Legfontosabb > Tartozékok

Vízcsatlakozó szerelése

Az önellátó vízellátás tervezésének megteremtése a házban, szükséges, hogy a csővezeték megfelelő vezetéke a helyiségeken keresztül, és a kerítés pontjaihoz vezesse őket. A vízvezeték megbízható rögzítéséhez a tartófalakhoz víz alatti csatlakozók beszerelésére kerül sor. Egy ilyen feladat még mindig a javítás durva fázisában van, még akkor is érdemes eldönteni, hogy hol található a csaptelep a mosogató, a kád, a mosógép, a vízmelegítő stb. Anyagként a legtöbb esetben 20 mm átmérőjű polipropilén csöveket használnak. A forró vízhez erősített bélésű csöveket célszerű elindítani, a vágási szakaszon látható.

A víz aljzatok felszerelése lehet külső és belső, az első opciót ritkábban használják, ez akkor alkalmazható, ha már befejeztük a helyiséget. Nagyobb esztétikailag tetszik az összes kommunikáció elrejtése a csempe alatt, ebből a célból a falburkolást először végre kell hajtani. Ebben a szakaszban megteheti magának egy egyedi projektet az egyes eszközök helyének.

A vízelvezetők beszerelése:

 • A fürdőszobában - számuk kb. 4-5 darab lesz. Itt rendszerint a mosogató és a jakuzzi, valamint a mosógép alatt a keverő van.
 • A WC-ben - néha elegendő ahhoz, hogy a csöveket átöblítsük, és még kettőt a mosogatóba.
 • A konyhában - az ételek mosásához és a fogyasztáshoz vízre is szükségünk van. Nem iszik sokan a vízellátó rendszert fordított ozmózissal.

Ha a ház medencével vagy technikai helyiségekkel rendelkezik, akkor ezt a munkát szükség szerint kell elvégezni.

A telepítés szakaszai

 1. Alkalmazás Markup. Meghatározza a vízkivezetés helyét és magasságát. Ezután jelöljük ki a csövek csatornáit, amelyek rájuk vezetnek.
 2. Vegyük a falat a szükséges mélyedés alatt.
 3. Elkészítjük az anyagot a csővezeték elkészítéséhez, megmérjük a szükséges távolságot és elhelyezzük a kapcsolási sémát, szögeket és pólusokat.
 4. Polipropilén csövek forrasztását végezzük el, és azokat az elkészített fülkébe helyezzük.
 5. A szivárgás jelenlétére vagy hiányára vonatkozó tervet teszteljük.
 6. A csapokat egy adott távolságban kalibráljuk a keverőmintázat szerint.
 7. Az öltéseket habarccsal mérjük és a falat szintre helyezzük.

Miután befejeztük a főbb pontokat ebben a munkában, a víz alatti csatlakozások a csempe alatt a befejeződés után készülnek. Ennek a feladatnak a teljesítése önállóan képes, ezért nem szükséges a mester hívása. Reméljük, hogy ez az anyag nagyon hasznos lesz ebben a kérdésben.

Hogyan szereljük fel a víz aljzatokat a falba a saját kezével

Szakértő építőmunkás, Petrovics Viktor elmondja:

Ma elmondjuk, hogyan kell megfelelően telepíteni a víz aljzatokat. Ebben az esetben vegye figyelembe, hogy nem a szokásos elektromos hálózatokról, nevezetesen a vízről szól. Vagyis a fürdőszobában végzett befejező munkák során általában először vakoljuk a falakat, és távolítsuk el a műanyag csöveket, amelyekre a sajtó alatt víz alatti csatlakozókat kell telepíteni.

Meg kell jegyezni, hogy később ragasztjuk be a burkolólapunk csempeit. És a csempe vastagságától függően (és ragasztóval általában kb. 1 cm-re van), akkor a vízkivezetést pontosan 1 cm-re kell előre beállítani, ezenkívül ezt a munkát szinttel kell elvégezni: úgy, hogy a vízelvezető ne álljon görbe, hanem merőleges a falra. Ellenkező esetben nem csak csúnya lesz, de problémák merülhetnek fel a keverő, a hosszabbító kábel vagy a rugalmas bélés telepítésekor.

Minden fontos, hogy pontosan és szépen tegye meg, minden paraméterhez ragaszkodva, hogy később biztonságosan megragadhasson egy csempe vagy mozaik a falhoz, és hogy mindent - amint azt a szakemberek mondják - "flush", vagyis ugyanazon a síkon. Aztán, amikor később telepítjük a keverőt, könnyebben fel lehet szerelni a csészét közvetlenül a csempe mellé, majd telepítsük a keverőt, ami szépen és tisztán illeszkedik a csempehez.

A gyakorlatban ez a folyamat a következő. Miután befejezte a falak vakolatát a fürdőszobában, az aljzatok aljzatát meg kell tisztítani. Ez jobb, ha spatulát használ. Ezután ne felejtse el előkészíteni a megtisztított felületet. Javasoljuk, hogy használja a Aquastop alapozót.

Alkalmazási munkákat végzünk

Ha ebben a szakaszban elfelejted az alapozó munkákat, vagy el akarsz menteni őket, akkor a gipsz egyszerűen összeomolhat, és minden elvégzett munka leesik a lefolyóba. Ezért nem bánjuk meg a primert, és gondosan - egy kis ecsettel - mindent lefedünk elegendően folyékony alapozó keverékkel. Ezután időt adunk a fal kezelt felületének kiszáradására.

Ezután elkezdjük telepíteni a vízcsatlakozókat a szintre. Ebben az esetben bármilyen szintet - normál vagy lézert használhat -, hogy a vízcsatlakozóink csak 1 cm-re legyenek a gipsz felületétől, és teljesen párhuzamosak legyenek a padlóval. Elrontott telepíteni őket nem.

A vízcsatlakozónak három "füle" van, amelyek lyukakkal vannak ellátva, és amelyekbe önbefogó csavarok vannak. Nekik van velük, hogy a falba rögzítjük őket. Ezt megelőzően három lyukat helyezzünk el a fal megfelelő helyeiben, tedd őket be, és csavarjuk meg a csavarokat. Ráadásul a tartónak nehéznek kell lennie, hogy a vízcsatlakozók nem lazaek. Telepítésük után biztonságosan lezárhatja a falon lévő lyukat gipszkeverékkel.

Vízcsatlakozó telepítése önbefogó csavarokra

A munkát két spatulával végezzük el: az egyikvel lezárjuk a vízkivezetőt, és a másikba dobjuk a keveréket. Például használhatja a gipszet, a Rotbandot, amely már régóta jó hírnevet szerzett az építők között. Ezután távolítsa el a felesleges gipszkeveréket. És ennek következtében egy lapos falat kell kialakítanunk, ahonnan pontosan a vízkivezető pont pontosan 1 cm-es.

Megfelelően javított vízcsatlakozók

A folyamat következő szakaszában a burkolólapokat itt ragasztják. Egy lyukat fúr - rajta egy lyuk - víz alatt, amelyen a keverők később kerülnek telepítésre. És egy helyen két vízcsatlakozóval kell rendelkeznünk (hideg és forró vízhez), és a köztük lévő távolságnak szigorúan 15 cm-nek kell lennie, mivel ez a szabvány a lyukak helyének a keverőben.

Legutóbbi hozzászólások

DIY karton doboz a csövekhez

Mi a legjobb módja a csövek elrejtésére a fürdőszobában és a WC-ben? Hogyan készítsünk ilyen dobozokat a csövekre, hogy funkcionális és gyönyörű legyen? Milyen anyagokat és eszközöket javasol a master használatához?

Hogyan telepíthetek vízkészletet jelzáloggal a gipszkartonhoz?

Hogyan telepítsek egy víztartót a jelzálogba a gipszkarton alatt? Mi a titka, hogy a formatervezés hosszú ideig használható és kényelmesen, a mesterünk tudja? Nézze meg a videót!

Milyen vízcsatlakozók vannak jobbak: sajtó vagy krimp alatt?

Mi a különbség a préscsatlakozók és a préselés között? Miért szakértőnk azt javasolja, hogy a vízcsatlakozókat csak a sajtó alatt helyezzék el? Mi ennek három oka?

2 megjegyzés

Úgy tűnik, egy kicsit - a víz alatti csatlakozók felszerelése - és sok finomság van itt! Én alig fogom ezt tenni, de a bérelt kézművesek irányítása nagyon értékes információ.

Ilyen részletes utasításokkal a férj biztosan mester.

Mik azok - a vízcsapok csaptelepek a fürdőszobában

A fürdőszobában végzett javítás vagy az építés során szükség van a régi telepítésre, vagy új keverőt kell telepíteni. Szükséges ilyen berendezést telepíteni a keverő vízkivezetőjévé.
Ezek olyan típusú fittingek, amelyek lehetővé teszik a lakók és házak tulajdonosainak, hogy különböző vízvezeték szerelvényeket telepítsenek, és meglehetősen könnyű változtatni őket. A modern dizájn használatának előnyei:

 • a vízvezeték-szerelés akkor történik, amikor a helyiség végső befejeződése befejeződik;
 • rendelkezésre álló hidraulikai szerelvény gyors cseréje a csővezetékhez kapcsolódó bonyolult munka nélkül;
 • sokkal könnyebb telepíteni és kicserélni a keverőket, csapokat.

A fürdőszobában lévő vízcsapok modern vízcsatlakozói lehetnek egy közös aljzatú hideg és hideg víz aljzatai.

A legtöbb gyártó esetében a mixer távolsága standard és 150 mm. Erre a távolságra szigorúan a keverőhöz kell csatlakoztatni.

Mi a vízkivezetés?

Ez egyfajta szerelvény, amely egy egészségügyi berendezést egy vízellátó rendszerhez csatlakoztat. Leggyakrabban menetes és dagályos illeszkedés, lyukakkal a szerelvény felszínre szereléséhez. Ez 2-4 szerelési furatból állhat.
Számos szerelvény áll rendelkezésre, amelyek különböznek az építési és gyártási anyagoktól. Ezek az eszközök:

1. Egyetlen - egyetlen vezetékes vízellátásra tervezve.
2. Dupla tömör - kettő egy egységben két összekapcsolt vonal csatlakoztatásához.
3. Dupla egy közös sávon - kettő, egy bizonyos távolságban egymáshoz viszonyítva, egy közös konzolon.
Nemesfémekből, ötvözetekből, szintetikus anyagokból készülnek.

A fali lehetőségek a következők:

 • menet;
 • hullámosság;
 • nyomáspróba;
 • önzáró.

Minden típus saját tulajdonságokkal, előnyökkel vagy hátrányokkal rendelkezik.

Menetes csatlakozók

A névből kiderül, hogy a csövek összekötése menetes csatlakozással történik. Biztosítania kell a feszességet, és nem függ az alkalmazott hőmérséklettől, azaz a minőség fenntartása minden körülmények között. A legfontosabb dolog ebben az esetben a jó minőségű szál. Természetesen az anyag fontos szerepet játszik.

A menetes típusok különbözőek:

 • hosszú élettartam;
 • egyszerű felszerelés, javítás és karbantartás speciális felszerelés és megsemmisítés nélkül;
 • megbízhatóság a munka során a kiváló tömörség miatt;
 • ütésállóság.

Crimp típusok

Ebben a formában a rögzítőelemek tömítésként szolgálnak. Ez egy hüvely a hengeres részek rögzítésére. A gallér a belső és a külső rész között helyezkedik el, tömítettséggel.

A krimpelési lehetőségek előnyei:

 • kis ár;
 • hosszú élettartam;
 • egyszerű telepítés;
 • a piac különböző építési részleteinek nagy választéka;
 • megbízható szorítás;
 • a szétszerelés és újrafelhasználás lehetősége.

Krimpelő aljzatok

Az ilyen típusú készülékek az autópályához speciális eszközzel való forrasztással kapcsolódnak. előnyei:

 • minimális részleteket;
 • sokoldalúság;
 • kis méret;
 • nagy tartósság;
 • nagy használati idő;
 • megbízhatóság;
 • kis ár.

Ennek a tervnek a hátrányai közé tartoznak a speciális eszközök használatának szükségessége és az újrafelhasználás lehetetlensége.

Önmeghatározó nézetek

Megjelenik a piacon a közelmúltban. Legfontosabb előnyök:

 • az eszköz szétszerelése;
 • lehetősége újra használatra;
 • megbízhatóság;
 • sokoldalúság;
 • egyszerű telepítés.

Vízcsatlakozás a fürdőszobában

Ebben az esetben vannak titkok és finomságok. A modern kettős vízelvezetők használata a keverő számára a közös sínen nagyban megkönnyíti a szerelést. Fontolja meg a telepítési módszereket.

Zseb felszerelés

Ez a módszer akkor alkalmazható, ha a fal vastagsága lehetővé teszi, hogy a válaszfalak betonból vagy téglából készüljenek. A telepítési helyen kb. 4-5 cm-es mélyedést készítsen.

A bélés zsebében áll.
Ezt a típusú rögzítést 4-6 cm vastagságú gipsz falaknál alkalmazzák, és 1,5 cm vastagságú fadarabot készítenek egy zsebben, a bélés antiszeptikus kezeléssel.

Szerelési lehetőség a bélésen.
Ezt a típusú csatolást a gipszkarton válaszfalakhoz használják. A kívánt vastagságú bélés gipszkarton falra van szerelve. A bélés egy tömb a víz aljzat. Ezután helyezzük el a gipszkarton külső réteget, úgyhogy a szerelvények egyenesen helyezkedjenek el.

A fürdőszobai csaptelepek telepítési utasításai

Először fel kell készítenie a webhelyet. Ebből a célból a falat cementes keverékkel javítják tégla vagy beton válaszfal esetén. Ezután jelölje meg a falon a csővezetékek és vízcsatlakozók alatt. Amikor rejtett telepítése vízvezeték shtrobyat falak. Lehetőség van arra, hogy megakadályozza a WC-t és mozgatni kell.

Annak érdekében, hogy a jövő keverője pontosan álljon, gondosan mérni és pontosan meg kell jelölni a telepítési helyet. Mielőtt a hátoldalra szerelne, középre ragaszt egy kis darab gumi a beigazításhoz.

Mielőtt elkészítené a zsebét egy lapos falon, a vízcsatlakozók rögzítésére szolgáló lyukak jelölése és újrafúrása megtörténhet. A következő zsebben készül.

A pontos telepítéshez ajánlott vízszintes vonalat húzni a falon lévő szinttel a kimeneti telepítési szinten. Egy vonalat a padlóra is felhúzunk a falra merőleges négyzetből a vízkivezetés alatt.
Egy darab egyenes csövet fújnak a vízkivezetésre. Ezután a szerelvényt a csavarok meghúzásával, a csavarozott cső jelzett vonalai által vezérelt csavarokkal szerelik fel és állítják be.

Sűrű gitt segítségével a zseb térfogata tele van. A zsírozás előtt az anyákat meg kell csavarni a menetekre, hogy megvédje a szálakat a tölteléktől.

Fürdőszoba bővítő csaptelep

Amikor a vízvezeték vezetékeket vékonyfalú csövekből állítanak elő, amelyek fémből, rézből stb. Készülnek, akkor nem lehet falra szerelni. Ilyen esetekben a hosszabbítókábelek összeszerelése általában hatszög alakú. A víz eloszlásához csatlakoztatott külső menetemelék.

A vízkivezetés helyett egy fürdőszobai csaptelep telepíthető. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén folytassa a víztartályt a vályúban a keverő után. Így lehet megtakarítani azt a tényt, hogy csökken az autópályák és a vízelosztás teljes hossza.

Vízcsatlakozó szerelése

Ez az anyag hasznos lesz azok számára, akik professzionális vízvezeték-szereléssel foglalkoznak. Most elmondjuk Önnek, hogy mit kell tudnia a vízcsatlakozók telepítéséről.

Helyet készítsen a víz aljzataira

Először megmutatjuk a bemeneti csomópontot, így így néz ki:

A por és a piszok szándékosan lefedtük, hogy a telepítés után tiszta legyen:

A normál gyártóktól származó bidéra műszakiak vannak, amelyek azt mondják, hogyan kell felállítani a vízcsatlakozókat.

Nincs semmi bonyolult, mindent az utasítások szerint világosan határoztak meg.

Az utasítás lehetővé teszi, hogy meghatározza a következtetések helyét. Természetesen a következtetések helye is függ a készülékektől.

Itt lesz egy zuhanyzó, a sarokban pedig egy polc lesz. A zuhanyzót úgy rendeztük el, hogy kényelmesen használható legyen. Beépített zuhanykabin, raklap és függöny lesz.

Itt lesz egy fűtött törülközőtartó, egy kádcsaptelep, egy csatornacső kimenet:

És ezek a vízcsatlakozók a mosogatóhoz készültek:

A részletekre összpontosítunk. A vízvezeték szerelésének szakszerű felszerelése az, hogy mindent világosan és pontosan végezzünk, és minden probléma nélkül működik. Annak érdekében, hogy készülékeink könnyen felszerelhetők, a falra merőlegesen helyezkedjenek el, ezeket a hosszabbítót használjuk:

Ezek a "Viega", 150 mm-es kiterjesztések. A falunk csempeburkolatú lesz, melynek vastagsága a csemperagóval együtt 1 cm lesz. Annak érdekében, hogy pontosan ki lehessen terjeszteni a burkolólapokat, a "Stanley" szöget használjuk:

A falat a világítótornyok mentén vakolják, és lehetővé teszi, hogy a vízcsatlakozókat egyértelműen merőlegesen állítsa be. Ennek megfelelően a készülékeink nem lesznek gördülékenyen telepítve. Hasonlóképpen a víztelenítéssel kapcsolatban is. A vízcsatlakozók mindig megjelennek az utasítások szerint.

A héjnak saját tanítása van a következtetések levonására. Itt maradt a címkék - vízszintes és függőleges. Minden víztelenítő nyílás egyértelműen beleesik a horogra:

Kiemelt figyelmet fordítunk a kompenzáció megkötésére. Gyakorlatilag nem nyúlik ki a falból, legfeljebb 5 mm-re nyúlik ki.

Ez egy speciális szifoncsap segítségével érhető el. A speciális rugalmas szalag be van helyezve. Ennek a kihívásnak az az előnye, hogy nem mély.

A vízcsatlakozók helye

Ez a konyhai mosogató alatt lévő helyet látjuk. Itt a befejező munka még folyamatban van. Minden vízcsatlakozást egy 60 cm-es szekrénybe kellett helyezni, ilyen nagyon sűrű elrendezést keltett. A felső vízcsatlakozók konyhai csapokhoz vannak tervezve. Az alsó sorban balról jobbra: vízszivattyú a mosogatógép alatt, mosogató a mosogatóhoz, mosógép vízellátás, mosógép lefolyó, ALD generátorral ellátott hűtőszekrény kimenete, valamint egy mosdókagyló kiömlése. Itt van a cső, amely a hűtőhöz jut:

Ez megjelenik az alapban, hogy ne zavarja a telepítést. A hűtőszekrényből származó tömlőt közvetlenül a vízcsatlakozóba kell betáplálni.

következtetés

Tehát összefoglalja mindazt, amire szükséged van, hogy megfelelően beállíthassa a vízcsatlakozókat. A jelzőfényeken vakolt falakra van szükségünk, tudniuk kell, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre, lásd a berendezésre vonatkozó utasításokat. Az utasítások általában arra utalnak, hogyan vonhatók le következtetések. E következtetések helyét meg kell jelölni, és figyelembe kell venni a szükséges követelményeket a vízcsatlakozók telepítésekor. A csövek felszerelése után szükséges ezeket a vízcsatlakozókat rögzíteni.

Mi a szakmai vízvezeték-szerelés? Nem jön el hozzátok, csak prokinili csöveket. Legalábbis neked kell jönnie, dobja el a csöveket és rögzítse ezeket a csöveket és vízcsatlakozókat.

A vízcsatlakozók változatai és azok telepítése


A vízcsatlakozók a vízellátó rendszer kimenetek falához való merev rögzítésre és a csapok és egyéb egészségügyi berendezések csatlakoztatására szolgálnak.

A cikkből megtudhatja, milyen típusok és célok vannak a vízcsatlakozók, az egyes modellek előnyei és hátrányai, és megtanulják telepíteni őket.

A foglalatok típusai és típusai

A vízkivezetés (BP) egy vízvezeték-szerelvénytípus, amelynek egyik oldalán szabványos csatlakozó van a csőhöz való csatlakozáshoz (a cső típusától függően), másrészt egy menetes csatlakozás, amelyhez excentrikus keverő vagy vízellátó cső van csatlakoztatva. A BP-eket differenciálják az anyag, a csatlakozók alakja és a konfiguráció.

A BP használatához:

 • rozsdamentes acél;
 • horganyzott öntöttvas;
 • réz és bronz;
 • PVC és polipropilén.

A BP rozsdamentes acél meglehetősen drága, az egyetlen beszerelés átlagos ára 800 rubel. Üzemi nyomás - 10-20 atmoszféra.

A rozsdamentes acél BP rézcsövekhez történő csatlakoztatásához használjon sárgaréz adaptereket. A műanyag és a fém-műanyag (fém-polimer) csövek csatlakoztatása adapterek nélkül történik, egy kötőhüvely vagy egy szorítóanya segítségével (a csatlakozó típusától függően). A hullámosított rozsdamentes csőhöz való csatlakozás csak a BP számára lehetséges, ilyen csatlakozóval vagy egy adapteren keresztül. Ezért a vásárlás előtt adja meg a csatlakozó típusát.

BP horganyzott vas olcsóbb, mint a rozsdamentes acél, az átlagár 200 rubel. A műszaki paraméterek és a csatlakozás a BP rozsdamentes acélhoz hasonló. A védő réteg sérülései rozsdásodnak.

BP sárgaréz és bronz még olcsóbb, az átlagár 100 rubel. Az ilyen típusú BP-t gyakrabban használják, mint mások. A műszaki jellemzők nem rosszabbak a BP rozsdamentes acélon. A réz- és acélcsövekhez való csatlakozáshoz nincs szükség adapterre (ha a csatlakozó megfelel). A csatlakozók fő típusai - tömörítés és krimpelés.

BP a PVC és a polipropilén a legolcsóbb, az átlagár 40 rubel. A PVC szerelvényeket a hidegvízellátás (hidegvízellátás) csatlakoztatására használják, mivel a BP-khez ajánlott maximális hőmérséklet 40 fok. A polipropilén szerelvényeket hideg és melegvízellátáshoz (HWS) használják. A működési nyomás a rozsdamentes acélból származó BP-hez hasonló. A telepítést forrasztási módszerrel végezzük.

BP konfiguráció

Egyetlen BP 2 szerelő lyukkal. Az adapter tömlők csatlakoztatására szolgál. Ezért a modelltől függően különböző átmérőjű külső vagy belső menetet vágnak fel. A keverők merev csatlakozásával nagy valószínűséggel károsíthatja a lámpatesteket. A falon lévő lyukak számának csökkentése érdekében több BP-t is fel lehet szerelni a szerelőlemezre.

Egyetlen BP, 3 szerelési lyukkal. Az átmeneti tömlők és keverők csatlakoztatására szolgál. A modelltől függően különféle átmérőjű külső vagy belső menet vágható le a szerelvényeken. A kiegészítő felsõ rögzítés növeli a csatlakozás merevségét és szilárdságát. A szerelősínre szerelhető, a keverő felszereléséhez, a rúd rögzítése 4 vagy több horgonytűvel történik.

Az adapter tömlők csatlakoztatásához a rövid sávon lévő dupla BP-t használják. Ez csökkenti a telepítési időt. Nem lehet összekeverni a keverőket a telepítési helyek és a BP szálak közötti távolságok nagy különbsége miatt.

A dupla BP egy hosszú sávon az adaptertömlők csatlakoztatására és a keverők beszerelésére szolgál (erre a célra a felső és az alsó részhez két sornyi rögzítő lyukat használnak). Az ilyen BP-k használata megkönnyíti a vízvezeték szerelését és csatlakoztatását, mivel a BP közötti távolság megfelel a standard keverőknek.

Sárgaréz vízcsatlakozók a szerelőlemezen

Szerelés BP

A következő telepítési típusok vannak BP:

 • titkos (rejtett) a rögzítőcsapokra;
 • titokban a homok-cement habarcson;
 • a rögzítőhabon elrejtve;
 • felületi horgonycsapok;
 • felületi szerelőlemez.

Amikor vízszintes beépítésű, a BP ugyanabban a gépben van elhelyezve, mint a csövek. Ennek eredményeképpen csak a szerelvény felső része tűzik ki menetes csatlakozással a falról. A kapuba történő beépítésnél szükség van a BP és a kapu alja közötti távolság beállítására, ehhez használjon házi fából készült távtartót (ékeket). A titkos szereléshez minden konfiguráció BP-t használjon. Megtanulják, hogyan kell áthaladni a strobe a cikkből (telepítése polipropilén csövek vízellátás egy lakás).

A rögzítőcsavarokkal (szegek) történő rögzítéshez csatlakoztassa a szerelvényt a csőhöz, majd rögzítse a falra (a horony alján) a szerelési helyen, és jelölje meg a rögzítési pontokat. Fúrjon be egy lyukasztóval és egy betonfúróval, amelynek átmérője megfelel a horgonynak, a lyuk mélységének meg kell egyeznie a köröm hosszával, plusz 3 mm-vel. Távolítsa el a műanyag klipet a körömből, vágja le az oldalt, és helyezze be a lyukba. Csatlakoztassa a BP falához, igazítsa a telepítési helyet és a lyukakat a falba. Helyezze be a horgonyszegeket és kalapálja őket. A műveletek sorrendje megegyezik a felületi és a vízszintes felszereléssel.

A rögzítő habhoz történő rögzítéshez tisztítsa meg a horony alját és határozza meg a fából készült távtartót. Vékonyabbá tegye 1 mm-rel. Csatlakoztassa a BP-t a csőhöz, nedvesítse meg a hornyok alját és szerelje fel a habarcsot az 1 cm vastag szerelvény méretére. A szerelvénytávolságot a szerelvény méretéhez és 1 cm vastagságig alkalmazza, nyomja meg a BP-t, és nyomja meg a préselt állapotban. Egy órával később vágja le a felesleges habot.

Süllyesztett csaptelep

A homok-cement keverékre történő szereléshez csatlakoztassa a BP-t a csőhöz, állítsa be a távolságot az autópálya aljától, nyomja meg egy bottal és oldja fel. Két nap múlva távolítsa el a botot és dörzsölje be, majd vágja le. A megfelelő vastagságú homok-cement keveréket 3: 1 arányban kell használni, hogy ne merüljön ki a hornyoktól.

Hol telepíthetjük a víz aljzatokat

Számos tényező befolyásolja a BP telepítési helyszínét. Annak ellenére, hogy a vízellátásra és a szennyvízre vonatkozó szabványok a SNiP 3.05.01-85 szabványban vannak meghatározva, amely egyértelműen szabályozza a helyiségek magasságát és az egészségügyi eszközök csatlakoztatását, minden ház tulajdonosa és lakása a vízvezetékeket saját magukra kívánja állítani. Ezért először elkészítik a vízellátási tervet, kiszámítják a vízvezetékberendezések és -eszközök elhelyezését, majd meghatározzák a BP telepítési helyeit.

Vízcsatlakozó - az apartman vagy ház vízellátó rendszerének kötelező jellemzője. A mereven rögzített BP védi a vízvezetékeket a háztartási vízvezeték szerelvények használatakor fellépő rezgésekből.

Vízkivezető fém- és műanyag csövek csatlakoztatásához: hogyan kell felszerelni

A vízvezeték szerelvények beszereléséhez számos speciális berendezést hoztak létre: szerelvények, reteszelőelemek, kanyarok. Segítségükkel a vállalkozó képes lesz a csővezetékeket a függőleges és vízszintes síkokhoz rögzíteni, és azokat a legösszetettebb konfiguráció pályáján elhelyezni. A műanyag csövek vízkivezetése és az összes többi típus - az egyik elem, amely nélkül a vízellátó rendszer telepítése során a fürdőszobában nincs.

A vízkivezetés olyan szerelvény, amelynek rögzítőeleme a vízvezetékekhez csatlakozik

Mi az?

A vízkivezetés egy speciálisan kialakított szerelvény, amely vízvezetékek beépítésére használható egy lakásban vagy egy házban. Leggyakrabban a fürdőszobában és a konyhában használják őket.

Mindenki tudja, milyen bonyolult és kiterjedt egészségügyi rendszer ezen a területen. A vízmelegítőhöz, mosogatóhoz, fürdőszobahoz külön vezetékek vannak. A fűtési rendszer jelenléte nem növeli a csövek és csapok esztétikáját, különösen akkor, ha a helyiség kicsi. Ebben az esetben a probléma megoldható úgy, hogy a fal belsejébe vízellátást szerel. Ezt a módszert dekoratív stroke-nak is nevezik, mivel minden kommunikáció el van rejtve az emberi szemtől, nem károsítja a megjelenést és nem zavarja. Ezután szüksége lesz vízcsatlakozókra, amelyek egyfajta adapterként szolgálnak a csővezeték és a kültéri vízvezeték között.

Tervezési jellemzők

A fém-műanyag csöveket és szerelvényeket gyakran használják modern vízellátó rendszerek telepítéséhez. Ez az anyag ellenáll a korróziónak, tartósnak és könnyen felszerelhetőnek és karbantarthatónak. Ezeket a rendszereket az összekötő elemek céljainak megfelelően választják ki: pólók, csatlakozások a sajtó alatt és így tovább. Nem kevésbé népszerűek a polipropilén, polivinil-klorid és más csövek, szerelvények is széles választékban kaphatók.

Különböző típusú csöveket használnak vízellátáshoz, a szerelvények műanyag vagy fémek.

Ami a vízkivezetést illeti, a vízellátó rendszer kifolyóinak rögzítése a falhoz és összekapcsolása a csaptelepekkel. Ennek az elemnek az a jellemzője, hogy a kialakításában van egy tartó konzol és egy szerelvény-adapter (foglalat). A rögzítőlemez általában acélból készül, nagyobb szilárdsága miatt, mint a fémalapú vagy műanyag hasonló minták. A rész önmagában egy csatlakozó, amely egy csatlakozás. Az egyik oldalon van egy cérna egy vízellátó cső vagy egy keverő csatlakoztatásához, a másik pedig a vízellátó rendszerhez csatlakozik.

faj

A vízcsatlakozók besorolása számos kritérium alapján történik. Tekintsük őket részletesebben.

1. Alkalmazási kör. Ezzel a kritériummal az aljzatok:

 • hidegvízellátáshoz;
 • forró vízhez;
 • fűtésre.

Az utolsó két típusú vízcsatlakozó nagyon hasonló.

Tipp Nagy szilárdság-együttható jellemzi, és egy polimert nyersanyagként használnak fel olyan fém-műanyag cső ilyen szerelvényeinek gyártására, amely magas hőmérsékleteket képes ellenállni, és képes ellenállni a jelentős különbségeknek.

Egy másik dolog hidegvizes rendszerekkel. Műanyagból készült fém-műanyag csövek szerelvényeiből készültek, amelyek nem veszítik el szilárdsági tulajdonságait + 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten.

2. Anyagtermelés. A vízcsatlakozók a következőkből állnak:

 • horganyzott öntöttvas;
 • réz és bronz;
 • rozsdamentes acél.

A vízcsatlakozó acélból, sárgarézből, bronzból, PVC-ből, polipropilénből készül, és kombinálható is

Emellett a polimertechnológia fejlődésének előfeltételei voltak az ilyen PVC vagy polipropilén elemek előállításához. Ezt már említettük.

3. A csatlakozók konfigurációja és alakja. E kritérium szerint az aljzatok a következő típusokból állnak:

 • egy rövid vagy hosszú rúddal a rögzítéshez;
 • három és két szerelési lyukkal;
 • egyszemélyes és kétágyas.

Hogyan csatlakoznak a csövek?

A fém-erősítésű csövek esetében ezt az eljárást leggyakrabban olyan szerelvénnyel végzik, amelynek kialakítása fém-műanyag csövekhez van kötve. Ez az elem egy speciális osztott hüvely, amelynek rugó tulajdonsága van. Kényelmes, henger alakú termékek összekötésekor.

A szerelvények méretei úgy vannak megválasztva, hogy a fém-műanyag csőbe illesztett fogazott sziromak a belső felületén nyomódjanak, és szorosan nyomják meg a gyártott kommunikációs ág csőszerű elemének külső oldalát az ebbe a részbe. A leírt működési elv arra vezetett vissza, hogy az ilyen típusú összekötő elemet is megfogják. Valójában egyfajta adapterként szolgál különféle célú csővezetékekben egy azonos és különböző szakaszú csövek dugaszolható csatlakozásának megszervezéséhez. A fém csövek gyártásához a GOST 15527-70 sárgaréz készült.

A levehető szerelvények általában a következő típusokból állnak:

 • Eurocone fémcsövek összekötésére;
 • tee (három gallér, két gallér - egység, két gallér);
 • kereszt;
 • krimpelő szerelvény. Lehetséges egy ilyen részlet felhasználása nemcsak fém-műanyag, hanem acél, valamint öntöttvas csövek összekötésére. A műanyag csövek krimpelőszerelvényének felszerelése nem igényel munkatapasztalatot vagy különleges készségeket;
 • adapterek (csatlakozó - ütköző, könyökcsatlakozó, csapszeg);
 • sarok (nyél, anyacsavar, nyakörv);
 • Nyomja össze a fémcsövek csatlakozását.

A tömörítő szerelvény különböző csövekhez, pl. Fém-műanyaghoz is csatlakoztatható

Meg kell jegyezni, hogy a kapocsléchez rendszeres (kb. Félévente egyszer) szivárgásvizsgálatra van szükség. A figyelembe vett csőtermékek is elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz. Ez általában a fémcsövek sajtolásához használt szerelvények használatával történik.

Ami a PP vagy PVC csöveket illeti, ezek leggyakrabban forrasztással kapcsolódnak. A vízcsatlakozókat ugyanúgy rögzítik - meleg forrasztóhellyel és dokkoló részek melegítésével. Az ilyen kapcsolat egy darabból áll. Az összecsukható sárgaréz vagy acél présidomok segítségével is beszerezhető.

A fürdőszoba és a fürdőszoba kábelezésének elrendezése

Vízvezeték-munka során ezen a helyszínen háromféle fém-műanyag csőtermék-elosztó módszer alkalmazható.

A csatlakozások soros rendszere. Ez az opció magában foglalja az egyes egészségügyi berendezések összekötését a fő csőhöz, külön pólóval. Fontos a fürdők számára, ahol minimális számú tárgy van (keverő, mosógép). Lehetőség van a szekvenciális rendszer megvalósítására már a befejező munkák befejeztével a helyiségben nyílt lefektetéssel. Az összeszerelési folyamat meglehetősen egyszerűnek tűnik: a csövet az objektumról az objektumra helyezzük, és a tápelem egyidejűleg eltávolításra kerül.

Tipp Plusz ez a lehetőség - a minimális pénzügyi költség. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy az elégtelen nyomás miatt a rendszer szakaszosan működhet.

Bekötés aljzatokkal. Itt a technika hasonló, csak aljzatokat használnak, nem pólókat. A legelterjedtebb ilyen rendszer a magánlakásokban érkezett, mivel magában foglalja a hosszú távú csöveket. Itt tudnia kell, hogy a szükséges nyomás biztosításához további szivattyút kell telepíteni.

Szekvenciális elrendezési terv esetén a vízellátó rendszert nyíltan lehet elhelyezni, anélkül, hogy a csövek és vízcsatlakozók

Hatékony gyűjtőrendszer. Ez a praktikus és megbízható lehetőség arra szolgál, hogy az egyes tárgyak központi csövéhez kapcsolódjanak az ellátópáron keresztül. A fémcsövek kollektorai lehetővé teszik a vízellátás kikapcsolását vagy beállítását egyetlen egészségügyi eszközhöz. Helyezze az elosztót a szabályozóeszközökkel egy speciális szekrénybe. Ez a technikai megoldás a következő előnyökkel jár: ha az egyik tárgy sem sikerül (keverő, mosógép), akkor nincs szükség a fürdőkádnak a vízellátásról való teljesen leválasztására - egyszerűen kapcsolja ki a megfelelő csapot.

Vízcsatlakozó szerelése

Ehhez a művelethez a következő módszereket dolgozták ki:

 • rejtett (titkos) a dübeleken.
 • titok a cement-homok habarcson;
 • rejtve a rögzítőhabon;
 • felületi szerelőlemez;
 • felületi horgonycsapok.

Az első három esetben a vízkivezető a kapuhoz van beépítve, amely a cső számára készült. Így csak a rész felső része, menetes csatlakozással nyúlik ki a falról. Ennek a módszernek a végrehajtása során különleges követelményeket szabnak a fémcsövek szerelvényeinek méretére. Ez annak köszönhető, hogy van bizonyos távolság a kapu alja és a vízkivezető között. A paraméter beállítása ék - házi készítésű fa állványok segítségével történik. Eközben a titkos módszerrel bármilyen konfigurációjú vízaljzatok használata megengedett.

A rögzítőcsapok rögzítése a következő sorrendet tette:

 • vízcsatlakozás a csőhöz;
 • Ha ezt a szerelvényt a kapu aljára helyezi, jelölje meg a rögzítési pontokat;
 • Fúrólyukak, amelyek átmérőjének meg kell egyeznie a rögzítési paraméter értékeivel és 3 mm-es mélységgel hosszabb, mint a rögzítőelem hossza;
 • Csatlakoztasson egy vízelvezetőt a falhoz, illessze be a helyét a lyukakkal;
 • Helyezzen be horgonyszegeket, majd kalapáccsal kalapálja őket.

A vízcsatlakozók rögzítésének módja függ a fali anyagtól és a vízvezeték szerelési módjától

Tipp A kóbor áramok jelenléte miatt nem ajánlott fémvízcsatlakozók rejtett telepítését elvégezni. Ehhez válasszon ilyen szerelvényeket polipropilénből vagy polivinil-kloridból.

A fenti eljárást mindkét típusú rögzítő dübelhez - elrejtve és felületi módon végezzük.

Hozza létre a vízcsatlakozás rejtett felszerelését a rögzítőhabra az alábbiak szerint:

 • tisztítsa meg a csepegtető alját;
 • határozza meg a fa szalag méretét. Vastagsága nem lehet több, mint 1 milliméter;
 • csatlakoztassa a vízelvezetőt a csőhöz;
 • Nedvesítse meg a hornyok alját és 1 cm vastagságú habréteget alkalmazzon a szerelvény méretéhez:
 • helyezze be a tömítést és szorosan nyomja meg;
 • Húzza fel ugyanazt a rétegben lévő habot a tömítésre, nyomja meg a vízelvezetőt és rögzítse azt. A felesleges habot egy órán belül levágják.

Telepítés a cement-homok keverékre, kezdve azzal, hogy a vízelvezetőt a csőhöz csatlakoztatja. Ezután állítsa be a távolságot a szerelvény és a löketek alja között. Ezután erősen rögzítse a tápkábelt. Ez a legjobb, ha egy fa- vagy fémrudat behelyezünk a rész közé, és például az ellenkező falba. Miután ezt megtette, kabátját vésse és résezze meg a habarccsal. Távolítsa el a pálcát két nap múlva, dörzsölje le a felületet és homokosítsa. A cement-homok keveréket vízzel 3: 1 arányban állítjuk elő. Nem szabad kifolytani a tengelyekről.

A vízkivezetés egy ház vagy apartman vízellátó rendszerének kötelező tulajdonsága. A merev rögzítésnek köszönhetően megóvja a műszaki kommunikációt a háztartási vízvezetékek működtetéséből származó rezgésekből.

Vízcsatlakozó szerelése. Egyszerű utasítás

A víztartalmú fogyasztók, például a mosogató vagy fürdőkád csapágyak, valamint a mosógép és a mosogatógép csatlakoztatásához vízkivezetést kell felszerelni a nagyolás során. A modern korszerűsítésű vízellátást a legtöbb esetben 20 mm átmérőjű polipropilén csövekkel kell elhelyezni. A melegvíz ellátásához feltétlenül egy belső erősítésű csövet kell felszerelni.

Felkészülés az anyagok felszerelésére és kiválasztására

A vízkifolyó kialakításakor el kell döntenie az anyagokat, amelyekről készül. A csatlakoztatott fogyasztótól és a telepítési helytől függően különböző típusú szerelvényeket használnak:

 1. A sarok könyök kombinációja 90 fokkal, egy ½ hüvelykes menetes szalaggal és a 20 mm-es polipropilén cső alatt. Ezt a csatlakozást a csővezetékek süllyesztett szereléséhez használják, és előkészített strobe-ben van elhelyezve.
 2. A négyzet alakú D20x1 / 2 BP szoftver a falhoz való rögzítéssel. A kültéri falra szereléskor használható. Például egy már épített faházban. Azonban ez a szerelvény falra szereléskor is használható. A kiegészítő rögzítés és az aljzat nagyobb területe miatt a falon megbízhatóabban rögzítik, mint a hagyományos sarokhajlítás.
 3. Sarok térd készlet a hevederen. Két kombinált négyzetből áll PP D20x1 / 2 BP, melyet szabványos távolságban egy oszlop csatlakoztat a falcsapok beszereléséhez. Ezt a típusú csatlakozót a csaptelep fürdőkád vagy zuhanyozás telepítésekor használják. Azonban sok mester nem támogatja ezt a kapcsolatot a telepítés sajátossága miatt. Hegesztéskor egyszerre két csövet kell főzni, ami nem túl kényelmes.

A konfigurációjától függően ¾ vagy 1 hüvelyk átmérőjű szögletes ízületeket használnak a víz alatti csatlakozók beszereléséhez a fűtött törülközőtartó alatt.

A sarokelemek belső szálainak használata sokoldalúságának köszönhető. A falra szerelhető csaptelep beszereléséhez külön csavarokat használnak, amelyek külső menetesek. Egy hagyományos csaptelep vagy szaniteráruk csatlakoztatásakor ½ hüvelykes külső szálakat használnak. Az európai standard keverők 3/8 hüvelykes csatlakozó szálakkal rendelkeznek. Csatlakoztatásához használjunk átmeneti csonkokat ½ - 3/8 szálat használva.

Vízelvezetők beszerelése

Aljzatok elrendezése

A hornyokban lévő csöveket kis távolsággal kell elhelyezni annak érdekében, hogy a horizontális jelölés szintjével összhangban levágják őket. Miután a csöveket hegesztették és elhelyezték a fülkében, a falnak megfelelően sík jelölést kell készíteni a projektnek megfelelően. A fali keverőbe történő beszereléskor a függőleges tengelyek közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie. A rejtett összeköttetésekhez vagy egyéb fogyasztókhoz való mosogatáshoz ez a távolság változhat. Amikor a függőleges jelölés megtörtént és a csövek kitéve vannak rajta, a vízszintes jelölés a projektben megadott magasságon történik. A csöveket vízszintes szinten is meg kell jelölni, 15 mm-es korrekcióval a forrasztási aljzatra, majd különleges polírozó ollókkal kell vágni a polipropilén csövekre.

Csővezetékek előkészítése forrasztáshoz aljzatokkal

Az előkészítő munka, a jelölés és a vágócsövek után a csatlakozások végső felszerelése. Biztosítani kell, hogy a menetes furatok azonos szinten legyenek, legfeljebb 5 mm-es tűréssel.

Ha egy cső sokkal rövidebb, mint a másik, akkor meg kell növelni. Ehhez használjunk legalább 20 cm hosszú polipropilén csövet a szükséges hosszúsággal legalább 5 centiméteres margóval és egy polipropilén csatlakozással. Az erőviszonyok, a szakszerű felszereléssel történő ilyen kapcsolat nem alacsonyabb, mint egy szilárd szerkezet, és biztonságosan elhelyezhető a falon belül.

commissure

Polipropilén csövek forrasztására speciális forrasztó vasat használnak, amely teljes csőátmérőjű fúvókákkal rendelkezik. Amikor a készüléket összeszereljük, a készülék be van dugva és a fűtési hőmérséklet 200-250 fokos. A forrasztópálca kijelzője mutatja a készülék fűtését. A kapcsoló kialszik, hogy elindíthatja a munkát.

A forrasztáshoz a cső végét a "Mama" forrasztófúvóka fúvókájába kell beilleszteni, ugyanakkor a "Papa" fúvókát be kell illeszteni a tengelykapcsolóba. Ebben a helyzetben a polipropilént 3-4 másodpercig kell tartani. A fűtés fő feltétele nem túlzás. Túlmelegedés esetén forrasztáskor holtjáték alakul ki, ami hűtés közben hozzájárulhat a polipropilénvegyület üregeinek kialakulásához. Miután a fűtési idő eltelt, a csövek leválnak a forrasztópákról, és egymáshoz vannak csatlakoztatva. Ha 5-7 másodpercen belül csatlakoztatva van, akkor kalibrálni lehet a kapcsolatot. A vízkivezetést nemcsak magasságban, hanem a forgástengelyhez viszonyítva is szögben kell beállítani. A vízkivezetés beépítési szöge a fal síkjára közel 90 fokos legyen. Miután rögzítette a csatlakozót a csőre, néhány másodpercet kell várnia, miután a csatlakozás felengedhető. Nem szabad vízvezetéket használni addig, amíg a csatlakozás teljesen le nem hűl. Ez akár 5 percet is igénybe vehet. Abban az esetben, ha az ízület nem teljesen lehűlt, a víz által létrehozott nyomás részben elpusztíthatja az adhéziót és mikrotömböket képezhet, amelyek ezután szivárognak.

A kimenet kalibrálása a falvastagsághoz képest

A hegesztett illesztések lehűtése után a csővezetékeket a falvastagsághoz képest menetes csatlakozásokkal kell rögzíteni. A helyzetük a befejező anyagtól függ. A víztartók beépítésének normál helyzete - amikor síkja egybeesik a kész fal síkjával, vagy legfeljebb 5 mm-es mélységbe süllyed. Ha a falat festéshez készítik, és már vakolva van, akkor a csővezeték csatlakozását a fal síkjában rögzítik. Ha a fal csempével néz szembe, akkor a csempe ragasztó vastagságának hozzáadásával 3-5 mm-re kell módosítania a vastagságát. Ha a falnak olyan rendellenességek vannak, amelyeket a csemperagasztó nagyobb vastagságával egyenlítenek ki, akkor az aljzatok felszerelési síkját a jövő falának síkjára kell beállítani, a csempékhez igazítva.

Nem szabad víz alatti csatlakozóaljzatokat felszerelni, amelyek a kész fal síkján túl kifehérednek. Ebben az esetben a falkeverő nem megfelelő telepítése nem lehetséges, mivel a reflektorok nem fedik le teljesen az excentereket. Emiatt olyan rés lesz, amely megsérti egy ilyen létesítmény teljes esztétikáját.

Közös vizsgálati és közös tömítés

Ha a tengelykapcsolókkal ellátott csöveket a fal síkához képest ki kell téve és rögzíteni, akkor a menetes csatlakozásokra dugókat kell telepíteni, és be kell kapcsolni a vízellátó rendszert. 10-15 perc után ellenőrizze a csöveket és a csatlakozásokat szivárgás esetén. Különös figyelmet kell fordítani a tapadási helyekre. Ha a teszt sikeres, elkezdheti a kapuk simítóval vagy vakolással történő lezárását, majd befejező anyag vagy csempe beillesztésével.

A vízelvezetők beszerelése nem könnyű feladat, amellyel minimális elméleti képzéssel és kis képzéssel minden házi mester megbirkózik. De ahhoz, hogy elkerüljük a tapasztalatlanság miatti esetleges problémákat, ezt a munkát szakembereknek bízzuk.

Vízcsatlakozó szerelése

Ez az anyag hasznos lesz azok számára, akik professzionális vízvezeték-szereléssel foglalkoznak. Most elmondjuk Önnek, hogy mit kell tudnia a vízcsatlakozók telepítéséről.

Helyet készítsen a víz aljzataira

Először megmutatjuk a bemeneti csomópontot, így így néz ki:

A por és a piszok szándékosan lefedtük, hogy a telepítés után tiszta legyen:

A normál gyártóktól származó bidéra műszakiak vannak, amelyek azt mondják, hogyan kell felállítani a vízcsatlakozókat.

Nincs semmi bonyolult, mindent az utasítások szerint világosan határoztak meg.

Az utasítás lehetővé teszi, hogy meghatározza a következtetések helyét. Természetesen a következtetések helye is függ a készülékektől.

Itt lesz egy zuhanyzó, a sarokban pedig egy polc lesz. A zuhanyzót úgy rendeztük el, hogy kényelmesen használható legyen. Beépített zuhanykabin, raklap és függöny lesz.

Itt lesz egy fűtött törülközőtartó, egy kádcsaptelep, egy csatornacső kimenet:

És ezek a vízcsatlakozók a mosogatóhoz készültek:

A részletekre összpontosítunk. A vízvezeték szerelésének szakszerű felszerelése az, hogy mindent világosan és pontosan végezzünk, és minden probléma nélkül működik. Annak érdekében, hogy készülékeink könnyen felszerelhetők, a falra merőlegesen helyezkedjenek el, ezeket a hosszabbítót használjuk:

Ezek a "Viega", 150 mm-es kiterjesztések. A falunk csempeburkolatú lesz, melynek vastagsága a csemperagóval együtt 1 cm lesz. Annak érdekében, hogy pontosan ki lehessen terjeszteni a burkolólapokat, a "Stanley" szöget használjuk:

A falat a világítótornyok mentén vakolják, és lehetővé teszi, hogy a vízcsatlakozókat egyértelműen merőlegesen állítsa be. Ennek megfelelően a készülékeink nem lesznek gördülékenyen telepítve. Hasonlóképpen a víztelenítéssel kapcsolatban is. A vízcsatlakozók mindig megjelennek az utasítások szerint.

A héjnak saját tanítása van a következtetések levonására. Itt maradt a címkék - vízszintes és függőleges. Minden víztelenítő nyílás egyértelműen beleesik a horogra:

Kiemelt figyelmet fordítunk a kompenzáció megkötésére. Gyakorlatilag nem nyúlik ki a falból, legfeljebb 5 mm-re nyúlik ki.

Ez egy speciális szifoncsap segítségével érhető el. A speciális rugalmas szalag be van helyezve. Ennek a kihívásnak az az előnye, hogy nem mély.

A vízcsatlakozók helye

Ez a konyhai mosogató alatt lévő helyet látjuk. Itt a befejező munka még folyamatban van. Minden vízcsatlakozást egy 60 cm-es szekrénybe kellett helyezni, ilyen nagyon sűrű elrendezést keltett. A felső vízcsatlakozók konyhai csapokhoz vannak tervezve. Az alsó sorban balról jobbra: vízszivattyú a mosogatógép alatt, mosogató a mosogatóhoz, mosógép vízellátás, mosógép lefolyó, ALD generátorral ellátott hűtőszekrény kimenete, valamint egy mosdókagyló kiömlése. Itt van a cső, amely a hűtőhöz jut:

Ez megjelenik az alapban, hogy ne zavarja a telepítést. A hűtőszekrényből származó tömlőt közvetlenül a vízcsatlakozóba kell betáplálni.

következtetés

Tehát összefoglalja mindazt, amire szükséged van, hogy megfelelően beállíthassa a vízcsatlakozókat. A jelzőfényeken vakolt falakra van szükségünk, tudniuk kell, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre, lásd a berendezésre vonatkozó utasításokat. Az utasítások általában arra utalnak, hogyan vonhatók le következtetések. E következtetések helyét meg kell jelölni, és figyelembe kell venni a szükséges követelményeket a vízcsatlakozók telepítésekor. A csövek felszerelése után szükséges ezeket a vízcsatlakozókat rögzíteni.

Mi a szakmai vízvezeték-szerelés? Nem jön el hozzátok, csak prokinili csöveket. Legalábbis neked kell jönnie, dobja el a csöveket és rögzítse ezeket a csöveket és vízcsatlakozókat.

Hogyan szereljük fel a víz aljzatokat a falba a saját kezével

Szakértő építőmunkás, Petrovics Viktor elmondja:

Ma elmondjuk, hogyan kell megfelelően telepíteni a víz aljzatokat. Ebben az esetben vegye figyelembe, hogy nem a szokásos elektromos hálózatokról, nevezetesen a vízről szól. Vagyis a fürdőszobában végzett befejező munkák során általában először vakoljuk a falakat, és távolítsuk el a műanyag csöveket, amelyekre a sajtó alatt víz alatti csatlakozókat kell telepíteni.

Meg kell jegyezni, hogy később ragasztjuk be a burkolólapunk csempeit. És a csempe vastagságától függően (és ragasztóval általában kb. 1 cm-re van), akkor a vízkivezetést pontosan 1 cm-re kell előre beállítani, ezenkívül ezt a munkát szinttel kell elvégezni: úgy, hogy a vízelvezető ne álljon görbe, hanem merőleges a falra. Ellenkező esetben nem csak csúnya lesz, de problémák merülhetnek fel a keverő, a hosszabbító kábel vagy a rugalmas bélés telepítésekor.

Minden fontos, hogy pontosan és szépen tegye meg, minden paraméterhez ragaszkodva, hogy később biztonságosan megragadhasson egy csempe vagy mozaik a falhoz, és hogy mindent - amint azt a szakemberek mondják - "flush", vagyis ugyanazon a síkon. Aztán, amikor később telepítjük a keverőt, könnyebben fel lehet szerelni a csészét közvetlenül a csempe mellé, majd telepítsük a keverőt, ami szépen és tisztán illeszkedik a csempehez.

A gyakorlatban ez a folyamat a következő. Miután befejezte a falak vakolatát a fürdőszobában, az aljzatok aljzatát meg kell tisztítani. Ez jobb, ha spatulát használ. Ezután ne felejtse el előkészíteni a megtisztított felületet. Javasoljuk, hogy használja a Aquastop alapozót.

Alkalmazási munkákat végzünk

Ha ebben a szakaszban elfelejted az alapozó munkákat, vagy el akarsz menteni őket, akkor a gipsz egyszerűen összeomolhat, és minden elvégzett munka leesik a lefolyóba. Ezért nem bánjuk meg a primert, és gondosan - egy kis ecsettel - mindent lefedünk elegendően folyékony alapozó keverékkel. Ezután időt adunk a fal kezelt felületének kiszáradására.

Ezután elkezdjük telepíteni a vízcsatlakozókat a szintre. Ebben az esetben bármilyen szintet - normál vagy lézert használhat -, hogy a vízcsatlakozóink csak 1 cm-re legyenek a gipsz felületétől, és teljesen párhuzamosak legyenek a padlóval. Elrontott telepíteni őket nem.

A vízcsatlakozónak három "füle" van, amelyek lyukakkal vannak ellátva, és amelyekbe önbefogó csavarok vannak. Nekik van velük, hogy a falba rögzítjük őket. Ezt megelőzően három lyukat helyezzünk el a fal megfelelő helyeiben, tedd őket be, és csavarjuk meg a csavarokat. Ráadásul a tartónak nehéznek kell lennie, hogy a vízcsatlakozók nem lazaek. Telepítésük után biztonságosan lezárhatja a falon lévő lyukat gipszkeverékkel.

Vízcsatlakozó telepítése önbefogó csavarokra

A munkát két spatulával végezzük el: az egyikvel lezárjuk a vízkivezetőt, és a másikba dobjuk a keveréket. Például használhatja a gipszet, a Rotbandot, amely már régóta jó hírnevet szerzett az építők között. Ezután távolítsa el a felesleges gipszkeveréket. És ennek következtében egy lapos falat kell kialakítanunk, ahonnan pontosan a vízkivezető pont pontosan 1 cm-es.

Megfelelően javított vízcsatlakozók

A folyamat következő szakaszában a burkolólapokat itt ragasztják. Egy lyukat fúr - rajta egy lyuk - víz alatt, amelyen a keverők később kerülnek telepítésre. És egy helyen két vízcsatlakozóval kell rendelkeznünk (hideg és forró vízhez), és a köztük lévő távolságnak szigorúan 15 cm-nek kell lennie, mivel ez a szabvány a lyukak helyének a keverőben.

Legutóbbi hozzászólások

DIY karton doboz a csövekhez

Mi a legjobb módja a csövek elrejtésére a fürdőszobában és a WC-ben? Hogyan készítsünk ilyen dobozokat a csövekre, hogy funkcionális és gyönyörű legyen? Milyen anyagokat és eszközöket javasol a master használatához?

Hogyan telepíthetek vízkészletet jelzáloggal a gipszkartonhoz?

Hogyan telepítsek egy víztartót a jelzálogba a gipszkarton alatt? Mi a titka, hogy a formatervezés hosszú ideig használható és kényelmesen, a mesterünk tudja? Nézze meg a videót!

Milyen vízcsatlakozók vannak jobbak: sajtó vagy krimp alatt?

Mi a különbség a préscsatlakozók és a préselés között? Miért szakértőnk azt javasolja, hogy a vízcsatlakozókat csak a sajtó alatt helyezzék el? Mi ennek három oka?

2 megjegyzés

Úgy tűnik, egy kicsit - a víz alatti csatlakozók felszerelése - és sok finomság van itt! Én alig fogom ezt tenni, de a bérelt kézművesek irányítása nagyon értékes információ.

Ilyen részletes utasításokkal a férj biztosan mester.