Legfontosabb > Bútor

Higiénikus zuhany felszerelése: lépésről lépésre

Tizenöt évvel ezelőtt egy higiénikus zuhany jelenléte valami egzotikus volt a nappaliban. A mai napig ez a készülék szinte nem meglepő. Kétségtelen, hogy az intim helyiségek egészségügyi kezelésére szolgáló zuhany használata sokkal kényelmesebb, még a bidéhez képest is.

Különlegességek

Először is ajánlott eldönteni, hogy szükség van-e zuhanyra az intim higiéniára. Ez a készülék az intim helyek egészségügyi ellátásához jött létre, miután meglátogatta a WC-szobát. Oroszországban az ilyen berendezések rendkívül ritka, de a Közel-Keleten a dolgok nagyon különbözőek. Az iszlám, amely a legfontosabb vallási tétel, jobb higiéniát igényel, amellyel egyre gyakrabban egy jól felszerelt fürdőszobát neveznek pontosan azon a helyen, ahol jelen van egy zuhanyfejjel rendelkező eszköz.

Az európai országok fokozatosan felveszik ezt a tendenciát, hogy higiénikus zuhanyt telepítsenek. Ami a Nyugatot illeti, a WC-szobát eredetileg nagyon tágasak építették, ezért továbbra is igény van egy klasszikus bidétre.

Az intim higiénés zuhanás sok pozitívummal rendelkezik:

 • a telepítéshez gyakorlatilag nincs szükség külön elkülönített helyre;
 • a higiéniára töltött idő egy speciális zuhany használata mellett sokkal kevesebbet költ, mint egy normál zuhany használata;
 • költsége jóval alacsonyabb, mint más egészségügyi eszközök;
 • mivel a létesítmény nem igényel különleges tudást és készségeket;
 • a fürdőszoba tisztítása sokkal gyorsabb és kényelmesebb lesz;
 • egy ilyen eszköz megkönnyíti a baba vagy az idősebb személy gondozását.

A termék elhelyezése leggyakrabban a falon történik. Ez a leginkább helyes, és így a modern installációs szabályok szabványait tartalmazza. A gipszkartonhoz csatlakoztatható, például egy mosogatóhoz.

modell

Napjainkban számos lehetőség van a higiéniai zuhanyozásra.

Mindegyik - saját jellemzőivel:

 • A bidé az egészségügyi eszköz, amely a fúvóka formájába kerül, amelyet egy WC-tálba építenek. A fúvóka rögzíthető a WC kialakításában vagy behúzható szerelvényen.
 • Az intim higiéniai zuhanás a bidét fedelére szerelhető. Maga a kivitel a WC-tál minden modelljével működtethető, mivel nem igényel állandó rögzítést, így ez a modell rendkívül praktikus és kényelmes. Például, ha megváltoztatja lakóhelyét, akkor magával viheti. Sok modell villamossal van felszerelve.
 • A falfelületre rögzített zuhany lehetőség a rejtett rögzítésre. Az ilyen eszköz telepítéséhez olyan keverőt kell vásárolnia, amelyben nincs kifolyócső.

méretek

Az intim higiéniai zuhanyberendezések legnépszerűbb modelljei a német márkák Hansgrohe, Grohe, Kludi Bozz és az olasz márka Migliore. Ezek a gyártók különböző árkategóriákban és különböző műszaki jellemzőkkel rendelkező egészségügyi termékek széles skáláját bocsátották ki. A legdrágább modell a zuhanyberendezés, amely keverővel és termosztáttal van felszerelve.

Ami a méretét illeti, ez nem olyan egyszerű. Jelenleg nincs egységes szabványméret minden gyártó számára. Minden márkával kiválaszthatja az Önnek megfelelő szaniterberendezések méretét. Például egy higiénikus zuhanykabinnak köszönhetően, a Hansgrohe 7 literes percenkénti átfolyási sebességgel és 160 centiméteres tömlõvel együtt 1800 rubelt költ. Kevésbé olcsóbb lesz a Grohe márkájú berendezés 125 cm-es tömlőhosszúsággal, 2,5 liter / perc áramlási sebességgel másfél ezer rubelre.

A német márka 1650 rubel bőséges higiéniát kínál a külső típusú hűtőszekrényhez, 125 cm-es tömlőhosszal és 7-9 literes vízmennyiséggel percenként. Nos, a legdrágább modell az olasz márka Migliore 2800 rubel, 150 cm hosszú tömlővel és 7 literes vízfogyasztással percenként.

Mit kell csatlakoztatni?

Ez a fajta eszköz egy kompakt kialakításnak számít a kültéri bidé designjának. Gyakran a funkcionalitását nem korlátozza csak az intim higiénia. Minden szabványos adathalmazban az egészségügyi eszközök tartalmazzák csaptelepek, zuhanycsövek, szaniterek és szerelőlapok. Mindkét oldalra további vízvezeték elemek helyezhetők a bidéhez.

Itt fontos szerepet játszik a mosdó helyzete a fürdőszobában, és melyik szélről a szabad térhez való hozzáférés szükséges.

Kötelező számítások

A WC-ben kis zuhanyzót is készíthet. A legfontosabb dolog helyesen telepíteni és csatlakoztatni. Miután eldöntötte az intim higiénés zuhanásmodellt, bizonyos manipulációkat kell elvégeznie a telepítés előtt. Először is, vizuálisan meg kell határozni a zuhanyberendezés jövőbeli helyének elhelyezkedését.

A telepítés optimális és standard magassága 600-800 mm a padlófelülettől. Javasoljuk a magasság kiválasztását, figyelembe véve, hogy a 150 cm hosszú tömlő teljesen a levegőben volt, és nem érintette meg a padlót.

Ha nehézséget okoz a higiénikus zuhany elhelyezése, akkor készítsen egyfajta "illesztést". Vagyis ülj le a toalettre, és csukja be a szemét, nyújtsa a kezét arra az irányra, ahol kényelmesebb lenne használni. Jelölje meg ezt a helyet ceruzával. A leginkább kényelmes zuhany az intim higiénia számára 70-80 cm távolság.

Mi lógni?

Így van több lehetőség a hely és a rögzítők higiéniai zuhany. Ezek közé tartozik a mosogató, a fürdőkád, az elvezetés és a kábelezés. A legjobb megoldás a mosogató közelében történő telepítés. A kis méretű mosdó jól illeszkedik a WC felületéhez vagy a fürdőszoba sarkába. A higiénikus zuhany használata után az egyetlen dolog a szelep zárása. Ez jelentősen meghosszabbítja a zuhanyberendezés élettartamát.

Ne felejtse el, hogy megvásárolnia kell egy speciális csapot, amelynek kifolyási funkciója és zuhanyfeje van. Ez a lehetőség a legelőnyösebb, mivel kizárja a különféle szivárgások lehetőségét. Ez csak akkor történhet meg, ha elfelejtette bezárni a speciális csapot a keverőben. Ha van mosdó, akkor biztos benne, hogy minden ki van kapcsolva.

Részletes utasítások

A fürdőszobában található egészségügyi zuhanyzó telepítésének módját a modell kiválasztása után határozzák meg. Vannak modellek, amelyeknek nagy szükségük van a fürdőszoba átalakítására, míg másoknak nem kell szétszerelni a falfelület bélését vagy a vízelosztási minták megváltozását. Például egy bidé WC-tálba történő beszerelése ugyanazt a rendszert követi, mint egy közönséges WC-tál telepítése. Az egyetlen különbség az, hogy a vizet meg kell adni és a keverőt telepíteni kell.

A vízellátás csatlakoztatása a következő módszerekkel:

 • a hidegvizes cső a gömbcsappához, majd a hajlékony tömlõhöz kapcsolódik;
 • a hideg és meleg vízzel ellátott cső a beépített keverőhöz van csatlakoztatva, ami lehetővé teszi, hogy a fúvóka már meleg vizet biztosítson;
 • A hideg és forró vízellátású cső a termosztáthoz van csatlakoztatva, amely előre beállított hőmérsékletű üzemmódra van beállítva.

A padlós bidé nagyon hasonlít egy rendes WC-hez, és szinte nincsenek külső különbségek. A függő bidé a tartályt a falfelületre szereli fel.

A zuhanyberendezés bontó fedélen történő beszereléséhez a következő algoritmus szükséges:

 • Először is meg kell szüntetni a zárószelepeket. Ez az eljárás lehetővé teszi a víztartály vízellátó rendszerének blokkolását. Továbbá ajánlatos a tartályban lévő összes vizet kifolyni.
 • Óvatosan szüntesse meg a tömlőt, ami szükséges ahhoz, hogy a víz bejusson a WC-tartályba.
 • Ezután csavarja le a WC-fedelet.
 • Telepítse a pólót.
 • Szerelje be azt a tömlőt, amely a póló és a WC-tál összekötéséhez szükséges.
 • Ezután ajánlott a csavart a dugókba helyezni, majd az alaplemezekbe.
 • Rögzítse az alaplemezeket csavarokkal és dugókkal a WC-csésze tartószerkezetéhez. Szerelje be a WC-tartószerkezetet, és rögzítse a csavarokat a WC-tál lyukakba.
 • A csavarokat alaposan rögzítse egy műanyag alátéttel vagy tömítéssel.
 • Csatlakoztassa a pólót a tartószerkezethez, és győződjön meg arról, hogy a vízellátó rendszer megfelelően működik.

Az intim higiénia fali zuhanása kétféle módon hajtható végre: nyitott és rejtett.

A nyílt telepítéshez nem annyira erőfeszítésekre és pénzügyi költségekre van szükség. Ebben az esetben a keverő előfeszített a falfelületen, majd a rugalmas tömlő az öntöződobozhoz csatlakozik. Ezután csatlakoztassa a zuhanytartót. Egy tömlő, egy öntöződoboz és egy keverő ajánlott, hogy egészségügyi tömítéssel lezárják.

A rejtett módszer felszínre helyezéséhez speciális lyukat kell létrehozni, majd a horonyokat a keverőszerkezet forró és hideg vízellátásának vezetésére helyezi. A meleg víz pedig a rugalmas zuhanycsőhöz kerül. A lyuk, amelyben a keverő van beépítve, a jövőben álcázásra kerül. Az utolsó lépés a joystick felszerelése és a tömlõ csatlakoztatása egy öntözõ kannához.

Higiénikus lélek keverője: becslést készítünk, azt választjuk, 2 fokozatban állunk

Elég egyszerű választani egy csaptelepet higiénikus rejtett zuhany vagy falmodell számára. Ehhez elegendő megismerkedni az ilyen zuhanyzók kialakításának legfontosabb jellemzőivel és értékelni előnyeit és hátrányait. De már nehezebb higiénikus zuhanyt létesíteni önmagában - de itt, a cikkben adott tanács által vezérelve, kezelheti.

Egy ilyen eszköz nem lesz felesleges minden fürdőszobában

A higiénikus zuhanyzók előnyei

Kényelmes higiéniai szerelvény

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepeket fokozatosan fel kell venni a berendezések listájába, amelyek - ha nem feltétlenül szükségesek - a fürdőszobába való beépítésre igen kívánatosak. És ha tágas WC-vel rendelkező magánházakban elég hely van a teljes bidé telepítésére, akkor a középületekben és a kis lakásokban nincs alternatíva egy ilyen lélekhez.

Egy nem feltűnő részlet, de nagyon hasznos!

Az ilyen eszközöknek számos előnye van:

 1. Meleg vízsugár használatával a test intim területei a WC után sokkal hatékonyabban tisztíthatók, mint a toalettpapír használatakor.
 2. A bőr, és ami a legfontosabb, a nyálkahártyák nem sérültek, mivel a súrlódás a tisztítás alatt minimális.

A tisztán tartása kényelmesebb.

 1. A vízsugár hatása a zuhanytól egyfajta masszőrnek tekinthető, amely hozzájárul a vérkeringés aktiválásához a medencében.

A statisztikák szerint azok, akik rendszeresen WC-papír helyett higiénikus zuhanyt használnak, sokszor kisebb valószínűséggel találják meg az olyan betegségeket, mint az aranyér, a prosztatagyulladás, a rektális erózió stb.

 1. A plusz a mosdó egészségügyi állapotának hatékony karbantartása. Egy vízsugár a zuhanyból azonnal leöblíti a szennyvizet a WC-ben, így az "illatos" használt papír vödörét eldobhatják.

A hosszú tömlő könnyebb a vízvezeték mosásához.

 1. Végül, a keverővel ellátott higiénikus zuhanyzók kényelmesen használhatók haszonelvű szempontból. A kellően hosszú rugalmas tömlő lehetővé teszi a vízvezeték hatékony mosását. Ezen kívül ez a design kiválóan alkalmas a gyermek edények, macskatálcák, padlóvödör stb. Mosására.

Ideális a háztartási igényekhez is

Nos, a fő plusz, hogy a fal, és különösen a beépített higiéniai zuhany nagyon kompakt méretű. Emiatt a legkompaktabb fürdőszobába is illeszkedik, ahol csak a WC található. Ezek a termékek kedvezően hasonlíthatók össze a klasszikus bidével.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó bidetkeverő kompakt és kényelmes.

Tervezési jellemzők

A higiéniai eszközök típusai

A test intim részének kezelésére a természetes igények elhagyása után különböző típusú eszközöket használnak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mert ebben a részben csak a főcsoportok rövid leírását adom meg:

Bidé WC

Ennek a megoldásnak a hátránya a magas ár, valamint az a tény, hogy nem lehet fedelet találni a WC-tálak minden modelljéhez.

Igaz, ez a döntés sok szempontból kompromisszum, mivel egy ilyen rendszer folyamatos használata nem olyan kényelmes. De kiegészítő lehetőségként - fennáll a joga.

Modell mosdó csaptelep és tömlővel zuhanyzóval

A "higiénikus zuhany" klasszikus változata

Ez az utóbbi lehetőség, amelyet a táblázatban ismertetünk, a leggyakoribb. Így a jövőben szétszerzem.

Fő elemek

Négy fő elem - a keverőszerkezet külső része, tömlő, öntöződoboz, tartó, kombinálva egy zuhanycsővel

A WC-vel felszerelt higiénikus zuhanyzó több alapelemből áll:

 1. A tervezés központi eleme a vízellátás beállítására szolgáló keverő és a hőmérséklet kiválasztása. A teljes rendszer megbízhatósága közvetlenül függ a keverő választásától, így egy külön alfejezetet adunk ennek a résznek a leírására.

Beépített rész a fej és a hőmérséklet beállításához

 1. A zuhanycső egy rugalmas cső, amely összeköti a keverőt a zuhanyfejjel. A higiénikus zuhany optimális tömlőhossza 1,2-2 m. Ez a rész műanyagból vagy gumiból állhat, díszes fonatként. A polimer modellek tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a törésnek, mivel ezeket a tömlőket óvatosan kell használni.

1,5 m hosszú tömlő

 1. Tartozékok a zuhany felszereléséhez - a horgok és klipek sokasága, amelyeket a fal mellett a WC mellett helyeznek el. Bronzból, sárgarézből vagy acélból készült, díszítő bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A silumin szorítók általában a gazdaság szegmensével ellátott zuhanyozókkal vannak ellátva, de az alacsony élettartam miatt korlátozott az élettartamuk.

Néha a konzol egy tömlőcsatlakozással van kombinálva. Ebben az esetben a vízellátó rendszerrel egyidejűleg van felszerelve, és a keverőhöz csatlakozik.

A öntözés vezérlõfogantyú önmagában a legkényelmesebb lehetõség.

 1. A zuhanyfej a tömlő végén található, vízpermetet biztosít. Ezek nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is különböznek egymástól. A leghasznosabb funkciók az áramláskapcsolás (a sugárról a kis cseppekre) és a nyomás beállítása közvetlenül a fúvókán. Nagyon kívánatos olyan modelleket felvenni, amelyek ugyanazzal a kézzel kapcsolhatók be, amellyel tartja az öntöző kannát - ez nagyon kényelmes!

Vintage öntöző dobozok különböző színekben: króm, bronz, arany

A modell bármely stílusban választható.

Keverő típusok

A keverőgép, amint azt korábban említettem, a vízellátó rendszerből érkező víz nyomásának és hőmérsékletének beállítására szolgál a higiénikus zuhanyzó öntöző dobozára.

A mai napig ezeket a keverő típusokat használják:

 1. Dvuhventilnye - a legolcsóbb, jellemzi a könnyű telepítés és karbantartás. Valójában egy pár forgó dobozú daru, amelyet hideg és meleg vízzel ellátott csővezetékekhez csatlakoztatnak. Az optimális vízhőmérséklet kiválasztása a lendkerék alternatív forgatásával történik a darukon, de a rendszer nyomásesése esetén a hőmérséklet kiszámíthatatlanul megváltozhat.

Egykaros rejtett modell

A dizájner egykaros modell megjelenése

 1. Egykaros emelő - a szaniterberendezések ezen kategóriájába tartozó keverők nagy részét képezik. Itt egy külső higiéniai zuhany is található egy keverővel, valamint egy flush-szerelt modell, amelyben csak a fogantyú látható a falon a nyomás és a hőmérséklet beállításához.
  A vízbeömlőkhöz csatlakoztatott patron vagy kerámia boksz egy ilyen keverő központi elemeként szolgál. Az egykaros modellek drágábbak és nehezebbek telepíteni, de sokkal kényelmesebbek a használatukhoz.

Fali kar modell

Néha a könyvtárak nem határozzák meg a záróelem típusát. Ebben az esetben figyeljük a termékkódot, majd a gyártó honlapján keressük az adott modell jellemzőit. A kapott információk hasznosak a termék kiválasztásakor és a cseréreküszöbölt alkatrészek keresésekor.

Modell termosztáttal Ideal Standard Ceratherm

 1. Keverő termosztátok - a legmodernebb termékek. A készülék belsejében termosztatikus elem van, melynek köszönhetően a kilépő víz hőmérséklete mindig azonos szinten tartható. Ez hozzájárul a maximális kényelemhez a használatban, de ez a mixer sajnos nagyon drága.
  Sajnos a minőségi rejtett termosztát megtalálása nem könnyű, ezért be kell szednie a falon lévő keverőházat.

A termosztát működési elve

Ha az optimális ár / funkció arányt választja, akkor számomra úgy tűnik számomra, hogy a legjobb választás a beépített vagy fal típusú egykarú modell telepítése. Egyrészt megtalálhatóak modellek elfogadható áron és telepíthetik őket. Másrészt a beállító rendszer jelenléte megkönnyíti az optimális hőmérséklet és víznyomás beállítását.

Független telepítés

1. szakasz Előkészítő munka

A higiénikus zuhanyzók egyik előnye meglehetősen egyszerű telepítési technológia. A terméket saját maga, szakemberek bevonása nélkül telepítheti. Természetesen bizonyos pontosságra van szükség, az utasításoknak megfelelően.

Általános csatlakozási diagram

A telepítési folyamat maga attól függ, hogy melyik modell telepítésre kerül, valamint magát a helyiség állapotát is. Falra szerelt és beágyazott csaptelepek szereléséhez tömlővel kell fektetni a falakat. A higiénikus zuhanás azonban a befejező munkálatok befejezése után a mosogatóra helyezett.

A Strobleniya-t el lehet hagyni plasztikus falak, giprokom vagy más anyagok nedvességállósága miatt. Így a telepítési folyamat kevésbé időigényes, de a csöveket még mindig a falra kell rögzíteni.

A rendszer elemeinek elhelyezkedése

Az előkészítő szakasz a következő műveleteket tartalmazza:

 1. Először válassza ki a keverő telepítésének helyét. Kívánatos, hogy egy személy elérje a karot vagy a szelepeket anélkül, hogy a WC-ből felállna.
 2. Most a csövek fektetéséhez a falakra jelöltük a jelöléseket. Rendszerint a meleg és hideg vízzel ellátott csövek függőlegesen emelkednek a keverőhöz, de itt minden a vízellátó rendszer kezdeti konfigurációjától függ.

A csővezeték elrendezése a higiénikus zuhanyhoz

 1. Most folytatjuk a falak törését. Először válassza ki a 85-100 mm-es lyuk mélységet a keverőház felszereléséhez. Ezután vezesse ezt a lyuk csővezetéket. Tisztítjuk a perforált betonból / téglatöredékekről és porokról vágott vagy perforált hornyokat.

Csővezeték falcsíkok

 1. A keverő alatt lévő lyukba helyezze be a szerelődobozt. Rögzítse a dobozt vagy távtartót, vagy használjon cementhabarcsot.

Előfordulhat, hogy a telepítő doboz nem szerepel a keverő készletben - akkor külön kell megvásárolnia. A doboz telepítése nélkül megengedett rejtett telepítés is: ebben az esetben a keverő közvetlenül a fali résszel van rögzítve.

A szerelődobozok és fúvókák vízszintes szintre állítása

 1. A csöveket helyezzük el, és a falon lévő lyukba vezetjük, ahol a keverőt telepítjük.

Amikor lefedik a cső falát, kapuk nélkül össze lehet foglalni, mint ezt a fotót

 1. Ha egy fali modellt vagy egy termosztátos készüléket szeretne telepíteni, akkor nem kell a lyukkal hegeszteni, és telepítenie kell a dobozt. Ehelyett a fúvókák a felületre kerülnek, úgy vannak rögzítve, hogy pontosan a burkolatok összekötésére szolgáló lyukakkal vannak szemben.

Következtetések a külső modell szerint

2. lépés. A keverő és a zuhany egyéb elemeinek felszerelése

A higiénikus zuhany felszerelésére vonatkozó utasítások is eltérőek lesznek.

Így a beépített modell használatakor így járunk el:

 1. A dobozba vagy falikába telepítse a keverőművet.

A telepített rejtett rész képe

 1. Csatlakoztatjuk a hozzá csatlakozó tömlőket vízcsövekkel (meleg és hideg víz).
 2. Szükséges lehet az elülső lemez felszerelése, amelyhez a külső rész egy karral vagy lendkerékkel lesz felszerelve a jövőben.
 3. Miután a telepítés befejeződött, lezárjuk a kaput és elvégezzük a befejező munkát.

Belső és külső részek

 1. A befejezőfal tetején egy dekoratív burkolatot építünk be, majd rögzítjük a lendkerék / víznyomás és a hőmérsékletszabályozó karot a tengelykazetta vagy patron karjára.

Telepítési ábra a telepítő dobozban

A fal modell telepítése sokkal könnyebb lesz:

Eccentrics a fal mixer alatt

 1. A falra szerelt vízellátó rendszer következtetéseihez a fúvókákat csatlakoztatjuk a keverőpulton.
 2. Rögzítse a terméket tömítő tömítésekkel ellátott anyák segítségével, szorosan húzva, de deformálódás nélkül.
 3. Ha a modellt termosztáttal használja, ellenőrizzük a termosztatikus elem működését.

A mosogató modelljével minden nagyon egyszerű: elegendő a csaptelep testét a mosogatóra rögzíteni, és alulról felfelé csatlakoztatni a forró és hideg vízellátó tömlőket.

Mosogató a visszahúzott tartóval az öntözéshez

Most végre kell hajtanunk a végső műveletet:

 1. A kiválasztott helyen, egy vagy két horgonycsavarral rögzítse a zuhanyfej tartóját. Ha a tartószerkezetet a falra kell szerelni, csempeburkolattal kell ellátni, használjon speciális fúrót a cserépen.
 2. Csatlakoztassa a zuhanycsövet a keverőre szerelt menetes szerelvényhez. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét.
 3. Ellenőriztük a nyomást és szabályoztuk a szivárgás hiányát. Ezen a ponton érdemes ellenőrizni, hogy a nyomás és a hőmérséklet milyen jól szabályozott, valamint azt is, hogy a zuhanyfej víz be / ki kapcsolója megbízhatóan működik-e.
 4. Ezután felhevítünk egy öntöződobozt a beépített tartóra. Higiénikus zuhany használható!

következtetés

A fentebb leírt higiéniai zuhany felszerelési technológia szinte az ilyen készülékek bármely típusára használható. Az árnyalatok megértéséhez tanulmányozza a gyártó utasításait, és tekintse meg a cikkben ismertetett tájékoztató videót.

Ha további kérdései vannak, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Higiénikus zuhany csatlakoztatása

Mi az a higiénikus zuhany - hogyan válasszunk csapot a WC vagy bidé, a beszerelési módszerek és az árak

Tervezik egy viszonylag kis területű, korlátozott költségvetéssel rendelkező fürdőszobát felszerelni? Ezután telepíteni kell a fal higiéniai zuhanyt - könnyű és nagyon kényelmes használat. Kiváló alternatíva a bidéhez. Ezenkívül ez az egészségügyi megoldás minden évben egyre népszerűbb lesz. Mind a hideg, mind a meleg víz rendszeréhez kapcsolódik. Az ilyen típusú zuhany használata hozzájárul az intim higiénia minden feltétele megteremtéséhez.

Mi az a higiénikus zuhany?

Döntsenek arról, hogy higiénikus zuhanyt vásárolnak a WC-vel egy csaptelephez, először megtudják, mi ez a vízvezeték-szerelő. Fontos, hogy jelenléte lehetővé tegye a személyes higiéniához szükséges valamennyi eljárás egyszerűsítését. Nem fogsz megbánni, ha zuhanyozást rendelsz a bidé funkcióval - különösen akkor, ha kedvence van, akinek a tálcáját folyamatosan meg kell tisztítani. Ezenkívül a mosdó mosogatásához, a nagyméretű tartályok mosásához és más olyan tevékenységekhez, amelyek nem hajthatók végre a hagyományos fürdőben (egészségügyi szempontból), a mosdó mosogatója használható.

Higiénikus zuhanykészlet

Az ilyen kis szaniterek, amelyek tökéletesek egy kis lakáshoz, tartalmaz egy zuhanyfejet egy speciális vezérlőgombbal, egy tömlővel, egy öntartó tartóval (szerelvény), egy keverőhöz - ez utóbbi nem mindig szerepel a standard csomagban. A legfontosabb különbség az öntöződoboz és a megszokottól függően egy ellenőrző szelep jelenléte a fogantyún. A falatartó mindig egy öntözéssel jön, mert A falra szinte mindig fel van szerelve egy higiénikus zuhannyal vagy más típusú termékkel ellátott csaptelep.

Ami a gyártás anyagát illeti, környezetbarátnak, kiváló minőségűnek és nem korrodáló folyamatoknak kell lennie. A legtöbb esetben sárgaréz / rozsdamentes acél vagy más anyag, amelynek felületét króm bevonattal használják a zuhanyozáshoz. A rugalmas zuhanytömítésnek fém hüvelye van, és az öntöződobozok műanyagból készülnek, speciális fém / festék bevonattal.

Ha úgy dönt, hogy a higiéniai eljárásokhoz speciális zuhanyzót használ, kiegészítő funkcióval vagy nélkülük, akkor először ismerkedjen meg az egészségügyi szerkezeteivel. Minden modell egy másik készlettel készülhet, így kezdetben választja ki magának az opciót, amely kimondja a használhatóságot. Ma már négy fajta létezik:

 1. A zuhanyzó egy speciális csaptelep, amely felszerelhető egy kombinált fürdőszobába, vagy ahol lehetséges egy mosdó és csaptelep építése.
 2. Fali opció - különbözik más modellektől, mivel az eszköz közvetlenül a falhoz közel helyezkedik el. Ugyanakkor az öntöződoboz egy speciális tartóval van felszerelve.
 3. Beépített zuhanyzó. A modell részeként egy speciális panel található, amely a falhoz csatlakozik, és a keverő közvetlenül a mögött található.
 4. Opció egy termosztáttal, amelynek jelenléte kiküszöböli a hideg / melegvíz állandó beállítását.

előnyök

Ha úgy dönt, hogy higiénikus zuhanyt szeretne, kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen egészségügyi termékek bármilyen modellje meglehetősen kompakt és modern lesz, ami nagy plusz egy kis WC-hez. Ennek a készüléknek az egyik előnye, hogy mosogatásra alkalmas, különösen folyadék-ellátás, ha csaptelepet vásárol, mind a hideg, mind a melegvíz rendszerből kerül végrehajtásra. A berendezés egyéb előnyei:

 • többfunkciós felhasználás;
 • elfogadható ár;
 • könnyű telepítés;
 • szinte bármely helyen telepíthető.

hiányosságokat

Ha higiénikus zuhanyt és öntöződobozt szeretne a WC-vel kapcsolatban, akkor kezdheti megismerni a rendelkezésre álló modellek katalógust, ismerkedjen meg minden mínuszával. Noha ez az egészségügyi eszköz kényelmes megoldás, a rejtett opció telepítésekor a befejezés bizonyos részeinek bontását is magában foglalja. Ezután meg kell csinálni egy fürdőszoba javítás. Ezenkívül a használatához állandó, jó víznyomással kell rendelkeznie. fej nyomás. Külön fürdőszobákban termosztátot kell vásárolni.

Hogyan kell használni

Az ilyen öntöződoboz a zuhanycsővel ellátott bidéhez gyakorlatilag nem különbözik a rendes zuhanyzóktól. A fő különbség az, hogy van egy gombszelep, amely megakadályozza a vizet. Ha helyesen telepíti az eszközt, és megfelelően helyezi el a keverőt, akkor a mosás elvégzése könnyebb lesz, mint egy bidé használatához. A rugalmas tömlő segítségével könnyedén meghallgathatja az intim helyeket.

Higiénikus zuhany csaptelep

Ha ahelyett, hogy egy bidét telepítené, úgy dönt, hogy higiénikus zuhanyt használ, ami megfelel bármilyen méretű fürdőszobának, akkor gondoskodjon a csaptelep megvásárlásáról. A termék segítségével beállíthatja a víz hőmérsékletét - a legegyszerűbb megoldás tekinthető. A keverő rögzítésének módjától függően falra szerelhető és egy csaptelep csatlakoztatható a mosogatóhoz. Ezen kívül vannak beépített keverők és kültéri modellek. Az első a falra szerelt panelek, a csövekre szerelt második modellek.

Higiénikus zuhany felszerelése a WC-ben

Többféle módon telepíthető az egészségügyi berendezés, amelyek mindegyike alkalmas különböző méretű WC-létesítményekre. A legfontosabb dolog - egy olyan opció kiválasztása, amely egyszerűsíti a mosási eljárást. A legegyszerűbb módja ennek a rendszernek a csaptelephez történő csatlakoztatásához. Ebben az esetben az öntöződoboz a mosogató és a WC-fedél között helyezkedik el. A zuhany működésének meghosszabbításához ne felejtse el kikapcsolni a vizet, miután a gombot kikapcsolta, ellenkező esetben az öntöző dobozban levő zárószelep nagy nyomás alatt lesz. Egyéb rögzítési módok:

 • Lehetőség zuhanyzó felszerelésére a WC-ben, ahol csak WC található. Mind a munkaerőköltségek, mind a költségek tekintetében egy ilyen módszer olcsó - csak egy vízvezeték-szerelvényt kell felszerelni a WC-tálhoz képest, például ugyanazon a falon mögötte.
 • Rejtett telepítési mód. A szemceruza ezen a ponton eltűnik egy falban, és a felszínén csak egy öntöződoboz, egy tömlő, a vezérlőpanel van. Igaz, a befejező rész szétszerelésével a fürdőszoba kis javítása szükséges.
 • Egy másik módszer a zuhanyzók közvetlen összekapcsolása a WC-vel. Ebben az esetben különleges vezetékek gyártására van szükség.
 • A termosztáttal való felszerelés módja nem különbözik a falon és a rejtett verzióban. Ezzel szemben a beépített keverőben van egy speciális csap - az elem, amelyen keresztül a víz áramlik. Neki, és csatlakoztassa a tömlőt.

Szerelési magasság

Ahhoz, hogy a higiénikus zuhanyt helyesen hozzuk létre, meg kell határoznia a hely megfelelő magasságát. Ebben az esetben a mosdó előre telepítve van, hogy ne legyen tévedés a kiválasztott helyen. A legtöbb esetben ez a termék nem kerül túl magasra, mert nem csak a higiéniai eljárásokhoz, hanem a tartályok vízzel való kitöltéséhez, a WC-tál tisztításához is. Az optimális magasság, a szakértők és a felhasználók véleménye szerint, 80-85 cm távolság a padlóról.

kapcsolat

Függetlenül attól, hogy alacsonyabb vagy magas áron vásárolt-e ilyen típusú vízvezetéket, akkor megfelelően csatlakoztatnia kell. Amikor az összes csövet lefektetik, és a befejező munkálatok befejeződnek, a termosztátot a meleg és hideg csatlakozásokhoz kell csatlakoztatni. Húzza meg óvatosan az anyákat, hogy elkerülje a szivárgásokat, de ne próbálja meg szakadni a szálakat. További intézkedések:

 1. Csavarja be a tömlőt egy öntöző kannyával a termosztát / keverő terminálhoz egy kupak típusú anyával.
 2. Vegyünk egy fúrót a csempére, óvatosan készítsük el a 6-8 mm átmérőjű, 60 mm mélységet.
 3. Hajtsa be a fészekbe egy dugót, majd rögzítse az öntözőtartó tartóját egy horgony segítségével.
 4. Az utolsó szakaszban kapcsolja be a vízellátást, ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét, állítsa be a kényelmes vízhőmérsékletet.

Higiénikus zuhany kiválasztása

Válasszon egy olyan modellt, amelyet egy online áruházban vagy egy szaküzletben vásárolhat, komolyan kell. Keresse meg a megfelelő szerelvénytípust az Ön kívánságainak megfelelően. Ne feledje, hogy a zuhanyzó és a bidé nem lehet túl széles, különben a nyomás nem lesz pont. Biztosítsa a tömlő integritását, amely műanyagból / gumiból készült és fémmel borított. Választhat egy többfunkciós keverőt, amelynek van egy kiegészítő kimenete / hőmérséklet szabályozója.

A német Grohe gyártója minőségi bidéteket árul higiénikus zuhannyal áron. Egy másik német cég Hansgrohe a beágyazott modelleket viseli, amelyek magas költségekkel bírnak, de hosszabb élettartammal rendelkeznek. Egy másik jó lehetőség a hongkongi székhelyű Bossini cég, amely egy rejtett csaptelepet és egy falra szerelt zuhanyt építtet:

Higiénikus zuhanyozás

Nem minden fürdőszoba teszi lehetővé a bidét telepítését, és a kényelem szintje a megfelelő manipulációk után teljesen más. De azok számára, akik nem rendelkeznek helyet egy további tálca felszereléséhez, számos különböző módon lehet higiénikus zuhanást készíteni a WC-ben. Néhány módszer nagy anyagi költségeket igényel, mások meglehetősen kedvezőek a közepes jövedelmű családok számára.

Higiénikus zuhany a WC-hez - számos lehetőség van

Amit a piac kínál

A fürdőszobában egy bidé minden bizonnyal kényelmes, de nem minden lakás felszerelhető. De ez nem jelenti azt, hogy egy kis fürdő az oka annak, hogy megtagadja az ilyen eljárást. Az eljárás végrehajtásának többféle módja van:

 • WC bidé funkcióval. Egy esetben két eszköz kombinálva van. Higiénikus eljárás elvégzéséhez nyomja meg a megfelelő gombokat, a fúvókák kijönnek. Továbbá a munka mechanizmusa más - valahol vannak gombok, valahol érintésvezérlések és érzékelők, amelyek nyomon követik egy személy jelenlétét. A beépített keverőbe (hideg és forró) a víz beadható, vagy egy belső, azonnali vízmelegítőben fűthető. Általánosságban nagyon kényelmes és hasznos eszköz a magas szintű kényelem mellett. Az egyetlen dolog, ami egyáltalán nem tetszik, az a magas ára a vízvezetéknek (a 60-80 ezerről az egyszerű modellek esetében 250 ezerre a "feltört").

Hogyan működik a WC a bidével?

 • Takaró a WC-hez. A WC-tál higiénikus zuhanyt is szervezhet még fedél segítségével. Természetesen ez nem szokványos fedezet. Vízbemenettel, beépített vízmelegítővel és visszahúzható fúvókával rendelkezik. A fedél oldalán található egy vezérlőpanel, ahol a kívánt hőmérséklet áll, a vízellátás be- és kikapcsol. Sajnálatos módon ezeknek az eszközöknek a költsége is messze van a kis - mintegy 60-100 ezer rubel.

  Takaró WC-vel - a fő funkcionális részletek

 • Egészségügyi zuhany csaptelepek. A WC-vel való higiénikus zuhanyzás legegyszerűbb és legcsekélyebb módja egy speciális csaptelep felszerelése, amelyhez egy rugalmas tömlő csatlakozik a fúvókával. A vízhőmérsékletet a keverőn állítjuk be, a tömlőt a nyomógomb megnyomása után adagoljuk.

  A falon - higiénikus zuhanyt a WC-vel

  A fent leírt összes módszer jó. De a higiénikus zuhanykeverő a legvonzóbb megoldás. Vannak olyan modellek, amelyek telepítéséhez nincs szükség javításra és összetett manipulációkra. Csatlakoztathatja a készüléket egy meglévő rendszerhez, vagy egy csaptelepet helyezhet a mosogatóra egy speciális csapokkal, amelyhez higiénikus zuhanyt csatlakoztathat. Az ilyen eszközök típusairól és kapcsolatuk jellemzőiről, és beszéljünk tovább.

  Előnyei és hátrányai a bidéhez képest

  Ami a kényelmesebb megoldást illeti - egy pár WC + bidét vagy WC-vel ellátott higiénikus zuhanyt nem kell vitatkozni. Mindenki maga dönt. Vessünk egy pillantást a két eszköz fő előnyére és hátrányára:

  1. A két tálca felszereléséhez - egy bidé és egy WC-tál több helyre van szükség. Ezzel az érveléssel nem lehet vitatkozni, bár nem mindenki kell helytakarékos.
  2. Az intimhigiéniai eljárás végrehajtása során egy tömlővel és egy öntöző kannával nem szükséges átkapcsolni egy egészségügyi berendezésről a másikra. Szintén nyilvánvaló tény.
  3. A zuhany használatakor a falhoz rögzítik. Miután használta, akkor "behatol" egy ideig - a többi víz egyesül. Ez alapvetően elméleti lehetőség, hiszen a gyakorlatban, egy megfelelően működő kapcsolóval, nincsenek nedves foltok az öntöződoboz alatt.

  Senki sem zavarja, hogy minden lehetőséget megadjon))

 • Bidék használata esetén nagyon nehéz elfelejteni kikapcsolni a vizet. A higiénikus zuhany falra szerelt változata könnyen elvégezhető: van egy kettős elzáró rendszer - egy gomb / karral az öntöződobozon és egy csaptelepen a keverőn. Az eljárás után a csapot nem szabad nyitni. Ebben az esetben a rugalmas tömlő állandó nyomás alatt áll, de erre nem alkalmas, mivel megszakadhat. A helyzet más, ha a keverőt mossa le - ez azt mutatja, hogy a víz áramlik.
 • A rugalmas tömlő nem csak a rendeltetésszerű célokra, hanem más igényekhez is felhasználható. Például kényelmes vizet húzni, mosogatni a WC-t vagy a macska / kutya tálat és tálcákat.
 • Furcsa módon ez az utóbbi tény, amely gyakran meghatározó - a kibővített funkcionalitás formájában nyújtott bónusz mindig kellemes. A zuhanyzók előnyei magukban foglalják a viszonylag kevés pénz szervezésének lehetőségét is. De ez a keverővel rendelkező eszközökről szól.

  Mikrohullámú zuhanyzók típusai keverővel

  A szerelési módszer szerint kétféle keverő van a keverőkhöz készült higiéniai zuhanyozók számára:

  • a mosogatóhoz;
  • falra szerelhető
   • beltéri telepítés
   • kültéri telepítés.

  Mindegyik opció előnye és hátránya.

  A mosdónál

  Ha a mosdónál higiénikus zuhanyt tesz, a telepítés időnként könnyebbé válik. Ebben az esetben csak a keverő cseréjére van szükség. Van egy külön kivezető nyílása, amely egy öntöződobozos rugalmas tömlõhöz csatlakozik. Mindössze annyit kell tennie, hogy a tartóját a falra telepítse. A mosogató helye ebben az esetben is fontos. Ideális, ha felcsillanás nélkül elérheti a csapot. Mivel ezek a modellek a következő jellemzőkkel rendelkeznek: először a mosdócsap csapja be van kapcsolva, a víz hőmérséklete be van állítva. A víz természetesen beáramlik a mosogatóba. Amikor megnyom egy gombot a zuhany alatt, a csaptelep blokkolódik, víz folyik az öntöződobozon. Amint felengedték a kulcsot, a víz visszadobott a mosogatóba. Ez az operáció alapelve.

  Higiénikus zuhany felszerelése a mosogatón - egyszerű és egyszerű

  Falra szerelhető

  Ha a fali opciót választja, akkor a telepítés bonyolultsága attól függ, hogy miként kívánja telepíteni. Gyakran a fürdőszobában vagy a WC-ben van egy rés, ahol minden kommunikáció el van rejtve. Gyakran a WC-tál vagy a közelben található. Ebben az esetben csatlakozhat a tartáshoz, és telepítheti a keverőt a pajzsra, vagy valamilyen más lehetőséggel.

  Az ellátó csöveket a falba helyezzük, a behelyezést, amelyhez a keverő külső részét ráerősítjük

  A szabványos szerelés falfúrást, forró és hidegvízellátó vezetékeket helyez el a hornyokba, és a végső szakaszban a keverő beépítését.

  Strobleniye szükséges a fali opciókhoz

  Fali szerelés (termosztáttal)

  Ez nem minden fajta. Van egy higiénikus zuhanyozó keverővel, amely csak hideg vízzel van összekötve. Ez nem jelenti azt, hogy az eljárásokat hideg vízzel végezzük. Csak az átfolyó elektromos fűtésnél telepítve van. Ezek a modellek csak kültéri telepítésre alkalmasak, mivel a falon lévő termosztátot nem szabad felmelegíteni. Vízcsatlakozás - hajlékony tömlőt használva, maga a készülék falra van kötve tüskékkel vagy más megfelelő kötőelemekkel.

  Higiénikus WC-zuhany beépített termosztáttal

  A hőmérséklet a szabályozón van beállítva, pontosan megtartva. Csak a bekapcsolás után azonnal meg kell várni - néhány másodpercig, amíg a fűtőelem felmelegszik. Nagyon jó lehetőség azok számára, akik nem rendelkeznek forró vízzel a WC-vel (vagy általában). Igen, ne felejtsük el, hogy az ilyen modellekhez hálózati csatlakozás szükséges.

  Érdekes felszerelési lehetőség a következő videóban történő felosztás nélkül - a szemhéjonyagot a falak fölé helyezzük, de dobozba zárjuk. Ezen a helyen egy öntöződoboz tartója van felszerelve. Érdemes figyelni azoknak, akik javításra a WC-ben vagy a fürdőszobában nem várható.

  Hol kell elhelyezni

  A WC-tál higiénikus zuhanytartalmának magasságát szinte önkényesen választják. Az egyetlen követelmény, hogy a csapot a WC-tál fölé kell szerelni. Nincsenek más korlátozások.

  Ehhez higiénikus zuhanyt kell elhelyezni, hogy kényelmesen használható legyen

  A telepítési helység teljesen önkényes, a legfontosabb kritérium az egyszerű használat, ami nehéz a kis fürdőszobában. Ezért azt javasoljuk, hogy a végső döntés meghozatala előtt mindenképpen gondolkodjon, és tegyen meg minden intézkedést az öntöződobozzal. Csak így biztos lehet abban, hogy valóban kényelmesen használható.

  Telepítési jellemzők

  Pontosabban azt mondani, hogy a higiénikus zuhanytartó felszerelése csak egy WC-tálon végezhető el. Túl sok különböző árnyalat, amelyet egyszerűen lehetetlen figyelembe venni. A csatlakozás elve egyszerű: hideg és forró vizet biztosít a megfelelő bemenetekhez. Ez minden. És hogyan kell csinálni, csöveket vagy rugalmas bélést - az Ön választása. Természetesen a csövek megbízhatóbbak, de jó minőségű, rugalmas tömlők jó évekig használhatók.

  Csak egy árnyalat érdemes megemlékezni. Ha a higiénikus zuhanyt meleg és hideg vízhez csatlakoztatja (központosított rendszer), akkor feltétlenül gömbcsapokat és ellenőrző szelepeket helyezünk. A daru szinte mindig be van szerelve, de a szelepeket gyakran elfelejtik.

  Ez egy visszacsapó szelep. Szereléskor úgy kell fordulnia, hogy a tok nyílja megegyezzen a vízáramlás irányával

  Szükség van arra, hogy a "hideg" felszálló víz ne keverje a forró és a fordítva. Általában éppen ellenkezőleg történik - hideg vizet nyit, és forrásból folyik víz, de vannak ellentétes esetek is - a forró víz időszakosan nem forró. Ez azért van, mert valaki a felszállójánál nem tette vissza a visszacsapó szelepet, amikor egészségügyi vizet csatlakoztatott a WC-hez. A csaptelep kinyílt, a zuhany még nincs használatban, és egy nyitott keverőn keresztül az egyik felszálló vízzel összekeveredik. Melyik víz múlik, attól függ, hogy hol van a nyomás. Általában magasabb a forró felemelkedőknél (csaknem kétszer), mert gyakoribbak ezek az esetek. De hideg keverés lehetséges. Általában ne felejtsd el elzárószelepeket felállítani. Puszik fillérekért fizetnek (a felszerelés költségéhez képest), és megakadályozzák a kellemetlen helyzeteket és eljárásokat operatív kampány és "elégedett" szomszédok ellen.

  Higiénikus zuhany csatlakoztatása?

  Egy higiénikus öntöződobozt vettem egy kulcsmal (27512 + 28605 + 28102 + 22940) Grohe 27514000-tel. A vízvezeték-szerelő először látta ezt. Megfordult, látta, és azt mondta, hogy egy további keverőre van szükség, hiszen ez az öntöződoboz egy vízszivattyúval van összekötve, egy csaptelep van, lehetetlen meleg és hideg vizet keverni.
  Kapcsolatba léptem a boltban, ahol megvettem ezt a zuhanyt. Megválaszolva: "Minden zuhanycsaptelep megfelel neked. A szelepszelep nem keverő. csak kinyitja vagy lezárja a víz áramlását. "Nem értettem a higiénikus zuhanyt összekötő különlegességeket. Szüksége van külön keverőre? Ha van egy fotó, kérjük, ossza meg.

  Feliratkozás a "Hírek javításra"

  Legjobb válasz

  Igen, szüksége van egy süllyesztett keverőre.
  Vagy kézi vagy termosztát.
  A termosztát drágább, de kényelmesebb. Termosztát használata esetén drága és nagyméretű vezérlőkarok nélkül is megtehető. Ez megmutatja személyes tapasztalataimat. A kényelmes hőmérséklet megteremtése után soha többé nem szabályozható, ha higiénikus zuhanás, nem zuhanyzó a fürdőszobában, vagy zuhanyozás nélkül.
  Az ugyanazon cég termosztátja kétszer annyira költséges, mint a öntöződoboz szeleppel (feltéve, hogy csak a rejtett részt vásárolják). Például a Grohe 34967. A következőképpen kapcsolódik:

  A termosztát burkolatát felfelé vagy lefelé forgathatja a vezérlőfej (fekete az ábrán), hogy megmentsen a helyet, vagy a házat a szeleptől távol lehet húzni, valahol a nézőlap mögött. De minél messzebb van - a későbbiek cushyok lesznek!

  Igen, szüksége van egy süllyesztett keverőre.
  Vagy kézi vagy termosztát.
  A termosztát drágább, de kényelmesebb. Termosztát használata esetén drága és nagyméretű vezérlőkarok nélkül is megtehető. Ez megmutatja személyes tapasztalataimat. A kényelmes hőmérséklet megteremtése után soha többé nem szabályozható, ha higiénikus zuhanás, nem zuhanyzó a fürdőszobában, vagy zuhanyozás nélkül.
  Az ugyanazon cég termosztátja kétszer annyira költséges, mint a öntöződoboz szeleppel (feltéve, hogy csak a rejtett részt vásárolják). Például a Grohe 34967. A következőképpen kapcsolódik:

  A termosztát burkolatát felfelé vagy lefelé forgathatja a vezérlőfej (fekete az ábrán), hogy megmentsen a helyet, vagy a házat a szeleptől távol lehet húzni, valahol a nézőlap mögött. De minél messzebb van - a későbbiek cushyok lesznek!

  Higiénikus zuhanytálca a WC-hez: hogyan kell a WC-ben elhelyezni egy egészségügyi vizet

  Egy tipikus lakásban nehéz megtalálni a helyet a további kényelemért. Egy kis fürdőszobában csak a WC található. De a kis méret nem ok arra, hogy megtagadják otthonaik javítását. Nem lehet telepíteni egy bidét?

  Teljesen lecseréli a higiénikus zuhanyt a WC-re, amely minimális helyet foglal el és ugyanazokat a funkciókat látja el, mint az ismerős higiéniai eszköz.

  Higiénikus zuhany kialakítás

  A személyes higiéniai eljárások végrehajtásának vizuális jellege szinte megkülönböztethetetlen a normál zuhanyoktól. Mint az egyik és a másik eszköz a következő részekből áll:

  A különbségek még mindig léteznek, és az eszköz céljának köszönhető. Mivel a higiénikus zuhanyfej nem adhat el szétszórt, de egyirányú sugárban fókuszált, és lehetőleg fröccsenés nélkül, sokkal kisebb, mint a rendszeres zuhanyzás. Keverők néhány képviselője ebben a kategóriában zuhanyzó van felszerelve egy termosztát, ami nagyon kényelmes, mert nincs szükség a hőmérséklet beállítására - automatikusan beállítja.

  A termosztátot úgy alakították ki, hogy a keverőn át vezetett vizet keverje, olyan hőmérsékleten, amelyet egy személy kényelmesen érez. A WC-ben lévő egészségügyi zuhany felszerelése után egyszeri kiigazítás elegendő, és a termosztát folyamatosan megtartja a beállított hőmérsékletet. Ennek az elemnek a jelenléte megóvja az égési sérüléstől, és ha a melegvíz eltűnik a rendszerben, akkor ez a kényelmetlenség minimalizálódik.

  Mivel a szokásos zuhanyzónak 2 kijárata van - egy rugalmas tömlő és egy kifolyó számára, a második egyszerűen nem szükséges a WC-tál higiénikus zuhanásához.

  Egy másik jellemző, hogy még akkor is, ha a keverő be van kapcsolva, a víz nem fog kiáramlani, amíg nem nyomódik meg egy speciális gombot, amellyel az áramlás irányítható. A sugár nyomását a keverő karja szabályozza.

  A higiéniás zuhany előnyei és típusai

  Fontos tudni, hogy az ilyen megoldás milyen előnyökkel jár ahhoz a problémához, hogy a testet tisztán tartja, például egy falra vagy padlóra szerelt toalett felszerelésével, higiénikus zuhannyal. Általában 5 fő érv van:

  • egyszerű telepítés, többféle módon végrehajtva;
  • helytakarékos kis helyiségben;
  • sokoldalúság;
  • demokratikus ár;
  • használhatóság.

  A higiéniai zuhanás fogalma teljesen különböző egészségügyi berendezéseket tartalmaz. A konstrukciós kivitelezéshez 4 ilyen típusú eszköz van a személyes higiéniára.

  WC bidé. Ez a berendezés különleges kialakítású, és a fúvókák felszerelése esetén. A vezérlőegység beépül a leeresztő tartályba, ami kissé megnöveli a méreteit. Az ilyen típusú vízvezeték-berendezések mind földszintek, mind felfüggesztve. A gyártók a termékeik fejlesztése során folyamatosan új funkciókat adnak az elérhető funkciók listájához.

  Bidé fedél. A régi mosdó kényelmes mobil kiegészítése lehet. A fedélbe épített vezérlőegység aktiválhatja a víz kényelmes hőmérsékletének, szárításának és az ülés lágy leeresztésének funkcióját.

  Opcionális higiénikus zuhany, falra szerelve. A WC közelében egy hosszú hajlékony tömlőt helyeznek egy kompakt öntöződobozhoz. Fel kell szerelni a vízvezetékekhez, és ezt a további építési munkálatokat.

  Zuhany, a mosdó alatt csatlakozik. Ennek az opciónak a végrehajtásához a mosdó mellett kell elhelyezni a mosdót. Az öntöződoboz és a rugalmas tömlő egy speciális kialakítású keverőhöz csatlakozik, három kimenettel. Egy különálló fürdőszobában elegendő miniatűr sarokmosó.

  A higiénikus lélek legutóbbi változata a leginkább jövedelmező, ha a készülék költségétől és telepítésétől függ. Előnye, hogy nem lehet félni, hogy a víz túl forró - a hőmérsékletet a mosogató feletti kényelmes szintre lehet állítani. Ha távol tartja a csapot, víz áramlik a mosogatóba, ami megakadályozza a szomszédok elárasztását.

  A higiénikus zuhany csaptelepek típusai

  Ez a higiénikus zuhany eleme az építési döntésnek megfelelően három típusból áll - a szelepvezér kar és egy termosztát. Az első gyakoribb, és különbözik attól, hogy a vízmennyiség szabályozása szelepcsap segítségével történik. Fel van szerelve, ha az egészségügyi zuhany csatlakozik az egészségügyi szekrényhez. Így kényelmetlen a vízhőmérséklet manuális beállítására, további termosztát csatlakozásra van szükség.

  Könnyebb kezelni a kar-keverőt. Jól működik, további berendezések nélkül, ezért könnyebb telepíteni. A lengők tervezői a víznyomás szabályozására és hőmérsékletére tettek szert. Ennek kezelése a segítségével egyszerű.

  A vízsugár hőmérsékletének és nyomásának folyamatos karbantartása, amely egy adott személy számára optimális vagy egy lakásban lakik, a termosztát csaptelep a legalkalmasabb. A rendszerben nincs nyomásesés a működésére. A hátrány az eszköz magas költsége.

  Higiénikus zuhany felszerelése

  A bidé-WC felszerelése gyakorlatilag ugyanolyan technológiával történik, mint egy egyszerű toalettálca esetében. A különbség az, hogy a vízhez is hozzá kell csatlakoztatnia és telepítenie kell a keverőt. Ez a típus az ilyen típusú egyéb egészségügyi berendezésekhez képest jelentős különbségekkel jár, és sokféle árnyalatot igényel.

  Az egyik a higiénikus zuhany felszerelésének magasságára vonatkozik. Optimális, ha a tartó és a keverő szintje egybeesik a tartály felső sorával, és ahhoz, hogy eljusson a tartóhoz, elegendő csak elérni.

  Higiénikus zuhany felszerelése a falra

  Ha a lakás méretei nem teszik lehetővé a mosdó telepítését a mosdó mellett, a mosdó falán szabadtéri vagy beépített mosdótálca modellt is felszerelhet. Ezt az opciót választva folyamatosan figyelnie kell, hogy a keverő ne maradjon nyitva. Ellenkező esetben a tömlő és az öntöződoboz mind a tömlőkön, mind a tömlőkön túlnyomás marad.

  Ha a keverő megérintéséhez külső vízellátást kell elhelyezni, akkor egy pólót kell felszerelni. Ehhez mind a hideg, mind a forró vízellátást le kell zárni, és a fennmaradó folyadékot ki kell üríteni.

  Ezután lépjen be a keverőbe. Ehhez csöveket és csapokat kell elhelyezni a hideg és forró vizet szállító csővezetékekre. Először is leállítják a vizet, és felszabadítják a nyomást, akkor nem lesz medence a padlón. A következő lépés a véciszekrény rugalmas kimenetének leválasztása. Itt ki kell cserélni a tartályt, hogy leengedje a megmaradt vizet.

  A forró vízellátás legalacsonyabb pontján szétszerelik a csatlakozást, helyet cserélnek erre a helyre, így az üveg víz. Ha a melegvizet nem központilag, hanem egy lakásban elhelyezett vízmelegítőtől függetlenül szállítják, gyakran egy műanyag csővel van ellátva, amely egy régi acélcsőhöz van csatlakoztatva. Ezért húzza ki a csatlakozót a műanyag cső kihúzásával.

  Az acélcsövet megtisztítják, tisztítsák meg a tekercselést. A póló és a cső menetén egy réteg tömítőanyag van feltekercselve lenrost, majd a pólót körülveszi és a fém műanyag csövet kicserélik. Ezt megelőzően enyhén lecsökken és a sorjait eltávolítják, hogy ne károsítsák a gumitömítést. Ezután szerelje fel a szelepet, hogy átfedje a keverőt, és végül helyreállítsa a csatlakozást.

  Csatlakoztatni a ciszterna WC-szerű pólót a csőre hideg vízzel. Ugyanúgy, mint az első esetben, a tornyokat a meneten menetesítették, egy tömítőanyagot alkalmaztak, a csomót helyezték el. Így kiderül a kimenet mind a keverőhöz, mind a leeresztő tartályhoz.

  Szerelje fel a szelepet a WC-tartályt és csatlakoztassa a rugalmas tömlőt. Az első elem telepítéséhez sarok szükséges. A szál nagyon csúszós, ezért a befogadókulcsok állítható gombokkal vannak ellátva.

  A hidegvízellátó csőbe egy visszacsapó szelep van felszerelve, hogy megakadályozza a forró víz belépését a hidegvízellátó rendszerbe, ami akkor lehetséges, ha valaki elfelejti kikapcsolni a keverőt. Ezután folytassa a keverő telepítését. A rögzítés egyik lehetősége az, hogy a gyári gyártás speciális tartóján rögzítse.

  Magát készítheti a tartóból, egy téglalapot vághat rétegelt lemezből és egy fadarabhoz rögzítheti. A közepén egy lyuk, szín. Miután behelyezte a keverőt az előkészített lyukba, csatlakoztassa a vízellátó rendszerhez. Csatlakoztassa a tömlőt a keverőhöz egy öntöző kanna segítségével egy adapteren keresztül. A folyamat végén egy szivárgás tesztelésére egy fali vagy padlóra szerelt WC-t egészségügyi zuhanyzóval kell ellenőrizni.

  A beépített higiéniai zuhanás beépítési lehetőségét akkor választják ki, ha a falakat még nem ürítik ki, vagy a fürdőszoba felújítása során, amikor a régi behelyezést egy új helyére cserélik. A falon belül egy rést hoznak létre, és 3 hornyot helyeznek rá. A kettő vizet visz a keverőbe, a harmadik pedig eltávolítására és a zuhanycsőbe való beszállítására szolgál.

  A keverő befogadásához egy rést kell kialakítani, és a lyukakat el kell rejteni. A csövek összekötése után a fal fel van burkolva, majd egy kar és egy öntözőcsővel ellátott tömlő van felszerelve.

  A bidé fedele felszerelése

  Engedje el a fedél-bidét a fűtővíz funkciója és vele együtt. A készlet olyan eszközzel, amely felmelegíti a vizet, elektromos árammal működik. Ez általában hajszárítót tartalmaz.

  Az elektronikus leállítással ellátott fedelek gyakran egy kézi vezérlésű és automata gombbal rendelkeznek. Ezenkívül hangos riasztás jelenhet meg egy ilyen fedélen, emlékeztetve arra, hogy kapcsolja ki a készüléket. Sok modellt kiegészít egy fertőtlenítő rendszer. Ebben az esetben van egy különleges tartály a folyadék számára, amelyet mind a WC-vel, mind a fúvókákkal átöblítenek.

  A falhigiéniás zuhany felszereléséhez hasonlóan, mielőtt a fedél-bidét felhelyezné, vágja le a vízbe való belépést a tartályba, és ürítse ki. A hajlékony tömlőt, a tartályba áramló vizet és a toalett fedelét eltávolítják. A fedéllapot eltávolítjuk a fedélről és rögzítjük a WC-tálba.

  Az anyákat és az alátéteket eltávolítják a rögzítőcsavarokból, és átszúrják őket a WC-tálon lévő lyukakon, és húzzák meg. Helyezze be a fedelet a hornyokba, amíg kattan. Szerelje be a pólót a tömlőre, majd szerelje fel a szűrőt. Helyezzen be egy bimbócsövet a szűrőbe, a második pedig a fedelet. Kombinálja a szűrőt és a fedelet egy cső segítségével, és ellenőrizze a víz áramlását.

  Hogyan telepítsek egy zuhanyt a mosogatóra?

  Ha a mosdóban van egy hely, ahol a mosogatót kell telepíteni, majd egy higiénikus zuhanyszerkezet felszereléséhez speciális keverőt kell vásárolnia, amely a következő elemekből áll:

  • élesedik
  • kifolyó;
  • miután kiömlött a fonal, amelyhez a tömlő csatlakoztatva van.

  A működtetés elve az, hogy amikor a csaptelep nyitva van, a víz átfolyik a kifolyón a mosogatóba, és amikor a gombon lévő gomb aktiválódik, akkor a kapcsoló megtörténik, és a WC működik, mint egy bidé.

  A legjobb higiéniai zuhanyozók gyártói

  Az ilyen szaniterek széles körben képviseltetik magukat a piacon. A választás előnye egy ismert névvel rendelkező cég. Minőségi termékek gyártói nem nagyon sok. A védjegyek előtt Hansgrohe, Damixa, Grohe, Geberit.

  Az ilyen cégek vállalkozásaiban gyártott keverők kiváló minőségűek, kényelmesen használhatók, de az ár megfelelő. A megtakarítások még ebben az esetben nem megfelelőek. A kis mennyiségű pénzért megvásárolt eszköz nem sokáig tart, de egy jó minőségű, de drága termék több tucat éves folyamatos működést indokol.

  Annak érdekében, hogy ne vásároljon hamisítványt, ellenőriznie kell a minőségi tanúsítvány rendelkezésre állását. Az eredeti higiéniai zuhany készülhet sárgaréz, rozsdamentes acél vagy más, nem kevésbé jó minőségű, krómozott anyagból. A tömlőn egy fém hüvelynek kell lennie, és egy különleges összetételű bevonattal kell ellátnia a műanyag öntöződobozon.

  Hasznos videó a témában

  Itt van az egyik higiénikus zuhanyzó szerelési módja:


  A mosogató higiénikus zuhanytelepítésére való tanulás:

  A WC-vel ellátott higiénikus zuhany a legkisebb WC-ben is elhelyezhető. A designok kiválasztása nagyon nagy, és közülük biztosan megtalálja a megfelelő modellt. Az ilyen berendezéseket a toalett elrendezésének, méreteinek és a kialakításának megfelelően választják ki. A fürdőszobát még funkcionálisabbá és kényelmesebbé teszi, de a hagyományos helyett nem szabad használni.