Legfontosabb > Bútor

Do-it-yourself acél fürdőkád felszerelés: részletes telepítési útmutató

Az acél fürdők, amelyek közbenső rést találnak az öntöttvas szerkezetek és akrilalkatrészei között, nagyon népszerűek a fogyasztók széles körében. Ezt könnyen magyarázza az a tény, hogy az acélszerkezetek sikeresen ötvözik a megjeleníthető megjelenést és a nagy teljesítményt.

Az ilyen termékek jelentős előnye az öntöttvas és akril modelleknél az alacsony súlyuk, aminek köszönhetően az acélfürdő behelyezése saját kezűleg elvégezhető. De az acél fürdők telepítésének technológiája saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket részletesebben megvizsgálunk.

A szükséges anyagok kiválasztása

Az acélfürdőbe történő bekötés és az összeköttetés nem végezhető szifon felszerelése nélkül. Kereskedelmi forgalomban kapható, félautomata, speciális alátétekkel ellátott modellek, amelyeken keresztül a víz kézzel "búvárkodás nélkül" kiüríthető: maga a parafa is felemelkedik, és a víz lecsapódik.

Néhány szifont fémdobozokkal egészítenek ki, amelyek egy csavarral vannak ellátva a túlfolyáshoz. Ők az esztétikai megjelenésről híresek a műanyag társaikhoz képest.

Azonban a vízzel való gyakori kölcsönhatáson alapuló, nem megfelelő termékek gyorsan rozsdásodhatnak. A korróziónak kitett anyagból készült kötőelemek, néhány év múlva, egymásba "összeragadhatnak", így szükség esetén szinte lehetetlen csavarni őket.

Az anyagokból az alábbiakat is fel kell készíteni:

 • szerelési hab;
 • elektromos szalag;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vízálló festék.

A túlfolyócső esetében: jobb hullámosított rugalmas tömlő használata. Ha összehasonlítjuk a hullámcső belső méretét egy merev cső lumenének átmérőjével, akkor ez a paraméter ugyanakkora külső átmérővel nagyobb lesz. Ez a látszólag kis változás csökkentheti a túlfolyás valószínűségét.

A munkához eszközök szükségesek:

 • a szabály;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • villa kulcs;
 • elektromos hegesztőgép.

Néhány előre telepítési szabály

A saját kezű acélfürdő telepítése csak a padló szerelésének befejezése után indítható. Ezen a ponton vízszigetelést kell végezni, a padlószintet ki kell emelni és a padlót lefektetni.

A régi házakban a padló a fürdőszobában az ajtó 1-2% -os lejtésével készült, az aktuális SNIP-ra hivatkozva, amely szerint a lejtő irányát úgy helyezték el, hogy a szennyvíz ne léphessen át a folyosókon csatornákba való átirányításkor.

A jelenlegi szabályozás csak a fürdő és a folyosó közötti küszöb jelenlétét igényli, amely nem lehet kevesebb 2 cm-nél, így egy ilyen akadály 3-4 négyzetméter alapterületű, akár 50 liter vizet is tartalmazhat.

Az acélkád felszerelése előtt ellenőriznie kell a csatornarendszer állapotát. A problémák megtalálása és kijavítása esetén a telepítés után figyelmezteti magát a problémára, amelyet csak a rendszer leszerelésével lehet rögzíteni.

Az építkezést úgy kell elhelyezni, hogy könnyen csatlakoztatható legyen az összes szükséges kommunikációhoz.

A nem szabványos ívelt alakú modelleknek megbízhatóbb rögzítésre van szükségük, amelynek szerepe a mellékelt támasztékokkal és az épített kerettel is elvégezhető.

További haszonszerzés

A fürdő falai a víz alatt és a benne elhelyezkedő testek deformálódhatnak. Ezért egy acélfürdő beszerelésekor egy további erősítőszerkezet gyártása biztosan nem lesz felesleges. A keret gyártására szolgáló anyag a következőket teheti:

 • fa rúdelemek 20x100 mm;
 • horganyzott UD vagy SD profil 20-40 mm-es szakaszban;
 • fém sarkok 25 mm.

A szerkezet méretének kiszámítása

A keret mérete és kialakítása attól függ, hogy hol helyezkedik el a kád. Különállóan állhat vagy falra helyezhető. Az acélkád falra szerelése előnyösebb, mivel ez az elhelyezés lehetővé teszi a terhelés egyenletesebb eloszlását.

A kupak közvetlenül a falhoz, a csomóponttól a függőleges felületig történő elhelyezéssel meg lehet tagadni a támasztóoszlopok felszerelését. Ebben az esetben a felső övet a falhoz kell rögzíteni.

A téglalap alakú fürdőkészülékeken végzett mérési munkák során vegye figyelembe, hogy a külső réteg a szerkezet kerete felőli elülső oldalával kerül felszerelésre.

Miután megmértük a szerkezet méreteit, add hozzá a kapott érték 10% -át. Ez nem befolyásolja jelentősen a költségeket, de lehetővé teszi, hogy további károk elkerülése érdekében az anyaghiányhoz kapcsolódó esetleges problémákat megakadályozza.

A fából készült rudakat vagy fém sarkokat vágófűrésszel vágják a keretelemekbe. A vágási szögnek 45 ° -nak kell lennie. Faacélokkal történő munka során, mielőtt egy acélkád behelyezése előtt kívánatos lenne a vázelemeket védő zománnyal lefedni. A fémkorrózió megelőzése elősegíti a speciális primer kompozíciók elemeinek kezelését.

A keret felszerelése és felszerelése

Az előkészített tárgyakat a padlóra helyezzük és előzetes felszerelést készítsünk. Az építmény fapadlója rögzítésre kerül a padlóra horgonyokkal vagy tüskékkel. Ha egy keretet profilt használnak, a fémelemeket hegesztéssel kapcsolják össze.

A függőleges oszlopok rögzítve vannak az alapkerethez. A fürdő rövid oldalán csak egy állvány van előirányozva, és pontosan a szegmens közepén helyezkedik el.

Az összekötő elemek segítségével összegyűjti a felső öv vázát. A tervezés teljesen megismétli az alsó támasz szerelvényét. A vágott profilokat a sarokoszlopokra helyezzük, és hegesztéssel vagy önmetsző csavarokkal rögzítjük.

Állítható fürdő lábak

Amikor a fürdőt a fém sarkain szerelt keretre telepíti, fontos, hogy kiküszöbölje a torzulást, biztosítva a szűk helyet az egész területen. Ehhez a keret rögzítésének szakaszában a lábakat be kell állítani. Röviden váltakozva csavarják meg és húzzák meg közepesen erővel, és csavarokkal rögzítik a padlóra.

A test pozíciójának igazításakor kövesse azt a szabályt, hogy jobban fel kell emelni a leeresztett szöget, mint leengedni. A szabályt a fürdő átlójára helyezzük. A vízszintes síkot meghatározza.

Egyes gyártók széles hordozóval felszerelt modelleket gyártanak. Kétoldalas szalaggal vannak az alapra rögzítve. De a gyakorlat szerint ez a mechanizmus nem olyan hatékony.

Miután beállította az építőelem lábát, csak a fürdőszoba és a fal közötti rések lezárására marad.

A keskeny hézagokat könnyű lezárni szilikon tömítőanyaggal, csemperagasztóval vagy habképzővel. A varratok lezárását követően a szakemberek azt javasolják, hogy a tartályt vízzel töltsék fel és hagyják ebben a helyzetben, amíg a tömítőanyag teljesen be nem áll.

Annak érdekében, hogy a kötés láthatóbb megjelenést kapjon, vékony műanyag sarokba vagy víztaszító festékkel van bevonva.

A gazdaság díszítése ízlés és lehetőségek kérdése. A kikészítéshez biztonságosan használhat nedvességálló lapokat gipszkartonból, műanyag panelekből vagy cserépből.

Szigetelés és szigetelés

Az acélkádok sok tulajdonosai panaszkodnak, hogy amikor tankot töltenek vízzel, erős zümmögés tapasztalható, ami sok aggodalmat kelt. Javítsa ki a helyzetet a ház hangszigetelésével.

Az extrudált polisztirol egy kisméretű sejtekből álló és egységes szerkezetű lemezlemez. Az alacsony hővezető képesség, a vízfelvétel hiánya és a nagy nyomószilárdság miatt híres. A polisztirolt gyakran fémezett vagy fóliázott réteggel vonják be.

A legegyszerűbb módja az öntapadó szőnyegek használatának. A szigetelõ anyagot a fürdõ méretére vágják, 2-3 cm térfogatnövelõt engednek be. Az anyag ragasztása elõtt a fémfelületet zsírtalanítják az alkohollal nedves szalvétával törölve. Ragasztáskor szükséges a buborékok képződésének elkerülése. Amikor megjelenik egy buborék, anélkül, hogy várakozna arra, hogy a ragasztó szárazon maradjon, puha anyagot kell átszúrnia egy tűvel vagy tűvel, teljesen felszabadítva a levegőt.

Egyes mesterek technikai dugaszokat használnak a zajszigetelésre. A választás legfontosabb előnye egy környezetbarát anyag, amely még akkor sem bocsát ki technikai párolgást, amikor a fürdő meleg vízzel van feltöltve. A bevonat az előző esethez hasonlóan a tálca hátulján van ragasztva. Miután a ragasztóanyag teljesen megszáradt, a fürdő felhasználható rendeltetésszerű használatára.

Ha beszélünk az acél szigetelő tulajdonságairól, a vékony fémfalak nem képesek erre. Ez a probléma könnyen megoldható a szigetelés megszervezésével.

A szigeteléshez bármilyen habarcsot kell használni. A munkát több szakaszban végzik:

 1. Előállítás. A fürdőt egy lapos felületre helyezzük, amelyet egy polietilén vágással borítunk, fejjel lefelé fordítva. A kialakítás úgy van rögzítve, hogy ne habozzon a hab alkalmazásakor. A csatornacsatlakozás területei a maszkolószalagot ragasztják.
 2. Bevonat tömítőanyag. A tál fémfelületére vékony tömítőanyag-hálózatot alkalmaznak. Ezek a manipulációk lehetővé teszik a rögzítő hab megbízhatóságának növelését.
 3. Hab alkalmazása. A habot lassan alkalmazzák, egyenletes réteget képeznek a felületen. Az anyag körkörös mozdulatokkal van ellátva, a fürdő szélétől kezdve a közép felé emelkedve. Az alkalmazás során apró szünetekkel jár, hogy az anyag kiszáradjon, és lábnyomot érjen el a felületen.

A fürdőt meg lehet fordítani a lábakon, és csak a hab teljesen kikeményedése után állítsa be. Az alkalmazott építési hab elegendő duktilitással rendelkezik, ami különösen fontos a szerkezet működése során.

Ez a folyamat szemmel láthatóan megjelenik a videóban:

A kommunikáció összefoglalása

Az acélfürdő összeszerelését a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően kell elvégezni. A fürdő telepítésekor be kell illeszteni a szifont, fel kell szerelni a túlfolyó tölcsért, csatlakoztatni kell a csapokat, és csatlakoztatni kell a csöveket a víz kifolyásához.

Ehhez csatlakoztassa a hullámcsövet és a kábelköteget. A főbb árnyalatok az összekapcsoláskor:

 • Gumi tömítések a szilikonnal való felszerelés előtt.
 • Tömítés szilva kívülről szerelve.
 • A túlfolyás és a tömlő közötti tömítésnek kúpja van a pántálás irányában.
 • A menetes csatlakozások jelenlétében füstszalagot kell használni.

A konténer vízzel való kitöltésével a legegyszerűbb a megfelelő csatlakozás meghatározása. Ha nincs szivárgás - a munkát helyesen végezzük. Ha a parafa szorosan lezárt, de a lefolyó és a cső közötti csatlakozások szivárognak, ez a tömítés helytelen beszerelését jelzi.

Annak biztosítása érdekében, hogy nincs szivárgás, felengedik a gépelt vizet, és ebben a pillanatban megnézik a pántok összekötését. Ha szivárgás következik be, óvatosan húzza meg az anyát.

A hiányosságok kijavítása után alaposan törölje le a kábelköteg minden csatlakozását száraz ruhával. Ellenőrző ellenőrzés elvégzéséhez szőnyegezze le a padlót a cső alá papírtálcával vagy WC-papírral. A leeresztő nyílást dugóval lezárják, és a fürdőt félig töltik forró vízzel. Ezt követően a dugót eltávolítják a lefolyóból, és a víz leeresztik. Ha ebben az időintervallumban a papír száraz marad, a telepítés helyes.

Fémszerkezetek beszerelésekor fontos, hogy ügyeljen a földelésre. A huzalozás hibája esetén nagy a valószínűsége annak, hogy életveszélyes feszültség jelenik meg a házon. Ebből a célból egy 2,5 m2-es keresztmetszetű rézhuzalt rögzítenek az egyik végén a fürdőbe, rögzítik egy csavarral, a másik pedig a fémszerkezethez. Ne dugja a házat a vízellátó csövekhez vagy a fűtési rendszerhez.

És fejezze be a tippeket a mesterektől - nézze meg a videót:

Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt saját kezével?

Az orosz lakásokban a fürdő népszerűbb egészségügyi berendezés. Talán ez annak a ténynek tulajdonítható, hogy a lakásmérők még mindig nem olyan gyakoriak, és az oroszok még nem szoktak a vizek megmentésére.

Másrészt a fürdő valóban kényelmesebb a mosáshoz, a dolgok mosásához és más háztartási igényekhez. A legnépszerűbbek az acélmodellek, amelyek elfogadható áron, kiváló minőségű és hosszú élettartamúak. Könnyű súlyuk miatt egyszerűen szállítható és telepíthető ezek a termékek. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell egy acélfürdőt telepíteni.

Az acél fürdők jellemzői

Az acél fürdők felváltották a szovjet minta túlságosan vastag, nehéz öntöttvas modelljeit. Az acél gömbölyű és könnyen megmunkált fém, melynek köszönhetően a gyártók képesek voltak változatosabbá tenni az egészségügyi termékek modelljét és méretét.

Az ilyen mosogatószeres edények előnyei:

 1. Könnyű. Az acélcső 4-5-szel könnyebb, mint egy öntöttvas, így könnyebben szállítható, padlóba helyezhető és felszerelhető.
 2. Bevonatállóság A tál felületére zománcot alkalmaznak, amikor magas hőmérsékletnek van kitéve, amelynek eredményeképpen sütik, megtapasztják a forgácsolási ellenállást és megnövelik a kopásállóságot.
 3. Megfizethető ár. A nagy teljesítmény és a hosszú élettartam miatt az acélművek ára lényegesen alacsonyabb, mint az akril és az öntöttvas.

Figyelj! A könnyű súly acélfürdő telepítésekor hátrányos helyzetnek számít, nem pedig előnynek. A lazán szerelt, kis tömegű tál pelyhesedik, csúszik és elcsúszik, és a higiéniai eljárások nem biztonságosak.

Felszerelési módszerek

A beépítés minősége nagy hatással van a használat kényelmére és az acél tartályok élettartamára a mosáshoz. Az a tény, hogy ez az anyag könnyen deformálódik, ha a terhelés nincs megfelelően elosztva. Acél betűkészlet vásárlásakor figyeljen a 3 mm vagy nagyobb vastagságú falakra. Az acélkád felszerelését a következő három módon végezzük:

 1. A lábakon. Leggyakrabban a mosáshoz használt acéltartályok speciális támasztékokra vannak felszerelve, amelyeket lábaknak neveznek. A tálca fenekéhez csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy öntapadó lemezekkel vannak összekötve. Az állítható tartók kényelmesen használhatók a vízszintesen vízszintes vízszintes kiegyenlítéshez egy egyenetlen padlón. A szerkezet megjelenésének javítása érdekében a lábakat egy képernyővel vagy dekoratív béléssel látják el.

Fontos! Az acél fürdők hátrányai a magas hővezetőképesség és az ilyen típusú termékek rezonáló képessége. Amikor a tálat működtetik, a lakástulajdonosok észrevesznek, hogy gyorsabban hűlnek és még nagyobb zajokat produkálnak, amikor vizet von fel, mint az öntöttvas. Ezek a hibák csökkenthetők, ha a beszerelés során hab vagy hőszigetelő anyagot használnak a fürdő alsó felületére.

Telepítési technológia

Az acélfürdő behelyezése a saját kezével történik, amikor a padló a helyiségben már kiegyenlített és csempézett, de a falburkolat kezdete előtt. Ez a munkamenet lehetővé teszi, hogy a tálat a falhoz minimális résszel mozgassa. Az önszereléshez a mesternek támogatnia kell a tálat, tömítést, habot, csavart, szintet. A telepítés a következő sorrendben történik:

 1. Az acélfürdő függőlegesen belépett a szobába, majd óvatosan leereszkedett az oldalra, majd felhúzta a fal alját. A falatól a tál aljára történő optimális távolság, a telepítés befejezéséhez szükséges, 60-70 cm.
 2. A lábak a tál aljához vannak rögzítve, legegyszerűbben univerzális modellek használata öntapadó lemezeken vagy fűzőlyukakon.

A professzionális kézművesek javasolják, hogy növeljék a szerkezet merevségét és megbízhatóságát az acélmodellek 3 falra történő szereléséhez. Ehhez fadarabok vagy fém sarok csavarokkal rögzítve vannak a falakhoz úgy, hogy a tál élei rájuk támaszkodjanak.

Acélfürdő beszerelése. Hibaelhárítás, szükséges eszközök és telepítési lépések

A fürdőszoba mindig is a közelben maradt, és szinte a ház főterében marad. Az egész nap hangulata a reggeli vízkezelés kényelméről és kényelméről szól, az este kellemes fürdője megnyugtatja és kellemes éjszakai pihenést tesz lehetővé. Ezért minden tulajdonos igyekszik maximális kényelmet teremteni a fürdőszobában. És nincs lehetőség tágas fürdőkád nélkül. Persze, néha meg kell csinálni a javításokat és frissíteni a vízvezetékeket. A legnehezebb eljárás a betűtípus helyettesítése, különösen akkor, ha először meg kell csinálni. Tehát az acélfürdő behelyezése: a küvetták megválasztásának árnyalata, és mi lesz szembe a telepítés során.

Acél fürdők: a tálak előnyei, hátrányai és a hátrányok kiküszöbölése

Az acél tálak praktikussága régóta ismert az ügyfelek számára. Emellett az árkok egy felbecsülhetetlen előnye - megfizethető költség. De mielőtt megtudná, hogyan kell egy acélfürdőt felszerelni, érdemes egy kicsit többet foglalkozni az árnyalatokkal. Az acél tálak előnyei sokkal nagyobbak, mint a hátrányok, különösen mivel könnyen eltávolíthatóak. A fő előnyök a következők:

 1. A kiváló minőségű acél fürdők nagyon tartós zománcozott bevonattal rendelkeznek. Ez annak köszönhető, hogy a gyártók szó szerint "befecskendezik" a zománcozott felületet. Ezt a technológiai kezelést követően a zománcozott réteg, mint maga az acél, különleges erőt biztosít.
 2. Az acél fürdők hosszú ideig nem veszítik el vonzó megjelenésüket, hófehérnek még hosszú évek múlva is.
 3. A műanyagból különböző alakú és módosított tálak készíthetők.
 4. Az alacsony tömeg könnyíti meg a szállítást és a telepítést. Egy fémfürdő felszerelése a saját kezével egy megfizethető eljárás egy kis türelemmel és szabadidővel rendelkező személy számára.
 5. Nagy méretű vonalzó. Az anyag lágysága miatt az acél fürdőket leggyakrabban atipikus méretben állítják elő.
A nem drága modellek nagy terhelés esetén deformálódhatnak.

 1. Túl olcsó fürdőmodellek hajlamosak a megnövekedett terheléssel elhajlani. Az acélfürdő behelyezése saját kezűleg nehéz lesz, mivel minden hajlítás zománc repedést okoz.

Tipp Ennek megakadályozása érdekében olyan modelleket kell vásárolni, ahol a falvastagság legalább 2,5-3 mm.

 1. A fém hővezetőképességének magas szintje nem igényel fűtést a falakon, amikor víz öntik, de ugyanakkor ugyanolyan könnyű hőforrást ad, ami azt jelenti, hogy meg kell oldanod az acélkád szigetelésének problémáját.

Tipp A felmelegedés hab felhasználásával történik, amely kívülről kifelé takarja a tálat.

 1. Zajküszöb a tálba öntéskor. A zümmögés csökkenthető, ha tudod, hogyan helyezz el helyesen egy acélfürdőt, és cserélje le hátoldallal.

Az acél küvetták minden előnye és hátránya egyértelmű, és a telepítés elindítható. Tehát, hogyan kell telepíteni egy fém fürdőt, és milyen eszközre van szükség a munkához?

Az acélkád felszereléséhez szükséges anyagok és eszközök

Ahhoz, hogy a saját kezű fémből készült fürdőszobát "kiválónak" lehessen telepíteni, olyan alkatrészek jelenlétére van szüksége, mint:

 • fúrófej fúró;
 • kulcs;
 • száraz cement és homok;
 • egészségügyi tömítőanyag;
 • szigetelőszalag;
 • habszerelvény;
 • zománc vagy festék vízálló;
 • építési szint;
 • hullámosított cső;
 • szifon fürdőhöz való kötés;
 • kisülés / túlcsordulás

A vasfürdõ kezével való behelyezése a csatornahálózat állapotának vizsgálatával kezdődik. Ha változtatásokra és kiegészítésekre van szükség, akkor szükség van a teljes szerkezet munkájának módosítására, ellenkező esetben az acélfürdő behelyezése sikertelen lesz, és mindent újra kell cserélnie.

Az acélkád sarokba, téglákba vagy dobozba való beszerelésének oly módon kell történnie, hogy könnyen csatlakoztatható a vízellátó rendszerhez és csatlakoztassa a csapokat. Ezenkívül a kommunikációnak szifont, túlcsordulást, hullámosított csövet kell csatlakoztatni a vízáramhoz, pólókhoz. Csak ezután szerelje össze a hevedert, zárja le az ízületeket tömítőanyaggal.

Tipp A fürdőköteg könnyen összeszerelhető, ha a termékhez mellékelt utasítások vezérlik.

A szifon kiválasztása egy másik pont, amelyet figyelembe kell venni a vasfürdő behelyezése előtt. Vannak olyan típusú kiegészítők, amelyekre figyelmet fordíthat:

 1. Félautomata - ez a kialakítás, a víz kiáramlását egy speciális alátét forgatásával végzi. A kád alján nincs szükség a parafa megtalálásához. A csukló egy fordulata, a parafa felemelkedik, és a leeresztés indokolatlan beavatkozás nélkül történik;
 2. A szokásos műanyag konstrukció minden típusú tálhoz alkalmas, és minimális erőfeszítést igényel a szerelés során. Ráadásul egy ilyen szifon sokkal olcsóbb, mint egy félautomata rendszer.

Fontos! Néhány szifon fémcsapokkal van felszerelve, amelyek a túlfolyáshoz egy csavarral vannak felszerelve. Az ilyen berendezés felszerelése egyszerű, ugyanúgy, mint a vasfürdő egészének telepítése, de ennek a kialakításnak a megválasztásakor figyeljen a gyártóra: a fémrészek, amelyek nem rendelkeznek korróziókezeléssel, túl gyorsan használhatatlanná válnak!

Acélfürdő telepítése

Az acél fürdőkád saját kezével történő felszerelése a következőképpen végezhető el:

 1. Tisztítsa meg a helyiséget, ahol a fürdő lesz: töltse / nyakkendőt, csempe vagy más padlóburkolatot.
 2. Adja meg a szükséges támogatást. Hogyan szereljünk fel vasfürdőt? A legjobb megoldás a 2,5 cm-es sarkokba történő beépítés. Ehhez a lyukakat a sarokba kell fúrni, a falon pedig jelöléseket kell tenni. Miután a sarkokat az öntapadó csavarok / tüskék segítségével a jelölőpontok közé helyezte, szem előtt tartva a fürdőmedence lábainak magasságát és a meredekséget, amelyre a telepítés során figyelni kell.

Tipp A falra szereléshez szükséges szerelési szögnek ugyanabban a síkban kell lennie!

 1. Az acélkádat a falhoz kell rögzíteni a tálcával. Helyezzen be egy küvettát, helyezze fel az előkészített helyre (jobb, ha az oldalán fekszik). Ebben az esetben az alját a falra kell fordítani, és a lyuk, amelyen keresztül a víz elhagyja, a szennyvízcsatorna oldalán található a padlón.
 2. A vasfürdő telepítése folytatja a lábak felhelyezését a felső oldalon. A csavarokat nem kell a határig húzni, jobb mérsékelt erőt használni, mint a makacs nyomás esetén, az anya megtörése veszélye áll fenn. Miután csavarja be a második pár lábat, először átfordítja a fürdőt a másik oldalon.

Tipp Az állítható lábak külön megvásárolhatók, vagy megtekinthetők a betűkészletek, amelyek már tartalmazzák a kívánt típusú hordozókat.

 1. A rögzítési szilárdság és a magasság beállítása a következő lépés. A fémfürdő beépítése a víz kiáramlásának enyhén hajlik.
 2. Most meg kell fordítanod a tálat, fel kell tenned a lábfejeket és zenenit a falhoz tapadó rést habbal, tömítőanyaggal vagy cserépragasztóval.
A magasságot speciális csúszó lába határozza meg

Tipp Zapenivanie szükséges annak biztosítása érdekében, hogy a nedvesség nem esik a résbe, a stabilitás a tál, ha a terhelés egy szélén meghaladja a megengedett normákat. Annak érdekében, hogy az illesztés esztétikailag tetszetős legyen, díszes műanyag sarkon, festett vagy csempézett.

 1. A hullámcső és a pántok összekötése a következő lépés. A szerelés a pántok irányába történik, majd az anyát meghúzzuk.
 2. Annak tudatában, hogy hogyan rögzítheti az acélfürdőt és elvégezheti az összes lépést, ellenőriznie kell a kapcsolat helyességét. Ehhez víz kerül a tálba, és a lehetséges szivárgási pontokat ellenőrizni kell. Ha a betűtípust lezáró záródugattyú zárva van, de van vízszivárgás, akkor azt jelenti, hogy a tömítés nincs jól beszerelve, vagy az anyát nem szorítják a végére. Ha nincsenek szivárgások, ki kell öblíteni a vizet, ellenőrizni kell a pántoló kapcsolatot.
 3. Az utolsó ellenőrzés megmutatja, milyen szoros a csatlakozások: szárítsa meg a padlót a fürdőszoba alatt, tegyen WC-papírt, vagy blotting papírt a csövek alatt. Öntsön vizet a betétbe a szint felénél (lehetőleg forró vízzel), nyissa ki a dugót és várja meg a teljes vízelvezetést. A papír száraz - minden lezárt, és az acélfürdő szigetelése tökéletes.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy az acélfürdőt földelje! Az eljárás egyszerű: a huzal egyik vége a fémszerkezethez van csatlakoztatva, a másik végét pedig a fürdő tálában. Semmilyen esetben sem szabad földzárni a csövet a vízvezeték- vagy fűtési rendszerbe!

Acél fürdőszigetelés

Természetesen meg kell erősíteni egy fém fürdőt, most meg kell melegíteni. Ennek az akciónak a szükségessége a vasaló falainak vékonysága és a hővezetőképesség magas tulajdonságainak köszönhető. Az acélfürdő szigetelése kétféle módon hajtható végre:

 1. Cserélje ki a tál külső felületét rendszeres habtal. Ezt hiánypótlás nélkül és a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. Ha az utolsó felmelegedés után a betűtípus további dekorációját feltételezzük, a habot ki kell egyenlíteni.

Tipp A teljes kikeményedés után a habot meg lehet festeni, műanyaggal varázni vagy egyéb módon védeni.

 1. A fürdő tálját fa / acél / műanyag sínek keretezi, ami megteremti a léc (keret) megjelenését. Ezután az építmény csempével néz szembe. Tehát, amikor a fürdőt forró vízzel töltik fel, a termosz hatása keletkezik, azaz a fürdő falának és a csempe közötti légtér felmelegszik és hőt tart.

Az acélfürdő hőszigetelése egyszerű, de szükséges. A legismertebb díszítő technika a rögzítő hab összehangolása, melynek hatása a megkönnyebbítő vakolat létrehozása, majd a vízzáró zománc festése. A Zapenit acélkád teljesen egyszerű, de ha tökéletes hatást kíván elérni, a hab felett szilikon habot kell felhordani. A módszer tökéletes hővisszatartást biztosít, ami azt jelenti, hogy a forró vízfogyasztás többször csökken.

Vasaló felszerelése téglákra

Acél fürdőkád telepítése téglákra - olyan lehetőség, amely a szerelés erejét és megbízhatóságát előnyben részesítené. A szakértők úgy vélik, hogy az acélfürdő és a tartószerkezet szerelése nem fogja biztosítani a tál nem kívánt ingerlését, ezért határozottan ajánljuk ezt a módszert.

A vasaló összeszerelése rendkívül egyszerű: minden modell hordozóval van ellátva, és van egy hely, ahol a tál alján rögzíthető. A csapok és alátétek jelenléte szilárd és biztonságos illeszkedést biztosít. Szükség esetén állítható lábak készletét külön lehet megvásárolni, valamint dekorációs fedvényeket a tartókon. Ez további belső személyiséget biztosít a belső térnek.

Az acélfürdő beépítése a téglákra garantálja a tálat mozdulatlanságát, és ez azért szükséges, hogy:

 1. a tálat használva maximális kényelmet elérni;
 2. hogy elkerülhető legyen az oldalak és falak ízületeinek ízületének repedése.

Tipp A repedéseket ki kell küszöbölni, mert amikor a fürdőszobai nedvesség alkalmazható, a nedvesség hozzájárulhat a gomba megjelenéséhez, a penész és a bélés további megsemmisítéséhez.

Hogyan erősítsük meg a fémfürdőt egy tégla párnán? Először egy vörös téglára kell feltöltenie, olyan mennyiségben, amely elegendő ahhoz, hogy a betűtípus telepítésekor a fedél felső széle legalább 60 cm-re legyen a padlószinttől. A szükséges számú állványt a fürdő hossza mentén választják ki. Az oszlopok közötti távolságnak legalább 50 cm-nek kell lennie!

Hogyan telepítsek egy fém fürdőt a téglákon:

 1. Készítse elő a szükséges eszközöket és fogyóeszközöket. Ha a betűtípus szabványos hosszúságú, akkor kb. 2 támasz (2-3 sor magas), 20-22 tégla, és a tégla másik felének fúrásához az alsó szél alatt. A támasztó magasságának magassága 20 mm-rel meghaladja a tartó elülső falának magasságát. Biztosítani kell a lejtést.

Fontos! Ha a betű alakja már meredek / szögben van, akkor az elülső tartó magassága 10 mm-re csökkenthető.

 1. Az acél téglákat cementlemezzel rögzítik a téglákhoz, amelyeket előzetesen fel kell készíteni. Ehhez keverje össze 1 rész cementport és 4 darab finom homokkal. Hozzáadjuk a szükséges mennyiségű vizet, és a tégla tartó felhelyezését követően a szerkezetet kb. 24 óra hosszat hagyjuk a jobb tapadás érdekében.
Készenléti típusú téglaépítés a fürdő alatt

Fontos! Mielőtt megerõsítené az acél fürdõt a téglákon, ki kell szerelni a lefolyót. Tájékoztatás arról, hogyan kell ezt megtenni.

 1. A fémfürdõt a téglákra úgy kell felszerelni, hogy minél alaposabban és legcélszerûbben történjen. A tálat nagyon óvatosan, de szorosan kell mozgatni a falpanelre. És rögzíteni az építési segít cserép ragasztó, fém profil, csavarok vagy tüskék.

Tipp Ha nem tudja, hogyan kell megbízhatóan felszerelni az acélfürdőt a tartókon, használjon szalag tömítőanyagot.

 1. A teljes lezárást követően a kádat csatorna- és vízellátó rendszerekhez kell csatlakoztatni.

A csaptelepek felszerelése és a védő díszítő képernyő befejezi a vasfürdő beépítésének folyamatát. Most már tudod, hogy helyesen oldja meg az acélkádat, de ha kérdései vannak, az alábbi videó válaszokat ad a lehetséges problémákra.

Sok felhasználónak fogalma sincs, hogyan lehet acélfürdőt felvenni. Minden egyszerű: a tál alacsony súlya, ezért a normál méretekkel a mester különösebb problémák nélkül képes megbirkózni a betűk tömegével.

Végezetül

Lehetőségek a vasfürdõ kijavítására. A betűkészlethez csatolt használati utasítások ismertetik az összes rendelkezésre álló telepítési lehetőséget. De ha nincs tudás, idő és energia a telepítés elvégzéséhez, akkor hogyan kell az acélfürdőt rögzíteni, a szakember elmondja.

Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel: lépésről lépésre

Az acélból készült zománfürdők még a kényelmes akril modellek megérkezésénél sem veszítették el jelentőségüket. Könnyűek, viszonylag könnyűek, és óvatosan használják őket 20 vagy több évig.

A saját kezű acélkád megfelelő felszerelése lehetővé teszi a vízkezelések élvezetét anélkül, hogy a szomszédok elárasztására, vagy a kerámia burkolatra rongálódna.

A vízvezeték és a szerelvények kiválasztása

Kezdetben megfelelő méretű és alakú modellt kell választania. Ha a fürdőszoba tágas, akkor nincsenek speciális követelmények a konfigurációhoz, de korlátozott területeken jobb kompakt vagy szögletes termékeknél.

A vízvezeték üzletek egy sor, 1 m 2 m hosszúságú és 0,7 m és 1 m széles szélességű vízvezeték szerelvényeket tartalmaznak.

Az eszközzel együtt szerelni kell a csatornahálózathoz csatlakozó szerelvényeket. A leeresztő szerkezetek eltérnek a gyártási tervek, méretek, gyártmányok esetében. A polipropilénből készült, vízzáró és hullámos túlfolyócső kombinált készüléke jól bevált. A látható részek eltérő árnyalatúak lehetnek (fehér, ezüst, arany), általában a keverő színével összhangban vannak kiválasztva.

Helyiségek előkészítése a telepítéshez

A falak és a padló felületeinek előkészítése acélkád behelyezésére a felvétel megkezdése előtt is megkezdődhet, de nagyban függ a javítás céljától. Ha egy régi mosdócserét új, de azonos tál mérettel helyettesít, akkor az intézkedések a tisztításra szorulnak. A felújítás másik módja, ha a falak kerámia burkolólapokkal vagy műanyagokkal vannak szembenézve.

A műanyag egyszerűbb: a falak teljesen elkészültek, majd a kád fel van szerelve. A csempék különböző módon érkeznek. Három lehetőség közül választhat:

 • oldalra szerelhető;
 • beépítés - szemben;
 • részleges felfelé néző - felfelé néző.

Az utolsó lehetőség akkor fontos, ha a fürdetőmag magassága pontosan nem ismert, vagy ha egy kis területre van szükség ahhoz, hogy a tálat a falhoz rögzített keretre telepítse. Ebben az esetben hagyjon szabad szalagot a fürdő tervezett telepítési helyén és a csésze felhelyezését követően csempével.

Acélfürdő beépítési utasításai

Az univerzális acél egészségügyi berendezései egyszerűek: egy fémcsésze két lyukkal a leeresztéshez és a túlfolyáshoz, valamint négy lábbal. A tartók mindkét végén két tömbön vannak rögzítve, alul a csavarok a magasságállításhoz vannak rögzítve. A standard acélkád a lábakra és egy speciális keretre telepíthető.

Hogyan helyezzük a tálat a lábakra

Először is fontolja meg a legegyszerűbb megoldást - a lábakra szerelés egyszerű fából készült keret segítségével. A keret szerepe három, közvetlenül a falon rögzített rúd.

A munkák sorrendje a következő:

 • Kicsomagolja a tálat, ellenőrizve a zománcozott bevonat integritását.
 • Lábak, magasságállítás.
 • Jelölés a falon.
 • Fából készült rudak készítése és felszerelése a falra.
 • Faanyag és fali tömítés feldolgozása.
 • A fürdő behelyezése.
 • Tömítse a tömítőanyag rést.

A munkához kulcsra van szükség a lábak, fogók, kézifűrészek vagy fűrésztárcsák, egészségügyi betétek, védőburkolatok impregnálásához, ecsethez, fúróhoz, önfúró csavarokhoz vagy dübelekhez (a fal anyagának jellegétől függően).

Az első fontos lépés a lábak csavarozása az acélcsésze alapjához.

Ugyanabban a szakaszban célszerű olyan szelepeket - beépített hálóval ellátott díszítőlemezeket beépíteni, amelyek belsejéből vannak beépítve, egy vízzáró műanyag szerkezettel és egy vízelvezető csatornával.

A telepítést bonyolítja az a tény, hogy a vízvezetékek a helyiség pereme mentén futnak. Szükséges, hogy a fürdő stabilan álljon, a csővezeték károsítása nélkül, és a később ragasztandó csempe megbízható alapot kapjon. A legjobb megoldás a cső körvonalának rögzítése a csővezeték felőli kerület mentén, amely támogatja a tálat és védi a csöveket. Ez lesz a következő lépés.

Csak a falat koptatják. A műanyag sarkok vagy más eszközök a falrés eltakarására nincsenek szükség, mivel a burkolólapot végig-végig ragasztják. Ez a lehetőség esztétikailag kellemesnek tűnik, és ellentétben a sarok használatával, a sárgaság vagy a penészgombásodás kockázata teljesen megszűnik.

Tégla keretre szerelhető

A téglaalap két okból van kiválasztva: a keret tartós és nem torzul idővel, viszonylag kicsi. Semmi sem függ az egyik vagy másik típusú téglából, használhat szilikátot, piros tűzálló vagy testes testet. Ezenkívül cementhabarcsra van szükség, hogy elvégezhesse a fektetés és a befejező bélés anyagát.

De van egy egyszerűbb módja annak, hogy a nagy bázis helyett két tégla támaszt készüljenek a lábak helyett. Ennek az opciónak az előnyei: kis mennyiségű anyag, költségmegtakarítás, a munka minimális időt vesz igénybe, a cement gyorsan megáll.

Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások a téglák támogatásához:

1. lépés - a helyiség előkészítése a fürdő telepítéséhez. Az ilyen típusú telepítéshez dekoratív képernyőt kell használni, így a nyakkendő eredeti állapotban maradhat, csempézés nélkül.

2. lépés - a munka megjelölése. Az utasításokban megtalálható a pontos távolság a tálca lábai között, ugyanúgy kell tartani a rackek középpontjai között. Megjegyezzük a telepítési helyeket, a falak távolságát tartva.

3. lépés - téglafalazat. Általában három pár tégla mindkét oldalán elegendő ahhoz, hogy elvégezhesse azokat, amelyek egyszerűen egymásba helyezve, a hagyományos váltás nélkül.

4. lépés - A támaszték vakolása. A vakolat növeli a téglák erejét - a kiegészítő védelem miatt kevésbé higroszkópos és hosszabb ideig tart.

5. lépés - a fürdő helyreállítása. Vastag réteg habarcsot helyezünk a tartók felső felületére, és összeszereljük a kádat úgy, hogy a meg nem szilárduló cementkeverék aljává alakuljon.

Ugyanezzel a megoldással átfedjük a repedéseket a tálca tartószerkezethez való rögzítésének helyére. A fürdőbe pontosan állt, és nem változtatta meg helyzetét, a falak mentén rögzítjük a rudak vagy fém profilok peremét is. Ha az oldat teljesen száraz, további finomítást végezhet - a falak javítását befejezni, telepíteni a képernyőt.

A telepített tálak kialakításának módjai

Ha egy fürdőkád a költségvetési modellekhez tartozik, és egy különleges keret, amelyhez egy képernyő nem tartozik hozzá, akkor egy díszítőelemet egymástól függetlenül kell készíteni. Különféle anyagokat használnak gyártásához: kerámia csempe, mozaik, műanyag, kezelt fa, rétegelt lemez, gipszkarton, stb.

A kisebb fürdőszobákban a képernyő telepítése vizuálisan még közelebb hozhatja a szobát. Ennek elkerülése érdekében könnyű vagy fényes anyagokat használhat. A tolóajtók hozzáférést biztosítanak a fürdőszobában lévő helyhez, ahol hasznos dolgokat tud tárolni. Az ajtók helyett kényelmes nyílást készíthet.

Milyen hibákat el kell kerülni

Figyelembe véve, hogy a tálca hosszabb ideig van felszerelve, és néha "szorosan" helyezkedik el a tömítőanyagon vagy a rögzítőhabon, gondosan és óvatosan kell elvégeznie a telepítés összes szakaszait. Itt vannak azok a hibák, amelyekkel a bérlők leggyakrabban szembesülnek:

 1. A túlcsordulás késői telepítése. Ha a fürdőszobát már rögzítették, a szerelvényeket sokkal nehezebb felszerelni, különösen a tál alacsony illeszkedését figyelembe véve.
 2. A lábak magasságának pontos beállítása. Nagyon nehéz szorítani a csavarokat, ha a tálat már ragasztják a tömítőanyaghoz. Különleges eszközök és extra erőfeszítés szükséges.
 3. A padló és a képernyő között nincs különbség. Nagyon kényelmetlen bármilyen műveletet végrehajtani, és egy üres elülső fal melletti fürdőszoba mellett állni.
 4. Laza rögzítő lábak. A laza anyák gyengíthetik a szerkezetet. Fürdõ a padlón nem esik, de oldalra mozoghat.
 5. Telepítés a csatornahálózat helyének figyelembevétele nélkül. Ha a cső kimenete a tál alja fölött van, a víz nehezen leereszthető.

Néhány hiányosság azt eredményezi, hogy a javításokat ütemterv szerint kell elvégezni, és nem csak otthon, hanem a szomszédos országokban is. A kellemetlen pillanatok a fürdőszoba és a fal közötti rés pontatlan tömítésével, valamint a padló alatt a padló alatti vízszigeteléssel járnak.

Néha nem termelnek zajcsillapítást. Nem szükséges minden acélfürdőben, de ha egy vízsugár hangot ad, akkor az alsó oldal alján habot kell lefedni. Ezt a telepítés után lehet elvégezni.

Hasznos videó a témában

A gyakorlatban a fürdőkapacitás telepítési lehetőségei sokkal többek, és választásuk egy vagy másik módszer ésszerűségétől függ. Olyan videókat kínálunk, amelyekben a profi mesterek megosztják titkaikat.

A szilikon tömítőanyag szerepe az egészségügyi berendezések telepítésekor:

Tippek a fém felületek védelmére:

Lépésről lépésre az A-tól Z-ig terjedő utasítások:

Amint látja, még ez a látszólag egyszerű esemény, például egy acélfürdő fürdőre történő felszerelése lábakon vagy kereten, számos érdekes árnyalattal rendelkezik. Nem mindig lehetséges mindent helyesen előtérbe helyezni. De ha magas színvonalú vízvezetékeket választasz, és minden telepítési szabályt megfigyelünk, örömmel használjuk a fürdőszobát.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszoba elrendezését nehezebb megjavítani a lakások és házak egyéb szobáiban, minden kényelemmel. A fő nehézségek a csövek zárt rendszerben történő elhelyezése, acélfürdő és egyéb, személyi higiéniai tartályok felszerelése. A fürdőszoba és a fürdőszoba a leglátogatottabb szobák a lakásban, a belső berendezéseik alapján a vendégek tisztasága és a család valódi gazdagsága alapján ítélik meg. Fontos megismerni, hogyan kell egy tartályt felszerelni a szivárgás nélküli víztestek kezelésére, és az acélfürdő rögzítése megbízhatónak és stabilnak kell lennie.

Tartalomjegyzék:

Mit kell tudni az acélfürdő telepítéséről?

A fürdőszobában az a hely, ahonnan egy munkanap reggel kezdődik, ahol mindenki rendben van. A hazaérkezéskor esténként fürdőzés nem csak higiénikus szükséglet, hanem egy olyan hely is, ahol pihenni és az élet otthoni ritmusához kell igazodnia. Valaki megtagadja a nagy tárolóedényeket a zuhanytálca kedvéért, de jobb, ha "illeszkedik" az illatos habot tartalmazó fürdőszobában. Különösen szeretik a nőket, miközben számos eljárást végeznek az arc és a test ellátásáért. Az általános kényelem érdekében kényelmes acélkád és kényelmes hangulat szükséges a szobában.

Az időben megszórt régi kád nem néz ki új csempe vagy más bélés hátterén. Ez nem olyan érték, hogy nagy remény után hagyja el, majd sokat veszít a kimerítő fehérítés és tisztítás után. Sokkal könnyebb új tartályt vásárolni, és acél fürdőkádat saját kezével készíteni. De saját tulajdonságai vannak, ami fontos az egyszerű telepítés és a hatékony használat érdekében.

Bármely hazai mester tudja, hogy az új konténerek vásárlása a személyes higiéniára jelenleg nagyon drága üzlet, és a beszerelő szakemberek díjai gyakran féláron vagy még annál is többet költenek. Ezért magától értetődő az acél fürdők telepítése.

A modern építőanyagok piaca különböző anyagokból készült fürdőszobákat kínál:

 • acélból;
 • öntöttvas;
 • akril;
 • polimer beton (mesterséges márvány);
 • fa (tömörfa);
 • kő (szilárd tömbökből faragva);
 • porcelán;
 • kerámia;
 • üvegszálas;
 • kompozit (acél, akril, akril és kvarc por, üvegszál).

Az acél fürdőszoba az egyik legkedvezőbb árú tartály. De vannak olyan hátrányai, amelyek a telepítés során megszűnnek. Vannak lehetőségek az acélfürdő felszerelésére:

 • egy speciális kereten vagy kereten;
 • a kész fém lábakon;
 • tégla vagy pódiumon;
 • hegesztett sarkoknál.

Figyelem: Egy teljesen vékonyfalú acél tartály, amelynek vízmennyiségét a szélekhez kissé deformálják, ezért további megerősítésre van szükség - egységes terhelés esetén.

Az acéltartály jellemzői a fürdőszobába való beépítéshez

Az acél betűtípusokat különböző színekben, formákban és méretekben kínálják. A legnépszerűbb minta egy téglalap alakú hosszúkás fürdő, amelyet extrudált öntési eljárásokkal állítanak elő. Ez a design stabil állókészletekkel rendelkezik. A belső felületet általában sima zománc réteggel borítják a tartály egyszerű karbantartása érdekében.

A piac is ívelt külsõ szélekkel rendelkezik, de ezek a fürdõk a bonyolultabb formázás miatt drágábbak. Szükség van egy keretkeretre, vagy egy speciális raklapra szerelve, nagyszámú alátámasztással. És egy acélkád behelyezése egy keretre új költséggel jár, például egy mozaik burkolólapon.

A modern acél fürdők belső lakk színekben kaphatók. Az Elite importált modellek vizuálisan nem különböznek a drága termékektől, de jelentősen olcsóbbak, mint a luxustermékek. A formájukat a fémlemezről magas nyomáson és magas hőmérsékleten kiszorítják. Ezután a homlokzati polimer réteget felvesszük, zománccal vagy egy azonos alakú akril tartállyal kombináljuk.

Tipp: Vásárláskor gondosan ellenőrizze a vásárolt terméket - a zománcnak simanak kell lennie, és nem kell a bázis és a bevonat csomópontjainak szélei. Igényelnie kell a gyártótól származó tanúsítványt és a jótállási jegyet. A deformációra való érzékenység és a teljes élettartam a fürdő vastagságától függ. A vastagabb, drágább és a legolcsóbb fürdőket ideiglenes használatra használják - a bennük lévő zománc fokozatosan felszakad.

Figyelmeztetés: A fürdőszoba falai közötti távolság kisebb, mint az acélkád 3-4 cm-ig terjedő mérete, könnyen felszerelhető, de fontos, hogy megfelelően lezárjuk a tömítést. Ha a tartály szélei 2-3 cm-rel szélesebbek, akkor az ellentétes falakra vágják a bemélyedéseket, hogy feltörjék az oldalát. Könnyen eltávolítható a falak hibája csempével, de nincs szükség tömítésre.

Az acélfürdő különbözik a kis súlyú öntöttvas termékektől, ezért az acélfürdő felszerelése önállóan, asszisztensek nélkül végezhető el. Az acélfürdő erősebb, erős mechanikai hatással deformálódik, és az öntöttvas megreped.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai, hogyan lehet őket megszüntetni

Az olcsó acéltartálynak számos előnye és kis hibája van, kevés, és a telepítés során megszűnik. Fő előnyei:

 • alacsony súly;
 • egyszerű szállítás;
 • önszerelés áll rendelkezésre;
 • gyors felmelegedés a vízkezelések felvétele előtt;
 • olcsó a tisztességes tervezés;
 • sűrű, zökkenőmentes zománc nem lehúzódik, könnyen tisztítható és tisztítható, nem képez stabil kálciumot, az évek során "ésszerű használattal" megőrzi az "új" ragyogást és fehérséget;
 • az acél hajlékonysága miatt a legnagyobb választék a piacon a kapacitás alakváltozásai;
 • lehetőség többféle módon történő telepítésre.
 • vékony falú fürdő, amely a zománcréteg megrepedése nagy terhelés vagy gondatlan kezelés miatt;
 • magas hőelvezetés (a fürdőszoba gyorsan lehűl), a külső réteg hőszigetelését igényli;
 • rövidebb élettartam, mint az öntöttvas vagy a kő;
 • zajos töltés vízzel;
 • A vékony falú tartályok deformálódhatnak a lábakba való szerelés nélküli acélfürdővel és túltöltéssel.

Tipp: Annak érdekében, hogy a fürdetés ne töltsön "töltsön", ne hűljön gyorsan, fedje le a habot kívülről. Ez nem lesz látható a dobogó fedélzetén. Víz összegyűjtése, fúvókák használata a keverőn, csendes tömlővel, csendes töltéshez.

Az acéltartályok felszerelésének jellemzői többféleképpen

A telepítési mód függ a szerelési anyag típusától. A leggyakoribb módszer a párosított öntapadós tartókon történő telepítés. Bizonyos vásárlók számára egy acélfürdő íves csatorna formájában való rögzítése kétséges. De ha követi a kísérő utasításokat, és a fürdőkád ugyanabban az időben 2 vége támaszkodik a falra, akkor ez a tartó nagyon megbízható.

A számítások és mérések az acéltartály közelgő helyén alapulnak. A fürdő nem lehet szélesebb, mint a hely, ahol kell állni. Ideális esetben a tartály méretei megegyeznek a termék elhelyezkedésének helyével, amely három oldalán három oldalán nyugszik. Az ilyen rögzítés a leghatékonyabb, és nem függ a kötőelemek típusától.

A terhelés legegyenletesebb eloszlása ​​- amikor a keretet vagy a keret kerületét rögzíti. Úgy tűnik, hogy laza, és ha vízzel tölti a tetejét, akkor nem deformálódik, alulról történő alátámasztásokra is szükség van. Mindenesetre a csavarok az alulról beállított helyzetben vannak beállítva, ha acélfürdőt terveznek a lábakra szerelni. Mindegyik lábat kalibráljuk külön és a padlóra rögzítjük.

Amikor tervezik a falra szerelést, a szakembereknek be kell illeszteniük a padlót a helyiségbe, és szigorúan vízszintesen kell elhelyezniük a jeleket a falakon. Ez garantálja a torzítások és a terhelés újraelosztását a maximális töltésnél. Ha az acélkádat a keret sarkaira szereli fel, akkor a csomóponton 45 fokos fémfűrész fűrészeléssel van fűrészelve. Az előzetes szerelés után hegesztésre van szükség, és a kapott keret falra rögzítve van.

Figyelem: minél több támogatási zóna van, annál megbízhatóbb az acélfürdő beépítése. Ha az edény láb nélkül van, akkor fontos megfontolni a támasztékok magasságát jelöléskor, hogy a fürdőszoba és a padló között rés legyen.

Szigetelés, szigetelés és tömítő acélfürdő

Az acéltartály hibáinak elhárítása a beépítéssel együtt történik. A tartály zajszigetelését a habarcs vagy a porózus szigetelés feldolgozásakor készítik el, amelyet permetezéssel alkalmaznak.

A minőségi kezelés érdekében az acélkádat át kell fordítani és a padlóra kell helyezni. Az előzőleg zsírtalanított felületen ragasztott szál, elnyelő zaj. Fontos, hogy óvatosan kezelje a végeket és biztonságosan rögzítse minden tömítőanyaggal.

Amint azt a hiányosságokról szóló részben is említettük, egy acélkád gyorsan felmelegszik, ami jó, de gyorsan lehűl, és felszabadítja a hőt. Ezért próbálja meg magas színvonalú hőszigetelést vagy acél fürdők szigetelését. Ugyanaz a poliuretán hab segíteni fog e feladat megoldásában. A kis mennyiségű habot a tartályból szabaddá tették, és egyenletesen kezelték a betű hátoldalát.

A legjobb, ha a felületet habosított polietilénnel fedjük le, a habot simítva és simítva. Amikor a hab a bõvítési és keményedési folyamatot befejezi, a fürdõt megfordítják és a szerelés befejeződik.

A zaj és a hőszigetelés termelési környezetében a "Vibroizol", amelyet az autósok ismertek. Jó eredményeket érnek el a bitumengyanta típusú tömítőanyagokkal végzett kezelés, amelyet a fürdőszobában általános vízszigeteléshez használnak.

Tömítőanyag szükséges a fürdőszoba és a fal közötti rés kezeléséhez. És sok mód van arra, hogy megakadályozzuk a víz bejutását a tartály határán túl a falak mentén. használni:

 • építési szilikon;
 • szerelési hab;
 • fürdő ragasztószalag;
 • műanyag szegély;
 • speciális kerámia bélés lábazat formájában stb.

Figyelem: Ha a hab még nem száraz, és a kád és a padló közötti rés minimális, akkor a feltörő anyag képes leszorítani a tartályt, megzavarva a gondos üzembe helyezést. Ennek elkerülése érdekében kívánatos a könnyű acélkád súlyozását vízzel való feltöltéshez. Ez azonban csak a szifon felhelyezése és a csatorna összekapcsolása után tehető meg.

Szifonválasztás és beépítési módszer

Minden olyan fürdőben, ahol a legközelebbi kijárat a csatornába és a vízellátáshoz. A szifon minden alkatrészének összeszerelése a termékhez mellékelt utasításoknak megfelelően történik. Részletes leírás és ábra a szerelés összes szakaszát mutatja. Nem számít, mennyire megbízható a kapcsolat, ajánlott kezelni a kötést szilikon vagy egyéb tömítőanyaggal.

Figyelem: A fürdőkádnak nemcsak lyuknak kell lennie a szifonon keresztül történő leeresztéshez, hanem egy tömlőhöz is, amely a víz kiáramlását a túlfolyótölcséren keresztül biztosítja. A mosdókagyló szokásos szifonja nem alkalmas, csak egy pólóval.

Napjainkban félautomata szifont kínálnak eladásra, hogy a teljes fürdőkádból vizet lehessen kivenni, anélkül, hogy keresni kellene. A korong egyik fordulója, és a víz lecsapódik. Ez nagyméretű konténerek számára megfelelő, bár az ilyen szifon drágább. A leginkább praktikus - a fémcsavarokkal ellátott szifonok, amelyek könnyebben felszerelhetők, mint a műanyag. A fém kötőelemeket kívülrõl zsírokkal vonják be, hogy ne rozsdásodjanak.

Szerelt fürdő téglákra

A szakértők javasolják acél fürdők telepítését téglákon - a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszer. Ha a kapacitást szilárd támaszon tartják, mint egy dobogó, akkor ez a legstabilabb helyzet. De leggyakrabban téglából készült alsó támasztékokat használnak, és a kupakot falra rögzítik.

Ha a telepítést a szabályoknak megfelelően végzi, akkor a fürdőt rögzíteni fogják, és nem csak kényelmes, ha a betűbe rakod, hanem a leghosszabb élettartamot is biztosítja. Rendes vörös tégla fog megfelelni, amelyből két alsó oszlop vagy pódium perem van kialakítva.

Nagyon kényelmes 2-3 lépcsőt húzni a téglákból a korlátokkal, amelyek megkönnyítik a fürdőbe való be- és kilépést. A megfelelő furnérral nagyon költségesnek tűnik, mint a luxusszállodák mini-medencéje. A lekerekített szélű, szögletes acélkád leginkább alkalmas erre a célra, és jobb, ha egy mozaik bélést választanak.

Az oszlopok 2-3 sor vörös téglából alakulnak ki, hogy a tartály szélétől alulról 15-20 cm-re lehessenek, és a téglából valami alátétet képeznek, úgyhogy az oszlopok kissé felölelik az oldalról a féltéglára. A cementet homokos közönséges cementkeverékkel helyezzük el, majd a cement 2 napon belül megkeményedik.

A tégla alsó támaszaira történő felszereléskor az első fürdőszoba alatti rést pajzsot borítják, és csempével vagy más nedvességálló anyaggal borítják. Például acél fürdőkád, videó: