Legfontosabb > Fürdő

Mosogató beépítése a fürdőszobába: a modern modellek telepítési útmutatója

A fürdőszoba elrendezése - egy felelős esemény, amely sok kérdést vet fel a tulajdonosoktól, és magában hordozza a berendezések felszerelését. A mosogatók széles választékának köszönhetően a fogyasztóknak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen beltéri berendezést válasszanak.

A mosdó beépítése a fürdőszobába, tanulmányozzuk a két modern modell példáját: beépített és konzolos.

A mosogatók fő típusai

Az egészségügyi berendezések telepítési módját a mosogató típus határozza meg. A vezető gyártók különböző típusú mosogatókat gyártanak.

A legelterjedtebb a négyféle héj, amelyek különböznek a telepítés módjától:

 1. Építettek. A szekrény asztalára, asztalra vagy bármely más lapos felületre van szerelve. Az ilyen modellek kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtsék a vonzó kommunikációt a bútorajtók mögött.
 2. Konzol. Felfüggesztett szerkezetek, amelyek a falra rögzítettek egy kész telepítési rendszerrel. E típusok stílusosak és modernek.
 3. Talapzattal. A "tulipán" sorozat modelljeinek egy díszítő eleme van egy tartóállvány formájában, amelyen egy hatalmas tálca van. A tartó belsejében elhelyezett drain szerelvények.
 4. Félpohárral. Az ilyen típusú modellek emellett talapzattal is rendelkeznek. De nem fekszik a padlón, hanem a falon. Ennek köszönhetően a fali modellek elegánsabbnak tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelését bonyolítja az a szükség, hogy eltávolítsák a lefolyó előre meghatározott magasságára.

A süllyesztett mosogatók felhelyezhetők a tábla tetejére, rögzítik az oldalakat a bázis peremén, vagy alulról építik be a szerkezetbe.

A fürdőszobákban, ahol nincs lehetőség szabványos asztal szerelésére, kényelmes olyan félig beépített modelleket használni, amelyek egyszerűen csak a táblaszél peremére hajolnak. Az egyetlen caveat - ilyen vízvezeték szerelésénél egy rögtönzött szekrényt kell telepíteni, amelynek falai mögött az összes kommunikáció rejtve lesz.

Hogyan kell szétszerelni a régi berendezéseket

Az olyan eszköz lebontására, amely az idejét szolgálta, először le kell állítani a vizet, majd lazítani kell a keverő rögzítését. Ehhez csavarja le a reteszelő anyát. A készüléket leválasztják a tápvezetékekről, gondosan eltávolítják és eltávolítják.

Ezután szerelje szét a leeresztő elemeket:

 1. Az egészségügyi elem alsó részéből csavarja le az anyákat.
 2. Válasszák le a szifoncsészét a leeresztő nyílásról, engedje le a vízről, és tisztítsa meg a felgyülemlett szennyeződésektől.
 3. Vegye ki a folyadékot a lefolyóból, és kézzel csavarja le a reteszelőanyát az óramutató járásával ellentétes irányba forgatásával.

Ha a szifont a berendezés lebontásának szakaszában cserélni kell, azt el kell különíteni a leeresztő csőből. Ehhez csavarja le a csatorna csatlakozópontján és a hidraulikus záron található záranyát, óvatosan emelje fel a lefolyót és vegye le a szifont.

Mielőtt eltávolítaná a lefolyót a beszerelt tömítéssel együtt, az ék alakú távtartót félre kell nyomni. A végső szakaszban csak a kihajtó csövet húzza ki a mellékelt szifonnal a csatorna aljzatából.

A munka befejezése után, a kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a csatorna nyílását gondosan lezárjuk egy dugóval vagy egy többszörösen összehajtott ruhával.

Ha a falhoz rögzített mosogatót kombinált támasztékkal kell lebontani, akkor az oldalakhoz rögzítő pontokat kell keresnie, közelebb a mosdó aljához. Ha a tál nem rendelkezik padló alátámasztással, az anyák leengedésekor a mosogatót a kezeknek kell tartaniuk, nehogy a padló alá esik saját súlya alatt.

A konzol mosogatójának felszerelése

Nincs semmi nehéz telepíteni egy mosogatót a fürdőszobába, anélkül, hogy szakemberekhez fordulna. A legfontosabb dolog - szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, amely számos alapvető lépést tartalmaz.

A munka elvégzéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • betonfúrók;
 • építési szint;
 • mérőszalag és egyszerű ceruza;
 • kulcsok;
 • tágulási dugók;
 • építő ragasztó;
 • önmetsző csavarok;
 • FUM szalag.

A mosdókarmantyú G-és T-alakú hegesztett elemek formájában vagy keretek formájában készülhet, a "beépített vízvezeték" megragadásával. A második lehetőség előnyös, mivel kiküszöböli annak kockázatát, hogy a tálat egyik oldalra tolja.

Általában a különleges formatervezett mosdókagylóra szerelhetőek, amelyek szokatlan alakúak. A nagyobb láthatóság érdekében kerámia vagy fémvegyületekkel bevonhatók.

Mielőtt elkezdené a munkát, fontos megvizsgálni, hogy a vízvezetékkel szomszédos fal ellenáll a további terhelésnek.

A beton vagy a téglafal vakolázott rétegében a rögzítés hossza és mélyedése legalább 30 mm legyen. Mivel a tartószerkezetet a lehető legszorosabban kell a mosogatóhoz rögzíteni, minden esetben egyedi horgonyt kell kiválasztani, figyelembe véve nem csak az alap erősségét, hanem a mosogató súlyát is.

Előjelző felület

Először határozza meg a mosogató helyét a fürdőszobában és a beépítés magasságát. Ez a paraméter annak a számításnak az alapján van meghatározva, hogy a háztartás kényelmes volt az egészségügyi berendezések használatával.

Miután meghatároztuk a tálca magasságát, vízszintes vonalat rajzolunk a falra, jelezve annak felső határát. Ezenkívül két vonal merőleges a padlóra, amelynek távolsága a mosogató szélességének felel meg, figyelembe véve falainak vastagságát.

Jelölésekor fontos, hogy ellenőrizze az építési szintet. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, úgyhogy a lógó berendezés esztétikusabbnak tűnik, a rögzítési helyek rögzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a csempecsatlakozások elhelyezkedését.

Lyukak készítése a kötőelemekhez

A konzol külső tartófalait hátulról történő felszereléséhez fordítsa fejjel lefelé a terméket. A vízszintes húzott vonallal ellátott tartókonzollal ellátott tál. A húzott vonal mentén jelölje meg a rögzítők felszerelésének helyét.

A jövőbeli rögzítések tervezett pontjaiban egy elektromos fúró segítségével 1-2 mm-es átmérőjű lyukakat készítenek, mint az előkészített tányérok mérete. A "nyílás" rögzítőcsavarja nehezen hozzáférhető legyen.

Az előkészített lyukaknál a nejlon vagy műanyag távtartó tüskéi kalapálódnak, és az önmetsző csavarokat a megfelelő átmérőhöz csavarják. Ezután a zárócsapokat csavarják.

Egy kis trükk: úgy, hogy a fúró lyukak elkészítésének ideje alatt a fúró ne csússzon a csempe felületén, ragadós habarcs ragadjon a kezelendő területre.

A mosogató tálca felszerelése

Csavarja meg a csavarokat, csavarozza meg, ellenőrizze a rögzítők erősségét. A rögzítőcsapok tetején egy mosdót viselnek. A csavarokra helyezze be a tömítő alátéteket és az alátéteket, majd óvatosan húzza meg a szerkezetet. A mosdót is tömítőanyaggal vagy klipszel rögzítik.

A mester feladata az alátétek csavarása során olyan hatás elérése, hogy a tál nem ingadozik. A szerelvények díszítik, kopott sapkát. Annak megakadályozása érdekében, hogy az öntőforma előforduljon, amikor a víz belép a mosogató és a fal közötti résbe, ezt a helyet szilikonos egészségügyi tömítőanyaggal is le kell fedni.

A szifon csatlakoztatása a kommunikációhoz

A szifon felszerelése a rögzítés rögzítésével kezdődik. Rács, gumi vagy szilikon tömítés és nyomáscsavar felszerelése a leeresztő nyílásba. A tömítés jelenléte kötelező, mert biztosítja a csatlakozás tömítettségét.

Ellenőrizze, hogy a tömítés helyesen van-e behelyezve, húzza meg a szorítócsavart, és így csatlakoztassa a szivattyút. Ezután a merev műanyagból vagy hullámos tömlőből készült leeresztő cső vége csatlakozik a csatorna csengőhöz. A csatornahálózathoz csatlakoztatva kötelező tömítéseket kell használni, amelyek lehetnek gumi tömítések vagy hullámosított mandzsetták.

A keverő felszerelése a mosogatóra

Jobb felszerelni az egészségügyi berendezést, amíg a mosdót a falra rögzíti. A vízvezeték szerelése után sokkal nehezebb lesz. Ebből a célból a készletben lévő rögzítőcsapokat és rugalmas béléseket be kell csavarni a keverőbe. Ezzel a szemceruza segítségével végezze el a keverő összekapcsolását a vízellátással. Az ízületek tömítéséhez a szivárgások megelőzése érdekében a FUM szalagot fel kell csavarni.

A tömlő egyik vége, szerelvényekkel vagy rögzítőegységekkel ellátva, a keverőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a vízvezetékekhez. Ha a cső és a kifolyó átmérője eltér egymástól, felhelyezik a tömítő ajakra.

A csatlakozás utolsó szakaszában továbbra is ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét, és biztosítani kell, hogy a csövek és a mandzsetta csuklói ne legyenek szivárgók.

A beépített mosogató beépítésének jellemzői

A beépített típusú modellek összeomlottak az asztal tetején vagy alján. Mindegyik telepítési módszernek saját árnyalata van:

 • Amikor felhelyezi a tálat a tetejére, akkor a felület felől egy-három centiméterre nyúlik ki.
 • Az alsó beillesztési eljárás előnyösebb, mivel üzem közben kényelmesen összegyűjti a fröccsenést egy mozdulattal.

Függetlenül attól, hogy a mosogató teljesen be van-e dugva a szekrénybe, vagy részben fel fog emelkedni a felszín felett, a leeresztő szerelvények még mindig a szekrény belsejében helyezkednek el.

Az összekötő alsó lapos l-alakú kötőelemek kivitelezéséhez és a rögzítéshez a tartó aljához kell rögzíteni.

A telepítési hely elrendezése

A táblagép elrendezésének egyszerűsítése egy süllyesztett mosogató telepítéséhez segít a sablon használatában. Számos vezető gyártó teszi a legtöbb beágyazott modellt.

A mosogató telepítésének helyét két feltétel befolyásolja:

 1. A mosogató nem lehet a szélén, vagy közel a falhoz.
 2. Ingyenes hozzáférést és használhatóságot kell biztosítania.

A helyes jelölés megteremtése az, hogy a mosdó szilárdan rögzítve van a pulton, de nem esik bele a lyukba.

A minta hiánya miatt a héj fejjel lefelé fordul és a felületre kerül. Egy egyszerű ceruza kivágja a vázlatot.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a vízvezeték széleitől a kötőszemekig terjedő távolságot, végezze el a méréseket, és vigye át őket a kerekített kontúrra. Az így kapott méret határozza meg azt a távolságot, amelyet a vonalból visszavonulni kell annak érdekében, hogy belső kontúrt hozzon létre, amely a tál oldalainak támasztékául szolgál.

Élvágás és feldolgozás

A tálba helyezett lyukot kirakós játék segítségével készítik. Ha meg kell dolgozni egy fűrészszalaggal, akkor készen kell állnia arra, hogy vágja le a széleket.

Ha egy fémfűrészt használ, annak érdekében, hogy rendes vágást kapjon, először egy lyukat fúrnak a jelölő vonal körzetében a körvonalazott kontúr belsejében. Átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a fűrészlap fűrészlap szabadon illeszkedjen.

Fontos! A táblaterület díszítő felületén történő aprítás kockázatának minimalizálása érdekében a vágást lassan és túlzott erőfeszítés nélkül kell végezni.

A létrehozott lyukak végfelületeit finom szemcsézett csiszolópapírral kezeljük vagy polírozzuk.

A tömítőanyag kiválasztásakor fontos, hogy a munkadarabok előállításához felhasznált anyagokra összpontosítsunk. Tehát a műanyag és a fa bevonatoknál az alkohollal a tömítő impregnációt kell alkalmazni.

Bowl installáció és berendezés csatlakoztatása

A tálat a pulton található és temették el. A szoros illeszkedés biztosítása érdekében a terméket enyhén elforgatják előre-hátra. Ezt követően csak a rögzített kötőelemek húzása és a szilikon egy szalvéta eltávolítása csak akkor marad ki, amikor a tál a helyén van. Az összeszerelt és rögzített konstrukció egy napig marad, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz marad.

Ahhoz, hogy a berendezést a lyukba csatlakoztassa a keverőbe, csatlakoztassa a tömlőkhöz és rögzítse őket. A szifon kimenet a mosogatóba kerül, egy cső van hozzáerősítve, és ezután a csatorna aljzatába kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a beépített mosogató keverője és a szifon csatlakozási technológiája majdnem megegyezik a konzolmodell szerelésekor leírtakkal.

Hasznos videó a témában

A következő videókban néhány hasznos ajánlás a mosogatók telepítéséhez.

Szerelési útmutató felfüggesztett modellhez:

A főbb pontok a beépített modell telepítésekor:

A mosogató helyes behelyezése a pultba:

Amikor egy asztal alatti mosogatót szeretne telepíteni, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelő szolgáltatásait használni. Végül is ezt a telepítési módot gyakran a természetes vagy mesterséges kőből készült drága modellekhez választják. És ehhez nem csak a kő vágásához speciális felszereléssel kell rendelkeznie, hanem ismernie kell a szeszélyes anyaggal való munkálkodás finomságait is.

Hogyan válasszunk ki egy konzolt a mosogatóhoz?

A fürdőszoba belseje biztosítja az optimális helyet biztosító szaniterberendezés rendelkezésre állását az űrben. Attól függően, hogy minden egyes héj modell magában foglal egy specifikus csatolási módot. Az utóbbiak közül a zárójelek egyre népszerűbbek, aminek segítségével könnyű lerakni egy mosogatót a falra.

Különlegességek

A záróelemekkel való rögzítés összekapcsolja a mosogatót a falfelületével. A termékek a nagy tömeg ellenére biztonságosan megtartják a kialakítást. Ettől függően a zárójelek számos jellemzőn különböznek: forma, rögzítési mód, szerkezet és gyártási anyagok. A fogyasztó egyéni tervezést is választhat otthoni belső kialakításra.

A szerelőrendszer bármilyen felületre felszerelhető:

A tartóelemek magas technikai jellemzői miatt ellenállnak a mechanikai sérülésnek. A termékeket úgy tervezték, hogy bármilyen tömeget és alakot tartsanak.

Még a kőmosók is biztonságosan rögzíthetők a falhoz.

Ha a héjat a felfüggesztési rendszerrel rögzítik, bizonyos árnyalatokat figyelembe kell venni.

 • Javasoljuk, hogy ne helyezzen nehéz mosogatókat a "puha" falakra. Az alap a fürdőszobában legyen megbízható és vastag. Például a gipszkarton falak nem alkalmasak nagyméretű mosogatók telepítésére, mivel további 40 mm hosszú horgonyok szükségesek.
 • A záróelemek előállításához használt anyagok bizonyos merevséget biztosítanak. Ezt a paramétert a tartószerkezet súlya határozza meg. A 240 mm vagy 260 mm szélességű tartóelemek nem képesek ellenállni a kerámia mosdókagylónak, amelyhez 32 cm-es rögzítés szükséges. A fémtermékek 300 mm, 320 mm és 360 mm-es tartóelemeket képesek ellenállni.
 • A konzolok vásárlásakor figyelembe kell venni a formatervezést. Bizonyos esetekben a kötés alakja és mérete nem felel meg a vízvezetékhez való tapadás helyének.

A telepítés könnyen elvégezhető önmagában. Ez a funkció növeli az építőanyag-piacon a zárójelek iránti keresletet. Azonban az előnyök mellett a részletek komoly hátrányokkal is bírnak.

Például egy ferde mosogatót le kell bontani, majd újratelepíteni. Továbbá, a konzolok nem állíthatók.

Ráadásul az erős alkatrészek erősen "megütik a pénztárcát", nem rendelkeznek hasonló analóg technikai jellemzőkkel.

különböző rögzítések

A felfüggesztett szerkezet mindennapos tartozékká vált a fürdőszobában. A mosogatók hosszú idejű működése során számos típusú zárójelet hoztak létre, amelyek a szerkezet, a paraméterek és a megengedett legnagyobb súly között különböznek egymástól.

A működtetés jellemzőitől és a konzolok műszaki jellemzőitől függően a következő típusok vannak felosztva:

 • szakosodott;
 • szabvány;
 • design.

Ez utóbbiakat a piacon a legmagasabb ár különbözteti meg, mivel az esetek többségében egyedi fürdőszobai dekorációval rendelkeznek. Rendelésre készültek.

A gyártási anyag típusát illetően többféle rögzítőelem létezik.

 • Acél záróelemek. Ez a megjelenés rögzítése hegesztett módszerrel történik. Az eredmény egy "G" vagy "T" betűs alakú. Az alacsony költségű opciók formázott csövekből készülnek. Az ilyen tartóelemek egyszerű szerkezettel és rövid működési idővel rendelkeznek.
 • A profilozott acél vázszerkezet segítségével megragadható rögzítőelemet készíthetünk, amelyet a falhoz rögzítünk. Az ív alakú aljzatra mosdót helyeznek. Ez a zárójel kategória a legtartósabb. A platform biztonságosan rögzítve van a falhoz, kiküszöbölve a mosogató elmozdulását vagy károsodását.

Süllyesztett konzol és egyéb rögzítési módok

Hogyan helyezze a mosdót a mosdókagylóra? Milyen más módokon lehet a fajansz mosdó vagy fém mosogató rögzíteni? A cikkben megpróbálunk felidézni néhány telepítési módszert, és számos gyakorlati tanácsot adunk az olvasónak a megvalósításukhoz.

Az öntöttvas záróelemek használata csak egy a mosogatószerkezet sokféle módjának.

zárójelben

A konzolokat és a mosdókagylókat masszív módon használták a zománcos mosdók és fajansz mosogatók rögzítéséhez a szovjet házakban.

A fal rögzítésének módja nem különbözött túlságosan az apartmanoktól a lakásig:

 • A mosogatók számára kialakított profilozott zománcozott konzolokat egy rögzítőpisztollyal rögzítették. A betonhoz vagy a téglafalhoz négy vagy hat tüske segítségével lőttek.

Azonban: a stalinka fa válaszfalakkal a konzolt hosszú csavarokkal rögzítették egy gipszrétegen keresztül.

 • A konzolokat csavarral rögzítették, amelyeket a falon levő fából készült csopikba csavartak. Természetesen egy ilyen rögzítés sok kívánnivalót hagyott maga után: a fa állandó érintkezésben volt a vízzel, idővel megszáradt, és a tartók nem voltak nagyon biztonságosak.

A konzol szétszerelése

A konzolok szinte már nem használhatók zománcozott mosdókkal, ezért csak a szétszerelésüket érjük el.

 1. Válasszák le a mosogatót a csatornából. Sztálinban és kora Hruscsovban ez lesz a leszorítás az öntöttvas szifon héj. A legegyszerűbb módja annak, hogy a csatorna csengőjénél levő csiszolóval vágjuk le; A fennmaradó szifont ezután egy keskeny vésővel vagy tartós csavarhúzóval távolítják el.

Fél évszázaddal ezelőtt, a vízvezeték szerelték a császári monumentalitást.

 1. Két fogóval vagy fogóval és egy kulccsal felfegyverkezve csavarja le a mosogató négy csavarját. A fő probléma az lesz, hogy az anyát a mosdó oldalfalainak belsejébe húzzuk és tartsuk. Távolítsa el a mosdót a konzolról.
 2. Csiszológép vágja a fejet. Elkerülhetetlen, hogy a sekély csipke elkerülhetetlenül a falba fog maradni, és ezután könnyedén megtelik. Ismételten ellenőrizték, hogy amikor megpróbálják kihúzni a tüskéket egy tartószerkezettel vagy megcsípni őket, a kár nagysága végül észrevehetően nagy lesz.

A mosogató felszerelése a tartókon

Ez a csatolási módszer releváns.

Az utasítások általában egyszerűek.

 1. A konzolokat az emeleti mosdókagylóhoz rögzítjük, és mérjük meg a szerelési lyukak közötti távolságot.
 2. Jelölje fel a rögzítőelemeket a falra, figyelembe véve a mért távolságot.

Tipp: általában a mosogató úgy van felszerelve, hogy felső élének magassága 85-90 cm-re legyen a padlószinttől.

Ajánlások a fürdőszoba fürdőszobai felszerelésére.

 1. Egy perforátorral felfegyverezve fúrja meg a jelölt furatokat; majd rögzítse a zárójeleket. A legjobb rögzítési módszer 75 mm hosszú horgony. A csavarok, még a hosszúak is, a terhelés alatt kiugorhatnak a falról a műanyag tüskékkel együtt.

Számos módja van a fajansz vagy porcelán mosdókagyló rögzítésére fém (leggyakrabban öntöttvas) konzolokon.

 • A mosdót a konzolokra helyezzük, miután a lapot a felső szélétől a falra helyezzük. A faience és a csempe közötti kötést szilikon higiéniai tömítőanyaggal lezárják. Egészségügyi: gombaölő adalékanyagokat tartalmaz, ellentétben a leginkább egyetemekkel.
 • A tömítőanyagot fel lehet szerelni, és nincs szükség arra, hogy a csempe a falra kerüljön. A felületre nagy mennyiségű tömítőanyagot használnak, és a mosogató és a fal közötti csatlakozás megakadályozza a mozgatását.
 • Végül a szovjet vízvezeték-szerelők régimódi módszere az volt, hogy vasalattal összekötött erősített drótdarabokat a falhoz legközelebb eső mosdókagyló rögzítő résekbe helyezett. A huzalt majd lefedte a tartóelemet, és biztonságosan vonzott egy vízvezeték szerelvényt.

A feladat nagymértékben leegyszerűsödik, ha a modern záróelemeket rögzítők segítségével használja.

Pult felhelyezése

Az utóbbi években nagyon népszerűek voltak a konyhai bútorok egészére jellemző beépített munkafelületre szerelt fülkemencék. A releváns döntések ára már régóta megvalósítható a középosztály tipikus képviselője számára; Azonban nem mindenki kész fizetni egy mosogató beépítéséhez egy kész konyhaszekrénybe.

Nehéz megtenni ezt a munkát a saját kezével?

Könnyű út

 1. Ha a mosogatót felfelé helyezzük a pultra, ahol azt tervezzük, hogy felszereljük, körvonalait ceruzával körvonalazzuk.
 2. Miután körülbelül másfél centiméterrel visszahúzódtunk, rajzolunk egy másik körvonalat, amelyen keresztül levágjuk a táblát.
 3. A körben egy lyukat fúrunk 10-12 mm átmérőjű fúróval.
 4. A fúrt lyukkal kezdődő fegyverrel és körbevágással körbe vágni.
 5. Rögzítés, összekötés az eyelinerrel és a keverő ellenőrzése szorosan és biztonságosan rögzíti a mosogatót. Ehhez egy vastag, szilikon tömítőt alkalmazunk a kivágott lyuk szélén, helyezzük a mosdót a helyére, és nyomjuk le minden súlyával.

A tömítőanyag a mosogatóhoz is alkalmazható, de növeli a munkaterület festésének esélyeit.

Helyes módon

Ez különbözik az előzőtől, mivel a tömítőanyag helyett habszivacs tömítést alkalmaznak ragasztóréteggel. A hüvelyes bilincset speciális asztalos csavarokkal látták el, amelyek általában a közepes és magasabb árfekvésű mosókkal vannak ellátva.

A kötőelemek megjelenése a képen látható.

Hogyan javul ez a módszer az előzőnél? Az a tény, hogy a mosogató eltávolításának képessége sokkal könnyebb hozzáférést biztosít a keverőhöz és a csővezetékekhez a karbantartás és a csere érdekében.

Például, ha kicseréljük a rugalmas bélést (és ezt 3-5 éven belül meg kell csinálni), elegendő leválasztani őket a csövekről, eltávolítani a szifont és felemelni a mosogatót. Az előző verzióban az ágyon belül kell feküdnie, egy keskeny térben, a saját fejénél.

Azonban: ha van lehetőség arra, hogy egy asztalra helyezett szekrényt hozzanak létre, és hozzáférjenek a hátsó falához, mindkét módszer teljesen egyenértékű.

Rögzített mosás szerelése a szekrényen

Az egyetlen ésszerű telepítési mód - műanyag rögzítési szög alkalmazásával.

Műanyag rögzítők a felületmosáshoz.

A munka sorrendje a következő:

 1. A fürdőszobai szekrény oldalsó falaiban belülről 10-12 mm mélységű furatokat fúrtunk. Helyüket a széltől úgy jelölték meg, hogy a lyuk megközelítőleg a szélén levő sarok hornyának közepére esik. A lyukak átmérője - 3 mm.
 2. A sarkokat az állvány szélére helyezzük, majd 4x16 mm-es csavarokat csavarjuk be a falba. Természetesen nem egészen. Ezután a sarkok el vannak tolva, hogy kis rés legyen közöttük és a falak felső felületén.
 3. A mosdó elindul a sarkok alatt, aztán mozog, és megnyomja az állványra. A további elmozdulás elkerülése érdekében néhány csepp tömítőanyagot előzetesen fel lehet használni a falak végeire.

A lyukak jelölése a szereléshez.

következtetés

Amint látja, a telepítési módokban nincs semmi meggátolható nehézség. Minden munkát egy újonc végezhet. Egy vizuális telepítési útmutató bemutatja Önnek a videót ebben a cikkben. Sok szerencsét!

A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

Mielőtt megtanulná, hogyan kell a mosdókat a fürdőszoba falához rögzíteni, meg kell tanulnia az ilyen típusú vízvezetékek típusairól és különbségeiről. Ez a tudás segít abban, hogy minden fürdőszobához megfelelő termékválasztékot válasszon, és válassza ki a legjobb rögzítési módot. A burkolatokat megkülönböztetik formatervezési és formatervezési tulajdonságaik, gyártási anyaguk és rögzítő eszközeik.

A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

Típusok és anyaggyártás falburkolatok

Az új anyagok és technológiák megjelenése lehetővé tette a gyártók számára, hogy jelentősen bővítsék termékeik kínálatát. A fürdőszobák megvalósításánál a következő mosogató falra szerelhető.

Bútorok mosogatói

Az adott kialakítástól függően rögzíthető a falra vagy a fürdőszoba sarkára.

Szekrény mosdóval

A mosogatók anyagai szerint:

 • kerámia. A legáltalánosabb opció, az összes mutató szerint, kielégíti a felhasználók többségét. Különböző méretűek és geometrikusak, elölről vagy a szoba sarkában rögzíthetők. A hátrány - félnek éles csapásoktól;

Mesterséges kőmosók

Természetes kőből készült fürdőszobai mosdók

Kő mosogató

Üveg mosdó a fürdőszobában kerek

Fürdőszobai mosdó

Egy adott mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni minden jellemzőt, a módszer és a rögzítési elemeknek meg kell felelniük a tömegnek és a telepítési helynek. A legtöbb mosogatót szabványos kötőelemekkel értékesítik, de nem mindig vesznek figyelembe a teherhordó falak előállításának tényleges anyagát. Ezt tartsa szem előtt. Ha a termékeket fából vagy gyengített felületekhez rögzítik, akkor külön rögzítést kell vásárolni. Gyárilag téglafalra szerelhető.

A következő rögzítőelemeket használják a mosogatók rögzítésére.

Tüskék, szegecsek, horgony

Most, hogy információt kaptok a kagylók típusairól és arról, hogy hogyan javíthatja őket, tájékozott döntéseket hozhat. A cikkben részletesen megfontoljuk a mosogató rögzítésének lehetőségét.

Lépésről lépésre útmutatást a mosogató rögzítéséhez a fürdőszobai falhoz

Ne rohanjon, hogy azonnal menjen az áruházba, először ajánlott tisztázni a telepítés minden részletét és előkészíteni a rögzítés helyét. A munkához szükség van egy fúrógépre perforátorral, forrasztott csavarokkal, csavarkulcsokkal vagy csavarkulccsal, mérőszalaggal, szinttel és ceruzával.

Ellenőrizze a fal állapotát a mosogató rögzítésének helyén. A legtöbb esetben a fürdőszobák kerámia burkolattal vannak készítve, ez minden tekintetben kiváló anyag. De csak egy feltétellel - a lefektetést a felelősségteljes csempészek végezték.

Kiváló minőségű falburkolat

A tenyésztők ragasztják az egész felületet, ennek eredményeképpen a fal és a csempe között vannak légkamrák. Ilyen helyeken szigorúan tilos a falra szerelt mosdók telepítése. A burkolólapok, ha nem azonnal repedéseket okoznak, szükségszerűen a mosogató alatt a legkisebb további terhelésnél keletkeznek használat közben.

A falról távolodó rosszul ragasztott csempe.

Könnyű találni üregeket - kopogni a csempe, amint hallja a "dob" hang - nincs ragasztó ebben a helyen.

Ellenőrizze a minőségi dobozok cseréjét

Egy másik szabály. Soha ne fúrjon lyukakat a csempe közötti ízületekbe, ezek a faldíszítés leggyengébb pontjai. A lyukak és a varratok közötti távolságnak legalább két centiméternek kell lennie.

Gyakorlati tanácsok. Jelölésekor mozgassa a héj becsatolását a falhoz néhány centiméter balra / jobbra felfelé / lefelé, amíg megtalálja a legjobb lehetőséget.

A boltban kell vásárolni: a vízvezetékek számának megfelelő szálat, a megfelelő hosszúságú rugalmas tömlőket, egy keverőt vagy egy közönséges csapot, egy menetes tömítőanyagot (a FUM-szalag jobb, de vontatás is lehetséges). Ha minden elkészül, akkor folytathatja a mosogató rögzítését. A példában vegye fontolóra a mosogató beépítését a csapokra, és minden más módszer nem sok más.

Zárja le az ütközőt

1. lépés: Jelölje meg a mosogató telepítési helyét. Az átlagos magasság 80-90 cm-en belül van, de beállíthatja a saját igényeinek megfelelően. Töltsön egy vonalat a falon ceruzával, ellenőrizze a szintet szintenként.

2. lépés: Távolítsa el a technológiai lyukak közötti távolságot a mosogató csapjaira és helyezze át a falra.

Ne siessen, ne tévedj. Ha rossz helyen fúrja a lyukakat, akkor nehéz a hiba javítása. Az a tény, hogy a két legközelebbi furat közötti távolság nem lehet kevesebb, mint három centiméter. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal a távolsággal kell a mosogatót áthelyezni, és ez nem mindig lehetséges. Ezenkívül egyes esetekben a rossz lyukakat be kell dugni, különben láthatóvá válnak. Tegye a lyukakat a csempebe - nagy probléma. Ami a mosogatókat illeti, amelyeket a fürdőszoba sarkában rögzítettek, akkor a rossz jelölésekkel csak felemelhetőek, ami tovább bonyolítja a hibajavítás folyamatát.

Gyakorlati tanácsok. Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a szerelőfuratok megjelölésénél néhány percig meghívjon egy segédt. Hagyja tartani a mosogatót a kívánt helyzetben, és akkor egy ceruzával pontosan jelölje meg a lyukak helyét a kötőelemekhez. Minden további munka már elvégezhető függetlenül.

3. lépés: Fúrja le a csapok furatait.

Lyukak fúrásához vízvezetékhez

Csak éles fúróval dolgozzon, óvatosan indítsa el a fúrást, csúszik a csempe sima felületén. Ne felejtse el, hogy a kerámia burkolólapok szigorúan tilosak a fúráshoz, ha a fúró a "bélyeg" pozícióra vált, akkor biztosan repedések keletkeznek. A fúrót csak a teljes burkolat fúrás után kapcsolja a "lyukasztó" helyzetbe.

Ha kevésbé szennyezi a padlót, fedje le a falra papíron. A szennyeződés megakadályozásának másik módja egy porszívóval párhuzamosan működni. Tartsa a tömlőt a fúrólyuk közelében, minden építőpor azonnal felszívódik.

A lyuk mélysége legalább 4-5 cm. Vannak olyan esetek, amikor a fúró pontosan a téglák közötti varrást éri, ez nagyon rossz. Különösen, ha a kőművesek nem töltötték be teljesen a tojás során, vagy rossz minőségű habarccsal dolgozták. Mi a teendő ilyen esetekben?

 1. Ha a falban lévő falat legalább egy téglában hajtják, akkor növelni kell a lyuk mélységét, amíg el nem éri a varratot. A műanyag elem betöltése előtt töltsön be egy lyukot a varratba egy kis illesztéssel vagy fogpiszkálóval. A műanyag eltömődése közben szilárdan a falra támaszkodnak, és megakadályozzák, hogy a héj elhajoljon.
 2. Tedd rögzítési. Ez a módszer növeli a hab beton különböző elemeinek rögzítésének erejét. Ehhez kúpos lyukat kell készíteni a falon, a kúp tetején a csempe. Ez a fúró oszcilláló mozgása miatt történik. Ezután a lyuk megtisztul a levegőből a porból, a központosító persely be van helyezve, a lyuk fel van töltve, és a hajtű azonnal felhelyezhető.

A fúró telepítéséhez egy kisméretű lyuk rögzítése vagy kavargása

A második és a harmadik opció nehezebb, de sokkal megbízhatóbb. Ha a mosogatógép súlyos, csak azokat használja.

Lyukak a cserépben

4. lépés Helyezze be a csapok műanyag részeit a lyukakba és a kalapácsot a helyére. Az elemeknek egy kis erőfeszítéssel kell belépniük, ellenkező esetben a csap szorítása közben fordulnak elő.

Csővezeték csavarozás

Tanács. A tapasztalatlan mesterek lyukakat fúrnak olyan mélységig, amely egyenlő a csap hosszaival. Ez hiba, a műanyag nem fog teljes hosszúságúra belépni egy ilyen nyílásba. Az a tény, hogy a fúrás után lehetetlen teljesen eltávolítani a port a lyukról. A műanyag a végéig nyírja, amíg kemény porrá nem kerül. Az ilyen gondok elkerülése érdekében készítsen lyukat a falban 1-2 cm-rel hosszabb ideig, mint a csavar műanyag része. Minden maradék por szabad zsebbe kerül.

5. lépés Helyezze a mosdót a csapokra, helyezze be a gumi vagy műanyag tömítéseket és szorosan húzza meg a rögzítő anyákat. Ellenőrizze a mosogatóhely szintjét és húzza meg teljesen az anyákat.

Helyezze a mosdót a csapokra

6. lépés Tömítse a mosogató és a fal közötti rést egy tiszta tömítőanyaggal, távolítsa el a felesleges anyagot.

Tömítse át a mosogatóról a falra

A mosogató rögzítésének befejezése után elkezdheti szaniterberendezések és szerelvények összegyűjtését.

Csatlakoztassa a tömlőket, ürítse ki és szerelje fel a keverőt vagy csapot

A szifon csatlakoztatására szolgáló csapok alatt a csaptelepek csatlakoztatásához szükséges csapok

Ellenőrizze, hogy a fürdőszoba vízellátása ki van-e kapcsolva. Ha minden rendben van, hajlékony tömlőket csatlakoztathat.

Lépés 1. Távolítsa el a dugókat a vízbevezető nyílásokból, amelyek vízhez jutnak a mosogatóba. Ellenőrizze a fonal állapotát, távolítsa el az idegen tárgyakat, ha vannak ilyenek.

2. lépés Csavarja le az elzárószelepeket a foglalatokra. Jobb, ha széles FUM szalagot használnak tömítőanyagként, de vontató és különleges paszta is készíthető. A tömörítőt óramutató járásával megegyező irányban kell feltekerni, 5-6 fordulat elegendő. A megfelelően felhegesztett szalag ne csússzon be a lyukba és fedje le az összes szálat. Mielőtt meghúzná, óvatosan nyomja meg a fonalat az ujjaival. Ne felejtse el, hogy a csap az óramutató járásával megegyező irányba fordul Ne tegyen nagy erőfeszítéseket, ne felejtse el a szilumin tulajdonságait. A csapónyílásnak felfelé kell állnia, és a közeli / nyitott fogantyúnak alul kell lennie. Csinálja ugyanezt a második csaptel. Állítsa be helyzetüket és zárja le a csapokat.

Helyezze be a csapot a mosogatóba fentről, és rögzítse az alját

Az alátétet és a tömítést a hold formájában, egy vagy két anyát veszünk fel, és rögzítjük a keverőt a mosogató alján

3. lépés Telepítse a vízellátó flexibilis tömlőket és ideiglenesen húzza meg őket kézzel. Belsejében gumitömlõkkel vannak ellátva, nincs szükség tömítésre.

Gyakorlati tanácsok. Miután csavarja be a tömlőket a béléscsőbe, ajánlatos lemosni őket. Ehhez mindenképpen helyezzen egy üres edényt, és rövid idő alatt kapcsolja be a vízellátást. Erős nyomás megszünteti az összes szennyeződést, nem akadályozza a keverő vékony áthidalóit.

4. lépés Telepítse és telepítse újra a keverőt. Az összeszerelés és a telepítés folyamatát a gyártó jelzi, kövesse az összes ajánlást.

5. lépés Csavarja be a tömlők második végeit a keverőcsövek kimenetére, húzza meg az anyákat. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a szivárgást. Ehhez helyezzen egy papírt vagy újságot az ízületek alatt, és várjon öt percet. Ha szivárgás van, akkor a vízcseppek megjelennek a papírra. Ha szivárgást talál, javítsa meg.

Illessze be a keverőbe vezető hullámcsövet a szelepszárba, és húzza meg a lengőanyákat.

Videó - GROHE mosogatóhoz való egykaros keverő beszerelése

6. lépés: Folytassa a szifon szerelését és felszerelését. Különböző típusok lehetnek, a hagyományos műanyagtól a különleges rozsdamentes acélig. A szerelés előtt ellenőrizze az egyes részek teljességét és állapotát. A szüntelenül működő gyártók műanyag termékeket gyártanak újrahasznosított anyagokból, és ez nagy zsugorodást eredményez, miután kiszállt a penészből. Ennek következtében a formázott felületek egyenetlenek, ezeken a helyeken a tömítés nem szorul jól. Ezeknek a pillanatoknak még a szifonok megszerzése során is figyelniük kell. De ha a házasságot már otthon találták meg - nincs semmi szörnyű, a mosogató megbízhatóan fog működni, csak a telepítés még egy kis időt vesz igénybe. Az ízületek tömítettségét úgy érik el, hogy szilikonnal megkenik a párnákat, a rétegvastagság körülbelül egy milliméter. Óvatosan helyezze a gitt tömítéseket a helyére, ne tekerje őket az anyák rögzítéséhez. És még egy. Az ilyen módon szerelt szifont nem szabad vízzel azonnal feltölteni, és hagyjon időt a szilikon beállítására. Ez egy napig tart.

Helyezzen be egy leeresztő rácsot a lyukba

A leeresztő cső és az eltérítő szerelvények felszerelése

Ismerje meg, hogyan kell helyesen rögzíteni a mosogatót a falra

A mosogató biztonságosan a lakások legkedveltebb eleme a házban. Ha megkezdte a javításokat a fürdőszobában, vagy csak úgy döntött, hogy az elavult rendes mosdót egy olyan modellre cseréli, amely a falhoz van kötve, akkor a szakértők véleménye nélkül nem teheti meg.

Lehetőségek a mosogató falhoz rögzítéséhez

A mosdókagyló falmodellei csak betonra vagy téglára épített, tartós fővárosi falszerkezetekre vagy speciális keretszerkezetekre is felszerelhetők.

A mosdókagyló többféle módon is felszerelhető a falra:

 1. A mosdókagyló tálca egy csuklós asztallapra vagy egy gerincburkolat fedelére szerelhető. Maga a szekrény vagy az asztallap zárókon vagy horgonyokon van felszerelve. Ez a rögzítési módszer növeli a megbízhatóságot.

Tanács. A helyesen rögzített konzol nem mozoghat az erő hatása alatt. Ha meg van győződve arról, hogy a tartószerkezet megbízhatósága lemosható. A mosdó rögzítése további klipekkel vagy egészségügyi tömítőanyaggal történik.

Különböző zárójelek a mosogatóhoz

A mosdó falra történő felszereléséhez szükséges lámpatesteknek ellenállniuk kell a vízvezeték súlyának a szélességgel. Különböző fémekből készülnek.

 • Speciális tartók egy adott modell felszereléséhez. Gyakran ezek a különleges formatervezett mosdókagylók szokatlan alakúak. Az ilyen vízvezetékhez tartozó záróelemek a készletben találhatók, és speciális alakú csapok, a mosogató körüli hajlított cső vagy szokatlan hegesztett szerkezetek formájában készülhetnek. Az ilyen rögzítéseket speciális dekoratív készítményekkel (kerámia vagy fém) kezelik.
 • A tipikus falburkolatok konzoljai öntöttvasból vagy acélból készülnek, és korrózióvédő bevonattal vannak bevonva. T alakú vagy G alakú állványokból készülnek, és a tartó méretének beállításához csúszós csomókkal ellátott keretek formájában is készíthetők. A fém tartószerkezet, melynek belsejében a mosdó helyezkedik el, kiemelkedő megbízhatóságuk miatt figyelemre méltóak.

Mosogató beépítése záróelem nélkül

A rögzítő készletet szükség esetén a mosogatóhoz kell kötni, ha valamilyen oknál fogva nincs ott, vagy a minőség jó kívánnivalót hagy maga után. A híres márkák termékeire összpontosít, hogy később ne aggódjon a telepítés minőségével kapcsolatban.

Döntse el a helyet, ahol a mosdót telepíti, és méréseket végez. Általában ajánlott a tálat a padlóról 70-85 cm magasra szerelni.

A kiválasztott magasságban az építési szinten húzzon vízszintes vonalat. Most tegyük a tál felső szélét a függő sorra, és jelöljük meg a rögzítési pontokat. Furatokat fúrunk a jelöléseken, és behelyezzük a tüskéket. A csavarozott csapok csavarjaiban. A csavaros csavarnak 2 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a mosogató szélessége, a végleges beszerelés után húzzuk meg az anyákat, amíg meg nem áll.

Tartószerkezet

A konzolok felszerelése előtt ellenőrizni kell a csapágyfelület szilárdságát. Ehhez a jelölés szög. Ha a felület laza, akkor növelje a fúrás mélységét és vegyen fel nagy átmérőjű hardvert. Lágy gipszben vagy betonban nehezen rögzíthető a tartó, ezért a lágy réteg alatt a rögzítés mélysége legalább 25 mm. Ilyen esetekben egyenként, 50-120 mm hosszúságú horgonyokat választanak ki.

 1. Jelölje meg a vízszintes vonalat a fentiek szerint.

Tanács. Húzzuk fel a fal és a mosdó közötti rést szaniter szilikon tömítőanyaggal. Ez megvédi Önt a gomba megjelenésétől, ha a víz belép a résbe.

Csuklós mosogató beépítése egy járókerékkel

Ez a lehetőség jó, mert elrejtheti az egész szaniter szerelvényt a szekrényben.

A kívánt magasságon vízszintes vonalat rajzolunk. Megpróbáljuk a szekrényt, megnézzük, hogy miként fogják össze a szifont és a keverőt. Szükség esetén azonnal mérje meg és fúrjon további vízvezetékfuratokat a hátsó falba. Most szereljük fel a konzolokat és a szekrényt. A zárójelek csatolása, amit korábban említettünk.

Felülről egy mosdót építünk be, összekötjük a szifont és a csatornázást. Ha a tálca modell további rögzítést biztosít a falhoz, akkor fúrjon lyukat a megfelelő helyeken és húzza meg a horgony csavarokat. Vagy ragasztja a mosogatót a falhoz szilikonnal a nagyobb megbízhatóság érdekében.

Mosdókeret kialakítása

Ha a fürdőszobában lévő falak nem elég erősek a mosogató telepítéséhez, de tényleg csak egy ilyen modellt akarnak, akkor a probléma megoldható a keretszerkezet telepítésével. A padlóhoz és a falhoz van rögzítve, és profilból áll. A lábakkal állítható magasságú, így a mosdó a padlóról a kívánt magasságban helyezhető el. Minden kommunikáció rejtve van a struktúrában.

Az eljárás a következő:

 • a keret szintre van állítva és a padlóhoz és falhoz rögzítve;
 • a csapokat a megfelelő magasságon csavarják fel a mosogató rögzítésére;
 • a keretet nedvesség ellenálló gipszkartonra kell csévélni és csempével vagy bármilyen más befejező anyaggal átszitálni;
 • egy gumi alátétet helyeznek a csapra a fal és a mosdó közé, hogy csökkentsék a zajt működés közben;
 • rögzítse a csuklós medencetámaszokat a bélés felett.

A megfelelően összeszerelt szerelés akár 400 kg terhelést is képes ellenállni, és ez nem csak mosogató, hanem egyéb vízvezeték is. Ezenkívül a tervezés egy rést hozhat létre, és polcként is használható.

A mosdó beépítése a fürdőszobába: hogyan kell rögzíteni a talapzaton, a mosogató típusok

Egy modern lakásban a mosdókagyló minden fürdőszobában szabványos tétel. A vízvezetékgyártók ma sokféle mosogatót kínálnak. És bár a telepítés általános elvei megegyeznek, egyes telepítési opciók telepítésében vannak némi árnyalatok.

A fürdőszoba javításának utolsó szakaszában itt az idő a vízvezeték szerelésére. Fontos, hogy helyesen és kényelmesen helyezze el. A mosogató megfelelő elhelyezése különösen fontos a kis fürdőszobákban. E probléma egyik megoldása, hogy falra szerelhető mosdót használjon. Nos, amikor mindent készen állsz, ne rohanj, hogy hívd a vízvezeték-szerelőt. Mindenki képes a mosdót önmagára telepíteni. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el csatlakoztatni a vízellátó és csatorna a telepítés végén.

Minél jobb a telepítés, annál hosszabb és jobb vízvezeték-berendezés működik. A legfontosabb dolog nem sietni, mindent helyesen és "az elme szerint" tenni. A jövőben ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan élvezze a munkáinak gyümölcseit, és ne orvosolja saját hiányosságait.

A mosdó beépítése a fürdőszobába: lépésről lépésre

Tekintsük a legfontosabb mosogató típusokat a rögzítés módjáról.

 • Hamis. Az ilyen típusú mosogatók úgy vannak kialakítva, hogy egy asztallapra szerelhetőek fel, kis felülete felett. Az ilyen típusú mosogatókban gyakran nincs lyuk a keverő számára.
 • Konzol (felfüggesztve). Az ilyen fürdőszobák mosogatói a konzolra vagy a rögzítőkre támaszkodnak a falon. Telepítésükhöz nem szükséges szekrények vagy asztallapok.
  A csatorna és a vízellátás bezárásához telepítse a mosdót az állványra. A konzol mosogatóját, amelyet egy talapzaton helyeztek el, a fürdőszobában lévő tulipán mosdókagylónak is nevezik.
 • Bevésőzár. Az ilyen típusú mosogatók az asztal fölé vágódnak felülről vagy alulról. Az elsõ esetben a mosdót a pultra szereljük fel egy-három centiméter feletti felülettel.
  Győződjön meg róla, hogy lezárja a varratot. Amikor a héj alját g-alakú kötőelemekkel helyezi be. Segítségükkel a mosdó mosdója a fürdőszobához az alap aljától csatlakozik.
  Ez a rögzítési módszer sokkal praktikusabb: a permetet egyetlen mozdulattal lehet összeszerelni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szifonból származó vizet le kell üríteni. A szennyvíz szaga nem jut be a fürdőszobába, a cső nyílását dugóval, rongygal vagy más rögtönzött eszközzel kell összekötni.

Mosogató szerelése talapzattal

A fürdőszobai mosdó és a talapzat felszerelése az adott modelltől függ:

Bútor. Ezt a típusú mosogatót általában a fürdőszobai bútorok gyártója látja el. Telepítse őket egy állványra vagy szekrénybe egy megfelelő méretű mosdókagylóval. Telepítheti a mosdót és a szokásos munkalapon.

A régi felszerelések szétszerelése

Az új berendezések beszereléséhez a régit lebontják. A mosogató eltávolítása:

 • csavarja le a csavaranyát, amellyel a keverő rögzítve van, vegye le a csatlakozót és óvatosan vegye le a keverőt,
 • csavarja le a csavarokat a mosogató alsó oldaláról, és húzza ki a szifont a leeresztő nyílásból,
  1. ha szifont kell cserélni, akkor le kell választani a leeresztő csőből,
  2. távolítsa el a mosdót a tartóból (szekrények, munkalapok, zárójelek stb.).

Ne feledje, hogy ebben az esetben a mosdó elhelyezhető távol a falról.

 1. helyezze a mosogatót a tervezett helyre és jelölje meg a falon lévő rögzítési pontokat,
 2. Fúrólyukak, meghajtódugók vagy dugók,
 3. rögzítse a mosdót csavarokkal
 4. csatlakoztassa a szifont és telepítse a keverőt.
 5. csatlakoztassa a mosogatót a csatornahoz hosszú csövekkel
 6. Csatlakoztassa a mosogatót egy szifonnal.
 7. rögzítse a mosdót a konzolokra és csukja be az ízületeket.

A mosogatók beépítése a konzolra (konzol)

A mosdókagyló rögzítésének lehetősége a fürdőszobában a konzolok segítségével a legelismertebbek és gyakoribbak.

Szerelőelemek

 1. Jelölje fel. Húzza vízszintes vonalat a padlóról 80-85 cm-re (ez a szokásos szint). Függőleges vonalak húzódnak a kagyló szélességére a padlóra merőlegesen.
 2. Próbáld ki a mosdókon lévő konzolokat, majd helyezze őket a falra, és jelölje meg a lyukak helyét.
 3. Fúrjon lyukakat, meghajtó dugókat vagy dugókat és csavarokat.
 4. Telepítse a mosogatót, figyelembe véve a modell jellemzőit.
 5. Csatlakoztassa a szifont.
 6. Telepítse a keverőt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mosogató nem lehet laza a telepítés után.

A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen (fészek és bútorok)

A mosogató szerelése a polcra vagy a szekrénybe a kivágott asztallapban történik. Ebben az esetben a mosogató mosogatójának rögzítése a fürdőszobában előzetesen szükséges. Az egész mosogató bele lehet fújni egy szekrénybe, vagy balra állni a felszínen.

A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen a legegyszerűbb:

 1. állítsa be a mosogatót a kivágott pultba,
 2. csatolja a szifont
 3. telepítse a keverőt.

Vegye figyelembe, hogy a keverő közvetlenül a mosogatóra vagy a munkalapra szerelhető. Dekoratív állványra is elhelyezhető.

Az egyszerű telepítési utasítások a falra süllyednek

Mielőtt új fürdőmedencét vásárolna, ki kell számolnia az optimális méretét, és meg kell határoznia a helyszínt is. A népszerű lehetőség az, hogy a mosdót a falra telepítse, mivel ez a módszer helyet takarít meg a szobában. Ha ezt a módszert választotta, akkor győződjön meg róla, hogy erős a fal, amelyre a mosdót fel kívánja szerelni. A gipszkartonból készült fal nem fog állni a mosogatóban, így nem lehet a padlóra akasztani.

Ha egy mosogatót más helyre kíván felszerelni, akkor csöveket kell hoznia a meleg és hideg víz számára.

A csatorna csövet pontosan a mosogató közepére kell helyezni. Nagyon fontos, hogy a mosdót megfelelő magasságban szerelje fel, hogy minden családtag számára kényelmes legyen. Általában a magasság a padlóról 80-90 cm. Minden mérést a falon kell feltüntetni, hogy kényelmes legyen a vízvezeték szerelése a jövőben.

Eszközök és anyagok

A raktárban megtalálható a mosogatóhoz szükséges rögzítő elemek. Mivel a nedvesség és nedvesség a fürdő örök társa, különös gonddal kell választani a szilikon tömítőanyagot. A vásárláskor speciálisan a fürdőszobához (különösen nedves helyiségekhez) tervezett speciális tömítőanyagok vannak. Ha a megfelelő anyagot választja, akkor az idő múlik.

Több telepítési mód

A telepítés módja a vásárolt mosogatótól függ. Az alábbiakban több népszerű felszerelési lehetőségre tekintünk. A telepítés megkezdése előtt le kell zárni a csövekben lévő vizet. És tegye meg mindazokat az előkészítő munkákat is, amelyeket fent említettünk.

A következő lépés - a mosogató falhoz rögzítő jelöléseket jelöljük. Miután megfordítottuk a tálat, a hátoldalon lévő mélyedéseken jelöljük őket a keret telepítéséhez. Ennek során a mosogatót egy szinthez kell igazítani. Mivel egy személy számára ez a munka meglehetősen nehéz, ezt a folyamatot célszerű összekapcsolni valakivel. Győződjön meg róla, hogy az összes tervezett vonal egybeesik.

A jelöléshez szükség van egy lyukra a konzol és az mosdó számára. Ezután a hüvely lyukakba vezetünk, mosdóval kell kiegészíteni őket. Bennük megcsavarjuk a csavarokat. És akkor telepítheti a támogatást.

A következő lépés a tálca felszerelése és rögzítése. Tettünk egy tálat a konzolokra, és bástyázzuk, hogy megjavítsuk, majd fúrjunk lyukakat és helyezzük a mosogatót a helyére. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzék a csavar mélységét, amelyen a tálat beszerelik. A csap kinyúló részének hossza 10-15 mm-rel meghaladja a tál szélességét.

Ha kerámia burkolólapok felületére lyukakat készít, annak érdekében, hogy megakadályozza a fúró csúszását, ajánlatos egy speciális rögzítőszalagot felhelyezni a fúrás helyére.

Az olyan mosdókagylómodell, amely nem rendelkezik konzollal, és közvetlenül a falra van felszerelve, hasonló módon van felszerelve. Jelölje meg a rögzítés helyét, fúrjon lyukakat a csapokhoz. Vegye figyelembe, hogy a rögzítés csavarokkal csavarodik, ezért 1,5-2 cm-el kell meghúzni, és egy másik típusú szerelés is rögzül a mosogató falán, amelyhez az állvány csatlakozik. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy a szekrény elemei ne zavarják a csatornarendszert és a keverőt. A vízvezeték-szerelvény csavarokkal van a falhoz rögzítve, és a konzol a konzolon.

Csővezeték és szaniter összekötése

A végső szakasz a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek telepítése lesz. A keverő beszerelése előtt össze kell szerelni. Ezt világosan meg kell tenni az utasításoknak megfelelően, amelyeknek az eszköz csomagjában kell lenniük. Ne feledje, hogy a gumibetéteknek szorosan illeszkedniük kell a tálban lévő lyukakhoz, és ezeket nem szabad eltolni. Ellenőrizze azokat hibák esetén is: a tömítésnek nem szabad repedésekkel járnia. Csavarja be a tömítést a menetes szelepcsatlakozásokra. Ezután rögzítse a keverőtömlőket egy állítható csavarkulccsal.

A szifon előszerelést is igényel. Ebben a folyamatban nem fog különösebb nehézségekkel találkozni. A legfontosabb dolog - ne felejtsd el a gumibetéteket, és hogy megfelelően és szorosan a mosogatóhoz. A kifolyócsövet a csatornacsatornába helyezzük. Ha a méretek eltérnek, akkor használjon tömítő mandzsettát. Szilikon tömítésre is telepíthető.

Kapcsolódó videók: Mosogató a fürdőszobában önmaga beépítéséhez. edzés

Fürdőkád fajtái

A Shell módosítások nem csak stílusban, alakban és méretben különböznek, de a telepítési mód tekintetében:

 • A felfüggesztett vízvezeték szerelvényeknek van egy mosdócsatlakozója a falhoz, így az egész tömeg közvetlenül érinti mind a szerelvényt, mind a falat, ami meglehetősen kicsi vastagságú a fürdőszobák számára, ami nem biztonságos. Ezért a mosogatónak a falhoz való biztonságos rögzítését csak a támasztó falszerkezeteken végezzük. Ennek a telepítésnek a fő előnye a készülék alatti szabad hely, amely lehetővé teszi a közelben lévő kényelmes helyet, a falzárók mellett egyéb bútorok is függetlenek, és bármilyen megfelelő szinten helyezhetők el.
 • Mosogató a "tulipán" típusú talapzaton - a stilizált szaniteráruk kerámia "láb", amely a fő mosogató tartja a vízvezeték és csatorna kommunikáció díszítő funkcióját. Annak érdekében, hogy a vízvezeték szerelvény ne mozdulhasson el, a mosogató rögzítő rögzítése a falhoz olyan speciális horgonycsavarokkal történik, amelyek nem képesek a súlyterhelést hordozni, hanem csak azt biztosítják, hogy a mosdót a falhoz nyomják.
 • A mosdó rögzítése a fürdőszobában támasztó talppal vagy pulttal történik - ez az egyik legbiztosabb módja a szaniter szerelvények felszerelésének, mert tömege stabil, erős bútorszerkezetet érint. A mosogatónak a fürdőszobai asztallaphoz való ilyen rögzítése hozzájárul a helyiség telítettségéhez, mivel a polcok a mosdó alatti résbe helyezhetők, amely mosószerek és személyes higiéniai cikkek tárolására használható. Az egyik "de" - a mosogató alatti talapzaton nem szabad szabadon mozogni a mosogatóhoz közeli megközelítéssel. a csapkeverő teljesítményének enyhe kellemetlensége van. A probléma megoldása a hosszúkás alakú (párhuzamos falú) mosogató modellek megválasztása, valamint a szekrény felett lógó oldal (a kabin kisebb, mint maga a héj).

Még az egytípusú kagylók is különböznek:

 • Tehát a héj rögzítésének a "falra" és a falra való rögzítésre szolgáló lyukak "kirakodási" helyei jelentősen eltérhetnek a rögzítési pontok és az alkalmazott szerelvény átmérője közötti középső távolságban. Annak ellenére, hogy a vízvezeték szerelvények és a kötőelemek nagy számban vannak, a tipikus kialakítás fogalma a vízvezeték szerelvényekre is vonatkozik. Kiválaszthatja a különböző gyártóktól származó mosogató modelleket, hasonló elrendezéssel.
 • A mosogatók közötti legfontosabb és legfontosabb különbség a gyártásukhoz felhasznált anyag, amelyek bizonyos típusai ellenére képesek ellenállni a mosogató falhoz való rögzítésének, bármilyen más probléma nélkül, míg mások a mosdókagyló mechanikus beavatkozása alatt törékenyek lehetnek.
 • A burkolat kialakítása lehetővé teszi egy keverő felszerelését, amelyhez a modelleket szerelési lyukkal látják el. Amennyiben egy ilyen modellt falcsaptelepre szerelnek, a technológiai nyílást dekoratív dugóval zárják le.

Jellemzők rögzítő mosogatók

Az egészségügyi berendezések különféle modelljei általában rendelkeznek a telepítés különböző módjaival:

 • Ezért a mosogatót a falhoz rögzítik fémtartókkal. ráadásul a rögzítő "váll" többféle lehet, mivel mélység (szélesség falra) három méretben kerül forgalomba. Ebben az esetben maga a fém tartó a falra erős csavarok vagy csapok rovására van felszerelve, de a mosdó - a modelltől függően - nem csavarozható, hanem csak a rögzítőelemekre. Ezért az ilyen esetekben történő további rögzítéshez a falra és a keretekre való érintkezés helyén sanitikus tömítőanyagot használnak, ami rugalmas "ragasztást" eredményez.
 • A mosdó rögzítése a fürdőszobában a "láb" -on végül is saját "buktatókkal" jár, és a fürdőszobában víz- és fal- és padlóburkolatok kerámiából készülnek, amely ütközéskor könnyen megsérülhet. Ezért a mosogató kerámia síkjai, a falak és a padlóburkolatú polimer tömítések között ragasztják a szilikon tömítőanyagot. Csak egy ilyen rögzítési mód biztosíthatja a kerámiák kellemetlen csengését és csikorgatását abban az esetben, ha önkéntelen hatást gyakorol rá. Meg kell jegyezni, hogy a mosogató nagy része befolyásolja a kerámia állványt, így a mosogató falának rögzítése és felhúzása nem okozhatja a támaszték (láb) emelését, különben a mechanikus ütközés alatt lévő héj egyszerűen megreped.
 • A mosogatószerkezet a legegyszerűbb, mivel a telepítést a saját súlya szerint a bútorszekrénybe egy speciálisan elrendezett üléssel végzik, miközben ajánlott szilikon tömítőanyagot használni a rögzítés javítása és az illesztő ízületek tömítettségének javítása érdekében. A mosogató / szekrény kombinált kialakítása általában megfelelő tömegű, hogy ne végezzen kiegészítő rögzítést a falra, de ha szükséges, ezeket mindig horgony csavarokkal lehet rögzíteni.

Mosogató konzol a fürdőszobában: a rögzítőelemek típusa a falhoz és a beszereléshez

A mai napig sokféle egészségügyi eszköz létezik minden ízlésre. Közülük "tulipán" kagyló, süllyesztett, felső, egy talapzaton és egy félpótkocsi, "vízililiomok", felfüggesztve.

Videó a témában: Hogyan helyezzen mosdót egy szekrényhez?

Sok évig a leggyakrabban használt modell egy felfüggesztett mosogató. A népszerűség titka abban rejlik, hogy a telepítés könnyű, helytakarékos és helytakarékos, mivel minden kommunikáció könnyen elrejthető a nézőpontból. A formák sokfélesége a konzol egészségügyi készülékek javára is tanúskodik. Ezek lehetnek oválisak, kerekek, téglalap alakúak, négyszögletesek, szögletesek és aszimmetrikusak.

A mosogatók falra szerelése nem okoz nehézségeket még azok számára sem, akiknek nincs tapasztalata az ilyen típusú munkákban. Csatlakoztassa a mosdót a falhoz záróelemek segítségével, amelyek közül sok jó.

Hogyan válasszuk ki a fali tartókat

A konzol olyan rész, amelyet nem lehet elkerülni, amikor a mosdót a falra rögzíti. Ahhoz, hogy a mosogató használatát az évek során kényelmesen használhassa, "személyesen" kell tudnia a legmegbízhatóbb kötőelemekről. Általában kétféle típusú zárójel van: szabványos és szakosodott.

Az első típusú kötőelemek öntöttvasból vagy hegesztőacélból készülnek, amelyek védő réteggel vannak bevonva. Ezeket a részeket szabványos fali mosogatókhoz használják.

A második típusú rögzítőelemek díszítő mosdókagylóval készülnek, és szokatlan formájúak lehetnek, amelyek a mosdóhoz illeszkednek. A falon való rögzítésre szolgáló ilyen rögzítőkön speciális bevonatokat alkalmaznak kerámiából vagy nem oxidáló fémekből, amelyek védő és kombinált tervezési feladatokat látnak el. Általában a bevonat nikkel vagy anódosító. Megvédi a kötőelemeket a korróziótól.

A zárójelek kiválasztása. figyelembe kell vennie a mosogató funkcióit. Ha a mosogató súlya 85 kg, akkor azt jelenti, hogy a kötőelemek jellemzői azt mutatják, hogy képesek ellenállni a súlynak, amely magában foglalja ezt a számot és még többet! Ne felejtsük el, hogy Ön vagy gyermeke a mosogató tálra támaszkodhat, és ez néhány extra font, ami növeli a terhelést, ami károkat okozhat.

Falra szerelhető kivitel

 • A monolitikus konzolok "T" alakú öntöttvasból készült részek. Van egy emelvényük és egy megerősített alapja a kötőelemeknek.
 • A fürdőszobai fal egyik legmegbízhatóbb rögzítése a "körbevágó" konzol. Úgy néz ki, mint egy fém keret, ahol a mosogató be van helyezve. Tekintettel arra, hogy a szerelőplatform egymással összekapcsolva, és nem képvisel egyedi alkatrészeket, az ilyen rendszer a legstabilabbnak tekinthető.
 • A "keret" típusú rögzítőelemek fémből készülnek. Ez a kialakítás lehet csúszó csomópontok, amelyek lehetővé teszik a tartó méretének változtatását. Az ilyen típusú adatok ívek, téglalap alakúak és szektorok.
 • Az acél konzolok a "G" és a "T" betűk formájában előállított szerelési tartozékok, amelyeket egyszerűsített formában találnak profilos csövekből.
 1. A vízcsatlakozókat a beépített mosdó mögé kell rejteni. A munkájuk végén nem lehet látható.
 2. Ha a mosdó megreked, vagy a rögzítés után ingadozik, ez jelzi, hogy újratelepítésre van szükség.
 3. Ha bármilyen szivárgás történt, ellenőrizze újra a feszes csatlakozások szorosságát, és kezelje a csőkötéseket tömítőanyaggal.
 4. A mosogató falra történő rögzítését csak a befejező munkák és a csővezeték telepítése után kell elvégezni.
 5. Hideg és forró vizet a mosogatóhoz kell vezetni, figyelembe véve a csövek közötti távolságot, amelynek legalább 15 cm-nek kell lennie.
 6. A kommunikáció megfelelő működéséhez pontosan a falra kell rögzíteni. Ne felejtsd el használni a szintet.
 7. Telepítés előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a fürdőszoba falát. A gipszkartonhoz nem ajánlott kötőelemeket készíteni, mivel az építkezés nagyon megbízhatatlan. Ha a fal nem túl erős, akkor a beszerelés előtt tanácsos cementhabarcsot vagy tartószerkezetet használni.
 8. Egy külön mosdócsapot szerelnek fel és szerelnek fel, mielőtt a falra telepíthető.

Hogyan kell önállóan telepíteni a mosogatót a falra

 1. Készítse elő a szükséges eszközöket: szint, szalag, ceruza vagy jelölő, fúró, zárójelek. műanyag dübelek, csavarhúzó / csavarhúzó, alátétek, kulcsok, ragasztó és tömítőanyagok.
 2. Kapcsolja ki a vizet.
 3. Válasszon egy helyet a fürdőszoba falán. ahol a mosdó felfüggeszti (általában a rögzítés magassága 85 cm a padlóról, de az igényeihez igazodva) és vízszintes vonalat húzhat. Illessze a mosogató felső szélét a vonal mentén, és jelölje meg azokat a helyeket, ahol rögzítéseket rögzít. Az oldalról, ahol a mosogatónak érintenie kell a fal falát. a mosogatónál speciális rések találhatók, amelyeknek meg kell felelniük a kötőelemek helyének.
 4. Fúrjon lyukakat a zárójelekhez, ahol a jelöléseket. A lyukaknak kicsit kisebbeknek kell lenniük, mint a műanyag tüskék.
 5. Fújja ki a porokat az előkészített lyukakból, öntsön rá ragasztót, és kalapáljon a dugókba.
 6. Szerelje be a tartót, amely a mosogatót fogja.
 7. Zsírozza meg azt a részt, ahol a mosdó szilikon tömítőanyaggal a falhoz egy síkban lesz.
 8. Rögzítse a mosogatót a konzolhoz.
 9. Csatlakoztassa a szifont és a csatornarendszert.
 10. Ellenőrizze a munkát az erővel, ha megpróbálja húzni a szerkezetet egyik oldalról a másikra. Nem szabad elkapni és sikítani. Kapcsolja be a vizet, és ellenőrizze, hogy a beépített vízvezeték-építés szivárog-e.

A fürdőszobai mosogatók tartók nélkülözhetetlen tartozékai. Ezért a rögzítés kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a tulajdonságaira, valamint a kialakításra. A fürdőszoba a háztartás kedvenc helyévé válik, ha az egyes részletek egymáshoz illeszkednek az általános elképzelésnek megfelelően.

Süllyesztett konzolok és egyéb rögzítők

A mosdókagyló a mosogató rögzítésének egyik legfontosabb eleme. A vízvezeték komoly lépéseket tesz, fejlődik, javul minden értelemben. És a kilakoltatás kivételével természetesen nem. A megoldások változatossága is növekszik, aminek következtében különböző rögzítési módok jelennek meg. Mint azt a gyakorlat is mutatja, a zuhanytálcákhoz való rögzítőelemek - az egyik legkedveltebb módja ennek a terméknek a telepítéséhez.

 • Hogyan kell rögzíteni?
 • Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?
 • Mi a zárójel?
 • módosítások
 • Horgonyozási folyamat

Kapcsolódó videók: Mosogató telepítése

Hogyan kell rögzíteni?

Mivel a fali rögzítési módok további kényelmet biztosítanak, lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek a vízvezetékhez, fontoljuk meg az ilyen kötőelemek két fő típusát.

 1. A mosdót beépítjük a csuklós polcokra. Az ilyen mosogatószerkezet lehetővé teszi az állvány és a asztal egyidejű működését, amit a polc végz. Az eredmény meglehetősen kompakt, praktikus, praktikus szekrény, mosdóval. By the way, a pult vagy a szekrény maga, attól függően, hogy a helyét a vízvezeték-csatlakozik a falakhoz zárójelekkel. Ha egy kis fürdőszobáról, sarok megoldásokról beszélünk, akkor szereléskor használjon szerelőhardvert.
 2. Rögzítés tartókkal a mosogatóhoz. Ez inkább egy sokkal gyakoribb módszer, mint az első. Hasonló konstrukciókat a tervezési szempontból kompetens módon lehet használni, és a rögzítések szinte észrevétlenek. Ezért ragadják meg az ilyen szereteteket az ügyfelek által szerett falakig.

Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?

A mosogató jó minőségű telepítése akkor lesz, ha néhány meglehetősen egyszerű feltételhez vezet:

 1. A falnak elegendő megbízhatósággal és vastagsággal kell rendelkeznie. A telepítés nem megengedett a lágy falakon vagy a gipszkartonra szerelt válaszfalon. Ha még a fejlécekre is vonatkozik, akkor a horgonyoknak legalább 40 milliméter hosszúnak kell lenniük. Ez azt sugallja, hogy minden esetben lehetetlen rögzíteni a lógó vízvezetéket a vékony falakon.
 2. Különböző anyagokból különböző süllyesztett konzolok készülhetnek, aminek következtében merevsége különbözik egymástól. Nagyon fontos, hogy a mosogatószerelést olyan tartókkal végezzük, amelyeket az Ön választott fürdőszobai rögzítőjének zársebességéhez terveztek. A megjelenítésben a kötőelemek ugyanazok lehetnek, de valójában különböző terhelésekhez vannak tervezve. Néhányan az acél mosogató alá kerülnek, de a kerámia nem képes ellenállni.
 3. Amikor a tartóelemeket a mosogatóhoz vásárolja, ügyeljen arra, hogy fontolja meg a tervezési jellemzőket. Ez a formákról és méretekről szól, a különböző eszközök, termékek szerint. Vannak egyetemes megoldások, de vannak speciális rögzítők is.

Mi a zárójel?

A mai napig a süllyesztett lámpatestek sokat. Nemcsak helyesen kell kiválasztania a mosogatót, hanem megbízható fogást is biztosítani. És ehhez illik a mosogató jó minőségű tartói.

 1. Specialized. Egyes modellek csatlakoztatásakor használják őket. Vagyis nem minden mosdó használható. Az ilyen kötőelemeket általában olyan tervező, szerzői egészségügyi termékekkel szállítják, amelyek nem szabványos formában készülnek. Ugyanakkor a mosogató falhoz való ilyen ragasztásait speciális dekoratív védőbevonatokkal egészítik ki. Nem oxidáló fémkerámiából készültek.
 2. Szabvány. Természetesen az ilyen rögzítőelemeket a mosogatóhoz a falhoz csatlakoztatva telepíthető tipikus vízvezeték-megoldások. Fontos azonban figyelembe venni azt a tényt, hogy a szerkezet teherbíró képessége és milyen méretű. A mosogatók számára szabványos konzolokat öntöttvas öntéssel készítenek. Vannak olyan profilos acélból készült termékek is, amelyeket hegesztett módszerrel védőfesték alkalmazásával gyártanak.

módosítások

Már eldöntöttük, hogy milyen rögzítések lehetnek, hogy a mosogatótelepítés népszerű telepítési módszer, és a záróelemek is nagyon alkalmasak mosdókagylóra. Ezért nézzük meg, hogy a mosogató tartóelemének mely módosításait találjuk ma.

 • Monolit vasbeton tartók. Megkülönböztetik a "T" betű alakját, megerősített talapzatukkal és tartólemezük van.
 • Acélból hegesztve. Általában a T vagy a G betű formájában készülnek. Bár vannak egyszerűsített változatok, amelyek alakos négyzet csőből készülnek.
 • A rögzítések kerettípusai. Ezek szektorok, ívek, téglalap alakúak. Egyes modellek csúszó csomópontokkal vannak felszerelve, amelyek a kötőelemek méretének beállítására szolgálnak. Amikor a mosogatóhoz egy berendezés készül, egyszerre két ilyen záróelem van felszerelve.
 • Bow. Úgy néz ki, mint egy nagy, fémprofilos keret, amely közvetlenül a mosdókádra van szerelve. Megkülönböztetik a megbízhatóságot és a stabilitást.

Horgonyozási folyamat

Tény, hogy a mosogatók rögzítése a falhoz nagyon egyszerű.

 1. Az optimális kényelem érdekében a padlószinttől 80-85 cm-re kell lennie. De ha rövid ember vagy fordítva, a helyzet megváltozhat. Álljon a fürdőszobában, és próbálja meg, milyen szinten lesz kényelmes az eljárás végrehajtásához.
 2. Minél puhább a fal, annál mélyebb a lyuknak és átmérőjének. Ellenőrizze a keménységét a fal nem nehéz, ezért használhat egy kis fúró kis átmérőjű, lyuk fúrás, amely majd elrejteni mögött mosogató. Ha a fúró könnyedén bejutott, azt javasoljuk, hogy készítsen komolyabb és hosszabb fúrógépet a rögzítőelemekhez. Természetesen szükséged lesz a megfelelő tüskére. Ezért először ellenőrizze a falat, majd vegye meg a kötőelemeket.
 3. A fúrást a gipsz alá kell helyezni, pontosabban mélységébe. Csak a tégla vagy a beton fúrását követően lehet a mélységet leállítani. Ellenkező esetben a konzol csak a gipszrétegen fog tartani. Nem támogatja a héj súlyát. A szakértők azt ajánlják, hogy olyan horgonyokat válasszanak, amelyek hossza 5-12 cm.
 4. A lyukba egy polimer dugót, azaz egy tüskét kell behelyezni, miután továbbhaladhat a horgony és a rögzítőelemek felszereléséhez.
 5. Ha a tartó szorosan rögzítve van, nem szabad nagy terhelés alatt mozogni. Élesítse meg magát ugyanazzal a fogóval, húzza felfelé a konzolt. Ha nem tudsz mozogni, akkor mindent jól csináltál.
 6. Miután a megbízhatóság igazolt, elkezdheti megjavítani a mosdót. Megbízható tartó a mosogatóhoz, amelyet most biztosított.

Amint látja, a konzolok nagyon hasznosak, pótolhatatlan elemek a mosogató szerelésekor, és nem csak. Fontos, hogy ne csak a tartós, megbízható kötőelemeket válasszák, hanem az egészségügyi berendezéseket is figyelembe véve, amelyeket terveznek telepíteni. Ugyanakkor a mosogató telepítése meglehetősen egyszerű, nem lesz szükség szakemberek bevonására.

A mosogató falához rögzített konzolok

Az egészségügyi helyiségek eredeti kialakításának nem csupán a tervezési elemek, hanem a funkcionális eszközök is optimális helyet foglalnak el az űrben. Tehát a különböző mosogató modellek jelentősen különböznek a rögzítés módjában, ami a közelmúltban egyre növekvő népszerűségnek örvend.

A falra szerelhető mosogató módjai

A falra szerelt mosdó lehetővé teszi, hogy kényelmes helyre közelítsen az egészségügyi berendezéshez, miközben két fő típusú rögzítőelemre oszlik:

 • A mosdót egy csuklós polcra merítjük, amely egy kényelmes munkalap vagy talapzat funkciója. Rendszerint az asztallap vagy a szekrény rendelkezik saját, speciális tartókkal, amelyek záróelemek formájában lehetnek egy kiterjedt "nyitott" falra szerelésre. A helyiség korlátozott helyzete esetén, ha a mosogatót sarokba helyezzük, vagy egy kis nyílást a polc-asztal egészségügyi berendezései között, a szerelvényekhez falra szereljük. A mosogató rögzítése az asztallap rovására figyelemre méltó a nagyobb megbízhatóság érdekében.
 • A mosogató falához rögzítse a tartóelemeket - nem kevésbé gyakori és még népszerűbb technológiát a szaniterek felszereléséhez, mert a tartó maga gyakran nem feltétlenül feltűnő, és a design konstrukciók még saját báját is magukba vonják a belső térbe. A mosogatók felfüggesztett rögzítése egy nagyon régi találmány, amelyet könnyedén improvizálhatnak a falba kalapált csövek vagy rudak, csak figyelembe kell venni a vízvezeték szerelvény súlyát és a fal szilárdságát.

A megbízható falra szerelhető mosogatónak több feltételnek kell megfelelnie:

 • Először is, a falnak elég erősnek és vastagnak kell lennie, ezért a gipszkartonra vagy más "puha" falakra való szerelés nem megengedett. Még a falhoz való mosogatófelületekhez is megfelelő rögzítőelemek szükségesek a legalább 40 mm hosszú horgonyok megbízható beszereléséhez.
 • A záróelemek különböző anyagokból készülnek, és különböző merevségűek, pl. képes elviselni egy bizonyos súlyt. Így a könnyűszerkezetes kötőelemek többsége nem képes ellenállni a terheknek a kerámia mosogatóból, és fémszivattyú beszerelésére szolgál.
 • A mosogatók fali konzoljainak megvásárlásakor figyelembe kell venni azok szerkezeti jellemzőit, azaz az egészségügyi eszközökkel való interfészek mérete és alakja, Számos nem egyetemes módosítás létezik.

Különböző zárójelek a mosogatóhoz

A mosogatók fali tartóknak egy jelentős súlyterheléssel kell szembenállniuk, ezért különböző fémekből állnak, és két kategóriába sorolhatók:

 • Speciális kötőelemek, amelyeket kizárólag a mosogató speciális modelljére gyártanak. Ezek rendszerint tervezői egészségügyi eszközök különleges formatervezésűek. Az ilyen záróelemek feltétlenül a mosogató tervezői modelljével vannak ellátva, és lehetnek speciálisan ívelt alakú csapok formájában, "amelyek magukba foglalják" egy cső vagy egymásra vágó rudak, profilozott hegesztett szerkezetek mosogatóját. A rögzítéseknek különleges (kerámia) festékkel vagy vékony, nem oxidáló fémréteggel kell rendelkezniük (eloxálás, nikkelezés).
 • A falra szerelt "standardizált" konzolokat szabványos vízvezeték szerelvények beszerelésére tervezték, miközben figyelembe kell venni a szerkezet teherbíró képességét és méretét. A rögzítés öntöttvasból vagy magas minőségű profilozott acélból hegesztett módon történik, majd védőfestéssel.

A szerelőelemek módosítása az építési jellemzők szerint felosztható:

 • A monolit öntöttvas kötőelemek T-állványokból készülnek, megerősített talppal és tartólemezzel.
 • A legtöbb esetben az acélhegesztett szerkezetek szintén T alakúak vagy L alakúak, és egyszerűen módosulnak egy négyzet alakú csőből.
 • A kereteket keretek formájában is találhatja: téglalap, ív, szektor. Ebben az esetben egyes modelleknek van egy csúszó csomópontja a tartó méretének beállításához. Egy pár záróelem van a mosogató alá.
 • A mosogató köré tekercselő kötőelemek egy nagy profilú fém keret, amelybe a mosdó illeszkedik. Az ilyen rögzítés a falhoz erősítõ platformok közötti merev kötõdés miatt különösen stresszálló, mivel külső nyomás alatt kizárható az egyetlen "mancs" konzol valószínűsége, mint más modelleknél.

A süllyesztett konzol rögzítése a falhoz

 • A mosogató falához rögzített konzolok használatával viszonylag könnyű telepíteni a vízvezetékeket, és alapul szolgálnak a telepítés általános alapelvei:
 • Általában a nagyobb kényelem érdekében a mosogató a padlóról 800-850 mm magasságban helyezkedik el, de ennek a paraméternek bármilyen megfelelő irányba történő beállítása megengedett.
 • Mielőtt a konzolokat a falhoz rögzítené, ellenőrizni fogja a fal keménységét, amelyhez a rögzítő lyukak jelölése csavarhúzóval, körmökkel vagy más éles tárgyakkal történik. Ha a falfelület megfelelően puha, akkor meg kell növelni a fúrási mélységet és a rögzítő átmérőjét.
 • Fúrjon lyukakat a mélységük szabályozásával, mert A puha vakolat nem teszi lehetővé a záróelemek rögzítését. A fúrási mélységnek legalább 30 mm mélységig biztosítania kell az üregbe (tégla vagy beton) való lyuk létrehozását. Ezért a rögzítő horgonyokat egyenként 50-120 mm hosszúságban választják ki.
 • A polimer speciális csatlakozódugók szorosan be vannak helyezve a szerelőfuratokba, amelyekbe fémcsapokat rögzítenek, és rögzítik a mosogatók falát.

A jól rögzített konzol nem mozoghat jelentős terhelés alatt. Csak ezután lehet rögzíteni a mosdót a rögzítőelemekhez, amely akár kiegészítő klipekkel, akár a párnázó síkokkal ellátott egészségügyi betét segítségével végezhető el.

A mosogató falhoz való rögzítéséhez szükséges tartók: Válasszon és telepítsen helyesen

Néhány tartozék a szekrényre van szerelve, és egyes modellek a falra vannak szerelve. A terméknek a fal vagy az ágy mellé történő felerősítéséhez különféle szerszámokat, különösen záróelemeket használnak.

De nem mindenki tudja, hogyan tudja megfelelően végrehajtani ezt a folyamatot, és hogy érdemes-e független telepítést készíteni, vagy jobb, ha szakemberhez fordul.

Az ilyen rögzítés előnyei és hátrányai

A mosogató rögzítése a falra a konzolokon a termék és a felület kombinációja. Az alkatrészek szilárdan tartják a szerkezetet a súlyon, a héj súlya ellenére.

A vonzó tartószerkezetek harmonikusan illeszkednek a belső térbe, bármilyen belső tételekkel kombinálva. Szintén szerelhető konzol bármilyen falfelületen kivitelezhető - tégla, gipszkarton, fa.

A mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartók általában tartósak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A rész úgy van előállítva, hogy bármilyen anyagból és alakból megtartsa a terméket.

De nem csak előnyei vannak a zárójelben. Ezenkívül ezek a kötőelemek hátrányai is vannak. Például a héj dőlésszögét nem lehet módosítani, mivel a zárójelek nem képesek vezérelni. Ezen túlmenően a zárójelek általában nem olyan kevések, hogy nem mindig állnak rendelkezésre olyan személy számára, aki meg akarja vásárolni őket.

Mi a?

A mosdó karjai - ez a fürdőszobában szükséges elem, amellyel könnyedén és egyszerűen, valamint kiváló minőségű csatlakozhat a mosogatóhoz a fal felületéhez. Jellemzőik szerint a zárójelek többféle típusra oszthatók.

 • Öntöttvas zárójelek. Az ilyen formaterveket egy monolit alakban T-alakú állványokként ábrázolják. Tartalmaznak egy alapot és egy speciális felépítési platformot.
 • Hegesztett acél konzolok. Ezek a struktúrák általában T vagy G betű alakúak. Példaként egy ilyen modellre, az ido konzol a mosogatóhoz. De nem olyan élénk példák, hanem egyszerűsített hegesztett acél záróelemek. Négyzetes csőből készülnek.
 • Keretek keretek formájában. Az ilyen minták eltérő alakúak lehetnek: egy téglalap, egy szektor vagy egy ív. A rögzítők méretének megváltozása az ilyen záróelemek egyes típusaiban további csomópontokkal észleli a berendezést. Ebben a helyzetben, a mosogató alatt a fürdőszobában lesz elhelyezni néhány tartó.
 • Tartó, "beburkoló" beépített vízvezeték egy nagy fém keret. Ebben az esetben a mosdó közvetlenül a tartószerkezetbe van szerelve. By the way, ez a kategória zárójel a legstabilabb és népszerű a többi faj között. A talpakat a falhoz rögzítik, és kiküszöbölik a sérülés veszélyét vagy mozgását az egyik oldalon.

DIY szerelvény

Természetesen egy vízvezeték-szerelő telepíthet egy mosdót a fürdőszobában, de néha sokkal nyereségesebb és jobb, ha ezt a folyamatot önmagában elvégezheti. Ráadásul a mosogató falra történő rögzítése zárójelekkel nem túl bonyolult és időigényes eljárás.

Kapcsolódó videó: A "Do-it-yourself" mosogató telepítése
Szükséges eszközök és anyagok

Először el kell döntenie a szükséges eszközkészletet az illetékes és megfelelő telepítéshez. Ebben az esetben elektromos fúró, kalapács, betonfúró, gázkulcs, csavarhúzó, építési szint, csavarkulcs és fekete jelölő szükséges a jelöléshez.

 • Először le kell vágnia az otthoni vízellátást. Azt is meg kell határoznia, hogy hol helyezkedik el a mosogató. Figyelembe kell venni a szemkagyló csövet a keverő alatt.
 • Másodszor, egy marker segítségével meg kell jelölni a mosogató hosszát a falon és meg kell jeleníteni a helyét a fürdőszobában. A mosogató jobb választani egy kis méretű, de vonzó megjelenésű.
 • A központi vízszintes vonalat szeszes szinttel, jelöléssel és vonalzóval kell jelölni. Ez a sor megmutatja a telepítést. Vagyis ez a sor a tál felső határa. Ügyeljen a héj falának vastagságára oldalra. Erősségüknek ki kell elégíteniük a zárójel által okozott nyomást. Ezután meg kell mérni a vastagságot és rögzíteni kell a következő telepítés paramétereit a mosogató mindkét oldalán. Vízszintesen csatlakoztatott címkék, amelyek a tartószerkezetek magasságát jelzik.
 • Most megy dolgozni a mosogatóval. Meg kell fordítani a tálat, és rögzíteni kell a konzolokat a külső falaira.
 • A mosogató szorosan a vízszintes vonal mentén halad, miután megjelölték a rögzítőelemek helyét. A folyamat során meg kell mérni a zárójelek és vonalak egybeesését. A fúró fúrása során fúrni kell a lyukakat egy kicsit kisebb konzolokkal és csavarokkal. Műanyag vagy nejlon típusú dugókat vagy dugókat vezetnek ide. És csavarokat csavartak be őket. Most a záróelemeket csavarják.
 • A szerelvényeket a tartószerkezetekre szerelik fel. Ezután itt egy mosogató tálat szereltek fel. Most meg kell jelölnie a termék rögzítésének helyét a falra. Vannak fúrt lyukak, és a mosogatóba is süllyednek.
 • A szifoncső kimeneti végét csatlakoztatni kell a csatorna aljzatához. Ezután a keverő fel van szerelve, és a vízellátás csatlakoztatva van. Most kell a vízszintes szintnek megfelelően elkészíteni a tálca felszerelését. Ezután ismét vizsgálja meg az összes mellékletet, és ha szükséges, újítsa meg őket.

Hogyan lehet elkerülni a hibákat?

Annak érdekében, hogy az írástudatlanság és a tudatlanság, hogy megakadályozzák hibákat telepítése a mosogató a falra, egy személynek figyelmet kell fordítania néhány funkciót. Például:

 • A legmegfelelőbb magasság a padlóról a mosogató falba történő beépítéséhez 0,8 méter. De ez egy opcionális feltétel, mert különféle okok miatt sok lakóház és ház lakója megváltoztatja ezt a számot, mind kisebb, mind pedig nagy irányban.
 • Telepítés előtt ellenőrizni kell a fal keménységét. Éles objektummal (pl. Egy köröm) meg kell jelölni a jövőbeli mellékletet. Ha könnyen belép a falba, növelni kell a rögzítés átmérőjét és hosszúságát.
 • Tégla vagy betonfal vakolatú rétegében a rögzítés hossza legalább harminc milliméter. A horgonyokat minden esetben külön-külön választják ki, mivel a tartóelemet a lehető legerősebben kell a mosogatóhoz rögzíteni.
 • A szerkezet rögzítéséhez a csatlakozódugók beszerelésének folyamata is használható.

Videó a témában: Vízvezeték szerelése a fürdőszobában végzett javítások után. Trükkök és jellemzők a mosogató szereléséhez a gipszkartonhoz

Mindemellett a mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartóelemek szükséges és megbízható elemek, amelyek ma nagy igénybevételt jelentenek az építőiparban és a javításban.

Hogyan rögzítsük a mosdót a falon a fürdőszobában

A házban lévő vízrendszer több vízvezeték-szerelvényből áll, amelyeket megfelelően kell összekötni. Meg kell fontolni a helyiségben való optimális elhelyezést, hogy helyet biztosítsanak a vezetékcsomópontokhoz való hozzáféréshez, rugalmas csatlakozást a javítási munkákhoz és a megelőző karbantartást. Figyelembe kell venni, hogy minden modellnek saját tervezési árnyalata van, ami azt jelenti, hogy telepítésük más lesz.

A legtöbb esetben a mosogató rögzítése a falra való telepítését jelenti, ezért bővebben lásd alább. Ez a típusú vízvezeték a legáltalánosabb, sokak számára ismerős és előnyös. Egyikük - lehetővé teszi, hogy hatékonyabban használja a területet a mosogató alá, és tartsa tisztán a területet.

A telepítés típusai

Minden egyes telepítési lehetőségnek sajátosságai vannak, amelyek bizonyos ismereteket igényelnek.

Először is ez a gyártók által kínált különböző formatervezési mintáknak köszönhető:

 • a mosdók fel lehet szerelni egy talapzaton vagy polcon,
 • legyen a "tulipán"
 • állványra helyezve
 • a falra szerelve a konzolon - a legnépszerűbb módon.

Tipp: a mosogatómodell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, ahol a hideg és melegvizes csatlakozások, valamint a szennyvízcsatorna elhelyezkedése azonos a helyiség kommunikációjával.

folyamat

Az alábbiakban található a telepítési útmutató, amely néhány kivételtől eltekintve univerzális az egyes lógó mosogató típusokra.

Eszközök munkához

Ha szükséges a szükséges eszköz, akkor a telepítést az ilyen esetekben a saját kezével kell elvégeznie.

 • csavarhúzó,
 • gáz kulcs,
 • elektromos fúrógép,
 • fúrógép beton munka,
 • A megfelelő méretű csavarkulcsok
 • jelző
 • építési szint
 • kalapács.

Annak érdekében, hogy ne tekintsen külön a szükséges kötőelemekhez a lógó héj telepítéséhez. Javasoljuk, hogy azonnal vásároljon egy speciális készletet a kereskedelmi hálózatban.

edzés

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
 1. Határozza meg a helyiséget a tálban a helyiség belsejében, figyelembe véve a víz adagolását a keverő alatt.
 1. Próbálja ki a telepítésre felkészült mosogatót, és végül válassza ki a pozícióját.
 1. Határozza meg a tál méreteit és a beépítési magasságot.

Tipp: válasszon egy olyan modellt, amely nem igényel több helyet a szobában, de elegendő dimenzióval rendelkezik, amely lefedi a vízáramlást.

Kapcsolódó videók: Mosdó beépítése a szekrénybe a fürdőszobában

Mielőtt a mosogatót az asztalhoz rögzítené, javasoljuk szilikon tömítőanyag használatát

Szabványos berendezés méretei:

 • szélesség - 500-650 mm, a modelltől függően,
 • 800 mm-es magasság a padlóról a leginkább ergonomikus,
 • Hagyjon 800-900 mm távolságot a mosogató előtt.

Fogj egy vonalzót, ceruzát és szintet. A kívánt magasságon jelölje meg a középső vízszintes vonalat - minden szerelési munkát végigvezet. Ez az egészségügyi berendezés telepítésének felső határa.

A választás során ne felejtse el ellenőrizni a tál oldalfalainak vastagságát, amelyeknek ellen kell állniuk a tartók támasztékának. Helyezze a mért vastagságot a héj mindkét oldalán lévő vízszintes helyzetből, és rögzítse a jelöléssel. Csatlakoztassa a kapott jeleket vízszintes vonalhoz, jelezve a rögzítőelemek magasságát.

Munka egy tálban

 1. Fordítsa meg és rögzítse a konzolokat az oldalára.
 2. Csatlakoztassa a tálat a vízszinteshez, jelölje meg a jelölőt a helyek hátulján lévő hornyokon keresztül a rögzítésekhez. Győződjön meg arról, hogy minden egybeesik.
 3. Vegyünk egy fúrógépet egy forrasztással és fúróval a szimbólumokon keresztül. Vegye figyelembe, hogy a fúró átmérője kissé kisebb, mint a csavarok vagy a rögzítőcsavarok.

A burkolatokat gipszkartonra kell szerelni, a "Molly"

 1. Szerelje fel a nejlon vagy műanyag perselyeket a fúrt helyekre, és csavarja be a csavarokat, és rögzítse a tartóelemeket. Az utolsó és lesz telepítve tál mosogató.
 2. Jelölje meg a további rögzítőelemek területét a falhoz jelölővel, fúrjon lyukakat és emelje fel a tálat a helyére.

Tipp: a kötőelemeket ne szorítsa meg azonnal addig, amíg meg nem áll, jobb hagyja a beállítást. A szintezés után állítsa be teljesen.

Szakemberek ajánlása

Nem mindig a telepítési utasítások, mindent világos vagy elmondtak. Vannak olyan pillanatok, amelyekről a hazai mester tudnia kell a munka kezdete előtt:

 1. A mosogató és a fal közötti rés megakadályozása érdekében a tálat szilikonnal kell lezárni.
 2. A telepítés befejezése után ellenőrizze a rendszer vízelvezető szakaszait a szifon vízzel való kitöltésével. Ha szivárgást észlel, szorosan húzza meg a menetes csatlakozásokat, és szigetelje őket egy tömítőanyaggal.

Javasoljuk, hogy a mosogatót a befejező munka befejezése után telepítse. Felhívjuk a figyelmet a szerelési lyukak kivitelezésére.

A falra szerelhető szaniter berendezések rögzítése csak akkor indokolt, ha a felület erős és megbízható. Ellenkező esetben előre kell vinni a csapágykeretet.

Vízellátás és szifon

Hogyan szereljük fel a keverőt a mosogatóra? Ehhez van egy speciális készlet - két csap, két speciális alátétlemez és egy tömítés