Legfontosabb > Dekoráció

Nedvességálló gipszkarton beépítése

Az építőanyagok gyártói továbbra is megtalálják a legalkalmasabb anyagokat a lakóépületek díszítésére. A gipszkarton viszonylag korábban jelent meg, de már sikerült elismerni a lakberendezők többségét.

A hagyományos gipszkartonnak csak egyetlen hátránya volt: a nedves környezetnek való képtelenség. De a fent említett problémát sikeresen legyőzte a nedvességálló gipszkarton bevezetése a piacokra. Az ár a gipszkarton ugyanakkor továbbra is nagyon vonzó.

Mi teszi a víztaszító anyagokat

Az a tény, hogy a közönséges gipszkarton nemcsak nem taszította el a nedvességet, hanem éppen ellenkezőleg felszívta. Emiatt lehetetlenné vált a hagyományos gipszkarton használata a fürdőszobában.

Azonban, ha a helyiségben lévő falak megfelelően helyezkednek el, akkor az ilyen anyagok használata jelentősen leegyszerűsítette a befejezési folyamatot. Ma már kétféle gipszkarton áll rendelkezésre a piacon:

 • gipszkarton;
 • GKLVO.

GKLV - ez ugyanaz a nedvességálló gipszkarton, amelyet ma mindenhol használnak. Főbb jellemzői a "szendvics" szerkezet miatt jöttek létre.

Az ötlet az, hogy a gipszkarton töltőanyag a gipszcsésze, amelyben a megerősítést helyezték. Ebben az esetben a külső rétegek lehetnek többek. Különleges impregnálással együtt használják.

Szigorúan a GKLV teljes lapjának vízhatlanságát biztosítják. A GKLVO egy gipszkarton, amely magas hőmérsékleten használható, és nem tapad.

Különösen ez az anyag gyakori a konyhák díszítésében (mind a háztartási, mind a vendéglátóipari létesítményekben).

A telepítés alapelvei GKLV

A lényeg az, hogy a nedvességálló karton elhelyezése előtt, mint rendesen, helyesen illeszkednie kell a falakhoz. Ebben az esetben csak a GKLV-t kell rendesen elhelyezni.

A GKLV-t szokásos öncsavarral szerelik fel. A befejeződés a következő: a burkolt falakat feltörjük.

Az igény többnyire azért van, mert a gipszkarton hornyait lezárják, ahol a csavarok kupakjai találhatók.

Ezenkívül még a talaj színét is lehet festeni. A GKLV kiváló alapot nyújt a háttérképekhez vagy a falfestéshez.

A videó bemutatja, hogy a papír a GKLV gipszéhez kötődik:

Használhatok nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában?

Amikor a szakmesterek helyszíni javításokat végeznek, kiválasztják azokat az anyagokat, amelyek a legmegfelelőbbek az alkalmazási feltételekhez. A fürdőszoba a legnehezebb hely a házban, mivel a nedves mikroklíma hőmérsékletváltozással és elégtelen légkeringéssel jár.

A fürdőszoba befejeződése nedvességálló, a gomba- és formázható mikroorganizmusokkal szemben ellenálló anyagok, pl. Csempe vagy műanyag panelek. Ebben a cikkben azt írjuk le, hogy lehetséges-e a fürdőszobában nedvességálló kartonot használni, és azt is, hogy mire használják.

Az anyag jellemzői és típusa

A gipszkarton építési terminológiát száraz gipszkartonnak nevezik négyszögletes lapok formájában. Ezt az anyagot egy kis papírmalom tulajdonosa találtatta Amerikában közel száz évvel ezelőtt. A gipszkarton dagasztott vastag, viszkózus vakolat tészta gyártásához, amely két kartonlemez között helyezkedik el.

A lapos gipszkarton standard szélessége 120 cm, vastagsága 9,5-12,5 mm. Ezen anyag finomítása falak kiegyenlítésére szolgál, további válaszfalak, huzalozási csatornák és más építési műveletek létrehozását. Vannak a következő típusú gipszkarton:

 1. A GLA egy közönséges gipszkarton, amelyet a normál nedvességtartalmú és hőmérsékletű helyiségek javítására és befejezésére használnak. Ez egy fehér téglalap alakú lap. Normál gipszkarton a fürdőszobában nem érvényesek.

Figyelj! Ha javításokat végez a fürdőszobában, mindenképpen használjon nedvességálló gipszkarton, ami tökéletesen átadja a szoba nedves és meleg mikroklímáját. A gyártók a legmagasabb minőségi mutatókkal rendelkező anyagot állítanak elő, ami "A" betűvel és olcsóbb, de kevésbé stabil "B" jelű gipszkartonnal van jelölve.

A GKLV használata

A fürdőszobában használt gipszkarton viszonylag nemrég használt, azonban ez az anyag már tapasztalt kézművesek és díszítők bizalmát is megszerzi. Ennek a szobának a javítása és díszítése a legtöbbet a háztulajdonosok számára okozta. Azonban az ár egy gipszkarton lap csak 300-350 rubel, ami tűnik, mint egy fillért sem a többi költséget. A kis pénzügyi befektetések többet érdemes időt és energiát megtakarítani a használat során. Nedvességálló gipszkarton lapokat használnak az alábbi építési műveletek elvégzésére:

 • Illessze a falakat. A régi burkolat lebontása és a fal összehangolása, amely nélkül a fürdőszoba javítására vagy befejezésére nem kerül sor, sok időt költ az építtetők számára. Ezek a tevékenységek nagy mennyiségű hulladékot tartalmaznak, amelyet összegyűjteni és ártalmatlanítani kell. A falak a gipszkarton a fürdőszobában "eszik" néhány centiméter területen, de lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos falak néhány óra múlva. Ez nagyban felgyorsítja és leegyszerűsíti a kerámia burkolatok burkolását.

Fontos! A nedvességálló gipszkarton metálvezetővel van rögzítve. A keret fémprofilból épül fel, lehetővé teszi a kész felület felszínét. A második réteg gipszkarton lehet ragasztani egy speciális masztix.

Vízszigetelés GKLV

Javítások a fürdőszobában, a lakástulajdonosok elvárják, hogy az eredmény legalább 10-15 évig folytatódik. Bármilyen anyagot is használnak a kikészítéshez, a nedves mikroklíma és a nagy mennyiségű víz bejutása még a nedvességálló gipszkartonra is pusztító hatást fejt ki. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig tartson, további vízszigetelést kell biztosítania a falak és más felületek számára a fürdőszobában.

 1. Olyan helyeken, ahol a gipszkarton potenciálisan vízzel érintkezhet (a mosogató felett, a zuhanykabin közelében, a fürdőkád körül), használjon vízszigetelő bevonatot. A szerelés előtt a gipszkarton lapokat víztaszító szerrel kezeljük, hengerrel több vékony lemezben. A 2-3 kg tömegű folyadék vízszigetelés bankja 300-400 rubelt költ, ami nem befolyásolja a teljes költségeket, de jelentősen növeli a nedvességálló gipszkarton élettartamát.
 2. A gipszkarton lapok és a kötőelemek közötti kötéseket szilikonalapú tömítőanyaggal kezelik. Vigyázni kell a padló és a fal közötti ízületek szigetelésére, hogy ne hagyjunk esélyt a nedvességre.

Figyelj! Gipszkarton a fürdőszobában egy jó alapja a burkolat falak vagy mennyezet dekorációs anyag. Sima, jó tapadású és alkalmas kerámia burkolólapok beszerelésére, festés, műanyag panelek rögzítésére és nedvességálló tapéta beillesztésére.

Anyagi előnyök

A fürdőszobai felújítás megkívánja a lakástulajdonosoktól, hogy összpontosítsák pénzügyi kapacitásukat és erősségüket, és a nedvességálló karton képes pénzt és időt takaríthat meg ilyen rendezetlen műveletek során, mint például egy régi falburkolat leszerelése és eltávolítása. A burkolatok vagy mennyezetek lefedése ezzel az olcsó, de tartós anyaggal 20-30% -kal rövidíti a javítási időt, és növeli a kerámia burkolólapok minőségét.

A gipszkarton használata a következő hatást eredményezi:

 • A fürdőszoba falai és mennyezete tökéletesen igazodik néhány óra alatt, anélkül, hogy kimerítené a nagy mennyiségű építési hulladék eltávolítását és eltávolítását. A csempe vagy más befejező anyagok jól ragasztottak a gipszkartonhoz.
 • A gipszkarton kárpitozása alatt a falakon nincs gomba vagy penész, mivel nagy légáteresztő képességgel rendelkezik.
 • A falak nedvességtől védettek, így a befejező anyag hosszabb ideig tart.
 • A gipszkarton használata csökkenti az előkészítő munkálatok időtartamát, amely lehetővé teszi a javítás befejezését a lehető legrövidebb idő alatt.
 • A dekoráció csak környezetbarát, biztonságos anyagokat használ. A GKLV minden összetevője biztonságos az emberek számára, ezért nincs egészségügyi kockázat.

A professzionális kivitelezők azt állítják, hogy komplex, figurázott mintákat hozhat létre, amelyek az ügyfél kívánságait testesíti meg egy nedvességálló gipszkartonról. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez az anyag ellenáll a pontszerű sokkoknak. Ezért olyan helyeken, ahol véletlenül megérintheti a falat a kezével, a gipszkartonnak két rétegben kell telepítenie.

Melyik oldalra van szüksége a nedvességálló gipszkartonhoz?

A gipszkarton helyiségeinek javításakor mindig figyelembe kell venni az olyan paramétereket, mint a páratartalom, egyenletesség és gazdaságosság. A nedvességálló gipszkarton kiválasztása a mennyezet befejezéséhez nem csak a felület szintjét, a kommunikáció elrejtését, esztétikai megjelenését kínálhatja a szobájába, hanem kiterjesztheti épületének élettartamát, valamint megismerheti a mennyezet befejezésének fő szakaszát, amelyet minden építőnek tudnia kell.

A kétszintes gipszkarton szerelési terve: 1 - Tűzálló lap, 2 - dekoratív lap.

Hiba azt gondolni, hogy ez a mennyezeti rekonstrukció könnyen telepíthető. Az erőfeszítéseknek elegendőnek kell lenniük, mert fontos az összes építési kanon megfigyelése: helyesen végezze el a jelölést, helyesen rögzítse a keretet és megfelelően rögzítse a gipszkarton lapjait.

Arról szól, hogy melyik oldalon kell megjavítani a nedvességálló gipszkarton a keretbe, amelyet erősnek és simanak kell építeni, ma beszélni fogunk.

Gipszkarton kiválasztása

A gipszkarton mennyezetének elrendezése.

A nedvességálló vagy vízálló gipszkartonokat gyártó vállalatok Knauf, Lafarge és Gyproc néven ismertek. Ezek a cégek vezető szerepet töltenek be az értékesítésben. Mindegyiküknek különböző típusú lapjai vannak. Az építéshez szükséges lapokat GKLV-ként rövidítjük, a hátoldalon zöld színű és kék jelzés látható. Ezeknek a lemezeknek az a jellemzője, hogy csökkentik a vizet abszorbeáló képességüket, ami akkor lehetséges, ha hidrofób anyagokat adnak a gipszmaghoz. Ezek a jellemzők lehetővé teszik a gipszkarton beépítését olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom és olyan helyiségekben, ahol kondenzáció lehetséges. Melyik cég választja meg a nedvességálló gipszkarton? Ön ezt a helyszínen megoldhatja. Ügyeljen arra, hogy gipszkartonon vásároljon ezeket a jelöléseket és színes lapokat.

Szükséges anyagok és munkaterv

A szerelés előtt fontos, hogy a falak felületét a helyiségben felszínre állítsuk és elkészítsük a szükséges anyagokat a munkához:

A gipszkarton mennyezetének beépítési terve.

 • építési szint;
 • ceruza;
 • drill;
 • ütni;
 • dugók;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • ollók fémhez;
 • mérőszalag;
 • szuszpenziók;
 • profil;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • kés a gipszkarton vágásához;
 • spatula;
 • gitt.

A munkát a következő sorrendben végezzük el:

 1. Jelölést.
 2. Szerelőkeret.
 3. Gipszkarton rögzítők.
 4. Befejezés gombra.

Miután elkészített mindent, amire szükséged van, folytasd a munka első szakaszát.

Mennyezeti jelzés

Kezdetben meg kell határozni, hogy az alsó mennyezetből melyik franciabekezdés: a szint használatával, a kontúrvonalak megfeleltetésének meghatározásával és a helyiség görbületességével. A behúzás általában nem több, mint 20 cm, mivel a mennyezet elrejti a lehetséges kommunikációt. Próbáljon nem sokat lemondani, mert a szoba magasságát figyelembe véve kényelmetlenséget okozhat az életben. A falakon lévő jelölések következtében megjelenik egy kijelölt szint a telepítéshez.

Keretszerelés

Annak érdekében, hogy az építési szint segítségével a jelölés pontossága révén megkezdjük a 40 cm-es távolságban lévő vezetőprofil keretének felerősítését a mennyezetre, miután befejeztük ezt a lépést, a felfüggesztés felső határát jelöljük: egymástól 40 cm-t, jelölje meg a ceruzát a szoba szélessége párhuzamos vonalak. A következő jelek egymás után rendezett sorrendben kerülnek elhelyezésre, így a keret merevebbé és tartósabbá válik. Az első sorban 50 cm távolságban helyezzük el a jeleket, a második sorban, először a falról 25 cm-re, a következő behúzással pedig 50 cm-es távolságban helyezd el a harmadik vonalat 50 cm után. Most folytathatja munkáját a mennyezet vázszerkezetének megmunkálásához, amelyhez a nedvességálló gipszkartonra felszedni fogunk.

A beállított pontokon a felfüggesztéseket önbefogó csavarokkal vagy tüskékkel rögzítjük, és vágjuk el a támasztólábat, amely megfelel a falra erősített fő vagy indító keret szélességének. A szalag mérésével mérje meg a szoba szélességét és csökkentse ezt az eredményt 1 cm-rel. Vágja le a szükséges csapágyprofil mennyiségét, és helyezze be a felfüggesztéseket, rögzítse a fémcsavarokkal. A folyamat során ügyeljen arra, hogy figyelje a hordozóprofil vízszintes vízszintes telepítését, mivel mostantól meghatározzák a jövőbeli mennyezet felületének síkságát. Észreveheti az eltéréseket, megváltoztatja a tartó helyzetét, ellenőrzi a pontosság szintjét.

Kétszintű mennyezet felépítése.

Nedvességálló gipszkarton használata esetén fontos, hogy a keretet a legnagyobb merevség és megbízhatóság érje. Ez segíteni fogja a profil hosszanti elemeit, 40 cm hosszúságú darabokra vágva, fontos, hogy a mennyezethez 50 cm-es rákkal rögzítsék őket, és a hosszirányú profilot úgy kell kialakítani, hogy a gipszkarton beépítése során a szélei a vezetőprofil közepén helyezkedjenek el.

A mennyezetre szerelt keret készen áll. Újra meg kell győződni arról, hogy a szerkezet egyértelműen vízszintes. Miután befejezte a keret hiba nélkül, megszabadul a mennyezet és a gipszkarton szünetétől, ami biztosítja az épület szépségét és tartósságát.

Gipszkarton rögzítők

A nedvességálló gipszkarton rögzítőlapjainak rögzítéséhez meg kell határozni, hogy melyik oldal rögzítse. Sokan azt hiszik, hogy a gyártó kifejezetten festette a gipszkartonot, és festett oldalával kell rögzíteni. De ne áruld el ezt túlságosan. A gipszkartonlemezek rögzítésének fontos eleme egy horony, amely akkor alakul ki, amikor a véglap szögletes.

Tehát a nedvességálló gipszkartonokat a hosszanti és a csapágyprofilok mentén, fémcsavarokkal 15-20 cm távolságban kell megjavítani, ezért fontos itt, hogy a csavart ne csavarozzuk be a lapba, hanem hagyjuk a sapkákat a gipszkarton felületén, hogy azok ugyanolyan szinten legyenek. A legmegfelelőbb lenne egy korlátozó csavarhúzó használata. Ne felejtsük el, hogy a lapokat a profilt illetően kell rögzíteni, ahogy korábban említettük. A lapok végéről, a rögzítés előtt távolítsa el a letörést, majd csak csatlakoztassa a lapot a kerethez. Tartson egy kis távolságot az ízületek között - 2-5 mm. Ez úgy történik, hogy a megoldás felhalmozódása a teljes felületre esik. Miután az összes nedvességálló gipszkartonhoz csatoltuk ezt az eljárást, folytathatjuk a csípést.

Felületkezelés

Kevés munka van hátra - a lapok és a falak közötti rések közötti tömítéseket le kell zárni, és a nedvességálló gipszkarton lapjait vékony réteg réteggel kell bevonni. A gyártók már gondoskodtak rólunk, és olyan különleges keveréket fejlesztettek ki, amelyek az ízületek tömítésére szolgálnak, például a Vetonit Gyproc Siloite vagy a KREISEL 601-et. Mások is használhatók. A csomagolásra vonatkozó ajánlásoknak megfelelően készítse elő a keveréket és gyengéden áztassa be az ízületeket, amíg a gipszkarton felületét nem szintre helyezi. Ezután helyezzük el az üvegszálas háló keverékét, és egy széles spatulával a felületet szintre állítsuk. A szárított keveréket finom csiszolópapírral kezeljük, hogy jobban kiegyenlítsük a felületet. A hézagokat ugyanúgy kell feldolgozni. Végül a teljes mennyezetet egy vékony réteggel töltjük fel, és eltávolítjuk a szabálytalanságokat kis csiszolópapírral. Szárítás után fejezze be a mennyezetet, fedje le festékkel, tapétával vagy egyéb anyagokkal.

Melyik oldala ragasztó nedvességálló gipszkarton Knauf

Bármely építőanyagnak olyan alfaja van, amely bizonyos tulajdonságok miatt különbözik egymástól. A nedvességálló gipszkarton gyakran falburkolatok, mennyezetek, boltívek készítéséhez és egyéb munkákhoz használható.

Anyag tulajdonságai

GOST 6266-97 A Gipsokaron olyan építőanyag, amely több rétegből áll. A közepén egy gipszréteg van, amely a két kartonlap között helyezkedik el. Annak érdekében, hogy az anyag nagyobb szilárdságot biztosítson, az anyag megerősítését alkalmazzuk. Az eljárást üvegszálas, fémhálóval vagy más erősítéssel végzik.

Fotó - vízálló gipszkarton

A nedvességálló GKLV anyag fő jellemzője, hogy nem állandó mikroklíma körülmények között használható. A nedvességálló anyag, mint a szivacs, nedvességet vesz fel, míg a nedvességállóságnak nagy a hidrofób tulajdonsága.

Mielőtt kiválasztja a kívánt gipszkarton anyagot, részletesen meg kell vizsgálnia paramétereit. A nedvességálló gipszkarton műszaki jellemzői:

 1. A lapok színe, leggyakrabban zölden világos, azért szükséges, hogy vizuálisan megkülönböztessék a rendszeres kartonot a nedvességtől. Egyes vállalatok rózsaszínűvé teszik;
 2. A gipszréteget speciális reagensekkel impregnálták, amelyek víztaszító tulajdonságokat biztosítanak. Az erre a célra használt összes anyag teljesen biztonságos az emberi egészségre;
 3. A kartongyártási technológia védelmet nyújt a penész és a gombák ellen, így a bevonat még a pincében is alkalmazható;
 4. Az anyagot a magas páratartalmú helyiségek falainak és mennyezetének lefedésére használják;
 5. Ezen kívül a nedvességálló karton is tűzálló;
 6. A gipszkarton méretei az Ön igényeitől függhetnek. Hosszú és szélességű lapok rendelhetők, míg a vastagság állandó marad. A minimális szám 7 mm, a maximális értéke pedig 24;
 7. A 12 mm-es vastagságú Knauf nedvességálló gipszkarton fűtetlen helyiségben helyezhető el: a fürdőszoba, a konyha, az országban vagy kívül.

Érdemes megjegyezni, hogy a tűzálló és hidrofób anyag igen rugalmas. Használható bármilyen helyiség befejezéséhez, görbe elemek, rések, stb. Létrehozásához. Lehetőség szerint hajlítható, ugyanakkor nem szűnik meg.

Fotó - típusú gipszkarton

Önnek meg kell különböztetnie a gipszkarton anyagok típusát is. A legegyszerűbb módja annak, hogy őket osztályozzuk, a klasszikus jelölés:

 1. Tűzálló anyag - piros vagy szürke;
 2. Nedvességálló - rózsaszín vagy zöld;
 3. Normál - szürke vagy fehér.

Bizonyos esetekben a színek a gyártótól függően eltérőek lehetnek. Az anyag betűjelzését is használta: gipszkarton (gipszkarton), GKLV (nedvességálló), GKLO (tűzálló).

Videó: Hogyan válasszuk ki a gipszkarton

2 telepítési mód

A nedvességálló gipszkarton használata jóval szélesebb a szokásosnál: levágható, ragasztva, az utcai külső felületekre szerelhető. A szokásos anyagtól eltérően még a mosáshoz is ad.

Fotó - a gipszkarton szerelése a mennyezetre

A nedvességálló gipszkarton beépítése több lépcsőben történik:

 1. Felület előkészítés;
 2. Szerelőkeret vagy ragasztó alkalmazása;
 3. Befejező munkák.

A fektető anyagot a kereten vagy keret nélküli módszerrel lehet készíteni. Meg fogjuk nézni, hogyan kell mindkettőt tenni.

Lépésenkénti telepítési útmutató nedvességálló gipszkarton nélkül:

 1. Először fel kell készítenünk azt a felületet, amelyen a karton kerül telepítésre. Szükséges teljesen tisztítani a régi bevonat: tapéta, zúzott vakolat vagy lemezek. Ezután a falra, a padlóra vagy a mennyezetre egy primer réteget alkalmaznak. Ez egy szükséges lépés a penész és a penész megóvásához. Ezenkívül az alapozó keverékek növelik a ragasztó és a fal tapadását;
 2. A felület állapotától függően a ragasztó kétféleképpen alkalmazható: perem és folt. Ha a fal lapos, nincs látható hibája, ragaszthatja a peremet. Ehhez a kartonlap oldalán ragasztót, valamint két keskeny sávot kell elhelyezni a lemez széleinél azonos távolságra. Miután az anyagot a falra helyezték és egy szinttel egyenlítették. Ha a felület egyenetlen, nagy mélyedésekkel, akkor meg kell dolgozni a pofonokkal. Így a ragasztót egyenletesen felviszik az egész felületre. Néha a mesterek is megkenik a kompozíciót és a falakat - hogy megakadályozzák az üregek megjelenését a karton alatt;

Fotó - szerelhető karton ragasztóval

 • Szükség van a kartonra ragasztani a helyiségben huzat nélkül, hogy a ragasztó nem szárazon nedves;
 • A készítmény szobahőmérsékleten és normál nedvességtartományban 24 órán keresztül megőrül;
 • Miután a munka megkezdődött. Az elülső oldalt alapozóréteg borítja, egy másik napot várnak a teljes impregnálásra, majd univerzális alapozóval és festékekkel borítják. Szintén a tetején karton lehet ragasztott tapéta, a telepítést a lemezek csak akkor engedélyezett, a nedvességálló gipszkarton, amely fel van szerelve a keretre.
 • Meg kell jegyezni, hogy a nedvességálló gipszkarton méretét az igényeknek megfelelően választják ki. A ragasztáskor fontos, hogy a szegmensek számát minimálisra csökkentsük, ellenkező esetben a tartó nem lesz elég erős, de nem ajánlott a 2,5 métert meghaladó méretű karton rögzítése.

  Fotó - keret nélküli telepítés

  Útmutató a gipszkarton beépítéséhez a kereten:

  1. El kell dönteni, hogy melyik oldalon kell nedvességálló gipszkarton kijavítani. Felhívjuk figyelmét, hogy a gipszkarton mindkét oldalán nem ugyanaz: az egyik gipszből készül, a másik pedig kartonpapírból készült. Az első sűrűbb és szilárdabb, a keretre van szerelve, és a második - első, kartonpapírt - gittal kell kezelni, ezért láthatóvá válik;
  2. Attól függően, hogy hol helyezkedik el a nedvességálló Knauf gipszkarton: a mennyezeten, a falakon vagy a padlón, meg kell találnia a felület legalacsonyabb sarkát, és meg kell jelölnie a vonalat. Ezeknek a szegmenseknek megfelelően egy vezetőprofil kerül telepítésre;
  3. Egy szinttel és egy tiplik használatával telepítse a gipszkarton falra vagy mennyezetre. Jelölje meg a felületet, hogy kiemelje a rackek vagy a fő profilok emelkedését. Ez a paraméter közvetlenül az anyag telepítési helyétől függ;

  Fotókeret az ipsokartona számára

 • A keret megszilárdulása és merevítése érdekében szükség van a felfüggesztések telepítésére is. A felfüggesztések közötti átlagos távolság 50 mm;

  Fotó - felfüggesztések profilokhoz

 • A telepítés után kezdődik a gipszkarton profil. Ha göndör elemeket tervez, akkor használjon kis formátumú gipszkarton. Ezeket bizonyos értékekre vágja, majd az elkészített keretre állítja. Az ilyen munkákhoz a szokványos fal- vagy mennyezetburkoló lapot vizes oldatokkal kell kezelni, de nedvességállóak hajlanak nélkülük;
 • Hogyan készítsünk egy ívet a nedvességálló gipszkartonból. Szükséges olyan keretet készíteni, amely kielégíti az összes igényt. Ezután felfüggesztéssel megerősödik, és rá van szerelve kartonpapír. Meghajlíthatja az anyagot, vághatja le, és kivághatja a különböző alakokat. Miután vakolást használt vakolat, tapéta, festék vagy csempe.
 • Árak áttekintése

  A nedvességálló gipszkarton Volma, Gyproc (Giprok), Rigips (gyártó Lengyelország) költsége attól függ, hogy milyen méretűre van szüksége és gyártója. Ezenkívül a különböző városokban eltérő lehet az anyag ára. A vásárlás során figyelmet kell fordítani a lapok állapotára és színére, valamint a minőség tanúsítására. Az anyagon nem lehet repedés és repedés.

  Vegye figyelembe, hogy mennyi nedvességálló gipszkarton és milyen városokban lehet megvásárolni. A költség a gipszkarton "BELGIPS", 2500 * 1200 * 9,5 mm:

  Használja a fürdőszobában nedvességálló gipszkarton

  Gyakorlatilag minden építőanyagnak sokféle fajtája van, amelyek bizonyos jellemzőkben egymástól különbözőek. A boltívek, mennyezetek, falak és más felületek díszítésére gyakran használják a nedvességálló gipszkarton.

  Anyagjellemzők

  A gipszkarton egy több rétegből álló építőanyag: az aktuális gipsz a középen és két kartonlap. A megerősített anyag nagyobb szilárdságú, amelyet fémszállal, üvegszálzal és más eszközökkel megerősítenek.

  A vízálló gipszkarton megkülönböztető jellemzője, hogy az instabil mikroklímájú helyiségekben használatos. A nem nedvességálló anyagok, mint a szivacs, nedvességet szívnak fel és fokozatosan elpusztítják.

  Mielőtt egy adott anyagot előnyben részesítene, részletesen meg kell vizsgálnia annak teljesítményjellemzőit. A nedvességálló gipszkarton tulajdonságai:

  • Általánosságban a termék színe világoszöld - ez a tulajdonság segít megkülönböztetni a nedvességálló anyagot a szokásos GCR-től. Egyes vállalatok rózsaszín lapokat is gyártanak.
  • A gipszréteget olyan speciális anyagokkal impregnálták, amelyek az anyag nedvességállóságát biztosítják.
  • A gipszet olyan anyagokkal kezelik, amelyek megvédik az anyagot a penész és a gomba hatásaitól, így akár pincék rendezésére is felhasználható.
  • A GCR méretei rendkívül sokfélék. Bármely méretű, állandó vastagságú papírt is felvehet, amelynek sebessége 7-24 mm között változhat.
  • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága meghaladja a 12 mm-t a fűtetlen helyiségek fedésére: pl. Konyha, ház, fürdőszoba.

  Gipszkarton: előnyei és hátrányai

  Nagyon jó megoldás lenne a gipszkarton használata a csempe alatt a fürdőszobában. Végül is ez az anyag univerzális és könnyen telepíthető. Természetesen a nedves helyiségek, például a fürdőszoba javításánál csak nedvességálló anyagot kell használni.

  Végül is csak az ilyen termékek nem károsodnak a folyadék és a magas páratartalom miatt. Gipszkarton vásárlása a fürdőszobában könnyen megkülönböztethető a különféle más anyagoktól: a termék lapjai zölden festettek és kék jelzéssel rendelkeznek a "GKLV" rövidítéssel és a méretek feltüntetésével. A gipsz igényét a durva kikészítés területén számos egyéb előny is meghatározza:

  • Széles körű és sokoldalú. Ez az anyag használható különféle válaszfalak építéséhez, felfüggesztett mennyezetek és falburkolat elrendezéséhez minden magas páratartalmú helyiségben.
  • Kiváló víztaszító képesség.
  • Zajcsillapító tulajdonságok, aminek köszönhetően hangszigetelésként is használható.
  • Tűzállóság
  • Ártalmatlanságát.
  • Egyszerű telepítés és feldolgozás.
  • Ésszerű árak.
  • Jó rugalmasság, ami miatt a lapot hajlított felületre lehet felszerelni.
  • Kiváló alap mindenféle kikészítéshez: pl. Csempe, dekoratív vakolat, tapéta.

  Természetesen a nedvességálló gipszkarton, mint bármely más anyag, hátrányai vannak, ezért nem szabad idealizálni. Például a víz hosszú ideig tartó expozíciója miatt a lap képes elnyelni, duzzadni és deformálódni. Ezenkívül figyelembe kell vennie azt is, hogy a gipszkarton nem ellenáll a nagy ütésnek és a nehéz tehernek. Vagyis nem ajánlott olyan nagytestű elemeket kijavítani egy gipszkartonra, mint kazán és szekrények.

  Fontos továbbá, hogy ragaszkodjon a nedvességálló mennyezeti gipszkarton szereléséhez szükséges technológiához annak érdekében, hogy minden jellemzőjét megőrizze. Legjobb a gipszkarton fürdőszoba mennyezetbe helyezése szakembereknek. De a csempe a fürdőszobában a GCR-en nem nehéz, és talán mindegyik hatalma.

  Nedvességálló gipszkarton beépítése

  A nedvességálló gipszkarton terjedelme nagyon kiterjedt: ragasztással, vágással és külső felületekhez, padlókhoz, mennyezetekhez, falakhoz és ívelt nyílásokhoz rögzíthető. A szokásos gipsztől eltérően a nedvességálló termék még mosható is.

  A nedvességálló gipszkarton közvetlen beszerelését fokozatosan végezzük:

  • a kész felület előkészítése;
  • keretbeépítés vagy felületi kenés ragasztóval;
  • megfelelő befejezése.

  Az anyag elhelyezése a kereten vagy a kereten keresztül történhet. Mindegyik opciót külön kell figyelembe venni.

  A nedvességálló gipszkarton keret nélküli felszerelése

  Keret nélküli módszer a gipszkarton telepítésére lépésről lépésre:

  • Az első lépés az a felület felkészítése, amelyen a lapot fel lehet szerelni. Először meg kell szüntetni a régi felületet a felületről: a festék, a vakolat vagy a tapéta maradványai. Ezután a felületet egy primerrel kell kezelni. Ez a primer keverék segít megvédeni az anyagot a gomba és a penész, valamint jelentősen növeli a tapadást a kezelt felület és a ragasztó. Ez a szakasz különösen fontos a mennyezet feldolgozása során.
  • Figyelembe véve a felület állapotát, a ragasztókeverék különböző módon alkalmazható: foltok és a kerület körül. Ha lapos falra mutat, hibák nélkül ragasztóval lehet a kerítés körül alkalmazni. Ehhez a ragasztót a gipszkarton oldalára és a lap közepére kell ragasztani. Ezután csatlakoztassa a terméket egy falhoz vagy mennyezethez, és szinttel egy szinttel. Ha a kezelendő felület bármilyen szabálytalansággal és érdességgel jár, akkor a ragasztót leginkább tapaszokkal lehet alkalmazni. Tehát egyenletesen lefedi az egész felületet. Egyes esetekben az építők nem csak a gipszkarton, hanem a ragasztós falat is zsírozzák. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk az üregek kialakulását a felület és az anyag között.
  • Mielőtt elkezdené a ragasztást, ellenőrizze, hogy vannak-e rajzok a helyiségben. Ne feledje, hogy a rajzok hozzájárulnak a ragasztó korai érleléséhez. Normális körülmények között a készítmény napközben lefagy.
  • Ezután le kell fednie a lapot egy másik alapozóréteggel. A talaj keverék körülbelül 24 órán keresztül megszárad. Ezt követően a felületet univerzális alapozóval lehet bevonni.
  • Végül meg lehet kezdeni a díszítést. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy a csempe behelyezése csak a gipszkartonon lehetséges, ami beépített keret.

  Nedvességálló gipszkarton beépítése a keretre

  Természetesen a keret telepítési technológiája jelentősen eltér a keret nélküli módszertől.

  • Először meg kell határoznia, hogy melyik oldalon kell rögzíteni az anyagot. Ne feledje, hogy a nedvességálló gipszkarton mindkét oldala különböző: az egyik gipszből készül, a másik pedig kartonpapírból készült. A gipsz oldalának nagyobb keménysége és sűrűsége van - a keretre kell szerelni. A kartondoboz pedig az első, és további bélésnek kell alávetni, így kívül marad. A kartonoldalon maga a csempe készül.
  • Figyelembe véve, hogy hol telepíthető a gipszkarton: a padlón, a falakon vagy a mennyezeten meg kell találni a legalacsonyabb sarkokat és meg kell jelölni őket kötőjellel. Csak ezeken a vonalakon fogják fel a vezető profil.
  • A szintet és a dűbeleket használva rögzítse a gipszkartonra a mennyezetet, a padlót vagy a falakat. Rajzolj egy síkot, kiemelve a fő profilok és állványok szintjét. Ez a jellemző teljesen függ az anyag beépítési helyétől.
  • Annak érdekében, hogy a keret merevebb és tartósabb legyen, speciális felfüggesztéssel kell kiegészíteni. A szuszpenziók közötti távolságnak 40-50 mm között kell lennie.
  • Csak ezt követően elkezdheti a gipszkarton közvetlen szerelését a kereten. Ha gömbölyű részeket tervez a belső térben, használjon kis méretű gipszkarton. Az anyag lapjai vághatók mintákra és rögzített profilokra rögzíthetők. Szerencsére a vízálló gipszkartonnak elég rugalmassága van, amely lehetővé teszi, hogy hajlítsa és illeszkedjen a kívánt nyílások alá.

  Ahogy láthatja, nincs szükség különleges képességekre a gipsz használatakor - elég könnyű és gyors.

  További védelem

  Lehetséges azonban, hogy a nedvességálló gipszkartonra durva kivitelezésre támaszkodjunk, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy semmi sem fog történni az anyaggal? Tény, hogy feltétlenül minden anyag gyenge, sebezhető foltok, és gipszkarton sem kivétel! Most a vakolat vágott és védtelen végeiről, valamint a meglévő falak melletti hátsó oldalról beszélünk. Ezek a területek további védelmet igényelnek, hosszabb ideig tartó nedvesség hatására.

  Meg lehet-e védeni a nedvességálló gipszet a vízből? A válasz egyszerű - nem könnyű, de szükséges is! Ne felejtsd el, hogy bármilyen anyag, amely még a vízre is instabil, könnyen alkalmazható további eszközök segítségével. Hogyan kell ezt csinálni?

  A fürdőszobában lévő gipszkarton minden falát a leginkább érintik az alatta lévő víz. Ezért szakemberek rögzítik a padló és a termék közötti enyhe rést. Tehát a víz, amely valamilyen oknál fogva a padlón van, a gipsz mögött folyik, anélkül, hogy károsítaná.

  A további védelem érdekében ugyanazokat a réseket fel lehet tölteni csemperagasztóval, amelyet víztaszító anyagnak tekintünk. Így képes lesz megvédeni a gipszkarton alsó végét a fürdőszobában.

  A termék felső és hátsó oldalának védelme segít a szűk polietilén kialakításában. Azonban valószínűleg nem lesz képes ilyen védelem telepítésére, ha a keret nélküli módszerrel úgy dönt, hogy a gipszkartonot telepíti. Ez a módszer védi gipszkarton híressé az egyszerűség és a költségvetés. Mielőtt az anyagot a profilokra rögzítené, varrnia kell a polietilént. Olyan módon kell felszerelni, hogy a termék szélei fedje le a gipszkarton nyitott végét. Így megvédheti mind a lap hátulját, mind a széleit.

  Tehát, ahogy láthatja, a gipszkarton további védelme a fürdőszobában nem kell sok időt, energiát és pénzt költeni. És olyan jól rendezett, a mennyezet, a padló és a falak sok éve örömet okoznak Önnek!

  A nedvességálló gipszkarton jellemzői és jellemzői

  A gipszkarton ma tekinthető a legkeresettebb építőanyagnak, amelyet széles körben használnak a befejező munkákban. Az anyag ilyen nagy népszerűségnek örvendett, mivel különböző tulajdonságok miatt sokféle szobát telepítettek, és csak az anyag jellemzőire koncentráltak.

  Ma beszélünk a nedvességálló formája gipszkarton lapok, amelyek széles körben használják helyreállítása helyiségek időszakos ingadozása a páratartalom: fürdő, WC, konyha, stb
  A nedvességálló gipszkarton a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • megkönnyíti a falak összehangolását;
  • kiegészítő válaszfalak, rések vagy boltívek kialakítására, valamint különböző díszítő elemek előállítására;
  • különböző anyagokkal, beleértve a nehéz kerámia burkolatokat;
  • egyszerű telepítés

  A gipsz-alapú vízálló lap technikai paraméterei nemcsak hogy lehetővé teszik a tervezés frissítését a helyiségben, hanem megakadályozzák a penész, gomba kialakulását és az anyagi deformáció megjelenését a vízgőz állandó hatása alatt.
  A nedvességálló gipszkarton értékesítésének építőipari piacának vitathatatlan vezetője ma a német Knauf cég. Ezt a tényt számos pozitív értékelés is megerősítette a hálás vevőkről.

  Lemezszerkezet

  A szerkezetét tekintve a Knauf nedvességálló gipszkarton jelentősen különbözik a hagyományos vagy szokásos gipszkarton lapoktól. De vannak bizonyos hasonlóságok:

  • falak és mennyezetek kiegyenlítésére;
  • a válaszfalak építésére;
  • a telepítés ugyanúgy történik, mint a rendszeres gipszkarton;
  • lehetővé teszi a hangszigetelés bizonyos mértékű kialakítását;
  • felületét különféle anyagokkal lehet készíteni.

  A Knauf-tól származó nedvességálló gipszkarton eltér a szokásos gipszkarton lapoktól.
  A fő tulajdonságokat, valamint az anyag hidro-rezisztens tulajdonságait a struktúra adja, amely egy mag- és kartonrétegből áll.

  Nedvességálló gipszkarton - szerkezet

  Tekintse meg részletesebben a szerkezetét. Külsőleg a gipszkarton vízállósága szabványos négyszögletes anyag. Ez a következőkből áll:

  • a speciálisan feldolgozott karton mindkét oldalán két rétegből;
  • a gipsz tésztát alkotó réteg. Erősítő adalékanyagokat állít elő.

  A lap végén lévő összes réteget az elülső réteg karton élével hajtogatjuk.
  A legfontosabb a nedvességálló gipszkarton kialakításában. A maghoz való tapadása speciális ragasztóanyag-adalékok alkalmazásával érhető el. Ezenkívül a gyártáshoz használt különleges kartonpapírt gombaellenes és hidrofób adalékokkal kezelik. A magba szennyeződnek.
  Ugyanakkor a karton maga is szerepet játszik az erősítő keretben, valamint kiváló alapot nyújt a különböző felületkezelő anyagok felületén történő alkalmazásához.

  Ezenkívül a Knauf nedvességálló anyagai eltérnek a hagyományos gipszkarton és a színektől. Zöldek. Az ilyen árnyalatanyag a speciális feldolgozásnak köszönhető.
  Kis tömegének köszönhetően nagyon kényelmes és egyszerű az ilyen anyag ragasztása. Súlya miatt a vízállóságú gipszkarton a szokásosnál nehezebb, csak 2-3 kg. A gipszkarton szerelése nem sok időt vesz igénybe. Itt a legfontosabb dolog helyesen meghatározni, hogy melyik oldala rögzíthető. A technológia ismeretében a telepítés elég gyors lesz.

  A gipszkarton lapok tulajdonságai

  A Knauf gipszkarton műszaki paraméterei, valamint higiéniai és fizikai tulajdonságai lehetővé teszik az anyag biztonságos használatát lakóövezetben. Ennek legbiztosabb bizonyítéka a számos pozitív értékelés.
  Ez a Knauf által gyártott anyag környezetbarát. 93% gipszből, 6% kartonpapírból, 1% marad a kötőanyagon (keményítő), a felület aktív szerves anyagából és nedvességből. Az egyetlen anyag, amely a gipszkarton szerkezetében magas hőmérsékletnek van kitéve, a karton.

  Gipszkarton vágott lap

  A Knauf nedvességálló gipszkarton nem tűzveszélyes, hanem csak elszenesedett. Az ilyen tulajdonságok azért váltak lehetővé, mert a mag és a karton között nincs levegő.
  Az anyag előnyei nem érnek véget. A vízállóságú Knauf gipszkarton rugalmas és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A hangszigetelési tulajdonságok javítása érdekében azonban speciális anyagokat kell használni. A keretszerkezet telepítésekor rögzíteni kell őket.

  alkalmazási körét

  Az ilyen típusú gipszkarton használata csak fűtetlen nedves helyiségben történik. Ezen anyag felhasználása is lehetséges időszakosan száraz és nedves mikroklíma esetén. Általában az otthonokban nedvességálló típusú gipszkarton használható a fürdők, a WC-k és a konyhában végzett munka befejezéséhez. Az ilyen gipszkarton anyagok a nedvességet 90% -ig képesek ellenállni.

  Nedvességálló gipszkarton padlóburkolat

  Figyelj! Habár lehetséges, hogy ezt az anyagot egy másik helyiségben használják, a legfontosabb, hogy jellemzői egybeesnek a gyártó cég Knauf követelményeivel.
  A hidraulikus gipszkarton tulajdonságai és paraméterei lehetővé teszik, hogy a következő struktúrák létrehozására használják:

  • falburkolat;
  • belső válaszfalak építése;
  • álmennyezetek elrendezése;
  • tűzálló szerkezetekkel szemben.

  Tekintettel arra, hogy a lapok mérete eltérő lehet, még a kis helyiségekben, például a WC-ben és a fürdőben is könnyedén telepíthetők.

  Telepítési munka

  Amint azt már említettük, a hidro-rezisztens Knauf gipszkarton gyártását ugyanúgy végezzük el, mint egy szabványlapot. Ehhez szükség van:

  • alkalmazza a jelölést egy korábban kiválasztott struktúra létrehozásához;
  • hozzon létre egy keretszerkezetet. Ehhez az alábbi típusú profilokat használhatja: CD, CW, UD, UW. Csatlakoztassa őket öncsavarral ellátott csavarokhoz;
  • Ezután a Knauf cég gipszkarton lapokat telepít fémprofilokra. Itt a legfontosabb kérdés, hogy melyik oldalt kell rögzíteni. A lap belsejében van rögzítve, úgyhogy a felületi oldal "kifelé néz";

  A keretlapokra támaszkodva

  Figyelj! A gipszkarton lapok rögzítését csavarokkal kell elvégezni. Ha szükséges a szerkezet hangszigetelési képességének növelése, akkor a csavarok helyett speciális zajelnyelő tartókat használnak.

  • a keret összeszerelése és gipszkarton burkolása után a csavarok csavarjait és csavarjait gittekkel kell lefedni. A Knauf (Fugenfüller) által gyártott egyik legjobb kendert.

  Mivel az anyag használata nagy nedvességtartalmú helyiségekbe történő beépítését vonja maga után, nagyobb tartósságot kell biztosítani. Ehhez a Knauf gipszkarton lapjait speciális víztaszító alapozóval kell bevonni (legjobb a bevonatok befejezéséhez használt CT 17 alapozó) vagy nedvességálló festék. Jobb, ha ugyanazon gyártótól származó anyagokat használ. Ez segít egy tartósabb és minőségi védőréteg létrehozásában.
  A polivinil-klorid vagy kerámia burkolólapok használata nagyon hatékony lesz a védelem szempontjából. Mérete nagyon változatos lehet. Kívánatos, hogy a csempe teljes legyen, de ha szükséges, mindig vágható és megadható a kívánt méret.

  Paraméterek és lapméretek

  Mivel a lemez vastagsága eltérhet (8 mm-től 12,5 mm-ig), ezek telepítése mindig kényelmes lesz. A Knauf által gyártott lap szabványos vastagsága 12,5 mm. A Knauf által gyártott lapok tipikus mérete 9,5 és 12,5 mm. A szabványlap mérete a 2500 mm x 4800 mm hosszúságtól függően változik. A lap szélessége kb. 1,2-1,3 m.
  A telepítés során szabványlapból vághat darabokat, amelyek mérete jelentősen eltérhet a szabványtól (1200 mm x 2500 mm). A lapok testreszabása a kívánt mérethez tökéletes tervezést hozhat létre.

  Figyelj! A Knauf által gyártott vízálló gipszkarton lapok mérete az ügyfél kívánságaitól függően változhat. Ez lehetővé teszi a telepítés jobb és hatékonyabbá tételét.
  Az ilyen lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkező, nedvességálló gipszlapok méltó alkalmazást találnak otthonában. Köszönet illeti, hogy az ilyen szobák, mint a fürdõ és a WC, új kinézetet fognak elérni. Egy ilyen gipszkartonhoz hozzon létre egy egyedi designt, amely szintén nagyon tartós lesz!

  Vízálló gipszkarton: a modern design a fürdőszobában - könnyű!

  Nem minden szakértő javasolja, hogy pl. A gipszkarton lapokat használják a fürdőszobában a magas páratartalom miatt, de ez a vélemény rossz. Nedvességálló gipszkarton használható a fürdőszobában, mert számos előnnyel rendelkezik, és a nedvesség nem érinti. A telepítés gyors és egyszerű, a gipszkarton további kerámia burkolatokkal történő festéshez vagy béléshez is alkalmas.

  jellemzői

  A nedvességálló gipszkarton (KGLV rövidítés) olyan épületanyag, amelyet a fürdőszobában különféle célokra használnak: a falak vagy a mennyezet kiegyenlítése, további helyiségek, boltívek vagy falak kialakítása a szobákban.

  A KGLV lapokat speciális anyaggal impregnálják, amely védi az anyagot a nedvességtől és a víztől. A nedvességálló gipszkarton nagyon népszerű a vásárlók körében, mert kis súlya van, könnyen kezelhető, és az anyag környezetbarát anyag. A gipszkarton szabványos méretű lapokban kerül forgalomba, így az építési vagy javítási munkák elvégzése előtt kiszámíthatja az anyag mennyiségét.

  A minőség fokától függően a KGLV két fajtája van:

  • A legmagasabb csoport az "A" címke alatt.
  • A legalacsonyabb csoport "B" jelű.

  A világon számos cég foglalkozik gipszkarton gyártásával, de a legnépszerűbb számos gyártó, például LafargeGroup (Franciaország), Gyproc (Finnország) és Knauf (Németország). A fenti vállalatok árazási politikája kissé meghaladja az anyag normál árát, de a minőség minden vásárlónak kedveskedni fog.

  Tipikusan a nedvességálló gipszkarton lapjai kék vagy zöld színűek, de ez a szín nem kötelező. Minden KGLV gyártó saját címkét használhat.

  A főbb típusú gipszkarton, amelyeket használt javítási, építési és befejező munkálatok:

  • fali díszléc. A szakértők nem javasolják, hogy száraz helyiségekben magas levegő hőmérsékleten használják, mivel az anyag elveszíti erejét és törékennyé válik;
  • mennyezeti KGL lehetővé teszi többszintű mennyezet létrehozását, amely tökéletesen kiemeli a belső teret. A felfüggesztett mennyezetek elrejthetik az összes szabálytalanságot, és pénzt takarítanak meg a mennyezet kiegyenlítésére. Függesztett mennyezet alatt a kábelezés tökéletesen álcázott, és kényelmes felszerelni a különböző világítási rendszereket;
  • A tűzálló gipszkarton univerzális anyagokra utal. Gyakran használják mennyezetek vagy falak faházak fürdőszobájában, ahol fokozott tűzveszély áll fenn. A kis területek nagy nedvességtartalmú jobb használni nedvességálló gipszkarton, mert egy tűzálló típusú magába szívja a nedvességet, és kezd sag idővel;
  • A nedvességálló KGL tökéletes a magas páratartalmú helyiségekben való használatra. A kerámia burkolólapok vagy más felületek könnyű felhordása a nedvességállóságú felületen;
  • Az ívelt gipszkarton ívek létrehozására szolgál, mivel nagy szilárdsággal és rugalmassággal jellemezhető. Nagyméretű ívek és falak létrehozásához ez a fajta anyag a legjobb megoldás.

  A falak vagy álmennyezetek szintjének felállításához használhatja a vakolatot, a gittet vagy a gipszlemezt. A gipsz és gitt díszítő falak sok időt igényelnek, készségeket és szigorú technológiai alkalmazkodást igényelnek, miután a munka során sok építési hulladék marad. A gipszkarton segítségével könnyen és gyorsan összehangolhatja a falakat vagy a mennyezetet. A GLA felhelyezése után azonnal megkezdheti a befejező munkát, és nem kell sok erőfeszítést megteszni az építési törmelék elvételére.

  nyalánkság

  A nedvességálló gipszkarton előnyei:

  • gyakorlatiasság,
  • tartósság;
  • nem hajlamos tűzre, ha például a kábelezés világít;
  • környezetbarát anyag, mivel papírból, gipszből és speciális anyagból van impregnált a nedvesség és a víz ellen;
  • jól áterzi a levegőt, ami gátolja a gomba képződését a befejező anyagok alatt;
  • időt takarítva meg a befejező munkában;
  • a gipszkarton lapok képesek bármilyen tervezési döntést megtestesíteni;
  • jó alapja a kerámia lapok festéséhez vagy felhasználásához;
  • az anyag kiváló rugalmassága lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriai alakot adjon;
  • alacsony anyagi ár;
  • a gipszkarton beépítése gyors és egyszerű.

  ellenérvek

  A hátrányok a következők:

  • a befejező anyag eltávolítása után nem használható újra;
  • az anyag nem ellenáll a nehéz ütéseknek;
  • ne ragasszanak nehéz tárgyakat a gipszkarton falán;
  • a hangszigetelés nagyon alacsony, ezért további zajszigetelésre kell gondolni.

  A készülék mennyezetének jellemzői

  A gipszkarton telepítése meglehetősen egyszerű, még a tapasztalat nélküli kezdők saját telepítési munkájukat is elvégezhetik. A gipszkarton lapok fémkeretének létrehozásakor kövesse a konkrét lépéseket. Először meg kell mérni a szobát, meg kell rajzolnia az összes tervet, és meg kell vásárolnia az összes fogyóeszközt, és fel kell készülnie az eszközökre. Fém keret létrehozásához fúrócsavarhúzóval kell használni.

  A telepítéséhez gipszkarton lemezek igényelnek néhány eszközt, nevezetesen:

  • szinten;
  • biztonsági üvegek;
  • fűrészlap, a pengék vastagsága 1,8 cm;
  • oldalvágók;
  • Elektromos olló vagy olló fémmunkához;
  • kalapács;
  • egy kés;
  • fogó;
  • mérőszalag, ceruza és döbbenet.

  A mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok:

  • Nedvességálló gipszkarton lapok;
  • primer;
  • fém profilok;
  • csavarok és dugós körmök.

  Először meg kell várni egy ideig, mielőtt a nedvességálló gipszkartonra telepítené a szobahőmérsékletre való alkalmazkodást. Ez megakadályozza a lapok deformálódásának lehetőségét, amikor a hőmérséklet csökken.

  A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkerettel:

  • A mennyezetre profilprofilokat kell telepíteni, erre a célra a körkörös tüskéket a teljes kerület mentén használják. Annak ellenőrzésére, hogy a kötőelemek mennyire sík jellegűek vagy vízszintesek. Ezután szerelt rack profil, amely a vízszintes jumperhez van rögzítve. A keret telepítésének befejezése után.
  • Minden kommunikációt el kell végezni, és meg kell határoznunk, hogy mely helyeken vannak nyílások az elektromos vezetékek elhelyezése érdekében. A kommunikáció a legjobban rejtve van a hullámosságban, hogy megakadályozzon egy lehetséges tüzet vagy mechanikai sérülést.
  • A keretet nedvességálló gipszkarton lapokkal borítják. A gipszkarton rögzítéséhez használjon csavarokat. Amikor telepíti a lapokat szorosan illeszkednek egymáshoz, és akkor be kell zárnia az izületek az erősítő szalag és a folyamat vlagoottalkivayuschey gitt. Az összes sarkot ugyanazzal a technológiával dolgozzák fel. A tömítőanyag használata megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba magas páratartalmával szemben. A szerkezet megerősítéséhez használjon két réteg lapot, míg a második réteg gipszkarton a szokásos ragasztóhoz van kötve. Ha a mennyezet világításra van felszerelve, akkor csak olyan speciális vízálló lámpákat szabad használni, amelyek magas páratartalmú helyiségekben használhatók.

  Ha a csavarok nincsenek beágyazva a gipszkarton lapra, akkor nézze meg a következő videót.

  A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkeret használata nélkül:

  • A plafon előkészítése. Először is meg kell megszilárdítani a kátyúk és a repedések, majd feldolgozni és mennyezeti lap gipszkarton primer tartani a magas szintű fertőtlenítés. A lapok közötti összeköttetéseket le kell hagyni a masztix anyaggal, amely vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Különleges ragasztót alkalmaznak a mennyezetre és a lapokra görgővel vagy festékkefével. Csak nedvességálló ragasztót kell használni. Ezután a lapokat ragasztják a mennyezethez és szorosan benyomják a felületre.
  • További védelem érdekében minden varratot és varratot tömítőanyaggal kell kezelni.
  • Amikor a mennyezet teljesen gipszkartonzattal van lezárva, speciális nedvességálló keveréket, burkolatot vagy festést végezhet.