Legfontosabb > Csapok

Automatikus vízelvezető berendezés

A szivattyú megrendeléséhez hívja a 8 (495) 580-14-38 és a 8 (905) 745-22-45 telefonszámot. A leeresztő szivattyú szállítása Oroszország régiói részére - készpénz szállítás, RF Post. Szivattyúkat is értékesítünk a FÁK országaiba, a külföldre és messze külföldre. A szivattyú kiskereskedelemben és nagykereskedelemben is megvásárolható. Szállítási és szerelési szakember.

Megrendelés az automatikus szállítással az Orosz Föderáció, a FÁK és az egész világon - nagykereskedelem és kiskereskedelem

Lassan víztisztítanak.

Lassan folyik a víz a kádban vagy a zuhanyzóban, mint egy eldugulás?

A pihentető víz hatása (amikor a víz lassan leereszkedik a lefolyóban) néha előfordul, miután összekapcsolt egy zuhanykabinot vagy egy forró kádat, régi épületek házaiban, például a Sztálin házában, régi öntöttvas csatorna rendszerrel, és más esetekben.

A lassú kiömlés okai

Mindennek oka a szifon (leeresztő-túlfolyó eszköz) és a lefolyócsatorna közötti különbség, ez utóbbi általában magasabb a szifonnal vagy a vízzel, miközben a víz áramlása drámaian lelassul.

Mi a teendő

A probléma kiküszöbölése segít az automatikus készülék vízelvezetésének. A vízelvezető készülék a szivattyú elvén működik, automatikusan bekapcsol, amikor víz felgyülemlik, és gyorsan folyik a víz.

A lefolyószerkezetünk, hasonlóan a többihez, kis méretű, könnyen csatlakoztatható és nagy megbízhatóság jellemzi.

Az eszköz alkalmas minden fürdőkádra, zuhanyra és mosdóra

És még egy plusz: nem kell korrigálnod az építők hibáit, és magas betonpadlókat hozhatsz létre, vagy kiegyenlítő anyagot (kő, csempe, fagerendát stb.) Lehet a keret lábai alatt elhelyezni. Az automatikus leeresztő készülék minden padlón egyszerre és egyszerre megoldja a problémát!

Leeresztő szivattyú: jellemzők

Szivattyú a fürdéshez, zuhanyozáshoz és mosogatóhoz való gyors vízelvezetéshez. Kínálunk egy típusú lefolyószivattyút - úszóművelet. Szivattyúink automatikusak, Oroszországban készülnek. Az úszószivattyúnak előnyei vannak az érintőpumpa fölött: egyszerűbb a tervezés és a karbantartás során, és sokkal megbízhatóbb a működésben. Az érzékelő gyakran meghibásodik, és további javítási költségeket igényel.

Ez a típusú szivattyú (áramlás) négy részből áll:

 • Az 1. rész - vétel - tartalmaz úszó mágnest és reed kapcsolót.
 • 2. rész - elektromágneses szivattyú.
 • 3. rész - rugó visszacsapó szelep.
 • A 4. rész a vezérlő.

Ez az eszköz nem igényel további tárolótartályt, ami jelentősen csökkenti méretét. És a kis méretű elektromágneses szivattyú biztonságos és praktikusan működik csendesen.

A szivattyú rotorja állandó mágnes (hengeres ferromágneses ötvözetből), amelynek végén egy kereszt alakú lapátos csúcs van rögzítve. A rotorot vastag falú műanyag kapszulába helyezzük és teljesen elválasztjuk az állórész részektől, ami teljesen biztonságos.

A 40 wattos szivattyúteljesítmény lehetővé teszi, hogy a leeresztett vizet 10 méteres vízszintesen és legfeljebb 2 méteres függőleges szivattyúzással szivattyúzza.

A készülék jellemzői avtosliv:

 • Gyártás - Oroszország
 • Szivattyú típusa - áramlás
 • Bejárat, kilépés - 32 mm
 • Villamosenergia - 220 Volt
 • Motor teljesítmény - 40 watt
 • Zajszint - 12,5 dB
 • Függőleges szivattyúzás - akár 2 méter
 • Vízszintes, akár 10 méteres szivattyúzás
 • A szivattyúzott víz maximális hőmérséklete - 90 fok
 • Hossza - 250 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Szélesség - 100 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Magasság - 125 mm-es úszószivattyú
 • Zuhanykabin - igen
 • Mosogató - igen
 • Fürdő - igen

A készülék élettartama automatikusan leöblíti a vizet - 7-8 év.

A szivattyú csatlakoztatása a víz leeresztéséhez

A készülék felső részéből származó bejárat 32 mm átmérőjű. A visszacsapó szelep kimenete szintén 32 mm átmérőjű. Emelje fel a légcsövet és rögzítse azt a víz feltöltési szintje fölé, bármilyen kényelmes helyen, anélkül, hogy hajlékony lenne a hullámcső alsó részében.

SAN SAMYCH

A legegyszerűbb vízelvezető rendszer.

Egyszerű vízelvezető rendszer

Nem elegendő a víz bejutása a házba, használat után fel kell helyezni valahol. Nehéz elviselni vödrökkel, és valahogy értelmetlen: a víz magához a házhoz jön, és ezután a saját lábát hordozhatja. Legalább egy elemi csatornahálózat szükséges egy házhoz vagy egy nyári házhoz. A lehetőség, hogy egyszerűen hozza ki a csövet a házból, és ürítse ki a vizet a földön, vagy egy kis lyuk nem mindenkinek. Nem néz ki jól, és ez a pocsolya vagy gödör kellemetlen szaga gyakorlatilag garantált. Mi a teendő?
Szükségünk lesz tehát: egy régi fém vagy műanyag hordó, több csatorna (legalább 6 méter, előnyösen 110 mm PVC), egy tee, egy lefolyó, kb. 0,5 köbméter közepes tört tört kő, lapát és néhány óra értékes időnk.
Válasszon egy helyet a vízelvezetésünkhöz. Előnyösen, nem messze 5 méterre a háztól, nem közelebb a 20-25 méterre a kútból vagy a kútból és a lefelé a talajvíz mentén. A hordó átmérőjénél átmérőjű, legalább 0,5 m átmérőjű lyukat (a szabványos hordó átmérője 0,6 m, magasság 0,9 m, térfogat 0,2 köbméter) és a mélység körülbelül 1,5 m (előnyösen mélyebben) ásunk. A hordó falainál lyukakat készítünk, ha fém, majd csiszológép, ha műanyag, majd egy fűrészszalag finom fogakkal. A bejövő szennyvízcsőhöz egy lyukat készítünk a falon, a cső aljánál. A gödör alján legalább 20 cm-es kavicsot elaludunk, és felfelé helyezzük a hordót, irányítva a cső alatt lévő lyukat a ház oldalára.
Most meg kell ásnia egy árokot a csatorna alatt, hogy azt a helyre, ahova szükséged van. A csövet a hordó irányában legalább 3 mm / méteres lejtéssel kell elhelyezni. Az épületbe vagy az alapzatba vagy egy lyukon keresztül lehet bevinni. Nem szükséges felmelegíteni a csövet, a benne folyó víz tökéletesen felmelegíti. Nem messze a hordótól egy kis csődarabot helyezünk el, amely a földfelszín felett megy keresztül, hogy a levegőt a hordó belsejében keringjék és hagyjuk, hogy a levegő kiáradjon a csatorna felől, amikor a házból feltöltik (hogy a hordó levegője ne menjen a házba). A csövön keresztül a csövön keresztül jutunk a lyukba. A hordó és a gödör fal közötti rést kitömött kővel töltjük a hordó teljes magasságára. Javasoljuk, hogy a hordó alján néhány rothadást nem okozó anyagot helyezzen be (egy régi darabla darab jól működik). Mind az árok, mind a gödör elaludtunk a primerrel, gondosan lecsapva. A ház padlóján vagy falán egy lyukat készítünk, végül a csatorna felé fordítjuk a házat. Tovább a saját belátása szerint. Az eltemetett hordó közelében a földről kinyíló csődarabon nehéz műanyag gomba felhordható, de a boltokban is megtalálható.
És most az árnyalatok.
Ez egy kivételesen vízelvezető rendszer a ház számára, nem képes megbirkózni a székletlefolyásokkal, semmilyen módon nem tisztítható vagy karbantartható, és nem is erre van szánva. Ez a csatorna a konyhából vagy a fürdőből származó csatornákhoz használható. Ugyanaz az eszköz vízelvezető kútja van a szeptikus tartályból.
A szennyvízeket feldolgozó baktériumok mikroklíma a mélységtől függ. Ideális esetben a mélység mélysége: a talaj fagyásának mélysége + a hordó magassága + a zúzott kőpárna magassága (a leningrádi régió esetében: 1,2 m + 0,9 m + 0,2 m = 2,3 m). De annyira mélyen ásni nehéz és nem szükséges. A csatorna is felmelegíti a hordót.

Egyszerű vízelvezető rendszer nyári házhoz vízelvezetéssel

Ha a szennyvízcsatorna telepítési helyén lévő talaj agyag, és a hordó víz lassan elhagyja, akkor a ház csatornahálózata enyhén javítható. Ehhez újabb csatornát kell elhelyezni, és jobb vízelvezető csövet. Ez a cső vízelvezető csatornába vezetheti a vizet a terület határa mentén, vagy sehol se vezethet, és véget ér a zsákutcába. Ennek a csőnek az a feladata, hogy a felesleges vizet elhárítsa a hordóból, ezáltal növelve a víz felszívódását a talajba (öntöző terület). A csövet árokba rakják egy törmelék párnán, és tele van törmelékkel, majd talajjal. Az árok mélysége nagyobb, mint az ellátó csőé, és a lejtés a cső irányába mutat. Természetesen a csatorna párhuzamosan néhány lyukat kell elrontania az alsó részen, hogy javítsa a vízáramlást, és így vízelvezető csővé váljon. Ez nem szükséges, ha a csövet a vízelvezető árokba helyezi.

Ön is érdekelt hasonló anyagok:

 1. Mi a teendő, ha a lefolyó lefagy.Őszintén szólva, kissé meglepődtem, hogy a szennyvízcsatorna lefagyhat valakit. A csatorna elvben nem fagyasztható.

A vécécsésze leeresztő mechanizmusa: eszköz, működési elv, a különböző szerkezetek áttekintése

WC nélkül a fürdőszobában hívja a ház vagy apartman kényelmes nyelvet nem kapcsolja. Elfogadom, ezt a kijelentést nehéz megcáfolni. A vízvezeték nagyszámú modellje van. De a belső struktúra különleges bonyolultsága, nem különböznek egymástól, az összes módosítási művelet elve egy.

Ha a vízellátás megszakadt, akkor a javítás valószínűleg vízelvezető mechanizmussal fog rendelkezni a WC-tálra - ez a lefolyó rendszer, amely a leggyakrabban nem működik ezen a szaniteren. Készen állunk arra, hogy segítsen gyorsan megoldani ezt a problémát.

Ebben az anyagban összegyűjtöttük és összegeztük a WC-tálak főbb típusairól, az esetleges meghibásodásokról és azok felszámolásáról. Az áttekinthetőség érdekében az anyagokat tematikus fotók és videók kísérik.

A WC-tálak kialakítása és típusa

A leeresztő tartály a WC-csésze egyik alapvető eleme. Ez egy tartály, amely két vagy három technológiai lyukkal rendelkezik a vízellátáshoz / vízelvezetéshez és egy fedélhez. Először vízbe kerül a tartályba, majd amikor megnyomja a gombot, a vécébe ürítik ki, hogy a szennyvizet a csatornába öntse.

Nincs különösebben érdekes vagy összetett a WC-tál ciszternája. Belül, csak néhány mechanizmus. Az egyik biztosítja a mellékelt víz beszivárgását és átfedését attól a pillanattól kezdve, amikor a tartályt a kívánt szintre feltölti, a második pedig arra irányul, hogy a felhalmozódott nedvességet közvetlenül kifolyja a tálba.

Az anyaggyártásból származó leeresztő tartályok három csoportra oszthatók:

 1. Kerámia (fajansz) - megbízható és olcsó klasszikusok.
 2. Fém - nem túl esztétikus, de tartós lehetőség.
 3. Műanyag (polietilén) - könnyű súly és beépítési blokkok tekintetében.

A rögzítés és a helymeghatározás módja szerint:

 • alacsony fekvésű - közvetlenül a WC-tálra szerelve;
 • Nagyon helyhez kötött - a falon lógnak, vagy a beépítő egység belsejében találhatóak.

Külön WC-tálak, amelyekben a tartályt elválasztják a tálatól, csatorna van a víz túlcsordulásához. És minél magasabbak a halmozott kapacitásuk felfüggesztve, annál erősebb a víznyomás.

Az egyetlen hátrányuk - nem túl könnyen bemutatható tartály, amely a padló felett helyezkedik el. Ezért a háztartási WC-k leggyakrabban WC-tálakból álló modelleket láthatunk a tartály szélén elhelyezett ciszternákkal. Kisebbek és esztétikusak.

Vízellátó rendszer opciók

A mosdókuplung belső adagolómechanizmusa a következőket tartalmazza:

 • daru (úszószelep);
 • műanyag úszó;
 • karokat.

A hajtás vízellátását a jobb, bal vagy alsó részen lévő lyukon végezzük. Oldalirányú üzemmódban az úszó a vízszintes kar végén található, amely a gömbcsap szelepéhez csatlakozik. Az alsó változatnál az úszókapocs egy függőleges rúddal van ellátva, amely a szállítócsőben található.

A véciszekrény vízellátására szolgáló mechanizmus működésének alapelve rendkívül egyszerű. A tartály kiürítésének következtében a víz belsejében lévő úszó a folyadék szintjének csökkenése után csökken. Ha alul van, akkor megnyitja a szelepet a vízvezetéken, és amikor a tartály megtelt, újra felemelkedik és leállítja a vízellátást.

Mindez a mechanizmus munkájában a fizika törvényein alapul. A tervezés során nincs olyan elektronika, amely jelentősen csökkenti a törés veszélyét. Lehetséges a helyzet, ha túl kevés vagy túl sok víz van a WC-tálban.

Ezután az úszót csak úgy kell beállítani, hogy a tartály töltőképessége a kívánt paraméterek szempontjából releváns legyen. De ha a karok megtörtek, akkor az úszó rendszert módosítani kell.

A leeresztő mechanizmusok fajtái

Ha szükséges, szükségtelenül mossa le a mosdót, csak nyomjuk meg a tartály gombját. Minden más történik önmagában. Belül a vízleeresztő szerkezet működik, és megnyitja a leeresztő szelepet. Ennek eredményeképpen a víz áramlik a tálba, és mindent kifúj a csatornarendszerbe.

A leeresztő készülék aktiválva van:

 • nyomja meg a gombot;
 • a kar lenyomásával;
 • húzva a láncra (kötél).

A tartályok különböző formákban és formatervezésben kaphatók. A legtöbb azonban szabványosított 6 vagy 4 literes térfogatra, és tipikus méretű lyukakkal rendelkezik a leeresztő szelepekhez. A víz eredetének nagyon mechanizmusai, a formatervezéstől eltérőek, hatalmas mennyiség van. De ha a meglévő tartály meghibásodik, új probléma nélkül cserélhető.

A legegyszerűbb típusú leeresztő szifon egy "körte", amelyet gumimomjaként alakítottak ki. A víz súlya alatt szorosan benyomódik a leeresztő nyílásba, és átfedi. És amikor megnyomja a kart, a "körte" felemelkedik a mechanikai erő miatt, és felengedi a vizet a WC-tálba. Ezután, amikor a tartály megtelt, nehezebbé válik és visszaesik a nyeregre, ismét bezárva a leeresztő lyukat.

A vízellátó készülék meghibásodása esetén a víztartály öblítőszerkezetének kialakításában túlfolyó van. Ha egy bizonyos szintet túllépünk, akkor a víz túlfolyik ebbe a csőbe, és leengedi a csatornát a tálban a tálban.

Minden olyan módon van elrendezve, hogy definíció szerint nem lesz képes kitermelni a tartályt. Ha ez a vérátömlesztés bekövetkezik, a hidegvízmérő értékének növekedését eredményezi, de az áradást elkerülni fogja.

Szerkezetileg a víz maga a WC-ben vízszintes vagy kör alakú. Az első klasszikus megoldás a víz folyamatos áramlását jelenti a tál egyik oldalán, a másik pedig - a fúvókák kialakulását bypassjával körülvéve.

A vízszintes süllyedés a teljesítmény szempontjából olcsóbb, de gazdaságos és rosszabb, mint a szaniterek mosása. A kör alakú analóg minden működési paraméterben jobb. Nagy vízkeménység esetén azonban kis nyílásai blokkolhatók, ami csökkenti a fúvókák számát.

A kettős módú elvezetés működésének elve

A ciszternák modern modellei dupla leeresztőgombokkal vannak felszerelve. Ez a divat, hogy megmentse a vizet. Az ilyen eszközöket két üzemmódra tervezték:

 • szabvány - a teljes tartály tálba történő kiszereléshez (4 vagy 6 liter);
 • félig - csak a térfogat egy részének öntéséhez (2 vagy 3 liter).

Az ilyen rendszer gazdaságosabb a vízfogyasztás szempontjából. De ez is szeszélyesebb a beállítások és javítások tekintetében. A belső elemek száma növekszik, ami azt jelenti, hogy nő az eszköz meghibásodásának kockázata.

A dupla verzió mellett a kettős üzemmódú leeresztő mechanizmus gombja is lehet. Ebben az esetben a víz süllyedési térfogata függ a személy nyomásának a karhoz viszonyított erősségétől. A gomb lenyomása után a kifolyónyílás nyitva marad, és a feloldás után visszatér, és ezzel egyidejűleg a lefolyó el van zárva.

A tartálymechanizmusok kiválasztása és javítása

A WC-tálat választva kompromisszumot kell kötnie a lefolyóeszköz ára és annak minősége között. A fém elemek megtervezése sokkal tartósabb, de több, mint teljesen műanyagból készült.

Az alulról érkező víz kevésbé zajos, de sok mindent meg kell fizetnie. Az oldalra szerelt mechanizmus egyszerűbb szerkezeti és olcsóbb.

Az úszót üreges hermetikus henger vagy invertált üveg formájában készítik el. Az első lehetőség megbízhatóbb, de amikor a műanyag falak lyukak jelennek meg, elfelejtheti a feszességet. A víz áthaladása elkerülhetetlenül úszóhibával jár. Működési elve a levegő belső jelenlétén alapul. Ha szúrás látható a műanyagból, azonnal ki kell cserélni.

A lefolyó áramlásának problémája lehet a leeresztő szelep szennyeződése. Csak a gumi elem és a nyereg között halmozódott szennyeződés a régi csövek vagy iszap rozsda formájában. Ebben az esetben semmit nem kell megváltoztatni, elegendő a fedelet eltávolítani, felemelni a mandzsettát és tisztítani egy ruhával. De ha a gumiabroncsok kopottak vagy idősebbek, akkor biztosan ki kell cserélni.

Mielőtt a szelepet a tartály belsejébe helyezi, azt a tálra kell rögzíteni. A véciszekrény kialakítása és elrendezése olyan, hogy a belső mechanizmusok beszerelése után a csatlakozócsavarok elérése problémás lesz. Először telepítse és rögzítse a kerámia tartályt a WC-tál szélére, és csak akkor helyezze be az összes vízellátó / leeresztő berendezést.

Vízszintbeállítás

Ha a vízellátás oldalról van, akkor a tartály maximális szintjét a küllők hosszának megváltoztatásával lehet szabályozni. A végén rögzített úszó. A régi és sok új modellben a kar szerepét vastag sárgaréz huzal végzi.

Szükség van egyszerűen hajlítani a közepén, hogy az úszó lefelé vagy felfelé mozogjon. Minél magasabb lesz, annál nagyobb lesz a tartály térfogata.

Napjainkban azonban a fémeket egyre inkább műanyagra cserélik. A derékszögben hajlító műanyag elemek nem működnek, csak eltörhetnek. Ebben a kialakításban az úszót mozgatni kell a műanyag csapok tengelye mentén, ezzel növelve vagy csökkentve a kar karját. Minél messzebb van a szeleptől az úszó eszköz, annál több vizet fog a tartályba áramolni.

Az úszókar a víztartályok modelljeiben a víz alacsonyabb vízmennyiségével függőlegesen helyezkedik el. Itt a vízszint sokkal könnyebb beállítani. Az úszótestet egyszerűen fel kell mozgatni felfelé / lefelé, és a kívánt magasságban rögzíteni kell az ehhez szükséges bilincsekkel vagy anyákkal.

A legfontosabb probléma a kiigazítás során nem az úszó helyzetének megváltoztatása, hanem a WC-tartály fedelének eltávolítása. Csatlakoztatható a leeresztőgombhoz, amely sok modellnél mereven csatlakozik a trigger mechanizmushoz.

Annak érdekében, hogy ne szakítsanak semmit, ezt a szerkezetet nagyon óvatosan kell szétszerelni. Először óvatosan csavarja le a gomb szorítógyűrűjét. És csak utána biztonságosan mozoghat a fedélen.

Gyakorlatilag a mosdókagyló mechanizmusa minden munkaterülete műanyagból készül, nem pedig fémből. Emiatt gyakran megtörnek. A vízvezeték üzletek mind az elkészült kiviteleket, mind a kiszerelést és a kínálatot, valamint az egyes alkatrészek javítását szolgálják. Bizonyos helyzetekben olcsóbb a készülék csak egy részét kicserélni, míg másokban az egész szerelvényt könnyebb megváltoztatni.

Hasznos videó a témában

Hasznos videókat kínálunk, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban megértsük a tartály működésének mechanizmusát.

A mosdó WC-jének javításának technológiája:

A tartályban nem gyűjtenek vizet - mit lehet tenni:

A leürítő tartály szivárgásának megszüntetésére szolgáló módok:

A mosdó mosogató eszköz nem túl bonyolult és összetett kialakítás. A mechanizmus két munkadarabból áll - egy a vízszint ellátására és ellenőrzésére, a második pedig a tálba való közvetlen áramlásra. Számos ilyen eszköz létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. De a munka lényege minden esetben ugyanaz.

Ugyanakkor könnyen telepíthető, beállítható és javítható. A legtöbb kérdést a vízvezeték bevonása nélkül lehet kezelni. Problémákat okozhat csak a falba szerelt telepítés - a telepítés és a javítás érdekében jobb tapasztalt kézműveseket vonzani.

Az eszköz az országban a zuhany, a konyha és a fürdőkád számára folyik

Mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy a csatorna a zuhany a ház, egy fürdő vagy egy konyhában, ami nem kerek, de csak a meleg periódusban, minden férfi, aki egy egyszerű vízvezeték-szerelési ismeretek nem nehéz. Olvassa el az utasításokat, nézze meg a tematikus videót, és lépjen le az üzletbe.

Az ország szervezetéről a saját kezükből kifolyik a zuhanyzó, a fürdő és a konyhai mosogató.

Hogyan lehet megszervezni a vizet a nyári zuhatagból az országban?

Tehát, mielőtt Truckers szinte mindig felmerül a kérdés, hogy szükség van eltávolítására fény hulladék - viszonylag kevés a szennyezett vizet egy egyszerű mosdó vagy mosogató, egy kis szezonális káddal vagy zuhanyzóval.

Javasoljuk, hogy az ország nyári zuhanásából vízzel leeresztse a vizet egy speciális csatornában (szeptikus tartály) a helyszínen vagy azon kívül.

Az a hely, ahol a jövő zuhanyzóját tervezik felállítani, szükség van egy kis depresszió ásására, amelyet tetőfúvással vagy PVC-fóliával borítanak.

Mielőtt zuhanyzócsövet készítenénk az országban, ajánlott betonozni az üregbe a fülke alatt, egyfajta vízálló edényt alkotva, hogy a föld ezen a helyen ne essen. Végtére is, a víz, eltávolítja a munkahelyi verejtékeket és porokat a bőrből és a nyári rezidensek hajából, el is távolítja a zsírrészecskéket és az elhalt bőrrészecskéket. A mosásból származó hulladék, amely a talaj felszínén fokozatosan leülepedik, lerakódásához vezet. Végül a talaj már nem használja a zuhanyzóban használt vizet, és a zuhanycsarnok padlóján néha kellemetlen pocsolya jelenik meg. A víz az erdőből az elvezető nyílásba áramlik, ezért az erdőt kissé lejtő irányban kell elrendezni. Ezenkívül a lejtőnek vízelvezető nyílással kell rendelkeznie. Annak érdekében, hogy megszervezze az országban a zuhanycserét, meg kell ásnia egy árokot a leeresztő cső alatt, hogy bizonyos távolságból vizet hozhasson. A felhasznált víz akadálytalan leeresztéséhez a csövet úgy kell elhelyezni, hogy a hulladékgödör irányában bizonyos dőlésszöge legyen.

A cikk következő része arra szolgál, hogy hogyan kell felszerelni a mosogatót az ország konyhájában.

Hogyan tudom felállítani a mosogatót az ország konyhájában?

Ahhoz, hogy a házban lehúzzák a házat a saját kezükben, a konyhában lévő mosogatóhoz csatlakoztassa a hullámosságot és hozzon létre egy vízszelepet, hajlítsa az N alakú hullámosságot úgy, hogy mindig víz maradjon. Ezután csatlakoztassa a hullámcsövet 50 mm átmérőjű műanyag csővel, és vigye azt a ház előtt. By the way, a mosogató a konyhában kell ellátni egy rácsot, hogy a nagy élelmiszer-hulladék nem esik a leeresztő cső. Az ország konyhájának és a vízelvezető tartálynak az autópályán történő leengedésekor egy közbülső szifont kell felszerelni, hogy a víz feletti nehezebb idegen részecskék leülepedjenek az alján, és ne essenek bele a tartályba. A szifont fel kell szerelni egy revíziós ablakkal úgy, hogy a fedél lecsavarozható és a szilárd részecskékkel bevont víz a vödörbe engedhető le. Ez csökkenti a szerves anyag és a homok bejutását a lefolyó tartályba. Ebben az esetben a hordó térfogata hosszabb ideig elegendő lesz, a hordó hosszabb ideig tart, és egyébként a bomlási folyamatok elszenesednek.

A betonozáshoz történő keverés során minden mosószeres kanálból egy kanál vizet kell hozzáadni az oldatba. Egy ilyen adalék megkönnyíti a keverési folyamatot, javítja az oldat minőségét - növeli nedvességállóságát, szilárdságát, fagyállóságát és megelőzi a repedést.

Aztán meg kell venni egy fém hordót; ha két vége van, akkor egyrészt le kell vágni az alját egy véső és egy kalapács segítségével. A nyitott végével helyezze a hordót a kavics és a finom törmelék lyukába, amit előzetesen öntöttek. Az országban elhelyezett víztömítésnek nagyobbnak kell lennie, mint a hordó magassága. A cső másik végén egy lyuk van a csőhöz, a cső és a cső összekötéséhez, a konyhából eltávolítva, egy karimával ellátott pólóval. Minden csuklószerkezet: a csöveket csővel, valamint a mosdókagyló elágazó csövet kell lezárni.

Lehetséges lehetőségek az országban lévő mosogatóból való leürítésre, amelyet Ön szervez meg, ezek a képek láthatók:

Lehetőség van arra, hogy a vízelvezető víz optimális felszívódása további 1,5-2 m hosszú szélességgel ásson a hordó vízelvezető árkokat. Az árkoknak kavicsot, nagy sziklákat kell kitölteniük. Az árok és a hordó teteje egy 30-100 cm vastagságú földréteggel elaludjon a helyszín felszínével és bezárja a szódát. Felülről virágokat, füvet és pár nyírfát gyönyörködhetsz - szeretik a vizet. Ahogy azt a gyakorlat is mutatja, ha az országban lévő mosogatóból egy lefolyót készítünk, akkor a tervezés körülbelül 7-10 évig tart.

Készülékcsatorna készítése egy szezonális házban

Fürdő - ez a szerkezet, amely miatt néha felálló szezonális ház. Ez egy barátságos tárgyalóterem, pihenőhely. Kellemes és hasznos időt tölteni a fürdőben, ahol a padlót helyesen és egyenletesen rendezik, ahol nem kell mezítláb járnia sáros pocsolyákon, vagy ugorni a gráfról a rácsra. Ezért azonnal meg kell gondolnia a mosogatót, amikor felépíti a fürdő alapjait, különösen azért, mert egy megfelelően rendezett vízelvezető segít megőrizni az egész szerkezetet.

Néhány kézműves a szárazföldi nyári házban kijutja a használt fürdővizet közvetlenül a területre, különösen akkor, ha a terület meredek lejtőn található, és a homokos talaj könnyen felszívja a nedvességet. Valaki homokos talajban temetkezik egy hordó nélkül, amely idővel még a télen is jól szűri a szennyvizet. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen önálló tevékenység nagyon negatív következményekkel járhat. A közelmúltban törvénytelen a kezeletlen szennyvíz felszabadítása a talajba. Ezért a szomorú nyári lakosok súlyos ellentmondást mutathatnak a törvényhez, büntetőeljárásukig. Meg kell szervezni a víztől elvezetett vizet a víztől, és a felhasznált vizet egy, a fürdőalapon kívül épített vízelvezető gödörbe kell vezetni, amely a csatornarendszerekre vonatkozó minden szabályzatnak megfelelően van felszerelve. A házban lévő fürdőkészülék megfelelő tőkeelvezetése megkönnyíti további karbantartását.

A fürdőház mosó rekeszében belül biztosítani kell a felhasznált víz normál áramlását és vízelvezető anyagának víztaszító anyagból történő leeresztését a lefolyáshoz a gödör felé. A házban a kádban lévő víz kijuttatása saját kezével a következőképpen szervezhető: a padlón lévő lyukon a víz a leeresztő szifonba, majd a leeresztő vezeték pólusába, majd a leeresztő tisztító árokba vagy a lefolyó lyukba jut. A létra helyett egy speciális tálcát állíthat be a víz áramlására az egyik fal teljes hosszában, figyelembe véve a padló lejtését.

Egyes szakemberek azt javasolják, hogy a mosogatótér felé meredek lefelé a kemence felé, és egy standard kifolyócsövet helyezzen be a leeresztőnyílásba, mint egy kádban, de szifon nélkül. Ez a kibocsátás kettős szerepet játszik: először vizet bocsát ki; másodszor, friss levegő áramlik közvetlenül a tűzhelybe.

A nedves tisztítás után a gőzkabinból való víz eltávolításához a kályhától a távolabbi sarokig egy kicsi lejtőn lehet a padló. Alsó részén hagyjon egy lyukat, amelyen keresztül a víz elkezd beáramolni a mosdóba, és onnan - ismét egy ferde padlón - a lefolyóba. Ez a lyuk is légáramlást biztosít, és a kipufogó nyílást a gőzkabin másik falán kell elhelyezni.

Ahhoz, hogy az országban fürdést lehessen készíteni, ahogy azt a helyes technológia sugallja, a fürdő szalagalapjának kialakítása során el kell indítani a készüléket, ami a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb lehetőség. A kádas kavicsos és agyagos talajon történő építésekor a teljes pincék magassága legfeljebb 40-60 cm, ami általában 15-20 cm, általában a földfelszín szintje fölé emelkedik. Más talajok esetében az alagsor magassága kb. 60-80 cm lehet, de nem több. A jövő alagsorának kerületén belül, a mosdó közepén egy lyukat 180 x 180 cm-es méretekkel kell ásni, a talaj összetételétől függően, legalább 1,5 m mélységben. Ezután a gödröt a deszkák zsaluval kell lehúzni, a falakat 20-25 cm vastagságú betonokkal és törmelékkel kell feltörni, apróra vágott kővel, megerősítve őket fém vasalással.

Az öntött beton tartálynak meredeknek kell lennie, alsó részén szifont kell felszerelni. A szivárgó az országban a saját kezéből egy régi műanyag vödörből készíthető, vagy egyszerűen nyomja meg a gumi labdát a megoldásba. Ezután ez a golyó szelepként fog szolgálni: a létrejövő mélyedésben fekszik, megakadályozza, hogy a talaj alatti szagok behatoljanak a fürdőbe; amint kiderül, az áramlani fog. A szifonból szükség van a műanyag csatorna eltávolítására. A betonozás után 4-6 nap elteltével el kell távolítani a beton zsaluzatlapokat. Mellette zárja be a gödröket; By the way, zsaluzat részleteit lehet használni.

Amint a képen látható, a saját kezű vízszivárgás megszervezésével az országban vízzárást kell kialakítani a gödör közepén:

A mosdóban lévő vízkapu jelenléte viszonylag meleg padlót eredményez a fürdőben, amely még a sűrű fagyban sem fagy meg, ha a fürdőt hetente használják.

Ahhoz, hogy saját kezűleg vízelvezetést hajtson végre az országban, szakemberek szerint a padló teljes felületét acélhuzalokkal, valamint különböző sarkokból, csövekből és egyéb fémdarabokból kell megerősíteni. Akkor betonozni lehet a padlót. A betonréteg vastagságának a vízzáró készülék helyén legalább 20 cm-nek kell lennie, és az alapozáshoz képest egyenletesen emelkednie kell.

Egyszerű kialakítás, de nagyon hasznos vízzáró lehet bármilyen kényelmes helyen, nem feltétlenül a betonpadló közepén. A legfontosabb az, hogy a lejtőn a vízkapu kapta. Fémből hegeszthető, a padló öntése előtt állítva, majd betonozva az esztrichbe. A tálca alsó részét az ország házának vízzel való leeresztéséhez, saját kezével kell leengedni 50-100 mm-re a kisülő cső alatt. Nem szükséges szigetelni a csövet, mivel a vízszigetelés jelenléte megakadályozza a levegő mozgását, ebben az esetben a fagy nem hideg időben alakul ki. Annak érdekében, hogy a redőny újra működjön a télen, elég, hogy öntsön egy forró vizes vizet.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet még mindig az országban a fürdőkádban és zuhanyzóban készíteni.

A legegyszerűbb gödör az ország vízének lecsapolására

Egy kis fürdetéshez, melyet 2-3 ember látogat meg, elszállhat a vízelvezető eszköz opciójával. Szükséges, hogy a csatornahálót lyukakkal temessék el. Előre csomagolja be a geotextíliákba - egy speciális szövet, amely megakadályozza a lyukak eltömődését a földön. Felülről a vízelvezető árok elég ahhoz, hogy elaludjon homokkal, majd fedje le a talajt.

A legegyszerűbb mód az országban történő vízelvezetésre kb. 2 m mély körbefutó leeresztőnyílás, amelynek merevsége miatt a falak nem lesznek összeomlanak, 1 m átmérőjű régi autógumik vannak elhelyezve a lyukban, 6-8 darab elegendő. A lyukban általában egy csövet ürítenek ki a fürdőből és a konyhai mosogatóból, hogy leengedjék a használt vizet, amely a 4. és 5. gumiabroncs között belép az előre vágott lyukba. A gumiabroncsok oldalán lyukak lehetnek, hogy megakadályozzák a víz stagnálását. A konyhából vagy a fürdőből elvezetett csövet a talajba kb. 1-1,2 m mélységbe helyezzük. A gödröt felülről a burkolat anyaga mennyezetre borítja. A régi gumiabroncsok, az invertált hordó vagy a betongyűrűk vízelvezető verziójának ez a változata jobban alkalmas a dákó zuhanyzójának vagy fürdésének lefolyására, ahol heti 2-3 ember mos le. A víz gazdaságos felhasználása esetén egy ilyen lefolyó lyuk hosszú ideig tarthat, különösen, ha a talaj homokos.

Azonban a legegyszerűbb gödör alja, hogy az országban idővel lecsaphasson vizet, felbukkan, ezért abszorpciós kapacitása jelentősen csökken. Ezután szükség van a gödör mozgatására bizonyos távolságra, és töltsük fel a régiet talajjal, ami nem javítja a talaj minőségét a helyszínen. Természetesen nagyobb lyukat áshatsz, mélységedet 4 méterre, és a régi gumiabroncsokat beton gyűrűkkel helyettesítheted. De a cselekvés elve ugyanaz marad meg: fokozatosan áztatják zsírokkal, az alsó rész felborul, és a víz nem hagyja el. A leeresztőnyílás egy rendes szennyvízcsatorná alakul, ahonnan a szennyvizet rendszeresen ki kell szivattyúzni. Ezenkívül a finom diszpergált iszap felhalmozódott egy gödörben egy dákóban, hogy vizet szív le a zuhanyból vagy a fürdőből, és ezáltal 5-10 év alatt teljesen eltömíti a gödör körül lévő szűrőréteget, jelentősen csökkenti szűrési képességét. A sávszélesség helyreállításához a szűrőréteget a gödör körül kell cserélni, ami nagyon drága és kellemetlen.

Nézd meg a fotót, hogy úgy néz ki, ahogyan azt maga a dákány szervezte meg:

Még több példát említhetünk egy vagy több csatornába, de működési elvük megegyezik, és a munka következményei hasonlóak. A klasszikus orosz irodalomból megtudhatjuk, hogy a faluban található fürdőházakat időről-időre áthelyezték helyről helyre. Ezért a könnyű lefolyók eltávolítása magánházból csak egyetlen megoldás marad - egy vízelvezető tartály tartály, amelynek működési elve a természetes szennyvízkezelésen alapul. A homok és minden felfüggesztett szilárd anyag az első kamra aljára ürül, míg a fennmaradó kamrákban az elfolyó szennyvíz tartalmának biológiai kezelése történik.

Ha a fürdőt nem gyakran használják fel, a leeresztő nyílás közvetlenül az alatta levágható; a fürdőtől legalább 2-3 m távolságra kell lennie egy legalább 1,5 m térfogatú szűrőedénynek, melyet a leeresztő nyílásból egy csövet vezetnek be, amelyet a fagyás alatti talajban kell elhelyezni. Ezenkívül kívánatos a cső hőszigetelése speciális anyagokkal.

Ha a fürdőt rendeltetésszerűen használják, célszerűbb a lefolyót 1,5-2 m távolságban elhelyezni, ami optimálisnak tekinthető. A nagyobb térfogatú leeresztő lyukat 5-7 m távolságban kell elhelyezni az épületektől.

Ebben az esetben víz áramlik a fürdőből a csatornába az árokba. A gödör és az árok alját vastag vastag, vastag vastagrétegű vastagréteggel kell lefedni, amely nem kevesebb, mint 10 - 12 cm, az ún. Legalább 1,5 m mélynek kell lennie, és lejtése 7-10 ° legyen, így a víz gravitációval a vízbe jut. A 7 m-es árokhosszúság esetén a magasságkülönbség 1 m. A gödörfödémnek a talajfelszíntől 1 m-es mélységig kell lennie. A gödör alatt a fürdőház lefolyó és az árok legyen félig megtelik a törmelék, majd homok. Ezt követően az árokot és a kút külsejét gondosan meg kell hinteni egy homokréteggel, és felette - kavics és talajréteggel. Tömörítéskor használhatja a földet, amelyet a gödör feltárásakor emelt.

Ha a legegyszerűbb vízelvezetést végzi az országban, és csak a könnyű vízelvezetőket kívánja összegyűjteni a konyhából, a szaunából, vagy a fürdőkádból és a medencéből a leeresztő nyílásba, akkor elegendő két szeptikus tartályból egy leeresztő lyukat építeni. A fürdőből vagy a szaunából származó víz azonnal felszabadulhat a második telepen, és a konyhából érkező víz jobb az első településre. Ha a vízelvezető gödrözet vizet is kap a WC-ből, akkor legalább 3 ülepítő medencével kell rendelkeznie: 1., 2. és 3. tisztítási fok. A WC-ből származó víz csak az 1. üledéktálhoz kell áramlani.

A legjobb megoldás a tégla szűrőpincse falának kőzetének tekinthető, kavicsokkal a széleken. Hogyan készítsünk ilyen vizet az országban? A kút mélysége körülbelül 70 cm-rel lehet alacsonyabb a talaj fagyasztásnál: minél mélyebb, annál jobb. A fürdéshez több mint elegendő 2 m-es térfogatú szeptikus tartály, amelynél 1,25 x 1,25 m méretű lyukat kell ásni. A gödr méretei megközelítőleg a lecsapolt víz mennyisége alapján kerülnek kiszámításra, figyelembe véve a talaj felszívódását. Ezeket a paramétereket hozzá kell adni a 25 cm-es tégla vastagsághoz a jövő lefolyó-szeptikus tartály mindkét oldalán, valamint 30 cm-re - a durva kavics a fürdőkád oldalán a födém és a téglafal között. A kavics és a földes falak közötti helyet betonokkal és apró törmelékkel lehet betölteni úgy, hogy a föld ne essen a gödörbe a falazó repedéseken keresztül.

Az ország csatornahálózatának mélységének kiszámításakor figyelembe kell venni a durva kavicsréteg vastagságát alsó részén - ez legalább 30 cm.

A fürdőkád leeresztő nyílásának befejezése után az alján egy 30 cm vastag durva kavicsréteget kell lefednie, majd papírra vagy kartonra helyezze a gödör középpontját, nehogy az alját ürítse, amikor vastag réteg habarccsal tetejét rakja. A papír befejezése után el kell távolítania a papírt.

Ahhoz, hogy megszervezze a vizet a dacha-ban, ahogy a helyes technológia azt sugallja, a lyuk tetejére helyezni kell a lapokat, fel kell szerelni a fémszerelvényeket, és 10 cm vastag réteg betonba kell öntenie, majd egy 5 cm vastagságú habot kell elhelyezni a szigeteléshez. Ezeket a célokat 100 mm átmérőjű, 2 m hosszúságú szürke műanyag csövek felhasználásával és lyukba helyezés előtt melegítő anyaggal, felülről tetőfedő anyaggal lehet bevonni.

A csatorna csövet kell elhelyezni a kútba úgy, hogy megközelítse a középső részét. A csőnek feltétlenül állandónak kell lennie a kút felé. Az is szigetelt habos műanyag - a biztosítás. Ha a gödröt fedőlapra kell lefedni, akkor az öntéskor gondoskodni kell arról, hogy később feloldható legyen, ha szükséges. Mi van a lap közepén, hogy beilleszkedjen a vasalódeszkán lévő csuklópántra, amely félre osztja a fedelet.

Lehetőség van a következő konstrukció mentesítése a gyűrűk nélkül: egy négyszög alakú monolitikus beton gödör, osztva két kamrával. A dákának az első egyszerű leeresztő kamra téglalap alakú, 1 x 2 m méretű, 2,6 m mélységgel tervezett; alját kell betonozni. A 2. kamra mélysége 3 m mély, négyzet alakú, 2 x 2 m méretű, nem igényel betonozás. Meg kell tölteni törmelék. A 2. kamra alján egy 80 cm-es és 4 m-es mélységig terjedő lyukat kell lyukasztani, hogy áthatolva áthatoljon agyaggal és eljusson homokkal. 150 mm átmérőjű műanyag csövet kell behelyezni, és erre a lyukra rögzíteni úgy, hogy 1,5 méterrel emelkedjen a 2. kamra aljánál, mielőtt ezt a csövet a lyuk aljától kb. 2 méterre megtenne, sok lyukat kell forrasztani egy forrasztóval hogy elaludjon finom törmelék. Egy ilyen leeresztőnyílásban egyszerűen összegyűjti és szűrheti a könnyű vízelvezetőket a konyhából és a fürdőből.

A leeresztő gödör-szeptikus tartály szükséges légtelenítő szellőzéshez, amely szellőztetést biztosít, így különböző mikrobák és baktériumok kényelmesen sokszorozhatják és újrahasznosítják a szennyvizet. A lefolyó lyuk külső része és a szellőzőcső nem nehéz dekoratív módon rajzolni egy mini virágágyást növényekkel.

WC-kagyló mechanizmus: változatok, beépítés és karbantartás

A WC-elvezető rendszer olyan mechanizmus, amely a tartály belsejében van elhelyezve. A WC használata kényelmesebb volt, a vízelvezető mechanizmust megfelelően kell kiválasztani, telepíteni és konfigurálni. A cikket ezekre a kérdésekre fogják fordítani.

Ez a rendszer felelős a víz áramlásától és vízelvezetéséért.

Rendszer leírása

A működés elve

Az öblítőtartály eszköze nem nehéz. A tartály olyan tartály, amely belsejében egy mechanikus reteszelő rendszer van.

Ez a rendszer a következő funkciókat látja el:

 • a tartályból történő szabályozott vízkiömlés;
 • a tartály feltöltése vízzel leöblítés után;
 • megakadályozza a víz áramlását a tartályba, miután megtöltötték egy bizonyos szinten.

A leeresztő vizet speciális szelepek működtetik

A WC-öblítő mechanizmus a következőképpen működik:

 1. A tartály víz alján vagy falán lévő töltőszelepen keresztül belép a tartályba.
 2. A tartály feltöltésekor aktiválódnak megfigyelő eszközök (úszók, szelepek stb.). Amint a tartály vízszintje eléri a beállított értéket, az áramlás leáll. Ehhez zárja a szívószelepet.

Így működik a csatorna.

 1. Amikor le kell üríteni, akkor nyomjuk meg a tartály gombját vagy húzzuk meg a kart. Ennek eredményeképpen a leeresztő szelep nyílik az alján, és a víz a WC-tálba áramlik.

A leeresztő szelep egy lánccal láncolat formájában nyitja ki a vízleeresztő nyílást

 1. Hasonlóképpen a tartályok két gombbal működnek. A kisebbre való kattintással a tartályból csak egy részét engedjük fel, és a nagyobbat megnyomva teljes leeresztést biztosítunk. Ez hozzájárul a folyadék gazdaságosságához, mivel a legmodernebb modellek ilyen kétgombos mechanizmusokkal vannak felszerelve.
 2. Leeresztés után a vízszint csökken, a felügyeleti eszközök aktiválódnak, és a beömlő szelep újból kinyílik.

Általában minden vízelvezető / beállító rendszer működik, függetlenül a tervezéstől. Természetesen van némi árnyalat, de ha megérted az általános elvet, akkor valószínűleg meglehetősen gyorsan tudsz foglalkozni az ismeretlen szelepekkel.

Fő elemek

Az eszköz rendszere a legegyszerűbb tartály

Dupla lefolyású vízelvezető rendszer: mindegyik vízelvezető és túlfolyó egy eszközben

Annak érdekében, hogy a teljes vízellátó rendszer a fent leírtak szerint működjön, több rész kölcsönhatása szükséges. Különböző mechanizmusok lehetnek különbözőek, de általában a készlet nagyon jellemző.

Ömlesztett szelep úszóval és alsó bemenettel

 1. Ömlesztett (bevezető) szelep. Ez egy menetes fúvóka, amely be van helyezve a tartály alsó vagy oldalfalának nyílásába. A szál jelenléte lehetővé teszi, hogy a csövet csavarja a tartály falához az anyákkal, biztosítva a tömítettséget. A víz bejutásának vagy lezárásának megakadályozására a rockerhez kapcsolódó zárómechanizmus felelős.

Tehát a szelep működik: a sárga kar sárga színű, a záróelem vörös

A szelep működésének különböző elvei

 1. A lengőkar az a kar, amely meghúzza a szívószelepet. A lengőkar szabad végét vagy az úszó (műanyag lezárt tartály) vagy a vezérlőszelephez kell csatlakoztatni. Amikor ez a szelep elindul, vagy az úszó felbukkan, a lengőkar felvonja és bezárja a töltőszelep rését, és fordítva.
 2. A leeresztő nyílást normál állapotban egy leeresztő szelep blokkolja. Ez egy lapos vagy félgömb alakú rugalmas tömítés, amelyet csuklópánt csatlakoztat a tartóelemhez.

Opcionális leeresztő szelep rugalmas részekkel

 1. Olyan nyomógomb vagy emelő mechanizmus tetején helyezkedik el, amely szabályozza a leeresztő szelep működését. Ha használják, a hordozórésze felemelkedik (vagy egy lánccal, egy kart vagy egy műanyag keretet használnak, mint egy tolóerő), megnyitja a lyukat. A víz elég nagy sebességgel jut be a tálba, és a teljes tartalmat lemossák a lefolyóba.

Dupla gomb - nagy és kis vízelvezetéshez

Ezek az elemek eltérő módon rendezhetők. A régi modellekben a vízbevezető rendszer túlfolyó vezérléssel és öblítő rendszerrel a vezérlőkarokkal / gombokkal külön van felszerelve. A modern szerelvényeket általában egyetlen komplexként állítják elő. Egyrészt a telepítés és a beállítás könnyebb, viszont a javítás komolyan bonyolult.

Fajták és választásuk

A mosdó kényelmes öblítése nagyon fontos a készülék kényelmes használatához, mivel kívánatos a modell kiválasztása meglehetősen körültekintően. Számos tényezőre kell figyelni.

Alsó vízellátás

Az első tényező a töltőszelep elhelyezése:

 • alul - a cső a tartály alján található. Felelős a tömítések tömítésére;
 • oldalán - a szelepen elhelyezett elágazó csövet a tartályba behelyezzük az oldalsó fal nyílásán keresztül, amely majdnem a fedél alatt helyezkedik el. Ebben az esetben a belépési hely feltételesen nyomás alatt áll, mert a víz általában nem ér el.

Oldalsó csatlakozási lehetőség

A hatékonyság és a kényelem szempontjából egy alacsonyabb csatlakozású modellt ajánlok. A feltöltés közben nem annyira zajosak, hogy ezen konfiguráció elzáró szelepe nagyobb megbízhatósággal bír. A gyenge pont a tömítés, ezért nagyon szorosan figyelni kell a feszességet.

Következő - a kezdő eszköz:

Színes üvegmodell karokkal és lánccal

 • régi modellek fel vannak szerelve egy karral, amely általában egy lánccal vagy zsinórral van ellátva, fogantyúval. A modern termékek közül az ilyen berendezéseket csak antik stílusú WC-tálak találják;
 • A gomb univerzális megoldás minden tömeggyártott dobozhoz. Az előny viszonylag kis löket, amely ugyanakkor lehetővé teszi a lecsapolt víz mennyiségének szabályozását;
 • A kettős üzemmódú tartály kétgombos rendszerrel van felszerelve. Ebben az esetben egy gomb felelős a tartály egy részének kiürítéséért, a második pedig az üreges ürítéshez. A rendszer gazdaságosabb, de szeszélyesebb is - és nehezebb a hangolás és a javítás.

Nyomógombos rendszer kettős módú WC-vel

Itt a választás teljesen nyilvánvaló - a nyomógombos vagy kétgombos változat.

Végül figyeljen a túlfolyás-szabályozó mechanizmusra.

A választás sokkal kiterjedtebb, de egyszerű "felhasználó" szempontjából két lehetőség van:

Egyszerű úszószelep

 • úszó rendszer - az elzáró szelepet egy úszókapcsolóval vagy emelővel szabályozzák.
 • membrán rendszer - a tartály feltöltésekor a víz a membrán egységre hat, amely aktiválja a reteszelő mechanizmust.

Léptető szelep

Annak ellenére, hogy sok vízvezetékgyártó nemrég telepítette a membránrendszert, azt javasolnám, hogy visszautasítsam.

Igen, jól működik, de két árnyalat van:

 1. A membrán kiszámíthatatlanul meghibásodik, mert egy "szép" pillanatban a túlcsordulás blokkolását egyszerűen ki lehet kapcsolni. Ha jó hangszigetelést és zúgolódást észlel a WC-ben, akkor nem fog hallani, akkor a következmények súlyosak lesznek.

A beszívó szelep membránjának képe

 1. Ha a mechanizmus meghibásodik, akkor még egy új membrán esetében is nehéz megjavítani. A kopott alkatrész cseréje után a beállítás nagyon sokáig tart, de még ez sem garantálja, hogy a membránszelep 100% -ban működni fog.

Az ilyen helyzetben az optimális megoldás a membrán megváltoztatása, hanem az egész szerelvény, bár olcsóbb úszással.

Tartálykarbantartás

Beszerelési mechanizmus

Szükség esetén a leeresztő mechanizmust a tartályba a saját kezével lehet felszerelni. Ez egy sikertelen rendszer cseréjekor, vagy külön tartálykészlet megvásárlásakor - szelepek esetén.

Ebben az esetben működik a következő algoritmus szerint:

Beszerelési és leeresztő csere mechanizmusok

 1. A csere érdekében szerelvényeket vásárolunk a tank modellünkhöz. A legfontosabb paraméterek a beömlőnyílások helye (felső vagy oldalirányú), azok méretei, a lefolyó lyuk mérete és az összméretek. Ideális esetben ajánlatos egy mechanizmust alkalmazni ugyanarra a modellre - ez biztosan működni fog.
 2. Most kapcsolja ki a vizet, és nyomja meg a leeresztő gombot, hogy eltávolítsa a maradékot a tartályban.

Nyomja meg a gombot és csavarja le a reteszelőgyűrűt

 1. A toalett öblítőgombot óvatosan csavarja le, miután lehetőségünk nyílik arra, hogy eltávolítsuk a fedelet.
 2. Húzza le a vízellátó tömlőt.
 3. Kapcsolja ki a töltőcsövet rögzítő anyákat. Maga a tétel kivágódik a lyukból.

A szívószelep leszerelése

Alacsonyabb vízellátású szerkezeteknél célszerű egy kis tartályt helyezni a lyuk alatt. A tartály alján összegyűjtött folyadékot kifolyik, és nem kerül a lefolyóba.

 1. Szétszereljük a szelep belső részét, eltávolítva a tartályból.

Kihúzzuk az armatúra belső részét, lecsavarjuk a hegyről

 1. Csavarja ki azokat a csavarokat, amelyek a tartályt a WC-tálba rögzítik és eltávolítják. Szerelje le a leeresztő rendszer alját és a tömítő tömítéseket.

Ez a szétszerelés befejeződött. Most törölheti a tartály belső felületét és a lyukakat a tálban. Ugyanakkor érdemes megtisztítani a csatornák oldalát a tálban, biztosítva a lecsapolt víz eloszlását - eltömődhetnek törmelékkel és mészlerakódásokkal. Általában lehetetlen ezeket a helyeket elérni, de itt van egy ilyen lehetőség!

A leeresztő szerkezet telepítési kézikönyve a munkát fordított sorrendben végzi el:

Tartály bélés a tálban

 1. A lyukba helyezze a leeresztő rendszer alját tömítő tömítésekkel.
 2. Helyezzük a tartályt, illesszük be és rögzítsük a rögzítőcsavarokat.

A tartályt visszahelyezzük a helyére

A rossz minőségű csavarok hosszan tartó használat során rozsdásodhatnak. A korrózió jeleit újakkal kell helyettesíteni.

 1. Szerelje be a lefolyószerkezet belsejét, rögzítve a leeresztő nyílásba.
 2. A töltőszelepet az oldalsó falon vagy a tartály alján lévő lyukba helyezzük és tömítő tömítésekkel ellátott anyával rögzítjük.

Csatlakoztassa a vízellátó tömlőt

 1. Csatlakoztassa a vízellátó tömlőt a töltőszelep kimeneti fúvókájához. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a rendszer működését.
 2. Ha szükséges, állítsuk be a mechanizmus működését, beállítva a túlfolyó magasságát (kb. 20 mm-rel a felső lyuk alatt) és a rúd hosszát, amely összeköti a lefolyót a gombhoz.

Helyezze a leeresztő szelepet a középső lyukba

 1. Ha a leeresztő, a beállított és a túlfolyó szabályozó megfelelően működik, és nincsenek szivárgások a rögzítési pontokon, helyezze a fedelet. Rögzítse a tartály fedelét, csavarja be a gombot.

Természetesen a modellek közötti különbségek eltérést okozhatnak ettől az algoritmustól. Ugyanakkor a legtöbb tartályt pontosan ennek a sémanak megfelelően alakították ki, mivel az esetek 95% -ában a WC-szerelvények beszerelésére került sor.

Kivételt képeznek a beépített modellek, amelyekben a tartállyal ellátott lefolyószerkezet a falon található. Ha ilyen eszközzel rendelkezik, és hibás működés jeleit mutatja, akkor a legmegfelelőbb megoldás egy szakemberrel való kapcsolatfelvétel lenne!

hibaelhárítás

Annak ellenére, hogy az öblítőtartály szerelvényeinek ára viszonylag alacsony, egyes esetekben anélkül is megteheti, hogy kicserélné. Ehhez elegendő viszonylag egyszerű javítási művelet végrehajtása vagy egy vagy két rész megvásárlása.

Ha hibás működést észlel, a legegyszerűbb módja a tartály fedeleinek megnyitása, belépése a belsejébe, és megnézni, hogy mi nem működik megfelelően. Ha a rendszer legalább hozzád hasonlóan ismerős, akkor az okok megértéséhez elegendő a víz elvezetése és összegyűjtése néhányszor.

Megváltoztathatja az egész szelepet vagy csak az úszót

Ezt a helyzetet a rúd beállításával vagy a membrán cseréjével korrigálják.

Ezenkívül a gyors hibaelhárításhoz használhatja a táblázatot:

 1. A leggyakoribb ok - az igát vagy az emelőkar egyenetlen egyensúlyát. Az elhajlás kiküszöbölése után az úszó újra elindul, és a rendszer teljesítményét visszaállítja.
 2. A membránmodellek esetén a szelepnyílás nyitva marad akkor is, ha a billenõk felfelé állnak. Ebben az esetben be kell állítania a membránt vagy cserélni kell.
 3. Egy másik ok - az úszó vízzel történő perforálása. Átmeneti intézkedésként a víz lefolyik, és a testben lévő lyuk nedvességálló tömítőanyaggal van lezárva. A közeljövőben az úszót ki kell cserélni.
 4. Ha az összes művelet nem vezet sikerhez, akkor az anyag maga a szívószelep, amely megköveteli a csere.
 1. Általában akkor fordul elő, amikor a tömítő tömítés kopott. A korai szakaszban a problémát megszüntetik a rögzítő anya meghúzásával.
 2. Ha ez nem segíti a víz leeresztését, vegye le a szelepet és cserélje ki azt a tömítést, amely szoros kapcsolatban áll a tartállyal.
 1. A leggyakoribb ok a nyomógomb és a leeresztő szelep összekötő kar közötti eltérése. Az elhajlás eltávolítása után a helyzet javításra kerül.
 2. Valamivel ritkábban a probléma a megerősítés műanyag részeinek töréséből ered. Ebben az esetben a leeresztő mechanizmust ki kell cserélni.
 3. A tartály első használatakor a rendszer helytelen beállítása helyzetet okozhat. A probléma megoldásához fel kell venni a tartály magasságának megfelelő vízleeresztő csészét, és rögzíteni kell a kívánt helyzetbe.
 1. Ha a rendszer nyomása rendben van, akkor szüntesse meg a vízellátó tömlőt, és végezze el a tisztítást, eltávolítva a lerakódásokat, amelyek blokkolják a lumenet.
 2. Ha a tisztítás nem lehetséges, cseréljük ki a tömlőt.
 3. Abban az esetben, ha a tömlő tisztítása / cseréje nem oldotta meg a problémát (azaz a kimeneti nyomás elegendő), elvégezzük a szívószelep ellenőrzését. Ehhez teljesen megnyitjuk és ellenőrizzük a sávszélességet.
 4. Szükség esetén végezze el a túlfolyó rendszer beállítását, tisztítsa meg a belső szelepkamrát vagy annak cserejét.

A szivárgás megszüntetéséhez húzza meg az anyát vagy cserélje ki a tömítést

A komplex lefolyómechanizmusok kiigazítási sémája

következtetés

A víztelenítés vízelvezetésének mechanizmusa - nem a legösszetettebb szerkezet. A cikkben szereplő tippek és illusztrációk segítenek kitalálni, hogyan működik, hogyan kell telepíteni, és szükség esetén javítani. A jelen cikkben szereplő videó több vizuális információt tartalmaz, és a megjegyzésekben kérdéseket tehet fel.