Legfontosabb > Tervezés

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő megfelelő felszerelése 15 vörös téglával kezdődik, amelyen később állni fog. Az a dolog az, hogy a standard lábakon, hogy jön, akkor soha nem lesz a tökéletes telepítése a fürdő. A szabványos lábak általában ugyanabból az öntöttvasból készülnek, mint a fürdõ, vagy ha a fürdõ vasból vasból készült, és csavarokkal a fürdõhöz csatlakoznak.

A változó terhelésekkel való ilyen kapcsolat nagyon megbízhatatlan, és nem képes a fürdő teljes működésképtelenségének biztosítására működés közben. A fürdőkád immobilitása, különösen hosszú időn keresztül, segít elkerülni a fürdőkád falán lévő repedések megjelenését, ami a víz mögötti vízáramlás mellett a víz rendkívül hosszú szárítása következtében a penész megjelenéséhez vezethet. Általánosságban elmondható, hogy megszüntesse a fürdőkád tekercselésének okait és alkalmazza a fürdő telepítését a téglákon.

A téglaszekrénynek bizonyos magasságúnak kell lennie, ami szükséges ahhoz, hogy a fürdő felhelyezése után a felső része a padlóról 60 cm magasságban legyen. A téglalapok hozzávetőleges magassága elöl 17 cm, a második pedig a kész padló szintjétől 19 cm-re van, ha a kinyúló kupak rögzítő részei a rackre kerülnek, le lehet vágni vagy csökkenteni. A téglák habarcsának használata helyett jobb a csemperagasztó használata, ami vékonyabbá teszi a varratokat, és a ragasztó megnövekedett tapadása a polcok összeszerelését monolitikusabbá teszi. Egyes fürdők eltérő mélységben is vannak, és a munka elvégzése előtt tanácsos a fürdő mélységét mérni és ennek megfelelően beállítani a rekeszek magasságát.

A rekeszek közötti távolságot a hosszú fürdő határozza meg, és az átlag 50-60 cm. A téglaszekrények ilyen elrendezése optimális, ha egy fürdőkádra vagy a medencékre egy vagy két rést hagy. Ha további tervezést tervez, teljesen lezárja a fürdőképernyőt, az állványok méretei nem játszanak nagy szerepet, és növelik a megbízhatóságot, két állvány helyett három.

Ez a harmadik támasz a széles és hosszú acélfürdőben kötelező, amelynek vékony vasja a súlya és a víz súlya alá süllyed. Ha ilyen nagyméretű fürdőszobákat szeretne hagyni, akkor a harmadik téglaszám helyett a legtávolabbiakra támaszkodhat. Mint ilyen tartó, az egymáshoz közel hegesztett acélcsövek optimálisan illeszkednek, ami majdnem rugalmatlan platformot hoz létre, mivel számos merevítő képződik.

Do-it-yourself acél fürdőkád felszerelés: részletes telepítési útmutató

Az acél fürdők, amelyek közbenső rést találnak az öntöttvas szerkezetek és akrilalkatrészei között, nagyon népszerűek a fogyasztók széles körében. Ezt könnyen magyarázza az a tény, hogy az acélszerkezetek sikeresen ötvözik a megjeleníthető megjelenést és a nagy teljesítményt.

Az ilyen termékek jelentős előnye az öntöttvas és akril modelleknél az alacsony súlyuk, aminek köszönhetően az acélfürdő behelyezése saját kezűleg elvégezhető. De az acél fürdők telepítésének technológiája saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket részletesebben megvizsgálunk.

A szükséges anyagok kiválasztása

Az acélfürdőbe történő bekötés és az összeköttetés nem végezhető szifon felszerelése nélkül. Kereskedelmi forgalomban kapható, félautomata, speciális alátétekkel ellátott modellek, amelyeken keresztül a víz kézzel "búvárkodás nélkül" kiüríthető: maga a parafa is felemelkedik, és a víz lecsapódik.

Néhány szifont fémdobozokkal egészítenek ki, amelyek egy csavarral vannak ellátva a túlfolyáshoz. Ők az esztétikai megjelenésről híresek a műanyag társaikhoz képest.

Azonban a vízzel való gyakori kölcsönhatáson alapuló, nem megfelelő termékek gyorsan rozsdásodhatnak. A korróziónak kitett anyagból készült kötőelemek, néhány év múlva, egymásba "összeragadhatnak", így szükség esetén szinte lehetetlen csavarni őket.

Az anyagokból az alábbiakat is fel kell készíteni:

 • szerelési hab;
 • elektromos szalag;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vízálló festék.

A túlfolyócső esetében: jobb hullámosított rugalmas tömlő használata. Ha összehasonlítjuk a hullámcső belső méretét egy merev cső lumenének átmérőjével, akkor ez a paraméter ugyanakkora külső átmérővel nagyobb lesz. Ez a látszólag kis változás csökkentheti a túlfolyás valószínűségét.

A munkához eszközök szükségesek:

 • a szabály;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • villa kulcs;
 • elektromos hegesztőgép.

Néhány előre telepítési szabály

A saját kezű acélfürdő telepítése csak a padló szerelésének befejezése után indítható. Ezen a ponton vízszigetelést kell végezni, a padlószintet ki kell emelni és a padlót lefektetni.

A régi házakban a padló a fürdőszobában az ajtó 1-2% -os lejtésével készült, az aktuális SNIP-ra hivatkozva, amely szerint a lejtő irányát úgy helyezték el, hogy a szennyvíz ne léphessen át a folyosókon csatornákba való átirányításkor.

A jelenlegi szabályozás csak a fürdő és a folyosó közötti küszöb jelenlétét igényli, amely nem lehet kevesebb 2 cm-nél, így egy ilyen akadály 3-4 négyzetméter alapterületű, akár 50 liter vizet is tartalmazhat.

Az acélkád felszerelése előtt ellenőriznie kell a csatornarendszer állapotát. A problémák megtalálása és kijavítása esetén a telepítés után figyelmezteti magát a problémára, amelyet csak a rendszer leszerelésével lehet rögzíteni.

Az építkezést úgy kell elhelyezni, hogy könnyen csatlakoztatható legyen az összes szükséges kommunikációhoz.

A nem szabványos ívelt alakú modelleknek megbízhatóbb rögzítésre van szükségük, amelynek szerepe a mellékelt támasztékokkal és az épített kerettel is elvégezhető.

További haszonszerzés

A fürdő falai a víz alatt és a benne elhelyezkedő testek deformálódhatnak. Ezért egy acélfürdő beszerelésekor egy további erősítőszerkezet gyártása biztosan nem lesz felesleges. A keret gyártására szolgáló anyag a következőket teheti:

 • fa rúdelemek 20x100 mm;
 • horganyzott UD vagy SD profil 20-40 mm-es szakaszban;
 • fém sarkok 25 mm.

A szerkezet méretének kiszámítása

A keret mérete és kialakítása attól függ, hogy hol helyezkedik el a kád. Különállóan állhat vagy falra helyezhető. Az acélkád falra szerelése előnyösebb, mivel ez az elhelyezés lehetővé teszi a terhelés egyenletesebb eloszlását.

A kupak közvetlenül a falhoz, a csomóponttól a függőleges felületig történő elhelyezéssel meg lehet tagadni a támasztóoszlopok felszerelését. Ebben az esetben a felső övet a falhoz kell rögzíteni.

A téglalap alakú fürdőkészülékeken végzett mérési munkák során vegye figyelembe, hogy a külső réteg a szerkezet kerete felőli elülső oldalával kerül felszerelésre.

Miután megmértük a szerkezet méreteit, add hozzá a kapott érték 10% -át. Ez nem befolyásolja jelentősen a költségeket, de lehetővé teszi, hogy további károk elkerülése érdekében az anyaghiányhoz kapcsolódó esetleges problémákat megakadályozza.

A fából készült rudakat vagy fém sarkokat vágófűrésszel vágják a keretelemekbe. A vágási szögnek 45 ° -nak kell lennie. Faacélokkal történő munka során, mielőtt egy acélkád behelyezése előtt kívánatos lenne a vázelemeket védő zománnyal lefedni. A fémkorrózió megelőzése elősegíti a speciális primer kompozíciók elemeinek kezelését.

A keret felszerelése és felszerelése

Az előkészített tárgyakat a padlóra helyezzük és előzetes felszerelést készítsünk. Az építmény fapadlója rögzítésre kerül a padlóra horgonyokkal vagy tüskékkel. Ha egy keretet profilt használnak, a fémelemeket hegesztéssel kapcsolják össze.

A függőleges oszlopok rögzítve vannak az alapkerethez. A fürdő rövid oldalán csak egy állvány van előirányozva, és pontosan a szegmens közepén helyezkedik el.

Az összekötő elemek segítségével összegyűjti a felső öv vázát. A tervezés teljesen megismétli az alsó támasz szerelvényét. A vágott profilokat a sarokoszlopokra helyezzük, és hegesztéssel vagy önmetsző csavarokkal rögzítjük.

Állítható fürdő lábak

Amikor a fürdőt a fém sarkain szerelt keretre telepíti, fontos, hogy kiküszöbölje a torzulást, biztosítva a szűk helyet az egész területen. Ehhez a keret rögzítésének szakaszában a lábakat be kell állítani. Röviden váltakozva csavarják meg és húzzák meg közepesen erővel, és csavarokkal rögzítik a padlóra.

A test pozíciójának igazításakor kövesse azt a szabályt, hogy jobban fel kell emelni a leeresztett szöget, mint leengedni. A szabályt a fürdő átlójára helyezzük. A vízszintes síkot meghatározza.

Egyes gyártók széles hordozóval felszerelt modelleket gyártanak. Kétoldalas szalaggal vannak az alapra rögzítve. De a gyakorlat szerint ez a mechanizmus nem olyan hatékony.

Miután beállította az építőelem lábát, csak a fürdőszoba és a fal közötti rések lezárására marad.

A keskeny hézagokat könnyű lezárni szilikon tömítőanyaggal, csemperagasztóval vagy habképzővel. A varratok lezárását követően a szakemberek azt javasolják, hogy a tartályt vízzel töltsék fel és hagyják ebben a helyzetben, amíg a tömítőanyag teljesen be nem áll.

Annak érdekében, hogy a kötés láthatóbb megjelenést kapjon, vékony műanyag sarokba vagy víztaszító festékkel van bevonva.

A gazdaság díszítése ízlés és lehetőségek kérdése. A kikészítéshez biztonságosan használhat nedvességálló lapokat gipszkartonból, műanyag panelekből vagy cserépből.

Szigetelés és szigetelés

Az acélkádok sok tulajdonosai panaszkodnak, hogy amikor tankot töltenek vízzel, erős zümmögés tapasztalható, ami sok aggodalmat kelt. Javítsa ki a helyzetet a ház hangszigetelésével.

Az extrudált polisztirol egy kisméretű sejtekből álló és egységes szerkezetű lemezlemez. Az alacsony hővezető képesség, a vízfelvétel hiánya és a nagy nyomószilárdság miatt híres. A polisztirolt gyakran fémezett vagy fóliázott réteggel vonják be.

A legegyszerűbb módja az öntapadó szőnyegek használatának. A szigetelõ anyagot a fürdõ méretére vágják, 2-3 cm térfogatnövelõt engednek be. Az anyag ragasztása elõtt a fémfelületet zsírtalanítják az alkohollal nedves szalvétával törölve. Ragasztáskor szükséges a buborékok képződésének elkerülése. Amikor megjelenik egy buborék, anélkül, hogy várakozna arra, hogy a ragasztó szárazon maradjon, puha anyagot kell átszúrnia egy tűvel vagy tűvel, teljesen felszabadítva a levegőt.

Egyes mesterek technikai dugaszokat használnak a zajszigetelésre. A választás legfontosabb előnye egy környezetbarát anyag, amely még akkor sem bocsát ki technikai párolgást, amikor a fürdő meleg vízzel van feltöltve. A bevonat az előző esethez hasonlóan a tálca hátulján van ragasztva. Miután a ragasztóanyag teljesen megszáradt, a fürdő felhasználható rendeltetésszerű használatára.

Ha beszélünk az acél szigetelő tulajdonságairól, a vékony fémfalak nem képesek erre. Ez a probléma könnyen megoldható a szigetelés megszervezésével.

A szigeteléshez bármilyen habarcsot kell használni. A munkát több szakaszban végzik:

 1. Előállítás. A fürdőt egy lapos felületre helyezzük, amelyet egy polietilén vágással borítunk, fejjel lefelé fordítva. A kialakítás úgy van rögzítve, hogy ne habozzon a hab alkalmazásakor. A csatornacsatlakozás területei a maszkolószalagot ragasztják.
 2. Bevonat tömítőanyag. A tál fémfelületére vékony tömítőanyag-hálózatot alkalmaznak. Ezek a manipulációk lehetővé teszik a rögzítő hab megbízhatóságának növelését.
 3. Hab alkalmazása. A habot lassan alkalmazzák, egyenletes réteget képeznek a felületen. Az anyag körkörös mozdulatokkal van ellátva, a fürdő szélétől kezdve a közép felé emelkedve. Az alkalmazás során apró szünetekkel jár, hogy az anyag kiszáradjon, és lábnyomot érjen el a felületen.

A fürdőt meg lehet fordítani a lábakon, és csak a hab teljesen kikeményedése után állítsa be. Az alkalmazott építési hab elegendő duktilitással rendelkezik, ami különösen fontos a szerkezet működése során.

Ez a folyamat szemmel láthatóan megjelenik a videóban:

A kommunikáció összefoglalása

Az acélfürdő összeszerelését a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően kell elvégezni. A fürdő telepítésekor be kell illeszteni a szifont, fel kell szerelni a túlfolyó tölcsért, csatlakoztatni kell a csapokat, és csatlakoztatni kell a csöveket a víz kifolyásához.

Ehhez csatlakoztassa a hullámcsövet és a kábelköteget. A főbb árnyalatok az összekapcsoláskor:

 • Gumi tömítések a szilikonnal való felszerelés előtt.
 • Tömítés szilva kívülről szerelve.
 • A túlfolyás és a tömlő közötti tömítésnek kúpja van a pántálás irányában.
 • A menetes csatlakozások jelenlétében füstszalagot kell használni.

A konténer vízzel való kitöltésével a legegyszerűbb a megfelelő csatlakozás meghatározása. Ha nincs szivárgás - a munkát helyesen végezzük. Ha a parafa szorosan lezárt, de a lefolyó és a cső közötti csatlakozások szivárognak, ez a tömítés helytelen beszerelését jelzi.

Annak biztosítása érdekében, hogy nincs szivárgás, felengedik a gépelt vizet, és ebben a pillanatban megnézik a pántok összekötését. Ha szivárgás következik be, óvatosan húzza meg az anyát.

A hiányosságok kijavítása után alaposan törölje le a kábelköteg minden csatlakozását száraz ruhával. Ellenőrző ellenőrzés elvégzéséhez szőnyegezze le a padlót a cső alá papírtálcával vagy WC-papírral. A leeresztő nyílást dugóval lezárják, és a fürdőt félig töltik forró vízzel. Ezt követően a dugót eltávolítják a lefolyóból, és a víz leeresztik. Ha ebben az időintervallumban a papír száraz marad, a telepítés helyes.

Fémszerkezetek beszerelésekor fontos, hogy ügyeljen a földelésre. A huzalozás hibája esetén nagy a valószínűsége annak, hogy életveszélyes feszültség jelenik meg a házon. Ebből a célból egy 2,5 m2-es keresztmetszetű rézhuzalt rögzítenek az egyik végén a fürdőbe, rögzítik egy csavarral, a másik pedig a fémszerkezethez. Ne dugja a házat a vízellátó csövekhez vagy a fűtési rendszerhez.

És fejezze be a tippeket a mesterektől - nézze meg a videót:

Hogyan telepítsd a fürdőt téglákra: lépésről lépésre telepítési útmutató

A fürdőkád lábának hagyományos beépítése nem mindig képes garantálni a szerkezet stabilitását. A csavaros rögzítés az idő múlásával a lerakódás elkezd lazítani, ezáltal csökkentve a statikát. És mivel a legmegbízhatóbb telepítés öntöttvas vagy acél tál - erős támaszt, készült tégla.

Hogyan épül fel a fürdő a téglákon, és hogy kézzel elvégezhető-e, fontolja meg a cikket.

Alagút építése öntöttvas fürdő alatt

A szovjet időkben használt öntöttvas fürdők nem veszítik el népszerűségüket ma. És a népszerűség titka könnyen magyarázható a vas-szén ötvözet magas hőteljesítményével.

Maga a termék súlya, valamint a benne lévő személy súlya, megbízhatatlan támogatással, a működés során vízvezeték torzítást okozhat. Ez pedig a szög megsértését, a csomópontok nyomáscsökkentésének valószínűségét és a szennyvíz rendes ürítésének nehézségét okozza a csatornarendszerben.

A téglára telepített fürdő szabadon felhasználható vízkezelésre szinte bármilyen testtel rendelkező személy számára, anélkül, hogy félne a falak hajlata és a tál csavarodása.

Mint támogató struktúra, építhet:

 • két különálló platform;
 • több oszlop a tál oldalán és sarkain;
 • tömör téglaszelet a termék kerületén;

Az építés súlyossága miatt az öntöttvas fürdő telepítését a téglákra csak két ember végzi. A munkákat több egymást követő szakaszban végzik.

Az öntöttvas fürdő telepítésének konkrét pillanatait egy téglaalapra egy sor fotó mutatja be:

Szerszámok és anyagok kiválasztása

Az öntöttvas vasfürdő alatt a tartószerkezet felépítéséhez elő kell készíteni:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • szitált folyami homok;
 • csempe ragasztó;
 • szalag tömítőanyag.

A téglák fehér szilikátból készülhetnek, sajtolt homokból vagy vörös égetésből, agyagból készülnek. A legfontosabb az, hogy nincs benne üreg.

Ezenkívül 20 db téglára van szükség az ágy ásatásának szélein.

A szükséges eszközökről:

 • kanál;
 • építési szint;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Bolgár és csavarok.

A csiszolt téglák megakadályozásához védőgumi tömítéseket lehet elhelyezni a kád alja és az emelt tartók felső széle között.

Az alap készítése és mérési munkák elvégzése

Mielőtt a fürdőt a téglára telepítené, távolítsa el a bevonatot a padlóról a talpra. Szükség esetén a padlón lévő rést cementhabarccsal tisztítják és tömítik. Ha az alapszint egyenetlen, akkor jobb, ha az esztrich bármilyen olcsó módja, mint hogy állítsa be a vízvezeték pozíciót a dobozokat a fedélzeten, vagy valami hasonló.

Arra is gondolni kell, hogy a csésze a vízvezetékberendezéssel, a vízcsatlakozóval, a vízelvezetéssel és a háztartási készülékekkel kapcsolatosan hogyan helyezkedik el. Először mérje meg a tartály hátsó végétől a fürdőszoba vastag faláig tartó távolságot.

A pontos méretek eltávolításakor tisztázni kell:

 • a termék hosszát és szélességét;
 • a tál mélysége (ha egyik oldalról a másikra változik, akkor a mélységet mindkét oldalon meg kell mérni);
 • a csapágyak javasolt szerelési helyétől a vízvezeték végeig tartó távolság.

A szerkezet méreteinek kiszámításánál figyelembe kell venni, hogy a fürdő felső szélének magassága 55-70 cm-re eléri a magasságot.

Az elülső állvány magassága 17 cm, az állványzat pedig az ellenkező oldalon néhány centiméterrel magasabb. Ha a tálat már a lejtés szempontjából tervezték a megakadályozatlan áramlás érdekében, akkor nem szükséges különböző magasságú állványokat elhelyezni.

Nem szükséges mesterségesen kialakítani a tál lejtőjét, mert a kisüléshez képest bizonyos mértékű csökkentés szerkezetileg benne rejlik.

A mérési munka végeztével papírra kell rögzíteni, hogy a centiméteres távolság a tolócső aljától a kifolyónyílásig terjedjen.

Cementhabarcs elhelyezése

Az oldat elkészítéséhez a cementkeveréket hígítjuk homokkal 4: 1 arányban. Keverés közben vizet adunk hozzá, amíg krémszerű konzisztenciájú keverék keletkezik.

Miután az egyik támasztó téglák első sorát betették, amíg a habarcs meg nem szerezte a szükséges erősséget, szintre helyezze a falazót. Ezután helyezze el a második sort, amelyet a vízszintes, majd a harmadik szerint igazít.

A tartó felső szintjén a tengelykapcsoló külső oldalán a habarcsot a féltégla burkolattal rögzíti. A cementhabarcának az építőtéglákhoz való jó ragasztása érdekében legalább az első két napban lehetővé kell tenni, hogy "álljon fel" az emelt tartókhoz. Ellenkező esetben a vasaló súlya alatt az újonnan épített állványok eltolódnak, vagy akár összeesnek.

Lehetőség van szilárd téglából készült állvány építésére is. A termék a négy láb közé van építve.

A tömör állvány egy egyenes tégla, amely üregekkel van ellátva, amely kényelmesen elfér a tál alján. A "párnák" kialakításakor figyelembe kell venni a lefolyó felé irányuló előítéletet is.

Szifon felszerelése

A túlfolyó szifon olyan fürdőre van szerelve, amely még nem került a tartókra. Ehhez a tálat az oldalára kell helyezni. A szifon alatt lévő leeresztőnyílás szilikon tömítésekkel van ellátva és hermetikusan kezelik.

A tálat egyenletesen, szintre irányítva hozza létre. A fürdő külső szélének fél centiméter belsőnek kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozza a víz túlcsordulását a helyiség padlójához.

A szifon kimeneti csöve csatlakozik a csatorna csövéhez. A csatornahüvellyel történő leeresztés kétféleképpen csatlakoztatható:

 • kemény - 45 ° -os és 90 ° -os szögben térdelt műanyag cső használatát jelenti;
 • rugalmas - műanyag mozgatható hullámok segítségével.

A csatorna kifolyónyílásának szoros illeszkedése érdekében a csatlakozó elemeket egy tömítőanyag réteggel borítják.

Annak érdekében, hogy megbízhatóan lezárják a lyukakat és megakadályozzák a víz kiszivárgását a bozót ürítése során, az alkalmazott kompozíciónak elegendő időt kell biztosítania a szárításhoz és a kikeményedéshez.

Mielőtt a tálat egy tégla talapzára helyezi, a támasztékkal való érintkezés helyett a tömítéseket tömítheti. Ha a tartályt a tartókra helyezik egy szinttel, ellenőrizze az oldalak vízszintes helyzetét. A hosszirányú tábláknak szigorúan vízszinteseknek kell lenniük.

Ha a tartálynak nincsenek speciális hornyai a vízelvezetők kerületén, akkor keresztirányban a horizontirányításnak bizonyos eltérést kell mutatnia. Ezután a fürdőt úgy kell elhelyezni, hogy a külső tábla kb. 0,5 cm-rel magasabb legyen, mint a fal melletti belső, ez az eltérés csökkenti vagy teljesen megszünteti a padlón történő fröccsenést.

Rögzítse a tálat a fürdő falaira

A tál éleit a lehető legközelebb helyezik a falhoz. A szerkezet stabilitásának ellenőrzése érdekében vegye be a kád szélét, és mozgassa egymást oldalról a másikra, mintha megpróbálná rázni. Ha az instabilitás miatt az építkezés költözött, akkor meg kell vizsgálni a tartókat, és ha szükséges, helyezze a tégla darabokat a tálba, az új részeket cserépragasztóval vagy cementhabarccal rögzítve.

Kívánt esetben a szerkezet oldalát egy fémprofil rögzíti, "beültetve" a dűbelekre és csavarokra. De leggyakrabban a mesterek csak a csempe ragasztóval vagy habarccsal töltik ki az üregeket. A nagyobb tartósság érdekében a fürdő oldalsó felületét csempe ragasztóval is le lehet takarni. Az ilyen ragasztószalag lezárja a varratokat, és erős "falfali" kötést hoz létre.

Annak érdekében, hogy a telepítés helyes legyen, töltse fel teljesen a tálat vízzel, majd nyissa ki a lefolyót. Ideális esetben a víz gyorsan és szabadon kell hagynia, és az ízületek területén szivárgás nem keletkezik. Ha a víz nem hagyja el olyan gyorsan - van torzítás.

A befejező vízvezeték

A vízvezeték-díszítés befejezése csak a szoba belsejében és a mester preferenciáitól függ. Ahogy a bélés tökéletes:

 • Nedvességálló gipszkarton lapok;
 • kerámia csempe vagy porcelán cserép;
 • falpanelek műanyagból vagy PVC anyagból;
 • kész dekoratív képernyő.

Az egyedüli követelmény a burkolóanyag számára, hogy ellenáll a nedvességnek.

A csempe ugyanabba a cementhabarcsba vagy egy speciális csemperagasztóba helyezhető. A felületkezelő anyagnak a falakhoz való tapadásának növelése érdekében a felületet előzetesen hígított PVA-val elő kell készíteni és homok hozzáadásával.

A fürdőszoba használata azonnal engedélyezett, amint a cement-homok habarcs megreped. A várakozási idő két-öt napig tarthat.

Acél állványok gyártása

Az acélszerelvény súlya, az öntöttvas fürdővel ellentétben, mindössze 50 kg. De a vízvezeték csekély súlya kulcsfontosságú ok és instabilitás. A termékekhez tartozik a lábak. Ezért a tálat kétféle módon telepítheti:

 • Csak tégla támaszték nélkül lábak és további keretek.
 • Kombinált telepítés, amely magában foglalja mind a tégla tartó, mind a termék lábát.

A horgonypontok támogatása a móló elrendezésével valósítható meg.

Annak meghatározása, hogy mi a jobb mólók vagy támaszok, összpontosítson a vízvezeték felszerelés helyére. Ha a fürdő a szobának csak egy falához van szomszédos - építsünk egy mólót. Ha a csészéje a fürdő három falára korlátozódik, elég tégla oszlopok.

A szükséges anyagok előkészítése

Az anyagoktól meg kell vásárolnia előre:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • fém profil;
 • víztaszító impregnálás;
 • roll gerlen;
 • csempe ragasztó

A Gerlen műanyag hengerelt anyag polietilénhabból bitumenes tömítőanyagon alapul. Az anyag tökéletesen felmelegíti az acélt.

Mivel az acél fürdők jelentős hátránya a zajcsökkentés a töltési folyamat során, a zaj csökkentése érdekében a kézművesek azt javasolják, hogy a tálak külsejét habosították. A fürdő habosításához átlagosan 1,5-2, 65 literes üveg kerül.

Támasztó lábak a magasság növeléséhez

Gyakran van vágy, hogy felemelje a tálat a szokásos távolság fölé a tetejétől a szintetikus padlóig. Ez a helyzet akkor, ha javításokat végez, ha a padlózat mentes része a vízvezetékektől már fel van szerelve meleg padlófűtéssel. Szükséges, ha az építők hibát követnek el a lefolyó helyén, vagy a tulajdonosok kicsit módosítani akarják a tartály kis magasságát.

A szerelési sémát az emelőoszlopokra tervezzük, először csavold a lábakat a tál aljára. Ebből a célból a lábakat egy speciálisan fúrt lyukba helyezzük és összekötő elemek segítségével rögzítjük.

Miután meghatározták a fürdő helyét, elkezdik mérni a vízvezetéket. Ehhez meg kell mérni a tálca alja és a padló közötti távolságot, valamint a lábak közötti szélességet. A mérések alapján körvonalakat készítenek a téglák támogatására.

A rekeszek magassága úgy van kialakítva, hogy a fürdő felső szélétől a padlóig terjedő távolság a szükséges szám, lásd leggyakrabban egy vagy két téglából álló kiegészítő támaszt.

Az emelt téglaoszlopok közötti távolságot ugyanakkora méret határozza meg a csavarozott lábak között. De az acélszerelvények számára, ami a rugalmasság megkönnyítése érdekében figyelemre méltó, javasoljuk az alsó oszlopok kiegészítését a fent említett teljes téglákkal a tartály közepén.

A tartók alakja a tál alsó részének megfelelően történik. Végül is a fürdőkád eladásában bemutatott konfiguráció nagyon változatos lehet:

 • ovális és szegélyezett;
 • háromszög alakú a sarokmodell alatt;
 • négyszögletes, enyhén lekerekített sarkokkal.

A falazatok támogatják ugyanazt a technológiát, mint az öntöttvas vasalat állványainak kialakításakor.

Ha az alak a alján a tál lehetővé teszi a rack, a felső széle, amely egy félkör alakú, és sík felületre, hogy hozzon létre egy lapos alaplap, akkor használja vízálló rétegelt lemez. Ehhez az állványok tetején egy cement "párna" alakul ki, amelynek felső rétege előre megfogalmazott nedvességálló rétegelt lemezt helyez el.

A fürdő tálat a felépített szerkezet tetejére helyezzük, amint a tartó cementhabarcsja megszerzi a szükséges erőt.

Fagyasztott acél tál

Legalkalmasabb a fürdővizes hab felhúzása, fejjel lefelé fordítva. Munkavégzés előtt a felületet nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le. A hab eloszlik a tányér peremén, fokozatosan a 0,5 négyzetméteres területekre.

A speciális pisztoly használata hab alkalmazása esetén az anyagfelhasználást másfélszeresére csökkentheti. Segítségével kényelmesen szabályozható a bejövő hab mennyisége és a tágulás mértéke.

A felesleges felhordott habot nem nehéz megkötni, amikor keményedik, egy építő kés segítségével. A fürdő alja feldolgozásakor a téglaszekrény telepítési helyét puha pufferre kell hagyni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy idővel a hab elakadhat, és a fürdőszobája kevésbé lesz stabil.

A térbeli hézagok távolsága

Miután a kádat a tartókra szerelték, a szifont és a túlfolyást / túlfolyást összekapcsolta, a térbeli rések feldolgozásával folytatódnak.

A képződött repedések tömítéséhez és a fürdő oldalainak tapadásához a cementhabarcs segítségével a téglákat gömbölyítéssel ragasztják. A gerlen részét képező szövetréteg egyfajta kompenzátorként működik a fürdő és a cement habarcs között.

A felületek közötti légzónák és az anyagok jobb ragasztásának kiküszöbölése érdekében a burkolólapot egy rétegben a közbenső rétegre helyezzük. A legegyszerűbb a csemperagasztóval hígított folyékony cementrel kis lyukakat bezárni.

Annak érdekében, hogy növelje a tapadási megbízhatóságot a fürdőszoba alja és a megszáradt téglafalú habzóanyag között. A fürdőszoba szélei, a díszítő képernyő és a fal közötti csuklók átlátszó tömítőanyaggal vannak lezárva. A megszilárdulás után majdnem láthatatlan lesz.

Az akrilfürdő telepítésének jellemzői

Az akrilfürdők telepítési folyamata hasonló. A könnyűszerkezetek nem igényelnek egy komplex kialakítását a tartószerkezet kialakításában. Az akril kád tartószerkezetének hagyományos változata egy lapos párna, amelyet az alsó és az oszlop támaszai alatt az oldal szélére szereltek.

A vázszerkezet létrehozása a kád méreteinek megfelelően, körvonalazza a falazat elrendezését. Fontos, hogy egy centiméteres hézagot biztosítson a tálca oldalai és a tartó között. A falhoz való csatlakozás helyén célszerû a szerelési horogokat használni. Az oldat megszilárdulása után a fürdőt az emelt keret belsejébe helyezzük. Az emelt keret és a tál külső falai közötti hézagok habosak.

Hasznos videó a témában

Tippek a tartók építéséhez és a kád felszereléséhez:

Videó felülvizsgálata a fürdő tégla telepítésének lehetőségéről:

Hogyan telepítsem a fürdőt habozás előtt:

A téglaoszlopok és a keret szerkezete semmi bonyolult. Ezért, ha fürdőre telepíti a téglákat, használhatja a leírt módszerek valamelyikét. A legfontosabb dolog - erősíteni a gyenge pontokat a fürdő, miközben egy erős és tartós támogatási struktúra.

Acélfürdő beépítése téglákra

tartalom

A fürdő telepítése a téglákon: megbízható lehetőség

A fürdő telepítése a téglákon: megbízható lehetőség

A fürdő csomagja, főszabály szerint, tartalmaz fém lábtartókat. Egyes mesterek azonban úgy vélik, hogy a fürdést téglákon történő felszerelése sokkal megbízhatóbbá teszi, és lehetővé teszi, hogy a fürdő teljesen működőképes legyen a működés során.

Miért van szükséged egy fürdőkádra? Először is kényelmetlen a laza lábú fürdőszobát használni, és egyszerűen veszélyes. Másodszor, a vízvezeték egy statikusan telepített tárgya lehetővé teszi, hogy elkerülje a repedések megjelenését a falakkal való találkozás helyén. A víz folyamatosan bejut az ilyen résekbe, és mivel nem tud gyorsan kiszáradni, elősegíti a forma kialakulását a fürdőszobában.

Hogyan szereljünk be egy acélfürdőt?

Téglaszekrények a fürdőkád felszereléséhez

Az acélfürdő egyik előnye az alacsony súlya. Ezért kevesebb szállítási és telepítési probléma van, különösen akkor, ha a munkát önállóan kívánja elvégezni. Azonban a fürdő alacsony súlya az instabilitásának oka, ezért gyakran alkalmaznak acélkádat téglákra.

A téglaszekrények kialakítása a kád alatt vörös téglát igényel. Minden állványnak bizonyos magasságúnak kell lennie, hogy a kád felhelyezése után a felső perem a padlóról hatvan centiméterre legyen. A rackek száma a fürdő hosszától függ.

Acélkád telepítésekor a szomszédos téglalapok közötti távolság legfeljebb 50-60 cm lehet.

Hogyan történik a telepítés?

Mivel az acélfürdő eléggé vékony, a tömítőanyagot ragasztják a téglaállványok tartóihoz.

Tömítésként használhat Gerlen műanyag hengerelt anyagot, amely szintetikus gumi alapon készül.

A rackek beillesztésére szolgáló helyeknél jobb választani a Gerlen D-t, ezt az anyagot vásznon másolják.

A fürdő fémje és az oldat között egy további réteg segít megőrizni a fürdő megfelelő formáját, mivel az acél a hőmérséklet függvényében változik. A fektetés során a szövet alapja csempe ragasztóval van bevonva.

Ahhoz, hogy elkerülje a zajt, amikor a vizet egy acélfürdőbe öntik, Gerlena segítségével a fürdő teljes külső felületét ragaszthatja.

Ebben az esetben, ha nagyobb merevséget szeretnénk biztosítani, akkor jobb, ha fóliával duplikált anyagot választunk.

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő megfelelő felszerelése 15 vörös téglával kezdődik, amelyen később állni fog. Az a dolog az, hogy a standard lábakon, hogy jön, akkor soha nem lesz a tökéletes telepítése a fürdő. A szabványos lábak általában ugyanabból az öntöttvasból készülnek, mint a fürdő, vagy. ha a kád egyszerű vasból készült, és a fürdőhöz csavarokkal van összekötve.

A változó terhelésekkel való ilyen kapcsolat nagyon megbízhatatlan, és nem képes a fürdő teljes működésképtelenségének biztosítására működés közben. A fürdőkád immobilitása, különösen hosszú időn keresztül, segít elkerülni a fürdőkád falán lévő repedések megjelenését, ami a víz mögötti vízáramlás mellett a víz rendkívül hosszú szárítása következtében a penész megjelenéséhez vezethet. Általánosságban elmondható, hogy megszüntesse a fürdőkád tekercselésének okait és alkalmazza a fürdő telepítését a téglákon.

A téglaszekrénynek bizonyos magasságúnak kell lennie, ami szükséges ahhoz, hogy a fürdő felhelyezése után a felső része a padlóról 60 cm magasságban legyen. A téglalapok hozzávetőleges magassága elöl 17 cm, a második pedig a kész padló szintjétől 19 cm-re van, ha a kinyúló kupak rögzítő részei a rackre kerülnek, le lehet vágni vagy csökkenteni. A téglák habarcsának használata helyett jobb a csemperagasztó használata, ami vékonyabbá teszi a varratokat, és a ragasztó megnövekedett tapadása a polcok összeszerelését monolitikusabbá teszi. Egyes fürdők eltérő mélységben is vannak, és a munka elvégzése előtt tanácsos a fürdő mélységét mérni és ennek megfelelően beállítani a rekeszek magasságát.

Acélfürdő felszerelése egy téglából

Acélfürdő felszerelése egy téglából

A helyzet normális, úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a fürdőt. A választás az acélra esett, mert (acél fürdő + zapinivanie oldalak + hablapok az alján + szállítási = 3000 rubel). A csak leadott öntöttvas kb. 7000. A hőkapacitás és a zaj tekintetében a habosított acél nem kevésbé rosszabb az öntöttvasnál, és olcsóbb a jó importált acél vásárlása, mint az átlagos öntöttvas.

De itt a telepítés és a további fenntarthatóság merült fel. Összezavarodott lábak és a lábak elhelyezkedése.

A régi acélszovjet rendszerben létezett ilyen rendszer: a fürdő alján két félhevedert helyszíni hegesztéssel rögzítettek, és a lábakat ezekhez a félig tömbökhöz csatolták. Az eredmény jó terheléseloszlás volt + jó stabilitás, mivel a fürdõ ezen a féltéten feküdt.

Néhány új fürdõn: # 8470;% a kötõelemeket apró, zúzott pörköltek formájában találta meg, amelyek pontosan a középen helyezkednek el, amelyen a lábak csatlakoznak. Általában a lábak a ragasztószalaghoz vannak rögzítve. (Ennek következtében a pontok terhelése ezen a konzolon és a nagyon instabil pozíciója a fürdő egészének.

Ennek következtében az acélkád fűszerekkel történő beszerelésének költsége sokkal drágább, mint egy öntöttvas fürdő (rendszerint meg kell erősíteni, rögzíteni kell a falakhoz stb.).

Volt egy ilyen elképzelés: Tedd egy dobozt (az egyik oldalán nyitott) téglából a fürdőszobai falakból, és telepítsd a fürdőt ebben a dobozban, és a kádat a doboz szélén levő külső felső szélei és a talaj alján lévő téglákon lehajolják. A fürdőben ez a doboz süllyesztett, a terhelés egyenletesen eloszlik a szélein, a fürdő alatt sok szabad hely.

Hogyan épül fel a fürdő a téglákon: feküdt ki egy tégla alap és oldalán

Hogyan épül fel a fürdő a téglákon: feküdt ki egy tégla alap és oldalán

A magas színvonalú kikapcsolódás kedvelői soha nem cserélik ki a kényelmes, tágas fürdőt aromás, orvosi töltőanyagokkal és forró vízzel a mostani divatos zuhanycsészére. Összehasonlítható boldogság csak a betűtípusban tapasztalható. Teljesen ellazulhat, de csak akkor, ha stabil stabil. A fürdő telepítésének módja attól függ, hogy a szoba típusa (fürdőszobával vagy autonómal együttesen) és területe, a fürdő mérete, más szaniterek, háztartási készülékek, bútorok stb. Jelenléte függ. A maximális stabilitást a fürdőnek a téglákra való felszerelésével biztosítják. Kezdetben azt szeretnénk megjegyezni, hogy az ergonómiai követelményeknek meg kell őrizniük a fürdő kb. 0,9 m távolságot.

A fürdőkádra szerelt lábak nem garantálják a stabilitást: a csavar rögzítése idővel meglazul, csökkenti a statikát. Az öntöttvas tálca legmegbízhatóbb helye tömör téglával. De csak felemelni a tálat egy ilyen "talapzaton" nem elég.

A munkát minőségi módon kell elvégezni, ami lassan, lépésről lépésre azt jelenti, hogy a felszerelést úgy kell kialakítani, hogy ne legyen hézag a fürdő oldalán és a víz falának falánál, majd idővel kialakuljon a penész. Először meg kell értened, hogy az öntöttvas termékek önmagukban súlyosak, és ha figyelembe vesszük a 80x160-as, 50 cm magasságú fürdőkádak átlagos méretét, akkor egyértelmű, hogy miért kell legalább két embert telepíteni.

Az öntöttvas fürdőt az alapzatra kell felszerelni, téglából

Megjegyzés: az ilyen fürdők látszólagos archaizmusában aktívan használják őket, mert az öntöttvas hőteljesítményének mutatója időnként meghaladja az összes többi anyagot!

Tégla alap az öntöttvas fürdő alatt

Csak néhány lépés, és a fürdőt szilárd alapon telepítik. Ehhez szükség van:

Mérje meg a szobát és a fürdőt, fontolja meg a helyét más készülékek és vízvezeték-berendezések vonatkozásában.

Tégla készítése. Arra van szükségük, hogy a 2-3 téglából álló állványzat fölé állítsa az egész medencét. Átlagosan 20 db. Ahhoz, hogy egy szelet (ágy) legyen a szélein, illesszen be egy másik féltéglát. A termék hosszától függően a sorok számát kiszámítjuk, figyelembe véve, hogy az optimális távolság 50 cm között van, a padlóról a padlón lévő téglák magassága nem lehet 0.7 m fölött, így kényelmesen illeszkedik bele. Az első színpad magassága 17 cm, a másik végétől pedig 2 cm-rel nagyobb.

A fektetést homok cementhabarcson végezzük: a cement egy részében 4 rész vízzel kevert homok van. A tartály szélét a falhoz csempe ragasztóval rögzítik. A nagyobb megbízhatóság érdekében a fal melletti oldalfelületeket ugyanolyan módon dolgozzák fel, mint a falat is. Ez biztosítja egyrészt erős falas fürdő csatlakozást, másrészt a ragasztóbetét a varratok tömítését hozza létre. Ideális esetben a habarcs téglákhoz való jó ragasztása érdekében legalább 24 órán át kell hagyni a falazatot.

A túlfolyó szifon olyan fürdőre van szerelve, amely még nincs telepítve. Ehhez a tálat oldalra kell fordítani, és a szivárgumi hermetikus tömítések alatti vízleeresztő nyílással kell ellátni, ami megakadályozza a víz szivárgását. Annak érdekében, hogy hamarosan ne forduljon elő újra a tartályba, jobb, ha megbízható, jó minőségű szifont vigyáz. A leeresztő csatorna szükségszerűen a szifon kimenet alatt van.

A fürdőt vízszintesen az előkészített felületre vízszintesen, lejtés nélkül vízszintesen kell elhelyezni. De a külsõ él szó szerint fél centiméter a belsõ felett történik (így nincs víz a padló fölött).

Az öntöttvas kád téglára történő helyes beszerelése kétféle módon járul hozzá a csatorna tömlőhöz: erős és megbízható merev csatlakozás: műanyag cső és térd, 45 ° -os és 90 ° -os szögben; A rugalmas és rugalmas műanyag kompenzált hullámosság szorosan össze van kötve egy tömítővel a csatorna bejáratához.

Biztosítani kell a hideg- és a hidegvíz-ellátó csövek szabad áramellátását, a vízelvezető rendszereket. Fontos, hogy azonnal ellenőrizze a telepítést. Ehhez a tartályt fel kell tölteni vízzel és meg kell nyitnia a lefolyót. Ha a folyadék nem távozik azonnal, késedelmekkel, akkor van egy torzítás.

Egy másik árnyalat. A fürdő telepítése előtt számítsa ki a távolságot a hátsó végétől a falig. Ha a többletet feltételezzük, azt téglával is le kell fektetni. Alternatívaként - tartó doboz alatt a tálban, csak az oldal alján.

Az utolsó "bar" # 8212; Kerámia burkolólapokkal ellátott téglaalapzat vagy egy képernyő telepítése. Ügyeljen arra, hogy a szifonhoz való hozzáférést megakadályozza.

A téglákon lévő fürdőnek olyan magasságban kell állnia, amely elegendő a normál szifonszerkezethez

Tégla oldal az acélfürdőhöz

A különböző fürdők felépítésének technikája általában ugyanaz. Az acél egészségügyi tartályok kétségtelen előnye - az alacsony súlyuk (kb. 30 kg) - az instabilitás egyik oka.

Az acélfürdőt fém profilokra lehet felszerelni, majd az építkezést téglafal tölti

A szerelési munkát a falak befedése előtt végezzük. A beépítés előtt a kád alatt lévő téglákat előzetesen hengerelt műanyag gerlengel előzetesen beillesztik, és a falakat nedvességálló kompozícióval kezelik. Az alaprészben lévő szövetréteg elválasztó elemként (kompenzátor) szolgál a cementhabarcs és a test között, amely geometriai paramétereit és alakját a vízmelegítés vagy hűtés függvényében változtatja. A felületek közötti jobb tapadás és a légzónák kiküszöbölése érdekében a burkolóanyagot a közbenső rétegre helyezzük.

Az ugyanazon gerlen "pólója", amelyben az egész vasfürdő teljes mértékben be van csomagolva, nemcsak erősíti az erőt, hanem kiváló hangszigetelőként is szolgál, amely a víz alá zuhanó hangot kíméli.

A piros tégla oszlopai vízzel töltött káddal poliuretán habot fújnak lentről. Amikor a hab felhalmozódik, ahogy megszilárdul a térfogat, felemelhet egy könnyű tartályt a polcok felett. A víz súlya megtartja a fürdőt a téglákon. A habos hőszigetelő szintén jó zajelnyelő. A befejező munkálatokat a vízvezeték szerelvények ellenőrzésével ellátott sraffokkal végzik.

Fontos megjegyezni, hogy az acél szanitereket földelni kell. Ennek legjobb módja a kereskedelemben tesztelt földelő eszköz használata.

A kényelmes, tágas, jól felszerelt fürdő kellemes fürdést biztosít. Legyen könnyű, ha követi a telepítés sorrendjét.

A fürdő telepítése a téglákon

Szükséges a fürdő felemelése - az alsó magassága 25 cm a padlóról (a felemelő vízleeresztője felemelkedik). Rögzített lábak rövidebbek.
Öntöttvas fürdő.

Azt hiszem, a lábak alatt hajtogatott téglaoszlopokat. Kiderül, hogy 4 téglára van szüksége a magasság felállításához.

A kérdés az, hogy szélessége féltégla vagy tégla? Hogy tetted?

A szélesség a padló tégla - a téglák egymásra vannak helyezve.
A tégla szélessége - 2 tégla egymás mellett helyezkednek el, a felső réteg, stb.

Természetesen csináltam volna egy téglát, de a szerkezet súlya összezavar. Minden oszlop legalább 30 kg. lesz.
4 pillér - 120 kg. Fürdő 100 kg. + Víz a fürdőben 150 kg.
További terhelés 370 kg + esztrich.

Igen, még a létrának is szüksége lesz a fürdőbe.
Hasonlóképpen, a felszállóban olyan magas póló van, és nem tehet semmit?
Egy másik lakásban egy fürdőszobát helyeztem kövekkel - 1 darab per láb (10 centiméter), és fent - ez túl sok, nehéz lesz mászni.

Hasonló okok miatt most a nadichbil lakásban lévő összes vasat megfigyeljük.
Itt van, milyen szörnyű volt - a fényképen.
A vasaló megsemmisült a felemelőhöz.

Fél órát egyedül vájt fal eltávolítjuk en (acél) shell kicsavart és végrehajtani, fűrészelt Chugunin, ő tépte, szerelt a helyére egy ideiglenes nélkül rögzítő, de a teljes műanyag csatornába, életbe, és a mosdó, hozzáadjuk őket.
(Igaz, a vasalónak a felemelkedő részének lebontása külön történet.)

Öntöttvas fürdő felszerelése - 2 munkamódszer, kiváló eredményt nyújtva

Nagyon gyakran hallom a fejlesztők véleményét, hogy egy öntöttvas fürdő telepítése csak a szakemberek számára lehetséges. Nem tudom, honnan származik ez a vélemény, de biztosíthatom Önöket, hogy bármilyen segítséget nélkül elvégezhetik a minőségi telepítést, ha követik a későbbiekben ismertetett ajánlásokat. Az egyetlen probléma lehet a szerkezet nagy súlya, ezért előzetesen fel kell hívni egy asszisztenst.

A képen: az öntöttvas fürdőszoba időtlen klasszikus minden belső tér számára.

Hogyan történik a munka?

Most részletesebben és részletesen foglalkozunk az egyes telepítési módokkal. Meg kell ismernünk magunkat a technológia sajátosságaival, majd válasszuk ki az adott esethez legjobban illő lehetőséget.

Lábra szerelés

Ez lényegében a legegyszerűbb megoldás, mert a készlet összes termékének négy lába van. Először nézzük meg, hogy milyen támogatási típusok vannak:

 • Fontos figyelni, hogy van egy építési képes beállítani a magasságot a láb, ha nem, akkor készüljön fel arra, hogy meg kell majd leszorította a támogatást a kívánt magasságba, majd doshlifovyvat őket, hogy a tökéletes eredményt. Az a folyamat, amit mondok, nem a legkellemesebb és nem a legkönnyebb, sok időt és energiát kell eltöltenie, ezért jobb választani egy olyan rendszert, amelyet ki lehet igazítani;

Itt vannak az állítható lábak

 • A rögzítőelemek konfigurációja a fürdőtesthez is eltérhet, két lehetőség is létezik. Az első közülük egy ékrögzítő rendszer, ezt az opciót hosszú ideig használják, és egyszerű, ha minden rendben van, akkor a design nagyon megbízható lesz. A második típusú tengelykapcsoló csavarok, amelyekkel a fürdő egy bizonyos helyzetben van rögzítve.

Úgy néz ki, mint egy ékrögzítő rendszer öntöttvas fürdőtámogatás

Egy másik fontos megjegyzés a kád felhelyezésének alapját jelenti, ha annak megbízhatósága kétséges, jobb, ha a lábak alatt legalább 5 mm vastag és legalább 50 mm átmérőjű kiegészítő támaszt helyezünk. Ez biztosítja a szerkezet stabilitását és kiküszöböli működésének torzulását.

Most nézd meg, hogyan telepít egy öntöttvas kád kezével, a folyamat áll, több egymást követő lépésben, először fogok bemutatni a rendszert, majd részletesen ismertetjük az egyes szakaszok:

Úgy néz ki, mint egy munkaterv

 • Először elő kell készíteni a padlót, két lehetőség van: az első egy cementágyazással vagy önszintező habarccsal lesz egyenlő, fontos sík sík elérése. A második megoldás tartós kerámia burkolólapok elhelyezése, ez további megbízhatóságot biztosít. Ha kerámiákat választott, ne felejtsük el, hogy legalább két napig tart a ragasztó beállítása;
 • A kommunikáció kommunikációja a munka fontos része, amelyet szintén el kell végezni. Az ideális megoldás, ha a falakat falra helyezzük, és a csöveket a felszínre helyezzük, ez nagymértékben leegyszerűsíti a későbbi munkákat. Ami a szennyvízrendszert illeti, egy bizonyos helyen található, és a legfontosabb dolog, amit ellenőrizni kell, a fúvóka megfelelő magassága;
 • Ami a falak előkészítését illeti, a kerámia burkolólapok padlóról mennyezetre vagy egy már beépített szerkezet oldalára helyezhetők. Nagyon ajánlom az első megoldást, mert ha öntöttvas vasalást kell szétszerelni, egyszerűen húzza ki a csatlakozót, és telepíthet bármely más lehetőséget, mert a falak teljesen le vannak fedve;

Itt van egy tökéletes előkészítő szoba lehetőség - csak be kell állítanod a fürdőt

 • Ezután be kell hozni a fürdőt a szobába, ha a terület kicsi, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy a szerkezetet függőleges helyzetben tartsuk. A formatervezés oldalára fordul, úgy, hogy az alja körülbelül 70 cm-re legyen a faltól, két lábat rögzítenek, a munka az elemek típusától függ, az elemek kombinációját és az ékeket kell kalapálni, vagy húzza meg a csavarokat a láb és a test illeszkedő furatait ;

A lábak felszerelése az öntöttvas fürdőre két lépésben történik.

 • Ezután a szerkezetet az egyik oldalon megerősített lábakra helyezzük, a másik oldalon pedig kb. 70 cm hosszú tartószerkezet, ellenőrizzük, hogy megbízható-e, különben a fürdő leeshet. A lábak felszerelése ugyanakkor ugyanúgy történik, gyorsan meg tudod csinálni, ahogy már tapasztalatod van;
 • A szifon túlcsordulással történő felszerelése mind a lábak, mind az előlapok csatlakoztatása után elvégezhető. Véleményem szerint könnyebb a rendszer rögzítése, ha a szerkezet már a lábán van, és minden részéhez szabad hozzáférést biztosít. Nem szükséges előzetesen összegyűjteni, legalább azért, mert károsíthatja a törékeny műanyagot, és elfordítja a fürdőt;

Válasszon ki egy szifont, amelyben a leeresztőrács acélból készül, a műanyag veretek idővel deformálódnak, és az ízületek folyamatosan szivárognak.

A fém rács sokkal biztonságosabb, mint a műanyag

 • Az utolsó szint a szerkezet összehangolása, ehhez az épület szintjét kell használni, ami oldalra van állítva. A légbuborék megmondja, hogyan kell beállítani a támaszt, a folyamat elég egyszerű, így gond nélkül kezelheti. A mosogatóhoz való lejtőre nincs szükség, a fürdőben már ott van, ne feledje.

A szint lehetővé teszi a struktúra pontos helyzetének ellenőrzését

A munka befejezése után folytathatja a befejező műveleteket - a fürdőszoba és a fal összekötése, dekoratív képernyő telepítése stb.

Telepítés egy téglaalapra

Most meg fogjuk érteni, hogyan kell egy öntöttvas fürdőt installálni a téglákon. Ez a lehetőség, sok fejlesztő a nagyon nagy megbízhatóság miatt választja meg, ilyen formatervezés, a lábaktól eltérően, nem lazul idővel, és a teljes működési idő alatt fenntartja az erőt. Ez a megoldás olyan helyekre is alkalmas, ahol a padló állapota sok kívánnivalót hagy maga után.

Itt van az ábra szerinti szerkezet

Meg fogjuk érteni, hogy mi szükséges a munkához, kivéve a fürdőt:

Egy tégla ára kicsi, ezért nem fogsz nagy kiadásokat okozni

Most meg fogjuk érteni a munka sorrendjét, az utasítás a következő:

 • Az első lépés a helyiség mérése, hogy pontosan meghatározzák a fürdő helyét. Ezután meg kell jelölnie a tartók telepítésének helyét, nehogy ezt elterelje, és ne keverjen semmit;
 • Ezután meg kell győződnie arról, hogy minden szükséges kommunikáció össze van foglalva, mivel a munka után nem lesz kényelmes. A vízvezeték- és csatornarendszereket ott kell elhelyezni, ahol kell;
 • A kőműves munkát óvatosan és lassan végezzük, folyamatosan figyeljük az építési szintet, ha szükséges, a tömörítő elemeket. 2 vagy 3 sor elhelyezését követően a munka nagy része befejezettnek tekinthető. A széleken félig téglával készíthetünk különös bordákat, de ezt nem tehetjük meg - a fürdő felhelyezése után oldja meg;

Úgy néz ki, mint ez a konstrukció, minden nagyon egyszerű

 • Ezután szifont kell a fürdőhöz csatlakoztatni, mivel ezt később nehéz lesz elvégezni. Már írt ajánlást ennek az elemnek a megválasztására;
 • Telepítés a fürdőkád téglákon könnyű: az asszisztenssel együtt a tartószerkezetre helyezzük, majd a falazóhabarccsal rögzítjük. Nem kell eltéréseket tenni, fontos, hogy a rendszert teljesen simán helyezzük el, mert ehhez az építési szintet használjuk, ami oldalra van állítva, ha minden rendben van, akkor nem lesz probléma ebben a vonatkozásban;

A rendszer beállítása esetén megoldható.

 • Ezután a szifon fel van szerelve, a legegyszerűbb módja a csatlakozás rugalmas hullámosság, mivel könnyen használható és megbízható. Fontos, hogy a rendszer a kívánt lejtőn helyezkedjen el, és a víz gyorsan elhagyja magát. Ha a víz kiáramlása nem túl jó, akkor ellenőriznie kell a lefolyó rendszerét.

Végül, amikor az összes munkálatok befejeződnek, javítani kell az építkezést, ehhez speciális képernyőt kell létrehozni. A legegyszerűbb módja szerint a gipszkartonhoz egy fémprofilot kell használni, amelyre bármilyen anyagot rögzíthet. Ismét a nedvességálló gipszkarton lehet egy nagyszerű megoldás.

A profilból gyorsan létrehozhat egy megbízható keretet a fürdőszoba képernyőjén

A fürdőszobában és a falakon lévő ízületeket speciális bordázószalaggal kell lefedni, ez nem a legjobb megoldás egy habarccsal való fényezésre - a nem túl vonzó megjelenés miatt.

következtetés

A telepítési lehetőség választása öntől függ, az első könnyebb, a második megbízhatóbb. A jelen cikk videója segít megérteni a munka egyes árnyalatait, és ha kérdései vannak, írja meg azokat a megjegyzésekben a felülvizsgálat alatt.