Legfontosabb > Csapok

A fürdőszoba falainak burkolása műanyag panelekkel: ládákról a telepítésre

A műanyag falpanelek praktikusak, tartósak és esztétikusak. Az anyag legfőbb előnye a könnyű szerelés, melynek köszönhetően a falpanelek beépítése szinte bárki számára is lehetséges, aki csak a festészeti munkálatoknak csak a felületes ismerete. Ezt az anyagot, amelyet műanyag bélésnek is neveznek, gyakran használják a fürdőszobának a befejezéséhez, és ha úgy dönt, hogy divatossá teszi a fürdőszoba belsejét olyan finom anyaggal, akkor valószínűleg érdekesnek és hasznosnak fogja találni, hogyan lehet összeállítani a falpaneleket saját kezével.

Először is meg kell választani a megfelelő anyagokat. A falpanelek szélessége eltérhet, és ez a funkció nagyon fontos a telepítés során:

 1. A kisebb szélességű, pl. 10 centiméteres műanyag panelek befedése több időt vesz igénybe, de kevesebb hulladék lesz tőlük, és a hibák mérésekor és az anyag vágásakor esetleg felmerülő hibák olcsóbbak a költségvetésnél.
 2. A széles panelek egyszerűbbek a telepítéshez, nem sok időt vesz igénybe, de hibásan követi az anyag felszerelését illetően, több hulladék jelenik meg. Így a termékek mérete fontos szerepet játszik. Ami a panelek színét és kialakítását illeti, ez a pillanat az Ön ízlésétől és preferenciáitól függ.

Videó: falpanelek kiválasztása

Miután kiválasztotta a megfelelő anyagokat, folytathatja a telepítést.

Ládák szerelése

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak és a sarkok simaak és nem igényelnek semmiféle újratöltést, akkor a PVC-panelek elhelyezése közvetlenül a fal betonpohárjára speciális ragasztóval történhet. De figyelembe véve, hogy a legtöbb esetben a falak a fürdőszobában vannak különböző hibák, akkor szükséges gyártani fa ládák, amelyek műanyag lesz szerelve.

A rekesz 10x30 mm-es részből vagy speciális fémprofilból áll. Az esztergagép keresztmetszeteinek egymástól 30 cm-re kell elhelyezkedniük, de a legalacsonyabb keresztnek érintkeznie kell a padlóval, és a merevség megadásához a panel szélével ellátott felső határ szükséges.

Mielőtt felszerelné a betonozott léceket, a falat egy épület szintjén kell megjelölni annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a torzulás és szabálytalanság. Ha a fal egyenetlen, akkor a sín alatt apró faanyagokat helyezhet el a legegyenletesebb eredmény érdekében. A fa lécek kiválasztásánál lehetőség van a szegecsek falra vagy csavarokra történő rögzítésére, ha a fémprofilot választják, a csavarokat rögzítésre használják.

Sablonok és sarokelemek felszerelése

Miután a rekesz elkészült, a szerelvények és a vezetők szükségesek a panelek sarokkötések elrejtéséhez. A padlóhoz való csatlakozás PVC talppal van zárva, ha kívánja, kiválaszthatja az elektromos vezetékekkel ellátott dobozt. Az útmutatók rögzítéséhez körmöket, rögzítőelemeket, csavarokat használhatunk. Ha a tartó a fémprofil dobozán van, csak csavarokat szereljen fel.

típusok díszlécek és sarkok műanyag béléshez

Panel telepítés

A telepítési technológia meglehetősen egyszerű. A műanyag panelekkel való szembenézés a szoba sarkán kezdődik. Az egész folyamat lecsökken arra a tényre, hogy a panelet a kívánt magassági szintre vágja egy szokásos fűrészszalaggal, és behelyezi a vezetőbe, majd a panel oldalsó szegélyét szegecsekkel vagy csavarokkal rögzíti. Miután rögzített egy elemet, a rögzítéshez szükséges a következő rögzítés, ezért nincs szükség a panelek rögzítésére. Mielőtt a PVC-panelet véglegesen rögzítené, újra meg kell vizsgálni egy vízvezetékkel, hogy pontosan hogyan helyezkedik el a panel a függőleges vonalhoz képest.

Így az egyik panel egymás után történő felszerelésével és rögzítésével az ellenkező fal sarkához jutunk, és mint általában, az utolsó panel nem illeszkedik a méretéhez és szükség van vágásra. Ehhez íróeszköz és fém vonalzó vagy sarok szükséges. A panel nagyon könnyű vágni és vágni nem nehéz, a legfontosabb az, hogy helyesen mérje meg a részét, hogy megy a hulladék.

Néha a fürdőszoba befejeződése a falak maximális tömítését igényli, és ebben az esetben a panelek közötti reteszelőcsatlakozások ízületei kis mennyiségű szilikon tömítőanyaggal kezelhetők, egyenletesen terjesztve az ízület belsejébe. A tömítés segít megvédeni a falakat a túlzott nedvességtől és a gombától.

Akár PVC-t, akár szendvicspanelt használsz, a megfelelő megközelítéssel végzett munkát gyorsan és hatékonyan végezzük el, hiszen a saját kezével történő felszereléshez nincs szükség kifinomult csúcstechnikai felszerelésre, csak türelmedre és erre a rövid utasításra, amely lehetővé teszi a megfelelő munkafolyamat betartását.

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

Útmutató a műanyag panelek falra és mennyezetre történő felszereléséhez különböző módon

A PVC panelek népszerűek a fürdőszobák és más, magas páratartalmú helyiségek felületeként. A műanyag praktikusabb, mint a tapéta, és olcsóbb, mint a cserép, vízálló és nagyon tartós. Ismerje meg, hogyan kell megfelelően elhelyezni a műanyag paneleket a fürdőszobában a saját kezűleg, milyen anyagok és eszközök szükségesek ehhez. Tanulmányozza a rögzítés különböző módjai lépésről-lépésre vonatkozó utasításait, majd szabadon engedheti meg az üzletet.

tartalom

A javítási anyagok számának kiszámítása ↑

Bár a műanyag panelek viszonylag olcsó kivitelűek, szomorú lesz, ha javítás után többlet lesz, amiért pénzt költenek. Gyakran előfordul, hogy egy másik esemény bekövetkezik - előfordulhat, hogy nincs elegendő panel, és nem mindig lehetséges az igényelt árnyalat további anyaga.

Annak érdekében, hogy pontosan annyi PVC-panelt vásároljon, amennyi a fürdőszoba befejezéséhez szükséges, egyszerű számításokat kell végezni. Ehhez a falak teljes területéről kivonni kell az ajtó területét, és azokat a helyeket, ahol nem lesz műanyag, például a fürdőszoba mögött. Az így kapott szám egy panel területére oszlik. Ennek eredményeként megkapja a daraboláshoz szükséges darabszámot.

Például egy 3x2 m-es, 2,5 m-es mennyezetmagasságú és 0,9 m-es, 2,0 m-es ajtó műanyag panelekkel történő lehúzásához szükséges.

 1. Számítsa ki a falat:
 • (3 + 2) * 2 = 10 m kerületi falak;
 • 10 * 2,5 = 25 négyzetméter m.
 1. Számítsa ki az ajtó területét: 0,9 * 2 = 1,8 négyzetméter. m.
 2. A falak területéről vonjuk le az ajtó területét: 25-1,8 = 23,2 négyzetméter. m.
 3. A 0,3x2,5 méteres szabványos műanyag panel területe 0,75 m. Számítsa ki a panelek számát úgy, hogy a teljes területet egy panel területével osztja el:

23,2 / 0,75 = 30,93 db.

A műanyag horganyzott profilból vagy fa lécekből rögzít. Általában a vezetékek közötti szög 30 cm-re van kialakítva annak érdekében, hogy a falak megfelelő merevséggel rendelkezzenek. A fürdőszoba méretének ismeretében számítsa ki, hogy hány útmutatást szeretne. Ehhez a falak területét 10% -kal kell megszorozni, majd osztani 0,3 méterrel:

(23,2 * 10%) / 0,3 = 85,07 méter.

Az összes kapott szám nagyban fordul elő, mert minden javítási hulladék elkerülhetetlen. Tehát a számítások alapján a 2x3x2,5 m-es fürdőszobában 31 műanyag panel és 86 méteres vezetõ szükséges.

A műanyag panelek rögzítésének módszerei ↑

Kétféleképpen telepíthető a PVC panelek a fürdőszobába vagy más helyiségekbe:

A PVC panelek rögzítési módja ↑

A csontváz módszer a legnépszerűbb, mivel a fürdőszoba falai ritkán tökéletesen laposak és derékszögűek. A vázszerkezeti módszerrel elrejtheti az építők hibáit és elrejtheti a kommunikációt.

A lényeg az, hogy a vezetőket a falakra csavarják, egy épület síkjával egy síkba igazítva. A lezáró anyagot a vezetőre rögzítik és teljesen sík felületet kapnak.

A horganyzott profilú CD-60 vagy legalább 20x30 mm keresztmetszetű fadarabokat általában letakarításként használják. A falakhoz csavarták. Ugyanakkor előnyösebb a fürdőszobában végzett javításoknál egy horganyzott profil előnyben részesítését, mert nedves helyiségben a lécek deformálódhatnak.

A paneleket a vezetékekhez rögzítik, speciális rögzítő késekkel, csavarokkal, úgynevezett "bolhákkal", valamint építőipari tűzőkkel.

Gyors rögzítőelemek ragasztóval ↑

Ragasztó módja a saját kezűkkel ellátott műanyag panelek fürdéséhez jó, ha a falaknak nincsenek hibái. Ebben az esetben a dekoráció közvetlenül a falakhoz van ragasztva, ami jelentősen csökkenti a javítási költségeket, mivel nincs szükség profil és rögzítés beszerzésére.

A műanyag panelek beépítésének minősége a fürdőszobában közvetlenül függ a ragasztó minőségétől. Jó tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, gyorsan meg kell szilárdulnia és hosszú ideig meg kell tartania a szilárdságot.

A legjobb ragasztók a PVC panelekhez:

 • ragasztó "Moment-assembly" folyékony körmök;
 • ragasztó "Titan";
 • forró olvadék ragasztó;
 • nem expandáló habanyag ragasztó.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag ragasztó nem tartalmazhat oldószert.

Hogyan szereljük fel a falpaneleket a lécre ↑

Mielőtt úgy dönt, hogy műanyag paneleket helyez a fürdőszobába, tanulja meg az elméletet. Maga a telepítési folyamat nem bonyolult, de világosan meg kell jelölni a munka sorrendjét és az általános cselekvési képet.

Szükséges eszközök és anyagok előkészítése ↑

Először is készíts el mindent, amire szükséged van a munkád során. Minden szükséges eszköz legyen elérhető.

Anyagok és szerszámok a műanyag panelek szereléséhez:

 • PVC panelek a szükséges mennyiségben;
 • kezdeti U-alakú műanyag profil, padló és mennyezet lábazatok;
 • szögletes műanyag profil a sarkokhoz és összekötő H alakú profil;
 • horganyzott profil CD-60;
 • támasztóláb a falhoz való rögzítéséhez;
 • rögzítők - csavarok, bolha vagy klipek;
 • fém ollók a profil vágásához;
 • drill;
 • szinten;
 • mérőszalag;
 • kalapács;
 • erős Phillips csavarhúzó;
 • építő kés és finomfogas fűrész műanyag vágásához;
 • egy ceruza.

A falak jelölése és a ládák felszerelése ↑

A PVC panelek befejeződése a falon lévő vezetőprofil rögzítőelemekkel kezdődik.

 1. A munka kezdetén tisztítsa meg a felületet a portól és a gipsztől. Nem szükséges teljesen tisztítani és szintelni a falakat.
 2. Fedje le a falakat gombaölő alapozóval és hagyja megszáradni.
 3. Ezután jelölje meg a profil helyét egy mérőszalaggal ellátott ceruzával. A befejezőlapra merőleges, azaz a legtöbb esetben vízszintesen.
 4. Helyezze az alsó profilot néhány centiméterrel a padló felett, a felső pedig nagyon közel a mennyezethez.
 5. Helyezze el az összes többi vezetőt 30-40 cm-es távolságban egymástól.
 6. Fúrjon lyukakat a falba, dugja be őket. Biztosítsa a profilt.
 7. A rögzítési pontokat 50-70 cm-es lépésekben rendezze el.
 8. Készítsen egy keretet a profilból az ajtókeret körül.
 9. A csatornacsövek körül függőleges profilkeretek alkotnak keresztirányú merevítőkkel.
 10. A profilok egymáshoz kapcsolódnak öncsavarral.

A munka kezdetén számítsa ki, hogy hány szegmens fog menni egy falon. Valószínűleg kiderül, hogy az utolsó panelt vágni kell, hogy illeszkedjen a berendezéshez a fal méretéhez. Ebben az esetben próbálja meg a szegélyezett paneleket a legszembetűnőbb helyeken elhelyezni, hogy ne rontsa az általános képet. Alternatív megoldásként vágja el az első és az utolsó sávot a panel sarkából úgy, hogy a méretbeli különbség ne legyen észrevehető.

Műanyag panelek beszerelése a dobozon - utasítások és videó ↑

 1. Vágja a műanyagot a szoba magasságára. Ha az elülső oldalon van egy védőfólia, ne távolítsa el, amíg a munka befejeződik.

Alaplapok helyett használhatja a kezdőprofilt. Ehhez a munka elején csavarokkal rögzíteni kell a helyiség felső és alsó kerületét. Először helyezze be a paneleket az alsó profilba, majd kissé hajlítsa meg, és csúsztassa fel a felsőt. Az eredmény egy finom, zárt szélekkel.

Használja az ajtó körül az elülső profilot is. Ha a javítás idején a kád már be van szerelve, a műanyagot szintre csavarják, és a fürdő alatt lévő helyiség érintetlen marad. Ebben az esetben indító profil is szükséges.

Videó: Hogyan kell a fürdőszobát panelezni?

A burkolólapok közvetlenül a falra rögzítése ↑

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak, a műanyag paneleket ragasztóval lehet felhúzni vagy csavarokkal rögzíteni. Ez a folyamat kevésbé időigényes és drágább, mint a ládára szerelés. Azonban a ragasztási módszer gondos felületkészítést igényel.

Tiszta falakat festék, vakolat, tapéta maradványok. Távolítsa el a gitt összes szabálytalanságát, majd jól alapozott akril mélybehatoló alapozó. Az alapozó száradása után folytassa a ragasztószerkezetet.

A sorozat a műanyag panelek a fürdőszoba ragasztó módon:

 1. Ha habszivacsot, folyékony szöget vagy Titan ragasztót használ, helyezzen be egy ragasztószert az építőpisztolyba, és vágja le az adagoló csúcsát.
 2. Óvatosan olvassa el a ragasztó utasításait. Egyes készítmények szoros érintkezést igényelnek a ragasztandó felületek között, míg másoknak időt kell hagyniuk a szárazra, mielőtt a műanyagot ragasztanák.
 3. Ragadja fel a ragasztót pontokkal vagy cikcakkokkal a műanyag panel rossz oldalán.
 4. Csatlakoztassa a műanyagot a falhoz és szorosan nyomja meg. Ezt kézzel vagy gumi hengerrel teheti meg. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a függőleges szerkezeti szintet.
 5. Ragassza fel a ragasztót a következő panelre, és csatlakoztassa az előzőhöz. Egy kézzel tartsa meg a ragasztott lapot, a másikat pedig tömítse le.
 6. Amikor a teljes fürdőszobát vakoljuk, rögzítsük a padló és a mennyezet alaplapjait, valamint a sarkokban lévő egyszerű műanyag sarkokat.

A csavarokkal történő munka gyakorlatilag nem különbözik, a panelek ebben az esetben közvetlenül a falra vannak rögzítve. További rögzítéshez ajánlott a habarcs használata.

Videó: A panelek falra szerelése önmetsző csavarokkal

Mennyezeti burkolólapok - divat trend ↑

A fürdőszobában lévő műanyag panelek mennyezetének javítása szintén könnyen kezelhető a saját kezével, ha először tanulmányozza a kép utasításait. A telepítést általában keretszerű módon végezzük, mert biztonságosabb, mint a rendszeres ragasztás.

A munkamenet gyakorlatilag nem különbözik a falburkolástól. A mennyezethez válasszon egy speciális mennyezeti műanyagot, ami egy kicsit vékonyabb és könnyebb, mint a fali műanyag.

 1. Szereljük fel a kábeleket a lámpák alá.
 2. Tűzőkkel rögzítse a ládát a mennyezet kerületén, majd a befejező anyag irányába, legfeljebb 30 cm-es lépésekben.
 3. Vágja le az alkatrészeket a mennyezet méretére.
 4. A munkát könnyebb elvégezni együtt. Csatlakoztassa az első panelet a fal és a mennyezet csomópontjához, majd rögzítse öncsavarral vagy klipszel.
 5. Helyezze be a következő részt a szerelőhoronyba, és csukja be a csatlakozót. Biztosítsa a csavarokat. Hasonlóképpen húzza végig a mennyezetet.
 6. A lámpatest helyén vágjon le egy lyukat egy építő késsel és húzza ki az elektromos vezetéket.
 7. A mennyezet és a falak közötti összekötést álmennyezetre vagy szokványos poliuretán felületekre kell díszíteni.

Hogyan készítsünk egy szép képernyőt a fürdő alatt

A javítás végső fázisában a fürdő alatt egy műanyag képernyő telepítése történik. Könnyű kezelni a saját kezével.

 1. A falakon a káddal és a padlóval szomszédos falaknál jelölje meg a képernyő keretét. Ehhez csatlakoztassa a szintet a fürdő külső széléhez, és függőleges jeleket hozzon létre a falakon. Ugyanígy jelölje meg a vonalat a padlón.
 2. Csavarja rá a horganyzott profilt a padlóra és a falakra, és téglalap alakú legyen.

Ha azt szeretné, hogy a képernyőnek rendelkeznie kell egy ajtóval a kommunikáció eléréséhez, hagyja a szerkezet egy részét bőr nélkül. Az értékesítés során készen állnak a nyílások. Biztosítsa az ilyen nyílást a megfelelő helyen.

A fürdőszobai műanyag panelek javítása nem igényel sok erőfeszítést és beruházást. A befejezni kívánt anyagot nem csak a tapasztalt építők, hanem mindazok számára is meg lehet ismernünk, akik ebben az érdekes üzletben próbálkoznak. Mindazonáltal bármikor bízhat a munkával az építők számára, és felgyorsíthatja a folyamatot.

falak

A műanyag díszítő panelek használata kiváló alternatíva a modern befejező anyagokhoz, függetlenül attól, hogy csempe vagy márvány. A belsőépítészetben való alkalmazásuk most nagyon fontos döntés. A díszítő panelek burkolati mennyezetek és falak céljára használhatók. Nedvességállóak, ezért a legmegfelelőbb olyan helyiségekben, ahol magasabb a páratartalom: fürdőszobák, zuhanyzók, medencék.

Tartalom:

A falpanelek előnyei

A műanyag az egyetlen anyag, amely nem romlik a víz közvetlen érintkezésével. Minden más falpanel többé-kevésbé ellenáll a nedvességnek, ezért a fürdőszoba elkészítéséhez szükséges anyag kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni. A PVC falpanelek sikere a fürdőszobában az anyag hatékonyságának és gyorsaságának köszönhető. Nézzük meg a műanyag panelek további előnyeit:

 1. A panelek egymáshoz illeszkednek anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelnének, anélkül,
 2. A panelnek sok keresztirányú válaszfala van, és ez biztosítja a végső bevonat jó tartósságát.
 3. A PVC falpanelek a fürdőszobák számára képesek elrejteni bármilyen szabálytalanságot, miközben a felületet a kívánt dekorációval látják el.
 4. A panelek csatorna-üregei kiválóan alkalmasak az elektromos vezetékek elrejtésére.
 5. Az ilyen paneleket különleges lakk bevonattal látták el, amely megvédi őket a mechanikai károsodástól és az ultraibolya sugárzástól.
 6. Minden műanyag panel szigetelt cellákból áll, ami az anyag hangszigetelő tulajdonságait biztosítja.
 7. A műanyag panelek jó hőszigeteléssel rendelkeznek, valamint nem tűzveszélyesek és önkioltóak.
 8. A nedvességállóság mellett a falpanelek csendben elviselik a jelentős hőmérséklet-csökkenést, ami szintén fontos a fürdőszobában.
 9. Nem szennyezik a szennyeződéseket és porokat, és minden szennyeződés könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 10. A falpanelek színgyűjteményének több száz színe van.
 11. A fürdőszobai falpanelek alacsony ára is a pluszok közé tartozik, amely a kiváló minőségű termékek mutatóival együtt lehetővé teszi a falpanelek számára, hogy szilárdan az építőanyagok oroszországi piacán álljanak.
 12. A panelek rögzítéséhez közel kerülnek egymáshoz, ami a teremnek a dekoráció integritását és teljességét biztosítja.
 13. Az egyetlen hátrány lehet egy enyhén vágott hasznos felület, amely hozzá lehet adni fal lécek és panelek. De a lehető legrövidebb síneket választhatja. Ezenkívül kiválaszthatja a panelt és a legkisebb vastagságot is.

A megfelelő anyag kiválasztása

A falpanelek falra szereléséhez a fürdőszobába való beszereléshez először meg kell felelni a besorolásuknak és a meglévő színeknek. Rack panelek külsőleg a padlódeszkahoz hasonlóan, és a következő fajták rögzítő rendszerén találhatók: tüskés, hornyos és hornyos horony. A rackpanelek méretei a következő határok között változhatnak: hosszúság: 0,9-3 m, szélesség: 13,5-30 cm, vastagság: 8 - 12 mm. Ha ilyen paneleket helyez el vízszintes irányba, vizuálisan szélesebbé teheti a falakat. A falpanelek függőleges behelyezése magasabb falak érzetét eredményezi.

A fürdőszobai fali falpanelek kívülről hasonlítanak a rétegelt lemezhez, az elülső részüket értékes erdők, bőr és természetes kő utánozzák. A leggyakoribb méretek a következők: vastagság 3 - 6 milliméter, 1,22 méret 2,44 méterrel. A lemezek nagy méretének köszönhetően az ilyen típusú műanyag panelek beszerelése meglehetősen gyors. A műanyag panelekkel történő lezárást kötő- vagy tömítő varratokkal végezzük.

A burkolólapok négyzet alakúak, a mérettartomány főleg 30-30 és 90 és 90 cm közötti tartományba esik. A burkolólapok befejeződése lehetővé teszi egyfajta mozaik létrehozását.

A falpanelek színének összhangban kell lennie a környező beltérrel. Ezért a legjobb a fürdőszobában választani a világos színű paneleket, különösen ha a szoba kis méretű. Az a tény, hogy a fényesség megnövelheti a vizuális teret, még szélesebbé teheti. A legmegfelelőbbek az alábbi árnyalatok: világosbarna, barackszínű, kék, aranysárga, halványkék.

Jobb a közepes szélességű panelek kiválasztása, bár széles panelekkel a telepítés gyorsabb lesz, de nehezebben illeszkedik a problémás területekbe, és több marad. A keskeny panelek könnyen illeszkednek, de a dolgok kicsit tovább mennek. Vásárláskor ellenőrizze a fürdőszoba falpanelét, hogy az elülső oldalán csepegők, forgácsok, lyukak és nyitott területek legyenek. A termék teljes szélességének sima és hullám nélküli legyen. És végül próbálkozzon újra a boltban, hogy két panelet csatlakoztasson, a csukló teljes hosszának tisztának és diszkrétnek kell lennie.

Előkészítő munka

A PVC panelek felszerelése a fürdőszobában egy olyan hétköznapi személy számára lehetséges, aki nem rendelkezik különleges képességekkel. Ehhez nagyon egyszerű eszközökre van szükség, amelyek minden házban rendelkezésre állnak - kalapács, csavarhúzó és fúrógép. Először készítsd el az anyagot, amelyet a fürdőszoba befejezéséhez használsz.

A láda elkészítéséhez vízzáró kompozícióval impregnált fadarabokat vagy speciális műanyag csíkokat kell venni, amelyeket ugyanabban az üzletben értékesítenek, mint a PVC falpanelek. A telepítés előtt a falpanelek szobahőmérsékleten negyven percig le kell feküdniük. Ügyeljen arra, hogy az ízületek szárazak és tisztaek legyenek.

Fa ládák létrehozása

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak és minden sarkot nem kell befejezni és még akkor is, akkor a falburkolatok behelyezése a fürdőszobába közvetlenül a falak betonalapján elvégezhető speciális ragasztóval. De ez nem mindig ajánlott, mert a fürdőszoba falai többnyire különböző hibákat okoznak, ezért szükséges a ládák gyártása fafából, amelyen a PVC paneleket is rögzítik.

Kezdjük, mérjük meg a felületet, és számítsuk ki a függőleges gerendák méretét, amelyek alkotják a fa keretét. A doboz fából készült gerendákból áll, amelyek keresztmetszete 10-30 mm vagy egy fémprofil.

A paplanozott lécek felhelyezése előtt a falat épületszinttel kell ellátni a szabálytalanságok és torzulások elkerülése érdekében. Ha a falak egyenetlenek, helyezzünk kis fadarabot a sín alá, hogy tökéletesen egyenletes eredményt érjünk el. A kereszttagokat 30 cm távolságra kell elhelyezni egymástól, a legalacsonyabb keresztlécnek érintenie kell a padlót, a legfelső rúd, amely a panel szélénél van.

Csavarokkal vagy körmökkel szereljük fel a falat a falra, amikor egy fémprofilot választunk a szereléshez, csavarokat kell használni. Miután felhelyezte a betétet, szerelje be a szerelvényeket és a vezetőket, amelyek szükségesek a panelek sarokkötések elrejtéséhez. Zárja le a padlót PVC alaplappal, válasszon egy modellt egy dobozból a kábelezéshez, ha szükséges.

A vezetékek rögzítésére ajánlott körmöket, önmetsző csavarokat és rögzítőelemeket használni. Ha a tartó egy fémprofil dobozán van, akkor csak csavarokat kell venni.

Falpanelek szerelése

A PVC-panelek végső rögzítése előtt újra kell használnia a vízvezetéket, hogy ellenőrizze, hogy a panel pontosan függőleges-e. A fürdőszoba sima műanyag panelekkel történő befejezése a szoba sarkából indul. Az egész eljárás lecsökkentésre kerül, hogy a paneleket a szükséges magassági szintre vágja és telepítse az útmutatókba.

A falakat az ajtóhoz kell csatlakoztatni. Rögzítse az első panelt és a következő horony felé. Ez a technológia a legkényelmesebb. A panel csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve. Ön is használhatja az építési tűzőgépet, így a kapcsok szinte észrevehetetlenek. Egy panel rögzítése után telepítenie kell a következőt. Érdekesség, hogy a kastély-tartónak köszönhetően nincs szükség a panelek beillesztésére.

Falpanelek telepítésekor fokozatosan kiválaszthatja az ellenkező fal sarkát. Az utolsó panel általában nem illeszkedik a méretéhez és le kell vágni. Ehhez vágja el a panelt egy papírzacskóval és egy fém uralkodóval vagy egy sarokkal. A panel nagyon könnyen vágható, és nem nehéz lecsökkenteni, a legfontosabb az, hogy pontosan mérje ki a hulladékot.

Amikor közeledik a sarkhoz, mérje felül és lent a sarkok távolságát a legközelebbi panelen. A panelen, amely erre a helyre megy, szintén fel kell tüntetni két címkét. Húzza vonalat a vonalak között egy vonalzóval vagy egyenes csíkkal, és készítsen egy panelet ezen a vonalon.

A vágáshoz is használhatsz egy 1 mm-es fogatávolságú fémfűrészt. Amikor a műanyag falpaneleket a fürdőszobába vágja, próbálja megvédeni a védőfóliát. Ezután a prezentáció megmarad, és a befejező megjelenése a fürdőszobában folyamatosan magas szakmai színvonalon lesz.

A fürdőszobának olyan sajátos jellemzői vannak, mint a vízvezetékek, a szennyvíz és egyéb akadályok, amelyeket ki kell kerülni. Ehhez csatolja a panelt a problématerülethez, és rajzoljon hozzá közelítő helyet a vágáshoz egy jelölővel. Semmi esetre sem tudsz körvonalazni, mert túl sok anyagot vághat. Jobb, ha többször rögzítjük a panelet, és egy millimétert levágunk. Csak ezután a panel hiányos és gyönyörűen helyére.

A fürdőszobai díszítés gyakran a falak maximális tömítését igényli, ezért a falpanelek közötti ízületek ajánlása szilikon tömítéssel történik, egyenletesen elosztva az ízület teljes belső felületén. A tömítés segít megvédeni a falakat a túlzott nedvességtől és a gombától.

Végső szakasz

Miután befejezte a fürdőszoba falpanelek, akkor végezze el a végleges munkát. Ezek az ajtó és a sarkok díszítéséből állnak. Ilyen célokra tervezték speciális műanyag dudorokat és sarkokat. Ebbs-t be kell szerelni a nyílásba.

A panelek és az alacsony dagály csomópontjának helyét egy dekoratív sarok rejtette el, melyet előzetesen vízálló ragasztó bevonattal láttak el, és 15-20 perc után helyezték el. Végül is ne nyomja meg erősen a sarkot, mert műanyagból készült. Ugyanezek a sarkok ki tudják simítani a panelek ízületét a szoba sarkában.

Egy másik megfogalmazás a következőkben található - gyakori, hogy a "fali" és "fal-padló" típusú kötések feldolgozásához vonalzókat használnak. A lábazat műanyag vagy fából készült, lakk impregnálással. Polisztirol lábazat is alkalmazható. A fal és a padló közötti átmenet nem ajánlott a polisztirol kivitelezésére, mivel nagy a károsodás veszélye.

A keret vagy a panel közti rések között egyszerű mozdulatokra süllyednek. Ha a falpanelek telepítése során nem követte a szintet, akkor egyes helyeken a lábazat felbukkan.

Hasznos ajánlások

Műanyag falpanelek beszerelésekor a fürdőszobában meg kell emlékezni olyan dolgokra, amelyeket nem lehet elvégezni:

 1. Lehetetlen letörni a védőfóliát a fürdőszobában levő falpanelekről, ha van ilyen.
 2. Nem ajánlott erősen összetörni és hajlítani a paneleket, mert nagyon vonzó megjelenést kapnak.
 3. A falpanelek rögzítésekor nem ajánlott kalapácsot és körmöket használni. Egy csúszás - és a műanyag panel elkényeztetett.
 4. Nem ajánlott éles objektum címkéit a paneleken, mert ha hibát vétettél, akkor nem fog működni a panel eltávolításával. Ezt karperec ceruzával vagy különleges jelöléssel kell ellátni, mert viszonylag könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 5. A PVC paneleket rendes fűrésszel lehet vágni, de ez csak egy olyan eszközzel végezhető el, amelynek fogszáma legfeljebb 1 milliméter. Ha egy nagy lépcsővel egy fémfűrészt vesz fel, fel tudja vágni a panelek éleit.
 6. Ne vágja le a paneleket a hátoldalon. Csak az elülső díszítő oldalról kell vágni, amint azt a fürdőszoba falpanelének képe is mutatja. A vágásnál ebben az esetben nem lesz súrlódás a telepített terméken.
 7. A falpanel tisztítása során nem ajánlott olyan vegyszereket használni, amelyek nem szerepelnek a használati utasításban. Ellenkező esetben foltok jelennek meg a terméken, amelyet nem lehet lemosni.

Amint azt Ön is tudja, amikor a műanyag panelekkel dolgozik, nincs szükség különleges képességekre, azonban kompetens módon hozzá kell járulnia az anyagok kiválasztásához, szigorúan kövesse a falpanelek beépítésének utasításait a fürdőszobában, és emlékezzen ajánlásainkra.

Műanyag panel fürdőszoba

A műanyag padlóval ellátott fürdőszoba befejezése nem a legjobb megoldás a probléma megoldására, de olcsósága és egyszerűsége miatt gyakran használják.

A fürdőszobai panelek befejeződése

Napjainkban vannak olyan fürdőszobai panelek, amelyek más mintákkal kerámia burkolatokat imitálnak stb. A költségek szempontjából ezek az anyagok szinte ugyanazok, mint a burkolólapok, és a megtakarítások a beszerelés alacsony költsége miatt következnek be.

Panelek utánzat csempe

A műanyag panelek különböző módon szerelhetők fel, az egyedi választás az ügyfél kívánságaitól és lehetőségeitől függ. A cikkben részletesen ismertetjük a falak és a mennyezetek befejezéséhez szükséges összes lehetőséget.

A munka megkezdése előtt anyagokat kell vásárolnia, és a tapasztalatlan építők hibákat követnek el.

Hogyan válasszunk műanyag paneleket

A tervezési típusú kérdésekre ez nem vonatkozik, ez a következő cikkek témája. Beszéljünk csak az építési szempontokkal kapcsolatban.

 1. Ellenőrizze a mechanikai szilárdságot. Minél erősebb a panel, annál tartósabb és jobb a burkolat. Ellenőrizze, mielőtt megvásárolná, majd nyomja meg ujjait a végén. Meg fogsz lepődni, mennyire különbözik az anyagok az ártól függetlenül. Vannak olcsó és tartós PVC panelek és fordítva, drágák, de a gyapotot viselõ szilárdsághoz. A panelek minősége a felhasznált nyersanyagoktól, a berendezéstől és a gyártási technológiától függ. Soha ne vásároljon puha paneleket, kár esetén szinte lehetetlen őket megváltoztatni.

A paneleknek tartósnak kell lenniük

Ellenőrizze a minta egyezését

Nem hibás panelek beszerzése

Válasszon azonos vastagságú PVC-paneleket

A minőségi panelek nem repednek hajlításkor

Az anyag beszerzése során használja az információkat, ne okozzon további problémákat. Ne feledje, hogy nem mindig magas költségek garantálják ugyanazt a minőséget.

Teljes készlet és kiegészítő elemek

Hogyan számoljuk ki a panelek és további elemek számát, alul fogunk beszélni, és most elmondjuk Önnek, mi szerepel a PVC panelek faldíszítésének csomagjában. A megjelenést és a konkrét dimenziókat a panelek paramétereinek megfelelően kell kiválasztani.

Mennyezet és padlózat

Szerelőlemez ládák

A paneleket csavarokkal rögzítik egy présgépvel, tűzőkapcsokkal, tűzőkapcsokkal vagy folyékony körmökkel. A módszer kiválasztása a támasztó keret gyártásához használt anyagoktól és a falak és mennyezetek minőségétől függ.

A PVC panelek falra szerelésének módszerei

Az anyag feldolgozása

A PVC panelek egyik előnye - gyárthatóság. A vágóanyag három irányból lehet két irányban.

1. módszer Szerelési kés. Csak új betéteket használjon, a hegynek a lehető legerősebbnek kell lennie.

A PVC panelek vágása és hajlítása

2. módszer. A daráló. A fémek vágásához meg kell dolgozni a lemezen. A lemez vastagsága minimális. A vágás nagyon egyszerű és gyors, az egyetlen követelmény a legkisebb tapasztalat a darálóval. Ügyeljen arra, hogy kövesse az összes biztonsági előírást, az őrlők sérülései nagyon veszélyesek. A szelet ellenkező oldalán lévő sajtok könnyen lehűlhetnek.

3. módszer Fűrészszalag. Nemkívánatos lehetőség, kemény és hosszú munka. De egy csipetnyiben használhatja.

Homorítófűrész lehet vágni a műanyag panel

Szükséges a körömfájl használata minimális foggal

Panel vágás fűrészekkel

A vágás minősége a gyakorlati készségektől függ. De ne aggódjon, ha a vágott él nem túl sima, a további elemek lehetővé teszik a szélesség legfeljebb egy centiméteres hibáinak elrejtését. A vágás ritkán lehet rosszabb, a panel alkalmas a telepítésre.

Hogyan vágjunk egyszerre több PVC panelet?

Hogyan számoljuk meg a panelek és további elemek számát

A fürdőszobának van egy kis területe és sok különböző átmenete és sarka. Ez az oka annak, hogy a hivatásos építők nem nagyon hajlandóak kijavítani ezeket a helyiségeket, és sok időt vesz igénybe a mérlegeléshez, a lerakódás telepítéséhez és a panelek illesztéséhez, és a kijáratnál kis négyzetméter van. A mérnökök méterért fizetnek, nem az időben, így nagyméretű helyiségeket választanak.

Minél több sarkok és átmenetek, annál hasznosabb hulladék. Számuk növekszik, ha díszítő mintákat vagy aszimmetrikus mintákat választanak. Az ilyen anyag nem teszi lehetővé a szegmensek használatát más helyeken. A szokványos panelek esetében az összeget a megmunkálandó felület 10% -ával kell növelni. A fürdőszobában az állománynak 15% -ra kell emelkednie. Ezenkívül, ha összetett rajzok vannak, akkor a panelet egyenként kell újraszámolni, figyelembe véve a minta helyét.

Mérje meg a belső és külső sarkok teljes hosszát, a padló és a mennyezet alaplapjainak hosszát. Határozza meg, hogy mennyi induló profilra van szüksége, függetlenül attól, hogy szükség van-e egy összekötő profilra, milyen elemekkel kívánja használni a sarkokat (egyszerű vagy összetett). Ha készséggel dolgozol a PVC panelekhez, használhatsz egyszerű sarkokat, ha nem - vásárolhatsz összetetteket. Ezek lehetővé teszik a hibák elrejtését a méret vágásakor vagy eltávolításakor. Ne siessen, gondoljon gondosan mindent, mindig vásároljon árréssel. Egy méterre vagy egy másik sarkon ismét a boltba megy, nagyon csalódást okozó, és hiába veszik az időt. A további elemek ára egy fillért sem, ne mentse őket.

A sínek vagy a szerelőlemezek számának kiszámításánál figyelembe kell venni, hogy a köztük lévő távolság nem haladhatja meg az 50 cm-t, emellett a padló csatlakozásához és az áramláshoz a lehető legközelebb kell elhelyezni minden sarkon, ablakban és ajtónyílásnál. A Reiki ezen a helyen van beállítva, függetlenül az utolsó sor helyétől. A mérések és a számítások több órát igényelhetnek, és bölcsen használhatják azokat. Pontosan számolni kell a kapcsok vagy csavarok számát soha nem fog sikerülni. Vásárolja meg őket csomagokban, az eladó megmondja a hozzávetőleges darabszámot, figyelembe véve a szélességet a PVC panelek.

PVC szerelőlap

A felületekre vonatkozó általános követelmények

A falburkoló technológia egyik előnye az alacsony felületi igény. Nem szükséges speciálisan vakolni a falakat és szintetizálni őket, csak nagy repedések vannak lezárva. A szabálytalanságok magassága akár 1-1,5 centiméter lehet, annál is inkább, le kell vágni.

A nagy lyukakat cementhabarcs vagy gittal lehet lezárni

Javítsd meg a fő hibákat

Ellenőrizze a fal síkosságát a szabály szerint

Fontos pont. Erősen ajánlott a panelek alatt lévő felületek kezelése a fürdőszobában gombaellenes vegyületekkel, gőz és nedvesség elleni védelemmel.

Mold megelőzés

Törölje le a falakat gombaellenes szerekkel

A fal és a burkolat közötti klimatikus paraméterek a gombák és egyéb mikroorganizmusok reprodukciójára a legkedvezőbbek, de később már nem lehet őket megsemmisíteni. El kell távolítanunk a kárpitot, a fertőtlenítést és a pára elleni védelmet. Csak ilyen események után elkezdheti telepíteni a műanyag paneleket. Nem számít, milyen óvatosan távolítja el a berendezést, anélkül, hogy káros anyagok lennének. Ha meg lehet vásárolni a hiányzó azonos jellemzőkkel - nagyszerű. Ha nem, új anyagokat kell vásárolnia a teljes munkaterületre.

Panelek telepítése a falakon a fa dobozon

A panelek függőleges elrendezéséről lépésről lépésre útmutatást adunk. A jövőben elmondjuk a technikai különbségeket a függőleges és a vízszintes elhelyezés között.

1. lépés: Számítsa ki a falak felületét az ablak és az ajtónyílások mínuszával.

A falak területéről, ha szükséges, vegye el az ablak és az ajtónyílások területét.

Hogyan számítsuk ki a falak területét

Állítson készletet a fenti feljegyzéseknek megfelelően. A lamellás tűzőkapocs és tűzőkapcsok rögzítése ez a leggyorsabb és legmegbízhatóbb lehetőség. Az önmetsző csavarok hosszú ideig, a csavarok még hosszabb rögzítése és a folyékony ragasztó nem engedik meg, hogy szükség esetén cserélje ki a sérült panelt. A rekesz tüskével rögzítve van a falhoz. Ha speciális műanyag rögzítőszalagokkal rendelkezik, akkor a lamellák csak csuklóval vannak rögzítve, speciális hornyokba vannak behelyezve. A bilincsek előnyei - a rögzítés területe nő, a panel alsó szerelőlapja nem sérült meg. Ennek következtében a rögzítési szilárdság megnövekszik, a bilincsek használata ajánlott a mennyezeti bélésnél pontvilágítással. Lehetővé teszik, hogy ellenálljon a szerkezet megnövekedett súlyának.

2. lépés: Tisztítsa meg a nagy szabálytalanságok falát és zárja le a rést.

Hogyan lehet lezárni a repedést?

A felület ellenőrzéséhez használjon egy nagy, sík sínt, helyezze el különböző helyeken, és nézze meg a helyet. Ugyanakkor ellenőrizze a vízszintes helyzetet, ha az eltérés több mint egy centiméter, akkor gipszet kell készíteni. Ha a szóródás kisebb, akkor a sínek helyzetét különböző burkolatok szabályozzák.

Ellenőrizze a fal síkosságát a szabály szerint

A fal síkjának meghatározása egy két méteres sín használatával

3. lépés: A felületet antiszeptikus, gőzzel és vízszigeteléssel telítjük. Használhat alumínium fóliát vagy műanyag csomagolást. A falakat impregnálhatjuk folyadékszigetelőkkel, csak figyeljünk arra, hogy beltéri munkákhoz használják őket. A fából készült reikit szintén oldatokkal kell kezelni.

Fürdőszobai vízszigetelés

Fa tartósítószer

4. lépés: A munkához való felgyorsításhoz jelölje meg a sínek helyzetét, egy kék vonalat használva, vízszintes vonalakat a megfelelő távolságon.

5. lépés: A mennyezettől legfeljebb 10 cm távolságban rögzítse az első sínt. Óvatosan ellenőrizze a helyzetét. Helyezzen ékeket, ha szükséges. A sínt dugóval rögzítik. Először egy lyukat készítsen az egyik oldalon, és rögzítse a csavart, majd a másikat. Ezután a dugókat a teljes hosszúságúra szereljük fel, a távolságuk körülbelül 20-30 cm, ugyanúgy rögzítjük a sínt és a padlót.

A ládák rendszere a műanyag panel alatt

6. lépés: Húzza meg a köteleket egymás között, kettőt a végén és a középen. A kötelek a jelzőfunkciókat látják el, az összes többi sínek felszerelésével. Ügyeljen arra, hogy a keret az ablak és az ajtónyílások körül legyen. Ellenőrizze újra az összes sín helyzetét, győződjön meg róla, hogy a rekesz helyesen van a nyílások körül. Ha a lécek nem ugyanabban a síkban vannak, akkor hátrányosan befolyásolják a paneleket, a háttérvilágítás pedig rossz helyzetbe kerül. A házasság kijavításához le kell szedni a léceket, és meg kell ismételni a telepítést az elejétől.

Rögzítse a léceket tüskével

7. lépés: Rögzítse a sarkon lévő sarokot, és fedje le a szobából a távoli sarkából. Rögzítse a sarkot tűzővel, vágott hossz 6 mm. A rögzítés során gondosan ellenőrizze a függőlegességet két oldalán. Nemcsak a munka minősége, hanem a telepítés sebessége is a sark helyes helyzetétől függ. Ha a szög nem egyenlő 90 ° -kal, akkor az egyes panelek méreteit módosítani kell, nagyon hosszú.

Az elem hosszát vágjuk

Rögzítse a belső sarokot

A kiindulási sín felszerelése

Alsó sínre szerelhető

8. lépés Mérje meg a fal szélességét és magasságát több helyen. A paramétereknek meg kell egyezniük. Ha a szóródás kisebb, mint egy centiméter, akkor az összes üres méret azonos méretűre vágható. Számolja be a panelek számát, mérje meg a kívánt hosszúságot és vágja le a felesleget. Ez lesz egy sablon, amelynek segítségével a többi lamellát markolják.

Vágólapok mentén

Lépés 9. Helyezze be a lamellák egyik szélét a sarokba, majd rögzítse a hátlapon lévő dobozhoz. Ne felejtse el ellenőrizni a pozíciót. Az első panel telepítve van - folytassa a telepítést ugyanúgy a szoba másik sarkához.

Telepítse az első panelt

Műanyag falpanelek szerelése

10. lépés. Az utolsó panelt a szélességre kell vágni, attól függően, hogy a fennmaradó hely van-e. Kb. 1 cm-re állítsa be, így a telepítés könnyebb. Először helyezze az utolsó lamellát egy sarokba, majd mozgassa azt az utolsó előtti helyre, mielőtt a zár behelyezi a helyére.

Telepítse a legújabb panelet

Pattintsa be a panelt a profilba

Ugyanazt az algoritmust használva vágja le a fal összes felületét. A nyílások körül egy kicsit többet kell dolgozni, ezeken a helyeken meg kell mérni és kijavítani minden elemet külön-külön.

Fém keretszerelés

A profilok fém keretének előnye - lehetővé teszi a sínek helyzetének pontosságát, függetlenül a fal szabálytalanságától. Hogyan rögzített?

1. lépés: A falon rajzolja meg az U alakú felfüggesztések elhelyezését. Az algoritmus megegyezik a fa lécekkel.

2. Lépés: Rögzítse a tüskéket az akasztókra, a távolságuk körülbelül ötven centiméter. Ha a vasbeton födém furatának fúrásakor a fúró megérinti a megerősítést, ne alkalmazzon túlzott erőt. Először is, az építési szabályzatok szigorúan megtiltják a vasalat sérülését. Másodszor, nem minden drill fogja elviselni az ilyen erőfeszítéseket. Harmadszor, a lyuk kissé eltolható, ez nem befolyásolja a léc minőségét.

Közvetlen felfüggesztés a falra szerelve

Közvetlen felfüggesztések a falhoz rögzítve

Falkeret-szerelés

3. lépés: Vágja végig az U alakú hordozóprofilok hosszát, számolja be a számukat.

4. lépés: Indítsa el a hordozóprofilok telepítését. A pozíció függőleges helyzetét a felfüggesztések lyukak vagy a profilok kis kiterjedése szabályozza. Ha nem teszik lehetővé a láda pontos telepítését, akkor szüntesse meg a felfüggesztéseket. Ezek az intézkedések nem rontják az elemek viselő mutatóit. A lécekből származó terhelés merőleges a hajlításra. Az elemek egymáshoz vannak öntözve öncsavarró csavarokkal.

A profil rögzítése a falhoz

Ezenkívül a telepítési eljárás nem különbözik a szokásos, csak a tűzőgéphez történő beszereléshez, a tűzőgép helyett a tűzőgéppel ellátott csavarokkal.

Önmetsző csavar

Fontos. Ha az esztergálás során jelentős hibák lépnek fel, akkor csak a PVC panelek lebontása után javíthatók. Ez nem csak drága, hanem hosszú is. Ne felejtse el folyamatosan ellenőrizni a csapágyelemek helyzetét. Ne felejtsük el, hogy a legpontosabb eszköz a függőleges helyzet mérésére egy közönséges vonalvezetés. Megvásárolhatja vagy saját maga készíthet. A szint torzíthatja a méréseket legfeljebb 2 mm-re méterenként. És ha nagy magasságból esett, akkor lehetetlen telepíteni egy dobozt.

Mi a különbség a függőleges és a vízszintes telepítés között?

Példa a panelek függőleges elrendezésére

Az egyetlen különbség az, hogy a panelek vízszintes beszereléséhez a keretnek függőlegesnek és fordítva kell lennie. A fürdőszobák esetében a panelek vízszintes beszerelése nem ajánlott. A víz könnyen belép a zárakba, majd behatol a panelek és a fal közötti térbe. Ha sok van, és állandóan ott van, akkor a gőz és a nedvesség elleni védelem nem segít. A penész és a penész megjelenése nem kerülhető el. A megsemmisítéshez teljesen le kell szedni a falburkolatot, végre kell hajtani egy speciális megelőző és építési intézkedéscsomagot, és újra kell fektetni a falakat. Az ilyen munkák körülbelül kétszer olyan drágábbak, mint a helyes falburkolat.

A panelek vízszintes behelyezése

Gyakorlati tanácsok. Ne keressen kerékpárt, ne okozzon problémát magának. A fürdőszobában csak a függőleges helyzetben szerelje fel a PVC paneleket.

PVC panelek függőleges és vízszintes elrendezése

A panelek szerelése a mennyezetvázlaton

Például vigye a panelt, utánozza a rack mennyezetét. A mennyezet tervezése nem igényel előkészítő munkát.

1. lépés: A mennyezetet fertőtlenítőszerekkel telítjük, hagyjuk áztatni és megszáradni. Célszerű párazáró védelmet biztosítani alumínium fóliával vagy műanyag burkolattal. Rögzítse az anyagot tűzővel, gondosan lezárja az ízületeket szalaggal.

Fólia a mennyezethez

Ragasztószalagok

2. lépés: Mérje meg a helyiség ellentétes falai közötti távolságot és vágja le az alaplapot, a sarkoknál a csatlakozás 45 °.

Gyakorlati tanácsok. Ne rögzítse az alaplapot a falhoz csavarokkal. A panelek súlya alatt kissé elhajlik, hézagok keletkeznek a fal díszítésével. Ezenkívül a rögzítés módszeréhez ideális sík síkok szükségesek. Csavarok nyomja a lábazatot az üregekhez, kanyarodik, a megjelenés jelentősen romlik.

Szerelje fel az elemeket a falra folyékony ragasztóval, azonnal távolítsa el a fölösleges anyagot. Csak a három lábazatot rögzítse, a negyedik a panelek elhelyezése után. Garancia esetén az elem hátsó részét a tűzőgéppel is rögzítheti a mennyezetre. Várjon 2-3 órát, amíg a ragasztó teljesen megszárad.

3. lépés: A mennyezeti panelek néhány milliméterrel vékonyabbak legyenek, mint a falaké. Ne feledje, hogy minden lábazatban a panel két centiméterre megy. Mérjük meg a mennyezet hosszát a széltől az alaplap széléig, és 1,5 cm-t adunk ehhez az értékhez, a fennmaradó 0,5 cm maradjon a könnyebb telepítés érdekében. Jobb, ha minden panelt külön-külön megmérhetünk és kijavíthatnánk, ami minimálisra csökkenti a hiba valószínűségét.

4. lépés: Ellenőrizze újra a mennyezet méretét és geometriáját. Ha kisebb eltérések vannak, azokat fokozatosan ki kell küszöbölni a lamellák közötti rések szélességének megváltoztatásával. A változások nagysága nem haladhatja meg a két millimétert, ellenkező esetben a beállítás észrevehető. Ha a mennyezet építészeti jellemzői lehetővé teszik, illessze a paneleket a szemmel láthatatlan helyekre. A nyitott területek már zökkenőmentesek.

Panelek, amelyeket a lábazatba burkoltak

5. lépés Helyezze a panel végét egy alaplapra, hajlítsa meg kissé, és helyezze be a másik végét az ellenkező végébe. Illessze a panelet, és nyomja be a hosszú élt a harmadik lábazatba.

A műanyag vezetők segítenek elrejteni a panelek éleinek rendellenességeit

Gyakorlati tanácsok. Mi van, ha a mennyezet síkja rombusznak tűnik? Ilyen esetek történnek az építő-hackereknél, de ez javítható. Szerelje fel a mennyezeti paneleket átlósan. Nincs semmi bonyolult, csak vágja el az egyes panelek végét szögben. Ezt hogyan végezzük, az alábbiakban leírjuk. A hajlított mennyezet negatív következményei - jelentősen növeli a hulladékpanelek mennyiségét.

6. lépés Nyomja meg szorosan a paneleket egymással, majd tűzővel rögzítse őket. Minél szorosabb a zárak összehúzódása, annál erősebb a kapcsolat. Ha a mennyezet nem túl sima, akkor a panel rögzítése közben, a végénél és a talapzat között résnek tűnhet. Ennek elkerülése végett csővezetékeket kell beépíteni ezekre a területekre, majd javítani kell. A műanyag ereje alatt a kívánt vastagságig zsugorodik, a rés bezáródik. Nagy nehézségek vannak a rövid lamellák hajlításával. Ilyen esetekben akár egy centiméterrel is rövidebb legyen, az alaplapok szélessége lehetővé teszi. A legjobb megoldás - azonnal helyezze a panelt a mennyezet szélesebb oldalára. A telepítés során ne erõsítsen, ne károsítsa az alaplapot, ne karcolja meg a falakat, ne törje meg a panelt.

Műanyag panelek szerelése

7. lépés: Miután az egész panel telepítve volt, mérje meg a fennmaradó fedetlen mennyezet szélességét. Ezekhez a méretekhez vágja az anyagot az egyik lehetséges módszerrel.

8. lépés: A fenti módon illessze be a panelet két alaplapra, csatlakoztassa az egyik oldalt a zárba. A többiet külön kell rögzíteni. Két lehetőség van. Az első az, hogy a hátoldalt fel kell szerelni folyékony körmökkel és ragasztóval a felszerelés előtt. A második a lyuk átmérője mentén fúrja le az egyik síkban lévő lyukat és csavarja a második síkot a mennyezetre.

Lépés 9. Vágja le az alapot a negyedik plafonról. A maradék síkot szórja fel folyékony ragasztóval, és helyezze a falhoz a megfelelő helyen.

Ezzel a mennyezeti panelek telepítésével befejeződött. Természetesen az üzemelés során el kell hagynia a helyet az elektromos vezetékek, rendes vagy spotlámpák számára. Ha bizonyos helyeken a repedések észrevehetők, akkor a megfelelő színű tömítőanyaggal le lehet zárni.

PVC mennyezet

Mennyezeti műanyag panelekből

A panelek szerelése a fém kerethez

Ezt a módszert ajánlott egyenetlen mennyezetekre alkalmazni, a padló lehet vasbeton vagy fa.

1. lépés: A helyiségcsővezeték profiljának kerületén kopogtatva győződjön meg róla, hogy a mennyezet vízszintes. Kb. 50-60 cm távolságban rögzítse a többi profilt. Ha a mennyezet nagyon egyenetlen, akkor használja a felfüggesztéseket. Ezek fixek és pontosan ugyanazok, mint a falon. A különbség az, hogy a mennyezetkeret nehezebb ellenőrizni a szintet: nehezebb dolgozni, a kezek felemelkednek és gyorsan fáradnak.

Keret a PVC panelekhez

2. lépés: Alkalmazzon három lábazatot folyékony körmökkel, 45 fokkal a sarkokban. Ha a mennyezet síkja nem derékszögben van, akkor minden egyes roncsot testreszabni kell. Ragassza az alaplapot a falhoz és a fémprofilhoz. Tartsa be a technológiát a kötés során. Miután a lábazatot rögzítették, vegye le és várjon 2-3 percet, majd nyomja meg újra az elemet. Ellenőrizze a pozícióját szabály vagy szint szerint. A szabály az alaplap alsó szélére kerül. Ha vannak hiányosságok, akkor óvatosan mozgassa az alaplemezt lefelé a szabály sima szélével. Adjon időt fagyasztásra. A sarkokban lévő hézagokat folyékony tömítőanyaggal lezárják, de a szakemberek számára az illeszkedésnek azonnal szorosnak kell lennie. A fürdőszoba mennyisége nagyon forró és párás. Biztos lehet benne, hogy a tömítőanyag 4-5 év elteltével leválik, el kell távolítani és a réseket ki kell javítani.

Csatlakoztassa a lábazatot a vezetőprofilhoz

Gyakorlati tanácsok. Néha a ragasztó megkeményedése során a sarkokban lévő alaplapok kicsit kicsi, és különböző szinteken végződnek. Ennek megakadályozása érdekében a vágás sarkaiban lökdösődnek, folyamatosan megtartják a két elemet ugyanazon a szinten.

3. lépés Helyezze a lamellák egyik végét a lábazathoz, hajlítsa meg kissé és a másik végét az ellenkező lábazatba. Vágja le a panelt, és csúsztassa be a harmadik lábazatba. Már említettük, hogy a telepítés előtt ellenőrizni kell a mennyezet méretét. Ha egyik oldala hosszabb, mint a másik, akkor a különbséget fokozatosan ki kell igazítani a lamellák közötti rés beállításával. A módszer persze nem tökéletes, de nincs jobb. Mindig helyezze a paneleket a mennyezet hosszú oldalára. Ennek köszönhetően csökkenthető a vágások száma és a lamellák hajlításának megkönnyítése a telepítés során.

A műanyag mennyezet felszerelése

Lépés 4. Minden panel rögzített csavarokkal, nyomólemezekkel a profilokhoz. Ez nagyon nehéz, a hardver gyakran kiesik a fúróból vagy csavarhúzóból.

PVC paneleket rögzítenek a fém kerethez egy csavarral egy présgépvel

Folyamatosan ellenőrizni kell a lécek helyzetét. Annak érdekében, hogy az elugrott csavarhúzó ne károsíthassa a panel végét, tegyen egy tiszta, széles fém spatulát egymás között húzás közben, és megbízható védelmet nyújt. A sajtóalátéteket nem szükséges a panel farkájába forgatni, nehéz, és növeli a károsodás kockázatát, a legfontosabb az, hogy a sapkával ellátott sapkát a sapkával szemben nyomta.

Panelek szerelése a mennyezetre

5. lépés: Az utolsó panelt vágjuk a fennmaradó rés méretére. A szerelés megkönnyítése érdekében készítsen egy rést kb. 1-1,5 cm-re, majd elrejti az alaplapokon.

6. lépés: Vágja le a lábazat hátlapját, ragassza meg a fennmaradó felületeket ragasztóval és ragasztással a falba. Ne felejtsük el, hogy a ragasztást két lépésben kell elvégezni. Ha a talapzat a saját súlya alá csúszik, akkor tartsa néhány percig, vagy gondoljon át ideiglenesen.

Ez a munka befejeződött, folytathatja a világítás telepítését. Mielőtt elkezdené a megmunkálást, ismernie kell a készülékek típusát és a telepítés helyét, előre vágja le a megfelelő átmérőjű lyukakat a panelekben.

A fények elrendezése és csatlakoztatása

A lámpa lyukát késsel vághatjuk le