Legfontosabb > Tervezés

A kád felhelyezése előtt és után - mi módon kényelmesebb?

Lehetőség van a fürdőszoba felszerelésére a csempézés előtt és a munka befejezése előtt. Az akciók sorrendjét számos tényező határozza meg, amelyek között szerepel a fürdő mérete, mérete és alakja. Fontolja meg, hogy e kettő melyik lehetősége jobb választani, és miért.

A javítási szekvencia megfelelő karbantartásával lehetővé válik a fürdő kényelmes működésének meghosszabbítása. Nagyon fontos a munka során, hogy kellő figyelmet fordítsanak a szennyvíz és a villamosenergia-vezetékezésre, általában a szakemberekhez forduljanak. Ma már nem ritka az a lehetőség, amikor a vízvezeték szerelése a fal és padló befejezése után történik. Leggyakrabban az öreg fürdőt egy új helyettesíti: acél, öntöttvas vagy akril. Rendszerint a tulajdonosok ritkán vásárolják meg az azonos típusú eszközt, amelyet a javítás előtt működtetett, ezt a tényt a kényelmesebb megoldások keresése magyarázza.

Az akril fürdők vonzó designt mutatnak, de törékenyek.

Amikor a zuhany és a vízellátás be van kapcsolva, egy acéltermék sok zajot kelt, gyorsan felmelegszik és lehűl. Az öntöttvas fürdő falai hosszabb ideig felmelegednek, hosszú ideig tartják a hőt, nagyon megbízhatóak, de súlya nem teszi lehetővé, hogy a termék zökkenőmentesen mozogjon a beépítési területen. Az akrilból készült termék viszonylag hosszú ideig hőt tart, vonzó kialakítású, kényelmes telepítést, de érzékeny a háztartási vegyszerekre és törékeny.

Az akrilfürdő elhelyezése egy csempe után történik, miután a csatorna és a vízvezetékek csatlakoznak a munkapadhoz. A helyiségeket úgy kell elhelyezni, hogy az egészségügyi berendezések telepítése után a be- és kiáramló rendszer továbbra is elérhető legyen a karbantartáshoz. Ebben az esetben a csövek nem zavarhatják a termék széleinek a falhoz történő csatlakozását.

Az akrilfürdő állítható lábakkal van rögzítve

A készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően rögzítse a kádat a szabályozó lábak segítségével, a vízcsatorna segítségével csatlakoztatjuk a csatornarendszert. Telepítjük a keverőket és a zárt paneleket. Szükség esetén a fürdőszobát hidromasszázs segítségével különös figyelmet fordítsuk az elektromos vezetékek kialakítására. A tápkábel a lehető legközelebb van ahhoz a zónához, ahol az örvénykamrás berendezések elemei találhatók.

A vízkezelés helyisége a méretétől függ:

 • Ha a szoba tágas (ha elegendő hely van a WC-vel kombinált fürdőszobával), akkor a fürdőszobát nem kell közvetlenül a fal mellé helyezni. Ebben az esetben az akrilfürdő felszerelése a helyiség közepén történik, a legfontosabb az, hogy egy fém keretkeret tartja biztonságosan, amelyet meg lehet vásárolni vagy megvenni.
 • Egy kis helyiségben a termék mindig a falhoz közel helyezkedik el (a támasztólábak segítségével). De az a tény, hogy négyzetméterre illeszkedik, gondoskodik a dobogólapok állapotáról. Ehhez ellenőrizze, hogy a fal és a fal közötti távolság mennyivel csökken a készítésük után.

A burkolólapok és a tömítőanyaggal töltött oldalak között ez a módszer abban az esetben alkalmazható, ha a termék nincs beágyazva a falba. Javasoljuk, hogy az akril kádat a csempe alá helyezze. Az a tény, hogy az akril hajlamos deformálódni a terhelés alatt, és egy járó perem elszakíthatja a bélést az idő múlásával.

Ha nem vagy készen a többletköltségekre, vagy nincs tapasztalat a vízvezeték-szerelésben, akkor a legjobb módszer az alábbi módszer:

 1. 1. helyezze a fürdőt a szabályhoz illesztett esztrichre;
 2. 2. a szint használatával meghatározzuk a telepítés pontosságát, rögzítsük a terméket a padlóra;
 3. 3. Ezután dobja a csempéket.

Fektesse a csempeet nem a padlószintre, hanem a fürdő széleire, néhány milliméter mélyedéssel. A kialakított rés tömítőanyaggal van lezárva. Az ilyen befogadást követően úgy tűnik, hogy a fürdőszoba oldalai be vannak ágyazva a falba.

Általában a kád csempézés után kerül telepítésre.

A fürdőszoba javításának sorrendje jelentősen eltérhet a fenti opciótól. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. 1. kádat és egyéb egészségügyi berendezéseket hozunk a helyiségbe, hogy "beilleszkedjünk"; jeleket rajzolunk a falakon;
 2. 2. vegye ki a vízvezetéket és folytassa a befejező munkálatokat;
 3. 3. a mennyezet irányába helyezett csempe, az oldalak szintjén lévő jelölésre összpontosítva;
 4. 4. a befejező munkálatok befejezése után visszaadjuk a vízvezetékberendezést, a szomszédság pontjait a falakkal egy szilikonkompozícióval rögzítjük.

Annak ellenére, hogy a felületek felülete úgy tűnik, átengedés nélkül halad, nem javasoljuk, hogy egy centiméterrel eltérjenek a tervezett kiviteli tervtől, különben a fürdő nem illeszkedik az előkészített térbe.

Amint már említettük a cikk elején, ebben az esetben iránymutatásként szolgálnak:

 • szobai paraméterek;
 • termék anyag;
 • a fürdő alakja és mérete.

Ha a fürdőszoba helyisége korlátozott, akkor jobb, ha a csempe behelyezése előtt telepíteni kívánja a terméket, különben nehéz lesz a fürdőszobába behelyezni a helyre, és ezzel egyidejűleg nem károsítja a felületet. A változat, amikor a fürdőt először behelyezzük, és rögzítjük a helyén, szintén alkalmazható egy tágas helyiségre. Például ha nehéz acélötvözetet telepít, majd problémamentesen mozgatja a rendeltetési helyre, valószínűleg nem fog működni. Ezért egy ilyen vízvezetékszerelőt kell felszerelni a cserép felhelyezése előtt. Acél és akril vízvezeték sokkal könnyebb, de ennek a terméknek hátrányai vannak. A termékek oldalai nem telepíthetők a cserépbe, mert terhelés alatt lazítják meg a befejező réteget, és idővel összeomlik.

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a csővezeték felhelyezése előtt a vízvezetékeket telepítik

Ha szükség van a falba ágyazott vízvezeték szerelvények cseréjére, meg kell szüntetni a csempe alsó sorát, a mellette lévő fürdőkád pedig eltávolítható a felület integritásának zavarása nélkül. Mindössze annyit kell tenni, hogy levágja a tömítőanyag réteget egy késsel, amelyet az oldal és a fal közötti rés lezárására használt.

Normál fürdőkád alakú téglalap kialakításakor általában nem merül fel. De ha egy szögkészülék hidromasszázzsal történő felszerelésére kerül sor, akkor nehézségek merülnek fel az elektromos vezetékek bekötése és a lefolyó csatlakoztatása során. Az ilyen termékeket nem javasoljuk a falba ágyazni, mivel a hidraulikus berendezés lebomlása esetén lehetetlen hozzáférni az elemeihez. Ezért a hidromasszázs rendszerrel ellátott sarokkád csak a csempézés után telepíthető, ha hidromasszázs nélkül van, ez a befejezés előtt elvégezhető.

Ha a munka befejeztével szükség van a fürdőszoba üzemeltetésére, javasoljuk, hogy azonnal válassza ki a végső telepítési lehetőséget. Még akkor is, ha a kád könnyű anyagból készült, nagyon kevés ember képes nap mint nap megtalálni az időt a vízvezeték beviteléhez és eltávolításához.

Tegye a kádat a csempe vagy az utána

A fürdőszoba javításakor a saját kezűleg felmerül a kérdés -, hogy a kádat a csempe lefektetése előtt, vagy utána helyezzük el? A kérdés valóban kíváncsi, mert mindent meg kell tennie, hogy a javítás jól nézzen ki, és hogy az extra víz ne kerüljön a fürdőszobába...

Persze, ha szakembereket veszel fel, akkor a kezük már "teljes", és maguk is telepítik, ahogy kellene! IGEN és a fürdőszoba minden anyaga megvásárolja, sőt kedvezményes áron is! Így a bérlet nem mindig drágább, de hát igen, ez egy külön cikk témája. Ha magad telepíted, akkor azt mondhatom, hogy ilyen módon és úgy is rögzítheted, mint a cserép-előkészítés előtt és után. De itt van az, amit helyesen mondhatunk a cikk alján, de ne rohanjunk, olvassuk végig ezt a cikket. Megpróbálom lebontani az egyes módszereket:

A csempék elhelyezése után

Vagyis először a padlóra, majd a falra helyezzük a burkolólapokat, és mindezek után a fürdőszobát behelyezzük. Hogy ez a módszer lehet, de csak akkor, ha szuper szakemberek javítását végzi, vagy a fürdőszobában van egy kerek vagy valamilyen aszimmetrikus forma, amelyet nem lehet szorosan a falhoz rögzíteni. Ennek a módszernek a hátrányai nyilvánvalóak - ha rosszul feküdtél fel a csempere, akkor nagy rés alakulhat ki a fal és a fürdő síkja között, amelyet nehéz lesz elrejteni. Természetesen cédulákat vagy ragasztószalagokat is vásárolhat, és lezárhatja a repedést, de nem fog olyan szépnek látszani, amilyet szeretnék!

Tehát ilyen hibát követtem el, és telepítés után telepítettem a fürdőszobát (nagyon hosszú volt, és a csésze sietett), úgyhogy nem találtam meg a pontos méretet, és repedések voltam, amiket úgy gondolok - mint zárni. Amíg zapenil, hogy a fürdő nem ment, és nem kapott vizet a padlón. Nem igazán akarom ragasztani a sarkot, nem olyan szép.

Felszerelés előkészítése előtt

Ahogy maguk a kőfaragóknak mondják, a legmegfelelőbb megoldás. A fürdő azonnal fel van szerelve, amint a padlót lefektetik, sík síkban.

Először is az anyag és a munka megtakarítása, nem szükséges a fürdőszoba mögé helyezni, és ez több ezer rubelt, vagy még többet takarít meg, mindez az anyagtól függ.

Másodszor, a kád a falhoz közel helyezkedik el, majd a lapkát ráhelyezik rá, így blokkolhatja a szélét, és nagyon szép ez. Elég, hogy ragasszon egy vékony kis sarkot. A szokásos négyszögletes vagy téglalap alakzatokkal is.

Harmadszor, egy olyan módszerrel, amilyet egy kagyló mondott nekem, a fürdőt fém sarkai vannak felfüggesztve, amelyeket a falhoz csavarták, ami további merevséget biztosít a szerkezethez.

Most videó változat, figyeld

Ez a srácok befejezem, azt hiszem, érted az üzenetet - tanulj a hibáimból, és ne egyedül! Olvassa el építési oldalunkat.

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

A fürdő telepítése a csempe felhelyezése után - technológiai jellemzők

A fürdőszoba javítása hosszú, drága és technikailag nehéz folyamat, amelynek a technológiának való megfelelés a helyiség könnyű használatától és a lakat élettől függ. A helyzet legegyszerűbb módja a tapasztalt kézműves csapat bérbeadása, amely segít Önnek kiválasztani a minőségi anyagokat, a falakat és a padlót kivenni, és telepíteni a vízvezetéket.

Azonban sok lakástulajdonos, akik pénzt keresnek, saját kezükben próbálnak kezelni. Miután nincs tapasztalata, gyakran megkérdezik, mikor helyezzük el a fürdőkád helyét, mielőtt vagy miután a kerámia burkolólapokat a falra, a padlóra helyezték. Ebben a cikkben elmondjuk Önnek a mosogatótartály üzembe helyezésének titkait, melyeket a szakmai befejezők osztottak meg velünk.

Beszerelés előtt

Általában a tapétázott kézművesek felszerelése közvetlenül a csempe falon történő elhelyezése előtt történik. Ez a technológia optimálisnak tekinthető, mivel a bélés folyamán változik a helyiség mérete. Ha a mosogatótartályt előre üzembe helyezték, akkor a csempe a fürdő oldaláról indul, így nincs rés.

Ebben a telepítési munkában a következő sorrendben történik:

 1. Először is, egy régi dekoratív burkolatot távolítanak el a falakon, a mennyezeten és a padlón a fürdőszobában.
 2. A falak, a mennyezet és a padló padlófelülete óvatosan illeszkedik az épület szintjéhez a kerámia burkolólapok elhelyezése vagy a műanyag panelek véglegesítéséhez.
 3. Ezután folytassa a mennyezet befejezését. Ehhez használhatja a felfüggesztett, felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetek technológiáját.
 4. Mielőtt a fürdőt behelyezné, végezzen csempe lefektetését a szoba padlóján. Fontos a padló szintjének fenntartása.
 5. A tartály felszerelése mosáshoz és csatlakozáshoz a csatornahálózathoz. A fürdőt a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni, és az oldalakat gondosan ki kell emelni az épület szintjére. Nem szükséges a lefolyó irányába dönteni, mivel van egy tál, és alul van olyan alakja, amely elősegíti a víz hatékony kiáramlását.
 6. A kád felhelyezése után a falakat kerámia burkolólapokkal nyírja. Az első sor a mosógép fedélzetére kerül, mintha egy csempe lenne rajta.
 7. A csempe behelyezése után a fürdőszoba és a fal közötti összekötő tömítőanyaggal van lezárva, mivel a köztük lévő rés minimális.

Figyeljen oda. A tartály felszerelési technikája a falakkal szemben a csempékkel való szembenézés előtt egy kevés pénzt takarít meg az építőanyagokra, mivel ebben az esetben a fürdőszoba mögötti hely nem fejeződött be.

Szerelés csempézés után

A javítás során felmerülő ideális feltételek ritkán fordulnak elő, és vannak olyan helyzetek, amikor a mosóedény felszereléséhez nem megfelelő a megfelelő technológia. A kád felhelyezése után a csempe teljesen tapasztalt kézművesek ereje alatt áll. Ha azonban a telepítést kézzel végezzük, némi nehézséget okozhat.

Az a tény, hogy meglehetősen nehéz megmagyarázni a mosogatótartály pontos méreteit, mivel a fal és a fürdő oldalán nagy szakadékok keletkezhetnek, amelyeket habarcs és kerámia oldalakkal kell kitölteni. A betonozás telepítésének technológiája a csempézés után a következő lépésekből áll:

 1. Először is, a fürdőszobában lévő összes felületet régi, befejező anyagokkal és szennyeződéssel tisztítják.
 2. Ezután eltávolítják a régi esztricheket a padlóról, új hidrogátot rendeznek és alaposan szintetizálják a padlót, és mélyen behatolnak.
 3. Szintezze fel a falak felületét, felkészülve a csempék behelyezésére. Minél simább a falak a szobában, annál könnyebb a csempe egyenletesen feküdni.
 4. Ezután a falak és a padlók kerámia burkolólapokkal vannak bevonva, és a mennyezetet levágják.
 5. Ezután szerelje be a fürdőt. A mosó tartályt a falakhoz a lehető legközelebb kell nyomni, magasságban és szintben állítva.
 6. A fal és a betűszél közötti rés nedvességálló betonnal van lezárva, ha az 1 cm-nél szélesebb, majd kerámia vagy műanyag oldalon van.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy meglehetősen nehezen lehet a tartályt mosogatni a csempe lefektetése után. A helyes munkamegszakítás megsértése gyakran károsítja a felület megjelenését és a hatalmas rés megjelenését, amelybe a víz áramlik.

Technológiai jellemzők

Minden mester meg fogja erősíteni, hogy sokkal könnyebb a fürdőkád felszerelése először, majd a falak béléséhez. A fordított munkamódszer azonban akkor is lehetséges, ha bizonyos tapasztalatok és készen állnak arra, hogy többletköltséget szerezzen a szakadék megszüntetéséhez a rés megszüntetéséhez. A fürdőszoba felújítása ebben a sorrendben számos funkcióval rendelkezik:

 • Magas anyagköltségek. Ha a mosogatótartály felszerelése a falak befejezése után történik, akkor nem lesz képes a kerámia burkolatok mentésére. Ez a technológia átlagosan 2-2,5 négyzetméteres cserépet igényel, mint a hagyományos. Ezenkívül egy kerámia oldalra van szükség ahhoz, hogy a fürdőszoba és a fal közé illeszkedjen.

Figyelj! A cserép átlagos vastagsága csemperagasztóval 1 cm, ami azt jelenti, hogy a szoba mérete nagymértékben változik. Ezenkívül a tapasztalatlan díszítő számára nehéz a ragasztóréteg stabilitásának biztosítása a tojás alatt, ezért ezek a számok jelentősen eltérhetnek. Ha nincs elég tapasztalata a díszítéssel kapcsolatban, javasoljuk, hogy telepítse a kádat, mielőtt elkezdené a falak burkolását, hogy megkönnyítse feladatát.

A fürdőszoba felszerelésének sorrendje, hogyan kell kiválasztani a megfelelő opciót - a csempe előtt vagy után

A fürdőszobában legkedvezőbb anyag, mint a cserép, nem létezik. Ez egy gyakorlati megoldás. A kád felhelyezése a cserepek behelyezése előtt vagy után számos tényezőtől függ: a fürdőszoba és a csempe mérete, a költségvetés, az anyag típusa és a kád méretei.

Sorozat opciók

Mielőtt választani tudna, figyeljen a stílustechnológia fontos pontjaira és jellemzőire. Három lehetőség van: vízvezeték nélkül, vagy már elhelyezett fürdőszobával, mosdóval (és WC-tál kombinált elrendezéssel). A harmadik megoldás a csúszás, a szükséges paraméterek mérése és a konténer eltávolítása a befejezésig.

Ha a csempe behelyezése előtt minden berendezés szétszerelésére sokkal könnyebb a mérés. De például egy öntöttvas fürdő nem könnyű kihúzni, mert nehéz. Ehhez 3-4 ember szükséges. E fellépések célszerűsége abban az esetben is, ha helyettesítése nem feltételezhető.

A következő lépés a mérések elvégzése:

 • a falak hossza és magassága;
 • ajtó és ablak nyílások mérete;
 • beágyazott fülkék, előrejelzések és egyéb tervek.

Ez lehetővé teszi, hogy helyesen számítsuk ki a felület felületét és a szükséges csempék számát. Most már munkaeszközöket és anyagokat kell vásárolni vagy készíteni a munkához.

Kívánság szerint két vagy több szín és méretű csempe, valamint nem szabványos, egyenes vonalú falazatok használatát is igénybe veheti, szakértőkkel kell konzultálnia, vagy számítógépes programokat kell találnia az elrendezés elkészítéséhez.

A munka előkészítő szakasza a régi befejező anyagok eltávolításával kezdődik. A falfelület szintje, vakolat. A padlót őröljük, betonozzuk az esztrichbe, majd vízzel szigeteljük és 2-3 rétegben lefedjük.

Ezen az előkészítő szakaszon vége. Kezdje a falak jelölését:

 1. nulla szint megállapítása;
 2. szögmérések festékkábellel;
 3. pigment vonal pigmentvonal;
 4. a fadarabok rögzítése az így kapott vonalon;
 5. csempe nélküli burkolás egy sor csempék (az esetleges vágás az első csempe egy sorban, ha szükséges).

Ezt követően dobja a csempéket. Szükség van a vonalak vízszintes-függőleges elrendezésének ellenőrzésére. eljárás:

 • Keverési ragasztókészítmény.
 • Felületre rajzolva (5-7 csempe 1 alkalommal). A falakhoz kezdve az alsó sorból induljon át a mennyezetre, a padlóra, a sarkoktól a kijárathoz.
 • Az oldat kb. 3 napig szárít.
 • A csempék közötti fugázás.

Ha a fürdőszoba oldalfalát tervezik a falba építeni, megfelelő méréseket és jelöléseket kell tenni a tábla magasságában, rögzíteni és felszerelni a vízvezetéket. Az oldal és a fal közötti felület tömítőanyaggal van lezárva.

Minden változatban az elv közel azonos. Jelentős különbség a lefektetés kezdete (az állandó változat és a mérések esetében) - ez a kezdet nem a padló felületéről, hanem az oldalról.

Az első csempe

A fürdőszoba felújítása magában foglalja a helyiség tisztítását a vízvezetékből, mielőtt minden munkát elvégezne. Ebben az esetben könnyebb eltávolítani a felhasznált lapkát, hogy a felületet szintre emelje.

Ha a csempe már fekszik, meg kell készíteni és kijavítani a fürdőt a padlóra. A fürdőkád csempézett fürdőszobában történő felszerelése függ a tároló anyagának típusától. Az öntöttvas fürdõk nehézek, és szerelése az összekötõ csatorna- és túlfolyó rendszerekhez, valamint a vízszintes szintszabályozású beton esztrichhez kapcsolódik. Az erősebb rögzítéshez és ezt a fürdőt kell rögzíteni. A fali csatlakozások gondosan vízállóak.

Az akrilfürdő felszerelése biztosítja a padló és a falak rögzítését. Helyesen csatolja 2-3 oldalra. Az akrilkád vázának zsugorodásának mérése, és az oldal magasságának enyhe változása is egyszerűen segít: vizet kell rajzolni és elvégezni a megfelelő munkát. Az akril és fém fürdőjének rögzítése a következő lépéseket tartalmazza:

 1. a hossz és a szélesség mérése a telephelyen;
 2. a szükséges tartály megvásárlása, figyelembe véve, hogy a falak méretei és távolságai a falakig 5 mm-t tesznek ki
 3. a szifon fel van szerelve, a túlfolyás rögzül, amíg a fürdő véglegesen rögzítve van;
 4. a lábakhoz szorosan támaszkodó lábak;
 5. rések a vízszigetelő anyagok lezárására.

A cserép kezdeti lefektetésével járó változat magában foglalja a körkörös elhelyezést, így a költség nagyobb lesz. De ez a design megbízhatóbb a nedvesség hiánya miatt a burkolat anyaga.

A fürdőt először

Kis fürdőszobákban és nem szabványos tartállyal először a fürdőkád telepítését végezzük, majd a falak és a padló találkozik. Az oldalszerkezetek, a jacuzzik bonyolultabbak a telepítéshez és a további karbantartáshoz, ezért elsősorban a falhoz vannak erősítve.

A miniatűr fürdőszobák boldog tulajdonosainak biztonságban kell lenniük. A szabványos tartályméretekhez nem tartozik egy csempe behelyezése a fal és a járda közé. De a fürdő aljzat alá helyezése további rögzítést és kisebb résméretet biztosít, amelyet el kell különíteni.

Annak ellenére, hogy az akril kádat fel lehet helyezni a burkolóanyag behelyezése után, sokan választják azt a lehetőséget, hogy a befejező munkák végeztével a vízvezeték szerelését fokozatosan el lehet helyezni, hogy megakadályozzák a tömegközéppont mozgását a tartály speciális falakra való akasztásával. Ez biztosítja a termék tartósságát.

Ebben az esetben a burkolat lefektetését a fürdő oldaláról, és nem a padlóról kell indítani. Az oldal és a lap közötti résnek 2-3 mm-nek kell lennie. Ezután nedvességálló anyagokkal elkenik. Ebben az esetben a csempe oldalra esik, és a fürdő a falba épül.

Mérjük, majd szembenézünk

Annak érdekében, hogy a csempe behelyezése után ne derüljön ki, hogy a fürdõméret 1-2 cm-t meghaladja a meglévõ helyet, és nem kell mindent újra elvégeznie, akkor van lehetõség, amikor a tartályt elõször üres helyiségbe helyezzük, jeleket készítünk és méréseket végzünk. Ezután vegye ki a fürdőt, és tegye a csempe az oldalsó szintre, figyelembe véve a rést.

Ez a lehetőség kényelmesebb a csempe elhelyezése esetén, de gondos számításokat igényel.

A megfelelő opció kiválasztása

Néha nincs alternatíva. Például, ha a kiválasztott modell a falhoz illeszkedik, a fürdőszoba felhelyezése után technikailag lehetetlen.

Ha van egy nagy hely a fürdőszobában, akkor a tartály középre vagy oldalra rögzíthető, ha megfelelő egészségügyi kapcsolat van.

A burkolatok önálló munkálatok elvégzéséhez tiszta helyet kell biztosítani ahhoz, hogy a vízvezeték ne zavarja a vízszintes és függőleges vízszintes szinteket.

Nem szeretné, hogy időt, erőfeszítést és további anyagokat töltsön a fürdőszoba alá helyezett csempeburkoláshoz, ki kell választania a tartály stacionárius változatát vagy előzetes mérését és a tartály eltávolítását.

Nagyon függ a kérdés esztétikai oldalától. A komplex geometriai alakzatok, a méretű és színes csempék sokfélesége magas szintű szakértelmet igényel a vízvezeték jelenlétében egy olyan helyiségben, amely megnehezíti a mérést. De a csempe és a WC és a fürdőszoba közötti varrások sokkal szűkebbek lesznek, tekintettel a vágás vizuálisabb módjára.

A szoba méretétől függően

A nagy fürdőszobák ritkaságnak számítanak a lakóépületekben. De a magánházakban a tulajdonosok megengedhetik maguknak, hogy kiválasszák mind a berendezés változatait, mind a tartályok méreteit, a helyiség töltésére szolgáló egészségügyi egységek számát. Ha a fürdőt a faltól távolabb helyezik el, ügyelni kell a padlóhoz való rögzítésre. Itt is van néhány lehetőség: lábak vagy csempék. Az első esetben a telepítést csempézés után lehet elvégezni, a második esetben célszerűbb a bélés azonnali és zökkenőmentesen végrehajtása.

Kis helyiségekben miniatűr fürdőket telepíthet, így az eredmény nem fog szenvedni a munkától.

A kis fürdőszobák népszerű zuhanyzásait a bélés előtt leginkább a függőleges válaszfalak magasságára hívják fel.

A fürdő típusától

A fürdõanyag is fontos szerepet játszik:

 • az öntöttvas kád súlya nem valószínű, hogy a megterhelt csempe károsodása nélkül keletkezne (zsibbadások és repedések keletkeznek kisebb ütések esetén is);
 • az acélfürdő gyakran csempézett, ami a tartály behelyezésekor jelentkezik;
 • az akril kupak rögzítőinek sajátossága és csekély rugalmassága a csempe behelyezése előtt méréseket igényel.

A nem szabványos vagy csúcstechnológiájú vízvezeték elsőbbségi telepítést igényel, majd az esztétikai tervezést.

A költségvetésből

A víz-, zaj- és hőszigetelési funkciókat a teljes falra és a padlóburkolathoz tartozó fürdőkészülékek jobban teljesítik. De olcsóbb, ha a fürdőszobában alul és mögött helyet hagyunk csempézés nélkül. Ez nem sérti a szoba kialakításának esztétikáját.

Használják a fürdőszobát a javítás során

A lakóház felújítása nehezebb a higiéniai eljárások szükségessége miatt. Itt a fürdő eltávolításának megvalósíthatósága nem kívánatos eredményre vezethető vissza, mint a lakók igényei.

A mesterek véleménye alapján

A munka megkezdése előtt, még akkor is, ha a szakmai építők nem vállalnak részt, tanácsadást kell kérnie a mesterektől:

 1. mint a tartály anyaga;
 2. a javítási munka módja;
 3. a fürdő elhelyezése és rögzítése a falhoz és a padlóhoz;
 4. lehetőség a nem szabványos összeköttetés használatára, a fürdőszoba újbóli felszerelése.

Ennek oka, hogy a fürdőszoba nedves övezet, és a rossz döntések nemcsak a lakástulajdonosok, hanem a szomszédos helyiségek biztonságát is érintik, és akár a fal deformációjához is vezethetnek, ezért a kézművesek tanácsára szükség van, javításokat végeznek.

A fürdő a csempe előtt vagy után?

Ez a kérdés minden bizonnyal zavaros, mert minden tekintetben elég rajongó. De kevés tény és bizonyíték. Általában érzelmek és egyoldalú kitágult érdemek.

A döntéshozatalhoz ki kell térni az összes lehetőség előnyeiről és hátrányairól. A helyes választás, sok tekintetben, függ egy adott fürdőszoba jellemzőiről.

Fürdő a csempe után.

A fürdő telepítése után a szaniter blokk összes befejező munkája befejeződik, a RAVAC cég által ajánlott klasszikus változat.

A technológia leegyszerűsíti a munkát. A fő előnye - a fürdőt a bélés idején nem fogják eldobni.

Rengeteg ilyen pillanat létezik:

 • Csepplemezek (különösen akril felületen).
 • Ragasztás és fugázás (különösen epoxi) nyomai a felületen a film törött védőrétegével.
 • A burkolólapok akrilfürdőben történő lefolyásának következményei szintén kiszámíthatatlanok.

A második előny, ha más kézművesek vesznek részt a vízvezeték szerelésében, nem kell többször eljutni a berendezéshez.

A legfontosabb érv az ellenfelek más telepítési módok: "Hogyan lehet helyettesíteni a fürdőszobát, ha valami történik?"

 • A fal és a fal közötti varrás a süllyesztett szélek miatt jelentős lesz. Általában a fürdő oldalán középen egy dudor van, és kerekítés a sarkokban:

Ezenkívül bizonyos típusú akril fürdők esetében a véglapnak az alja felé húzódó vége van.

Ilyen esetekben a varrat szélessége még nagyobb lesz:

A kád felső széle sem egyenletes. Ráadásul a csempe és a fürdőszoba közötti szilikonragasztás homorúvá válik. A víz felhalmozódik ott. Idővel a szilikon formája és aláásása:

Kinek kellett eltávolítania a régi szilikont, akkor ismert, hogy milyen feltételekhez kötött a szilikon kötőereje és szilárdsága. Ha kihúzza a tömítőanyagot az élről, akkor az összes szilikont egy kolbásszal húzza ki.

Az ilyen helyzetekben opcióként a sarok további ragasztása lehetséges.

Egy jó hírű forrásból származó ilyen nyilatkozat leállhat más megközelítések keresésére.

A rajz egyik érdekes részlete a zuhanásgátló szalag a fürdőszoba és a fal között. Ezek a részletek ritkán figyelnek:

Szerelje be a kádat a csempe előtt.

Ez a módszer nagymértékben függ az előadóművésztől.

A videóban a szembenézési folyamat komornak tűnik. De a végén egy tisztességes eredményt kaptak (semmilyen részlet nem látható). Ez nem mindig így van.

Ez a módszer gyakran megtalálható az Egyesült Államok mesterének hengerén. Érdekes részlet - a fürdő telepítése után vízszigetelés történik. A szigetelő masszázs körülbelül egy centiméterre jut a fürdőbe. A peremén, a fürdő és a fal találkozásánál ragasztott üvegszál. A fürdő teljes felületét, kivéve a centiméteres szalagot a kerület körül, papírra és elektromos szalagra van burkolva.

Talán ez a technológia a megbízható vízszigetelés miatt elfogadott.

A fürdőszobában és a padló alatt - farostlemezből készült fa keret. Láthatatlan szivárgás az épület kereteinek romlását és összeomlását okozhatja.

Talán további érvek szólnak ehhez.

Ezzel ellentétben - egy másik, teljesen ellentétes vélemény:

A harmadik megoldás a fürdõ beépítése a bélés folyamatába.

Ezt a lehetőséget már korábban javasolták. Ez a legoptimálisabb (véleményem).

Ez a módszer magában foglalja a fürdő kiválasztását és megvásárlását a vakolat és a vízszigetelés kezdetekor.

Előfordulhat, hogy a szoba mérete egyáltalán nem egyezik meg a fürdőkád méretével, 1-2 cm-rel. A gipsz növelése 1 cm-rel, vagy a falon belüli hornyolás, majd a vízszigetelés a munka ezen szakaszában nem okoz nehézségeket.

A munka sorrendje a következő:

A fürdő behelyezése a csempeburkolás folyamatába.

Ez a technológia nem rendelkezik a fent tárgyalt hátrányok közül.

 • Esélye van a fürdőben biztonságban maradni.
 • A tömörséget a szilikon kettős alkalmazásával érik el - először a falnak a falhoz való csatlakozásával, majd a szilikon és a csempe összekapcsolásával.
 • A szilikon varrat minimális, 2-3 mm lehet. Tömítőanyag jön a csempe, és megnehezíti.
 • A fal melletti szilikonvarral szemben nincs víz felhalmozódása, mivel a kád kék oldalának csíkja csempével van burkolva.

Egy másik vélemény a következő témában:

Egy egész csempe maradványa, amelyet a fürdőszoba alá szereltek, többször is segíthet:

Egy megjegyzés

Ő maga készítette a fürdőszobát. Ez a változatom: először megkötözte a fürdőt (öntöttvas), állítsa be. Aztán elkezdett burkolni a padlóra, majd a falakon.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Fürdő telepítése "a csempe" vagy "a csempe alatt"?

Segítsen meghatározni egy öntöttvas fürdő felszerelését:
Van-e "helyes módszer", ha nem, mi a két előnye / hátránya? Mennyire mély a fürdő a csempe és / vagy milyen közel van a fürdő a csempe?

Ui a fürdőszoba mérete az egyik vagy másik lehetőség választásától függ

Köszönöm a tanácsot.

Tisztelt szakértők, mondja meg legalább valaki, hogyan kell elhelyezni?
Hétvégén egy falat kell elhelyezni, és ezzel a kérdéssel nem tudok eldönteni.

Először megterítettük a csempe, majd a fürdőt. A fürdő hossza mentén 2 cm-es tartalék volt. Ugyanakkor habbetettünk, de aztán hosszabb ideig gondoltuk, hogy hogyan zárjuk le 2 cm-rel jobbat. A végén zárt egy speciális lábazatot a konyhához és a fürdőszobához.
Az előny - ha szükséges, megváltoztathatja a fürdőt, ha a cserépfürdő nem piszkos.
Hátrányok - nehéz a fürdetést a térbe pontosan pontosan illeszteni, több csempe különbözik

MosEug írta:
Tisztelt szakértők, mondja meg legalább valaki, hogyan kell elhelyezni?

A fürdőkád padlólapra való felszerelése során a fürdőkád előnyeit a csempeburkolás után állítják be, kivéve a fürdőszoba által elfoglalt helyet, ezáltal lehetővé válik az egyenetlen, egyenetlen csempézés, a pontos 90 fokos szög hiánya, könnyebb biztosítani a fürdőfali csatlakozás tömítettségét Hátrányok - Nehéz kicserélni a fürdőt a csere cseréje nélkül. Ez a telepítés jó a képernyő telepítéséhez vagy a fürdő kerámiák elülső oldalához képest.

A fürdőszoba geometriáját kell kiszámítani. Bárki, aki az iskolából végzett, ezzel megbirkózik. A fürdőt a csempe után helyezzük el. Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába kerül, jelezheti a tiler analfabetitását vagy a projekt hiányát, még akkor is, ha "kézzel", de dimenziókkal. A fürdőkád bármely fürdőszoba alatt választható. A fürdők nem helyezkednek el, a helyükön ragadnak. Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két. Végy egy kis időt, vegyél egy mérőszalagot, egy papírlapot, egy köszörűt - készíts el egy fürdőszobai tervet, fürdhetsz és visszahelyezheted a helyére. A méret alapján válasszon fürdőt. Ha valami nem világos, kérdezd meg.

Szavazz a módszer "fürdő alatt a cserép." Bár elhanyagolható, helyet takarít meg. A vízszigetelés pedig megbízhatóbb.
Egy másik választás attól függ, hogy később kicserélik-e a fürdőt vagy zuhanyozni. a fülke. Ha valaha is leszállni fog, akkor az egész felületet csempével kell lefektetni, és a fürdőt "a csempere" kell helyezni, mert a fürdőkád szélénél a strobe ilyen hiányában csúnya. Bár az egész területet átviheti, és csak a fürdő szélén fekszik. A többi - ha szükséges.

PS. Ha a fürdő gyönyörűen dekoratív, akkor a falhoz történő csatolása általában bűn.

Makarone írta:
Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két.

És hogyan zárja le a fürdõfal megbízható csatlakozását? A fórum többször felvetette a kérdést, hogy hogyan és hogyan lehet megbízhatóan lezárni a fürdők falának csomópontját, és nem okoz problémát, amikor egy cserép belépett a fürdőbe, és ne felejtsük el, hogy a mérsékeltség törvénye szerint minden tűrés hozzáadódik és nem törlődik. És hol kaphatok egy gipszkarton-szerelőt, egy gipszkartont és egy gipsztermet, amely a fürdőszoba méretének részleges megváltozásával és egy fürdőszobai vízvezeték-szerelővel, és mindezt normál áron szerezte, hogy tökéletes falakat és méreteket kapjon? Tehát mi van

Makarone írta:
Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába vezet

Segít feloldani néhány hibát.

bore írta:
És hol kap egy gipszkarton szerelőt, csempét és gipsztert, és részleges változást a fürdő területén

így meg kell keresni a mester univerzális.

bore írta:
A fürdőlemez telepítésekor a fürdőbe mennek

+100 mindig csinálja

Köszönöm a véleményekért.
Annak ellenére, hogy meg lehet határozni a fürdőszoba méretét, és ennek eredményeképpen a fürdőt a csempere kell helyezni, hajlamos vagyok felborítani a fürdőszobát.
Az említett előnyök / hátrányok közül a leghatározottabb a kerámia képernyő és a fürdőkapu-interfész szorossága.

Makarone írta:
Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába kerül, jelezheti a tiler analfabetitását vagy a projekt hiányát, még akkor is, ha "kézzel", de dimenziókkal.

Ne gondoljon magára okosabbnak, mint mások. Nem válaszolt a kérdésre, hogyan zárja le ezt a varratot?

Makarone írta:
Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két.

A csempe nem ragaszkodik megfelelően a csempékhez, és a falra eső víz a kád alatt található.

ty-lev írta:
. Nem válaszolt a kérdésre, hogyan zárja le ezt a varratot?

igen, igen, igen, én is érdekes vagyok? kérlek, kérlek

stroika írta:
így meg kell keresni a mester univerzális.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell tennie a munkáját, és amikor minden egy kicsit, akkor az eredmény megfelelő. Soha nem találkoztam olyan kocsiral, aki mindent ugyanolyan jól tehetett volna.

MosEug írta:
Az említett előnyök / hátrányok közül a leghatározottabb a kerámia képernyő és a fürdőkapu-interfész szorossága.

gondolkodj a rejtett nyílásokról a szifoncsatornához való hozzáféréshez, és ha van ilyen, a bulbulátor mechanizmusaihoz.

Nem ez az első alkalom. Ismétlem.
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.
Vagyis a fürdőszoba fel van szerelve oldalra, amely erre szolgál.

 • sy: a kád sokkal keményebb és működés közben nincs szivárgás a kádfalak találkozásánál. Miért? Mivel az elmozdulás = 0 (nulla).
  Ui A kerület megszakítható - az elülső oldalon opcionális.
  Ezzel a telepítéssel nem kívánatos a falba süllyedni a fürdést egyszerűen elvégezni.

2ty-lev Megpróbálom nem az orrát ragaszkodni csak a vízvezetékhez és az elektromossághoz - és én magam az asztrális FSE-t

ty-lev írta:
Hiszem, hogy mindenkinek meg kell tennie saját dolgait

ty-lev írta:
Soha nem találkoztam olyan kocsiral, aki mindent ugyanolyan jól tehetett volna.

Hiszek neked - tozhe prikladilas fstrechatsa ilyenekkel

Samar írta:
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.

nő, és milyen fürdő?

stroika írta:
nő, és milyen fürdő?

Az összes fürdőkért, amelyeket tisztességes üzletekben vásárolt, van egy telepítési útmutató.
Gyakorlatilag minden fürdõszoba (acél, öntöttvas, műanyag) a kerülete körül elhelyezett oldalán elõnyösen olyan oldalra szerelik fel, amely a falon (vagy állítható lábakon álló fémrácson) fekszik a kerület mentén.
Ui megnézed a lábakat.
Gyakran a lábak nem tartoznak a csomagolásba a fürdők 70% -ában.
p.p.s.
Ha a méretek lehetővé teszik, a 40/50 faanyagot rögzíthetjük a horgonyokra a falra. És a fürdõ, például az acél csak tekercseli ezeket az útmutatókat. Az egyszerűség kedvéért a fürdőszoba behelyezése egyszerűen hasonlít a konyhában lévő rozsdamentes acél mosogató szereléséhez a munkaasztalon lévő lyukba.

2Samar aha - köszönet - Megértettem, hogyan telepíted

Samar írta:
előnyösen oldalra szerelve, amely a fal kerületén van elhelyezve

És a fürdő alja alatt csinálod?

Samar írta:
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.

Ez igaz, de nem öntöttvas fürdőkre.

Samar írta:
a fürdő sokkal keményebb

A sertés vasaló és a lábak folyamatosan költséget jelentenek, ha megfelelően fel vannak szerelve.

ty-lev írta:
A sertés vasaló és a lábak folyamatosan költséget jelentenek, ha megfelelően fel vannak szerelve.

2 ty-lev
semmiképpen sem gondolom "okosabbak, mint mindenki más"! te vagy, aki izgatott volt. >: /
A tömítésről... szilikont használok. Fektettam a falra, tedd a fürdő oldalára, visszavontam a fürdőt, használtam egy speciális teflon spatulát, hogy eltávolítsam a felesleget. Kiderült, nagyon szép és szoros közös.
most a tapadásról.. néha a mosdókagylók-tulipánok is vannak.. még a szilikonon is, és a közelmúltban sok rosszat hallottam a kiszolgáló vízvezeték-szerelőből, aki ki akarja nyitni a szifont, keresni a gyűrűt vagy a fülbevalókat. három ember húzta fel a tálat, ennek eredményeképpen levágták a tálat a csempe és a hyproc töredéke között. De a víz alatt folyó vízcsapok, amelyek a "csempe alatt" találkoznak. És az esztétikai oldalról a "fürdő a csempe alatt" elfogadhatatlan számomra, de ez számomra. a megfelelő fizetésért az egészségügyi felszerelést tetszésem szerint helyeztem el!

Makarone írta:
Kiderült, nagyon szép és szoros közös.

Igen, gyönyörű, gyönyörű, de mennyire elég neki - egy-két vagy három év?

Bath telepítés: közvetlenül a csempe behelyezése előtt vagy után?

Még mielőtt a javítások a fürdőszobában, akkor kell gondolni, mikor dobja csempe a padlón és a falakon, mielőtt telepítése vízvezeték vagy után? Különösen a fő fürdőszobai készülékre vonatkozik ebben a fürdőszobában. Ez nem jelentéktelen kérdés, amely attól függ, hogy a javítás milyen gyorsan és hatékonyan megy végbe.

A fürdő telepítése a csempézés után


Természetesen mindenekelőtt az anyagot és a vízvezetéket kell megvásárolni. Az egyik legjobb csempe ma a lengyel márka Opoczno. A választás a https://shop.agromat.ua/plitka?filters=brands_id:289 weboldalon érhető el, ahol felveheti a fürdőszoba burkolatát. Felvette a dizájnt és a méretét, elkezdheti a munka lebontását a fürdőszobában. Javításkor először tisztítsa meg a régi falakat, mint a falakat, valamint a padlót.

A csempe felhelyezése előtt először vízszigetelést kell használni. És csak ezt követően elkezdheti a kerámia telepítését. Először a csempe kerül a falra, majd folytathatja a padlót. A problémák elkerülése érdekében a padló alapozását tökéletesen simára kell tenni. Jobb az önszintező önterülő padló használata. És csak miután a csempe telepítése megtörtént.

Ezután megérkezik az összes vízvezeték szerelésének megfordulása. Ha a kád akril, és a fém keret mellett, a falról bizonyos távolságban is elhelyezhető. De ha úgy döntenek, hogy a fémfürdőt a falhoz szorítják, akkor mindent helyesen kell kiszámítani a csempebeállítás szakaszában. Végül is egy kicsit a falba kell mennie. Csak ezt követően az oldalfal és a fal összekötése lezárható.

A fürdő telepítése a csempe behelyezése előtt

Ez a javítási eljárás különbözik attól, hogy a falak és a padló elkészítése után a fürdőt először fel kell szerelni. Be kell állítani a szintet és rögzíteni. És csak akkor lehet csempével dolgozni. Nem szabad a padlóról falra fektetni, hanem attól a helytől, ahol az oldal megérinti a falat. De kívánatos, hogy 2-3 mm-rel felfelé húzódjon. A tömítést ezután biztonságosan lezárják. A résnek jól lezártnak kell lennie, hogy nedvességet ne kapjon. Ez biztosítja, hogy a fürdő beágyazódjon a falba.

Mindegyik lehetőségnek hátrányai vannak. Az első kiviteli alaknál a csempék extra fogyasztása van. És a második esetben, amikor a falra és a padlóra van szerelve, a fürdő beavatkozik. Mi a kiút a helyzetből?

 1. Szükséges fürdeni a szobába, és fel kell tüntetni a jelölést, ahol áll. Rögtön meg kell jegyezni, hogy a falhoz való érintkezés történik.
 2. Ezt követően kiveszik a fürdőt, hogy ne zavarja a csempe burkolását.
 3. És miután lefektette a fürdő bélését, belépett és behelyezte.
 4. A fal és a fal együttese tömített.

Ez a mester legmegfelelőbb változata. Csak pontos jelöléseket kell készíteni, hogy később ne kelljen lemásni egy sor csempét a fürdő felett, és állítsa be a mérethez. De ha a fürdő lábai szabályozottak, ne aggódjon semmi miatt, hanem a falra helyezett csempékhez illeszthető.

Kattints és olvasd el a Facebook-on és iratkozz fel hírlevelünkre!

A fürdő felszerelése - a csempe vagy a csempe alatt?

Még a javítás megkezdése előtt sokan megkérdőjelezik - hogyan kell helyesen elhelyezni a lapkákat? A fürdő telepítése előtt vagy azt követően? Annak ellenére, hogy mindkettőjüket ma használják, a javítási és befejező munkák elvégzésének sorrendjét különböző tényezők határozzák meg, és minden egyes esetben a fürdő anyagának és alakjának, méretének és a fürdőszoba méretének megfelelően választják ki.


A fürdő telepítése a cserép lefektetése után

Ez egyike a legelterjedtebb megoldásoknak a fürdőszoba nagyjavításánál, amikor egy régi kádat eldobnak és új akril, acél vagy öntöttvasat vásárolnak.


A kád felhelyezése előtt cserép

Ez a módszer különbözik az előzőtől, mivel először a fürdőt a padlóra helyezte, erősen rögzítette, kiegyenlítette, és csak azt helyezte a csempere.


Mérés a csempe felhelyezése előtt

A javítások során az összes művelet sorozatának harmadik változata használható, amikor a fürdőt behelyezik a helyiségbe, és a falhoz kell helyezni, mivel ez következménye. Megjelölik a falat, és újra kiveszik a fürdőt, hogy ne zavarja a befejező munkát. A csempe az oldal szélén lévő jelölésekkel kezdődik egy kis résszel, és felfelé vezet a mennyezet felé.


Melyik módon választani?

A cselekvés sorrendjének megválasztását a következő tényezők határozzák meg:

 • a fürdőszoba mérete;
 • fürdõanyag;
 • fürdőméret;
 • fürdő formában.


A módszer kiválasztása a helyiség méretétől függően

Ha a fürdőszoba mérete nagyon kicsi, és a fürdő csak illeszkedik, szó szerint a széleit az átellenes falakon egy kis rés mellett nyugtatja, akkor jobb, ha először telepíti a fürdőt, és utána fekszik a csempe.


A módszer kiválasztása a fürdő anyagától függően

A fürdõ anyagától függõen a választás a következõ szempontok alapján történhet.


A módszer kiválasztása a fürdő alakjától és típusától függően

Ha egy hagyományos téglalap alakú fürdő felszerelése nem okoz problémát, egy nagyméretű, hidromasszázzsal ellátott sarokkád felszerelése, amely pótlólagos pántokkal rendelkezik a túlfolyás és a leeresztőnyílás mellett, bizonyos nehézségeket okozhat.


Még néhány tipp

Ha a fürdőszobát a javítási munkálatok befejezéséig tervezi használni, akkor gondolja át annak lehetőségét, hogy véglegesítés előtt telepítse.