Legfontosabb > Dekoráció

Három univerzális módja annak, hogy gyorsan és biztonságosan telepítsünk egy tükröt a fürdőszobába

A tükör nélküli fürdőt nem lehet elképzelni. Ez a tartozék nemcsak funkcionális, hanem a belső tér is díszíti. Tükör telepítése a fürdőszobába - olyan felelős esemény, amely türelmet és pontosságot igényel. A tartós rögzítő tükör különböző módon választhat. Nézzük részletesen a legnépszerűbb módszereket.

tartalom

Jó elhelyezése és magassága telepítése a tükör a fürdőszoba ванной

A tükör a hely tetszőleges helyére van felszerelve. Azonban annak érdekében, hogy helyét a legsikeresebb, érdemes néhány nagyon egyszerű szabályt figyelembe venni:

 • A padlóról a tartozék felső széléig tartó távolság legalább 1,7 m legyen, ami megfelel egy felnőtt átlagos magasságának.
 • A tükör függőlegesen függ, különben a kép eltorzul.
 • A kiválasztott tartozék szélességét a szoba általános kialakítása határozza meg.
 • Ha teljes képet szeretnél látni a képedről, 140 cm magasságú terméket kell vásárolnod, derékkép esetén 60 cm magasság elegendő, csak az arc és a vállak megtekintéséhez válasszon 40 cm magasságot.
 • A tartozék gyors károsodásának elkerülése érdekében a fürdőszobában lévő tükröt a lehető legnagyobb mértékben a hőforrásokból kell felszerelni.
 • A mosogató felett elhelyezett tartozék alsó szélének legalább 20 cm-nek kell lennie a szint felett, ellenkező esetben a cseppek és a fröccsenő részek folyamatosan az üvegre esnek és talajba kerülnek.

Hogyan csatlakoztassunk egy tükröt a fürdőszobában: 3 bevált módszer ↑

A rögzítési módszerek közül sok létezik. A választás attól függ, hogy a falburkolat melyik anyaghoz csatlakozik, annak súlya és mérete.

Telepítés speciális ragasztóra ↑

A kis méretű és súlyú szerkezetek ragasztással "ültethetők". Ennek a módszernek az a fő előnye, hogy nincsenek rögzítőelemek a tartozék elülső felületén. A munkához szükség van a ragasztó-tömítő vagy speciális folyékony szögekre, amelyek "a tükörre" jelöltek. Ezek a vegyületek nem gátolják az amalgámot, és ugyanakkor elegendő szilárdságot biztosítanak a vegyületnek. Nagyon óvatosnak kell lenni, mert a nem erre a célra szánt alapok helyrehozhatatlanul károsíthatják a tükörfelületet, vagy rosszul javíthatják a terméket.

Mielőtt a fürdőszobába tükrözi a tükröt, fel kell készíteni a felületet. Ha a csempe fölé szerelést szánják, tisztítsák meg a szennyeződést és zsírtalanítsák. Ha csempével szeretne behelyezni, a bélés egy részét le kell bontani. A felszabadított felületet fel kell tölteni és alapozni. Hasonlóképpen bármilyen más alapot előkészít. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tükör ragasztása akrilfestékre, gittre vagy gipszre teljesen lehetetlen. Ezek a bevonatok megsemmisítik az amalgámot. A ragasztót a tartozék hátoldalán fel kell használni. Ezután a tükör a falhoz nyomja, és ebben a helyzetben 10-15 percig rögzül. a ragasztó beállítása előtt.

Szerelés csavarokra ↑

Van még egy módja annak, hogy tükört építsenek be a fürdőszobába. Több masszív tartozékhoz használják. Ehhez a telepítéshez speciális dekorációs csavarok szükségesek, amelyek a termékhez mellékelhetők. Az ilyen rögzítésekhez dekoratív sapkák kiválasztásával meg kell próbálnia kiválasztani azokat a elemeket, amelyek a legmegfelelőbbek a szoba dekorációjához.

Ez egyszerűen elvégezhető, mert különböző formájú és színű dugókat találsz. A rögzítők számát a tükör mérete és súlya határozza meg. Minél nagyobb a termék mérete, annál nagyobbnak kell lennie a kötőelemeknek.

Rögzítés ragasztószalaghoz ↑

A legegyszerűbb módszerek közé tartozik a kétoldalas szalag rögzítésének módja. Csak könnyű termékekhez alkalmas. Hogyan csatolható egy fürdőszoba tükör a szalagon? A szalagot a kívánt méretű csíkokra vágják és a termék hátlapján beillesztik. Ezután a védőelem eltávolításra kerül a tapadóoldaltól, és a tükör szorosan a falhoz nyomódik. Az ilyen módszer kiválasztása mellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szalagnak nedvességállónak kell lennie, különben a kapcsolat nagyon gyorsan összeomlik.

Telepítése tükör a fürdőszobában - egy felelős esemény. Pontosság és pontosság szükséges. A munkát bonyolítja a tartozék törékenysége, melyet a fúrás során könnyedén megzavarhat a gondatlanság vagy a repedés. Ha az eljárás nagyon nehéznek tűnik, akkor szakembert hívhat meg üvegből. Hatékonyan és hatékonyan telepít egy tükröt bármilyen felületre.

Tükör telepítése a fürdőszobába. Szerelési módszerek és beépítési módok

A saját kezű tükör beszerelése a fürdőszobába meglehetősen bonyolult és felelős eljárás azok számára, akik soha nem tapasztalták a tükörfelületek telepítését. A tárgy törékenysége magában foglalja a gondosságot és a munka pontosságát. A megfelelően felkészített és felszerelt munkahely, valamint az összes telepítési feltételnek való megfelelés biztosítja a fürdőszoba szép és kifinomult belső kialakítását. A fürdőszobában sokféleképpen lehet rögzíteni a tükröt. A különféle lehetőségek lehetővé teszik a tükör tetszőleges tervezési döntések szerinti elhelyezését, harmonikusan díszítik a teret, dekoratív elemekkel kombinálva, hangsúlyozzák a helyiségek egyéniségét és stílusát.

Tükröt tegyünk

Mielőtt a fürdőszobába tükrözné a tükröt, gondosan fel kell készülnie az objektum helyére. Arra gondolni, hogy szeretnék látni a fény visszaverődését a kész formában, további megvilágítás lehet a peremen vagy külön részeken. Úgy vélik, hogy a legjobb választ a "hogyan kell ragasztani egy tükör a fürdőszobában?" Nem létezik azonban bizonyos szabályok és technikák, akkor összeszereli a struktúra magát, anélkül, hogy a szakértők segítségével.

A fürdőszobában tükör telepítésekor lassan végezze el az összes tételt, és tisztán vegye figyelembe a műveletek sorrendjét. Bármilyen szabálytalanság, hiba és torzítás észrevehető, amikor saját képet néz.

A tartók típusai

A mesterek a kötőelemek 2 fő típusát különböztetik meg:

 • Tükrök felszerelése a fürdőszobában speciális szerelőelemekkel. Megbízhatónak, de bonyolultabbnak tekinthető, mivel a falfelületen további lyukakat kell fúrni;
 • Tükör felszerelése ragasztó keverékkel. Ez magában foglalja a ragasztó további megszerzését és alkalmazását közvetlenül a felületre.

Fontos! Ha a javasolt módszerek bármelyikét alkalmazza, elsősorban alaposan tisztítsa meg és készítse el a szerelőfelületet. Fontos, hogy helyesen és világosan jelezze a tervezett lyukakat, és jelölje meg a ragasztó helyét.

Rögzítse a tükröt ragasztóval

Mi a legjobb módja a tükör felszereléséhez a fürdőszobában? Ha a csempe teljesen le van fektetve az egész helyre, és nem látott előre külön helyet, javasoljuk folyékony köröm használatát.

A szakértők azt tanácsolják, hogy a tükör ragasztását ne használják hígítás nélkül, tisztán figyelembe véve az alkalmazás szabályait és a web rögzítéséhez szükséges felületi retenciós időt. Szükséges a munkát gondosan végezni, és megpróbálja biztosítani, hogy a ragasztóanyag ne essen a fényvisszaverő felületre. Ha ez megtörténik, akkor törölje le puha, száraz ruhával, és törölje le a területet egy speciális tisztítószerrel.

A tükör telepítése előtt alaposan vizsgálja meg az integritás területét. A szállítással vagy a nem megfelelő tárolással kapcsolatos hibák repedésekhez vagy kisebb forgácsokhoz vezethetnek.

Texturált elemekkel vagy összetett alakzatokkal ragasztjuk a fürdőszoba tükörét, számoljuk ki a ragasztófolyadék alkalmazási területét. Erős rögzítés biztosított egységes, ragasztott tér esetén üregek és üregek nélkül. Szintén ajánlott olyan ragasztószalagot használni, amely képes jelentős terhelést tartani és szilárdan rögzíteni az objektumot.

A ragasztószalagnak kétoldalas alapja van, amelyet pontosan vagy csíkok formájában a falra ragasztanak, majd szorosan tartják. A csempe vagy csempe felszíne előtt fontos zsírtalanítani. Mielőtt a tükört a fürdőszobába akaszthatja, el kell távolítania a védőfóliát a ragasztószalag második oldaláról, csatlakoztassa a tükröt, és határozottan nyomja meg rajta néhány percig.

Ha a fő anyag a fürdőszoba nem választott cserép, és nedvességálló gipszkarton, a tartó a tükör kissé eltér. Ezenkívül egy kiegészítő rétegréteget kell alkalmazni a szövet nedvességtől való védelme érdekében, és tökéletes illeszkedést és sima szerkezetet kell biztosítani.

Vászonzáras kapcsok

Jelenleg különösen népszerűek azok a modellek, amelyek szoros rögzítést biztosítanak a szerelőelemekkel. A telepítés egyszerű. Meg kell fúrni a lyukakat és helyezni a tartóba a termékhez mellékelt tükröket. Külsőleg, az esztétikai megjelenéshez speciális rögzítőelemek állnak rendelkezésre, esztétikus megjelenést kölcsönöznek a kész vászonnak.

A fürdőszobában lévő tükör telepítése általában nem sok időt vesz igénybe, ha a cselekvés sorrendjét előre meghatározták.

Ha a rögzítés módszerét kiválasztjuk a zárójelek segítségével, akkor szükséges:

 • Jelölje meg a tervezett lyukak helyét;
 • Fúrjon lyukat egy gyémántfúróval;
 • A lyukak felületét csiszolja meg, hogy megakadályozza a hasadást és a gipszkiütést;
 • Helyezzen be horganyzott rögzítő rudakat a fürdőszobai tükrökre;
 • Csukja be a tükröt;
 • Ellenőrizze a rögzítő elemek szilárdságát;

A vásárláshoz általában hozzá kell rendelni a fürdőszobában lévő tükör rögzítésének módját, és melyik módszert célszerűbb alkalmazni. A rögzítésre vonatkozó utasítások szerint lépésről-lépésre garantáljuk a munka helyességét és egy gyönyörű tükrös vásznat a szoba belsejében.

következtetés

Megvizsgáltuk, hogyan kell egy tükröt lefedni a fürdőszobában saját, a mester segítségével. Ha a tükör szokatlan alakú vagy a felület túlságosan nagy, akkor jobb tanácsot kérni egy szakembertől.

Az a kérdés, hogy hogyan kell tükörrel ragaszkodni és díszíteni a saját kezével, létrehozva saját tárgyát a belső térben, gyakran szól a mesterhez. A konzultáció után mindenki lefordíthatja kreatív ötleteit, és rendkívüli tükröt hozhat létre. Egy tapasztalt szakember tudja, hogyan rögzítse a tükör a fürdőszobában és ügyesen számos megbízható és bevált módszert alkalmaz a munkához! Miután tanulmányozta ezt az anyagot, miután megértette az összes lehetőséget saját magának, javasoljuk, hogy szakemberrel vegye fel a kapcsolatot egy kész megoldással, hogy életre keljen.

Alice a keresett üvegben, vagy hogyan kell tükörre akasztani a fürdőszobában 4 módon

A tükör felszerelése a fürdőszobában nem egyszerű feladat.

Tegnap egy szomszéd közeledett a lifthez, és megkérdezte, hogyan kell a fürdőszobába helyezni a tükröt a csempe felé. Kiderül, hogy a felesége hamarosan újszülött fiúval tér vissza a kórházból, és úgy döntött, meglepetést okoz. És hogy a meglepetés nem volt kellemetlen, úgy döntöttem, hogy konzultálok velem.

Azt gondolom, sok ember számára, hogy tükörrel telepítsék saját kezüket, elég komoly teszt. Végül is telepíteni kell, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen. És ez nem károsítja a díszítő díszítést.

Ebben a cikkben úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom semmilyen technológiával, hanem leírok néhány lehetőséget. Néhányan közülük valaha is hasznos lesz neked.

A tükör felszerelésének módjai

Tehát, anélkül, hogy más kérdések figyelmen kívül hagynák, elmondom neked, hogyan kell a fürdőszobában tükörbe rögzíteni. Számos lehetőség van a díszítés ezen elemének kialakításától, a munka teljesítményének színétől és a dekorációs anyag típusától, amellyel a vízvezetékben lévő falak béleltek.

1. módszer - csempézett szerelési megoldásnál

Először is elmondom neked, hogyan kell ragasztani a falba a tükröt a falhoz egy kerámia csempék szereléséhez. Ily módon fel lehet szerelni, ha a fürdőszobát nem felújítják. Hát, vagy le kell szednem a csempe azon a helyen, ahol meg kellene találnia ezt a bútorokat.

A tükör vastagságának meg kell egyeznie a csempe vastagságával.

Az utasítás több szakaszból áll. És az első előkészítő:

 1. A tükör rögzítése előtt meg kell vásárolnia. Javaslom, hogy válasszon olyan modellt, amelynek vastagsága megegyezik a használt csempe vastagságával. A legtöbb esetben 6-10 mm.
 2. Miután meg kell jelölni a helyet, ahol ez a bútor lesz. Ha a fürdőszobában végzett javítás teljes mértékben lendül, akkor alaposan kiszámolja azt a magasságot, amelyen felakaszt, és helyet biztosít a mosogató telepítéséhez.
 3. Abban az esetben, ha a javítás befejezése után a tükör tetejére akasztani a téglaragasztót, akkor le kell szednie a cserép egy részét. Ezt olyan perforátorral kell végrehajtani, amely nagyon óvatosan működik, hogy ne borítsa el a bélés szomszédos részeit.
 4. A falat, ahová a tükör csatlakozik, óvatosan gipsztal vagy gittal kell egyenlíteni. Olyan anyagréteget kell felhordani, hogy mind a tükör, mind a ragasztó réteg megtartsa.

A csemperagasztó a tükröt biztonságosan a falon tartja.

Most megy a fő színpadra. Lássuk, hogyan kell tükörrel ragasztóval felszerelni:

 1. Ragasztom a járda alsó szélét, amely az üvegt tartja. Annak érdekében, hogy a falon lévő részeket jobban megőrizze, a szerelvényt fel kell osztani a bélésen. A szegélyek egymáshoz igazítása érdekében a műanyag kereszteket használom. Helyeztem őket a csempék közé, és hagyják őket szárazragasztóként.
 2. Ragassza fel a járda felső szélét. Annak érdekében, hogy a helyén maradhasson, rögzítsen egy darab horganyzott gipszkarton profilot a falhoz (cserélheti egy fadarabra).
 3. Ragaszkodom a dekoráció oldalelemeihez. Jobb előre kiszámítani a díszítő részletek számát és a tükör méretét, hogy ne vágja le a lapkát. Ezután az egész formatervezés minél lenyűgözőbbnek tűnik.
 4. A tükör telepítése után. Ehhez egy fogazott simítót veszek és vele ragasztom a fal felületéhez (nem az üveghez). Ezután a tükör a ragasztó ellen támaszkodom, és a kívánt vastagságú műanyag kereszteződést beilleszem a szegély és a szegély között.
 5. Ezt követően könnyedén megérintve telepítenie kell az üveglapot, hogy a díszvastagság csempével egy síkban legyen.
 6. Biztonságos illeszkedés érdekében azt javaslom, hogy a tükör legalább 15 percig tartsa a kezét. Ezt követően meg kell állítania az összes munkát körülbelül egy napig, amely alatt a ragasztókészítmény teljesen száraz.
 7. Ezután folytathatja a varratok kialakítását a választott árnyalatú fúga segítségével.

A tükör beillesztése a csempere.

Ez a telepítés a saját kezével jó abban az esetben, ha a fürdőszobában végzett javítás még nem fejeződött be. Minden más esetben jobb, ha további kötőelemeket használnak, amelyek szerepe a kétoldalas szalag vagy csavarok.

2. módszer - ragasztószalagon

Először is elmondom neked, hogyan kell rögzíteni egy tükör egy csempe kétoldalas szalag. Ennek a módszernek az a szépsége, hogy a díszítőfelületet nem szükséges leszerelni. És maga a folyamat is minimális időt vesz igénybe.

A kétoldalas ragasztószalag tökéletes a tükör rögzítéséhez.

Azonnal megjegyzem, hogy a munka során vízzáró szalagot kell használni, amely nem veszíti el tulajdonságait magas páratartalom és jelentős hőmérsékleti ingadozások miatt.

A munkamódszer a következő:

 • a tükör hátsó felületét szennyezik és teljesen megszáradják, majd kétoldalas szalagot ragasztanak hozzá (nem kell eltávolítania a második védőréteget);
 • alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét, ahol a tükör ragasztásra kerül;
 • a felszíni jelölést végezzük (ezt egy vízjelölővel végezzük, amely jól meg van jelölve, de könnyen törölhető);
 • a védőfóliát eltávolítjuk a kétoldalas szalagról;
 • a tükör a falra van szerelve.

Van egy ilyen árnyalat. Miután az üvegt a falhoz támasztja, csak akkor szétszedheti, ha megsemmisíti a szalagot. És akkor újra kell kezdened. Ezért helyezze el a tükröt a megfelelő helyen, és a megfelelő magasság legyen az első alkalom.

3. módszer - a "folyékony köröm"

Ha nagyméretű tükört kell telepíteni, jobb ragasztóval rögzíteni.

Most elmondom neked, hogyan kell egy nagy tükröt csatolni a csempehez. Ebben az esetben szükség van egy horganyzott U-alakú profilra és egy nedvességálló gipszkarton lapra (festett zöld).

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 1. Először dugóval ellátott csavarok segítségével a falhoz két (vagy négy peremű) profil illeszkedik. Óvatosan fúrja le a csempe egy gyémánt fúróval, hogy ne károsítsa a dekoratív felületet.
 2. Egy szárazépítésű lapot csavaroznak a profilokhoz öncsavarró csavarokkal. Sajnáljuk a csavarokat, hogy a tükör a lehető legszorosabban tartsa, és jobban megfeszítse őket, különben a sapkák zavarják az üveg ragasztását.
 3. A "folyékony köröm" ragasztóval egy tükör ragasztva van a gipszkartonhoz. Ebben az esetben az üveg a lehető legszorosabban ragaszkodik az aljzathoz, ami biztosítja a kötés megbízhatóságát és tartósságát.

Most már tudod, hogyan kell tükörrel ragasztani a cserépet. Még azt is meg kell mondani, hogyan csavarozza fel ezt a terméket a béléscsavarhoz.

4. módszer - csavarokhoz

A tükör a csavarokra van szerelve, ha előfúrt lyukak vannak az üvegben.

Ez a módszer alkalmas különleges, előfúrt lyukakkal ellátott termékek rögzítésére. Csak fúrni kell a lyukakat a falon, be kell dugni a műanyag tüskéket, majd csavarni a csavarokat.

Az üveg tönkremenetelének megakadályozásához gumi tömítést kell használni az üveg mindkét oldalán. Azt is javaslom, hogy ne rögzítse a terméket a falhoz, hanem a szellőzőrés műanyag vagy gumiszalaggal szerelje fel az üveg felületén.

Ebben az esetben a nedvesség nem kondenzálódik, ami meghosszabbítja a tükör élettartamát.

A fotó - a folyamat fúrás tükörüveg.

Más kérdés, amikor a tükörnek nincs előre elkészített lyukai. Ebben az esetben fúrniuk kell. Ez egy nagyon bonyolult kérdés, és nem javaslom választani egy ilyen csatolási technológiát. De csak abban az esetben, ha leírtam neki:

 • Először be kell állítani a jövő lyuk helyét egy üvegvágóval (készítsünk egy kis jelet, ami segít a fúró helyén tartani);
 • a fúrás helyén körbe kell tenni a tésztát vagy agyagot, amelyhez az üveg felületének hűtéséhez szükséges vizet kell öntenie;
 • fűrészelje a tükröt egy gyémánt fúróval (ezt a lehető legkisebb sebességgel kell elvégezni a túlmelegedés elkerülése érdekében);
 • tisztítsa meg a lyukak végét (kerekítse ki őket) finom szemcsézett csiszolópapírral.

Ezt követően a tükröt a falra szerelhetem csavarokkal az általam korábban leírt módszerrel.

Szerelési magasság

A tükör telepítésénél figyelembe kell venni az ergonómia követelményeit.

Már egy kicsit megérintettem ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és most részletesebben meg kell vizsgálnom, hogy mennyire tükröznie kell a tükröt.

Itt elegendő néhány egyszerű szabályt követni:

 • a tükör alsó része, amely a mosogató felett helyezkedik el, legalább 120 cm-rel kell lennie a padló felett;
 • a felső széle magassága nem szabályozott (a tükör modelljétől függően), de általában az ajtó felső szélével (kb. 200 cm-re a padlótól) síkban van;
 • a mosdótól a tükörig terjedő távolság általában 20 cm-rel egyenlő;
 • egy kis tükör kell lógni, hogy a szeme egy álló személy a szint egy negyed része a felső vágott üveg.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy hol és hogyan lehet egy tükör lógni a fürdőszobában. A legfontosabb, hogy hatékonyan és időben tegyék meg. És a második fél hálás mosolya méltó jutalom lesz a munkának. A videó ebben a cikkben jobban megmutatja a szavaimat. És ha bármilyen kérdése van - várja meg őket a megjegyzésekben!

Tükör beszerelése a fürdőszobába: beszerelési módszerek, magasság, dekoráció

Nagyon fontos dolog, ami türelmet és nagy gondot igényel téged a fürdőszobában a saját kezével.

A tükör meglehetősen törékeny tárgy, ezért minden rossz mozdulattal megrepedhet. Számos módja van a fürdőszobában lévő tükör rögzítésének. Ez a cikk tippeket tartalmaz, amelyek segítenek Önnek abban, hogy helyesen tegye meg.

Ragasztja a tükörlemezt a ragasztóanyaggal

A tükör ragasztással ragasztható a fürdőszobában.

Ehhez szüksége lesz:

 • előbb el kell döntenie a helyet, ahol a tükröt felakasztja;
 • ha azt szeretné, hogy a tükör egyenesen a csempe legyen, akkor válasszon olyan tükröt, amelynek vastagsága megegyezik a csempe vastagságával, leggyakrabban a vastagsága 6-10 mm;
 • utána el kell kezdeni a tükör helyének előkészítését, amelyről le kell vágnia a csempeit. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a szomszédos csempe ne sérüljön meg;
 • amikor a helyet meg kell tisztítani, azt fel kell tölteni és kiegyenlíteni;
 • A következő lépés az alsó határ ragasztása, és a ragasztót a határra merőlegesen kell alkalmazni, hogy a talajjal való tapadás jobb legyen. A varratok összehangolásához használjon műanyag keresztezést, amelyet a varratok között kell rögzíteni, amíg a ragasztó jól szárad;
 • akkor fel kell ragasztani a felső szegélyt és körömön egy kis fából készült deszkát a falhoz, amelynek célja, hogy a felső korbácsot tartsa addig, amíg a ragasztó meg nem szárad, mivel a nyers ragasztó nem képes ellenállni a csempe súlyának;
 • akkor meg kell állítani az oldalsó gátat, mert emlékszik, hogy eltávolítja az összes felesleges ragasztót a csempeből;
 • Miután a ragasztó teljesen megszáradt, elkezdheti a tükör szerelését. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tükör és a határ között egy kis rés maradjon;
 • Most szükséged lesz egy fogazott simítóval (a legmegfelelőbb fogak, 6 mm méretűek) és a csemperagasztókra;
 • egy vastag réteg ragasztót kell alkalmazni a falra, miközben a spatulát a falhoz képest merőlegesen lehet elhelyezni;
 • Ezután hozzá kell kötni a tükör alsó szélét, és be kell illeszteni egy műanyag keresztet a tükör és a csempe közé;
 • ezt követően teljesen fel kell ragasztania a tükröt a falhoz, és úgy kell nyomni, hogy a tégla a víz alá kerüljön;
 • annak érdekében, hogy a tükör jól rögzített legyen, kb. 10-15 percig kell tartani;
 • Ha a ragasztó teljesen száraz, elkezdheti a fugázást.

Most már tudod, hogyan kell a tükört a csemperagasztóba tenni a fürdőszobába, és magad is megteheti.

Ragasztja a tükröt a ragasztószalagra és a folyékony körömre

Előfordul, hogy nincs vágy vagy alkalom arra, hogy levágják a cserépet, és nincs helye tükörnek, akkor mit tegyek? Ebben az esetben a tükör kétoldalas szalagra ragasztható, de csak vízálló szalagot kell használni, ami jól illik a fürdőszobába.

Különleges vízálló, kétoldalas szalagot kell ragasztania és a tükör belső felületén lévő perem- vagy függőleges csíkok köré kell ragasztania. Ezután alaposan meg kell tisztítani a csempe felületét, vegye le a védőfóliát a ragasztószalagról, tegye rá a tükörlapot a csempere, és nyomja meg a lehető legjobban.

Ne feledje, hogy ez a módszer csak kis tükrök felszerelésére alkalmas, mivel a szalag nem képes ellenállni egy nehéz és nagy tükör súlyának.

Van egy másik módszer, amellyel ragaszthatja a tükröt, de sokkal labilisabb, de alkalmas nagyméretű tükrökre:

 • először a folyadék körmök profiljához kell csatlakoztatni a falhoz;
 • akkor meg kell rögzíteni egy darab vízálló gipszkarton a profilra;
 • Ezt követően, folyékony körmökkel, a tükört a gipszkartonhoz kell ragasztani. Ebben az esetben a kapcsolat nagyon tartós lesz, és képes lesz ellenállni a meglehetősen nagy tükör súlyának;
 • Ne feledje, hogy ennek a módszernek a használatakor a tükör a gipszkartonra van szerelve, és nem a cserépen.

Ez a cikk egy tükör beszerelését tárgyalja a fürdőszobában különböző felszerelési lehetőségekkel, mivel ez komoly gond.

A tükör rögzítése csavarokkal

Jelenleg tükröket talál, amelyek lyukakkal vannak felszerelve. Ezeket a tükröket nagyon egyszerűen le kell feszíteni - csak a lyukakat kell fúrni a falon, majd be kell dugni a műanyag tüskéket és csavarozni a tükör falához.

Ne feledje, hogy gumitömítést használ. Egy tömítés van a fal és a tükör belseje között, a második a csavar és az elülső oldal között.

A nedvesség és a szellőztetés jobb elpárolgása érdekében a tükör hátulján habszivacsokat kell ragasztani, ami segít a tükör és a fal közötti távolság növelésében, ami viszont hozzájárul a nedvesség elpárologtatásához.

És hogyan kell felszerelni a tükröt a fürdőszobában, ha a tükörnek nincs lyukak a felszereléshez? Ebben az esetben saját maguk készíthetik.

Ehhez szükségük van gyémánt fúrókra. Szükséges lesz minden szükséges mérés elvégzése és címkék felrajzolása a tükör felületén. Ezután elkezdheti a fúrást, de emlékezned kell arra, hogy a tükör fúrás közben felmelegszik, és még meg is szakadhat, így ez nem történhet meg, folyamatosan le kell hűteni. Ilyen célból a fúrás helyén fürdőgyulladást lehet készíteni, és rendszeresen feltölteni vízzel.

Amikor a lyukak készen vannak, meg kell kerekíteni az éleiket, mivel tovább vezethetnek a repedéshez. Ezt egy csiszolópapír segítségével lehet elvégezni, amely egy csavarra csavarható.

A lyukak előkészítése után a tükör gumitömítéssel és csavarokkal rögzíthető a fentiek szerint.

Milyen magasságban kell lógni a fürdőszobai tükörben?

A helyet, ahol a tükröt fel kell függeszteni, a legmegfelelőbb előre meghatározott, még mielőtt a csempe lefektetett volna. De ehhez ismernie kell a fürdőszoba tükörének magasságát.

Valószínűleg a tükör a mosogató vagy mosogató felett helyezkedik el.

Ezért a tükör magasságát a következőképpen kell kiválasztani:

 • a tükör aljától a padlóig legalább 1,2 méter legyen;
 • a tükör felső szélét úgy kell elhelyezni, hogy az az ajtó felső részével egyenlő legyen, vagyis körülbelül két méterrel a padlón;
 • a tükör és a mosogató között kb. 20 cm távolság legyen;
 • abban az esetben, ha van egy kis tükör, azt a szemébe kell helyezni a szemébe nézve.

Hogyan válasszunk ki egy tükörformát?

A Feng Shui tervezők ígéretének megfelelően a fürdőszobai tükör legjobb alakja kör. Őseink óta az őseink úgy vélték, hogy a kerek tükör, amely misztikus tulajdonságokkal rendelkezik, képes megvédeni az embereket a károktól és a gonosz szemtől. A kerek alakú tükör a mágia szimbóluma volt.

A Feng Shui szerint a kerek tükör képes visszaállítani a személy auráját, és segít javítani. Még a tudósok is megerősítették a kerek tükör jótékony hatását az emberi jólétre, mert amikor egy személy kerek tükörbe néz, nyugtat és lecsillapít. Ezért van a kerek tükör a harmónia szimbóluma.

A pszichológusok úgy vélik, hogy egy kerek alakú tükör egy olyan személyhez társul, aki kenyeret, tortát és napot visel.

Továbbá egy nagy és kerek fürdőszoba tükör segít megnövelni az űrtartalmat vizuálisan, így ha a fürdőszoba kicsi, akkor csak egy kerek tükröt kell felakasztani benne. És nem kell aggódni attól a ténytől, hogy egy nagy tükör gyakran felhúzódik - több energiát kímélve segít a probléma kezelésében.

Tükör telepítési műhely

Szeretnék megosztani veletek, hogy a saját kezemmel egy tükröt hoztam létre a fürdőszobában, vagy inkább megváltoztattam a régi tükröt egy új helyre. A következő lépésben ismertetjük a telepítési eljárást egy fényképen.

Először le kell szednem a régi tükröt. Az eltávolítás nagyon egyszerű.

Most meg kell próbálnia egy új tükröt, és meg kell jelölnie a csatolási pontokat. Felakasztottam a tükröt a horgokhoz. Ehhez meg kell tenni lyukakat a csempe és a fal. Annak megakadályozása érdekében, hogy a csempe megrepedjen a maszkoló szalaggal. A Scotch nem engedi, hogy a fúró csúsztassa a lapkát.

Egy lyukkal lyuk van.

Behelyezte a műanyag csavart, és csavart egy horogot, amelyen a tükör a fürdőszobába kerülne.

Elkezdte összeszerelni a tükröt, becsavarta az üvegpolcot.

Csinálj egy új tükröt.

Öntető tükör

Miután vásárolt egy gyönyörű tükröt a fürdőszobába, valószínűleg különlegeset és tökéletessé kívánja tenni.

Ebben az esetben önállóan díszítheti azt különféle anyagokkal:

 • műanyag kanalak;
 • gipszöntvények;
 • zsineg;
 • strassz;
 • darab fa;
 • tengeri kavicsok;
 • cserépdarabok;
 • mozaikok.

Ez csak egy kis anyaglistát tartalmaz, amelyet tükör díszítésére lehet használni. Tegye bele a képzelőerejét és hozzon létre.

A továbbiakban a tükör saját dekorációjának több lehetőségét fogják tekinteni.

Ehhez szüksége lesz:

 • különböző színű festékek;
 • forró ragasztó;
 • műanyag kanalak;
 • HDF kör egy kerek lyukkal tükör számára;
 • maga a kerek tükör.

Először meg kell szakítani a fogantyúkat a kanalakból, hogy valamilyen virágszirmot kapjanak. Szükség lehet rájuk néhány ilyen szirmára, attól függően, hogy a tükör milyen méretű.

Ezután a forró ragasztó segítségével 4-5 sorban fel kell ragasztani ezeket a szirmokat egy körön, majd különböző színekben festeni. Középpontban sötétebb hangot használjon, és fényt - közelebb a perifériához. Most be kell ragasztani a szirmokat a tükörbe úgy, hogy úgy néz ki, mint egy krizantém.

Ugyanígy, a kanalak helyett eltérő átmérőjű faforgácsokat is használhatunk, amelyeket forró ragasztóval ragasztunk a tükör aljára. Nagyon eredeti és gyönyörű lesz.

A tükör vásárlása és utólagos telepítése nagyon fontos lépés a fürdőszobai dekorációban, ezért jobb, ha előre kiválasztja a tükör helyét. Ezt meg kell tenni a csempe behelyezése előtt. De ha valamilyen oknál fogva ezt nem tette meg, akkor a tükör kétoldalas szalaggal mindig ragasztva lehet a csempe.

Egy tükör segítségével saját fürdőszobája belsejét egyedivé és nagyon eredetivé teheti, ha a szokásos tükörrel díszítheti magát minden rendelkezésre álló anyaggal. Ehhez egy kis időre és fantáziára van szükség.

Tükör telepítése a fürdőszobába - Helyes elhelyezés egy hangulatos belső térben! (68 fotó)

Egy szép tükör telepítése a fürdőszobában nagyon fontos kérdésnek számít, pontosságot és maximális türelmet igényel.

Végtére is, egy tükör nagyon kényes téma, amely óvatlan hozzáállással eltörhet és megszakadhat.

Vannak bizonyos módszerek a tükör rögzítésére, amelyen keresztül ezt a fontos tartozékot helyesen elhelyezheti a WC-szobában.

Erről és beszélgetésről.

Ragasztó speciális ragasztóhoz

Javasoljuk, hogy a ragasztót ragasztóanyaggal ragasztják be, így:

Határozzon meg egy megfelelő telepítési helyet, ha azt szeretné, hogy a tükörfelület a csempe szintjén legyen, majd szerezzen be egy vastag vastagot, amely megegyezik a csempe vastagságával.

Ezután előkészítse a szükséges helyet a csempe eltávolításával. Tegye ezt nagyon óvatosan, próbálkozva, hogy ne károsítsa a csempe a környéken.

Miután megtisztította a kívánt helyet, csípje fel, majd illessze össze, majd ragassza be a járdát az alján. A ragasztó alkalmazása merőleges a ragasztott szegélyre úgy, hogy a bázissal való kapcsolat a lehető legerősebb legyen.

A varratok összehangolásához használjon műanyag kereszteződést, amely a varratok között ragasztva van, amíg a ragasztó teljesen száraz marad, és utána be kell ragasztani a felső korlátot.

Hajlítsa a fa falát a falfelületre úgy, hogy a tapadót addig tartsa, amíg a ragasztó teljesen megszárad, mivel a ragasztó nem nyeri meg a csempeanyagot nyers formában, majd a járdaszegélyt oldalra helyezi, eltávolítva a felesleges ragasztót a cserépből.

Amint a ragasztó megszárad, elkezdheti telepíteni a tükröt. Ne felejtsük el, hogy a határ és a tükörfelület között hézagot kell hagyni.

Vastag ragasztóréteget helyezzen a fal felületére, helyezze a spatulát merőlegesre, majd rögzítse a tükör alsó részét, miközben egy speciális műanyag keretet helyez be a csempe és a tükör közé, majd csatlakoztassa a tükröt a falfelülethez, majd nyomja meg, hogy illeszkedjen a csempehez.

Annak érdekében, hogy a tükörfelületet megfelelően rögzítsük, a préselt formában kissé meg kell támasztani, amint a ragasztó megszárad, a meglévő ízületek habarcsához.

Csavaros rögzítés

Napjainkban vannak speciális lyukakkal ellátott tükrök a könnyebb szerelés érdekében.

Ezeket az alkatrészeket nem nehéz megállítani - elegendő a lyuk kívánt méretét fúrni a falfelületen úgy, hogy behelyezi a műanyag tüskéket és rögzíti a tükörfelületet a falhoz csavarokkal.

A nedvesség maximális lepárlása és a jobb szellőztetőrendszer biztosítása érdekében a tükörfelület hátulján habszivacs habokat kell ragasztani, hogy a falfelület és a fal közötti szükséges távolságot a nedvesség leggyorsabb elpárolgása érdekében növeljék.

Ha nincsenek speciális lyukak a tükörben, kézzel is készíthetők.

Ehhez speciális fúrókra van szükség. Jelölés után menjen le az üzletbe és amikor a szükséges lyukakat fúrja.

Kerülje el a széleit, hogy megakadályozza a jövőben repedésüket. Ezt nem nehéz megtenni, a bőr használatával, egy speciális sávon. Miután a lyukak tökéletesen elkészültek, rögzítse a tükröt csavarokkal, valamint gumitömlõkkel.

Optimális forma

Számos tervező szerint a WC-tükör optimális geometriai alakja kör. Régóta azt hitték, hogy ez a fajta tükör természetfeletti jellemzőkkel rendelkezik, megvédi a gonosz szemet, valamint a károkat. A kerek tükör egyfajta mágikus talizmánként működött.

A pszichológusok meg vannak győződve arról, hogy egy kerek tükörfelület emlékeztet sok embert a napra, vagy egy hatalmas kenyeret.

Emellett a fürdőszobában felszerelt teljes tükör tartozék vizuálisan bővíti a kis szobát.

Tehát, ha a WC-szoba minimális méretű, akkor gondoskodjon egy nagy kerek tartozékról. És ne aggódj, hogy a teljes tükör felülete felsiklik, mert egy eléggé erős kapucni megakadályozza a hasonló probléma előfordulását.

A tükör használatával egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy egy exkluzív és otthonos fürdőszobai belső teret hozzon létre, különösen a díszítőelemet eredeti tárgyakkal díszítve. E célból minimális szabadidőre és néhány érdekes ötletre van szükség.

Tükör beszerelése a fürdőszobában (54 fotó): alapfelszerelés

A tükör telepítése a fürdőszobába olyan igényes üzlet, amely nagy gondosságot és türelmet igényel.

A tükör nagyon törékeny elem. Bármelyik rossz mozdulat - és megtörhet. A tükör szerelésének módjai eltérőek lehetnek. Ezért bemutatunk néhány tippet a tükör telepítéséhez a fürdőszobában.

Hogyan ragasztani egy tükör a csempe ragasztó?

A fürdőszobai tükör ragasztással ragasztható.

Csemperagasztót alkalmazzon

Ehhez szükség van:

 • Válasszon egy helyet, ahol a tükör lefagy.
 • Mivel a téglát egy szinten kell a csempezel felszerelni, a tégla vastagsága szerint tükörre van szükség. Általában ez a vastagság 6-10 mm.
 • Ezután előkészítjük a helyet a tükör számára - lecsapjuk a cserépet a kívánt helyen. Óvatosan végezze el, hogy ne sérüljön a szomszédos csempe.
 • Ezután be kell csípnie és igazítani a helyet a tükör alatt.
 • Ezután ragasszuk le a járda alsó sorát.

A ragasztót merőleges a határra, hogy jobban tapadjon az alapra. A varratok igazításához használjon műanyag keresztezést.

Biztosítsa azokat a varratok között, amíg a csemperagasztó teljesen megszárad.

 • Ezután összeragasztjuk a járda felső sorát.

Előfényezzen egy fadarabot a falhoz, amely megtartja a felső járda burkolatát, amíg a ragasztó meg nem szárad. Ellenkező esetben a nyers ragasztó nem fogja fenntartani a súlyt, és a csempe leesik.

Nyomjuk a tükröt a falhoz

Az oldalsó csempeburkolatot helyezzük. Ne felejtse el eltávolítani a felesleges, nem szárított ragasztót a cserépből.

 • A ragasztó száradása után elkezdheti telepíteni a tükröt. Ne felejtsük el, hogy kis réseket készítsenek a csempe és a tükör között.
 • Cserép ragasztót és fogazott simítót (jobb, ha 6 mm-es fogakat veszünk).
 • Vastag réteg csempe ragasztót alkalmazzon a falra. A spatulának a falra merõlegesnek kell lennie.
 • A tükör alsó szélének behelyezése. Ugyanakkor helyezze be a műanyag keresztet a csempe és a tükör közé.
 • Teljesen tegye rá a tükröt a falra. Nyomjuk meg úgy, hogy a tükör egyenesen a csempe.
 • A tükör rögzítéséhez tartsa lenyomva 10-15 percig.
 • Miután a ragasztó megszárad, elkezdheti az ízületek ragasztását.
 • Most már tudod, hogyan kell ragasztani a tükröt a fürdőszobában, hogy a ragasztóanyag csempe, és meg tudod csinálni magad.

  Ragasztó tükör a szalagon

  És ha nem akarod levenni a csempe, vagy nem hagyott el előre egy helyet a tükör alatt? Ezután a kétoldalas szalagon ragaszthatja a tükröt. Ehhez válasszon egy vízálló szalagot, amely a leginkább a fürdőszobába illeszkedik.

  Hogyan kell tükörbe ragadni a fürdőszobában?

  Vegyünk egy speciális kétoldalas vízálló szalagot, ragasztjuk függőleges csíkkal vagy a kerület mentén a tükör belsejében.

  A csempefelületet előre tisztítjuk. Távolítsa el a védőfóliát a szalagcsíkokról. Tükröt tettünk. Sürgetjük.

  Így kis tükröket is fel lehet szerelni. Ellenkező esetben a szalag egyszerűen nem bírja a nagy és nehéz tükör súlyát.

  Ez a másik kérdés arra a kérdésre, hogy miként lehet egy tükör lógni a fürdőszobában.

  Van még egy módja a tükör ragasztására. Jó nagy tükrökhöz.

  De még munkaigényesebb.

  • Először folyékony körmökkel rögzítjük a profilot a falra.
  • Aztán víztaszító gipszkarton a profilra.
  • A gipszkartonon már a tükör is folyékony körmökkel van ragasztva. A kapcsolat erős, ellenáll a nagy tükör súlyának.
  • Ne feledje, hogy ebben az esetben a tükör nem a csempe, hanem a gipszkarton alapja.

  Egynél több lehetőséget is fontolgatunk, hiszen a fürdőszobai tükör csatlakoztatása súlyos ügy.

  A tükör felszerelése csavarokkal

  A tükör rögzítése a csavarokra

  A vásárláskor tükrök vannak felszerelve a lyukakkal. Egy ilyen tükör könnyen lóghat. Ehhez meg kell fúrni a lyukakat a falon.

  Helyezzen be műanyag tüskéket ezekbe a lyukakba. Csavarozza rá a tükröt a falra csavarokkal.

  Ebben az esetben mindenképpen használjon gumi tömítést. Egy tömítés található a tükör belseje és a fal között. A második az elülső rész és a csavar között van.

  A jobb szellőzéshez és a nedvesség elpárologtatásához a tükör hátulján habszivacsokat kell betenni.

  Növelik a fal és a tükör közötti távolságot, és hozzájárulnak a nedvesség elpárologásához.

  És hogyan kell rögzíteni a tükröt a fürdőszobában, ha nincs lyuk a vászonra? Ehhez magadnak kell lyukadnia.

  Szüksége lesz gyémánt fúrókra. Végezze el a szükséges méréseket, helyezzen címkéket a tükörre. Indítsa el a fúrást. Ne feledje, hogy a tükör fúrásakor felmelegszik és megrepedhet, ezért folyamatosan le kell hűteni.

  Töltsd agyagot a fúrás helyén és töltsd fel vízzel. Miután a lyukak készen vannak, a széleket kerekíteni kell.

  Mert ők azok, akik repedezéshez vezethetnek. Ehhez egy barnával való sebzést kell alkalmazni.

  Ezt követõen a tükör a csõcsavarok és a gumitömítések segítségével a mosdóba van szerelve, mint az elõzõ esetben.

  Milyen magasságban tükröz a fürdőszobában?

  Emlékeztetem Önöket, hogy jobb, ha meghatároznák a tükör helyét, mielőtt a csempe a fürdőszobába helyezné. Ehhez azt is tudnia kell, hogy milyen magasságban kell a tükör felhelyezni.

  Természetesen tükör lesz a mosogató felett.

  A tükör felszerelésének magassága a fürdőszobában a következő legyen:

  • A tükör alsó széle a mosogató felett legalább 1,2 m magasságban legyen.
  • A felső szélnek meg kell felelnie az ajtó felső szélének, azaz kb. 2 méterre a padlóról.
  • A mosdókagyló tetejét legalább 20 cm magasságban kell elhelyezni.
  • Ha a tükör kicsi, akkor az alsó széltől ¾-es távolságra kell lennie a kinevezett szemének szintjén.

  Még mindig kérdése van, hogyan kell tükörrel felszerelni a fürdőszobába? Remélem, megkaptad a választ. Döntsük el, hogy melyik tükör választja ki a legjobb alakot.

  Milyen tükör választása?

  Ha meghallgatjuk a Feng Shui tervezőit és szakértõit, a legjobb választás a legjobb tükörforma - kerek tükör. Régóta azt hitték, hogy egy kerek tükör védi tulajdonosát a gonosz szemtől és károktól, misztikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen tükör a mágia szimbóluma volt.

  A tükör legjobb formája egy kerek tükör.

  A Feng Shui elvei szerint egy ilyen tükör visszaállítja az aurunkat, és segít javítani. Még a tudósok is megerősítették a kör alakú tükör kedvező hatását az emberi jólétre. Amikor kerek tükörbe nézünk, pihenünk, megnyugodunk. Végül is egy kerek tükör a harmónia szimbóluma.

  A pszichológusok szerint egy kerek tükör kapcsolódik a naphoz, a süteményhez, a kenyérhez.

  A kerek és nagy fürdőszoba tükör hozzájárul a tér térfogatának vizuális növekedéséhez. Ezért a belső a kis fürdőszoba jobb, hogy lógni egy ilyen tükör. Ne aggódjon abból a tényből, hogy a nagy tükör fog felhúzódni, és mindig meg kell törölnie. Csak erősítse fel a motorháztetőt.

  Saját kezünkkel díszítjük a tükröt

  Ha vásárolt egy gyönyörű fürdőszobai tükröt, de javítani akarja, különlegesvé teszi, akkor a saját kezével díszítheti a tükröt a fürdőszobában.

  Ehhez különböző anyagokat használhat:

  • Mosaic;
  • Darabos csempe;
  • Tengeri kavicsok;
  • Darab fa;
  • strasszok;
  • zsineg;
  • Gipszvakolatok;
  • Még műanyag kanalak is.

  És ez nem minden. Általában díszíteni, hogy elég képzelőerő.

  Tükör-krizantém csinálja meg magad

  Nézzünk meg néhány érdekes lehetőséget, hogyan kell díszíteni egy fürdőszoba tükör a saját kezét.

  • kerek tükör;
  • egy vékony HDF kör tükör formájában (tükörrel ellátott lyuk);
  • műanyag kanalak;
  • forró ragasztó;
  • egy szín és több tónusú festék.

  Húzza le a kanalak fogantyúját. Kiderült, hogy virágszirmok. Ezeknek a szirmoknak sokat kell majd. A tükör méretétől függően.

  Ezeket a szirmokat forró ragasztóval 4-5 soron fel kell ragasztani a körme felületén. Festse a szirmokat különböző színű festékkel. És a sötétebb hang, és a periféria fényében. Ragassza fel a szirmokat a tükörbe. Krizantém formájában tükör alakult ki.

  Ugyanezen elv szerint a kanalak helyett különböző átmérőjű fát vághatsz és ragasztóval ragasztod őket a tükör aljára. Nagyon szép és eredeti is.

  A díszítő tükör különböző átmérőjű fás darabokat tartalmaz

  A tükör vásárlása és felszerelése fontos lépés a fürdő befejeződésében. Helyezze el a tükör telepítését előre kell kiválasztani.


  Még mielőtt a csempe behelyezése. De még akkor is, ha nem hagyott helyet a tükör számára, egy különleges kétoldalas szalaggal ragaszthatja a csempefelületre.

  Saját fürdőszobájának egy eredeti, egyedi beltérét tükör segítségével készítheti el. Egy közönséges tükör díszíthető a saját anyagaival. Csak egy kis képzelőerőre van szüksége.

  Tükör telepítése a fürdőszobába

  A bútorokat a javítás befejezése után vásárolják és telepítik a fürdőszobába. Általában ez a folyamat nem tekinthető valami bonyolultnak, és úgy döntenek, hogy bonyolítják le a bútorok telepítését. De amikor a tükörről van szó, számos olyan váratlan kérdés merül fel, amelyek gátolják a munka befejezését. Kezeljük a felmerülő kérdéseket, amint felmerülnek.

  1. kérdés: Milyen magasságban tükrözni kell a fürdőszobát?

  Nyilvánvaló, látszólag olyan dolog, amely azonban a fürdőszobában végzett javítási munkálatok elvégzésével problémát okozhat. És valóban, ha a tükör helyét a telepítő határozza meg, akkor minden bizonnyal saját paramétereiből indul. És előfordulhat, hogy egy magas ember kénytelen lesz hajlítani, mondjuk borotválkozás közben, és egy miniatűr látni fogja csak a koronáját a tükörben. A tükör megfelelő felszerelésével az átlagparaméter alapul szolgál, a felső élen alapulva. Ha erre összpontosít, a padlóról a felső szélre a fürdőszoba tükörének magassága körülbelül 1870-2000 mm legyen. Ebben az esetben a mosdószekrény szabványos magassága, amely átlagosan magasságban lévő személy számára kényelmes, a 850-900 mm-es tükörmagasságot úgy kell elhelyezni, hogy az alsó élét gyakorlatilag a mosogatóval szereljük fel.

  De a tükör ilyen elrendezése csak akkor lehetséges, ha nincs alsó polc, vagy nem egyidejűleg egy szekrény is. Ha ez így van, akkor a mosdó és a fürdőszoba tükör közötti távolságnak tartalmaznia kell egy kényelmes működési területet, ahol a keverő található. Általában ez a távolság 20 cm. A kis tükör vagy a vízszintes alakzat esetében logikusabb, hogy a mosogató alsó szélétől ¾-es távolságra helyezkedjen el a kinevezett szemének szintjén. Ha egynél több személy meglátogatja a fürdőszobát, akkor a tükör telepítésekor az ember átlagos magasságára, azaz 176 cm-re kell összpontosítania.

  Kérdés: Hogyan tegye egy tükör a fürdőszobában?

  Amikor a fürdőszobai tükör magasságát meghatározzák, meg kell adni a szükséges címkéket, amelyek jelzik a rögzítőelemek elhelyezkedését, fontos meghatározni, hogy a tükör a falhoz rögzítve legyen. A tükörszövet falához való rögzítés legegyszerűbb eszköze a ragasztó: csempe vagy speciális összetétel a tükrök ragasztásához. Ezzel a telepítési módszerrel a tükör egy befejező anyag szerepét játssza, ezért meg kell egyeznie a csempe vastagságával. De ez a telepítési módszer rendkívül megbízhatatlan.

  A falra tükör vagy tükrös szekrény lefüggönyözése érdekében figyelembe kell venni az anyagot, amelyből a fal készült: tégla, beton, vagy esetleg PVC panel vagy gipszkarton. Minden anyagnak speciális szerelési anyagot kell biztosítania. Tehát egy PVC-fal falához előbb vagy elő kell készítenünk egy fadobozt a díszítőanyag mögötti tükör-rögzítés helyén, vagy egy speciális horgonyt közvetlenül a falhoz kell rögzíteni, és át kell vinni a PVC-panelre a tükör felerősítéséhez. Ha a tükört a gipszkarton falára kell felhúzni, az üreges szerkezetekre szánt ún. Van oldaluk, alátétek, amelyek a falat tartják, és nem adják neki egy lógó szekrény súlyát, hogy kijussanak a falról, összeesve az egész szerkezetet.

  Egy betonon vagy téglafalon tükör lehet felfüggesztve kész felfüggesztések jelenlétében tűcsomók segítségével. De ez akkor lehetséges, ha a termék nem túl nehéz. A tükrös szekrény vagy a tükör könnyű szereléséhez jobb horgonyzó vagy horgony csavarokat használni. Biztonságosabbak.

  Rövid utasítások a fürdőszobai tükör letakarására:

  1. A falon a tükör telepítésének felső pontjait jelöljük.
  2. A mérőszalag mérésével megmérjük a fészkek és a fészerektől a tükör felső széléig terjedő távolságot, és átmásoljuk a mérési eredményeket a falra.
  3. A rögzítési pontokon fúrunk. Ha a tükröt a már lefektetett burkolatú falra szerelik fel, akkor erre a célra speciális fúrógépet használunk üvegre vagy cserépre. Javasoljuk, hogy a fúrás helyén tapadjon meg a ragasztószalag.
  4. Az elektromos kéziszerszámot (fúrógép, perforátor) 8x60-as lyukakat a csempebe, majd a falba megpróbáljuk megakadályozni a csiszolással és a csempe károsodásával.
  5. Helyezzen műanyag tüskéket a falfelületen lévő lyukakba és azokba - a tüske-köröm vagy horog-lombkorona. Vagy telepítsen más olyan rögzítőelemeket, amelyek megfelelnek a fal anyagának.

  3. kérdés: Hogyan csatlakoztatható egy tükör a fürdőszobában?

  Különösen sok kérdést okoz a tükör telepítése a fürdőszobában, amikor is lámpája van a kialakításában. Különösen, ha a termék csuklós lámpával van ellátva, akkor meg kell kezdeni a tükörre történő felszereléssel. Általában elegendő a tükör faeleméhez (keret, a tükörszekrény falához, vagy kifejezetten a párkány megvilágításának beszerelésére tervezett) fektetése, a prudensen fúrt technológiai lyukakba beépített csavarokkal.

  A fürdőszoba tükörrel ellátott lámpatestek két csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Először egy közönséges kivezetésen keresztül egy dugóval vannak ellátva, másrészt közvetlenül a tápvezetékekhez, akkor a sorkapocsnak jelen kell lennie. A kimenethez vezető vezetékeknek a hornyokba kell beakadniuk, és a kimenetet egy védőablakkal kell ellátni, amely megakadályozza a víz bejutását.

  Figyelem! Figyelembe kell venni a világítótestekhez rendelt jelöléseket. Különösen fontosak azok az indikátorok, amelyek az IP védettségű betűkkel kezdődnek, amelyek meghatározzák az eszköz osztályát az elektromos védelem mértékének megfelelően. A kód második számjegye az IP betűk után csak a nedvesség elleni védelem osztályát jelzi. És ha az IP44 kóddal rendelkező modellek képesek védeni a fröccsenéstől, akkor az IP55 kódolású termékek védettek lesznek az esetleges közvetlen nedvességtől, vagyis a fürdő felett is elhelyezhetők. A mosogató feletti tükörbe épített világítótest minimális védettségi fokának IP24-nek kell lennie.