Legfontosabb > Csapok

Hogyan szereljünk be egy mosdót egy szekrénybe

Mosdót építünk be egy szekrénybe, és példánkban bemutatjuk a telepítési folyamatot. Egy ilyen mosdónak végül:

A bélés elrendezése és telepítése

Először átfedje a hideg és meleg vizet, és vegye ki a dugókat a mosogatóhoz csatlakoztatott vízelvezetőkből.

Ezt szabályos csavarkulccsal lehet elvégezni. Győződjön meg róla, hogy az aljzatok belső menetének nincsenek a régi tekercsek maradékai. A műszerdarabokat az aljzatokhoz rögzítjük, vagy más módon a bélésszelepekhez.

Széles ragasztószalagot használnak tömítőanyagként, de len és paszta is használható.

Finoman forgassa a tömítést jobbra.

Jó minőségű füstszalaggal elegendő öt revolúciója. A megfelelően feltöltött szalag nem csúszik és bezárja az összes szálat. A beszerelés előtt óvatosan nyomja meg a szálat a szálon. A vízcsatlakozóba sodrunk a daru szemceruza számára.

Sarki csapokat használunk, fel kell keresnünk.

Igazítsa be és csukja be mindkét darukat. A tömlőket telepítjük és kézzel húzzuk meg.

A tömlő belsejében van egy tömítő gumi, így füstszalag nélkül is megtehető.

Most, hogy a műszerdaruk és az eyeliner telepítve van, forró és hideg vizet szolgáltatunk, néhány szennyezett vizet leeresztünk a csövekről, és ellenőrizzük a szivárgás kialakítását. A szekrényt a falhoz rögzítjük.

A műszeres daruk standard beépítési magassága 50 cm, és amint látjuk, a szekrényben speciális rést találunk:

A szekrény alatt 50 mm átmérőjű csatornacsatorna van:

A szekrényben két lyukat kell kialakítani, hogy a szifoncsövet beillesszék. Mérje meg a fal és a lefolyónyílás középpontjától a távolságot.

Elhalasztjuk ezt a távolságot az oszlop szélétől:

A lyukak fúrásához egy fúvókát használjon.

Ütemezzen be egy lyukat a szekrény belső felépítményén, és fúrjon egy fúvókát egy kisebb átmérőjű fúvókával.

Ezenkívül kombinálja a lefolyót egy mosogatóval és mosógéppel egy teán keresztül.

Az összekapcsolt részeket szaniter szilikon zsírral vonják be. A lefolyótömlõ belépése a mosógépbõl speciális gumitömítéssel.

Vegye le a tömítőgumit a póló belsejében. Szerelje be a tétet a leeresztő nyílásba.

Szekrények és mosdókagyló felszerelése

Most telepítse a szekrényt.

Mutassa ki szinttel. Ehhez az állítható lábak általában a hüvelykben vannak.

Tegye a szifont egy hullámos csőbe:

A vastag vége be van helyezve a lefolyóba:

A cső felső vége a szifon testéhez van csatlakoztatva:

Mi mindent kézzel csavarunk, anélkül, hogy túl sok erőfeszítést tettünk volna. A mosogatót a szekrény tetejére helyezzük és beállítjuk a felső szifoncső hosszát:

Helyezze a mosogatót, jelölje meg a falon két rögzítő lyukat. Mi fúrunk csempe és telepítünk két műanyag tüskét. A csempefúrás speciális fúróval történik.

Szereljen be műanyag tüskéket:

Megcsavarodjuk azokat a szálakat, amelyeken a mosogató tartja:

Csavarja ki a szifonrácsot a mosogatóra:

Most ismét behelyezzük a mosogatót, és végül rögzítjük a műanyag perselyeken, diófélékkel. Elfogjuk a mosogató felső részét a szifonnal összekötő gumigyűrűt, és kézzel meghúzzuk a szifont a mosogató felső részébe.

Kézzel rögzítjük az eyeliner és a rögzítőelem két tömlőt:

Nyissa ki a műszerfal darut, és ellenőrizze a daru működtetését a mosogatón. A mosdókagyló telepítése befejeződött.

A mosdó önbeálló szerelése a fürdőszobában

A többfunkciós és ergonómikus bútorok elválaszthatatlan részét képezik bármelyik szoba belső dekorációjának, így a mosdó és a szekrény beépítése a fürdőszobában sem kivétel. Úgy véljük, hogy a fő és a jelentős jellemzők jelenlegi megértése ellenére a mosogató és az állvány is különbözhet egymástól mind a tervezés, mind a költség, mind a funkcionalitás tekintetében.

Még a legegyszerűbb és olcsó mosdó és szekrény is szükségszerűen kecsesen illeszkedik a teljes stílus a fürdőszoba, és legalább praktikus és kényelmes. Ezért, mielőtt a mosdót egy kabinet a kádba építené, gondosan meg kell választanod az összes fő és rögzítőelemet, hogy később ezek a bútorok kompakt, kényelmesek és ergonomikusak legyenek a helyiség belsejében.

Ezért a kabinet mosogató alá történő beszerelésének céljától függően különféle kémiai és háztartási kiegészítőkben történő felhasználásra és tárolásra kell választani, vagy egyszerűen el kell rejteni a mosogató alatt lévő kommunikációs csöveket.

Ajánlások a bútorok kiválasztásához

A mosdókagyló alá helyezett szekrény összesített követelményei a következők:

 1. A szekrények teljes kompatibilitása az egész formatervezett anyagokkal és színekkel a fürdőszobában. Ez a tétel azt jelenti, hogy ha a bútorok és a vízvezeték minden eleme puha, sima vonalakkal készül, a szigorú téglalap alakú bútorok kiaknázzák a helyüket, és egy klasszikus luxus és gazdag fürdőszobával rendelkező konstrukcióval a mosogató alá helyezett szegélykövek a legjobbak, de nem szerény.
 2. Minőségi és működőképes hardvertermékek, pl. a fogantyúkat, a lábakat és az ajtópántokat műanyagból (lehet aranyozott) vagy krómozott fémből kell készíteni.

A funkcionalitás szerint kívánatos egy szekrényt a mosogató alá helyezni a következő paraméterekkel:

 • Egy mosodai kosárral, hogy helyet takarítson meg egy kis szobában.

A mosogatószekrény felszerelésére vonatkozó további követelmények:

 1. A meleg padlót a fürdőbe helyezzük, ami megkönnyíti a tisztítási eljárást, ugyanakkor biztosítja a helyiség szükséges szellőzését, ami fontos hely egy magas páratartalmú helyiségben.
 2. A szekrény szögletes végrehajtása abban az esetben, ha a vízkezelés helyisége nagyon kicsi.

Ami a hely megválasztását illeti a fürdőszobában mosdóval és talapzattal. Kívánatos meghatározni a hideg- és melegvíz- és szennyvízvezetékek leengedésének szakaszában. Mivel a mosogató alatti helyet a meglévő paraméterek alapján, valamint a megvásárolt bútorok alapján szerelik fel. A helyiséget előzetesen meg kell mérni és szegmensekre kell osztani, hogy mind a meglévő vízvezeték-szerelvények, mind a bútorok, valamint az újonnan beszerzett elemek megfeleljenek a tervezett elrendezésnek.

Alkotóelemek

A mosogató beépítése a járdaburkoláshoz a fürdőszobában azt jelenti, hogy megértik és képesek megérteni ezen bútorok főbb elemeit.

Így a mosdókagyló fő elemei:

 • mosdó vagy mosdó vagy mosdó (felfüggesztett, beépített, számlázott vagy talapzaton);

Ebben az esetben a mosogatót a fürdőszobában lévő ágyúval kell felszerelni a műszerből:

 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • lyukkorona vagy körfűrész;
 • mérőszalag;
 • kulcs;
 • spatula;
 • ceruzával és vonalzóval;
 • építési szint.

Fázisos telepítés

Lehetőség van arra, hogy a mosdót a kabinban a kádban a szakemberek bevonása nélkül egyszerűen a lépésenkénti utasítások követésével rögzítsék:

 1. A megvásárolt szekrény nedvességálló anyagának kijuttatását a fürdőszobába történő beszerelés helyére késztetve úgy, hogy az összes elem a telepítés során véletlenül ne zavarja a vízvezeték és az egészségügyi berendezés akadálytalan összeköttetését.
 2. Szerelje fel a függőleges keverőt (csap) és a leeresztő szifont a mosogatóba.
 3. Szerelje fel a mosdót rögzített rögzítőkkel a szekrényen, és szigorúan vízszintes helyzetbe hozza.
 4. Állítsa be a szekrény lábainak magasságát egy csavarkulccsal.
 5. Jelölje meg a ceruza és a mérőszalag mérőpontjait.
 6. A kijelölt pontokban egy koronával vagy körfűrésszel helyezze el a lyukakat.
 7. Szerelje fel a szekrényt tüskével vagy szilikon ragasztóval, pl. Óvatosan helyezze az összeszerelt talapzatot egy mosogatóba a falba, és csavarja rá erre a konstrukcióra különleges horgonycsavarokkal vagy egyszerűen ragasszon szilikonnal. Ebben az esetben a felesleges szilikont azonnal meg kell simítani a felületen egy spatulával.
 8. Csatlakoztassa az összes közművet (forró és hideg vízforrás a városi csővezetékekből, szennyvíz) fémcsövek vagy kupakanyák segítségével az összeszerelt szerkezethez. Ha akadály jelentkezik, a szekrényt finomítani kell, azaz vágja le a szükséges méretű lyuk alsó vagy hátsó falát.

A bútorgyártó készlet rendszerint egy részletes installációs sémát tartalmaz. A fürdőszobában a szerkezet felépítésének legfontosabb feladata, hogy minden csavar jól meg van húzva, mivel a mosdó kabinettel történő felszerelése után szinte lehetetlen meghúzni őket.

Abban az esetben, ha a megvásárolt mosogató nem lehet a szabványosított változat talapzatán rögzíteni, akkor egyéni megrendelést kell készíteni a nedvességtől védett bútorok gyártására a mosdó alá a fürdőszobába a projekt által előírt dimenziókhoz és formákhoz.

A mosogató rossz elhelyezése a fürdőszobában mindenféle problémához vezethet, például: vízszivárgás, kellemetlen szag a csatornából a helyiségbe, nyomáscsökkenés a csapból. Ebben a tekintetben, mielőtt egy mosdót építenénk a fürdőszobában levő oszlopgal, tanácsos egy kis, de nagyon fontos tanácsot kapni egy vízvezeték-szerelőtől.

Mosdó beépítése szekrénybe

A bútorok szerves részét képezik a modern fürdőszobák belsejének, miközben harmonikusan illeszkedniük kell a fürdőszoba általános stílusához, hogy praktikusak és kényelmesek legyenek. Ha érdekel a mosdó és a szekrény beszerelésének módja, ne felejtse el, hogy a bútornak kényelmesnek, kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie, különösen miniatűr fürdőszobában. Azonban a kabinet legfontosabb jellemzőinek megértése ellenére nem könnyű választani, mert most számos ilyen típusú bútor megtalálható a funkcionalitás, a tervezés és az ár szempontjából.

A legfontosabb dolog, amikor bútorokat választanak a fürdőszobában, hogy kényelmes, funkcionális és illeszkedik a designhoz.

A szekrények megválasztása a mosogató alá

A fürdőszoba szekrény kiválasztásakor bizonyos egyszerű, de fontos szabályokat kell követnie. Először is, figyeljen a fürdőszoba belsejébe. Ha minden eleme, beleértve a vízvezetékeket, a lógó szekrényeket és polcokat puha, sima vonalakból készült, szigorúan téglalap alakú szekrény lesz a helyén. Ha a fürdőszobát klasszikus stílusban díszítik, amelyet a luxus és a gazdagság jellemez, elfogadhatatlan lenne a mosdókagylónak a minimalizmus stílusában való beépítése. Ideális esetben a bútornak meg kell egyeznie a teljes belső kialakítás anyagaival és színeivel.

A bútorok kiválasztásakor vegye figyelembe a fürdőszoba teljes színét és belsejét.

A tervezésen kívül más fontos szempontokra is figyelni kell, például a termék tartozékainak megfelelő választékát. A fogantyúkat, lábakat és zsanérokat krómozott fémből kell készíteni. A plasztikus aranyozott vagy krómozott szerelvényekkel ellátott éjjeliszekrény általában néhány hónap után elveszíti eredeti megjelenését. Ha vásárolni bútorok színes bevonattal kell tudatában annak, hogy a festék a felületén kell feküdni.

A fürdőszoba nagy jelentősége és elrendezése. Például, ha a szoba meleg padlót foglal el, nem szabad bútort vásárolni egy bázison, jobb, ha egy szekrényt vásárolnak a mosdó alá a lábakkal. Egy ilyen dolog nem melegszik fel a padlóról, jelentősen megkönnyíti a tisztítási folyamatot, biztosítja a szükséges szellőztetést a termék számára, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben.

A bútorok funkcionalitását tekintve a személyes preferenciák vezérelhetik. Jó választás a mosdókagyló alatt egy mosodai kosár, amely jelentősen megtakarítja a helyiséget. Kis fürdőszobák esetén sarokmodellek vannak, amelyek minimális helyet foglalnak el, miközben meglehetősen praktikusak és funkcionálisak. Nos, ha a szekrényben lévő polcokat magasságban kell beállítani, akkor a mosószerek és tisztítószerek magasságához igazíthatók. A fürdőszobai belső kialakításnak köszönhetően még egy érdekes megoldás a kinyitható állvány. Bármely helyre költözhető, de jelentős hátránya van - a mosogató beágyazásának bonyolultsága, mivel minden kommunikáció (vízvezeték és szennyvízcsatorna) véglegesen telepítve van. Tehát a telepítés célja alapján ez a bútor szükséges: mindenféle háztartási tartozék tárolására használják, vagy csak elrejti a béléscsöveket a mosogatóhoz.

Hely kiválasztása a mosogató felszereléséhez egy szekrénybe

Sarkos szekrények rajzolása a mosogató alatt a fő méretekkel.

Most meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a kiválasztott mosdó és a talapzat a fürdőszobában. Az ideális megoldás a régi mosogató helyének telepítése lenne. Azonban nem mindig lehetséges ezt tenni, mert a fürdőszoba javítása során leggyakrabban felújításra kerül sor. A fürdőszobában lévő bútorok elhelyezkedését a hideg- és melegvízellátás és a szennyvízvezetékek lefektetésének szakaszában kell meghatározni. Erre azért van szükség, mert a mosogató helyét a szekrénnyel mérete alapján választják ki, vagyis a helyiséget meg kell mérni és a bútorok, egészségügyi berendezések és egyéb dolgok helyének megfelelő szegmensekre kell osztani.

A szekrénynek polcai is lehetnek, fontos, hogy a falból kilépő csövek nem pihenjenek rajta.

Ehhez előzetesen ki kell számolni a mosogatóhoz tartozó forró és hideg víz kimeneti csatlakozóinak szintjét. A legjobb megoldás az, hogy a szerelvényeket a középső polc felett kissé fölé helyezzük. Ugyanez a szabály vonatkozik a szennyvízre is. Ha a cső kialszik a padlóról, akkor azt jelenti, hogy ha az éjjeliszekrényt a mosogatóval szereli fel, akkor lyukat kell vágnia, hogy a csövet a csövekből a szifonba húzza. Ha lehetséges, a szennyvízcsövet a vízvezetékek mellett kell elhelyezni.

Mosdó beépítése szekrénybe

Az összeszerelő szekrények rendszere a mosogató alatt.

Most arról beszélünk, hogyan kell a mosdót saját kezűleg telepíteni. Miután meggyőződött arról, hogy az éjjeliszekrény helyén lévő vízellátó és szennyvízcsatorna-csatlakozások helytállóak, elő kell készíteni a szükséges anyagokat és eszközöket:

 • éjjeliszekrényre;
 • mosogató;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • fém sarkok;
 • mixer;
 • fémcsövek;
 • szifon;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag.

A szekrény egy fém sarok és csavarok segítségével csatlakoztatható a mosogatóhoz. A bútorgyártó készlet tartalmazhat egy utasítást az összeszerelési sémával, de előfordulhat, hogy ez nem feltétlenül szükséges, ezért ebben a folyamatban nincs semmi nehézség. Az összeszerelés során ügyelni kell arra, hogy minden csavar jól meghúzva legyen, mert a mosogató szerelése után a csavarokat nem lehet meghúzni.

A szekrények összeszerelése után telepíteni kell a mosdót. Csavarja szorosan a keverőt úgy, hogy ne forgasson. Ezután telepíteni kell a vízvezetékeket, csavarja be őket a keverőbe, és végül a mosogatóhoz nyomja. A keverő készletben lévő fém fonott csavarkulcsok nem ajánlottak, mivel a tömlő szivároghat, ha a fém korrodál. Javasoljuk fémcsövek felszerelését.

A szifont úgy szerelik fel, hogy a mosogatócsőbe csavarják.

Ezután telepíteni kell a szifont, csavarva a mosogató leeresztő nyílásába. Egy szifonnal és keverővel ellátott mosdót helyeznek a szekrényre, és az épületet a falra helyezzük, ahol a berendezést terveztük. Jelölést alkalmaznak a fal jelölésére több rögzítőcsavarhoz. A lyukak a mosogató hátsó falán helyezkednek el, míg a rögzítőcsavarok az offset műanyag alátétekkel általában egy sor mosogatóval vannak ellátva. De ha hiányoznak, külön beszerezheti a kötőelemeket. A mosogatóval ellátott könyökét hátrafelé nyomják és a falat a jelölés helyén fúrják.

Az ilyen csavarokhoz tartozó tüskék, mint általában, átmérője 10-12 mm. Ezeket be kell illeszteni a furatokba, majd a szekrényt helyére kell helyezni és a mosdót csavarozni a falra. Ezután kapcsolja be a vízellátást és a szennyvizet. A szivárgás elkerülése érdekében, amikor a víz a keverőhöz van csatlakoztatva, tömítőanyagot vagy tömítő pasztát kell használni. Jobb a paszta használata a FUM-szalagon.

Lehetséges telepítési problémák és megoldásuk

Ha a vízvezeték és a szennyvíz elhagyja a padlót, vagy kellemetlen helyen van, a bútorokat alulról (és szükség esetén a polcról), hátul a megfelelő helyeken vágják ki egy kirakós vagy fűrészszalag használatával, majd a csatlakozás minden probléma nélkül megtörténik. Az is előfordul, hogy a mosogató nem rögzíthető a falhoz, mivel nincsenek megfelelő lyukak, vagy lyukak fúrásához alkalmas helyen csövek. Ezt a problémát úgy oldja meg, hogy a burkolatot szilikonnal ragasztják a burkolathoz. A mosdó szilárdan fog tartani.

Házi készítésű szekrények elkészítése és telepítése

Mosogató szifonnal és csaptelepekkel a szekrénybe, és a falhoz nyomva. A ceruza a rögzítőcsavarok jelölésére szolgál. Ezután a mosogatóval ellátott szekrény el van távolítva a falról, és a jelölés helyén fúrt. A lyukakba beillesztik a tüskéket, és a héjat csavarják.

Ha a fürdőszobai ház megvásárlása bizonyos körülmények miatt lehetetlen, akkor saját maga is megteheti. Ehhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • vízálló munkalap;
 • fém lábak;
 • rögzítő elemek;
 • önmetsző csavarok;
 • drill;
 • kirakós játék.

A vízálló asztallapban önállóan vágott egy lyukat, amely illeszkedik a mosogató alá. Ezenkívül speciális fém lábakat és rögzítőket kell vásárolnia. A lábak a sarok aljánál vannak a sarok közelében. A rögzítők csavarokkal készültek, amelyeket speciális kötőelemekbe csavartak. Ha csökkenteni kell a magasságot, a lábakat a kívánt méretre kell vágni.

Mielőtt a mosogatót egy szekrénybe telepítené, tartsa a mosogató alatt lévő kommunikációs vonalat (vízvezeték és szennyvíz) az utóbbi helyére. Ezután a szögelvezető szelepeket a hideg és melegvíz-ellátó csövekre szerelik fel. A keverővel ellátott készlet rugalmas tömlőket tartalmaz, amelyeket a mosogató hátlapján lévő keverővel szereltek fel egy speciálisan kialakított furatban. Ha a tömlők nem elég hosszúak, akkor meg kell vásárolni a szükséges hosszúságú csöveket.

A szekrények gyártásához asztalkákra, ajtókra, lábakra, fogantyúkra és kötőelemekre vonatkozó anyagokat kell beszerezni.

A keverő beszerelése és a víz hozzáadását megelőzően a mosdó beépítéséhez egy fürdőszobában lévő éjjeliszekrény látható. Ehhez papírt és ollót használva készítsen héjmintavételt, amelynek körvonalát ceruzával kell megjelölni, majd egy lyukat vágnak ki a mintában, hogy a héj alja szabadon illeszkedjen. Az így kapott papírsablonot felvisszük az asztallap felszínére és körülveszi a lyuk belső kontúrját.

Nagy fúróval ellátott fúróval fúrt lyuk van, amely a mosogató lyuk vágásának kezdete lesz. A lyukba egy szúrófűrész van behelyezve, amellyel a mosogató számára egy nyílást vágnak a kívánt vonal mentén. Követnie kell a mosogató alján lévő kontúrokat. A szilikont a mosogató szélére helyezzük, és behelyezzük a korábban kivágott lyukba, és az éjjeliszekrényre tapadnak.

Ezt követően megkezdődik a keverő telepítése és a vízhez való csatlakozás. Ha a mosogatónak speciális lyuk van a keverőhöz, akkor a megfelelő méretű lyuk a helyén van elhelyezve a pulton. Ha a mosogató a keverő alatti perem nélküli vályú formájában van, a keverőt a mosogatóhoz közel 32 mm átmérőjű lyuk fúrásával lehet rögzíteni a munkaasztalhoz. Kívülről a keverőbe behelyezzük a lyukba egy csaptelepet, a belső oldalán pedig egy anyát nyomunk rá. Ezután hideg és forró víz rugalmas elágazó csöveket hoz létre. Ezeket a munkákat különös gonddal kell elvégezni, fontos, hogy ne tévessze össze a tömlőket helyeken, különben a melegvíz a hidegvízellátó szelepből folyik, és fordítva.

A szifont általában mosogatóval szállítják. Csatlakoztassa a mosdó ürítőnyílásához, és a csatornahálózathoz egy hullámos tömlővel kell összekötni. A csatlakozókat tömítéssel vagy tömítőanyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák a szennyvíz illatát a fürdőszobába.

Van egy másik lehetőség a mosdókagyló alatti mosdókagyló alá helyezésére. Különböző abban, hogy a táblát megfelelő szinten rögzítjük, a lábakat nem használjuk. Fém sarkok vannak a falhoz rögzítve. Számuk a tabletta szélességétől függ, de mindegyik oldalon legalább egy, majd a mosogatóval ellátott asztallap hozzá van rendelve. Felfüggesztett szerkezetek megvásárolhatók a boltban. Ezt az opciót csak néhány erőteljes fogantyúval lehet a falra szerelni.

Tehát az alapvető szabályokat a szekrény kiválasztására és felszerelésére a mosdó alá a fürdőszobában írják le. Ehhez csak az összes szükséges anyagot és eszközt kell megvásárolnia, helyet kell készíteni a telepítéshez, és helyesen kell elvégeznie a telepítési munkát.

Hogyan csatlakozik a mosogató a szekrényhez

A mosdóegység beépítése a fürdőszobába

Mosogató - a fürdőszoba és a konyha szerves része. Most számos mosogató modell létezik, amelyek alakban, méretben, anyagban és rögzítési módban különböznek egymástól. Gyakran javítás után új mosogató telepítésére van szükség. Természetesen felkérhet egy szakembert, aki a berendezést díj ellenében telepíti. A mosdó pedig a fürdőszobába önállóan telepíthető. Valójában ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

Tányérok típusai

A rögzítés módszerének mosogatása a következő típusokra oszlik:

 1. Konzol. Ez a nézet a falhoz van rögzítve. A felfüggesztett mosogatók fő előnye, hogy helyet takarítanak meg, de ilyen típusú rögzítéssel a csövek és a szifon látható marad.
 2. Tulip állvánnyal vagy félpótkával. A talapzat elrejti a csöveket és a szifont.
 3. Felületi mosogatók, amelyek a pulton vannak felszerelve. Ennek a típusnak az előnye a könnyű telepítés.
 4. Bútorokba ágyazott mosdók.

A beépített mosdók számos előnnyel rendelkeznek:

 • a szekrényben rejtett csövek és szifonok;
 • a mosdó maga a kabinetre támaszkodik, amely nem igényel speciális rögzítést a falhoz. Ha ilyen tartókat használnak, akkor a fiók belsejében helyezkednek el;
 • Az éjjeliszekrényben különböző dolgokat tárolhat, a tisztítószerekből és tisztítószerekből a mosodai kosárba.

A mosogató alatt lévő szekrény kiválasztásakor néhány egyszerű, de fontos szabályt kell követnie:

 1. A szekrénynek be kell illeszkednie a fürdőszobába. A klasszikus stílusú fürdőszobában egy hi-tech szekrény lesz a helyén. Szükség van egy éjjeliszekrény kiválasztására, hogy ne tűnjön ki a fürdő általános stílusából.
 2. Minőségi bútorok melletti. A fürdőszobában lévő műanyag szerelvények gyorsan elveszítik eredeti megjelenésüket. Jobb, ha egy modellt választasz a lábakkal és a krómozott fém fogantyúival. Jobb a termék megvásárlása a lábakon, mivel ez biztosítja a szükséges szellőzést alulról, ami különösen fontos a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában.
 3. Funkcionalitás. A kövek nemcsak a vízvezetékeket és szennyvizet takarják, hanem kiegészítő szekrényként szolgálhatnak. Vannak modellek beépített mosodai kosárral. A fürdõszobában kiválóan illeszkedõ szekrények állítható polccal - ez a polcokat a tisztító- és tisztító folyadékokhoz igazítja.
 4. Méretek. Mielőtt a mosdóhoz egy éjjeliszekrényt vásárolna, meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a fürdőszobában és méréseket végez. Biztosítani kell, hogy a szekrény ne feküdjön a vízvezeték- és egészségügyi csövek ellen. Leggyakrabban az éjjeliszekrény alján vagy falán lévő csövek lyukaként kell látni. A polcoknak nem szabad a csövekre támaszkodniuk.

A mosogató telepítése három szakaszból áll: összeszerelés, rögzítés és csatlakozás a csatornarendszerhez és a vízellátáshoz.

A mosogató összeszerelése a szekrénybe

A szerelés a keverő telepítésével kezdődik. Általában a gyártó utasításai a keverőhöz, valamint a szifonhoz vannak csatlakoztatva. De még akkor is, ha nincs ilyen utasítás, könnyű összeállítani a keverőt.

A készlet általában tartalmaz egy keverőt: egy vagy két anyacsavar, két alátét (gumi és hold alakú), kerek tömítés a keverő aljának. A keverőbe két tömlő van becsavarva a hideg és meleg víz összekapcsolásához.

A tömlők kiválasztásakor meg kell jegyezned, hogy a gumi gyorsan szakad, és elkezd szivárogni. A fémcsövek használata jobb. Nem kell szorosan meghúzni a tömlőket - a menet károsíthatja a tömítéseket és a csatlakozás szivárogni kezd.

A keverő alján apró lyukak vannak, amelyekben a csavarokat csavarják. Miután a csapok és a tömlők biztonságosan csavaroztak, egy tömítést helyeznek fel, és a csaptelep be van helyezve a mosogató nyílásába. A mosogató alsó oldalán egy hold alakú csomagolást helyeznek a csapokra, és egy alátétet helyeznek rá.

Az alátétet anyacsavarokkal rögzítik, amelyeket a szegecsekre helyeznek. A tömlõktõl eltérõen ezeket a csavarokat a lehetõ legszorosabban meg kell feszíteni, hogy a mosogatóba helyezze a keverõt. Az alsó részen lévő csapok egyes modelleit egyetlen nagy anyával rögzítik. Ez a tartó megbízhatóbb.

Most a szifon fordulata volt. Először ellenőriznie kell a szifon minden részletét a sorjainak jelenlétére, amelyek az alkatrészek összekapcsolásakor hiányosságokat hagynak, és lehetővé teszik a víz és a szagok áthaladását. Ha vannak ilyenek, gondosan le kell vágni őket.

A tálca tetején a mosogató illeszkedik a bélés lyukakkal. Hosszú csavar van a középpontba. A leeresztő nyílás alatt egy gumitömítéssel ellátott csatorna van. Csavar segítségével csatlakoztassa a fedelet és a mellbimbót.

A csavart megfelelően kell meghúzni, hogy a fúvóka jól illeszkedjen a mosogatóhoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy túlzott nyomással a műanyag alkatrészek felrobbanhatnak. A szifon többi részét összegyűjtik a mosogató telepítése után. A karmantyúval ellátott tengelykapcsoló anyát helyezünk a mellbimbóra, majd a felső részt és a szifon sapka csavarták.

A keverő és a szifon összeállítása után összegyűjti a szekrényt. A szekrényt általában összeszerelési utasítások kísérik. Ezt az utasítást követve szereljen össze egy éjjeliszekrényt. A csavarok jól vannak meghúzva, mivel a mosogató telepítése után problémát jelent a nekik való eljutás.

A szekrények összeszerelése után egy mosdót szerelnek rá. Jellemzően a mosogató és a talpfedél fém sarkokkal van összekötve. A mosogatónak vízszintesen kell állnia.

Ha az oszlop a csőre támaszkodik, a telepítés e szakaszában szükségessé válik a kívánt alak és méret vágása. A fűrészlapokat szúrófűrész vagy más alkalmas szerszám segítségével végzik. Ha a mosdócső a fürdőszobában kijön a padlóról, akkor az éjjeliszekrény alján levágja a megfelelő lyukat.

Szerelő szekrények

Az összeszerelés után a szekrény a fürdőszobában megfelelő helyen van elhelyezve, és a falra történő jelöléshez szerelhető. Az oszlopot félretesszük és a megjelölt helyeken fúrja a lyukakat a tüskékhez. A dübeleket behelyezzük a lyukakba, a talapzatot a falra nyomjuk és csavarokkal rögzítjük.

A mosogató is fel lehet csavarozni a falra alapcsavarok vagy ragasztóval szilikon. Ha a szekrény elég stabil, és a fúrás az új lapka nem nagyon kívánatos, és lehet ragasztott a szekrény falra szilikonnal.

A szekrények beszerelése után a keverőtömlők meleg és hideg vízvezetékekhez vannak csatlakoztatva. A tömlõk egy kupakanyával és egy gumitömítéssel vannak összekötve. Az ízületeket tömítőanyaggal vagy különleges pasztával kell kezelni. Ez megakadályozza a szivárgást.

A legutolsó dolog a csővezeték szifonja. A tömítéshez speciális gumitömítést vagy hullámos mandzsettát használnak. Mielőtt elkezdené használni a mosogatót, győződjön meg róla, hogy a tervezés nem szivárog.

Hiúság egység, telepítve van a fürdőszobában, nem csak állni a mosogató, hanem önálló bútordarab. Ez nem csak elrejti a csúnya vízvezetékek, hanem egy további szekrény.

Telepítse a szekrény a mosogató alá a kezével nem egy nagyon bonyolult folyamat, ha mindent finoman és óvatosan, nem kell vízvezeték szolgáltatásokat.

Nikolaev Oleg Petrovich

Fürdőszoba szekrény tippek

A fürdőszoba dekorációjának elegánsnak kell lennie, a szoba általános belsejével kombinálva. Minden elemnek kényelmet és komfortot kell biztosítania, ez a mosdókagylóra vonatkozik. Ez az elem a legfontosabb, ezért rendkívül óvatosan kell megközelíteni az elrendezését. Telepítése talapzat mosogató a fürdőszobában nem fog túl sok időt, és ez az elem úgy néz ki, nagyon vonzó. Ezen kívül van most egy hatalmas különféle állványokat a szín, méret, stílus, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség tervezés és alkalmas bármilyen szoba mérete.

Hogyan válasszunk helyet a hüvelykujj telepítéséhez

Az állványra szerelt mosdót választja ki, most a fürdőszobában megfelelő helyet kell választania telepítéséhez. Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a méretet, a termék pontosan a helyén legyen. Jó lenne elhelyezni a fürdőkádban, könnyű használni.

A kommunikáció elosztása előtt jobb, ha zónát választasz az állványok telepítéséhez. csövek.

Ügyeljen arra, hogy ne feledkezzen meg a táblázat telepítésének helyére vonatkozó ajánlásokról:

 • a fürdőszoba mérése készül, szakaszokra osztva;
 • gondoljon arra, hogy hol helyezkedik el a fürdőszoba, a zuhany, a mosogató helye;
 • Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a polcok, fiókok elérhetőségét. Ezek lesz akadálya, hogy összefoglalja csövek és szerelvények víz kapcsolat a mixer. Jobb, ha ezt az opciót, mielőtt mozgassa a polcon, hogy azok ne zavarják vízvezeték szerelvények. Lehet, hogy szüksége van egy kis szegély, de azt alaposan, nem károsítja a szerkezetét bútorok, nem rontja el a megjelenést;
 • ha a szennyvízelvezető rendszer elhagyja a padlót, és ebben a zónában egy szekrény beszerelését tervezik, akkor ebben az esetben minden egyszerű. Annak érdekében, hogy a termék illeszkedjen a helyére, nem sérti a csatornaelemeket, alját le kell vágni. Az alsó részek vágása után az éleket védő bázissal dolgozzák fel.

Telepítés

A hüvelykujjas mosdó kiválasztása, a hely elkészítése, a telepítés folytatása. Általában ezt a bútorelemet a szükséges rögzítőelemekkel együtt szállítjuk, és néha a teljes készlet tartalmazza az összeszereléshez és telepítéshez szükséges eszközöket. Vázlatos vagy telepítési utasítások jelenlétében. De a rendszer vagy az utasítás kevéssé használható, általában a tervezés olyan egyszerű, hogy saját maga is telepítheti. És ha nincs szüksége vágásra, vegye le a vízvezeték, a kommunikáció alatt, ez maximum 1-2 órát vesz igénybe.

Ügyeljen a tartozékok minőségére

Mixer telepítési szabályok

Mielőtt elkezdené a hüvelykujj telepítését, tegye a keverőt és a szifont:

 • alkalmazzuk a keverő vezessék a telepítési diagram, amelynek segítségével a folyamat sokkal könnyebbé válik. A kit kell menni - egy pár csapok, alátétek (gumi és félhold alakú), kerek tömítés az alsó rész;
 • A keverőhöz két tömlőt kell rögzíteni forró és hideg vízhez. A tömlők kiválasztását különösen óvatosan kell megközelíteni, a gumiból készült tömlők alacsony tartósságúak és gyakran szakadnak és áramlanak. A legjobb megoldás a fém anyagból készült termék. Nem szükséges túlságosan meghúzni, különben a tömítések megsérülnek, és a csatlakozás szivároghat;

Meleg és hideg víz csatlakozás

 • a csapokat a keverő alján lévő kis lyukakon rögzítik;
 • szerelje be a tömítést, és helyezze be a keverőt a mosogató nyílásába. A szegecsek alján pedig egy hold alakú alátétet kell elhelyezni, amelynek tetején egy gumi alátétet helyeznek el;
 • Az alátéteket anyákkal rögzítik. Az anyák vannak szerelve csapok és óvatosan csavarja a mixer következetesen állt a mosogató. Néhány keverők a nagyobb megbízhatóság az alsó oldalán rögzített nagy anyát;
 • Ezután folytassa a szifon felszerelését. Először is, ellenőrizzük a szifon minden részletét, talán szaruk vannak rajta. Ha igen, gondosan le kell vágni. Ellenkező esetben a szerelés után hiányosságok keletkeznek az ízületekben, amelyeken keresztül a kellemetlen szagok később áthaladnak;

A szifon csatlakoztatása a leeresztő nyílásba

 • tegyen egy takarót lyukkal a leeresztő nyíláson, dugjon be egy hosszú csavart a közepére;
 • a leeresztő lyuk alatt gumi anyagból készült tömítéssel ellátott elágazó csövet helyeznek;
 • rögzítse a hevedert és a mellbimbót egy csavarral. Húzza meg annyira a csavart, amennyire csak lehetséges, hogy a fúvóka elég jól illeszkedjen a mosogatóhoz;
 • a fennmaradó részt a hüvelykujj összeszerelése után összeszereljük, a mosogató felszerelését. Karmantyús tömítéssel ellátott tengelykapcsoló-anyát kell elhelyezni a mellbimbóra. Megfordítjuk a felső részt, rögzítjük a fedelet a szifonról.

Javaslatok a hüvelykujjok és mosogatók felszerelésére

Egy mosdókagyló egyszerűen telepíthető a fürdőszobába, ha néhány ajánlást hallgat:

 • Először a standok összeszerelését végezzük. Általában a munkát megkönnyítő utasításokat kell mellékelni, de aligha hasznos. Ez a folyamat meglehetősen egyszerű. A legfontosabb dolog az, hogy a csavarok, rögzítők rögzítve legyenek. Miután az éjjeliszekrényt a mosogató alá helyezte, nehéz lesz végrehajtani;

Mosdókagyló szerelési séma

 • a szekrény kell gyűjteni, folytassa a megállapodás a héj. Ő a forma, a funkció nem különböznek azoktól, amelyek külön, csak mosogató készül, hogy a méret táblázatok és használják a konfiguráció;
 • a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatjuk;

A szifont úgy szerelik fel, hogy a mosogatócsőbe csavarják.

 • helyezze a mosdót a szekrénybe már beépített keverőbe. Általában fém sarokelemeket használnak az elemek rögzítésére;
 • a mosogatót és a szekrényt közelebb helyezze el azon a helyen, ahol ezeket az elemeket tervezi telepíteni;

Mosogató szifonnal és csaptelepekkel a szekrénybe, és a falhoz nyomva

 • a csavarok azon pontjait, amelyeken a mosdót később rögzíteni kell, már meg kell jelölni a fal felületén. A jelölést saját maga végzi el. A nagyobb pontosság érdekében jobb, ha a mosogatót a falhoz érjük el, pontosan megmérjük a pontokat. A rulett segítségével még mindig nem tudod elérni a szükséges pontosságot;

Jelölés a falon a jövő szekrény alatt

 • mossa meg a medencét a szekrény háttal és jelölje meg a pontokat a fúrással;
 • A lyukak elkészítése után helyezze be a termékhez mellékelt csavarokat. Ügyeljen arra, hogy megvásárolja a terméket, ellenőrizze ezeknek az elemeknek a rendelkezésre állását, néha az eladók egyszerűen elfelejtik felvenni őket. És annak érdekében, hogy ne kelljen külön megvásárolni őket, tekintse meg azok elérhetőségét;
 • most helyezze el a mosdót és a szekrényt, csavarja be mindent csavarokkal;
 • ellenőrizze, hogyan áll a mosogató és a szekrény. Ha minden stabil, nem fakul, a termék szorosan a falfelületen áll, akkor minden rendben történik;

A szekrények beépítése a mosogató alá

 • végül csatlakoztatjuk a csatornát. A keverőtömlőket meleg és hideg vízhez kell csatlakoztatni. A tömlők egy kupakanyával és egy gumi alap tömítéssel vannak összekötve;
 • Ezután zárja le a lyukakat, a csatlakozókat. A lezárást minden bizonnyal meg kell tenni, ez elősegíti az előre nem látható szivárgások elkerülését;
 • a szifon a csővezetékhez csatlakozik. Annak érdekében, hogy az összes nyílást lezárja, speciális gumitömítést vagy hullámos mandzsettát kell használnia;

A mosogató beépítése a szekrénybe - a munka végső szakaszában

 • fontos, mielőtt elkezdi használni a mosogató, a legjobb, hogy ellenőrizze az áramlás, ha nem, akkor nyugodtan folytassa működését.

Mi a teendő, ha nincsenek szerelési nyílások a szekrényen

Előfordulhat, hogy a termékeknek nincsenek lyukak a falon való rögzítéshez. Alapvetően ez a probléma gyakran megtalálható a török ​​hüvelykujjban. Egyes fogyasztók úgy vélik, hogy ez a termék a falhoz rögzítve van a fürdőszobában, elég nehéz, és megpróbálja megszerezni a tervet.

És mi a teendő, ha a terméket már megvásárolták? Sokan azt gondolják, hogy visszautasíthatják, és visszatérhetnek az eladóhoz. Igen, természetesen meg lehet csinálni, de nem mindig. A termék nem fogadható el, sok okot fog találni. És ha sérült és vannak hibák, akkor biztosan nem kerül vissza. Ha persze időt, idegeket akarsz tölteni, akkor megpróbálhatod. Ennek eredményeként lehetőség nyílik arra, hogy a csere egy lyukkal ellátott szekrénnyel történjen. És ha nem sikerül, akkor megpróbálhatja lyukak nélkül felépíteni a szerkezetet.

Egyszerű módszerrel szállítható:

 • a hagyományos szilikon használatával a csavarok helyettesítésére;
 • mivel a tervezés a szekrényen nyugszik, a szilikon keverék szilárdan fog tartani;
 • Fontos, hogy a falfelület erős, a burkolat kiváló minőségű csempe;
 • ebben az esetben nem szükséges fúrni a falak felületét, így szilárd és jó állapotban marad. És a design megjelenése tökéletes állapotban marad.

Szilikon héjtartó

Telepítése szekrények szilikon alkalmas azok számára, akik nem akarjuk elrontani a borító fürdőszoba falai, különösen, ha van egy kis erőt. Ezenkívül ez a telepítési módszer sokkal gyorsabb, mint a csavarok és a fúrás.

A mosdókagyló felszerelése egy fürdőszobai szekrénnyel egyszerű folyamat, amely nem igényel sok munkát és tudást. Minden lehet függetlenül, szakemberek nélkül. A legfontosabb dolog egy megfelelő kialakítás kiválasztása és helyes kiszámítása a telepítés helyén. Ezzel a megközelítéssel kényelmes, elegáns, funkcionális helyet kaphat.

 • A mosdók és mosdókagyló méretei a fürdőszobában
 • Hogyan készítsünk egy mosdókagylót
 • Mi a szifon a mosogatóhoz?

Mosogató szekrények szerelése

Ha vásárláskor vásárolt autót választja, olvassa el a szalaggal karcolódott feliratot: "mosdó és szekrény", nem valószínű, hogy vásárlási döntést hoz.

A nagyok egyikeként azt mondták: "Folytathatja az emberek egy részét, az embereket egy ideig elpusztíthatja, de a mosogatót nem szabad eldobni az oszlopcsappal".

Mosogató szekrénnyel Hogyan válasszunk?

A fürdőszoba javításának befejezésekor jön egy idő, amikor eljön az ideje, hogy a mosogatót a szekrénybe helyezzük. Ez a pillanat eljön.
Ha előzetesen gondoskodtak a vízellátás és a leeresztő cső megfelelő helyéről, akkor nem lesz különösebb gond. A mosogató csaptelephez nagyon rövid tömlők vannak. És ha nem előre megmérte a szükséges távolságot, hosszabb ideig kell vásárolnia a tömlőket.

A falburkolat helye a falon egy doboz, amelyben csatorna és vízvezetékek vannak. Ezért a szekrényt a doboz alakjára kell vágni. Ezt a kirakós játék végzi. A szekrényt szét kell szedni, fűrészelni és újra összeszerelni. A forgácslap végei szilikonos tömítőanyaggal kezelhetők a nedvességtől és a későbbi duzzanattól való védelem érdekében. A szekrényt rögzíteni kell a falhoz. Ehhez két lyukat fúrunk a deszkán a hátsó falon, és rögzítjük a tűvel a falhoz.

A csaptelep felhelyezése a mosogatóra

Ha először telepíti a mosdót a szekrényre, és rögzíti a falra, és csak akkor dönt, hogy telepíti a keverőt, akkor legalább kényelmetlen lesz. Megpróbálja megkapni a kulcsot a keverő anyacsavarjaihoz, emlékezni fogsz az összes titokzatos szóra, amit hallottál az életben, és elég időd lesz erre.

Kényelmes, hogy a keverőt a mosogatóhoz csatlakoztassa, kényelmesen a padlón ülve. A mosdó csavarható, ahogy tetszik, és a csatlakoztatás helye teljesen látható.
Csavarja be a tömlőket a keverőbe, csavarja be a rövid csapokat a meneten, és helyezze fel a tömítő gumigyűrűt. Ne húzza meg a rugalmas tömlőket fogóval vagy csavarkulcsokkal. A legtöbb esetben egyszerűen húzza meg a "kéz". Ezt követően, miután a tömlők csavarjait a mosogató nyílásába forgattuk, rögzítsük a keverőt rögzítő csíkkal és anyákkal, mint a fényképen. A mosogató csaptelep szoros rögzítéséhez csavarja be az anyákat egy kis csavarkulccsal vagy keskeny pofákkal.

A mosogató rögzítése a falhoz

A mosogatót a falhoz kell rögzíteni. Ehhez használjon speciális szerelő készletet, amelyet "mosogató kötőelemeknek" neveznek. Szerelje fel a mosdót a szekrényre. Jelölje meg a mosdókagyló helyét egy ceruzával. Most vegye le a mosogatót, és a megfelelő helyre fekteti a csempeburkolatot és a falat, majd becsavarjuk a kötőelemeket. Magától értetődik, hogy a csempékre fúrógépet használnak a csempék fúrásához, és csak akkor, ha a falon lyukat fúrt a falon.

Óvatosan helyezze a mosogatószert a helyére, és húzza meg a csavarokat. Most már lehetséges csatlakoztatni a flexibilis csatlakozású tömlőket a darukkal. Telepítse a szifon a mosogató nem nehéz. Amikor összeszerelik az egész szerkezetet, adhat vizet, és megnézheti a szekrényt, győződjön meg arról, hogy minden rendben van. A szifon nem folyik és minden száraz.

Szeretném emlékeztetni Önt arra, hogy a mosogató rögzítésére szolgáló fenti készlet nem használható a mosogató felállításához alsó állás nélkül, legyen az állvány vagy láb. Csak a mosdó lógása, az ilyen kötőelemek nem fognak állni.

Hogyan szereljünk be egy mosdót egy szekrénybe

Üdvözöljük mindazokat, akik a fürdőszobában javítással foglalkoznak. Ideje telepíteni a mosdót egy szekrénnyel, nem tudod, hogyan kell csinálni. Ez segít egy videó bemutatóban, hogyan kell egy mosdót beépíteni egy szekrénybe.

Hogyan szereljünk be egy mosdót egy szekrénybe

Hogyan szereljünk be egy mosdót egy szekrénybe

Kezdetben el kell zárnunk a forró és hideg vizet, és el kell távolítanunk a dugókat a vízcsatlakozásokból. A kupak eltávolításához rendszeres csavarkulcsra van szükségünk. Győződjön meg róla, hogy a régi csévélés nem maradt a foglalatok belsejében, és rögzítse a műszerfalat.

Pecsétként széles füstszalagot használunk. A ragasztószalagok helyett len- vagy lenipasztát lehet használni. Finoman forgassa el a tömítést az óramutató járásával megegyező irányban, jó minőségű füstszalaggal, hogy öt fordulatot készítsen. A megfelelően felhegesztett ragasztószalag nem csúszik be a lyukba, és nem fedezi az egész szálat. A daru beszerelése előtt óvatosan nyomja meg a fúrószalagot a menet mentén.

Csavarja be az eszköz daru a vízbe, az óramutató járásával megegyező irányba. A szögvasak használatakor felfelé kell fordulniuk. Igazítsa a csapot és zárja be. Ugyanakkor megismételjük a második csapot. Az igazítás befejezése után be kell zárni.

Szerelje be a tömlőket és húzza meg őket kézzel. A bélés tömlõjén belül van egy tömítõ gumi, ezért nem kell a kazettát feltekerni. A második szemceruza is kézzel van rögzítve. A telepített csapok és tömlőcsatlakozások esetén ellenőrizze a szivárgást. Ehhez meg kell nyitnia a hideg és meleg vizet, és ki kell üríteni a vizet. Ha vannak maszkok, azokat el kell távolítani.

Szerelő szekrények

Helyezzen egy állványt a falra, a műszerfal szokásos magassága 50 centiméter. Ehhez a szekrényben speciális fülke van. A szekrény alatt telepített csatorna leeresztő átmérője 50 mm. A szifoncsövet el kell indítani a szekrényben. Mérje meg a fal távolságát a lefolyó nyakához, és tegye félre a távolságot az állvány szélétől.

Az első lyuk fúrásához használjon fúrót és speciális fúvókát. Jegyezzük fel az oszlop belső rétegén lévő lyukat és fúrjon egy kisebb átmérőjű fúvókával a lefolyóba.

Ezenkívül mosogatógépet kell csatlakoztatni a mosdóból. E célból egy teát használunk. Az összekötő részek szaniter szilikon zsírral vannak bevonva. A mosógép tömlőjének speciális gumitömítéssel történő bejutása. Ragaszd le a gerincen belül a szilikon tömítő gélt, majd szerelje fel az ínyt. Ezután szerelje be a tétet a leeresztő nyílásba. Ha a leeresztőcső be van szerelve, akkor telepítheti a szekrényt.

Tumba által meghatározott szinten, ezekre a célokra a hüvelykujjokat szabják szabályozási lábak. Most a szifon felszerelésére marad. Kezdetben egy hullámos csövet installálunk, csatlakoztatjuk egy lefolyóval, és csatlakoztassuk a szifontesthez. Szükséges elkerülni a túlzott nyereséget, minden kézzel történik.

Mosogatószerelés

Állítsa be a mosdót a szekrény tetejére, állítsa be a szifoncső megbízott hosszát. Amikor a mosogatógép be van állítva, a falon két rögzítőnyílás található. A csempéket egy speciális fúróval fúrjuk át, és műanyag tüskéi körömeket építünk be. Csavart egy hajtót egy szálat, a mi héj tartja őket.

Mi rögzítjük a rácsot a szifonról a mosogató tetejére. Végül telepítjük a mosogatót és rögzítjük a falra műanyag anyacsavarokkal. A mosogató tetejét egy szifonnal összekötő gumigyűrű, kézzel rögzít egy szifont a mosogató tetejétől.

Szereljük fel a darut, és kézzel rögzítjük a két tömlőt. Nyissa ki a műszerfalat és ellenőrizze a daru működését a mosogatóban. Ha nincsenek megjegyzések és minden tökéletesen működik, a telepítés befejeződött.

Mosdó beépítése szekrénybe

A modern fürdőszobában lévő bútorok a belső tér szerves részét képezik. Kényelmesen, praktikusan és harmonikusan illeszkednie kell a fürdőszoba kialakításához. A mosdókagyló és a talapzat kiválasztása nagyszerű megoldást jelent a fürdőszobában. Hatalmas kiválasztható a formák, méretek, rögzítési módszerek és anyagok, amelyekből készülnek a piacon. A mosdókagyló és a talapzat beépítése a fürdőszobában olyan lépéseket foglal magába, mint a szerelés, a rögzítés és a vízvezeték- és egészségügyi berendezések összekapcsolása. Mindent alaposan megfontoljon.

Hüvelykujj kiválasztása

A szekrények kiválasztása során a mosogató alatt a fürdőszoba kell vezetni néhány egyszerű szabály:

 • Válasszon egyet a fürdőszobájának általános stílusához. Nem illeszkedik a téglalap alakú alakzatba, ha minden eleme a belső térnek, a polcok, a lógó szekrények sima vonalakkal puha stílusban készülnek. A klasszikus stílusú fürdőszoba esetében szerény alakú mosdó beépítése nem megfelelő.
 • Ügyeljen a szerelvényekre. Válasszon fogantyúkat, lábakat, zsanérokat krómozott fémből, mert olyan helyiségben lesz, ahol a páratartalom emelkedik.

Fontos! A műanyagból készült és aranyból bevont kiegészítők néhány hónap múlva elveszítik eredeti megjelenését a helyiség nedvességének köszönhetően.

 • Válasszon egy éjjeliszekrényt polcokkal és fiókokkal, amelyek alkalmasak fürdõeszközökre. Nem rossz, ha beállíthatja a polc magasságát, amely megfelel a higiéniai cikkeknek vagy a tisztító és mosószereknek.
 • Ne vásároljon szekrényt zárt alapon, ha meleg padló van. A lábakon a választási lehetőség - a termék nem melegszik fel, biztosítja a szükséges szellőzést a szekrényhez, ami a magas páratartalmú helyiségben szükséges, és megkönnyíti a tisztítási folyamatot.
 • Vannak sarokmodellek, amelyek tökéletesek egy kis fürdőszobának.

Fontos! Válasszon olyan terméket, amelyet a háztartási kellékek tárolásához használhat, valamint elrejti a bélést a mosdócsőbe.

A hüvelykujj típusai

Az éjjeliszekrény a mosogató alatt lehet:

 • Négyszögletű - népszerű a klasszikusok és a szigorú belsőépítészeti formák körében.
 • Corner - lehetőséget ad a fürdőszobának a használatára. Nagyon elegánsnak tűnnek, és kevés helyet foglalnak el.

Különbség van a csőbeépítés módjainál, mivel a talapzatok:

 • Felfüggesztett - nagyon szép és stílusos. Nagyszerűek a kis terek számára.

Fontos! A szabad alsó szoba miatt vizuálisan nő. A belső tér elegánsabb és könnyebbé válik.

 • Padlózat - minden felületre felszerelheti a lehetőséget. A legnépszerűbb a hüvelykujj.
a tartalomhoz ↑

Helymeghatározás

Mielőtt kitalálná, hogyan kell egy szekrényt egy mosdóval felszerelni a fürdőszobában, ki kell választania egy helyet ehhez. A legmegfelelőbb megoldás az lenne, ha azt a helyszínen telepítenék, ahol a régi mosdót telepítették. Ezzel:

 • A helyet, ahol egy mosdóval rendelkező talapzat van, a színpadon kell kiválasztani, amikor a forró és hideg vízellátáshoz és a szennyvízhez való csöveket lefektetik. A fürdőszobát olyan részekre kell osztani, amelyek megfelelnek az egészségügyi felszerelés helyének, valamint a bútoroknak, mivel a szekrények elhelyezésének választása méretének megfelelően történik.
 • Győződjön meg róla, hogy előzetesen kiszámolja a meleg és hideg víz szerelvények kimeneti szintjét. A legideálisabb elhelyezkedésük az átlagos polcok fölött van.
 • Ugyanez a szabály vonatkozik a szennyvízre is. Ha a cső kimenete a padlón van, akkor a mosogató talapzatba történő beszerelésekor szükség van egy lyuk kivágására annak érdekében, hogy a tömlő a csövön át a szifonra nyúljon.

Fontos! A vízvezeték- és csatornarendszereket a lehető legközelebb kell elhelyezni.

A mosogató beépítése a talapzattal

Mielőtt a mosogatót egy szekrénybe szerelné, minden szükséges eszközt és anyagot fel kell készítenie.

Eszközök és anyagok:

 • Mosdó.
 • Tumba.
 • Puncher.
 • Csavarhúzóval.
 • Önfúró csavarok.
 • Fém sarkok.
 • A keverő.
 • Fém-műanyag csappantyúk.
 • Szifon.
 • Hammer.
 • szint
 • Tape FUM.
 • Szilikon tömítőanyag.
 • Csapok.

Mosogató szerelése talapzattal

A helyszín elkészítése és a szekrény kiválasztása után a mosdó megkezdi a telepítést. A mosdókagyló és a talapzat behelyezése a fürdőszobában kezdődik a ház átfedő vízellátásával. Ezután telepítenie kell a keverőt és a szifont:

 • Csavarja be a tömlőket hideg és meleg vízzel a keverőbe.

Fontos! Válassza a fém-műanyag tömlőket, tartós és hosszú ideig tart.

 • Rögzítse a csapokat az alján lévő kis lyukakba.
 • Szerelje be a tömítést, majd helyezze be a keverőt a mosogató nyílásába. Helyezzen egy hold alakú alátétet a csap alsó részén, és egy gumi alátétet tetején.
 • Rögzítse az alátéteket anyákkal. Biztosítsa, hogy a keverő stabil.
 • Ezután telepítse a szifont.

Fontos! A szerelés előtt gondosan ellenőrizze a szifont minden sorjához. Ha van ilyen, gondosan meg kell vágni őket, hogy megakadályozzák a rések és szagok képződését a jövőben.

 • Helyezzen egy lyukbetétet a leeresztő nyílásba, és dugjon be egy hosszú csavart a közepébe.
 • Helyezzen egy gumitömítést a leeresztő nyílás alá.
 • Rögzítse az aljzatot és a fedelet egy csavarral, hogy az aljzat szorosan illeszkedjen a mosogatóhoz.
 • A maradék alkatrészeket a mosdó beépítése után szerelik fel. Tegye a tengelykapcsoló-anyát kúpos tömítéssel a mellbimbóra, húzza meg a felső részt és rögzítse a sapkát a szifonból.

Könnyű a mosogatót egy szekrénybe telepíteni, csak kövesse az alábbi irányelveket:

 • Jelölje meg azokat a pontokat a falon, amelyekhez a mosogató csatlakozik.

Fontos! Hozd a mosogatót a falhoz, hogy pontosabbá tedd.

 • A kijelölt pontokban lyukakat kell készíteni.
 • Helyezze be a termékhez mellékelt csavarokat a lyukakba.
 • Szerelje össze a szekrényt a mellékelt utasításoknak megfelelően.

Fontos! Ellenőrizze, hogy a rögzítők és a csavarok szorosan rögzítve vannak-e.

 • Folytassa a mosogató telepítéséhez. Nem különbözik egymástól, csak az éjjeliszekrény és a mosdó mérete tökéletesen illeszkedik.
 • Csatlakoztassa a szifont a lefolyóhoz.
 • Helyezze a mosdót a szekrénybe egy szalagos keverővel. Használja a fém sarkokat, hogy összefogja őket.
 • Mozgassa a mosdószekrényt a telepítési helyre.
 • Szerelje fel a mosdószekrényt arra a helyre, ahol a csavarokat meghúzzák.
 • Ellenőrizze a mosdót a stabilitás érdekében.
 • Csatlakoztassa a csatornát - csatlakoztassa a keverőtömlőket egy kupakanyával és egy gumitömítéssel a csövekhez forró és hideg vízzel.
 • Szilikon tömítőanyaggal tömítse össze az ízületeket és nyílásokat.
 • Csatlakoztassa a csatorna szifonhoz.

Fontos! Használjon speciális hullámosított mandzsettát vagy gumitömítést az összes nyílás tömítéséhez.

 • Ellenőrizze a mosogató szivárgását.

A mosogató szerelése a szekrénybe befejeződött. Kezdje használni.

Mi a teendő, ha nincsenek lyukak a szekrény felszereléséhez?

Így történik, hogy a falhoz való rögzítés lyukak hiányoznak a szekrényen. Leggyakrabban ez a probléma a török ​​termékeknél fordul elő.

Hogyan szereljünk be egy szekrényt egy mosogatóval a fürdőszobában anélkül, hogy rögzítőelemek lennének? A telepítési módszer meglehetősen egyszerű - használjon közönséges szilikon helyett csavarokat a rögzítéshez. A kialakítás szilárdan fogja a szilikon keveréket, hiszen mindegyik a szekrényen nyugszik. Nem kell fúrni a falakat, miközben jó állapotban hagyja őket, és a belső megjelenése tökéletes lesz.

Fontos! A szilikonnal történő szerelés tökéletes a kis szilárdságú falak számára, és ez a módszer sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Videó felvétel

A mosogató beépítése a szekrénybe a fürdőszobában egy nagyon egyszerű folyamat, amely nem igényel különleges tudást és sok munkát. Ön képes lesz megbirkózni ezzel a munkával függetlenül, anélkül, hogy szakértők segítségével. A legfontosabb feladat a megfelelő hely kiválasztása és a megfelelő konstrukció kiválasztása, megbízható és hosszú távú egészségügyi berendezésekre támaszkodhat, ha az összes fenti szabályt megfelelően követi.