Legfontosabb > Bútor

Mosógép csatlakoztatása és felszerelése - egy teljes munkaciklus

Tehát vásároltál egy mosógépet, és magad is csatlakoztatod. A döntés dicséretes - a mester szolgálataira mentünk, de el kell képzelnünk a mosógép telepítésének lépéseit.

Az egység normál működésének alapfeltételei a szállítóelemek leszerelése, a mosógép megfelelő összekapcsolása a kezeivel a hálózatba, vízvezeték és szennyvíz, valamint a padlón történő megfelelő telepítés.

A hajózási elemek szétszerelése

Az első, amit a mosógép önmagában történő felszereléséhez szükséges, hogy távolítsa el a teljes szállítószalagot.

Csak a közlekedéssel járó autókra van szükségük, és a helyhez kötött munkák nemcsak zavarják, hanem ártanak is.

Leggyakrabban ezek a titokzatos elemek csavarok, rudak és acél záróelemek.

Ha a gépet beépített szállítási alkatrészekkel csatlakoztatja, akkor egy idő után (1-6 hónap) egyszerűen megszakad.

 1. Csavarozott rögzített tartály szállításhoz. Ha nincsenek kioldva, akkor a tartályt nem csökkenti, és az egész gép meg fogja rázni, mint egy lázban. Eltávolításuk után a tartály erős rugókat lóg, és pontosan ez a munkahelyzet. Az üres csavarfuratokat műanyag csatlakozóval kell ellátni.
 2. A tartók a szállítás során keményebbé teszik az ügyet, valamint rögzítik a leeresztő tömlő és a gép csatlakozózsinórját.
 3. Néha (de nem feltétlenül) a tartály és a hajótest között láthatók fadarabok. Ezek eltávolításához billentse előre a gépet és húzza ki a rudakat.

Próbálja meg menteni az összes eltávolított szállítási elemet abban az esetben, ha a gépet másik helyre szállítja.

Legalábbis a tartályt biztosan be kell csavarozni.

A szállítási részek lebontását részletesen ismertetjük és a használati utasításban szereplő képek segítségével.

Telepítési hely

Ha a gépet a konyhában vagy a helyiségben (nem a fürdőszobában) szerelik fel, akkor alatta vasbeton padlónak kell lennie. Nem ajánlott mosogatógépet fapadlón, linóleumon vagy laminátumon elhelyezni - a gép folyamatosan vibrál - mind a mosás, mind a forgatás alatt.

Mindenesetre a fapadló alatt vasbetonfödém van, ezért a padlót le kell venni, és az írógép alá kell betonozni a régi padló szintjére.

Ezután beállíthatja a gép lábainak szorító helyzetét a padló mind a négy pontjára - ez a lábak menetes.

Ha a gép alatti padló tökéletesen szinten van (ellenőrizze a szintet), akkor csavarja végig a lábakat - minél rövidebb a lábak magassága, annál kisebb a rezgés feltétele.

Ha a gépet a fürdőszobába helyezik, akkor a padló már konkrét, és nem kell semmit tenni. Az egyetlen akadály a csempe a padlón. A gép lecsúszhat rajta, amikor dolgozik, ezért csak egy gumi szőnyeget kell elhelyeznie.

Ha ez nem történik meg, akkor időben látni fogja, hogy az írógép alatt lévő csempe megreped és apró darabokra törik.

telepítés

Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet a kommunikációhoz?

Először is a mosógépet csatlakoztatni kell a hidegvízellátó rendszerhez, és egy csővezetéket kell elhelyezni a piszkos víz leeresztéséhez.

A legtöbb meglévő modellnek korlátozott maximális és minimális magassága van.

Ezért a gépet a szennyvízcsatornához kell csatlakoztatni, és egy másik szifont kell felszerelnie.

Ezenkívül a lefolyó is megszervezhető és egyszerűbb - csak csatlakoztassa a leeresztő tömlő végét a mosogató vagy a fürdőszoba széléhez. A felszerelés tartalmazza.

De a leeresztőcsőnek a csatornahálózatba történő helyhez kötött csatlakoztatása biztonságosabb.

Ne feledje, hogy a lefolyótömlõ maximális hossza az utasításokban szerepel, és a szivattyúhoz van csatlakoztatva, ezért nem ajánlott növelni.

A leeresztő tömlő külön szifonnal csatlakozik a szennyvízcsatornához, amely megakadályozza a pálmafúvók kellemetlen szagát a gépbe való belépéshez és a szennyvízbe a lakásba. Vagy a tömlő végét úgy hajlíthatja meg, hogy egy vízdugó alakuljon ki.

Bizonyos utasítások szerint lazán csatlakozik a kisülés helyén. Mit csinálnak? Annak elkerülése érdekében, hogy a mosógépből a vizet a szennyvíz rendszerbe szívja, és megakadályozza, hogy a gép leálljon.

Ha lazán csatlakozik, akkor a légrésnek több centiméterrel kell magasabbnak lennie, mint a víz esetleges felemelkedése a fürdőszobában, amikor a lefolyó le van zárva.

A helyzet beállítása

Maga a mosógép felszerelése nagyon egyszerű. Azonban nagyon gyakran a padlóburkolat megdöntött, ezért a mosógépet a lábak segítségével, amelyek menetesek és csavarozottak.

Kívánatos, hogy a lábak magassága a beállítás után minimális legyen. A vízszintes helyzet beállítása egyszerű - a gépet átlósan rázza meg, majd a megfelelő lábat a gép testének stabil helyzetébe csavarja. Meg kell forgatni a lábát a megfelelő irányba, hogy stabilan álljon a gép a padlón.

Vannak mosógépek is, amelyeket konyhabútorokba lehet beépíteni. A bútorba ágyazott, nem szándékolt mosógépet nem szabad beépíteni benne, mivel a működés legkisebb rezgése a bútorokat használhatatlanná teszi.

A vízellátáshoz való csatlakozás

A helyhez kötött gép egy speciális, ¾ hüvelyk átmérőjű flexibilis tömlővel van összekötve.

A tömlő a fent leírt ajánlásoknak megfelelően meghosszabbítható. Minden csatlakozást gumi tömítéssel kell lezárni.

Mosás után célszerű kikapcsolni a vizet, ezért további szelepet kell felszerelni a hidegvízellátásban.

Ebben a rendszerben ajánlott olyan mechanikus szűrőhálót is elhelyezni, amely a szelep után helyezkedik el.

Szükséges a gép megóvása a nagy vízben lévő törmelékektől.

Gyakran az ilyen zárványok a vízellátó rendszer javítási vagy karbantartási munkái után jelennek meg. Lehet, hogy rozsda, homok, piszok stb. A szűrőt rendszeresen tisztítani kell. Az iparág csaptelepeket hoz létre a pólók és csatlakozók eltávolítására, valamint a falra szerelt WC-tálak és csapok eltávolítására és összekapcsolására.

Ezért a mosógép helyétől függően mindig választhatja ki a megfelelő szelepeket. Ezek a csapok gyönyörűen csatlakoztathatók és keverhetők az új rejtett vízellátásban.

Ahhoz, hogy a leeresztőcsövet a fürdőbe csatlakoztassa, a meglévőnél hosszabb tömlőre lesz szüksége. Ez nem nagyon kényelmes kapcsolat, hiszen minden egyes mosás előtt meg kell szüntetni a csonkot a tömlőn, és fel kell szerelni a tömlőt egy másik hosszúsággal.

A víz leeresztésének ez a módszere - a mosógépet soha nem szivárog ki, mert a vízbevezető tömlő nincs csatlakoztatva.

Számos automata gép rendelkezik Aqua-Stop rendszerrel. Ez egy töltőcső, amely a végén speciális mágnesszelepekkel van felszerelve. Egy ilyen egység csatlakoztatása 220 voltos hálózathoz. Mind a huzalok, mind a tömlõ rugalmas védõburkolatban van.

Ha a mosógép nem működik, akkor ez a mágnesszelep leállítja a vízellátást és a víz nem tud áramolni a gépbe.

Annak érdekében, hogy a gép megfelelően és hosszú ideig működjön, a felső fedél vízszintes helyzetét meg kell figyelni. Legfeljebb 2 ° vízszintes eltérés engedélyezett, amely normál szinten ellenőrizhető.

Néhány szoba esetében a lábak merev rögzítése a padlóra például egy instabil fapadlón, csúszós és lejtős padlón, stb. Ehhez a telepítéshez egyes modelleknek speciális tartozékaik vannak - az elülső lábak konzoljai.

Elektromos csatlakozás

Biztonság a mosogatógép használatakor - elengedhetetlen feltétel.

Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet az elektromos áramhoz?

A TB szabályainak való megfeleléshez a készüléket egy kapcsolószekrényből 3 mm keresztmetszetű nulla vagy földelő vezetékkel kell összekötni.

A csatlakozót három vezetékre is ki kell alakítani.

Ügyeljen a következő pontra - a talajnak külön kell lennie, nem csatlakoztatható radiátorokhoz, vízellátáshoz vagy gázellátáshoz.

Ha más erős fogyasztók vannak a gép közelében (mosogatógép, elektromos tűzhely vagy légkondicionáló), akkor csatlakozhat hozzájuk.

Ellenkező esetben az egyetlen biztonságos kimenet egy háromvezetékes nagyfeszültségű kábel elhelyezésére.

Az ilyen munkát megfelelő képzéssel kell elvégezni. Ezért jobb hasznosítani a szakemberek szolgáltatásait. Megoldják a kábel csatlakoztatásának és ellátásának problémáját egy komplexben és a TB szabályai szerint.

Alternatív megoldásként egy kétvezetékes kapcsolatot használhat egy hordozható RCD-n keresztül, amelyet egy differenciáláram vezérel. Ehhez egy automata kapcsoló és egy RCD (automatikus leállítási eszköz) van telepítve a mérő mellett egy külön központra.

Hordozható védelmi leválasztó eszközök (RCD)

Az RCD-t arra tervezték, hogy kikapcsolja a hálózati feszültséget, ha érintse meg az áramot hordozó alkatrészeket vagy a hibás mosógép fémrészét.

A hordozható UZO felszerelése arra is szolgál, hogy megóvja a helyiségeket a sérült elektromos szigetelésű gép lehetséges tüzetől.

Mit nyersz az RCD telepítésében?

 1. A kapcsolat függetlenül, szakember nélkül hívható le.
 2. Munka széles hőmérsékleti tartományban.
 3. A működési feszültségtartomány 115 és 265 V között van.
 4. A feszültségjelző be van szerelve.
 5. A készülék kis mérete és tömege lehetővé teszi, hogy bármilyen kényelmes helyen és bármilyen helyzetben rögzítse.
 6. A csatlakoztatott eszköz védelme a földelővezeték megszakításakor, az impulzus elleni védelem és a villám túlterhelése.
 7. Az RCD univerzális használata - a készülék képes akár 3 kW teljesítményű elektromos készülékekkel együtt dolgozni.

Hogyan telepítsd a mosógépet?

Kevés ember azt akarja, hogy a mosógép megvásárlása után pénzt költsön a létesítményre, amit a háztartási gépek üzletének alkalmazottai intrusívan kínálnak. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell a mosógépet saját maga felszerelni.

Az első szakasz. telepítés

Megkapta a régóta várt technikát, most itt az ideje, hogy a telepítéshez menjen. Meg kell szüntetni a szállítószalagokat a gép hátulján. A rögzítők szükségesek annak biztosításához, hogy a tartály a szállítás során ne keruljon beléjük, mivel ez károsíthatja a berendezés belsejét. A csavarok nem engedi meg a gép bekapcsolását, ráadásul komoly károkat okozhat. A csavarok eltávolításával kapcsolatos problémák elkerülése végett használjon csavarkulcsot vagy fogót. Nyissa ki a lyukakat műanyag dugóval, amely az alátéttel együtt érkezik. Ne dobja el a kötőelemeket - hasznosak lesznek mozgás esetén.

Ajánlás! Mielőtt először bekapcsolná a mosógépet, gondosan olvassa el az utasításokat. Ez megóvja a berendezést az esetleges károktól és a gondatlanság miatt okozott károktól.

Hol van a legjobb hely az SMA telepítéséhez?

A mosógép csatlakoztatása egyszerű, de először ki kell deríteni, hogy hova kell felszerelni a berendezést. A helynek olyannak kell lennie, hogy a jövőben a szakember számára megfelelő lehet a kiszolgálás és az összes szükséges részlet kiválasztása. Gyakran a tulajdonosok inkább az autó beszerelését preferálják a fürdőszobában, mivel nemcsak kényelmesek és praktikusak, hanem minden belsővel is kombinálva. De ebben az esetben figyelembe kell vennünk, hogy a megnövekedett páratartalom hátrányosan befolyásolhatja a CMA munkáját. A mosógépet a konyhába is beépítik. Ez a lehetőség meglehetősen elfogadható, különösen akkor, ha nincs elég hely a fürdőszobában. És a konyhában a gép beépíthető egy szekrénybe, egy szekrénybe rejtve vagy egy résszel. Szükség esetén az SM-t a folyosón is elhelyezheti, ha elég hely van, és van egy kimenet. Telepítés előtt nagyon fontos mindenre gondolni, mérje fel az összes előnyét és hátrányát.

Meleg víz: igen vagy nem

Napjainkban néhány modern gépmodell alkalmas a hideg és meleg víz összekapcsolására. De a szakértők véleménye lecsökken arra a tényre, hogy a forró víz összekapcsolása nem várható. A modern gépek olyan fűtőelemekkel rendelkeznek, amelyek a vizet a kívánt hőmérsékletre melegítik. De vannak jelentős hátrányai:

 • A víz nagyon szennyezett lehet, ellentétben a hideggel. Ezért gyakran meg kell tisztítani a szűrőbetöltő szelepet (és a leeresztést is). Önnek meg kell csinálnia magának, vagy hívnia kell a parancsnokot, és ez elérheti a családi költségvetést.
 • A forró víz nagyon kemény, ezért több mosószert kell töltenie. Ellenkező esetben a mosás után a dolgok piszkosak lesznek.

Ha a mosógép meleg vízhez való csatlakoztatása nem lehetséges, akkor erre a kérdésre nem kell gondolni.

A második szakasz. Vízcsatlakozás

Az alátét csatlakoztatása a vízellátáshoz olyan eljárás, amely külön figyelmet, pontosságot és pontosságot igényel. Ha mindent megtesz, a készülék megfelelően működik. A berendezés összekötéséhez a csővezetékhez 2 cm átmérőjű rugalmas tömlők szükségesek. A mosógép vízhez történő csatlakoztatásához a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Keresse meg a megfelelő helyet a vízvezetékben és vágja le a szálat.
 2. Mit kell telepíteni a szelepet? Rögzítők - garantálják a biztonságos illeszkedést.
 3. Helyezzen be védőhálót, hogy megakadályozza a kis idegen tárgyak belépését a dob belsejébe.

Tipp Tisztítsa meg a hálót, és minden mosás után kapcsolja ki a szelepet - ez biztosítja a gép stabil és hatékony működését.

Vízellátáshoz készenléti csapnak kell lennie, amely a keverőhöz vagy a leeresztő tartályhoz kapcsolódik. Egy ilyen egyszerű telepítési séma segít a vízzel való kapcsolat kezelésében.

A harmadik szakasz. Hálózati kapcsolat

Ez a folyamat felelősséget igényel. Szükség van egy kimenet beszerelésére, amelyet védeni kell a vízzel és a földeléssel szemben. A legtöbb modern styralok gyakran védett az áramtól és földelt. De jobb, ha biztonságban maradsz, mint veszélybe sodorni az életed, és a felszerelésed - a kudarcba. Alapvetően minden gépnek kb. 1,5 méter hosszú hálózati kábele van. Ezért a kimenetnek olyan távolságban kell lennie, hogy a berendezést a hálózatra csatlakoztathassa.

Ajánlás! Ne használjon hosszabbítókábelt, mert nem garantálják a biztonságot!

Ha ez a szakasz minden nehézség nélkül befejeződik, itt az ideje, hogy továbblépjen az utolsó lépéshez.

Negyedik szakasz. Autók rögzítése

Folytatjuk a telepítési utasításokat. Nem tudod telepíteni a CM-t, hogy a mosás és a fonás során ne legyen rezgés, ugrás és remegés? Ez a probléma az egyenetlen padló miatt következik be. A gépet tökéletesen sík padlóra kell felszerelni. Szabálytalanságok észleléséhez használjon gumi szőnyeget - helyezze az írógép alá. A szőnyeg tökéletesen csillapítja a rezgéseket. Semmiképpen ne használjon linóleum fából készült bélést vagy kivágásokat - csak ideiglenesen oldják meg a problémát. Olyan módszert ajánlunk, amely biztosítja, hogy a mosógép megfelelően van felszerelve és megfelelő szinten álljon: a súlyt a felső fedél minden sarkában húzza le. Ha egyikük sem tud leállni, akkor a gépet síkra szerelik.

Fontos! Ha figyelmen kívül hagyja a telepítési szabályokat, akkor a mosógép elindul. Ez rendszerint leállásokkal zárul.

Az utolsó szakasz. tesztelés

Megküzdött minden nehézséget, amikor a készüléket saját kezével telepítette? Most még meg kell vizsgálni az elvégzett munka eredményét - annak biztosítása érdekében, hogy minden rendben megtörténjen, és a gép a várakozásoknak megfelelően működik. Az ellenőrzés a következőképpen történik:

 1. A mosási üzemmód kiválasztásakor a dob forgatja és nem áll le.
 2. Nincs szivárgás jele - a tömlők megfelelően vannak csatlakoztatva.
 3. A gépen bekapcsolt állapotban nincs idegen zaj.
 4. A spin és a lefolyó megfelelő működése, amely mosogatás után stabilan működik, megerősíti a telepítés helyességét.

Ha érdekli a mosógép vizuális részletes telepítése, a videó utasítás segít kitalálni:

Most ellenőrizheti az AGR mosogatási ruházatának hatékonyságát. Sok szerencsét és élvezze a használatát.

Miért forog a mosógép a forgatáskor? Ellenőrizze, helyesen van-e telepítve.

A mosógép, különösen az automata, feltétlenül szükséges a háztartásban. Csak be kell töltened a ruhát és hozzá kell mosni a mosószert - és az intelligens eszköz mindent meg fog tenni önmagában.

Ahhoz, hogy a gép hosszú és megbízható munkavégzést igényelhessen, meg kell adnia az összes szükséges feltételt. Ezért nagyon fontos a telepítés ideje. A megfelelő csatlakozás biztosítja a kiváló minőségű mosást és a hibamentes működést.

Mosógép gép üzembe helyezése

Gondold végig, hogy hol és hogyan rakja fel az autót, meg kell vásárolnia. Méreteit, teljesítményét és építési típusát nem csak a tulajdonosok kívánságai határozzák meg, hanem a lakásban rendelkezésre álló lehetőségek is.

A telepítés előfeltételei

A mosóegység legkönnyebb módja a víz és a villamosenergia-csatlakozás pontjai közelében. Ebben az esetben a tömlők és az elektromos kábelek meghosszabbításával nem lesz gond.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az esztétikai összetevőt és a könnyű használatot is. A kis lakások esetében felmerül a kérdés, hogy a berendezés megfelel-e az erre szánt helyiségbe.

Hely kiválasztása: a fürdőszobában vagy a konyhában

A legtöbb mosógép menedéket keres a fürdőszobában. Ez a hely legegyszerűbb választása, mivel általában vízvezetékek és csatornák vannak. Ráadásul a háztartási készülékek rejtve lesznek a kíváncsiskodó szemek.

Ha nincs elegendő hely a fürdőszobában, akkor a konyhában vagy akár a folyosón is kapcsolatba kerülhet.

Mit kell figyelni:

 • A padlónak ellenállnia kell a vibrációnak.
 • Előfordulhat, hogy távoli kommunikációkat kell futtatnia.
 • A távolságok mérésekor figyelembe kell venni a fal esetleges rendellenességét. Csak abban az esetben a gép névleges méretei legalább egy centiméterrel kisebbek a rendelkezésre álló helynél.

Vízcsatlakozás

A gépi mosáshoz, mint bármely máshoz, elsősorban a víz szükséges. A vízellátó rendszerre a következő követelmények vonatkoznak: a csövekben a nyomásnak elegendőnek kell lennie, és a víznek tisztának kell lennie. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor helyezze el a nyomásfokozó szivattyút és szűrje le a vizet.

Energiaellátás

A mosógépnek sok energiája van. Ezért az idősebb lakásokban rendelkezésre álló elektromos kábelek és aljzatok általában nem alkalmasak erre.

Javasoljuk, hogy külön kábelt húzzon a pajzsból a telepítési helyre. Keresztmetszeteinek meg kell felelniük a tervezett terhelésnek. Helyezzen be földelt csatlakozóaljzatot is.

Padló minősége

Súlyos követelményeket ró a készülék padlójára. Először is, határozott és szigorúan vízszintesnek kell lennie, nyilvánvaló szabálytalanságok nélkül. Ezenkívül a bevonatnak ellenállniuk kell a rezgésnek egy forgó dobból.

Pozitív levegő hőmérséklet

A lakás körülményei között a mosógép mindig meleg. Azonban egy országban magánház vagy műszaki szoba lehetséges hosszú távú leállítása a fűtés. Ez teljesen elfogadhatatlan! A mosás után mindig a mosógépben marad a víz. A hidegben elkerülhetetlenül be kell fagyasztania és elszakítani a tömlőket vagy akár a szivattyút.

Telepítési sorrend

Az új gép, amelyet a boltból szállítanak, az első dolog, amellyel szabaddá kell tenni a csomagolást és a szállítási kötőelemeket. Ezután minden szükséges kommunikációhoz csatlakozik, és beállítja a lábak magasságát. Ezután a készülék készen áll az első mosásra.

A szállítási hardver eltávolítása

A mozgó alkatrészek szállítása során a sérülések elkerülése érdekében rögzítettek. Ha nem távolítja el ezeket a rögzítőket (csavarok, zárójelek, rudak), akkor a mechanizmus bekapcsolásakor elkerülhetetlenül meghibásodik. Szükséges:

 • csavarja le a csavarokat;
 • távolítsa el a műanyag szórófejeket;
 • vegye ki a tűzőkapcsokat.

Mindezeket a részleteket menteni kell. Szükség lehet rá, ha autót kell mozgatni, vagy javítani kell.

A csavarok helyett a géphez mellékelt dekoratív sapkákat helyezzen be.

Vízcsatlakozás

A hideg vizet egy flexibilis tömlőn keresztül szállítják, amely a csomagban található. Nem ajánlott teljesen merev csatlakozást létrehozni, mivel ezen keresztül a vibráció átkerül a csőrendszerbe, és fokozatosan megsemmisíti őket.

A tömlő speciálisan beágyazott csövön vagy púderen keresztül csatlakozik a vízellátáshoz. Általában szűrővel van ellátva a durva szennyeződések víz tisztítására. A gép oldalán a csatlakozás szabványos menetes csatlakozáson keresztül történik.

Vízleeresztő

A vízkivezetés megszervezésének legegyszerűbb módja az, hogy a leeresztőcső végét lehúzzák a fürdőbe vagy a mosogatóba. De inkább átmeneti megoldás.

Leggyakrabban a szennyvizet egy speciális elosztó segítségével közvetlenül a szifonba engedik le a mosogató alá. A tömlõnek elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy lelassuljon. A kavargóban mindig van víz, ami nem engedi, hogy a szennyvíz illata bejusson az autóba.

A láb beállítása

A gép dobjának simának és torzítás nélkül kell forognia. Ehhez szükséges, hogy felső síkja szigorúan vízszintes legyen. Ezt az épület szintjén lehet ellenőrizni. Ha az eltérés meghaladja a 2 ° -ot, használja a gép beállítási lábát. A modern modellek menetes beállítással rendelkeznek.

Tápellátás

A legjobb megoldás a gépnek a pajzsra történő csatlakoztatása egy külön három magos kábellel, amelyen a megszakító telepítve van. Rövidzárlat elleni védelem esetén az UZO készülékét használják.

A csatlakozót földelni kell, és a padlószinttől bizonyos magasságban kell felszerelni, hogy a szivárgás során ne kerüljön víz. A konyhában ezek a követelmények megfelelnek az elektromos tűzhely kimenetének.

Videó utasítás a mosógép felszereléséhez

Telepítési jellemzők különböző körülmények között

A gép üzembe helyezésekor előzetesen meg kell fontolnia a működésének feltételeit és módját. Ennek megfelelően előrelátó intézkedéseket lehet tenni, amelyek segítenek elkerülni a jövőbeli problémákat.

Egy magánházban

Magánház építésénél vagy javításánál a tervezési szakaszban lehetséges a csövek és az elektromos kábelek szükséges elrendezése. A ház száraz pincéjének jelenlétében gyakran vannak mosó- és szárítóberendezések. Ebben az esetben a bérlők nem zavarják a zajt, a szagokat és a nedvességet.

A konyhában és a folyosón

A mosógép meglehetősen könnyen illeszkedik a konyha belsejébe, bár maga a mosási folyamat nem nagyon illik a főzéshez és az étkezéshez.

A folyosón csak végső esetben kell telepíteni.

Ebben az esetben számos kérdést meg kell vizsgálni:

 • hol találni egy helyet, hogy az autó ne zavarja a járást és az ajtók kinyitását;
 • hogyan lehet elrejteni a megállapított kommunikációt (a padlóra, a falra);
 • hogyan lehet elrejteni a berendezést a vendégek szeméből (beépített szekrény, függöny).

Fa padlón vagy laminált felületen

Az ideális kemény és kemény padló a betonhoz. A fapadlókon a gép rezgése erősödik és megsemmisítő hatással van az egységre és a környező tárgyakra.

Különféle lehetőségek vannak a padló megerősítésére:

 • a beton egy kis alapítvány;
 • erős acélcsövek alapján erős pódiumot szervez;
 • legalább tegyen egy rezgéscsillapító szőnyeget.

Beágyazott gép beszerelése

A beágyazott készülékek tökéletesen illeszkednek a belső térbe. A vezetékek és tömlők a szekrények mögött vannak elrejtve, és a bejárati ajtó teljes mértékben összhangban van a többi fülhallgatóval. Ugyanakkor egy ilyen módszer drágább, mint egy szabadon álló, és a választása nem túl nagy.

Ezért gyakran felmerül a kérdés, lehet-e egy hagyományos automata gépet építeni? Lehetséges, és különféleképpen:

 • csak feküdjön a asztal alatt;
 • telepítse a kompakt modellt a kész konyhaszekrénybe;
 • önállóan készítsen egy megfelelő szekrényt ajtóval vagy anélkül.

Mosógép felhelyezése a WC felett

A legtöbb WC-k kis mérete miatt furcsanak tűnik a mosógép kialakítása. De néhány rajongó sikerrel csinálja ezt a kalandot.

Természetesen figyelmet kell fordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy az egység ne essen a fejére egy döntő pillanatban.

 • A falak minősége. Ha a falak törékenyek, egy acélszerkezetet kell készíteni egy padló alátámasztással.
 • Erős polc. Szilárd fémprofilból.
 • Biztonsági oldal, hogy a gép ne csússzon a polcról a rezgésektől.
 • Behúzható polc, így a kivehető ruhanemű nem esik a WC-be.
 • A rögzítés magasságának lehetővé kell tennie a WC-öblítőgombhoz való hozzáférést.

Miért az autó "ugrik" és hogyan kell kezelni?

A megnövelt vibráció az újonnan telepített gépekre jellemző. De néha az időméréses technika elkezd visszafordulni, vagy akár a padlón mozogni. Meg kell határozni a gép viselkedésének okait, amíg teljesen ki nem áll.

Az alábbi opciók lehetségesek:

 • A beszerelés előtt a rögzítőcsavarokat, a záróelemeket nem távolították el.
 • A padló nem egyenletes, a gép leng.
 • Éppen ellenkezőleg, a padló túl sima és csúszós, akkor rá lehet helyezni egy gumitömlőre.

A legegyszerűbben kiküszöbölhető probléma - a nyersvászon egy dobozban tekercselve a dobban. A gépet le kell állítani, kezelni kell a ruhanemű belsejében történő eloszlatását és folytatni kell a forgatást.

A technikai jellegű tényezők is lehetségesek. Csak egy javító képes azonosítani és megszüntetni őket:

 • Sérült lengéscsillapítók.
 • Kopott rugók, amelyek a tartályhoz csatlakoznak.
 • Laza rögzítés az ellensúlyban.
 • A csapágy összeomlott.

A mosógép telepítésének minősége nemcsak a berendezés csatlakoztatásától, hanem a telepítés helyétől függ. A helyzet helyes felmérése, előnyeinek kihasználása és a negatív pillanatok kompenzálása minden személy számára lehetséges. A kommunikáció jelenlétében maga a telepítési folyamat nem annyira időt vesz igénybe. Végül szükséges egy mosógép nélküli, mosógépben történő mosás elvégzése. Ha nem észlel külsõ zajt, akkor a gép használható.

Mosógép telepítése: a hely és a csatlakozási lehetőségek kiválasztása

Miután megvásárolta az ilyen készüléket, mint egy automata mosógépet a háztartásban, helyesen telepítenie kell. Ehhez nem szükséges szakembereket hívni, mert Ön képes kezelni ezt a feladatot. De mielőtt a gépet saját kezűleg telepítené, győződjön meg róla, tisztázza, hogy ez befolyásolja-e a termékre vonatkozó garanciát.

Helymeghatározás

A modern lakásokban a tervezés során a helyiséget is biztosítják, figyelembe véve a vízellátást, az áramellátást és a vízelvezetést.

A régen épített épületekben a helyet a fürdőszobában, a konyhában vagy akár a hálószobában kell elosztani, ha a fürdőszobával szomszédos. A gépet a fürdőszobában történő felszereléssel a berendezés magas páratartalom befolyásolja. Ez rozsdát, érintkezők oxidációját, a ház károsodását okozhatja. Más helyiségekben ezek a bajok nem fenyegetettek.

A helynek simának kell lennie. Ha van meredekség, akkor az állítható támaszték változtatásával szintetizál. A lábat az írógéppel megcsavarva, használd a szintet, akkor látni fogod, hogy melyik láb legyen rövidebb és melyet meg kell hosszabbítani.

A gép helyének megválasztása során fontos figyelembe venni a berendezés méreteit. Néha a gép kiválasztása a rendelkezésre álló szabad területeken alapul - a berendezés helyének méreteit előre megmérik, majd visszautasítják tőlük, kiválasztják a modellt a boltban. Ha nem korlátozza a szabad helyet, kiválaszthatja a mosóeszközök bármilyen verzióját.

A mosógép helyének magasságának és szélességének mérésekor vegye figyelembe a falak felületét. Ha a technikának csapdái vagy domború területei görbe vagy nem megfelelőek. A méréseknél 1 cm-t kell levenni, hogy a vásárláskor ne tévedjen az egység méreteivel. Kívánatos, hogy a készülék oldalától 2 cm szabad hely legyen, és 5 cm hátul maradjon, a gép és a fal vagy bútor érintkezése nem ajánlott.

kicsomagolás

Miután kicsomagolta a dobozt a készülékkel, gondosan ellenőrizze az esetet, és megpróbálja azonosítani azokat a karcolásokat és károkat, amelyek a szállítás során megjelenhetnek a gépen.

A tisztességtelen szállítás nyomai (csiszolt festék, csípőcsúcs stb.), Kérjen cserét. Új autóért fizettél, ezért sértetlenül kell átadnod az otthonodnak.

Ha az eszköz rendben van, írja alá a szállítást, és folytassa a telepítés első szakaszát. A tartályt a tok hátulját rögzítő szállítócsavarok eltávolításából áll. Ezek szükségesek a készülék biztonságos szállításához, mivel megakadályozzák a tartály belsejének lerakódását és a gép belsejének károsodását. A nem eltávolított csavarok megakadályozzák, hogy a tartály szabadon mozogjon, de a gépet ebben a formában történő bekapcsolásával megszakíthatja.

A csavarokat lazítsa meg fogóval vagy csavarkulccsal. Olyan lyukak, amelyek az ilyen manipuláció után maradnak, műanyag dugóval zárva. Az ilyen dugók a csomagban találhatók, utasításokkal és egyéb adatokkal együtt.

Jobb tartani a csavarokat, mert hasznosak lehetnek a gép utólagos szállításához (például mozgatáskor). Csavarja őket a dugók helyett, védi a készüléket, ha károsodásból ered.

Telepítés a biztonsági előírásoknak megfelelően

A tápkábelnek földelt vezetéknek kell lennie. Sok lakóépületben egy zeroth helyettesíti. A csatlakozónak szabadon hozzáférhetőnek kell lennie, és a foglalat felszerelése a készülékhez közelebb javasolt.

Vegye figyelembe, hogy adapterek és hosszabbítókábelek használata esetén csökkentse a berendezés védelmi osztályát és növelje a tűzveszélyt. A mosógép végét le kell választani a hálózatról.

A fürdőszoba nagyon veszélyes az áramütés miatt, ezért egy automatikus kapcsolót kell felszerelni a biztonság növelése érdekében. A párás levegő, a nedves padló, a nagy számú cső és készülék, a fürdőszoba egy elektronikus biztonságos helyen.

Ha más helyiségekbe történő beépítés nem lehetséges, akkor a mosógépet a fürdőszobában vegye fel egy gumi matracra, és mindenképpen földelje a testet.

Vízellátás: forró vagy még hideg

Ha új gépet vásárolt a régi helyett, akkor már van egy betét a csőben, és csak be kell kötni egy tömlőt hozzá, majd nyissa ki a szelepet. Amikor egy mosógépet telepít egy lakásba először, meg kell kezdenie a szükséges oldalsáv létrehozását.

A legegyszerűbb megoldás egy külön daruzás lenne a daruval. Ez egyszerűsödik a pólók használatával minden csövön. Ha vásárol egy pólót, fontolja meg a csőátmérőket és a szál típusát. Fontos, hogy a csatlakozás előtt kapcsolja ki a vizet.

A nagyobb megbízhatóság érdekében javasoljuk a tömlő rögzítését. Egyébként, ha a tömlő a konfigurációban rövid lesz, könnyen vásárolhat egy hosszabb opciót. Szakemberek azt tanácsolják, hogy a csapot csak mosáskor nyissa ki a nyitott helyzetbe. Ez védelmet nyújt a lehetséges szivárgás ellen.

Számos gépmodell csatlakoztatható a forró vízellátáshoz, de az ilyen választásnak kevés előnye van, mivel mindegyik gép rendelkezik fűtőelemekkel. A mínuszok közé tartozik a forró víz magas szennyezése és megnövekedett merevsége. Ez nagyobb mosószer-fogyasztást és a szűrő gyakori tisztítását eredményezi. Ezenkívül a melegvízzel való kapcsolat kiküszöböli a kényes mosási lehetőségeket.

Vízelvezetés

Ehhez a manipulációhoz szifonra van szükség, amelyhez egy tömlő csatlakozik a beszerelés után. Az elvezetés csatlakoztatható a csatornarendszerhez vagy a fürdőszoba / WC-hez. A második lehetőség nem nevezhető praktikusnak, különösen akkor, ha nagy család. A tömlõ eltávolítása a fürdőszobában mindig ellenõriznie kell pozícióját, mert nagy fejjel lehet, hogy eltörheti a falat, ami a szomszédok elárasztásához vezet.

A szennyvízcsatornához való közvetlen csatlakozás azonban összetettebb munkát igényel. Ráadásul ezen munkák idején a szomszédokkal kell tárgyalni, korlátozva őket a felemelő használatára. A legjobb megoldás az lenne, hogy megszerezzen egy leeresztőt az egyik csőbe, amely illeszkedik a fő felszállóba. Fontos, hogy a kifolyócső biztonságos rögzítéssel rendelkezik, amely megszünteti a szivárgás kockázatát.

Mosógép csatlakozás

Ez a feladat nagyon felelősségteljes megközelítést igényel, és ez a legnehezebb lépés. Általában a modern háztartási eszközök jól védettek a jelenlegi és földelt, de a viszontbiztosítás nem lesz felesleges. Ne felejtse el, hogy a gép földelése az akkumulátornál vagy a vízcsövön nagy veszélyt jelent.

A gép üzembiztonságának növelése érdekében különálló csatlakozóra van szükség. Ez a kimenet külön védelmet nyújt a víz ellen, valamint a földeléssel szemben. A hagyományos konnektorok veszélyesnek tekinthetők a mosógépek számára, mivel csak 6A-ra van tervezve. A mosógép többet fogyaszt és 16A-os csatlakozót igényel. A műanyagból készült rozetta különösen veszélyes lesz, és a kerámiák belül biztonságosabbá teszik.

Az új gép maximális energiafogyasztásának megállapítása érdekében ezeket a paramétereket az elektromos vezetékek erejével kell korrelálni. Annak érdekében, hogy a berendezés ne feszültségmentesítse a házat, indokolt az UZO-val külön vonalat vezetni az írógéphez. Az áramütés kockázatának csökkentése érdekében helyezze el megfelelően az RCD-ket. Egy ilyen eszköz kikapcsolja az elektromos áramkört, ezért a legoptimálisabb áramütés elleni védelem. Jobb, ha nem telepíted magadat, hanem bízhat egy szakemberrel, aki képes választani a megfelelő modellt és növelni az elektromos biztonságot.

Tesztmosás

A gép telepítésének utolsó szakasza tesztmosás. Ez a dolgok nélkül történik, vagyis üresjáratban. A kis por kiszerelésének módjában, hogy megszabaduljon a kis almoktól és zsíroktól. Ez a mosás megmutatja, hogy a víz mennyi vízbe kerül a gépbe, függetlenül attól, hogy a víz rendszerint felmelegszik-e, vagy hogy a lefolyó megfelelően működik-e.

Mielőtt bekapcsolná a gépet először, figyelmesen olvassa el a készülékhez mellékelt utasításokat. Tehát kizárja a gondatlanság okozta esetleges károkat.

Mosás előtt győződjön meg arról, hogy a készülék szintje van. Ha a gép leng, akkor szabályozni kell a lábakat. Kapcsolja be a készüléket a hálózatban és nyissa ki a szelepet (ha a tömlőn van). A berendezés működése közben ellenőrizze a vízcsatlakoztatását és a kifolyócső állapotát. Ha szivárgást vagy idegen hangot észlel, akkor a készülék ki van kapcsolva, és ellenőrizni fogja a tömítetlenséget, a tömítések tömítettségét és a szivattyú állapotát.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

A mosógép mosógépbe való beépítése nem ritka, mert ez a szoba minden olyan lakásban, amelyik a leginkább alkalmas erre a célra. Már minden szükséges kommunikáció. Ráadásul a gépet szinte bármely helyen is elhelyezheti. Gyakran fel van szerelve:

A szoba szabad sarkában

A beépített bútorok alatt

Más szavakkal, annak meghatározása érdekében, hogy hova kell csatlakoztatni az "alátétet", az az elrendezés jellemzőitől és a helyiség méretétől függően egyedileg kell lennie.

A mosógép beépítésének költsége a fürdőszobában

A mosógép beépítési lehetőségei a fürdőszobában

A mosógépet a fürdőszobába többféle módon, bármilyen felületen, mind a padlón, mind a falon szerelje fel. A második esetben sok felhasználható helyet lehet megtakarítani, de a munkák komplexe többe kerül. Ezenkívül a vízellátó rendszernek jó víznyomást kell biztosítania, ellenkező esetben a rendszer nem lesz képes elegendő munkához. A mosógépet a fürdőszobában gyakran mosdók és zuhanyzókabinok közelében végzik el - ebben az esetben a telepítés további vezetékcsatornákat és vízvezetékeket épít.

Még egy kis fürdőszobában is lehetőség van arra, hogy hogyan csatlakozzon, de ehhez meg kell szerezni a szükséges ismereteket és készségeket, valamint eszközöket és fogyóeszközöket. Mindenesetre jobb, ha felveszi a kapcsolatot a szakemberekkel, tanácsot ad a legjobb megoldásokról. Ebben az esetben a mosógép mosdócsatlakozása a fürdőszobában gyors és jó minőségű lesz.

Hol telepítse a mosógépet egy kis fürdőszobába

A mosógép felszerelése magában foglalja a legmegfelelőbb helyet a berendezéshez, amely megfelel a következőknek:

a mérnöki kommunikáció közelsége

A berendezés optimális helyét egy kis fürdőszobában választják ki, majd a kommunikáció, a dokkolás és a tömítés előkészítése történik. További kapcsolódó munkákat végeznek, amelyek együttesen biztosítják a legjobb eredmény elérését.

Ha háztartási készülékeket szeretne a fürdőkádban elhelyezni, de nem tudja, hogyan végezték ezt a munkát, akkor kérjen segítséget szakembereinktől. Moszkvában dolgozunk. Átfogó tanácsokat és garanciákat nyújtunk az elvégzett munkákra vonatkozóan. Hívja szakembereinket, hogy többet megtudjon.

Vélemények

A bejelentkezés nyilvántartásba vétele kötelezően hozzájárul a Megállapodáshoz a személyes adatok feldolgozásához

Mosógép beépítése a fürdőszobába: lépésről lépésre

A mosógép mosógépének felszerelése a fürdőszobában elég gyakori a legmodernebb lakások számára, mivel más hely nem alkalmas erre a célra, mint egy fürdőszobában.

Megvizsgáljuk, hogyan kell összekötni, beleértve az összes szükséges kommunikáció előkészítését - a vízellátást, a villamos energiát és a szennyvizet.

Hol van a fürdőszoba a mosógép felszereléséhez

A tágas fürdőszobák a lakások a modern tervezés, válassza ki a helyet a létesítmény a "mosógép" nem nehéz. De mi a teendő, ha egy mosogatógépet egy kis fürdőszobába telepít, például egy Hruscsovban lévő fürdőszobában?

Javasoljuk, hogy a gép alatti helyet válasszon a következők szerint:

 • A mosógép helyének a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie. Ezenkívül biztonsági intézkedéseket kell hozni a gépen és abból is.
  Ne helyezze például a fürdőszobába vagy a mosdókagyló közvetlen közelében, mert, mint bármely más elektronika, fél a nedvességtől, és egyszerűen meghiúsul.
 • A mosogatógépet a fürdőszobában is meg kell védeni a lehetséges mechanikai károsodástól.
  Nem szabad csak nehéz tárgyakat felvenni, hanem bármit is, mivel a gép elektronikus része közvetlenül a tok felső fedele alatt helyezkedik el, és kisebb eltérések is befolyásolhatják a teljesítményt.
 • Ezenkívül a gépet a kommunikációs vonalakhoz - elektromos csatlakozó, vízvezetékek és szennyvíz közelében kell elhelyezni.
 • Természetesen a gépnek mindez nem zavarhatja a helyiség mozgását, harmonikusan illeszkedik egy kis fürdőszobába.

Beépített mosógép a fürdőszobában

Hogyan csatlakoztassunk egy mosógépet a csatornahoz

A szifon csatlakoztatása speciális csapokkal

A szennyvíz elvezetése a csatornahálózatba a szivattyú leeresztése a mosogató alól, és új, a csaptelep mosótömlő csatlakoztatásához speciális csapokkal ellátott csaptelep leszerelése.

Ezután a hullámosságot a szifonhoz csatlakoztatják, majd a gépből a leeresztődugaszt előre csatlakoztatják a szifonhoz.

A mosógép csatlakoztatása a vízvezeték-rendszerhez

A mosógép töltőtömlőjének vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásához külső ¾ hüvelykes menetes szivattyú szükséges. Ebből a célból a fürdőszobában eltávolítanak minden rugalmas vízvezetékcsövet, például egy véciszekrényhez vagy mosogatóhoz vezetve, egy tekercselést egy egyirányú csaptelephez az egyik végénél, és a tekercset eredeti helyére rögzítik.

A gép töltőtömlője a csatlakozó csaphoz csatlakozik, és a tömlőt a vízbevezetés helyére is korábban hozta. Ebben az esetben a mosogatógép a fürdőszobában a vízellátás külön átfedésének lehetőségével lesz ellátva.

A mosógép előkészítése a munkára

Miután a gépet az állandó kioldódás helyére telepítette, mielőtt összekötötte a tömlőket a kommunikációs rendszerekkel és ellenőrizte a berendezés működését, meg kell szabadítani a szállítócsavarokról.

Úgy tervezték, hogy rögzítse a dobot a ruhaneműhöz, és segítsen megelőzni a mosógép szállítás közben történő károsodását. A csavarok a készülék hátoldalán találhatók, és ezek eltávolításához rendszerint 10 kulcsa szükséges, bár lehetnek opciók is.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Meg kell jegyezni, hogy egyes modellek további habszivacsokkal vannak felszerelve, ezért a gép első tesztelésének megkezdése előtt gondosan olvassa el a használati utasítást.

Miután eltávolította a négy szállítószalagot a készülékből, az utána kialakított lyukak speciális műanyag dugóval vannak lezárva, amely az automata mosógépben található.

A mosógép felszerelésének jellemzői

A mosógép mosógépbe való beépítése során nehézségek merülhetnek fel.

Tekintsük a legfontosabbakat:

 • Előfordul, hogy az írógéppel szállított szívócső egyszerűen nem elég hosszú a vízellátó rendszerhez való csatlakozással.
  Ebben az esetben a probléma többféleképpen megoldható: hosszabb tömlő beszerzése egy ismeretlen gyártótól, de viszonylag olcsó a boltban, akár egy tízszeresére feltöltött tömlő beszerzése a vállalati szervizközpontban, vagy egy vízvezeték bevezetése egy olyan helyre, ahol a szabványos töltőcső eléri.
 • A vízszivárgás valószínűségének csökkentése érdekében a mosógép rendszeréből gondoskodni kell az ízületek további tömítéséről a kommunikációval kapcsolatban.
  A beömlőcső menetes csatlakozását a vízellátáshoz szükségszerűen egy orsóval kell lezárni, például egy FUM szalaggal, és a csatorna szifonnal való összeköttetést szilikon tömítőanyaggal kell lezárni.
 • Ezenkívül a lakás kábelezésének, és különösen a mosógép kimenetének nagy teljesítménytartalékkal kell rendelkeznie, és a kimenetnek feltétlenül földelni kell.

Végezetül meg kell jegyezni, hogy a mosdóban lévő fürdőszobában a fürdőszoba belsejének harmóniája nagyon tisztességes lehet. Csak a legkisebb részletekre kell gondolnia, hogy gondolkodjon a helyén és esetleg megfelelő színváltozatot találjon a szoba díszítésében.

Mosogatógép-telepítés: alapvető telepítési szabályok

A modern háztartási gépek nagyban elősegítik a modern személy életét, és kényelmet és komfortot kölcsönöznek. Ezért a konyhai készülékek, fűtőberendezések és klímaberendezések az otthon szerves tulajdonságává váltak. De a leggyakoribb és legkeresettebb berendezések egy mosógép.

Ez az eszköz jelentősen csökkenti a ruhák mosásához szükséges időt és erőfeszítéseket. Még mielőtt megválasztaná és megvásárolná a készüléket, kitalálnia kell, hogyan csatlakoztathatja a mosógépet a saját kezével. Ez a cikk valójában egy kézikönyv a berendezések megfelelő felszereléséhez. Minden művelet több szakaszra oszlik.

Előkészítő szakasz

A mosógépnek a kezében lévő fürdőszobába történő beszerelése néhány előkészítő eljárással kezdődik. Az első lépés az eszköz helyének meghatározása. A mosógép felszerelése bármilyen helyiségben elvégezhető, de leggyakrabban ilyen célra egy fürdőszoba vagy egy konyha választható. A pontosabb hely kiválasztásánál figyelembe kell venni a következő árnyalatokat:

 • a közművek elhelyezkedésének közelsége, itt figyelmet kell fordítani a villanyszerelőre, a szennyvízcsatornára és a vízvezetékre, mivel a gép csatlakozik hozzájuk;
 • a szoba kialakításának való megfelelés;
 • lapos padlóval;
 • kényelem a későbbi használat során.

Miután kiválasztotta a helyet, meg kell kezdeni a szállítási részleteket.

Ennek a szakasznak a fontosságát nehéz túlbecsülni, mert rossz műveletek esetén a készülék egyszerűen nem kapcsol be, vagy azonnal meghiúsul. A legtöbb esetben meg kell szüntetni a szállítási csavarokat, faanyagokat és konzolokat. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy károsítsa a gép testét. Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy tanulmányozza a berendezéshez mellékelt utasításokat.

A szállítási csavarok eltávolítása

Minden elem lebontása után egy megbízható padlóburkolatot kell találnia. Meg kell:

 • tökéletesen sima;
 • tartós;
 • ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

Ha a padló nem felel meg a fenti követelményeknek, akkor sorozatosan kell elvégezni a munkát, amely magában foglalhatja a cementhabarcsot, a csempe vagy az önterülő padló kialakítását. A legfontosabb szabály a vízszintes felület, amelyet az építési szinten keresztül kell ellenőrizni.

A mosógép felszerelése

A mosógép egy szintre történő felszerelése magában foglalja az építési szintet, ezért a legmegfelelőbb gondoskodni a korábbiakról. A berendezés helyességét ellenőrizni kell, ha a készülék felső felületére helyezzük a szintet. A maximális eltérítési szög nem haladhatja meg a két fokot. A készülék dőlésének beállításához lábakat kell beállítani.

Telepítés után rögzítse a gép lábát a kiválasztott helyre. Ehhez erősen húzza meg a záróanyákat az óramutató járásával ellentétes irányba. Számos tippet kell figyelembe venni a telepítés során:

 • a helyes felszerelés sík padlóval és a lábak megbízható rögzítésével lehetséges;
 • rögzítő elemek rögzítőelemekkel;
 • hogy ellenőrizze a telepítést, hogy megpróbálja meglazítani a készüléket átlósan, ha ez nem történik meg, akkor minden rendben van.

Vízcsatlakozás

A mosógép csatlakoztatása a vízellátáshoz

Nem lesz felesleges tudni, hogyan kell a mosógépet a vízellátáshoz csatlakoztatni. A vízvezetékhez való csatlakozáshoz a gyártók tömlőket és szerelvényeket kínálnak, de sajnos a tömlő gyakran túl rövid. A probléma kétféle megoldást kínál:

 • a szükséges hosszúságú gumitömlő beszerzése;
 • helyhez kötött telepítés végrehajtása.

Az első kiviteli alakban az összes művelet meglehetősen egyszerű. Egyszerűen csatlakoztassa a készüléket egy olyan tömlővel, amely összeköti a mosógép fúvókáját és a bemeneti pontot. Figyelembe kell venni a tömlő végén lévő gumibetétek jelenlétét, különben elkerülhetetlen a vízszivárgás.

Ebben a cikkben talál útmutatást a WC felszereléséhez. A http://vse-postroim-sami.ru/sanitary/8074_ustanovka-polotencesushitelya-svoimi-rukami/ link után a fűtött törölközőt telepítheti. Az ellenőrző nyílások segítségével elrejtheti a vízvezetéket.

A tömlő csatlakoztatásakor fontos megemlíteni három alapvető szabályt:

 • nem ajánlott a tömlõt olyan helyen elhelyezni, ahol megsérülhet, jobb, ha a fürdõ alatt fekszik;
 • a tömlőt nem szabad megnyújtani, mivel a készülék vibrál a működés során, ami a tömlő deformálódásához vezethet;
 • A vízcsatlakozásnak szivárgásmentesnek kell lennie.

Ha követed ezeket az egyszerű szabályokat, a telepítés és a kapcsolat gyorsan megtörténik, és a használat nem jelent problémát.

A második lehetőség nagy erőfeszítést igényel. Állandó csatlakoztatáshoz fém vagy polipropilén csövek szükségesek. Ha úgy dönt, hogy acélcsöveket vásárol, akkor emlékeznie kell arra, hogy rozsdásodás léphet fel, ezért jobb, ha erre a célra műanyag csöveket használnak.

A berendezés normál csatlakoztatásához az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

 • egy golyós szelep jelenléte, amely a vízellátás megállítását szolgálja;
 • egy szűrőt a készülék bemenete előtt kell elhelyezni az eltömődés elkerülése érdekében;
 • a vízvezeték bekötése kész csövekből vagy csövekből történik a fő csőből.

Csatlakozás a csatornarendszerhez

A mosógép csatlakoztatása a csatornahálózatba

Miután a készüléket vízzel táplálja, tisztességes kérdés merül fel, hogyan kell megfelelően csatlakoztatni a mosógépet a szennyvízcsatornához. Ez az eljárás nem bonyolult, de végrehajtása során némi problémát okozhat. A művelet összetettsége a csatlakozás típusától függ.

Ideiglenes kapcsolat. Ebben az esetben a tömlőt a mosogatóba vagy a fürdőbe húzzuk, és utána a hulladék folyadék lemerül.

Helyhez kötött kapcsolat. Ebben az esetben még egy kicsit bütykölni kell. Csatlakoztassa a készüléket a szennyvízcsatornához:

 • figyelembe véve a tömlő hosszát, egy túl hosszú tömlő a szivattyú nagyobb terheléséhez vezet, és ennek következtében korai hibája.
 • szifonon keresztül - így a készüléket védeni fogják a csatornákból származó gázok behatolásától.

Itt kell figyelni a gumitömítésekre is, amelyek szükségesek a szoros csatlakoztatáshoz.

Elektromos csatlakozás

A mosógép csatlakoztatása a hálózati csatlakozóhoz

Most a mosógépet önállóan kell csatlakoztatni a hálózati csatlakozóhoz. Ezt az eljárást a biztonsági előírásoknak kell alávetni. Meg kell érteni, hogy az ilyen eszközök sok energiát fogyasztanak és vízzel is dolgoznak, ami potenciálisan veszélyes lehet.

A készülék megfelelő csatlakoztatásához vegye figyelembe a következő szabályokat:

Szükséges egy külön áramvonalat kiosztani. Ehhez csatlakoztassa az eszközt közvetlenül az elektromos panelhez. Ha aggódsz, hogy a vezetékek elborítják a lakás megjelenését, akkor mindig elrejtheti őket dobozokban.

 • Használjon fokozott védelmet. Mint minden más erőteljes eszköz, a mosógépet védőelemen keresztül kell csatlakoztatni. Erre a célra kitűnő védőeszköz van, amely éles feszültségű túlfeszültséggel működik.
 • Csak azokat a rendszereket használja, amelyek megfelelnek az eszköz jellemzőinek. Például jobb használni a három magos kábelt.
 • A csatlakozóaljzatoknak földelniük kell, a vezetéket csatlakoztatni kell az elektromos panelhez, és semmiképpen sem szabad eltávolítani a csővezeték fémrészeire.

Az ilyen típusú csatlakozás ideális megoldása rugós érintkezőkkel rendelkező aljzat. Ilyen eszközzel nem kell hosszabbító kábelt használni. Nagyon ajánlott, hogy ne telepítse a foglalatokat nedves helyiségekbe, vagyis jobb, ha ki akarja hozni. Most már tudja, hogyan kell magához csatlakoztatni a mosógépet, és pénzt takaríthat meg a telepítői szolgáltatásokra.

Első elindulás

A munka befejezése után meg kell indítania a csatlakoztatott eszközt. Nyissa ki az elzárószelepet a vízáramlás elindításához, majd kapcsolja be a készüléket a hálózathoz, és ellenőrizze, hogy a lefolyó megfelelően van-e beállítva.