Legfontosabb > Bútor

Húzza a mosógépet a falra - az előnye és hátránya? Szerelési sorrend?

A falon lógó mosógépek előnyei nyilvánvalóak. Először is, ezek a gépek kevés helyet foglalnak el és segítenek megtakarítani a helyet, ami különösen fontos a kis lakásokban. És másodsorban, ma speciális fali mosógép van, amely nemcsak kevés helyet foglal el, hanem tökéletesen illeszkedik a szoba szinte minden belsejébe, akár egy fürdőszoba, egy folyosó, egy folyosó vagy egy konyha.

A képen látható a Daewoo Electronics DWD-CV701PC falra szerelhető mosógép, amely több mint egy éve Koreában igen népszerű.

Az ilyen mosógépet a falon lógni kell részletesen az eszközzel kapott utasításokban. Önnek azonnal foglalnia kell, hogy ilyen gépet csak a fő falon lehet lecsukni - monolit vagy tégla. A gipszkarton válaszfalak ilyen célokra alkalmatlanok.

Megnézheted a videót is, amely bár idegen nyelven, de mégis tisztában van a falra szerelhető mosógép telepítésével.

Ami a hagyományos mosógépek magasságra történő felszerelését illeti, amint azt a fényképek a kérdésre mutatják, akkor alkalmazhatja ezt a módszert. By the way, ezt a módszert Európában gyakorolják: a szabad hely hiányában a kis mosógépeket egyszerűen a falon lógnak. Erre a célra hozzon létre egy speciális fémet, amely rögzítve van a falhoz horgonyokkal. Ennek a kialakításnak alapja a padlóról a mennyezetre. A legjobb a fémszerkezet elrejtése a célba (gipsz vagy gipszkarton).

Napjainkban több európai gyártó gyárt fémszerkezetet a mosógép falra szereléséhez, ám ára nagyon magas, és néha eléri a mosógép költségeit. Ezért megpróbálhatja megtenni ezt a tervet magának, a legfontosabb az, hogy figyelembe vegye az összes teljesítmény- és rezgési terhelést annak érdekében, hogy ne véletlenül kárt okozzon.

A mosógép megfelelő szintjének beállítása

A biztonságos mosási folyamat biztosítása érdekében meg kell adnia a mosógép szintjét. Kevés ember tudja, hogyan kell megfelelően beállítani a háztartási készüléket, ha a padló egyenetlen felületű. A cikk segít megérteni.

Hogyan kell beállítani

Automatikus gépet kell felszerelni egy bizonyos sorrendben, hogy ne okozzon problémát magának a jövőben. A mosógép szintjének megtervezésekor gondoskodjon a lábak megfelelő magasságáról. A gyártótól függően a gyártók lehetővé teszik a lábak beállítását, vagy csak kettőt.

A mosógép építése egy épület szintjén

 1. Válassza ki a készülék jövőbeli helyének helyét, és ellenőrizze a padló síkosságát. Ha a magasság, a kiálló részek vagy a mélyedések között nagy különbségek vannak, akkor nem lehet mosógépet elhelyezni rajta. A felületet ki kell egyenlíteni.
 2. A padló javítása után lépjen kapcsolatba a készülékkel a kommunikációval.
 3. Csavarkulccsal csavarja le a lábakon lévő záróanyákat. Ezeknek köszönhetően beállíthatja a háztartási készülék megfelelő helyzetét.
 4. Helyezze a gépet a kívánt helyre, és tegye az épület szintjére. A készülék kinyitása közben nézze meg a légbuborékot a szint közepén. Attól függően, hogy milyen pozícióban van, világossá válik, hogy melyik módon állíthatja be az autót.
 5. Ha a mosógépet fel kell emelni, egyszeri vagy több egységet egyszerre csavarni és növelni. Ha a gépet le kell leengedni, a lábak megcsavarodnak.
 6. Alternatív megoldásként helyezze a szintet a gép felső fedélzetére, egészen és túl. A gépet addig kell szintre állítani, amíg a levegőbuborék a szint két pozíciójában szigorúan középen marad.
 7. Ne felejtse el ellenőrizni az írógép pozícióját azáltal, hogy az egyik függőleges oldalfalra helyezi a szintet. Emiatt meg lehet érteni, hogy az eszköz nem esik-e semmilyen irányba. Minden vízszintes légbuboréknak vízszintesnek kell lennie.
 8. Zárja le az anyákat, megtartják a kiválasztott pozíciót.

Amikor az alátétet először a padlóra helyezi, azonnal ellenőrizze a padló és a falak helyzetét. Lehet, hogy elkerülhetőek az összehangolással kapcsolatos súlyos problémák. Talán jobbra vagy balra kell mozgatni egy kis eszközt néhány centiméterre.

A gép periódikus vibrációja a mozgását és az esetleges átrendeződést eredményezi.

Mi az?

A mosógép szintre történő felszerelése kötelező szabály, amely nélkül a készülék nem fog megfelelően működni. Az eszköz egyenetlen helyzete rezgést okoz vagy ugrik. Ez az alkatrészek gyors kopását eredményezi.

A rezgéscsökkentés érdekében a gépet megfelelően helyezze el, és a gumi alátéteket a lábai alá helyezze. A gumiszalag csökkenteni fogja az eszköz rezgőmozgását, és nem engedheti meg, hogy lassuljon.

Ellenőrizze a munkát

Ha a gép szintre van állítva, ellenőrizheti az elvégzett munka minőségét. A gépben töltsd be a mosodát és indítsd el a programot. A centrifugálási mód akkor jelenik meg, ha az alátét általában a legtöbbet lazítja. Ha ez alatt az eszköz szilárdan a helyén van, nem ugrik, és nem kerüli a helyiséget, a telepítés sikeresnek tekinthető.

Ha a gép apró mozgása észrevehető, használjon rezgéscsillapító gumit. Miután azokat a lábak alá helyezte, ne felejtse el ellenőrizni a készülék helyzetét a falakhoz és a padlóhoz viszonyítva.

Hasznos tippek

Olyan ajánlások, amelyek segítik a mosógépet.

 1. Alkalmazz buborékszintet a munkához. Hosszúsága nem lehet kevesebb, mint 30-40 cm.
 2. Más típusú szintek (lézer, víz) az autók kiegyenlítésére nem alkalmasak. Nagyméretű tárgyakra van szükségük.
 3. Ha a szint nem volt kéznél, akkor egy olyan lemezt cserélnek, amelybe a víz szinte szinte éppen szélei felé húzódik. Állítsa be a lábak magasságát, figyelje meg a folyadék lejtésének irányát. Ha a víz és a tartály szélessége azonos, akkor a készülék sík.
 4. Ne helyezze a készüléket a falakhoz és a bútorokhoz.
 5. Ha nagyon nagy szabálytalanságok vannak, ne távolítsuk el őket alátétek segítségével, mert a rezgés hatására végül is idővel megromlik.
 6. A Masters azt javasolja, hogy az elemzett készüléket a fürdőszoba vagy a konyha csempézett padlójára telepítse.
 7. Ha a mosógépet a gáztűzhelyhez kell csatlakoztatni, és a padló nagy szabálytalanságokkal jár, vegye le a padlót az alapra. Könnyebb igazítani az íves konyhapultot, ha cementes esztrich van.

A mosógép üzembe helyezése előtt ne legyen lusta a padló állapotának ellenőrzése egy szinttel. Csak a sima padló jelenléte segít a készüléknek hosszú ideig működni és fenntartani a pótalkatrészek integritását.

Vízvezeték szabványok

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Mosógép felszerelése

Az ilyen otthoni berendezés már régóta nem luxus elem, hanem egy szükséges elem a háztartásban. Ennek a technológiának a folyamatos fejlesztése különleges követelményeket támaszt a mosógép telepítéséhez.

Az ilyen típusú háztartási készülékek hosszú távú sikeres működésének biztosítása érdekében számos követelménynek eleget kell tennie.

Webhely előkészítése

A mosógép elhelyezkedésének legfontosabb követelményei a felszínének szilárdsága és szigorúan vízszintes elhelyezkedése.

Működés közben a gépet minden esetben ki kell téve a centrifuga rezgésének. Ezért a műanyag műanyag és nem elég erős felülete elhasználódik, ami torzulást eredményez és súlyosbítja ezt a jelenséget.

Számos oka van a rezgési jelenségek előfordulásának:

 • A tartófelület eltérése a vízszinttől. Az ilyen jelenség elkerülése szinte lehetetlen, de ilyen pozíció elérése szükséges.
 • A tartófelület helyi kopása a gép lábai alatt, elégtelen ereje miatt.
 • A dobgép túlterhelése a megállapított normákhoz képest, ami a könyvjelzők textília egyenetlen elhelyezéséhez vezet. Ennek eredményeképpen a kapacitás nem kielégítő a kritikus mennyiségek rezgéseinek előfordulásából.

Természetesen egy tökéletesen vízszintes felület létrehozása lehetetlen. A hátrányokat a magasságban állítható tartóegységek kompenzálják. A gép megfelelő felszereléséhez az építési szintet kell használni, a vízszintes pozíciót a készülék felső fedelén.

A tartók magasságának beállításához a maximális vízszintes pozíció eléréséhez kell.

Mérnöki rendszerek előkészítése

A mosógép üzembe helyezéséhez a mosógép megfelelő működéséhez kommunikáció szükséges:

 • Vízellátás. Annak érdekében, hogy a berendezések munkája gazdaságos legyen, hideg és meleg vizet kell biztosítani. Ha a házban nincs melegvízellátás (az oszlop használata esetén) csak hideg vizet csatlakoztathat. Ugyanakkor a folyadék közvetlenül az autóban történő felmelegítéséhez felhasznált elektromos energia mennyisége nő. Az áramlási mennyiség a kiválasztott mosási üzemmódtól függ. A csatlakozás leggyakrabban a mosogató (a konyhában) vagy a mosdó (a fürdőszobában) vízellátásának helyén történik. A pólóelosztó daruval van ellátva a gép leállítására. A mosógépet egy szűrőberendezésen keresztül szállítják a vízhez, ami hozzájárul az élettartam növeléséhez.
 • Lecsepegtetjük. A mosási ciklus alatt a gép számos vízcserét végez - a mosás végén és többször az öblítés alatt. A szennyezett vizet a csatornába kell vinni. Ezt úgy lehet elérni, hogy a leeresztő csövet csatlakoztatja a csatornahálózathoz, amelyhez speciális csatlakozók vannak. Bármilyen mosógéppel egy speciális tömlő is van felszerelve, amelynek vége egyszerűen fürdethető.
 • Tápellátás. A nehézség akkor merül fel, amikor a mosógépet a fürdőszobába helyezi. Ebben az esetben külön kábelezést kell végezni a konnektor felszereléséhez. A nedvesség megakadályozása érdekében a gép felett kell elhelyezni. Figyelem! A mosógép csatlakoztatására szolgáló hosszabbító kábel használata elfogadhatatlan, mert veszélyes körülményeket okoz. A fürdőszobában elhelyezett aljzatot földelni kell. Jobb, ha a villamosenergia-kapcsolatot az EIR-t ismerő szakemberhez kapcsolod.

Előkészületek a mosógép telepítéséhez a legjobb, ha helyét pontos helyén végezzük előre.

A készülék szállítása és telepítése

A fizetett mosógépet az eladó címére szállítjuk. Amikor már a tulajdonosa volt, alaposan meg kell vizsgálnia a vásárlást, figyelve a következőket:

 • Biztosítsa a csomagolás integritását. Ha károk vannak rajta, akkor ez azt jelezheti, hogy a vásárlás a szállítás során egy időben sérült.
 • Vegye ki a csomagolást, ellenőrizze a vásárlás állapotát, vizuálisan meghatározza a hibák jelenlétét.
 • Ellenőrizze a berendezés teljességét, ellenőrizze az útlevélben lévő listát fizikai jelenlétükön.

A felfedezett hiányosságok az áru elutasításának okaként szolgálhatnak, amelyekről a beszállító számláján be kell számolni. Ha úgy döntenek, hogy a vásárlást kisebb hibák ellenére elfogadják, ezt a számlán is be kell jegyezni, mivel jelenlétük komolyabb rejtett hibákat jelenthet.

A gép kicsomagolásakor meg kell próbálnia eltávolítani a tartályt. Ezt követően, ha visszatérítésre van szükség, a csomagolás károsodása lehet a csere megtagadásának oka. A csomagolást a berendezés jótállási ideje alatt kell tárolni.

Helyezze át a készüléket a telepítési helyre. Távolítsa el a készülék hátulján lévő szállítócsavarokat.

Céljuk, hogy a dobot a szállítás során rögzítsék. A csavarokat a berendezés élettartama alatt el kell távolítani és tárolni. Újra telepítik őket, ha szállítaniuk kell a készüléket.

Figyelem! A mosógép bekapcsolása a szállítási csavarokkal történő kicsavarása miatt használhatatlanná teheti.

 • Helyezze a készüléket állandó használatra.
 • Állítsa a gépet vízszintes síkba. Az épületek szintjének szabályozása. Az állítható tartók beállítása.
 • Csatlakoztassa a készüléket a mellékelt tömlőkhöz a vízrendszerbe. A csatlakozást vízszűrőn kell elvégezni.
 • A csatornahálózathoz csatlakozik egy hullámos tömlő.

Ha a rendszer bejáratánál nincs külön csatlakozás a csatlakozáshoz, szöggel kell megvásárolnia egy szöggel. A csatlakozás a mosogató vagy a kád kiengedése alatt lehetséges.

Elektromos csatlakozás. Ezt csak egy speciálisan beszerelt földelő aljzat teszi lehetővé.

A vezetékszakasz és a minőségi osztály meghatározása

Az ilyen típusú készülékek energiafogyasztása 1,8-2,6 kW. A kimenet tápfeszültségét hárommagos rézkábellel kell ellátni, amelynek keresztmetszete körülbelül három négyzet (föld, fázis, nulla). Az ilyen vezeték megválasztása lehetővé teszi más eszközök, például elektromos borotva vagy hajszárító egyidejű csatlakoztatását az aljzatba. Ilyen huzalozáshoz szükség van egy kapcsolóra - egy megszakítóra a névleges áramerősséghez, 16 amperig. A huzal márkáját az üzemeltetési feltételeknek megfelelően választják ki, például egy fürdőszoba, jobb, ha kettős szigetelésű háromágú vezetéket választanak.

Földelő berendezés

A fürdőszoba a legáltalánosabb hely egy mosógép felszereléséhez, ezért az 1. védelmi osztály szerint készülnek. Ez magában foglalja a földelés jelenlétét. A készülék számára a PEN vezető elválasztását teszi lehetővé.

A kivezetés megválasztása

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszobának szüksége van egy olyan eszközre, amely nagyfokú nedvességvédelemmel rendelkezik. De különböző mintákban jönnek. Ezért jobb, ha az autó megvásárlása után kiválaszthatja az utast. Figyelem! A fürdőszobában nem lehet hosszabbítókábelt, adaptert vagy pólót használni. Nagy terhelés esetén a vezetékek áthidalása vagy rövidzárlata lehetséges.

Megmaradt áramberendezés

A védőberendezés után, függetlenül attól, hogy megszakító vagy biztosíték van-e, az RCD-t a névleges áramerősségnél egy lépéssel magasabb névleges értékkel választják ki.

A rozetta hálózatokban gyakran túlterhelik a 30% -ot. A gép válaszideje elérheti az egy órát, és ez idő alatt a hálózat túlbecsült. Ezért egy 16 amperes RCD áramkörhöz 25 A névleges értéket kell használnia.

A végső választás jobb, ha olyan szakembert bíz meg, aki ismeri az elektromos berendezések működési szabályait. Saját biztonság és a családtagok biztonsága nem gazdasági kérdés.

Mi nem szabad megengedni?

Ne csatlakoztassa a gép testét a vízellátó rendszer csöveivel.

Tilos a földelő érintkező és a nulla között áthidalni, ez az RCD hamis pozitívumához vezet.

Első futás

A mosógép megfelelően megkezdett indítása sok szempontból hozzájárul a további tartós munkához.

A gép üzembe helyezése és csatlakoztatása után történik, ellenőrizni kell a vízellátó rendszerrel (gumitömlő) és a leeresztőcsővel (hullámos tömlő) való kapcsolatot. A kimeneti feszültség a kívánt érték a háztartási gép számára - 220 volt. Következő:

 • Ellenőrizze a hátfalon lévő szállítókészülékek elérhetőségét. El kell távolítani őket. A szállítócsavarokkal történő bekapcsolás elkerülhetetlenül az eszköz azonnali meghibásodásához vezethet.
 • Szükséges tanulmányozni a használati utasítást - az alapszabályok figyelmen kívül hagyása komoly károkat okozhat.
 • Nyissa ki a vízvezeték csomópontján található vízellátó csapot a mosógép gumitömlőjével.
 • Távolítson el minden szállítási és védőelemet a gépről, beleértve az öntapadó szalagot az ajtón és a tálcákon a mosószer feltöltéséhez.

Ezután kapcsolja be a mosógépet a konnektorba, állítsa be a legrövidebb mosási módot a maximális hőmérsékleten, és futtassa azt.

A próbaidő alatt a belső üregeket megtisztítják az ipari szennyeződések és szagok maradványaitól.

Ha az első mosás során a készülék rezgése vagy elmozdulása nő, akkor ellenőrizze a készülék vízszintes pozícióját. Szükség esetén - ismét állítsa be a készülék szintjét. Ezt a csavarok meghúzásával lehet megtenni. Szélsőséges esetekben - különleges gumibetétet vásárolhat a lábak alatt, kifejezetten ilyen esetekben.

A mosógép meglehetősen drága beszerzés. A telepítéshez szükséges munka ára 500 - 100 rubel, a kommunikáció helyétől függően. Ez a felszerelés költségének 2 - 4% -a lesz. De megbízható.

Tippek és trükkök

A mosógép felszerelését és csatlakoztatását szigorúan a használati utasításnak megfelelően kell elvégezni.

Ebben az esetben meg kell felelni egy konkrét művelet algoritmusának:

 • Amikor az első indítás folyamán a gép külsõ hangokat bocsát ki, vagy atipikusan viselkedik, ne próbálja meg megállapítani az okokat, sokkal kevésbé megszünteti azokat saját kezével. Bár az eszköz garanciális, garanciális javításra vagy cserére kell fordulni.
 • Az automata autókhoz csak speciális mosóport kell használni.
 • A mosógép túlterhelése a részek nagyobb kopását és a készülék élettartamának csökkenését eredményezi.
 • A mosógép leeresztő szelepét rendszeresen tisztítani kell, különben a tömlő eltömődhet.
 • A ruhák mosása előtt gondosan ellenőrizni kell a zsebeket és a bennük talált tárgyakat - érméket, öngyújtókat, kulcsokat és így tovább. A dobban való ütés károsíthatja a készüléket.
 • A folyamat végén jobb, ha a gép ajtaja nyitva marad a nedvesség elpárolgása érdekében. Ez megakadályozza a penész és a kellemetlen rothadás szaga növekedését.
 • Csak ajánlott vízkőmentesítőket használjon. A megkérdőjelezhető kompozíciók az olajtömítések gyorsulásához vezetnek.

Az időben történő gondoskodás és a mosógép működési szabályainak való megfelelés biztosítja a hosszú, megszakítás nélküli működését.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Mosógép felszerelése az állványra

Kérlek, kérlek
Lehetőség van a mosógépet egy talapzaton elhelyezni.

A probléma az, hogy van egy hely a fürdőszobában a fürdőszoba és a fal között.
Van egy elöltöltős mosógép is, amely csak ebben a nyílásban lehet oldalra szerelve, de az ajtó zárva lesz.

Látom a kijáratot a gép telepítésénél a fürdőszint felett, de nem tudom, mennyire biztonságos és lehetséges.

Hogyan lehet jobb?

Erősen javaslom, hogy ne tegye ezt, tk:
1) Nagyon kemény talajt kell készíteni - lényegében téglából és betonból,
különben a gép rezegni fog.
2) ronda szörnyű
3) A gép ugorhat (ha egy régi, prémes vezérlésű modell)

Eladtam volna ezt az autót és függőleges terheléssel vásároltam.

BV írta:
Erősen javaslom, hogy ne tegye ezt, tk:
1) Nagyon kemény talajt kell készíteni - lényegében téglából és betonból,
különben a gép rezegni fog.
2) ronda szörnyű
3) A gép ugorhat (ha egy régi, prémes vezérlésű modell)
Eladtam volna ezt az autót és függőleges terheléssel vásároltam.

Ellenségei 3 pontból.

5 éves voltam az asztalra szerelt állványon, magasság 300 mm szélességben az alátéttel és a mélységgel is az alátéttel. Az ajtó nyitva. A csavarokra összeszerelve sietett.
Mechanikus vezérlésű mosógép. Annak érdekében, hogy néhány centiméter magas a lába elé nem esik véletlenül.
Úgy érzi, hogy most a padlón áll, ugyanaz a gép nehezen rázza meg.
Az egyetlen probléma az, hogy egy írógépet csak egy emelvényre kell dobni.

hobonod írta:
Ellenségei 3 pontból.

Nos, miért olyan durva?

hobonod írta:
5 éves voltam az asztalra szerelt állványon, magasság 300 mm szélességben az alátéttel és a mélységgel is az alátéttel. Az ajtó nyitva. A csavarokra összeszerelve sietett.

Igen, azt gondolom, hogy nincs semmi halálos bonyolult az állványon. A tervezés merevsége és megbízhatósága fontos.

hobonod írta:
Az egyetlen probléma az, hogy egy írógépet csak egy emelvényre kell dobni.

Durva? Éppen ellenkezőleg, óvatosan felcsaptam.
És könnyebb lőni - leráztam és vártam, amíg el nem repül. Ha.

Köszönöm, meggyõzõdve!

Fogom a talapzaton.

2hobonod
És a gyönyörű - az autó állt egy talapzaton 55cm magas. a fürdő szintjén és az egyik oldalon a fürdőbe?

És a 140 cm-es magasságban levő por elaludt
Ó, és ne felejtsd el felemelni a csatorna bejáratát 55 + 60 = 115 cm magasra

PS Bár, mit vitatkozni - mindenki saját elképzelései vannak az esztétikáról.

2milus
Ha helyesen leírtam, amit az első bejegyzésemről értettem, akkor jó szerencsét

BV írta:
2hobonod És por benne 140 cm magasságban elaludni Igen, és ne felejtsd el felemelni a csatorna bejáratát 55 + 60 = 115cm magasságig

És miért? Hagyja, hogy a víz áramlik magadnak. A dobban lévő por tökéletesen elalszik

Wazawai írta:
És miért?

Olvassa el a gyártó utasításait a lefolyó csatlakoztatására. Ha valami nem egyértelmű, akkor a Yandex egy interneten.

Harmadszor, be kell állítanod az autót a dobogóra. A szülők a padlótól felfelé körülbelül 20-25 cm magasságig telepítették a Whirlpoolot. A pódium egyfajta széken volt, inkább egy fémlemezből készült forgácslemez fedője, amely szilárdan erősen rögzített. Az egész épületet a padlóra szerelték, csempével borították. Körülbelül 5 éves "járat" panaszok nélkül.
A régi lakásban használt írógépen betonpumpa épült, amely a csöveket lefedte és csempével bélelt, de a Siemens gép, ami tetszett, mélyebbre emelkedett, mint az eredeti 30 cm, így a Dsp panelet a dobogóra csavarják, és a konzol elkerülése érdekében rögzítsen egy pár lábat a panelre. 3-4 év állt építés nélkül.
Az új lakásban sem fizetett dobogó nélkül, de mindent sokkal gondosan kitalált. Az a tény, hogy a fürdőszobában mindent meg kellett tenni, amire a szíved vágyik, és a legjobb megoldás nem engedte meg, hogy a gép ajtaja nyitva legyen - a WC megakadt. Ismét a betonozott szerkezet. Eddig (már 2 hónap) minden működik.
A legfontosabb dolog az, hogy mindent megosszon a lelkiismereten, hogy később nem lenne szánalmas a céltalanul kifizetett pénzek költésére.
Csatolom az utolsó projekt fotót.

2CopraFive
Érdekes, de ha látni szeretné a vízmérő leolvasásokat, ki fog venni az autót?

BV írta:
Olvassa el a gyártó utasításait a lefolyó csatlakoztatására. Ha valami nem egyértelmű, akkor a Yandex egy interneten.

Ez nem a szennyvízszint feletti magasságnak köszönhető, de a kanyar magassága a feltöltött gép vízszintje fölött legyen.
A tervezésről nem vitatkozom - személyes ügy.
És a por töltésének kényelméről, gyermekkorban jól kell enni, hogy 1 méteres, 400 cm magas legyen

2hobonod
Nos, hányszor mondani, hogy az END magassága. a leeresztő csőnek legalább 50 cm-re kell lennie a gép aljától 60 cm-re.
Minden utasításban meg van írva - miért találja fel?

2BV, Nos, barátom, meghajoltál. Ez egy FLEX tömlő, és a végek a vízben vannak. A mosógépet a padlón a víz alatt is könnyebb leengedni. Húzza ki a tömlõ bitét és súlyát az aljáról. Általában a moszkoviták elkényeztették a ház problémáját. mosógép a lakásban általában nincs sehol!
Ki van a fürdő fölött a fej fölött, aki a WC fölött van, népünknek nincs fantáziája. Természetesen, ha a tulajdonosok kedvelik, akkor a zászló a kezében van, de úgy tűnik számomra, hogy minden lakásban van néhány kevésbé extrém telepítési mód. Rendszerint csak a bútorok átrendeződésének és átgondolásának szükségessége szükséges. Néha két kézzel ragaszkodnak egy száz éves st / m-be, teljesen nem megfelelő helyekre beágyazva, ahelyett, hogy újakat vásárolnának és kényelmesen elhelyeznék.
Természetesen az IMHO, és a helyi hozzászólások szerzői semmi köze, ezért ihletett.

PS. Valamennyi véletlenszerűnek ítélt véletlenszerű helyzet, az "ütésre" vonatkozó követelések nem fogadhatók el.

2CopraFive. Természetesen nem az én dolgom. Nem lakom ott, de a gyönyörű, magas színvonalú munkától eltekintve a projektben semmi sem látható. A kommunális fürdőszoba: míg az egyik, a leggyorsabb a kádban, a bazsarózsa, a második zuhanyozik a bódéban, a harmadik pedig a mosdó nélkül hagyhatja el a mosógépet. És a BV-nek jogában áll a súlymérést havonta egyszer elvégezni. Te jöttél szórakozni. Attól tartok, még mindig a mosó kazánon van, és egy szárítót helyez. Az a benyomás, hogy az építők összetévesztik a fürdőszoba és a konyha területét, ez nem lesz elég.
Végrehajtás 5
A projekt gyenge C osztályú.
MINDEN IMHO.

Miért forog a mosógép a forgatáskor? Ellenőrizze, helyesen van-e telepítve.

A mosógép, különösen az automata, feltétlenül szükséges a háztartásban. Csak be kell töltened a ruhát és hozzá kell mosni a mosószert - és az intelligens eszköz mindent meg fog tenni önmagában.

Ahhoz, hogy a gép hosszú és megbízható munkavégzést igényelhessen, meg kell adnia az összes szükséges feltételt. Ezért nagyon fontos a telepítés ideje. A megfelelő csatlakozás biztosítja a kiváló minőségű mosást és a hibamentes működést.

Mosógép gép üzembe helyezése

Gondold végig, hogy hol és hogyan rakja fel az autót, meg kell vásárolnia. Méreteit, teljesítményét és építési típusát nem csak a tulajdonosok kívánságai határozzák meg, hanem a lakásban rendelkezésre álló lehetőségek is.

A telepítés előfeltételei

A mosóegység legkönnyebb módja a víz és a villamosenergia-csatlakozás pontjai közelében. Ebben az esetben a tömlők és az elektromos kábelek meghosszabbításával nem lesz gond.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az esztétikai összetevőt és a könnyű használatot is. A kis lakások esetében felmerül a kérdés, hogy a berendezés megfelel-e az erre szánt helyiségbe.

Hely kiválasztása: a fürdőszobában vagy a konyhában

A legtöbb mosógép menedéket keres a fürdőszobában. Ez a hely legegyszerűbb választása, mivel általában vízvezetékek és csatornák vannak. Ráadásul a háztartási készülékek rejtve lesznek a kíváncsiskodó szemek.

Ha nincs elegendő hely a fürdőszobában, akkor a konyhában vagy akár a folyosón is kapcsolatba kerülhet.

Mit kell figyelni:

 • A padlónak ellenállnia kell a vibrációnak.
 • Előfordulhat, hogy távoli kommunikációkat kell futtatnia.
 • A távolságok mérésekor figyelembe kell venni a fal esetleges rendellenességét. Csak abban az esetben a gép névleges méretei legalább egy centiméterrel kisebbek a rendelkezésre álló helynél.

Vízcsatlakozás

A gépi mosáshoz, mint bármely máshoz, elsősorban a víz szükséges. A vízellátó rendszerre a következő követelmények vonatkoznak: a csövekben a nyomásnak elegendőnek kell lennie, és a víznek tisztának kell lennie. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor helyezze el a nyomásfokozó szivattyút és szűrje le a vizet.

Energiaellátás

A mosógépnek sok energiája van. Ezért az idősebb lakásokban rendelkezésre álló elektromos kábelek és aljzatok általában nem alkalmasak erre.

Javasoljuk, hogy külön kábelt húzzon a pajzsból a telepítési helyre. Keresztmetszeteinek meg kell felelniük a tervezett terhelésnek. Helyezzen be földelt csatlakozóaljzatot is.

Padló minősége

Súlyos követelményeket ró a készülék padlójára. Először is, határozott és szigorúan vízszintesnek kell lennie, nyilvánvaló szabálytalanságok nélkül. Ezenkívül a bevonatnak ellenállniuk kell a rezgésnek egy forgó dobból.

Pozitív levegő hőmérséklet

A lakás körülményei között a mosógép mindig meleg. Azonban egy országban magánház vagy műszaki szoba lehetséges hosszú távú leállítása a fűtés. Ez teljesen elfogadhatatlan! A mosás után mindig a mosógépben marad a víz. A hidegben elkerülhetetlenül be kell fagyasztania és elszakítani a tömlőket vagy akár a szivattyút.

Telepítési sorrend

Az új gép, amelyet a boltból szállítanak, az első dolog, amellyel szabaddá kell tenni a csomagolást és a szállítási kötőelemeket. Ezután minden szükséges kommunikációhoz csatlakozik, és beállítja a lábak magasságát. Ezután a készülék készen áll az első mosásra.

A szállítási hardver eltávolítása

A mozgó alkatrészek szállítása során a sérülések elkerülése érdekében rögzítettek. Ha nem távolítja el ezeket a rögzítőket (csavarok, zárójelek, rudak), akkor a mechanizmus bekapcsolásakor elkerülhetetlenül meghibásodik. Szükséges:

 • csavarja le a csavarokat;
 • távolítsa el a műanyag szórófejeket;
 • vegye ki a tűzőkapcsokat.

Mindezeket a részleteket menteni kell. Szükség lehet rá, ha autót kell mozgatni, vagy javítani kell.

A csavarok helyett a géphez mellékelt dekoratív sapkákat helyezzen be.

Vízcsatlakozás

A hideg vizet egy flexibilis tömlőn keresztül szállítják, amely a csomagban található. Nem ajánlott teljesen merev csatlakozást létrehozni, mivel ezen keresztül a vibráció átkerül a csőrendszerbe, és fokozatosan megsemmisíti őket.

A tömlő speciálisan beágyazott csövön vagy púderen keresztül csatlakozik a vízellátáshoz. Általában szűrővel van ellátva a durva szennyeződések víz tisztítására. A gép oldalán a csatlakozás szabványos menetes csatlakozáson keresztül történik.

Vízleeresztő

A vízkivezetés megszervezésének legegyszerűbb módja az, hogy a leeresztőcső végét lehúzzák a fürdőbe vagy a mosogatóba. De inkább átmeneti megoldás.

Leggyakrabban a szennyvizet egy speciális elosztó segítségével közvetlenül a szifonba engedik le a mosogató alá. A tömlõnek elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy lelassuljon. A kavargóban mindig van víz, ami nem engedi, hogy a szennyvíz illata bejusson az autóba.

A láb beállítása

A gép dobjának simának és torzítás nélkül kell forognia. Ehhez szükséges, hogy felső síkja szigorúan vízszintes legyen. Ezt az épület szintjén lehet ellenőrizni. Ha az eltérés meghaladja a 2 ° -ot, használja a gép beállítási lábát. A modern modellek menetes beállítással rendelkeznek.

Tápellátás

A legjobb megoldás a gépnek a pajzsra történő csatlakoztatása egy külön három magos kábellel, amelyen a megszakító telepítve van. Rövidzárlat elleni védelem esetén az UZO készülékét használják.

A csatlakozót földelni kell, és a padlószinttől bizonyos magasságban kell felszerelni, hogy a szivárgás során ne kerüljön víz. A konyhában ezek a követelmények megfelelnek az elektromos tűzhely kimenetének.

Videó utasítás a mosógép felszereléséhez

Telepítési jellemzők különböző körülmények között

A gép üzembe helyezésekor előzetesen meg kell fontolnia a működésének feltételeit és módját. Ennek megfelelően előrelátó intézkedéseket lehet tenni, amelyek segítenek elkerülni a jövőbeli problémákat.

Egy magánházban

Magánház építésénél vagy javításánál a tervezési szakaszban lehetséges a csövek és az elektromos kábelek szükséges elrendezése. A ház száraz pincéjének jelenlétében gyakran vannak mosó- és szárítóberendezések. Ebben az esetben a bérlők nem zavarják a zajt, a szagokat és a nedvességet.

A konyhában és a folyosón

A mosógép meglehetősen könnyen illeszkedik a konyha belsejébe, bár maga a mosási folyamat nem nagyon illik a főzéshez és az étkezéshez.

A folyosón csak végső esetben kell telepíteni.

Ebben az esetben számos kérdést meg kell vizsgálni:

 • hol találni egy helyet, hogy az autó ne zavarja a járást és az ajtók kinyitását;
 • hogyan lehet elrejteni a megállapított kommunikációt (a padlóra, a falra);
 • hogyan lehet elrejteni a berendezést a vendégek szeméből (beépített szekrény, függöny).

Fa padlón vagy laminált felületen

Az ideális kemény és kemény padló a betonhoz. A fapadlókon a gép rezgése erősödik és megsemmisítő hatással van az egységre és a környező tárgyakra.

Különféle lehetőségek vannak a padló megerősítésére:

 • a beton egy kis alapítvány;
 • erős acélcsövek alapján erős pódiumot szervez;
 • legalább tegyen egy rezgéscsillapító szőnyeget.

Beágyazott gép beszerelése

A beágyazott készülékek tökéletesen illeszkednek a belső térbe. A vezetékek és tömlők a szekrények mögött vannak elrejtve, és a bejárati ajtó teljes mértékben összhangban van a többi fülhallgatóval. Ugyanakkor egy ilyen módszer drágább, mint egy szabadon álló, és a választása nem túl nagy.

Ezért gyakran felmerül a kérdés, lehet-e egy hagyományos automata gépet építeni? Lehetséges, és különféleképpen:

 • csak feküdjön a asztal alatt;
 • telepítse a kompakt modellt a kész konyhaszekrénybe;
 • önállóan készítsen egy megfelelő szekrényt ajtóval vagy anélkül.

Mosógép felhelyezése a WC felett

A legtöbb WC-k kis mérete miatt furcsanak tűnik a mosógép kialakítása. De néhány rajongó sikerrel csinálja ezt a kalandot.

Természetesen figyelmet kell fordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy az egység ne essen a fejére egy döntő pillanatban.

 • A falak minősége. Ha a falak törékenyek, egy acélszerkezetet kell készíteni egy padló alátámasztással.
 • Erős polc. Szilárd fémprofilból.
 • Biztonsági oldal, hogy a gép ne csússzon a polcról a rezgésektől.
 • Behúzható polc, így a kivehető ruhanemű nem esik a WC-be.
 • A rögzítés magasságának lehetővé kell tennie a WC-öblítőgombhoz való hozzáférést.

Miért az autó "ugrik" és hogyan kell kezelni?

A megnövelt vibráció az újonnan telepített gépekre jellemző. De néha az időméréses technika elkezd visszafordulni, vagy akár a padlón mozogni. Meg kell határozni a gép viselkedésének okait, amíg teljesen ki nem áll.

Az alábbi opciók lehetségesek:

 • A beszerelés előtt a rögzítőcsavarokat, a záróelemeket nem távolították el.
 • A padló nem egyenletes, a gép leng.
 • Éppen ellenkezőleg, a padló túl sima és csúszós, akkor rá lehet helyezni egy gumitömlőre.

A legegyszerűbben kiküszöbölhető probléma - a nyersvászon egy dobozban tekercselve a dobban. A gépet le kell állítani, kezelni kell a ruhanemű belsejében történő eloszlatását és folytatni kell a forgatást.

A technikai jellegű tényezők is lehetségesek. Csak egy javító képes azonosítani és megszüntetni őket:

 • Sérült lengéscsillapítók.
 • Kopott rugók, amelyek a tartályhoz csatlakoznak.
 • Laza rögzítés az ellensúlyban.
 • A csapágy összeomlott.

A mosógép telepítésének minősége nemcsak a berendezés csatlakoztatásától, hanem a telepítés helyétől függ. A helyzet helyes felmérése, előnyeinek kihasználása és a negatív pillanatok kompenzálása minden személy számára lehetséges. A kommunikáció jelenlétében maga a telepítési folyamat nem annyira időt vesz igénybe. Végül szükséges egy mosógép nélküli, mosógépben történő mosás elvégzése. Ha nem észlel külsõ zajt, akkor a gép használható.

Útmutatások és ajánlások a mosógép felszereléséhez és csatlakoztatásához

A mosógép nem háztartási készülék, amelyet egyszerűen el lehet hozni egy boltból, bármely kényelmes helyre és használatra. Munkájának érdekében a mosógépet a közüzemi hálózatokhoz kell csatlakoztatni. Annak ellenére, hogy rengeteg különleges követelmény, a mosógép felszerelése teljesen automatikus. A mosógépnek a saját kezével történő felszerelése kis mennyiségű eszközzel és alapvető képességekkel rendelkezik a kezelésük során.

A munka szakaszai

A mosógép telepítésének megfelelő lépései a következő lépéseket tartalmazzák:

 1. A helyszín kiválasztása, figyelembe véve a mosógép csatlakoztatásának kényelmét, valamint az alap megfelelő merevségét és szilárdságát.
 2. A mosógép csatorna csatlakozásának megszervezése.
 3. A mosógép csatlakoztatása a vízellátáshoz.
 4. A mosógép csatlakoztatása a tápegységhez.
 5. A szállítási csavarok eltávolítása és a próbaindítás (flush) elindítása.

Elhelyezés és beállítás

A mosógép csatlakoztatását megelőzően megfelelő helyet kell választania, figyelembe véve a kommunikáció közelségeit. Ebben a tekintetben a konyhai vagy a fürdőszoba mosógépei közös beszerelési lehetőségei. A közelmúltban erre a célra egyre inkább a szomszédos épületeket használják: folyosók, raktárak. Különösen akkor, ha a mosógép szerelését és csatlakoztatását javítással kombinálja.

Ha arra törekszünk, hogy mindent megtegyünk, akkor már az eszköz megszerzésének szakaszában tisztában kell lennünk a megengedett átfogó méreteivel.

Nem szabad elfelejteni, hogy a mosógépek felszereléséhez egy helyet el kell különíteni egy szélességgel. A működés során fellépő rezgések nem okozhatnak érintkezést a szomszédos felületekkel.

A mosógép üzembe helyezése során a lehető legkisebbre kell csökkentenie súlypontját. Ehhez a mosógép telepítése előtt meghatározhatja előre a lábak felső részét a tartófelületen. Mindig csavarodott, és a többiek jelölése helyesen helyezte a gépet. Ezután rögzítőanyákkal vannak rögzítve.

A mosóberendezések telepítésénél a dob rögzítő rugóinak függőleges síkba történő beállítása lehetővé teszi. Ez biztosítja annak ingadozását a becsült pályán. A megfelelően kitett eszköz stabilitást biztosít a legkedvezőtlenebb terhelés mellett is.

A mosógép felszereléséhez tilos lábtámaszt használni.

Az egyetlen kivétel egy vékony gumi vagy linóleum, amelyet a mosogatógép behelyezése előtt a csempepadlón lehet elhelyezni. Ez megakadályozza, hogy a padlón csússzon.

Vízelvezető szervezet

A mosógép telepítése során a vízelvezetés megszervezése kétféleképpen történhet:

 • az ideiglenes rendszer keretében;
 • Helyezze be a csatornába.

Működnek a mosógéppel való összekötésen, a legegyszerűbb módja az első út. Ehhez univerzális konzol tartozik a készülékhez. A leeresztő tömlő a hornyaiba van behelyezve, és rögzítve van a fürdő, a mosdó vagy a WC-tál peremén. Ilyen kapcsolat esetén a mosógép nem igényel további anyagokat. Mindent csaknem azonnal véghezvitt. De a hétköznapi használat során ez a lehetőség higiéniai és kényelmes. Jobb, ha bütykölik, de végleges kötést végez.

A mosógépnek a csatornahálózathoz való tartós csatlakoztatásának legfontosabb feladata, hogy megfigyelje a lefolyótömlő hajlításának szükséges magasságát.

A szivattyú nyomótömlőjének a gyártó által javasolt magasságig kell emelkednie, majd csatlakoznia kell a közös lefolyóhálózathoz. Ha az eszközre vonatkozó utasítás nem ad meg konkrét utasításokat az emelkedés kívánt magasságáról, akkor a padlóról 80 cm-re lehet. A mosogatógépek telepítéséhez javasolt legtöbb ajánlás hasonló értéket képvisel.

Egy ilyen pályát követően fontos problémák megoldására kerül sor:

 • nem teszi lehetővé a víz áramlását a gépből, amikor a leeresztő szivattyú ki van kapcsolva;
 • nem engedheti meg, hogy a rendszerből kilépjen a dobtálcába;
 • megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a rendszerből a készülékbe, és onnan a helyiségbe.

Az utolsó pontról részletesebben. Gyakran a mosógép csatlakoztatására vonatkozó ajánlásokban feltüntetik a vízzárás (szifon) után történő megérintés szükségességét. Valójában, ha az eszközön lévő dokumentáció nem nyújt ilyen követelményeket, nem szabad bonyolítania a tervezést célszerűvé. A leeresztő szivattyú a mélyedés legalacsonyabb pontjánál helyezkedik el. A kikapcsolás után a tömlőben lévő víz oszlopa a kanyar előtt visszatér a szivattyúhoz, és bezárja a csatornát a rendszerből származó gázok nyomásától.

A mosógépnek a csatorna összekapcsolásához csatlakoztassa a lefolyótömlő vezetékét bárhol. Kényelmes a mosogató alatt. Ehhez elegendő a szifon felső részét egy speciális szívófejjel cserélni. A tömlő kopott rajta. A tömítést egy tömlőbilincs zárja le.

Általánosságban elmondható, hogy a nyakkendőt pórázok, további fúvókák és átmeneti betétek segítségével alakítjuk ki a kívánt átmérővel. A tömlő gumi mandzsettával van lezárva az aljzatba. Ezenkívül az ízületet szilikonnal lehet elkenni. A hajlítás helyén és a harang bejáratánál a tömlőt a falhoz kell rögzíteni.

Vízellátás

Amikor egy mosógépet csatlakoztat a vízellátás elosztásához, biztosítani kell a 4 alapvető feltételnek való megfelelést:

 • az eszköz csatlakoztatása merev csatlakozással nem megengedett. A működés során fellépő rezgések következtében ez a kapcsolat hosszú ideig nem marad légmentesen;
 • a hajlékony tömlőt szabadon feszítés nélkül szabadon kell elhelyezni, optimálisan, ha szabad hurokkal lóg;
 • a befúvási nyomást a gyártó ajánlása szerint kell végezni. A felesleg szivárgást okozhat, nem elegendő a túlmelegedéshez és a szívószelep meghibásodásához vezet;
 • A flexibilis tömlő előtt meg kell szerelni az ütközőszelepeket (gömbcsap).

A vízellátó rendszerbe történő beillesztéshez nem feltétlenül szükséges vágócsövek és csővezetékek. Nagyon függ a mosógép és a közvetlen környezetben található készülékek telepítési helyétől. A legtöbb esetben mindig szorosan összekapcsolt keverők vagy csatorna-ciszternák találhatók. Elég, ha csavarja le a csővezeték anyacsavarját, és szerelje fel a pólót. Az elzáró szelep a tetejére vagy a csővezeték-szakaszra van felszerelve a készülékhez.

A rugalmas szemceruza a készletből a géphez a legtöbb esetben egy belső menetes hüvelyk. Szükség esetén egy adapter helyezkedik el az anya és a szelep között. A csapot minden mosás után ki kell kapcsolni. Az automatikus szelep ülésének megóvása a csiszolószemcséktől jobb mechanikus szűrőt adni a rendszerhez. Minden ízületet gumi vagy szilikon tömítéssel, vagy FUM szalaggal vagy hasonló anyaggal kell lezárni.

Néha ideiglenes áramkört használnak a mosógép vízhez való csatlakoztatására. Ehhez a csévélő csavarja ki a keverőtől, és a rugalmas szemű anyát a helyén rögzíti. Csak egy megfelelő szál van. A folyamat néhány percet vesz igénybe. Ez nehezebb, mint egy csaptelep nyitása egy állandó vezetéknél, de teljesen kiküszöböli a szivárgás lehetőségét egy készenléti eszköz alatt. Ezenkívül meleg víz is rendelkezésre áll a gépre, és fűtőelemekkel történő fűtésre menthető.

Tápellátás

A mosógépnek a tápfeszültséghez való csatlakoztatásának összetettsége attól függ, hogy megfelelnek-e a meglévő vezetékek szükséges feltételeinek. Ezek a feltételek:

 • 3-vezetékes hálózat fázis-, nulla- és földvezetékkel történő használata;
 • A vezetékszakasz és az elektromos szerelvény megfelelősége a készülék erejéig. Az otthoni készülékekhez elegendő 3 * 2,5 mm huzal és szerelvények 16 A-ig;
 • jelenléte a megszakító áramkörében;
 • Kívánatos a biztonsági eszközön keresztül is csatlakozni.

Ha a hálózat megfelel ezeknek a feltételeknek, elegendő a készülék dugóját a mosógép telepítési helyéhez legközelebb eső nyílásba dugni. Szükség esetén 3-vezetékes kiterjesztést használhat 16 A-re.

Nem megfelelő huzalozás esetén a készüléket közvetlenül a mérőműszerről kell elhelyezni az egyedi tápegység hálózathoz. A megszakító és az RCD a gép közvetlen közelében helyezhető el.

A főbb nehézségek akkor merülnek fel, amikor a mosógépeket a régi lakásállományba helyezték, ahol a talajhurok soha nem volt. Mielőtt a mosógépet földelés nélkül csatlakoztatná, érdemes megfontolni a lehetséges következményeket.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a melegítők hőszigetelése idővel lebomlik, és előbb-utóbb a test felgyorsul. Ha együttműködsz a szomszédaiddal, akkor nem nehéz és drága kalapálni a talajba földelést és a magot a pajzsok mentén elhelyezni.

Vizsgálat

A mosógépek beszerelési folyamata a szállítócsavarok eltávolításával és a próbafuttatással zárul. Vászon nélkül, a fűtővíz maximális hőmérsékletén, a mosási ciklus egyikében történik. A dobot a gyári zsírból kifújják.

Vízvezeték-munka. A következtetések lejtése és magassága.

A javítás folyamán sok kérdés merül fel. Ki fogom emelni a leggyakrabban előforduló fürdőszobai javításokat.

Mi a csatorna lejtőszöge?
- 100 mm átmérőjű csőhöz - legalább 2 cm / méter
- 50 mm átmérőjű csőhöz - legalább 3 cm / méter

Mekkora a szennyvízrendszer magassága...
- a 160-190 mm-es (a gyártótól és a modelltől függő) 160-190 mm-es toalettpohárba helyezve a legmegfelelőbb választ
- 220-240 mm-es felfüggesztett WC-csésze padlóról
- 60 mm-es raklapos zuhanyhoz
- 500-550 mm-es mosdókagylóhoz
- 100-150 mm-es fürdőhöz
- 300-400 mm-es konyhai mosogatóhoz
- mosógéphez és mosogatógéphez 500-650 mm

Ha technikai okokból a fürdőszobák (zuhanyzó, WC) a csatornák fölé kerültek, akkor a fürdőszobában (zuhanyzó, WC) a dobogóra a kívánt magasságra állítható. Talán ez a helyzet felborítja valakit, de másrészt a catwalk díszítő jellegű lehet.

Milyen magasságban látja a hideg és meleg vizet...
- a hozzá illő 400-600 mm-es WC-tálhoz (a tartály alsó, oldalsó vagy hátul lévő vízbevezetésétől függően) a helyes választ adják
- egy palack 1200 mm-es palettájával ellátott zuhanykabinhoz és zuhanyfejekhez - 2100-2250 mm (az öntöződoboz aljától a raklap aljára)
- 750-800 mm-es fürdőhöz a padlóról
- 550-650 mm-es mosdókagylóhoz
- 500-600 mm-es konyhai mosogatóhoz
- 500-750 mm mosó- és mosogatógéphez

A víz elvezetései közötti távolság...
- zuhanyzóval és fürdővel 150 mm-re a központi tengelyektől
- mosdó és 100 mm-es konyhai mosogató számára (nem annyira mereven kötve, mert rugalmas tömlőkhöz vannak csatlakoztatva)

A fürdőkád 600 mm magasságban van felszerelve, 850-900 mm-es mosdókagylóval.
Ezek a méretek változhatnak és a családtagok magasságától függenek. És más méretű (vízkivezetők kimeneti teljesítménye)

És ne felejtsük el, hogy a padlószintet a WC-ben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a padló alatti szomszédos helyiségekben kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbértékkel kell elválasztani. És ne felejtse el a vízszigetelést a fürdőszobában és a WC-ben.

Ajánlatos az összes vízvezeték megvásárlása a fektetés megkezdése előtt. kommunikációt. Ez egyszerűsíti a vízvezeték feladatait és csökkenti a hibák kockázatát.

Hogyan készítsünk csatornahálót a mosógépben?

Ha úgy döntött, hogy a mosógépet saját magával kapcsolja, és nem bízik a mesterben az ilyen munkák megmentésében, akkor ezt megelőzően ismerje meg az árnyalatokat. Ebben az esetben teljesen fegyveres leszel, felkészítenéd mindent, amire szükséged van, és jól végezze el a munkát. Hogyan kell a mosógépet megfelelően leengedni, mi a módja, ezt tovább fogják vitatni.

Csatlakozási módszerek, melyek közül választhat?

Háromféleképpen lehet megszervezni a mosógépből származó szennyvíz kibocsátását.

 • Az első módszer vízvezeték vízzel - a legegyszerűbb megoldási lehetőség. Még egy újonc, aki először kapcsolja be a gépet, képes ilyen lefolyásra.
 • A második módszer egy szifonon keresztül történő leeresztéshez kapcsolódik. Ezt a módszert tekintik a legoptimálisabbnak, leggyakrabban használják.
 • A harmadik mód arra, hogy közvetlenül csatlakoztassa a lefolyótömlőt a lefolyóhoz. Ez a lehetőség nehéz a szervezetben, így a lefolyócsatlakozás ilyen módon kapcsolódik leginkább a mesterhez.

A kapcsolat összetettségén túl mindegyik lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. Például a víz visszavonása a vízvezetékben - a leginkább megbízhatatlan és esztétikai. A kifolyócső rögzítése a fürdőkádon vagy a WC-tálon keresztül repülhet, majd a víz elárasztja a fürdőszobát. Ezenkívül Ön szennyezi a fürdőt, amelyet minden alkalommal meg kell tisztítani, hogy ragyogjon a mosáshoz. A kisülés során a szobában kellemetlen szag állhat. De ha szifonnal csatlakozik, akkor védeni fogsz ettől a szagtól.

Gondolj gondosan, mielőtt kiválasztaná az egyik vagy a másik kapcsolódási módot, jobb időt és erőfeszítést eltölteni, mint hogy mindent vissza kell fizetned, és meg kell fizetned a szomszédok kárát.

A "vízbefúvás" vízelvezetés csak akkor alkalmas, ha egy mosógépet telepít az országba vagy egy olyan magánházba, ahol nincs szennyvízcsatorna. Ebben az esetben a tömlőt egy speciális tartályba, a vízbe, amelyből minden mosási ciklus után kiöntik.

Mit kell dolgozni?

A munka előkészítésekor ellenőrizze, hogy mennyi ideig tartanak a szabvány tömlők, függetlenül attól, hogy elegendőek-e a lefolyó szervezésének választott módjához. Ezenkívül szükség lehet adapterekre. Mérete és kialakítása attól függ, hogy milyen anyagból készül a csövek és csatornák az Ön lakásában. Tehát a készletben lévő csatorna mellett szükség lehet rá:

 • tömítő gumi;
 • járom;
 • szerelvények;
 • visszacsapó szelep;
 • szifon;
 • tee;
 • kulcsok készlete;
 • Bolgár, hogy vágja le a csövet, ha közvetlenül a csatornahoz csatlakozik.

Szifonnal csatlakozunk

Amikor a mosógépet a konyhába telepíti, a lefolyószerkezet előnyös módja a leeresztő cső csatlakoztatása a mosogató szifonhoz. Ehhez helyezze a helyet a mosogató közelében lévő autóhoz. Ha a már beépített szifonnál nincs további lefolyó a mosógép alatt, akkor teljesen cserélheti ki a szifont vagy új szétválasztót. Még jobb, ha speciális szifont kapsz egy ágral és egy visszacsapó szeleppel.

A visszacsapó szelep megakadályozza a szennyvíz visszafolyását a gépbe, valamint a kellemetlen szagok megjelenését.

A szifon a lehető legmagasabban a mosogatóhoz van felszerelve, legfeljebb 40 cm magasságban a padlószinttől. És maga a leeresztő tömlő, amely az autóból érkezik, 70 cm-es magasságban van a karosszéria padlójától egy speciális tartóban. Így a tömlő először felemelkedik, majd ismét leesik a lefolyóba.

A vízleeresztő tömlő a szifonhoz csatlakozik egy speciális csövön keresztül, amely a szifon ágra van szerelve, és tömlőbilincsgel van rögzítve. Az alábbi képen egy hasonló kapcsolat látható.

Csatlakozás szifon nélkül

Csatlakozás egy szifon nélküli csatornahoz, közvetlenül a lefolyóba, speciális vízvezetési készségeket igényel. Ezért ha kétségei merülnek fel, akkor kapcsolatba kell lépnie a mesterrel. Továbbá, a garanciavállalás helyreállítása a csatlakozási szabályok megsértése esetén nem történik meg. A javítás teljes mértékben a maga költségén jár.

Mit kell közvetlenül csatlakoztatni a lefolyóhoz? A csatornacsatornába be kell kötni a lefolyótömlő alatti elágazást. Jó, ha a csatorna műanyag, de problémák merülnek fel az öntöttvas csövekkel. Miután az ág telepítve van, a tömítőgyűrűn keresztül egy csaptelepet kell behelyezni az ágba. A legfontosabb dolog a kapcsolat magassága. A tömlő legalább 60 cm magasságba kerül a csatornahálózatba, és nem érintheti a vizet. Ez biztosítja a szagok késleltetését.

Fontos! A tömlőcsatlakozás magassága hatással van a leeresztő szivattyú terhelésére. Ezért tartsa be a javasolt értéket.

A szennyvízcsatornában lévő mosógépet jól lecsöpögtetik abban az esetben, ha a mosogatóval ellátott mosogatógép a mosógéptől több mint két méter távolságra található. Az ilyen helyzetben lévő hosszú tömlő nem lehet opció, mivel ez egy további terhelés a szivattyún.

Így a mosógép útlevelében megadott utasításoknak és ajánlásoknak megfelelően saját maga is csatlakoztathatja a készüléket a lefolyóhoz. A csatlakoztatás után győződjön meg arról, hogy a mosógép működése készenléti állapotban van, kövesse az összes csatlakozás tömítettségét.

érdekes:

 • Ossza meg véleményét - kommentálj