Legfontosabb > Csapok

Mosógép telepítése: a hely és a csatlakozási lehetőségek kiválasztása

Miután megvásárolta az ilyen készüléket, mint egy automata mosógépet a háztartásban, helyesen telepítenie kell. Ehhez nem szükséges szakembereket hívni, mert Ön képes kezelni ezt a feladatot. De mielőtt a gépet saját kezűleg telepítené, győződjön meg róla, tisztázza, hogy ez befolyásolja-e a termékre vonatkozó garanciát.

Helymeghatározás

A modern lakásokban a tervezés során a helyiséget is biztosítják, figyelembe véve a vízellátást, az áramellátást és a vízelvezetést.

A régen épített épületekben a helyet a fürdőszobában, a konyhában vagy akár a hálószobában kell elosztani, ha a fürdőszobával szomszédos. A gépet a fürdőszobában történő felszereléssel a berendezés magas páratartalom befolyásolja. Ez rozsdát, érintkezők oxidációját, a ház károsodását okozhatja. Más helyiségekben ezek a bajok nem fenyegetettek.

A helynek simának kell lennie. Ha van meredekség, akkor az állítható támaszték változtatásával szintetizál. A lábat az írógéppel megcsavarva, használd a szintet, akkor látni fogod, hogy melyik láb legyen rövidebb és melyet meg kell hosszabbítani.

A gép helyének megválasztása során fontos figyelembe venni a berendezés méreteit. Néha a gép kiválasztása a rendelkezésre álló szabad területeken alapul - a berendezés helyének méreteit előre megmérik, majd visszautasítják tőlük, kiválasztják a modellt a boltban. Ha nem korlátozza a szabad helyet, kiválaszthatja a mosóeszközök bármilyen verzióját.

A mosógép helyének magasságának és szélességének mérésekor vegye figyelembe a falak felületét. Ha a technikának csapdái vagy domború területei görbe vagy nem megfelelőek. A méréseknél 1 cm-t kell levenni, hogy a vásárláskor ne tévedjen az egység méreteivel. Kívánatos, hogy a készülék oldalától 2 cm szabad hely legyen, és 5 cm hátul maradjon, a gép és a fal vagy bútor érintkezése nem ajánlott.

kicsomagolás

Miután kicsomagolta a dobozt a készülékkel, gondosan ellenőrizze az esetet, és megpróbálja azonosítani azokat a karcolásokat és károkat, amelyek a szállítás során megjelenhetnek a gépen.

A tisztességtelen szállítás nyomai (csiszolt festék, csípőcsúcs stb.), Kérjen cserét. Új autóért fizettél, ezért sértetlenül kell átadnod az otthonodnak.

Ha az eszköz rendben van, írja alá a szállítást, és folytassa a telepítés első szakaszát. A tartályt a tok hátulját rögzítő szállítócsavarok eltávolításából áll. Ezek szükségesek a készülék biztonságos szállításához, mivel megakadályozzák a tartály belsejének lerakódását és a gép belsejének károsodását. A nem eltávolított csavarok megakadályozzák, hogy a tartály szabadon mozogjon, de a gépet ebben a formában történő bekapcsolásával megszakíthatja.

A csavarokat lazítsa meg fogóval vagy csavarkulccsal. Olyan lyukak, amelyek az ilyen manipuláció után maradnak, műanyag dugóval zárva. Az ilyen dugók a csomagban találhatók, utasításokkal és egyéb adatokkal együtt.

Jobb tartani a csavarokat, mert hasznosak lehetnek a gép utólagos szállításához (például mozgatáskor). Csavarja őket a dugók helyett, védi a készüléket, ha károsodásból ered.

Telepítés a biztonsági előírásoknak megfelelően

A tápkábelnek földelt vezetéknek kell lennie. Sok lakóépületben egy zeroth helyettesíti. A csatlakozónak szabadon hozzáférhetőnek kell lennie, és a foglalat felszerelése a készülékhez közelebb javasolt.

Vegye figyelembe, hogy adapterek és hosszabbítókábelek használata esetén csökkentse a berendezés védelmi osztályát és növelje a tűzveszélyt. A mosógép végét le kell választani a hálózatról.

A fürdőszoba nagyon veszélyes az áramütés miatt, ezért egy automatikus kapcsolót kell felszerelni a biztonság növelése érdekében. A párás levegő, a nedves padló, a nagy számú cső és készülék, a fürdőszoba egy elektronikus biztonságos helyen.

Ha más helyiségekbe történő beépítés nem lehetséges, akkor a mosógépet a fürdőszobában vegye fel egy gumi matracra, és mindenképpen földelje a testet.

Vízellátás: forró vagy még hideg

Ha új gépet vásárolt a régi helyett, akkor már van egy betét a csőben, és csak be kell kötni egy tömlőt hozzá, majd nyissa ki a szelepet. Amikor egy mosógépet telepít egy lakásba először, meg kell kezdenie a szükséges oldalsáv létrehozását.

A legegyszerűbb megoldás egy külön daruzás lenne a daruval. Ez egyszerűsödik a pólók használatával minden csövön. Ha vásárol egy pólót, fontolja meg a csőátmérőket és a szál típusát. Fontos, hogy a csatlakozás előtt kapcsolja ki a vizet.

A nagyobb megbízhatóság érdekében javasoljuk a tömlő rögzítését. Egyébként, ha a tömlő a konfigurációban rövid lesz, könnyen vásárolhat egy hosszabb opciót. Szakemberek azt tanácsolják, hogy a csapot csak mosáskor nyissa ki a nyitott helyzetbe. Ez védelmet nyújt a lehetséges szivárgás ellen.

Számos gépmodell csatlakoztatható a forró vízellátáshoz, de az ilyen választásnak kevés előnye van, mivel mindegyik gép rendelkezik fűtőelemekkel. A mínuszok közé tartozik a forró víz magas szennyezése és megnövekedett merevsége. Ez nagyobb mosószer-fogyasztást és a szűrő gyakori tisztítását eredményezi. Ezenkívül a melegvízzel való kapcsolat kiküszöböli a kényes mosási lehetőségeket.

Vízelvezetés

Ehhez a manipulációhoz szifonra van szükség, amelyhez egy tömlő csatlakozik a beszerelés után. Az elvezetés csatlakoztatható a csatornarendszerhez vagy a fürdőszoba / WC-hez. A második lehetőség nem nevezhető praktikusnak, különösen akkor, ha nagy család. A tömlõ eltávolítása a fürdőszobában mindig ellenõriznie kell pozícióját, mert nagy fejjel lehet, hogy eltörheti a falat, ami a szomszédok elárasztásához vezet.

A szennyvízcsatornához való közvetlen csatlakozás azonban összetettebb munkát igényel. Ráadásul ezen munkák idején a szomszédokkal kell tárgyalni, korlátozva őket a felemelő használatára. A legjobb megoldás az lenne, hogy megszerezzen egy leeresztőt az egyik csőbe, amely illeszkedik a fő felszállóba. Fontos, hogy a kifolyócső biztonságos rögzítéssel rendelkezik, amely megszünteti a szivárgás kockázatát.

Mosógép csatlakozás

Ez a feladat nagyon felelősségteljes megközelítést igényel, és ez a legnehezebb lépés. Általában a modern háztartási eszközök jól védettek a jelenlegi és földelt, de a viszontbiztosítás nem lesz felesleges. Ne felejtse el, hogy a gép földelése az akkumulátornál vagy a vízcsövön nagy veszélyt jelent.

A gép üzembiztonságának növelése érdekében különálló csatlakozóra van szükség. Ez a kimenet külön védelmet nyújt a víz ellen, valamint a földeléssel szemben. A hagyományos konnektorok veszélyesnek tekinthetők a mosógépek számára, mivel csak 6A-ra van tervezve. A mosógép többet fogyaszt és 16A-os csatlakozót igényel. A műanyagból készült rozetta különösen veszélyes lesz, és a kerámiák belül biztonságosabbá teszik.

Az új gép maximális energiafogyasztásának megállapítása érdekében ezeket a paramétereket az elektromos vezetékek erejével kell korrelálni. Annak érdekében, hogy a berendezés ne feszültségmentesítse a házat, indokolt az UZO-val külön vonalat vezetni az írógéphez. Az áramütés kockázatának csökkentése érdekében helyezze el megfelelően az RCD-ket. Egy ilyen eszköz kikapcsolja az elektromos áramkört, ezért a legoptimálisabb áramütés elleni védelem. Jobb, ha nem telepíted magadat, hanem bízhat egy szakemberrel, aki képes választani a megfelelő modellt és növelni az elektromos biztonságot.

Tesztmosás

A gép telepítésének utolsó szakasza tesztmosás. Ez a dolgok nélkül történik, vagyis üresjáratban. A kis por kiszerelésének módjában, hogy megszabaduljon a kis almoktól és zsíroktól. Ez a mosás megmutatja, hogy a víz mennyi vízbe kerül a gépbe, függetlenül attól, hogy a víz rendszerint felmelegszik-e, vagy hogy a lefolyó megfelelően működik-e.

Mielőtt bekapcsolná a gépet először, figyelmesen olvassa el a készülékhez mellékelt utasításokat. Tehát kizárja a gondatlanság okozta esetleges károkat.

Mosás előtt győződjön meg arról, hogy a készülék szintje van. Ha a gép leng, akkor szabályozni kell a lábakat. Kapcsolja be a készüléket a hálózatban és nyissa ki a szelepet (ha a tömlőn van). A berendezés működése közben ellenőrizze a vízcsatlakoztatását és a kifolyócső állapotát. Ha szivárgást vagy idegen hangot észlel, akkor a készülék ki van kapcsolva, és ellenőrizni fogja a tömítetlenséget, a tömítések tömítettségét és a szivattyú állapotát.

Mosógép beépítése a fürdőszobába: lépésről lépésre

A mosógép mosógépének felszerelése a fürdőszobában elég gyakori a legmodernebb lakások számára, mivel más hely nem alkalmas erre a célra, mint egy fürdőszobában.

Megvizsgáljuk, hogyan kell összekötni, beleértve az összes szükséges kommunikáció előkészítését - a vízellátást, a villamos energiát és a szennyvizet.

Hol van a fürdőszoba a mosógép felszereléséhez

A tágas fürdőszobák a lakások a modern tervezés, válassza ki a helyet a létesítmény a "mosógép" nem nehéz. De mi a teendő, ha egy mosogatógépet egy kis fürdőszobába telepít, például egy Hruscsovban lévő fürdőszobában?

Javasoljuk, hogy a gép alatti helyet válasszon a következők szerint:

 • A mosógép helyének a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie. Ezenkívül biztonsági intézkedéseket kell hozni a gépen és abból is.
  Ne helyezze például a fürdőszobába vagy a mosdókagyló közvetlen közelében, mert, mint bármely más elektronika, fél a nedvességtől, és egyszerűen meghiúsul.
 • A mosogatógépet a fürdőszobában is meg kell védeni a lehetséges mechanikai károsodástól.
  Nem szabad csak nehéz tárgyakat felvenni, hanem bármit is, mivel a gép elektronikus része közvetlenül a tok felső fedele alatt helyezkedik el, és kisebb eltérések is befolyásolhatják a teljesítményt.
 • Ezenkívül a gépet a kommunikációs vonalakhoz - elektromos csatlakozó, vízvezetékek és szennyvíz közelében kell elhelyezni.
 • Természetesen a gépnek mindez nem zavarhatja a helyiség mozgását, harmonikusan illeszkedik egy kis fürdőszobába.

Beépített mosógép a fürdőszobában

Hogyan csatlakoztassunk egy mosógépet a csatornahoz

A szifon csatlakoztatása speciális csapokkal

A szennyvíz elvezetése a csatornahálózatba a szivattyú leeresztése a mosogató alól, és új, a csaptelep mosótömlő csatlakoztatásához speciális csapokkal ellátott csaptelep leszerelése.

Ezután a hullámosságot a szifonhoz csatlakoztatják, majd a gépből a leeresztődugaszt előre csatlakoztatják a szifonhoz.

A mosógép csatlakoztatása a vízvezeték-rendszerhez

A mosógép töltőtömlőjének vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásához külső ¾ hüvelykes menetes szivattyú szükséges. Ebből a célból a fürdőszobában eltávolítanak minden rugalmas vízvezetékcsövet, például egy véciszekrényhez vagy mosogatóhoz vezetve, egy tekercselést egy egyirányú csaptelephez az egyik végénél, és a tekercset eredeti helyére rögzítik.

A gép töltőtömlője a csatlakozó csaphoz csatlakozik, és a tömlőt a vízbevezetés helyére is korábban hozta. Ebben az esetben a mosogatógép a fürdőszobában a vízellátás külön átfedésének lehetőségével lesz ellátva.

A mosógép előkészítése a munkára

Miután a gépet az állandó kioldódás helyére telepítette, mielőtt összekötötte a tömlőket a kommunikációs rendszerekkel és ellenőrizte a berendezés működését, meg kell szabadítani a szállítócsavarokról.

Úgy tervezték, hogy rögzítse a dobot a ruhaneműhöz, és segítsen megelőzni a mosógép szállítás közben történő károsodását. A csavarok a készülék hátoldalán találhatók, és ezek eltávolításához rendszerint 10 kulcsa szükséges, bár lehetnek opciók is.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Meg kell jegyezni, hogy egyes modellek további habszivacsokkal vannak felszerelve, ezért a gép első tesztelésének megkezdése előtt gondosan olvassa el a használati utasítást.

Miután eltávolította a négy szállítószalagot a készülékből, az utána kialakított lyukak speciális műanyag dugóval vannak lezárva, amely az automata mosógépben található.

A mosógép felszerelésének jellemzői

A mosógép mosógépbe való beépítése során nehézségek merülhetnek fel.

Tekintsük a legfontosabbakat:

 • Előfordul, hogy az írógéppel szállított szívócső egyszerűen nem elég hosszú a vízellátó rendszerhez való csatlakozással.
  Ebben az esetben a probléma többféleképpen megoldható: hosszabb tömlő beszerzése egy ismeretlen gyártótól, de viszonylag olcsó a boltban, akár egy tízszeresére feltöltött tömlő beszerzése a vállalati szervizközpontban, vagy egy vízvezeték bevezetése egy olyan helyre, ahol a szabványos töltőcső eléri.
 • A vízszivárgás valószínűségének csökkentése érdekében a mosógép rendszeréből gondoskodni kell az ízületek további tömítéséről a kommunikációval kapcsolatban.
  A beömlőcső menetes csatlakozását a vízellátáshoz szükségszerűen egy orsóval kell lezárni, például egy FUM szalaggal, és a csatorna szifonnal való összeköttetést szilikon tömítőanyaggal kell lezárni.
 • Ezenkívül a lakás kábelezésének, és különösen a mosógép kimenetének nagy teljesítménytartalékkal kell rendelkeznie, és a kimenetnek feltétlenül földelni kell.

Végezetül meg kell jegyezni, hogy a mosdóban lévő fürdőszobában a fürdőszoba belsejének harmóniája nagyon tisztességes lehet. Csak a legkisebb részletekre kell gondolnia, hogy gondolkodjon a helyén és esetleg megfelelő színváltozatot találjon a szoba díszítésében.

Mosógép csatlakoztatása a fürdőszobában - Hasznos tippek a mestereknek (71 fotó)

Mosógép vásárlása után szinte mindenki azonnal megkérdezi, hogyan kell megfelelően és gyorsan telepíteni a mosógépet. Maga is egyszerűen elvégezhető.

Az első pont, amelyre figyelni kell, valójában az a hely, ahol a mosógépet a jövőben kell telepíteni.

Legtöbbjük egy új asszisztens telepítését választja ki egy tágas fürdőszobában, amelyet könnyen megmagyarázhat az a tény, hogy leggyakrabban ez az a hely, ahol minden csövek teljesen a legtöbb házban futnak, és ahol egyszerűen csak vízelvezetővel van felszerelve.

Amikor vízhez jut a megszerzett új asszisztenshez, szem előtt kell tartani, hogy a megemlítendő főbb pontok: az apartman csövekben lévő víznyomásnak mindig bizonyos szinten kell lennie, a víznek rendkívül tisztanak kell lennie.

Rendszerint a víz tisztítása érdekében sokan telepítenek szűrőt, és vizet hozhatnak a készülékbe, ha megérinti a tömörítő hüvelyt vagy egy közönséges pólót. A második lehetőség egyszerűbb.

Nem szabad idegesíteni, ha nincs vízellátás a lakásában, hiszen csak egy bizonyos magasságra kell felemelni a tartályt, vagyis legalább egy métert, és a tömlő aljától az új asszisztenshez kell vinnie.

Ha van szabad készpénz, akkor vásárolhat például egy szivattyúállomást.

A mosógépnek a szükséges vízzel való ellátásának folyamata csak a munka része. Ezen munkák után a vásárolt mosógépet a csatornába is be kell kötni.

Villamos áram nélkül a mosógép nem fog működni

Miután a víz eljutott, és a lefolyót megszervezték, csak villamos energiát kell biztosítani. Annak tudatában, hogy a mosógép csatlakoztatva van a hálózati csatlakozóhoz, könnyen elkerülhető számos nem túl kellemes következmény.

A családtagjaik védelme érdekében a központot földelni kell.

Az aljzat kizárólag háromvezetékes. Ha hosszabbító kábelt kell csatlakoztatni, csak földelt érintkezőkkel használható.

A mosógép lábát pontosan szerelje fel

Annak érdekében, hogy a mosógép hosszú ideig működjön anélkül, hogy túlterhelt volna, és nem szakadna meg, nagyon fontos, hogy szigorúan vízszintes felületre legyen felszerelve.

Csak ebben az esetben az új asszisztens dobja torzítás nélkül helyezkedik el, a forgatás sima lesz, és a gép nem fog folyamatosan rázni. A vízszinttől való maximális eltérés két fokkal lehetséges.

Annak érdekében, hogy a szükséges vízszintes legyen, szükség van a lábak beállítására, amelyet feltétlenül a mosógép minden modellje számára biztosítanak. Az eredmény könnyen ellenőrizhető a szint használatával.

Ellenőrizzük a teljesítményt

Ismét ellenőrizzük az egyes csatlakozásokat és az összes csatlakoztatott kapcsolatot, megpróbálhatjuk az első mosást. A következő sorrendet kell figyelembe venni:

Töltsön tiszta vízzel egy új technológiát. Figyelembe véve, hogy bármelyik vegyület még egy kicsit szivárog is, fontos, hogy ne csak a víz leeresztése, hanem azonnal megpróbálja és azonnal megszüntesse a szivárgást a helyszínen. Ezután az autó újra bekapcsolható;

Körülbelül hét perc múlva a vizet felmelegítik a kívánt hőmérsékletre. Mosógép működtetésénél semmilyen esetben sem szabad harmadik fél hangja, mivel minden modern modell túlnyomórészt zaj nélkül működik.

Ha észreveszi, hogy valami kopog, akkor ez az első jel, hogy a gép hibás. Ha minden a rendben van a gépen, akkor ellenőrizheti a fonás folyamatát a készülékben és lecsapolhatja.

Ebben a vizsgálatban a mosógép elkészíthető. Nem szabad semmilyen nehézséget okoznia a készülék további használatának.

Mosógép csatlakoztatása és felszerelése - egy teljes munkaciklus

Tehát vásároltál egy mosógépet, és magad is csatlakoztatod. A döntés dicséretes - a mester szolgálataira mentünk, de el kell képzelnünk a mosógép telepítésének lépéseit.

Az egység normál működésének alapfeltételei a szállítóelemek leszerelése, a mosógép megfelelő összekapcsolása a kezeivel a hálózatba, vízvezeték és szennyvíz, valamint a padlón történő megfelelő telepítés.

A hajózási elemek szétszerelése

Az első, amit a mosógép önmagában történő felszereléséhez szükséges, hogy távolítsa el a teljes szállítószalagot.

Csak a közlekedéssel járó autókra van szükségük, és a helyhez kötött munkák nemcsak zavarják, hanem ártanak is.

Leggyakrabban ezek a titokzatos elemek csavarok, rudak és acél záróelemek.

Ha a gépet beépített szállítási alkatrészekkel csatlakoztatja, akkor egy idő után (1-6 hónap) egyszerűen megszakad.

 1. Csavarozott rögzített tartály szállításhoz. Ha nincsenek kioldva, akkor a tartályt nem csökkenti, és az egész gép meg fogja rázni, mint egy lázban. Eltávolításuk után a tartály erős rugókat lóg, és pontosan ez a munkahelyzet. Az üres csavarfuratokat műanyag csatlakozóval kell ellátni.
 2. A tartók a szállítás során keményebbé teszik az ügyet, valamint rögzítik a leeresztő tömlő és a gép csatlakozózsinórját.
 3. Néha (de nem feltétlenül) a tartály és a hajótest között láthatók fadarabok. Ezek eltávolításához billentse előre a gépet és húzza ki a rudakat.

Próbálja meg menteni az összes eltávolított szállítási elemet abban az esetben, ha a gépet másik helyre szállítja.

Legalábbis a tartályt biztosan be kell csavarozni.

A szállítási részek lebontását részletesen ismertetjük és a használati utasításban szereplő képek segítségével.

Telepítési hely

Ha a gépet a konyhában vagy a helyiségben (nem a fürdőszobában) szerelik fel, akkor alatta vasbeton padlónak kell lennie. Nem ajánlott mosogatógépet fapadlón, linóleumon vagy laminátumon elhelyezni - a gép folyamatosan vibrál - mind a mosás, mind a forgatás alatt.

Mindenesetre a fapadló alatt vasbetonfödém van, ezért a padlót le kell venni, és az írógép alá kell betonozni a régi padló szintjére.

Ezután beállíthatja a gép lábainak szorító helyzetét a padló mind a négy pontjára - ez a lábak menetes.

Ha a gép alatti padló tökéletesen szinten van (ellenőrizze a szintet), akkor csavarja végig a lábakat - minél rövidebb a lábak magassága, annál kisebb a rezgés feltétele.

Ha a gépet a fürdőszobába helyezik, akkor a padló már konkrét, és nem kell semmit tenni. Az egyetlen akadály a csempe a padlón. A gép lecsúszhat rajta, amikor dolgozik, ezért csak egy gumi szőnyeget kell elhelyeznie.

Ha ez nem történik meg, akkor időben látni fogja, hogy az írógép alatt lévő csempe megreped és apró darabokra törik.

telepítés

Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet a kommunikációhoz?

Először is a mosógépet csatlakoztatni kell a hidegvízellátó rendszerhez, és egy csővezetéket kell elhelyezni a piszkos víz leeresztéséhez.

A legtöbb meglévő modellnek korlátozott maximális és minimális magassága van.

Ezért a gépet a szennyvízcsatornához kell csatlakoztatni, és egy másik szifont kell felszerelnie.

Ezenkívül a lefolyó is megszervezhető és egyszerűbb - csak csatlakoztassa a leeresztő tömlő végét a mosogató vagy a fürdőszoba széléhez. A felszerelés tartalmazza.

De a leeresztőcsőnek a csatornahálózatba történő helyhez kötött csatlakoztatása biztonságosabb.

Ne feledje, hogy a lefolyótömlõ maximális hossza az utasításokban szerepel, és a szivattyúhoz van csatlakoztatva, ezért nem ajánlott növelni.

A leeresztő tömlő külön szifonnal csatlakozik a szennyvízcsatornához, amely megakadályozza a pálmafúvók kellemetlen szagát a gépbe való belépéshez és a szennyvízbe a lakásba. Vagy a tömlő végét úgy hajlíthatja meg, hogy egy vízdugó alakuljon ki.

Bizonyos utasítások szerint lazán csatlakozik a kisülés helyén. Mit csinálnak? Annak elkerülése érdekében, hogy a mosógépből a vizet a szennyvíz rendszerbe szívja, és megakadályozza, hogy a gép leálljon.

Ha lazán csatlakozik, akkor a légrésnek több centiméterrel kell magasabbnak lennie, mint a víz esetleges felemelkedése a fürdőszobában, amikor a lefolyó le van zárva.

A helyzet beállítása

Maga a mosógép felszerelése nagyon egyszerű. Azonban nagyon gyakran a padlóburkolat megdöntött, ezért a mosógépet a lábak segítségével, amelyek menetesek és csavarozottak.

Kívánatos, hogy a lábak magassága a beállítás után minimális legyen. A vízszintes helyzet beállítása egyszerű - a gépet átlósan rázza meg, majd a megfelelő lábat a gép testének stabil helyzetébe csavarja. Meg kell forgatni a lábát a megfelelő irányba, hogy stabilan álljon a gép a padlón.

Vannak mosógépek is, amelyeket konyhabútorokba lehet beépíteni. A bútorba ágyazott, nem szándékolt mosógépet nem szabad beépíteni benne, mivel a működés legkisebb rezgése a bútorokat használhatatlanná teszi.

A vízellátáshoz való csatlakozás

A helyhez kötött gép egy speciális, ¾ hüvelyk átmérőjű flexibilis tömlővel van összekötve.

A tömlő a fent leírt ajánlásoknak megfelelően meghosszabbítható. Minden csatlakozást gumi tömítéssel kell lezárni.

Mosás után célszerű kikapcsolni a vizet, ezért további szelepet kell felszerelni a hidegvízellátásban.

Ebben a rendszerben ajánlott olyan mechanikus szűrőhálót is elhelyezni, amely a szelep után helyezkedik el.

Szükséges a gép megóvása a nagy vízben lévő törmelékektől.

Gyakran az ilyen zárványok a vízellátó rendszer javítási vagy karbantartási munkái után jelennek meg. Lehet, hogy rozsda, homok, piszok stb. A szűrőt rendszeresen tisztítani kell. Az iparág csaptelepeket hoz létre a pólók és csatlakozók eltávolítására, valamint a falra szerelt WC-tálak és csapok eltávolítására és összekapcsolására.

Ezért a mosógép helyétől függően mindig választhatja ki a megfelelő szelepeket. Ezek a csapok gyönyörűen csatlakoztathatók és keverhetők az új rejtett vízellátásban.

Ahhoz, hogy a leeresztőcsövet a fürdőbe csatlakoztassa, a meglévőnél hosszabb tömlőre lesz szüksége. Ez nem nagyon kényelmes kapcsolat, hiszen minden egyes mosás előtt meg kell szüntetni a csonkot a tömlőn, és fel kell szerelni a tömlőt egy másik hosszúsággal.

A víz leeresztésének ez a módszere - a mosógépet soha nem szivárog ki, mert a vízbevezető tömlő nincs csatlakoztatva.

Számos automata gép rendelkezik Aqua-Stop rendszerrel. Ez egy töltőcső, amely a végén speciális mágnesszelepekkel van felszerelve. Egy ilyen egység csatlakoztatása 220 voltos hálózathoz. Mind a huzalok, mind a tömlõ rugalmas védõburkolatban van.

Ha a mosógép nem működik, akkor ez a mágnesszelep leállítja a vízellátást és a víz nem tud áramolni a gépbe.

Annak érdekében, hogy a gép megfelelően és hosszú ideig működjön, a felső fedél vízszintes helyzetét meg kell figyelni. Legfeljebb 2 ° vízszintes eltérés engedélyezett, amely normál szinten ellenőrizhető.

Néhány szoba esetében a lábak merev rögzítése a padlóra például egy instabil fapadlón, csúszós és lejtős padlón, stb. Ehhez a telepítéshez egyes modelleknek speciális tartozékaik vannak - az elülső lábak konzoljai.

Elektromos csatlakozás

Biztonság a mosogatógép használatakor - elengedhetetlen feltétel.

Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet az elektromos áramhoz?

A TB szabályainak való megfeleléshez a készüléket egy kapcsolószekrényből 3 mm keresztmetszetű nulla vagy földelő vezetékkel kell összekötni.

A csatlakozót három vezetékre is ki kell alakítani.

Ügyeljen a következő pontra - a talajnak külön kell lennie, nem csatlakoztatható radiátorokhoz, vízellátáshoz vagy gázellátáshoz.

Ha más erős fogyasztók vannak a gép közelében (mosogatógép, elektromos tűzhely vagy légkondicionáló), akkor csatlakozhat hozzájuk.

Ellenkező esetben az egyetlen biztonságos kimenet egy háromvezetékes nagyfeszültségű kábel elhelyezésére.

Az ilyen munkát megfelelő képzéssel kell elvégezni. Ezért jobb hasznosítani a szakemberek szolgáltatásait. Megoldják a kábel csatlakoztatásának és ellátásának problémáját egy komplexben és a TB szabályai szerint.

Alternatív megoldásként egy kétvezetékes kapcsolatot használhat egy hordozható RCD-n keresztül, amelyet egy differenciáláram vezérel. Ehhez egy automata kapcsoló és egy RCD (automatikus leállítási eszköz) van telepítve a mérő mellett egy külön központra.

Hordozható védelmi leválasztó eszközök (RCD)

Az RCD-t arra tervezték, hogy kikapcsolja a hálózati feszültséget, ha érintse meg az áramot hordozó alkatrészeket vagy a hibás mosógép fémrészét.

A hordozható UZO felszerelése arra is szolgál, hogy megóvja a helyiségeket a sérült elektromos szigetelésű gép lehetséges tüzetől.

Mit nyersz az RCD telepítésében?

 1. A kapcsolat függetlenül, szakember nélkül hívható le.
 2. Munka széles hőmérsékleti tartományban.
 3. A működési feszültségtartomány 115 és 265 V között van.
 4. A feszültségjelző be van szerelve.
 5. A készülék kis mérete és tömege lehetővé teszi, hogy bármilyen kényelmes helyen és bármilyen helyzetben rögzítse.
 6. A csatlakoztatott eszköz védelme a földelővezeték megszakításakor, az impulzus elleni védelem és a villám túlterhelése.
 7. Az RCD univerzális használata - a készülék képes akár 3 kW teljesítményű elektromos készülékekkel együtt dolgozni.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

A mosógép helyes működése nagymértékben függ attól, hogy milyen jól működik a berendezés. A helytelenül választott hely vagy kapcsolat az utasítások megsértésével nemcsak a berendezések meghibásodásához, hanem a háztartás elektromos áramütéséhez is vezethet, ami sokkal súlyosabb. Működés szempontjából a mosogatógép legalkalmasabb helyisége a fürdőszobának, bár a megnövekedett páratartalom és a helyiségméretek a telepítés során változtatnak.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

Hol helyezheti el a mosógépet

Függetlenül a fürdőszoba méretétől és kialakításától, az írógép helyének kiválasztásakor számos fontos körülményt kell figyelembe venni:

 • a mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a vízellátás, a szennyvíz és az elektromos csatlakozó elosztásához. Természetesen további csöveket helyezhet el, és ha szükséges, újabb kiépítõt hozhat létre, de ez javítja a javítás költségeit, ráadásul bizonyos készségeket igényel;

Az alátét a vízcső közelében van elhelyezve.

Nos, ha a gép védve van a fröccsenő víztől

Elfogadható telepítési lehetőség, a terhelés a táblára esik, és nem a gép testén

Az egyik lehetőség a mosógép fürdőszobába történő elhelyezésére

Ha a fürdőszoba tágas, telepítési problémák nem merülnek fel. A gép alatt bármilyen szabad sarkot vagy területet a falhoz közel helyezhet el. A népszerű elhelyezési lehetőség egy külön résszel vagy dobozban található, polcokkal a fürdőszobai kiegészítőkhöz.

Mosógép a szekrényben

Kis fürdőszobákban egy mosógépet leggyakrabban mosogatóval ellátott munkalap alatt találnak, és a legkisebb helyiségekben a "vízililiom" -nak nevezett speciális alakú mosogató alá helyezett gép optimális. A tál nagyon kompakt és nem terjed túl a gép testén, ami lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a szobában.

Mosogató mosogatóval

A vízililiom elhelyezése a gép felett

Telepítés előkészítése

A csomópontok mosógépének rendszere

Új mosógép csomagolás nélkül

Miután meghatározta a gép helyét, ellenőrizze a falak és a padlóburkolatok állapotát. Minden felületnek erősnek, száraznak és simanak kell lennie, hogy biztosítsa a háztartási készülékek normál használati körülményeit. Ha a padló egyenetlen, a rezgés a mosógép működése közben jelentősen megnő, ami a készülék elemeinek gyors kopását eredményezi. És a falról való nedvesség hozzájárul a fém alkatrészek fémes korróziójához, ami szintén befolyásolja az élettartamot.

A gép telepítésének helye

Outlet elrendezés

Szóval alaposan meg kell vizsgálni a falakat és a padlót, ellenőrizni kell a síkot egy szinttel, győződjön meg arról, hogy nincsenek repedések és üregek. Ha a varratokban penész található, klórtartalmú szerrel vagy speciális gombaellenes szerrel kell kezelni. Ugyanabban a szakaszban meg kell fontolni a vízellátó és szennyvízrendszerhez való csatlakozás módjait, ellenőrizni kell a csöveket és pontos méréseket kell végezni, hogy a mosógép azonnal pontosan illeszkedjen a helyére.

Előzetesen elő kell készíteni egy elektromos csatlakozót. A vezetékezésnek állandósulnia kell, a hosszabbítók használata rendkívül nemkívánatos. Biztonsági okokból az aljzatnak háromvezetékesnek kell lennie, 16 amperre, kerámiával, kötelező földeléssel. Csatlakoztassa közvetlenül a panelhez, ugyanakkor telepítse a megszakítót. A csatlakoztatás előtt ellenőrizze, hogy a földelővezeték gondosan szigetelt-e.

Kerámia foglalat földeléssel és burkolattal

A mosógép csatlakoztatása a hálózati csatlakozóhoz

A következő lépés a kommunikációs kilépések előkészítése. Mindez a kapcsolat módjától függ, ezért először nézze át az összes lehetőséget és válassza ki a legmegfelelőbbet a saját fürdőszobájához.

A vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás módjai

A vízvezetékhez való csatlakozás többféle módon történhet. A legmegfelelőbb lehetőség választása elsősorban a kapcsolattartó tapasztalatától és készségeitől függ.

Fém csőcsatlakozás

Ez a módszer közvetlenül összekapcsolódik a vízellátó rendszerbe és egy fúrókoronggal vagy tömörítéssel történik. A készülék felső részén egy menetes furat van, amelyen keresztül egy tömlő van felszerelve, hogy a vízvezetéket a vízvezetékből vegye fel.

Beillesztés a csővezetékbe

A tengelykapcsolóval együtt egy vezetőhüvely és egy téglalap alakú tömítés gumiból készült. A doboz végrehajtásának módja:

 • zárja le a keverőket és zárja le a szelepet a felszállón;
 • a tömítés alatt lévő cső egy része bármilyen módon tisztítható festékkel és polírozva simasággal;
 • helyezze be a perselyt a rögzítőbe és rögzítse a tömítés kivágásába;
 • csavarja be a csőre a csavarokat négy csavarral, majd húzza meg őket addig, amíg a tömítést szorosan a csőhöz nyomják;
 • fúrjon egy csőfalat a kapcson lévő lyukon egy fúróval, a fúrási átmérő 6-8 mm.

Most cserélni kell valamit, bármilyen tartályt, és nagyon lassan forgassa a szelepet a keverőben. Ezután a lyukból a víz áramlik a lyukból. Ha hirtelen kinyitja a csapot, akkor a víz kitágulhat, és mindent átönthet. A víz lecsapolásakor gondosan meg kell tisztítani a lyukakat a csövekben, rögzíteni kell az új csapot, és ellenőrizni kell minden szivárgást.

Tanács. Ha a csövek nem fémből, hanem fém-műanyagból készültek, a kapocs helyett speciális pólót használnak - egy szerelvényt. A telepítés egyszerűen történik: a víz le van zárva, a szerelvény fel van szerelve és a vágási pontok vannak megjelölve, egy csődarabot vágnak ki. A kapott nyílásba egy tömítéssel ellátott szerelvényt helyezünk, egy gömbcsapot csatlakoztatunk.

Csatlakozás a keverőhöz

Ez a lehetőség biztosítja a keverő és az excentrikus perselyek közötti szerelést. Rendszerint a csaptelep speciális forró vízzel rendelkezik. Ez a csatlakozási mód meglehetősen népszerű, mivel nem igényel sok erőfeszítést és időt, annak ellenére, hogy a kimenő tömlőtől a tervezés látható, nem tűnik túl esztétikusnak.

Ha a keverő az európai minta, a csatlakozás néhány percet vesz igénybe: a hidegvíz-tömlőt leválasztják, a csaptelep csavarja az excenterre, a keverőtömlőt egy lyukra csatlakoztatja, a mosógépet a mosógéptől a másikig. Ha a keverő belföldi gyártásból áll, akkor a leválasztás után ki kell húzni az excentereket, és a szelepet hosszabbító vezetékkel átengedni.

Ebben az esetben egy csövet használtak a mosogató alá, és elindultak a keverőhöz

Csatlakozás a tartályhoz vagy a keverőhöz

A mosógép csatlakoztatása a keverőhöz (fotó)

A legpraktikusabb és legkényelmesebb módja. A csapok a csővezeték-csatlakozásokra vannak szerelve, amelyek a tartályba, a vízmelegítőbe vagy a keverőbe jutnak. A géppel ellátott daru általában a tartály vagy a csaptelep vízcsője és csapja között helyezkedik el, bár itt a pozíciója nem játszik különleges szerepet, és mindkét oldalról szállítható. De ha a csatlakozást a vízmelegítő területén végezzük, akkor a csatorna átvezetése csak a cső és a csaptelep közé van szerelve, ellenkező esetben ha a melegvíz ki van kapcsolva, a mosás nem lehetséges.

Hogyan csatlakozzon:

 • blokkolja a vizet;
 • csavarja le a hidegvízellátás csapját;
 • egy daru-pólót vettek fel, egy külső menetes FUM-szalaggal, és csavarták az eltávolított daru helyett;
 • A csaptelep egy lyukához egy keverőtömlőt, a másikhoz a mosógéphez csatlakoztatják.

A mosógépet a felemelőtől egy külön kivezetéshez is csatlakoztathatjuk, ha előzetesen gondoskodtunk róla.

A leeresztő csőhöz való csatlakozás módja

Lefolyó mosógép

A szennyvízcsatornához való csatlakozás nem sokkal nehezebb, mint a vízvezetékrendszerhez, a legfontosabb az, hogy pontosan kövessük az utasításokat. Három különböző mód van, és melyiket választja attól függ.

Vízvezeték szerelvények

Cserélje le a vizet a WC-ben

Nem a legkényelmesebb, de a legegyszerűbb lehetőség. A géphez mindig egy műanyag tömlő tartó, patkó alakú. A mosógép felszerelése után ez az elem a vízvezeték oldalán van elhelyezve, és a tömlő szabad vége be van helyezve. A tömlõn átfolyó piszkos víz a fürdõhöz vagy a WC-hez kerül, attól függõen, hogy a tartó rögzítve van-e, és leereszkedik a lefolyó lyukon.

Cserélje ki a vizet a mosogatóban

Ráadásul van egy - nincs szükség arra, hogy időt és energiát fűzzön a csatorna összekapcsolásához. De a mínuszok sokkal többet jelentenek:

 • ha a tartó laza, akkor a tömlő a víz nyomása alá esik, és elárasztja a padlót;
 • a víz leeresztése közben nincs lehetőség a vízvezeték használatára;
 • a háztartási készülék helyének megválasztását a tömlő hossza és a kád vagy WC-tál távolsága korlátozza;
 • A vízvezetéket sokkal gyakrabban kell megtisztítani a legkisebb villi, homokszemcsék és más szennyeződések üledéke miatt.

A kád vagy a mosogató szélének leeresztése

Szifoncsatorna

Használjon szifont a mosógépnek a csatorna összekapcsolásához

Ha a gép a mosogató közelében van, csatlakoztathatja a lefolyót a szifonhoz. Ehhez szifont kell vásárolnia egy további csővel, és telepítenie kell a szokásos helyett. Ezután csak a tömlő csúcsát kell a fúvókához csatlakoztatni. Mivel a bemenet a szifon tetején helyezkedik el és szögben, a mosdókagylóból kifolyó csatornák nem tudnak bejutni a kifolyócsőbe.

Ami a hátrányokat illeti:

 • a szennyvíz szaga áthatolhat a tömlőn keresztül, ezért amikor csatlakoztatjuk, ajánlatos egy vízzáró rendszert használni;
 • erős nyomással a mosógépből származó víz nem tud bejutni a csatornahálózatba, hanem a csövön át a mosogatóba, és kifelé tölti a szélét.

Csatornába csatorna

A lefolyó közvetlenül a csatornahálózatba történő felszerelése a legmegbízhatóbb, bár meglehetősen munkaigényes. A csatlakozáshoz megfelelő átmérőjű póló szükséges, ferde kimenettel és egy mosógép visszacsapó szeleppel (szifon ellen). A visszacsapó szelep egyik oldala a leeresztő tömlőhöz van csatlakoztatva, a második pedig a csövekhez csatlakozik.

Mosógép telepítése

Leeresztő csőcsatlakozás

Tanács. A leeresztő cső behelyezése felülről lefelé hajlítható. Ha vízszintesen készül, akkor a mosdóból és a fürdõbõl való kifolyás biztosan beleesik a tömlõbe, kellemetlen szagot terjesztve.

Mosógép felszerelése

A telepítés megkezdése előtt a mosógépet ki kell engedni a csomagolásról, meg kell vizsgálni, ellenőrizni kell a sértetlenséget és a reteszelőcsavarokat el kell távolítani. A gyárban a gyártó telepíti őket, és a dob szállításához szükséges. A telepítés után azonban nem hagyhatja őket az autóban, mivel ez az alváz meghibásodásához vezet. A csavarokat egy nyitott csavarkulccsal csavartuk, és a műanyag hüvelyből eltávolítottuk a házból, és a készletben lévő dugókat behelyezzük a lyukakba.

Az új gépen csavarja le a szállítócsavarokat, és távolítsa el a dugókat

A szállítási csavarok rögzített állapotban tartják az egész dob felfüggesztését, hogy ne sérüljenek szállítás közben

Most folytathatja a telepítést.

Tanács. Javasoljuk, hogy a szállítási csavarokat tartsa fenn a jótállási időtartam alatt, valamint a gép szállítása esetén, ha másik lakásba költözik.

1. lépés: A mosógépet a kiválasztott helyre helyezzük, a szintet a felső fedélre helyezzük, a magasságot a lábak segítségével állítjuk be. A gépnek simán, torzítás nélkül kell állnia, nem túl szorosan a falhoz. Oldalán is, meg kell maradnia legalább egy kis rés között a falak a gép és a bútorok vagy vízvezeték.

A gépet be kell állítani

2. lépés: Annak biztosítása, hogy az elhelyezés helyes, a gépet kissé előre tolja, hogy megkönnyítse a kommunikációhoz való hozzáférést.

3. lépés Csatlakoztassa a vízellátást. Vezényelnek egy vízellátó tömlőt, egy oldalt helyeznek be egy szűrőbe (általában a készletben van), csavarják rá a gép hátulján lévő szerelvényre, és a tömítés behelyezése után csatlakoztassák a másik végét a vízcsőbe.

A szűrőt a mosógép tömlõjében vagy házában hálószem formájában lehet felszerelni.

A tömlő egyik vége az írógéppel van csavarva

Tömlőcsatlakozás

4. lépés. Ezután csatlakoztassa a lefolyótömlőt: tegye be a végét a leeresztő nyílásba és csavarja be szorosan az anyát. Ennek a tömlőnek a hossza nem haladhatja meg a 4 métert, hogy biztosítsa a szokásos vízelvezetést.

Leeresztő csőcsatlakozás

Ha szükség van a tömlő vízellátással való meghosszabbítására, akkor a második tömlő és a csatlakozó adaptert használjuk

5. lépés. Mindkét tömlőt a gép hátsó falán lévő megfelelő hornyokba tölti a kanyarok kiküszöbölése érdekében. Ezután a mosógép állandó helyre van felszerelve, és újra ellenőrizte a szint helyét. Most csak a mosógépet csatlakoztatja a konnektorhoz, és ellenőrizze a működését teszt üzemmódban.

Kapcsolja be a készüléket a konnektorban

Próbafutás

Először be kell vinnie az eszköz útlevelét, és el kell helyeznie előtted, hogy ellenőrizze az ellenőrzési folyamat adatait. A próbafutás a ruhanemű betöltése nélkül történik, csak vízzel és kis mennyiségű porral. Ezért kapcsolja be a gépkocsi tartályának vízellátását, ezzel egyidejűleg rögzítse a kitöltés idejét a megadott jelre. Közvetlenül ezután megvizsgálják az összes csatlakozást, és ha szivárgást találnak, akkor a víz lecsapódik, és a problémás csatlakozás újra lezárul. Ha a szivárgás nem látható, bekapcsolhatja a készüléket.

A vizet 5-7 percig melegíteni kell a kívánt hőmérsékletre, ezért vegye figyelembe az időt és ellenőrizze az eszköz útlevelét. Amíg a víz felmelegszik, óvatosan figyeljen: a készülék szinte csendesen működjön, és a csörgő, csikorgó, kopogás hibát jelez. Ha nincsenek idegen hangok, ellenőrizze más funkciók működését, beleértve a lefolyót is. Kapcsolja ki a gépet, ellenőrizze ismét a tömlőket, a csatlakozókat, a padlót a test körül. Minden legyen száraz és tiszta.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

A fürdőszobában lévő mosógép aljzata - a kiválasztási és elhelyezés szabályai

Az utóbbi időben szinte minden lakóépületben vagy lakásban automata mosógépek jelentek meg, nagymértékben megkönnyítették az életet és egyszerűsítették a háziasszonyok feladatait, ugyanakkor az elektromos hálózat munkáját is kiegészítették. A modern automata mosógépeket erőteljes, produktív egységeknek tartják, amelyek méltányos villamos energiát fogyasztanak.

A biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása a háztartási készülékek bekötése és bekötése során rövidzárlatot okozhat, ami súlyos sérülésekhez és a drága berendezések meghibásodásához vezethet. Ez a cikk megmondja, hogyan kell helyesen telepíteni a mosogatógépet a mosdóban.

Beépítési lehetőség

Hagyományosan a háztartási mosógépek a konyhában vagy a fürdőszobában vannak elhelyezve. Hogyan csatlakoztathatjuk ezt a hatalmas eszközt a konyhában, ahol általában van sok üzlet, természetesen. De mi van a fürdőszobával, ahol csak 1 tápegység van? Tény, hogy a régi épületek házainak projektjei nem tartalmazzák a fürdőszobába való elhelyezést. mivel növekszik a páratartalom, valamint a villamosenergia-termelést szolgáló helyhez kötött berendezések hiánya miatt.

Most, hogy a mosógép nem luxus, hanem minden háztartásban használt háztartási eszköz, sürgős szükség van egy biztonságos, megbízható kiszolgálóra. Biztonságosan felszerelve a magas páratartalom mellett, a következő feltételeknek kell megfelelnie:

 1. A mosógép csatlakoztatását csak a karbantartható huzalozásra lehet elvégezni, amelyhez a réz 3 magos kábelt kell használni.
 2. A fürdőszobában csak olyan speciális aljzatok helyezhetők be, amelyek védelmet nyújtanak a vízből.

Hüvely védőborítással

 • A fürdőszobában felszerelt elektromos berendezések szükségszerűen egy RCD-vel vannak felszerelve, vagyis olyan eszközzel, amely automatikusan lekapcsolja a feszültséget, amely rövidzárlat alatt aktiválódik.

 • Amikor a készüléket a fürdőszobába telepíti, akkor szigorúan tartsa be az elektromos berendezések elhelyezésére és felszerelésére vonatkozó biztonsági előírásokat.
 • A mosógép felszereléséhez meg kell földelni a háztartási készüléket.
 • Fontos! Sok lakástulajdonos felelőtlen a mosógép csatlakoztatásához, hosszabbítókhoz, pólókhoz vagy párosokhoz. Azonban ez a fajta berendezés nagy teljesítményű, az analfabéta üzembe helyezés eredménye rövidzárlat, háztartási sérülések és drága berendezések meghibásodása.

  A vezetékekre vonatkozó követelmények

  Minden házban sok elektromos háztartási készülék működik. Ezek az eszközök nagymértékben leegyszerűsítik a mindennapi életet és életet. Azonban az elektromos vezetékezés jelenléte a házban megfelelő karbantartás nélkül gyakran a háztartási sérülések okozója. Mivel a mosógép erőteljes eszköz, ha csatlakoztatja, győződjön meg róla, hogy gondosan ellenőrizze a kábelezést.

  A következő követelményeknek kell megfelelnie:

  • A mosógép bekötéséhez hárommagos rézkábel szükséges. A régi épületek házaiban gyakran olyan alumínium vezetékek vannak elhelyezve, amelyek nem alkalmasak ilyen erős berendezésekre.
  • A nagy teljesítményű háztartási készülék biztonságos elhelyezéséhez külön kábelt kell vezetnie a pajzsból. Ha a mosógépet egy kábelhez csatlakoztatja, akkor a készülék rövidzárlat vagy meghibásodás léphet fel.
  • A magas páratartalmú helyiségekben csak zárt típus megengedett. Ez azt jelenti, hogy a kábel az elosztó panelből a falon belüli horonyba kerül, anélkül, hogy elérné a felületet. Ez az intézkedés megvédi a vezetéket a vízzel való érintkezéstől, ami kiváló áramvezető.
  • A kábelt az elosztópanelre vészleállító eszközön keresztül csatlakoztatja, amely megvédi a készüléket a rövidzárlattól és a sérüléstől.

  Figyelj! Az összes elektromos kommunikációt, beleértve a kábelcsatlakozókat a fürdőszobában, a falak közé helyezzük. Fontos, hogy csak egy holisztikus vezetéket használjunk, és az ízületeket, ha vannak, gondosan szigetelni kell az elektromos szalaggal.

  A kábelszakasz számítása

  Annak érdekében, hogy az elektromos vezetékek ellenálljanak a nagy teljesítményű mosógép terhelésének, helyesen kell kiszámítani a kábel keresztmetszetét, amely a kapcsolódobozból a kimenetig terjed. Mint tudják, nagy teljesítményű háztartási készülékeket csak három magos rézkábellel csatlakoztathat, amelyek egyikének vezetéke földhöz van kötve.

  A kábelszakasz a következő:

  • Ha a mosógépet a tapasztalt kézművesek ajánlásaival összhangban külön kivezetéssel látták el, akkor először meg kell ismernie a teljesítményét. A 3 kW-ot nem meghaladó teljesítmény szerint válassza ki a referencia táblázatok kábelrészét.
  • Ha egy aljzatblokk egy kábelre egyszerre van csatlakoztatva, akkor ki kell számolnia az egyidejűleg működő készülékek teljes teljesítményét. A referencia táblázatok teljes teljesítménye alapján választja ki a kábelszakaszt.

  Kábelkiválasztási táblázat

  Ha vezetéket csatlakoztat egy mosógéphez vagy más nagy teljesítményű háztartási készülékhez 2,5 mm keresztmetszetű három magos rézkábellel, ha a készülék teljesítménye nem haladja meg a 0 kW-ot.

  Hardverkövetelmények

  Egy nagy hiba, hogy a nem tájékozott lakástulajdonosok gyakran teszik, hogy a mosógépet egy hagyományos fali konnektorba dugja. Mivel magas a páratartalom ebben a teremben, és a vízzel való közvetlen érintkezés nincs kizárva, csak a speciálisan tervezett vízálló berendezés van beépítve.

  Huzalok csatlakoztatása egy őrségben

  Annak megakadályozása érdekében, hogy a berendezés és az emberek ne fröcsköljenek, a fürdőszobában olyan aljzatokat használnak, amelyek megfelelnek a következő követelményeknek:

  1. A vízálló aljzatok speciális kupakkal vannak ellátva, amelyek védik a terméket a nedvesség behatolásától.

 • A vízálló aljzat belső része szűk gumigyűrűvel van szigetelve, ami minimálisra csökkenti a szikrák kockázatát az érintkezők vagy a rövidzárlat között.
 • Tapasztalt mesterek a fürdőszobába való beszereléshez ajánlják az IPX4 jelöléssel ellátott aljzatok maximális védettségét a nedvesség ellen, nem félnek a fröccsenéstől, vagy akár közvetlen vízáramlástól. Az IPX1 modellek csak a kis fröccsenés ellen védenek.
 • Érdekes! Egyes gyártók speciális aljzatokat állítanak elő magas páratartalmú helyiségekkel, amelyek külön UZO-val vannak felszerelve. Ez a fajta berendezés kiválóan alkalmas mosógép csatlakoztatására, mivel megakadályozza a rövidzárlatot, a drága háztartási készülék megrongálódását, és csökkenti az áramütés valószínűségét a készülék működése közben.

  Szállás követelmények

  A mosógép megfelelő felszereléséhez a megfelelő berendezés használata mellett fontos, hogy helyesen válassza ki a kifolyó helyét. Ebben a felmérésben nem az a háztartási készülék közelsége, amely hozzá fog kapcsolódni, hanem nagy jelentőséggel bír a vízforrásoktól való távolság és a padló feletti magasság. Rendszerint a fürdőszobában csak 1-2 biztonságos hely van a konnektor felszereléséhez.

  Annak megállapításához, hogy hol húzza ki a kábelt a központból, figyelembe kell vennie a következő tényezőket:

  • A fürdőszobában a háztartási készülékek csatlakoztatásához használt elektromos csatlakozók legalább 60 cm magasságban vannak a padlóról. Ezt a követelményt be kell tartani a háztartások életének védelme és a drága eszközök megóvása érdekében. Ha a beépítési magasság kisebb, mint 60 cm, bőséges szivárgás vagy csőtörés esetén a víz érintkezésbe kerülhet a villamos energiával, vészhelyzetet okozva.
  • A magas páratartalmú helyiségekben lévő helyiségek nem helyezkednek el legalább 60 cm-re olyan tárgyaktól, amelyek fröccsenő vízforrások vagy vízforrások keletkeznek. Ez a megoldás csökkenti a nedvesség behatolását az elektromos berendezésekbe, és így a háztartási készülékek biztonságosabbá tételét teszi lehetővé.

  Érdekes! A fürdőszobában elhelyezett vezetékek tervezésénél ez a szoba általában 4 zónára oszlik. Zéró vagy piros zóna található a fürdőkád vagy a zuhany körül, nincs elektromos berendezés telepíthető. Az első zóna majdnem egybeesik a nullától, de itt akár 12 V-os kapacitású berendezés is felszerelhető, ami a vízvezeték működtetéséhez szükséges. A második vagy sárga zónát 0,6 m-en keresztül helyezzük el, a vízmelegítők beépülnek benne. A permetező forrásától 2,4 m távolságban lévő zöld zónában vannak dugók és egyéb háztartási készülékek, amelyek a hálózatról táplálkoznak.

  Videó utasítás

  Mosógép beépítése a fürdőszobába: hogyan kell helyesen elhelyezni?

  Láthatja a hátrányait ebben a helyszínen:

  • Annak érdekében, hogy egy mosógépet a mosogató alá helyezzen, olyan mosogatót kell vásárolnia, mint egy vízililiom.
  • Szükséges speciális szifont használni. Általában ez már szerepel az erre a helyre szánt gépek sorába.
  • A mosogatószerkezet miatt nagy a valószínűsége annak, hogy a csatorna eldugul.
  • A mosogató alatt lévő mosógép nem lehet nagy méretben, és a rakodása minimális.
  • Veszély fenyegeti a gép elektromos vezérlőrendszerét, amelynek eredményeképpen meghiúsulhat.
  • Ez egyáltalán nem megfelelő olyan mosogató használata esetén, amikor a berendezés a lábad alatt van.
  • A mosógépet csak elöltöltéssel lehet használni.

  A fentiekből világosan látszik, hogy a mosógépnek a mosogató alá helyezett helye több hátránnyal jár, mint plusz, ezért ez a lehetőség nem túl gyakran választódik, csak patthelyzet esetén.

  Egy jó elhelyezési lehetőség beépített írógépnek tekinthető. Most ilyen technika nagyon népszerű. De a fürdőszobában meglévő bútorokat kell a gépen elhelyezni, ezért van egy figyelmeztetés: szükség van egy ilyen készlet megrendelésére a mosógép és a teljes helyiség méretéhez.

  Egy másik jó lehetőség a mosogató melletti telepítés. A nagyobb harmónia érdekében egyesülhetnek egy közös asztallap, különösen azért, mert a használatukat ebben a teremben a közelmúltban egyre inkább használják.

  A tágas asztal feletti kis teret kibővíthetjük tükörrel.

  Egyes fürdőszobákban a falon belül felszerelt fülkék láthatók. Ez egy nagyszerű hely a mosógép elhelyezkedéséhez.
  Ha ezek közül egyik sem felel meg Önnek, akkor egy kicsit újból fel kell szerelni a fürdőszobát, és egy kád helyett egy zuhanykabinot kell felszerelnie. Szabadítson fel egy kis helyet, és használható mosógép telepítésére.

  Eredeti, modern fürdőszoba szekrény két beépített mosógéppel

  Az eredeti rack egy kis fürdőszobában kényelmesen két mosógépet helyez el egymás fölé.

  A mosógép kényelmes és praktikus elhelyezése a pulton alatt egy kis fürdőszobában

  Kis fürdőszoba zuhanyzóval és fülke, ahol két mosógép van elhelyezve egymás fölé

  A fürdőszoba kis méretű, kényelmes és praktikus bútorokkal, a szekrényben pedig egy kényelmes hely egy mosógép számára

  Kényelmes elhelyezése bútorok a fürdőszobában, ahol volt egy hely a szekrényben telepítésére két mosógép

  Egy kis fürdőszoba beépített szekrénnyel, mosógéppel

  Az eredeti berendezés a mosógépek egy kis, kis fürdőszoba.

  A mosógép kényelmes elhelyezkedése a bejárati ajtó sarka mellett

  Gyakorlati hely egy mosógépnek egy asztal alatt lévő kis fürdőszobában

  A mosógép helyének meghatározása a fürdőszobában

  Egy kis helyiségben nagyon fontos, hogy minden tárgyat oly módon rendezzen, hogy ne csak az összes helyük legyen, hanem kényelmes tartózkodást biztosítson a szobában. Ez különösen igaz a fürdőszobában:

  • A mosógép megközelítése legyen szabad és biztonságos.
  • A gép helye nem akadályozhatja a vízkezelést.
  • A gépnek olyan módon kell állnia, hogy a mosás közben ne sérüljön meg.

  A mosógépek fajtái és azok felszerelése

  Az értékesítés során elsősorban kétféle gépet láthat:

  • Függőleges betöltés.
  • Elölről.

  Ha van egy kis fürdőszobája, akkor a legkényelmesebb az első típusú gép telepítése és használata. Ez a letöltés lehetővé teszi, hogy a készüléket bármilyen fal mellé helyezze, függetlenül attól, hogy hol található.

  Az elülső rakodáshoz alaposabb megközelítés szükséges a telepítéshez. Furcsa módon ezek a gépek a legtöbb fogyasztó számára. Mivel az ajtó felnyitása a rakodáshoz szükségessé teszi egy kis helyet, akkor egy keskeny írógépet kell választania, hogy helyet takarítson meg.

  Ez a technika már nem kerül a sarokba vagy a szoba közepébe.

  A felszerelést úgy kell elvégezni, hogy a vízcsövek szabadon legyenek, és a kábelezést ne feszítse vagy csípje le.

  Mosógép a mosogató alá


  Nézze meg ezt a videót a YouTube-on

  Jelenleg a gyártók nem csak a háztartási készülékek funkcionalitásáról, hanem a tervezéséről is gondoskodnak. Mindig kiválaszthat egy olyan modellt is, még egy bizonyos színt is, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába. Fehér autókat láttunk, de a gyártók és a tervezők most ebben a kérdésben találhatnak minket.
  Ha a mosógép megfelelően van felszerelve, és a megfelelő választást választotta, akkor ez nemcsak az Ön nélkülözhetetlen asszisztense lesz, hanem a teljes belső tér kiváló darabja is.

  Nincs megfelelő cikk

  Modern belsőépítészet

  A világ legnagyobb belsőépítészeti ötleteinek adatbázisa. Mindenki kaphat inspirációt.

  Mosógép csatlakoztatása és felszerelése - egy teljes munkaciklus

  Tehát vásároltál egy mosógépet, és magad is csatlakoztatod. A döntés dicséretes - a mester szolgálataira mentünk, de el kell képzelnünk a mosógép telepítésének lépéseit.

  Az egység normál működésének alapfeltételei a szállítóelemek leszerelése, a mosógép megfelelő összekapcsolása a kezeivel a hálózatba, vízvezeték és szennyvíz, valamint a padlón történő megfelelő telepítés.

  A hajózási elemek szétszerelése

  Az első, amit a mosógép önmagában történő felszereléséhez szükséges, hogy távolítsa el a teljes szállítószalagot.

  Csak a közlekedéssel járó autókra van szükségük, és a helyhez kötött munkák nemcsak zavarják, hanem ártanak is.

  Leggyakrabban ezek a titokzatos elemek csavarok, rudak és acél záróelemek.

  Ha a gépet beépített szállítási alkatrészekkel csatlakoztatja, akkor egy idő után (1-6 hónap) egyszerűen megszakad.

  1. Csavarozott rögzített tartály szállításhoz. Ha nincsenek kioldva, akkor a tartályt nem csökkenti, és az egész gép meg fogja rázni, mint egy lázban. Eltávolításuk után a tartály erős rugókat lóg, és pontosan ez a munkahelyzet. Az üres csavarfuratokat műanyag csatlakozóval kell ellátni.
  2. A tartók a szállítás során keményebbé teszik az ügyet, valamint rögzítik a leeresztő tömlő és a gép csatlakozózsinórját.
  3. Néha (de nem feltétlenül) a tartály és a hajótest között láthatók fadarabok. Ezek eltávolításához billentse előre a gépet és húzza ki a rudakat.

  Próbálja meg menteni az összes eltávolított szállítási elemet abban az esetben, ha a gépet másik helyre szállítja.

  Legalábbis a tartályt biztosan be kell csavarozni.

  A szállítási részek lebontását részletesen ismertetjük és a használati utasításban szereplő képek segítségével.

  Telepítési hely

  Ha a gépet a konyhában vagy a helyiségben (nem a fürdőszobában) szerelik fel, akkor alatta vasbeton padlónak kell lennie. Nem ajánlott mosogatógépet fapadlón, linóleumon vagy laminátumon elhelyezni - a gép folyamatosan vibrál - mind a mosás, mind a forgatás alatt.

  Mindenesetre a fapadló alatt vasbetonfödém van, ezért a padlót le kell venni, és az írógép alá kell betonozni a régi padló szintjére.

  Ezután beállíthatja a gép lábainak szorító helyzetét a padló mind a négy pontjára - ez a lábak menetes.

  Ha a gép alatti padló tökéletesen szinten van (ellenőrizze a szintet), akkor csavarja végig a lábakat - minél rövidebb a lábak magassága, annál kisebb a rezgés feltétele.

  Ha a gépet a fürdőszobába helyezik, akkor a padló már konkrét, és nem kell semmit tenni. Az egyetlen akadály a csempe a padlón. A gép lecsúszhat rajta, amikor dolgozik, ezért csak egy gumi szőnyeget kell elhelyeznie.

  Ha ez nem történik meg, akkor időben látni fogja, hogy az írógép alatt lévő csempe megreped és apró darabokra törik.

  Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet a kommunikációhoz?

  Először is a mosógépet csatlakoztatni kell a hidegvízellátó rendszerhez, és egy csővezetéket kell elhelyezni a piszkos víz leeresztéséhez.

  A legtöbb meglévő modellnek korlátozott maximális és minimális magassága van.

  Ezért a gépet a szennyvízcsatornához kell csatlakoztatni, és egy másik szifont kell felszerelnie.

  Ezenkívül a lefolyó is megszervezhető és egyszerűbb - csak csatlakoztassa a leeresztő tömlő végét a mosogató vagy a fürdőszoba széléhez. A felszerelés tartalmazza.

  De a leeresztőcsőnek a csatornahálózatba történő helyhez kötött csatlakoztatása biztonságosabb.

  Ne feledje, hogy a lefolyótömlõ maximális hossza az utasításokban szerepel, és a szivattyúhoz van csatlakoztatva, ezért nem ajánlott növelni.

  A leeresztő tömlő külön szifonnal csatlakozik a szennyvízcsatornához, amely megakadályozza a pálmafúvók kellemetlen szagát a gépbe való belépéshez és a szennyvízbe a lakásba. Vagy a tömlő végét úgy hajlíthatja meg, hogy egy vízdugó alakuljon ki.

  Bizonyos utasítások szerint lazán csatlakozik a kisülés helyén. Mit csinálnak? Annak elkerülése érdekében, hogy a mosógépből a vizet a szennyvíz rendszerbe szívja, és megakadályozza, hogy a gép leálljon.

  Ha lazán csatlakozik, akkor a légrésnek több centiméterrel kell magasabbnak lennie, mint a víz esetleges felemelkedése a fürdőszobában, amikor a lefolyó le van zárva.

  A helyzet beállítása

  Maga a mosógép felszerelése nagyon egyszerű. Azonban nagyon gyakran a padlóburkolat megdöntött, ezért a mosógépet a lábak segítségével, amelyek menetesek és csavarozottak.

  Kívánatos, hogy a lábak magassága a beállítás után minimális legyen. A vízszintes helyzet beállítása egyszerű - a gépet átlósan rázza meg, majd a megfelelő lábat a gép testének stabil helyzetébe csavarja. Meg kell forgatni a lábát a megfelelő irányba, hogy stabilan álljon a gép a padlón.

  Vannak mosógépek is, amelyeket konyhabútorokba lehet beépíteni. A bútorba ágyazott, nem szándékolt mosógépet nem szabad beépíteni benne, mivel a működés legkisebb rezgése a bútorokat használhatatlanná teszi.

  A vízellátáshoz való csatlakozás

  A helyhez kötött gép egy speciális, ¾ hüvelyk átmérőjű flexibilis tömlővel van összekötve.

  A tömlő a fent leírt ajánlásoknak megfelelően meghosszabbítható. Minden csatlakozást gumi tömítéssel kell lezárni.

  Mosás után célszerű kikapcsolni a vizet, ezért további szelepet kell felszerelni a hidegvízellátásban.

  Ebben a rendszerben ajánlott olyan mechanikus szűrőhálót is elhelyezni, amely a szelep után helyezkedik el.

  Szükséges a gép megóvása a nagy vízben lévő törmelékektől.

  Gyakran az ilyen zárványok a vízellátó rendszer javítási vagy karbantartási munkái után jelennek meg. Lehet, hogy rozsda, homok, piszok stb. A szűrőt rendszeresen tisztítani kell. Az iparág csaptelepeket hoz létre a pólók és csatlakozók eltávolítására, valamint a falra szerelt WC-tálak és csapok eltávolítására és összekapcsolására.

  Ezért a mosógép helyétől függően mindig választhatja ki a megfelelő szelepeket. Ezek a csapok gyönyörűen csatlakoztathatók és keverhetők az új rejtett vízellátásban.

  Ahhoz, hogy a leeresztőcsövet a fürdőbe csatlakoztassa, a meglévőnél hosszabb tömlőre lesz szüksége. Ez nem nagyon kényelmes kapcsolat, hiszen minden egyes mosás előtt meg kell szüntetni a csonkot a tömlőn, és fel kell szerelni a tömlőt egy másik hosszúsággal.

  A víz leeresztésének ez a módszere - a mosógépet soha nem szivárog ki, mert a vízbevezető tömlő nincs csatlakoztatva.

  Számos automata gép rendelkezik Aqua-Stop rendszerrel. Ez egy töltőcső, amely a végén speciális mágnesszelepekkel van felszerelve. Egy ilyen egység csatlakoztatása 220 voltos hálózathoz. Mind a huzalok, mind a tömlõ rugalmas védõburkolatban van.

  Ha a mosógép nem működik, akkor ez a mágnesszelep leállítja a vízellátást és a víz nem tud áramolni a gépbe.

  Annak érdekében, hogy a gép megfelelően és hosszú ideig működjön, a felső fedél vízszintes helyzetét meg kell figyelni. Legfeljebb 2 ° vízszintes eltérés engedélyezett, amely normál szinten ellenőrizhető.

  Néhány szoba esetében a lábak merev rögzítése a padlóra például egy instabil fapadlón, csúszós és lejtős padlón, stb. Ehhez a telepítéshez egyes modelleknek speciális tartozékaik vannak - az elülső lábak konzoljai.

  Elektromos csatlakozás

  Biztonság a mosogatógép használatakor - elengedhetetlen feltétel.

  Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet az elektromos áramhoz?

  A TB szabályainak való megfeleléshez a készüléket egy kapcsolószekrényből 3 mm keresztmetszetű nulla vagy földelő vezetékkel kell összekötni.

  A csatlakozót három vezetékre is ki kell alakítani.

  Ügyeljen a következő pontra - a talajnak külön kell lennie, nem csatlakoztatható radiátorokhoz, vízellátáshoz vagy gázellátáshoz.

  Ha más erős fogyasztók vannak a gép közelében (mosogatógép, elektromos tűzhely vagy légkondicionáló), akkor csatlakozhat hozzájuk.

  Ellenkező esetben az egyetlen biztonságos kimenet egy háromvezetékes nagyfeszültségű kábel elhelyezésére.

  Az ilyen munkát megfelelő képzéssel kell elvégezni. Ezért jobb hasznosítani a szakemberek szolgáltatásait. Megoldják a kábel csatlakoztatásának és ellátásának problémáját egy komplexben és a TB szabályai szerint.

  Alternatív megoldásként egy kétvezetékes kapcsolatot használhat egy hordozható RCD-n keresztül, amelyet egy differenciáláram vezérel. Ehhez egy automata kapcsoló és egy RCD (automatikus leállítási eszköz) van telepítve a mérő mellett egy külön központra.

  Hordozható védelmi leválasztó eszközök (RCD)

  Az RCD-t arra tervezték, hogy kikapcsolja a hálózati feszültséget, ha érintse meg az áramot hordozó alkatrészeket vagy a hibás mosógép fémrészét.

  A hordozható UZO felszerelése arra is szolgál, hogy megóvja a helyiségeket a sérült elektromos szigetelésű gép lehetséges tüzetől.

  Mit nyersz az RCD telepítésében?

  1. A kapcsolat függetlenül, szakember nélkül hívható le.
  2. Munka széles hőmérsékleti tartományban.
  3. A működési feszültségtartomány 115 és 265 V között van.
  4. A feszültségjelző be van szerelve.
  5. A készülék kis mérete és tömege lehetővé teszi, hogy bármilyen kényelmes helyen és bármilyen helyzetben rögzítse.
  6. A csatlakoztatott eszköz védelme a földelővezeték megszakításakor, az impulzus elleni védelem és a villám túlterhelése.
  7. Az RCD univerzális használata - a készülék képes akár 3 kW teljesítményű elektromos készülékekkel együtt dolgozni.

  A hordozható UZO műszaki jellemzői

  Tápegység, V

  Jó napot, szeretnék köszönetet mondani az oldal alkotóinak, gyakran megyek és tanácsot adok. Nemrégiben vásároltam egy új mosógépet, a telepítés látszólag "szabad volt", de a bejövő mester bejelentette, hogy ára 3,000 rubel, elutasítottam, és emlékszem a webhelyére, úgy döntöttem, hogy megnézem, hogy ezt a folyamatot leírták-e.) Részletes és érthető utasításainak köszönhetően telepítettem 20 perc, minden jól működik.

  Ha a mosógépet először telepíti, akkor természetesen nem teheti meg anélkül, hogy felhívná a varázslót a csatlakozásra, mert további alkatrészek szükségesek a csőbe való beakadáshoz. De ha csak megváltoztatod a régi gépet egy másikra, akkor teljesen megteheted magad, így ez az utasítás nagyon hasznos lesz, hamarosan használni fogjuk, új gépet fogunk vásárolni.

  Sokat köszönünk a cikknek. Csak javításokat végeztek a fürdőszobában, és új gépet vásároltak. Az Ön utasításainak köszönhetően házastársa képes volt függetlenül csatlakozni egy új géphez, bár ezt soha nem tette meg. Nem akarjuk meghívni a mestert. Sikertelen tapasztalat tapasztalható az előző gép mesterénél. A mester a cégből jött, nyugdíjas anyám otthon volt. Mint kiderült, a mester nem rendelkezett semmilyen felszereléssel, és nem csatlakoztatta a gépet a csőhöz, hanem egyszerűen eldobta a lefolyótömlőt a gép mögött. Az ügy minden bizonnyal tündöklő, mivel 1000 rubelt vettek a telepítéshez. Hazaértem a munkából, és új írógépen akartam mosni. Betöltett dolgokat és elkezdett mosni. egy óra múlva a fürdőszobában volt egy árvíz, megtöltöttük a szomszédokat. Showdownok, botrányok. Ne hagyja el. Azóta a férj, amikor csak lehetséges, megpróbál mindent megtenni. Amint a webhely már segített ebben, remélem, hogy a jövőben több cikket fogsz közzétenni a kategóriából, hogy megcsináld magad))))))

  És miért tett az UZO, ha az alátétek átlagos fogyasztása meghaladja a 3 kW-ot)))