Legfontosabb > Fürdő

Menetjárat a padló alatt a csempe alatt: hogyan kell megfelelően telepíteni a saját kezét

A modern ember zuhanykabinja lehetőséget kínál arra, hogy gyorsan felfrissüljön a dolgok között, felkelni a kora reggel, vagy épp ellenkezőleg, lefekvés előtt lefeküdni. Magánház építésénél vagy egy városi lakás felújításánál önállóan telepítheti a kényelmes, oldal nélküli oldali zuhanyzót, amely kényelmes kialakításának köszönhetően ismét divatba jön. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsünk el egy nagyon fontos elemet - egy létrát a padló alá a padló alatt, ami a felhasznált víz összegyűjtésére és eltávolítására szolgál. Tekintse meg a létrák telepítésének feltételeit és árnyalatait.

Mi a "létra" és mi az?

A padlóleválasztás a padlóburkolatokban álcázott egészségügyi berendezésekre vonatkozik. Valójában ez vízelvezető padló alá szerelt egyszerű konstrukció.

A szennyvízkommunikáció egyszerű megjelenésű elemének fő célja a szennyvíz elvezetése a fő vízelvezető csomagtérbe - egy felemelő, de számos ugyanilyen fontos funkció van:

 • az eltömődések megakadályozása a nagy szennyező részecskék által használt víz szűrésével időszakos tisztítás lehetőségével;
 • tömített kapcsolatot biztosít a padlóburkolattal;
 • a kellemetlen szennyvízszagtól való védelem.

Az anyag, amelyből a vízelvezető berendezés összes alkotóeleme készült, korróziógátlónak kell lennie, így a leeresztő cső műanyagból vagy rozsdamentes fémrészből áll össze, néha kombinált kivitelben.

Külső formában a létra lehet ovális, kerek, négyszögletes vagy négyzet alakú. Szerkezetileg ezek lineáris, pontszerű és közeli falú eszközök. A pont létrát bárhol elhelyezhetjük a helyiségben. Lineáris és falas létrákat használnak a szélein és főleg a sarkok a szobában.

A létrák alakját és méretét számos gyártó képviseli. A legegyszerűbb megbízható modellektől az összetett mintákig, a vágás és a visszafolyásmentes száraz és nedves szelepek kaszkádjával. A kényelem érdekében néhány szabványt fejlesztettek ki a termék magasságára, amelyet a padlóburkolat vastagságától függően választanak ki.

A terméknek tartósnak, kopásállónak kell lennie, ne sértse meg a padlóburkolat integritását.

Napjainkban a gyártók változó magasságú létrákat állítanak elő, ami nagyban megkönnyíti a termék telepítését.

Külsőleg a létra hasonlít egy, a rögzítő karimával ellátott tölcsérre, a másik oldalon. A problémák egyszeri vagy átmenőek (abban az esetben, ha több eszköz csatlakozik ugyanazon a csőhöz a zuhanycsészében).

Mindegyik kimenet vége a csővezetékhez való csatlakozással történik. A ház belsejében egy szűrőhálóval ellátott áteresztő szifon van rögzítve, amely hidraulikus zár, amely megakadályozza az eltömődést és a szagokat. A csapdák eltérő szerkezetűek.

A létrák kiválasztásánál ügyeljünk a nyílások méreteire - meg kell felelniük a csövek bemeneti nyílásainak átmérőjével. Jobb, ha mindent megvásárol a készletben, és a megbízhatóság érdekében próbatestet készítesz.

Ne felejtsd el a csatlakozókat és a rögzítőket, minden részletnek sértetlennek kell lennie repedések és zsetonok nélkül.

Az integrált vízelvezető zuhany előnyei

A vízelvezető tálcák és létrák változatosságát magyarázza az a tény, hogy szükség van olyan zuhanykabinokra - amelyek nem vásároltak, amelyek egyetlen összetett szerkezetet képviselnek, de álló, tálcás és komplex elektronikus "töltelék" nélkül.

A vezetőfülke egyszerű és kényelmes: zuhanyzóval ellátott bár, simán nyitható műanyag rekeszes ajtók, csúszásmentes padlóburkolat kerámia burkolattal. Ilyen hely a vízkezelésre, önállóan szervezhető, a padló és a falak csempével és megfelelően összekötő kommunikációval.

Miért választják a tágas fürdőszobák és a szekrényes fürdőszobák tulajdonosai ezt a zuhanykabin-választást? Számos előnye van:

 • különböző méretek és konfigurációk;
 • a nem szabványos helyiségekben való szállás lehetőségét;
 • egyedülálló dizájn létrehozása;
 • az egyszerű gondozás és a rendszeres tisztítás;
 • kényelmesen használják a zuhanyokat az idősek.

Az egyik technikai előny a vészkiürítés jelenléte. A vis maior (balesetek a vízellátó rendszerben az ő lakásában vagy a szomszédok felett), a víz menekülni egy létrán beágyazott a kerámia csempe a padló.

Lépésről lépésre telepítési útmutató

A vízelvezető híd az első szakaszban, a csövek behelyezésénél, egy esztrichelemmel és egy vízszigetelő réteggel van felszerelve. A kommunikációval együtt készítse el a padlót, amelynek szelet egy réteges torta. A pite számos változata létezik, az ábrán az egyiket mutatjuk be.

1. szakasz: Anyag és eszközök előkészítése

Ne felejtsük el, hogy a létra felépítése párhuzamosan történik egy összetett vízálló padlózat építésével, így az eszközöket úgy választják ki, hogy szükség van egy adott réteg eszközére.

Például az esztrich elhelyezéséhez tartályokat kell készíteni a megoldás előkészítéséhez, kézi szerszámot az alkalmazáshoz és a kiegyenlítéshez (trowelek, szintek, trowelek). Bármelyik szakaszban hasznos lehet egy jelölőanyag - egy szalagmérő, egy marker, egy lézeres szint, egy építő kés.

Szükséged lesz egy másik anyagra is, amelynek összege közvetlenül függ a padló felületétől (általában kicsi):

 • expandált polisztirol lemez hőszigeteléshez (5 cm vastag);
 • száraz cement-homok keverék síró eszköz (1m² - 5 kg);
 • vízszigetelő membrán, masztix (1m² - 3 kg), szalag (10 cm);
 • műanyag csövek, létrák kötőelemekkel és csatlakozókkal;
 • csempe ragasztó (1m² - 5 kg);
 • kerámia csempe csúszásgátló bevonattal;
 • habarcs, tömítőanyag.

Különös figyelmet kell fordítani a leeresztő létrák megválasztására: a szabványos modellek egyszerűen ellenállnak a tonnánkénti tömegnek és zökkenőmentesen működnek a + 80º

2. lépcső: A létradiagram összeszerelése

Javításra van szükség a régi épületek házaiban, ahol a fürdőszobák már csempézettek. Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobában zuhanytálcát telepít, akkor távolítsa el a régi fedelet, majd rendezze el az új készüléket, de beépített leeresztő kommunikációval. A leszereléshez kalapácsfúró, véső, kalapács szükséges.

A szemétgyűjtés után egy betonpohár és egy csatorna található, amely a kádból, a mosdókból és a WC-tálból gyűjt lefolyókat. Ha ez a régi minta öntöttvas termék, akkor jobb, ha egy új műanyag csővel azonnal felcserélhető, amelybe a létráról szerelt cső behelyezhető.

A falak és a sarkok csatlakozását gondosan kezelni kell vízszigetelő masszával, ezt az eljárást előnyösen minden egymást követő réteg után végezzük. Ez megakadályozza a víz behatolását az alsó rétegekbe és a magas páratartalom kellemetlen hatásai a helyiségben - a gombák és a penészgomba.

A szaniter felszerelések gyártói már figyeltek arra, hogy a felhasznált víz összegyűjtése a zuhanyzóban történik, és késztermékeket gyártanak a létra kialakításához.

3. szakasz: A leeresztő nyílás felszerelése

Annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a létrát, számításokra lesz szükség. Megtaláljuk az elágazó cső csatlakozásának helyét a csatornacsatornába, és ettől egyenes vonalat végzünk a vízelvezető berendezés telepítési pontjához. Nem lesz szakszerű, ha lyuk a szélén vagy a cserép közepén helyezkedik el.

Egyes díszítő elemek megfelelnek a kis kerámia elemek méretének - ebben az esetben a karimát egy csempe helyett helyezzük el. Ha a kerámia négyzetek vagy téglalapok nagyok, akkor szerelje fel a létrát két-négy elem csomópontján.

A létra eltávolítását a csatornába vágják, az ízületeket szilikon tömítőanyaggal kezelik. Ha a konyhából, fürdõbõl vagy mosógépbõl egy leeresztõcsövet kell csatlakoztatni a szokásos modell helyett, használjon két kimeneti áramlást.

Ugyanabban a szakaszban, a további hőszigeteléshez granulált vagy extrudált polisztirol habot helyezünk a padlóra, gondosan kivágva a kontúrt minden csatornarendszer számára.

4. szakasz: Tie down device

Dörzsölje homok- és cementhabarcsot, majd 35-40 mm vastag réteggel polisztirol habra fektesse. A falak mentén műanyag gerendákat lehet elhelyezni, amelyek később, amikor az esztrich érlelődik, az expanziós ízületek szerepe lesz. De a legjobb anyag a fal mentén lesz egy zsalu szalag, két változatban kapható: öntapadó és egyszerű.

A damper szalagokat alacsony hővezető képesség, megnövekedett vízállóság, ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak és a tartósságnak. Miután megoldotta a problémát a padló és a fal összekötésével, előrenyomul a betonszerkezet a vízelvezető nyílás oldalának billentésére szolgáló eszközzel.

A cementet úgy kell elhelyezni, hogy teljesen lefedje a lefolyóeszközt, kivéve a karima körét. Annak érdekében, hogy a felület jobban egyenletes legyen, a szabályt alkalmazzuk - egy olyan eszköz, amely egy nagy vonalzóhoz hasonlít.

Ajánlások a lejtő felszereléséhez - 1cm 1m alapterületenként. Ha a létra a fal mentén helyezkedik el, a meredekség egy irányban halad - az áramlás helyére.

5. szakasz: Padlóburkolat

3-4 napig várjuk, amíg az esztrich meg nem szárad, majd helyezze el a vízszigetelő réteget. Először a membrán nagy darabját (isoplast) vágjuk egy középső lyukkal, helyezzük a karima alá a külső felület felé, és rögzítsük a körkörös csavarokkal.

Ezenkívül vízálló a sarkok, az ízületek és a zuhanyzó kabin teljes területe. Az anyagot melegítéssel hevítjük, ennek eredményeképpen kritikus helyeken sűrű, megbízható membránréteget kapunk.

A felső részét - a létraszerkezet dekoratív rácsával ellátott szifont rögzítjük anélkül, hogy megfeledkeznénk egy gumitömítő gyűrűről. A rácsot később el lehet távolítani, hogy elérje a rámpa belsejét.

Az eredménynek vastag, vízálló rétegnek kell lennie, amelyet egy másik esztrichrétegnek kell öntenie. Ha a leeresztőnyílás a középpontban van, a sarkoknál az átlói mentén rendezzük el az útmutatókat úgy, hogy az alsó sarok közeledik a rámpa felé, és a kész háromszög homok-cement keverékkel van feltöltve.

A rácsos burkolat idején egy vízszigeteléssel, úgyhogy a cement nem jut be a szifonba. A lefektetett keveréket kissé billentse a közép felé.

6. szakasz: Kerámia burkolólapok elhelyezése

A padlófelület vonzóbbnak tűnik, ha elkezdenünk kerámia burkolatot elhelyezni a rámpától a falig. Szükség esetén óvatosan körbevágni kell a lefolyó lyuk körül elhelyezkedő elemeket. Különösen nehéz a rámpa kialakítása, ha külső része kerek. Megfelelő számításokkal a fal közelében lévő csempe nem kell vágni.

A kerámiákat a szokásos módon szerelik fel: egy ragasztóréteget helyeznek a cement felületére, spatulával egyenlítik ki és a burkolólapokat felváltva helyezzük el. Egy nap után, amikor a ragasztó megszárad, megteheti a habarcsot, de csak vízálló simítót használjon.

A habarcscsatlakozások szélessége - legfeljebb 3 mm. Ha a telepítési technika nem sérül, akkor a leeresztő rács ugyanolyan szinten lesz, mint a helyezett csempe.

A mozaik telepítésével kapcsolatos videó utasítás segít a munka gyors és helyes elvégzésében:

A leeresztő tálca felszerelése?

Kerek vagy négyszögletes létra helyett gyakran tálcát használnak - egy hosszúkás, keskeny vízelvezető eszközt. Telepítéséhez figyelmet és egyértelmű utasításokat kell követni. A nyomtatott kísérő dokumentumok mellett a gyártó cégek olyan videókat készítettek, amelyek a szerkesztés minden szakaszát könnyen elérhető formában mutatják be. Az egyik példát mutatjuk be - az AlcaPlast tálca videó telepítési utasításai:

Csináld magad - Hogyan csináld magad?

Hogyan csinálj valamit magaddal, a saját kezeddel - az otthoni mester honlapján

A saját kézzel létesített egy létrát a zuhanyzóhoz

Zuhanyzócsapda - csináld magad montázs és típusok

Sok lakástulajdonosok egy nem szabványos fürdőszobával szembesülnek a zuhanytálcában vagy a kabinban. Mi a teendő Adományozzon a helyiségnek vagy a szoba megjelenésének? Opcionális! Elég elhagyni a szabványokat és telepíteni egy zuhanycsapot.

Mi az a zuhanycsere?

Az ereszcsatorna egy kis csatorna, amely a rács tetején van. Ezeknek a tálcáknak a mérete 75-ről 00-ra változik
120 cm

A létra elemei:

 • szifon;
 • ág a kapcsolóval;
 • vízbevezető tölcsér;
 • egy perem, amely a padló vízszigetelő membránt hermetikusan rögzíti;
 • a csatorna védi a csatornarendszert az elzáródástól.

A létra fenti komponensei a használt anyagoktól és az alkalmazás helyétől függően változhatnak.

Zuhanyfolyók - típusok

A PLASTIC DRAINAGE MOVIE szaniter helyiségekben használható. Nagy terhelésnek ellenáll és ellenáll az agresszív közegeknek. Jelentősen leegyszerűsíti a telepítési folyamatot egy kis műanyag létra. Az üzletekben értékesített műanyag létrát általában szifonnal és díszítő rácskal látják el.

A PIGSTER VÉDŐHÚJTÁK csak ipari vállalatoknál vannak felszerelve. Ez nehéz és nehéz telepíteni. Ennek a létrának az az előnye, hogy nem csak zuhanyzókban, hanem speciális laboratóriumokban is működik. Öntöttvas létra képes elviselni a legsúlyosabb működési feltételeket.

A Rozsdamentes acélból készült rámpák magas egészségügyi színvonalú helyiségekbe vannak szerelve. A termék teljes rétege, a rács és a fedél acélból készült, amely megkönnyíti a tisztítást és a készülék egyszerű szerelését. Leggyakrabban ilyen termékeket telepítenek a kórházakba.

A száraz zárszerkezet olyan mechanikus szerkezet, amely a gravitációs erők hatására mindig olyan pozícióra törekszik, amely bezárja a csatorna vezetékét. Számos mechanizmus létezik:

Rugós membrán. Az étkezési helyek, óvodák és így tovább előfordul.

Az anyagok különbsége mellett a zuhanycsatorna más kritériumok szerint is eltérhet.

A függőleges létra nagy áteresztőképességű rendszerrel rendelkezik, de ebben az esetben speciális telepítési feltételek szükségesek.

Vízszintes létrát lehet használni minden szobában, függetlenül az épület magasságától, ami magyarázza népszerűségét.

Az értékesítés során kétfajta eszköz található: száraz redőny és hidraulikus zár. alacsony víznyomás a membránon. és a víz áthaladása után a rugó visszahelyezi a membránt a helyére, lezárva a folyosót.

 • Az úszó. Mindig hajlamos felemelkedni, és amikor a vízzár megszárad, az úszás leengedi és bezárja a járatot.
 • Pendulum redőny.
 • Molekuláris memóriaanyag. Ez egy modern megoldás, amely arra alapul, hogy a rugalmas cső eredeti alakja - tömörítés vagy csavarás.

A vízzáró létra egyfajta szifon a létrán. A készülék hozzájárul a helyiség védelméhez az idegen szagoktól a csőből. Ez a design előnyei és hátrányai.

Előnyök: egyszerűség és hatékonyság, jó áramlási teljesítmény és a helyiség kellemetlen szagoktól való védelme.

hiányosságokat; a szifon rendszeres cseréjének szükségessége, a szifon (vízzárás) rendszeres megóvása a kiszáradástól. Leggyakrabban acélból vagy alumíniumból készült.

Száraz futópálya kiválasztása

A száraz létrák kiválasztásánál figyelembe kell venni a telepítés feltételeit.

 • Az első meghatározandó dolog a hulladék becsült mennyisége. Az életkörülmények között elegendő 50 mm-es feltételes átjárójú létra.
 • Az eszköz konstruktív magassága. Szoros körülmények között vízszintes kimenettel rendelkező létrát lehet használni, magassága általában nem haladja meg a 7-10 cm-t, a függőleges kilépésnél pedig legalább 15-18 cm szabad hely szükséges.
 • A vásárlás előtt különös figyelmet kell fordítani a létra összes alkatrészének kiszolgálhatóságára és integritására, nem lesz helytelen a munkaképességének ellenőrzése.
 • Miután tisztázta az összes technikai problémát, gondolkodhat a készülék megjelenéséről. A létraszerkezet műanyagból vagy fémből készülhet, eltérő kialakítású és perforált lehet.

Létra helye

Előfordulhat, hogy a padlóleválasztó nem található a zuhany közepén. Elég, hogy a lefolyó a helyiség legalacsonyabb pontján helyezkedjen el, biztosítva a folyó víz gyűjtését.

A lefolyó helye a fürdőszobában:

 • A zuhanyzó közepén vagy enyhén eltolva egyik oldalán. Ebben az esetben a torzítás négy oldalból áll.
 • A sarokban. Az ilyen elrendezés észrevehetetlen, és a teljes padlófelület kis lejtése két síkban történik.
 • Az egyik fal mellett. A padló lejtése ugyanabban a síkban történik, a mosogató felé. Általában a nagy sávszélességű slot eszközök ilyen módon vannak felszerelve. Kevésbé hajlamosak az eltömődésre, és nagyszerűen néz ki a padlón.

Telepítés a létra telepítésénél

Ha egy ladder építésének kérdése egy magánház építési fázisában merül fel, akkor általában nincs probléma a zuhanykeringetés kialakításával kapcsolatban. Monolitikus padlózaton helyezkedik el, amely a leeresztő cső függőleges leeresztését biztosítja.

Gyakran azonban szükség van a lakóépületekben lévő zuhanyrács létesítésére, ahol az esztrich vastagsága általában nem elegendő ilyen szerkezet kialakításához. Ezért a tulajdonosok kénytelenek emelni a padlószintet a fürdőszobában, miközben biztosítják annak lejtését.

Döntsd előre a létrán!

A zuhanyrács kiválasztásánál figyelembe kell venni annak magasságát.

Ez attól függ, hogy hogyan kell felemelni a padlót a fürdőszobában. Ráadásul minél magasabb ez a készülék, annál jobb a sávszélessége. A legjobb megoldás - állítható létra, amely az esztrich bármely magasságához igazítható. Emellett az építőmûvekben speciális lézerlétesítõ rendszereket is értékesítettek. Különböző vastagságú lécekkel készülnek, így a telepítés során a szükséges lejtés megteremtődik.

Döntsd el magadnak, mi a legfontosabb az Ön számára a zuhanyzóban és milyen lehetőségek másodlagosak. Mindig fontolja meg a dolgokat, mint például a rádiót, az érintőképernyőket, a kihangosítót kellemessé, de egyáltalán nem kötelező dolgokra.

A létrának a saját kezével való előállításához szüksége van:

Összehangolja a létra elhelyezkedését, figyelembe véve azt, hogy a falakból a csempe többszörözését lehetett elhelyezni, tekintettel a 2 mm-es csempe közötti varratok szélességére Ez a megoldás nem teszi lehetővé a csempék vágását, és megőrzi a létra esztétikáját.

Csövek segítségével a létra csatlakozik a csatorna kiömléséhez. A leeresztő cső meredeksége lineáris méterenként legalább 3 cm.

Ha az esztrich szigetelésére van szükség, használjon olyan hablemezeket, amelyek sűrűsége legalább 35 kg / m 3, vastagsága pedig 5 cm A lemezek a padló vázlatos felületére kerülnek, és a létra méretéhez igazodnak.

Ezután a habot beton nyakkendővel tölti ki, a létra magasságától függően.

Meg kell osztani a betont úgy, hogy az egész helyet a létra karimájáig töltse. Ha nem használtál habot az alapra, akkor ugyanezt kell tennie, csak az aljzaton.

Az "Izoplast" típusú vízszigetelő tekercs anyagból készítsen tömítést a karimához. Át kell fednie egy margóval.

A karima felső részét a tömítésen kell elhelyezni és csavarokkal rögzíteni.

Az esztrich felületét egy vízszigetelő lemezzel borítják. Az anyag felhelyezését megelőzően lyuk van, amely kissé meghaladja a karima méretét. A fektetett anyagnak át kell fednie a karima tömítést, és át kell fednie a falakat az esztrich következő rétegének magasságába.

Ezután a létra testében szerelje szét a belső részét.

A helyes beton a beton a felületre ki a vezetékek, műanyag lécek. A létrák felé kell húzni. A futó padló meredeksége 10 méterenként töltőméterenként. Az ilyen lejtés biztosítja a víz áramlását a létrához a zuhanyzóban bárhonnan.

Ezután töltsük be az esztrich második rétegét. Felületének alacsonyabbnak kell lennie, mint a kerámia vastagságán lévő szifon magassága egy csemperagasztó réteggel. A vezetőlemezek a habarcsrétegben maradnak dilatációs kötésekként. Felszíni szinten és dörzsölve.

A padlóban lévő zuhanytálcákhoz nedvességálló kerámia burkolatot kell elhelyezni. A fektetés a létráról indul és a falhoz vezet. Így érik el a stílusok esztétikáját. Ha le kell vágnia a csempe a fal közelében, akkor nem lesz olyan észrevehető. Ezenkívül, ha a létra négyzet vagy téglalap alakú, akkor a csempe észrevehetően könnyebb lesz, mint egy kör alakú létrán.

A csempe ízületeket dörzsölni vízálló fugázó illeszkedik a csempe színéhez.

Azokat a helyeket, ahol a csempe a rámpa testével szomszédos, szilikon tömítőanyaggal kell lezárni.

A létra testén telepítse és rögzítse a védőrácsot. A megfelelően kialakított zuhanyrács vizuálisan növelheti a fürdőszoba mennyiségét, a zuhanyzó kényelmét és az eredetiséget a szobába.

Hogyan készítsünk egy létrát a padló alatt a padló alá a zuhany alatt: egy útmutató az építéshez és a telepítéshez

Az önellátó higiéniai helyiségek az országban, a házban, a lakásban gyakran nem pénzt takarítanak meg, hanem a személyes igények helyreállítását. Ezért gyakran nem készen állnak javaslatokra, hanem egy létrát teszünk a padló alá a padló alá, és egy egyedi zuhanyzópultot építünk. A tökéletes eredmény elérése érdekében nem mindannyian tudjuk, hogyan történik ez a munka. Elfogadja?

Megosztjuk Önnel a zuhanykészülék valamennyi finomságát és árnyalatát a szokásos raklap és standard minták nélkül. Megmondjuk Önt az egészségügyi csatornák típusairól, az általuk választott iránymutatásokról és az ötlet megvalósításához szükséges anyagokról.

Az általunk benyújtott cikkben megtalálhatóak az önálló mesterek és az ügyfelek kérdéseire adott válaszok. Részletesen leírja a kézzel készített szerkezetek lelke folyamatát. Jelentősen megkönnyíti az információs rendszerek, fotók és videokollekció ismeretét.

A létrák típusai, azok jellemzői és különbségei

Az ilyen típusú lefolyóeszközök különböznek a külső megjelenésben, belső szerkezetben és magasságban. A díszítő rácsok az egyetlen látható rész, és természetesen először is alakjukat értékeljük, kör alakúak és oválisak, négyszögletesek és téglalap alakúak lehetnek, háromszög vagy hosszú tálca formájában.

A létrák rácsai különböző anyagokból készültek. A legtartósabb, minőségi és megfizethető - rozsdamentes acélból készült. Használt edzett üveg, króm, sárgaréz. Kevesebb tartós, de olcsó - műanyag. A műanyag szolgálja a megfelelő időt, de összehasonlítva ugyanabból a rozsdamentes acélból, túl gyenge lesz.

A rácsot általában választják, saját ízlésükre támaszkodva... De alaposabban és objektívebben meg kell vizsgálni a létrák sokféleségét, attól függően, hogy milyen típusú vízfogadó készülék van. A besorolás a következő:

 • Pont. Ezek egy kis beviteli tölcsért jelentenek, amelyet egy rács zár. Bármely helyen elhelyezhető: a közepén, a sarkok bármelyikében, közvetlenül a zuhanyzó öntöződoboz alatt stb.;
 • Lineáris. A beszívó rész egy tálca formájában van, rácskal borított analógiával. Fel vannak szerelve a fülke falán és a zuhany közepén.

A fogadott szennyvíz tekintetében a legerősebbek a lineáris létrák. Hosszúságra állíthatóak, kapacitásuk könnyen kiszámítható a vízáramlásnak megfelelően. Elengedhetetlen a zuhanyzóban, ahol ugyanakkor több embert is mosakodnak, és modern "öntöződobozokat" használnak a "trópusi eső" stílusában.

A zuhanyzókészletben a következő fő elemek szerepelnek:

 • test (műanyag, acél, öntöttvas);
 • eltávolítható dekoratív rács (elülső panel) és egy szitán haj és egyéb törmelék fogására - mindkét rész a létra testén tetején áll;
 • vízbevezető tölcsér tömítő elemekkel (vízszigetelő membrán és acél szorítóperem a rögzítéshez);
 • szifon;
 • az alján levő elvezető cső, amelyen keresztül a víz bejut a csatornába.

Most arról az anyagról, amelyről a létrát készítik. Az öntöttvas kizárólag ipari létesítményekben, nyilvános medencékben, szaunákban van felszerelve. Hátrányok: nehéz telepítés nehéz súly miatt. Előnyök: tartósság, megnövelt áteresztőképesség. A rozsdamentes acél olyan anyag, amely megfelel a szigorú egészségügyi és higiéniai előírásoknak megfelelő szobáknak (kórházak, óvodák, étkezdék). Az acéltermékek könnyen tisztíthatók és rendben tarthatók.

Otthon lehetséges a műanyag kihasználása, az anyagválasztás nem annyira fontos, bár természetesen a rozsdamentes acél előnyös. Korrózióálló, tartós, megbízható.

És végül figyelembe vesszük, amikor egy létrát választunk a magasságának, amely 55-180 mm között változik. Attól függ, hogy mennyit kell emelni a padlószintet. Nem szabad arra törekedned, hogy minimalizáld ezt a tulajdonságot, mivel a magas létráknak jobb áteresztőképességük van.

Az iparág állítható magasságú modellekkel állítható elő, amelyek könnyen beállíthatók az esztrich meglévő vastagságához. A modern lefolyócsatorna-modellek a +80-85 ° C-ig terjedő vízhőmérsékletre tervezettek, a rácsok akár 300 kilogramm vagy annál nagyobb súlyúak is.

A készülék szifon és kimeneti cső

A szifon célja - a kellemetlen szagok behatolásának megakadályozása a csatornacsövekből a fürdőszobában. Ezt a funkciót a szifonba helyezett hidraulikus zárral hajtja végre. De ha nem használja rendszeresen a zuhanyt, a lefolyó fokozatosan megszárad, és a szagok szivárognak.

Ebben az esetben a vízelvezető rendszert nemcsak hidraulikus, hanem "száraz" kapuval kell felszerelni. Megbízhatósága sokszor növekszik, mivel a létra több csillapítóval is rendelkezik, "száraz" kapuval, amely a saját súlya alatt zárolja a lefolyót. A csappantyúk folyóvízzel áramlik ki, majd újra bezárják.

A nem lakóhelyű hideg helyiségekben a létrákat mechanikus zárszerkezettel kell felszerelni, amely nem fagy meg hidegen, és speciális vízelvezető gyűrűvel rendelkezik. Ha a vízszigetelés szakad, a víz visszatér a csatornába a gyűrűben lévő lyukakon keresztül.

A lefolyócsövek szintén különböznek a szennyvízcsatorna keresztmetszetében, amelyhez csatlakoznak. Függőleges vagy vízszintes kimenettel rendelkezik. A fúvóka és a csatorna átmérőjének meg kell egyeznie egymással. Ha a függőleges leeresztő, akkor a keresztmetszet 110 mm. Ez az opció alkalmas vidéki házak és nyaralók számára, a szennyvíz ebben az esetben az aljára van kötve.

A második lehetőség, ahol a csatorna csőcsatlakozás oldalirányú (vízszintes), sokoldalúbbnak és többszintes épületben lévő apartmanoknak az egyetlen lehetséges. Ebben az esetben háztartási célra elegendő 40-50 mm átmérőjű.

A létra kiválasztásának fő kritériumai

Mivel a leeresztő létrákat a tartomány sokfélesége különbözteti meg, célszerű felsorolni, hogy mely paraméterek és milyen sorrendben kell figyelni.

Az első lépés annak meghatározása, hogy a szennyvíz vízszintesen vagy függőlegesen irányul-e. A vízszintes kimeneti csővel rendelkező létra kisebb magassággal és akkor használatos, ha az esztrich vastagsága korlátozott. A függőleges kimenettel rendelkező készüléket csak olyan csatornahálózathoz szabad csatlakoztatni, amely elég alacsony.

A második lépés a létra kapacitásának kiválasztása. E jellemző szerint a "dugó" 0,4-2,0 l / s. Minél nagyobb a nyílás átmérője, annál nagyobb a létra kapacitása.

A harmadik lépés - válasszon a vízzár és a "száraz" kapu között. A döntés attól függ, hogy milyen gyakran használják a zuhanyzót. A vízzár azt jelenti, hogy mindig van víz a létrán, és a "száraz" redőny a kellemetlen szagok ellen véd, még akkor is, ha a vízelvezető csatorna száraz. Hasznos nem csak azokban az esetekben, ahol a zuhanyzás ritkán van benne, hanem a létrának a "meleg padlóba" történő beágyazása esetén is.

És csak a negyedik lépésnél a kör a létra megjelenéséhez - vagy inkább annak külső részéhez (leeresztő rács). Fontos, hogy harmonizáljon a szoba általános kialakításával, a csempe méretével és színével.

Az ötödik lépés - végül arra gondolunk, hogy érdemes olcsóbb, szabályozatlan magassági létrát vásárolni, vagy jobb, ha fizetni akarsz egy állítható modellért. A telepítés pontossága, a telepítés műveleteinek piszkos és tiszta, nagy pontosságú csatlakozása a padlóburkolatok szintjével - ezek a magasságban állítható létrák előnyei.

Telepítési utasítások lépésekben

Ha a házat csak építik, nem merülnek fel komplikációk a zuhany leeresztéséről. A betonozott monolit padló lehetővé teszi, hogy függőleges csatornacsatornát rögzítsen. És egy magas épületben az esztrich vastagsága még vízszintes csaphoz sem elegendő, így a padlószintet 10-15 cm-rel kell emelni.

És a működtetett házakban el kell távolítanod a teljesen régi bevonatot, és tisztítsd meg a szemetet. Csupasz alapon csak egy csatornarendszer legyen. Valószínűleg öntöttvas, és hosszú élettartamú. A legjobb, ha egy ilyen csövet egy új műanyaggal cserélnek, amelybe a rámpa ágcsövét hozza.

# 1: Szerszámok és anyagok kiválasztása a munka számára

A létraszerelést vízálló padlószerkezettel egyidejűleg végezzük. Ennek alapján, és eszközöket kell készítenie. Az esztrich megmunkálásához például egy vödröt, lapátot (vagy keverőt) kell használni a habarcs, a trowelek, a spatulák és az úszó keveréséhez, hogy azt az alapra rakja és igazítsa. A meglévő padlóburkolat (ütvefúró), véső, kalapács bontásához.

Olyan eszköz lesz, mint ez:

 • mérőszalag, lézeres szint, kés, vonalzó, négyzet;
 • cserépvágók;
 • kulcsok és csavarhúzó készlet;
 • sodronyvágó;
 • fűrészgép, stb.

A szükséges anyagok listája (mennyisége az alapterülettől függ):

 • száraz DSP esztrichhez (5 kg / 1 m2);
 • habosított beton, hogy megkönnyítse az esztrich alsó réteget (a padlón lévő teher csökkentése érdekében);
 • polisztirol lemezek hőszigeteléshez (50 mm vastag);
 • vízszigetelő membrán (csillapító szalag);
 • tömítő masztix (a 3 kg / 1 m 3 eloszlás kiszámításával);
 • Izoplast;
 • csempe ragasztó (legfeljebb 5 kg / 1 m2);
 • habarcs ízületekhez, szilikon tömítőanyag.

És ami a legfontosabb: egy létra a teljes készletben (kötőelemekkel stb.), Műanyag csövek, kerámia padlólapok.

# 2: A létra eszköz alapjainak elkészítése

1. szakasz - csatorna leeresztése a csatornába. Vágja le a leeresztő csövet a szennyvízrendszerbe a szükséges lejtési szinttel (2 cm legyen méterenként), és töltse be a csatlakozókört paszta tömítéssel. Szükség esetén egyesítse a lefolyót a zuhanyzóval más csatornákkal - a konyhából, a mosógépből.

2. szakasz - a kötés magasságának kiszámítása (előjelzés). Végezze el a következő lépéseket:

 • állítsa be a szintet úgy, hogy a leeresztő cső tengelyét a csatorna felé mutassa;
 • tegye ki a létrát 1,5 cm-rel az elágazó cső felett (a tengelyre fókuszáljon);
 • mozgassa a gerendát a rácsos létra magasságába;
 • a rács vastagságát és további 1-1,5 cm-es magasságot a meredekség magasságához a normál vízáramhoz (lineáris méterenként 1 cm-rel);
 • a rácsszerkezet magasságát jelző vonaltól felfelé helyezzük a kiegészítő magasságot, és a szintező gerendát új jelre mozgatjuk.

Még mindig meg kell jegyeznünk egy ceruzával vagy jelzővel a gerenda falra vetülését - ez a magasság, amelyre a padlót fel kell emelni.

3. lépés - az alap készítése. Ebben a szakaszban egy nagyoló esztrichet készítünk:

 • tisztítsuk meg a padlót, javítsuk meg a repedéseket, javítsuk meg a károkat és szabálytalanságokat;
 • hogy 5 cm vastag polisztirolhabot fektetnek a fő esztrichbe, és az esztrich nem lehet 3 cm-nél rövidebb, 8 cm-t helyezünk el a falon a védjegytől (lásd az előző bekezdést), és új jelet kapunk - ez a durva esztrich felső éle ;
 • töltsük fel az esztrichet - a súly és a padló terhelésének csökkentése érdekében a könnyűbetonot (habbeton, kerámi beton) vagy habblokkokat rögzítjük, 3 cm-es réteggel megerősítő hálóval és cement-homok öntéssel.

A falak mentén egy zsalu szalagot hozunk létre, hogy létrehozzunk egy "lebegő" hatást és védjük az esztrichet a lehetséges repedésektől. Az esztrichet legalább 14 napig az építési kódok szerint kell szárítani, ha a felszerelt helyiségben a hőmérséklet hátterét a stabil + 20º-nál alacsonyabb hőmérsékleten kell tartani.

4. szakasz - vízszigetelő kezelés. Vízszigetelést használunk - bitumen vagy más tömítőanyag. Az átfedő falakkal az egész felületen több rétegben kell felhordani. Óvatosan fedjük le a falak sarkait és ízületeit a padlóval - a penész és a gomba legvalószínűbb terjedésével.

A rugalmas vízzáró filmet alkot. A megbízhatóság növelése érdekében az összes ízületet ragasztósított vízszigetelő anyaggal ragaszthatja, 25-30 cm magasságig ragaszthatja meg, majd más rétegben maszkolható fel. A vízszigetelést a jövőben többször meg kell ismételni, ahogy a padló rétegei nőnek.

5. szakasz - a hely kiválasztása a létra befogadására. Kísérletezzük a csempe elrendezést, és válasszunk helyet a létra felhelyezésére úgy, hogy a padló általános megjelenése esztétikailag kellemes legyen. A drain dekoratív rácsot szimmetrikusan kell elhelyezni a csempe és csempe ízületekhez képest. Jó lenne eltávolítani egy csempe és a helyén egy pontleereszt felszerelésére. Ha a csempe nagy, akkor a létrát két / három / négy elem csomópontjába helyezzük. A sarok és a lineáris létrák ajánlott szilárd burkolólapokkal kombinálni, elkerülve a felesleges vágást.

# 3: Hőszigetelés telepítése és építése

6. lépés - a létra felállítása. Összeszereljük a létra testét, rögzítjük, az alján lévő kisülőcsövet a vízelvezető csőbe helyezzük.

7. szakasz - a szigetelőréteg létrehozása. A polisztirol lemezeket darabokra vágtuk. Szigorúan állítsuk be a vágóvonalakat a meglévő csatornaösszetevők körvonalai alatt, a polisztirol habot a padlón. Hőszigetelő tulajdonságai miatt a polisztirol hab megakadályozza a hőnek a falak elhagyását.

A perem mentén egy csíkos szalagra is szükség van, de jobb kézzel vágni ugyanabból az anyagból, csak kisebb vastagsággal (3 cm). A polisztirolhabok közötti csomópontok ragasztása megakadályozza, hogy a hideg a betonból behatoljon.

# 4: Padlótisztító készülék

8. lépés - töltse fel az esztrich második rétegét és a padló lejtését. Zárja le a szigetelő erősítő hálót. Beaconokat állítunk be, hogy a lejtést a lefolyó irányába jelöljük. Különleges szabványlemezek vásárolhatók a boltban vagy fából készültek.

Ha szerencséje van a modell kiválasztásával, akkor egy létrával kiegészítve talál egy hosszúságú vastagságú vezetősíneket (ugyanazt a "jelzőtáblákat"). Ezek együttesen olyan kereteket jelentenek, amelyek megkönnyítik az esztrich kitöltését a leeresztő nyílás lejtésével.

Miután létrehoztuk a "jelzőfényt", és miután ellenőriztük az összes mérést, a cement és a homok szokásos oldatával öntöttük a padlót 3-4 rész homok és a cement első részéhez viszonyítva. Az esztrichnek teljesen el kell rejtenie a vízelvezető eszközt. Csak a karima marad nyitva. Arra törekszünk, hogy a felületet minél jobban el lehessen érni, egy lineáris méterenként 1 cm-es eltérést alakítunk ki.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a lejtőn a fal mentén elhelyezkedő létra-tálca legyen, mivel egy irányba irányul. A középpontba helyezett létradiagramhoz a padló lejtését négy oldalról kell elvégezni, ami technikailag sokkal nehezebb. Miután befejeztük a munkát, 3-4 napig szárítjuk a csatlakozót.

9. szakasz - vízszigetelő kezelés. Stele a szárított esztrich vízszigetelő alapfelületén (izoplast lap). Elvágtunk egy lyukat, húztuk rajta egy karimát, rögzítjük csavarokkal a széleken. Az Isoplast a felületre van hegesztve, hátsó oldalát fúvókával fűti. Ismét megdörzsöljük a padlózat sarkait és csuklóit a falakkal, tömítő maszkkal.

# 5: befejezése

10. szakasz - létracsomag. A létraszerkezetben egy szifont helyezünk, próbálkozunk egy dekoratív rácson, egy gumitömítőgyűrűt helyezünk alá.

11. lépés - töltse fel az esztrich harmadik réteget. Ideiglenesen távolítsa el a rácsot a rámpából és fedje le a lyukat egy vízzáró anyaggal úgy, hogy ne szennyezze a rámpa belsejét. Az utolsó nyakkendőt úgy alakítjuk, mint korábban. Ugyanakkor fenntartunk egy kis magassági magasságot, amelyen a padlószintet az utolsó lépésben fel lehet emelni csempével. Ez a szélesség megegyezik a csempe vastagságával, plusz 1-2 mm-rel (a ragasztóréteghez való tartozás).

Az utolsó szárítás a leghosszabb. Az esztrichnek érettnek kell lennie, ami átlagosan 25-28 napot vesz igénybe, de jobb, ha 43 napos teljes ciklust elvisel. Ugyanakkor meg kell tartani a közepes páratartalmat (az első napokban rendszeresen be kell nedvesíteni a felületet), +20-22 ° C hőmérsékletet, valamint védeni kell a helyiséget a piszoktól és a közvetlen napfénytől.

12. szakasz - csempézés. A rámpától a falig lefektetünk csempéket, csempe ragasztóval és szépen vágjuk őket a megfelelő helyekre. 1-2 napig száraz.

A zuhanyrúd telepítésénél végül elkészül. Még mindig meg kell törölni a csempecsuklók vízálló rágcsálókkal.

Hasznos videó a témában

A zuhanyzó létrájának belső szerkezete (pl. Létra-tálca):

A zuhanyrács létrája:

A zuhanytálcában levő lapok lejtése:

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a mosdó a padlóban praktikus és eredeti ötlet. A nyitott zuhanykabinok népszerűségét nemcsak a modern design, hanem a kényelem is magyarázza. Az egyetlen dolog, ami sokakat megráz, azzal a kockázattal jár, hogy a szomszédos szobákat és az alsóbb szinteket vízzel elárasztja. De ha a telepítést szakmailag végezzük, nincs aggodalomra okot adó ok, és nem lehet!

Hogyan lehet egy létrát felszerelni a zuhanyhoz?

Egyre inkább, a házak / lakások helyett a standard fürdő kezdett telepíteni zuhanyzó. Nagyon kényelmes és helytakarékos a fürdőszobában, mivel a kabin kompakt és kevés helyet foglal el. A vízelvezetés után vízelvezetéshez használjon olyan raklapot, amelyet zuhanyzóval vagy létrával szerelnek fel, és amely biztonságosan be van építve a padlóba. Ezután a víz a csatorna által vezetett csövekbe áramlik a csatornarendszerbe.

Egy ilyen rendszer nagyon egyszerű, kényelmes és tartós. A legfontosabb az, hogy a létrát megfelelően helyezze el úgy, hogy a víz szabadon áramolhasson. Az is fontos, hogy mindent le kell zárni az árvíz elkerülése érdekében. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell a létrát elhelyezni a zuhanyzóval saját kezével, fontolja meg a padló alatti cserepek telepítésének lehetőségét, valamint fényképeket és videó utasításokat adjon meg.

Tervezési jellemzők

A telepítési hely szerint a létrák a következő típusokra oszthatók:

Vízszintes létra gyakran telepítve van a lakásban, amely egy többszintes épületben található, mivel gyakran a csatornahálózat az oldalról halad, kis vízszögben a csatornába. Így a víz oldalra, közvetlenül a csatornába kerül.

A függőleges létra alkalmas magánházak és nyaralók tulajdonosainak, ahol a szennyvizet a padló alatt lehet végezni. Nagyobb sávszélességük van.

Tusoló létra készlet

A zuhanykabin készlet a következő:

 1. Szifon. Vízzáró és száraz / mechanikus tömítésből áll. Ez az építmény arra szolgál, hogy megakadályozza a szivárgást, amely a csatornából átjuthat. A száraz kapu úszó szerkezet, amely reagál a szifon kiszáradására, és megakadályozza, hogy a szagtalan illat bejusson a vízelvezető csőbe. Amikor a víz száraz, az úszó leereszkedik és a szárny lecsukódik. Mechanikus redőny - nem fagyálló kialakítás, amelyet fűtetlen helyiségekben használnak.
 2. Dekoratív rács. A létra fel van szerelve és a felszínén nyugszik. A rács külső felülete a létra oldalával azonos szinten van.
 3. Vízelvezető gyűrű. Ha a vízszigetelés megszakadt, a gyűrű lehetővé teszi, hogy a víz visszavezethető legyen a kifolyóba a gyűrűben lévő lyukon keresztül.
 4. Az acél szorítópereme arra szolgál, hogy biztosítsa a vízszigetelés kapcsolatát a zuhany testéhez.
 5. A létra teste.

Berendezés kiválasztása

Mielőtt elkezdi telepíteni a létrát, fontos, hogy helyesen válassza ki. Közvetlenül a felszerelés megvásárlása előtt figyeljen ezekre a funkciókra:

A vízelvezetés iránya.

 • A kivezetés átmérője. Gyakran két lehetőség van: Ø 50 mm és Ø 110 mm. Mindez a csatorna átmérőjétől függ.
 • A létra magassága függ a padló magasságától, ahol fel lesz szerelve.

Ha a készlet nem tartalmaz hidraulikus szelepet, külön kell megvásárolnia. Két lehetõség van: egy készülék száraz zárral vagy mechanikusan. A vízzárás megszáradása esetén a kellemetlen szagot száraz vagy mechanikus zárással blokkolják.

Hely kiválasztása

A létra helyét a tervezési szakaszban kell kiválasztani. Miért? Mert a berendezést a padlóba kell szerelni. Ezért előzetesen fel kell készülni. Telepített cső csatlakozik a csatornához. Fontos, hogy legalább 3º-os lejtés legyen, így a víz akadálytalanul áramlik a csőben. Ezután egy mélyedést hoznak létre, amelybe a létrát telepítik. De a fejlesztésnek két lehetősége van:

 1. Amikor a ház felépítése során a zuhanyzó fel van szerelve, problémák merülhetnek fel. Valójában ebben az esetben a projekt magában foglalja a szennyvízcsatorna-rendszerek telepítését, a kommunikáció minden eszközével. Ezért a padló és az esztrich így biztosítja a létra megfelelő vízelvezetési szöget, és szerelje fel a leeresztő csövet.
 2. Ha az épület már épült, felmerül a kérdés, hol pontosan a leeresztés? Fenntartható padlózatot hozhat létre a padló emelésével, a lefolyó vízelvezetéshez, vagy az esztrich eltávolításához, új vízelvezető rendszert hozva létre.

A padlónak kissé lejtősnek kell lennie közvetlenül a rámpa felé. Ezután a víz gyorsan leesik a lefolyóba anélkül, hogy felgyülemlene a zuhany alatt.

A létrát ezekre a helyekre teheti:

 • A közepén, ahol a padló lejtése minden oldalról a mosogatóra van.
 • A sarokban, amikor háromszög alakú létrát használnak. Ezután a padló lejtése legyen minden oldalról, és a mosogató felé irányuljon.
 • A szélén, ahol a meredekség csak egy irányban irányul. Ebben az esetben egy hasított létrát használnak.

anyagok

Miután eldöntötte a berendezés és a helyszín kiválasztását, folytassa a telepítést. Minden munkát kézzel végezhetünk szakemberek nélkül. A munkához elő kell készíteni:

 • szitált homok;
 • cement;
 • anyag hő- és hangszigeteléshez (leggyakrabban habot választ);
 • vízszigetelő membrán;
 • ragasztókészítmény vagy masztix;
 • csúszásgátló csempe vagy mozaik, ahonnan a padló készül.

felszerelés

Ha egy épített épületben dolgozik, akkor először el kell távolítania a padló felső rétegét. Csempe vagy más bevonat a talajra esik. Ehhez mindaddig, amíg el nem éri a betonpadlót. Ezt követően meg kell tisztítani.

A polisztirolt a tisztított betonra helyezzük. Vastagsága nem lehet kevesebb, mint 4 cm, és nagyon keménynek kell lennie. Ne felejtsük el, hogy biztosítani kell a padló lejtését arra a helyre, ahol vízzáródás lesz. Ehhez használjon egy szintet, és ellenőrizze a lerakás minden lépését. Szintén a habban vágást kell végezni a csatorna és a létra alatt.

Azon a helyen, amelyet Ön választott ki, és ahol a cső csatlakozik a csatornahálózatból, tegyen zuhanycsapot. Csatlakoztatni kell a szennyvízelvezető csatornához. Fontos megfigyelni a meredekséget, amely a felemelő felé irányul. Az eszköz megfelelő szintű telepítéséhez használja az elérhető eszközöket vagy speciális állítható lábakat. Egy szinttel ellenőrizze, hogy a rács a padlószintnek megfelelően van-e.

Létra feltöltése csatolóval

Ezután mindent homokkal és cementhabarccsal töltenek. Így a létra rögzítésre kerül. Annak érdekében, hogy az esztrich jól tapadjon a készülék felületére, azt zsírtalanítani kell acetonnal vagy oldószerrel. Az esztrichréteget olyan vízszintre alkalmazzuk, amely ahhoz szükséges, hogy a vizet az áramlás helyére irányítsa. Minden lefektetési lépést szinttel ellenőrizünk.

A lefolyó tömítettségének biztosítása érdekében az esztrich szárítása után gondosan lezárni kell. Ehhez szilikon tömítőanyagot használhat. Mivel a padlón mindig víz van a zuhany alatt, nem engedheti át. A víz csak a létrán keresztül távozhat.

Annak érdekében, hogy ne aggódjon a tömítéssel és a kívánt szög kiszámításával, speciális akril vagy zománcozott edényt vásárolhat. Könnyen csatlakoztatható a létrához anélkül, hogy befejezné.

Most vízszigetelést kell biztosítania. Ehhez egy speciális vízszigetelő réteget kell kitöltenie az esztrichhez, és egy speciális üvegrács segítségével "be kell fulladnia" egy üvegszálas tömítést. A fal körül a vízszigetelés egy réteget kell alkalmazni. Üvegszálas hálót kell elhelyezni, hogy a vászon 10-15 cm és átadta a falon. Nem kell vágni a sarokban. Hajlítsa le és ragassza fel a falra vízszigetelő anyaggal. Öntsük vissza a betont és készítsünk egy esztricheket, figyelembe véve a létra lejtését.

Ezután befejező munkák követték. Ragasztásra vagy ragasztóanyag-összetételre van szükség, és csempe vagy mozaikot kell elhelyezni. Fontos megfontolni, hogy a létrának a rácsot ugyanolyan szinten kell elhelyezni, mint a homlokfelületet. Nagyon kényelmes, hogy a mozaikot a rácson befejező anyagként használják, mivel lefektetésüknél fogva levágható a létra telepítésének helyén. Ezután minden varratot nedvességálló habarccsal kell lezárni.

A csempe ugyanúgy kerül a falra. A fektetés előtt ajánlatos egy 30-40 cm magasságú vízszigetelő habarcsot készíteni.

Kész zuhanyzó tálca

Csak várni kell a teljes száradásra. A folyosón van felszerelve, ez megbízható vízkiömlést biztosít a csatornarendszerbe. Ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, akkor kérdezze meg őket a cikk végén. A honlapunkon dolgozó szakember konzultációt folytat Önnel.

videó

Egy sor video-bemutató bemutatja, hogyan készítsen kiváló minőségű helyet a létra telepítéséhez és közvetlen telepítéséhez:

Tusoló nélküli kabin a saját kezével: hogyan kell egy létrát installálni a zuhanyzóhoz, fotókhoz, videókhoz

Sokan álmodnak arról, hogy egy zuhanyzó van a fürdőszobában, ami kényelmes, stílusos és gazdaságos. Ezért, amikor a javítás megkezdődik, gyakran a tulajdonosok megszabadulnak a fürdőszobától a zuhany mellett. A fülkék nem olcsóak, de létezik egy alternatíva is -, hogy magad csináld. A hosszú távú üzemeltetés egyik fő feltétele a létra vízelvezetéshez való felszerelése. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen típusúak és hogyan kell helyesen telepíteni.

Miért kell egy létra a lélek számára?

A folyosó egy vízvezeték, amely a vízáramlást csatornacsövekbe irányítja, a csempe alatt. Ezenkívül számos fontos funkciót lát el:

 • akadályozza az elzáródások kialakulását a szűrőmechanizmusok segítségével;
 • csőszerű vagy más padlóburkolatot biztosít;
 • védelmet nyújt a szagú illat ellen.

A létrák több fajtája létezik.

Az általuk készített anyag szerint a következő típusok különböztethetők meg:

 • öntöttvas. Főleg a termelésben használatos, a tartósság és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás miatt. A nagy tömeg és a magas költségek miatt nem széles körben elterjedt a fogyasztók körében.
 • rozsdamentes acélból. Használható mind a magán-, mind az ipari épületekben. Olyan esetekben alkalmazható, amikor a helyiségekben magas egészségügyi követelményeket szabnak ki.
 • műanyagból. A lakóépületek legáltalánosabb megoldása. Az ilyen létrák fő előnyei: alacsony költség, hosszú élettartam és nagy szilárdság.

Az űrlap az alábbiak szerint kerül besorolásra:

A vízáramlás irányának megtervezése szerint:

 • vízszintes. A víz a padlóburkolat alatt rejtett csövön keresztül közvetlenül a csatornába kerül.
 • függőleges. Egy kevésbé népszerű létrafajta. A víz először egy speciális depresszióba esik, és csak ezután vezet be a csatorna-felszállóba.

Szifon kialakítással:

 • vízzárással. A fő hátránya ennek a modellnek: ha a víz hosszú ideig nem szerepel, akkor a szennyvízszagok behatolnak a helyiségbe.
 • száraz zárral. Amellett, hogy ez a nézet vízcsappantyúval van ellátva, szintén szelepek vannak, amelyek saját súlya alá esnek, ezért állandóan zárt és nem idegen szagokat engednek ki.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy a zuhanyrács szilárd, teljes, nincs repedés és zseton.

Zuhany eszköz

Bár ezeknek a termékeknek sokféle típusa van, ezek nem különböznek az alapvető elemektől. Minden létra tartalmaz:

 1. Rács. Ez a létra-eszköz legfelső része. Csak a végleges telepítés után látható marad. Esztétikus és védő funkciója megakadályozza, hogy a nagy törmelék bejusson a csővezetékbe.
 2. Perforált fémcsésze. Ez egy további szűrő a kis tárgyak tisztításához.
 3. Gumi tömítőanyag, amelyen keresztül beállíthatja a termék beépítési magasságát.

Tipp A zuhanyrács kiválasztásánál figyelembe kell venni annak magasságát. Ez attól függ, hogy hogyan kell felemelni a padlót a fürdőszobában. Ráadásul minél magasabb ez a készülék, annál jobb a teljesítménye. A legjobb megoldás - állítható létra, amely az esztrich bármely magasságához igazítható.

Létra helye

A létesítés legfontosabb helye:

 1. A fülke közepén vagy egy kis eltéréssel az egyik sarkában. Ezzel az elrendezéssel a lejtést 4 oldalról kell biztosítani.
 2. A szoba sarkában. Ezzel a telepítéssel a lefolyó szinte észrevehetetlen. A lejtést két síkban kell elvégezni a kiválasztott szögben.
 3. A fal közelében. Ily módon a lyukasztott létrák telepítése nagy átvitelt biztosít. A padló lejtése egy szögben, a lefolyó felé halad.

A létra felhelyezése a csempézett padlóra

Tekintse meg a létrák szerelését kerámia burkolólapokra, ha az esztrich vastagsága nem elegendő a kialakításhoz:

 • Mérőszalaggal mérjük a létra elhelyezkedését. Ebben az esetben a falról való távolságnak a csempék számának többszöröse, valamint a varrások közötti távolságnak (2-3 mm) kell lennie. Ez azért szükséges, mert nem kell levágni a csempe.
 • Csatlakoztassa a csatornahálózatba a csatornacsatornát. Ugyanakkor a lejtésnek 3-5 cm-nek kell lennie 1 futó méterenként.
 • További szigetelő habarcs, sűrűség 35 kg / m3 és vastagsága 5 cm, kevés nedvességnek és nagy keménységnek kitett. A burkolólapokat beton felületre helyezzük és a fülke és a létra méreteihez igazítjuk.
 • A habréteg tetejére az első, 4-5 cm vastagságú betonfelületet öntik, és az egész síkot a perem széléig kell lefedni. Ezután az oldatot óvatosan le kell állítani. Ebben az esetben, ha nem használta a penostarol lapokat, több megoldást kell öntenie.
 • A szőrzetet 3-4 napig hagyja szárítani.
 • A beton teljes száradása után folytathatja a vízszigetelő réteg gyártását. Kezdetben minden vízszigetelő anyag peremére tömítést készítenek. A méretnek nagyobbnak kell lennie, mint a karima és egy lyuknak meg kell egyeznie a gyűrű belső átmérőjével.
 • Ezután a karima felső részét a tömítés tetejére az aljára csavarozzuk.
 • Anyag előkészítése az esztrich vízszigeteléséhez. Elvágtunk egy lyukat (nagyobbak, mint a perem átmérője), majd fedjük le az esztrich teljes felületét. Ennek eredményeképpen a vízszigetelő anyagnak olyan magasnak kell lennie a falakhoz, hogy az az esztrich következő rétegével van lefedve.
 • Ezután be lehet helyezni a belső részeit a rámpa testébe, beleértve a szifont is.
 • Most még egy beton réteget kell öntenie. Ehhez azonban egy lineáris méterenként hozzávetőlegesen 9-11 mm-es lejtést kell építeni. Ez a szög lehetővé teszi a víz áramlását bármely ponttól.
 • Töltse ki a második betonréteg-réteget. Nem szabad teljesen lefednie a szifon felületét, el kell hagynia a helyet a csempe és a ragasztó számára. A tágulási ízületek szerepe az esztrichben maradt vezetősíneket látja el. A kész felületet spatulával simítják.

Tipp Annak megakadályozására, hogy a beton megoldás a létrán belülről bejusson, zárja szalaggal.

 • Most elkezdhet kerámia burkolólapokat elhelyezni. Jobb, ha a leeresztő nyílásról a falra indul. Ez úgy történik, hogy ha le kell vágnia a csempe, a hiányos csempe jobban diszkréten néz ki a falnak. A csempe váltakozva fekszik egy cementrétegre, amelyre speciális ragasztót alkalmaznak előre.
 • Egy nap után, amikor a ragasztó teljesen száraz, a varratokat egy különleges vízálló fúga segítségével törölheti, amely illeszkedik a csempe színéhez.
 • A rámpa és a csempe csomópontja szilikon tömítőanyaggal van burkolva.
 • A folyosó testét védőrács borítja.

A zuhanytálca elengedhetetlen abban az esetben, ha tálca nélküli zuhanykabinokat szeretne felszerelni. Ez a zuhany maximalizálja a szabad helyet a fürdőszobában. Ezenkívül ez egy nagyszerű lehetőség, ha a családban vannak fogyatékosok és idős emberek, mert nem szükséges lépni a magas táblákon. És ahhoz, hogy egy ilyen zuhanyt mindegyik hatalom alá helyezzenek, elegendő gondosan megvizsgálni a telepítési módszert, és helyesen kiválasztani a létra típusát.