Legfontosabb > Bútor

Esős ​​zuhany a fürdőszobában: jellemzők, előnyök és hátrányok

A kemény napi munka után hazaérkeztünk, ezért a nyugalom és a pihenés légkörébe akarunk merülni. Ez hozzájárulhat a brit tudósok ilyen egyedülálló találmányához, mint egy trópusi zuhanyozáshoz. Mi ez és milyen modell választani? Próbáljuk megérteni mindent rendben.

Annak ellenére, hogy a közönséges nevet, többféle ilyen berendezés van a fürdőszobában.

A legfontosabb közös jellemző a nagy átmérőjű öntöződoboz jelenléte. Emiatt úgy tűnik, hogy ezen esőben állsz, és nem a saját fürdőszobádban.

panel

A legdrágább lehetőség, de ugyanakkor a leglátványosabb. A készülék egy panel, ahonnan a víz ténylegesen folyik. A tartozék alakja és mérete eltérhet. Különlegessége, hogy közvetlenül a mennyezetbe vagy falra van szerelve.

Valójában, ha kinyitod a vizet, az az érzés, hogy egyenesen a mennyezetről önt. Emiatt a trópusi eső ilyen lenyűgöző hatása volt.

További előnye a fürdőszobában jelentős megtakarítás lesz, hiszen a berendezés a fal és a mennyezet mögött lesz.

Ez a lehetőség mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában felszerelhető. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, mert nehéz lehet a rendszer rejtett telepítését kezdőknek. Csak kellemes eljárásra van szüksége, hogy segítsen visszanyerni az erejét.

A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak ehhez a készülékhez. Néhány közülük speciális lámpákkal van felszerelve, ami a mágia és a rejtély légkörét teremt. A falba épített egyéb lehetőségek, amelyek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek. Mint szép bónusz, egyes modellek termosztáttal is felszerelhetők.

állvány

Ez egy megfizethetőbb és megfizethető lehetőség. A telepítéshez nem igényel sok erőfeszítést és tudást. A berendezés egy rack (rúd) nagy átmérőjű öntöződoboz. Az az előnye, hogy nem kell egy öntöződobozt tartani a kezedben. Rögzítse az állványra egy kényelmes helyzetben, és kapcsolja be a vizet. Ugyanaz a sáv jól rögzített a falhoz. A kiválasztás és a telepítés során fontos, hogy a bár magassága minden családtag számára kényelmes legyen.

Ez a típus ma a legkedveltebb. Mindez a működtetés kényelméről, a demokratikus árról és a telepítéssel kapcsolatos nehéz kiegészítő munkák hiányáról szól.

Egy másik előny az eszköz sokoldalúsága. Ez könnyen felszerelhető mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában vagy a tálban.

Trópusi Rainfall fürdőszobai csaptelep

Mindannyian legalább egyszer életünkben egy fürdőszoba csapot választottunk, és képzeljük el, mi az. Tehát legközelebb figyeljen a modellre, amely a közelmúltban jelent meg a piacon, nevezetesen: egy keverő trópusi zuhany hatásával.

A megszokotttól csak számunkra különbözik tőlünk. Bár a "Trópusi eső" panel még messze van. Az átmérő nem haladja meg a 25 cm-t, ami nagyobb, mint a szabványos méret, de kisebb, mint a beágyazott modelleknél. Az előnyök közül kiválaszthatja az alacsony árat és az összes telepítési munkát.

kannával

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy érezze, mi a trópusi zuhany a városlakásban. Az ilyen típusú telepítéshez nem kell megtörni a falakat, vagy akár a keverőt is megváltoztatni. Látogasson el a vízvezeték üzembe, és válasszon egy nagy átmérőjű öntöződobozt. Néhány modellen feltüntetik, hogy ez egy trópusi zuhany, és néhányuknak csak egy szabványos cikkük van a gyártótól.

A telepítéshez távolítsa el a régi öntöződobozt, amely a tömlőhöz van rögzítve, és telepítse ezt a modellt. Trópusi eső - gyors és olcsó. Természetesen nem olyan lenyűgöző, mint egy panel, de többszöröse kevesebb.

Különlegességek

A klasszikus trópusi zuhany még mindig beépített panel. A többi faj trópusi esőhatású modellek.

Itt fogunk beszélni ennek a fajnak a jellemzőiről.

 • Öntöződoboz forma. Kerek, négyzet vagy téglalap alakú lehet. Nincs különösebb különbség köztük. Úgy vannak kialakítva, hogy sikeresen illeszkedjenek a fürdőszobába.
 • Állítható vízáramlás és különböző üzemmódok.
 • Mivel ez egy szokásos zuhany beépített módosítása, gyakorlatilag nem látható, amikor ki van kapcsolva.

Előnyök és hátrányok

A trópusi zuhanás kétségtelenül érdekes és hasznos eszköz, de minden olyan jó, mint a gyártók? Ezen innovatív termék használata bizonyos nehézségekkel járhat. Nyilvánvaló előnyök a következő tények.

 • A széles öntöződoboz használata kényelmesebb, mint a szabvány. Amikor az áramlás iránya a testen, akkor egy nagy területet fed le.
 • Az áramlás erejének szabályozására képes Néhány eszköz még olyan egzotikus módokat is kínál, mint a tavaszi és az őszi eső.
 • Háttérvilágítást. Ha a tudósok hittek, akkor a fény befolyásolhatja kedélyünket és jó közérzetünket. Ebben az esetben a zuhany nemcsak jó egészséghez, hanem esztétikai élményhez is vezethet.
 • Az önellátás lehetősége. A készenlétben egy szabványos eszközkészletet fel tudsz szerelni a rendszerhez.
 • Masszázs hatás. A hidromasszázs már régen orvosi eljárásnak számít. Az esőzuhany felszerelésével minden nap otthon élvezheti.

Nem sok hátrány van, de még mindig rossz lenne, ha nem jelezném őket.

 • A beágyazott modellek magas költsége.
 • Készülj fel arra a tényre, hogy rendszeres használat mellett az átlagos vízfogyasztás növekedni fog. Kapcsolja be az itt tárolt vékony vizet, nem fog működni.

gyártók

A piacon most már megtalálhatók a jól ismert és bevált márkák drága árszegmensei. Az ilyen modellek kétségtelenül sokáig kérik Önt hibátlan munkával. Kínai és koreai kollégák is vannak. Legyen óvatos velük. Az ilyen alkudozás öröme gyorsan elmúlik, mert a minőségi, alacsony költségű modell megtalálása nagyon nehéz.

Azok a gyártók, amelyek bebizonyították magukat ezen a piaci szegmensben, a következő márkák szerepelnek.

 • Wasserkraft. Egy német cég, amely többek között sárgaréz-esőzuhanyt is gyárt. Ez a választott anyag nem véletlen. Az a tény, hogy tartós anyag, amely nem korrodál. Ez kulcsfontosságú pont a víz állandó érintkezésében.
 • Grohe. Az előállítása során használt anyagok csak kiváló minőségű. A cég termékcsaládjában innovatív és nem triviális megoldások találhatók.
 • Hansgrohe. Német fürdőszobai kiegészítők gyártója. Ez a cég már 1901 óta jelen van a piacon. Nem meglepő, hogy ilyen hosszú ideig sikerült magas minőségű berendezések megbízható gyártójává válni. A németek számára minden termék tömör, modern kialakítású és tartós.
 • Kaiser. Egy másik német márka, amely otthoni és háztartási készülékeket gyárt. A termelés Kínában van. Ezért nem szükséges beszélni a tiszta német minőségről.
 • Gappo. Az orosz piacon, a vállalat viszonylag nemrég, 2002 óta. Különböző típusú keverőket gyárt. A legkedveltebb ez a cégmodell érintésvezérléssel.
 • FRAP. A kínai gyártó, amelynek modelljei nagyon hasonlóak a globális márkák gyártásához. A piac költségvetési szegmensére utal.
 • Ganzer. Egy másik német márka, de az összes termelés Kínában van. Meg kell mondani, hogy a legtöbb felhasználó megjegyzi, hogy az árak túl magasak és ugyanakkor a termékek alacsony minősége is.

Az online áruházak szerint ez az, amit a gyártók eső zuhanyai állnak. Ennek a minősítésnek a vezetője a Wasserkraft vízvezeték- és fürdőszobai berendezések gyártásával foglalkozik. Megbízható és bevált gyártó. Ezt megerősítik a termékeik tulajdonosainak számos, a speciális internetes erőforrásokra felkerült véleménye.

Telepítés és hibaelhárítás

A választott típustól függően a berendezés telepítési lépései változhatnak. Az ilyen típusú trópusi zuhanyzókhoz, például egy öntöződobozhoz és egy csaptelephez, a telepítés során nem igényelnek különösen bonyolult manipulációkat.

A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű alkatrészeket válasszunk, így a telepítés és az üzemeltetés során nem fog csalódni a választása szerint.

 • Öntözés Csak válassza ki kedvenc modelljét, és cserélje át a régiet egy újra.
 • A keverő. Cserélje el a régi csapot egy új trópusi zuhany hatására a hagyományos technológiával, és tegye a rendszert működésbe.
 • Fogadás. Döntsd el, hogy a racket ugyanazon a helyen helyezzük el, ahol csaptelep volt, vagy kényelmesebb lenne mozgatni. Az utóbbi verzióban további csöveket kell elhelyezni. Ha mindennel elégedett, akkor körvonalazza azt a vonalat, amely mentén a rack fut, telepíti a keverőt és használja.
 • Panel. Ehhez a beállításhoz a csöveket a javítási szakaszban kell elhelyezni. Bár ha a fürdőszobája 10 évig nem lát javítást, talán itt az ideje, hogy átgondolják a bíboros átalakulást? Ebben az időben telepíted ezt a csodálatos rendszert. Érdemes megjegyezni, hogy a háttérvilágítással rendelkező lehetőségek további villamos kábel vagy hosszabbító kábelezést igényelhetnek.

A híres gyártók hosszú garanciát vállalnak a felszerelésükre. A másik kérdés az, hogy a rendszer telepítése megsértette-e a telepítési szabályokat. Egy másik probléma lehet a víz alacsony minősége, amelyben különböző szennyeződések vannak. A nehézfémek, sók és egyéb anyagok hátrányosan befolyásolhatják a legmagasabb minőségű fürdőszobai berendezések munkáját. Mi a teendő?

Ha a hiba a gyártó hibájából következett be (gyártási hiba észlelhető), forduljon a szervizhez. Ebben az esetben a készpénzkompenzációra (a termékért fizetett összeg visszatérítése) vagy új modellekre történő helyettesítésre számíthat.

Gyakran a felhasználók gyenge víznyomással panaszkodnak. Arra számítasz, hogy valódi trópusi eső fog megjelenni minden megnyilvánulásában, és csak egy nyomorúságos patakot lát, amely alig fekszik át a hegyi résen? Talán az egész a vízellátás nyomása alatt. Nem titok, hogy a különféle vízellátó rendszerekben a lakóépületekben a padlón a nyomás növekedhet vagy csökkenhet. Próbálkozzon a szolgáltatóval vagy az alapkezelővel.

Egy másik lehetőség az öntöződoboz lyukainak eltömődését okozhatja. A gyártónak semmi hibája nincs. A nehézfémek és egyéb üledékek idővel felhalmozódnak, és akadályt képeznek a vízáramlásnak. Nem valószínű, hogy egyik napról a másikra megoldani tudja a vízminőségi problémát, ezért szedje szét és tisztítsa meg az öntöződobozt.

Hogyan válasszunk?

A trópusi csapadékvíz-rendszer kiválasztásának fő kritériumai közé tartoznak a legfontosabb mutatók.

 • Brand. A világ márkájú vízvezeték-modellek többszörösen drágábbak, mint a kínaiak. De senki sem fedi őket a termékek gyenge minőségéhez. Ezért, ha már döntöttek hosszú legyen szíves egy igazi trópusi zápor, akkor jobb, ha egyszer fizet, mint szenvedni a javítást.
 • Kinevezés. Vásárlás előtt döntse el, hogy ez a rendszer a zuhanyzóban vagy a fürdőben lesz-e telepítve. Az a tény, hogy a tál vagy fürdőszoba mérete meglehetősen szerény lehet a zuhanypanel átmérőjéhez képest. Ebben az esetben ne kerülje el azokat a cseppeket, amelyek a padlóra esnek.

Ezenkívül fontos megérteni, hogy melyik lehetőség illik legjobban: falra vagy felső mennyezetre.

 • További funkciók elérhetősége. Ezek közé tartozik a világítás, a különböző nyomásmódok és a hidromasszázs funkció. Az utóbbi a faliparról elérhető. A háttérvilágítás nagyon hatásosnak tűnik csak akkor, ha a fő világítás nem kapcsol be a zuhany alatt, vagy a háttér. Ugyanazt a nagy teljesítményű fluoreszkáló lámpát és fényt is magába foglalja, ezért nem kockáztatja meg a várt hatás elérését.
 • Design. Gondold végig, hogy a trópusi zuhanyzó melyik változata igazodik a fürdőszoba stílusához. A klasszikus belső kialakításhoz megfelelő kerek opciók állnak rendelkezésre, amelyek hangsúlyozzák tömörségüket. A modern, hi-tech és minimalista stílusok rendkívüli megoldásokat igényelnek. Az ezüst színű téglalap alakú zuhanyforma tökéletes megoldás.

A tervezők nagyon extravagáns megoldásokat kínálnak, amelyek pontosan hangsúlyozzák az egyéniségét. Például lámpa formájában, amelyből egy fém lámpaernyő vizet tölt.

A legjobb lehetőségek

A piacon megjelenő összes modell megértése egyáltalán nem könnyű. Ezért olyan tisztességes lehetőségeket választottunk ki, amelyek megfelelnek az ár-minőség paraméternek. Melyik közül választhat a saját fürdőszobájához függ.

panel:

 • Timo SW-420 Chrome;
 • Cezares Tesoro-F-TD2P-01;
 • Webert Aria AC0741.

állványok:

 • Bravat Opal F6125183CP;
 • Grohe New Tempesta Cosmopolitan System 200;
 • Grohe Rainshower System Smartcontrol 260 Duo.

keverők:

 • Cezares Grace VD2-01;
 • Rossinka Silvermix X25-51;
 • CezaresCascado VDP-01.

Lakey:

 • Lemark elem LM5162S;
 • Timo Hette SX-1029;
 • Jacob Delafon EO E11716-CP.

A trópusi eső az otthonában nem álom vagy természeti katasztrófa. Élvezze a lágy vízsugárral és kap egy ingyenes masszázzsal magán -, akkor egyetértek, kellemes végén egy kemény nap. Ahhoz, hogy a rainshower szolgált sokáig, válasszon egy modellt a megbízható gyártók és ne felejtsük el, hogy vigyázzon rájuk.

Lásd alább a különféle zuhanypanelek összehasonlítását.

Trópusi zuhanykeverővel: a fürdőszoba, zuhanykabin, öntöződoboz, hidromasszázs panel, telepítés

A csaptelep zuhanyzós fürdőszobája egy egyedi kialakítású, magas funkcionalitású szobát hoz létre, figyelembe véve a szokásos rendszert. A helyes opció kiválasztása nem olyan egyszerű - a rendszerek köre hatalmas. A cikk segít megérteni a termékek változatosságát és meghatározni a szükséges rendszer típusát.

A mai cikkben a következőket tárgyaljuk:

 • mi a trópusi zuhany, annak előnyei és hátrányai;
 • fürdőszoba és tusolószoba felszerelésének tippjei;
 • a zuhany kiválasztásának jellemzői;
 • telepítési módszerek, a legjobb modellek és gyártók listája.
A modern technológianak köszönhetően az ügyfél könnyen megtalálhatja a különböző színű és formájú zuhanykészleteket.

tartalom

Mi a trópusi zuhany?

A trópusi zuhanyzó egy széles, vertikális öntözéssel rendelkező design, hasonlóan a trópusi felhőszakadáshoz. A hatás elérése a permetező nagy átmérője és a függőleges (átlós) berendezés miatt következik be.

Fontos jellemzője a fő permetező eltávolításának képtelensége - a zuhany statikus, kis beállítással.

Nem szükséges az ilyen zuhanyrendszerhez való alkalmazkodás - a vízlefedettség 300 mm átmérőjű, amely lehetővé teszi, hogy teljesen lefedje az embert. Széles rendszerekkel ez a távolság az öntözéstől zavarhatja, de nem segíti a mosást - a nagy vízáram túlmegy a kabin felett, és kitölti az egész fürdőszobát.

Előnye és hátránya

A trópusi zuhanyzó különbözik a megszokottól a beépítés és használat jellemzőiben. Ezért javasoljuk, hogy tegye meg ezt a lépést, nem tudatosan tisztelegve a divatot, de tudatosan.

A felülvizsgálatok szerint az észlelhető előnyök a következők:

 • széles permetezési terület;
 • a kéz szabadsága zuhanyzás közben;
 • egzotikus megjelenés.

A design a legnagyobb vízpermettel rendelkezik, így egy erős, folyamatos áramlás alatt mosható.

A zuhany nem szükséges tartani vagy irányítani, a kéz teljesen szabad. A különbség a szokásos állvánnyal - az áramlás függőlegesen vagy kisebb átlós irányú dőlésszel történik.

A termék lehetővé teszi a fürdőszoba egyedi megjelenését. A trópusi zuhanyzó nem a legáltalánosabb megoldás hazánkban, mert könnyen meglephet a vendégek.

Megoldás Minus:

 • a helyiség műszaki követelményei;
 • további keverők használata;
 • telepítési nehézségek

A mennyezet vagy a fal rögzítésként működik. A tervek gyakran alacsony mennyezetet igényelnek. A tágas zuhany nagy helyet igényel a falak fröccsenése és a penész védelme érdekében.

A zuhanytálca esővel és zuhanycsaptelepen különbözik a technikai paraméterek.

Egy trópusi keverő nem használható - további zuhanyrögzítők szükségesek. Nehéz a telepítési folyamat elismert huzalozás - szükséges létrehozni egy komplex rendszer csövek, előkészít egy helyet a fektetés során a fal. A mennyezetbe épített rendszer stílusos és minimalista.

Hogyan kell a zuhanyzót felszerelni, hogy teljes zuhanyzást vegyen?

Mivel csak egy trópusi csaptelep telepítése nem teljes megoldás a zuhanyozáshoz, négyféle módon hozható létre a zuhanyzó a teljes körű használat lehetőségével:

 • szerelje fel a szerkezetet a fürdő felett;
 • készítsen egy rackot;
 • csatolni kell öntöződoboz formájában;
 • használjon külön keverőt.

Esős ​​zuhany zuhanyzóval keverővel

A trópusi zuhanyt a fürdőszobába keverővel előre vagy később a kész felületen tervezik.

Ezenkívül a modern modellekben nem csak egy pontból, hanem több szinten is hozzá lyukakat kínálnak a víz számára

A modelltől függően a tömlő telepítése falburkolat vagy felület alatt történik. A beállítást általában a keverő kútja mellé helyezzük, és a meleg és hideg víz beállításával, valamint a zuhanyba történő átkapcsolással történik.

Az oldat különböző fürdőszobákhoz alkalmazható, ha a tömlő felületesen megy. A modelltől függően könnyű megtalálni a falra és a mennyezetre vonatkozó lehetőségeket. Az első lehetőség előnyösebb, mivel magasságot és vizet takarít meg.

Zuhanyzótartó esővel és keverővel

Az esőzuhannyal és zuhanycsaptelepekkel ellátott zuhanyállvány eltér a fürdőtől, és nem rendelkezik a normál vízáramlás kimenetével. A design úgy néz ki, mint egy rendszeres állvány, széles statikus öntöződoboz vagy kézi öntöződoboz hozzáadásával.

A legnépszerűbb gyártók fémkészletei ideálisak a modern fürdőszobákhoz.

A megoldás tusoló kabinokban vagy házi zuhanyzókban van felszerelve. Vannak hidromasszázs funkciók, fények. Ezenkívül egy termosztátos kialakítást is kínál, hogy fenntartsa a kényelmes vízhőmérsékletet.

Zuhanyfej

Külön kiválaszthatja a trópusi keverőket egy további zuhanyfejjel. Mind a hagyományos zuhanyzókban, mind a fürdőkádban felszerelhetők. Minus modell - a trópusi öntözőcső tömlõjének elrejtése.

A fő hangszóró egy zuhanyzó. A trópusi esőt kellemes kiegészítésként használják, ami a fürdő funkcionális és elegáns. Bizonyos modellekben egyszerű felső öntöződoboz is felszerelhető. Nemcsak mosáshoz, hanem gyerekek vagy kutyák fürdéséhez is használják az esős időben történő séta után.

Külön keverő

Nem a legelegánsabb, de egyszerű a mixer telepítése. Leggyakrabban fürdők számára - a zuhany mellett rendszeres csaptelepet kell tölteni vízzel. Az oldat közös csövekre van felszerelve vagy külön szállítva.

Videó: tervezési funkciók

Mit kell keresni a zuhanyrendszer kiválasztásakor?

Tusoló állványok esőzuhannyal, fürdőszobai csaptelepekkel minden nagyobb építészeti és szaküzletben kaphatók. Vásárláskor nézze meg:

 • a termék méretei;
 • gyártó cég;
 • további funkciók rendelkezésre állása;
 • gyártási anyag.

méretek

A méret a zuhany és a panelek méreteit jelenti. A paraméter egyénileg és a fürdő területétől függ.

Kis fürdőszobákhoz a gyártók speciális kis méretű készleteket készítenek.

Az öntöződoboz két fontos paramétere az elvihetőség és az öntözés mérete. A kivezetés kritikus fontosságú a statikus, falra szerelhető opcióknál. Az átvétel helye az elszállítmány méretétől függ. Az öntözés nagysága felelős a szélességért - annál nagyobb, minél szélesebb az öntöződoboz.

Az öntözés méretének kiválasztása a zuhany vagy a fürdő méretére támaszkodik. Az elszállítmány mérete az egyszerű használatért felelős - minél nagyobb az, annál távolabb van a falhoz zuhanyzó használata. Válasszon olyan opciókat, amelyek minimális eltolása 500 mm.

A mennyezeti lehetőségeknél csak az öntözés nagysága van, a termék szélessége és hossza. A kivitelezés során telepítésre kerül, és a legközelebbi falról legalább 50 mm-re kell lennie.

Gyártási anyag

Az anyaggyártó panel vagy az öntözés megfelel a költségnek. Az olcsó megoldások por alakú fémből készülnek, vagy alumínium műanyag vékony réteggel bevonva. Kerülje el őket - a mechanikai hatások repedésekhez és töréshez vezetnek. A vidéki házakban, feltéve, hogy a nagy terület a szoba design a fürdőszoba és a zuhany külön.

A drága réz vagy alumínium opciók nagyra becsülik a tervezést. A réz kevés gyakorlati felhasználásra alkalmas, és a víz és az oxigén hatása alatt lévő oxidáció azonnali. A réztermékek felülete speciális filmmel borított. Ha megsérül, réz-oxid képződik, ami bőséges zöld plakkot ad az egész terméknek.

A legjobb megoldás tiszta rozsdamentes acél vagy krómozás. Ezek kombinálják a könnyedséget, alacsony árat és tartósságot. A cink kevesebb karbantartást igényel, mint a réz vagy az alumínium - a cink gyengén oxidálódik és hosszabb ideig megőrzi csillogását.

gyártó

A gyártó neves neve a víz költségeinek fele.

Javasoljuk, hogy ügyeljen erre, ha a jövőben ugyanabban a stílusban és hangnemben szeretné létrehozni az együttest. Különálló csaptelepek és öntöződobozok használata a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy gondoskodjon a kombinációjáról. Ez külön is vonatkozik az ugyanazon a vonalon lévő eszközökre.

Hidromasszázs

A zuhanytálca hidromasszázzsal és esőzuhannyal a zuhanytálca külön eleme, amely növeli a funkciókat. A hidromasszázs egy kör alakú, amely külön-külön a zuhanykabin falaiban helyezkedik el, és pontszerű a fő diffúzorral a kabinban.

A hidromasszázs modellek több helyet foglalnak el, és sokkal drágábbak.

A panel második változata népszerűbb, és nem igényel további telepítést. A költségek és a bonyolultság alacsonyabb, de a hidromasszázs előnyei egyre csökkennek. A minőségi opció körkörös, de az ilyen rendszerek kevésbé vannak jelen a boltokban.

A hidromasszázs csak a zuhany alatt van felszerelve - a fürdőben nincs szükség. Jacuzzi funkcióval rendelkezik.

háttérvilágítás

A megvilágítás fontos tulajdonság. A lámpák a panelben és az öntöződobozban vannak elhelyezve. A második lehetőség előnyös - a fény függőlegesen esik és megvilágítja az alatta lévő felületet. A háttérvilágítás kényelmes a panel beállításainak használatához.

Amikor beépített zuhanyzót épít fel háttérvilágítással, előzetesen tervezze meg a csövek és vezetékezés helyét.

A használt lámpák közül a LED és a halogén. A LED-változat biztonságosabb és világosabb, de meghibásodás esetén teljes javítást igényel. A halogén izzókat egyszerű újratelepítés váltja fel újakkal.

Videó: hogyan válasszunk trópusi zuhanyt

Tippek a megfelelő termék kiválasztásához és a szerkezet szétszereléséhez az alábbi videóban találhatók.

Felszerelési módszerek

A rögzítési mód a kiválasztott paneltől függ. Külön-külön bocsát ki falazót és mennyezeti öntöződobozt.

Falra szerelhető

Szilárd falpanelekhez és függőleges felületre szerelt egyedi elemekhez alkalmazható. A jellemzőket a tömlők elhelyezkedése határozza meg - felületi vagy rejtett. A zuhanyzópanel esőzuhannyal és a keverővel a konfiguráció miatt kényelmesebb a telepítés során.

Külső rögzítéshez elegendő az öntöződoboz rögzítése a felületre és a tömlő tartása. A szerelés a készlet klipszével történik puha tömlő vagy merev rögzítés esetén.

Az eljáráshoz a csempe előtt a csempe előkészítése szükséges a beszerelés előtt. A tömlő külön van elhelyezve a keverőből és gipsszel van lezárva, tetején van egy fedőlap, csempe vagy más anyag.

Mennyezeti szerelés

Nehéz a mennyezeti öntöződobozok behelyezése - a beépített cső a fal belsejébe kerül, és a mennyezetre kerül. Két lehetőség van - a falvágással és a függő mennyezet alatti tér által kialakított álmennyezetben.

Tökéletesen ötvözve a modern csempe és üveges együtteseket.

A második könnyebb - csak tartsa meg a csövet, helyezze a léceket a mennyezet alá helyezett öntözőcsészék rögzítésére és a zuhany felszerelésére. A lehető legnagyobb figyelmet szenteljük a csatlakozások telepítésének folyamatába - a mennyezet alatt szivárgó víz a mennyezeti panelek vagy a feszített mennyezeti fólia gyors romlását eredményezheti.

Néha lehetséges a külső csővel történő felszerelés lehetősége - ebben az esetben támogatható.

Trópusi zuhany magassága a fejeden

A trópusi lélek lényege magas színtéren - a nagy magasság, a "trópusok" hatása miatt érhető el. A minimális magasság 2100 mm, amit a személy magassága és a mennyezet plafonjának lehetősége teszi lehetővé.

A maximális magasságot megfelelő értékekből visszaverik - nem szükséges a 2300-2400 m fölötti szerkezet.

Táblázat: a legjobb orosz és külföldi márkák

Az alábbi táblázat összehasonlítja a modern fürdőszobai zuhanycsaptelepek főbb gyártóit.

A zuhanycsapok kiválasztása: trópusi vagy hagyományos

Mindenki a fürdőszobáját a modern maximum szerint kívánja felszerelni, valamint kedvező feltételeket teremt az úszáshoz. A széles választék körében nagyon könnyű hibát követni a választásban, hiszen a hagyományos funkciók keverőjét kínálja, valamint egy eredeti csaptelepet esővel imitáló esőben. De még a tervezés második változata is több típusra oszlik, de nem mindegyik alkalmas bizonyos feltételekre.

Ha ezt a designot kényelmes fürdésre vásárolja, elsőbbséget kell adni az anyagnak, ahonnan a keverő készül, annál jobb, annál tartósabb lesz a működés.

A trópusi jellegű zuhany csaptelepek

Minden gyártó, amely vízvezeték szerelvényekre szakosodott, többféle terméket gyárt, és a fogyasztók közül a legelterjedtebb egy esőzuhanyzóval és egy keverővel felszerelt zuhanyzó. Tekintsük a trópusi típusú eszközöket, amelyek egyformán vesznek részt a fürdők és kabinok elrendezésében:

 • állvány formájában, egy öntöző kanna és egy zuhanycsaptelep formájában. Ez az adaptáció jellemző a fürdőszobában és a zuhanyzóban. Csomagja tartalmaz egy rögzítő rudat és egy öntöződobozt;

Beépített eső csaptelep csaptelep

Kültéri eső zuhany csaptelep

Figyelj! E fajták mellett már vannak korszerűbb módosítások. A drágább felszerelésnek van egy érintőpanelje, ahol már nem szükséges a karos daru, vagy vannak olyan eszközök, amelyek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek.

Néhány finomság a design választás

Zuhanykazán, keverővel bármilyen típusú fürdőszobába felszerelhető: kád vagy fürdőkád. Azonban mindkét esetben fontos kiválasztani a megfelelő trópusi lehetőséget, ahol van egy öntöződoboz, figyelembe véve annak tartósságát és felszerelését, tisztázni, hogy a zuhany csaptelep áll-e, és hogy értékelje a termék megjelenését és kialakítását.

A vásárlás és a beszerelés után az állvánnyal ellátott zuhanycsaptelepet megfelelően működtetni kell. Ettől a tényezőtől függ, hogy mennyi ideig fog tartani az otthoni kommunikáció. A trópusi zuhanyzók állapotának megfigyeléséhez könnyebb a rozsdamentes acélból készült modellek megvásárlása: nem érzékenyek a nedvességre és a szappanfűzésre, ezért könnyen eltávolítható az ilyen szennyezőanyagok. Más anyagokat gyakran karcolják meg, a festék felső rétegét lehúzzák, korrózió kezdődik. Gyakrabban kell gondozni olyan rendszerekhez, ahol van egy öntöződoboz (valószínűleg ezüstszínű bevonattal ellátott műanyagból készül)

"A" és "ellen" a trópusi kúttal ellátott létesítményeknél

Pozitív és negatív szempontok vannak ennek a designnak a használatával kapcsolatban. Mind a fürdők, mind a különálló zuhanykabinok vagy egy nyitott zuhanyzó szolgálatára. A következő hátrányokkal rendelkeznek:

 • rendkívül magas ár (ami miatt a fogyasztó hajlandó lemondani a kommunikációról);
 • sok helyet foglal el, különösen, ha a fürdőszobában nincsenek nagy méretek;
 • jelentősen növeli a vízfogyasztást az egyszeri fürdőzés során, ami sokak számára gazdaságtalan.

De vannak olyan pozitív szempontok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni:

Egyszerűsített csaptelep esőzuhanyzattal a kész állványon, több öntözési kannával

 • hidromasszázs funkció, amely teljes nyugtató hatást gyakorol a testre;
 • széles választékú design (világítással, dombornyomás nélküli, mintázott);
 • a csaptelep nélküli zuhanyrácsok termosztáttal vannak felszerelve, ami akkor hasznos, ha kisgyerek van a házban;
 • Beállíthatja a szerkezetet és kicserélheti egyes részeket saját kezével.

A zuhanyállvány-keverő egyszerűen használható, lehetővé teszi, hogy kényelmesen vízkezelést hajtson végre anélkül, hogy bonyolultabbá teheti az öntöző edényt a fej fölött a teljes fürdővel.

Beépített és kültéri installáció telepítése

A beépített design, bár bonyolult a designban, mindazonáltal végső soron a fürdőszoba esztétikai megjelenését biztosítja. Az utasításokat követve egyszerűen telepítheti az épületet otthonában. A telepítés megfelelő elvégzéséhez lépéseket kell tennie:

A beépített trópusi zuhany beépítése a keverővel

 • előkészítse a munkafelületet a zuhanytálcák elhelyezésére eső esővel;
 • perforátorral vagy ütvefúróval fúrólyukakat fúrunk a szükséges falak falába, a csöveket az öntöződobozba és közvetlenül a keverőbe helyezzük;
 • tovább végezzük a csövek lefektetését. Jobb a műanyag szerkezetek használata, mivel a falon tovább tartanak;
 • Most összekapcsoljuk a csapot a forró és hideg csővezetékkel. Ez jobb felszereléssel vagy forrasztással történik;
 • ugyanezt tesszük, ha az öntöződobozt a mennyezethez rögzítjük, csak ehhez először a csatlakozó elemeket figyelembe véve egy mélyedést kell készíteni;
 • amikor a keverővel ellátott zuhanyrendszer teljes mértékben csatlakoztatva van és tesztelésre kerül, akkor a felszíni felszínt és a befejező munkát (leggyakrabban a falakon lévő burkolólapok és a mennyezeten levő műanyag panelek esetén a cementcserép a cementcsempével történik).

A tervezett garancia szolgáltatás több mint 10 évig mechanikus sérülés és megfelelő működés hiányában.

Felületre szerelt öntöződoboz és keverő: beépítés

A fürdőkádak és a zuhanyzók számára egy esőzsákkal és egy keverővel ellátott öntöződoboz használható, ha a hely lehetővé teszi. A kültéri típus felszerelését nem nehéz megtenni, de itt ügyelni kell arra, hogy ne károsítsa a végső kivitelezést.

Egy nyílt trópusi zuhanyzó szerelvénye öntöződobozzal és keverővel

Jobb, ha egy zuhanycsapot és egy nyitott típusú öntözést közvetlenül a helyszínre helyezni, ahol a kommunikáció korábban kapcsolódott. A keverő nélküli rendszert termosztáttal kell felszerelni, és rugalmas tömlő segítségével jobb felszerelésre van szükség. A munka során fontos az egész folyamat ellenőrzése:

 • azon a helyen, ahol a zuhanyrácsot fel kell szerelni, jelölést kell készíteni, használjon szintet erre a célra, ne feledje, hogy a rendszert szigorúan a padlóra merőlegesen kell felszerelni, ellenkező esetben a víznyomás megszakad a hajlítások és kilyukadások miatt, és a csatlakozóelemek kiszivárognak;
 • akkor a megvásárolt modellt veszünk és összegyűjtjük a gyártó által mellékelt utasításoknak megfelelően;
 • Ezután eltávolítjuk a zuhanymodellt oldalra, és a falon rögzítjük a rögzítőket, amelyekre az állvány rögzítésre kerül. Ezenkívül az összeszerelőszerkezetet egyszerűen ezekkel az elemekkel rögzítik;
 • majd csatlakozik a forró és hideg csővezetékekhez (összekötik a keverővel) műanyag szerelvényekkel;
 • az utóbbi teszteli a rendszert a szivárgás és a levegőztetés területén. Ha minden rendben van, elkezdheti működését.

Figyelj! A zuhanyozófülkével ellátott zuhanycsaptelep és a zuhanykabin csaptelepje további funkciókat is igénybe vehet, ideális esetben, ha többféle hidromasszázs mód van. És még egy fontos pont - az öntözőpálcák állvánnyal történő felszerelését úgy kell elhelyezni, hogy a keverőszelepek a mellkas szintjén legyenek.

Esős ​​zuhany: ez nem luxus, hanem egyedülálló hidromasszázs eszköz

A modern egészségügyi berendezések már régóta nem végeznek higiéniai funkciót, sokan gyógyító, pihentető, élénkítő és egyéb tulajdonságokkal rendelkeznek. Az esőzuhannyal rendelkező fürdőkádak és zuhanyzók egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket a fogyasztók nagyon szeretnek, de a legtöbbnek csak egy homályos elképzelése van arról, hogy mi az eső zuhany, és miért olyan nagy dicséret.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy mi az, az eszköz működési elve, annak jellemzői, előnyei, mi ennek a rendszernek a használata. Hadd mondjam el, hogy saját fürdőszobájában esőzsákot készítsen a saját kezével.

A működés jellemzői és elve

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy egy trópusi esőt saját otthonában újrateremtsenek, ami a meleg eső cseppjeit imitálja, mivel ez a hasonlóság miatt a rendszer "trópusi zuhany". Ez a készülék nem csak gyönyörűnek és eredetinek tűnik, de terápiás hatása van: a vízcseppek segítenek csökkenteni a stresszt és lazítani a testet.

Beállíthat egy esőzuhanyt a fürdőszobában, de a zuhanykabin jobban felszerelt. Ez a típusú vízvezeték a felső zuhanyrendszerhez tartozik, mivel a víz lágy cseppekkel felülről esik, és nem nyomás alatt álló fúvókák. A cseppek körülbelül 2 méter magasságban esnek a testre, ami ugyanolyan hatást gyakorol a meleg trópusi esőre.

Ennek a rendszernek a megkülönböztető jellemzője egy nagyméretű zuhanyfej egy zuhanykabinhoz, amely külön vízellátó és elosztó eszközökkel van felszerelve. Az öntöződoboz különböző geometriai alakú lehet, szinte minden modern rendszernek van egy speciális megvilágítása, ami növeli a pihentető hatást. Néhány modellnek van egy vezérlőpultja, amely lehetővé teszi a vízellátás intenzitásának megváltoztatását.

Egészen a közelmúltig egy ilyen zuhany csak egy gyógyfürdőben, szanatóriumban vagy egy privát aquaparkban vehető igénybe. De ma, az ilyen rendszerek gyakran felszerelt magánházak, vidéki házak, akkor gyakran talál trópusi zuhany a fürdőszobában egy városi lakás.

Trópusi zuhanyrendszer előnyei

A nyári eső, mint a trópusok, kellemes érzéseket kelt, mert egy személy vízenergiát kap, és cseppek segítenek az izmok relaxálásában, a szorongás megszüntetésében, a stressz csökkentésében, ezért a trópusi zuhanást pozitív érzelmek záporának is nevezik. Hidromasszázs hatása van a test bőrén is, mivel a keverőben a vizet további levegőztetésnek vetik alá.

Ennek eredményeképpen a trópusi esővel ellátott zuhanyzás csökkenti az izmok feszülését, javítja a perifériás vérkeringést, javítja a hangulatot és élénkíti. Az enyhe hidromasszázs kényelmesebbé és rugalmasabbá és feszesé teszi a bőrt. A háttérvilágítás külön pozitív hatással van az emberi testre.

De a trópusi felszerelésű fürdőszobában vannak más, világibb előnyök:

 • Eredeti és gyönyörű design. A trópusi zuhanyt tartalmazó öntöződoboz csodálatosnak tűnik, csodálhatja egyedülálló stílusát és méretét. A minőségi trópusi zuhanyrendszer egy kis fürdőszobát alakíthat a trópusok egyik sarkába.
 • A lefedettség széles területe. Ezért a zuhanykabin jobban illeszkedik ehhez a rendszerhez, és a fürdőt jó függönyökkel vagy képernyővel kell felszerelni, mert egy nagy öntöződobozban lévő eső felhője nem hagyja centiméteren száraz testet.
 • További lehetőségek. Ez a berendezés számos olyan opcióval rendelkezik, amelyek hangulata szerint bekapcsolhatók. Választhat: pihentető puha cseppecskék, frissen hulló eső vékony folyók formájában, intenzív hidromasszázs pulzálás stb.
 • Az öntöződoboz mérete. Minél nagyobb az öntöződob átmérője - annál kényelmesebb a zuhany. A legjobb modellek átmérője 20-25 cm, a nagy vízszintes öntözés egyenletesen lokalizált vizes lyukakkal óriási tapintási érzetet biztosít.

Ezért sok fogyasztó hajlamos arra, hogy a trópusi zuhanás alatt újjá alakítsa a fürdőszobáját.

Trópusi eső rendszerek

A gyártók több fajta eső zuhanásgátló rendszer közül választhatnak:

 1. Panel - egy nagyszerű lehetőség mind zuhanyozásra, mind fürdőre. Könnyen szerelhető a mennyezetre és még a falra is, ezáltal növelve a fürdőszobai vagy zuhanyzó funkcionalitását: hidromasszázs, rádió, termosztát, világítás stb. Előnye az öntöződoboz és a keverő testének kombinációja. Az egyetlen hátránya az ár, mivel a panel a legdrágább típusú trópusi zuhanyrendszer.
 2. Rack - a legjobb lehetőség a minőségre, az árra és a funkcionalitásra. Univerzális kialakítás, amely a zuhanyzóba és a fürdőbe telepíthető. A rack egy sáv, amely a falra van szerelve és a hozzá csatolt öntöződoboz egy trópusi zuhanyhoz. A víz az öntöződobozba egy hajlékony tömlőt vagy egy álló csövet hozhat a készülék kialakításakor. Mínusz - csak a felső esőzuhany lehetséges, egy ilyen rendszer nincs rögzítve a falhoz.
 3. Egy eső csaptelep csaptelep - ez egy nagyobb átmérőjű hagyományos öntöződoboztól különbözik. Azonban ez a minta a vízáramlás kis szélességének köszönhetően nem biztosítja a trópusi eső teljes hatását, mivel nem képes az egész testet vízsugarakkal lefedni. Ugyanúgy, mint az állványhoz, a víz öntöződobozba hajlékony csővel vagy rögzített csővel érhető el.
 4. A "trópusi" öntözés - egy trópusi zuhanás utánozhatja - egy nagyméretű zuhanyfejet egy szabványos keverőhöz. A legolcsóbb lehetőség, de a trópusi eső tényleges hatása nem érhető el.

Érdemes megemlíteni a legjobb gyártókat is: Otler (Anglia) - 20 000-ről 70 000 rubelre, Hansgrohe (Németország) - 30 000-ről 370 000 rubelre, Novellini-re (Olaszország) - 60 000-ről 150 000 rubelre.

Esős ​​zuhany a fürdőszobában

A trópusi zuhany kiváló minőségű rendszere képes lesz a fürdőszobát díszíteni, és a fő hangsúly a belső térben lesz. Kívánatos a panelt egy nagyméretű fürdőszobába helyezni. És ha a szoba kicsi, akkor jobb, ha egy trópusi zuhanyt választanak a vizes rekeszek zuhanyzókra. Az öntöződoboz és a keverő formáját a beltér általános stílusát figyelembe véve kell kiválasztani.

Vegyünk néhány hideg fürdőszobai belsőépítészeti ötletet egy trópusi esővel:

Különleges figyelmet érdemel a trópusi zuhanyzó fényt, amely lehetővé teszi, hogy a vízkezelésektől ne csak a fizikai előnyöket, hanem az esztétikai élvezetet is megkapja. A háttérvilágítás egy LED, amely egy panelbe van szerelve, és bekapcsolva van a víz nyomása alatt. A panel nem kapcsolódik az elektromos hálózathoz, így a háttérvilágítás teljesen biztonságos.

A háttérvilágítás beállításai és színe a falak harmonikus kiegészítője lehet, vagy ellentétben a fürdőszobai díszítéssel. A fény túlcsordulása segít a helyiség megváltoztatásában, a színek változása függhet a vízhőmérséklettől. Például ha hideg vizet biztosít (akár +31), a háttérvilágítás kék lesz, a meleg víz (+32 +38) rózsaszínű lesz, és forró (+39) pirosra vált.

Ugyanakkor a háttérvilágítás kromoterápiás hatással is járhat: a piros a hangot, az energiát és az életerőt növeli; zöld - pihenjen és gondoskodjon a rendben; kék - nyugodt, és lehetővé teszi, hogy békét érezhess; sárga - aktiválja az agyat és fokozza az immunitást; rózsaszín - erősíti az egészséget; narancssárga - segít a stressz leküzdésében.

Telepíthetek egy esőzuhanyt a saját kezemmel?

Ha jól felkészülsz, és minőségi anyagokat vásárolsz, akkor magad is egy trópusi zuhanytartót telepíthetsz. Lehetséges a kommunikáció nyílt megnyitása, de jobb, ha minden cső rejtve van a falban. A rejtett telepítést azonban a javítás során kell elvégezni, mivel a falakat össze kell vonni.

Összesen 5 lerakatot kell készíteni, a középen egy - a keverő felszereléséhez. Négy további van a központi öblítőhöz: kettő csövekhez, amelyek vízhez jutnak a keverőhöz, egyet a vízhez a vízben, és még egy vizet az öntöződobozba. Miután a csöveket behelyezte a hornyokba, az öntöződoboz és a keverőkar van felszerelve. Ezt követően befejezi a munkát a fürdőszobában.

Nézze meg a videót, amely egyértelműen bemutatja, hogyan kell egy esőzuhanyt a saját kezével felszerelni:

+7 (800) 555-77-82

+7 (495) 661-71-08

+7 (495) 961-31-49

Hívásrendelés

 • Ön itt van:
 • legfontosabb
 • / Trópusi zuhanyzó /

Trópusi zuhany felszerelése

A trópusi és benyomásos zuhanyok telepítési folyamata nagyban függ az adott projekttől. A legfontosabb szerepet játszik a mennyezet anyaga, és hogyan kívánja elrendezni a zuhanyt - beágyazni a mennyezetbe, vagy csak letenni a csövön.

Trópusi zuhanyzó függő felszerelése

A legegyszerűbb módja egy trópusi zuhanytelepítésnek, ha egy csőre csévél, amely a mennyezetről vagy a falon lévő konzolra keveredik. Az első esetben a cső tetszőleges dekoratív mennyezeten keresztül esztétikusan kivonható egy különleges dekoratív konzol segítségével.

A trópusi lélek telepítésének munkálatának meg kell kezdenie az ételeket (ha van egy háttérvilágítású modell). A tápegységek az elektronika egyik leggyakoribb hibás elemei, mivel a terhelést a túlfeszültségről veszi. Ebben a tekintetben azt javasoljuk, hogy tervezze meg a zuhany tápellátását, hogy meghibásodás esetén könnyedén hozzáférhessen. Eső zuhanyaink szabványos vezetékhossza 3 m, de az Ön kérésére meghosszabbítható. Ezért bármilyen korlátozás nélkül kényelmes helyet választhat a kijárat helyére, ahonnan a zuhanyzó betáplálódik.

Továbbá, ha az Ön által választott modell nem rendelkezik a készletben lévő háttérvilágítás-vezérlőpanellel, akkor a csatlakozóaljzatot, amelybe a zuhanyzó be van kapcsolva, egy kapcsolóval kell vezérelni - ellenkező esetben az esőzsák nappal és éjjel ragyog.

Tartóelem a zuhanyzó falra szereléséhez

Külön feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az Ön biztonsága, ha a fülke alá helyezi a mennyezetet a fürdőszobában, jobb, ha a magas páratartalmú helyiségekre vonatkozó különleges lehetőséget választja.

Ha van egy dekoratív mennyezet a fürdőszobában, akkor két lyukat kell behelyezni - egy, amelynek átmérője legalább 25 mm, a cső kimenetének vízzel, a másik pedig 15 mm a tápvezeték kimeneténél. Miután az elektromos és vízvezeték-vezetékezés megtörtént, csatlakoztathatja az áramellátást és letenni a zuhanyt. Ebben az esetben érdemes elkezdeni a zuhany feltekerését a csőre, és csak utána csatlakoztatni a háttérvilágítás vezetékét.

Tehát egy trópusi zuhanyzó felfüggesztett változatának telepítéséhez:

 1. Hozd fel a csövet 1/2 "kevert vízzel;
 2. Készítsen egy fali aljzatot a zuhanyra - úgy, hogy az áramellátás és a tápegység elérhető legyen a javítás után;
 3. Ha van egy díszes mennyezet, akkor tegyen egy lyukat a vezetékhez, amely táplálja a háttérvilágítást;
 4. Kapcsolja be a tápegységet a konnektorban, tegye a háttérvilágítás vezetékét a mennyezeten lévő lyukon keresztül;
 5. Szélcső a csőben;
 6. Csatlakoztassa a háttérvilágítás vezetékét.

A beépítés a mennyezetre süllyed

Ugyanakkor ez egy munkaigényesebb és hatékonyabb telepítési módszer - egy trópusi zuhanyzó úgy néz ki, mint egy vékony átfedés a mennyezeten, és nem tűnik ki a teljes fürdőszoba belsejében. Ez a telepítési módszer tökéletesen illeszkedik mindenféle díszes mennyezethez - nyúlvány, gipszkarton, süllyesztett, kazetta.

Ez a telepítés nagymértékben leegyszerűsödött a speciális Otler telepítési keretek megjelenése miatt. A szerelőfuratok miatt a keret egyszerűen rögzíthető a dekoratív mennyezet mögött.

Ebben az esetben a trópusi zuhanytelep telepítése a vízellátástól a mennyezetig kezdődik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy - ha a keretet használja a zuhanyzó felszereléséhez, az eyelinernek rugalmasnak kell lennie! Ehhez használjon kiváló minőségű fémcsöveket vagy - még jobb - hullámosított rozsdamentes acélcsöveket.

Rozsdamentes acél rugalmas cső

A keret felszerelésének fő lehetőségei

 • A keret rögzítése a betonfödémhez perforált acélcsíkkal. Ennek a módszernek a legfőbb hátránya, hogy a fémszalagok meglehetősen rugalmasak és a függőleges keretek szabadon mozognak, mint egy vízszintes síkban lévő inga. Emiatt ez a telepítési módszer csak a gipszkarton mennyezetére ajánlott - ezért az esőzuhanyzat szilárdan megfogja az alatta levő lyukat. Az észlelés kényelmére szolgáló kép nem tartalmaz díszes mennyezetet (legfeljebb 7 mm a keret alatt).
 • A keret rögzítése közvetlenül a dekoratív mennyezethez. Ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha a mennyezet gipszkartonból vagy szilárd anyagból készült. A kivágás helyének a mennyezet a zuhany alatt 50 mm-es teljes vastagságig növelhető, és egyszerűen csavarja be a keretet önmetsző csavarokkal a meghosszabbított részhez. A kép csak a "kút" -t mutatja be, amely a gipszkarton mennyezet síkjára épül. Ebben az esetben "jól", csak két útmutatást cserélhet.
 • Rögzítés egy dobozhoz nedvességálló gipszkartonból. A legmegbízhatóbb és egyben egyszerű rögzítési mód, amely tökéletesen alkalmas bármilyen típusú mennyezetre. Ebben az esetben egy teljes méretű dobozt készíthet (ezután egy konkrét mennyezethez csatlakozik), vagy egyszerűen csak egy keretet hozhat létre a falakról, a sarkok segítségével a mennyezethez rögzítve. Miután rögzítette a szerelőkeretet ebben a konstrukcióban, mereven rögzítik és nem mozognak oldalról a másikra. Ezzel a telepítési móddal fontos, hogy a doboz alatt egy lyuk van a cső alatt vegyes vízzel.

Kérjük, vegye figyelembe: a keret telepítésekor ellenőrizze a vízszintes szintet. Ha egy trópusi zuhany bármely irányban megdől, a víz nem egyenletesen áramlik, ami súlyosbítja a vízkezelés benyomását.

Azt is fontos figyelembe venni, hogy a keret behelyezésekor célszerűbb úgy beállítani, hogy azok a nyílások, amelyekbe a zuhany "beindul", a vízbevezetéssel ellentétes irányba néznek. Erre azért van szükség, hogy a víznyomás csúszkái ne távolítsák el a zuhanyzót a keretből a felszerelés után.

Trópusi zuhany beépítése a keretbe

Miután a keret a mennyezet alatt van felszerelve, és a rugalmas csatlakozócső a zuhanyhoz van csatlakoztatva, a zuhany felszerelhető a keretbe. Korábban csak a tápegységről és a zuhanyról érkező vezetékeket kell csatlakoztatni.

Miután a trópusi zuhanyt a mennyezet és a trópusi zuhany előlapján lévő keretbe telepítették, 1-2 mm-es rés lesz. A keretben lévő zuhanyzat megbízhatóbb rögzítéséhez javasoljuk, hogy ezt a rést szorosan egy szintetikus kötéllel rögzítsük (minden szintetikus anyagból készült kötél - a legfontosabb az, hogy a nedvesség miatt nem bomlik). Ez biztosítja a zuhanyzók szoros rögzítését a nyílásokban, és garantálja, hogy a víz bejutása során a cső oszcillációi nem lesznek kiülepedve. Ez különösen akkor igaz, ha a víz leállítása után a csövek a levegővel áramlanak, erős rezgésekkel.

Tehát a trópusi zuhanyzási vízbe való beépítés folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Távolítsa el a 1/2 "csövet vegyes vízzel a mennyezetre. A csövet nem kell a zuhanyzó telepítési helyére helyezni, mivel rugalmas béléscsatlakozással lesz összekötve.
 2. Csatlakoztassa a rugalmas csöveket a csőhöz - fém-műanyag vagy hullámosított rozsdamentes acél;
 3. Csatlakoztasson egy fali aljzatot a zuhanyhoz - úgy, hogy a készülék és a tápegység még a javítás után is elérhető legyen;
 4. Helyezzen lyukat a mennyezeten a szerelési keret méretének megfelelően;
 5. Dugja be a tápegységet a csatlakozóaljzatba, és húzza meg a vezetéket a mennyezeten lévő lyukon keresztül;
 6. Rögzítse a keretet a mennyezet alatt a termékben javasolt módon, majd a vízellátással ellentétes irányba hornyoljon;
 7. Csatlakoztassa a vezetéket a zuhanyzóból és a tápegységből;
 8. Csatlakoztassa a lélek rugalmas szemceruza;
 9. Helyezze be a zuhanyt a szerelőkeretbe, nyomva a hornyok mentén a határértéket;
 10. Erősítse meg a rést szintetikus kötélen.