Legfontosabb > Csapok

A fürdő telepítése a csempe felhelyezése után - technológiai jellemzők

A fürdőszoba javítása hosszú, drága és technikailag nehéz folyamat, amelynek a technológiának való megfelelés a helyiség könnyű használatától és a lakat élettől függ. A helyzet legegyszerűbb módja a tapasztalt kézműves csapat bérbeadása, amely segít Önnek kiválasztani a minőségi anyagokat, a falakat és a padlót kivenni, és telepíteni a vízvezetéket.

Azonban sok lakástulajdonos, akik pénzt keresnek, saját kezükben próbálnak kezelni. Miután nincs tapasztalata, gyakran megkérdezik, mikor helyezzük el a fürdőkád helyét, mielőtt vagy miután a kerámia burkolólapokat a falra, a padlóra helyezték. Ebben a cikkben elmondjuk Önnek a mosogatótartály üzembe helyezésének titkait, melyeket a szakmai befejezők osztottak meg velünk.

Beszerelés előtt

Általában a tapétázott kézművesek felszerelése közvetlenül a csempe falon történő elhelyezése előtt történik. Ez a technológia optimálisnak tekinthető, mivel a bélés folyamán változik a helyiség mérete. Ha a mosogatótartályt előre üzembe helyezték, akkor a csempe a fürdő oldaláról indul, így nincs rés.

Ebben a telepítési munkában a következő sorrendben történik:

 1. Először is, egy régi dekoratív burkolatot távolítanak el a falakon, a mennyezeten és a padlón a fürdőszobában.
 2. A falak, a mennyezet és a padló padlófelülete óvatosan illeszkedik az épület szintjéhez a kerámia burkolólapok elhelyezése vagy a műanyag panelek véglegesítéséhez.
 3. Ezután folytassa a mennyezet befejezését. Ehhez használhatja a felfüggesztett, felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetek technológiáját.
 4. Mielőtt a fürdőt behelyezné, végezzen csempe lefektetését a szoba padlóján. Fontos a padló szintjének fenntartása.
 5. A tartály felszerelése mosáshoz és csatlakozáshoz a csatornahálózathoz. A fürdőt a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni, és az oldalakat gondosan ki kell emelni az épület szintjére. Nem szükséges a lefolyó irányába dönteni, mivel van egy tál, és alul van olyan alakja, amely elősegíti a víz hatékony kiáramlását.
 6. A kád felhelyezése után a falakat kerámia burkolólapokkal nyírja. Az első sor a mosógép fedélzetére kerül, mintha egy csempe lenne rajta.
 7. A csempe behelyezése után a fürdőszoba és a fal közötti összekötő tömítőanyaggal van lezárva, mivel a köztük lévő rés minimális.

Figyeljen oda. A tartály felszerelési technikája a falakkal szemben a csempékkel való szembenézés előtt egy kevés pénzt takarít meg az építőanyagokra, mivel ebben az esetben a fürdőszoba mögötti hely nem fejeződött be.

Szerelés csempézés után

A javítás során felmerülő ideális feltételek ritkán fordulnak elő, és vannak olyan helyzetek, amikor a mosóedény felszereléséhez nem megfelelő a megfelelő technológia. A kád felhelyezése után a csempe teljesen tapasztalt kézművesek ereje alatt áll. Ha azonban a telepítést kézzel végezzük, némi nehézséget okozhat.

Az a tény, hogy meglehetősen nehéz megmagyarázni a mosogatótartály pontos méreteit, mivel a fal és a fürdő oldalán nagy szakadékok keletkezhetnek, amelyeket habarcs és kerámia oldalakkal kell kitölteni. A betonozás telepítésének technológiája a csempézés után a következő lépésekből áll:

 1. Először is, a fürdőszobában lévő összes felületet régi, befejező anyagokkal és szennyeződéssel tisztítják.
 2. Ezután eltávolítják a régi esztricheket a padlóról, új hidrogátot rendeznek és alaposan szintetizálják a padlót, és mélyen behatolnak.
 3. Szintezze fel a falak felületét, felkészülve a csempék behelyezésére. Minél simább a falak a szobában, annál könnyebb a csempe egyenletesen feküdni.
 4. Ezután a falak és a padlók kerámia burkolólapokkal vannak bevonva, és a mennyezetet levágják.
 5. Ezután szerelje be a fürdőt. A mosó tartályt a falakhoz a lehető legközelebb kell nyomni, magasságban és szintben állítva.
 6. A fal és a betűszél közötti rés nedvességálló betonnal van lezárva, ha az 1 cm-nél szélesebb, majd kerámia vagy műanyag oldalon van.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy meglehetősen nehezen lehet a tartályt mosogatni a csempe lefektetése után. A helyes munkamegszakítás megsértése gyakran károsítja a felület megjelenését és a hatalmas rés megjelenését, amelybe a víz áramlik.

Technológiai jellemzők

Minden mester meg fogja erősíteni, hogy sokkal könnyebb a fürdőkád felszerelése először, majd a falak béléséhez. A fordított munkamódszer azonban akkor is lehetséges, ha bizonyos tapasztalatok és készen állnak arra, hogy többletköltséget szerezzen a szakadék megszüntetéséhez a rés megszüntetéséhez. A fürdőszoba felújítása ebben a sorrendben számos funkcióval rendelkezik:

 • Magas anyagköltségek. Ha a mosogatótartály felszerelése a falak befejezése után történik, akkor nem lesz képes a kerámia burkolatok mentésére. Ez a technológia átlagosan 2-2,5 négyzetméteres cserépet igényel, mint a hagyományos. Ezenkívül egy kerámia oldalra van szükség ahhoz, hogy a fürdőszoba és a fal közé illeszkedjen.

Figyelj! A cserép átlagos vastagsága csemperagasztóval 1 cm, ami azt jelenti, hogy a szoba mérete nagymértékben változik. Ezenkívül a tapasztalatlan díszítő számára nehéz a ragasztóréteg stabilitásának biztosítása a tojás alatt, ezért ezek a számok jelentősen eltérhetnek. Ha nincs elég tapasztalata a díszítéssel kapcsolatban, javasoljuk, hogy telepítse a kádat, mielőtt elkezdené a falak burkolását, hogy megkönnyítse feladatát.

A fürdő felszerelése - a csempe vagy a csempe alatt?

Még a javítás megkezdése előtt sokan megkérdőjelezik - hogyan kell helyesen elhelyezni a lapkákat? A fürdő telepítése előtt vagy azt követően? Annak ellenére, hogy mindkettőjüket ma használják, a javítási és befejező munkák elvégzésének sorrendjét különböző tényezők határozzák meg, és minden egyes esetben a fürdő anyagának és alakjának, méretének és a fürdőszoba méretének megfelelően választják ki.


A fürdő telepítése a cserép lefektetése után

Ez egyike a legelterjedtebb megoldásoknak a fürdőszoba nagyjavításánál, amikor egy régi kádat eldobnak és új akril, acél vagy öntöttvasat vásárolnak.


A kád felhelyezése előtt cserép

Ez a módszer különbözik az előzőtől, mivel először a fürdőt a padlóra helyezte, erősen rögzítette, kiegyenlítette, és csak azt helyezte a csempere.


Mérés a csempe felhelyezése előtt

A javítások során az összes művelet sorozatának harmadik változata használható, amikor a fürdőt behelyezik a helyiségbe, és a falhoz kell helyezni, mivel ez következménye. Megjelölik a falat, és újra kiveszik a fürdőt, hogy ne zavarja a befejező munkát. A csempe az oldal szélén lévő jelölésekkel kezdődik egy kis résszel, és felfelé vezet a mennyezet felé.


Melyik módon választani?

A cselekvés sorrendjének megválasztását a következő tényezők határozzák meg:

 • a fürdőszoba mérete;
 • fürdõanyag;
 • fürdőméret;
 • fürdő formában.


A módszer kiválasztása a helyiség méretétől függően

Ha a fürdőszoba mérete nagyon kicsi, és a fürdő csak illeszkedik, szó szerint a széleit az átellenes falakon egy kis rés mellett nyugtatja, akkor jobb, ha először telepíti a fürdőt, és utána fekszik a csempe.


A módszer kiválasztása a fürdő anyagától függően

A fürdõ anyagától függõen a választás a következõ szempontok alapján történhet.


A módszer kiválasztása a fürdő alakjától és típusától függően

Ha egy hagyományos téglalap alakú fürdő felszerelése nem okoz problémát, egy nagyméretű, hidromasszázzsal ellátott sarokkád felszerelése, amely pótlólagos pántokkal rendelkezik a túlfolyás és a leeresztőnyílás mellett, bizonyos nehézségeket okozhat.


Még néhány tipp

Ha a fürdőszobát a javítási munkálatok befejezéséig tervezi használni, akkor gondolja át annak lehetőségét, hogy véglegesítés előtt telepítse.

A kád felhelyezése előtt és után - mi módon kényelmesebb?

Lehetőség van a fürdőszoba felszerelésére a csempézés előtt és a munka befejezése előtt. Az akciók sorrendjét számos tényező határozza meg, amelyek között szerepel a fürdő mérete, mérete és alakja. Fontolja meg, hogy e kettő melyik lehetősége jobb választani, és miért.

A javítási szekvencia megfelelő karbantartásával lehetővé válik a fürdő kényelmes működésének meghosszabbítása. Nagyon fontos a munka során, hogy kellő figyelmet fordítsanak a szennyvíz és a villamosenergia-vezetékezésre, általában a szakemberekhez forduljanak. Ma már nem ritka az a lehetőség, amikor a vízvezeték szerelése a fal és padló befejezése után történik. Leggyakrabban az öreg fürdőt egy új helyettesíti: acél, öntöttvas vagy akril. Rendszerint a tulajdonosok ritkán vásárolják meg az azonos típusú eszközt, amelyet a javítás előtt működtetett, ezt a tényt a kényelmesebb megoldások keresése magyarázza.

Az akril fürdők vonzó designt mutatnak, de törékenyek.

Amikor a zuhany és a vízellátás be van kapcsolva, egy acéltermék sok zajot kelt, gyorsan felmelegszik és lehűl. Az öntöttvas fürdő falai hosszabb ideig felmelegednek, hosszú ideig tartják a hőt, nagyon megbízhatóak, de súlya nem teszi lehetővé, hogy a termék zökkenőmentesen mozogjon a beépítési területen. Az akrilból készült termék viszonylag hosszú ideig hőt tart, vonzó kialakítású, kényelmes telepítést, de érzékeny a háztartási vegyszerekre és törékeny.

Az akrilfürdő elhelyezése egy csempe után történik, miután a csatorna és a vízvezetékek csatlakoznak a munkapadhoz. A helyiségeket úgy kell elhelyezni, hogy az egészségügyi berendezések telepítése után a be- és kiáramló rendszer továbbra is elérhető legyen a karbantartáshoz. Ebben az esetben a csövek nem zavarhatják a termék széleinek a falhoz történő csatlakozását.

Az akrilfürdő állítható lábakkal van rögzítve

A készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően rögzítse a kádat a szabályozó lábak segítségével, a vízcsatorna segítségével csatlakoztatjuk a csatornarendszert. Telepítjük a keverőket és a zárt paneleket. Szükség esetén a fürdőszobát hidromasszázs segítségével különös figyelmet fordítsuk az elektromos vezetékek kialakítására. A tápkábel a lehető legközelebb van ahhoz a zónához, ahol az örvénykamrás berendezések elemei találhatók.

A vízkezelés helyisége a méretétől függ:

 • Ha a szoba tágas (ha elegendő hely van a WC-vel kombinált fürdőszobával), akkor a fürdőszobát nem kell közvetlenül a fal mellé helyezni. Ebben az esetben az akrilfürdő felszerelése a helyiség közepén történik, a legfontosabb az, hogy egy fém keretkeret tartja biztonságosan, amelyet meg lehet vásárolni vagy megvenni.
 • Egy kis helyiségben a termék mindig a falhoz közel helyezkedik el (a támasztólábak segítségével). De az a tény, hogy négyzetméterre illeszkedik, gondoskodik a dobogólapok állapotáról. Ehhez ellenőrizze, hogy a fal és a fal közötti távolság mennyivel csökken a készítésük után.

A burkolólapok és a tömítőanyaggal töltött oldalak között ez a módszer abban az esetben alkalmazható, ha a termék nincs beágyazva a falba. Javasoljuk, hogy az akril kádat a csempe alá helyezze. Az a tény, hogy az akril hajlamos deformálódni a terhelés alatt, és egy járó perem elszakíthatja a bélést az idő múlásával.

Ha nem vagy készen a többletköltségekre, vagy nincs tapasztalat a vízvezeték-szerelésben, akkor a legjobb módszer az alábbi módszer:

 1. 1. helyezze a fürdőt a szabályhoz illesztett esztrichre;
 2. 2. a szint használatával meghatározzuk a telepítés pontosságát, rögzítsük a terméket a padlóra;
 3. 3. Ezután dobja a csempéket.

Fektesse a csempeet nem a padlószintre, hanem a fürdő széleire, néhány milliméter mélyedéssel. A kialakított rés tömítőanyaggal van lezárva. Az ilyen befogadást követően úgy tűnik, hogy a fürdőszoba oldalai be vannak ágyazva a falba.

Általában a kád csempézés után kerül telepítésre.

A fürdőszoba javításának sorrendje jelentősen eltérhet a fenti opciótól. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. 1. kádat és egyéb egészségügyi berendezéseket hozunk a helyiségbe, hogy "beilleszkedjünk"; jeleket rajzolunk a falakon;
 2. 2. vegye ki a vízvezetéket és folytassa a befejező munkálatokat;
 3. 3. a mennyezet irányába helyezett csempe, az oldalak szintjén lévő jelölésre összpontosítva;
 4. 4. a befejező munkálatok befejezése után visszaadjuk a vízvezetékberendezést, a szomszédság pontjait a falakkal egy szilikonkompozícióval rögzítjük.

Annak ellenére, hogy a felületek felülete úgy tűnik, átengedés nélkül halad, nem javasoljuk, hogy egy centiméterrel eltérjenek a tervezett kiviteli tervtől, különben a fürdő nem illeszkedik az előkészített térbe.

Amint már említettük a cikk elején, ebben az esetben iránymutatásként szolgálnak:

 • szobai paraméterek;
 • termék anyag;
 • a fürdő alakja és mérete.

Ha a fürdőszoba helyisége korlátozott, akkor jobb, ha a csempe behelyezése előtt telepíteni kívánja a terméket, különben nehéz lesz a fürdőszobába behelyezni a helyre, és ezzel egyidejűleg nem károsítja a felületet. A változat, amikor a fürdőt először behelyezzük, és rögzítjük a helyén, szintén alkalmazható egy tágas helyiségre. Például ha nehéz acélötvözetet telepít, majd problémamentesen mozgatja a rendeltetési helyre, valószínűleg nem fog működni. Ezért egy ilyen vízvezetékszerelőt kell felszerelni a cserép felhelyezése előtt. Acél és akril vízvezeték sokkal könnyebb, de ennek a terméknek hátrányai vannak. A termékek oldalai nem telepíthetők a cserépbe, mert terhelés alatt lazítják meg a befejező réteget, és idővel összeomlik.

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a csővezeték felhelyezése előtt a vízvezetékeket telepítik

Ha szükség van a falba ágyazott vízvezeték szerelvények cseréjére, meg kell szüntetni a csempe alsó sorát, a mellette lévő fürdőkád pedig eltávolítható a felület integritásának zavarása nélkül. Mindössze annyit kell tenni, hogy levágja a tömítőanyag réteget egy késsel, amelyet az oldal és a fal közötti rés lezárására használt.

Normál fürdőkád alakú téglalap kialakításakor általában nem merül fel. De ha egy szögkészülék hidromasszázzsal történő felszerelésére kerül sor, akkor nehézségek merülnek fel az elektromos vezetékek bekötése és a lefolyó csatlakoztatása során. Az ilyen termékeket nem javasoljuk a falba ágyazni, mivel a hidraulikus berendezés lebomlása esetén lehetetlen hozzáférni az elemeihez. Ezért a hidromasszázs rendszerrel ellátott sarokkád csak a csempézés után telepíthető, ha hidromasszázs nélkül van, ez a befejezés előtt elvégezhető.

Ha a munka befejeztével szükség van a fürdőszoba üzemeltetésére, javasoljuk, hogy azonnal válassza ki a végső telepítési lehetőséget. Még akkor is, ha a kád könnyű anyagból készült, nagyon kevés ember képes nap mint nap megtalálni az időt a vízvezeték beviteléhez és eltávolításához.

A fürdő telepítése a minőségi telepítés minden szabálya szerint. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba megfelelően van felszerelve.

Elkezdtél egy lakás nagyszabású átalakítását? Ezután különös figyelmet igényelnek a fürdőszoba. Ezenkívül az egészségügyi megoldások választéka ma a legkülönbözőbb akril kádak, öntöttvas, fém. És mindenütt széles választékban állnak különböző formák, színek, méretek. A fürdő felszerelése különböző módon történhet. Ez az anyagtól és más jellemzőktől függ, például alakjától, méretétől és telepítési helyétől. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítsük a fürdőt kvalitatív módon, speciális ismeretekre és speciális szakmai készségekre van szükségünk. Ezért Önnek teljesen igaza van, ha felveszi a kapcsolatot egy szakemberrel ezen a területen.

Néhány szempont azonban nem fog fájni és előre megismerni magát

Mit kell tudni az előkészítő szakaszban?

A fürdőszoba felújítása a fő kérdésekkel kezdődik: "mit kell tenni", "hova kell felvenni" és "hogyan kell felhelyezni". Először is el kell dönteni, hogyan kell fürdőzni, beállítani és beállítani a vízellátást és a csatornarendszert. Emelje ki a vízszintes és a függőleges felületeket is. Szakértők javasolják, hogy beilleszteni a falakon és a padlón egy csempe. Hogyan lehet fürdőszobát telepíteni? A legegyszerűbb módja annak, hogy az új kialakítás helyett új kádat telepítsen. De ha elkezdte az egészségügyi eszközök globális permutációját a fürdőszobában, akkor helyesen kell gondoskodnia az összes vezetékről és üzletről, és ki kell számolnia a telepítési lehetőségeket. Valószínűleg vízvezeték-szerelő nélkül nem elegendő.

Hogyan telepítsem a fürdőt? Javasoljuk, hogy a kiömlés helyétől függően szögben legyen. Így teljes vízáramlást biztosít. Minden vízvezeték-szerelő elmagyarázza neked, hogy különben a víz (bár kisebb mennyiségben) stagnál, és ez az összes gyűlölt "sárga folt" megjelenéséhez vezet.

Hogyan helyesen helyezzük el a fürdőt, az alaktól függően? A sarok és a négyszögletes modellek - a preferenciák. De a legfontosabb dolog - a konstrukció összeszerelt formában nem akadályozhatja a fontos kommunikáció és szelepek megközelítését.

Különböző fürdőkádak felszerelései

Vegye figyelembe a legkedveltebb fürdőkád telepítési lehetőségeit. A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez a fürdő nagyon hőálló, a benne lévő víz meleg marad. Ezenkívül kiváló hangszigetelési jellemzőkkel rendelkezik. És persze nagyon nehéz. De ez még egy plusz, mert a gravitáció miatt a fürdő nem igényel további kísérleteket a berendezéssel. Segítségével válasszon ki egy fürdõt a megfelelõ méretûnek - és távol kell mennie. Ami a méretet illeti, a legfontosabb dolog nem rossz számítás, különben be kell állítania a falakat vagy csökkentenie kell a fürdő oldalát.

A vékonyabb falak acélfürdővel rendelkeznek. Egyébként ezért, amikor víz áramlik, hangos hangot hallunk. Az ilyen fürdés hiánya önmagánál azonnal olyan embernek érezheti magát, akinek méreteit nem lehet miniatűrnek nevezni. Az a tény, hogy egy nehéz gazda vagy egy nagy mennyiségű víz súlya alatt maga a fém valószínűleg elkezd elcsúszni, és károsíthatja a zománcot.

Ezért fontos a fürdőszoba megfelelő felszerelése. A fürdés és a díszítés megakadályozása érdekében a fürdő és a dekoráció felszerelését további alapozás telepítése kísérheti. Opcióként csatolja a téglákat az alja alá, és töltse fel a szabad helyet habjal. Ritkán, de még mindig használják a homokos vételt: a fürdőt egy homokba töltett tartályba helyezzük. Ilyen esetekben elkerülhető a fém görbülete.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Az Ön adatai: Az akril fürdők falai nem tolerálják a nehéz terheket. A szakemberek azt javasolják, hogy fém alapra helyezzék. Vagy megerősítik a hab stabilitását. Ezenkívül további kapcsolatokra van szükség a falhoz.

A fürdőszoba felszerelése a lehető legjobban történik a falhoz. Ahol a fal a fürdő széleihez csatlakozik, jóindulatú vízszigetelést igényel. A szakemberek azt javasolják, hogy használjon speciális szalagot, mindenféle gittet és lábazatot (jobb, természetesen kerámia, nem műanyag).

Amint láthatjuk, a fürdőkád felszerelésének módjai eltérőek lehetnek. És mindenhol ott vannak a professzionális árnyalatok.

A fürdőkád fürdőszobába történő beszerelését általában szakember végzi. Vagy legalábbis az ő jelenlétében. Nehéz lesz magad csinálni. A megfelelő profil cégének képviselője képes garantálni minőségi telepítést. Vagy ajánlásokat a fürdőszoba megfelelő felszereléséhez.

Alapvető telepítési szabályok

Mint minden más profi vízvezeték-szerelő, szívesen tudja a fürdőkád és a szerelési előírások ellenőrzésére vonatkozó szabályokat. Vegyünk néhányat:

 • Az SNiP (építési előírások és előírások) szabványai szerint a felületnek, amelyen a fürdőszobai szerkezet fel van szerelve, tökéletesen laposnak kell lennie. Javasoljuk, hogy a padlólapokat előre lefektetni kell;
 • Annak érdekében, hogy a fürdőt maximálisan megóvja a sérülésektől, a telepítés legutolsó, azaz amikor a fennmaradó javítási munkálatok már befejeződtek;
 • Nemcsak a fürdőkád felszerelésének helyét kell előre kiválasztani, hanem a szerkezet magasságát is. Figyelembe kell venni, hogy a csempe a fürdő alá kerül-e, és melyik, a betűt a padlóra vagy egy speciális dobogóra kell helyezni;
 • Minden szakember azt mondja neked, hogy a készletbe beépített alkatrészek nem mindig szerepelnek a megfelelő kialakításban. Például vásárolt egy vékony acélfürdőt. Némi idő elteltével a zománc a lábak közelében valószínűleg megreped. Itt tudnia kell az alternatív kötőelemekről - speciális béléssel ellátott sarkokról.
 • A tervező modellek általában vonzó lábakkal vannak felszerelve. Ezért az új fürdő telepítésének feladatát sokkal könnyebb megoldani. Itt elég megvenni a fürdőt, helyezni egy sík padlóra és ráhelyezni a csatornába;
 • Ellenkező esetben előfordulhat, hogy egy tégla "alapot" kell építeni.

Még ezek a példák is elegendőek ahhoz, hogy a fürdő telepítését szakképzett szerelőre bízza. Nem csak egy bázist készíthet a fürdő alatt, hanem befejezi a bélést.

Munkavégzés

Ha röviden válaszol a "Hogyan kell új fürdőt telepíteni" kérdésre, válaszolva hallani fogja a tevékenységek listáját. Tehát a fürdő telepítési eljárása így néz ki:

 • padló előkészítés;
 • a fürdő méretének és a mag magasságához viszonyított kiszámítása;
 • a szifon felszerelése, csatlakozása a csatornához;
 • a szerkezet felépítése;
 • szivárgásvizsgálat;

De ez nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, hogyan kell megfelelően telepíteni a fürdőszobát. Ezért nem javasoljuk ilyen kemény munkával való kísérletezést. Különösen, ha nincs gyakorlati tapasztalat a fürdőszobák javításában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a dokumentumok elérhetőségét, például a telepítési utasításokat és a minőségi tanúsítványt. Például a termelési dokumentációban meg kell adni, hogy mi legyen a fürdő lejtése.

Szóval, mi kell a minőségi fürdő telepítéséhez? Kötelező szerelő készlet: csavarhúzók és gázkulcsok, kézifűrész, karimák és kalapácsok, fogó, perforátor. Csakúgy, mint az elektromos szalag, poliuretán hab, tömítőanyag, cement, hullámtörlő csatorna és tölcsér.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A könnyű modell, szemben az öntöttvas fürdőjével, szilárd telepítést igényel. Hogyan kell fürödni? Szükségszerűen a falak iránti szorgalmassága. Ellenkező esetben a fürdő nem lesz olyan stabil, amennyire csak lehetséges. A fürdetőztetés egy csempére történő helyreállítása itt nincs. A fürdőt a csempézés előtt helyezzük el, és további tartókkal szabályozzuk. Öntapadó bélés - a legjobb megoldás. Ha csavarokat használnak, a zománc megsérülhet.

 • Az előkészítő szakasz nem nagyon különbözik az öntöttvas fürdő telepítésétől. Mielőtt telepítené a fürdőszobát, a burkolólapok nem lesznek elhelyezve. A szerelőcsöveket a keverő rendszerhez képest nem kívülről, hanem a falon végzik;
 • Nem titok, hogy a fürdő összeállításának kérdése egy támasz felépítésével kezdődik. A fürdő összeszereléséhez a vízvezetékeket felfelé kell helyezni. Az első támasz a leeresztőnyílás közelében van, a második - közelebb az ellenkező élhez. A legfontosabb dolog -, hogy egy sík felületre helyezkedjen. A csatorna egy kalapáccsal történő kiegyenlítése maximálisan támogatja a fürdőt. Ha a fürdő érintkezik a béléssel, alkoholkezelést végeznek (acetont lehet használni). Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát a párnákról, hajszárítóval hevítse őket;

Fontos: A fürdőt függőlegesen kell behelyezni a helyiségbe, az oldalakat tartva (ne vegye be a lábakkal!).

 • Amint a fürdő az előkészített helyen van, a magasság beállítása történik. Hogyan igazítsuk a fürdőt? A zsinegeket a vízvezeték falak és a falak között vezetik (kicsit távolítják el). Minden rést habbal töltünk. Ha hirtelen piszkos a hab, azonnal meg kell tisztítanod, azóta lehetetlen lesz. A hab öntése után az ékek ki vannak húzva;
 • A burkolat a fürdő közelében van. Fedje le a vízvezetéket egy filmmel, hogy ne foltoljon és ne karcolódjon. A fürdőszobát és a csempe ízületeket vízálló szerkezet vagy szilikon kezelik. Az a tény, hogy a rögzítőhab lehetővé teszi a víz áthaladását.

Figyelje meg a dokumentációban meghatározott fürdő telepítési sorrendjét.

Az akril fürdőkád felszerelését tartalmazza

Valójában a fürdő telepítési technológiája nem különbözik a fent említettektől. Csak a tartó nem csavarokat, csavarokat ragaszt. A csavarok és az alsó rész közötti tér tele van beépítő habtal. Ha hirtelen a készüléken nincsenek termelési mélyítések a tartóhoz, használjon fúrógépet. Nagyon fontos, hogy ne törje meg a fürdőt.

Különösen kedvelt megoldás egy sarokkád felszerelése. Az ilyen vízvezetékeket általában egy mûanyag képernyõvel együtt adják el, amelyet az alaptelepítés elvégzése után szerelnek fel. Telepít egy körülbelül 2-3 mm-es hézagot.

A weboldalunkon külön videó bemutató található ebben a témában. És a fürdő telepítése is.

Csempe a fürdőszobában

A fürdőkád padló alá helyezése az optimális megoldás a fürdő fenntarthatóságának kérdésére. Az ilyen anyag higiénikusabbnak és praktikusabbnak tekinthető. A csempézéshez a fürdõ nem képes a képernyõ telepítése nélkül. És a padlólapokat teljesen kádba zárhatja. Ez a homlokzat nagyon harmonikus lesz a fürdőszobában. És ami a legfontosabb, maximális stabilitást biztosít a padlóhoz való különleges kapcsolat formájában. A csempe alatt a képernyő tégla vagy cement lehet.

Hogyan kell fürödni egy csempe

Tegyük fel, hogy már van egy jó padlólap a fürdőszobában. Hogyan telepítsem a fürdőt a csempe? Ahhoz, hogy a fürdőszobát csúsztatható talpon helyezzük el, az alapot vízálló polimer ragasztóval kell rögzíteni. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, a szakértők javasolják, hogy öltöztetése a lábát a fürdő a hegyek a műanyag.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként telepítheti a fürdőt egy csempefelületen, akkor fotókat és videókat tekinthet meg honlapunkon. Szintén részletes utasításokat készítünk Önnek.

Fontos telepítési részletek

következtetés

Az ilyen finom technikai pontok ismét bizonyítják a szakmai beavatkozás szükségességét. Rendelkezésre állnak Önnel, és világosan megmagyarázzák, hogyan lehet fürdőt telepíteni. Például a hidromasszázs fürdőket olyan nehéz telepíteni, hogy egy nem szakember egyszerűen nem képes megbirkózni egy ilyen fényűző fürdő telepítésével.

A vízvezeték-szerelőket csak az Ön preferenciáiról tudhatja meg, például, ha jobb fürdőt telepíteni. Hogyan lehet elrejteni a csövek és huzalok láthatóságát? Ezen a témákon a professzionális installálók néhány hasznos tippet is kapnak.

Hogyan telepítsek egy fürdőszobát a csempe alá?

Fürdő telepítése a lakás csempe alá: fénykép, videó, oktatás

A modern építőipari világban azt gondolják, hogy egy fürdőszobát csak a szakterületen dolgozó szakemberek végezhetnek. Ha jól felkészült, olvassa el a megfelelő szakirodalmat és néhány cikket egy fürdőkád csempe alá történő beszereléséről, ismerkedjen meg a folyamatdiagrammal, akkor azok, akik nem rendelkeznek speciális oktatással és bizonyos készségekkel a lakókörnyezet kialakításában, sikeresen befejezhetik a munkát.

Állítsa be a fürdőt a saját kezével

Gyakori hibák a csempefürdő telepítésekor

A fürdő megfelelő felszerelése többlépéses folyamat. Számos árnyalat és titok van a tapasztalt építők és telepítők részéről:

  • a fürdõ szerkezeti anyagától függetlenül az alja lejtõ alatt készül, ami megkönnyíti a víz elvezetését. További elfogulatlanságra nincs szükség itt. Ez növeli a vízkezelések során a csúszás és csökkenés esélyét. Ezért a fürdő telepítését olyan módon végzik el, hogy a felső részét (felső sík) egy szinttel állítják be;
  • A fürdőt merev csövek segítségével kell a csatornahálózathoz csatlakoztatni, amely telepítéskor nem lehet egyenesen szögben hegesztve. A fürdőkád és a leeresztő rendszer összekötésére nem ajánlott fuvolát használni;
  • az acél csavarokat nem szabad túl erőltetni. Az utóbbit oly módon tervezték, hogy kézzel könnyen rögzíthetők legyenek. Ellenkező esetben a betét alján lévő zománc a kötőhelyeken könnyen lerázódik, és nagyon nehéz később visszaállítani a védőréteget;
  • Ugyancsak szigorúan tilos olyan gumitömlőt használni, amely a fürdő kiengedéséhez szükséges. Ennek következtében a tervezés elkezdődik, ami sérüléshez vezet. Lehetséges megoldás a kádból kiszakadt csempék repedése. A betűtípus és a fal között repedés keletkezik, ahol víz szivárog;
  • fém termék hiba nélkül földelt. Ez segít megvédeni a személyt a víztisztítás során, mert a fürdőszobában sok elektromos berendezés és kimenet van;
  • Mit használjon a varrás lezárására a fürdőszoba és a szomszédos fal között? Ebben az esetben használjon szilikon vagy műanyag rugalmas sarkokat. Mindkét anyag elveszíti vonzerejét és feszességét az idő múlásával. A szakértők javasolják a szomszédos csempék és a rendszeres fugázás megszervezését;
  • ha a padlólapon egy polcot kíván felszerelni a fürdő telepítésekor, akkor a telepítés nem a lábfejen történik, hanem a termék élén. A számítás egyszerű - ha a polcot lábra helyezzük, akkor a víz a zuhany alatt folyamatosan ráesik, és ha a lejtő kicsi, akkor a folyadék stagnál. Ha túl magas a polc lejtése, nem lesz semmi rá;

  A fürdő önszerelése nehéz folyamat egy egyszerű ember számára az utcán, és megköveteli a telepítési technológiának való megfelelést

  A fürdő behelyezési folyamata és az ezt követő burkolat bélése a termék szerkezeti anyagától függ.

  Először telepítenie kell a kádat vagy a csempéket?

  Ebben a kérdésben a fürdő szerkezeti anyaga vezérli őket. Tehát a modern akrilfürdőknek meglehetősen kis fajsúlyuk van, ami először megkönnyíti a telepítésük folyamatát. Ezért az akril betűk esetében a csempe a padlóra, majd a falra, majd ezt követően - a tartály felszerelésére kerülhet.

  Ha a választás vasra vagy acéltermékekre esett, a folyamat éppen az ellenkezője. Először egy szilárd alapot hoznak létre a fürdő alatt, egy padlóburkolatot készítenek, majd egy padlót raknak le. Utána - folytassa a telepítési folyamatot közvetlenül betűtípusokkal. Amint az utolsó befejeződik, a csempe a falra kerül. A szint maga a fürdő felső síkja.

  Néha nem csak a termék szerkezeti anyaga, hanem annak mérete is szerepet játszik a sorrendben. Így a szoba hossza 180 cm (befejeződés nélkül), a kád hossza 178 cm. Ha kezdetben feküdt a csempe és a szintező és ragasztó rétegek szélessége, akkor a szoba hossza 1-1,5 cm-rel csökken mindkét oldalon. Bath egy ilyen szobában csak nem. Ilyen esetekben a kád be van építve, majd a csempe le van helyezve. Ugyanakkor a betűt vízzel fel kell tölteni, hogy kissé leessen. Ez az esemény megóvja a kád müködésének megrepedezését.

  Ajánlás: a fal és a padló azon részei, amelyek a fürdőszobában vannak, további vízszigetelést igényelnek. Végtére is mindig van nedvesség. További vízszigetelés különösen fontos, ha a betűt díszítő panelrel vagy falazott falazattal borítják. Egy polietilén fólia vagy egy speciális membrán vízálló rétegként működhet. Fel vannak szerelve a fal durvasága alatt. A szoba falainak megóvása a túlzott nedvességtől szintén csempe.

  Miért kerámia csempe - a legjobb anyag a fürdőszoba felé nézni?

  A kerámia burkolólapok használatának előnyei a fürdőszobában lévő falak és a kád alatt lévő panelek díszítésére:

  • az anyag tartós;
  • dekoratív rétege nedves atmoszféra és állandó vízzel való érintkezésben részesül, anélkül, hogy elvesztené vonzerejét;
  • kerámia cserép megőrzi műszaki jellemzőit a teljes élettartam feszültsége;
  • Kiváló vízszigetelő anyagként működik;
  • díszítheti a legösszetettebb geometria felületét.

  A falak, a padló és a padlólap kitöltésével ugyanabba a gyűjteménybe tartozó fürdőszobai csempékhez készíthet egy komplett kompozíciót a szobában.

  A fürdőszobát egyetlen kivitelben díszítjük

  A fürdő technológiai felszerelése és a falak előkészítése függ a fürdő kialakításától és méreteitől.

  Hogyan szervezzék meg a csempe alapját a fürdőszobában?

  Ha minden tisztán tisztázódik a csempék falon és padlóján történő elhelyezése során, akkor hogyan kell díszíteni a gépet a fürdőszoba alatt ezzel az anyaggal, amit sokan kérnek. Ma két lehetőség van arra, hogy egy csempe alapját egy fürdőszobához hozzák létre.

  1. Falazat. Ez a lehetőség a turistaosztályhoz tartozik. A legfontosabb dolog itt - nem engednek jelentős torzulást. A kisebb rendellenességek könnyen eltávolíthatók esztrich vagy csemperagasztó segítségével. Az elrendezés főbb árnyalatai: a kád szélétől a 1 cm-es téglához való távolság megtartása, a szellőzőnyílás és a lyuk megtartása a szifon és a csatorna közötti ízületek tömítettségének szabályozására. Ez utóbbinak 150 mm 150 mm méretű díszítőelemnek kell megjelennie. A légtelenítő kicsi, a vezérlőnyílás ellentétes sarkában. Műanyag rácskal borították.
  A fürdőszoba téglafalát csináljuk

  A falazatot szokásos téglákkal vagy habblokkokkal lehet elvégezni. A falburkolat akkor kezdődik, amikor a falazó cementhabarcs eléri a kívánt szilárdságot (a telepítés után 2-3 nappal);

  1. Gipszkarton alap. A gipszkarton segítségével újraformázhatja a felület bármely formáját és geometriáját. A folyamat így kezdődik; Ud vezető profilok a padlóhoz és a fürdőhöz vannak rögzítve. A padlóhoz dugók vannak rögzítve. Ha egy akril fürdőbe van szerelve, akkor fából készült kockákat használnak, a vezetőprofil a csavarokra ül. Ha öntöttvas vasat választanak ki, akkor a vezetőprofil a merevítők és a padlóelemek támasztásával rögzíthető. A kiegészítő profilt habosították. Az egész szerkezet gipszkarton burkolva van. Ne felejtsd el a szellőztetőt.

  A fürdőszoba alá helyezett szervezetten elhelyezett csempék elindításához meg kell kezdeni a szögből, hogy a vízvezeték szerelvények és vízálló függönyök felszerelése után nyitva marad. A falon és a képernyőn található csempe közötti vízszintes illesztéseknek meg kell egyezniük. Ehhez a fektetés nem a padlóról van szervezve, hanem a második sorból. Ugyanakkor ideiglenes vezetőprofil kerül a képernyőre. Ő tartani egy sor csempe. A falazási profil telepítése után eltávolítjuk.

  Ajánlott az olvasáshoz: Vékony WC kiválasztása jó lefolyóval

  A fürdő oldalától a csempe utolsó sorának felső széléig terjedő távolság 3-6 mm széles lehet. Ebben az esetben nem kell mindig lemenni a csempe. A falazatban lévő egyes magasság-egyenlőtlenségeket könnyű álcázni T alakú öntéssel.

  A csempefürdő telepítésének leállítása

  Van különbség a hazai és az európai fürdők telepítése között. A termékmagasság magasságában van. Így az európai modell a lehető legalacsonyabb a padló felett, és alkalmas a padlóra szerelt szennyvízrendszerekre. A belföldi mintáknak vannak lábai, ezért jelentős távolságra távolítják el a padlóról.

  A csempefürdő felszerelésének lépései:

  1. a kívánt emelőfürdő megszervezése. Ezt a lábak magasságának beállításával vagy egyfajta talapzat felállításával végezzük. A fürdő megbízható rögzítése;
  2. csatlakozás a csatornarendszerhez. Ebben az esetben a szifon felszabadulása a fürdő leeresztése felett helyezkedik el. A rögzítést a szifont kísérő szabványos rögzítésekkel végezzük. További vízszigetelést szervezünk gumi gyűrűk segítségével a csatornacsatornába való kifolyáshoz és kiömléshez;
  3. a fürdőszobai falak vízszigetelése, melyet a fürdőszobában a dekoratív panel alá rejtenek. Általában a nagyolás során történik;
  4. a bázis szervezése a fürdő dekoratív panelje alatt. A legtöbb esetben téglafalazás. A beton oldalának a téglafal felett legfeljebb 2 cm távolságra kell feküdnie. Előfeltétel az, hogy hagyjon szellőzőrést, lyukat a szifon szorosságának és a lábak számára szolgáló lyuknak a szabályozásához. Az utóbbi nagyon kényelmes, ha a fürdő közelében van, pl. Gyermekfürdőzés közben;
  5. a teljes helyiség felületének beállítása a későbbi dekorációhoz. Csak akkor kezdik a csempét elhelyezni, ha a falakon és a padlón lévő rétegvastagság már megkapta a szükséges erőt;
  6. primer és további impregnálás alapja a vízszigetelő alapozók;
  7. a kád padlóján csempék. A folyamat a fürdőből indul és egy falhoz ér véget, amelyben van egy ajtó;
  8. csempézve a falakat a fürdőszobában. A sor a szoba felső sarkából indul és fokozatosan leesik;
  9. csempe díszítő képernyő a fürdőszoba alatt.
  Mi kijavítjuk a fürdőkabát csempeit

  A kerámia csempe a fürdőszoba modernizálására szolgáló közös anyag

  A fürdés kerámia csempe optimális szerkezeti anyag a helyiség vízszintes és függőleges felületének díszítésére, és a fürdő telepítési folyamata kézzel is elvégezhető, ha a szakértők ajánlásait szigorúan betartják.

  Csempék fürdő telepítése

  A fürdőhely javítása meglehetősen bonyolult és többlépcsős folyamat, amelyhez hozzá kell járulni az üzleti tevékenységhez. Ezért az állampolgárok többsége szakembereknek hívja a javításokat. Az ilyen mesterek szolgáltatásait rendszerint meglehetősen magas áron kell fizetni. Egyesek, akik megpróbálnak pénzt megtakarítani, maguk csinálják a javítást. Ez általában próba- és hibamódszer, ha valaki megtanulja a csempék elhelyezését és a vízvezeték szerelését útközben. Ugyanakkor az újszülöttek körében a leggyakoribb kérdés a következő: "A kád felhelyezése előtt vagy után csempézés?" Nincs egyértelmű válasz. A szakaszok sorrendjét a fürdő anyaga és a helyiség nagysága befolyásolja. Értsük meg a probléma bonyolultságait.

  A fürdők típusai

  A modern szerelvénypiac három féle fürdőt kínál. Ismerkedjünk meg a távolsággal.

  • Öntöttvas. Néhányan úgy vélik, hogy egy ilyen fürdőkészletet a múlt relikviájába helyezték. Ez azonban messze esett. Az ilyen modelleket a nagy szilárdság és a vízhőmérséklet hosszú ideig tartó megőrzése jellemzi. Ezeknek a termékeknek a költsége magas, de 40-50 éves működésre tervezték őket. Az öntöttvas fürdő hátránya a súly, így a termékek szilárd alapozásúak.
  • Akril. Rendkívül praktikus tervek, amelyek tökéletesen illeszkednek bármilyen méretű helyiségbe. Az ilyen fürdőkészülék felszerelése még a kezdők számára sem nehéz, ám a tapasztalatlan kézművesek klasszikus hibát követnek el: a terméket saját készítésű hordozókra telepítik, figyelmen kívül hagyva a gyári keretet (standard). Az akril meglehetősen törékeny anyag, ezért a súlypont helytelen eloszlása ​​forgácsolást és repedést okozhat.
  • Steel. A legjobb megoldás azok számára, akik közömbösek a fürdőszoba esztétikájához és szépségéhez. Az acél fürdők gazdaságossági besorolásnak minősülnek, így gyakran telepítik őket először, később öntöttvas vagy akril modellekké válnak. Az acélfürdő tömege 30-35 kg, ezért a beszerelés / szétszerelés általában nem nehéz. A termék hátrányai közé tartoznak a gyors hőelvezetés: az öntett víz 10-15 perc alatt szó szerint lehűl.

  A piacon fürdők bronzból vagy rézből állnak. Ezek drága termékek, amelyek különös gondosságot igényelnek.

  Mikor kell a fürdőt telepíteni?

  A kád felhelyezése előtt vagy után? Itt van a fő kérdés, izgalmas újoncok. Ha installál akril vízvezetékeket, először fektetett csempe a padlóra és a falakra, majd tegye a fürdőbe. A szerkezet kis súlya és a gyári szerelési keret jelentősen leegyszerűsíti a telepítési folyamatot.

  Az acél és öntöttvas modellek felszerelése egy másik rendszer szerint történik. Először a padlót egy esztrich segítségével állítják be. Amikor az esztrich megreped, helyezze a padlót, majd szerelje fel a kádat. Ezután a falak burkolólapokkal vannak bevonva, a behelyezett betű felső szélén.

  A legfontosabb szerepet játszik a fürdőszoba területe. Egy egyszerű példa: a szoba hossza 180 cm nélkül. Mivel ezek a dimenziók irányítják, egy személy ugyanolyan hosszú fürdőt kap. Ebben az esetben először telepítse a betűtípust, majd vágja le a szobát csempével. Ha ezzel ellentétes, a csempe "ellopja" 1 centimétert mindkét oldalon, illetve a fürdő egyszerűen nem illik.

  Akrilkád installáció

  Mint fent említettük, az ilyen modelleket a fürdőszoba csempézése után is fel lehet szerelni. Ehhez minden termékhez útmutatások és szerelési elemek tartoznak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyári keretnek állítható lábakkal kell ellátnia gumi csúcsokkal. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy ne karcolja meg a lapkát a betűtípus kiegyenlítésének folyamatában.

  A telepítés a következőképpen történik:

  • A kereteket a mellékelt utasításoknak megfelelően szereljük össze. A kényelem érdekében a fürdőt általában fejjel lefelé fordítják, miközben a védőfóliát nem javasolják eltávolítani. A keretelemek csavarokkal vannak összekötve, a kialakítás maga a betű közepén helyezkedik el.
  • Lábak behelyezése és csavarás a keretbe. A rögzítőelemeket és a záróelemeket rögzítik. A rögzítést általában kézzel végezzük, mivel a csapok túlzott meghúzása károsíthatja a szerkezetet.
  • Szerelje be a szifont: tegye le a felső és az alsó leeresztőnyílást, majd a kialakítás csatlakozik egymáshoz.
  • Ezután a fürdőkád a helyén van felszerelve, a lábak szinttel egyenlítettek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a leeresztő nyílásnak alul kell lennie, különben gondot okoz a víz gondozása. A leeresztő nyílástól a csőig terjedő távolság általában 17 cm (a gyártó ajánlása az utasításokban szerepel).
  • Ezután a fürdőt a falhoz rögzítik, hogy elkerülje a kilyukasztást. Horgok esetén meg kell fúrni egy lyukat a falon és kalapálni a dugókban. Mivel a fürdőszoba már csempézett, a fúrás során ügyeljen arra, hogy ne szakítsa meg.
  • Ezután szereljen be egy védőablakot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rögzítő sarkokat csak olyan helyeken kell elhelyezni, amelyek megerősítő fület tartalmaznak.
  • A fürdő oldalán, a fal melletti, egy kis rés lesz. A tömítőanyagot le kell fedni.

  Beépítés után a szerkezet ellenőrizhető a stabilitás érdekében, kis mennyiségű vizet gyűjtenek össze a lefolyó működtetésének ellenőrzésére.

  Öntöttvas modellek felszerelése

  Az ilyen fürdőkészülék beépítése a padló kiegyenlítése és a padlólap burkolása után történik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a padlólapoknak nagy terhelésnek kell eleget tenniük, ezért ellenőrizze ezt a pontot az eladóval.

  A termék telepítése a következő:

  1. A fürdőt a fürdőbe helyezzük és oldalra helyezzük, a lefolyó lyuk a csatorna irányában helyezkedik el. Az eljárás megkezdése előtt a szakértők javasolják, hogy a cserépet egy ruhával lefedje, hogy elkerülje a karcolásokat és a mechanikai sérüléseket.
  2. Telepíti a szifont és a támaszt.
  3. A fürdőt a normál helyzetbe fordítjuk, és vízszintes síkba igazítjuk.
  4. A betűkészlet a helyén van elhelyezve, kb. 1 mm-t hagyva az oldal és a fal durva felületén. Vegyük úgy, hogy a csempe meglehetősen csúszós felület, ezért tömege ellenére a fürdõ mozoghat a mûködés során. Ennek elkerülése érdekében a tartót vízálló ragasztóval rögzítik a csempe felületére.
  5. A szoba falai csempézettek. A csempe érintkezési helyei és a fürdő egyik oldala kerámia aljzatból védi a szivárgásokat.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy az öntöttvas és acél fürdők telepítésekor feltétlenül földelni kell. Ehhez jobb, ha meghív egy szakképzett villanyszerelőt.

  következtetés

  A kád felhelyezése után a fürdők felhelyezése meglehetősen igényes folyamat, amely bizonyos készségeket és tudást igényel. Ezért, ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor jobb, ha segítséget kérsz egy szakembertől. Önszereléssel, ne támaszkodjon a szemre: a fürdő hosszú ideig állt, ügyeljen arra, hogy mérje a távolságot és használja a szintet. Mindig ellenőrizze a fürdő stabilitását és a lefolyó működését a működés megkezdése előtt. Ne próbáljon meg telepíteni komplex modelleket, például forró kádakat vagy jacuzzit. Az ilyen termékek csak foglalkozó szakemberek.

  Hogyan szereljük fel a fürdőszobát a cserép lefektetése után

  Fürdőszoba - Talán a legnépszerűbb hely a lakásban vagy a házban. Aki hosszú ideig tesz sminket, valaki megrántja és fogcsiszolja a fogait. Ezért mindenki szeretne egy szobát, amelyben kellemes és kényelmes lehet. Az a kérdés, hogy a kád felépítése lehetséges-e a csempés kivitelezése után is hosszú ideig érvényes marad, bár a válasz igen egyszerű.

  Telepítési jellemzők a fürdő típusától függően

  Bármilyen fürdőszobát is választanak a telepítéshez, az első kötelező művelet a padlózat burkolásával történik. Továbbá minden fürdõfajta saját munkamódszerét követi:

  • öntöttvas fürdő - ha a fürdőt úgy választják, hogy öntöttvas öntött, akkor azt előtte, és nem után kell elhelyezni a falakkal szemben, csempével. Falfestés a fürdő szintjétől kezdve. Annak ellenére, hogy a termék súlya súlyos, javasoljuk, hogy a csempe lefektetése előtt a víz több mint felét öntsük. Nem valószínű, hogy ez jelentős lemorzsolódást eredményez, de jobb, ha megbizonyosodik róla, hogy a kád és a csempe szélén nem keletkeztek repedések. Ez a művelet magában foglalja a kommunikációhoz való kapcsolódást a falfestés előtt, és nem utána. A fürdőszoba alatti falra néző fülke nem praktikus, különösen akkor, ha a nyílás tervezése után befejezi a fürdőt csempével. Ezenkívül csökkenti a munka költségeit;
  Öntöttvas fürdő
  • akril fürdõ - ha akrilfürdőt ajánlunk, akkor minden kétséget el kell vetni, és teljesen be kell fejezni a fürdőszobát, majd az edényt fel kell tennünk. A lényeg az, hogy az akril fürdők sokféle formában jönnek, legtöbb esetben nem lineáris kontúrokkal. De még a klasszikus stílusban készültek is, ha vízzel teljesen fel vannak töltve, alakilag instabilak. A falakkal való szoros kapcsolat, amikor a csempe a fürdőszobához csatlakozik, elkerülhetetlen a repedések kialakulása az összekötő vonal mentén;
  Akrilkád
  • A fémfürdő a leginkább költséghatékony megoldás a probléma számára, megbízható és praktikus. Igaz, a bennük lévő víz gyorsabban hűl, mint más típusú tartályokban, ráadásul kevésbé tartós. Telepítéskor a csapadékot fel kell tölteni vízzel. A csempe és a kád pereme közötti repedés elkerülhetetlen, de általában kicsi, és a víz elvezetése után könnyen rögzíthető. Ha a falfestést a fürdő felhelyezése előtt végezzük el, akkor ezeket a problémákat el lehet kerülni, de minden használat után elkerülhetetlenül elkerülhetetlen a tisztítás a fürdő alatt.
  Acélfürdő

  Hogyan szereljünk be öntöttvas fürdőt?

  Ez a fürdő sokkal erősebb, mint az akril, nagyságrendje. A tartályok használhatók, könnyen moshatók és tisztíthatók ragyogni. 5 - 7-szer jobbak a hőt megtartani. A felületük nagyon stabil és évtizedek óta szolgál. Az öntöttvas fürdő telepítésekor a következő szabályokat kell követni. Annak érdekében, hogy a csempeburkolatok teljes erősségi tulajdonságokkal rendelkezzenek, vagyis hogy időt adjanak a ragasztásra vonatkozó utasításokban feltüntetett módon, és csak utána készítsék el.

  Öntöttvas fürdő felszerelése

  Fontos szem előtt tartani, hogy a tartály beszerelésekor nem szabad a csempe, hanem a falon nyugodnia.

  Helyezze a fürdőszobát a helyiségbe, irányítva a leeresztő nyílást a csatorna leeresztő nyílásának irányába. A kapacitást oldalra kell helyezni. Figyelembe kell vennie a nagy tömegét, ezért a padlót megbízható eséscsillapító réteggel kell lefedni esés esetén.

  Ahhoz, hogy a lábakat a fürdőkádra telepítse, át kell fordítani, miután korábban leborította a padlót, hogy megóvja a sérülést

  Szerelje fel a leeresztő hüvelyeket a megfelelő lyukakba és csatlakoztassa őket egy kémcsőhöz a fürdőbe. Cső típusú hullámosított szifon van behelyezve a csatorna csatornába. Állítsa be a fürdő alját egy lejtőn lefelé a leeresztő nyílás felé. A fürdő felső széle rézzel felszerelhető a lábakon. Helyezze a fennmaradó támaszokat és végül telepítse a kapacitást. Ezt követően ellenőrizni és beállítani a tartály szintjét.

  A vezérlőberendezésekkel való összehangolás nem nehéz művelet. Elég, hogy az egyik lábpárt - az elülső vagy a háttestet ki lehessen hozni, ami a kifolyó lyuk felé torzul. A sima, csúszós felületre szerelt fürdőkádat rögzíteni kell, és polimer vízálló ragasztót vagy szilikont a lábak alatt kell elhelyezni.

  A lábak segítségével felemelheti a fürdőt a kívánt magasságra és igazíthatja

  A védőburkolat felszerelése előtt meg kell győződnie arról, hogy a szifon csatlakozási helyének túlfolyója van a csatorna vonatkozásában. Ellenkező esetben a víz nem ürül. Csatlakoztassa a szifont a csatornahálózatba és rögzítse azt. Szereljen fel földelő eszközt. Ez akkor lehetséges, ha a csövek fémcsövekből készülnek. A művelet végrehajtása önmagában nem ajánlhatja szakember meghívását.

  Kötelező működés - a készülék védelme. A teljes kerület mentén halad a falak érintkezési pontjaiban. Nyitott repedések jelenlétében a beléjük beálló nedvesség hozzájárul a penész és a gombák kialakulásához. Ehhez öntapadó taposószalagot használhat. Ha a falakon a csempeburkolást a kád felhelyezése után végezzük el, a legjobb kerámia alaplapok felszerelése - biztonságos és szép.

  Hogyan viseljük az akril vagy fém fürdőt?

  Az akrilfürdő kiválasztásakor gondosan ellenőrizni kell a kínálat teljességét a megfelelő nyilatkozatnak megfelelően. Ezek feltétlenül előregyártott kerettel és lábakkal vannak ellátva, amelyek nélkül az ilyen kapacitás telepítése lehetetlen. A keret megváltozik az egész szerkezet stabilitásának biztosítása érdekében. Vannak olyan esetek, amikor akril tartályokat telepítenek a téglákon. Ez elfogadhatatlan, mert az az észlelt terhelésből fakadhat:

  • amikor a keretszerkezet kicsomagolásakor a szerelési utasítás hibátlanul megtalálható. Szerelje fel a szerkezetet kell szigorúan összhangban. Az utasítások azt mutatják, hogy a távolság a leeresztő nyílástól az első lábig terjed (általában 7 cm). Ezt a távolságot markerrel kell megjegyezni;
  • szerelje be a lábak lábát a kád kád alján, szerelje fel a rögzítőelemeket felülről. Használjon ceruzát, hogy jelölje meg a lyukak helyét az öncsavarró csavarokhoz. Ugyanazokat a lépéseket végezzük el a fürdő másik oldalán, ahol biztosítani kell, hogy a lábak a lehető legközelebb helyezkedjenek el egymástól, és lehetővé tegyék a terhek egyenletesebben eloszlását a fürdőkádon;
  Acélfülke lábak akril fali kád szerelt lábakkal
  • a csavarok felszerelése - ennek a műveletnek a végrehajtásakor nem szabad a szemre támaszkodnia. Helyezze be a fúrógépet olyan módon, hogy a patron kifolyó vége legfeljebb 5 mm legyen (az akrilfürdő falvastagsága 6 mm). Ha hosszabb fúró van, akkor a bemerítés mélysége felerősíthető. Fúrjon be korábban már készített jelölőjeleket, ezeken a helyeken a tűzőkapcsok kerülnek telepítésre;
  • minden, a záróelemekkel ellátott útmutatókat a fürdõ aljához rögzítenek;
  • Szerelje össze a tartó lábakat a tartályhoz. A szerelési utasítás követelményeinek teljesítésével könnyen elérhetjük a kívánt eredményt. Csatlakoztassa a vezető lábakhoz;
  • Szerelje fel a felső és alsó betéteket a lefolyókhoz, és szerelje össze őket. Ezután csatlakoztassa a lefolyót a csatornába;
  Szifon csatlakozás Fürdő szifonok
  • állítsa be a kádat a helyére és irányítsa a vízszintes helyzetet. Ehhez átlósan kell elhelyezni egy vonalzót (kapacitást) diagonálisan, és ellenőrizni kell a szintet, szükség esetén állítsa be a telepítést úgy, hogy a lábakat egy irányban, vagy a másik irányban csavarja. Hasonló műveletet kell végrehajtani a második átlón;
  Önterülő akril fürdő
  • olyan biztonsági kampók felszerelése, amelyek megakadályozzák a tartály átfordulását. Ehhez az átlós átrendezés után meg kell jelölnie a falon egy jelölőt a kerékpánt szintjén. Mozgassa a kádat, mérje meg a karimák szélességét és a fúrólyukak helyét a falakon lévő horgokhoz. Mindkét oldalon 2 lyukat kell készíteni. Helyezzük be a fürdőkuplókat a fülbe, és húzzuk be a horgokat. Mozgassa a fürdőkádat a szerelési helyre, és helyezze a kampót a kampókra;
  • A következő lépés az akril fürdő vízzel történő kitöltése a szivárgások ellenőrzésére. Ha minden rendben történik, akkor nem. Az aláásás és a szivárgás jelenlétében meg kell állapítani az okát és megszüntetni.

  Eszközök és anyagok a munka számára

  A munkához számos speciális eszköz szükséges a táblázatban.