Legfontosabb > Tervezés

Do-it-yourself akril kádak telepítése: részletes telepítési útmutató

Az akril fürdők előnye a könnyűség, azonban ez a pillanat hátránya is ezeknek, hiszen egy eléggé törékeny és vékony szerkezet nem képes ellenállni és felszakadni, amikor egy nehéz tárgy leesése során megsérül vagy megsérül. Ezért a telepítés során figyelembe kell venni az összes lehetséges árnyalatot.

Az akril fürdő saját kezekkel történő felszerelése többféleképpen is elvégezhető, amiről ez a cikk foglalkozik.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Az akril fürdők nagyon szépek, eredeti formatervezésük és sokféle színük van. Ugyanakkor vannak gyengeségeik és sebezhetőségeik.

Ezért nem feltétlenül kell megtudni, hogy milyen problémák merülhetnek fel a telepítés és a következő műveletek között, és hogyan akadályozhatja meg őket.

Az előnyök között meg lehet határozni:

 • Plaszticitás. Az akril jól adódik a formázáshoz és a későbbi feldolgozáshoz. Ez az anyag tulajdonsága határozza meg az akril tálak hatalmas különféle formáinak jelenlétét.
 • Könnyedség. Az akrilfürdő kis súlya (15-25 kg), így egy felnőtt ember könnyen megbirkózik a felszereléssel.
 • Elsődleges hőtechnika. Az akril maga meleg anyag. Ezenkívül alacsony hővezető képességgel rendelkezik, az akril fürdők hosszabb ideig képesek megtartani a hőt, és a víz sokkal lassabban hűl le, mint az öntöttvas szerkezetekben.
 • Karbantarthatóság. Vízvezeték és akril munkákból készült általános termékek javításra és helyreállításra. Ha a károsodás jelentős, akkor a fürdőt akrilbéléssel helyreállíthatjuk, amely egy adott kialakításra készült, majd egyszerűen beilleszthető a régi tartályba.

Ami a hiányosságokat illeti, azok is jelen vannak, nem szabad megfeledkeznünk az akril termékek hátrányairól. Az alábbi ajánlásoknak megfelelően segít elkerülni a lehetséges problémákat és meghosszabbítani az akrilfürdő élettartamát.

 • Érzékenység a magas º-ra. Az akril nem bírja a magas hőmérsékletet. Ha 60 fok felett melegszik, deformálódhat, ezért ne öntsön forró vizet a fürdőbe.
 • Törékenységét. Ha véletlenül egy nehézfém tárgyat dob ​​a fürdőbe, egy lépcső, mint egy egyenetlen felület, az alja átfúrható.
 • A biztonsági rés. Az akrilfürdőket nem lehet kemény kefével dörzsölni, csiszolóanyagokat tartalmazó porokkal lemosni, mert a zománc nagyon érzékeny, és könnyen megkarcolhatja a kemény részecskék hatásait.

És azt is meg kell jegyeznünk, ha nem hátrány, akkor az akril fürdőben először jelentkező kényelmetlenség. Az anyag finomsága miatt az alsó rész kissé elcsúszik egy személy súlya alatt. Azonban gyorsan megszokja az akrilfürdő e tulajdonságát.

Hogyan telepítsünk egy sarokkádat?

Tartalomjegyzék

Utolsó kiadás: 2014.04.04

A szerző: Galina Davydova

Manapság sokan választanak sarokfürdőket. Ez különösen érvényes azok számára, akik nem kényszerítik a fürdő területén. Az ilyen fürdő előnyeit nehéz alábecsülni, mivel lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezze a vízkezelést. Az olvasók igényei alapján úgy döntöttünk, hogy beszélünk arról, hogyan lehet ilyen fürdetést készíteni.

Előkészítő munka

Ideális esetben a fürdőkádat a helyiségben kell elhelyezni, mielőtt a falakkal csempézett. A fő munka elvégzése előtt le kell szedni a régi edényt és le kell állítani a vizet. Fontos, hogy kövessük az alapvető szekvenciát:

 1. Először a fürdőt le kell választani a csatornáról,
 2. Ezután a lefolyó ki van kapcsolva.
 3. A fürdőt kivesszük a szobából, és a leeresztő lyukat törlőruhával töröljük le.
 4. Ezután elkészül az alapítvány. A legjobb anyag ez egy tégla lenne. A cementtel bevont bevonatot 12 órán keresztül hagyjuk teljesen megszáradni.

A szükséges méréseket különös gondossággal végzik.

Figyelj! A fürdőt erősen kell nyomni a falhoz, de a csövekhez való hozzáférésnek szabadnak kell maradnia, ezért a telepítési műveletek végrehajtása előtt fontos, hogy a fal szögét az új fürdő telepítésének helyére igazítsa. Egyenesnek kell lennie. Az egyenletesség az építési sarok segítségével határozható meg.

Szintén szükséges a padlószint kiegyenlítése. Amint elkészül a helyiségek, el kell távolítania a törmeléket.

Miután megnézte a következő videót, egyértelműen nyomon követheti a munka főbb szakaszait és kiküszöbölheti a jövőbeli hibákat:

Telepítési folyamat

A sarokkád fürdővel való felszerelése a saját kezével kezdődik, amikor a fürdőkád elszáll a szobába, és rögzíti a vele járó lábakat.

Vannak különböző vélemények a fürdő dőlésszögének kialakításának szükségességéről. A legtöbb esetben javasoljuk, hogy ne hozzon létre lejtést a leeresztéshez. Valójában a lejtés már magában a fürdőben van kialakítva. De ha még mindig meg akarsz szabadulni egy lejtőn, megteheti, nem lesz katasztrofális következmény, extra garancia lesz arra, hogy a fürdő mindig száraz lesz. Adjon meg egy bizonyos szöget a lábak klipjeinek beállításával. Ezután a fürdő csatlakozik a csatornarendszerhez.

Könnyen telepíthető egy szögletes akrilfürdő, csak néhány árnyalat és beépítési technika ismerete. Az egyéb típusú fürdõktõl eltérõen az akril eltérõ eredeti formától, a falhoz való kötõdés sajátosságától és kisebb szerkezeti tömegbõl áll. Amint csatlakozik a mosogatóhoz, el kell végeznie az első ellenőrzést. Ehhez a kész edényt teljesen fel kell tölteni vízzel. Nagyon fontos nyomon követni a szivárgás lehetőségét. Annak érdekében, hogy a fal és a fürdő összekötése ne okozzon gondot, és a víz szabadon áramoljon a tárolóedénybe, javasoljuk, hogy a felületen rugalmas lábazatot rögzítsen.

A szögletes akrilfürdő biztonságos felszereléséhez négy pontra kell rögzíteni a falhoz: három rögzítési pontot kell elhelyezni a hosszú oldalon és a rövid oldalon. A megbízhatóság érdekében a fürdőt helyezzük, a falhoz közel helyezkedünk el és szigorúan szabályozzuk. Szükség esetén az acélbetéteket a tartály lábai alá helyezzük.

A sarokkád használata előnyös:

 • helyesen számolja ki a tartály méreteit;
 • merevítsen vízálló tömítőanyagot, amely ízületekkel, varratokkal van bevonva. Ha szükséges, cserélje ki a habot. Ennek eredményeképpen nem szabad egyetlen szakadék;
 • a hullámcső felszereléséhez egy hullámos tömlőt kell készíteni. Könnyedén a helyes irányba halad, és minden irányban kanyarodik.

Gyakran ez a fürdő rögzített horgokkal. Ebben az esetben a készülék egyik oldala fel van helyezve a lábakra, a másik pedig a falon kalapált kötőelemekre van felakasztva. Ez a design stabil és stabil. Néha a biztonság érdekében a sarokfürdők speciális korlátokkal vannak ellátva, amelyek segítenek a fürdőszobába való belépéshez és kilépéshez. A padlóra dobott gumipárna kiegészíti ezt az együttest.

ajánlások

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kiválasztott munka különös felelősség, végrehajtása, tiszteletben kell tartania az egyértelmű elveket.

 • A további funkciók jelenléte, amelyek villamos energiát igényelnek, alapot nyújt földelt aljzat beszereléséhez.
 • A kialakítást hullámos tömlővel kell ellátni.
 • A fürdőkád hang- és hőszigetelésének anyagaként ásványgyapotot használhat.

Figyelembe véve az összes ajánlást, megvásárolhatja a megfelelő méretű fürdőszobát, és nyugodtan el tudja végezni a telepítést.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Az akril fürdők népszerűsége idővel változik. Az első megjelenés óta meglehetősen nagy igény mutatkozott a felhasználóktól, ennek fő oka a gyártók sikeres reklámkampánya volt. De a felhasználók elkezdték felismerni, hogy a tényleges hátrányok sokkal nagyobbak, mint az előnyök. Ráadásul csak fürdõket adtak el, a készletben nem szerepelt külön keret. A vízvezeték-szerelők maguk is megoldották a stabilitást növelő problémákat, különböző alátétekkel ellátott téglafestékeket, a falakat falazották stb.

Az akril fürdõk erõssége kissé javult fémkeretek miatt. A keret javítja a mechanikai stabilitást, de sokkal nehezebbé teszi a telepítési folyamatot. És nem csak bonyolítja, hanem további követelményeket támaszt a fal dekorációs anyagokhoz.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Akril kád a kereten

Mielőtt vásárolna ilyen típusú fürdőt, és elkezdené a felszerelés felszerelését, hasznos lenne tudni a termék tényleges teljesítményéről. Mit ígérnek a gyártók a fogyasztók számára, és mi is valójában?

Kiváló hővisszatartás

Nagyteljesítményű külső bevonat, az anyag környezettudatossága

Van még egy nagyon kellemetlen tulajdonság az akril fürdőben. Csak olyan helyiségekbe telepíthetők, amelyeken padló alatt betonpohár van, és téglafalak. Nem ajánlott a kádakat a habblokkok falaira rögzíteni, és szigorúan tilos a vízvezetékeket a nedvességálló gipszkarton falaira rögzíteni. Ezeknek a feltételeknek kötelezőnek kell lenniük.

Milyen szigorú követelmények vannak, amit a telepítési utasításban ismertetünk.

Előkészítő munka

Az akrilfürdő élettartamának növelése érdekében ne rohanjon a vásárláshoz. A legjobb döntés meghozatalához számos tényezőre kell figyelni.

 1. Méretek. Kívánatos, hogy a bordáknak megálljanak a kerület mentén. Ez azt jelenti, hogy a hossza pontosan megegyezik a helyiség méretével. Három oldalt rögzítenek a falakra, a negyedik pedig a fém keretre. Ha ez a feltétel nem teljesül, az oldalak deformációja még jelentéktelen terhelés mellett is megjelenik. Ennek eredményeként - a vízveszteség a szakadék a fal és a fürdőszoba között.

Mi a véleményed, a méret kiválasztása

Javaslatok az akril fürdők kiválasztására.
A méret meghatározása

Akrilfürdő építése

Fekete akril fürdőkád, mintával

Zöld akril fürdő

Akrilgyártók

Akril kád RAVAK Domino

Akril vízfürdő

Javaslatok az akril fürdők kiválasztására.
A leeresztőnyílás helye

Keretek az akril fürdő "Aquatek" termeléséből

A telepítéshez fúrótoronyra, csavarhúzóra vagy csavarhúzóra, mérőszalagra, szintre, ceruzára vagy jelölőre van szükség.

Egy sor alapvető eszközök

Fontos. A gyakorlók javasolják egy csavarhúzó használatát, egy csavarhúzó a szigorító erő helytelen beállításával károsíthatja a fürdőt, új helyet kell találni a csavar csavarozásához, és ez nem mindig technikailag lehetséges.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a szállítás teljességét a boltban az eladó jelenlétében.

Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a berendezést, ellenőrizze a részek számát utasításokkal

Az otthon nehézségeit nehéz megoldani. A fürdőt a padlóra lehet gyűjteni, de sokkal kényelmesebb az asztalon. Nem kell hosszú ideig hátrálni a hátaidat, és hosszú idő telik el az összes elem összeszereléséhez.

Algoritmus szerelő akril fürdő egy fém keretben

Minden kádat utasítások kísérnek, gondosan olvassa el a szerelés megkezdése előtt. Ellenőrizze a hardverek, keretelemek, zárak stb. Teljességét. Ismerje meg magának, hogy mit kell telepíteni és milyen sorrendben, milyen hardvereket kell az egyes elemek javításához. A fémkeretek szerkezete kissé változhat, figyelembe véve a kád geometriáját és méretét, de nincs alapvető különbségük. Mindannyian ugyanazt a feladatot végzik - a mosás súlyát veszik és megakadályozzák a nagy deformációk megjelenését.

Először is össze kell szerelni a fémkeretet és a szifont, majd helyezzük el az építést, és sarokkal rögzítsük a falhoz, hogy megállítsuk az oldalakat. Ne feledje, hogy ha a fürdő három oldalról pihent a falhoz, akkor nagyon nehéz rá. Ezt nem teheti meg, segédszemélyeket kell hívnia és speciális eszközöket kell készítenie. Ezeknek a munkáknak a megkönnyítése, amelyeket az összeszerelési technológia leírása során ismertetünk.

1. lépés Helyezze a fürdőt fejjel lefelé az asztalra. Ha nincs egy nagy asztal, akkor használj két kisebbet. A lényeg az, hogy többé-kevésbé illeszkednek magasságba. Távolítsa el az eredeti csomagolást.

Akril kád alulról felfelé

2. lépés Helyezze a keretet a fürdő aljára, válassza ki a megfelelő pozíciót. A kezdeti szakaszban ne telepítse pontosan a keret végső helyét, ahogy a lábak rögzítve vannak. Csak a lábak felszerelése után csavarozható, és figyelembe veszi a dekoratív képernyő helyzetét.

Fektetve a fürdő keret aljára

3. lépés: A keretösszetevők megértése.

A különféle fürdők különböző összetevőket tartalmazhatnak.

A függőleges állványok száma függ a fürdő méretétől, a standard paraméterekből álló termékek közül öt elegendő - négy a sarkokban és egy a középen. Ügyeljen a speciális sarkokra, amelyeken keresztül a fürdő oldalai a falhoz vannak rögzítve. Ezek olyan fontos elemek, amelyek a doboz végső szerelésénél már a falhoz rögzítve vannak, mielőtt a terméket a helyére telepítenék.

Lépés 4. Csavarja be a csapokat a függőleges állványokba, és helyezze be a laza végeket a keret lyukaiba.

Mindkét csapszegnek két anyával kell rendelkeznie, segítségükre, majd a támaszok magassága állítható és a kívánt helyzetben rögzíthető. A fürdő magassága műanyag lábakkal állítható be, de ez nem kívánatos. A szakemberek azt javasolják, hogy húzza meg a szálakat, ezáltal megnöveli a műanyag csatlakozás erejét és a fémcsapokat a függőleges állványon. Rögzítse az összes csapot a keret előkészített részeihez tartozó függőleges tartóhoz.

A lyuk fúrása és a csapok csavarozása

Az alsó anyát meghúzva

Húzza meg a csavarokat az állványok rögzítéséhez.

Fontos. Mielőtt rögzítené a függőleges állványok második végeit a fürdőszobába, ellenőrizze a helyét. Ehhez terítse a dekoratív oldalpanelt a fürdőszobába, és ügyeljen arra, hogy a lábak ne okozzanak akadályt. Az oldal szélétől mért távolságnak kissé nagyobbnak kell lennie, mint a panelszerkezet vastagsága.

5. lépés: Ismét ellenőrizze a keret helyzetét.

Állítsa be a keretet és ellenőrizze a helyzetét.

Minden rendben van - folytassa a melléklethez. Ehhez megfelelő hosszúságú csavarok vannak. A megbízhatóság érdekében a csavarás előtt ellenőrizze a hosszukat, tartsa be a keretet, és nézze meg, mennyire vastagak lesznek a fürdőkádba. A lábak rögzítésének helyén a fürdők fából vagy más anyagokból készülnek. A csavar vége nem érheti el a kád elülső felületét legalább 5 mm-re. Az állványt szorosan rögzíteni kell a perem aljára, az orsók tilosak.

Fontos. A jelzálogtermelés mérete és anyaga jelentősen befolyásolja a létesítmény erősségét. Ha a jelzálogok kicsiek, és a csavart nagy erőfeszítés nélkül csavarják be, akkor ne reméljük, hogy a kád biztonságosan be van építve. További lépéseket tesz a stabilitás növelése érdekében: tégla burkolatok készítéséhez, blokkok szitálásához stb.

Ellenőrizze a keret összes rögzítési pontját, ha szükséges, óvatosan húzza meg a csavarokat. Ügyeljen arra, hogy a támaszok szigorúan függőleges helyzetben legyenek, folyamatosan használja a szintet, és csak az elemeket rögzítse a fürdő felületére.

Lépés 6. Legyenek fém lábak a lábakhoz. Állítsa be őket a képernyő méretének megfelelően. Ellenőrizze a szalag magasságát, ugyanolyan legyen minden rúd esetében. Húzza meg a záróanyákat csak a végleges magasságállítás után. Minden csapot csavarni kell egy műanyag lábon, és újra ellenőrizni kell helyzetüket. A lábak szokásos magassága körülbelül 60 cm, a specifikus értékek a képernyő paramétereitől függenek.

Fordítsa meg a csapot, állítsa be a lábak hosszát

Helyezze az ujjakat a lábszárra

Biztosítsa a lábakat anyákkal

Gyakorlati tanácsok. Néhány lábnak különleges sarka van, amellyel a fürdő a padlóhoz van rögzítve. Szükséges a csapágyak rögzítése nagyon kellemetlen helyzetben fürdés alatt, ezt tartsa szem előtt. Gyakorlatilag csak két közeli láb rögzíthető. Csavarja meg a dugókat a szélsőségesen nagyon nehéz. De a legtöbb esetben elegendő kettő. Ha a fürdőt három oldalról rögzítik a helyiség falaihoz, akkor a lábak nem ülhetnek a dűbeleken. De végezze el a végső döntést a sajátjától, figyelembe véve a működés jellemzőit és a fürdő méretét.

Lépés 7. Csavarja be a dekoratív képernyő rögzítésének sarkait oldalra. Három kis sarok van, kettő a széleknél és a közepén egy. Helyezze őket a belső oldalra, tegye a képernyőt, és jelölje meg a sarkok helyzetét. Csatlakoztassa a sarkokat a fürdőbe. Ha nem rendelkeznek gyári lyukakkal az önfúró csavarokhoz, fúrja le őket.

Képernyőklip

Csavarozza meg a bilincseket csavarokkal

8. lépés: A képernyő elején jelölje meg a csavarok lyukak helyét. Nagyon óvatosan vegye figyelembe a méretet, minden először ki kell dolgoznia. Ellenőrizze az elemek helyzetét, maga a képernyő az utolsó bekapcsolás után a fürdő teljes felszerelését követően kerül telepítésre.

A fémkeret összeállításánál folytassa a szifon és a túlfolyás telepítését.

Először is, mint mindig, gondosan olvassa el a gyártó utasításait és ellenőrizze a szállítást a teljesség érdekében. Az utasításoknak nemcsak elemek listája, hanem szakaszos összeállítási rendszere is lehet. Ne rohanjon, hogy azonnal munkához jusson, előre gondoljon a cselekvések sorrendjére és az egyes részek céljára. A készletekben nincs semmi felesleges, ha maradt pótalkatrészek, ez hibát jelez az összeszerelés során.

A fürdő szifon felszerelése és felszerelése

A szifon és a túlfolyás összes elemét csak kézzel kell megszorítani, túl nagy erőfeszítéssel, a gumipárnák sérültek. Lehetetlen helyrehozni őket, cserébe kell keresni. És ez nem olyan könnyű, nem találja külön-külön az összes tömítést.

Soha ne használjon tömítőanyagokat a szerelés során, a csatlakozásoknak megbízhatónak kell lenniük. A tömítőanyagok nem rendelkeznek olyan hosszú élettartammal, mint a gumi, idővel, biztosan vannak problémák. Ha szivárgás van, akkor nem a hibás szifon, hanem az, aki összegyűjtötte. Legyen figyelmes a telepítésre. Miért?

 1. A fürdés alatt lévő szivárgásokat nem észlelik azonnal. A tartós víz jelenléte rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő, a gomba felületén a falak felületén. A gomba felszámolása érdekében egy komplex építési tevékenységet kell alkalmazni, drága, hosszú és nehéz. Ezenkívül teljesen el kell távolítani a fürdőt a negatív eredményekkel.
 2. A fürdőszobában végzett javítások kényelmetlenek. Sokkal jövedelmezőbb, ha minden munkát egyszerre végeznek a lelkiismereten, mint szenvedni akkor a problémák megszüntetésével és következményeivel. Ez az elv minden vízvezeték beszerelésére vonatkozik, és nem csak fürdőszobákra.

Miután a keret összes eleme összeszerelésre került, a szifon és a túlfolyó be van építve, elkezdheti felhelyezni a fürdőt. Saját szabályaival és nehézségeivel is foglalkozik, megfontolja a munkák előállításának lépcsőzetes utasításait.

A fürdő helyreállítása

Három műveletet kell megtenni: csatlakoztatni kell a szifoncsövet a szennyvízcsatornába, rögzíteni a falon lévő speciális sarkokat a fürdő oldalainak támasztására és dekoratív képernyőt felszerelni. Mivel az első problémák nem merülhetnek fel, a hajlékony tömlőt egyszerűen a csatorna csengőjébe helyezzük. De a sarkok felszerelésével, majd a fürdőkádon való rögzítéssel nehézségek merülhetnek fel.

Gyakorlati ajánlás. Javasoljuk, hogy az akril kádat a zuhany csatlakoztatása előtt szerelje fel. Az a tény, hogy a felhasználó számára kényelmes helyen áll, ami teljesen logikus, és gyakran ez a hely nagy nehézségeket okoz a fürdő telepítése során. Ha a zuhany csaptelep nagyon közel van a fürdő oldalához, akkor a telepítés helyén bonyolult.

1. lépés Helyezze a keretes fürdőt a padlóra, és használja a szintet, hogy ellenőrizze a helyét. Ne feledje, hogy az alsó résznek lejtőnek kell lennie a leeresztő nyílásnak, különben a mosás után nem minden víz megy. A maradványai kiszáradnak, és alul vannak a kellemetlen és nehéz eltávolítani foltok. Szükség esetén állítsa be a helyzetet a lábak völgyének megváltoztatásával. Ez kellemetlen erre, akkor le kell feküdnie a padlón és ebben a helyzetben csavarja / húzza meg a beállító anyákat. Különösen nehéz elérni a két szélső lábat.

2. lépés. Jelölje meg az egyik támasztóelem peremének helyét. A legkönnyebb eltávolítani a címkéket a fürdő végéről, ahol a hozzáférés a legkényelmesebb. A tartóelemeket egyenletesen elosztva oszd meg a megtartott oldalak hosszát az elemek számával.

3. lépés: Egy szint használatával rajzoljon vonalat a falakon az elemek rögzítésének helyén. Ez egy nagyon fontos művelet. A támasztó elemeknek kissé meg kell érinteniük az oldalak belső felületét, a rések tilosak. Ráadásul a kidudorodások nem megengedettek - a fürdő szélét deformálják vagy teljesen összeomlik.

4. lépés Fúrjon lyukakat a falakba dugókhoz, rögzítse a tartóelemeket.

Fix tartóelemek

Most a fürdőt a helyén kell elhelyezni, hogy az oldal szélét fém elemeken tartsa. Ezt nem könnyű megtenni, a fürdő legalább két oldalról a falakon nyugszik, ezekben a helyeken nem lehet kézzel tartani. Ha a helyiség mérete pontosan illeszkedik a fürdõ méretéhez, akkor három oldal támaszkodik a falhoz. Hogyan kell fürödni ezeket az eseteket? Ezenkívül ezt úgy kell megtenni, hogy a szélek a hátoldalon lévő támasztóelemekhez tapadjanak. Kétféle lehetőséget kínálunk.

 1. A kád körül egy fém keret, amely két kötelet köt össze. Helyezze el a megfelelő helyre, amíg meg nem áll a tartóelemeken. Ezután emeljük fel a köteleket 5-10 cm-rel, pihenjük az oldalát a falhoz és lassan engedjük le. Ezután a köteleket vágják és eltávolítják.
 2. Használja ki a hosszú láncokat, mint karokat. Emelje ki az alját, emelje fel és tartsa a kádat a kívánt helyzetbe, lefelé a helyére.

Fix kád

Fürdő- és falcsukló

A fürdő oldalának rögzítése a falhoz szerelő készlettel

Ezután győződjön meg róla, hogy ellenőrizni fogja a lábak helyzetét, a padlóra kell támaszkodnia. Ha egy kicsit elcsúszik - állítsa be helyzetüket. Most még csatlakozni kell a lefolyóhoz és egy díszítő képernyőt csatolni.

Hogyan telepítsünk egy dekoratív fürdő képernyőt

Előkészítő munka már elkészült a keret összeszerelése során. Most már csak a képernyőt rögzítette. Ehhez csavarok, alátétek és dekoratív dugók vannak a készletben. Mindent helyezze el a helyére és rögzítse a csavarokat. Ha helyesen történik, a rés a padló és a képernyő között nem lehet.

Képernyő retesz

Állítsa be a keret lábának hosszát még szerelés közben is

Egy akril kád kombinációja - 5 fázisban ideális eredmény

Az akrilszerkezetek egyre népszerűbbek minden évben, és ez nem meglepő - az anyag olyan jól néz ki, és olyan könnyű, hogy egy ember hordozhatja a fürdőt. De a kiváló minőségű konstrukció kiválasztása és az akrilfürdő helyes beszerelése nagyon fontos, majd minden fontos szempontról beszélek, hogy önmagában megbirkózhassanak ezekkel a munkákkal, és ne legyenek rosszabb eredmények, mint a szakembereké.

A képen: Akril fürdőkádok jól néz ki.

Első szakasz - minőségi választás.

A folyamatnak ezt a részét külön-külön megfontolom, mert ha alacsony minőségű terméket vásárol, még a legideálisabb telepítés sem segít, és a tervezés hamarosan deformálódik vagy elveszíti vonzó megjelenését.

Jó eredményt csak jó termékkel lehet elérni, a Triton fürdőkkel foglalkoztam, és teljesen elégedettek voltak azok jellemzőivel, de európai és amerikai termékek is megvásárolhatók, ára jóval magasabb, de nem kell aggódnia a minőség miatt.

A "Triton" márkanév széles választékot kínál

Megmondom, milyen tényezőkre kell figyelnie, amikor kiválasztja:

A divatosabb módosítások jobbak a tágas fürdőszobák befogadására, kisebb esetekben pedig jobb, ha klasszikus modellek vannak.

Azt javaslom, hogy válasszon olyan termékeket, amelyek vastagsága legalább 4 mm, könnyű látni: nézzük meg a perem végét, minden réteget és annak vastagságát láthassuk rajta.

Amikor vásárolsz, kopogtass a falra - a hangnak süketnek kell lennie, nem cseng. Használhat még egy zseblámpa ellenőrzést is - csillogjon kívülről a fürdő falán, és ellenőrizze, hogy a fénypont látható-e belőlük, ha nem, akkor jó választás.

Szükséges a szoba méretének tisztázása annak érdekében, hogy megtalálja a fürdő optimális méretét és formáját.

Egy másik fontos tényező a fürdőkád felszerelése, sok ember az ár kiválasztásakor választja, és figyelmet kell fordítania a felszerelésre, mert az olcsó opciók gyakran csak fürdőt tartalmaznak, míg a jó minőségű termékek számos további elemet tartalmaznak:

 • Szerelőkeret állítható lábakkal;

A keret felelős a szerkezeti szilárdságért

 • Csavarok, tányérok, falra szerelhető tartók. Az európai gyártók, többek között, kiegészítik a fürdőt a fúrókkal, amelyek munka közben szükségesek.

Összeszerelés

Ez a folyamat négy szakaszból áll, mindegyiket külön-külön megvizsgáljuk. Kövesse őket ugyanabban a sorrendben, amelyben le van írva, így nem kevered semmit, és nem fog hibákat elkövetni. Az akrilfürdő saját kezűkkel való felszerelése felelősségteljes folyamat, legalább egy ajánlás megsértése azt a tényt eredményezheti, hogy a tervezés nagyon gyorsan meghiúsul.

Második szakasz - Előkészítő események

Ebben a szakaszban először is meg kell győjteni az összes szükséges eszközt és tartozékot, másrészt helyet kell készíteni a jövőbeni munkához. Kezdjük az első szemponttal:

 • A falon lévő lyukak fúrásához szükségünk van egy kalapácsfúróra, amelynek átmérője és hossza szükséges.
 • A csavarhúzót a szerkezet összeszereléséhez és a rögzítők szorításához szükséges. Ezen kívül nagyon jól fúrhatnak lyukat akrilból, ha szükséges;
 • A fürdőszoba lábának beállításához szükség van egy megfelelően méretezett nyitott csavarkulcsra (17 éves voltam);
 • A tégla tartószerkezet felépítéséhez tartályt kell készíteni a habarcs elkészítéséhez és egy simító simítóhoz az elemekhez való hozzáadásához;
 • Méréséhez szükség van egy szalagmérésre, a szögek vezérlésére - egy négyzet, és annak érdekében, hogy az építést ideálisan simán ki lehessen hozni, az épület szintjének használata nélkül nem lehet. A jelölés egy konstrukciós ceruzával vagy filctollal készült.

Rulett nélkül ilyen munkák nem tehetnek

Ne feledkezzen meg további anyagokról sem:

 • A kupola és a fal közötti csatlakozás lezárásához különleges tömítőszalagot használhat, speciális határvonalat helyezhet el. Egyszerűbb megoldás a szilikon tömítőanyag használata, ellenáll a nedvességnek, és jól tömíti a kötést;

Különleges határ a felületekhez szoros és a csuklózárást zárja le

Mielőtt elkezdené az akrilfürdők telepítését, elő kell készítenie a helyiséget:

 • Ha a padlóra kerámia burkolólapok felhelyezését tervezik, akkor a munkát előre kell elvégezni;
 • Ugyanez érvényes a falakra is, bár néha a befejezés a fürdő oldaláról indul, ebben az esetben a bélés a fürdő felhelyezése után történik;
 • A legfontosabb, hogy a falfelületnek egyenletesnek kell lennie, és a köztük levő szögnek egyenesen kell lennie, szükség esetén ellenőriznie kell a síkot, annak érdekében,

A jelentős szabálytalanságokkal rendelkező falak könnyebben igazíthatók a jelzőfényekhez.

A harmadik szakasz - építse fel a szerkezetet

Ez a munka része, amely leggyakrabban számos kérdést vet fel azoktól, akik soha nem vettek részt ilyen tevékenységekben. Az emberek félnek valamit károsítani vagy hibákat követni az összeszerelés során.

Valójában nincs semmi baj ezzel a munkával, gondosan kell eljárnia, és néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Először is meg kell vizsgálnia a fürdőszobával kapcsolatos dokumentációt. Ha magas színvonalú termékkel rendelkezik, akkor szükségszerűen jelen lesz a részletes ábrákkal és az elvégzett munka lépésenkénti algoritmusaival, ez nagymértékben egyszerűsíti a folyamat egyes árnyalatait;

A keret a legnehezebb része a tervezésnek, ha megérted összeszerelését, nem lesz gond

 • Először ki kell nyomtatni a fürdőszobát, helyezni egy kartonot a padlóra, és fejjel lefelé fordítani. Ez biztosítja a könnyű hozzáférést a rögzítési pontokhoz, a legfontosabb az, hogy a padlón elhelyezett kartonpapír réteg elegendő, és a munka közben nem karcolja meg oldalát;
 • Ezután szét kell szerelni a teljes hardvert, és sík felületre kell helyezni, hogy a folyamat során kényelmesen legyenek, és ne kelljen megtörölni egy halom vas és műanyag darabokat. A rendszer szerint meg tudja határozni, hogy melyik elem van telepítve, ahol egyszerűsíti az összes további munkát;
 • Eddig két lehetőség van a keret felszerelésére. Az első a lyukak fúrásához szükséges a rögzítőcsavarok számára, ebben az esetben a jelölés a keret alja és a fúrás egy bizonyos mélységhez rögzítése történik. A második esetben a lyukak már ott vannak, és semmit sem kell fúrni, az utóbbi időben leggyakrabban találkozom az elkészített struktúrákkal, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát;

Meg kell fúrni egy bizonyos mélységben, hogy ne csináljon egy átmenő lyukat. Vezesse be az elektromos szalagot a fúrógépre vezetőnek, így egyértelműen szabályozhatja a folyamatot.

 • A vezetékek rögzítése csavarok segítségével történik, rögzítve és rögzítve kell. A legjobb, ha csavarhúzót használsz, de szélsőséges esetekben egy szokásos csavarhúzóval lehet megfelelő konfigurációt kialakítani.

Először az alsó építőelemek csatlakoznak

 • Ezután a lábak fel vannak szerelve, és függőleges oszlopok vannak csatolva, ezeket a munkákat az utasításoknak megfelelően végzik. A keretek konfigurációja változhat a fürdő és a gyártó formájától függően, de az összeszerelési eljárás megközelítőleg azonos. Bizonyos nagyméretű fürdőszobákban szükség lehet további lábak rögzítésére az aljára, a megfelelő munkasorozatot az összeszerelési sémában feltüntetik;

Itt van a keret összeszerelve és a tálhoz rögzítve.

 • Ezután csatlakoztatnia kell a szifont, a munka három szakaszból áll: először a túlfolyó van rögzítve, majd a leeresztő lyuk, amely után a szerkezet teljesen össze van szerelve. A modern változatok viszonylag egyszerűen összeszerelhetők, mindig van egy rajz a csomagon, amely szerint a legfejletlenebb mester is képes kapcsolatot létesíteni (miután egyszer először összeszereltem és telepítettem egy szifont).

Négyszakasz - Tégla tartószerkezete

Ami a munkának ezt a részét illeti, a gyártók nem rendelkeznek, de a gyakorlat szerint az alsó rész további erősítése csak az akril fürdők javát szolgálja. Kevésbé deformálódnak, és jobban ellenállnak azoknak a terheknek, amelyek elkerülhetetlenül rájuk kerülnek. Egy akrilfürdő beszerelése egy tégla egy további bázis használatával lehetővé teszi a szerkezet deformációjának kizárását a kötőelemek helyén.

Ha csak a lábakat használja, a szerkezet idővel gyengülhet, és nem valószínű, hogy a kötőelemeket szorosabbra feszítik. A tégla alapja jelenléte megmenteni fogja a problémát, hogyan kell megerősíteni, hogy a tartórendszer ne rázza fel, mert a kereten a terhelés legalább kétszer olyan kicsi.

A munkafolyamat a következő:

 • Először telepítenie kell a fürdőt a jövőbeli helyére és több lábra igazítani, ebben a stádiumban nincs szükség pontosságra, fontos, hogy meghatározzuk a szerkezet helyét a jövőbeli rendszer méretének és magasságának meghatározásához;
 • Téglából készült támasz lehet a keret támogató elemei közé középen helyezkedik el, és ezek alatt is áthaladhat, minden a tál mérete és a padló feletti szerkezet magasságától függ. Ne felejtsük el, hogy a tégla és a fürdőszoba vagy a keret között legalább 1 cm szabad hely legyen, majd eltávolításra kerül;

A padlóról az utolsó elemre való távolság a referenciapontunk.

 • Ezt követően elkészítik a habarcsot, a legegyszerűbb módja a kész falazószerkezet megvásárlása, amely elegendő ahhoz, hogy vízzel hígítsa, és keverje használat előtt. Általában egy 25 kg-os súlyú zsák elegendő egy szerkezet megépítéséhez, de mindegyik a letelepedett téglák számától függ;
 • A fektetés nem igényel különleges pontosságot és szépséget, ugyanakkor nem lesz látható később, különböző téglákat lehet használni. A lényeg az, hogy a magasság olyan legyen, amilyennek lennie kell, és az elemek biztonságosan vannak, nincs más követelmény;

Az alapítványnak erősnek kell lennie - ez az egyetlen követelmény rá.

 • Az oldatnak legalább 24 órán keresztül szárazon kell lennie, de a munka azonnal folytatható, mivel nem fogunk nyomást gyakorolni az épített alapra.

Ötödik lépés - Telepítési tervezés

Most kitaláljuk, hogyan kell helyesen telepíteni az akril fürdőt, a munkafolyamat a következő tevékenységekből áll:

 • Először is a struktúrát a jövőbeli helyére kell helyezni, és a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni. Amint azt fentebb megjegyeztem, ha a kerámiákat csak a tál szintje felett helyezik el, akkor jobb, ha a fürdőszoba behelyezése után elvégezni, mivel a csempék alá helyezés feltételezi a rendszer pontos helyzetének meghatározását még a munka megkezdése előtt, és a megfelelő tapasztalat nélkül nehéz megtenni. Lehet, hogy tévedés történt, és ki kell jutnia egy utat;

Ha helyesen történik, akkor kis rés lesz a fürdőszoba és a tégla alapja között.

 • A fürdő szintjének beállítása a munka másik nagyon fontos szakasza. Minden egyszerű: a szint az oldalra van helyezve, és a lábakon lévő szálat használja a kívánt helyzetbe. Minden oldalról ellenőrizni kell a gépet, nem kell megdöntenie a lefolyót, maga a tál alakja van a szükséges dőlésszel, és a víz minden probléma nélkül folyni fog a csatornarendszerbe, a legfontosabb az, hogy a munkadarab végén rögzítse a támasztékok helyzetét reteszelő anyákkal;

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a síkot és átlósan

 • Ha a szerkezet egy vonalban van, meg kell jelölni az oldal alsó szélét a falon, majd a fürdőt félretesszük. Ezután vegye be a szerelőlemezt, és jelölje meg a helyüket a falon, csatlakoztassa az elemeket, és meg kell jelölni azokat a helyeket, ahol a rögzítőelemek lyukakat kell fúrni. Alacsonyabbra kell fektetni a falra - kb. 3 mm-re annak érdekében, hogy kompenzálja az akril süllyedését a terhelés alatt;

Mielőtt a konzolokat a falhoz rögzítené, pontosan meg kell határoznia a helyzetüket.

 • Ezután az építmény be van állítva, jobb, ha egy asszisztenssel dolgozik, óvatosan helyezze el a kádat úgy, hogy az oldala a beépített konzolhoz illeszkedjen. Sokan azt kérdezik, hogyan rögzítsék a tálat szorosan a falhoz, de ez nem szükséges - a konzolok csak azért szükségesek, hogy megakadályozzák a szerkezet felborulását, és legyen köztük egy kis rés köztük és a perem között, mivel a víz súlya alatt lévõ anyag hajlamos elhajlik;
 • A telepítés után minden kommunikáció csatlakoztatva van, elsősorban a szennyvízrendszerre vonatkozik. Fontos, hogy a szifon ellenőrizze a tömítettséget, ezért legalább néhány liter vizet kell öntenie, és minden csatlakozást szivárgásra kell ellenőriznie, ha minden rendben van, akkor ez a szakasz sikeresnek tekinthető;
 • 3-4 nappal az építkezés után a tégla alapja, akkor folytassa a következő szakaszában az építési az alap. A tartó és a fürdőszoba közötti tér fel van töltve habarccsal, ez az anyag lehetővé teszi, hogy szorosan kitölti az ürességet, és jó ellenáll a stressznek;

A poliuretán hab erős, ugyanakkor rugalmas párnát hoz létre.

 • A legutolsó telepítés egy díszítő képernyő, amely lefedi a csúnya alsó részt, és vonzóbbá teszi a fürdőt. Az ilyen elemek beszereléséhez szükséges utasítások mindig a termékkel vannak ellátva, a munka egyszerű, mivel mindig vannak rögzítőelemek a fürdőszobában.

Leírtam, hogyan kell egy biztonságos akril fürdőt installálni egy kerettel és egy tégla támasztékkal. Ez a módszer meglehetősen egyszerűen megvalósítható, és egyúttal hiányozhat a keret hátrányaiból (időbeli lazítás) és a téglából (az oldalak nem elég megbízható rögzítése).

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a pecsétet a peremhez rögzíteni. Ha van egy különleges szalagja, akkor középen hajlik és a fürdő falához és oldalához van ragasztva, egy különleges lábazatot helyeznek be a nyílásba és szilikon tömítőanyaggal lezárják.

És ha csak szilikont használsz, akkor meg kell kitöltened a rést, majd egy gumi spatulával távolítod el a felesleges összetételt, ez a csomópontot egyenletes és tiszta lesz.

Annak érdekében, hogy a kötés tökéletesen sima és finom legyen, mindkét oldalán felragaszthatja a szalagot

És még egy olyan árnyalat, amiről szeretnék elmondani, hogy meg lehet erősíteni a fürdőt és javítani lehet a hőszigetelés jellemzőit. Ehhez külső felületét egy habréteg borítja, csökkenti a vízből származó zajokat, és lassú vízhűtést biztosít a tálban.

A poliuretánhabnak köszönhetően a fürdő erősebbé és melegebbé válik.

következtetés

Az akrilfürdő beszerelése meglehetősen egyszerű folyamat, ha megértette az utasításokat és követi az összes ajánlását. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a munkát, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, ne habozzon megírni azokat a megjegyzésben szereplő megjegyzésekben.

A szögletes akrilfürdő felszerelése

A fürdőben sok a hosszú és pihentető fürdő. Leülhet, és lazítson benne. Megmutatjuk Önnek, hogy mit keres a sarokkád kiválasztásakor, és megmutatja, hogyan kell saját maga telepíteni.

A sarokfürdők lehetővé teszik, hogy minden fürdőszobában hatékonyan felkészítse a sarkot. A sarokfürdők ötszög alakúak vagy téglalap alakú háromszög alakúak, lekerekített hosszú oldalúak.

Fürdőkád

Corner Akril Fürdőkád

A fürdő teste lehetővé teszi, hogy megőrizze a szoba esztétikáját, és a mosdóhoz csatlakozzon.

A legegyszerűbb megoldás egy kész fedél megvásárlása. Telepítésük egyszerű - gyakran elég csak a reteszeléshez rögzíteni.

A fürdő lábak felszerelése

Szerelősín A lábak felszerelése

1. A fürdő telepítése a lábak fenekével, alján történő felszerelésével kezdődik. Ehhez speciális síneket kell felszerelni, amelyeket a mellékelt csavarok segítségével csavarozni kell a fürdőhöz.

Azokat a síneket, amelyekhez a lábak rögzítve vannak, rendszerint két lyukat tartalmaznak mindkét oldalon a lábak felszereléséhez. Ha a kád szélessége megengedi, akkor jobb, ha a lábakat a szélső lyukakhoz rögzítik, hogy a lehető legnagyobbak legyenek. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy a fürdő stabil.

2. Miután a lábak fel vannak szerelve, a fürdőt a padlóra szereljük fel, és a szint segítségével megállapítjuk, hogy a fürdő egyenletesen van-e felszerelve. Lehetséges eltérések orvosolják a megfelelő beállítási lábakat.

Szerelőelemek Szerelő szilva

3. Ahhoz, hogy a kád jól illeszkedjen a falhoz, rögzítse a sarokba tartó tartóelemeket.

4. Ezután telepítjük a leeresztő és túlfolyó rendszert. Ne feledjük, hogy mindegyik helyen a megfelelő tömítéseket kell alkalmazni.

A konzolok felszerelése az oldalsó panelhez A konzolok behelyezése a padlóra

5. A következő lépés a kád felkészítése a fedél felhelyezéséhez. Ehhez csavarja be a konzolokat és a gyári csatlakozókat.

6. Különleges lemezek - a padlóhoz rögzítőket rögzítenek, hogy a fedelet alulról rögzítsék.

A sarokba szerelt falra szerelhető

7. Az elkészített fürdőre egy fedőt helyeztünk el, amely a felső élét a tartókkal és a padlón található reteszekkel egyesíti.

Akril fürdő fürdetés-készítés: áttekintés a 4 szerelési módról

Az akrilfürdő kiválasztása és megvásárlása csak a csata fele. Nagyon függ az egészségügyi termék minőségi telepítésétől. Az akrilfürdő helyes behelyezése lehetővé teszi hosszú ideig és maximális kényelem mellett történő használatát.

De a helytelen telepítés vagy akár a kisebb hibák gyakran károkat okoznak. Néha javítással rögzíthetők, de előfordul, hogy egy helytelenül beszerelt akrilfürdő teljes helyettesítést igényel.

Előkészítő szakasz

Telepítés előtt helyesen fel kell készíteni a szobát, és fel kell szerelni a szükséges eszközöket és anyagokat.

Először is, a régi fürdőt eltávolítják, és a régi csatorna is leszerelt, a csatorna cső tisztítása és egy darab hullámos tömlő van beillesztve. Ezután minden ízületet azonnal tömítőanyaggal kell kezelni.

Ezen szükséges munkák mellett szükséges lehet a fürdőszoba padlójának vagy a fürdőkád telepítésének területének szintjének meghatározása is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy jobb az előkészítő munka megkezdése előtt kikapcsolni a vizet, és az elkészítés befejezése után vegye ki a szemetet a fürdőszobából.

Ezenkívül az a hely, ahol a fürdőkád a beszerelés előtt áll, puha, ütéscsillapító anyaggal kell lefedni, hogy megóvja a sérülést.

A szakértők javasolják, hogy közvetlenül a beszerelés előtt vegyenek egy akrilfürdőt. Az akril termékek tartós tárolása nem megfelelő körülmények között deformálódásához vezethet.

balesetvédelmi

A termék telepítése az akril lehet önmagában, mert a tömege ilyen vízvezeték viszonylag alacsony. De ez a tulajdonság az akril lurks és hátránya. Az akril viszonylag törékeny anyag, amelyet óvatosan kell kezelni. A kicsi esés csiszolást vagy repedést okozhat.

Ugyanez az eredmény akkor lehetséges, ha egy nehéz szerszámot a fürdőmedencébe dobnak. Ezenkívül az akril felület könnyen karcolódhat, ha gondatlanul kezelik.

Telepítés előtt meg kell vizsgálni a gyártó által az akril fürdő megfelelő felszerelésének ajánlásait. Általában minden termékhez kapcsolódnak. Az alsó résznek a kereten vagy lábakon pontosan azon a helyen kell lennie, amelyet a gyártó jelez. A fürdő helyzetének megváltoztatása idővel deformálódásához és még a töréshez is vezethet.

Kezdettől fogva válasszon ki egy fürdõt, amely megfelelõen magas minõségû. Ha a kéz a kagyló falának kanyarulását okozza, vagy a termék csípős szagot bocsát ki, vagy a falak fényt közvetítenek, amikor a zseblámpa világít, akkor azt jelenti, hogy alacsony minőségű akrilból készül, akkor ne vásároljon ilyen fürdőt.

A minőségi fürdőszobában mindent meg kell adni, amire szüksége van, és részletes útmutatókat és útleveleket. Minél kevesebb felszerelés szükséges, annál erősebb a fürdő. Előzetesen ellenőrizni kell a fürdőszobával ellátott szerelvények és kötőelemek minőségét is.

Az akrilfürdő beszerelési eljárása

Az akril fürdők telepítésének sorrendjében meg kell adnia a megfelelő típusú telepítést. Az ilyen termékek az alábbiak szerint vannak beállítva:

 • a lábakon, amelyeket a gyártó mellékelt a termékkel együtt;
 • gyárilag lábbal;
 • a kerettel, téglából.

Ezenkívül, néha, hogy a fürdő maximális erőt adjon, használja a kombinált telepítési módszert. Ez a fürdő ugyanakkor a lábakon és a tégla kereten nyugszik. A legegyszerűbb módja annak, hogy megbirkózzanak az olyan szerkezetek felszerelésével, amelyek egy fürdőszobával ellátottak: láb vagy keret.

A téglákkal való munka érdekében bizonyos építési készségekre van szükséged, mivel a lefektetést simán, pontosan és pontosan meg kell őrizni.

Függetlenül attól, hogy milyen telepítési módszert használ, biztosítania kell az összes kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Nem nehéz, ha lábakon vagy kerettel van felszerelve, de téglaszereléskor több téglát kell hagynia, hogy könnyen elvégezhesse a szükséges kommunikációs szolgáltatást.

Az 1. opció - a lábakra szerelhető

Amint korábban említettük, először meg kell vizsgálnunk a gyártó utasításait, amelyek részletezik a fürdő telepítési folyamatát. Általában amikor a fürdőt a lábakra szerelik, hajtsa végre a következő lépéseket:

 • A lábak felszerelése a kijelölt területeken.
 • Fürdő telepítése a lábakon.
 • Magasságállító lábak.
 • A fürdő helyének rögzítése.
 • Befejező munkák.

A lábak rögzítéséhez először az invertált fürdőben meg kell találni egy helyet a rögzítéshez. Úgy néz ki, mint lyukakat fúrt a kötőelemek, vagy a gyülekezési helyek. A lábakat egyszerűen csavarják be ezek a helyek. Ha a telepítést speciális platformon végzik, akkor a lábakat a kád aljához rögzített síneken szerelik fel.

Soha ne próbálj meg lyukakat fúrni más helyen. Ez a termék deformálódásához vezethet a nem megfelelő működés következtében, és a fürdő felborulhat, mivel a lábak helyét úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a vízzel töltött tartály terhelésének helyes eloszlását.

Az üres fürdő csaknem egyenletesen tud állni a helytelenül elhelyezett lábakon, de ha kitöltöd, lehetséges, hogy nem túl kellemes meglepetés van: repedések, szivárgások stb. Volt olyan eset, amikor a szeszélyes mesterek véletlenül átfúrtak egy fürdőt.

Amikor a lábak be vannak építve, a fürdőt óvatosan át kell fordítani és a tartóra helyezni. Ebben a szakaszban nem fáj, hogy azonnal lefektetze a fürdő alját valami puha talajjal, hogy az ne várjon előre a váratlan balesetek miatt. Ezután elkezdheti a lába beállítását.

Először igazítsa a falhoz érintkező oldalak helyzetét, majd állítsa be a külső oldalak helyzetét. A beállítás befejezéséhez épületszintre, valamint kulcsok és megfelelő csavarhúzóra van szükség. A következőképpen kell eljárnunk:

 • Emelje fel az egyik sarkot a kívánt magasságra a csavaros lábak forgatásával.
 • Helyezze a szintet a következő sarokba, és állítsa be a helyzetét.
 • Hasonlóképpen illessze be a többi sarkok helyzetét.
 • Ellenőrizze a fürdő sarkának helyzetét átlósan.
 • Javítsa ki a hibákat, ha megtalálta őket.

A beállítási folyamat lényegesen bonyolultabb, ha a fürdőszobában már kerámia burkolólapok vannak. Ebben az esetben az oldal magasságát úgy kell beállítani, hogy pontosan egybeessen a kerámia felület alsó szélével. Szakemberek javasolják, hogy először telepítse a fürdőt, és csak akkor végezzen befejezési munkát.

Előfordulhat, hogy a kádat nem szigorúan vízszintesen kell felszerelni, de enyhe előfeszítéssel a lefolyó felé. Ehhez elegendő a lábak magasságát csak két centiméterrel változtatni. De általában a szükséges előítéletet már a gyártó tervezi a fürdő kialakításában.

Ebben az esetben elegendő a fürdő sarkait és oldalát szintre állítani. Ezt követően meg lehet állapítani a fürdőt. Végezze el a kapcsolatot a vízvezeték- és szaniterekkel, valamint a befejező munkával.

Mivel az akril fürdők túlságosan nem tartják a hőt, a szakértők gyakran javasolják, hogy a fürdő további hőszigetelését több habosított hab felhasználásával végezzék el. Ehhez a fürdőt át kell fordítani, nedvesíteni kell az alsó és az oldal külső felületét vízzel, és óvatosan habosítóval kell kezelni. Az anyagot vékony folyadékba kell táplálni, hogy a hab a szárítás során ne csússzon ki a fürdő oldalán.

A feldolgozást a lábak és a keret beállítása után kell végrehajtani. A lábaknak zenit is kell, hogy erősítsék őket. A hab alkalmazása után 6-8 órát kell várnia, mielőtt szárad. Ezután flip a fürdőkád, helyezze el, és zárja be egy dekoratív képernyőn, vagy másképp befejezni.

A szerkesztési folyamat részleteit a videó tartalmazza:

2. opció - telepítés a gyári keretre

A fürdőkád felszerelésének sorrendje, amelyre a gyári keret kerül szállításra, kevéssé különbözik a lábbal való felszereléstől, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a munkaterület kissé nagyobb. Íme egy példa erre a telepítésre:

 • Csomagolja ki a keret elemeit.
 • Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt.
 • Jelölje meg a fürdő alsó oldalának külső oldalát, jelezve a keretelemek rögzítési pontját;
 • Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 • Csavarja le a konzolokat az aljára.
 • Csatoljon hozzájuk a keret lábaihoz, valamint a többi elemhez.
 • Csatlakoztassa a felső és az alsó lefolyó lyukakat, gyűjtsük össze a szifont.
 • Csatlakoztassa az összes csatlakozást.
 • Kapcsolja be a fürdőt, és helyezze üzembe.
 • Állítsa be a fürdő helyét az épület szintjén.
 • Jelöljön ki egy helyet a falra, hogy speciális karmantyúkat helyezzen el, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzák a kád véletlen megfordulását.
 • Fúrjon lyukakat és szereljen fel horgokat.
 • Húzza fel a kádat ezen a horogon, ellenőrizze a pozícióját egy szinttel.
 • Csatlakoztassa a szifont a csatornába.

Ezután ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel, és egy idő után ellenőrizze a csatlakozást a szivárgás észlelése érdekében. Ha megtalálható, akkor a problémás vegyületet ismét tömítőanyaggal kell kezelni.

Ha megmagyarázza, hogyan kell egy akril kádat saját kezével telepíteni, fontos szempontokat kell figyelembe vennie. Az akrilfürdő testének fúrásakor rendkívül óvatosan kell eljárni. A lyuk mélysége nem haladhatja meg a 6 mm-t, különben egyszerűen csak lyukasztja a kád testét.

A tapasztalt kézművesek egy kis szalagot fúrnak egy fúrólyukra, hogy jelezzék azt a mélységet, amelyre az akril vastagságába merül. A csavarok felszereléséhez a fürdő testén általában olyan különleges helyeket biztosítanak, ahol az akril vastagsága magasabb, mint a test többi része.

Ezenkívül ne cserélje ki a kerethez mellékelt kötőelemeket, másokat. A méreteiket gondosan kiszámítják, hogy ne rontsák a fürdő felületét. A legszélsőségesebb esetekben a kötőelemek olyan elemekkel helyettesíthetők, amelyek pontosan megfelelnek a gyártó által biztosított kötőelemekkel. A rögzítők meghúzásához használjon egy szabályos csavarhúzót. A csavarhúzó használata a csavarmenet lebomlásához vezethet.

3. opció - telepítés tégla keretre

Bár a gyártóknak javasolniuk kell, hogy csak a mérnökök (lábak, keret stb.) Beszerelését javasolják akril szerkezetek, néha még mindig szükség van egy téglaalapra.

Ezt leggyakrabban néhány nem szabványos tervezési megoldás vagy a fürdőszoba konfigurációs jellemzői hajtják végre. Az is előfordul, hogy a fürdő keretet biztosít a vevő számára felmerülő költségek csökkentése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a tégla keret, ha helyesen hajtják végre, figyelemreméltó a megnövekedett erejéért. Az ilyen konstrukció sok éven át hibátlanul működik, bár sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyári keret felépítése.

A bázis gyártásához tégla, habarcs, fémprofil (sarokba húzható), simító, önmetsző csavar, tömítőanyag, kalapács stb. Tégla keret készítése az alábbiak szerint:

 • A falon meg kell jelölni a fürdő oldalának alsó szélének helyzetét.
 • Fúrjon néhány lyukat a kötőelemekhez a jelölésnél.
 • Szerelje be és rögzítse a fémprofilt.
 • Ezután a padlón jelölje meg a téglaalap helyét.
 • A téglaszázatot jelölje.
 • Várja meg, amíg az oldat teljesen megszárad.
 • Szerelje fel a fürdőt az alapra.
 • Csatlakoztassa a kommunikációt és feldolgozza őket tömítőanyaggal.
 • Töltse fel a fürdõt, hogy ellenõrizze a szerelést és a csatlakozások szorosságát.

Néhány hasznos javaslat lehetővé teszi, hogy ezeket a lépéseket megfelelően elvégezze. A bázis aljához rögzített fémprofil szükséges a bázis megbízhatóságának növelése érdekében. A padlótól a profil telepítésének helyétől mért távolság nem haladhatja meg a 0,6 métert.

A téglaalap két külön támasz formájában, négyszögletes keret formájában készülhet. A fürdő végeitől a tégla tartóktól való távolságnak azonosnak kell lennie, és a lefolyónak szabadnak kell lennie.

Téglalap alakú keret végrehajtásakor ügyelni kell a lyukra, hogy biztosítsák a kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ha szükség van a fürdőre a leeresztéshez szükséges lejtéshez, az alap egyik végét kissé magasabbra kell állítani, mint a másik.

A magasságkülönbséget úgy érhetjük el, hogy egy speciális fémlemezt helyezünk el, melynek szélessége körülbelül egy centiméter a falazatban. A szakképzett kézművesek ezt a különbséget nagyobb mennyiségű megoldás segítségével érhetik el.

Kell-e kombinált alapot készíteni?

Ha a gyári alap ereje valamilyen oknál fogva kétséges, vagy a fürdőszobai tulajdonos csak azt szeretné biztosítani a szerkezet maximális megbízhatóságát, használja a támogatás kombinált verzióját. Általában a fürdőt először a lábakra helyezzük és magasságban állítjuk be.

Ezután mérje meg a padlótól a fürdő aljától a távolságot, hogy meghatározza a téglafal magasságát. Helyezze a padlóra egy tégla alapra. Ezután eltávolítják a fürdőt, és megkezdődik a kőműves munka. Fontos pont az ilyen kialakítás kialakításában: a lábak és a téglakeret magasságának pontosan azonosnak kell lennie, hogy a fürdő súlya egyenletesen legyen elosztva mindkét támaszon.

Kétségtelen, hogy ez a lehetőség alaposabb, mint a szokásos gyári keret használata. Ugyanakkor, ha szét kell szedni, akkor izzadni kell.