Legfontosabb > Csapok

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában - lépésről lépésre és a falhoz való rögzítés

A durva munkának, a cserép és a vízvezeték szerelésének befejezése után kevés dolog marad. Ezek között van egy falra szerelhető keverő felszerelése a fürdőszobában zuhanyfejjel. A lépésenkénti mesterkategóriában részletesen megnézzük a keverő összekötésére szolgáló munkák sorrendjét, létrehozzuk a szerelvénycsatlakozások megbízható vízszigetelését, és egy sprinklerrel felakasztjuk a szerkezetet.

Mielőtt elkezdené a munkát, készítse elő a szükséges eszközöket. Szüksége lesz: egy csavarkulcs, hatszögek, nyitott garat nyitott kulcsok, csavarhúzó (csavarhúzó), tömítőszál vagy FUM szalag, kalapács, hidraulikus szint, mérőszalag. Az eszközök elkészítése után a víz átfedésben van. A forró víz csapja balra van, a hideg csap pedig a jobb oldalon van.

A kulcsot nyitott szájjal használva csavarja le a vízcsatlakozókat és alaposan tisztítsa meg a lyukakat egy tiszta ruhával és vízzel. A tisztítás befejezése után törölje le a lyukakat egy száraz ruhával.

Készítsünk el S-alakú excentrikákat egy elmozdított középponttal. Mindkét végén az excenterek ¾ inches és ½ inch átmérőjűek. A pecsétet a szerelvény keskeny részére fújjuk. A tömörítő kiválasztásánál javasoljuk, hogy előnyben részesítse az öntapadós szalagot vagy a tömítőfonalat. A mi esetünkben zárószálat használunk. Senki sem tiltja, hogy más pecséteket használjon. Az öntapadós ragasztószalag és a len paszta használatával kapcsolatos összehasonlító cikk, valamint egy anaerob tömítőanyag, ahol megtalálja a tömítőszál megfelelő csévéléséről szóló információkat, segít a végső döntéshozatalban. A tömítést az óramutató járásával megegyező irányba forgatjuk, 5-6 tömlővel, teljesen lezárva a menetes csatlakozást.

Az excentereket pecsétbe csavarjuk a lyukakba, ügyelve arra, hogy a szálon haladjanak. Enyhén húzza meg az excentereket egy kulccsal, és ne érje el a végét, hogy a keverőszintet állítsa be. Az excentereket oly módon teszik ki, hogy a kanyarok felnézzenek. A vízbemenetek közötti végső távolságnak 150 mm-nek kell lennie.

A csaptelep beépítése a fürdőszobában

Ha bármilyen okból úgy dönt, hogy megváltoztatja a csapot a fürdőszobában, két megoldás létezik a probléma megoldására: hívjon szakképzett szakembert, aki mindent gyorsan megtesz, de akkor fizetnie kell a szolgáltatásaiért, vagy magának kell vállalnia magának a vállalkozást. Ha a második lehetőséget választja, akkor ez a cikk az Ön számára.

Különlegességek

Manapság a keverő nemcsak a vízellátás funkcióját végzi, hanem a dekor elemét is. A fürdőszobának harmonikusan kell illeszkednie, legyen kompakt és szép. A modern vízvezetékgyártók hatalmas választékot kínálnak nekünk különböző árkategóriákban, de még mindig érdemes figyelembe venni számos hasznos tippet a szakértőktől.

Egy csaptelep felszerelése a fürdõhöz, a mosogatóhoz és a zuhanyhoz nem kivitelezhetõ, gyorsan használhatatlanná válik. Ellenőrizze a berendezést nagyon óvatosan: legyen rugalmas kézi állítás és egy rögzítő a rögzítéshez. A kaszkókat gyakran nem sokféle keverőmodell biztosítja, és ez kicsi, de negatív.

A keverő leggyakoribb telepítése - szerelje fel a falra. Az ilyen szerelés megengedett vízvezetékcsövekkel történik. Szükséges a szabványok betartása - a keverő 1,2 méteres magasságban van a padlóról, a vízkivezetők közötti távolság 15 centiméter. Ezt a munkát nagyon komolyan kell venni, mivel a keverő folytonossága a teljesítményének helyességétől függ.

A következő lehetőség a fürdő fedélzetén történő felszerelése. Ezen túlmenően az összes alkatrész a fürdőkád mögött lesz elrejtve, és a szerelés során rugalmas tömlőket használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen megfelelő és kényelmes helyet biztosítsanak az Ön számára. De van egy kis mínusz. A régi modell fürdőszobájában nincs helye a keverő felszerelésének, ezért ezt a módszert a legtöbb esetben az új generációs akril fürdők használják.

Az utolsó típusú telepítés - a padlón történő telepítés. Ez a legdrágább módja, nem alkalmas kis méretű fürdőszobákra, és nehéz lesz saját maga elkészíteni, ha nem szakember.

A keverő egyik legfontosabb jellemzője a funkcionalitás és az anyag, amelyből készült.

A keverők négy típusból állnak:

 • kétkaros (kétszelepes);
 • egykar (egy állkapocs);
 • lépcsőzetes;
 • termosztatikus;
 • érintse.

Kétszelepes - a leggyakrabban használt keverők. A víz és meleg és hideg ellátására és beállítására két elem - szelepek és karok. Ön kézzel hozza a vizet a kívánt hőmérsékletre. A keverő kútján egy háló található, amelynek a funkciója a vízcseppek fröccsentése. Ne feledje, hogy a kétszelepes keverők beszerelésekor nem szabad elfelejtenünk, hogy a csövek között hézagot kell hagyni, amely 15 cm-nek kell lennie, és excentrikákat kell használni.

Az ilyen típusú keverőknek két kis mínuszuk van. Először is időbe telik a szükséges vízhőmérséklet beállítása, másodszor pedig a tömítő tömítés nagyon gyorsan elhasználódik, ezért ezeket a keverőket ismételten meg kell javítani.

A kétszelepes keverő analógja - kétkaros. A víz szabályozható a 90 és 180 fokos forgatógomb elforgatásával, és a gumitömítő tömítés helyett ezek a keverők olyan kerámia lemezekkel vannak felszerelve, amelyek védik a kopást. Jelenleg azonban e két típusú keverők iránti igény jelentősen csökkent, hiszen fejlettebb modelleket állítottak elő.

Az egykarú (egykaros) keverők jelenleg a piacon a legmagasabb keresletet élvezik. Ezek használata sokkal kényelmesebb az előzőekhez képest - egy fogantyúval mind a víz, mind a hőmérséklete és a nyomóerő szabályozható. Ezenkívül időt takarít meg. Kétféle típusú egykaros keverő van: a kart a joystick segítségével. A felszereléshez excentrikák és tömítések szükségesek. Jóak a víz megtakarítása, szűrése és tisztítása során.

A keverő fő része egy, a rögzítőcsavarra szerelt kar. Szintén tartalmaz egy patront. Ő a leginkább hajlamos a törésre, de nem nehéz kicserélni magát. Az ilyen típusú keverő a következő kialakítású: vezérlőgomb, csatlakozó, visszacsapó szelep és zuhanycső. Bontás esetén ezek az alkatrészek nagyon könnyen eltávolíthatók és cserélhetők.

A kaszkádos keverőket a nagyon gyors kifolyás és a vízesés vizuális hatása miatt nevezik. Néhány modell hidromasszázs funkcióval rendelkezik.

Termosztatikus csaptelepek - intelligens modell. Az összes olyan paramétert programozza, amely kényelmes az Ön számára, és változatlanul maradnak további felhasználással. Ez a modell jó, mert védelmet nyújt a vízellátó rendszer instabil működésével szemben.

Érintés csaptelepek - a legfrissebb és legkényelmesebb modell. A víz felgyullad, amikor a kezek közelednek, és kikapcsol, amint abbahagyja a mosásukat. Ezeknek a keverőknek egy nagy plusz a költséghatékonyság.

Ami a keverők gyártásához felhasznált anyagokat illeti, sokan hiába gondolják, hogy ez nem fontos kérdés. Érdemes megemlíteni a három fő tényezőt, amelyeket figyelembe kell venni, amikor megválasztják a tárolóban lévő keverőt - erőt, korrózióállóságot és környezetbarátságot.

A Silumin a legrövidebb és gyorsan romló anyag, amelyből egy mosógéphez viszonylag olcsó modellek készülnek. A súly előnyei ellenére életük nagyon kicsi, és általában gyorsan megtörik. Jobb, ha előnyben részesítjük a rézből készült modelleket - ezek a keverők sokkal hosszabb ideig szolgálnak Önnek. Soha ne vásároljon nikkel bevonattal ellátott csapokat (és egyéb vízvezeték szerelvényeket), mivel az ötvözet egészségre gyakorolt ​​negatív hatása régóta bebizonyosodott. Mindig jobb választani egy olyan modellt, amelynek porlasztása króm.

A beépített rejtett egykaros keverőhöz, rozsdamentes acélhoz, kívánatos egy függőleges bélés kiválasztása.

Kábelezési és bekötési rajz

Tehát választottad a szükséges modellt, most már dolgozhatsz. A modellek bármelyikéhez, az ár és a minőségtől függetlenül, csatolni kell a telepítéssel kapcsolatos utasításokat. Alapos tanulmányozás után önállóan csatlakoztathatja a keverőt. Ezt már össze kell szerelni, ezért csak ellenőrizni kell a tömítést a kifolyócsőben, a tömszelencék felszerelését, a szelepfej működését, ellenőrizni kell a tömítéseket és a tömítéseket, megfordítja a szelepet.

Ezután csomagolja ki a csomagban lévő dobozokat és csomagokat. Van egy szabványos készlet: tömítő tömítések, anyák, excenterek, fal reflektorok, hüvelyek, csaptelep és zuhanyfej. Ehhez mindenképpen kapcsolódnia kell a daruhoz.

Az utasítások szigorú betartása nem okoz problémát. De ne felejtsük el a szabványokat: a szerelési magasságnak legalább 1 méterre kell lennie a padlóról.

Szerelje fel a vízcsatlakozókat megfelelő helyeken, a szerelvények eltávolításakor a csövek vízzel való távolságának kiszámításához - 15 cm legyen. Nagyon fontos, hogy a szerelvényeket szigorúan vízszintesen egymáshoz illesztették és ne legyenek túl hosszúak. Miután befejezte a szerelvények megállapításait, folytassa a munka fő részét.

Szükséges eszközök

Minden szükséges eszközt azonnal fel kell készíteni: maga a keverő és minden alkatrésze, lapos orrfogók, épületszint, szalagméret, állítható csavarkulcs és villáskulcs. Szintén készítsen lennyelvet, szilikont, tömítőszalagot. Győződjön meg róla, hogy szüksége van egy puha ruhadarabra, egy vödörre, nedves törlőkendőkre és még WC-papírra is.

Nagyszerű lehetőség a fogak nélküli eszközök, de ha nincsenek ott, ne legyen ideges, csak rongyot vagy törülközőt takarja le a részletekkel. Ez megvédi őket a bevonat károsodásától. Papírt kell törölni mindent, és ellenőrizni kell a szivárgást. És ha az áramlás megtörténik, újra szét kell szedni és újra összeszerelni a szerkezetet, és ez nem valószínű, hogy örömet okoz.

Előkészítő munka

Mielőtt elkezdené üzembe helyezni az új keverőt, meg kell szabadulnia a régitől, amely lehet, hogy már nem volt stabil. Könnyen elvégezhető. Először is kapcsolja ki a vízellátást, de nem csak a fő rendszerből, hanem a kazánból vagy a gázoszlopból származó forró vizet is. Húzza ki a vizet a csapból, csavarja le. Ezt óvatosan és óvatosan kell végrehajtani, különben károsíthatja a falon lévő szerelvények menetét. Ha sérültek, meg kell szakítaniuk a falat, és meg kell változtatni őket. A vízvezeték körből készült polipropilén csövek nagy figyelmet igényelnek.

Miután eltávolította a régi csapot, rendkívül óvatosnak kell lennie a szerelvények falon való tisztításához, és távolítsa el onnan a régi csévélés vagy festék maradványait.

Telepítési részletek

A csévélőt a főegységre kell rögzíteni, majd a tömlőt egy öntöződobozzal forgatni. A kulcsokat nem kell használni, és húzza meg az anyákat is. A modell összeszerelése után megkezdheti a telepítést, amely a következő lépésekből áll: az excentereket lezáró szalaggal fújjuk fel, miután behelyezzük a falon lévő szerelvényeket, amelyek a régi csapból maradnak.

Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni. Ha nincs szalag a kezében, akkor a vontató helyettesíthet. Ezután csavarja be az excentereket, szigorúan mérve a keverőn lévő bemenetek közötti távolságot és a szintet. Ennek oka van - a távolságnak szigorúan 15 cm-nek kell lennie. Ezután az excentrikákra fújunk a főegységet. Ezt lassan kell elvégezni, mivel gondosan kell rögzíteni.

Próbálj meg nem rohanni, és ha valami nem működik, jobb egy rövid szünetet tartani és nyugodni. Ha az egység mindkét oldalán csendben fel van csavarva, akkor mindent helyesen lehet elhelyezni. Ezután a készüléket el kell távolítani és be kell csavarni az excentrikák dekoratív lámpaernyőinek, amelyek feltétlenül szorosan illeszkednek a falhoz és lezárják a keverő és a huzal összekötő pontjait. Ha mindennek így van, akkor tökéletesen végzi munkáját. Ezután csavarja vissza a blokkot a tekercseléssel. Annak érdekében, hogy a zsugorodás szűk legyen, szükségessé kell tenni a nyomáscsavar tömítését. Az anyáknak meg kell húzniuk a kulcsot, de nem nagyon.

Nyissa ki a forró vízcsapot és ellenőrizze a keverő működését. Kezdje a tesztelést egy kis fejjel, fokozatosan növelve a vízellátás kapacitását. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a zuhanyzó működését. Ha minden rendben van, akkor először tette meg. De ha van szivárgás, meg kell találnod a forrását, újra be kell tiltani a vizet, és újra kell ismételni. Nagy valószínűséggel nagyon szorosan húzza meg az anyát vagy bármely más rögzítőt.

Már megértettétek, hogyan kell új keverőt telepíteni a sikertelen helyett, most kezeljük egy nehezebb feladatot - telepítsük a keverőt egy új falra. Először cserélje le a csöveket, a csontozott falakat csempével. Ezután vízvezetékcsöveket, beépített jelzőtáblákat forgalmaz a vakolat számára. A falon levő hornyokat úgy kell kiszámítani, hogy pontosan egybeesjenek a világítótorony és a csempézett sík távolságával, ami körülbelül 17 cm. Ha nem biztos abban, hogy képes lesz elvégezni ezeket a munkákat, akkor jobb, ha meghív egy szakembert, hogy később ne legyen gond a keverő felszerelése során.

Miután elvégezte a munkát, felszerelheti a szerelvényeket. A felszereléshez el kell halasztani a szerelvények középpontjainak távolságát - 15 centiméter. A központoknak ugyanolyan párhuzamosnak kell lenniük, a szélső pontnak a falon túl kell húzódnia, a szerelvényeknek megfelelő magasságban kell lenniük. A szerelvények felszerelése után csatlakoztathatja a keverőt. Ez az előző verzióhoz hasonlóan történik.

Most pedig a keverő egy másik változatát veszi figyelembe - vízszintes felületen. Ez a probléma akkor merül fel, ha a keverőt a fürdő fedélzetére telepíti. Mielőtt ilyen felszerelést kezdene, feltétlenül tisztázni kell, hogy a tábla csapágyfelülete ellenáll-e a megnövekedett terhelésnek. Az ilyen típusú keverő felszereléséhez fúrógépet, csavarhúzóval és csavarhúzóval kell felszerelni.

A telepítés kezdetén jelzést kell készíteni a lemezek megerősítésére. A jelölés után furatokat fúrt a fürdő oldalán. Figyelmesen olvassa el a keverő csővezetékhez való csatlakoztatásával kapcsolatos utasításokat a csatlakozó tömlők és egyéb alkatrészek használatával. Ezután ragasztjuk fel a vízszintes felületet maszkolószalaggal, hogy megvédjük a felületet a forgácsolástól és sérüléstől, alkalmazzuk a jelölést és kezdjük el fúrni a keverő felszereléséhez szükséges lyukakat. Miután a lyukak készen vannak, vegye le és dolgozza fel a széleket egy speciális eszközzel.

A következő lépés az összes részlet összegyűjtése és a billentyűk használata nélkül javítani. Ha a csatlakozó tömlők szabadon helyezkedtek el, akkor minden szükséges, és a keverő összes alkatrészének végleges rögzítéséhez szükséges. A következő lépés a keverő szivárgásának ellenőrzése.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a mixert a legnehezebb és legköltségesebbnek ismerjék el - a keverőt a padlóba telepíteni. Még mielőtt a javítás elvégezhető a fürdőszobában, el kell kezdenie két csövet a hideg és meleg vízhez. A csövek méreteiben a padlóban mélyedések készülnek, ezeken a bemélyedéseken a csöveket a fürdőhelyre helyezzük. Ezután a mélyedések tömítettek, egy padlóburkolat készül, és a csempe le van fektetve. Ezután a fent leírt technika szerint járunk el - a keverőt szereljük fel, ellenőrizzük a szivárgást stb.

Tippek és trükkök

Mielőtt új csapot telepítene, el kell döntenie, hogy hányan fognak optimálisan kényelmesen kezelni. Abban az esetben, ha a szobája kicsi, az egyik elég az Ön számára, de ha a szoba lenyűgöző méretű, akkor több keverő megfelelő és kényelmes. Ha megáll a második lehetőségnél, akkor vásároljon meg egy vállalat összes termékét. Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a keverő tömegét és az anyagot, amelyből készült - ezek nagyon fontos jellemzők. A jó minőségű keverők réz és bronz, olcsóbbak - leggyakrabban silumin. Csapokat és kerámiákat gyártanak, de ezek a modellek megrendelésre készülnek.

A második lépés a telepítési módszer kiválasztása. Mindez az igényeid és anyagi lehetőségeidtől függ. Soha ne vegye be az időt a keverő felszerelésére, felelősen megközelítse a munkát, különben problémák merülhetnek fel. A kádban lévő csaptelep beszerelése nem olyan nehéz, és ha jól teszed, akkor sokáig tart. Próbáljon meg olyan jármûválasztó modelleket választani, amelyek jótállási szolgáltatás alatt állnak, és gyõzõdjön meg arról, hogy a vásárlás elõtt ellenõrizze a berendezést

Bármelyik dolog elromlik vagy megszakad. Ha a keverő elkezdi rosszul működni, vagy meghibásodott, ne felejtsd el. Valószínűleg megoldható, ezért csak a keverő eszközét és a hiba okát kell ismernie. Lehet, hogy több - gyenge termékminőség, vízszennyezés csövekben, magas vízkeménység, ami befolyásolja a készülék összetevõit. Ha a keverője jótállási szolgáltatás alatt áll, mindenképpen vegye fel a kapcsolatot azzal a bolttal, ahol vásárolta. Ön vagy javíttathatja vagy kicserélheti a másikat.

A beállítható szint mesterséges kőből készülhet. Nagyon népszerű ma, de az ilyen eszköz aránya jelentős. Ezt figyelembe kell venni az Ön becslésében.

Ahhoz, hogy a mixer a lehető leghosszabb legyen, vegye figyelembe néhány alapvető tippet. Jobb, ha ilyen dolgokat szerez a megbízható gyártók, és nem az olcsó utánzatok a piacon. Az árkülönbség jelentős lesz, de a minőségi dolog sokkal tovább tart.

Ne felejtsük el, hogy a vízvezeték gondozásra szorul, ami nem tűnik nehéz neked, mert a modern gyártók az egyszerűen tisztítható anyagok gyártására használják. Nem kell fém "sündisznó" -ot használni, ami károsítja a felső bevonatot és olyan eszközöket, amelyekben sok klór van. Annak érdekében, hogy megőrizze a mixerek hosszú élettartamát, semleges termékeket és közönséges szappant kell használni. És ha nem tudja eltávolítani a plakettet, akkor van egy nagyon egyszerű és olcsó módszer - használni citromsav, amely nagyon jól és gyorsan megbirkózni plakk és rozsda. Minden anyagot a keverő felületére, hanem a ruhára és a dózis kiszámítására kell alkalmazni az utasítások alapos tanulmányozása után. Ne hagyja a forrást sokáig a felszínen, még akkor is, ha a szennyeződés erős. Jobb, akkor ismételje meg az eljárást.

Hogyan telepítsük a csapot a fürdőszobában, részletesen leírva a videóban.

A csaptelep helyes beszerelése a fürdőszobában végezze el

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűkkel lehetőséget biztosít azok számára, akik mindent megtesznek magukon. Ebben az esetben nemcsak a munka helyességét és következetességét kell megtanulnia, hanem figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és funkciót is. Ebben az esetben önállóan és kiváló minőségben cserélheti ki a csapot. A munka valójában egyszerű, de felelős. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csapot a fürdőszobában és hol kezdjük?

Szigetelés és szerszámok

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, néhány eszközt és fogyóeszközt kell készítenie. A munka gyors és hatékony elvégzéséhez a következőkre van szüksége:

 • fogó;
 • állítható csavarkulcs;
 • maszkoló szalag;
 • Teflon tömítőszalag.

A maszkoló szalagot a rögzítőanyák eltakarására használják, hogy elkerüljék a nikkelezett bevonatok károsodását az összeszerelés vagy szétszerelés során. A kulcs szükséges a régi mixer bontásához. A legtöbb esetben egy fumkával (FUM) ellátott teflon szalagot használnak a vízszigeteléshez. Annak ellenére, hogy a modern anyagok rendelkezésre állnak, néhány vízvezeték a régi használt cabol, de mégis fumka is előnyösebb.

Szigetelt tekercselési szálak az óramutató járásával megegyező módon több rétegben. Az anyacsavar meghúzásával a szalagot be kell nyomni, a tömítést tömíteni. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés szélét melyik irányba vezesse. Ellenkező esetben el fog csúszni, és vissza kell húzódnia - a régi szalagot el kell távolítani, az új pedig a megfelelő irányban kell feltekernie. A legtöbb esetben a felsorolt ​​eszközök és anyagok elegendőek ahhoz, hogy a csapot a fürdőszobába cserélje vagy telepítse.

Telepítési módszerek és előkészítés a telepítéshez

Az új termék tervezett telepítésének helyszínén a telepítés függ. Például be lehet ágyazni egy keverőt vagy fel lehet szerelni egy falra. Ha figyelembe vesszük az első opciót, akkor közvetlenül a falba ágyazódnak vagy a kád fedélzetére vannak felszerelve. A keverőt fel lehet szerelni a rackre. Ilyen telepítés lehetséges a szabad hely jelenlétében a fürdőszobában, vagy amikor a cső a padlón keresztül. A legdrágább termékek ma rack-típusú keverők, amelyek választéka nagyon változatos.

A csaptelep beépítése a falra abban az esetben történik, amikor a mosdó és a kád a közelben található. Ez az opció lehetővé teszi, ha szükséges, könnyen szétszerelhető, például a keverő cseréjére. A falra szerelés előnye vonzóbb megjelenés, de a csatlakozó tömlőkhöz nem férhet hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy ha a mosogató vagy mosogató könnyen eltávolítható, akkor a csaptelep először csatlakozik, és csak ezután lesz a vízvezeték szerelvény.

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, maga készítse el az eszközt, amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, valamint a falra szerelhető vízcsatlakozókat is. Alapvetően a keverő felszerelésére szolgáló szerelvények már rendelkezésre állnak. Abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre, vagy a régi csöveket kicserélik, akkor újak hozzáadásakor a következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

 • a forró vizet balra, a hideg vizet jobbra szállítjuk;
 • a szerelvények tengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobai csaptelep oldalra van felszerelve, akkor az optimális magasság 150-200 mm;
 • A csapkötés területének álcázására a szerelvényeket be kell ágyazni a falba.

Ezután folytathatja a keverő összeállítását a későbbi telepítéshez.

A régi szétszerelés és egy új keverő összeállítása

A régi csaptelep eltávolítása a fürdőszobában nem okozhat problémát. A legfontosabb az, hogy leállítsák a forró és hideg vizet a keverőbe. Ezután le kell üríteni a csaptelepen maradt vizet, és elkezdheti eltávolítani. Bontáskor nem kell sok erőfeszítést megtennünk annak érdekében, hogy ne sérülhessünk a falon lévő szerelvény menetes csatlakozása.

Ha a szál sérült, akkor a szerelvény eltávolításához meg kell szüntetni a fal egy részét. Nincs más módja ennek az elemnek a helyére. Ezért óvatosnak kell lenni, ne rohanjon. A régi szelep szétszerelése után alaposan meg kell tisztítani a szerelvényeket a szigeteléstől.

A legtöbb esetben a termékeket összeszerelt állapotban értékesítik, így a vásárlás után össze kell szerelni a fürdőszoba csapot. A vásárlás során ellenőriznie kell a teljességet. Minden tételt celofánba kell csomagolni. A teljes készletnek az alábbi részekből kell állnia:

 • fő egység;
 • gúnár;
 • tömítések;
 • dekoratív csészék;
 • eccentrics;
 • zuhanyfejek;
 • tömlőt.

Az összeszerelési folyamat szükségessé teheti az anyák meghúzását. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a felületet, a szivacsot vagy az anyát több rétegben szalaggal vagy maszkoló szalaggal csomagolják. Ha az elem sérült, akkor helyettesítése problémás lesz.

Telepítési folyamat

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a csapot a fürdőszobába felszerelni? Először meg kell csavarni az excentrikákat. A bemeneti szerelvények középpontjai között 150 mm távolság van. A telepítés során hiba esetén tranziens excentrikákat kell telepíteni. A menetes csatlakozásnál csavarozza be a szerelvényeket.

Ezután készítsük el a daru testének tartóját, szükség van a vízszintes helyzet ellenőrzésére. Ahhoz, hogy a csatlakozás a vízvezetékkel el legyen rejtve, használjon díszítő csészéket. Amikor a keverőt a fürdőszobába csatlakoztatja, ügyeljen arra, hogy a vízzáródás megakadályozása érdekében helyezze be a tömítő gélt. Ezután folytathatja a szelepház végleges szerelését, amely az anyák meghúzásával csökken, ami megbízható kapcsolatot biztosít.

Miután a keverőt a fürdőbe telepítette, meg kell vizsgálni a telepítést, amelyhez hideg és meleg vizet biztosítanak. Ha szivárgás van, akkor az anyákat újra meg kell szorítani, de a legfontosabb dolog nem túlzás. A következő csatolt gander. Víz áramlik rajta. A csaptelep beépített házának aljához egy menetes csatlakozással van ellátva.

Felülről szerelje fel egy tömlő és öntöződobozt. A zuhanycső rögzítését a keverőbe szabványos anyával rögzítik. Összeszereléséhez egy öntöző kanna kúp alakú vegyületet használnak. Az összeszerelésnél ne felejtsük el létrehozni egy tömítőgyűrűt. Ezután válassza ki azt a helyet, ahol a tartó felszerelhető a falra, és fúrjon lyukakat. A használati csavarok rögzítéséhez. Ez volt a keverő telepítésének utolsó szakasza.

Hogyan szereljük fel a keverőt oldalra?

A fentiek mellett a keverőt a fürdőre vagy a mosdókagylóra is fel lehet szerelni. Ez általában a meghatározott egészségügyi berendezések fedélzetén történik. A telepítést ilyen típusú csövek végezhetik:

 1. Metal. Kiváló minőségű keveréket biztosít. A szerelés falon vagy betonon lehetséges. A telepítést összetettség és összetettség jellemzi.
 2. Hőálló fémplasztika. Használt megbízható kapcsolatokhoz, de ritkán használják.
 3. Rugalmas tömlő Egy egyszerű és olcsó alternatíva a vízvezető és a keverő összekötésére. A kapcsolatot a megbízhatóság és a rugalmasság jellemzi. De egy ilyen tömlőt nem szabad betonba vagy falba helyezni, mert viszonylag gyors hiba következett be.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosdókagylóra? Először ki kell deríteni és meghatározni a szállítóvezetékek hosszát. Ehhez ideiglenesen csatlakoztatni kell a csapot a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Miután megtörtént a keverő beömlőnyílása közötti távolság, amelyre a víz kerül beadásra, figyelembe vesszük a szögeket és a hajlításokat. Alapvetően flexibilis tömlőt használnak az ellátáshoz. Szükséges elkerülni a feszített állapotot, de túl hosszú a semmibe. Figyelmet kell fordítani nem csak a méretre, hanem az alkatrészek minőségére is.

Ezután telepítse az eszközt a következő sorrendben:

 1. Gumitömítéseket szerelnek a helyükre, a tápvezetékek csatlakoznak a szelephez anyákkal.
 2. A keverőházban egy speciális mélyedésbe gumiburkolatot helyeznek el a tömítéshez.
 3. A tömlõket a tálban levõ lyukba helyezzük, a tömítést a tál és a keverõ között helyezzük el. Miután a készülék a helyére került.
 4. A készüléket csavarral és anyával rögzítik. Ügyelni kell arra, hogy a telepítés szilárd legyen. Ezután húzza meg az anyákat, de az erőfeszítést figyelni kell, nehogy túlfeszítse.

A következő lépések hasonlóak a készülék falra történő felszereléséhez. A csaptelep beszerelése a fürdőszobában nem bonyolult eljárás. A legfontosabb az, hogy kövessük a fent leírt ajánlásokat. Mielőtt összegyűjtené a keverőt, meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt használati utasítással. Ez elkerülheti az előre nem látható helyzeteket és a termék károsodását.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A fürdőszoba javítása nem csak a falak, a mennyezet és a padló nagyjavítása, a vízvezeték és a kommunikáció cseréje, hanem a csaptelep beszerelése is. Cserélheti vagy telepítheti a karcolásról, a folyamat lényege nem változik, a különbség csak a műveletek algoritmusában van.

A szerelés és a szétszerelés során felmerülő nehézségek elkerülése érdekében jobb, ha előzetesen megismerkedsz azzal, hogy mely részekből áll. Ha a szakemberek bevonása a javításba nem szerepel a terveiben, akkor szakembereink javaslata arról, hogyan kell a csaptelepet a falon lévő fürdőszobába telepíteni, segítenek kitalálni.

Mint vizuális anyagok, fényképek és videó utasítások csatolták a cikket.

Mi a keverő?

A mixer szétszerelése és felszerelése előtt meg kell érteni, hogyan néz ki és mit tartalmaz. Ezen kívül, tudva, hogy fel van szerelve, elkerülheti a gátlástalan eladókat. A csomagolt fürdőszobai szerelvények a következő elemekből állnak:

 1. Ház. Szabványos rendszere a következő: két vezeték a meleg és hideg víz vezetéséhez, két aljzat és kifolyócső;
 2. Zuhany tömlő A rendszer ezen része összeköti a keverőtestet a zuhanyfejjel (fúvóka). Mivel ez a rész a leggyakoribb hiba, ezért nem ajánlott menteni.

Mielőtt telepítené a csapot a fürdőszobába, nézzük meg, hogy milyen típusú zuhanycsövek vannak, mert hatalmas a választásuk: a műanyag termékek fémtekercseléssel, fejlett modellekkel, csavarodás elleni védelemmel és szilikon réteggel fémpánton.

 1. Zuhanyzó öntözés (egy másik név - zuhanyfej). A zuhanyfejek a legegyszerűbbek közül kettő vagy három standard módot, fél tucat funkciót kínálnak puha, szénsavas, masszázs vagy sugárforrás, "gazdaságos" üzemmód és sok más kellemes zuhanyozás lehetőségéhez.
 2. Az excentrikus. Ez a típusú zuhanyadapter hosszúkás, lekerekített, amelynek egyik szélét a keverőhöz erősíti, a másik pedig a csőhöz. Az excenterek hossza és mérete minden egyes modell esetében egyedi.
 3. Gander, az orr vagy csavar. A leggyakoribb gander modellek J, C és G alakúak.
 4. Dekoratív mennyezet.
 5. Gumi vagy szilikon tömítések.

Azonban a konfiguráció ellenőrzése nem mindig elegendő, mert a vásárolt áruk hibájának hiányában teljes bizalomra van szükség, biztosítani kell a menet excentricumok és rögzítő anyák integritását. A szerelési utasításokat a vízvezetékcsomag tartalmazza. Elég egyszerű összeszerelni és szétszerelni, biztos lehet benne, ha megnézzük az összeszerelésről készült videót.

A fürdőszobacsap kiválasztásának kritériumai

Hogyan szereljük fel a csapot a falra, milyen módszerekkel vannak a leggyakoribbak? Először is, a régi javítás, másrészt a telepítés a javítás során.

Annak érdekében, hogy a régi vízvezetéket újra cseréljék, először választania kell a megfelelőt. Nem nehéz ezt megtenni, hiszen a vízvezeték üzletek által kínált mai termékkínálat lehetővé teszi a hazai és külföldi keverők kiválasztását, figyelembe véve a pénzügyi lehetőségeket. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a jellemzőket, melyeket figyelembe kell venni vásárláskor:

 • Tömeg. Még akkor is, ha Ön nem szakember, és nem tudja megkülönböztetni a rozsdamentes acélt a sárgarézből, a termék minősége tömegével határozható meg. Túl világos, hogy egy termék a készülék kis vastagságát és törékenységét jelzi.
 • Metal. Ha a boltban levő tanácsadó a keverő silumin és réz modelljeit kínálja, akkor előnyben részesítse a második. A szilíciumnak nincs nagy szilárdsága, összetétele alumíniumból készült szilícium ötvözet, termékei minimális súlyúak és deformálódhatnak a telepítés során.

Sok kezdők standard hibát követnek el, amikor alacsony áron választják ki a termékeket. A sárgarézmodellek rendelkeznek az ötvözet legmagasabb viszkozitásával, amelyek nem engedik meg, hogy a szorítóanya a fény deformációi és telepítése során felrobbanjon. Ráadásul a sárgaréz eszközök kevésbé érzékenyek a korrózióra.

 • Méretek. Ez a jellemző nem annyira a keverő méreteit érinti, mint a beépítési helynek a fürdőszobában lévő falához való illeszkedését. A modell helytelen kiválasztása esetén (túl hosszú vagy rövid, masszív, vagy éppen ellenkezőleg, egy miniatűr daru és más következetlenségek), vagy nem felel meg a telepítési helynek, nem csak nevetséges lehet, hanem gyorsan is sikertelen.

A régi mixer leszerelése

Távolítsa el a régi csapot a fürdőszobában - a feladat meglehetősen egyszerű. Ehhez fogók és kulcsok szükségesek - gáz és állítható. A leszerelés több lépésben történik:

 1. Zárja le mind a fővezetékből, mind az elektromos kazánról vagy gázoszlopról szállított vizet;
 2. A rendszerben maradt vizet ürítse le;
 3. Távolítsa el a csapot a falról. Tegye ezt rendkívül óvatosan, ügyelve arra, hogy ne zavarja a szerelvény menetét a falon;
 4. Tisztítsa meg a szálat a falon lévő fém-műanyag csövekből.

Mixer telepítés

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűleg a következő. Csatlakoztassa a testet egy zuhanycsővel, egy öntöződobozzal és egy ganderrel. Az ilyen manipulációk szerszám nélkül is lehetségesek, mivel a keverő telepítésének folyamata önmagában nem okoz nehézséget.

A fürdőszobában történő vízvezeték közvetlen beszereléséhez az ún. "Fum - tape" -t használjuk, amely speciális áttetsző tömítőanyagot tartalmaz, bár régi módon hagyományos tömlőanyagot vagy rendszeres napraforgóolajat használhat. Az excenterek csavarozásának szintjét az építési szint segítségével ellenőrizzük - ez valószínűleg a legnehezebb feladat a keverő telepítésekor.

A nemesacél falán lévő fém-műanyag csövekre való csavarozáshoz fóliával vagy vontatóval lezárjuk őket. Általában a szabványos modelleknél a lyukak közötti távolság 15 cm. Ha valamilyen oknál fogva ez a távolság megszakadt, az excentrikák segítenek eltávolítani az egyensúlyhiányt.

Ezután elkezdheti a keverő testének felszerelését. Ha az ügy egyszerűvé válik, akkor az excentereket helyesen telepítették. Most meg kell szüntetni az esetet, és fel kell fújni a díszes előtetőket. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a lehető legközelebb vannak a falhoz.

Mi rögzítjük az ügyet. Felszereléskor nincs szükség további tekercselésre, mivel funkcióját a készülékhez mellékelt tömítések végzik. Húzza meg az anyákat egy csavarkulccsal. Megfelelően meghúzva a kulcsnak csikorgó hangot kell biztosítania. Az anyák megfelelő meghúzásához engedje be a vizet, és húzza meg annyit, amennyire szükséges, hogy megakadályozza a víz csöpögését. Most már csatlakoztathatja a ganderet és az öntözés is zuhanhat.

A keverő felszerelése csupasz falra

Új csempeburkolatú falra történő telepítéskor a következőket kell tennie:

 • Illessze a szerelvény központi részei közötti távolságot. A szigorú párhuzamosság függvényében pontosan 150 mm-nek kell lennie.
 • A szerelvény vége legyen a lapokkal.
 • A fürdő feletti magasságnak elfogadható magasságban kell lennie, azzal a feltétellel, hogy a berendezés szintje a fürdő oldalán legyen.

Összeszerelési trükkök

Néhány árnyalatok ismerete segíteni fog abban, hogy megbirkózzon a feladattal és egy tapasztalt mesterrel. Íme néhány közülük:

  1. Könnyű használni a vontatás helyességét, ebből a célból szorosan kösse be a szálat a csavarás irányába. Ügyeljen arra, hogy ne csavarja be a vontatóköteget kötegekké.
  2. A vízvezetékek vízvezetékekkel történő felszerelése során magassági jelölést kell végezni. 15-20 cm-re van a fürdő felső oldalánál.

Hogyan telepítsük a keverőt olyan falra, amely nem igényel mesterkulcsot és pénzügyi költségeket. A felbecsülhetetlen tapasztalatok mellett ez a folyamat segít a saját szemében növekedni. Ne feledje: ha valamit szeretne tenni a minőséggel, tegye meg magának!

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: telepítési útmutató

A modern lakások sikerei ellenére egy kis fürdőszoba és egy kombinált fürdőszoba továbbra is szomorú valóság marad sok lakástulajdonos számára. Ahol csaknem minden négyzetcentiméter számít, a problémák egy része megoldható úgy, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezi el.

Ez a divatos újdonság számos előnnyel jár. Ugyanakkor számos hátránya is van.

Mi az ilyen jó keverő

A helytakarékos megoldás nem az egyetlen ilyen típusú eszköz. A közvetlenül a mosdókagyló felett telepített keverő szinte semmiféle fröcsköl nem tölti fel, amely foltokat képes a falakon és más belső elemeken foltolni. Ennek eredményeképpen a tisztítás kevesebb erőfeszítést igényel.

A közvetlenül a peremre szerelt keverőmodelleket általában a megnövekedett termelékenység jellemzi. Ezért a fürdetés gyorsabban tölti fel, és a kényelem szintje jelentősen megnő. Közvetlenül ez a megoldás lehetõvé teszi a kímélõ megtakarítást: ha a fürdõ gyorsan fel van töltve, akkor a benne levõ víznek nincs ideje lehûlni, vagyis nem. A melegvíz melegítésének költsége kissé csökken.

Az ilyen keverők stílusos kialakításúak és sokféle kialakításúak. Például kiválaszthat egy olyan modellt, amelynek elemei egymástól külön vannak felszerelve. A kezelőpanel a fejlécben helyezkedik el, a kagyló a hosszú perem közepén helyezkedik el, a zuhanyfej a sarokban van, stb.

Végül, az ilyen típusú csapok általában nagyon elegánsnak tűnnek, sok lehetőséget hagynak a belső dekorációra. Az öntöző zuhanyzóállvány közvetlenül az oldalán helyezkedik el, és a tömlő általában a fal és a fürdő oldalán vagy egy hamis panel mögött van elrejtve. A fürdőszoba belső kialakítása egy ilyen döntésből csak nyer. Egy másik előny az alacsony zajszint, amikor a keverő fut.

Ne feledje a hiányosságokat

Annak ellenére, hogy az összes előnyben részesült, amelyet a brosúrákban részletesen ismertetnek, mielőtt egy oldalsó keverőt vásárolna, több problémára kell gondolnia, különösen, ha a ház tulajdonosa maga tervezi. Először is, ne vásároljon olcsó modellt, mert az üzemeltetés sajátosságai miatt ezek az egészségügyi termékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Az aluljáró keverőt hamarosan ki kell cserélni.

Az ilyen keverő legveszélyeztetettebb eleme egy zuhanycső. Legtöbbször összeomlott állapotban van, ezért fokozatosan deformálódik. Hamarosan repedések jelennek meg a tömlőn, elszivárog, és ki kell cserélni. Sajnálatos módon még a drága és kiváló minőségű csapok is nem biztosítottak.

El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a tömlőt rendszeresen meg kell változtatni. A kényelmes vásárlók azonnal tartalék tömlőt vegyenek igénybe, hogy ezt az egyszerű javítást elvégezzék amint szükséges. Különösen sebezhetőek ebben a tekintetben keverők, amelyekben a kifolyó egyidejűleg zuhanyfejként működik.

Az amatőr kézművesek, akiknek nincs sok tapasztalata a vízvezetékben, ne feledkezzenek meg arról, hogy otthon a legkönnyebb telepíteni a csapot egy akrilfürdőben. Amikor öntöttvas vagy acél termékkel dolgozik, a zománc majdnem biztosan megsérül, ami korróziót okozhat. Ennek eredményeképpen a fürdőt meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni.

A tapasztalatlan mester jobban bízza ezt a munkát egy megbízható szakemberrel. A probléma megoldásának másik módja az, hogy egy fürdőkádat vásároljanak, amely már készen áll a keverő felszerelésére. Igaz, hogy általában ilyen lehetőség van az akril fürdők szállítására. Természetesen a keverő kiválasztása során figyelembe kell venni a lyuk méretét.

A dizájn jellemzői mortise mixer

A fürdő oldalán történő felszereléshez a gyártók leggyakrabban úgynevezett moduláris modelleket kínálnak, de lehetőség van monoblokk formájában is. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza a keverőterv kialakítását, valamint a gyártó ajánlásainak telepítését és további üzembe helyezését.

A monoblokk modelleket általában összeszerelt, de moduláris eszközök több elemből állnak. Először is, ez egy daru - a keverő központi része, amely esetben három kijárat van:

 • forró vízhez;
 • hideg vízhez;
 • a kifolyáshoz.

Külön külön hely van a zuhanyfej csatlakoztatásához. Ezek a bejáratok szabványos méretűek, így a vevő saját maga határozhatja meg pontosan, hogy hol helyezkedik el a kifolyócső és a zuhanyfej. A forró és hideg vízvezetékekhez való csatlakoztatást speciális fél-centiméteres excentricákkal végzik.

A híres márkák kiváló minőségű fészekkeverői képesek komoly vízi kalapácsot szállítani. Számos modellnél a különálló zuhanyfejet egy karmantyúval ellátott kar vezérli. Ez a kialakítás automatikusan átkapcsolja a vízellátást a zuhanyról a csonkra, amikor az öntöződobozt visszahelyezik a helyére.

Szerelőcsap telepítési eljárás

A mortise mixer telepítéséhez számos műveletet kell végrehajtania. Itt van a sorrendjük:

 1. Jelölje meg a keverő telepítési helyét.
 2. Fúrjon egy megfelelő méretű lyukat.
 3. Telepítse a keverőt.
 4. Rögzítse helyzetét rögzítőkkel.
 5. Szükség esetén telepítse a moduláris rendszer egyéb elemeit.
 6. Csatlakoztassa a forró és hideg vízcsöveket.

Szóban az akrilfürdő fedélzetén található mixer telepítésének módja nagyon egyszerű, de a gyakorlatban minden teljesen más lehet. Számos olyan árnyalat és fontos pont van, amelyre a telepítés megkezdése előtt is figyelmet kell fordítani, és talán a keverő megvásárlása előtt is.

Először fel kell készülned

A habarcskeverő felszerelésének előkészítésekor három lépés található:

 • megfelelő keverő beszerzése;
 • előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat;
 • válasszon megfelelő helyet a telepítéshez.

Természetesen az ilyen típusú keverők modellek nagyon változatosak. Mégis vannak olyan általános követelmények, amelyeket figyelembe kell venni. Ne vásároljon gyanúsan olcsó mixert.

Cserélje ki az alacsony minőségű modellt hamarosan. Jobb lenne egy kicsit drágább fizetni, hogy ne később emlékezzenek meg a szúrósra, aki kétszer kellett fizetnie. Előnyben kell részesíteni a keverőt, fel kell szabadítani egy jól ismert gyártót.

Egyáltalán nem feleslegessé válik a termék útlevele, a gyártóknak a telepítésre vonatkozó ajánlásai és természetesen az aláírással és pecsétjével hitelesített jótállási jegyek. Ha van szükség vagy vágyunk a pénzt megtakarítani, jobb egy egyszerű keverésű keverő kiválasztása és kiváló minőségű teljesítmény. Ugyanezt az elvet kell követni a fogyóeszközök kiválasztásakor: még drágább, de megbízhatóbb.

A következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró, professzionális vagy háztartási;
 • speciális fúvóka fúróhoz, korona vágónak nevezik;
 • csavarhúzó;
 • rögzítő elemek;
 • rugalmas tömlők vezető meleg és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs.

A kötőelemeket általában keverővel értékesítik, de ez nem mindig így van. A magvágó átmérőjének meg kell egyeznie a készülék méretével. Fúró nélkül és vágó nélkül is megteheti, ha olyan fürdőt vásárol, amelyben a keverő lyukja már kész a gyárban. A rugalmas tömlők helyett PVC-vízvezetékeket használhat. Nehéz felépíteni őket, de ilyen szerkezetek hosszabbak, mint egy rugalmas szemceruza.

Általában a keverő a gyöngy közepén, a végén vagy a sarokban van elhelyezve. Hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a kommunikációnak, beleértve a zuhanycsövet is, el kell rejtve. Ehhez külön helyet kell biztosítani. Néha el kell végeznie egy speciális hamis panelet, hogy elrejtse a kommunikáció mögött. Mindez az adott helyzeten múlik.

Egy másik fontos pont a kommunikációhoz való hozzáférés biztosítása. Időnként rejtett kommunikációs mortise keverőt kell karbantartani, javítani, cserélni. Ezért fontos, hogy ne csak elegendően tágas helyet találjunk meg, hanem annak érdekében is, hogy a kommunikáció különös nehézségek nélkül érhető el.

Például, ha egy előlapot használ, akkor le kell cserélni. A hozzáférést egy eltávolítható díszítő képernyővel is biztosítani lehet, amely lefedi az egész fürdőt.

Mixer telepítési eljárás

Először a fürdő oldalán kell megjelölni. Ehhez használhat speciális jelölőt vagy bármilyen íróeszközt, amely elegendően észrevehető jelölést hagy, és amelyet ezután nem lehet törölni. Ezután elkezdheti a fúrást. A korona vágógépet az elektromos fúrógépen viselik, és fúrást végeznek a jelölésen.

Amikor a lyuk kész, a szélét csiszolópapírral, fájllal vagy más hasonló eszközzel kell feldolgozni. Ez nemcsak a lyuk szélét teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi az átmérő beállítását is.

A keverőt egy speciális tömítés segítségével helyezzük a lyukba, amely a fürdő és a készülék oldalán helyezkedik el. A tömítés lengéscsillapító és tömítés szerepét játssza. Ha ezt a terméket nem a keverővel szállítjuk, azt külön kell megvásárolni.

Ezután a keverőt speciális kötőelemekkel rögzítik. Ezek lehetnek szorító anyák vagy egy speciális csap, kombinálva egy nyomó félalvégzővel és egy anyával. Mindez az eszköz-specifikus modelltől függ.

Ezután telepítse a keverő egyedi elemeit: a kifolyócső, a zuhanyzó öntöződoboz, a vezérlőelemek stb. Az egyes modellek részletei a gyártó kézikönyvében találhatók. Most a keverő telepítve van, csak hideg és meleg vizet hoz.

Ebből a célból leggyakrabban speciális flexibilis tömlőket használjon menetes csatlakozással. A szálon történő szereléskor speciális tömítőanyagot kell feltekerni, például lenvászon vagy FUM szalagot. Ne használjon túl sok tömítést, ez károsíthatja a szálakat.

De a túl kevés a tömítés nem biztosítja a kapcsolat megfelelő lezárását. A tömítés optimális rétege a következőképpen határozható meg: ha a menet megkönnyebbülése alig érzékelhető a tömítés rétegén, a tekercselésnek le kell állnia.

A normál helyzet akkor jelentkezik, ha a csavarás után a tömítés kissé kiolvad az anyacsavar alatt. Annak érdekében, hogy a pecsét helyes legyen, és ne lazuljon a telepítés során, a szálakon az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni. Néha a FUM szalagok helyett speciális betéteket használnak. Ezeket az elemeket rendszeresen ki kell cserélni, hogy a kapcsolat ne szivárogjon.

Beszerelési példa

Elemezzük lépésről lépésre a telepítési folyamat mortise keverőt. Az akril tál oldalán az inzert lesz. A csaptelep és a zuhanyfej a szelepektől elkülönítve helyezkedik el. Az alábbiakban látható a rendszer:

A fúrótorony beszereléséhez szükséges lyukak fúrásához markolóra, mérőszalagra, fúrógépre és vágókészletre, különösen a Forstner fúrójára helyezzük.

További lépéseket tesznek az akril tálca oldalán lévő fúrókészülék felszerelésére a gyártó ajánlásainak megfelelően:

Végül meleg vízzel és hideg vízzel csatlakozunk a vízellátó rendszerekhez. A fürdő hátuljától úgy kell kinéznie:

Néhány hasznos tipp

A keverő akrilfürdőbe történő beszerelésének legjobb ideje az új fürdő javításának és telepítésének ideje. A készülék felszerelése a kád felcsatolásához és a dekoratív képernyő felszerelése előtt történik. Ha úgy dönt, hogy a szokásos falcsapot egy mortise modellre cserélik, a régi mixer beszerelése és leszerelése után elvégeznie kell a befejező munkát.

Előfordulhat, hogy újra kell szétszerelni és telepíteni az egész fürdőt. Ezeket az idő-, erőkifejtési és pénzköltségeket figyelembe kell venni. Ha a dekoratív fürdőkád képernyőjének nem eltávolítható verzióját kell telepítenie, akkor a távközléshez hozzáférést biztosít a megtekintési nyíláshoz.

Amikor egy akrilfürdő oldalán egy mortise keverőt telepít, a gyártók egy speciális sáv használatát javasolják. Valójában az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas vagy acél. A gyártók szerint az oldalán lévő lyuk jelenléte gyengíti a kialakítást. A lemezek és a panelek megerősítik a peremet, és megakadályozzák annak lehetséges deformációját.

A gyakorlatban a mesterek nem tulajdonítanak jelentõséget ebben a pillanatban, és nem tartalmaznak zárójeleket. Ezt az elemet gyakran le kell vágni és beállítani az oldal méretére és beállítására. Az oldal általában lekerekített alakú, ami jelentősen bonyolítja az ilyen illeszkedést. Annak érdekében, hogy ne zavarja ezt a problémát, és ne vesztegesse az időt, az otthoni kézművesek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a gyártó ajánlásait.

Szerencsére az összeomlott keverőre vonatkozó információkat, amelyek nincsenek felszerelve, még nem jelentettek be. Mindazonáltal egy ilyen veszélynek tudatában kell lennie, és ésszerűen fel kell mérnie az erősítő rúd telepítéséhez szükséges kockázatok és költségek arányát. Ha alakja egybeesik az oldalsó kialakítással, akkor érdemes erősíteni a kialakítást.

Zománcfúrás jellemzői

A szakértők nem javasolják a kezdőknek, hogy önállóan készítsen lyukat az öntöttvas vagy acél fürdőkád peremén. A problémákat a zománc jelenléte okozza, amely nemcsak dekoratív, hanem védelmi funkciókat is ellát. A helytelen fúrással nagy a kockázata annak, hogy ez a réteg visszafordíthatatlanul károsodik. És mégis, az ilyen felületek otthoni fúrásának technikája létezik, és egy tapasztalt mester könnyen megbirkózik vele.

A szokásos szerszámokon, például egy jelölőn, egy mérőszalagon, egy csavarhúzóval és egy fúrógépen speciális, perforált fúrógépre van szükség, amely üveg és kerámia fúrásához, valamint átlátszó szalaghoz és egy darab agyaghoz szükséges. A jelzés után a fúrás helyét gondosan fel kell ragasztani.

Ezután egy agyagdarabból körkörös keretet kell készíteni, és a körkörösen kell ragasztani, hogy a fúrás helye a középpontban legyen. A műanyag oldal által határolt területnek háromszor nagyobbnak kell lennie, mint a keverő furatát. Kiderült, hogy egy sima, kerek, oldalsó platform. Szükség van vízbe önteni.

Ezután elindíthatja a fúrást a jelölés közepén. Ajánlott 6 mm átmérőjű fúrógépet használni 500-600 fordulat / perc sebesség mellett. A nyomásnak mérsékeltnek kell lennie. Az ilyen óvatos fúrás folyamatában egy keskeny átmenő furat jelenik meg a fürdő oldalán, amelyen keresztül a fúrás helyén jelen lévő víz kiszivárog.

Most egy kis kupakot kell készíteni a gyurmából és a perem alsó részébe kell ragasztani, hogy a kapott lyuk a középpontban legyen. Ismét meg kell öntenie a vizet, és újra kell fúrni egy 12 mm-es fúróval. A nyomásnak gyengének kell lennie. Amikor a fúró átmegy a kerékpánton, eltávolíthatja az összes agyagot és felmérheti a munka minőségét, minimálisnak kell lennie a zománcon.

Ezután bővítse ki a lyukat a kívánt méretre a keverő telepítéséhez. Ebből a célból új jelölést kell végezni, a lyuk határainak megjelölésével. A felületet újra átlátszó szalaggal kell lezárni. Húzza ki a lyukat egy csiszolóval gumi fúvókával, smaragdal. A forgalmat maximumra kell állítani, de az alkalmazott erőfeszítésnek minimálisnak kell lennie.

Ha a lyuk eléggé kitágult, 20 mm átmérőjű fúvókát használhat. Meg kell érteni, hogy minimális erőfeszítéssel, amely védi a zománcot a sérülésektől, a munka nem mozdul túl gyorsan. A csiszológépnek több mint egy órája lesz. Amikor a lyuk kész, egy O-gyűrű van beillesztve, és a keverő a szokásos módon van felszerelve.

Vannak más módok a zománcozott felületek finoman fúrására. Egyes kézművesek egyszerűen egy fémlemezt ragasztanak a zománcba, és átmennek egy ilyen "szendvicset". A fém védi a zománcot a sérülésektől. Mások a fúrás előtt óvatosan távolítsák el a zománc egy részét egy daráló segítségével, majd végezzenek fúrást egy magmalmával.

Végül van egy módja az öntöttvas fúrásának fúrására gyémántos magvágóval. De ebben az esetben a vágót gyakran kell hűteni, ha vizet öntünk rá.

Hasznos videó a témában

Itt van az eljárás a keverő telepítésére az akril fürdő oldalán:

A zománcozott fürdő oldalának fúrásának folyamatát a következő videó mutatja be:

Általában a habarcskeverő felszerelése viszonylag egyszerű. A munka elvégzése során gondosan és gondosan kell eljárni. Még egy kezdő mester is képes megbirkózni az ilyen vízvezetékberendezés telepítésével az akrilfürdőbe.