Legfontosabb > Tervezés

Hogyan válasszunk és rendezzünk egy meleg padlót a fürdőszobában

A fürdőszoba egyike azon kevés szobáknak, amelyek egy lakásban vagy egy házban vannak, ahol kissé abszurd, hogy zoknit vagy papucsot viselnek. Egyetértek veled, nem kell zoknit viselni a zuhany után, mielőtt még a lábát a padlóra rakod. És a padló a fürdőszobában, sajnos nagyon hideg az érintés, és télen és nyáron. A padló oka. Leggyakrabban csempe vagy porcelán csempe, és gyorsan adnak hő és hideg az év bármely szakában. És ha lehet, hogy ezt a forró nyáron felteheti, akkor télen rendkívül kellemetlen lesz mezítláb a jégcserépen. A legkézenfekvőbb megoldás a meleg padlófűtés rendszer telepítése a fürdőszobában, és élvezni minden előnyét.

Fürdőszobai fűtésű fűtött padló használata jó modern megoldás.

Azt mondják, hogy a "meleg padló" egyenletes eloszlást biztosít a meleg levegőnek a teremben, ebben az összefüggésben értelmetlen. Mégsem töltjük egész nap a fürdőszobában. Számunkra fontos, hogy a padló mindig meleg és száraz legyen. És az alkalmi spray-k majdnem megszáradnak. Ráadásul a lakóház legveszélyesebb területein, azaz a fürdőszobában, a penészgombákban és a gombákban - az állandó lakói - már nem rendeződnek.

A fürdőben lévő meleg padló optimális mikroklímát biztosít, eltávolítja a felesleges nedvességet, amely forró fürdő vagy zuhany után marad, valamint a törülközőszárítón lévő nedves törülközőkön. Csak kétféle ilyen padlófűtési rendszer létezik: víz és elektromos. És mindkettő alkalmas magas páratartalmú helyiségekben való használatra.

↑ A fürdőben fűtött víz

A víz fűthető padló a fürdőszobában - gazdaságos alternatíva az autonóm fűtéshez

A padlófűtés műanyag vagy fém-műanyag csövek rendszere, amelyet az esztrichbe helyezett, amelyen meleg víz áramlik. A hőmérsékletszabályozás termosztát segítségével szabályozható.

Két csövet töltöttek a kollektor szekrénybe: egy - a kínálat, a másik - vissza. A befúvó csövet forró vízzel feltöltötték a vízforrásból és feltöltötte a fűtési rendszert. A visszatérő cső összegyűjti a már kissé hűtött vizet, amely felengedi a hőt, és visszaadja a fűtőelemnek. Ebben az esetben a fűtőelem gázkazánként működhet. Ebben a víz ismét felforrósodik, és az adagolócsőhöz jut. A keringtető szivattyú állandó folyadékáramot biztosít a rendszerben.

A vízmelegített padlónak számos jelentős előnye van a villany fölött: először az elektromágneses mező és a sugárzás hiánya, másrészt az energiamegtakarítás. Ugyanakkor hátrányai a kapcsolat telepítési és tervezési jellemzőinek összetettsége.

Csatlakoztassa a vízszintet a forró vízforráshoz. Magánházban vagy lakásban egyéni fűtéssel nem lesz nagy probléma. Az építési vagy javítási szakaszban a fürdőszobát "meleg padló" rendszerrel melegítik, ezért a kazán megfelelő csöveket a kollektorhoz szállítják.

A régi stílusú apartmanokban tilos a vízszintet a központi fűtési rendszerhez csatlakoztatni. Igen, nem a fürdőszoba. Csak melegvízcsőhöz vagy fűtött törülközőtartókhoz csatlakoztatható. Ebben az esetben szükség lesz az érintett hatóságok engedélyének megszerzésére, mivel ez átszervezésnek tekintendő.

Fontos! Ha a meleg padló meleg vízzel van beágyazva a rendszerbe, nem elegendő melegvíz áramlik a fürdő csapjából. Hűl, amíg áthalad a padló alatt a csőrendszeren.

Mindezek alapján, ha a ház nem biztosítja az egyéni fűtést, akkor hagyja abba az ötletet a vízmelegített padló telepítéséhez a fürdőszobában. Jobb figyelmet fordítani az elektromos fivére.

↑ Elektromos fűtött padló a fürdőszobában

A tétlen kétségekkel ellentétben villamos padlófűtést lehet elhelyezni a fürdőszobában anélkül, hogy félő lenne az áramütés. Végül is a fűtőelemek a beton esztrich alá lesznek elrejtve, és a személy és az elektromos kábel közvetlen érintkezése lehetetlen.

By the way, kétféleképpen lehet a padlófűtés elektromos árammal megvalósítani: az első egy elektromos fűtőkábel használatát, a második pedig egy infravörös fólia padlófűtést kell felszerelni, amely egy 0,4-1 m széles vászon, mindkét módszer az elektromos padlófűtés típusának minősül.

Elektrosztatikus - az egyik leggyakoribb módja a fűtött padlónak a fürdőszobában való elhelyezése

A fűtőkábel hőt bocsát ki az űrbe, amikor elektromos áram folyik rajta, mivel ez egy nagy ellenállású vezető. Elengedhetetlen, hogy a kábel alatt hőszigetelőt helyezzen el, hogy a felmelegedés irányába forduljon, és ne melegítse fel a mennyezetet a szomszédok alulról. Ennek a rendszernek az előnye a könnyű telepítés, és a hátrányok: elektromágneses sugárzás és nagy energiafogyasztás.

A film hőterében a fűtőelem grafit. Minden elem szilárdan tömített polietilén. Ezt a rendszert "infravörös meleg padlónak" nevezik, mivel az infravörös tartományban működik, a filmek hőmérséklete +20 - +45 ° C, a sugárzás pedig a testünk által kedvezően érzékelhető. A filmpadnak számos előnye van a kábelhez képest: a padlóburkolat közvetlenül a padlóburkolat alá van szerelve esztrich nélkül, így a padlószint nem emelkedik, olcsóbb, könnyebb telepíteni. A filmszalagok párhuzamosan vannak csatlakoztatva, és a teljes fűtött felületet lefedik. Ha hirtelen az egyik sáv kudarcot vall, akkor a padló még meleg marad.

Fontos! A teljes infravörös film padlófűtés tartalmazza a szigetelést, a termikus fóliát, a termosztátot és a hőmérséklet-érzékelőt.

És egy másik fontos szempont: elektromos padlófűtés csatlakoztatásához külön vonalat kell csatlakoztatni az RCD-tól 25 A-ig.

↑ Hogyan készítsek meleg padlót a fürdőszobában?

Először is el kell dönteni, hogy milyen típusú "meleg padló" rendszert telepítenek. Már említettük mindegyik előnyeit és hátrányait.

Bármelyik opciót választja, egy fűtött padló beépítése a fürdőszobába kezdődik a tervezés és tervezés. A rendszerben az érzékelő helyét, a termosztátot és a fűtőelem csatlakozási pontját alkalmazzuk.

Fontos! A padló mosogatása a fürdőszobában vagy a mosdókagyló alatt nem praktikus. Ezért megkerüljük az ilyen jellegű akadályokat, és jelezzük a helyüket a tervben. Séma a jövőre nézve.

↑ Víz hőszigetelt padló szerelése

Mivel úgy döntöttünk, hogy a vízszintet használjuk, először meghatározzuk a kollektor szekrény helyét és telepítsük. Leggyakrabban a szekrény a padló közvetlen közelében található. A fűtőkazánból készült csöveket a szekrénybe helyezzük, ezekre elzáró szelepeket szerelünk fel. Szükségesek, hogy bármikor kizárhatják a helyiséget a fűtésből, egyszerűen a vízellátás kikapcsolásával.

Csatlakoztatunk egy csővezetéket a szelepekhez, ami több ágból álló cső. A hővezetékek csatlakoznak hozzájuk.

További munkákhoz a padlófelületnek "építő után" kell lennie. Ha telepítjük a rendszert egy lakóövezetben, akkor előzetesen eltávolítjuk a régi padlót és eltávolítjuk a beton esztricust.

Előkészítő munka a csövek felszerelése előtt:

 1. A felületnek viszonylag laposnak kell lennie. Ha jelentős repedések vagy repedések vannak, zárja le őket egy megoldással.
 2. A padlót vízszigetelő fóliával fedjük le, hogy ne szivárogjon el a szomszédok.
 3. A fürdőszoba kerülete felett ragasztjuk a csillapító szalagot, és ez az esztrich jövőbeli rétegei fölé nyúlik.
 4. Töltsük meg a durva cementkötésű habarcsot. A szintnek 5 - 7 cm-esnek kell lennie a jövőbeli méltányos padló alatt. Javasoljuk, hogy a falakon megfelelő jeleket helyezzen a keverék megfelelő szintre helyezéséhez. Ezután 3 napig várjuk, rendszeresen nedvesítsük az esztrich felületét.
 5. Egy szigetelő réteg elhelyezése. Használhat: műszaki parafa, ásványgyapot, extrudált polisztirolhab vagy speciális szőnyeg. Jobb, ha az anyag fólia, hogy tükrözze a felmelegedést. Az ízületeket speciális alumínium szalaggal rögzítik.

Ezen az előkészítő munka befejeződött, folytassa a meleg padlót.

Néha a vízzel ellátott csöveket nem közvetlenül a betonpadlóra helyezzük, hanem előre telepített erősítő hálón vagy speciális kereten.

Víz hőszigetelt padló csövek elhelyezése:

A vízszintes csövek speciális elemekbe vannak rögzítve

 1. Hajlítsa meg a csövet az előzetes séma szerint, és rögzítse az esztrichre, biztosítva őket. A fektetési lehetőségek többféle lehetnek: spirális lefektetés, kígyó, kettős kígyó stb.
 2. A cső legközelebbi részének távolsága 15-25 cm között legyen.
 3. Csatlakoztassa a tápvezetéket és térjen vissza a gyűjtőcső megfelelő szelepeibe.
 4. Kapcsolja be a forró vizet.
 5. Ellenőrizze a szivárgást. A vízellátás kikapcsolása.
 6. A következő szakasz előtt a padlónak teljesen le kell hűlnie.
 7. Töltse fel az esztrich második rétét, szabályozza a vízszintes szintet. A magasság 3-7 cm legyen, a padlófűtésnél speciális keveréket használhat, ha az alapok megengedik.

Az esztrich kiszáradása után a padlóburkolatot helyezzük. A fűtési rendszert csak egy hónap múlva lehet bekapcsolni, ellenkező esetben az esztrich megrepedhet, vagy üresen alakulhat ki.

↑ Elektromos fűtőkábel beszerelése

A hőérzékelőkön alapuló elektromos padlófűtés közvetlenül a padlóburkolat alatt helyezhető el, csemperagasztóként

Az előkészítő munkák előtt a kábelt - vezető külön villamos kábelt a termosztát és öntött egy durva padló esztrich.

Ezután kitettünk, vagy a hőszigetelő anyagot helyeztük el. Ügyeljen arra, hogy fólia legyen. Ha megvásárolta a fűtőelemet fényvisszaverő fólia nélkül, akkor az alumíniumfóliát is felhordjuk.

A szigetelés tetején megerősítő hálót helyezünk, hogy a kábel ne melegedjen túl. Azonnal rögzítheti a kábelt a fémrácson, amit egyszerűen csak soronként teríthet a padlóra.

A kábelt a rendszer szerint terjesztettük, speciális klipekkel vagy scotch szalaggal rögzítve. Győződjön meg róla, hogy nincs átfedés.

A fűtőkábelnek a termosztátot összekötő szegmensének lehetőleg laposnak kell lennie. Jobb, ha az elektromos kábelnek a fűtőelemhez való csatlakozása a lehető legközelebb van a termosztáthoz.

A termosztát a padlóról 0,8-1 méterre van beállítva. A hőérzékelőt egy hullámosított csőbe helyezzük és egymás mellé helyezzük.

A csatlakozó feltöltése előtt ellenőrizzük az összes csatlakozás, csatlakozás és kábel ellenállóképességét. Jobb megtalálni a házasságot, mielőtt a kábelt betonba temetnénk.

Ha minden jó, kb. 5 cm vastagsággal öntsön beton esztrichbe, ügyelve arra, hogy a hullámos cső hőérzékelővel az esztrich szintje fölé nyúljon.

Ellenőrizze újra a kábel ellenállását, és hagyja fagyni az oldatot.

Fontos! Az összekötőnek nem szabad üres. Ez vezethet a kábel túlmelegedéséhez. Ezért követjük ezt a kiegyenlítés folyamatában, majd a fűtési rendszert legfeljebb 28 nappal a beton előtt maximális erősség elérése érdekében kapcsoljuk be.

↑ A filmpad padolása

Film padlófűtés - egy innovatív, kényelmes, gazdaságos technológia fűtésére fürdőszoba

Az infravörös padlófűtés szerelése szinte nem különbözik a tojáskábelektől. Az egyetlen különbség az, hogy a filmlapok egymással párhuzamosak és egymáshoz kapcsolódnak.

És egy másik fontos különbség: a padlóburkolat alatt közvetlenül a padlóburkolat alá helyezhető a padlóburkolat nélkül esztrich. Például elterjedt a rendszer, majd kerámia csempe egy speciális ragasztó. Ebben az esetben a film be van ágyazva a csemperagasztóba.

Vagy az infravörös padozatot külön védőfóliával izolálhatjuk. Ezt száraz telepítésnek nevezik. Ezután helyezze el a padlóburkolatot.

Meleg padló a fürdőszobában éppen kezd helyzetbe kerülni. Az elektromos fűtött padlózat egyszerű telepítésével és működtetésével Ön is telepíthető, szakemberek bevonása nélkül. Igen, és nincs engedély. A legfontosabb dolog az, hogy minden munkát alaposan elvégezzen, és külön áramvonalat hozzon létre.

Meleg padló a fürdőszobában saját kezével

Örülök, hogy mezítláb felállni a mosdó után a mosdó meleg padlóján, különösen ha télen rosszul melegszik a ház. Lehetőség van a tervezésre és a padlófűtésre önállóan, de ehhez kis ismeretekre és készségekre van szükség. Munka előtt el kell döntenie a padló típusát, következtetést kell levonni arról, hogy melyik az egyik jobb, és csak akkor vásárolja meg a szükséges anyagokat és eszközöket.

A fürdőszoba padlójának kiválasztása

A fűtött padlók több típusra oszthatók, amelyeket a felhasználó a kritériumok szerint választ ki: a telepítés és a működés jellemzői. Mindegyik telepített típusú meleg padló a saját kezével ellátja funkcióit, de mégis van különbség, és itt is jól kell kiszámítania a padló karbantartási költségeit működés közben, és figyelembe veszi az összes részletet a telepítéskor. Ha nincsenek nagy készségek az építőiparban, és nincs idő a kád javítására, akkor jobb, ha a padló elektromos.

Egy kis idő múlva veszi a vízszintet, ami szintén nem igényel sok költséget. És a legfiatalabb padlófűtés a fürdőszobában infravörösnek tekinthető, de használata nem annyira népszerű az elektromos vagy a vízhez képest.

A szakértők segítenek kiválasztani a típust, kiszámítani a kívánt anyag kívánt mennyiségét, és megmondani, milyen típusú padló alkalmas minden típusra.

elektromos

Elektromos padlófűtés a fürdőszobában áll egy elektromos szőnyegek készült speciális film és kábel felelős a fűtés. A kábelek egyvezetősek és erősek. A sodródás költsége magasabb a magas szintű biztonság miatt. A szőnyegekkel együtt a termosztát a készletben megtalálható a szükséges hőmérséklet meghatározásához és beállításához, valamint vezetékekhez a rendszer hálózati csatlakoztatásához. Ajánlatos a szigetelőfólia külön vásárolni, és ha nem szerepel, vegye fel a szalagot és a hullámcsöveket.

A következő műveletek szakaszokban történnek:

 1. Mielőtt az elektromos padozatot saját kezével telepítené, elő kell készíteni a felületet, le kell vágnia a régi bevonatot. Ezután az alapnak tökéletesen laposnak kell lennie, és nincs szennyeződése, porának, ütéseknek és lyukaknak. Az utolsó hibát konkrét megoldással lezárják, és szerszámokkal egyenlítik ki, és a dombokat eltávolítják speciális zománcpapírral.
 2. Miután elkészítette a szőnyegek elhelyezésének helyét, meghatározta a termosztát telepítésének területét. És már lehetséges, hogy elektromos vezetékeket csatlakoztasson a fűtött padló hálózatához.
 3. A fényezett oldalról a mennyezetre egy szigetelőfóliát alkalmaznak az első réteggel a szintelt tisztított padlón. Az illesztéseket ragasztószalaggal rögzítik. A szigetelőlemezek nem érhetik el a falakat.
 4. Az elektromos szőnyegeket főként tekercsekben és néha készítésű hálóval készítik el, és a rögzítéshez szalagot, ha ez nem elérhető, a rácsot meg kell vásárolni, és a kábelt bizonyos távolságra kell elhelyezni.
 5. A fürdőszoba nagyon kicsi, így a szőnyeget biztosan be kell fordítani egy szögben, ehhez a rácsot egyszerűen meg kell vágni és a kábelt a kívánt helyzetbe kell beépíteni.
 6. Az érzékelőt, amely rendszerint belép a komplexbe, jól hozzáférhető helyen helyezkedik el, hogy ne sérüljön a padló a meghibásodás vagy karbantartás során.
 7. A falon lévő termosztát az üzemeltetési és biztonsági előírásoknak megfelelően elektromos vezetékekkel van felszerelve. Majdnem olyan, mint egy aljzat érzékelővel, amely a doboz alatt falon rejtőzik.
 8. A telepítés után a rendszer működik, és a tápegység ellenőrzésre kerül. Ellenőrizheti az aktuális áramlásmérőt.
 9. Ha a rendszer működik, egy bizonyos vastagságú padlóburkolat készül, ahol csempe vagy más padlóburkolat van felhordva.

víz

A fürdőben lévő vízmelegített padló beépített műanyagból, réz vagy PVC csövekből áll, kis átmérővel. A padlófelületen a megfelelő sorrendben szerelik fel, és a forró víz segítségével melegítik fel, hőmérsékletük pedig termosztáttal szabályozható. Ugyanazokat a csöveket vagy anyagokat használják a radiátorok számára, így a rendszer hasonlít egy különleges típusú padlóra. A csöveket burkolólapok, beton vagy esztrichek burkolják.

A fürdőszobában a legjobb megoldás az alumínium anyagokra és kartonpapírpadlókra helyezett cserép a jobb hőátadáshoz. A telepített vízmelegítő feletti fapadló fel van szerelve, ha a helyiség jó szellőzéssel rendelkezik. Közelben a helyiséget a rendszer hőmérsékletének szabályozásához szükséges kollektorral látják el.

A meleg, önálló vízbázis viszonylag olcsó, és a rendszer telepítése egyszerű és biztonságos. Szakemberek részt vesznek a szakmai telepítése padlófűtés, javasoljuk, hogy a csöveket a padló alatt a házban, ez azért van, hogy megakadályozzák a víz belépő a vészhelyzet esetén a rendszerben. Hogyan készítsek meleg padlót a fürdőszobában, ha a lakás vagy a ház egyedi fűtéssel rendelkezik? Az összes szükséges anyag beszerelése után a rendszer a forró víz forrásához kapcsolódik, vagyis az egyéni fűtéshez.

Figyelj! Bizonyos építési és javítási munkálatok jóváhagyást és dokumentációt igényelnek az illetékes hatóságok engedélyével. Jobb biztosítani, és mielőtt vízfűtést helyezne el a fürdőszobában, kérdezze meg az engedélyeket, nehogy túlfizetjen később, és ne fizesse a bírságokat.

előnyök

Víz vagy elektromos padló a fürdőszobában csináld magadnak számos előnye van:

 1. Bármelyik rendszer rejtve van a látószögtől, olyan időben, amikor a radiátorok fűtése még egy helyet foglal el egy már kis térben;
 2. Minden kád vagy zuhanyzó kellemesebb lesz, ha a fürdőszobában kényelmes hőmérséklet nem csak a levegő, hanem a padlóburkolat is.
 3. Az egyéni fűtéssel összekapcsolt meleg padlókat mind apartmanokba, mind magánházakba telepítik, ez jelentősen megtakarítja a családi költségvetést, és ez a rendszer meglehetősen gyorsan kifizetődik, különösen ha saját kezűleg van felszerelve.

hiányosságokat

Mivel a ház bármely beépített rendszere hátrányai vannak:

 1. A rendszer költsége a vevő számára nem olcsó. De az első alkalmazások után indokolt, mert nem akar elhagyni a kényelmesen felszerelt fürdőt.
 2. Nem minden padlóburkolat használható a padlón, amit a fürdőszobában szeretnék használni. A leghasznosabb lesz kerámia csempe és önterülő padló. Racionálisan csak akkor lehet fapadlót elhelyezni, ha jó a szellőzés a fürdőszobában, különben hamarosan ilyen padlót kell cserélni.
 3. Az elektromos padlófűtés elektromos áramot igényel. Ezért bármilyen típusú fűtött padló telepítése előtt ki kell számolnia az előnyöket és hátrányokat, hogy kiválassza, melyik jobb, különben a padló nem lesz hasznos, mert nagyon költséges lesz.

A fűtött padló, elektromos vagy víz felállítása, ami jobb, csak egy ház vagy egy lakás tulajdonosát kell választania. A rendszer költségei nem olcsóak, de a padlózat telepítésekor kevésbé lesz rá mód. Ha az elektromos áram még nyáron is bekapcsolható, a padló vízfűtés csak egy egyedi fűtési rendszer indításával fog működni. A rendszer érzékelője 40 foknál magasabb hőmérsékletet mutat, de a termosztát segítségével a fűtés megváltoztatható.

Hogyan készítsünk egy meleg padlót a fürdőszobában saját kezűleg: egy lépésről lépésre

A fűtött padlók még mindig ritkaságnak számítanak a fürdőszobában, de már nem meglepőek. Komfortot és kényelmet biztosítanak. Évente növekszik azoknak a száma, akik ilyen fűtési rendszert kívánnak telepíteni. Mindenki tudja, milyen kellemetlen mezítláb a jégtáblán állni, és a padló a fürdőkád vagy a zuhany mellett állandóan nedves is.

Tehát megértjük, hogyan lehet meleg padlót készíteni a fürdőszobában, és mit keresni.

Típusú meleg padló + azok jellemzőit

Mi a legkedvezőbb - vízmelegítő rendszerek vagy elektromos? Nincs értelme a kilowatt villanyáramot égetni, hogy a padlót felmelegítse egy nagy teljesítményű kazánházban. Jobb lenne változtatni a meglévő fűtőrendszeren, hogy a forró hűtőfolyadékot a padlón lévő csövekre irányítsák.

Természetesen a fűtés padlózatának a fűtési tervezési szakaszban történő összekapcsolására gondolni kell. De a munkarendben könnyű megtalálni azt a pontot, amelyen meg lehet szakítani a csővezetéket egy kiegészítő elosztófés beillesztésére.

Elosztja a hűtőfolyadék áramlását és tudományosan úgynevezett kollektor. Mindegyik áramlás egy külön fűtőkörre irányul, a padlót több ilyen áramkör fűt. Mindegyik a kollektorhoz van csatlakoztatva, a kollektor hűtőfolyadékát speciális körkörös szivattyúval szállítjuk.

Ha a fürdőszoba alapterülete kicsi (legfeljebb 5 négyzetméter), akkor az elosztó fésű és a szivattyú elhagyható, és elzárócsapokat és termosztátot lehet használni. Nagyméretű helyiségekben ez a berendezés elengedhetetlen: a kazán túl sok energiát fogyaszt, és a padlófűtést nem hatékonynak kell tekinteni.

Az elektromos padlókban a fűtési "mag":

 • fűtőkábelek, szőnyegek;
 • infravörös kibocsátók.

Fűtőkábel vagy szőnyeg? A fő különbség a telepítés bonyolultsága és a padló emelkedésének magassága.

Fűtőtesthez elegendő 3-4 mm-es rétegvékony csempe ragasztó, melynek köszönhetően a csempe azonnal felmelegszik a padlón. A szőnyeg kábelét egy adott lépésnél egy nejlonhálóra rögzítik.

Ha a szőnyeg helyett kábelt használnak, azt kézzel kell a padlóra helyezni, a lefektetési lépést önkényesen állítják be. A kábel tetején egy réteg DSP vastagsága 30-50 mm. Minél kisebb a pályán, annál hidegebb a fűthető helyiség. A kábel hosszabb ideig melegíti a padlót, de az ilyen fűtés nemcsak kiegészítõként, hanem alapvetõen is használható. A matek nem tudnak megbirkózni ezzel a feladattal. Ráadásul magasabb árat kapnak.

Azonban az iparág egy vékony fűtőkábelt is gyárt, amelyet nem kell 30-50 mm-es megoldással lefedni. Egy ilyen kábelen, mint a szőnyegeken, azonnal alkalmazhatja a csemperagasztót, de lehetséges a lefektetési lépés beállítása. Ennek eredményeképpen a kábel- és fűtőszőnyegek előnyei össze vannak kötve.

Most az infravörös hőről... Ha mindannyian elgondolkoztunk az elektromos kábelekről, akkor az infravörös hő új. Ebben az esetben egy két rétegű vékony filmről beszélünk, amelynek belsejében az infravörös tartományban még sugárzó, még vékonyabb kristályrácsot helyeznek el.

A padlófűtés padlók sem jobbak, sem rosszabbak, mint az elektroakkumulátorok. Saját hatáskörük van. Az infravörös fólia jobban illeszkedik a padlólapon történő száraz felszereléshez, laminátumhoz habarcs és ragasztó használata nélkül, amelyek nem tapadnak sima felületére. Ezért az infravörös padlózat alá helyezése a csempe alatt a fürdőszobában nagyon bizonytalan döntés, annak ellenére, hogy a gyártók megengedik, hogy nedves helyiségekben használják (fürdőszobák, zuhanyzók).

Vannak más érvek is, amelyek nem támogatják a filmet. A behelyezett terület szélessége a film szélességének többszöröse lehet. Ellenkező esetben az egész terület nem melegszik fel, vagy a filmet darabokra kell helyezni, mindkét darabra külön feszültséget kell fektetni, és sok kapcsolatot kézzel kell csatlakoztatni. Mindez csökkenti a tervezés megbízhatóságát.

A fűtőtestek szintén szabványos szélességűek, de sokkal könnyebb lefedni bármilyen méretű és alakú területet, vágva a rácsot, amelyhez a kábel csatlakozik, de károsítás nélkül. Az elektromos biztonság szempontjából a kábelpadlók is előnyösek, mivel földi hurokjuk van, és a fűtési filmek nem.

Tehát ha elektromos padlófűtést végeznek a fürdőszobában, akkor kábel vagy szőnyeg alapján. Egy ilyen fűtési rendszert könnyű összeszerelni, elegendő ismerni az elektrotechnikai ismeretek alapjait. A vízszint felhelyezése sokkal nehezebb.

És mi más adja meg az elektromos és a vízszint összehasonlítását? Az esztrichbe ágyazott keringő vízzel ellátott fűtési rendszert nagy tömeg és balesetveszély miatt tilos használni lakóépületekben. Lehet, hogy a készülék csak az első emeleten van, majd megkapja az engedélyek halálát.

A központi fűtési rendszerhez való csatlakozás még az első emeleten lévő apartmanok számára sem ajánlható. Hol kaphatok hűtőfolyadékot ebben az esetben? A fűtőtesttől. De miután újabb utat tett be a fürdőszobában, a víz visszatér ugyanabban a hűtött toronyba. Az alábbi emeleteken található apartmanok nem kapják meg a hőt, tulajdonosai joggal kezdik kifejezni elégedetlenségüket. És nyáron a padló nem fog melegedni.

Nincsenek ilyen tiltások az elektromos fűtőkörökön. Ha nincs víz a rendszerben, akkor az árvíz kizárásra kerül - olyan események, amelyek sok bajt okoznak mind az elkövetők, mind a sérültek számára. Ha a készüléket nem használják erős és nehéz esztrichként, ami a vízfajtákhoz szükséges.

És vissza kell emelni a padló magasságát. Az elektromos padozattal ellátott változatban a fent említett szintje 30-50 mm-rel emelkedik. És vízzel - 80-100 mm. Nem szeretne túl magas dobozot felépíteni, de a vízmelegített padló gazdaságosabb a működés során, mint egy alternatív elektromos lehetőség.

Elektromos padlószerkezeti lépcsők

Fűtőkábel vagy szőnyeg megvásárlása előtt a fürdő szabad területére összpontosítunk. Nem vesszük figyelembe a tálban lévő területet képernyővel, zuhanytálcával, szaniter bútorokkal, mosógéppel, mosdóval és WC-vel. Ezeknél a fűtőelemeknél nincs értelme. Ráadásul a kábel túlmelegszik ilyen helyeken és meghibásodik.

Villamossági energia a fürdőszobában

Normál teljesítmény padló a fürdőszobákhoz - 170-180 W / m². mérő. Ezt a szabványt megszorozzák a tojásterülettel. Például a fürdő teljes területe 5,5 négyzetméter. m. Mínusz a különböző tárgyak által elfoglalt terület, akkor mondjuk szabadon 3 négyzetméter. m. Szorozzuk meg az átlagos standard értéket 175-gyel 3-mal, az eredményhez legfeljebb 10% tartalékot adunk és 525-575 W / m²-t kapunk. mérő. Ez a padlófűtő elemek szükséges teljesítménye.

Kábelek és szőnyegek szerelési útmutatója

Az előzetes számítások alkalmassá teszik az alkatrészek és fogyóeszközök megvásárlását a szükséges mennyiségben, ezután biztonságosan elindulhat a készülék tervezéséhez.

1. lépés: Tisztítjuk a törmelék alapját, eltávolítjuk a port egy porszívóval, szabályozhatjuk a rendszert (1-2 szintetikus folyadékréteg elegendő).

2. lépés. Hőszigetelést helyeztünk el. A szigetelőlemezeket fel kell fektetni a padlóra, és fel kell ragasztani az ízületeket ragasztóval (szalaggal).

3. lépés: Vízszigetelés. Húzza ki a film vagy tekercs vízszigetelő membránt, óvatosan emelje fel és nyomja rá az alapra, emelje fel a széleket a falakhoz (20 cm). Ha több panelt kell használni, akkor tegyük át 10 cm átfedéssel, rögzítsük az ízületeket ragasztószalaggal. A bevonat és a vízszigetelés több rétegben is használható. Minden korábbi réteget alaposan meg kell szárítani a következő alkalmazása előtt.

4. lépés Szélezés. A kerület mentén egy csillapító (szélsávos) szalagot rögzítünk a falak mentén. Létre kell hozni egy "lebegő" esztricheket, hogy elkerüljék a repedések, duzzanat. A szalagot legfeljebb 20 cm szélesre kell vinni, így elég a padló magassága, beleértve a csempézett padlót is.

5. lépés: A kábel (vagy szőnyegek) elhelyezése. Ellenőrizze a kábelek működőképességét és kezdje meg a fektetést. A fűtőkábel olyan aljzaton helyezkedik el, amelyhez csatlakoztatható. Ebben a minőségben alkalmas fém háló. A rögzítésen túl a kábel nem enged át a nyakkendőbe, és erőt ad. Megfigyeljük, hogy a kábel nem metszik egymást. Gondosan kezelje, hogy elkerülje a legkisebb károkat is.

A fűtőkábel vége az elektromos csatlakozóhoz van csatlakoztatva. Az esztrichbe kell fojtani, miközben a lehető legközelebb helyezkedik el a termosztáthoz (termosztát), de legalább 20 cm távolságra kell tartani a fal és az ízület között.

Sokkal könnyebb elektromos szőnyeget teríteni a padlón. A folyamat némileg hasonlít a vágószövethez.

6. lépés Telepítse a termosztátot érzékelővel. A falon lévő helyes helyen egy méterrel a padló felett egy furatot fúrunk a termosztát méretei irányába. Ettől függőlegesen lefelé fúrjuk a hosszirányú strobe-t, és folytatjuk a padló mentén az érzékelő helyének irányában. Kívánatos, hogy az érzékelőt a kábelek közé helyezzük, nem pedig egyikük közelébe, hogy megbízhatóan jelezze a hőmérsékletet. A fal távolsága fél méter.

A vezetékkel ellátott érzékelőt egy hullámosított csőbe helyezzük. A hullámzás védi a berendezéseket. Ugyanabban a hullámcsőben elindítjuk a huzalt a fűtőtestekből, és mindkét vezetéket a termosztátra irányítjuk. Ehhez húzzuk a hullámos csövet a padlóra, húzzuk a fal falába, és ne próbáljuk erősen hajlítani a padló és a fal összekötésére, hogy ne sérülhessen a vezetékek. Amikor a csatlakozó fel van töltve, az érzékelővel ellátott hullámos csőnek kissé ki kell húzódnia.

7. lépés: Esztrich. A telepítés befejeződik, ezért ismét megvizsgáljuk a kábelpadló minden elemét, győződjünk meg arról, hogy nincs hiba, és folytatjuk az öntést. Előkészítése Cementleves és szétosztása a felületen alaposan és egyenletesen egy minimális vastagsága 3 cm. A csatoló nem lehet üregek. Ha szőnyegeket helyeztünk el, kihagyjuk ezt a lépést.

8. lépés. A végső érzés - a csempe ragasztásához az esztrichhez vagy közvetlenül a szőnyeghez ragasztóval.

Ezt hosszú szárítási időszak követte. Az elektromos padozatot a munka befejezése után legfeljebb 28-30 nappal lehet bekapcsolni. Meg kell várni a habarcs teljes száradását és ragasztását, hogy az esztrich ne szakadjon meg.

Infravörös film telepítési tippek

Előkészítő munka - az előző változathoz hasonlóan. Az infravörös fóliát párhuzamos lapokat helyezik a szigetelőanyagra. Az átfedéses lapok elhelyezése szigorúan tilos. Ezután telepítsen egy termosztátot érzékelővel, és győződjön meg róla, hogy a rendszer működik.

Az összeállított szerkezetet polietilén és erősítő háló védi. Rögzítse a rögzítő rácsot önmetsző csavarokkal, de ügyeljen arra, hogy ne érintse meg az érintkezőket. A hálót felülről kell betonozni egy cement-homokos esztrichtel, és újra tesztelni kell a rendszert. Miután az esztrich kiszáradt, a csempe a ragasztóra helyeződik.

Az infravörös padozatot legfeljebb 28 napig lehet tesztelni, ha garantáltan szárad.

Készítsen vizet

Nehéz a meleg vizes padló elkészítése a fürdőszobában a saját kezével, de miért nem próbálja meg megbirkózni vele... A csövek felépítését össze kell kötni és forró vízforráshoz kell csatlakoztatnunk. Fémplasztikai és polietilén csövek alkalmasak a csővezetékhez. Mindkét anyag rugalmassága és alacsony hidraulikus ellenállása.

Mit kell tudni

Egy fűtőkör akár 20 négyzetmétert is lefedhet. méter, ami elegendő egy fürdőszobához, de ha a padlót autonóm zónákra tervezik, akkor a víz elosztócsövön keresztül kell őket átadni.

A kollektornak áramlásszabályozókkal kell rendelkeznie. Ugyanazt a vízellátást a különböző hosszúságú kontúrokban egyenetlenül hevítik. A hosszabb áramkör rosszabb lesz. Ráadásul a víz áramlása az erős ellenállás miatt is megállhat. A hibák kiküszöbölése érdekében a gyűjtőben áramlásszabályzókat használnak.

Számos szigorú feltétel a telepítés folytatása érdekében:

 1. Zárt fűtőrendszer jelenléte cirkulációs szivattyúval.
 2. A kettős áramkörű kazánnak rendelkeznie kell áramerősséggel.
 3. Minden munkát egy teljesen letiltott fűtési rendszerrel végzünk.

A csöveket ki kell szabadítani a hűtőfolyadékból.

A meleg padló vastagságában kiválaszthatja a szükséges funkcionális rétegeket:

 • az alap;
 • víz- és hőszigetelés;
 • a csővezeték erős csövekből;
 • beton esztrich vagy gipszrost;
 • dekoratív padló.

A faházakban a vízszintet is megteheti, de a megbízható vízszigetelés miatt aggódnia kell. Ezt több rétegben kell elvégezni, úgyhogy a padló fapadlója évekig nem javítható.

Vízszintes telepítési útmutató

A vízrendszer kialakítása olyan ciklus, amely magában foglalja a szabványos munkaterületeket.

1. lépés. Ha szükséges, tisztítsuk meg a padlót, szétszereljük a régi bevonatot.

2. lépés. A padló vízszigetelése. A padlón vízszigetelő filmet helyezünk. Kívánatos egy darabban, de ha a sávok száma, akkor meg kell átfedésben vannak a varratok összekötő blowtorch. A vízszigetelő anyagnak meg kell ragadnia és a falfelületet (akár 10 cm-t felfelé).

3. lépés: Töltsd meg a nyers kötést (3-5 cm vastagság) haydite és cement keverékével. Szárítsuk alaposan (legfeljebb egy hétig), a felszínre permetezzük az első napokban a repedések elkerülését.

Etap4. A felületet habosított műanyaggal, polisztirolnal vagy más hasonló anyaggal felmelegítjük. Több mint fekvő poliuretán fólia fényvisszaverő bevonattal. Összekötő szalag. Most a csövek hője csak a helyiség felé irányul.

5. szakasz. A csöveket lefektetjük. Hajlítási őket megfelelően a fejlett rendszer, tartunk a terek közötti csövek 15-20 cm. A kapott ívelt szerkezetet rögzítve. Csatlakoztassa a vízellátó vezetéket.

6. lépés: Kapcsolja be a hűtőfolyadék-ellátást és ellenőrizze, hogy van-e vízszivárgás a rendszerben.

7. lépés: A második nyakkendő ugyanolyan megoldással legyen, mint a durva. Ha nagyolás esztrich hagyjuk szabálytalanságok és 5 mm, de most az előre beállított lécek jelzők, hogy tökéletesen összehangolják a felületre.

Az esztrich befejező rétege 5-7 napig szárít - ugyanaz, mint a durva. Teljes szárítás után elkezdheti befejezni a padlót és elhelyezni a padlólapokat.

Hasznos videó a témában

Elektromos szőnyeg szerelése:

Fűtőkábel használata:

Hogyan szereljünk fel egy vízszintes csövet:

Minden család ma meleg padlóval rendelkezik, az ilyen padlójú fürdőszobák átalakulnak és kényelmesebbé válnak. A padlófűtés rendszer hosszú ideig tart, ha időben elvégzi a műszaki ellenőrzést és megelőzést.

Meleg padló a fürdőszobában a csempe alatt csináld magad. Lépésről lépésre

A fürdőszoba fontos helyet foglal el bármely ember életében, és fontos, hogy a csempe alatt meleg padló található, amit a saját kezével is megtehet.

A fürdőszobában az éghajlat különleges. Mindig nedves és melegnek kell lennie. A lakóépületek központosított fűtése nem mindig olyan hőségű, hogy kényelmesen tartózkodhat ebben a lakásrészben. Ne felejtse el, hogy amikor a melegvízellátás nyáron ki van kapcsolva, a fürdőszobában hideg lesz, mint egy gleccseren.

Természetesen felszerelhet egy fürdőszobát egy további radiátorral. De az otthonunkban lévő fürdőszobák nem hatnak nagy területekre, minden négyzetcentiméter fontos itt.

Ezért a tulajdonosok pótlólagos fűtést kaptak a padló elrejtésére. A szoba levegője meleg, és jó a mezítláb a padlón. Hogyan válasszunk egy meleg padlót és hogyan készítsük el a fürdőszobában azt a cikkünket.

A rendszer padlófűtésének előnyei és hátrányai

A fűtött padló nemcsak a meleg levegő mozgását terjeszti a helyiség területére, de a felület száraz marad. A csempe alá eső cseppek azonnal kiszáradnak.

Ezért, ha gondoskodik a mindennapi fürdőfolyamatokról, megmentheti magát és családját a penészesedés előidézéséből. Egy ilyen fűtési rendszer megszervezésével kedvező légkört teremt a fürdőszobában.

A szemmel rejtett formatervezés sokkal előnyösebb, ha egy közeli helyiségbe helyezi, nem foglal el külön területet, mint egy hagyományos radiátor.

A folyamatosan keringő meleg levegős masszák nem okoznak kondenzációt a falakon, mennyezeten vagy bútorokon. A levegő optimálisan nedvesedett, de nem száraz.

Az ilyen rendszer kevesebb energiát fogyaszt, mint ha elektromos fűtőberendezést telepít a fűtéshez. Még egy kezdő is összeszerelhet ilyen struktúrát, ezért komolyan megmenti a családi költségvetést.

De számos hátránya van egy ilyen rendszernek. Nem olcsó, de megismétlem, a vég igazolja az eszközöket.

A finisernek fel kell vennie, nem minden anyag alkalmas arra, hogy a meleg padlóra rakja. Most az üzletek hatalmas választékot kínálnak a különböző építési termékekből, így rengeteg választás közül választhat.

Háromféle padlófűtési rendszer létezik: víz, ahol a melegítés a melegvíz csöveken keresztül történik; kábel, ha a speciális kábelek felelősek a hőért; és a legújabb opció infravörös, úgynevezett hőszigetelt padló.

Vízfűtés

Ajánlott házak és épületek egyedi fűtési rendszerrel. És ha kapcsolódik az általános fűtési rendszerhez, a padló nem fog működni a meleg szezonban, és elveszíti jelentését.

Ez egy kis átmérőjű cső készlet. Betonalapra van fektetve, és a melegítés a melegvíz csöveken keresztüli mozgásának köszönhető.

Meleg, nem forró! Az optimális vízhőmérséklet 40 fok felett van. A termikus üzemmódot termosztát szabályozza.

Ez a legkedvezőbb választási lehetőség az összes építőipari piacon. Ráadásul nem igényel további villamos energiát. Egy közös fűtési rendszerhez csatlakoztatható, vagy gázkazánnal fűthető.

A megfelelő és állandó munka ebben a kialakításban épített szivattyú. A csővezeték folyamatos vízáramlását biztosítja, még akkor is, ha nincs elegendő nyomás a csövekben.

Ez a padló elve egyszerű. A fűtött vizet a csőrendszeren keresztül pumpálják. Fokozatosan lehűl, belép a fűtőelembe, és ismét mozog. Ez egy zárt rendszer.

Nagyon nehéz megoldani. Szükséges lesz az esztrich vastag rétegének öntése, majd szigorú szabályok betartása a csövek elhelyezése és termosztát csatlakoztatásakor.

Ha valami rosszat csatlakoztat, a fűtött padló egyáltalán nem működik, vagy megszakad a szomszédos helyiségek fűtése.

Víz hőszigetelt padló szerelése

A rendszer kollektorral vagy közvetlenül egy törülközőszárítóval működtethető. A telepítés megfelelő elvégzéséhez lépésenkénti utasításokat kínálunk ebben a nem egyszerű és technikailag összetett üzletben.

A telepítés a régi padló lebontásával kezdődik, és az esztrich eltávolítása az alapra történik. Igazítsa a durva padlót. Megkaptuk a közelünket, levágtuk a szegélyeket.

Egyenletes bázis szükséges ahhoz, hogy ne sérüljön a szigetelő lemezek, amelyek szükségszerűen a csővezeték alatt vannak. Ezt követően egy speciális szigetelőfóliát helyezhet a meleg padló alá.

Tegye azt úgy, hogy a széleit 10 centiméterrel felfelé hajlítsa, és a fal kerületébe nyomja a helyiség peremén. Lehetőség van rögzíteni, ragasztva egy nedvességálló ragasztószalagot.

Szükséges, hogy a ragasztó a kerületük mentén falat, egy speciális csillapító szalag védelem hevítve beton alap lineáris expanzió. Mi ez?

A fizikaiskolai tanfolyamon mindenkinek emlékezik arra, hogy amikor felmelegszik, minden anyag kiterjed. Ugyanez történik a beton esztrich esetében is. Ha kitölti, akkor bizonyos mennyiségű hőt szabadít fel, amikor megkövesedik, ami az anyag kibővítéséhez vezet.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy egy m2 beton egy fél milliméteres lineáris terjeszkedést eredményez. Tehát a fürdőszobában 4 négyzet, az alap 2 mm-rel bővül. Sokat vagy egy kicsit dönteni az Ön számára, de képzeld el, amikor az esztrich anyag növekedni kezd és nyomást gyakorol szilárd falakon, amikor megszárad, mi történik?

Igaz, a padló úgy néz ki, mint egy kupola, vagy még rosszabb a repedés. Mindent újra szét kell szednünk és kitöltenünk az alapot. Lefektetett csővezetékkel általában lehetetlen.

Csak vesz egy új rendszert. Ezért használjuk a csodálatos szalagot, hogy elkerüljük az események ilyen kellemetlen kimenetelét. A falhoz ragasztással vagy ragasztóval rögzíthető, nincs sok különbség.

Csatlakoztassa a vezérlőpult rendszerét a kiválasztott helyre. Könnyen hozzáférhetőnek kell lennie a rendszer javításához vagy karbantartásához. Ezzel egy gyűjtőt helyezünk el belépő és visszatérő lyukakkal.

Polisztirol habszivacsokat helyezünk a filmalapra a fűtési rendszer hőveszteségeinek minimalizálása és a felmelegítés átirányítása érdekében.

A fürdőszoba vastagsága attól függ, hogy a fürdőszoba hol található. Ha alatta egy másik fűtött szoba elegendő réteg 5 centiméteren belül.

Ha a földszint vagy az alsó padló nem melegszik, akkor legalább tíz centiméter. A szőnyegek ízületei, ha vannak ilyenek, ragasztanak vízálló szalaggal.

A szőnyegek felszínén helyezkedünk el, ha nem a lemezek kialakítása, hanem a csővezeték felszerelésére szolgáló erősítő háló.

Javasoljuk, hogy a csövek alatt vagy már meglévõ speciális szõnyegek alatt a már meglévõ jelzésekkel megvásárolja a szõnyegeket, a "füllel", nagyon kényelmes a csövek hozzáfûzése, és nem mozognak a lehúzás során. Mivel a javítás drága és időigényes, jobb, ha nem szabad megtakarítani a hőszigetelő anyagot.

Nem drága, mint a rendszer más elemeihez képest, de nem csak a veszteségmentes hő helyes elosztását garantálja, hanem az árvizek elleni védelmet is.

Kezdje helyezni a csövet. Kétféle stílus van: a kígyó és a spirál. Bármelyiket kiválaszthatja, de rendszerint az előnyben részesített opció a meleg padló utasításaiban található meg.

A telepítés fő szabálya, hogy a határcsövek és a fal közötti távolság legalább 10 cm, és a csövek magassága 25 cm vagy 50 cm között helyezkedik el.

A hőelosztó mellett a csövek szorosan egymáshoz vannak rögzítve a túlmelegedés elkerülése érdekében. Azt ajánljuk, hogy azokat elkülönítve különítse el hullámcsövekbe helyezve. Fokozatosan visszatérünk a pajzsba, belépünk a víz áramkörébe, és csatlakoztatjuk a visszatérő lyukhoz.

Most, hogy biztosan tudja, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva, és nincs szivárgás, el kell indítania a rendszert, hogy ellenőrizze. Vizsgálati üzemmódban legalább 2 órát kell dolgoznia. Ez alatt az idő alatt megállapíthatja a hiányosságokat vagy szivárgást.

A vizsgálat az áramkör vízzel történő feltöltésével és a levegő eltávolításával kezdődik. Ezután a vízellátás lezár és a rendszer elkezdi ellenőrizni. A megépített szerkezet tömítettségének ellenőrzését nyomásmérővel végezzük.

A nyomás ellenőrzése során a munkavállaló felét kell meghaladnia. Ha egy nap után a nyomás nem esik le, akkor azt jelenti, hogy a telepítést helyesen végeztük el, és betölthetjük a betonhabarcsot.

Elektromos padló

Ez a rendszer megbízható és könnyen kezelhető. De készülj fel arra a tényre, hogy a villamos energia költségei sokszor növekedni fognak.

De a gyakorlatban ez a melegítés jobb, mint a vízhűtés számára. Ajánlott a kis szobákhoz, így a mi esetünkben a fürdőszobában ideális.

Ez a típus alkalmas házakra, ahol a helyiségek központi fűtése és a vízszigetelés nem igazolja a célt.

Az építési fórumokon az emberek gyakran megkérdezik: "Nem veszélyes a nedves éghajlati fürdőkben, hogy a villamos energiával melegítsék?". Tökéletesen biztonságos, mert a talp és az elektromos kábel között vastag betonréteg van. Az árvíz kialakulása szintén kizárt, szintén fontos plusz.

Az elektromos fűtés akkor történik, amikor az áram a kábel mentén mozog és felmelegíti. A kábel felmelegszik és a fűtést a padló felületére helyezzük. Az ilyen struktúra jelentős hátránya. Vannak elektromágneses sugárzás, amelyet egy elektromos mező hoz létre.

A rendszer egy vagy két magos kábel, kábelezés, termosztát és szigetelőszőnyeg. Önnek vízálló szalagot, hővisszaverő filmet és hullámcsöveket kell vásárolnia.

Elektromos kábelvezető

Tekintse meg az elektromos padlóburkolatok ikerhuzalok készítésének lehetőségét. A telepítés a kábelhossz matematikai számításával kezdődik. Ez a munka legnehezebb szakasza.

A kábel mélysége közvetlenül függ a burkolástól és a kábelezés fordulatai közötti távolságtól. Ha a vezetékek közötti távolság 10 centiméter, akkor a mélység körülbelül egy centiméter, ha 10 és 15 centiméter közötti távolságban a kábelt 4 cm-re és annál tovább mélyíti.

1 m2-enként 100-tól 190 W-ig ajánlott, ha csak a padlót fűtik, és 190-től 200-ig, ha az elektromos fűtés az egyetlen fűtőközeg.

A gyártó jelölése segít meghatározni a kábelek közötti távolságot. Például egy 10 W / m vezetéknek 150 W / m 2 -nek kell lennie, ha a távolság a vezetékek között 6,5 cm.

Nem teljesen világos, különösen a nem-szakmai, így minden elektromos áruházban, akkor használja az eladó tanácsát.

Készítse elő az alapot az esztrich szétszerelésével és a felület kiegyenlítésével. Helyezze el a szigetelőfóliát, a szőnyegeket, ugyanúgy állítsa be a csillapító szalagot, mint a vízszintet. Ellentétben a vízmelegítéssel, nem kell szőnyeget használni lemezek formájában, inkább olcsó tekercsszigetelést. Ügyeljen arra, hogy az ízületeket ragasztószalaggal rögzítse.

Határozza meg a termosztát rögzítési helyét. Ajánlott kb. 30 cm-rel a padló felett. Lehetőség van arra, hogy a termosztátot a helyiségen kívül helyezze el. Fúrjon egy kerek lyukat ezen a helyen a termosztát számára. Vezesse át a csatornát a termosztát kábeleinek szállítására.

A kábelt egy cikcakkban helyezzük el, megkerülve azokat a helyeket, ahol a fürdõ és a zuhany található. A kábeltekercsek közötti távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie, és legalább 10 cm-re a falig.

Ha a peremben forró csövek vannak, akkor tartsa a távolságot egymástól és a fűtőkábelt 10 cm-nél nagyobb távolságra. A kábelezés speciális rögzítőszalaghoz van kötve, a csavarodás vagy a túlzott kábelfeszítés nem megengedett.

A tekercsek között egy hőmérséklet-érzékelő van elhelyezve, amely egy hullámosított csőbe kerül, és akkor, ha meg kell javítania, akkor nem kell az egész padlót lebontani. Az érzékelőtől a kábel eléri a termosztátot.

Minden huzal rejtve van hullámcsövekben és rögzítve. Miután az összes vezetéket lefektetett, a hornyok vakolva vannak.

Távolítsa el a szigetelést az összes vezeték végein és forrálja őket. Ezután csatlakoztassa a termosztátot. Kapcsolja be a rendszert néhány percig a teljesítmény ellenőrzéséhez. Ha a kábel elkezd felmelegedni, akkor mindent helyesen szereltek fel.

Ha minden rendben működik, az építés cementelése előtt vegyen be egy darab papírt és rajzoljon egy hozzávetőleges sémát az érzékelők és a csatlakozók pontos kijelzésével. Ez megkönnyíti a rendszer javítását.

"Padló a dobozban" és annak telepítése

A meleg padlófelület családjában újdonság az infravörös padló. Ez kulcsfontosságú és a film. A film opció nem alkalmas a kerámia burkolólapon lévő készülékhez.

Felmelegedni az esztrich segít a szénrudak rendszerében. Ez egy kész konstrukció, és könnyen összeállítható. Csak egy helyet kell választania a termosztát telepítéséhez. Ehhez a kábelezéshez csatlakozik a csatlakozóaljzatba.

A szigetelés ugyanezen elvekre épül. Fentről lefektetjük a fűtési rácsot, hogy a vezetékeket a hőmérsékletszabályozóhoz vezetjük, bekapcsoljuk a rendszert, ha elkezdünk felmelegedni, akkor azt jelenti, hogy a csatlakozót öntjük. Mivel ez egy innovatív termék, nagyon drága.

A filmrendszerben a fûtés membránon és rézmelegõ elemeken keresztül történik. A saját kezű telepítés nagyon egyszerű. Az egész rendszer egy dobozba illik. Innen a "padló egy dobozban" név.

Kezdjük előkészíteni az alapszintet. Távolítsa el az esztrichet, és állítsa be a felületet. Fúrunk egy lyukat a termosztát és árok csatornák számára a vezetékekhez. A rendszer bekapcsolása a kimenetre.

Foltos hővisszaverőt helyezünk a padlóra, egy fényes oldal a mennyezetre és rögzítjük a felületre. Felülről egy filmpadot, fűtőtestet rendezünk egy fóliába.

A peremén 15 centimétert találunk. A filmet szükség szerint kivághatjuk. Vágás csak fényes területeken!

Helyezze a membrán töredékeit, és rögzítse a felületre szalaggal. Vágja le az öntött bitumenkészítmény széleit. A vágott élből származó rézelemek szigeteltek.

A nem szigetelt rézperselyek mellett rögzítse a fém klipeket. A film egyik végén helyezkednek el, a másik a réz elem fölé. Csatlakoztatjuk a huzalokat a kapcsokhoz, eltávolítjuk a szigetelést és rögzítjük szorosan a fogókkal.

Ezután az összes vezetéket a hõmérséklet-szabályozóhoz vezetjük, elrejtjük a hornyokba. Mi teszteljük, és ha minden működik, akkor vízálló és feküdt a padlóburkolat.

A csatoló ebben az esetben nem kell. Lehetőség van arra, hogy elaludjon expandált agyaggal vagy száraz keveréket használjon. A végső padló lehet egy dekoratív önterülő padló, amely ellenáll a nedvességnek, valamint a kerámia burkolólapoknak.

A tervezés, bár drága, de a megbízhatóság, a tartósság és a tartósság tekintetében sokszor fizet magának. Fontos szabály minden típusú padlófűtési rendszer számára, hogy ne kezdjen el használni, amíg a beton esztrichei nem száraznak!

KÖVETKEZTETÉS

Így három lehetőség nyílt a fürdőszoba fűtésére. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak.

Mint kiderült, a legfőbb hátrány, amely egyesíti az összes típust, a magas ár. Azonban a működés során fizetnek magukért.

Függetlenül attól, hogy melyik rendszert választottad, még a kezdő is be tudja illeszteni. A legfontosabb az, hogy a szigorú telepítési szabályokat követjük lépésről lépésre az utasításaink használatával. Az Ön erőfeszítéseinek eredménye a fürdőszobát a melegség, a kényelem és a kényelem sarokává változtatja.