Legfontosabb > Tartozékok

A mosdó önbeálló szerelése a fürdőszobában

A többfunkciós és ergonómikus bútorok elválaszthatatlan részét képezik bármelyik szoba belső dekorációjának, így a mosdó és a szekrény beépítése a fürdőszobában sem kivétel. Úgy véljük, hogy a fő és a jelentős jellemzők jelenlegi megértése ellenére a mosogató és az állvány is különbözhet egymástól mind a tervezés, mind a költség, mind a funkcionalitás tekintetében.

Még a legegyszerűbb és olcsó mosdó és szekrény is szükségszerűen kecsesen illeszkedik a teljes stílus a fürdőszoba, és legalább praktikus és kényelmes. Ezért, mielőtt a mosdót egy kabinet a kádba építené, gondosan meg kell választanod az összes fő és rögzítőelemet, hogy később ezek a bútorok kompakt, kényelmesek és ergonomikusak legyenek a helyiség belsejében.

Ezért a kabinet mosogató alá történő beszerelésének céljától függően különféle kémiai és háztartási kiegészítőkben történő felhasználásra és tárolásra kell választani, vagy egyszerűen el kell rejteni a mosogató alatt lévő kommunikációs csöveket.

Ajánlások a bútorok kiválasztásához

A mosdókagyló alá helyezett szekrény összesített követelményei a következők:

 1. A szekrények teljes kompatibilitása az egész formatervezett anyagokkal és színekkel a fürdőszobában. Ez a tétel azt jelenti, hogy ha a bútorok és a vízvezeték minden eleme puha, sima vonalakkal készül, a szigorú téglalap alakú bútorok kiaknázzák a helyüket, és egy klasszikus luxus és gazdag fürdőszobával rendelkező konstrukcióval a mosogató alá helyezett szegélykövek a legjobbak, de nem szerény.
 2. Minőségi és működőképes hardvertermékek, pl. a fogantyúkat, a lábakat és az ajtópántokat műanyagból (lehet aranyozott) vagy krómozott fémből kell készíteni.

A funkcionalitás szerint kívánatos egy szekrényt a mosogató alá helyezni a következő paraméterekkel:

 • Egy mosodai kosárral, hogy helyet takarítson meg egy kis szobában.

A mosogatószekrény felszerelésére vonatkozó további követelmények:

 1. A meleg padlót a fürdőbe helyezzük, ami megkönnyíti a tisztítási eljárást, ugyanakkor biztosítja a helyiség szükséges szellőzését, ami fontos hely egy magas páratartalmú helyiségben.
 2. A szekrény szögletes végrehajtása abban az esetben, ha a vízkezelés helyisége nagyon kicsi.

Ami a hely megválasztását illeti a fürdőszobában mosdóval és talapzattal. Kívánatos meghatározni a hideg- és melegvíz- és szennyvízvezetékek leengedésének szakaszában. Mivel a mosogató alatti helyet a meglévő paraméterek alapján, valamint a megvásárolt bútorok alapján szerelik fel. A helyiséget előzetesen meg kell mérni és szegmensekre kell osztani, hogy mind a meglévő vízvezeték-szerelvények, mind a bútorok, valamint az újonnan beszerzett elemek megfeleljenek a tervezett elrendezésnek.

Alkotóelemek

A mosogató beépítése a járdaburkoláshoz a fürdőszobában azt jelenti, hogy megértik és képesek megérteni ezen bútorok főbb elemeit.

Így a mosdókagyló fő elemei:

 • mosdó vagy mosdó vagy mosdó (felfüggesztett, beépített, számlázott vagy talapzaton);

Ebben az esetben a mosogatót a fürdőszobában lévő ágyúval kell felszerelni a műszerből:

 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • lyukkorona vagy körfűrész;
 • mérőszalag;
 • kulcs;
 • spatula;
 • ceruzával és vonalzóval;
 • építési szint.

Fázisos telepítés

Lehetőség van arra, hogy a mosdót a kabinban a kádban a szakemberek bevonása nélkül egyszerűen a lépésenkénti utasítások követésével rögzítsék:

 1. A megvásárolt szekrény nedvességálló anyagának kijuttatását a fürdőszobába történő beszerelés helyére késztetve úgy, hogy az összes elem a telepítés során véletlenül ne zavarja a vízvezeték és az egészségügyi berendezés akadálytalan összeköttetését.
 2. Szerelje fel a függőleges keverőt (csap) és a leeresztő szifont a mosogatóba.
 3. Szerelje fel a mosdót rögzített rögzítőkkel a szekrényen, és szigorúan vízszintes helyzetbe hozza.
 4. Állítsa be a szekrény lábainak magasságát egy csavarkulccsal.
 5. Jelölje meg a ceruza és a mérőszalag mérőpontjait.
 6. A kijelölt pontokban egy koronával vagy körfűrésszel helyezze el a lyukakat.
 7. Szerelje fel a szekrényt tüskével vagy szilikon ragasztóval, pl. Óvatosan helyezze az összeszerelt talapzatot egy mosogatóba a falba, és csavarja rá erre a konstrukcióra különleges horgonycsavarokkal vagy egyszerűen ragasszon szilikonnal. Ebben az esetben a felesleges szilikont azonnal meg kell simítani a felületen egy spatulával.
 8. Csatlakoztassa az összes közművet (forró és hideg vízforrás a városi csővezetékekből, szennyvíz) fémcsövek vagy kupakanyák segítségével az összeszerelt szerkezethez. Ha akadály jelentkezik, a szekrényt finomítani kell, azaz vágja le a szükséges méretű lyuk alsó vagy hátsó falát.

A bútorgyártó készlet rendszerint egy részletes installációs sémát tartalmaz. A fürdőszobában a szerkezet felépítésének legfontosabb feladata, hogy minden csavar jól meg van húzva, mivel a mosdó kabinettel történő felszerelése után szinte lehetetlen meghúzni őket.

Abban az esetben, ha a megvásárolt mosogató nem lehet a szabványosított változat talapzatán rögzíteni, akkor egyéni megrendelést kell készíteni a nedvességtől védett bútorok gyártására a mosdó alá a fürdőszobába a projekt által előírt dimenziókhoz és formákhoz.

A mosogató rossz elhelyezése a fürdőszobában mindenféle problémához vezethet, például: vízszivárgás, kellemetlen szag a csatornából a helyiségbe, nyomáscsökkenés a csapból. Ebben a tekintetben, mielőtt egy mosdót építenénk a fürdőszobában levő oszlopgal, tanácsos egy kis, de nagyon fontos tanácsot kapni egy vízvezeték-szerelőtől.

A fürdőszobai mosogató beépítése a szekrénybe: hogyan kell csinálni?

Napjainkban, amikor javításokat végeznek a fürdőszobában, sokan szívesen használják a meglévő terület minden egyes centiméterét a leginkább funkcionális módon, mivel a legtöbb lakóházban ez a tér meglehetősen korlátozott méretű. Annak érdekében, hogy a fürdőszobában minden mosható és tisztítószer kompakt és diszkrét helyen helyezkedjen el, jó megoldás lenne egy mosdó beépítése a fürdőszobába.

Kiválasztási kritériumok

Amellett, hogy további helyet biztosít az egészségügyi létesítmények elhelyezkedése számára, ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy elrejtse a csatlakoztatott csövek és szifon gyakran rontott nézetét, ami azonnal helyiségtisztaságot biztosít.

A vízvezeték üzletek óriási választékot kínálnak ezeknek a kiegészítőknek, amelyek változatosak lehetnek a formatervezési stílus és a stílus, a külső burkolat anyaga, az alak és a színséma tekintetében.

A mosogató alá tartozó, kompetensen választott szekrény harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba általános megjelenésébe, és kész és vonzó megjelenést kölcsönöz.

Az éjjeliszekrény kiválasztása a mosogató alá, a szoba méretére, a megjelenésre és a meglévő belső térre kell összpontosítania. Például egy ovális fali tükör jelenléte és a maga fürdőszobája vagy a pezsgőfürdő sima formái nem fognak tökéletesen összekapcsolni szigorú, téglalap alakú szegélykövekkel. A kis fürdőszoba klasszikus kialakításánál a derékszögű szekrény teljesen természetesnek tűnhet, és észrevehetetlenül teljes egészében elkészíti a képet.

Az ilyen fontos kiegészítő kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a fürdőszobában a magas páratartalmú helyiségek és az éles hőmérséklet-csökkenés lehetősége áll fenn. Így a mosogató alatt lévő szekrény minden eleme, beleértve a gyártási anyagot, a belső és külső burkolatot, a fogantyúk vagy díszítőelemek formájában szerelt szerelvényeket, ellen kell állnia a nedvességnek, a gombának vagy akár a lehetséges penésznek. A mosdókagyló alatti talapzatok kikészítésére szolgáló műanyag panelek általában nem reagálnak ilyen külső tényezőkre, ezért a faszerkezeteket megfelelően kell kezelni, és a csuklós tartozékokat legalább egy krómozott felületű fémből kell készíteni, így elkerülve a repedést és a korróziót.

A szabad hely nagyságától függően tanácsos egy olyan szekrényt választani, ahol a polcok és a belső zsebek maximális száma lehetséges, így az összes meglévő tisztító- és higiéniai termék elrejthető a kíváncsiskodó szemekből, és mindig anélkül, hogy sok időt töltene, mindig gondoskodni kell a kívánt rendelésről.

Csatolja a struktúrát saját kezével, ha lehetséges, hogy követi az ajánlásainkat. Biztosan kell rögzíteni, hogy hosszú ideig szolgálhasson. A mosdó beépítése után az éjjeliszekrényre kell húzni.

A lábazatok típusai a mosogató alá

A mosdó és a mosdó felszerelésének módjától függően a meglévő fürdőszoba (külön vagy kombinált) típusától függően a mosdó alatt ötféle talapzat létezik:

 • felfüggesztett szerkezet;
 • sarokállvány;
 • a mosdó alatti kabinet alsó talpal;
 • lábazat a mosdó alatt;
 • padló állvány

Rendszerint a szekrényeket egy mosogatóval együtt értékesítik, de exkluzív drága választási lehetőségek állnak rendelkezésre, ha ezt a bútorokat egy adott vásárló igényeinek megfelelően készítik, összeállítják és összeállítják.

Hol lehet elhelyezni?

Figyelembe véve azt a tényt, hogy minden fürdőszobában, legyen az új lakás vagy meglévő ház, csatlakozik szennyvíz- és vízvezetékekhez meleg és hideg vízhez, javasoljuk, hogy a mosogatót egy tartóhellyel vagy az előző helyén (javítás alatt) vagy a vízvezetékcső közelében helyezzük el (egy új lakásban).

Mindenesetre, mielőtt a helyiség alapos mérésére van szükség, figyelembe véve az összes többi bútor és az esetleges háztartási készülékek további tervezett elhelyezkedését, valamint a felszerelhető szekrény típusától függően figyeljen a tartószerkezet anyagára és a padló- és falburkolatokra.

Olyan struktúrákat kell elhelyezni, ahol nem fognak beavatkozni.

Az állványok felhelyezésekor meg kell jegyezni, hogy a legnagyobb terhelés a nagy tömeg miatt (a töltés figyelembevételével) a falra tapad. Ezért kívánatos, hogy a mosogatóhoz csak függőleges anyagokat, például kerámia burkolólapokat építsenek a betonra vagy a téglaalapra. Ellenkező esetben bármikor az egész szerkezet saját súlya alá eshet, ami később költséges javításokhoz vezet.

A padlószekrényeket nem javasoljuk a fürdőszoba puha padlójára szerelni, mivel idővel elkerülhetetlen a súlya által okozott kár.

Az alsó alátétet nem szabad a fűtött padlóra helyezni, hogy elkerülhető legyen az építési részletek felmelegedése és további deformálódása.

A falról kijövő csöveket megfelelően csatlakoztatni kell a szerelendő szekrényhez, mivel azok nem érintkezhetnek a bútor belső elemével, vagyis a meglévő polcok végfelületeivel, amit a mellékelt csövek és a padlóburkolatok közötti távolság előzetes mérésével érnek el. Az éjjeliszekrénynek a mosogató alá helyezéséhez a bemeneti csőnek az állvány középső polcán kell lennie.

Hasonlóképpen, össze kell kapcsolni és csatorna otvodku. Ha a szennyvízcsatorna a padlóban van, akkor a talapzat alsó részén egy lyuk van, amelyen keresztül a leeresztő korlát csatlakoztatja a mosogató szifont és a csatornát.

Ilyen helyzetekben ajánlatos a padlóállványt előnyben részesíteni, mivel ez elrejti a vízvezeték elrendezését, és a fürdőszobát egy szép megjelenésűvé teszi.

felszerelés

Figyelembe véve, hogy a standard változatban a mosogató és a tárcsát szállítják, a következő összetevőket tartalmazzák:

 • közvetlenül leesik (az építmény típusától függően - padló, felfüggesztett, beépített vagy fuvarlevél);
 • vízvezeték-berendezések (hideg- és melegvízellátás (rugalmas vagy merev tömlők), keverő, csatornacsatlakozó, fémcsövek, szifon);
 • rögzítőelemek (pecsétek (szalag vagy vontatás), konzolok, csavarok, csavarok, horgonycsavarok, alátétek anyával, különböző kivitelű tiplik, a fal típusától (gipszkarton, betonfal, tégla vagy fa), tömítések és szilikon tömítőanyagok függvényében;
 • éjjeliszekrény.

Függetlenül attól, hogy a konstrukció bármilyen szekrényes mosogató, függetlenül attól a személytől, aki minimális készséggel rendelkezik az eszközök kezelése és a várható munka mennyiségének bemutatása mellett.

A megfelelő és sikeres telepítéshez a következő szerszámkészleteket kell elvégezni.

 • Fúró perforátorral. Bizonyos esetekben csak egy fúróval lehet megtenni, de a perforátor jelenléte előnyösebb, mivel beton vagy téglafal fúrásakor az erőfeszítés többszörösen kisebb, és a fúrt lyukak minősége továbbra is magasságban marad.
 • Csavarhúzóval. Amikor kiválasztja, fordítson figyelmet az akkumulátor típusára és a névleges nyomatékra.
 • Csavarhúzóval. Olyan esetekben használatos, amikor nem lehetséges a szükséges csavarok meghúzása más eszközök segítségével, mert nem hozzáférhetők.
 • Körfűrész. Ahogy fent említettük, a csővezetékek csatlakoztatása forró vízellátáshoz és hidegvízellátáshoz az állványra és a szennyvíz elvezetésére.
 • Mérőszalag.
 • Csavarkulcs készlet (kívánatos egy nyomatékkulcs, amely a szükséges szigorító erőt biztosítja).
 • Mérő vonalzó ceruzával vagy jelölővel.
 • Építési szint (buborék vagy elektronikus).

A fentiek fennállása esetén a mosogató és a talapzat helyes rögzítése nem nehéz, ezért csak egy meghatározott műveletsort követhetsz:

 • blokkolja a lakás csövek meleg és hideg vízzel (általában a megfelelő csapok találhatók a technikai szekrény a fürdőszoba);
 • előválasztás a falon vagy a padlón, valamint a mosogató alatti rögzítő szekrényeknél. Ez a művelet lehetővé teszi, hogy elkerüljék a beszállított és a kifolyó víz és szennyvízelvezető csövek összekapcsolódásakor fennálló eltéréseit;
 • fúrjon egy lyukat a jelzett szinten egy fúróval (vagy egy perforátor beton vagy téglafal jelenlétében), helyezze be őket megfelelő ütközőkkel;
 • Biztosítsa az alsó szifont gumitömítéssel és hullámos tömlővel a mosogató szerelése előtt.

Mosdó beépítése szekrénybe

A bútorok szerves részét képezik a modern fürdőszobák belsejének, miközben harmonikusan illeszkedniük kell a fürdőszoba általános stílusához, hogy praktikusak és kényelmesek legyenek. Ha érdekel a mosdó és a szekrény beszerelésének módja, ne felejtse el, hogy a bútornak kényelmesnek, kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie, különösen miniatűr fürdőszobában. Azonban a kabinet legfontosabb jellemzőinek megértése ellenére nem könnyű választani, mert most számos ilyen típusú bútor megtalálható a funkcionalitás, a tervezés és az ár szempontjából.

A legfontosabb dolog, amikor bútorokat választanak a fürdőszobában, hogy kényelmes, funkcionális és illeszkedik a designhoz.

A szekrények megválasztása a mosogató alá

A fürdőszoba szekrény kiválasztásakor bizonyos egyszerű, de fontos szabályokat kell követnie. Először is, figyeljen a fürdőszoba belsejébe. Ha minden eleme, beleértve a vízvezetékeket, a lógó szekrényeket és polcokat puha, sima vonalakból készült, szigorúan téglalap alakú szekrény lesz a helyén. Ha a fürdőszobát klasszikus stílusban díszítik, amelyet a luxus és a gazdagság jellemez, elfogadhatatlan lenne a mosdókagylónak a minimalizmus stílusában való beépítése. Ideális esetben a bútornak meg kell egyeznie a teljes belső kialakítás anyagaival és színeivel.

A bútorok kiválasztásakor vegye figyelembe a fürdőszoba teljes színét és belsejét.

A tervezésen kívül más fontos szempontokra is figyelni kell, például a termék tartozékainak megfelelő választékát. A fogantyúkat, lábakat és zsanérokat krómozott fémből kell készíteni. A plasztikus aranyozott vagy krómozott szerelvényekkel ellátott éjjeliszekrény általában néhány hónap után elveszíti eredeti megjelenését. Ha vásárolni bútorok színes bevonattal kell tudatában annak, hogy a festék a felületén kell feküdni.

A fürdőszoba nagy jelentősége és elrendezése. Például, ha a szoba meleg padlót foglal el, nem szabad bútort vásárolni egy bázison, jobb, ha egy szekrényt vásárolnak a mosdó alá a lábakkal. Egy ilyen dolog nem melegszik fel a padlóról, jelentősen megkönnyíti a tisztítási folyamatot, biztosítja a szükséges szellőztetést a termék számára, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben.

A bútorok funkcionalitását tekintve a személyes preferenciák vezérelhetik. Jó választás a mosdókagyló alatt egy mosodai kosár, amely jelentősen megtakarítja a helyiséget. Kis fürdőszobák esetén sarokmodellek vannak, amelyek minimális helyet foglalnak el, miközben meglehetősen praktikusak és funkcionálisak. Nos, ha a szekrényben lévő polcokat magasságban kell beállítani, akkor a mosószerek és tisztítószerek magasságához igazíthatók. A fürdőszobai belső kialakításnak köszönhetően még egy érdekes megoldás a kinyitható állvány. Bármely helyre költözhető, de jelentős hátránya van - a mosogató beágyazásának bonyolultsága, mivel minden kommunikáció (vízvezeték és szennyvízcsatorna) véglegesen telepítve van. Tehát a telepítés célja alapján ez a bútor szükséges: mindenféle háztartási tartozék tárolására használják, vagy csak elrejti a béléscsöveket a mosogatóhoz.

Hely kiválasztása a mosogató felszereléséhez egy szekrénybe

Sarkos szekrények rajzolása a mosogató alatt a fő méretekkel.

Most meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a kiválasztott mosdó és a talapzat a fürdőszobában. Az ideális megoldás a régi mosogató helyének telepítése lenne. Azonban nem mindig lehetséges ezt tenni, mert a fürdőszoba javítása során leggyakrabban felújításra kerül sor. A fürdőszobában lévő bútorok elhelyezkedését a hideg- és melegvízellátás és a szennyvízvezetékek lefektetésének szakaszában kell meghatározni. Erre azért van szükség, mert a mosogató helyét a szekrénnyel mérete alapján választják ki, vagyis a helyiséget meg kell mérni és a bútorok, egészségügyi berendezések és egyéb dolgok helyének megfelelő szegmensekre kell osztani.

A szekrénynek polcai is lehetnek, fontos, hogy a falból kilépő csövek nem pihenjenek rajta.

Ehhez előzetesen ki kell számolni a mosogatóhoz tartozó forró és hideg víz kimeneti csatlakozóinak szintjét. A legjobb megoldás az, hogy a szerelvényeket a középső polc felett kissé fölé helyezzük. Ugyanez a szabály vonatkozik a szennyvízre is. Ha a cső kialszik a padlóról, akkor azt jelenti, hogy ha az éjjeliszekrényt a mosogatóval szereli fel, akkor lyukat kell vágnia, hogy a csövet a csövekből a szifonba húzza. Ha lehetséges, a szennyvízcsövet a vízvezetékek mellett kell elhelyezni.

Mosdó beépítése szekrénybe

Az összeszerelő szekrények rendszere a mosogató alatt.

Most arról beszélünk, hogyan kell a mosdót saját kezűleg telepíteni. Miután meggyőződött arról, hogy az éjjeliszekrény helyén lévő vízellátó és szennyvízcsatorna-csatlakozások helytállóak, elő kell készíteni a szükséges anyagokat és eszközöket:

 • éjjeliszekrényre;
 • mosogató;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • fém sarkok;
 • mixer;
 • fémcsövek;
 • szifon;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag.

A szekrény egy fém sarok és csavarok segítségével csatlakoztatható a mosogatóhoz. A bútorgyártó készlet tartalmazhat egy utasítást az összeszerelési sémával, de előfordulhat, hogy ez nem feltétlenül szükséges, ezért ebben a folyamatban nincs semmi nehézség. Az összeszerelés során ügyelni kell arra, hogy minden csavar jól meghúzva legyen, mert a mosogató szerelése után a csavarokat nem lehet meghúzni.

A szekrények összeszerelése után telepíteni kell a mosdót. Csavarja szorosan a keverőt úgy, hogy ne forgasson. Ezután telepíteni kell a vízvezetékeket, csavarja be őket a keverőbe, és végül a mosogatóhoz nyomja. A keverő készletben lévő fém fonott csavarkulcsok nem ajánlottak, mivel a tömlő szivároghat, ha a fém korrodál. Javasoljuk fémcsövek felszerelését.

A szifont úgy szerelik fel, hogy a mosogatócsőbe csavarják.

Ezután telepíteni kell a szifont, csavarva a mosogató leeresztő nyílásába. Egy szifonnal és keverővel ellátott mosdót helyeznek a szekrényre, és az épületet a falra helyezzük, ahol a berendezést terveztük. Jelölést alkalmaznak a fal jelölésére több rögzítőcsavarhoz. A lyukak a mosogató hátsó falán helyezkednek el, míg a rögzítőcsavarok az offset műanyag alátétekkel általában egy sor mosogatóval vannak ellátva. De ha hiányoznak, külön beszerezheti a kötőelemeket. A mosogatóval ellátott könyökét hátrafelé nyomják és a falat a jelölés helyén fúrják.

Az ilyen csavarokhoz tartozó tüskék, mint általában, átmérője 10-12 mm. Ezeket be kell illeszteni a furatokba, majd a szekrényt helyére kell helyezni és a mosdót csavarozni a falra. Ezután kapcsolja be a vízellátást és a szennyvizet. A szivárgás elkerülése érdekében, amikor a víz a keverőhöz van csatlakoztatva, tömítőanyagot vagy tömítő pasztát kell használni. Jobb a paszta használata a FUM-szalagon.

Lehetséges telepítési problémák és megoldásuk

Ha a vízvezeték és a szennyvíz elhagyja a padlót, vagy kellemetlen helyen van, a bútorokat alulról (és szükség esetén a polcról), hátul a megfelelő helyeken vágják ki egy kirakós vagy fűrészszalag használatával, majd a csatlakozás minden probléma nélkül megtörténik. Az is előfordul, hogy a mosogató nem rögzíthető a falhoz, mivel nincsenek megfelelő lyukak, vagy lyukak fúrásához alkalmas helyen csövek. Ezt a problémát úgy oldja meg, hogy a burkolatot szilikonnal ragasztják a burkolathoz. A mosdó szilárdan fog tartani.

Házi készítésű szekrények elkészítése és telepítése

Mosogató szifonnal és csaptelepekkel a szekrénybe, és a falhoz nyomva. A ceruza a rögzítőcsavarok jelölésére szolgál. Ezután a mosogatóval ellátott szekrény el van távolítva a falról, és a jelölés helyén fúrt. A lyukakba beillesztik a tüskéket, és a héjat csavarják.

Ha a fürdőszobai ház megvásárlása bizonyos körülmények miatt lehetetlen, akkor saját maga is megteheti. Ehhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • vízálló munkalap;
 • fém lábak;
 • rögzítő elemek;
 • önmetsző csavarok;
 • drill;
 • kirakós játék.

A vízálló asztallapban önállóan vágott egy lyukat, amely illeszkedik a mosogató alá. Ezenkívül speciális fém lábakat és rögzítőket kell vásárolnia. A lábak a sarok aljánál vannak a sarok közelében. A rögzítők csavarokkal készültek, amelyeket speciális kötőelemekbe csavartak. Ha csökkenteni kell a magasságot, a lábakat a kívánt méretre kell vágni.

Mielőtt a mosogatót egy szekrénybe telepítené, tartsa a mosogató alatt lévő kommunikációs vonalat (vízvezeték és szennyvíz) az utóbbi helyére. Ezután a szögelvezető szelepeket a hideg és melegvíz-ellátó csövekre szerelik fel. A keverővel ellátott készlet rugalmas tömlőket tartalmaz, amelyeket a mosogató hátlapján lévő keverővel szereltek fel egy speciálisan kialakított furatban. Ha a tömlők nem elég hosszúak, akkor meg kell vásárolni a szükséges hosszúságú csöveket.

A szekrények gyártásához asztalkákra, ajtókra, lábakra, fogantyúkra és kötőelemekre vonatkozó anyagokat kell beszerezni.

A keverő beszerelése és a víz hozzáadását megelőzően a mosdó beépítéséhez egy fürdőszobában lévő éjjeliszekrény látható. Ehhez papírt és ollót használva készítsen héjmintavételt, amelynek körvonalát ceruzával kell megjelölni, majd egy lyukat vágnak ki a mintában, hogy a héj alja szabadon illeszkedjen. Az így kapott papírsablonot felvisszük az asztallap felszínére és körülveszi a lyuk belső kontúrját.

Nagy fúróval ellátott fúróval fúrt lyuk van, amely a mosogató lyuk vágásának kezdete lesz. A lyukba egy szúrófűrész van behelyezve, amellyel a mosogató számára egy nyílást vágnak a kívánt vonal mentén. Követnie kell a mosogató alján lévő kontúrokat. A szilikont a mosogató szélére helyezzük, és behelyezzük a korábban kivágott lyukba, és az éjjeliszekrényre tapadnak.

Ezt követően megkezdődik a keverő telepítése és a vízhez való csatlakozás. Ha a mosogatónak speciális lyuk van a keverőhöz, akkor a megfelelő méretű lyuk a helyén van elhelyezve a pulton. Ha a mosogató a keverő alatti perem nélküli vályú formájában van, a keverőt a mosogatóhoz közel 32 mm átmérőjű lyuk fúrásával lehet rögzíteni a munkaasztalhoz. Kívülről a keverőbe behelyezzük a lyukba egy csaptelepet, a belső oldalán pedig egy anyát nyomunk rá. Ezután hideg és forró víz rugalmas elágazó csöveket hoz létre. Ezeket a munkákat különös gonddal kell elvégezni, fontos, hogy ne tévessze össze a tömlőket helyeken, különben a melegvíz a hidegvízellátó szelepből folyik, és fordítva.

A szifont általában mosogatóval szállítják. Csatlakoztassa a mosdó ürítőnyílásához, és a csatornahálózathoz egy hullámos tömlővel kell összekötni. A csatlakozókat tömítéssel vagy tömítőanyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák a szennyvíz illatát a fürdőszobába.

Van egy másik lehetőség a mosdókagyló alatti mosdókagyló alá helyezésére. Különböző abban, hogy a táblát megfelelő szinten rögzítjük, a lábakat nem használjuk. Fém sarkok vannak a falhoz rögzítve. Számuk a tabletta szélességétől függ, de mindegyik oldalon legalább egy, majd a mosogatóval ellátott asztallap hozzá van rendelve. Felfüggesztett szerkezetek megvásárolhatók a boltban. Ezt az opciót csak néhány erőteljes fogantyúval lehet a falra szerelni.

Tehát az alapvető szabályokat a szekrény kiválasztására és felszerelésére a mosdó alá a fürdőszobában írják le. Ehhez csak az összes szükséges anyagot és eszközt kell megvásárolnia, helyet kell készíteni a telepítéshez, és helyesen kell elvégeznie a telepítési munkát.

Mosdók beépítése a fürdőszobába

A mosdó beépítése a szekrénybe a fürdőszobában a mesterhez vagy önállóan elvégezhető. Ehhez szabadidejükkel, eszközeivel és készségeivel kell rendelkeznie. A szekrények összeszereléséhez csavarhúzó, fogó és kalapács szükséges. A mosogató rögzítéséhez és a kommunikációhoz történő csatlakoztatáshoz szükséges egy fúró, megfelelő fúró, szint, ceruza, állítható és rozhkovy kulcsok készítése. Az ízületek tömítéséhez fésült len ​​vagy PTFE tömítőszalag szükséges.

 • A mosogató szerelvényének minden esetben a kiválasztott modell típusától függ. Mosogatók: Felfüggesztett - rögzítéssel a falhoz rögzítve, helytakarékosak, de hagyják láthatóvá a szerelvényeket és a szifont. Az alatta elhelyezett éjjeliszekrény rejtett.
 • Tulip modellek - speciális állványállomása van, amely segédeszközként működik és maszkolja a kommunikációt
 • Felső - a szekrény tetejére helyezve
 • Beépített mosdókagyló.

A talapzat jellemzői

A mosdókagylókkal ellátott mosdókagyló lehetővé teszi a fürdőszobai területek gazdaságos használatát és a maszk kommunikációját. Az éjjeliszekrény belső térfogata kiválóan alkalmas mindenféle háztartási tartozék befogadására. Megjelenése a kiválasztott stílusban is megmaradhat.

Az éjjeliszekrény felszerelhető vagy különálló elemekből áll. A második esetben alaposan tanulmányozza az utasításokat és a szerelési rajzokat. Ezután össze kell szerelni a szekrényt, a gyártó ajánlásainak megfelelően, és figyelemmel kell kísérni a szerelési szekvenciát. Az összeállított éjjeliszekrényt külön helyre kell helyezni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méretek megfelelnek. Fontos, hogy az eset részletei ne zavarják a kommunikáció összekapcsolását. Ezután közvetlenül elvégezheti a tálat.

Hogyan szereljünk fel egy mosdót egy szekrénybe a fürdőszobában?

A mosogató padlóállványra történő szerelésekor az intézkedések sorrendje a következő: Helyezze a mosdót az éjjeliszekrényre. A szint használatával szigorú vízszintes helyzetet adjon - állítsa be az állvány lábát.

 • Jelölje meg a mosdókagyló rögzítési pontjait a falon.
 • Készítsen lyukakat a falon. A mélységüknek meg kell felelniük az alkalmazott kötőelemek méretének. Cseréphez vegyen egy tollfúrót betonhoz - keményfém csúccsal, és használja a fúrógépet kalapácsos üzemmódban, majd rögzítse a mosdót a rögzítőcsavarokra vagy a fémcsavarokra csavarva.
 • Szerelje be a keverőt és a szifon kimenetet. Helyezze az mosdót a szekrényre, és szorítsa rá a falra anyacsavarokkal, szorítsa meg őket a szegecsekre. Ügyeljen arra, hogy műanyag tömítéseket helyezzen a csavaranyák alá, hogy megóvja a testet az anyák meghúzásakor.
 • Szükség esetén készítsen lyukakat a szekrénybe csövek lefektetése céljából.
 • Csatlakoztassa a mosogatót a mérnöki rendszerhez. Hullámok vagy csövek használhatók a csatornarendszerhez való csatlakozáshoz. Mindig gumitömítést használjon. Csatlakoztatás a vízellátáshoz használt flexibilis tömlőkhöz. Szerelje fel a szerelvényszelepeket a vízbemenetekbe. Ellenőrizze, hogy vannak-e tömítések az anyákon. Csatlakoztassa a tömlőket a csapokhoz, óvatosan húzza meg az anyákat és szorítsa meg őket csavarkulccsal.
 • Húzza el a tálat és a falfelületet szilikon tömítőanyaggal.
 • Nyissa ki a szelepet és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a menetes csatlakozások területén. Ha szivárgó csatlakozásokat észlel, szerelje szét a csatlakozót, adj hozzá egy vékony fésült fonalat a fonalhoz, vagy 5-6 fordulatot használjon, szorítsa meg újra a csatlakozót és húzza meg.
 • Ha szükséges, tükörrel rögzítse a mosogató feletti falat. Szalagmérettel és szinttel jelölje meg a rögzítők lyukak helyét, fúrja azokat az optimális mélységbe, helyezze be a tüskéket és csavarja be a horogokat. Tegyen rá egy tükröt és vízszintes pozícióját szabályozza.

A függő éjjeliszekrény beépítése a mosdó alá a fürdőszobában néhány olyan funkcióval rendelkezik, amelyet a következő leírásban ismertetünk.

A fürdőszobában lévõ szekrények szerelési útmutatója

A felfüggesztett mosogatók és szekrények nem megengedettek a gipszkartonra és más, alacsony szilárdságú alapanyagokra. A legjobb, ha betonra vagy téglára alapozott kerámia burkolólapokat szerelnek fel. A lengőkarton szerelési útmutatója nagymértékben függ a kiválasztott modell jellemzőitől. De ha nem veszi figyelembe a kisebb különbségeket, a csuklós éjjeliszekrény felszerelése:

 • Húzza ki a csempeit egy hosszú és egy ceruzával. Vízszintesen rajzoljon vonalat a helyszín szintjén a felső konzol falán.
 • Csatlakoztassa a konzolokat egyértelműen a vonal közepén, és jelölje meg azokat a pontokat, amelyekkel a lyukak a tüskékhez illeszkednek.
 • Végezzen lyukakat. Óvatosan fúrjon csempe, speciális fúrók használatával, és ne essen bele a varratokba. Szükség esetén a mosdóegység beépítési magassága kissé megváltoztatható.
 • Szerelje fel a konzolokat.
 • Rögzítse az állványt a konzolon, ellenőrizze a helyzetét.
 • Tegyen egy mosdót. Jelölje meg a tartóelemek helyzetét. Vedd el.
 • Végezzen lyukakat. Rögzítse a mosdót csapokkal és anyákkal.
 • Szerelje össze és csatlakoztassa a keverőt. Csatlakoztasson hozzá 2 rugalmas tömlőt hozzá. Húzza meg őket és húzza meg egy nyitott végű kulcs segítségével, elkerülve a túlzott erőt. Csavarja be a 2 csapot a keverő alatt lévő mini lyukakba, helyezze fel a tömítést, és helyezze a csapot a kívánt lyukba. Helyezzük a köntörökre egy hold alakú tömítést és alátétet. Csavarja szorosan anyával.
 • Gyűjtse össze a szifont, és csatlakoztassa a csatornába. Csatlakoztassa a felső lemezt a leeresztő nyílásba, és helyezze a csavart a középpontba. Alul, helyezze be a bemenetet tömítéssel. Csavarja meg a betétet és a mellbimbót. Csatlakoztassa a csatlakozóanyát egy kúpos tömítéssel a fúvókán, rögzítse az "üveg" tetejét és a szifon kupakot.
 • Győződjön meg arról, hogy a csatlakozások szorosak. Ha szivárgást észlel, dobja ki.

Telepítse a fürdőszoba szekrényeket

A modern fürdőszobában lévő bútorok a belső tér szerves részét képezik. Kényelmesen, praktikusan és harmonikusan illeszkednie kell a fürdőszoba kialakításához. A mosdókagyló és a talapzat kiválasztása nagyszerű megoldást jelent a fürdőszobában. Hatalmas kiválasztható a formák, méretek, rögzítési módszerek és anyagok, amelyekből készülnek a piacon. A mosdókagyló és a talapzat beépítése a fürdőszobában olyan lépéseket foglal magába, mint a szerelés, a rögzítés és a vízvezeték- és egészségügyi berendezések összekapcsolása. Mindent alaposan megfontoljon.

Hüvelykujj kiválasztása

A szekrények kiválasztása során a mosogató alatt a fürdőszoba kell vezetni néhány egyszerű szabály:

 • Válasszon egyet a fürdőszobájának általános stílusához. Nem illeszkedik a téglalap alakú alakzatba, ha minden eleme a belső térnek, a polcok, a lógó szekrények sima vonalakkal puha stílusban készülnek. A klasszikus stílusú fürdőszoba esetében szerény alakú mosdó beépítése nem megfelelő.
 • Ügyeljen a szerelvényekre. Válasszon fogantyúkat, lábakat, zsanérokat krómozott fémből, mert olyan helyiségben lesz, ahol a páratartalom emelkedik.

Fontos! A műanyagból készült és aranyból bevont kiegészítők néhány hónap múlva elveszítik eredeti megjelenését a helyiség nedvességének köszönhetően.

 • Válasszon egy éjjeliszekrényt polcokkal és fiókokkal, amelyek alkalmasak fürdõeszközökre. Nem rossz, ha beállíthatja a polc magasságát, amely megfelel a higiéniai cikkeknek vagy a tisztító és mosószereknek.
 • Ne vásároljon szekrényt zárt alapon, ha meleg padló van. A lábakon a választási lehetőség - a termék nem melegszik fel, biztosítja a szükséges szellőzést a szekrényhez, ami a magas páratartalmú helyiségben szükséges, és megkönnyíti a tisztítási folyamatot.
 • Vannak sarokmodellek, amelyek tökéletesek egy kis fürdőszobának.

Fontos! Válasszon olyan terméket, amelyet a háztartási kellékek tárolásához használhat, valamint elrejti a bélést a mosdócsőbe.

A hüvelykujj típusai

Az éjjeliszekrény a mosogató alatt lehet:

 • Négyszögletű - népszerű a klasszikusok és a szigorú belsőépítészeti formák körében.
 • Corner - lehetőséget ad a fürdőszobának a használatára. Nagyon elegánsnak tűnnek, és kevés helyet foglalnak el.

Különbség van a csőbeépítés módjainál, mivel a talapzatok:

 • Felfüggesztett - nagyon szép és stílusos. Nagyszerűek a kis terek számára.

Fontos! A szabad alsó szoba miatt vizuálisan nő. A belső tér elegánsabb és könnyebbé válik.

 • Padlózat - minden felületre felszerelheti a lehetőséget. A legnépszerűbb a hüvelykujj.
a tartalomhoz ↑

Helymeghatározás

Mielőtt kitalálná, hogyan kell egy szekrényt egy mosdóval felszerelni a fürdőszobában, ki kell választania egy helyet ehhez. A legmegfelelőbb megoldás az lenne, ha azt a helyszínen telepítenék, ahol a régi mosdót telepítették. Ezzel:

 • A helyet, ahol egy mosdóval rendelkező talapzat van, a színpadon kell kiválasztani, amikor a forró és hideg vízellátáshoz és a szennyvízhez való csöveket lefektetik. A fürdőszobát olyan részekre kell osztani, amelyek megfelelnek az egészségügyi felszerelés helyének, valamint a bútoroknak, mivel a szekrények elhelyezésének választása méretének megfelelően történik.
 • Győződjön meg róla, hogy előzetesen kiszámolja a meleg és hideg víz szerelvények kimeneti szintjét. A legideálisabb elhelyezkedésük az átlagos polcok fölött van.
 • Ugyanez a szabály vonatkozik a szennyvízre is. Ha a cső kimenete a padlón van, akkor a mosogató talapzatba történő beszerelésekor szükség van egy lyuk kivágására annak érdekében, hogy a tömlő a csövön át a szifonra nyúljon.

Fontos! A vízvezeték- és csatornarendszereket a lehető legközelebb kell elhelyezni.

A mosogató beépítése a talapzattal

Mielőtt a mosogatót egy szekrénybe szerelné, minden szükséges eszközt és anyagot fel kell készítenie.

Eszközök és anyagok:

 • Mosdó.
 • Tumba.
 • Puncher.
 • Csavarhúzóval.
 • Önfúró csavarok.
 • Fém sarkok.
 • A keverő.
 • Fém-műanyag csappantyúk.
 • Szifon.
 • Hammer.
 • szint
 • Tape FUM.
 • Szilikon tömítőanyag.
 • Csapok.

Mosogató szerelése talapzattal

A helyszín elkészítése és a szekrény kiválasztása után a mosdó megkezdi a telepítést. A mosdókagyló és a talapzat behelyezése a fürdőszobában kezdődik a ház átfedő vízellátásával. Ezután telepítenie kell a keverőt és a szifont:

 • Csavarja be a tömlőket hideg és meleg vízzel a keverőbe.

Fontos! Válassza a fém-műanyag tömlőket, tartós és hosszú ideig tart.

 • Rögzítse a csapokat az alján lévő kis lyukakba.
 • Szerelje be a tömítést, majd helyezze be a keverőt a mosogató nyílásába. Helyezzen egy hold alakú alátétet a csap alsó részén, és egy gumi alátétet tetején.
 • Rögzítse az alátéteket anyákkal. Biztosítsa, hogy a keverő stabil.
 • Ezután telepítse a szifont.

Fontos! A szerelés előtt gondosan ellenőrizze a szifont minden sorjához. Ha van ilyen, gondosan meg kell vágni őket, hogy megakadályozzák a rések és szagok képződését a jövőben.

 • Helyezzen egy lyukbetétet a leeresztő nyílásba, és dugjon be egy hosszú csavart a közepébe.
 • Helyezzen egy gumitömítést a leeresztő nyílás alá.
 • Rögzítse az aljzatot és a fedelet egy csavarral, hogy az aljzat szorosan illeszkedjen a mosogatóhoz.
 • A maradék alkatrészeket a mosdó beépítése után szerelik fel. Tegye a tengelykapcsoló-anyát kúpos tömítéssel a mellbimbóra, húzza meg a felső részt és rögzítse a sapkát a szifonból.

Könnyű a mosogatót egy szekrénybe telepíteni, csak kövesse az alábbi irányelveket:

 • Jelölje meg azokat a pontokat a falon, amelyekhez a mosogató csatlakozik.

Fontos! Hozd a mosogatót a falhoz, hogy pontosabbá tedd.

 • A kijelölt pontokban lyukakat kell készíteni.
 • Helyezze be a termékhez mellékelt csavarokat a lyukakba.
 • Szerelje össze a szekrényt a mellékelt utasításoknak megfelelően.

Fontos! Ellenőrizze, hogy a rögzítők és a csavarok szorosan rögzítve vannak-e.

 • Folytassa a mosogató telepítéséhez. Nem különbözik egymástól, csak az éjjeliszekrény és a mosdó mérete tökéletesen illeszkedik.
 • Csatlakoztassa a szifont a lefolyóhoz.
 • Helyezze a mosdót a szekrénybe egy szalagos keverővel. Használja a fém sarkokat, hogy összefogja őket.
 • Mozgassa a mosdószekrényt a telepítési helyre.
 • Szerelje fel a mosdószekrényt arra a helyre, ahol a csavarokat meghúzzák.
 • Ellenőrizze a mosdót a stabilitás érdekében.
 • Csatlakoztassa a csatornát - csatlakoztassa a keverőtömlőket egy kupakanyával és egy gumitömítéssel a csövekhez forró és hideg vízzel.
 • Szilikon tömítőanyaggal tömítse össze az ízületeket és nyílásokat.
 • Csatlakoztassa a csatorna szifonhoz.

Fontos! Használjon speciális hullámosított mandzsettát vagy gumitömítést az összes nyílás tömítéséhez.

 • Ellenőrizze a mosogató szivárgását.

A mosogató szerelése a szekrénybe befejeződött. Kezdje használni.

Mi a teendő, ha nincsenek lyukak a szekrény felszereléséhez?

Így történik, hogy a falhoz való rögzítés lyukak hiányoznak a szekrényen. Leggyakrabban ez a probléma a török ​​termékeknél fordul elő.

Hogyan szereljünk be egy szekrényt egy mosogatóval a fürdőszobában anélkül, hogy rögzítőelemek lennének? A telepítési módszer meglehetősen egyszerű - használjon közönséges szilikon helyett csavarokat a rögzítéshez. A kialakítás szilárdan fogja a szilikon keveréket, hiszen mindegyik a szekrényen nyugszik. Nem kell fúrni a falakat, miközben jó állapotban hagyja őket, és a belső megjelenése tökéletes lesz.

Fontos! A szilikonnal történő szerelés tökéletes a kis szilárdságú falak számára, és ez a módszer sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Videó felvétel

A mosogató beépítése a szekrénybe a fürdőszobában egy nagyon egyszerű folyamat, amely nem igényel különleges tudást és sok munkát. Ön képes lesz megbirkózni ezzel a munkával függetlenül, anélkül, hogy szakértők segítségével. A legfontosabb feladat a megfelelő hely kiválasztása és a megfelelő konstrukció kiválasztása, megbízható és hosszú távú egészségügyi berendezésekre támaszkodhat, ha az összes fenti szabályt megfelelően követi.

Felfüggesztett szekrény mosdóval: tippek a telepítési technológia + elemzésével kapcsolatban

A fürdőszobának szép, kényelmes és funkcionális kialakítása nem olyan nehéz, ha gondosan megközelíted a vízvezeték-választást és a bútorokat. Például egy mosogatóval ellátott felfüggesztett talapzat lehet érdekes kiemelés, amely nemcsak szervesen illeszkedik a formatervezéshez, hanem a szoba stílusos díszítésévé is válik.

A széles választékú modellek lehetővé teszik, hogy minden ízlést és pénztárcát válasszon a belső térnek, és nem túl bonyolult a felszerelés, és az összes szükséges rögzítőelem jelenléte lehetővé teszi a telepítést otthoni kézművesek számára.

Függő szerkezetek fajtái

Az a döntés, hogy a fürdőszobát mosogatótalpával díszítik, még csaknem a csata sem, mert meg kell választania a megfelelő modellt, meg kell vásárolnia és telepítenie kell. Ezért először is elkezdjük - megtudjuk, mit kínálnak a gyártók, és megpróbálja eldönteni, hogy melyik lehetőség van a fürdőszobában.

A felfüggesztési rendszerek előnyei

Azok, akik már találkoztak a fürdőszobai bútorokkal kapcsolatos információkkal, tudják, hogy a szerelési módtól függően többféle talapzat létezik. Ezek közül kétféle padló - álló a padló alján és a lábak, és lóg.

Tehát miért vannak nagy igényekhez a pontosan leeresztett szekrények? Számos ilyen ok van.

 • Hosszú élettartam. Olyan felfüggesztési rendszerek, amelyek a legoptimálisabb légáramlás miatt kevésbé érzékenyek a nedvesség és a gőz destrukciójára.
 • Egyszerű telepítés. A telepítéshez nincs szükség szakemberek bevonására, minden szükséges elemre és egyértelmű utasításra, minden otthoni kézműves képes kezelni a telepítést.
 • A szolgáltatás kényelmét. A bútor alatti padlóhoz való könnyű hozzáférés nemcsak egyszerűsíti a tisztítási folyamatot, hanem időben is észrevehetővé teszi a szivárgásokat.
 • Szabad tér mentése. Ezt a minõséget nem szabad összetéveszteni azzal a pusztán vizuális hatással, amely növeli a szoba méretét, bár száz százalékos jelen van. A gyakorlatban meggyőződhet arról, hogy még egy kis látszólag elhelyezett könyöklő is sok szükséges dolgot tartalmaz, amelyek egészen addig eltávoztak az egész helyiségben.
 • Egyéni megközelítés. Még akkor is, ha a magasságot vagy a fizikumot a normál értékek keretéből nem sokkal kiütötte, mégis a mosogatónak a magasságra kényelmes magasságba való beépítésének lehetősége sokkal könnyebbé teszi az életet.
 • Esztétikus funkcionalitás. A medálszekrény nem csak kényelmesen szervezett a legkülönfélébb, a fürdőszobában szükséges csövek tárolására. A saját homlokzata mögé rejtőzik az egész csúnya megjelenésű vízvezeték-töltelék.
 • A tervezési megoldások széles választéka. Eléggé kiválaszthatja a bútorokat bármilyen stílushoz és belső téréhez, vagy a mosdókagyló súlyosságának feloldásához a lógó talapzat légstruktúrájával.

Sokan, miután rengeteg előnyt láttak, azonnal meggondolják - valóban nincsenek hibák a felfüggesztett ágyúknál? Sajnos, az ideális nem létezik. A terv jelentős hátránya a valóban megbízható támogatás követelménye. Mindent összevetve a tégla vagy a vasbeton falak alkalmasak erre, de a gipszkarton lapok esetében meg kell erősíteni egy vázra a mosogatóval ellátott talapzathoz való csatlakozás helyét.

És a fali modellek nagyon jól néz ki, ha minden kommunikáció rejtve van. Ha a csatorna csomópontja mindenki számára látható marad, például a padló feletti teljes fal mentén helyezkedik el, majd egy elegáns fali szekrény lógása megegyezik a régi szekrény bezárásával és csipke szalvétával.

A szuszpenzió összetételének fajtája

Mint említettük, a piac számos lehetőséget kínál a felfüggesztett modellekhez. A mi feladatunk jelenleg nem csak az eredeti tervezés kiválasztása, hanem az összes árnyalat - mind a tervező, mind a munkavállalók - megpróbálása. Tehát milyen fajok léteznek és milyen előnyökkel járnak? A jellemzőktől függően több osztályozás is létezik:

 • Méret szerint. Nagy vagy hosszú függesztett szekrények (egy vagy két mosogató alatt) leginkább vonzzák a tágas fürdőszobák tulajdonosát. Ráadásul egyszerűen csak fényűző minták vannak az ilyen típusú bútoroktól, amelyeket nem szégyellnek a palotába való beépítésre. De egy kis vagy őszintén kis fürdőszobában a mini éjjeliszekrények tökéletesen illeszkednek. De a kompakt kivitelek is örömet okoznak a változatosság és a tágasság szempontjából.
 • Hely szerint. Egyenes fali szekrények minden fürdőszobához alkalmasak. Habár szabványosnak számítanak, itt nagyon eredeti modellek találhatók. Az ellenkező opciót szögletes terveknek tekintjük. Előnyük az úgynevezett "térkifejtés", amikor a látszólagos legkisebb méretű helyeken tisztességes mennyiségű használható terület rejtőzik el.
 • A belső funkciók szerint. A konfigurációk változatai különböznek a fiókok, mosodai kosarak, törülközőtartók és ajtók mögötti polcok jelenlététől, méretétől és számától. Hogy a bútorok megfeleljenek az ergonómia követelményeinek, akkor különféle belső részeket kell választani, figyelembe véve azt a tartományt, amelyet a könyökök homlokzata mögé kell rejteni.

Mindazonáltal minden figyelembe vett változatot leginkább a külső, még inkább belső megjelenésnek tulajdonítanak. De vannak olyan fontos funkcionális árnyalatok is, amelyek szerint a szekrény és a mosdó felépítése besorolható.

És most többet a hüvelykujjokról.

A könyöklő csuklós mosogató alatt

A legegyszerűbb lehetőség úgy tűnik, hogy "önállóan - mosogató külön-külön". Vagyis először egy beépített mosdót készítenek (egyes esetekben már meglévő is lehet), és csak akkor választják ki a megfelelő bútorelemet. De annak ellenére, hogy a kompozíció látható előnyei, mint például a pénz megtakarítása, az összetevők megválasztásának növelése vagy a felesleges munka elkerülése, vannak jelentős hátrányai is.

 • Először is, mindenesetre meg kell változtatni a régi héjat és annak kommunikációját. A szovjet korszak mély masszív felépítéséhez, a nagy szifonnal és a falaktól távolabb elhelyezkedő csővezetékekkel szemben a bútorok csak elülső fiókok lesznek, amelyek vízvezeték árnyalatok álcájává válnak. Nincs ennyi hasznos hely egy ilyen szekrényben.
 • Másodszor, a külön megvásárolt szekrényt leginkább a "fájllal kell módosítani", az asztal tetején lévő lyukakat, a polcokat (fiókokat) és más olyan részeket, amelyek egymásba ütköznek, mind a mosogató, mind pedig az egészségügyi részei között.
 • Harmadszor, az újonnan kialakított végeket a fűrészelést követően védeni kell a fürdőszobai légkör káros hatásaitól. És ehhez meg kell ragasztani a melamin széleit vagy szilikon tömítéseket.

Ez azt jelenti, hogy nem csak az életét könnyíti meg, hanem extra munkát is kell végezni.

Azonban az igazi mesterek számára a további munka nem akadály, és még a feltételesen megfelelő anyagokból remekművet is készíthetnek.

Beépített mosdókagyló

Az ilyen típusú felfüggesztési rendszer eltér az előzőtől csak a már egymáshoz illesztett szerkezeti elemek jelenlétében.

Van lehetőség akkor is, amikor a héj oldalai a tabletta síkja fölé nyúlnak, süllyednek vagy a fedél alatt süllyesztenek.

Egy nagyon kényelmes változat, mivel lehetővé teszi nem csak a szekrény belső térfogatát, hanem a felső részét is. Egy ilyen kompozíció behelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a nedvesség bejutása elkerülhető legyen a "tabletop-sink" csatlakozó tömítettsége.

Felfüggesztett rendszer mosdókagylóval

A beépített mosdókagyló egyszerűbb választása. Csak azért, mert magát a mosogatót használják a pultnak, további széles oldalakkal.

Ez a modell megtartotta az előző típus minden előnyét kellemes bónusz révén - nincs szükség további munkára a tömítő ízületeknél.

Fali szekrény mosdóval

Speciális összetétel a kifinomult természeteihez - amikor a mosdót közvetlenül a talapzat fedelének felületére szerelik fel.

Külsőleg a modell nagyon elegáns és stílusos, különösen akkor, ha a mosogató üvegből készült. És egy ilyen felfüggesztési rendszer telepítési folyamata sokkal egyszerűbb. Nem is beszélve a belső térhüvelyek sokkal teljesebb felhasználásáról.

A felfüggesztési rendszerek anyagai és azok kombinációja

A mosogatóval felszerelt lógó talapzatok tervezési és konstrukciós jellemzőin kívül a kiválasztási folyamat figyelembe veszi az összetevők összetevőinek anyagait is.

Mi a mosdókagyló?

A mosogató főbb lehetőségei a következő anyagok.

 • Kerámia (porcelán vagy mázas fajansz). Jó minőségűek, de óvatosságra van szükségük a telepítés és használat során, mivel jelentős súlyuk van a relatív törékenységgel.
 • Kő (természetes vagy mesterséges). Kiváló teljesítmény, de súlya még nehezebb, mint a kerámia.
 • Glass. Nagyon hatásosnak tűnik, különösen akkor, ha háttérvilágítással színes vagy matt változatot használ. Annak ellenére, hogy az anyag törékennyé válik, nagyon nehéz megtörni egy ilyen héjat, de a helytelen gondozással való karcolás teljesen lehetséges.
 • Fém (rozsdamentes acél, réz, bronz vagy sárgaréz). Ritkán használják a fürdőszobában, de néhány belső stílust, például a "régi" retro vagy a városi hi-tech-t, nagyon keresett. Az üveg mellett gondos gondoskodást is igényel.
 • Műanyag (akril). A legrövidebb anyag, bár itt minden a minőségen múlik - a drága akrilhéjak hosszú ideig tarthatnak, de az olcsó opciók csak néhány évig tarthatnak, függetlenül attól, hogy hogyan gondoskodik róluk.

Ilyen fajta lehetővé teszi, hogy ne csak a megjelenés és a minőség mellett válasszon ki egy mosdót, hanem az ár is.

A fa is szaniterberendezésként használható, de csak speciálisan nedvességvédő szerrel kezelve.

A felfüggesztett talapzat gyártására szolgáló anyag

Mint a mosogató esetében, az állványok gyártásához különböző anyagokat használtunk.

 • Forgácslap. A laminált farostlemez jól megalapozott a bútorok gyártásában, de a fürdőszobában csak a leginkább költséghatékonyan használható. Az a tény, hogy a védőbevonat ellenére a nedvesség még mindig behatol a lemezbe, ezért duzzad és rétegződik az idő múlásával.
 • MDF. Ezek a speciális impregnáló lemezek nedvességállóbbak, és ha festettek vagy hermetikusan lezárták a műanyag bevonatot, akkor az ilyen anyagokból készült bútorok tartóssága még a fürdőszoba légkörében is elengedhetetlen. És a modellek ára nagyon hű.
 • Fa. Ez már elit választás, hiszen a fa nemcsak nedvességálló, hanem nedvesség hatására is erősödik, maga az út. Ezért leggyakrabban az egyes "kézi" munkákhoz használják.
 • Metal. A rozsdamentes ötvözetek sokkal megbízhatóbbak, mint a faalapú panelek, de az ezekből készült termékek messze nem alkalmasak minden beltér számára.
 • Kő. Nehéz és megbízható lehetőség, amely szintén az elithez kapcsolódik.
 • Glass. Modern és egyre népszerűbb bútorgyártási anyag. Az egész belső világosságot és a szelídséget, különböző formákban alkalmazható. Az egyetlen hátrány az, hogy óvatosan kell eljárni, és óvatosan kell gondoskodni, mert még a sötétzöld üvegeken is tökéletesen látható a csepegés és a vízfolt.

A meglehetősen gazdag választás ellenére az általános lakosság legnagyobb igénye az MDF és az üveg.

A teljes mosdókagyló és szekrény kiválasztásakor figyeljen arra, milyen harmonikusan néz ki az ilyen készlet. Ugyanakkor vegye figyelembe a többi fürdőszobát.

Szerelvények - milyen anyag jobb?

A felfüggesztési rendszerek - szekrények és mosdók - fő elemei mellett továbbiak is vannak - rögzítő és dekoratív alkatrészek. És a teljes szerkezet egészének megjelenése és tartóssága függ a minőségétől is. A vevőknek ajánlatos választani a krómozott fémekből készült tartozékokat, mivel a műanyag vagy aranyozott termékek sokkal kevesebbet szolgálnak.

A szekrények méreteinek kiszámítása

Az ideális lógó állvány kiválasztásához feltétlenül meg kell határozni a mosdó beépítési helyét. És itt van két lehetőségünk - az új dolog beillesztése ugyanazon a helyen, ahol a régi mosdó volt, vagy egy kényelmesebb hely megtalálásához. Minden családtag számára meg kell fontolni a használat kényelmét. Mit kereshetek?

 • A legigényesebb tulajdonosok a legrégebbi rendszert használják - gyakorlati megközelítés. A kiválasztott helyen lévő bérlők mindegyikének próbálkoznia kell, a mosás során szokásos műveletek végrehajtásával. Teljes körű hatás elérése érdekében egy székletet helyezhet el egy medencével. Házi készítésű "tésztának" köszönhetően azonnal világossá válik, mennyire kényelmes a mosogató használata, függetlenül attól, hogy a falak, csövek, fürdőszoba vagy más tárgyak nem zavarják-e.
 • A végső döntés után - a mosogató itt lesz! - eltávolítja a szabad terület vízszintes méreteit, figyelembe véve az összes zavaró kommunikációt. Ezek a szerkezet méreteire korlátozódnak.
 • Végül meghatározzuk a legkényelmesebb telepítési magasságot. Az SNiP ajánlásait követve a mosdóoldaltól a padlóig terjedő standard távolság 80-85 cm-re van beállítva, de antropológiai vizsgálatok szerint a kényelmes mosdó 7-8 cm-rel a könyök körvonala alatt helyezkedik el.
 • Ugyanakkor érdemes megfontolni az oszlop függőleges méretét és az alatta lévő szabad terület használatát. Például egyesek inkább egy kis éjjeliszekrényt szeretne használni egy mosógép, egy mosodai kosár vagy egy kis kihúzási lépés telepítésére egy alatta lévő gyermek számára.

Ha figyelembe vesszük az összes javasolt kritériumot, a választás nehéz lesz, de helyes.

És miután megvásárolt egy megfelelő rendszert minden oldalról, folytathatja a telepítést.

Felfüggesztés telepítési technológia

A mosogatóval ellátott függőszekrény szerelési útmutatója általában az összes kötőelemhez beszerelt készlethez csatlakozik. És bár különböznek minden egyes fajta esetében, mégis lehetséges, hogy kirajzolják a tervekhez megfelelő közös pontokat.

A felfüggesztett szerkezet bármilyen modelljének telepítésének első lépése annak biztosítása, hogy a vízellátás és a szennyvízkivezetés pontosan ott legyen, ahol szüksége van rá. Vagyis a telepítési hely meghatározásakor gondoskodjon az elhelyezésükről. És csak ezt követően kell "művészi" művekkel dolgozni, azaz alkalmazni a falon a jelöléseket, amelyeken a rögzítést elvégezni fogják.

Minden vonalat ellenőrizni kell az egyenletességet az építési szint segítségével, mivel a "szemmel" történő rajzolás kellemetlen torzulásokhoz vezethet. Ez a legmegfelelőbb ez egy asszisztensnél, akkor egy személy egy falra szerelt mosdót vagy vázlatot tart fent a tetején, a másik pedig markolattal vagy ceruzával jelzi a pontokat a jövőbeli rögzítésekhez a megfelelő lyukaknál.

A következő szakasz a fúrás. Ha vásárolt egy készletet egy felszerelt mosdóval, akkor először fúrjon lyukakat a horgonyt vagy a rögzítőcsavarokat.

Ezután előkészítjük a nyílászárókat az állvány számára. Kicsi árnyalat - a kijelölt helyeken kerámia burkolatokkal végzett munka során óvatosan tegyen egy kis ütést a lefolyó ütközőben, hogy a vetőgép ne csússzon el a forgatás kezdetén. És ne felejtsd el, hogy erős falak (tégla vagy cinder), jobb a csigaház fúrók használata.

A lyukakba dugókat vagy horgonyt tettünk. Telepítjük és rögzítjük a mosogatót, meghúzzuk a csavaranyákat egy hagyományos csavarkulccsal (a legjobb, ha egy szarvot használunk). Összeszereljük és csatlakoztatjuk a szifont és a keverőt, és szigorúan a készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően járunk el. Ügyeljen arra, hogy az összes szükséges tömítést telepítse.

Szivárgásvizsgálatot végzünk. Ehhez engedje a vizet a mosogatóba, és hagyjon valahol 10-20 percig. A kilépő víz és a csatornahálózatok területén süllyesztett papírlapokat helyezünk. Ha a kiválasztott idő elteltével a papír száraz marad, akkor azt jelenti, hogy a kapcsolat helyes volt. Az ellenkező esetben meg kell szüntetni a szivárgást.

A szekrényt helyére helyezzük, miután eltávolítottuk a doboz összes belső elemét. A beépítés helyességét a szekrény alján található építési szint segítségével ellenőrizzük.

Különös figyelmet fordítunk a mosogató és a fal közötti csatlakozásokra, valamint a mosogatóra és a talapzatra. Tapasztalt kézművesek azt tanácsolják, hogy ilyen helyeken használják a szokásos (vagy ablakos) rugalmas tömítést. Tökéletesen tömíti a rést, sokkal jobban szolgál, anélkül, hogy elvesztené a tulajdonságait, ellentétben a szilikon tömítőanyagokkal.

A szekrénybe helyezzük az összes eltávolított részt, a lehetséges torzításokat. Minden készen áll. Óvatosan ellenőrizze a szerelt rendszert, és élvezze az új dolgot.

Úgy tűnik, hogy a rendszer nem túl bonyolult, a legfontosabb feladat ebben a munkában a csatolt utasítások pontossága és pontos végrehajtása.

Hasznos videó a témában

Láthatjuk a különböző formatervezési minták lógó állványait ebben a videóban, amely lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb biztonságban menjen el a boltba.

Példa a falra szerelhető mosogató talpazatainak lerakására vonatkozó szerelési utasításokról.

Itt értékelheti a szakemberek munkáját, akik egyéni felfüggesztett szerkezetet építenek be egy mosdóval.

Amint látja, a mosogatóval való megfelelő lógó szerkezet kiválasztása sokkal nehezebb, mint a fürdőszoba felszereléséhez. És ha helyesen kezeli ezt a feladatot, akkor a telepítés a vállán lesz. De amikor kétségei vannak saját technikai készségeikről, mindig lehetőségük nyílik arra, hogy olyan szakemberekhez forduljanak, akik minőségi szempontból összeszerelik és összekapcsolják. Különösen az ilyen fellebbezés alkalmas egy nagyon drága modell megvásárlása esetén.