Legfontosabb > Tervezés

A mosógép felszerelése és csatlakoztatása

1) A telepítési díj 1250 rubel. készen áll a kommunikációra

a) Moszkvában a moszkvai körút mestere

b) A töltő- és ürítőtömlő csatlakoztatása (az utasításnak megfelelő szint szerint)

c) A mosógépet szintre állítva ellenőrizze az összes csatlakozást szivárgás esetén

d) Tesztpróba és rövid használati utasítás a fogyasztó számára

2) A telepítés költsége 2650 rubel. vízvezeték anyagokkal együtt

a) A kapitány Moszkvai körúton való távozása

b) Vízcsap csaptelep beszerelése (beleértve a csaptelepet is)

c) Szaniter szifon felszerelése (figyelembe véve a szifont)

d) Csatlakoztassa a beömlő és a kifolyócsövet az utasításoknak megfelelően.

e) A mosógépet az összes csatlakozás szintjének beállításával, indításával és ellenőrzésével kell felszerelni.

e) Tesztelési művelet és rövid utasítások a felhasználó számára.

3) A beszerzési ár 3900 rubel. figyelembe véve az elektromos berendezésekben található anyagokat

a) A mester elindítása az MKAD kicsomagolási eszközön belül külső ellenőrzés

b) A gépet az elektromos panelbe és a kábeleket 10 m-es nyílásra kell felszerelni

c) Az elektromos csatlakozóaljzat felszerelése földeléssel

d) Csaptelep beszerelése vízellátáshoz, szifon felszerelése hullámos lefolyóval

e) A töltő- és a kifolyócső csatlakoztatása (az utasításoknak megfelelően)

e) Helyezze a mosógépet szintre, ellenőrizve az összes csatlakozást

g) Engedélyezze a teszt validálását és rövid használati utasításokat.

A lefolyó és a töltőtömlő hosszabbítása, valamint a fúrási lyukak nem tartoznak a komplex telepítés költségei közé!

További munkálatok a bontás során, amelyek a mosógépek felszerelése során előfordulhatnak

Mosógép telepítése varázsló

 • legfontosabb
 • Háztartási készülékek telepítése
 • Mosógépek szerelése
 • Mosógép telepítése varázsló

Webhelyünk segítségével gyorsan találhat meg egy tapasztalt mestert a háztartási készülékek javítására szolgáló szolgáltatások megrendeléséhez. Helyezzen be alkalmazást és bevált szakemberek felajánlják szolgáltatásaikat és áraikat.

 1. Árak összehasonlítása és a legjobb feltételek kiválasztása.
 2. Visszajelzés csak az érdeklődő szakemberektől
 3. Ne pazarolja el az időt a közvetítőkkel való kommunikációban

Találjon varázslót a mosógép beszereléséhez és csatlakoztatásához, megfizethető áron. Rendelje meg a mester szolgáltatásait, és megtudja, hogy az ár online lehet, és kérést hagy a szükséges munkák leírásával.

Van egy csomó előadóművész Moszkvából és Szentpétervárról regisztrálva a Yuda honlapon, aki telepíti és összekapcsolja a mosógépet. A szolgáltatások varázsló segít gyorsan és olcsó módon csatlakoztatni a mosógépet a házban vagy otthon.

Ha szükség van egy mosógép csatlakoztatására, akkor a Yudu segíti a szolgáltatást a többi településen.

Nehéz választani a művészt a mosógép csatlakoztatásához? A Yuda vezetők perceken belül kapcsolatba lépnek Önnel, és segítenek kiválasztani a megfelelő mestert.

Bízz a létesítményben, hogy jobban elsajátítsák a mosógépek telepítését

 • A mosógépek összekapcsolására szolgáló varázsló segít a függőleges vagy elülső terhelésű gép felszerelésében;
 • A szakember segítséget nyújthat a mérések elvégzéséhez és a mosógép optimális helyének kiválasztásához, ha a gépe "amerikai típusú", 8-10 kg vászonra tervezve;
 • A telepítés és a csatlakoztatás nehézségei a helyszínen megoldódnak;
 • Időt és pénzt takarít meg. Az olcsó nem jelent rosszat;
 • Ha a működés közben problémák merülnek fel, hívást kezdeményezhet ugyanarra a mesterre.

Maga a mosógépet is felszerelheti, de ebben az esetben a kezelési kézikönyvet kell kezelnie, a hiányzó elemeket és a szükséges foglalatokat meg kell keresnie. Könnyű megtalálni a mestereket, anélkül, hogy magánvállalatokat hívnánk, hogy jobb szolgáltatást kereshessenek.

Miért Juda?

 • A yudu segít abban, hogy pontosan meg tudja találni, hogy ki kell. Minden előadó tesztelve van;
 • A vállalkozók garantálhatják az alacsony árakat és a gyors átállási időt;
 • Az a lehetőség, hogy tárgyalásokat folytasson a kapitánnyal az árról, sőt a városról, ahol a telepítés és a kapcsolódás befejezéséhez szükséges.

A Juda megrendelése egyszerű és nyereséges.

Hogyan telepítsd a mosógépet?

Kevés ember azt akarja, hogy a mosógép megvásárlása után pénzt költsön a létesítményre, amit a háztartási gépek üzletének alkalmazottai intrusívan kínálnak. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell a mosógépet saját maga felszerelni.

Az első szakasz. telepítés

Megkapta a régóta várt technikát, most itt az ideje, hogy a telepítéshez menjen. Meg kell szüntetni a szállítószalagokat a gép hátulján. A rögzítők szükségesek annak biztosításához, hogy a tartály a szállítás során ne keruljon beléjük, mivel ez károsíthatja a berendezés belsejét. A csavarok nem engedi meg a gép bekapcsolását, ráadásul komoly károkat okozhat. A csavarok eltávolításával kapcsolatos problémák elkerülése végett használjon csavarkulcsot vagy fogót. Nyissa ki a lyukakat műanyag dugóval, amely az alátéttel együtt érkezik. Ne dobja el a kötőelemeket - hasznosak lesznek mozgás esetén.

Ajánlás! Mielőtt először bekapcsolná a mosógépet, gondosan olvassa el az utasításokat. Ez megóvja a berendezést az esetleges károktól és a gondatlanság miatt okozott károktól.

Hol van a legjobb hely az SMA telepítéséhez?

A mosógép csatlakoztatása egyszerű, de először ki kell deríteni, hogy hova kell felszerelni a berendezést. A helynek olyannak kell lennie, hogy a jövőben a szakember számára megfelelő lehet a kiszolgálás és az összes szükséges részlet kiválasztása. Gyakran a tulajdonosok inkább az autó beszerelését preferálják a fürdőszobában, mivel nemcsak kényelmesek és praktikusak, hanem minden belsővel is kombinálva. De ebben az esetben figyelembe kell vennünk, hogy a megnövekedett páratartalom hátrányosan befolyásolhatja a CMA munkáját. A mosógépet a konyhába is beépítik. Ez a lehetőség meglehetősen elfogadható, különösen akkor, ha nincs elég hely a fürdőszobában. És a konyhában a gép beépíthető egy szekrénybe, egy szekrénybe rejtve vagy egy résszel. Szükség esetén az SM-t a folyosón is elhelyezheti, ha elég hely van, és van egy kimenet. Telepítés előtt nagyon fontos mindenre gondolni, mérje fel az összes előnyét és hátrányát.

Meleg víz: igen vagy nem

Napjainkban néhány modern gépmodell alkalmas a hideg és meleg víz összekapcsolására. De a szakértők véleménye lecsökken arra a tényre, hogy a forró víz összekapcsolása nem várható. A modern gépek olyan fűtőelemekkel rendelkeznek, amelyek a vizet a kívánt hőmérsékletre melegítik. De vannak jelentős hátrányai:

 • A víz nagyon szennyezett lehet, ellentétben a hideggel. Ezért gyakran meg kell tisztítani a szűrőbetöltő szelepet (és a leeresztést is). Önnek meg kell csinálnia magának, vagy hívnia kell a parancsnokot, és ez elérheti a családi költségvetést.
 • A forró víz nagyon kemény, ezért több mosószert kell töltenie. Ellenkező esetben a mosás után a dolgok piszkosak lesznek.

Ha a mosógép meleg vízhez való csatlakoztatása nem lehetséges, akkor erre a kérdésre nem kell gondolni.

A második szakasz. Vízcsatlakozás

Az alátét csatlakoztatása a vízellátáshoz olyan eljárás, amely külön figyelmet, pontosságot és pontosságot igényel. Ha mindent megtesz, a készülék megfelelően működik. A berendezés összekötéséhez a csővezetékhez 2 cm átmérőjű rugalmas tömlők szükségesek. A mosógép vízhez történő csatlakoztatásához a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Keresse meg a megfelelő helyet a vízvezetékben és vágja le a szálat.
 2. Mit kell telepíteni a szelepet? Rögzítők - garantálják a biztonságos illeszkedést.
 3. Helyezzen be védőhálót, hogy megakadályozza a kis idegen tárgyak belépését a dob belsejébe.

Tipp Tisztítsa meg a hálót, és minden mosás után kapcsolja ki a szelepet - ez biztosítja a gép stabil és hatékony működését.

Vízellátáshoz készenléti csapnak kell lennie, amely a keverőhöz vagy a leeresztő tartályhoz kapcsolódik. Egy ilyen egyszerű telepítési séma segít a vízzel való kapcsolat kezelésében.

A harmadik szakasz. Hálózati kapcsolat

Ez a folyamat felelősséget igényel. Szükség van egy kimenet beszerelésére, amelyet védeni kell a vízzel és a földeléssel szemben. A legtöbb modern styralok gyakran védett az áramtól és földelt. De jobb, ha biztonságban maradsz, mint veszélybe sodorni az életed, és a felszerelésed - a kudarcba. Alapvetően minden gépnek kb. 1,5 méter hosszú hálózati kábele van. Ezért a kimenetnek olyan távolságban kell lennie, hogy a berendezést a hálózatra csatlakoztathassa.

Ajánlás! Ne használjon hosszabbítókábelt, mert nem garantálják a biztonságot!

Ha ez a szakasz minden nehézség nélkül befejeződik, itt az ideje, hogy továbblépjen az utolsó lépéshez.

Negyedik szakasz. Autók rögzítése

Folytatjuk a telepítési utasításokat. Nem tudod telepíteni a CM-t, hogy a mosás és a fonás során ne legyen rezgés, ugrás és remegés? Ez a probléma az egyenetlen padló miatt következik be. A gépet tökéletesen sík padlóra kell felszerelni. Szabálytalanságok észleléséhez használjon gumi szőnyeget - helyezze az írógép alá. A szőnyeg tökéletesen csillapítja a rezgéseket. Semmiképpen ne használjon linóleum fából készült bélést vagy kivágásokat - csak ideiglenesen oldják meg a problémát. Olyan módszert ajánlunk, amely biztosítja, hogy a mosógép megfelelően van felszerelve és megfelelő szinten álljon: a súlyt a felső fedél minden sarkában húzza le. Ha egyikük sem tud leállni, akkor a gépet síkra szerelik.

Fontos! Ha figyelmen kívül hagyja a telepítési szabályokat, akkor a mosógép elindul. Ez rendszerint leállásokkal zárul.

Az utolsó szakasz. tesztelés

Megküzdött minden nehézséget, amikor a készüléket saját kezével telepítette? Most még meg kell vizsgálni az elvégzett munka eredményét - annak biztosítása érdekében, hogy minden rendben megtörténjen, és a gép a várakozásoknak megfelelően működik. Az ellenőrzés a következőképpen történik:

 1. A mosási üzemmód kiválasztásakor a dob forgatja és nem áll le.
 2. Nincs szivárgás jele - a tömlők megfelelően vannak csatlakoztatva.
 3. A gépen bekapcsolt állapotban nincs idegen zaj.
 4. A spin és a lefolyó megfelelő működése, amely mosogatás után stabilan működik, megerősíti a telepítés helyességét.

Ha érdekli a mosógép vizuális részletes telepítése, a videó utasítás segít kitalálni:

Most ellenőrizheti az AGR mosogatási ruházatának hatékonyságát. Sok szerencsét és élvezze a használatát.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

A mosógép helyes működése nagymértékben függ attól, hogy milyen jól működik a berendezés. A helytelenül választott hely vagy kapcsolat az utasítások megsértésével nemcsak a berendezések meghibásodásához, hanem a háztartás elektromos áramütéséhez is vezethet, ami sokkal súlyosabb. Működés szempontjából a mosogatógép legalkalmasabb helyisége a fürdőszobának, bár a megnövekedett páratartalom és a helyiségméretek a telepítés során változtatnak.

Mosógép beépítése a fürdőszobába

Hol helyezheti el a mosógépet

Függetlenül a fürdőszoba méretétől és kialakításától, az írógép helyének kiválasztásakor számos fontos körülményt kell figyelembe venni:

 • a mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a vízellátás, a szennyvíz és az elektromos csatlakozó elosztásához. Természetesen további csöveket helyezhet el, és ha szükséges, újabb kiépítõt hozhat létre, de ez javítja a javítás költségeit, ráadásul bizonyos készségeket igényel;

Az alátét a vízcső közelében van elhelyezve.

Nos, ha a gép védve van a fröccsenő víztől

Elfogadható telepítési lehetőség, a terhelés a táblára esik, és nem a gép testén

Az egyik lehetőség a mosógép fürdőszobába történő elhelyezésére

Ha a fürdőszoba tágas, telepítési problémák nem merülnek fel. A gép alatt bármilyen szabad sarkot vagy területet a falhoz közel helyezhet el. A népszerű elhelyezési lehetőség egy külön résszel vagy dobozban található, polcokkal a fürdőszobai kiegészítőkhöz.

Mosógép a szekrényben

Kis fürdőszobákban egy mosógépet leggyakrabban mosogatóval ellátott munkalap alatt találnak, és a legkisebb helyiségekben a "vízililiom" -nak nevezett speciális alakú mosogató alá helyezett gép optimális. A tál nagyon kompakt és nem terjed túl a gép testén, ami lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a szobában.

Mosogató mosogatóval

A vízililiom elhelyezése a gép felett

Telepítés előkészítése

A csomópontok mosógépének rendszere

Új mosógép csomagolás nélkül

Miután meghatározta a gép helyét, ellenőrizze a falak és a padlóburkolatok állapotát. Minden felületnek erősnek, száraznak és simanak kell lennie, hogy biztosítsa a háztartási készülékek normál használati körülményeit. Ha a padló egyenetlen, a rezgés a mosógép működése közben jelentősen megnő, ami a készülék elemeinek gyors kopását eredményezi. És a falról való nedvesség hozzájárul a fém alkatrészek fémes korróziójához, ami szintén befolyásolja az élettartamot.

A gép telepítésének helye

Outlet elrendezés

Szóval alaposan meg kell vizsgálni a falakat és a padlót, ellenőrizni kell a síkot egy szinttel, győződjön meg arról, hogy nincsenek repedések és üregek. Ha a varratokban penész található, klórtartalmú szerrel vagy speciális gombaellenes szerrel kell kezelni. Ugyanabban a szakaszban meg kell fontolni a vízellátó és szennyvízrendszerhez való csatlakozás módjait, ellenőrizni kell a csöveket és pontos méréseket kell végezni, hogy a mosógép azonnal pontosan illeszkedjen a helyére.

Előzetesen elő kell készíteni egy elektromos csatlakozót. A vezetékezésnek állandósulnia kell, a hosszabbítók használata rendkívül nemkívánatos. Biztonsági okokból az aljzatnak háromvezetékesnek kell lennie, 16 amperre, kerámiával, kötelező földeléssel. Csatlakoztassa közvetlenül a panelhez, ugyanakkor telepítse a megszakítót. A csatlakoztatás előtt ellenőrizze, hogy a földelővezeték gondosan szigetelt-e.

Kerámia foglalat földeléssel és burkolattal

A mosógép csatlakoztatása a hálózati csatlakozóhoz

A következő lépés a kommunikációs kilépések előkészítése. Mindez a kapcsolat módjától függ, ezért először nézze át az összes lehetőséget és válassza ki a legmegfelelőbbet a saját fürdőszobájához.

A vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás módjai

A vízvezetékhez való csatlakozás többféle módon történhet. A legmegfelelőbb lehetőség választása elsősorban a kapcsolattartó tapasztalatától és készségeitől függ.

Fém csőcsatlakozás

Ez a módszer közvetlenül összekapcsolódik a vízellátó rendszerbe és egy fúrókoronggal vagy tömörítéssel történik. A készülék felső részén egy menetes furat van, amelyen keresztül egy tömlő van felszerelve, hogy a vízvezetéket a vízvezetékből vegye fel.

Beillesztés a csővezetékbe

A tengelykapcsolóval együtt egy vezetőhüvely és egy téglalap alakú tömítés gumiból készült. A doboz végrehajtásának módja:

 • zárja le a keverőket és zárja le a szelepet a felszállón;
 • a tömítés alatt lévő cső egy része bármilyen módon tisztítható festékkel és polírozva simasággal;
 • helyezze be a perselyt a rögzítőbe és rögzítse a tömítés kivágásába;
 • csavarja be a csőre a csavarokat négy csavarral, majd húzza meg őket addig, amíg a tömítést szorosan a csőhöz nyomják;
 • fúrjon egy csőfalat a kapcson lévő lyukon egy fúróval, a fúrási átmérő 6-8 mm.

Most cserélni kell valamit, bármilyen tartályt, és nagyon lassan forgassa a szelepet a keverőben. Ezután a lyukból a víz áramlik a lyukból. Ha hirtelen kinyitja a csapot, akkor a víz kitágulhat, és mindent átönthet. A víz lecsapolásakor gondosan meg kell tisztítani a lyukakat a csövekben, rögzíteni kell az új csapot, és ellenőrizni kell minden szivárgást.

Tanács. Ha a csövek nem fémből, hanem fém-műanyagból készültek, a kapocs helyett speciális pólót használnak - egy szerelvényt. A telepítés egyszerűen történik: a víz le van zárva, a szerelvény fel van szerelve és a vágási pontok vannak megjelölve, egy csődarabot vágnak ki. A kapott nyílásba egy tömítéssel ellátott szerelvényt helyezünk, egy gömbcsapot csatlakoztatunk.

Csatlakozás a keverőhöz

Ez a lehetőség biztosítja a keverő és az excentrikus perselyek közötti szerelést. Rendszerint a csaptelep speciális forró vízzel rendelkezik. Ez a csatlakozási mód meglehetősen népszerű, mivel nem igényel sok erőfeszítést és időt, annak ellenére, hogy a kimenő tömlőtől a tervezés látható, nem tűnik túl esztétikusnak.

Ha a keverő az európai minta, a csatlakozás néhány percet vesz igénybe: a hidegvíz-tömlőt leválasztják, a csaptelep csavarja az excenterre, a keverőtömlőt egy lyukra csatlakoztatja, a mosógépet a mosógéptől a másikig. Ha a keverő belföldi gyártásból áll, akkor a leválasztás után ki kell húzni az excentereket, és a szelepet hosszabbító vezetékkel átengedni.

Ebben az esetben egy csövet használtak a mosogató alá, és elindultak a keverőhöz

Csatlakozás a tartályhoz vagy a keverőhöz

A mosógép csatlakoztatása a keverőhöz (fotó)

A legpraktikusabb és legkényelmesebb módja. A csapok a csővezeték-csatlakozásokra vannak szerelve, amelyek a tartályba, a vízmelegítőbe vagy a keverőbe jutnak. A géppel ellátott daru általában a tartály vagy a csaptelep vízcsője és csapja között helyezkedik el, bár itt a pozíciója nem játszik különleges szerepet, és mindkét oldalról szállítható. De ha a csatlakozást a vízmelegítő területén végezzük, akkor a csatorna átvezetése csak a cső és a csaptelep közé van szerelve, ellenkező esetben ha a melegvíz ki van kapcsolva, a mosás nem lehetséges.

Hogyan csatlakozzon:

 • blokkolja a vizet;
 • csavarja le a hidegvízellátás csapját;
 • egy daru-pólót vettek fel, egy külső menetes FUM-szalaggal, és csavarták az eltávolított daru helyett;
 • A csaptelep egy lyukához egy keverőtömlőt, a másikhoz a mosógéphez csatlakoztatják.

A mosógépet a felemelőtől egy külön kivezetéshez is csatlakoztathatjuk, ha előzetesen gondoskodtunk róla.

A leeresztő csőhöz való csatlakozás módja

Lefolyó mosógép

A szennyvízcsatornához való csatlakozás nem sokkal nehezebb, mint a vízvezetékrendszerhez, a legfontosabb az, hogy pontosan kövessük az utasításokat. Három különböző mód van, és melyiket választja attól függ.

Vízvezeték szerelvények

Cserélje le a vizet a WC-ben

Nem a legkényelmesebb, de a legegyszerűbb lehetőség. A géphez mindig egy műanyag tömlő tartó, patkó alakú. A mosógép felszerelése után ez az elem a vízvezeték oldalán van elhelyezve, és a tömlő szabad vége be van helyezve. A tömlõn átfolyó piszkos víz a fürdõhöz vagy a WC-hez kerül, attól függõen, hogy a tartó rögzítve van-e, és leereszkedik a lefolyó lyukon.

Cserélje ki a vizet a mosogatóban

Ráadásul van egy - nincs szükség arra, hogy időt és energiát fűzzön a csatorna összekapcsolásához. De a mínuszok sokkal többet jelentenek:

 • ha a tartó laza, akkor a tömlő a víz nyomása alá esik, és elárasztja a padlót;
 • a víz leeresztése közben nincs lehetőség a vízvezeték használatára;
 • a háztartási készülék helyének megválasztását a tömlő hossza és a kád vagy WC-tál távolsága korlátozza;
 • A vízvezetéket sokkal gyakrabban kell megtisztítani a legkisebb villi, homokszemcsék és más szennyeződések üledéke miatt.

A kád vagy a mosogató szélének leeresztése

Szifoncsatorna

Használjon szifont a mosógépnek a csatorna összekapcsolásához

Ha a gép a mosogató közelében van, csatlakoztathatja a lefolyót a szifonhoz. Ehhez szifont kell vásárolnia egy további csővel, és telepítenie kell a szokásos helyett. Ezután csak a tömlő csúcsát kell a fúvókához csatlakoztatni. Mivel a bemenet a szifon tetején helyezkedik el és szögben, a mosdókagylóból kifolyó csatornák nem tudnak bejutni a kifolyócsőbe.

Ami a hátrányokat illeti:

 • a szennyvíz szaga áthatolhat a tömlőn keresztül, ezért amikor csatlakoztatjuk, ajánlatos egy vízzáró rendszert használni;
 • erős nyomással a mosógépből származó víz nem tud bejutni a csatornahálózatba, hanem a csövön át a mosogatóba, és kifelé tölti a szélét.

Csatornába csatorna

A lefolyó közvetlenül a csatornahálózatba történő felszerelése a legmegbízhatóbb, bár meglehetősen munkaigényes. A csatlakozáshoz megfelelő átmérőjű póló szükséges, ferde kimenettel és egy mosógép visszacsapó szeleppel (szifon ellen). A visszacsapó szelep egyik oldala a leeresztő tömlőhöz van csatlakoztatva, a második pedig a csövekhez csatlakozik.

Mosógép telepítése

Leeresztő csőcsatlakozás

Tanács. A leeresztő cső behelyezése felülről lefelé hajlítható. Ha vízszintesen készül, akkor a mosdóból és a fürdõbõl való kifolyás biztosan beleesik a tömlõbe, kellemetlen szagot terjesztve.

Mosógép felszerelése

A telepítés megkezdése előtt a mosógépet ki kell engedni a csomagolásról, meg kell vizsgálni, ellenőrizni kell a sértetlenséget és a reteszelőcsavarokat el kell távolítani. A gyárban a gyártó telepíti őket, és a dob szállításához szükséges. A telepítés után azonban nem hagyhatja őket az autóban, mivel ez az alváz meghibásodásához vezet. A csavarokat egy nyitott csavarkulccsal csavartuk, és a műanyag hüvelyből eltávolítottuk a házból, és a készletben lévő dugókat behelyezzük a lyukakba.

Az új gépen csavarja le a szállítócsavarokat, és távolítsa el a dugókat

A szállítási csavarok rögzített állapotban tartják az egész dob felfüggesztését, hogy ne sérüljenek szállítás közben

Most folytathatja a telepítést.

Tanács. Javasoljuk, hogy a szállítási csavarokat tartsa fenn a jótállási időtartam alatt, valamint a gép szállítása esetén, ha másik lakásba költözik.

1. lépés: A mosógépet a kiválasztott helyre helyezzük, a szintet a felső fedélre helyezzük, a magasságot a lábak segítségével állítjuk be. A gépnek simán, torzítás nélkül kell állnia, nem túl szorosan a falhoz. Oldalán is, meg kell maradnia legalább egy kis rés között a falak a gép és a bútorok vagy vízvezeték.

A gépet be kell állítani

2. lépés: Annak biztosítása, hogy az elhelyezés helyes, a gépet kissé előre tolja, hogy megkönnyítse a kommunikációhoz való hozzáférést.

3. lépés Csatlakoztassa a vízellátást. Vezényelnek egy vízellátó tömlőt, egy oldalt helyeznek be egy szűrőbe (általában a készletben van), csavarják rá a gép hátulján lévő szerelvényre, és a tömítés behelyezése után csatlakoztassák a másik végét a vízcsőbe.

A szűrőt a mosógép tömlõjében vagy házában hálószem formájában lehet felszerelni.

A tömlő egyik vége az írógéppel van csavarva

Tömlőcsatlakozás

4. lépés. Ezután csatlakoztassa a lefolyótömlőt: tegye be a végét a leeresztő nyílásba és csavarja be szorosan az anyát. Ennek a tömlőnek a hossza nem haladhatja meg a 4 métert, hogy biztosítsa a szokásos vízelvezetést.

Leeresztő csőcsatlakozás

Ha szükség van a tömlő vízellátással való meghosszabbítására, akkor a második tömlő és a csatlakozó adaptert használjuk

5. lépés. Mindkét tömlőt a gép hátsó falán lévő megfelelő hornyokba tölti a kanyarok kiküszöbölése érdekében. Ezután a mosógép állandó helyre van felszerelve, és újra ellenőrizte a szint helyét. Most csak a mosógépet csatlakoztatja a konnektorhoz, és ellenőrizze a működését teszt üzemmódban.

Kapcsolja be a készüléket a konnektorban

Próbafutás

Először be kell vinnie az eszköz útlevelét, és el kell helyeznie előtted, hogy ellenőrizze az ellenőrzési folyamat adatait. A próbafutás a ruhanemű betöltése nélkül történik, csak vízzel és kis mennyiségű porral. Ezért kapcsolja be a gépkocsi tartályának vízellátását, ezzel egyidejűleg rögzítse a kitöltés idejét a megadott jelre. Közvetlenül ezután megvizsgálják az összes csatlakozást, és ha szivárgást találnak, akkor a víz lecsapódik, és a problémás csatlakozás újra lezárul. Ha a szivárgás nem látható, bekapcsolhatja a készüléket.

A vizet 5-7 percig melegíteni kell a kívánt hőmérsékletre, ezért vegye figyelembe az időt és ellenőrizze az eszköz útlevelét. Amíg a víz felmelegszik, óvatosan figyeljen: a készülék szinte csendesen működjön, és a csörgő, csikorgó, kopogás hibát jelez. Ha nincsenek idegen hangok, ellenőrizze más funkciók működését, beleértve a lefolyót is. Kapcsolja ki a gépet, ellenőrizze ismét a tömlőket, a csatlakozókat, a padlót a test körül. Minden legyen száraz és tiszta.

A mosógép felszerelése és csatlakoztatása a vízvezeték- és csatornarendszerhez

Helló kedves olvasók.

Elmúltak azok a napok, amikor a medencékkel küzdő nők ráncoltak a folyóba.

Most szinte minden házban van mosógép, és nem csak egy gép, mint régen, ugrás és a mosás és a fonás közben a helyiségben futott, de a modern gépek automatikusak. És ma szeretnék egy olyan cikket szentelni, amellyel a mosógépet saját kezeivel lehet felszerelni. Ha úgy gondolja, hogy nehéz, akkor téved. A technológia bonyolultsága ellenére egy mosógép saját kezével történő felszerelése elemi eljárás. Nem szükséges meghívni a telepítőt és fizetni. Olvassa el a cikket a végéig, és egy új mosógép sok-sok évig problémamentesen működik Ön számára.

Ma a mosógépek a gyárthatóság magasak. Beállította a programot, betöltötte a szennyezett ruhát, és csak nyomja meg a start gombot, minden mást megtesz az Ön számára egy ügyes technikus. De mielőtt elkezdené a helyes és zökkenőmentes működést, bizonyos eljárások végrehajtására van szükség. Most nézzük őket.

A mosógép telepítése és csatlakoztatása: lépésről lépésre

1. lépés: Az első dolog, miután a gép megérkezik egy állandó telepítési helyre, eltávolítja a csomagolóanyagot, és a mosógépet a mosás helyére telepíti.

Óvatosan távolítsa el a csomagolást, és mentse 7 napig. Ez alatt az idő alatt megváltoztathatja a megvásárolt terméket egy másikra, ha hiányos a munkában, nem illeszkedik a mérethez, vagy egyszerűen nem tetszik a design.

2. lépés: A gépház hátoldalán csavarja le a szállítási csavarokat, és távolítsa el a műanyag támaszt. Ez könnyen elvégezhető: lazítsa meg a rögzítőcsavart, emelje fel és igazítsa be a műanyag rugót a lyukkal, és távolítsa el a mosógép házából.

3. lépés A lyukak helyén, amelyeken keresztül a támasztók eltávolításra kerültek, behelyezzük a géphez mellékelt műanyag díszítő dugókat.

4. lépés: Csatlakoztassa a vizet a készülékhez.

 • Ehhez a görgős végű, a géphez mellékelt tömlő irányába helyezze be a szűrőt. A szűrőt konvex oldalával helyezzük a mosógép kimenete felé.
 • Megtörtük a tömlőt az írógéppel összekötő anyát. Húzás kézzel, kulcsok használata nélkül. A gumitömítésnek köszönhetően a csatlakozás szorosan lezárt.
 • A tömlő másik vége a hideg csapvízzel ellátott csaphoz van csavarva, kulcs nélkül is.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a mosógép csatlakoztatása hideg vízhez történik. Természetesen, ha forró vízzel van összekötve, bizonyos mennyiségű pénzt takaríthat meg a megtakarított villamos energiára, amely felmelegíti a vizet. Azonban, ha egyszer elfelejtettük, és 40 ° C-os hőmérsékleten hűtötték el a termékeket a gépbe, akkor véglegesen tönkreteszi az egész tételt, ha a kijáraton nagy zsugorodással jut el.

5. lépés Csatlakoztassa a kifolyócsövet a csatornarendszerhez.

Kezdetben azt feltételezzük, hogy a víz a gépből a fürdőbe lesz vezetve, mivel speciális horgot kap a mosógép, amelyet tömlővel töltenek meg, és az egész szerkezet felfüggesztik a fürdőből.

Ez persze nagyon kellemetlen. Ezért kívánatos egy speciális lefolyót vagy szifont biztosítani a mosogató alatt (egyes szifonokban van egy speciális leeresztő csatorna a leeresztőcsőhöz), vagy hogy a lefolyóba közvetlenül a csatornarendszerbe kerüljön, mint a fenti képen. A csatornahálózathoz való csatlakozás módja sokkal kényelmesebb. Az egyetlen feltétel, hogy létrehozzon egy kanyart a lefolyótömlõben, hogy vízzárat képezzen, és a kanyar legmagasabb szintje a padló felett 60 cm fölött legyen. Ez megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a szennyvízcsatornába az autóba, és nem engedi a víz gravitáció általi kiürítését.

6. lépés: A gép bemeneti tömlőjét és csatorna tömlőjét a gép hátoldalán lévő mélyedésekbe töltjük. A falhoz közel helyezkedünk el, és a lábak beállításával stabilitás érhető el.

A gép mind a négy sarkán váltakozva nyomva tartjuk a stabilitást. Ha a sarkon történő lenyomáskor bekövetkezik egy lengés - a lengő sarokban csavartuk vagy enyhén csavarjuk le a lábat, és kiválasztjuk a meglévő rést. Teljesen fenntartható státuszt keresünk.

Lépés 7. Csatlakoztassa a mosógépet az elektromos hálózathoz. Ehhez egyszerűen helyezze be a dugót a konnektorba.

Minden, a telepítési folyamat befejeződött. A víz beillesztésével nyithatja meg a bemeneti csapot és kipróbálhatja a berendezést a munkahelyen. Ha a víz csatlakozik a tömlő megszakításához, meg kell húzni a rögzítő anyákat kissé.

Természetesen a mosógép felszerelése sokkal könnyebb lesz, ha a fürdőszoba felújításakor a vízcsatlakozási pontokon, a szükséges végső átmérőjű szennyvízelvezető csatornákon és a villamos energia ellátásán keresztül gondolkodtak.

Ha a saját mosógépet olyan helyre telepíti, ahol a kommunikáció nem kerül ki, akkor tovább kell fontolnia, hogy hova lehet a vizet összekötni, és hogy mikor ürítse ki a vizet. Előfordulhat, hogy további csöveket és csapokat kell elhelyezni a vízvezeték-rendszeren, és meg kell határozni a csatornarendszer elvezetését.

Remélem, nem lesz nehézsége annak a kérdésnek a kérdésével, hogyan kell a mosógépet saját kezével telepíteni. Örömmel válaszolok minden kérdésre a megjegyzésekben.

Videó: "A mosógép felszerelése önmaga"

Ha tetszett a cikk, és érdekesnek bizonyult, kérlek, kattintson az alábbi közösségi gombokra, és ossza meg barátaival.

Miért forog a mosógép a forgatáskor? Ellenőrizze, helyesen van-e telepítve.

A mosógép, különösen az automata, feltétlenül szükséges a háztartásban. Csak be kell töltened a ruhát és hozzá kell mosni a mosószert - és az intelligens eszköz mindent meg fog tenni önmagában.

Ahhoz, hogy a gép hosszú és megbízható munkavégzést igényelhessen, meg kell adnia az összes szükséges feltételt. Ezért nagyon fontos a telepítés ideje. A megfelelő csatlakozás biztosítja a kiváló minőségű mosást és a hibamentes működést.

Mosógép gép üzembe helyezése

Gondold végig, hogy hol és hogyan rakja fel az autót, meg kell vásárolnia. Méreteit, teljesítményét és építési típusát nem csak a tulajdonosok kívánságai határozzák meg, hanem a lakásban rendelkezésre álló lehetőségek is.

A telepítés előfeltételei

A mosóegység legkönnyebb módja a víz és a villamosenergia-csatlakozás pontjai közelében. Ebben az esetben a tömlők és az elektromos kábelek meghosszabbításával nem lesz gond.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az esztétikai összetevőt és a könnyű használatot is. A kis lakások esetében felmerül a kérdés, hogy a berendezés megfelel-e az erre szánt helyiségbe.

Hely kiválasztása: a fürdőszobában vagy a konyhában

A legtöbb mosógép menedéket keres a fürdőszobában. Ez a hely legegyszerűbb választása, mivel általában vízvezetékek és csatornák vannak. Ráadásul a háztartási készülékek rejtve lesznek a kíváncsiskodó szemek.

Ha nincs elegendő hely a fürdőszobában, akkor a konyhában vagy akár a folyosón is kapcsolatba kerülhet.

Mit kell figyelni:

 • A padlónak ellenállnia kell a vibrációnak.
 • Előfordulhat, hogy távoli kommunikációkat kell futtatnia.
 • A távolságok mérésekor figyelembe kell venni a fal esetleges rendellenességét. Csak abban az esetben a gép névleges méretei legalább egy centiméterrel kisebbek a rendelkezésre álló helynél.

Vízcsatlakozás

A gépi mosáshoz, mint bármely máshoz, elsősorban a víz szükséges. A vízellátó rendszerre a következő követelmények vonatkoznak: a csövekben a nyomásnak elegendőnek kell lennie, és a víznek tisztának kell lennie. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor helyezze el a nyomásfokozó szivattyút és szűrje le a vizet.

Energiaellátás

A mosógépnek sok energiája van. Ezért az idősebb lakásokban rendelkezésre álló elektromos kábelek és aljzatok általában nem alkalmasak erre.

Javasoljuk, hogy külön kábelt húzzon a pajzsból a telepítési helyre. Keresztmetszeteinek meg kell felelniük a tervezett terhelésnek. Helyezzen be földelt csatlakozóaljzatot is.

Padló minősége

Súlyos követelményeket ró a készülék padlójára. Először is, határozott és szigorúan vízszintesnek kell lennie, nyilvánvaló szabálytalanságok nélkül. Ezenkívül a bevonatnak ellenállniuk kell a rezgésnek egy forgó dobból.

Pozitív levegő hőmérséklet

A lakás körülményei között a mosógép mindig meleg. Azonban egy országban magánház vagy műszaki szoba lehetséges hosszú távú leállítása a fűtés. Ez teljesen elfogadhatatlan! A mosás után mindig a mosógépben marad a víz. A hidegben elkerülhetetlenül be kell fagyasztania és elszakítani a tömlőket vagy akár a szivattyút.

Telepítési sorrend

Az új gép, amelyet a boltból szállítanak, az első dolog, amellyel szabaddá kell tenni a csomagolást és a szállítási kötőelemeket. Ezután minden szükséges kommunikációhoz csatlakozik, és beállítja a lábak magasságát. Ezután a készülék készen áll az első mosásra.

A szállítási hardver eltávolítása

A mozgó alkatrészek szállítása során a sérülések elkerülése érdekében rögzítettek. Ha nem távolítja el ezeket a rögzítőket (csavarok, zárójelek, rudak), akkor a mechanizmus bekapcsolásakor elkerülhetetlenül meghibásodik. Szükséges:

 • csavarja le a csavarokat;
 • távolítsa el a műanyag szórófejeket;
 • vegye ki a tűzőkapcsokat.

Mindezeket a részleteket menteni kell. Szükség lehet rá, ha autót kell mozgatni, vagy javítani kell.

A csavarok helyett a géphez mellékelt dekoratív sapkákat helyezzen be.

Vízcsatlakozás

A hideg vizet egy flexibilis tömlőn keresztül szállítják, amely a csomagban található. Nem ajánlott teljesen merev csatlakozást létrehozni, mivel ezen keresztül a vibráció átkerül a csőrendszerbe, és fokozatosan megsemmisíti őket.

A tömlő speciálisan beágyazott csövön vagy púderen keresztül csatlakozik a vízellátáshoz. Általában szűrővel van ellátva a durva szennyeződések víz tisztítására. A gép oldalán a csatlakozás szabványos menetes csatlakozáson keresztül történik.

Vízleeresztő

A vízkivezetés megszervezésének legegyszerűbb módja az, hogy a leeresztőcső végét lehúzzák a fürdőbe vagy a mosogatóba. De inkább átmeneti megoldás.

Leggyakrabban a szennyvizet egy speciális elosztó segítségével közvetlenül a szifonba engedik le a mosogató alá. A tömlõnek elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy lelassuljon. A kavargóban mindig van víz, ami nem engedi, hogy a szennyvíz illata bejusson az autóba.

A láb beállítása

A gép dobjának simának és torzítás nélkül kell forognia. Ehhez szükséges, hogy felső síkja szigorúan vízszintes legyen. Ezt az épület szintjén lehet ellenőrizni. Ha az eltérés meghaladja a 2 ° -ot, használja a gép beállítási lábát. A modern modellek menetes beállítással rendelkeznek.

Tápellátás

A legjobb megoldás a gépnek a pajzsra történő csatlakoztatása egy külön három magos kábellel, amelyen a megszakító telepítve van. Rövidzárlat elleni védelem esetén az UZO készülékét használják.

A csatlakozót földelni kell, és a padlószinttől bizonyos magasságban kell felszerelni, hogy a szivárgás során ne kerüljön víz. A konyhában ezek a követelmények megfelelnek az elektromos tűzhely kimenetének.

Videó utasítás a mosógép felszereléséhez

Telepítési jellemzők különböző körülmények között

A gép üzembe helyezésekor előzetesen meg kell fontolnia a működésének feltételeit és módját. Ennek megfelelően előrelátó intézkedéseket lehet tenni, amelyek segítenek elkerülni a jövőbeli problémákat.

Egy magánházban

Magánház építésénél vagy javításánál a tervezési szakaszban lehetséges a csövek és az elektromos kábelek szükséges elrendezése. A ház száraz pincéjének jelenlétében gyakran vannak mosó- és szárítóberendezések. Ebben az esetben a bérlők nem zavarják a zajt, a szagokat és a nedvességet.

A konyhában és a folyosón

A mosógép meglehetősen könnyen illeszkedik a konyha belsejébe, bár maga a mosási folyamat nem nagyon illik a főzéshez és az étkezéshez.

A folyosón csak végső esetben kell telepíteni.

Ebben az esetben számos kérdést meg kell vizsgálni:

 • hol találni egy helyet, hogy az autó ne zavarja a járást és az ajtók kinyitását;
 • hogyan lehet elrejteni a megállapított kommunikációt (a padlóra, a falra);
 • hogyan lehet elrejteni a berendezést a vendégek szeméből (beépített szekrény, függöny).

Fa padlón vagy laminált felületen

Az ideális kemény és kemény padló a betonhoz. A fapadlókon a gép rezgése erősödik és megsemmisítő hatással van az egységre és a környező tárgyakra.

Különféle lehetőségek vannak a padló megerősítésére:

 • a beton egy kis alapítvány;
 • erős acélcsövek alapján erős pódiumot szervez;
 • legalább tegyen egy rezgéscsillapító szőnyeget.

Beágyazott gép beszerelése

A beágyazott készülékek tökéletesen illeszkednek a belső térbe. A vezetékek és tömlők a szekrények mögött vannak elrejtve, és a bejárati ajtó teljes mértékben összhangban van a többi fülhallgatóval. Ugyanakkor egy ilyen módszer drágább, mint egy szabadon álló, és a választása nem túl nagy.

Ezért gyakran felmerül a kérdés, lehet-e egy hagyományos automata gépet építeni? Lehetséges, és különféleképpen:

 • csak feküdjön a asztal alatt;
 • telepítse a kompakt modellt a kész konyhaszekrénybe;
 • önállóan készítsen egy megfelelő szekrényt ajtóval vagy anélkül.

Mosógép felhelyezése a WC felett

A legtöbb WC-k kis mérete miatt furcsanak tűnik a mosógép kialakítása. De néhány rajongó sikerrel csinálja ezt a kalandot.

Természetesen figyelmet kell fordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy az egység ne essen a fejére egy döntő pillanatban.

 • A falak minősége. Ha a falak törékenyek, egy acélszerkezetet kell készíteni egy padló alátámasztással.
 • Erős polc. Szilárd fémprofilból.
 • Biztonsági oldal, hogy a gép ne csússzon a polcról a rezgésektől.
 • Behúzható polc, így a kivehető ruhanemű nem esik a WC-be.
 • A rögzítés magasságának lehetővé kell tennie a WC-öblítőgombhoz való hozzáférést.

Miért az autó "ugrik" és hogyan kell kezelni?

A megnövelt vibráció az újonnan telepített gépekre jellemző. De néha az időméréses technika elkezd visszafordulni, vagy akár a padlón mozogni. Meg kell határozni a gép viselkedésének okait, amíg teljesen ki nem áll.

Az alábbi opciók lehetségesek:

 • A beszerelés előtt a rögzítőcsavarokat, a záróelemeket nem távolították el.
 • A padló nem egyenletes, a gép leng.
 • Éppen ellenkezőleg, a padló túl sima és csúszós, akkor rá lehet helyezni egy gumitömlőre.

A legegyszerűbben kiküszöbölhető probléma - a nyersvászon egy dobozban tekercselve a dobban. A gépet le kell állítani, kezelni kell a ruhanemű belsejében történő eloszlatását és folytatni kell a forgatást.

A technikai jellegű tényezők is lehetségesek. Csak egy javító képes azonosítani és megszüntetni őket:

 • Sérült lengéscsillapítók.
 • Kopott rugók, amelyek a tartályhoz csatlakoznak.
 • Laza rögzítés az ellensúlyban.
 • A csapágy összeomlott.

A mosógép telepítésének minősége nemcsak a berendezés csatlakoztatásától, hanem a telepítés helyétől függ. A helyzet helyes felmérése, előnyeinek kihasználása és a negatív pillanatok kompenzálása minden személy számára lehetséges. A kommunikáció jelenlétében maga a telepítési folyamat nem annyira időt vesz igénybe. Végül szükséges egy mosógép nélküli, mosógépben történő mosás elvégzése. Ha nem észlel külsõ zajt, akkor a gép használható.

RusMaster

Háztartási készülékek szerelése és csatlakoztatása.
Házak építése és lakások felújítása.

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

A készülék javítása

Vízellátás és fűtés

Árlista

A mosógép 650 dörzsölése és csatlakoztatása.

Csatlakozási költség:

650 dörzsölje

Csatlakozási költség:

750 dörzsölje

Tanúsítvány SRO

Mosógép vásárlása után a legtöbb vásárló nem túl komolyan gondolja az ilyen berendezések beszerelését. A mosógépek beszerelésének és összekapcsolásának folyamata számos lépést tartalmaz. A mosógépre vonatkozó utasításoknak megfelelően telepíthető. De ne felejtsük el, hogy a be nem tartása vagy megsértése legalább az egyik szakaszban az arc, mint a gyors lebontását a berendezés és a kapcsolódó veszélyek elektromos áram vagy árvíz az egész lakásban.

Lépjen velünk kapcsolatba: 8 (495) 320-33-35

Akár új készüléket vásárol, akár csak egy régit szállít, professzionális mosógéphez kell csatlakoztatnia. A szakemberek a „RusMaster”, hogy gyorsan és pontosan elvégezni az összes szükséges szolgáltatások megfelelő működését a gép. Bízva egy profi webmester, akkor nem csak meghosszabbítja az életet mosó berendezés, hanem lesz képes elkerülni a sok kapcsolódó kockázatok önálló létesítmény.

Miért a RusMaster a legjobb választás?

Miért érdemes megrendelni a telepítést tőlünk?
A mosógép "RusMaster" -re történő beszerelésének megrendelésére a következő előnyökkel jár:

 • Biztosította a helyes csatlakozást.
  A telepítést szakemberek végzik, akik széleskörű tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Minden kommunikáció szigorúan összhangban van a biztonsági előírásokkal.
 • Kifogástalan eredmény. A szakember figyelembe veszi az Ön lakásában található kommunikáció összes funkcióját, és telepíti a gépet pontosan ott, ahol az Önnek megfelelő lesz.
 • A mosógép csatlakoztatásának ára meglehetősen megfizethető. Ez az Ön nyugalma és bizalma a helyes összeköttetésnek, és ennek következtében a berendezés megbízható működése.

Mit kell tennie a mosógép csatlakoztatása előtt?

A mosogatógépre vonatkozó utasítások az elektromos hálózat fő követelményét képezik - földelni kell. Ez mind a saját telepítésre, mind a varázslóra vonatkozik. Végül is, ha a mosógép földelés nélkül csatlakozik a hálózathoz, a jótállás javítása kizárt. Még ha nem is telepít egy új technikát, ez a feltétel kötelező.

Szerelje fel és csatlakoztassa a mosógépet 650 rubelre.

A földelés megóvásának egyik oka az áramütés okozta károsodás veszélye a távollétében. Továbbá a berendezés elektronikája még a statika kismértékű hatása miatt is meghiúsulhat. Ez abszolút indokolatlan kockázat, amely azzal fenyeget, hogy óriási költségeket okoz a berendezések javítása vagy akár új berendezések vásárlása miatt. A mosógép munkája az abszolút összeférhetetlen "jelenségek" - víz és elektromos áram - közelsége. Ezért fontos, hogy megvédje magát és berendezéseit.

Hogyan csatlakoztassuk a mosógépet?

Rendelés egy kattintással

Fontos, hogy a mosógép tömlõje ne haladja meg az 1,5 m hosszúságot, mivel ez további terhelést jelent a vízszivattyú számára.

1. szakasz. Kicsomagolás és telepítés előkészítése. Miután megkapta a mosógépet, ajánlatos gondosan ellenőrizni a vásárlást külső és belső károk hiányában. Ha bármilyen sérülést észlel az esetnél, akkor a mosógép cseréjéhez forduljon a cég-eladóhoz. A vizsgálatot kell nagyon óvatosan, mert veszel otthon "asszisztens" sok éven át!

Ellenõrzés után távolítsa el a szállítás során felhasznált kötõelemeket. Ezután a lyukakat speciális dugókkal lezárják.

2. lépés. A mosógépet helyezze el, biztosítva a sík felületet. A gép stabil állapota kiküszöböli a rezgést működés közben. A túlzott rezgés kimeríti a mosógép motorját és egyéb belső moduljait. Győződjön meg róla, hogy a felszerelés szigorúan függőleges helyzetben van a tartók csavarásával. Próbálja meg a mosógépet kemény, előnyösen betonpadlón elhelyezni, hogy ne menjen és ne "játsszon" a felületen.

3. szakasz. Vízellátás. Rendszerint egy hidegvízellátó csövet helyeznek be a csőbe, és egy daru van felszerelve. Ezután a mosógép tömlője közvetlenül a csaphoz csatlakozik. Ha a döntetlen bármilyen okból lehetetlen, akkor egy tee-t egy csaptelep segítségével telepíthet a WC-tál elülső részén vagy közvetlenül a keverő előtt.

4. szakasz. Csatorna-rendszer biztosítása. A mosógép által használt vizet valahol le kell üríteni. A rendszernek megbízhatónak kell lennie annak érdekében, hogy elkerülje az egész lakás, vagy akár a szomszédok elárasztását. A legegyszerűbb mód a rögzítőcső tömlőjének a mosdó vagy a mosdó oldalára történő rögzítése. De ez a módszer nem túl megbízható, és a formatervezés nem mutatható ki. Jobb, ha a leeresztő csövet egy speciális szifonhoz vagy púderhez csatlakoztatják, közvetlenül a csatornacsövekbe és.

5. lépés: Csatlakoztassa a berendezést a hálózati csatlakozóhoz. A mosógép áramellátását csak az euro csatlakozóaljzat segítségével szabad elvégezni a földelő érintkezővel. Ügyeljen arra, hogy vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel, aki szintén külön vonalat húz az elektromos panelről. Mindez szükséges a berendezések stabil és megbízható működéséhez.

6. szakasz. Ellenőrizze. A telepítés után egy mosógép nélküli mosógép tesztelését végezzük. A próbaüzem célja annak meghatározása, hogy minden mosási és leeresztési lépés helyesen zajlik-e.

A mosógép megfelelő összekapcsolását számos olyan árnyalatok kísérik, amelyek csak a szakmabeliek számára ismertek. Szakembereink segítenek egy mosógép helyének felszereléséhez, telepítéshez és a mosógép csatlakoztatásához, az ár függ a munka mennyiségétől.

Mentsd el az idejét és bízza a munkát valódi szakemberekkel. Ezután a mosógép több mint egy évig tart!

Mosógép beszerelése: lépésenkénti telepítési útmutató + szakmai tippek

A modern élet nem képzelhető el mosógép nélkül. Az elsődleges fontosság az automatikus modellek, a kemény munkától való maximális mentesség. Az intelligens gép mindent megtehet önmagában, de meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyek mellett az egység hosszú ideig és hiba nélkül dolgozik.

A megbízható működés biztosításának egyik fontos eleme a mosógép felszerelése és annak későbbi csatlakoztatása.

Telepítési varázsló ajánlások

Gyakran előfordul, hogy az önmagában vagy a mester által telepített berendezés elkezd rezgeni a centrifugálás során. Ez azt jelzi, hogy a telepítés helytelen volt. Ezért még a vásárlás előtt meg kell határozni az autó helyét, olvassa el az installációs szakemberek ajánlásait.

A mosógép telepítésével kapcsolatos szakmai tanácsok, valamint a lépésenkénti utasítások segítenek a telepítés és a csatlakozás végrehajtásában az összes szabálynak megfelelően.

Tipp # 1 - Fontolja meg a telepítés feltételeit

A méret, az építés típusa és a modell műszaki jellemzői kiválasztásakor nem a saját kívánsága, hanem a helyiségek képességei irányítják őket.

A mosógép működéséhez szükséges feltételek a kifolyó nyílás és a víz közelsége. Ez segít elkerülni az elektromos kábelek és tömlők hosszabbítását.

Ügyeljen a használat kényelmére, valamint az esztétikai összetevőre. A szállással kapcsolatos problémák gyakran előfordulnak kisebb lakásokban.

Tip # 2 - válassza ki a legjobb szobát

A legtöbb felhasználó a hely kiválasztásakor a fürdőszobát választja, a logika szempontjából leginkább megfelelőnek.

Végül is itt vannak vízvezetékek és szennyvízcsatornák. Ezenkívül a mosási folyamat rejtve marad a nézetből.

Amikor kiválaszt egy helyet az autók, figyeljen a következő pontokra:

 • a padlónak a rezgésekkel szembeni ellenálló képességét;
 • távoli távolságok távközlési lehetősége;
 • a mérések során figyelembe kell venni a falakon lévő szabálytalanságokat;
 • a gép telepítéséhez szükséges helynek legalább 1 cm-rel nagyobbnak kell lennie a névleges méretnél.

Ha a hely kicsi, és a gép méretei nagyok, gondolja át a készüléket a konyhába vagy a folyosóra.

Tipp # 3 - Ne felejtse el kommunikálni a kommunikációhoz

Víz csatlakozás a géphez. A gép mosása, mint bármely más, víz nélkül lehetetlen. A vízvezetéknek meg kell felelnie két alapvető követelménynek: elégséges nyomás a csövekben és a tiszta víz.

Ha nem tartják tiszteletben, egy szivattyút szerelnek be a nyomás növelése és a víz kiszűrése érdekében. A csap a vízbe juttató csőbe épül be, hogy leállítsa. Így a szivárgás valószínűsége minimális.

A tápellátás kérdése. Mosógép - nagy teljesítményű egység.

A régi lakásokban, ahol a vezetékek nem változtak, ajánlott külön kábelt szállítani, mivel a modern berendezések csatlakoztatásához sok évvel ezelőtt telepített vezetékek és csatlakozók nem alkalmasak. A kábel keresztmetszetének meg kell felelnie a várható terhelésnek.

Tipp # 4 - Tekintsünk külső tényezőket

Minőségi padló és padló. A padló minőségi követelményei magasak. Szigorúan vízszintesnek, szilárdnak és egyenletesnek kell lennie.

A padlónak ellenállnia kell a forgó dob által létrehozott rezgéseknek. Ha kétség merül fel a minőség tekintetében, meg kell erősíteni a gépet a telepítés helyén.

Környezeti hőmérséklet Egy fűtött lakásban vagy háztartási készülékek melegek. A fűtés hosszú leállításával, amit gyakran megfigyelnek a falusi házakban és a technikai helyiségekben, a berendezést nem szabad elhagyni.

A szerelési munka szakaszai

Miután egy új autót kiszállítanak a boltból, felszabadul a csomagolóanyagból és a szállítási kötőelemekből. Ezután a lábak magassága szabályozható, és a gép összeköttetésben áll a kommunikációval. Ettől a ponttól kezdve az első mosást futtathatja.

1. lépés - A szállítási csavarok eltávolítása

A mosógép mozgó alkatrészeinek megóvása a szállítás során megsérülhet, speciális rögzítőelemekkel (csavarok, rudak, konzolok) vannak rögzítve.

Ha a gép bekapcsolásakor nem távolítja el őket, a készülék tulajdonosa csalódást fog okozni. Ez elkerülhetetlenül meghiúsul. Ennek megakadályozása érdekében a csavarok kicsavarodnak, eltávolítják a műanyag támasztékokat és eltávolítják a záróelemeket.

A készülékhez mellékelt speciális dugókat be kell illeszteni a csavarok lyukakba.

2. lépés - csatlakozás a vízellátó rendszerhez

A gép a mellékelt flexibilis tömlőn keresztül csatlakozik a hidegvízellátáshoz. A merev csatlakozás nem javasolt, mivel a rezgések hatással lesznek a csövekre, fokozatosan megsemmisítve őket.

A készülékbe beépített szűrő a vízbevezetésbe kerül. A csavaranya manuálisan csavarja be, hogy a tömlőt a géphez csatlakoztassa. A gumitömítés biztosítja a feszességet. A tömlő második vége manuálisan (kulcs nélkül) egy hideg vízcsaphoz van csatlakoztatva.

A tömlőnek a vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatását a beágyazott cső vagy póló segítségével végezzük. Rendszerint szűrővel rendelkezik a szennyezett víz tisztítására. A készülék hagyományos csavaros csatlakozással csatlakozik a géphez.

3. lépés - A használt víz ártalmatlanítása

Egy ideiglenes és legegyszerűbb megoldás a vízkibocsátás megszervezéséhez a kád vagy mosogató alá süllyesztett tömlő vége. Általában a szennyvizet a mosogató alá helyezett szifonba öntik át egy elosztón keresztül.

A tömlőnek hossza kell hogy legyen, amely lehetővé teszi, hogy elszakadjon és hurok alakuljon ki. A víz, ami a hajtásban lesz, bezárja a csatornából érkező kellemetlen szagot.

Ahhoz, hogy megfelelően csatlakozhasson a csatorna kommunikációhoz, csatlakoztassa a kifolyócsövet. Ezt az egyik módszer szerint végezzük: közvetlenül a csatornába, vagy a mosogató alatt levő szifonban lévő lefolyóba.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz gravitáción keresztüli áramlását és kellemetlen szagok terjesztését, a tömlő hajlításával vízzárást hozunk létre. A felső szintnek 60 cm-rel kell lennie a padló felett.

4. lépés - Szintbeállítás

A dob forgása legyen sima, torzítás nélkül. Ez a felső sík szigorúan vízszintes helyzetének köszönhető.

Az ellenőrzés az épület szintjén történik. A 2 ° -nál nagyobb eltéréshez beállítási lábakra van szükség. Ezt megcsavarják.

Erős rezgések károsíthatják a gép egyes részeit, és károsíthatják a készüléket.

A gép pozícióját nem szükséges szintre helyezni, ha fát, linóleumot és egyéb tömítéseket helyeznek el a lábak alatt, mivel könnyedén kiugorhatnak munka közben.

5. lépés - Hálózati csatlakozás

Az optimális megoldás az, hogy a pajzsot hárommagos kábel segítségével csatlakoztassa, amelyen a megszakító felszerelve van. Az RCD rövidzárlat elleni védelmet az RCD eszköz biztosítja.

Az aljzatnak különleges követelményei is vannak. A padlószint felett olyan magasságba van szerelve, amely nem engedi meg a víz bejutását, ha a szivárgás nem kisebb 30 cm-nél, továbbá meg kell földelni.

6. lépés - A telepítés ellenőrzése

Ha az összes műveletet lépésről lépésre végzi el, figyelembe véve a szakmai ajánlásokat, és a készülék minden kommunikációhoz csatlakozik, és a dugót a konnektorba helyezi, akkor itt az ideje annak teljesítményének tesztelésére.

És ugyanakkor, és győződjön meg róla, hogy minden művelet megfelelően működik. Ehhez vizet kell biztosítani, és ellenőrizni kell az egység működését. azaz futtatja - vászon nélkül mosja. Ha a tömlőcsatlakozásokban szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Egy másik fontos szempont, hogy szem előtt tartsuk a csomagolást az új mosó alá.

Az a tény, hogy csere esetén 7 napig kell tárolni, ha a gép hibásnak, hibának vagy sérülésnek van kitéve. A visszatérés oka lehet a méretek eltérése.

Mi van, ha az autó "ugrik"?

Leggyakrabban a megnövekedett rezgés a gépek telepítése után következik be. De az idő szerint tesztelt egységek megmutathatják a "temperamentumukat", pattoghatnak és mozoghatnak a padlón.

Annak érdekében, hogy a berendezés ne hibázhasson, meg kell állapítani a rezgések okait, és azonnal ki kell küszöbölni. Erős rezgések figyelhetők meg az alábbi esetekben:

 1. Elfelejtette eltávolítani azokat a rögzítőket (tartók, csavarok), amelyek a szállítás során a mozgó alkatrészeket tartják.
 2. Egyenetlen padló, ami a gépet lendületbe kényszeríti.
 3. Csúszó és túl lapos padló, amelyre gumitömlőt helyeznek.
 4. Fehérneműk a dob belsejében összevonták a com.

A túlzott rezgéseket technikai okok is okozhatják, csak szakember képes létrehozni és megszüntetni azokat.

Ilyen okok közé tartoznak a lengéscsillapítók meghibásodása, a csapágyak megsemmisítése, a rugók felfüggesztése, amelyekkel a tartály csatlakozik, az ellenpántos rögzítések lazítása stb.

Mindezeket az okokat sürgősen kell kezelni, mivel a késedelem tele van töréssel.

Az önellátás és az eddigi tapasztalatok jó okok a háztartási készülékek önálló beszereléséhez.

Szakszerű tanácsok a mosógép megfelelő felszereléséhez, valamint a világos utasítások segítik a hibákat.

Telepítési lehetőségek különböző körülmények között

A telepítés előtt meg kell fontolnia, hogy milyen körülmények között és milyen üzemmódban működik a gép. Ennek alapján intézkedéseket tesznek a jövőben felmerülő problémák kiküszöbölésére.

A gép telepítése magánházba

Az elektromos kábelek és csővezetékek rendszerét figyelembe kell venni az építés vagy javítás szakaszában.

Egy magánház száraz pincse a legjobb hely a mosó- és szárítóberendezések felszereléséhez. A ház lakói abban az esetben nem éreznek hangot, szagokat és nedvességet.

Berendezés felszerelése a konyhában és a folyosón

A mosás nem a legjobb a főzéshez és az étkezéshez. Azonban nagyon gyakran az autó be van építve a konyhába, mivel a kialakítás tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Kevéssé a folyosón látható. Egy ilyen telepítéshez nehéz megtalálni a helyet, és feltétlenül szükséges megoldást találni a padlóra vagy a falra helyezett kommunikációval kapcsolatban.

A függöny mögött el kell rejteni az autót, beépíteni egy beépített szekrénybe vagy az asztallap alá.

Elhelyezés laminált vagy fapadlóra

A mosógép ideális felülete szilárd és kemény beton. A fapadló növeli a rezgéseket, amelyek elpusztítják a környező tárgyakat és magát a készüléket.

A nemét többféle módon lehet megerősíteni:

 • egy kis alapítvány betonozása;
 • tartós pódium elrendezése acélcsöveken;
 • rezgéscsillapító szőnyegen.

Ezek a módszerek segítenek a kellemetlen rezgések csökkentésében, de nem hasonlíthatók össze egy konkrét esztrichevel.

A beágyazott gép telepítésének jellemzői

A beépített modell ideális, amely illeszkedik a belső térbe. A tömlők és a vezetékek a szekrény mögött vannak elrejtve, és a bejárati ajtó megegyezik a fülhallgatóval.

Ez a fajta technológia a szokásosnál drágább, ezért sokan kíváncsiak arra, hogy lehetséges-e, és hogyan kell a készüléket beépíteni egy szekrénybe.

A probléma megoldódott, többféleképpen valósul meg:

 • telepítése a pulton alatt;
 • egy kompakt modellt egy kész szekrénybe helyezve;
 • telepítés speciálisan kialakított szekrénybe, ajtóval vagy anélkül.

A szomszédos szekrények rezgéscsillapításának megakadályozása érdekében az alapnak szilárdnak kell lennie.

A gép felhelyezése a WC felett

Kis WC-k tulajdonosai úgy gondolják, hogy a mosdó felett egy írógépet telepítenek. De vannak rajongók, akik még egy ilyen nehéz feladat megoldására is képesek.

Annak érdekében, hogy az egység a súlyon és a leginkább helyénvaló pillanatban ne essen a fejére, tartsa be a biztonsági előírásokat.

A telepítés megkezdésekor figyeljen a következő pontokra:

 1. Ha a falak minősége kétséges, egy acélszerkezet épül fel, amely a padlón nyugszik.
 2. A felfüggesztett polc erős fém profilból áll.
 3. A polc biztonsági oldallappal van ellátva, így a gép nem csúszik el rázkódás hatására.
 4. A behúzható polc nem engedi, hogy az autóból eltávolított ruhanemű a WC-ba essen.
 5. A rögzítési magasság úgy van kialakítva, hogy a WC-csésze ürítő ásása a hozzáférési zónában maradjon.
 6. Kényelmesebb, ha a gépkocsit nem a mosdó fölé, és mögötte helyezik el.
 7. Célszerűbb egy sekély mélységű modell kiválasztása.

Ne feledjük, hogy ha javításokra van szükség, a nehéz gépet le kell süllyeszteni a padlóra, majd vissza kell térni a helyére.

Hasznos videó a témában

Hasznos tippek azok számára, akik úgy döntenek, hogy saját kezükbe telepítik az autót:

Hogyan csatlakoztassa a vizet és a szennyvizet saját kezével:

Hogyan lehet "lefékezni" egy ugró kocsit?

A mosógép lépésről lépésre történő felszerelése:

A mosógép telepítési folyamata meglehetősen egyszerű, és nem igényel sok időt. A minősége sok tényezőtől függ. A berendezések tapasztalatlan tulajdonosa nem szabad munkába állnia, mivel a következmények sok problémát okozhatnak neki és szomszédainak. Ebben az esetben jobb, ha szakemberhez fordul.