Legfontosabb > Dekoráció

VK Lakásjavítás

Tudja, hogyan kell egy tulipán mosdót telepíteni a fürdőszobában, és hogyan kell egy mosogatót tenni a konyhába? A lakásban vagy egy vidéki házban végzett javítások miatt ezek a kérdések különösen fontosak, mivel a vízvezeték-szerelő szolgáltatások árai magasak és mindent a saját kezeimhez kívánok tenni.

Tehát megfontoljuk a különböző típusú mosogatók független telepítésének módjait.

Tányérok típusai és azok telepítése

A sarokmosó felszerelésének rajza (méretekkel)

Először is, a különböző típusú vízvezetékek megkülönböztetni két fő típusú mosogatók, nevezetesen a módosítások telepítésére szánt fürdőszoba és a beépítés a konyhában.

Példaként vegye fontolóra a legnépszerűbb, legutoljára lecsapódó konzolok (felfüggesztett) típusát és a fészek mosogatók telepítését.

Mosogató és fürdőszoba csaptelep kiválasztása

A fotó - egy szabványos csomag

Ez egy nagyon fontos pont, hiszen vannak olyan keverők a piacon, amelyek a furat különböző átmérőjéhez igazodnak. Hogy miután nem feltette a kérdést, hogy miként lehet a csapot a mosogatóra telepíteni, akkor be kell szerezned a szivattyút a készletben, akkor sokkal kevesebb esély van a hibára.

A csata szükséges a szifon felvenni, ami illeszkedik a tálban lévő lyukhoz. A választott tál alakja bármi lehet, de a hossza legalább 50 cm legyen, hogy a víz ne essen a padlóra.

Fontos: ha a rögzítőelemek nincsenek benne, külön kell megvásárolni őket.

Mosogató beépítése a fürdőszobába

A telepítési munkák több lépcsőben zajlanak, köztük a következőket:

 • Ellenőrizze a falat erőssége idején. Ha a fal nem eléggé sűrű és megbízható, a lógó edény felszerelését el kell hagyni, ha a padlóra helyezi a hangsúlyt.
 • Végezzük el a falak jelölését. Ehhez megtaláljuk azt a helyet, ahol a telepítést végezzük, és a vízszint segítségével a vízszintes vonalat jelöljük. A vonalat 80 cm magasságban kell tartani, a felnőttek számításával és 60 cm gyermekekkel.

Fontos: Ha a fal felülete csempézett, akkor helyesen ábrázolja a kötőelemek helyeit a csempe öltés mentén.
Először is könnyebben meg lehet fúrni a varratot, másrészt pedig, ha a mosogatót másik helyre szeretné helyezni, akkor a cserép viszonylag sértetlen marad.

Annak érdekében, hogy a lyukak helyét meg lehessen jelölni, megmérhetjük a lyukakat a tálon lévő szerelő lyukak között, és ezt a távolságot a korábban kijelölt vonalon jelölhetjük.

Van azonban egy egyszerűbb módszer. A tálat a falhoz illesztheti az Önnek megfelelő helyzetben, és egy jelölővel vagy ceruzával jelölheti meg a lyukak helyét.

A képen, amelyet telepíteni kell

 • Fúró. Rendszerint a rögzítőcsapokat egy mosogatóval szállítják, ha nem, akkor jobb, ha a kívánt átmérőjű horgonycsavarokat vásárolnak, mivel nagyobb szilárdságot biztosítanak.
  A lyukak ütést fúrták a pobeditovoy felszínre. A fúrót a tömítés átmérője és hosszúsága szerint választják ki, amelyet a lyukba ütköznek. A lyukat kicsit mélyebbre fúrjuk, mint amennyire szükséges, de az átmérőt változatlan formában tartjuk úgy, hogy a kötőelemek erősek és ne legyenek lazaek.

Fontos: fúrási módban nem lyukasztási módban használjuk a lyukasztást, és nem nyomjuk meg a szerszámot, csak enyhén nyomjuk meg a gombot.

Helyezzen lyukak helyét

 • Telepítse a mosogatót. A tálat az elkészített lyukaknak megfelelően kell felhordani. Gumi- vagy műanyag tömítéseket telepítünk a rögzítő tüskékre és csavarjuk be őket, de ne szorítsuk túl erősen, hogy a faanyag nem tört ki. A szerelés megkönnyítése érdekében célszerű nem csavarkulcsot használni, hanem dugókulcsot használni.

A rögzítők felszerelése

 • A szifon felszerelése. A telepítés elindítása a kötőelemek felszabadításával. A leeresztő nyílásba egy hálós tömítést és egy nyomócsavart helyeznek.

Fontos, hogy a tömítés és a rács pontosan a lyuk közepén álljon, úgy, hogy ne legyenek rések a rács és a mosogató között.

 • Ha helyesen történik, szerelje fel az alsó kioldót és húzza meg a rögzítőcsavart.
 • Ezenkívül a kioldódás végén rögzítse a szifont.
 • Egy szifont egy mellékágú hullámcsőhöz rögzítenek, amely a másik végén egy csatorna csengőre van szerelve.
 • A keverő felszerelése. A keverő két rugalmas csatlakozással rugalmas csatlakozással kapcsolódik a vízellátáshoz, az egyik a forró és a másik a hideg víz számára. A tömlők csatlakoztatásakor a füstszalagot alkalmazzák. A tömlők az egyik végén vízellátással vannak összekötve a vízellátással, a másik végén pedig a keverőhöz.

Fontos: A tömlők csatlakoztatása előtt győződjön meg arról, hogy a szerelvényeknek tömítő tömítése van.

Valójában a felfüggesztõ héj telepítése vége, és az elõzetes mûködés ellenõrzése folytatható. Ehhez törölje le az összes vegyületet, majd engedje a vizet.

Néhány másodperc múlva állítsa le a vizet, és minden összetevőt fel kell varrnia egy toalettpapírral vagy egy száraz ruhával. Ha nedves területek vannak, újra csatlakoztatni kell a kapcsolatot.

A mortise héj felszerelése

Kerek mosogató

Vegye figyelembe a mosogató szerelvényének jellemzőit egy olcsó fém habarcs mosogatóval.

A mosogató beépítése a pultra a következőket tartalmazza:

 • A szilárd asztallapban fúrjon lyukat a tálba.

Ehhez jelölje ki a tál kontúrját, fúrjon lyukat a kontúr mentén, helyezze be a fűrészlapot, és vágjon egy körbe, amely megfelel a tál átmérőjének.

Az ülés vágása

Fontos: a kontúr körvonalaként kösse körbe az invertált héjat a kerület mentén, és távolítsa el a kör szélét 1,5-2 mm-rel, és vonjon párhuzamos vonalat.
Ez lesz a csésze ülés átmérője, figyelembe véve a kinyúló oldalakat.

 • A következő lépésben egy tömítőanyagot kell alkalmazni. Ehhez a vágott lyuk szélén lévő asztallapot megtisztítják és eltávolítják. Továbbá eltávolítjuk a védőréteget a tömítésből, és az ülés peremét ragasztjuk.
  Jellemzően egy tömítés jön egy mosogatóval. Ha a szállítmány nem tartalmaz tömörítőt, külön megvásárolható, mivel alacsony az ára.
 • Ezután egy tálat helyeznek a lyukba. Ebben a szakaszban el kell döntenie, hogy hogyan helyezze el a leeresztő lyukat, hogy a szifon legyen megfelelő.
 • A beütött edényt a táblagépben speciális rögzítő távtartóval rögzítik. A rögzítőelemet a mosószekrény belsejéből húzzuk meg. 8-10 rögzítőelemből álló mosogató készletben.

Rögzítő rendszer, figyelembe véve a tabletta vastagságát

 • A következő szakaszban a keverő és a szifon felszerelése. A beépítést a mosogatón belül is elvégzik. A keverőt a mosogató nyílásába helyezzük, és a csavarral ellátott anyával rögzítjük.
 • Ezután rögzítse a tömlőket a keverőbe. A tömlők másik vége a vízellátáshoz van csatlakoztatva. A szerelvények vízellátáshoz való csatlakoztatásához fum-tape-et használunk.

Fontos: meg kell győződnie arról, hogy a beszerelt tömlők megfelelnek a vízellátó rendszer nyomásának.

 • Helyezze be a gumitömítést, és csavarja be a mosogató nyílásába. A mosópohár belsejéből egy szifont helyeznek a nyílásra, és az egész szerkezet egy rögzítőcsavarral van rögzítve.
 • A szifonból leeresztjük a tömítőgyűrűt a csatorna aljzatába, és óvatosan lezárjuk a réseket szilikonnal.

következtetés

Most már tudod, hogyan helyesen telepíthetsz egy tulipánhéjat és a hozzáillesztett homloklapját. Ezenkívül meg tudja birkózni a burkolat vízvezeték szerelésével. A legfontosabb, hogy kövessük a technológiai előírásokat és a gyártó utasításait.

A kívánt eredmény eléréséhez ingyenes időre és felelősségteljes megközelítésre van szükség a feladathoz. A munka során felmerülő kemény kérdések elkerülése érdekében nézze meg a videót ebben a cikkben.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszobát és a hálószobát egy lakóház vagy magánház egyik leggyakrabban látogatott szobájaként tekintik, ezért az elrendezése olyan komoly és szigorú megközelítést igényel, amennyire csak lehetséges. A szakértők szerint a fürdőszobai javítás során figyelembe veendő fontos tényező annak mérete, míg a modern fürdőszobák gyakran nem elegáns felvételekkel büszkélkedhetnek. Ez azonban nem zárja ki azt a tényt, hogy minden fürdőt szabványos szaniterárukkal kell ellátni, amely magában foglalja a mosogatót, a zuhanyzót, a fürdőt, a WC-t, kombinált fürdőszobát és mosógépet, és a lehető legkisebb és funkcionális helyzetben kell elhelyezni. Mindezek alapján a fürdőszobának minden négyzetcentimétere megérte az arany súlyát, ami annak köszönhető, hogy ezeknek a fürdőszobai elemeknek nemcsak a szobába kell illeszkedniük, hanem harmonikusan kell elhelyezniük. Ezenkívül a miniatűr méretű fürdőszobai elrendezés megköveteli, hogy megfeleljenek a fürdőszobának vizuális terjeszkedését célzó alapvető elveknek. Az egyik alapelv az, hogy telepítse a sarki mosogatót, amelynek megválasztását és a telepítésének jellemzőit ebben a cikkben tárgyalja.

tartalom

Corner mosogatók és szerepe a fürdőszoba kialakításában

A fürdőszoba szögletes mosogatói, függetlenül a fürdőszoba alapstílus-koncepciójától, a belső tér harmonikus részletévé válnak. Sokoldalúságuk és funkcionális kialakításuk lehetővé teszi, hogy a sarokcsapágyak egyaránt sikeresek legyenek, mint egy klasszikusan díszített fürdőszobát, és egy modern fürdőszobát, amely a csúcstechnika stílusában díszített. Ha egy ilyen mosogató standard fehér színű, akkor ez nagyban megkönnyíti a kezdő dizájner feladatait, és lehetővé teszi a hagyományosan fehér mosogató csaptelepek kiegészítését, amelynek kialakítása a fürdőszoba alapszintű stilisztikai koncepciójához igazodik. A leghatékonyabb "fit" mosogató a fürdőszoba belsejében, és lehetővé teszi a kisebb belső részleteket, például a polcokat és a szükséges kiegészítőket a fürdőszobában. Ha a mosogatót egy kontrasztos színsémából készítik, akkor a süllyesztett mosogató talapzatával ki lehet simítani. Az építőipari piacon bemutatott legszélesebb választék a legmegfelelőbb modell kiválasztásának kulcsa, amely kedvezően illeszkedik a helyiség környező környezetébe.

Sarok mosogató fürdőszoba fotó

A sarokcserék változatossága: osztályozási kritériumok

Amikor kiválasztja a fürdőszobai saroklefolyókat, amelyeket a vízvezeték üzletben vásárolhat, vagy megrendelhet egy szakosodott online áruházban, akkor figyelembe kell vennie, hogy számos olyan típus jellemzi, amelyek számos besorolási kritériumnak megfelelően különböznek.

A telepítési módszer jellemzői alapján a következő mintákat különböztetik meg:

Felfüggesztett mosogatók, rögzítve, támaszték létrehozására tervezett tartókkal. Ezek közé tartoznak a szögletes mosogatók, amelyek nyitott fenékkel vannak ellátva átirányító rendszerrel. Ez nem feltétlenül jelenti a nyílt kommunikációt - gyakran maszkolnak egy réz vagy más fém utánzó speciális fedőlap segítségével. Mivel a konzol mosogatók telepítési jellemzője a felületek találkozásánál található, ez nagymértékben növeli a telepítés erejét. Ezt a rögzítési módot használva lehetőség van arra, hogy belépjen a sarkos mosogatóba egy olyan helyiségben, amelyet a mediterrán stílusban gyártanak, melyet rengeteg fémrész és erőteljes keverő jellemez.

A talapzatra szerelt konstrukciók, amelyek segítenek elrejteni a vízvezeték kommunikáció csúnya kapcsolatát. Ez a fajta a "tulipán" típusú háromszög alakú héjakat foglal magában, amelynek kialakítása a csatornacsatornák elrejtődését jelenti. A megjelenésnél ez a vízvezetékelem egy virághoz hasonlít, ami a design nevét adja. A lábakra szerelt mosdókat vonzó vonzerő jellemzi, és képes arra, hogy harmonikusan illeszkedjen a fürdőszobába, bármilyen stilisztikai irányba. A szakértők szerint azonban egyetlen mínusz jellemzi őket, amelynek központi eleme egy ilyen héja, amely a sarokban lévő helyet elrejti, amelyet a legnagyobb racionalitással lehet használni;

A szekrénybe ágyazott szögletes mosdók - a legsikeresebb megoldás az éltető racionalisták számára, lehetővé téve a szabad helyiség hatékony kihasználását a mosogató alá. A sarok mosogatója, amelynek a design része a szekrény, nem csak a tágas fürdőszobához illeszkedik, hanem lehetővé teszi, hogy hatékonyan takarítson meg helyet egy kis fürdőszobában, gondosan elrejtve a szennyvízcsatorna-kommunikációt és a háztartás tisztaságának megőrzéséhez szükséges háztartási vegyi anyagokat. Az ilyen mosdó sikeres kiegészítése egy felsõ tükör, beépített háttérvilágítással, kiegészítõ polcokkal vagy szekrénnyel, az állvány színével összhangban.

A kád, amely magában foglalja a sarki mosogatót, valamint a szekrényt, amelybe beágyazódik, meglehetõsen nagy a kereslet, ezért az ilyen modellek meglehetõsen masszív résszel rendelkeznek a modern vízvezetékek piacán. A szaküzletek készen állnak arra, hogy a különböző méretű, 70x70 cm-től 35x35 cm-ig terjedő méretű süllyesztett sarokágyakat és tervezési megoldásokat kínáljanak. Az ilyen héjak konstruktív oldata meglehetősen változó, és nemcsak hagyományos, hanem aszimmetrikus vagy hosszúkás héjakat képvisel. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy beágyazott mosogatót helyezzen a sarokba, amelyet szabálytalan arányok és a falak aszimmetrikus hossza jellemez. Többféle típusú aszimmetrikus készlet létezik:

 • Jobb oldali szerkezetek, amelyek a jobb oldali héj helyét jelzik, és a bal oldali elemeket;
 • Baloldali kagyló, amelynek kialakítása hasonló a jobboldalhoz, de a héj és ennek megfelelően a másodlagos szerkezetek ellentétes elhelyezésével jellemezhető.

Az aszimmetrikus kialakítások lehetővé teszik a fürdőszoba konfigurációjának legmegfelelőbb kiválasztását.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a fürdőszobában a magas páratartalom jellemzi a helyiséget, figyelembe kell venni a szoba mikroklimatikus indikátorát. A készletben lévő állványok gyártásához, sarokhéjakkal együtt a gyártó természetes fát vagy nedvességálló paneleket, például MDF-et vagy forgácslapot használ. És annak ellenére, hogy a legtöbb esetben a sarokhéjak állványai nem szilárdak, hanem préselt fából készültek, költségeik nagyságrendje magasabb, mint a hagyományos, préselt talpazatú hüvelyk.

A tervezési jellemzőkkel összhangban megkülönböztethetők a háromszög és az aszimmetrikus héjak, és annak ellenére, hogy az aszimmetrikus modelleket korábban a kabinetbe ágyazott kagylók egyikének tekintettük, részletesebben egy másik osztályozáson belülről fogunk beszélni. Tehát:

 • Az egynyelvű háromszög alakú vagy a hagyományos sarokcsapágyakat egy egységes érintkezési szög jellemzi a falakkal, és lehetővé teszi a fürdőszoba szabad sarkában a legelőnyösebb kihasználást, ami egy másik súlyos érvet jelent a fürdőszobában lévő sarokmosó megszerzése érdekében;
 • Az aszimmetrikus sarokhéjak egy háromszög, amelynek egyik oldala nagy hosszúságú. Attól függően, hogy az objektum milyen pozícióban van a falakhoz képest, a fő része a megfelelő irányba tolódik, míg a második szabadon marad.

A sarokmosók gyártásához szükséges anyagok

A saroklefolyók gyártására használt gyakran használt anyagokról meg kell jegyezni, hogy ezen a területen a gyártó meglehetősen sokoldalú választást kínál.

A fajansz vagy porcelán sarokmoszható mosdók nagy teljesítményű jellemzőkkel vannak jellemezve, amelyekre különös figyelmet fordítanak a szilárdságra és a tartósságra. Ezenkívül a felületek simasága szempontjából vezetőnek tekinthetők. A higiénia egy másik mutató, amelynek szintje a fajanszszegényeknek nem egyenlő. A fajansz- és porcelánmodellek stilisztikai tervezése oly módon történik, hogy az ilyen modellek évtizedekig nem veszítik el relevanciájukat;

A kiváló minőségű polimer anyagokból készült sarok mosogatók, köztük az akril és a műkő kiváló minőségű alternatívát kínálnak a hagyományos cserépkályhákhoz. Annak ellenére, hogy újak a vízvezeték-piacon, a népszerűség jellemzi, ami exponenciálisan növekszik, és nincs lefelé irányuló tendenciája. Ennek oka számos tulajdonsága, amelyek közül a gyakorlati működés, a nagy tartósság és a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás vonzza a figyelmet. A gondozatlan, polimer modellek sokszínűvé teszik a fürdőszoba dekorációját a színek és a különböző konfigurációk miatt;

Ha nem szokványos dolgokról van szó, akkor a legmegfelelőbb megoldás üvegből, természetes vagy mesterséges kőből készül. Elegáns formatervezésük külsõ törékennyé teszi õket, ám ezek nem kevésbé erõsek más hasonló modellekhez képest, és néha még meghaladják is. És ez nem csak a kőből készült termékekre vonatkozik, hanem az üvegről is, amelyet nem eredeti sarokfogók gyártására használnak. Mielőtt a vízvezetékgyártás aljzatává válna, az üvegeket számos apró alkotóelem egészíti ki, aminek következtében további erősséget szerez. Emiatt az üvegtermékek képesek ellenállni a nagy intenzitású ütéseknek, miközben megőrzik eredeti integritását.

A fémhéjak a zománcozott fémmodelleket váltották fel, amelyek elvesztették korábbi hírnevüket, amelyek a zománc nagyon alacsony kopásállósága és az ápolás sajátosságai miatt feledésbe merültek. A veteránokat helyettesítették rozsdamentes acél sarokfogókkal, amelyek esztétikus fémes árnyalattal díszíthetik a fürdőszoba szabad sarkát. A tervezési és működési jellemzők nemcsak a szögletes mosdók hosszú élettartamát, hanem a magas esztétikai tulajdonságokat is biztosítják. Ha a fényes, polírozott felületen idővel csiszolást vagy apró karcolásokat észlel a kopásálló tisztítószerek használata, fordítson figyelmet speciális készítményekre, beleértve az akril fürdők tisztítására. De sok pozitív pillanat ellenére a rozsdamentes acéllemezeket a hátrányaik is jellemzik, amelyek fő jellemzője a kalcium-sók megjelenése a burkolat falán.

A sarok mosogatói: a választás jellemzői

Mielőtt vásárolna egy sarokmosó mosdót a fürdőszobába, először fontolja meg az összes lehetséges forgatókönyvet, és döntsön a mosogató kívánt anyagáról. Miután meghatározta a fenti jellemzőket, alaposan mérje fel a tervezett telepítési helyszínt, és végezze el a megfelelő modell kiválasztásához szükséges összes számítást. Az ebbe a csoportba tartozó egészségügyi termékek méretei nagyon változatosak: a háromszög alakú szerkezetek oldalát 35-70 cm méretűek jellemzik, míg a kifinomultabb formákkal rendelkező modellek még nagyobb diverzitást mutatnak. Ha a poharakat egy talppal választja, ne felejtse el figyelni a magasságát, aminek köszönhetően a mosdókagyló a legszebb harmóniával illeszkedik a környező tér belsejébe.

A kedvenc modell kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy abszolút sértetlenség és mindenféle külső hiba hiánya, mind a belső, mind a külső oldalon, különös figyelmet fordítanak a lefolyóba és a keverőkbe, ha szerepelnek a készletben.

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb esetben a fogyasztók inkább a gyártó hatóságát szeretnék irányítani, ami szintén nem lényeges. A modern piac kínál mindenféle ízlést, mind a belföldi, mind a külföldi termékek termékeivel. Fontos megjegyezni, hogy a gyártó hatósága közvetlenül meghatározza a modell árjellemzőit, amelyek a sikeres vásárlás legfontosabb elemei.

A különböző típusú szögletes mosogatók jellemzői

A sarokmosó felszerelése hasonló a más vízvezetékberendezésekéhoz, ugyanakkor sajátosságai függenek a berendezés tipikus jellemzőitől. Az egyes modellek felszerelése, legyen az egy függesztett mosogató, egy pohár talapzaton vagy egy szekrénybe épített sarokmosó, egyedülálló.

A sarokmosó felszereléséhez szükséges anyagok:

 • drill;
 • A fúró, amelynek mérete nem kevesebb, mint 12 mm;
 • kalapács;
 • Önmetsző csavarok;
 • Marker jelöléshez;

A felfüggesztett mosogató telepítésének jellemzői a következők:

Először is meg kell határoznia azt a szöget, amelyet a sarokmosó telepítéséhez tervez, és meghatározza a rögzítés magasságát is. Annak ellenére, hogy a felfüggesztõ héj rögzítési szöge egyedi mutató, annak meghatározása bizonyos szabályok szerint történik. Az egyik szerint a mosogató rögzítési szöge a lehető legközelebb kell, hogy legyen a csatornacsövekhez, míg a rögzítés magassága megközelítőleg 90-95 cm-re legyen a padlószinttől.

A sarki mosogatóhoz tartozik egy speciális eszköz, a derzhak. Ez egy "G" betű alakú fémsáv. Először határozza meg a falhoz való csatlakozás helyét. Ehhez hajlítsa a készüléket a falhoz úgy, hogy azt a magasságot választotta, amellyel a mosogatót helyezte el, majd használjon egy épület ceruzát vagy jelölőt, hogy megjelölje a fal fúráspontjaival egyező pontokat. Ezután a fúró és a fúrók átmennek a csempe fölött, amelyek segítségével lyukakat fúrnak a cserépben a pontokkal jelölt helyeken. Miután elkészítette a lyukakat, hajtsa be őket a "tartó" szereléséhez, amely először a falhoz tapad, az újonnan előkészített lyukak helyén, és ügyelve arra, hogy a falon lévő lyukak egybeesjenek a tartó rögzítőivel, szerelje fel önfúró csavarokkal. Miután felszerelte a sarokmosó fő rögzítőjét, szerelje be a süllyesztett mosogatót, és győződjön meg róla, hogy biztonságosan rögzítve van, csatlakoztassa a térdet, szerelje be a keverőt és telepítse a vízellátást a keverőbe.

Az állványra szerelt sarokmosó felszerelése:

Annak ellenére, hogy az aljzatba beépített sarokmosó beépítési szabályai hasonlóak a leeresztett mosogató szereléséhez, a beépítésnek bizonyos sajátosságai vannak. A fő különbség abban rejlik, hogy a sarokmosó mosogatószerkezete az állványra nem korlátozódik a vízvezetékrendszer csatlakoztatására és a csaptelepek beszerelésére - a fent említett intézkedések végrehajtása után a mosogató alatti talapzat a cső és a tömlők maszkítására szolgál.

Ha a szekrényhez tartozó sarkos mosogatót választotta, akkor tudnia kell, hogy a szekrény beszerelése megelőzi a sarokmosó közvetlen telepítését. Először is a szekrény felszerelését, az összes kommunikációt és a csöveket elrejtik, majd a mosdóval ellátott speciális kötőelemek segítségével közvetlenül felszerelik őket. Az egyetlen dolog, amit ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy több lyukat kell fúrnunk a falon, ami hozzájárul a berendezés megbízhatóságának javításához. Azt is fontos tudni, hogy a mosdót nem szabad a falhoz szerelni, így elkerülve a forma kialakulását. A mosogató és a fal között kialakított lyukak, ragasztó maszkoló szalag, ami szintén javítja a berendezés minőségét.

A sarok mosogató szerelése

A modern vízvezeték-piacon a fogyasztók széles körű termékeket kínálnak ezen a területen. Ma megvásárolhat egy mosogatót egy állvány vagy egy mosogató különböző konfigurációk, méretek és a különböző anyagok. Kívánt esetben könnyedén kiválaszthat egy modellt kompakt és nagy, széles és keskeny vízvezeték-elemekből. A termékskála gazdagsága kiegészíti a fajanszi és fém, fehér és színes anyagokat, amelyekből készültek.

A sarokmosó különösen jó egy kis fürdőszobában, lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbbet takarítson meg.

Ez a termékcsalád kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy kiválassza a helyiség ideális helyszínét. Másrészt azonban bizonyos nehézségek jelennek meg, amikor a vevő elvész az ilyen különböző árukban. Ezért a megvásárlás előtt ajánlatos tanulmányozni ezt a témát annak érdekében, hogy elképzelése legyen a vízvezetékről: milyen típusú és mi a különbség.

Corner vízvezeték

A kis méretű konyhák és fürdőkádak esetében a gyártók egy olyan szögletes mosogatóval vagy mosdóval rendelkeznek, amely tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe. Függetlenül attól, hogy a konyha vagy a fürdőszoba iránya és kialakítása milyen szempontból tökéletesen illeszkedik a szögletes vízvezetékbe. Különleges kikészítés, kerámia csempe, kiegészítő polcok és egyéb elemek segíthetnek. A vízvezeték szögbe helyezése lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy további helyet kapjanak egy kis helyiségben.

Mivel a sarki mosogató keretei természetes fából vagy nedvességálló forgácslapból és MDF panelekből készült bútorokat használnak.

A sarokvizsgáló termékek kerámiából, fajanszból, porcelánból és üvegből készültek. Kevésbé használt műkő vagy rozsdamentes acél. Az anyag kiválasztása, amelyből a mosogató készül, éppen ellenkezőleg történik. A gyártók feltételesen osztják a héjakat a kivitelezés és a telepítés módja szerint, ami segít az ügyfelek navigálásában.

Fürdőszoba mosogató lehet:

 1. Egy talapzaton: leggyakrabban olyan anyagot használ, mint a kerámia, amelynek függőleges állványa ugyanabból az anyagból készül, és egy kötelező csavar rögzítése a falhoz. De az egész terhelést elküldik a talapzatra.
 2. A szekrényen, amely általában fiókokkal és ajtókkal van ellátva.
 3. Felfüggesztett, asztallapra vagy talapzatra szerelhető. És csak egy mosdókagyló, amely a falhoz csatlakozik kiegészítő támogatás nélkül.

Egészen a közelmúltig az egészségügyi termékek hosszú ideig tartó vitathatatlan vezetője kerámia mosogató volt, lábazat. Az ilyen modellek legfontosabb előnye az állványon könnyen felszerelhető, ezért nem szükséges vágni semmit, még akkor sem, ha a vízcső és a szennyvíz fel van szerelve a kültéri változatban. De a közelmúltban, ez a termék alacsonyabb mosdókagylóvá vált egy fiókkal.

A kivétel itt egy mély talapzatú modellekből áll, amikor a kialakítás egyértelműen szoros kapcsolatot igényel a falzal. Ebben az esetben maga a termék karbantartása egyszerűsödik, mivel nincsenek nehéz elérhetõ helyek a tisztításhoz. Ugyanakkor egy mély talapzatú modell telepítése minden kommunikáció rejtett kínálatát biztosítja, a kötőelemek megbízhatóságára és az anyagok minőségére vonatkozó különleges követelményeket. Ezért ez a mosogató nem kapott sok elosztást a fogyasztók körében.

Hogyan helyezzen kerámia mosogatót egy talapzattal?

A tál megjelenése maga más lehet, a szakértők ebben az esetben javasolják, hogy válasszon egy tálat és egy hasonló alakú talapzatot. Kívánatos, hogy a modell túlfolyó lyukat biztosítson, így az előre nem látható körülmények között a víz a szennyvízelvezető csatornába ment, és nem a padlóra.

A termék kiválasztásánál érdemes egy mosdót elhelyezni egy talapzaton, és pontosan be kell írnia a helyet erre a célra.

Jellemzően a mosdóhoz rendelt szekrények farostlemezből készülnek, és a homlokzat - az MDF-ből.

 1. A telepítés kezdetén a sarokmosó pontos telepítéséhez egy ceruza kell, hogy legyen a rögzítés helye. Ehhez egy vonalat kell húzni a termék felső szélének szintjén, figyelembe véve a csempe varratait.
 2. A vonal pontosságának ellenőrzéséhez használja a vízszintet.
 3. Ezután egy tálat helyezzünk a talapzatra, és a falhoz támaszkodunk. Biztosítani kell, hogy a termék felső széle és a tervezett vonal egybeessen.
 4. A ceruza segítségével a helyeket a modell hátulján lévő speciális furatok jelzik. A berendezést csak akkor lehet a falhoz rögzíteni, ha bizalom áll fenn, hogy képes támogatni a szerkezet súlyát. Ellenkező esetben a tartókeretet használják.
 5. Fúróval vagy perforátorral speciális lyukak vannak a falban, amelynek átmérője kissé kisebb, mint a tüskék átmérője.
 6. Az erős rögzítéshez speciális ragasztót kell a lyukakba önteni.
 7. Amikor a ragasztó teljesen száraz, a tágulási tüskék ütnek.
 8. A talapzat aljának alaptestnek tökéletesen síknak kell lennie, különben a berendezés tágulni fog. Az alapot szintetizálhatja cementhabarccsal.
 9. A csavarokat az előkészített lyukakba csavarják, és egy tálat helyeznek rá, amely egyidejűleg egy talapzatra van felszerelve. Ügyeljen arra, hogy a leeresztő nyílás a középen legyen. Nem szükséges szorosan húzni az anyákat, mert a mosogató felrobbanhat.
 10. A mosogatóhoz egy kifolyó csatlakozik, a tömítéssel és a csavarral ellátott hálót a kifolyónyílásba helyezzük.
 11. A kifolyócső olyan tömítésekkel van felszerelve, amelyek szorosan illeszkednek a lefolyóhoz. A csavar csavart, a kifolyócsatlakozó a szifonnal van összekötve.
 12. A kifolyócső jól rögzítve van a csatorna aljzatában.
 13. A keverő rugalmas csatlakozással van felszerelve és a vízellátáshoz van csatlakoztatva.
 14. A csésze és a fal közötti varratot jó minőségű tömítőanyaggal dolgozzák fel.

A mosdószekrény nem csak esztétikus megjelenést kölcsönöz a rendszernek, hanem el is takarja a csöveket.

Szükséges eszközök és anyagok:

 • kerámia edény talapzattal;
 • ceruza;
 • vízszint;
 • szükség esetén tartó keret;
 • fúró vagy kalapács fúró;
 • dugók;
 • ragasztó az erősséghez;
 • cementhabarcs;
 • önmetsző csavarok;
 • kipufogó elem;
 • háló, tömítéssel és csavarral;
 • ágcső;
 • szifon;
 • mixer;
 • rugalmas szemceruza;
 • tömítőanyag.

Ezeknek az alapvető szerelési lépéseknek megfelelően egy alátámasztással és egy medence mosogatóval ellátott, vízszintes mosdókészletet szerelnek fel. Ugyanígy rögzítik a rozsdamentes mosogatót a konyhában. Az ilyen típusú egészségügyi termékek telepítésekor azonban lehetőség van néhány kiegészítésre, amelyet figyelembe kell venni a lógó edény rögzítésén kívül.

Amit érdemes tudni, amikor egy sarkos mosogatót szerel be egy szekrénybe

 1. Vásárlásakor szekrények figyelembe kell vennie a helyét a vízvezetékek és a szennyvíz.
 2. Amikor a sarokba szerelhető szekrényeknek figyelembe kell venniük az ajtók és aljzatok süllyedésének helyét.
 3. A pre-botot a jövő helyén lévő sarokban helyezték el, ahol a lábak előre szabályozottak, és egy tálat próbálnak ki.
 4. A tálca rögzítőelemeinek jelölése az állvánnyal történik, a szükséges lyukak a falban készülnek.
 5. A jelölések után telepítheti és rögzítheti a szekrényt, majd a tálat.
 6. Az utolsó szakaszban szerelt keverő és szifon.

A mosogatók beépítése a konyhába

A konyhabútorok tervezői és gyártói sokféle módon használják a konyha sarkait. A leginkább ergonomikus és népszerű megoldás a mosogató beépítése a konyha egyik sarkába. Ezzel az innovatív módszerrel a halott zónát a leghatékonyabban használják fel, és több hely van a szobában. Egy másik fontos előnyt jelent, hogy a tulajdonosok egy sarokba állított talapzatú mosdóval rendelkeznek - az összes kommunikációs csatorna eszköze egy helyen található.

A mosás telepítésével a következőkre van osztva:

Az első verzióban nagy lehetőség van arra, hogy a mosdót a szobába süllyesztett talapzaton helyezzük el. Két másik típus magában foglalja a vízvezeték szerelését vagy felszerelését a pulton. Minden mosogatógépbe történő beépítés a konyhában ugyanaz, mint amikor a tálat a fürdőszobában talpon vagy talapzaton helyezik el.

A sarokmosó beépítése a pultba

Ennek a munkának a bonyolultsága abból a tényből ered, hogy nagyon gyakran az asztallap két panelének találkozásánál ilyen telepítési munkát végeznek. Ezért meg kell védeni a kötést a nedvességtől tömítőanyaggal. Általában a mosdókagylót a felemelt oldalak miatt a táblán tartják.

 1. Kezdetben meg kell jegyezni a pulton egy sablont, amely jön a vízvezeték, a kontúrok a lyuk. Ha nincs sablon, akkor tegyen egy tálat a felületre, és ceruzával kösse körbe a körvonalat.
 2. Lyukasztás vagy fúrás lyukak fúrásához a tabletta felületén.
 3. Egy kirakós játék segítségével vágjon le egy lyukat.
 4. Távolítsa el a fűrészelt részeket, tisztítsa meg a porelszívást és kezelje azt tömítőanyaggal.
 5. A mosogató pereme mentén a tömítőanyagot is kezeli.
 6. Szerelje fel a mosogatót a lyukba és rögzítse speciális kötőelemekkel.
 7. Ha a tömítőanyag száraz, tisztítsa meg a rögzített helyeket a feleslegetől.

Szükséges anyagok és eszközök:

 • tisztítás;
 • asztallap;
 • kész sablon vagy ceruza;
 • lyukasztás vagy fúró;
 • kirakós;
 • tömítőanyag;
 • speciális tartók.

A sarokhigiéniai termékek felszerelése a fürdőszobában és a konyhában függetlenül is elvégezhető, különösebb szakértelem nélkül. De csak a természetes vagy mesterséges kőből készült asztal alatti mosogató beépítése esetén jobb, ha a munkát szakembereknek bízza. Mert nemcsak a kő vágási lyukát kívánja milliméter pontossággal, hanem jó minőségű csiszolással is.

A konyha sarokmosója: javítja a terem ergonómiáját

A konyha mosogatója az egyik legfontosabb elem, ezért a helyet, amely kiemelkedik, gondosan kell kiválasztani. Különösen fontos a mosogató helyzete a kis helyiségekben, ahol a lakás minden hüvelykét használják. Például a szovjet lakásokban (Sztálin és Hruscsov).

Konyhai mosási funkciók

A sarokmosó helyet takarít meg

A sarok mosogatók az emberiség egyik zseniális találmánya. Az ilyen mosogatók a konyha négyzetméterét megtakarítva hasznosak a helyiség sarkaihoz, amelyeket általában nem veszünk figyelembe, és a mosási területet tágra készítjük. Nagyszerű vágyaként a konyha egy dupla mosogatóját is felszerelheti a sarokban, ha a globális konyhai munkafelület lehetővé teszi.

A mosogató körül dolgozó asztalok

A süllyesztett süllyesztett sarkak alatt sokkal több hely van, mint a szokásos négyszögletes és négyzetes. Könnyen telepíthető beépített szemétláda a mosogató alá vagy különböző apróságokba.

Mosás formájában lehet teljesen. Lehetőség van egy vázlatos mosogató gyártására.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • Ergonomikus konyha.
 • A mosogató alatt lévő szekrénytér nagyobb, mint a hagyományos mosószekrényeknél.
 • Különböző méretű konyhai mosogatók.
 • A legtöbb sarokmosó munkafelületén konyhai eszközök, piszkos edények és egyéb dolgok használhatók.
 • A keverő mögötti hely sokkal nagyobb, mint az egyszerű mosogatóké. Így számos mosószert tárolhat.

hátránya:

 • A sarok mosogató csak a sarkában helyezhető el. Ha szükség van az átrendezésre, elég nehéz lesz új helyet találni.
 • A vízvezeték-piacon sok modellnek van egy kis mosogató.
 • A nyíl alakú modellek közepén egy duzzadó sarok van. Az ilyen kialakítás miatt a mosási folyamat problémás, mivel a keverő meglehetősen távol van a szélétől. Lásd még a konyhai mosogatás legjobb csapjairól.

A vízvezetékgyártó mosogatóinak áttekintése:

Gyártási anyagok

Az integrált autómosó nagyon harmonikusnak tűnik

 1. Rozsdamentes acél a legelterjedtebb megoldás a mosogatók gyártásához. Könnyedén elviseli a magas hőmérsékletnek való kitettséget és az élelmiszer-savakat is, amelyek elkerülhetetlenül a mosófelületre esnek. Az acél hátrányai - erősen hallották a vízből származó zajokat; karcolások karcolásokat okozhatnak; idővel a rozsda, a mosószer és a sötét cseppek maradványai a felületen maradnak, ami nem mindig távolítható el véglegesen.
 2. Zománcozott acél. Az anyag ellenáll a sokknak, a vegyi mosószereknek való kitettségnek, a gyakori hőmérsékletváltozásoknak. A zománcozott acél hátránya a csúnya megjelenés, a megrepedés lehetősége a működés során.
 3. Zománcozott öntöttvas. Ennek az anyagnak a legfőbb előnye a nagy szilárdságú. Az ilyen mosogatók nagyon esztétikusnak tűnnek, mivel a porcelán bevonat lehetővé teszi a kívánt árnyékolást. Hátrányok - az anyag fél a kopásálló tisztítószerektől és tisztítóktól.
 4. Fazekas. Környezetbarát anyag, csendes folyó víz, hőállóság és károsodás. Hátrányok - magas terméktömeg, magas költségek.

És a kőmosó jellemzőiről, olvashat a cikkünkben.

Kattintson a nagyításhoz.

Kompozit anyag. Károsodást, hőmérsékletet és mosószereket ellenáll. Hátrányok - az anyag magas költsége.

felszerelés

Kívánt esetben egy kis mosogató helyezhető el a sarokban.

A gránittal és a fa vágólapokkal ellátott födémek felállításával nem nehéz.

Vegyük fontolóra a mosogató vágását a faforgácslapra.

 1. Először meg kell jelölni a mosogató helyét. Helyezze a kagylót a pultra, és egy ceruzával bélelje a telepítési helyet.
 2. Az elektromos vágószerkezet segítségével vágják el a keletkező lyukat.
 3. A szerelési oldal kerületén (a lyuk szélén) illessze be a tömítést.
 4. Szerelje fel a mosogatót az elkészült lyukba, és rögzítse azt a készletben található rögzítőelemekkel. A hardverek meghúzása nem egészen a végéig.
 5. A kapott varrat szilikon tömítőanyaggal van bevonva.
 6. Néhány perc múlva húzza meg a rögzítőket.
 7. A felesleges tömítőanyagot eltávolítjuk egy tiszta ruhával.

A sarokmosás felszerelése, lásd a videót:

Vízcsatlakozás

Gyönyörű, stílusos mosogató - konyhai dekoráció

A használt vízvezeték-hullámcső elvezetéséhez. Csatlakozás a csatornába. A felületen gumi tömítést használunk.

A munkaterület sokkal nagyobb lesz.

Ezután a tömlő a szekrény nyílásába benyúlik, és a szifonhoz csatlakozik, és a szifont a mosogató ürítőnyílásához. A mosogatóhoz szifon szükséges, hogy az élelmiszer-részecskék ne akadályozzák a tömlőt.

A mosás mindig gyönyörű volt a gondozáshoz

 • Minden használat után tisztítsa meg száraz ruhával.
 • Ne tegye túl meleg vagy hideg tárgyakat a felületre.
 • Mossa és tisztítsa meg a mosogatót gyengéd mosószerekkel.
 • Ne hagyjon ételt és ételt.

A mosásnak elegánsnak kell lennie

Ha kellemetlen szag vagy szivárgás van, ellenőrizni kell a szifon és a hullámcső állapotát. Ha sérültek, azokat újakkal kell helyettesíteni. Különösen gondosan ellenőriznie kell, hogy van-e szekrény a konyhában egy szögletes mosogatóhoz.

Különösen jó sarokkonyha kis konyha számára

Ha vizuálisan minden rendben van, ki kell húzni a szifont a lefolyóból és a csőből, és ellenőrizni kell a belső állapotát, öblíteni.

De a mosásnak nem lehet sekély

Hogyan kell törődni a mosással:

Ha ezek a lépések nem segítenek, meg kell tisztítani a csöveket dugattyúval vagy különleges vegyszerekkel az elzáródások ellen. Abban az esetben, ha ezek a lépések nem segítenek, használjon sztringet vagy kábelt a víz- és csatornacsövek tisztításához. Olvassa el a kisebb kanyarok anyagát egy kis konyha számára is.

Corner Fürdőszoba mosogatók

A sarokmosók lehetővé teszik a fürdőszoba területének hatékonyabb használatát, ami különösen fontos a kis lakások számára. De a tágas szobákban az ilyen modellek nagyon megfelelőek, mert a kényelem és a funkcionalitás mellett érdekes kialakításúak és harmonikusan kiegészítik a belső teret. A sarokszivattyúk iránti óriási keresletnek köszönhetően az ilyen termékek kínálata folyamatosan növekszik, és egyre nehezebb a választás.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Fontolja meg, hogy milyen kritériumokra kell összpontosítania, nehogy tévedjen, ha egy fürdőszobai sarokmosót vásárol.

A sarokmosók típusai

A sarokhéjak modelljei nagyon változatosak: méretük és gyártási anyaguk különbözik, aszimmetrikusak vagy helyes alakúak, különböző stílusokból készülhetnek. De ugyanakkor mindegyik három típusra oszlik, attól függően, hogy a tervezés - a süllyesztett, a medál és a mosdó-tulipán.

Beágyazott modellek

Sarokmosó

Ez a lehetőség a legdimenziósabb, mivel magában foglalja egy éjjeliszekrény jelenlétét a mosogató alatt. Ugyanakkor a legmegfelelőbbnek is nevezhető: a szekrény elrejti a csöveket és a csapot, a belső tér lehetővé teszi a fürdőszoba kiegészítők kényelmét. A legkompaktabb modellek mérete 35x35 cm, nagy - 80 - 110 cm széles. A padlószinttől a mosogató széléig terjedő magasság 75 és 90 cm közötti.

Sarokszekrény mosdóval

Sarok mosogató beágyazva a fürdőszobába

A forma helyes alakú lehet, vagy aszimmetrikus lehet, vagyis egyik oldalán meghosszabbítható. A héj és a kiegészítő felület helyétől függően az ilyen készleteket jobbkezes és balkezes részekre osztják. Egyfajta beágyazott modellek a pultra beágyazott mosogató. Itt is van saját verziója: vannak felfüggesztett munkalapok, lábakon, ugyanazon talapzaton vagy dekoratív támaszokon.

Sarokpult és mosdó

Felfüggesztett modellek

A függő mosdók nagyon kényelmesek a működésben: nagyon kevés helyet foglalnak el, és mosogatógép vagy mosodai kosár segítségével szabad helyet foglalhatnak a mosdó alatt. Vannak különleges modellek is, lapos fenékkel és különleges alakú szifonnal, amelyek ideális esetben a mosógép felületéhez kapcsolódnak, és lehetővé teszik, hogy a falhoz közel helyezkedjenek el.

Fürdőszoba sarok mosogató

Kompaktságának és kis súlyának köszönhetően a felfüggesztett héj telepítése minimális időt vesz igénybe, és a telepítés olyan egyszerű, hogy mindenki képes kezelni. Az ilyen modellek egyetlen hátránya, hogy minden kommunikáció látható. Azonban a gyártók és itt találtak kiváló megoldást: a csatlakozócsövek és a készletben lévő szifonok különleges kialakításúak és dekoratív megjelenésűek.

Corner kis fehér mosogató

Mosogató felfüggesztett Ravak

Tulipán kagyló

Ezek a kagylók támasztékot képeznek egy széles láb vagy talapzat formájában, amelynek magassága 70-80 cm, ahol a szifon és a csövek el vannak rejtve. Ez a design meglehetősen vonzónak tűnik, különösen az elegáns alakformák támaszaihoz, és a rögzítés módja nagyon megbízható. Ez a lehetőség tökéletes a természetes márványból vagy más kőből készült mosogatókhoz, amelyeket nagy súly jellemez.

Ennek a kialakításnak az egyik hátránya, hogy - a talapzat megakadályozza a helyiség teljes kihasználását a mosogató alá. És ha egy kis mosodai kosár vagy szemetes a láb mögött még mindig illik, akkor nem helyezhetsz be mosógépet.

Gyártási anyagok

A vízvezeték kiválasztása során nem csak a megjelenésre és a funkcionalitásra kell összpontosítania, bár ezek nagyon fontos kritériumok. Arra is gondolnia kell, hogy mennyire egyszerű a gondoskodni a modellről, függetlenül attól, hogy tartós-e, akár sérülések esetén is helyreállítható. Mindez közvetlenül függ a gyártás anyagától, amelynek jellemzőit a vásárlás során figyelembe kell venni.

A természetes kőből

gyártók

A belföldi piacon a sarokhéjakat az orosz gyártmányú és külföldi legszélesebb körben képviselik. A választás során olyan figyelemre méltó vállalatokra kell összpontosítani, amelyek termékeit már régóta tesztelték, és csak pozitív visszajelzéssel rendelkeznek. Általában ezek a gyártók különböző árkategóriákban gyártják a vízvezetékeket, így mindig megtalálhatja a legjobb megoldást, még egy kis költségvetéssel is.

Az orosz vállalatok közül a legnépszerűbb márkák az 1MarKa, az Astra-form, a SANTEK, az Akvaton és a Keramin. A legtöbb modell különböző formatervezésű kerámia mosogató, de más anyagokból készült termékek kiválasztása is nagyon széles.

Sarokmosó "Keramin"

A külföldi vízvezetékeket a következő márkák képviselik:

 • Olaszország - CEZARES, Devon Devon, GLOBO;
 • Németország - KERAMAG, KEUCO, KOHLER, Villeroy Boch;

Corner Sink Villeroy Boch

Ravak Boldog mosdó sarok balra

Jacob Delafon sarokmosó

Corner Shell Cersanit

Telepítési módok sarkos mosogató

Nincs különösebb különbség a sarok- és a hagyományos mosogatók beépítéséhez, és a telepítés módja a kiválasztott modell tervezésétől függ. A záróelemek egyszerű és dekoratív rögzítésre is használhatók, de a legnépszerűbb lehetőség a tüskék, horgonyok és csapok használata. Tekintse meg egy lógó modell és egy mosdókagyló felszerelését egy talapzattal.

Lógó mosogató szerelése a falra

A mosogató szerelési sémája. A sarokmosó rögzítése hasonló.

Először helyesen kell előkészíteni egy helyet a mosogató alá. Még a legkompaktabb és legkönnyebb modellek is megbízható alapot igényelnek a kötőelemekhez, különben a mosogató egy nap alatt a padlóra esik. Ezért gondosan meg kell vizsgálnia a falak felületét a sarokban, győződjön meg arról, hogy a csempe jól illeszkedik, nincsenek hiányok és repedések. Ajánlatos az egész területet egy fából készült kalapáccsal kopogtatni - a hangnak ugyanazt a csengetésnek kell lennie mindenütt. Ha egyes területeken a hang süket, akkor azt jelenti, hogy vannak üregek a csempe alatt, és lehetetlen lemenni egy mosdót.

Ezután el kell készíteni mindent, amire a telepítéshez szükség lehet:

 • fúrni egy sor fúrókkal;
 • ütni;
 • állítható csavarkulcs;
 • szintjelző és mérőszalag;
 • FUM szalag;
 • keverő és rugalmas tömlők;
 • stop szelepek;
 • kötőelemek.

A munka megkezdése előtt ne felejtse el kikapcsolni a vizet.

1. lépés: Határozza meg a héj helyét. Helyezze be egy sarokba, és emelje fel olyan magasságra, amelynél a legmegfelelőbb a mosogató használata. A terméket a falhoz közel tartva, markolattal vagy ceruza segítségével a mosogató szerelési nyílásain keresztül jelölik a jeleket.

Jelölés a falon

2. lépés: A mosogató félretolva, folytassa a lyukakat. A csempékhez használjon fúrógépet gyümölcsös forrasztással és mindig élesen élesen, hogy megakadályozza a repedések kialakulását. A lyukak átmérőjének meg kell felelnie a rögzítők méretének, és a mélység 10-15 mm-rel nagyobb, mint a hardver hossza.

Dugó és fúró

3. lépés: A lyukakat porral, beillesztett tüskékkel megtisztítják, végigütik őket, majd a csapokat egy kulccsal csavarták.

Dowels kalapált

4. lépés. Próbálja ki a csapokon lévő mosogatót, ellenőrizze az oldalak egymáshoz való közelségének sűrűségét a felületre, és maga a tálca helyét a szinten.

Shell pozíció ellenőrzési szintje

5. lépés: Vegye le a mosdót, és rögzítse a keverőt. Ehhez a keverõtestet a tetején levõ lyukba helyezzük, alulról egy tömítést helyezünk, majd egy anyát, és csavartuk. Ezután csatlakoztassa a rugalmas tömlőket, rögzítse az anyákat, és rögzítse a mosdót a falra. A tömítéseket a csavarokra helyezzük, és a csavaranyákat meghúzzuk, de nem túl keményen, hogy ne károsítsuk a burkolat testét.

Az anya, amely a mosdót tartja

6. lépés: A FUM szalagot az elzárószelepek menetére feltekercseljük és a vízkivezetésekbe csavarozzuk úgy, hogy a kimeneti nyílásaik felfelé irányuljanak. A csavarozás az óramutató járásával megegyező irányban történik, az összehangolás után zárt helyzetben marad. Csatlakoztassa a keverőhöz csatlakoztatott rugalmas tömlők szabad végeit.

Meleg és hideg víz csapok

Csatlakoztassa a rugalmas bélést

7. lépés Telepítse a szifont. A mosogató ürítő nyílásába egy rácsot helyeznek be, melyet külső anyával csavaroznak, majd egy tömítést helyeznek a szifon fúvókájára, és gondosan csatlakoztatják a mosogatóhoz, majd a leeresztő cső kimenetéhez.

Szereljen fel gumitömítést

Szifon telepítési folyamat

Ezután csak ellenőrizni kell a keverő működtetését, győződjön meg róla, hogy nincsenek szivárgások és tömítéseket tömítenek a mosogató falai és oldala között.

Mosogató szerelése talapzattal

Shell és talapzat

A héj-tulipán ugyanúgy van rögzítve a falhoz, mint a lógó, de ez is egy talapzaton fekszik. Ez bizonyos telepítési különbségeket okoz.

1. lépés: Készíts előzetesen az összes furatát a kommunikációhoz, csavarja be az elzárószelepeket.

A felső sapka vagy a keverő felszerelése

Vízelvezető szerelése

2. lépés: A sarokban helyezze el a talapzatot, helyezzen rá egy héjat és tegye a falhoz közel. A mosogató oldalán feküdt a szint és állítsa be a vízszinteset. A szerelő lyukakon keresztül jelölje ki a ceruza pontot.

Szerelés és jelölés. A sarokmosó felszerelése hasonló.

3. lépés Helyezze el a mosogatót félre és fúrja a falakon lévő lyukakat a dugó átmérőjében és hosszában.

A dübeleket a lyukakba vezetik, és a csapokat a kulcs segítségével csavarják be.

4. lépés: Vegye le a héjat, tegye rá a szegecsekre, majd csavarja be az anyákat a műanyag tömítéseken keresztül. Ellenőrizze a vízszintes tálca szintjét.

5. lépés: Illessze be egy hullámos tömlő szegmensét a falon lévő lefolyónyílásba, majd egy fémelvezető csövet. Ezután csavarja be maga a szifon, győződjön meg róla, hogy a belső és külső burkolatokat minden csatlakozáson használja.

Lépés 6. Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a keverőbe, és helyezze be a mosogató nyílásába. Csatlakoztassa a szelepeket, a csöveket a kimenetekhez, hideg és meleg vízhez.

7. lépés. Óvatosan emelje fel a tálat és csúsztassa el a talapzat alá. Állítsa be az építést, ellenőrizze újra a vízszintes szintet, húzza meg a csavarokat a héj test alatt.

A mosogató szintje

Miután ellenőrizte a keverő működtetését, tömítőanyagot kell alkalmazni a falak mentén lévő ízületekhez. Hasonlóképpen, a mosogatószerkezet egy szekrénnyel történő felszerelése is elvégezhető, ezért külön nem kell figyelembe venni.