Legfontosabb > Dekoráció

6 ok a penész a fürdőszobában és 8 módszerek kezelésére

A háziasszony fürdőszoba egy többfunkciós szoba, amely kiemelkedő fontosságú a teljes életre. Ez és a mosóhely az egész család számára, és egy hely, ahol mosogatják vagy tárolják a szennyezett ruhát.

Az asszony a fürdőszobát kozmetikai és higiéniai eljárásokhoz, hajfestéshez, különböző napi tárgyak tisztításához és mosásához használja. Ne számolj bele minden olyan tevékenységet, amelyet a fürdő falaiban végzünk. A fürdőszobában száraz fürdőköpenyeket, frottírtörülközőket, takarítási és tisztítószerek arzenálját tároljuk.

Végül a fürdő a kellemes kikapcsolódás helyszíne a kemény napi munkának köszönhetően. Ideális esetben a fürdőszobának tisztának, illatosnak kell lennie az illatos testápolási termékek aromáival.

Azonban gyakrabban fordul elő a másik út: a ház legtisztább szobája a mocskos szag forrásává válik, és ennek csak egy oka van - a fürdőben megjelenő forma, ami nem olyan könnyű eltávolítani.

A patogén növényzet fertőzésének következményei

A legtöbben nem értik a közös probléma nagyságát. Gyakran a háziasszonyok egyszerűen törölik a fekete foltokat a felületről az aktuális vagy általános tisztítás alatt, kevés gondolkodás a nedvesség káros hatásairól a fürdőszobában.

Először is, a penészgombával, amely egy egysejtű gomba gyarmata, egy gomba jelenik meg - egy összetettebb organizmusrendszer. A gombaspórák mindenhol jelen lehetnek, de csak nedves környezetben szaporodnak.

Másodszor, a gomba virágzó tevékenysége számos komoly nehézséget okozhat, melyek közül a leginkább ártatlan lehet a fürdőkádak szörnyű szaga.

Itt van néhány, a bakteriális szennyeződés következménye a fürdőszobában:

 • az építőanyagok gyors megsemmisítése. Fekete vagy fehér gomba minden építési anyagot 1-2 év alatt zavarhat a talajra. Ha nem teszünk lépéseket, minden évben nagyjavítást hajtunk végre;
 • a levegőben spórázó spórák biztosan más helyiségekbe költöznek, és ha nedves helyeket találnak, ott elkezdenek szaporodni;
 • a kórokozó növénye szabadon bejut a személy légzőrendszerébe, allergiás bronchitist és szinuszitist, asztmát, súlyos tüdőkárosodásokat okoz, amelyeket nehéz diagnosztizálni;
 • a mikrobák spórái által érintett fürdő kiegészítők használata szúrás, szájgyulladás, sztreptoderma, allergiás dermatitis, lábmikózis és körmök okozzák;
 • a baktériumok kiválasztásának és vitalitásának állandó belélegzése befolyásolja az emberi gasztrointesztinális traktusokat, dysbacteriosist, hasmenést, hányást, gyengíti az immunrendszert.

Egy idő után újra megjelennek a bőrtisztító foltok és fekete csíkok a burkolólapon lévő homlokzati panelek között. Íme egy lista a penészesedés gyakori okairól.

 1. Helytelenül beszerelt szellőztető rendszer vagy fűtőrendszer. A jól fűtött helyiség és a nedvességtartalom a káros mikroflóra tenyésztésének előfeltétele.
 2. Természetes napfény hiánya, hiszen az UV sugárzás káros hatással van a gombák életére.
 3. Szegény tömítőpanel varratok. A sérült tömítőanyaggal a "harmatpont" elmozdulása a falakban hőmérséklet-csökkenéssel kondenzációt okoz, ami folyamatosan nedvesíti a felületeket.
 4. Sérült vízelvezető rendszer. Folyamatosan és észrevétlenül szivárgó csaptelep vagy cső a fürdő alatt lehetséges nedvességforrások; ne távolítsa el a gombát, amíg a sürgősségi terület nem lokalizálódik.
 5. A fürdés utáni mosás nem kielégítő. A párnák párolgása és nedvességtartalma, valamint a csempe és a polimer lemezek közötti tömítőanyag gondosan törölje le a zuhanyzás után.
 6. Használt törölköző szárítása a fürdőszobában. A gomba csak a nedvesség ilyen epicentrumait szereti. A nedves ruhákat csak szabad levegőn kell szárítani.

Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát

Az általános tisztítás elindításával és annak meghatározásával, hogyan lehet hatékonyabban lemosni a formát a fürdőszobában, ismerkedjen meg a legnépszerűbb eszközök spektrumával.

Figyelem! Először mechanikusan meg kell tisztítani a fürdőszobát, és el kell távolítani a fekete foltokat és foltokat! Ehhez viseljen kesztyűt, légzőkészüléket, karját ecsettel és rongyokkal. Ezután elkezdjük tisztítani a fekete szennyeződéseket a különféle lehetséges csatlakozásokkal a falakkal antiszeptikus vízzel.

Ne felejtsd el a csöveket és a csapokat, tisztítsuk meg őket egy szivaccsal. A padlózat, a panelvarrások, a polcok alaposan át kell tisztítani. Minden rendelkezésre álló anyagot - szivacsot, rongyot - jobb tisztítás után dobni.

Ha sajnálja a kefét, többször felöntjük a forrásban lévő vizet, és klóroldattal áztathassuk. Csak a tiszta felületeket kell kórokozó mikroflórával kezelni.

 • Réz-szulfát. A jól ismert égkék por sikeresen alkalmazzák mind az építőiparban, mind a kertészkedésben. Nem rossz réz-szulfát is penészgéppel. Az oldatot 1/10 arányban tiszta folyóvízben hígítjuk, és a problémás területekre alkalmazzuk: csempék, a fal és a fürdőszoba ízületei között, a mennyezetcsuklókon stb. Legyen óvatos, az oldat mérgező, helyileg alkalmazza a megfelelő helyre keskeny ecsettel. 2-3 óra múlva meg kell mosni a kezelt felületeket.
 • Szódabikarbóna + ecet. A fekete gomba egyszerűen megsemmisíthető szóda hamutartalmú vagy szabályos szódával. Hozz létre habos folyadékot. Nagy mennyiségű forró vizet öntsünk a forró vízbe, kb. Fél liter szódát vagy 150 gramm nátrium-szódát szükséges körülbelül 5 liter vízhez, 100 g 9% -os ecetet öntünk. A keverék az összes funkcionális felületet feldolgozza. Mivel a szóda ártalmatlan, a legjobb eredmény elérése érdekében hagyhatja a következő betakarításig. Ugyanakkor az elülső és a lefolyó elemekkel együtt az évelő szennyeződést tökéletesen lemossák.
 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertárakban szabadon hozzáférhető folyadék tiszta formában használható a penész felületek eltávolítására. Érdemes felidézni, hogy a gyógyszer fehérítő hatású, ezért a feldolgozás előtt távolítsa el a színes függönyöket, törölközőket és a fürdőzőszőnyegeket.
 • Ammónia vagy ammónia oldat. Kiváló antiszeptikus, jól megöli a gombát és megelőzi annak előfordulását. Az ammóniának jelentős hátránya van - éles szag. Ezért feldolgozza a szobát, zárja be az ajtót az expozíció időpontjában. Az anyag átöblítése után megfelelően szellőztetni kell a helyiséget, hogy elkerülhető legyen a fejfájás és az émelygés. Ráadásul elfogadhatatlan az ammónia oldat és a fehérítő keverése, mivel kémiai reakciójukat toxikus gáz felszabadítása kísérte.
 • Borax. Ásványi por, egyedülálló gyógyhatású bolhák, csótányok, rozsda stb. A gyógyszert natrium-tetraborát néven ismerik, de kis palackokban értékesítik, gazdaságosabb a száraz por. Más eszközökkel ellentétben 5-10 percig használják, mivel károsíthatja a festett felületeket. Egy pohár boraxot feloldunk 4-5 liter vízre. Az öblítés szükséges, mivel a gyógyszer hatásos!
 • Klór-tartalmú termékek. Minden klórtartalmú anyag - klóramin, nátrium-klorit, fehérítő, a "Fehérség" tárolása kiváló antiszeptikumok. Ezt ékesszólóan igazolja kórházaink tartós illata. Klór-oldat, először eltávolíthatja közvetlenül az elszaporodott gombák telepeit, majd tisztítsa meg a tiszta felületeket. Nagyon kényelmes permetezőpisztolyt használni, tömény tömény klóroldatot feltölteni és a helyiséget öntözni.
 • Teafa illóolaj. Egy hatalmas formabombázó biztos, hogy örökre elpusztítja azt. Ehhez 10 ml folyadékot kell felszívni és 500 ml vízben feloldani. A kapott folyadékot a csempék, a mennyezet és a padlócsatlakozások között a leeresztő csövek felületén alkalmazzák. A teafaolaj sokáig maradhat. Ezután szellőztetni kell a fürdőszobát a jellegzetes szagtól. A pénzhiány - meglehetősen nagy költsége. Alkalmasak azonban a mosószerekre allergiás háziasszonyoknak.
 • Shop termékek. A gombát modern, kész anyagokkal lehet eltávolítani. A gazdasági piac elárasztja a speciális termékeket, megsemmisíti és megelőzi a kórokozó mikroflóra létfontosságú aktivitását. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, a gyönyörű fényes címkék a palackokon nem csodaszer a bajunk miatt. Folk jogorvoslatok javulnak az évek során, receptjeik igazoltak, a biztonság nyilvánvaló. Ráadásul a buzgó háziasszony örömmel fog jelentősen megtakarítani a drága és nem mindig hatékony pénzeszközöket.

A penész megakadályozása

A penész és gomba termékek eltávolítása meglehetősen reális, szorgalommal és egy kis időt töltve. Sokkal fontosabb megakadályozni újbóli megjelenését. Ehhez figyelembe kell venni a szakértők egyszerű tanácsát. Ne hagyja nedves és nedves dolgokat a fürdőszobában, szárítsa meg őket az utcán.

Pihentető fürdő vagy nagy mosás után törölje le az összes felületet antiszeptikus szerekkel. Használjon egyszerű iránymutatásokat, és a fürdőszobája mindig a tisztaság és a frissesség oázisa.

Hogyan tisztítsuk meg a gomba a fürdőszobában: népi és szakmai módszerek a penész és gomba eltávolítására

A magas páratartalmú helyiségek falán gyakran talál olyan penész foltokat, amelyek veszélyeztetik a lakók egészségét.

A fürdőszobában és más helyiségekben található gomba eltávolításával kapcsolatos információk felhasználásával népszerű vagy szakmai eszközökkel megszabadulhat a kórokozó mikroflórától.

Háromféle penész található a szobákban

Majdnem minden háziasszonynak olyan fekete foltokkal kellett foglalkoznia, amelyek általában a fürdőszobában vagy más magas páratartalmú helyiségekben találhatók.

Az ilyen plakkot nem szabad összekeverni a szennyeződel - általában bizonyos típusú mikroszkopikus mikroorganizmusok okozzák.

Három közös fajta mikroflóra parazitizálhat a szobák falán, padlóján és mennyezetén:

Kék gomba. Ez a fajta legegyszerűbb organizmus csak fából képes reprodukálni, inkább a fenyőből készült mintákat. Kék gombák találhatóak tűlevelű fákból épített fürdőkben és szaunákban, de nem veszélyezteti a városi lakások lakóit.

A bomlási baktériumok (bakteriális, barna, fehér rothadás) szintén csak a fán képesek szaporodni, ami a cellulózrostok lebomlását okozza. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a eltávolítása a faanyag megsemmisítésének megállítása rendkívül nehéz. Az anyagot csak speciális fungicid megoldásokkal kezelheti.

Az emberek legnagyobb veszélye a fodros gombák, amelyek fekete foltokat képeznek. Ez a csoport a mikroflóra (Chaetomium, Ulocladium, Aspergillus és mások) több képviselőjét is magában foglalja. A fekete formák nem csak szerves felületeken, hanem kerámia burkolatokon, betonokon, festékeken, téglákon is alkalmazhatók.

Az ilyen mikroflórát nem szabad figyelmen kívül hagyni, kívánatos azonnali intézkedések meghozatalára.

Mi a veszélyes gomba a falakon?

A helyiségben megjelenő formák károsítják az épületszerkezeteket, és negatív hatást gyakorolnak az emberi egészségre.

Építőanyagok megsemmisítése

A falakon vagy mennyezeten fekvő gomba fokozatosan elpusztítja az anyagot, amelyen a telep telepedett le. Ez a gipsz, a festés, és egy fejlett esetnél a repedések kialakulásához vezethet a falakon.

A megfelelő intézkedések meghozatalának elmulasztása az egyes építőelemek részleges vagy teljes megsemmisülését eredményezheti, és akár a felületek összeomlását is eredményezheti.

Káros az emberi egészségre

A patogén mikroflórának rendkívül káros hatása van az emberi szervezetre, ami számos egészségi problémát okoz. A penész közvetlenül kapcsolódik a következő betegségekhez:

 • a szervezet általános kimerülése;
 • dermatosis, mycosis és számos egyéb bőrbetegség;
 • fejfájás, szédülés;
 • a légzőszervi megbetegedések (rhinitis és sinusitis, tüdőgyulladás és asztma);
 • gyomorpanaszok, émelygés;
 • ízületi reuma és az izomrendszer egyéb problémái.

A penész hosszabb expozíciója súlyos tüdőt, vese-, máj- és egyéb szervi károsodást okozhat.

Az idősek, a gyermekek, a rossz egészségi állapotú és a kemoterápiában vagy antibiotikumban szenvedő betegek különösen érzékenyek a kórokozó mikroorganizmusokra.

A gomba okai

A levegőben gyakorlatilag minden szobában spórák vannak különböző típusú penészgombákkal, de csírázásuk és reprodukciójuk csak bizonyos körülmények között fordulhat elő: 30% feletti páratartalom és +20 ° C-ot meghaladó szobahőmérséklet.

A mikroorganizmusok kolóniájának megakadályozása érdekében minden intézkedést meg kell tenni ezen okok kiküszöbölésére. Különösen fontos a páratartalom elleni küzdelem, hiszen egy száraz helyiségben a forma még meleg és forró mikroklímával sem alakul ki.

A penész megakadályozása

A penészfoltok megakadályozására a helyiségben számos megelőző intézkedést szigorúan követni kell.

Biztosítani kell a helyiség jó levegőáramlását. Rendszerint minden többemeletes épületben van szellőzőcsatorna, de az idősebb épületekben gyakran nem tud megbirkózni a munkával. A csatorna tisztítása segít a helyesbítésben (ezt egy speciálisan ZHES alkalmazottnak teheti meg) vagy egy további ventilátor telepítésével.

Még ha a motorháztető kiváló munkája a vízkezelés vagy a mosás elfogadása után is kívánatos, nyitva hagyja a fürdőszobai ajtót: segít szellőztetni a szobát és eltávolítani a felesleges nedvességet.

Nem szükséges a hely túlhűtését engedélyezni: kívánatos, hogy egy eléggé meleg szoba falát egy hőszigetelő réteggel lefedje.

A gyenge hőátadás törölköző jobb fűtőberendezés használata. Ez különösen igaz az őszi-téli szezonra, amikor a levegő hőmérséklete csökken és a páratartalom nő.

A fürdőszobában lévő csövek, bútorok és egyéb felületek kondenzációjának monitorozására van szükség. A beszédcseppek megpróbálják azonnal rongyot vagy rongyot törölni.

Fontos, hogy azonosítsuk és megszüntessük a helyiség nedvességtartalmának okait. Szükség van folyamatosan figyelni a keverők és az egészségügyi készülékek állapotát, valamint az összekötő elemeket.

A fürdőszobában lévő fémcsöveket műanyagból kell cserélni: ellenállnak a szivárgásnak, és soha nem párolognak.

Ne felejts el figyelmet fordítani a kis dolgokra: a pálinkás víz a szemüvegben a fogkefékhez, a tollak penészedését okozhatja. A gombák kolóniái a fürdő vagy a zuhany elválasztására szolgáló polimer függönyökre is telepedhetnek.

A fürdőszoba javításakor speciális építési és befejező anyagokat kell használni, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését.

Fontos, hogy a megelőző felületkezelést rendszeresen, hagyományos módszerekkel vagy kifejezetten erre a célra tervezett háztartási vegyi anyagokkal végezzük.

Mechanikus módszer a gomba eltávolítására

Miután fekete helyeket talált a teremben, a háziasszony általában rongyot vagy kaparót vett fel, és megpróbálja lemosni vagy megrepedni a szerszámot. Ahhoz, hogy hatékony eredményt érhessen el, tudnia kell, miként lehet a gombák telepeit a fürdőszobában szerezni.

Először is, a detektált területeket vízzel jól meg kell nedvesíteni. Ez a manipuláció meggátolja a gombák spóráinak bejutását a levegőbe, ami új léziókat okozhat.

Ezután vegyen egy fém kaparót vagy más hasonló szerszámot (acélkefe, fúrófej csiszoláshoz), amely segít az alaposan eltávolítani az érintett felületet.

Javasoljuk, hogy amennyire csak lehetséges egy réteg bevonat (gipsz, tapéta, festék); Az olyan anyagokhoz, mint a beton és a fa, őrlés is lehetséges.

A fejlett esetekben ez a módszer nem elég hatékony, mivel a micélium mélyen bejuthat szervetlen felületekre, például egy bélés alá.

Ebben az esetben a probléma megoldásához nagy átvizsgálásra van szükség, amely a következőkre irányul:

 • a falak felszabadítása a díszítő bevonatból (kerámia burkolólapok, tapéta, festékréteg);
 • mész vagy festék eltávolítása a mennyezetről;
 • padlóburkoló anyag cseréje.

A felújítás során elengedhetetlen, hogy az összes felületet olyan eszközzel kezeljük, amely elpusztítja a gombát. Az állatok (népi vagy hivatásos) készítményeket olyan zónára kell alkalmazni, amely meghaladja a gombák látható terjedésének területeit a láthatatlan meztelen szem mikrofungus eltávolítása érdekében.

Minden felületet legalább 2-3 alkalommal kell kezelni, minden alkalommal, amikor az előzőleg alkalmazott gombaölő készítmény teljes szárítását várják. A javítások során kívánatos az építőanyagok használata gombaellenes adalékokkal.

Népi penész eltávolítási módszerek

Mivel a penészgombák már évszázadok óta zavarták a lakókat, és nem sokkal ezelőtt hozták létre a háztartási vegyi anyagokat, a lakosság széles körű tapasztalattal rendelkezik a különböző kórokozók káros mikroflórák elpusztításában.

A legelterjedtebb gyógyszerek közé tartoznak a következők:

1. opció: kék üveget

Költséghatékony hatékony eszköz, amelyet kertészeti, építési vagy hardverraktárakban lehet megvásárolni. A kék kristályokat meleg vízben hígítjuk 200-300 gramm porra 10 liter folyadékra, majd jól keverjük.

Az érintett felület kezelését az elkészített oldattal több lépcsőben végezzük:

 • A falon lévő jelvényeket mázas ruhával vagy simítóval tisztítják.
 • Az előkészített helyeket szappanos vízzel töröljük, ami növeli az alkalmazott eszközök hatékonyságát.
 • A tisztított és mosott felületek időt adnak a száradásra.
 • A falat rézszulfáttal kezeljük (az oldatot konyhai szivacs vagy permetezőgép segítségével lehet alkalmazni).
 • A felületet 3-5 óráig hagyjuk megszáradni, majd a hígított vitriolt újra felvisszük.
 • A gombás fertőzés mértékétől függően az eljárást 2-5 alkalommal ismételjük meg.

A nagyobb hatékonyság érdekében egy evőkanál ecetet adhatunk a vitriol oldathoz.

2. opció: klór tartalmú szerek

A klór tartalmú oldatok garantálják a penész hatékony felszámolását: agresszív komponenst tartalmaznak, amely megöli a legtöbb mikroorganizmust. A gomba elleni küzdelem érdekében használhatja a népszerű klórtartalmú gyógyszereket, amelyeket gyakran használnak a háztartásban a textíliák fehérítésére vagy a szaniterek tisztítására, nevezetesen Domestos, Fehérség, Sanita és mások.

A penésztelepek elleni küzdelem érdekében az érintett területeket és az őket körülvevő területet rongygal kezelik, amelyet higítatlan termékben nedvesítenek. A lapos ízületek kezelésére a készítmény vízzel 1: 1 arányban hígítható, spray-palackba öntve és a varratokra felhordva.

3. opció: Asztali ecet

Gyakorlatilag minden otthon 6-9% -os ecetsavoldatot használ, amelyet széles körben használnak a főzéshez. Ugyanakkor ez az eszköz jó antiszeptikus, amely tökéletesen elpusztítja a mikroflóra különböző típusait. A penész elleni küzdelemnek:

 • kezelje az érintett területet ecettel: egy sima felület (csempe) elegendő ahhoz, hogy egy szivaccsal vagy egy folyadékba merített rongyal törölje le, és szórja le a laza bevonatokat (gipsz, beton, fa) egy spray palackból;
 • a kezelt felületet 2-3 órán át hagyja megszáradni;
 • távolítsa el a gomba maradványait ecsettel;
 • Alaposan öblítse le tiszta vízzel.
 • jól szellőztetni a csípős szag eltávolítására.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyes esetekben a falon levő ecet foltok maradhatnak.

Egyéb népi jogorvoslatok a gomba számára

Emellett a következő gyógyszerek antibakteriális és fungicid hatású szerekként alkalmazhatók:

 • Hidrogén-peroxid. Széles körben alkalmazott antiszeptikus, 3% -os oldat megvásárolható a gyógyszertárban. A gyógyszer nem mérgező, és nincs kifejezett szaga. A feldolgozás során gondoskodni kell, mivel a peroxidnak világos fehérítő hatása van.
 • Ammónia. Jó eszköz a penésztelepek eltávolítására sűrű, szilárd felületekről, például kerámia burkolólapokból vagy üvegből. A mikroflór elpusztításához a hardverraktárban vásárolt gyógyszert egyenlő mennyiségű vízzel hígítjuk, majd a keveréket szivacs vagy sprinkler alkalmazásával a fertőzött területre alkalmazzuk. Az oldatot néhány órán keresztül a falon hagyják, majd a bevonatot jól mossák.
 • Soda szóda. Természetes és biztonságos háztartási fertőtlenítő, amely segít a gomba elleni küzdelemben. A feldolgozáshoz egy teáskanálpor oldatot használva, egy pohár vízben keverjük. Az oldatot a felületre permetezzük, amelyen a gombát észlelik, vagy a falat a készítményben áztatott szivaccsal mossák. Nem szükséges lemosni a szódát, biztonságosan maradhat egy csempe vagy más bevonat.
 • Teafaolaj. Környezetbarát eszköz erős kellemes aromával, alkalmas a penész kis területének megelõzésére és megsemmisítésére. Használatához két teáskanál illóolajat fel kell oldani fél liter vízben, amelyet egy gyógyszertárban vagy egy speciális boltban lehet megvásárolni. A kapott oldatot olyan területekre permetezzük, ahol feltételezzük, hogy gomba jelen van. Öblítse ki a terméket nem szabad, de a feldolgozás után jobb, ha nem lép be a fürdőszobába 12 órán keresztül.
 • Kreozot. A kátrány sárgás folyadékból készült, erős szagú alkohollal vagy éterrel készült oldat formájában. A készítményt betonra, cserépre, műanyag panelekre, téglára és egyéb sima felületekre kell felhordani. Szárítás után szappannal és vízzel le kell mosni. Nem kívánatos a kreozot a fa szerkezetek feldolgozására használni, mivel az oldat azonnal laza textúrákba kerül.
 • Antracénolaj. Különleges szagú, zöldes folyadék keletkezik a szénből. Az olajat jó profilaktikusnak tartják, hogy megakadályozzák a penész a falakon.
 • Borax. Ásványi anyag, amely természetes antiszeptikus. A csírázott formák felületkezeléséhez szükséges 2,5 liter folyadék és 1 csésze borász oldat elkészítése. Miután a foltot egy ruhával megtisztították, egy meglehetősen vastag kompozíciót alkalmaznak. Nem kell lemosni, de szárítás után a felszínt száraz papírral törölheti, hogy eltávolítsa a kinyert kristályokat. Egy másik megoldás: kevésbé koncentrált oldat (egy teljes pohár borvai és 4 liter folyadék), majd szórja be az érintett területet egy spray palackgal.
 • Kámfor-golyók. A gombafertőzés megelőzése érdekében a kámfor golyó kibővíthető.
 • Jód. Egy másik profilaktikus jódgőz. Ehhez egy pohár vizet helyeznek a fürdőszoba polcára, amelyben 10 mg szokásos jód-tinktúrát hígítanak. Célszerű, hogy ne legyenek fémtárgyak a közelben, mivel az illékony jódgőz korróziót okozhat.

Ne felejtsd el a "koktél" tisztítását.

A hatékony gyógyszerkészítményt 4 rész vízből, 2 rész hidrogén-peroxidból, 1 rész bórsavból és 2 rész ecetből készítik elő. Minden komponenst alaposan összekeverünk, majd a keveréket rongygal vagy szivaccsal megnedvesítjük, amellyel az érintett területeket kezeljük.

A gombaölés szakmai módszerei

Ha a gomba nagymértékben befolyásolja a fürdőszobai felületeket, akkor jobb módszereket kell alkalmazni a penész megsemmisítéséhez.

Háztartási vegyi anyagok

Az értékesítés során a kórokozó mikroflóra elleni küzdelem számos különböző eszközzel bír.

"Mil Kill" - emulzió, amely fertőzésgátló anyagot tartalmaz, és amely biztonságos az emberi egészségre. A gyógyszer különösen ajánlott finom porózus szerkezetű anyagokból készült összetett felületek kezelésére. Ugyanez a szerszám használható a szivárgások fertőtlenítésére, valamint a magas páratartalmú területeken található szerkezetek védelmére.

Az "izocid" egy olyan gyógyszercsalád, amely különféle mikroflórák elpusztítására szolgál, jellegzetesen olyan helyiségekben, ahol magas a vízgőz. Eszközök használhatók faanyag, kő, beton bázisok feldolgozásához, valamint vízbázisú festékek készítéséhez.

Well Done - egy modern antibakteriális megoldás, amely elnyomja a gombák, a penész, az algák fejlődését. Jelentős azonnali eredményt produkál, még a mikroorganizmusok kiterjedt kolóniáival is. Rendkívül alkalmas belső és külső felületek rehabilitációjára, alkalmas faszerkezetes, vakolt vagy festett szerkezetek kezelésére.

"Titán" Fungicid. Eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy a belső és külső festékbevonatokat eltávolítsák a penész és a penész után, anélkül, hogy eltávolítanák a befejező anyagot. A kompozíciót alkalmazhatjuk profilaxisra is.

SZAVO (Savó). Hatékony gyógyszer, melynek célja a kórokozó mikroflóra elleni küzdelem azokon a területeken, ahol nehéz megszabadulni a megnövekedett vízgőz-tartalomtól (konyhák, fürdőszobák, pincék, zuhanyzók). A gyártó garantálja a penész, algák, gombák 100% -os megsemmisítését. A szerszám rendkívül egyszerűen használható: nem igényel felületkezelést és további mosást.

Asztónia kiváló termék a penész eltávolításához olyan "könnyű" felületekről, amelyek nem igényelnek kaparást. Használható a polimer zuhanyfüggönyök, műanyag bútorok, csempe tisztítására.

"Gombaellenes" - egyetemes gyógymód, amely a gomba által érintett területek kezelésére vagy megelőző intézkedésként használható. A gyógyszert szinte mindenféle anyagra alkalmazzák: tégla, fa, beton, gipsz.

A Dali egy teljesen átlátszó, vízbázisú fertőtlenítő készítmény. Nagyszerű a faanyagok megakadályozására és megszüntetésére.

A belföldi és a külföldi gyártók számos festéket, habarcsot, alapozókat és egyéb építőanyagokat gyártanak, amelyek fungicid komponenseket tartalmaznak, amelyek biztosítják a felületvédelemt.

A szoba fertőtlenítése és ionizációja

A fürdőben lévő gomba elleni küzdelem érdekében az érintett területeket levegőárammal is kezelik, ami szintén ionokkal és mikroelemekkel gazdagodik. Mivel az ehhez tervezett speciális berendezések meglehetősen drágák, a munkát általában szakképzett szakemberek végzik.

A penész eltávolításával kapcsolatos nagyszabású munkák elvégzéséhez agresszív vegyi anyagokat is használnak, amelyek használata különleges óvintézkedéseket igényel. A hasonló gyógyszerekkel végzett kezelést szakképzett szakemberek végzik.

Biztonsági szabályok a szoba feldolgozása során

A penész eltávolítására irányuló valamennyi eljárás veszélyes munkafajták, mivel amikor a bőrön és a nyálkahártyákon káros gombás spóra keletkezik. Ezenkívül a felületek feldolgozásakor főleg olyan erős anyagokat használnak, amelyek égési sérülést, mérgezést és más negatív reakciókat okozhatnak.

Ennek elkerülése érdekében különleges óvintézkedéseket kell tenni. A munka során viseljen:

 • tartós gumikesztyű, amely védi a tenyerét és a csuklóját;
 • légzőkészülékek vagy légzőmaszkok;
 • műanyag szemüveg (lehetőleg speciális, szoros a szemgödrökhöz), hatékony szemvédelmet biztosítva.

A munka befejezése után ajánlott el kell dobni a használt védőfelszerelést, elsősorban kesztyűt és légzőkészüléket.

A fürdőszoba feldolgozásakor minden apró tárgyat el kell távolítani a szobából, és a nagyokat védőfóliával kell lefedni, amelyet alaposan összegyűjteni és eltávolítani kell.

Szükséges intézkedések végrehajtása a gomba megsemmisítésére gyermekek és háziállatok hiányában. Célszerű a kezelt helyiséget 2-4 órán keresztül szellőztetni, ezután jobb, ha 2-3 napig nem használja a fürdőszobát.

Hasznos videó a témában

Az alábbi videó bemutatja, hogyan lehet eltávolítani a gomba kolóniát a fürdőszobában modern háztartási vegyi anyagokkal.

A penész elleni harcot folyamatosan kell tartani. Miután a gomba a népszerű vagy professzionális eszközökkel megsemmisült a fürdőszobában, fontos, hogy megfeleljen az ajánlott megelőző intézkedéseknek, amelyek segítenek elkerülni az új gócok megjelenését.

Hogyan lehet gyorsan és véglegesen eltávolítani a gomba a fürdőszobában

Hogyan lehet eltávolítani a gomba a fürdőszobában? Sokan kérdezték maguktól ezt a kérdést. Megszabadulhat tőle, minél hamarabb és annál jobb. Végül is, a gombás baktériumok károsíthatják nemcsak a helyiség dekorációját, hanem az emberi egészséget is. Ez a jelenség különösen veszélyes a légzőszervi betegségekben szenvedők számára.

Annak ellenére, hogy ez a folyamat fáradságos és rendszerint sok időt vesz igénybe, azonnal cselekednie kell. Mivel a gomba mindenkor növeli tulajdonjogát a lakásban.

Honnan származik a gomba?

A gombaspórák enyhén jelen vannak szinte minden területen, mivel a levegőben könnyedén mozognak. De további fejlődésük csak egy bizonyos környezetben következik be.

Fontos! Ha nem figyeli a kicsi fekete vagy zöldes foltokat a sarkokban vagy a lapok között, akkor a léziók minden irányban növekedni fognak.

A fürdőszoba ideális eszköz a gombák elterjedéséhez. Meleg és, ami a legfontosabb, rendszeresen magas a páratartalom. A gomba sikeresen ülepszik és szaporodik minden felületen, akár fa, műanyag, csempe.

A gomba a mikroszkóp alatt

A fő oka a gomba és a fekete penész a fürdőszobában

Mielőtt elkezdené a küzdelmet fekete és szürke virágzással a mennyezeten és a falakon, meg kell határoznia a megjelenés fő okait.

A főbb tényezők a gomba a fürdőszobában:

 • Magas páratartalom a folyadékcsapok miatt;
 • Nedves törölköző;
 • Szellőzés hiánya vagy alacsony intenzitása;
 • A természetes fény hiánya;
 • Öntöttvas csövek és hideg falak, amelyek gyakran kondenzálódnak;
 • A fűtött törülközőtartály alacsony fűtése;
 • A fürdőben folyamatosan gyűjtött víz, és más nyitott tartályok.

Több tényező jelenléte a tényezők listáján elég ahhoz, hogy a penész vagy a penész megjelenjen. Az ilyen problémák elkerülése érdekében a következőképpen járhat el:

 • Helyezzen be egy kiegészítő fedelet vagy állítson be egy ventilátort a főfedélre;

Hasznos! A ventilátort speciális technikával felszerelheti, így a fürdőszoba bekapcsolása után elkezdheti a munkát, és ennek megfelelően kialszik, amikor a lámpák kialszanak.

 • Az öntöttvas csövek helyett műanyagot helyezzen;
 • A szoba falainak felmelegítése;
 • Vásárolhat egy fűtőtestet vagy egy erőteljes törölközőszárítót.
 • a tartalomhoz ↑

  Hogyan ismerjük fel a gombát korai szakaszban?

  Számos jel látható, amelyek jelenlétében azonnal el kell dönteni, hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában.

  1. A szaga olyan, mint a levegő nedves pincében;
  2. Különleges plakett a mosógép falán, a zuhanytálcán, a szoba sarkában és a csempék között.

  A kezdeti szakaszban a plakk kissé bolyhos lehet, és kellemetlen, alig észrevehető színű. A fejlődés és a növekedés folyamatában ez a hatás jelentősen megnő.

  Milyen károkat okoz egy gomba?

  A fürdőszobában különféle felületeken a penész és a gomba található. Például: beton, tégla, festett sík. Előfordul, hogy egy gomba, mielőtt érezhetővé válik, hosszú ideig fejlődik egy padló vagy falfelület alatt. Ilyen esetekben a kártevők kiirtása sokkal bonyolultabb. És jelentős kárt okozhat:

  • A pusztítás a falak, akkor is a lehetőség, hogy összeomlik a szerkezet,
  • Jelentős változás a szoba megjelenésében negatív irányban;
  • A betegek különböző betegségeinek valószínűsége.

  Egészségügyi hatások

  A gomba különböző betegségeket okozhat. kulcs:

  • A gyomor-bél traktus rendellenessége;
  • A test elvesztése;
  • Dermatosis, allergiás reakciók;
  • Mycosisok, bőrgombák;
  • Az ízületek reumás gyulladása;
  • Problémák az izomrendszerrel;
  • A felső légúti betegségek: pneumonia, sinusitis, rhinitis, köhögés, sinusitis, rhinitis és mások;

  A légzőrendszerben a penészgomba súlyos fejfájást okozhat.

  A penész és a penész megakadályozása a fürdőszobában

  • Ellenőrizze, hogy a helyiség rendszeresen szellőző;
  • Hűtsük le a szobát. A vízkezelés után az ajtót egy darabig nyitva kell tartani;
  • Ősszel és tavasszal figyelemmel kíséri a fürdőszobában a hőmérsékletet, szükség esetén további fűtést biztosít. Mivel a páratartalom csökkenti a hőmérsékletet;
  • Válasszon egy fűtött törülközőtartót nagy hőelvezetéssel;
  • Ideje megszabadulni a kondenzátumtól, nedves felületeket törölni száraz ruhával;
  • Érdemes évente néhány alkalommal megelőző kezelést végezni speciális eszközökkel. Vásárolhatók szaküzletekben;
  • Tartsa a helyiséget a "helyes" páratartalomnál;
  • Ne használja a fürdőszobát száraz ruhákhoz;
  • Ellenőrizze a vízvezeték szivárgását;
  • Távolítsuk el a pihentető vizet, akár egy ecsetpohár vagy egy vödör;
  • Új otthon megjavítása vagy belépéskor fontos gombaellenes kezelést végez.

  Ezek a módszerek nem csak a gomba megjelenését akadályozzák meg a fürdőszobában, hanem a kezdeti szakaszokban is megölik.

  A penész és a penész megszabadulása örökké

  A küzdelemhez sokféle technika van. De először meg kell értened, milyen mélyen a kártevő ül, és mennyi ideig halad előre.

  Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában, ha a legtöbb fal fertőzött tapéta beillesztett rajta? Sajnálat nélkül minden háttérképet ki kell dobni, majd a helyiség professzionális kezelését végezni kell. Csak az eljárás után frissítheti a háttérképet, vagy javíthatja.

  Fontos! A helyiségeket kétszer kell feldolgozni, miután egy hét szünetet tartottak.

  A szerszámot csak vízzel mossa le, nem fog működni, még a tisztítóporok és a gélek használatával sem. A gomba megszabadulása érdekében gyorsan kell cselekedni, különben nem lehet legyőzni.

  A kártevők elleni küzdelem során mindenekelőtt a gipsz, a festék és a tömítőanyag fertőzött rétegeit kell eltávolítani. Alapos tisztítás után az egész helyiséget jól szellőztetni és szárítani kell. Továbbá szükség van a fertőtlenítésre speciális gombaellenes szerekkel.

  Speciális ágensek a gomba és a penész elleni küzdelemhez

  Ez a módszer talán a leginkább egyszerűsített és megfizethető. A piacon és az üzletekben különböző gyógyszereket és termékeket vásárolhat:

  Figyelem! Gombaellenes szerekkel szigorúan kövesse az utasítás szabályait.

  Por alakban van, hígított formában is. Vannak klór-fehérítők is. Az anyag használatakor nedves maszkot és kesztyűt kell használni, mivel a fehérítő szúrós szagú, és károsíthatja a kezek bőrét.

  Kispaglik az olcsó és nagy hatékonyságú. A feldolgozás során légzőkészüléket és kesztyűt kell használni. Mivel az anyag mérgező és nemkívánatos következményekhez vezethet.

  A feladatot tökéletesen végzik, de használatuk után régóta rossz szag marad.

  • Kész oldatok és keverékek;

  Ez a termék változatos. Mielőtt megvásárolná, elengedhetetlen, hogy jól megismerkedjen a forgalmazóval. Végül is minden egyes termék egyedi.

  Az árak ésszerűek és jól működnek. Például léteznek ilyen gyógyszerek: "Anti-gomba", "Isocide", "Mil Kill", "Dali".

  Népi receptek

  Ha van egy fekete penész a fürdőszobában, eltávolíthatja azt népi jogorvoslat segítségével. Az ilyen módszerek szintén hatásosak lehetnek. A kesztyűk, a légzésvédő és a nedves maszk használata továbbra is releváns. A harc leghatékonyabb népszerű módszerei:

  • Tökéletesen harcol a gombák szokásos konyhai ecettel. De először meg kell becsülni a skála az érintett területek, ecet nem alkalmas a globálisan szennyezett helyiségekben. Az ecetet az alábbiak szerint használják:
  1. Kezelje a szennyezett területet;
  2. Hagyja, hogy a hely jól megszáradjon;
  3. Az egész szerszámot meg kell tisztítani;
  4. Minden tiszta vízzel öblítse le.

  Érdekes! A szokásos ecet, amelyet mindenki a konyhában tart, számos különböző csírát ölhet meg.

  • Ha a fertőzés területe nagy, akkor a kreozotát megteheti. Kevert olajjal vagy alkohollal, majd elkezdheti a feldolgozást. A maradékanyagokat eltávolítják, mivel károsak lehetnek az egészségre. Csak beton- és téglafelületekhez használható.
  • Az elsősegély készletben mindenki rendelkezik hidrogén-peroxiddal, amely képes fertőzni a gombaspórákat is. Az alkalmazás módja ugyanaz, mint az ecet használata. Csak érdemes megjegyezni, hogy a peroxid hatással lehet a sötét felületeken való világosításra.
  • Egyéb kezelések is rendelkezésre állnak: bórsav, szóda, ammónia. A feldolgozás után a helyiséget jól szellőztetni kell, hogy megszabaduljon az adott szagtól.


  A gomba és a formák legyőzésére a fürdőszobában meglehetősen egyszerűsített módszerek. De ha sikertelenül többször is sikerült elvégezni a küzdelmet, akkor valószínűleg nem végeznek nagy átalakítást. Ebben az esetben teljesen le kell cserélni a padló- és mennyezetburkolatot, valamint a csempe és tapéta. Talán valaki sikerült elkerülnie az ilyen radikális intézkedéseket a kritikus helyzetekben, ossza meg tapasztalatait a megjegyzésekben.

  A fürdőszobában eltávolítjuk és eltávolítjuk a fekete szerszámot

  A penész különböző lehet: fekete, zöld, kék és fehér. Fekete gyakoribb a fürdőszobában. Erről a rendelkezésre álló eszközök segítségével megszabaduljon a professzionális vegyszerektől és a néptől.

  A penész eltávolítása

  A penész megjelenése nem a rossz minőségű tisztítás következménye. A fürdőben a nedves környezet hozzájárul a gomba fejlődéséhez. Csak arra kell kitalálni, hogyan kell törölni a vereség helyszínét.

  Káddal és egyéb vízvezetékkel

  Ha eltávolításra van szükség pontosan a vízvezetékből, akkor megbirkózzon a gomba:

  1. Ecet (9%) - egy permetezőt használnak a penészgombákkal borított területekre, hagyják állni egy órán keresztül, majd szivacsos és meleg vízzel mossák le.
  2. Hidrogén-peroxid: a peroxiddal átitatott rongyot alaposan el kell törölni az összes érintett területről, egy óra elteltével a területeket nedves ruhával kell törölni.
  3. Szóda - egy evőkanál szódát hígítunk egy pohár vízben, akkor ezt az oldatot kezeljük azokkal a helyekkel, ahol a penész kialakult. Teljes száradás után az oldat maradványait nedves szivaccsal dörzsöljük le.

  Fürdőszobai függönyökkel

  Ahhoz, hogy megszabaduljon a penész a fürdőszobában a függönyön, elég megmosni őket. És tanácsos ezt hetente egyszer megtenni, hogy elkerüljék a jövőben egy problémát.

  1. A mosás típusa függ a függöny anyagától. Tipikusan a mosás lehetőségeiről szóló információ a termék címkéjén vagy a termék csomagolásán található.
  2. Egyes függönyöket kézzel tisztítanak, míg mások be lehetnek merítve a gépbe. A függönyöket nem szabad klórtartalmú termékekkel mosni. De a gyártók régóta kitalálták a klórmentes tisztítószereket, hogy megbirkózzanak a munkájukkal.
  3. A polietilén termékeket csak kézzel lehet mosni, és a poliésztert és vinilt mosni egy gépen. Tisztításukhoz szokásos por.

  Csempével és csempék között

  A csempe tisztításához ugyanazok a módszerek használhatók, mint a vízgyűjtő penész elleni harc. Remek módja a teafaolaj.

  A varratok kezelése kissé eltérõ. Tisztításukhoz gondos feldolgozásra és előkészítésre van szükség.

  1. Határozza meg a szennyezés lokalizációjának helyét.
  2. Csiszolópapírral törölje le ezt a területet és körülötte lévő területet.
  3. A fehérség alkalmazására a megtisztított varratokon. Az eszközt rendszeres hajszárítóval kell felmelegíteni, hogy teljesen eltávolíthassa a gomba nyomait.
  4. Miután a varratot felmelegítették, új habarcskeverékkel kell ellátnia.
  5. A penész újbóli megjelenésének megakadályozása érdekében a megkenett területeket színtelen lakk borítja.

  A varratok ilyen alapos kezelése segít bármilyen formában megbirkózni.

  Penészgondolat a fürdőszobában

  Ha a gomba még mindig megjelent a falakon és a vízvezetékben, ez nem ok arra, hogy általános javítást szervezzen, vagy keressen új lakást. Már léteznek ilyen gondok kezelésének módjai.

  népszerű

  Az üzletek polcain állva, tökéletesen megbirkózik a feladattal. De mit kell az emberek allergiával vagy asztmával csinálni? Segíti a népszerű recepteket, nem kevésbé hatékonyak a baktériumok elpusztításában.

  1. Teafaolaj. 400 ml meleg vízzel hígított teafaolajat két teáskanálnyi mennyiségben. Ezután a megoldást permetezéssel a sérülés helyére helyezzük. Nem szükséges mosni, és ezt a helyet nem szabad 12 órán keresztül nedvesíteni.
  2. Ecet szódával. Ehhez a módszernek meg kell szórni a szódát a problémás területeken, majd az ecetet fel kell taszítani a reakció elkezdéséhez. Amint a hab feloldódik, a kapott keveréket szappanos vízzel vagy bármilyen mosószerrel és meleg vízzel eltávolítjuk.
  3. Borax. 3 liter vízben oldjon fel 1 csésze borászatot. Az eredményül kapott megoldás, hogy törölje azt a helyet, ahol a fekete penész található a fürdőszobában. Az eljárás végén nem szükséges lemosni semmit, elegendő a száraz ruhával járni azokon a helyeken, ahol a boraxot felviszik a felesleges nedvesség eltávolítására.
  4. Jód és kámfor labdák. Ha a mikroorganizmusok fejlődése csak most kezdődött el, akkor a vízzel hígított és a helyiségbe helyezett jód segédeszközként használható. Vagy kámfor-golyók, amelyek a fürdőszobában vannak elhelyezve.

  Háztartási vegyi anyagok

  Ha egyik lakás vagy ház bérlője sem rendelkezik a légzőrendszerrel kapcsolatos allergiákkal vagy betegségekkel, akkor alkalmazzon egy penészgombát a fürdőszobában a háztartási vegyszerboltokból, amelyek könnyen megbirkózhatnak a feladattal.

  Legnépszerűbb:

  1. A klórral vagy klórporral kiegészített eszközök - Fehérség, Abedis O6. Az ilyen gyógyszerek könnyen megbirkózhatnak a penészgombával. A sérülés helyszínét csak a vízben oldott fehérítővel vagy annak adalékanyagával kell kezelnie, és 30 perc elteltével mossa le a területet vízzel. A nagy mínusz ezen anyagok éles szaga, ezért a kezelés után a helyiséget jól szellőztetni kell.
  2. Speciális eszközök - Olympus Stop, Fongifluid Alpa. A raktárak a boltok eladott alapok, feltalálták kifejezetten küzdelmet penész. Figyelmesen olvassa el az utasításokat, vagy kérjen segítséget a tanácsadótól. A mennyezeten, falakon, fürdőkön és más helyeken történő vereségeket különböző módon eltávolítják, különböző vegyszerek segítségével, egy illetékes értékesítési asszisztens megfelelő eszközzel tanácsot ad, amely jobban tisztítja a gomba a fürdőszobában.
  3. Antiszeptikus - Metas - BIO, NANO-FIX, SCHIMMEL-ENTFERNER. Alkohol alapú vagy olaj alapúak, néha terpentin is. Minden gyógyszer egyformán eltávolíthatja a kórokozó baktériumokat és gombákat. De erős és éles szaga van, amit levegőztetéssel lehet megszüntetni.

  A penész okai

  A penész elleni küzdelem kezdetén meg kell ismernie annak előfordulásának okait, nehogy a jövőben megismételjék a hibákat.

  A penészes gomba gyakori okai:

  1. Rossz szellőzés.
  2. Fűtött törülközőtartó hiánya vagy rossz teljesítménye.
  3. Áramló vízvezeték.
  4. Nem melegített falak.

  Ezek a négy fő probléma, amelyek hozzájárulnak a "betegség" kialakulásához. Természetesen jobb megelőzni a penész előfordulását, vagyis a megelőzést. De nem mindig eszembe jut az időben.

  Mold megelőzés

  Miután eltávolította a formát a fürdőszobában, fontos továbbá, hogy megelőző intézkedéseket hozzanak:

  • A szivárgás elkerülése érdekében szüntesse meg a vízvezeték problémáját.
  • A fűtött törülközőtartónak egész évben működnie kell, a nyáron pedig egy speciális elektromos verziót kell telepítenie.
  • A nedves helyiségnek állandó szellőzésre van szüksége. Ha nincs kipufogó a helyiségben, az ajtók kinyitásával szellőzést érhet el.
  • Rendszeresen tisztítani kell.
  • A sérülések megjelenésének első jeleire azonnali lépéseket kell tenni.

  Általános szerszám eltávolító tippek

  Az állandó megelőző felületkezelés nem teszi lehetővé a mikroorganizmusok fejlődését.

  1. Az egyik legfontosabb tipp a biztonság. A felületkezelések során gumikesztyűt kell viselni, és az összes eljárás után a helyiséget szellőztetni kell.
  2. Amikor a fürdőszobában dolgozik, nem használhat vizet, ebben az időszakban teljesen ki kell küszöbölnie a nedvesség megjelenését.

  Ha megszabadul a gombától, és nem tesz intézkedéseket a megismétlődés megakadályozására, a káros baktériumok nem csökkennek.

  A penész felderítése a fürdőszobában - kellemetlen tény, de ha tudod, hogyan kell eltávolítani, akkor nem olyan rossz. És ha követi a fürdő működési szabályait, a gomba kialakulásának problémája nem zavarja meg.

  Fekete penész és gomba a fürdőszobában: hogyan lehet eltávolítani gyorsan és olcsó?

  A régi épület házainak egyik fő problémája - a gomba a fürdőszobában, hogyan kell eltávolítani, minden háztartásnak tudnia kell, mert ez a jelenség nemcsak a fürdőszobai megjelenést rontja, hanem veszélyes is lehet a lakás minden lakójának egészségére nézve.

  A fürdőben lévő gomba igen nehéz eltávolítani. Ezek a káros mikroorganizmusok bármilyen felületre telepedhetnek, akár az emberi szem elől rejtve. A gombafertőzés elváltozása olyan falaknál alakulhat ki, amelyek rossz minőségű építőanyag használata miatt keletkeznek, vagy a ház építése során felmerülő hibák miatt.

  Fekete forma a fürdőszobában, amely megjelenik a mennyezeten, falakon, csöveken és a csempék között - ez a következmény, amelynek oka sokkal mélyebben fekszik. Ahhoz, hogy megtalálja a módját, hogy megszabaduljon a penésztől a fürdőszobában és a gombákban, meg kell értened, mi vezetett a megjelenéshez és ahol a micélium található - a gombás foltok terjedésének forrása.

  A gomba lehet csempe alatt, porózus felületeken, mint pl. Poliuretán hab, festék, műanyag, gipsz. Még nehezebb küzdeni a gomba ellen, ha a penész középpontja téglából és betonból származik. Ebben az esetben csak radikális eszközökkel - egy nagyjavítással, amelynek során minden dekorációra és díszítőelemre szét kell szedni a fürdőszobában (mennyezet, padló és falazólapok vagy műanyag panelek). A javítás során gyakran szükséges eltávolítani az anyag felületi rétegét, amellyel a helyiség minden felületét vakolták. A csöveket általában cserehelyezésnek vetik alá az összes vízvezetékberendezéssel együtt.

  Mielőtt befejezi a fürdőszobát, speciális gombaellenes szerekkel kezelik. Az építőanyagok modern gyártói többkomponensű kompozíciókat kínálnak, amelyek az intersticiális ízületekhez adhatók a gipsz, festék és habarcs készítéséhez. Néhány befejező anyag már tartalmaz gomba és penész elleni eszközt.

  Azonban ez a módszer a gomba kezelésére a szobában racionális csak azok számára, akik vásároltak egy lakást, és készülnek mozogni. Nagyobb felújítások elvégzése, amikor a szerszám megjelenik a fürdőszobában, nincs jelentősége a jelentős idő, erőfeszítés és pénz miatt. Ha a gomba megjelenik egy már lakott lakásban, egyszerűbb eszközökkel lehet megsemmisíteni.

  A feldolgozó helyiség előkészítése

  Annak érdekében, hogy a helyiség hatékony legyen, a fürdőszobát fel kell készíteni. A fekete fóliával bevont területeket alaposan megmossák és szárítják. Olyan helyeken, ahol a gomba nagy mennyiségben felhalmozódott, távolítsa el a felső réteg anyagát. Ezután a helyiséget szárítani kell. Ez több óráig is eltarthat. Fontos, hogy ebben az időszakban senki ne használja a fürdőszobát.

  Néha vannak olyan üregek a falakon, ahol a nedvesség és a kondenzátum felhalmozódnak. Megtalálhatja őket a falak megérintésével. Ha a gipszréteg alatt egy üreges rész található, akkor meg kell szüntetni ezt az építési hibát, majd csak a falak feldolgozásához kell folyamodni. A fal üregje a gombák elterjedésének melegágyává válhat, és hiába próbálkozik minden külső megnyilvánulása ellen. A falak, a padló, a mennyezet, a csővezetékek és a vízvezeték szétszáradása után száradni kell. Az ehhez szükséges idő az alkalmazott eszköztől függ.

  Házi készítésű receptek a gomba plakettjének megsemmisítésére a fürdőszobában

  A fürdőben lévő gomba általában először a sarkokban jelenik meg: a padlón vagy a mennyezeten. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a spórái gyorsan terjednek a helyiségben, ezért a patogén baktériumok sokszorosításának első megnyilvánulása és a fekete penész foltjai különböző felületeken való megjelenése nagyon kevés idő telik el.

  a gomba megsemmisítése a fürdőszobában

  Amint egy kis fekete folt tűnt fel a mennyezeten, vízvezetékben, csövekben vagy csempékben, minden intézkedést azonnal meg kell tenni a kellemetlen jelenség leküzdésére. Az öntőforma fejlődésének kezdeti szakaszában ez önállóan történhet, az egyes családok számára rendelkezésre álló népi jogorvoslatok, például a szóda és az ecet felhasználásával. A gomba sejtjei elpusztulnak ezen anyagok hatásával, és a mikroorganizmusok teljes kolóniájának növekedése megáll.

  Egy speciális szerszám előkészítése és a fekete szerszám eltávolítása a fürdőszobából nagyon egyszerű:

  1. A helyiségben lévő összes felületet szódával kell kezelni, majd az anyagot ecettel meg kell öblíteni. Különös figyelmet kell fordítani azokon a területeken, ahol a gomba aktív reprodukciója történik. De még a penészmentes felület is jobban fedezhető egyenletes réteg paszta szóda és ecet, hogy megakadályozzák a terjedését a gomba.
  2. 1 óra múlva alaposan mossa le a szódát meleg vízzel és fürdővel.
  3. A helyiséget alaposan meg kell szárítani a feldolgozás után.

  Nem kevésbé olcsó módja a falak tisztítására a gomba - bórsav és hidrogén-peroxid. Az összetevőket vízzel egyenlő arányban keverjük össze, majd a folyadékot a fürdőszobában lévő összes felületre töröljük. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a hidrogén-peroxid károsíthatja a festéket, különösen faanyag vagy műanyag esetén, ezért óvatosan kell használni ezeket az eszközöket. A kezelés után a falakat meleg vízzel kell mosni.

  Van egy népi jogorvoslat a fekete formára, amelyet nem kell lemosni, mivel teljesen ártalmatlan az ember számára. Ez teafaolaj. A benne lévő anyagok káros hatással vannak a gomba sejtjeire. Elég, hogy keverjünk 2 tk. Teafaolaj 2 csésze vízben, és permetezze a keveréket a falra spray-palackgal. Célszerű, hogy a fürdőszobát több óráig ne használják a kezelés után (az esti lefekvés előtt este használhat gerincteleneket).

  Vegyi gombaellenes szerek

  A gomba elleni hatékony segítő a klór. Ez az anyag számos patogén baktériumot és káros mikroorganizmust ölthet meg. A fekete penész nem kivétel. Ha a száraz klór nehezen elérhető, klórtartalmú fehérítőt lehet vásárolni bármely hardverraktárban, megfizethető áron.

  Minden felületnek szárazon kell lennie a kezelés előtt. A fehérség csak kesztyűben és speciális maszkban használható: az anyagnak erős a klórja, és károsíthatja a kezek bőrét is. A normál fehérítőt vízben 1: 10 arányban hígíthatjuk és dörzsölhetjük a falakkal és a gomba által érintett területekkel a kapott oldattal. A feldolgozás után a fürdőszobának jól szellőztetve kell lennie, mivel a klór éles illata hosszú ideig marad.

  Egy közös vegyi anyag, amelyet a fürdőben a penész és gombás kolóniák ellen lehet használni, réz-szulfát. De ennek az anyagnak a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie, mivel nagyfokú toxicitást mutat. A vitriol gőzök belélegzése veszélyes az egészségre. A falak kezelésére irányuló munkát légzésvédőben, kesztyűben és védőruhában kell elvégezni.

  A készítményt a gomba által érintett felületre kefével alkalmazzuk. Az eredmény javítása érdekében jobb, ha 2-3 órán át nem mossa le az anyagot, és ha elég idő telik el, akkor a falak moshatók és száríthatók.

  Ipari termelés a gomba elleni küzdelemben

  A szaküzletekben különböző gyógyszerek találhatók a fürdőben lévő gomba elleni küzdelemben:

  1. "Gombaellenes" - egy speciális megoldás széles fungicid hatással. A folyékony keverék összetevői aktívak a penész, gomba, mohák, zuzmók, és bizonyos típusú hibák, amelyek bejuthatnak a lakásba. Az eszközök alkalmasak bármely felület, kivéve a fém és a propilén feldolgozására. "Gombaellenes" is adható vízalapú festékekhez, vakolatokhoz, habarcsokhoz, és önállóan is fel lehet használni a felületkezeléshez.
  2. Az S-Hydrotex-P egy házi száraz keverék, melyet bármilyen helyiségbe lehet tenni: a fürdőszobából és a konyhából a nappaliba. A keveréket vasbeton szerkezetekre alkalmazzák, ami lehetővé teszi számodra, hogy hatékonyan kezeljük nemcsak a fekete penész hatását, hanem elpusztítsuk a fókuszát is.
  3. "Natura Antimantar" - speciális alapozó falakhoz és mennyezetekhez, vízbázisúak. Az érintett felületen vékony rétegen alkalmazzák, teljesen elpusztítja a gombát. Szárítás után az alapozó védőfóliát képez, amely megakadályozza a penész újbóli előfordulását. Ennek az eszköznek további előnyei az, hogy nem rendelkezik külön szaggal.
  4. A "Biolavatio" -ot olyan helyiségekben használják, ahol nagy számú penész és penész van. Nem csak a káros mikroorganizmusokat ártalmatlanítja, hanem a penész által sötétített felületeket is.
  5. "Homeenpoiste" - klórra épülő gombaellenes szer. Harcol a gombák spórái bármely felületen, beleértve a fát és a műanyagot.
  6. A "HG" egy fertőtlenítőszer, amelyet Hollandiában gyártanak. Hatékony a gombás fertőzések pusztításáért a magas páratartalmú helyiségekben. Kerámia burkolólapok, csempe ízületek, falak és mennyezetek feldolgozására használható a fürdőszobában. "
  7. A Renogal egy német fertőtlenítő megoldás, amely nem csak a gomba ellen küzd, hanem más patogén mikroorganizmusokat is, amelyek a lakóövezetekben különböző felületeken telepedhetnek le.

  A gomba elleni ipari eszközökkel szigorúan követni kell a használati utasítást és követni kell a biztonsági eljárásokat, hogy az erős vegyi összetevők ne károsítsák a kezek bőrét, és a toxikus anyagok gőzei ne kerüljenek a légutakba.

  Megelőző intézkedések

  A legjobb módja a gomba és a penész elleni küzdelemnek a fürdőszobában megakadályozhatja a káros mikroorganizmusok megjelenését. Ehhez kövesse a tisztaság alapvető szabályait. Mivel a gomba jelenik meg, ahol nedvesség van, biztosítani kell, hogy a fürdőszoba száraz legyen. Ehhez meg kell változtatni a sérült csöveket és a vízvezetékeket. A kiváló minőségű törölközőmelegítő jelenléte részben megoldja a magas páratartalom problémáját.

  A légáramlást jó szellőztető rendszerrel fenntarthatja. A legjobb megoldás egy korszerű telepítés lenne a fürdőszoba szellőztetésére, amely kipufogódobozként működik és bekapcsol a világítással. A friss levegő további forrása a fürdőszobában lehet ajtó, amelynek alján több nyílás van. Ezek az ajtólapok speciális vízálló anyagokból készülnek, és kifejezetten a fürdőszobákhoz készültek.

  A vízkezelési eljárások elfogadása után kívánatos a falak és a vízvezetékek törlése, így vízcseppek felhalmozódhatnak rájuk. Nem lesz felesleges, hogy hagyja az ajtót a szobába nyitva egy ideig. Ha nagy mennyiségű kondenzáció van a fürdőszobában, ez azt jelzi, hogy a helyiség rosszul fűtött. A hideg falak magas páratartalom mellett ideális feltételeket biztosítanak a gomba kifejlődéséhez. Ezért a helyiséget fel kell melegíteni vagy egy további fűtőt kell elhelyezni a helyiségben.

  A fürdőszobában lévő dolgok szárítása szintén nem ajánlott. A füstök, amelyek mindig a szárítási folyamatban jelennek meg, növelik a helyiség nedvességtartalmát. A fürdőszobát hetente egyszer gondosan meg kell tisztítani. A profilaxis során, néhány hónapon keresztül, a falak, a padló és a mennyezet speciális megoldásokkal kezelhetők, amelyek segítenek megakadályozni a gomba fejlődését.