - mindenkinek a szobafelvétel alapján dönt.

Az elektromos szárítógép egy jelentős része termosztáttal van felszerelve. A fejlett modellek lehetővé teszik a megfelelő szárítási mód kiválasztását, figyelembe véve a textília típusát. Az időzítő időtartama alatt a felelős. A készülék fő jellemzői:

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • nincs bekapcsolva a fürdőben;
 • Ajánlott: 15 kg-ig terjedő ruhák szárításához;
 • a működés nem nehéz;
 • a vászon egyenletesen és gyorsan szárad.
 • összecsukva, a design kompakt.

A fürdőszobában az elektromos szárítók beszerzésének korlátozása lehet a termék magas ára és a használat során felmerülő többletköltség.

Kiválasztási funkciók

Fontos kritérium a szárítógépet választani a fürdőszobában a gyártás anyaga. A tulajdonságok leírása ötletet ad az egyes termékek előnyeinek és hátrányainak:

 • Rozsdamentes acél. Vezető minőségi jellemzőkkel. A fürdőszobai szerkezet tartós, hosszú ideig tartja fenn eredeti megjelenését, képes ellenállni a jelentős terhelésnek, nem veszélyezteti a rongyos foltokat a vászonra, a plakett könnyen eltávolítható.
 • Alumínium. A porbevonat elleni védelem vonzónak tűnik, de gyakran használják a peelingeket. A szárítón lévő alumínium alumínium sötét jeleket vált ki a mosodában.
 • Műanyag. Alacsony költségű és esztétikus megjelenés - a fürdőben a szárítók fő előnyei. A rövid szolgálati idő jelentős hátrány. A műanyagszerkezeteket nem intenzív terhelésekre tervezték, és a túlméretezett személy súlya alatt gyorsan elhibáztak. Idővel a mûanyag szárító felülete sárga árnyalatot kap, a húrok sápadtak.
 • Fa. Előfordul, hogy a fürdőszobai szárítót rendszeresen rendezik. A hosszú szolgálatra érdemes gondoskodni a rendszeres kompetens távozásról. A megoldás előnyei - esztétikai megjelenés az eredeti forma miatt.

A gyártás során a fürdőszobai szárítók kiválasztásánál figyelembe kell venni a termék egyéb jellemzőit is. A szerkezet tartósságát az ízületek minősége és az egyes részek könnyű mozgása befolyásolja. Fémtermékek esetében ellenőrizni kell a bevonat sűrűségét, hogy elkerüljük a vászon sötét jelek megjelenését. Ha az alap ragyog, akkor jobb, ha talál egy másik lehetőséget. Ilyen esetben a festék gyorsan lehúzódik.

A húrok közötti optimális rés 7 és 10 cm között van, szorosabb elrendezéssel a vászon tovább szárad. A kereten lévő éles kitüremkedések hiánya, az érdesség és a hegesztési nyomok - a fürdőszobában lévő ruhaszárító megszerzésének másik feltétele.

Megfelelő példány vásárlásra:

 • a keret felülete sima;
 • minden elem egyenletesen színezett;
 • a csövek végeit dugókkal védik;
 • a ruhaneműszárító kiegészül egy adatlapmal, amely feltünteti az ágynemű megengedett súlyát, a szerkezet méretét és beállítását;

Ha falra szerelt vagy falra szerelt ruhaszárítót vásárol a fürdőszobában, ellenőrizze a szerelési utasításokat.

Népszerű modellek keresése

A legszélesebb választék egy kis része bemutatja a tervezést a saját fürdőszobájában.

Szárító Gimi Rotor-6. A költségvetési modell telepítése a falon csavarokkal vagy dugókkal történik. Az olasz gyártó terméke kis fürdőszobákhoz is alkalmas. A kipufogó kialakítása 6 csíkból álló vászonból áll, 10 kg súlyig. A kötelek hossza 3,6 m, kiszáradás után automatikusan elindul a kiindulási helyzet.

Nagyon népszerű "Liana" szárító, amely a mennyezetre van szerelve. Az egyszerű kialakítás 5 karakterláncot tartalmaz, amelyekhez külön beállítás lehetséges. A sávonkénti megengedett terhelés eléri a 2,5 kg-ot, a modellek hossza 1,3 és 2,0 m között van.

Összecsukható padlóburkolat A Siena a tágas fürdőszoba tulajdonosainak felel meg. A szárító 3 szárító zónát tartalmaz. Könnyű 2 kg és kapacitás - a modell legfontosabb előnyei. A nagy mennyiségű vászon felakasztásához 18 rúd áll rendelkezésre, amely akár 20 kg teljes terhelést is képes ellenállni. Méretek összeszerelt 55/112/180 cm A szárító gyorsan lehajlik, majd kompakt lesz, és minden alkalmas helyen tárolható.

Az elektromos modellek közül az Alcona SBF-A4-FX figyelmet érdemel. Függesztett mennyezetre horgony csavarokkal. Az elektronikus vezérlőegység, a fertőtlenítő UV lámpa jelenléte rendkívül működőképes. A minimális teljesítmény 120 watt. A bemutatott elektromos szárító 30 kg nedves ruhanemű súlyával ellenáll, a csövek teljes hossza 8,2 m.

A fürdőszobában a funkcionális ruhaszárító beszerzésére gondolva meghatározzák a megfelelő telepítési helyet. Ami számít, a gyártás anyaga, az összekötő elemek ereje, a színezés minősége. Gondolják át a szerkezet optimális dimenzióit és a szükséges terhelést, melynek ellen kell állnia.

Falra szerelt mosószárítók: a modern modellek áttekintése

A ruhadarabok problémája mindig nagyon akut, különösen a több emeletes épületek lakóinak, vagy azoknak az embereknek, akik szűk helyen vannak, és nincsenek erkélyük vagy loggiauk. A nehéz helyzetből kifolyólag a ruhák szárítói voltak. Különböző kivitelben és méretben készülnek, típus szerint.

Jellemzők és előnyök

Annak érdekében, hogy a ruhaszárító vásárlásakor a megfelelő választás legyen, el kell döntenie a módosításáról, és tudnia kell a szerkezet csatolásának helyét, hiszen szabad utazásra van szükség. A keresett falra szerelt ruhaszárító. Ezek a összecsukható eszközök kényelmesek, funkcionálisak és nem nagy teret foglalnak el, ami olyan körülmények között fontos, amikor nincs erkély, és a kád kicsi.

A ruhaneműk szárításához szükséges falszerkezet csavarokkal vagy szegekkel ellátott csúszó rendszer.

A falra szerelhető szárítók saját jellemzőkkel és előnyökkel rendelkeznek.

 • Tömörség. A készülék kis mérete könnyen illeszkedik minden szobába, még a legkisebb is.
 • Funkcionalitás. A falszerkezetek hatalmas tartományban vannak, a termékek összecsukva vannak, rejtettek, leengedve vannak.
 • Nagy erőssége.
 • Az immobilitás, amely miatt a mosás nem esik le a szárítóból, például a padlóváltozatokban.
 • Nedvességállóság. A műanyag és az acélszerkezetek nem félnek az esőtől és a hótól.
 • Egyszerű telepítés. Magától is telepítheti a terméket, elegendő egy minimális eszközkészlet és egy fél órás szabadidő.
 • Az alkalmazás egyszerűsége, a falszárító nem igényel speciális elhagyást.
 • A rendeltetési célra használt hosszú üzemidő.
 • Gyakorlati és megbízható.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.
 • Megjelenés, amely lehetővé teszi, hogy jól nézzen ki minden belső fürdő, erkély, loggia.
 • Megfizethető árszegmens.

Ezenkívül a fémfali szárítók különleges védőréteggel vannak bevonva, amely meggátolja a maró folyamatokat. Szárítás közben is használhatja a ruhadarabokat és a terméket kampókkal töltheti fel.

A típusok típusai

A mai napig sok változata a fal szárító. Valaki alkalmas csúszott design, és valaki inkább egy hajtogató eszköz.

A gyártók a következő típusú falváltozatokat kínálják az ügyfeleknek:

 • elektromos;
 • kötél;
 • „Harmonika”.

Ezenkívül számos más faj is számos okból kifolyólag kevésbé keresett.

Sliding wall dryers - a tökéletes egyensúly a költségek és a funkcionalitás között. Egy ilyen modell mozoghat és elmozdulhat. A eltolható helyzetben a szárító a törülközőt viselheti. A design számos feszítőhuzalt tartalmaz. A falhoz rögzítve bármely magasságban egy speciális panel segítségével.

A design előnyei az erõssége, a használhatóság, a tömörség és a nagy terhelés ellenállóképessége.

A csúszó falszárítók két típusból állnak:

 • inerciális, ellenáll egy 5-6 kg terhelésnek;
 • konzolos, 8-10 kg terhelésnek ellenáll.

A konzolos modellek valamivel drágábbak, mint a tehetetlenség, de praktikusabbak és tartósabbak.

Összecsukható szárító szerkezet két kis panelből és kötélből áll. Leggyakrabban a panelek műanyagból készülnek. A szárító a mennyezet alatt van rögzítve - egy panel a másikval szemben, és kötélkötelekkel van összekötve. Szükség esetén egy panel átkerül a másikra, így összeszereli a szerkezetet, és a kötelek automatikusan el vannak rejtve a panel belsejében.

Az ilyen struktúrák mind hosszban, mind szélességben fejlődhetnek. A modell legfeljebb hat kötelet tartalmazhat. Az ilyen termékek az olcsó árszegmensek közé tartoznak, könnyen kezelhetők, de a maximális terhelés 7 kg. Az ilyen köteleken lévő ágynemű nem lesz képes kiszáradni.

A hajszárítók ideálisak kis fürdőkhöz és erkélyekhez, mivel nem sok helyet foglalnak el. Amikor a szerkezetet nem használják, egyszerűen felemelkedik, szorosan a falhoz. Az ilyen eszközök megfizethetők. Műanyagból, fémből, fából készültek, különböző színváltozatokban, gyakran dekoratív szerepet játszanak.

Az elektromos szárítók a ruhák szárításának modern módszerei. A fürdőszoba be van szerelve. Az ilyen eszközök funkcionálisak, mivel a szárításon kívül törülközőt és fűtési eszközt is használnak. A készülék a hálózatról működik, ezért a helyiséget fel kell szerelni egy csatlakozóval és jó szellőzéssel, hogy a levegőben ne legyen túlzott páratartalom.

Sok modellt kiegészít egy érzékszervi vezérlőrendszer, a köteleket 50-60 fokos hőmérsékletre melegítik. A szerkezet hossza általában egy méter, és képes ellenállni a 15 kg-os terhelésnek.

Ezenkívül sok más típusú falra szerelhető szárító is létezik, például egy többszintű felfüggesztésű vagy kötélmodellel rendelkező eszköz, amely összecsukható. Jobb, ha szintetikus zsinórokkal száradó kötél eszközöket választanak, mivel nedvességállóak, nem dörzsölnek, nem keletkeznek plakk és gombák.

A népszerűek olyan modellek-harmonikák is, amelyek egyszerűen használhatók, kompaktek és ideálisak a kis ruhák szárításához. A nagyméretű erkélyekhez és fürdőszobákhoz alkalmas szárító "lift", amelynek megkülönböztető jellemzője a legmagasabb szilárdság, ennek köszönhetően a készülék akár 25 kg terhelést is képes ellenállni.

A legtöbb modern ruhaneműnek automata kötélfeszítő rendszere van, ami nagyon kényelmes. Számos gyártó olyan modelleket gyárt, amelyek például horgokkal vagy csúszó polcokkal, hengerekkel vagy bilincsekkel felszereltek.

Méretek

A textíliák szárítóinak méretei nagyon különbözőek lehetnek, minden a modelltől függ. Ha a kád vagy erkély kis méretű, akkor jobb, ha egy keskeny szerkezetet vásárol, amelynek szélessége 50 vagy 60 cm, és ha a terület lehetővé teszi, akkor megvásárolhatja a lehetőséget egy méteres vagy annál nagyobb szélességgel.

Vásárláskor figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy az ágyneműt nem lehet keskeny szárítókra helyezni, kis tárgyak lógására. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy minél keskenyebb a szárító, annál kevésbé kötél vagy gally lesz a szerkezetben.

anyagok

Napjainkban a gyártók sokféle, különböző anyagból készült ruhadarabokat kínálnak az ügyfeleknek. A szárítók acélból, műanyagból, fából, alumíniumból vagy csak kötélből készülhetnek.

Az acélszárítók gyakran krómozottak. Ez a termék esztétikai fellebbezést nyújt.

A krómozott acélszerkezetek előnyei:

 • nagy szilárdság;
 • hosszú üzemidő;
 • gyönyörű ragyog;
 • megbízhatóság;
 • ellenáll a korróziós folyamatoknak.

A fényesség és a vizuális megjelenés megőrzése érdekében speciális tisztítószereket kell használni a tisztításhoz és ápoláshoz.

A formatervezett ruhadarabok - a legnépszerűbb eszközök. Sok előnyük van.

 • Ellenállás a korróziós folyamatokhoz.
 • Megfizethető ár.
 • Alacsony tömeg.
 • Széles termékválaszték.
 • Könnyű gondozás. A tisztításhoz és a mosáshoz nincs szükség speciális szerszámokra.
 • A műanyag lécek nem hagynak ráncokat a szárított ruhaneműre.
 • Ne formázzanak foltokat a dolgokra.

Ráadásul a modern műanyag nem sárgul el idővel, és tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába vagy az erkély belsejébe.

Az alumínium szerkezetek ideálisak azok számára, akiknek nincs pénzük.

Az alacsony költség ellenére az ilyen terveknek vannak előnyei:

 • kis súly;
 • a könnyű telepítés és a könnyű karbantartás.

Ezeket kis mennyiségű vászon szárítására tervezték.

Rope szárítók - a legegyszerűbb és a költségvetés. Vásárláskor figyelni kell a gyártósorok anyagára, a szintetikus tartós és megbízható.

A fából készült szárítók tartósak, vonzóak és megbízhatóak. De vásárláskor szem előtt kell tartani, hogy a fa szerkezetek nem tolerálják a nedves környezetet, így a kiváló minőségű termékek gyártói mindig különleges védőszerekkel kezelik a felületüket.

Vannak olyan kombinált minták is, amelyek többféle anyagot, például alumíniumot és acélt használnak. A kombináció miatt a termék olcsóbbá válik. A legmegbízhatóbbak fém és műanyag formatervezés. Az alap fém, és az egyes elemek műanyag.

A gyártók áttekintése

A falra szerelt ruhaszárítók sok gyártója van, úgy véljük, hogy a legismertebb, legkeresettebb és jól bevált vállalatok.

 • Leifheit. Német gyártó, melynek termékei modern dizájn és kiváló minőségűek. Ez egy prémium szegmens. A márka szárítóit a megbízhatóság, a jó szilárdság és a kiváló minőségű acél határozza meg, amelyekből a szerkezetek készülnek. A húrok hossza két méterről indul.
 • Melicone. Az olasz gyártó a fülpárkányok számára a ruhák szárítására. A márka ötvözi a megbízható európai minőséget és az olasz designt. A termékeket a tartósság, a megbízhatóság, a környezetbarát jelleg és a különböző formatervezési minták jellemzik. Az alumínium szárítók mindig különleges réteggel vannak bevonva, amely megvédi a vászonokat a fémekkel való érintkezéstől.
 • Gimi. Jól ismert olasz gyártó különböző termékek és kiegészítők az otthoni. Az arzenáljában sok a ruhadarabok száradása. A termékek jellemző tulajdonságai az ergonómia, a tömörség, a funkcionalitás, a környezettudatosság, a speciális tanúsítványok, az egyszerű telepítés és üzemeltetés. Leggyakrabban a fém és a műanyag gyártása.
 • Dogrular. Orosz gyártású szárítógépek különböző módosítások. Műanyagból, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek. Ellenáll a mechanikai sérülésnek és a korróziónak.
 • Granchio. Az olasz márka szárítóit kompakt kialakítással, tartóssággal, modern kialakítással és különleges tartós mechanizmusokkal különböztetik meg, amelyek biztosítják a termék zavartalan működését.
 • Comfort alumínium. A fehérorosz gyártású szárítók. A márka egyik jellemzője az egyetemes modellek felszabadítása. Általában alumíniumból, műanyagból és rozsdamentes acélból készülnek egy széles méretű rácsban. A konstrukciók mechanizmust használnak az elakadt ruhák emelésére és leeresztésére.
 • Zalger. Német márka, amely ötvözi a minőségi és a modellvonalak egyértelműségét. Minden termék hosszú élettartamú, megbízható, díszített, túlságosan pretenciálatlan. A cég minden típusú szárítógépre specializálódott.
 • Marta. A cég háztartási cikkeket gyárt, amelyek magukban foglalják a tartóssággal jellemzett összes szárítót. A használt rozsdamentes acél gyártása speciális bevonattal, amely megakadályozza a mechanikai sérüléseket és a korróziót. Az ár és a minőség ideális aránya.
 • Foppapedretti. Egy olasz gyártó, aki a termékek előállítása során előnyben részesíti a fát, és tökéletesen ötvözi a fémekkel és műanyagokkal. Minden formatervezés környezetbarát, tartós és megbízható. A falszárítók arzenáljában sok lehetőség van a hajtogatásra.

A ruhanemű szárítóeszközeinek költsége 500 és 50 000 rubel között változik, attól függően, hogy milyen a kialakítás, az anyag és a funkcionalitás.

A fent felsorolt ​​gyártók véleménye pozitív, mivel mindegyikük magas színvonalú felszerelést és kiváló minőségű anyagokat gyárt a termelésben, figyelembe véve a modern vevők követelményeit - környezetbarát, tartósság, modern design, kompaktság és antibakteriális bevonatok.

Hogyan válasszunk?

A megfelelő falra szerelhető ruhaszárító kiválasztásához bizonyos ajánlásokat be kell tartania.

 • Határozza meg a feltételezett terhelést. Jobb, ha olyan formaterveket vásárolsz, amelyek ellenállnak a nehéz terheknek, így az ágyneműt, törölközőt, ágytakarót és más nehéz tárgyakat kiszáríthatják.
 • Pontosan megértsd, hol telepíti a struktúrát.
 • Válassza ki a rögzítés típusát, figyelembe véve a csapágyfal gyártásához használt anyagot, amelyen a ruhanemű szárító eszköze rögzítésre kerül. A falak, amelyekhez erős szerkezetek rögzítése megengedett, tégla vagy betonnak kell lenniük.
 • Ügyeljen a termék anyagára. A legerősebb és legtartósabb acél- és alumínium szerelvényeket figyelembe veszik. A kialakításnak nagy a nedvességállósága. Ha az eszköz az erkélyre van szerelve, akkor fagyállónak kell lennie.
 • Különös figyelmet kell fordítani a kötélre, mivel egyrészt a természetes zsinór környezetbarát, másrészt a szintetikus anyagok tartósabbak és tartósabbak.

Ezenkívül figyelmet kell fordítani a rudak (kötelek) közötti távolságra is, mivel annál inkább, annál jobb és gyorsabb szárítás történik. Ha a távolság kicsi, a ruhanemű szorosan illeszkedik, és a szárítás hosszú időt vesz igénybe, ez a rossz levegőáramlás miatt következik be.

Nem lehet megvásárolni a terveket nyilvánvaló karcolásokkal, különösen fémeszközökön, mivel a rozsda a helyükön jelenik meg, és a ruhaneműen marad. Nem ajánlott olyan ruhaszárítót vásárolni, amelyben a rudakat hegesztéssel rögzítik, mert ezeken a helyeken a korrózió gyorsan fejlődik. Kiváló minőségű formatervezési mintáknál a rögzítési pontok műanyag sapkák alatt vannak elrejtve, ami meggátolja a ruhák és a lyukak kialakulását.

A termékkínálat és a széles választékú színek széles választéka lehetővé teszi, hogy vegyen egy ruhaszárítót, amely összhangban van a fürdőlap burkolólapával, az erkélyen és minden egyéb anyagon.

Helymeghatározási példák

A fali szárítógép a fürdőszobában, a loggiában vagy az erkélyen helyezkedik el.

 • Az utóbbi esetben a kialakítás az oldalfalra telepíthető. Ez optimális, mert a legtöbb szárító előrehalad, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű mosnivalót tud befogadni. Nagyon kényelmes a csúszás és a hajtás minták.
 • A kis szárítók az ablak alatti erkélyre vannak szerelve, de nem lesznek helyük előre.
 • A szárító kényelmes helyzete a fal, ahol az erkélyhez vezető kijárat található. A kültéri modelleknek ellen kell állniuk a szélsőséges hőmérsékleteknek.
 • A többszintű szárító jól néz ki a loggián, hiszen ez a szoba nagyobb, mint egy standard erkély vagy fürdőszoba. Inerciális modelleket tekintik a legnépszerűbb erkélyszárítóknak, különösen a helytakarékosság szempontjából.
 • A fürdőszobában tetszőleges méretű és méretű termék tetszőleges, mindez a helyiségtől függ. További elhelyezésre csak egy elektromos szárítógépre van szükség, mivel egy kifolyócső és egy jó szellőztető rendszerre van szükség.
 • Gyakran a szerkezet azon a falon van elhelyezve, ahol a fürdőkád áll, így rosszul préselt mosnivalók esetén a víz nem fut le a padlóra. A mennyezet alá helyezett szárító a legjobban néz ki, ha természetesen a design lehetővé teszi.
 • A kis szárítók jól látják az akkumulátort, hozzájárulva a gyors száradáshoz.
 • A kötélszárítók a helyiségben vannak felszerelve, szemben a falakkal.

A ruhaszárítók erkélymodellei és a fürdőszobai tervek számos hasonlóságot mutatnak. Minden falra szerelhetőek (műanyag, fa, fém vagy vakolat). Az egyetlen dolog, amit előzetesen meg kell tenni, az a blokk erősítés végrehajtása egy profil segítségével és rögzítés öncsavarral.

A következő videóban látni fogod, hogyan készítsd el a falat a ruhaszárítóval a saját kezedben.

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Szárítás a fürdőszobában - több, mint egy egyszerű piaci felülvizsgálat

Szerencsére a mosógépek megjelenésének köszönhetően a ruhák automatikus mosása egyszerűvé vált, a mindennapi üzletet. De bár sok modern modellnek van szárítási funkciója, a tapasztalt háziasszonyok jobban szeretik a száraz dolgokat külön-külön, csak a könnyű spin funkció használatával. Végül is, a gép szárítása után nagyon nehéz vasat mosni. Ebben a felülvizsgálatban elmondom, mi a szárítás a fürdőszobai vászonra, és nem csak a fürdőszobára, és arról is beszélünk, hogy milyen kritériumokat választottak és telepítettek ezek a készülékek saját kezűleg.

Szilárd szárító egy nagy fürdőszobában.

Milyen mosószárítást kínál a modern piac

Természetesen a termék minden gyártója számára a legfontosabb szempont az egyszerű használat. De a modern lakásokban lévő fürdőszobák mérete egészen más lehet.

Mi az alkalmas új épületek szabad terv, gyakran egyszerűen nem illik a Hruscsov. Ezért speciális feltételek alapján kell választania.

Fali beállítások

A fürdőszobában a vászon falra történő szárítása méltán tekinthető az egyik legrégebbi és bevált területnek. Jelenleg a szárítók között két vezető modell különböztethető meg.

Az elsõ modell mûszaki szempontból összetettebbnek tekinthetõ. Az ilyen eszköz egy dob, beépített rugós mechanizmussal és reteszekkel.

A dobszárító munkahelyzetbe helyezését.

A fehérneműk itt vannak a kötélen. Ezeknek a köteleknek az egyik vége egy monolitikus tálcára van rögzítve, a másik pedig a dobhoz van kötve, a dobozban rejtve. Csendes állapotban, azaz amikor semmit sem kell szárítani, a doboz és a monolitikus rács egyszerűen lóg a falon.

Ahhoz, hogy az ilyen szárítógépet működőképes állapotba hozza, egy monolitikus sávot kell venni, és a kötelekkel együtt egy másik, az ellenkező falra rögzített zárójelre kell ráhúzni. Ekkor a dob megforgatja, felszabadítja a kötelet a kívánt hosszúságra.

Ha a rúd a konzolon van rögzítve, akkor a rugó mechanizmusa a kötelek stabil feszességét biztosítja, és így nem terhelik meg, a dobot különleges dugókkal kell rögzíteni, ezáltal stabil helyzetet biztosítva.

Tekintettel a tömörségére, ez a modell nagyon népszerű. A jó gyártók ilyen szárítói képesek akár 12-15 kg nedves ruhák súlyát ellenállni. De ezeknek az eszközöknek 2 gyenge pontja van. Először is, ha folyamatosan "húzza" meg a köteleket, gyorsan elhasználódnak, bár ez nem olyan rossz, végül is helyettesítheti őket.

Rosszabb, a rugó mechanizmusa, a feszítő kötelek és a reteszelő klipek valójában állandó terhelés alatt vannak, és ha a gyártó alacsony minőségű műanyag rugókat szerel, akkor az ilyen szárítás nem tart sokáig. Amennyire én tudom, az olcsó modellek már a működés első évében szétesnek.

A második típusú fali szárítók az úgynevezett konzolos teleszkópos vagy egyszerűbb visszahúzható szárítás. Fém csíkokból és csövekből készülnek. Az első opcióval ellentétben a konzolos rögzítőelemek csak egy falhoz vannak rögzítve, és nincsenek rugók vagy bilincsek.

Behúzható konzol a fürdőszobában.

Véleményem szerint az egyetlen jelentős előnye, hogy ezek az eszközök büszkélkedhetnek, a tömörség, összehajtogatva, egy ilyen szárító biztosan nem zavarja Önt. Ugyanakkor a kialakítás teherbírása nem haladja meg az 5, legfeljebb 7 kg-ot. Leggyakrabban nem rendeltetésszerű célokra használják, hanem rendszeres törölközőtartóként.

Van egy másik, figuratív módon beszélő, a falra szerelt szárítógépek munkás-paraszti verziója. Ez kézzel készülhet, de egy kicsit később elmondom.

Liana, mint elismert vezetője a mennyezeti típusú szárítók között

A kis fürdőszobák tulajdonosai, valamint a magas mennyezetű apartmanok esetében a Liana közös név alatt található modell a fürdőszobában lévő ruhák szárítására a lehető legjobb megoldás. A szárító extravagáns neve számos kötelet és felfüggesztett görgőt kapott.

Liana a mennyezeten.

A "Liana" mennyezeti modell valóban nagyon kényelmes, nem hallottam, hogy bármelyik hostess visszaszorította ezt a készüléket. Itt az a pont, hogy a két vezetőpálya fémkerete a mennyezetre van szerelve. Hengerek lógnak ezen a kereten, amelyen keresztül a kötelek áthaladnak.

De a vászon nem lóg a kötélen, hanem fém csöveken. A fémcsövek emeléséhez és lecsökkentéséhez szükség van a görgőkre. Ráadásul kényelmesen egy konzol van a falhoz rögzítve, amelyre a kötelek végei ragaszkodnak. Számomra személy szerint ez a design sokkal inkább olyan mechanizmus, mint a vitorlák felkeltése a jachtokon.

Most ilyen modellek készülnek nem csak a mennyezeten, hanem a fal változata. Tevékenységük elve teljesen ugyanaz. A különbség csak a csapágyelemekben van. Amint valószínűleg már megértettétek, a mennyezeti szőlőt a mennyezetre rögzítik, és a fal változatban két oldalfal konzolt használnak.

Wall opció Liana.

Egyetlen név egy meglehetősen széles körben rejtőzik. A csövek hossza szőlőben 50 cm-től 2 méterig terjed. Az utasítás azt ígéri, hogy a szőlőt átlagosan 15-20 kg súlyra tervezték. De itt meg kell nézni a származási országot.

Mesteremberink, valamint a német tiszteletreméltó polgárok rendszerint minőségi termékeket gyártanak. És biztosíthatom Önöket, hogy a 20kg messze van a határtól.

De mint néhány (nem minden) kínai cég és a jelöletlen szárító, akkor függetlenül attól, hogy az alacsony ár, akkor költeni a pénzt hiába. A kötélzavarok összezavarodnak, a hengerek el fognak jönni, és a zárójelek hajlamosak lesznek.

Padló és hordozható szárító opciók

Az összes meglévő aljzat opcióinak felsorolása egy kis áttekintésben egyszerűen nem reális. Szinte mindenki látta az ilyen szárítót. A legelterjedtebb modell jelenleg hordozható összecsukható szárítás, amely hasonlít egy vasalódeszkához.

De rajta kívül volumetrikus formatervek kerekeken is, amelyek gyakran nem értik, de nagyon kényelmesek a lakás mozgatásához. Mint láttam, minden ilyen szárító fémből készült.

Többszintű padlószárító kerekeken.

Szeretem őket megbízhatóságukért. Nincsenek kötelek, hengerek vagy konzolok, minden nagyon egyszerű, a szokásos rács keresztirányú lécekkel. Ha ilyen szárítót rendesen használnak, akkor a gyerekek is megkapják.

Bicuspid fürdőszoba szárító.

Ami a hordozható modelleket illeti, a tartomány még szélesebb. A leghíresebb a szárító, amely két félből áll, melyeket hurkok formájában könyvel össze.

Különösen a fürdőszobában való használatra készült. Az ilyen szárítás szélén speciális megállók vannak. Csak ki kell nyitnia ezt a "könyvet", és be kell állítania a fürdőszoba széleit.

Valahogy, alkalmanként a feleségem egy úgynevezett szárítót vásárolt egy elemre, ami fűtőtesteket jelent. Két, hajlított hurokból áll, amelyek az akkumulátorhoz tapadnak, és öt keresztirányú csövet hegesztenek közöttük.

Sosem találkoztam egyszerűbb tervezéssel. A feleség azt használja, amikor különféle apró dolgokat töröl a saját keze nélkül. Először lefagyja a szárítógépet a fürdőkádra, és miután a mosoda kifogyott, gyorsan, olcsó és kényelmesen elküldi a radiátorhoz.

Aktív szárítók

A ház fűtési rendszeréből, vagy a forró víz kínálatából táplált, álló, fűtött törölközősávok aktív szárítóit hívom. Csakúgy, mint a villamos energiát üzemeltető egységek.

Nos, gyakorlatilag nincs mit mondani a helyhez kötött vizes törölközőtartókról, általában egyszer fel van szerelve, és ha nem kíméli a pénzt és vásároljon minőségi terméket, akkor ezt a szárítót használja az életre.

Ami az elektromos modelleket illeti, mind mozdulatlanok, mind hordozhatóak lehetnek. A helyhez kötött elektromos modellek csak a hűtőfolyadék típusától függenek.

A hordozható modellek kevésbé gyakoriak, de mégis megtalálhatja őket, ha akarod. A hasonló tervű elektromos szárítók ugyanabban az elvben működnek, mint egy olajfűtés. Ez azt jelenti, hogy egy speciális olajat pumpálnak a zárt burkolat belsejében és az üzemanyag-fűtőtest be van szerelve.

A szokásos fűtőberendezésektől csak a ház konfigurációjában különböznek, itt a kereszttartók kifejezetten a ruhák lógására és a magas páratartalom fokozott védelmére szolgálnak.

Álló elektromos törülközőtartó futó modellje.

A 220V-os elektromos hordozható modellek működnek, teljesítményüket úgy számítják ki, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 60ºС értéket, lehetetlen égni őket.

Ha egy fürdőszobai szárító elektromos modelljét vásárolja, függetlenül attól, hogy helyhez van-e csatlakoztatva vagy hordozható-e, először győződjön meg róla, hogy a konnektor földelő hurokkal van felszerelve. A fürdõszoba nedves, és nem kellene reménykednie az orosz "talán", a következmények több lehet, mint komoly.

A népszerű szárítók átlagos költségeinek táblázata