Legfontosabb > Dekoráció

Akrilkád installáció. A legjobb felszerelési lehetőségek kiválasztása

A vízvezeték javításával és cseréjével elkerülhetetlenül a betű megfelelő telepítésének kérdése merül fel, mivel nem csupán a fürdő kényelme, hanem a termék élettartama is függ a művelet minőségétől. Az akrilfürdő felszerelése a megfelelő műveletek sorrendjéből áll, amelyek magukban foglalják a termék összeszerelését, a telepítési helyszín előkészítését és magát a telepítést. Ebben a cikkben megismerkedünk az akril betűtípus telepítési lehetőségeivel, és csatoljuk az alapvető folyamatokat bemutató videoanyagokat.

A műanyag fürdő felszerelése nem egyszerű feladat, hiszen maga az akril érzékeny anyag, és éles vagy nehéz tárgy károsodhat. Továbbá maga a telepítési folyamat sem érdemli meg, mivel a helytelen vagy nagyon hosszú tárolással ellátott fürdő megváltoztathatja eredeti alakját. Az akril fürdők telepítésének módszerei ma eltérőek lehetnek, és ha nincs ideje és vágya erre, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívunk, akik ismerik a folyamat minden részletét. De még harmadik fél szakemberek hívása esetén is szeretné tudni, hogy a telepítési technológia milyen folyamatokból áll a munka minőségének ellenőrzésében.

Akkumulátoros szerelési lehetőségek

Ezért, mielőtt telepítenél egy akril fürdőt, nézzük meg a legáltalánosabb telepítési módszereket, amelyeket most mindenhol használnak. A fő módok a következők:

 • a támasztó lábakra szerelhető. Az ilyen telepítési opciót a legegyszerűbb és leggyorsabbnak tekintik, mivel maga a betűtípust már megadta erre a lehetőségre, rendelkezik a modellhez tartozó lábakkal, és van egy részletes utasítás is, amely egyértelműen jelzi a teljes összeszerelési folyamatot;
 • akril fürdőkád fém keretre történő beszerelése, amely gyárilag konfigurálva van, és beszerelés előtt össze van szerelve;
 • akril fürdő telepítése téglákon. Ezt az opciót akkor használják, ha a terméknek nincs gyári kerete, és a merev alap mellett a betűtípust egy bizonyos magasságra kell felemelni. Ez a módszer szilárd alapot biztosít, amely megakadályozza a deformációt és megnöveli az élettartamot;
 • Egy másik lehetőség az akril fürdők rögzítése kombinált módon. Ennél a kiviteli alaknál a fenti telepítési lehetőségek közül több is meg van osztva.

Információért. Az akril fürdők telepítési szabályai lehetővé teszik az egyes felsorolt ​​módszerek egyes típusainak használatát. Például, ha különleges fémkeret jön a termékhez, akkor rendkívül kívánatos használni, és nem feltétlenül felesleges valamit találni, mivel ez a keret kifejezetten erre a modellre lett kifejlesztve, figyelembe véve a legnagyobb stresszhelyeket. Rendkívül fontos, hogy az akrilkádat az utasításoknak megfelelően telepítsük, melyet feltétlenül be kell illeszteni.

Ha a modellnek nincs gyári kerete, és csak a lábak vannak, vagy hiányoznak, akkor a házi készítésű verziók felhasználhatók a termék megerősítésére. A cikkben részletesen megnézzük, hogyan kell helyesen telepíteni az akril fürdőt a fenti módszerekkel.

Szerelés a támasztó lábakra

A tartóoszlopra történő szerelés a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítési lehetőség, amely nem igényel speciális készségeket vagy összetett eszközöket. Az akril fürdő lábazattal való szerelését a mellékelt utasításoknak megfelelően végezzük el, amelyek feltétlenül a termékhez vannak csatolva, és olyan lépésekből állnak, mint a lábak megcsavarozása a betűkhöz és azok helyes beállításához. A telepítés során további lyukakra lehet szükség. Mielőtt egy akril fürdőt fúrtál, vásároljon egy speciális fúrót a fa számára, és helyezze a fúrógépet lassú fordulatra.

A lábak csavarása a fürdőbe

Mielőtt az akril fürdőszobát a lábakra telepítené, gondoskodnia kell arról, hogy a termék testének alsó részén külön ülések legyenek. Nagyon könnyű azonosítani őket, mivel egyértelműen megjelennek a termék alsó felületén, és néha speciális szimbólumokkal vagy matricákkal vannak megjelölve. Ezek a helyek előre fúrt lyukakkal rendelkezhetnek ahhoz, hogy az akrilfürdő gyorsan és hibamentesen áthaladhasson. Bizonyos esetekben vannak olyan speciálisan kijelölt helyek, ahol maguknak fúrniuk kell a lyukakat.

Fontos megjegyezni, hogy ha a betűkészletben előre elkészített lyukak vannak, akkor ezeket a helyeket pontosan fel kell szerelni, és nem ajánlott további lyukakat készíteni, ha ezt a gyártó utasításai nem írják elő.

Mielőtt az akrilfürdőt nem erre a célra fúrnák, figyelembe kell venni a lehetséges kellemetlen következményeket. Ha a lábakat rossz helyen helyezi el, megszakíthatja a terhelés eloszlását vízzel töltött káddal, ami deformálódást és a termék károsodását okozhatja. Figyelembe kell venni azt is, hogy a kész formátumú betűkészletnek nagyobb az anyag feszültsége, és az akrilfürdő rossz helyre történő fúrása a telepítés előtt a termék repedését okozhatja.

A lábak felhelyezése a tartóoszlopra

Ha nincsenek lyukak, akkor az akrilfürdőben lyukat fúrhatsz magadnak, különös helyeken kell lennie a termék testén, ami a felületi felülethez képest jellemző sűrítéssel figyelhető meg. Vannak speciális vezetõelemek is, amelyek intuitíve megmondják, hol kell a lábakat elhelyezni. Ha valamilyen okból a készletben lévő lábak nem felelnek meg neked, akkor telepíthet akril fürdőt a téglákra, ami sokkal erősebb lesz, és biztosítja a terhelés eloszlását.

A lábak beállítása

A támogató lábaknak szinte minden olyan kialakítása van, amely lehetővé teszi az egyes tartók magasságának beállítását, és szigorúan vízszintes vagy a kívánt meredekség beállításával.

Először is, egy akrilfürdő telepítése a falra történik. Ezután a termék magasságának általános beállítása van, ezért mindegyik lábnak van egy menetes menete a száron, ami lehetővé teszi, hogy megcsavarja vagy megcsavarja a kívánt magasság elérését. Miután beállította a fürdőszoba hozzávetőleges magasságát, a vízszintes beállításhoz léphet. Az akrilfürdő helyes beszerelése csak olyan szinten végezhető el, amely vízszintes helyzetben van a termék fedélzetén. Ezt követõen egy csavarkulcsot vagy manuálisan a szintet a kívánt értékre állítjuk be, majd a lábakat rögzítjük ebben a helyzetben speciálisan megfogalmazott anyákkal, amint a fenti képen látható.

Műanyag kampó a falhoz való rögzítéséhez

Bizonyos esetekben a betétnek a falra való rögzítéséhez az akril fürdőkádra speciális akasztókat használnak, amelyeket előzetesen becsatolnak a falba. Ezek a kötőelemek lehetnek fémek vagy műanyagok, és drága modellekben általában a termékhez mellékeltek. A kötőelemeket gyakran gyári keret nélküli modellekben használják, és kialakításuk lehetővé teszi, hogy a kád mellé helyezze a fal melletti oldalát.

Az Ön információiért az akrilkád rögzítő kampóit azonnal fel kell szerelni, mielőtt a betétet felhelyezi a bélelt falfelületre. Ebben az esetben fontos, hogy szigorúan vízszintesen egymáshoz illeszkedjenek egymáshoz, a fal melletti teljes tábla mentén. Ha akril kádat építünk egy csempe alatt, akkor a horgokat a bélés előtt a falhoz rögzítjük, majd a burkolat felhelyezése a fürdőszobának oldaláról kezdődik.

A betűtípus telepítése a gyár gyártási keretére

A legjobb és legmegbízhatóbb telepítési módszer az akril fürdő készítése a gyárban, amelyet egy adott modellhez kell gyártani, és a készletben kell szállítani. Ez az opció viszonylag egyszerűnek, gyorsnak és megbízhatónak tekinthető, és nem igényel speciális készségeket vagy eszközöket. A legfontosabb, hogy az akrilfürdő összeszerelése előtt alaposan tanulmányozza a szerelési utasításokat, és győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges alkatrész. Nem fogunk mélyen belemenni ennek a folyamatnak a tanulmányozásához, hiszen részletes információk állnak rendelkezésre a termék speciális dokumentumaiban. Általában véve az akrilfürdő szerelési sémája a következő lépésekből áll:

 • a betűt fejjel lefelé fordítva és a padlóra helyezzük, először vastag papírra vagy szövetre kell helyezni, hogy ne karcolja meg az akril;
 • akkor a keret össze van építve és a betűtípushoz csatolva van;
 • az összeszerelés végén a termék visszafordul és az akril fürdő megerősödik az erre a helyre.

Fontos, hogy az összeszerelési eljárást a modelltől vagy a gyártótól függően különböző formában hajtsák végre. Van egy összeszerelési lehetőség, amikor a keretet külön szerelik össze, majd az akril kád felhelyezése az ülésekre történik. Egy másik kiviteli alaknál a tartószerkezetet közvetlenül a fürdőszobába lehet összeszerelni.

Az esetek túlnyomó többségében, ha van gyári tartószerkezet, akkor az akrilfürdő rögzítése a falra nincs szükség. Ha a keret túl gyengenek tűnik, vagy nem biztosít megbízható védelmet a betűtípustól a deformációtól, akkor az akril kádban további rögzítést adhat a horgok formájában.

Fürdő készítése egy házi keretre

Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a megszerzett modellnek nincsenek támogató lábai vagy gyári keretei. Ebben az esetben teljesen logikus kérdés merül fel, hogy miként épül fel az akrilfürdő, és milyen anyagokat kell használni. Ilyen esetekben kétféleképpen lehet egyetemes keretet vásárolni, és valahogy csatolni a modellhez, vagy hozzon létre egy hordozó szerkezetet a saját kezével. Természetesen egy jól kidolgozott egyedi keret sokkal erősebb lesz, mint bármelyik gyár, de mielőtt megerősítené az akril fürdőt, meg kell értenie, hogy ez a foglalkozás sok időt, erőfeszítést és különleges készségeket igényel.

A leggyakoribb megoldás az akril fürdők alumíniumból készült fém vázszerkezetre való szerelése, és az alap alátámasztására szokásos téglák. A szerkezet felépítéséhez szüksége van:

 • bélés téglák alján a betűtípus;
 • alumínium vagy fém profil a tartó szerkezet felépítéséhez;
 • cementhabarcs a téglafal rögzítéséhez;
 • tömítőanyag, amellyel a varratok lezárulnak;
 • önmetsző csavarok keretszereléshez;
 • simító és tartály cementhabarcs keveréséhez.

Fontos megjegyezni, hogy nehéz és éles tárgyakkal való munkavégzés során óvatosnak kell lenni, mivel egy véletlenszerűen lemerült eszközben lévő akrilfürdőben történő lyuk létrehozása nagyon egyszerű, és a termék elkényeztetettnek tekinthető. Vigyázzon óvintézkedésekre, és védje meg a betűtípust vastag fóliával vagy vastag papírral.

Mielőtt helyesen helyezi el az akril fürdőt, meg kell jelölni annak jövőbeli magasságát a falra, amelynek alapján a tégla bélés magassága keletkezik. Ezután megmértük a távolságot a padlóról a megadott vonalra, és kivonjuk a betű magasságát az eredményből, így megkapjuk a szükséges vastagságot a téglafalon, amelyen a fürdőt telepítjük.

Téglatartó telepítése a betűtípus alá

Egy akril fürdő beszerelése a falhoz képest jobb, ha egy fémprofil telepítésével kezdjük, amely a betűtípust támogatja. Ezenkívül a fürdőkád szélének alsó szintjén a betét érintkezési felületének teljes peremén fémprofilot kell felszerelni a falra. Ezen a profilon a fürdő az oldalára esik. Ezután az akrilfürdő elhelyezését megelőzően telepítünk egy tégla párnát a kívánt magasság alatt a termék alján.

Fontos. Mielőtt az akril fürdővel rögzítené ezt a módszert, minden számítást úgy kell elkészíteni, hogy a betűtípus telepítésekor az előre telepített profilra lapoljon, és a kád alja könnyedén megérintse a téglafalat az alsó része alatt. Az esetet egy tömítőanyaggal végezzük, amely a profilra vonatkozik, és ugyanakkor tömítőanyagként szolgál a vízáramlás ellen.

A keret létrehozása teljesnek tekinthető, de előlapján ugyanazt a fémprofil védő előlapot készíthet. Ez a képernyő segíti a belső burkolatok lezárását, és további erőt biztosít a külső oldal számára, valamint lehetővé teszi a szifon karbantartására vagy javítására szolgáló sraffozást. Most már tudod, hogyan helyesen telepíthetsz egy akril fürdőszobát egy házi keretre, de az üres hely jelenléte a betűtípus alatt növeli a zuhanó víz hullámát, és további szigetelésre lesz szükség.

Az akril modellek zajszigetelése

Gyakran hallja a kérdést, vajon szükség van-e egy akril fürdésre? Ha olyan egyszerű modellekről beszélünk, amelyek nem rendelkeznek további lehetőséggel a pezsgőfürdő formájában, és a saját keretükön védő dekoratív képernyőkön vannak elhelyezve, akkor persze habszivacs is létezhet, és esetünkben még szükségszerű, ez további hangszigetelést biztosít. By the way, ha felmerül a kérdés, hogyan erősítik meg az akril fürdőt, akkor ez a hab, amely a terméknek további erőt biztosít a deformáció hatásaihoz.

Akrilvágó vágás

Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az akrilkád legjobb felszerelésének megítélésénél a tapasztalatlanság miatt jelentős hibákat okozhat a számítások, aminek következtében az akril betűtípus nem illeszkedik az adott helyre. Ha egyidejűleg nincs dekoratív bélés a helyiség falán, akkor egy akrobikus fürdő behelyezése egy strobetben történik. Ehhez egy különleges falat vágnak ki a szoba egyik falában, és a betű egyik oldala beillesztésre kerül, amint az a fenti ábrán látható. Ez az opció kompenzálja a hiányosságokat és kiegészíti a megerősítés szerepét.

Lehetséges-e az akrilfürdő kijavítása, ha a dekoratív bélés már be van építve, és nincs lehetősége vagy vágya újratöltésére? Elméletileg lehetséges, de ezt az eseményt a felelősségteljesen kell megközelíteni. Mielőtt lerövidítené az akril fürdőt, győződjön meg róla, hogy nem szakítja meg merevségét, mivel az oldalak ívelt élei további ellenállást biztosítanak a deformációnak.

Ha a helyzet reménytelen, akkor kivághatja az akrilfürdő oldalát, de előtte meg kell tennie néhány lépést a betű repedésének megakadályozására. Ehhez menjen minden autóboltba, és vegyen egy javító készletet műanyag lökhárítókhoz, amely üvegszálas ruhából és epoxigyantából áll. Ezt az üvegszálat használják arra, hogy fokozzák a területet, amelyet vágni fog. Például ha 2 cm-t kell lefedni egy fürdőtábláról, akkor a harmadik centiméterrel kezdődően üvegszálat kell felhordani, le kell fedni a gyantát és várnia kell, amíg teljesen száraz marad.

Remkomplekt javítani a helyet vágni

Ha ez nem történik meg, akkor abban a pillanatban, amikor el akarja vágni az akrilfürdőt, akkor a termék ezen a területén olyan feszültség keletkezhet, amely repedést okoz. Üvegszálas nem engedheti meg, hogy ez a repedés tovább haladjon és megálljon a repedés.

Fontos. Ha nem tudja, hogyan vágja le az akril fürdőt, akkor javasoljuk, hogy használjon fűrészszalagot vagy elektromos vágólapot. A kirakós játékhoz kapj egy kis fájlt a fán. Szigorúan tilos az őrlőgépet vágókorongokkal használni, mert ez nagysebességű szerszám, és csak az akril megolvad.

Az akrilfürdő kivágása előtt vegye figyelembe az egyéni védőeszközöket, mivel az akrilfűrészek forróak lesznek a vágás során, és égnek, ha a kéz érintkezik.

Az ebben a cikkben javasolt anyagból már tudod, hogy lehetséges-e akril fürdők kivágása, melyik eszközt használni, és azt is megtanultad, hogy egy akrilfürdő mennyire van rögzítve a fürdőszobában többféle módon. Az anyag megszilárdításához javasoljuk az alábbi videó megtekintését.

Szerelési útmutató akril fürdő Cersanit

Cersanit akril fürdő telepítéséhez:

 • Töltse ki a fürdőszobában minden díszítést és javítást.
 • Adjon vizet a keverőbe.
 • Szennyvízelvezetés biztosítása.
 • Távolítsa el a törmeléket és az idegen tárgyakat.

Keretes lécek felszerelése.

 1. Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt. Ne felejts el rongyot vagy kartonot lefektetni.
 2. A keretet a kád lábára szereljük.
 3. Jelölje ki a keretrúd rögzítési helyét.
 4. Különös figyelmet fordítanak a fürdő alján található vázrudak helyére.
 5. Jelölje meg a ceruza helyét a rögzítőcsavarok lyukaira.
 6. Fúrjon lyukakat 3 mm átmérővel. és a mélység 10-12 mm.
 7. Előtte lemaradt szilikonnal, keretkereteket csatolunk.

Fürdő telepítése.

 • A fürdőt a falhoz helyezzük, és a lábakat úgy állítjuk be, hogy a fürdő oldalai szigorúan vízszintesen álljanak. A víz leeresztésére nincs szükség lejtőkre, az összes lejtőt egy akril fürdő építésébe helyezzük.
 • Figyelem! Ha a fürdője díszítő képernyővel van felszerelve, figyelembe kell vennie a képernyő magasságát a lábak beállításakor.
 • Jelölje fel a zárójelek helyének falát.
 • Rögzítse a konzolokat és szerelje fel a kádat.
 • Figyelem! Az akrilfürdõket nem lehet vakolni vagy csempézni. A fürdőt úgy kell felszerelni, hogy a fal károsodása nélkül szétszerelhető legyen.
 • A fürdőt vízzel töltjük és szilikonnal bevonjuk a fürdő szomszédos oldalaira a falakig.

Ui Mi a teendő, ha tanácsra vagy konzultációra van szüksége?

 1. További információ olvasható további cikkek olvasásával.

 • Kérdezd meg a kérdést a közösségi hálózatokban - VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter, élő riport. Iratkozzon fel a Vízvezeték oldalaira, és megtanuljon egy csomó más érdekes információt, amely nem található a webhelyen.

 • Keresse meg a vágyat és mondja köszönetét a site szerzőjének.

  Minden a legjobb! Sok szerencsét!
  Tisztelettel: Vladimir Electro Plumber.

  Lengyel fürdő Cersanit: előnyök és hátrányok

  A bentlakásos helyiségekben használt különféle egészségügyi berendezésekben egy speciális helyet a fürdő veszi körül. Hogy ez a belső tér, és a hangszínt a teljes dizájn számára állítja be. Milyen fürdők nem kínálnak modern vízvezeték-gyártókat, de egyre népszerűbbek az akrilból készült termékek. A híres lengyel gyártó Cersanit fürdõje 20 éves tapasztalattal rendelkezik ebben a piaci szegmensben.

  Az akril termékekre vonatkozó követelmények

  Az akril fürdők elsősorban a sokféleség és a könnyű telepítés miatt vonzzák a fogyasztókat.

  Annak érdekében, hogy a termoplasztikus polimer vízvezeték-rendszere megfelelően működjön, több követelménynek is meg kell felelnie.

  • Nem több, mint két réteg, amelyek közül az egyik akril, a másik - megerősítő, amely poliuretán vagy poliészter gyanták. Határozza meg a rétegek számát az oldalra vágva, amikor a szivárgás ellenőrzését a tárolóban végzi.
  • Az akrillap vastagságának legalább 2 mm-nek kell lennie. Ebben az esetben a szabály, annál jobb. A legjobb megoldás 5-6 mm.
  • A minőségi termékeknek fehér, csillogó felülete van, karcolások és karcolások nélkül. A foltok és a legkisebb hibák jelenléte alacsony minőségű terméket jelez.
  • Amikor kézzel nyomja a kád alját, akkor ne süllyedjen. Rugalmassága ellenére az akril egy viszonylag tartós anyag, amely képes megviselni a deformálódás nélküli jelentős terheléseket.
  • A készülékből nem kell éles szagok. Jelenlétük azt jelzi, hogy sztirolt használnak a vízvezetékek lefedésére. Nem reménykedhet, hogy ez a szag eltűnik, éppen ellenkezőleg, ha forró vízzel tárcsázza a fürdőt, akkor csak nő.
  • A minõségi akril fürdõk átlátszatlanok. Ha a termék élei áttetszőek, azt jelenti, hogy nem akrilból készültek, vagy nagyon vékony polimerréteget használtak. Valójában, és egy másik esetben a fürdő nem tart sokáig.

  A kiváló minőségű berendezéseknek egyéni keretük van a telepítéshez, a képernyő és az akril akvárium (ebben az esetben a szín és a fény tökéletesen illeszkedik). Mindezek a követelmények teljes mértékben teljesülnek a Cersanit vízvezetékben, amelynek gyártása során a gyártó nagy felelősséggel tartozik.

  A vállalat termékeinek általános jellemzői

  A Cersanit fürdők mindegyike Lucite akril lapból (öntött akril) készült és állítható lábakkal van felszerelve. Ennek köszönhetően a berendezés nem csak a falhoz, hanem bármilyen kényelmes helyen is telepíthető. A vállalati vízvezeték nagy része speciális antibakteriális és gombaellenes bevonattal rendelkezik ezüstionokkal. Hosszú ideig megbízhatóan védi a készüléket a különböző mikrobáktól.

  A lengyel gyártó minden kádja tanúsítvánnyal rendelkezik, és a lengyel allergiás társadalom számára ajánlott. A Cersanit akril kádak megerősített dupla fenékkel vannak felszerelve. Erősítésként különleges lemezt és akril-gyantát használnak gyanta réteggel.

  A vállalat 7 év garanciát vállal minden felszerelésére.

  Előnye és hátránya

  A Cersanit fürdők számos előnnyel rendelkeznek a kiváló minőségű anyagok felhasználásával, a legmodernebb technológiák és minőségellenőrzés alkalmazásával a termelés minden szakaszában.

  A lengyel vízvezeték fő előnyei közé tartoznak a következők:

  • a fürdő felületének nagy ellenállása a karcolásokhoz és a forgácsokhoz;
  • az a képesség, hogy meleg állapotban maradjon anélkül, hogy a vizet hűsítené. Ugyanakkor maga a fürdőfelület kellemes a testre, ami növeli a kényelmet a vízkezelések során;
  • könnyű gondoskodás - könnyen tisztítható, tisztítószerek használatával;
  • megerősített alsó és merev keret által biztosított nagyobb erő;
  • további kiegészítők a nagyobb kényelem érdekében (fejtámlák, karfák, polcok és mélyedések a higiéniai termékek elhelyezésére);
  • Könnyű súly és könnyű telepítés. A könnyűszerkezet nem okoz nagy terhelést a padlón, és önállóan is felszerelheti.
  • a lefedettség helyreállításának képessége. Ha azonban a fürdő felszínén repedés jelentkezik, folyékony akril segítségével lezárható;
  • A modellcsaládban egyaránt megtalálható az elit fürdõ és az egész költségkeret.

  Az akril fürdők hátrányai viszont magukban foglalják a következőket:

  • a hidromasszázs rendszer telepítésének képtelensége - ez csak az antibakteriális bevonattal rendelkező modelleknél érvényes;
  • az anyag nagy képessége a színező pigmentek (hajfesték, jód, zsíros zöld és egyéb) felszívódására.

  Azonban számos előnnyel ellentétben ezek a hátrányok nem tűnnek nagyon jelentősnek.

  Fajták és méretek

  A Cersanit termékcsalád különböző formájú és méretű fürdőket tartalmaz.

  • A négyszögletes modellek a legegyszerűbb és legnépszerűbb termékek. Az ilyen fürdők vonala körkörös vagy tiszta lehet, az alsó - anatómiai vagy ívelt.
  • Az aszimmetrikus sarkok a legjobb megoldás a különféle falak számára kialakított kis helyiségekben. Lehetővé teszik, hogy helyet takarítson meg a fürdőszobában, de kényelmesek és elegendő helyet biztosítanak az úszáshoz. Jobb vagy balkezesek lehetnek.
  • A szimmetrikus sarkok nagyszerű megoldást jelentenek a nagy szobák számára. Ezek a modellek annyira tágasak, hogy két ember egyidejűleg illeszkedik hozzájuk.

  A méretek tekintetében a lengyel fürdõk modellcsaládjában mind a 180x80 méretû, mind a 45 cm mélységû vagy a 170x70 cm-es mélység mind a nagy, mind pedig a mélyebb mélységben 150x70 cm, sõt akár 120x70 cm is lehet.

  Népszerű modellek és vásárlói vélemények

  A Cersanit ma több tucat fürdőkádat kínál minden ízlésnek és minden méretű helyiségnek. Nagy a kereslet több modell.

  • Az Ariza egy aszimmetrikus tálas alakú sarokkád. Az akril vastagsága 4-5 mm. A csomag tartalmazhat lábakat és képernyőt. A fürdőkád kényelmes foteljeinek köszönhetően a fürdőkád a lehető legkényelmesebbé válik, és maga a termék tömörsége helyet takarít meg a szobában.
  • A Flavia egy négyszögletes termék, amely lábakkal vagy kerettel felszerelhető, attól függően, hogy a modell hol helyezkedik el.

  Szerelési útmutató akril fürdő Cersanit

  Cersanit akril fürdő telepítéséhez:

  Töltse ki a fürdőszobában minden díszítést és javítást.

  Adjon vizet a keverőbe.

  Szennyvízelvezetés biztosítása.

  Távolítsa el a törmeléket és az idegen tárgyakat.

  Keretes lécek felszerelése.

  Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt. Ne felejts el rongyot vagy kartonot lefektetni.

  A keretet a kád lábára szereljük.

  Jelölje ki a keretrúd rögzítési helyét.

  Különös figyelmet fordítanak a fürdő alján található vázrudak helyére.

  Jelölje meg a ceruza helyét a rögzítőcsavarok lyukaira.

  Fúrjon lyukakat 3 mm átmérővel. és a mélység 10-12 mm.

  Előtte lemaradt szilikonnal, keretkereteket csatolunk.

  Fürdő telepítése.

  A fürdőt a falhoz helyezzük, és a lábakat úgy állítjuk be, hogy a fürdő oldalai szigorúan vízszintesen álljanak. A víz leeresztésére nincs szükség lejtőkre, az összes lejtőt egy akril fürdő építésébe helyezzük.

  Figyelem! Ha a fürdője díszítő képernyővel van felszerelve, figyelembe kell vennie a képernyő magasságát a lábak beállításakor.

  Jelölje fel a zárójelek helyének falát.

  Rögzítse a konzolokat és szerelje fel a kádat.

  Figyelem! Az akrilfürdõket nem lehet vakolni vagy csempézni. A fürdőt úgy kell felszerelni, hogy a fal károsodása nélkül szétszerelhető legyen.

  A fürdőt vízzel töltjük és szilikonnal bevonjuk a fürdő szomszédos oldalaira a falakig.

  Ui Mi a teendő, ha tanácsra vagy konzultációra van szüksége?

 • Kérdezd meg a kérdést a közösségi hálózatokban - VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter, élő riport. Iratkozzon fel az Electro-Plumbing oldalra, és van egy csomó más érdekes információ, amely nem áll rendelkezésre az oldalon.

  A legjobb neked! Sok szerencsét!
  Vladimir.

  Szerelési útmutató akril fürdő Cersanit

  1. Fürdő (példa)
  2, 3, 4. Polcok
  5. Csavarok
  6, 7. Nuts a lábakhoz
  8, 9. Tömítő bélések
  10, 11. Lábfürdő
  12, 13. A láb alatt álljon
  14. Fém bilincsek
  15. Távtartó csapok
  16. Falra szerelhető csavarok
  17, 18, 19. Menetes rudak

  A) A fürdő alján található rögzítő polcok.
  B) A lábakat a fürdőbe csavarja.
  C) A fürdő vízszintes beépítése.
  O) A fürdőkád falra rögzítését biztosító markolatok elhelyezése.
  E) Két furattal ellátott fogantyúkat állandóan rögzíteni kell a fal sarkában, hosszúkás lyukakkal ellátott fogantyúk szolgálják a termék megfelelő vízszintes beépítését.
  F) A fürdő helyes rögzítése a falhoz
  G; H) A fürdőkád falra való rögzítésének hibás módja

  konzervipari:
  Az anyag tökéletesen sima felülete miatt a termék gyakorlatilag nem szennyezett. A Cersanit S.A. Baths Clean tisztítása csak nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le kis mennyiségű mosogatószerrel. Ne használjon szemcsés tisztítószereket.

  GARANCIA
  Cersanit S.A. biztosítja a következő feltételeket:
  Jótállási idő:
  A jótállási idő a vásárlás napjától számított: 7 év a színek és árnyalatok biztonsága érdekében.

  • A garancia kizárólag a Cersanit S.A. által regisztrált vagy címkézett termékekre vonatkozik.
  • A követeléseket közvetlenül a termék megvásárlásakor kell elvégezni.
  • A garanciális időszak alatt azonosított termékek hibáit a panasz elismerésétől számított 21 napon belül javítani kell. Ugyanakkor a jótállás időtartama megnő a követelés napja és a javítás napja között eltelt idővel, vagy az elsőnek tekintendő, ha a terméket újra cseréli.
  • A hiba orvoslására vonatkozó döntést csak a Cersanit S.A.

  Garanciális korlátozások:
  A termék működésének meg kell felelnie a használati utasításnak. A garancia nem vonatkozik, és a kapcsolódó követelések érvénytelenségéhez vezet:

  • A telepítésből és üzemeltetésből adódó hibák, amelyek nem felelnek meg az utasításoknak.
  • A felhasználó vagy harmadik felek által végrehajtott változtatásokból és szerkezeti változásokból eredő károk.
  • A kőzet-üledékképződés és a szemcsés tisztítószerek használata által okozott kár.

  Mechanikai károsodás.
  megjegyzések:

  • "Az eladott fogyasztói termékre vonatkozó garancialevél nem zárja ki, nem korlátozza vagy felfüggeszti a vevő azon jogait, amelyek az áruk szerződésszegéséből erednek."
  • A szavatossági kártya a megadott értékesítési dátum nélkül, a mellékelt átvételi elismervény, a bolt egyértelmű bélyegzője érvénytelen.
  • A kiszolgáló indokolatlan hívása esetén a felhasználó viseli az érkezéskor felmerülő költségeket.
  • A jótállás az ország egész területén érvényes.

  DIY do-it-yourself akril fürdő telepítés

  Az utóbbi időben a nagyteljesítményű öntöttvas és zajos acél fürdők átengedték az akril modern, technológiai modelljeit. A polimer anyagból készült termékek híresek a kellemes textúrájukról, gyönyörű fényes ragyogásukról és színtelen fehérségükről. A formák, színek széles választékát és az árak hatalmas skáláját teszi az akril fürdők a legjobb választás szinte minden helyiségben.

  Ezeknek a termékeknek a legfőbb előnyei, amelyek kedvezően megkülönböztetik őket az elavult fémmodellektől, könnyűek, ami lehetővé teszi az egészségügyi berendezések beszerelését a szakmák bevonása nélkül. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell egy akril fürdőt telepíteni, csak olyan eszközökkel, amelyek minden házban léteznek.

  Telepítés a keretre

  Az akrilfürdő felszerelése meglehetősen egyszerű és gyors folyamat, amely könnyen elvégezhető a professzionális kézművesek bevonása nélkül. Az akrilgyártmányok összeállításának kényelme érdekében állítható lábakkal ellátott gyári fémkerettel egészítik ki, amely lehetővé teszi a polimer anyagból a kívánt magasságig történő mosási kapacitást. A keretszerelési készlet különböző hosszúságú fémprofilból áll, előregyártott szerelőfuratokkal, lábakkal, csapágycsapággyal, önzáró csavarokkal, anyákkal és támasztékokkal.

  Minden elem már méretre van vágva, és készen áll az összeszerelésre, így a saját akrilfürdő telepítéséhez csak egy csavarhúzó, egy csavarhúzó és egy építési szint szükséges, csavarkulcs, fogó. A telepítés a következő sorrendben történik:

  1. Csomagolja ki a kád és a keretszerelési készletet, majd óvatosan helyezze az összes alkatrészt puha kendővel borított tiszta padlóra.
  2. A fürdőt az oldalán felfelé, az installáló oldalán forgatják úgy, hogy minden oldalról megközelíthető legyen.
  3. A telepítés a keret felépítésével kezdődik. A kereteket össze kell szerelni az utasításoknak megfelelően hosszú csavarokkal.

  Figyelj! A fém keret kialakítása nagy merevséggel bír, képes ellenállni az intenzív terhelésnek. A tartósság növelése és a rögzítés megbízhatóságának növelése érdekében egy akrilfürdő beszerelését egy hegesztett kereten végezzük.

  Telepítés téglákra

  Fém keret hiányában az akrilfürdő telepítését egy téglagyáron végzik. Ez a módszer a szerkezeti szilárdság ellenére nem gazdaságos, hiszen a telepítés nagyszámú téglát igényel. Ezenkívül a kész dobogó súlya sokat jelent, növelve a terhelést a padlón. Az építés költségeinek megkönnyítése és csökkentése érdekében telepítheti az akrilfürdőt téglaoszlopokra. Ez körülbelül 12 téglát, valamint egy kis habarcsot igényel.

  A telepítés a következő sorrendben történik:

  1. A védőfólia eltávolítása nélkül a fürdőbe lépett be a helyiségbe, a kívánt helyre állítva, majd jegyezze fel a tartók helyét.
  2. A modell hossza szerint 2-3 oszlop elrendezését jegyezzük meg, amelyek közül kettő a fürdő kanyar szélén helyezkedik el, a fennmaradó rész pedig az alsó rész közepén.
  3. A fürdőt kiveszik a szobából, és 17-19 cm hosszú oszlopokat helyeznek el úgy, hogy a padló alatti fürdő magassága ne haladja meg a 60-65 cm-t.
  4. A téglafalat 12-24 órán át száradni hagyják, majd egy szifont csatlakoztatnak a kádhoz, a támaszokra helyezve, szorosan a falhoz mozgatva.
  5. A tartály alja és az oszlopok közötti rés szilikon tömítőanyaggal van feltöltve.
  6. A fürdőkád szélét fém sarkai vagy horgokkal rögzítik a falhoz.

  A tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy az akrilfürdő beszerelése előtt a tartály alsó felületét felhordó hab segítségével alkalmazzák, csökkenti az anyag hővezető képességét és rezonáló képességét. A fürdő bevezetése hab felhasználásával csökkenti a tartály alján található mechanikai károsodás valószínűségét téglablokkok támasztásával.

  Telepítés a tégla dobogóra

  Sok lakástulajdonos arra kíváncsi, hogyan kell megfelelően elhelyezni az akril fürdőt, ha a fém profilokból készült gyár nem jön vele. Ha nincsenek fémtámaszok egy adott modellhez, a telepítést egy téglagyáron végezzük. A szakemberek szerint ez a módszer nem rosszabb a megbízhatóságnál, mint az előzőnél, de több időt vesz igénybe, és "piszkos "nak is tekinthető. A pódiumon lévő akril fürdők telepítése tégla, habarcs, hab, nedvességálló rétegelt lemez, fűrészek segítségével történik.

  A telepítést az alábbi technológiák szerint végezzük:

  • A védőfólia eltávolítása nélkül ideiglenesen helyezze be a fürdőt, majd jelölje meg a lefolyó lyuk helyét. A dobóvíz csatlakoztatásához elengedhetetlen a dobogón.
  • A habarcs használatával a téglákat a tálca teljes alátámasztó része alatt helyezik el, olyan magasságban, hogy a felnik nem emelkednek fel a padló fölött 60 cm-rel, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy 2-3 cm hab van a fürdőszobában és a tojás között.

  Figyelj! A modern akril fürdőknek lejtős alja van, ami felgyorsítja a víz kifolyását a lefolyóba, ezért telepítéskor nem kell a lejtős tartályokat elhelyezni.

  Akrilkád installáció. A legjobb felszerelési lehetőségek kiválasztása

  A vízvezeték javításával és cseréjével elkerülhetetlenül a betű megfelelő telepítésének kérdése merül fel, mivel nem csupán a fürdő kényelme, hanem a termék élettartama is függ a művelet minőségétől. Az akrilfürdő felszerelése a megfelelő műveletek sorrendjéből áll, amelyek magukban foglalják a termék összeszerelését, a telepítési helyszín előkészítését és magát a telepítést. Ebben a cikkben megismerkedünk az akril betűtípus telepítési lehetőségeivel, és csatoljuk az alapvető folyamatokat bemutató videoanyagokat.

  A műanyag fürdő felszerelése nem egyszerű feladat, hiszen maga az akril érzékeny anyag, és éles vagy nehéz tárgy károsodhat. Továbbá maga a telepítési folyamat sem érdemli meg, mivel a helytelen vagy nagyon hosszú tárolással ellátott fürdő megváltoztathatja eredeti alakját. Az akril fürdők telepítésének módszerei ma eltérőek lehetnek, és ha nincs ideje és vágya erre, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívunk, akik ismerik a folyamat minden részletét. De még harmadik fél szakemberek hívása esetén is szeretné tudni, hogy a telepítési technológia milyen folyamatokból áll a munka minőségének ellenőrzésében.

  Akkumulátoros szerelési lehetőségek

  Ezért, mielőtt telepítenél egy akril fürdőt, nézzük meg a legáltalánosabb telepítési módszereket, amelyeket most mindenhol használnak. A fő módok a következők:

  • a támasztó lábakra szerelhető. Az ilyen telepítési opciót a legegyszerűbb és leggyorsabbnak tekintik, mivel maga a betűtípust már megadta erre a lehetőségre, rendelkezik a modellhez tartozó lábakkal, és van egy részletes utasítás is, amely egyértelműen jelzi a teljes összeszerelési folyamatot;
  • akril fürdőkád fém keretre történő beszerelése, amely gyárilag konfigurálva van, és beszerelés előtt össze van szerelve;
  • akril fürdő telepítése téglákon. Ezt az opciót akkor használják, ha a terméknek nincs gyári kerete, és a merev alap mellett a betűtípust egy bizonyos magasságra kell felemelni. Ez a módszer szilárd alapot biztosít, amely megakadályozza a deformációt és megnöveli az élettartamot;
  • Egy másik lehetőség az akril fürdők rögzítése kombinált módon. Ennél a kiviteli alaknál a fenti telepítési lehetőségek közül több is meg van osztva.

  Információért. Az akril fürdők telepítési szabályai lehetővé teszik az egyes felsorolt ​​módszerek egyes típusainak használatát. Például, ha különleges fémkeret jön a termékhez, akkor rendkívül kívánatos használni, és nem feltétlenül felesleges valamit találni, mivel ez a keret kifejezetten erre a modellre lett kifejlesztve, figyelembe véve a legnagyobb stresszhelyeket. Rendkívül fontos, hogy az akrilkádat az utasításoknak megfelelően telepítsük, melyet feltétlenül be kell illeszteni.

  Ha a modellnek nincs gyári kerete, és csak a lábak vannak, vagy hiányoznak, akkor a házi készítésű verziók felhasználhatók a termék megerősítésére. A cikkben részletesen megnézzük, hogyan kell helyesen telepíteni az akril fürdőt a fenti módszerekkel.

  Szerelés a támasztó lábakra

  A tartóoszlopra történő szerelés a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítési lehetőség, amely nem igényel speciális készségeket vagy összetett eszközöket. Az akril fürdő lábazattal való szerelését a mellékelt utasításoknak megfelelően végezzük el, amelyek feltétlenül a termékhez vannak csatolva, és olyan lépésekből állnak, mint a lábak megcsavarozása a betűkhöz és azok helyes beállításához. A telepítés során további lyukakra lehet szükség. Mielőtt egy akril fürdőt fúrtál, vásároljon egy speciális fúrót a fa számára, és helyezze a fúrógépet lassú fordulatra.

  A lábak csavarása a fürdőbe

  Mielőtt az akril fürdőszobát a lábakra telepítené, gondoskodnia kell arról, hogy a termék testének alsó részén külön ülések legyenek. Nagyon könnyű azonosítani őket, mivel egyértelműen megjelennek a termék alsó felületén, és néha speciális szimbólumokkal vagy matricákkal vannak megjelölve. Ezek a helyek előre fúrt lyukakkal rendelkezhetnek ahhoz, hogy az akrilfürdő gyorsan és hibamentesen áthaladhasson. Bizonyos esetekben vannak olyan speciálisan kijelölt helyek, ahol maguknak fúrniuk kell a lyukakat.

  Fontos megjegyezni, hogy ha a betűkészletben előre elkészített lyukak vannak, akkor ezeket a helyeket pontosan fel kell szerelni, és nem ajánlott további lyukakat készíteni, ha ezt a gyártó utasításai nem írják elő.

  Mielőtt az akrilfürdőt nem erre a célra fúrnák, figyelembe kell venni a lehetséges kellemetlen következményeket. Ha a lábakat rossz helyen helyezi el, megszakíthatja a terhelés eloszlását vízzel töltött káddal, ami deformálódást és a termék károsodását okozhatja. Figyelembe kell venni azt is, hogy a kész formátumú betűkészletnek nagyobb az anyag feszültsége, és az akrilfürdő rossz helyre történő fúrása a telepítés előtt a termék repedését okozhatja.

  A lábak felhelyezése a tartóoszlopra

  Ha nincsenek lyukak, akkor az akrilfürdőben lyukat fúrhatsz magadnak, különös helyeken kell lennie a termék testén, ami a felületi felülethez képest jellemző sűrítéssel figyelhető meg. Vannak speciális vezetõelemek is, amelyek intuitíve megmondják, hol kell a lábakat elhelyezni. Ha valamilyen okból a készletben lévő lábak nem felelnek meg neked, akkor telepíthet akril fürdőt a téglákra, ami sokkal erősebb lesz, és biztosítja a terhelés eloszlását.

  A lábak beállítása

  A támogató lábaknak szinte minden olyan kialakítása van, amely lehetővé teszi az egyes tartók magasságának beállítását, és szigorúan vízszintes vagy a kívánt meredekség beállításával.

  Először is, egy akrilfürdő telepítése a falra történik. Ezután a termék magasságának általános beállítása van, ezért mindegyik lábnak van egy menetes menete a száron, ami lehetővé teszi, hogy megcsavarja vagy megcsavarja a kívánt magasság elérését. Miután beállította a fürdőszoba hozzávetőleges magasságát, a vízszintes beállításhoz léphet. Az akrilfürdő helyes beszerelése csak olyan szinten végezhető el, amely vízszintes helyzetben van a termék fedélzetén. Ezt követõen egy csavarkulcsot vagy manuálisan a szintet a kívánt értékre állítjuk be, majd a lábakat rögzítjük ebben a helyzetben speciálisan megfogalmazott anyákkal, amint a fenti képen látható.

  Műanyag kampó a falhoz való rögzítéséhez

  Bizonyos esetekben a betétnek a falra való rögzítéséhez az akril fürdőkádra speciális akasztókat használnak, amelyeket előzetesen becsatolnak a falba. Ezek a kötőelemek lehetnek fémek vagy műanyagok, és drága modellekben általában a termékhez mellékeltek. A kötőelemeket gyakran gyári keret nélküli modellekben használják, és kialakításuk lehetővé teszi, hogy a kád mellé helyezze a fal melletti oldalát.

  Az Ön információiért az akrilkád rögzítő kampóit azonnal fel kell szerelni, mielőtt a betétet felhelyezi a bélelt falfelületre. Ebben az esetben fontos, hogy szigorúan vízszintesen egymáshoz illeszkedjenek egymáshoz, a fal melletti teljes tábla mentén. Ha akril kádat építünk egy csempe alatt, akkor a horgokat a bélés előtt a falhoz rögzítjük, majd a burkolat felhelyezése a fürdőszobának oldaláról kezdődik.

  A betűtípus telepítése a gyár gyártási keretére

  A legjobb és legmegbízhatóbb telepítési módszer az akril fürdő készítése a gyárban, amelyet egy adott modellhez kell gyártani, és a készletben kell szállítani. Ez az opció viszonylag egyszerűnek, gyorsnak és megbízhatónak tekinthető, és nem igényel speciális készségeket vagy eszközöket. A legfontosabb, hogy az akrilfürdő összeszerelése előtt alaposan tanulmányozza a szerelési utasításokat, és győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges alkatrész. Nem fogunk mélyen belemenni ennek a folyamatnak a tanulmányozásához, hiszen részletes információk állnak rendelkezésre a termék speciális dokumentumaiban. Általában véve az akrilfürdő szerelési sémája a következő lépésekből áll:

  • a betűt fejjel lefelé fordítva és a padlóra helyezzük, először vastag papírra vagy szövetre kell helyezni, hogy ne karcolja meg az akril;
  • akkor a keret össze van építve és a betűtípushoz csatolva van;
  • az összeszerelés végén a termék visszafordul és az akril fürdő megerősödik az erre a helyre.

  Fontos, hogy az összeszerelési eljárást a modelltől vagy a gyártótól függően különböző formában hajtsák végre. Van egy összeszerelési lehetőség, amikor a keretet külön szerelik össze, majd az akril kád felhelyezése az ülésekre történik. Egy másik kiviteli alaknál a tartószerkezetet közvetlenül a fürdőszobába lehet összeszerelni.

  Az esetek túlnyomó többségében, ha van gyári tartószerkezet, akkor az akrilfürdő rögzítése a falra nincs szükség. Ha a keret túl gyengenek tűnik, vagy nem biztosít megbízható védelmet a betűtípustól a deformációtól, akkor az akril kádban további rögzítést adhat a horgok formájában.

  Fürdő készítése egy házi keretre

  Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a megszerzett modellnek nincsenek támogató lábai vagy gyári keretei. Ebben az esetben teljesen logikus kérdés merül fel, hogy miként épül fel az akrilfürdő, és milyen anyagokat kell használni. Ilyen esetekben kétféleképpen lehet egyetemes keretet vásárolni, és valahogy csatolni a modellhez, vagy hozzon létre egy hordozó szerkezetet a saját kezével. Természetesen egy jól kidolgozott egyedi keret sokkal erősebb lesz, mint bármelyik gyár, de mielőtt megerősítené az akril fürdőt, meg kell értenie, hogy ez a foglalkozás sok időt, erőfeszítést és különleges készségeket igényel.

  A leggyakoribb megoldás az akril fürdők alumíniumból készült fém vázszerkezetre való szerelése, és az alap alátámasztására szokásos téglák. A szerkezet felépítéséhez szüksége van:

  • bélés téglák alján a betűtípus;
  • alumínium vagy fém profil a tartó szerkezet felépítéséhez;
  • cementhabarcs a téglafal rögzítéséhez;
  • tömítőanyag, amellyel a varratok lezárulnak;
  • önmetsző csavarok keretszereléshez;
  • simító és tartály cementhabarcs keveréséhez.

  Fontos megjegyezni, hogy nehéz és éles tárgyakkal való munkavégzés során óvatosnak kell lenni, mivel egy véletlenszerűen lemerült eszközben lévő akrilfürdőben történő lyuk létrehozása nagyon egyszerű, és a termék elkényeztetettnek tekinthető. Vigyázzon óvintézkedésekre, és védje meg a betűtípust vastag fóliával vagy vastag papírral.

  Mielőtt helyesen helyezi el az akril fürdőt, meg kell jelölni annak jövőbeli magasságát a falra, amelynek alapján a tégla bélés magassága keletkezik. Ezután megmértük a távolságot a padlóról a megadott vonalra, és kivonjuk a betű magasságát az eredményből, így megkapjuk a szükséges vastagságot a téglafalon, amelyen a fürdőt telepítjük.

  Téglatartó telepítése a betűtípus alá

  Egy akril fürdő beszerelése a falhoz képest jobb, ha egy fémprofil telepítésével kezdjük, amely a betűtípust támogatja. Ezenkívül a fürdőkád szélének alsó szintjén a betét érintkezési felületének teljes peremén fémprofilot kell felszerelni a falra. Ezen a profilon a fürdő az oldalára esik. Ezután az akrilfürdő elhelyezését megelőzően telepítünk egy tégla párnát a kívánt magasság alatt a termék alján.

  Fontos. Mielőtt az akril fürdővel rögzítené ezt a módszert, minden számítást úgy kell elkészíteni, hogy a betűtípus telepítésekor az előre telepített profilra lapoljon, és a kád alja könnyedén megérintse a téglafalat az alsó része alatt. Az esetet egy tömítőanyaggal végezzük, amely a profilra vonatkozik, és ugyanakkor tömítőanyagként szolgál a vízáramlás ellen.

  A keret létrehozása teljesnek tekinthető, de előlapján ugyanazt a fémprofil védő előlapot készíthet. Ez a képernyő segíti a belső burkolatok lezárását, és további erőt biztosít a külső oldal számára, valamint lehetővé teszi a szifon karbantartására vagy javítására szolgáló sraffozást. Most már tudod, hogyan helyesen telepíthetsz egy akril fürdőszobát egy házi keretre, de az üres hely jelenléte a betűtípus alatt növeli a zuhanó víz hullámát, és további szigetelésre lesz szükség.

  Az akril modellek zajszigetelése

  Gyakran hallja a kérdést, vajon szükség van-e egy akril fürdésre? Ha olyan egyszerű modellekről beszélünk, amelyek nem rendelkeznek további lehetőséggel a pezsgőfürdő formájában, és a saját keretükön védő dekoratív képernyőkön vannak elhelyezve, akkor persze habszivacs is létezhet, és esetünkben még szükségszerű, ez további hangszigetelést biztosít. By the way, ha felmerül a kérdés, hogyan erősítik meg az akril fürdőt, akkor ez a hab, amely a terméknek további erőt biztosít a deformáció hatásaihoz.

  Akrilvágó vágás

  Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az akrilkád legjobb felszerelésének megítélésénél a tapasztalatlanság miatt jelentős hibákat okozhat a számítások, aminek következtében az akril betűtípus nem illeszkedik az adott helyre. Ha egyidejűleg nincs dekoratív bélés a helyiség falán, akkor egy akrobikus fürdő behelyezése egy strobetben történik. Ehhez egy különleges falat vágnak ki a szoba egyik falában, és a betű egyik oldala beillesztésre kerül, amint az a fenti ábrán látható. Ez az opció kompenzálja a hiányosságokat és kiegészíti a megerősítés szerepét.

  Lehetséges-e az akrilfürdő kijavítása, ha a dekoratív bélés már be van építve, és nincs lehetősége vagy vágya újratöltésére? Elméletileg lehetséges, de ezt az eseményt a felelősségteljesen kell megközelíteni. Mielőtt lerövidítené az akril fürdőt, győződjön meg róla, hogy nem szakítja meg merevségét, mivel az oldalak ívelt élei további ellenállást biztosítanak a deformációnak.

  Ha a helyzet reménytelen, akkor kivághatja az akrilfürdő oldalát, de előtte meg kell tennie néhány lépést a betű repedésének megakadályozására. Ehhez menjen minden autóboltba, és vegyen egy javító készletet műanyag lökhárítókhoz, amely üvegszálas ruhából és epoxigyantából áll. Ezt az üvegszálat használják arra, hogy fokozzák a területet, amelyet vágni fog. Például ha 2 cm-t kell lefedni egy fürdőtábláról, akkor a harmadik centiméterrel kezdődően üvegszálat kell felhordani, le kell fedni a gyantát és várnia kell, amíg teljesen száraz marad.

  Remkomplekt javítani a helyet vágni

  Ha ez nem történik meg, akkor abban a pillanatban, amikor el akarja vágni az akrilfürdőt, akkor a termék ezen a területén olyan feszültség keletkezhet, amely repedést okoz. Üvegszálas nem engedheti meg, hogy ez a repedés tovább haladjon és megálljon a repedés.

  Fontos. Ha nem tudja, hogyan vágja le az akril fürdőt, akkor javasoljuk, hogy használjon fűrészszalagot vagy elektromos vágólapot. A kirakós játékhoz kapj egy kis fájlt a fán. Szigorúan tilos az őrlőgépet vágókorongokkal használni, mert ez nagysebességű szerszám, és csak az akril megolvad.

  Az akrilfürdő kivágása előtt vegye figyelembe az egyéni védőeszközöket, mivel az akrilfűrészek forróak lesznek a vágás során, és égnek, ha a kéz érintkezik.

  Az ebben a cikkben javasolt anyagból már tudod, hogy lehetséges-e akril fürdők kivágása, melyik eszközt használni, és azt is megtanultad, hogy egy akrilfürdő mennyire van rögzítve a fürdőszobában többféle módon. Az anyag megszilárdításához javasoljuk az alábbi videó megtekintését.