Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található.

A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

A fürdõ túlcsordulása: az üzemeltetés elve, a szerelési diagram és a szerelési szabályok

A vízkezelés magas színvonalú szobájának elrendezése önmagában számos finomságot és árnyalatot rejt magában. Nem csak a csaptelepek, a zuhanyzók, a víztartályok, a mosogatók megvásárlására és telepítésére, hanem a megjelenésüket szinte láthatatlan kis szerkezetekről beszélünk, de fontos funkcionális feladatokat látunk el.

Az egyik ilyen eszköz a fürdő túlcsordulása.

A fajták és a berendezés elve

A lefolyó-túlfolyó eltávolítja a használt folyadékot, és megakadályozza a tál túlfolyását ellenőrizetlen vízellátás közben. A szerkezet két lyukkal rendelkezik - az alsó részen és a fürdő falán. A csatornacsatornához csatlakoztatott összekötett csövek csatlakoztatva vannak.

Mechanikus eszközök jellemzői

Az értékesítés során három lehetőség van a lefolyó-túlfolyó rendszerek számára. A különbség köztük a dugó eltávolításának módja, és a leeresztő lyuk csatlakoztatása. Ha fürdõtúlcsordulást vásárol, és kételkedik abban, hogy melyiket választja ki, figyelmet kell fordítania a fürdõtartály modelljére és helyére a helyiségben.

A készülék legegyszerűbb típusát a hagyományos lakásépítés határozza meg szinte minden lakásban. Nincs mozgó alkatrész és kar. A vizet akkor gyűjtik össze, ha a parafa zárva van, és kinyílik.

A termék ebben a kategóriában különbözik a csatorna csatlakozásának típusától, a csatlakozások tömítésétől, a fúvóka alakjától. Az alkalmazkodás az alábbi elemeket tartalmazza:

 1. Drain nyak. Telepítve az alján lévő lyukba. Ez egy krómozott tölcsérből áll, amely nagyméretű törmelékeket és egy beépített anyát tartalmazó bővítő fúvókát tartalmaz. A részleteket a megerősített fémcsavarral lehet összekapcsolni. A vízállóságért felelős a gyűrű gumitömítés.
 2. Túlfolyó nyak. Beillesztve a fürdő falába. A tervezés hasonlít egy lefolyóhoz, de a hálózat általános kontúrjával szomszédos, nem közvetlen, vízelvezető rendszer.
 3. Szifon. Íves kivehető cső, amely a hidraulikus tömítés szerepét szolgálja. Megakadályozza a kellemetlen szennyvíz szagokat, hogy bejussanak a fürdőszobába. Megköti a mechanizmusokat egymással és a csatornahálózattal. Különböző konfigurációkban kapható. A minimális 300 ml folyadékot tartalmazó mélynyomó optimálisnak tekinthető.
 4. A hullámcső összekötése. Cserélje ki a vizet a túlfolyóba a szifonba. Összekapcsolódik a többi komponens csatlakozással.
 5. Segédfúvóka - puha vagy kemény. Leengedni a szifonból a csatornacsatornába.

A készlet tartalmaz olyan szerelvényeket is, amelyek növelik a rendszer tömítettségét. Ezek a lapos és kúpos tömítések, amelyeket a csavaranyával használnak. A kúpos termékeket éles szélű csavarral szerelik fel, hogy a vékony rész az ellenkező elem belsejébe kerüljön.

A kézi pántok előnyei: olcsó, legegyszerűbb összeszerelési / telepítési algoritmus, ritka hibák, megbízhatóság. A hiányosságok között meg kell jegyezni a tömítések gyors kopását.

A félautomata készülékek jellemző tulajdonságai

A hagyományos kialakítás későbbi módosítása egy félautomatikus rendszer. Ez tartalmazza a legtöbb komponenst. Ezt kiegészíti egy olyan vezérlőegység, amely emeli / csökkenti a dugót, a zárószelepet, és egy kábelt, amely irányítja a helyzetét.

A rendszer a túlfolyócsövön belül vagy kívül található segédkábel meghúzásával és pihentetésével aktiválódik. Az első lehetőség esztétikusabbnak tűnik, de sokkal nehezebb javítani.

 • kényelmesen zárja le a lefolyót (anélkül, hogy meg kell hajlítani, nedves kézzel);
 • kényelmes vezérlés és működés;
 • stílusos design.

Az eszköz hátrányai közé tartozik egy összetett szerkezet, mozgó és összekötő elemek tömegével, valamint a kábelek kopásának veszélyével.

A félautomata rendszerekben a túlfolyó lyukak a vezérlőegység mögött vannak elrejtve. A látható részletek dekoratív funkciót tesznek a belső térben, gondos tervezésnek köszönhetően.

Melyek a jó automata szilva túlcsordulások?

Az automatikus rendszerek megkülönböztető jellemzője egy összetett szerkezet, egy kattanáscsökkentő szelep, zárral és beépített rugóval ellátva.

A gombok elegáns, csúcstechnológiájú, modern, retro kivitelben készülnek. Sárgarézből és rézből készülnek, krómozott vagy nikkel bevonattal.

Az automatizált eszközök előnyei:

 • ergonomikus és megjeleníthető megjelenés;
 • tömörség;
 • kényelmes vízmennyiség.

Számos hátrány is van: a javaslatok magas költsége, a szelepet tartó rugó sérülékenysége, a gomb cseréjének nehézsége, a gondtalan telepítés, amely gyakran szakmai beavatkozást igényel.

Az ürítőgépet egy vízkészlet funkcionalitásával lehet ellátni. Figyelembe kell venni, hogy lehetetlen-e racionálisan keverni a fürdőszobába.

A rendszer magában foglalja a béléscsöveket, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva. A tálat feltölti a felső csatlakozó, amely megszünteti az áradást, mivel az áramlás automatikusan megáll, ha felesleges víz van.

Mit csinálnak az elvezető rendszerek?

A készülékek gyártása során használt anyagok, amelyek ellenállnak a korrózió, lúgos és savas anyagok, forró víz. A múlt században, amikor a vízvezeték-szerelvények mérete szűk volt, a vízelvezető rendszerek többnyire vasfémekből készültek.

Bár ez az anyag gyorsan elveszti eredeti esztétikáját, rendszeresen szolgál hosszú időre, bátran tartósan magas nyomású és hőmérsékleti cseppeket. Előnyei ellenére a gyártók még mindig előnyben részesítik a színesfémeket és a műanyagokat.

A műanyag pántok megfizethető árat vonzanak. Ezek megfelelőek a záró képernyővel ellátott fürdőben. Univerzális méreteik nem szabványos csatornákhoz és szilvához alkalmazkodnak.

Jelentősen megelőzve a műanyagot a szilárdság, a használati idő és a fém tárgyak tervezése szempontjából. A leggyakoribb termékek réz, bronz, réz. A króm vagy a nikkel elektroformáló technikák alkalmazásával alkalmazható a csatornarendszerekben és egyes részekben.

A mosószerkezetek szétszerelésére szolgáló eszközök időben történő tisztítása a műanyaggal ellentétben még évtizedek után sem valószínű.

Lehetőség van megérteni, hogy mely fémből készül az építés, gondosan megvizsgálva azt a csövet, amely a lefolyót és a túlfolyófuratokat együtt tartja.

A réz a vöröses árnyalat, a plaszticitás és a lágyság felismerhető. A sárgaréz tartós sárga ötvözet cinkből és rézből. A bronz elég kemény sötétbarna anyag, beleértve a réz és ón.

Fő kiválasztási kritériumok

Eszköz kiválasztása során a vásárlókat a személyes igények és kívánságok vezérlik. Nem kevésbé alapvetően javasoljuk, hogy értékelje a kívánt terméket, figyelembe véve a többi komoly kritériumot. Például:

 1. Árkategória. Kis költségvetéssel, optimális műanyag berendezés kézi leeresztővel. Egy drágább eszköz automatikus / félautomata mechanizmussal alkalmas azok számára, akik megoldást keresnek az eredeti stílus és kényelmes modern design.
 2. Anyag. A propilén minőségi mutatója sűrű héj, a sárgaréz tökéletesen sima felület, az öntöttvas a legkisebb repedések hiánya, mivel ezeket nem lehet megjavítani.
 3. További lehetőségek. A szifonok több vezetéket is tartalmazhatnak a fogyasztókon kívül más fogyasztók összekapcsolására. Az anyát nem zárhatja le. A jövőben ez a megfontolt lépés lehetőséget nyújt a mosogató, a mosógép és a mosogatómosó alatt a mosogató elágazására.
 4. Az átmérő megfelelés a szifonon és a csatornarendszeren van. Ha a metszetek nem kompatibilisek, akkor gumit vagy műanyag adaptereket kell felvenni.
 5. Teljesség. A rendszer teljes készletének tartalmaznia kell minden csatlakozóelemet, tömítőgyűrűt, csövek tömítéseit és túlfolyóit, kivéve a szivárgást.

Egy másik kritérium, amely messze van az utolsóaktól, az egészségügyi szerelvények gyártója. Attól függ, hogy a kiválasztott csatorna-túlfolyó rendszer élettartama és megfelelő működése milyen mértékben működik.

A legjobb gyártók értékelése

Annak érdekében, hogy ne csapódjanak le, és ne szenvedjenek egy kétes minőségű minőségi problémás termékkel, meg kell szerezni a jól ismert és bevált európai vállalatok termékeit. Az általánosan elfogadott nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően gyártanak berendezéseket.

Geberit. Kiváló minőségű svájci márka az átlagár mérések széles skáláján. A termékek kényelmesen működnek és jól alkalmazkodnak a nem szabványos mérethez.

Alcaplast. Az egyik legnagyobb vízvezetékgyártó Kelet- és Közép-Európában. A cseh márka olyan különleges kialakítású és egyszerű kialakítású eszközöket gyárt, amelyek folyamatosan és csendben teljesítik funkcionális feladataikat az egész élettartam alatt, függetlenül az agresszív környezeti tényezők hatásaitól.

Kaiser. Gyártó Németországból, amely a modern fürdőkhöz készült pántokat készít. A cég termékei lehetővé teszik a szifon hosszúságának széles tartományban történő beállítását, ami lehetővé teszi a könnyű szerelést, beleértve a tálak mély modelljeit is.

Viega. A német cég a legmagasabb minőségű biztonságos egészségügyi termékek gyártójává vált, amely kb. Fél évszázada szolgálhat. Sikeresen ötvették a tervezési és műszaki ötleteket.

A termékcsalád különböző formákkal, anyagokkal és színváltozatokkal rendelkező lefolyó- és túlfolyórendszerek. Ezeket viszonylag alacsony ár és egyszerű telepítés jellemzi.

Hansgrohe. A jó német minőség másik képviselője. A kötődő cégek megbízhatóak, hatékonyak, kiemelkednek a komplex high-tech struktúrában. A belső térben nagyra értékelik funkcionalitásukat és kiváló dekorációs teljesítményüket.

Telepítési szabályok

Miután megtapasztalták, hogy a fürdőszobában egy mechanikus típusú lefolyót szerelnek be, nem szükséges a félautomata rendszere, csaknem azonos. Még a készségek elsajátítása nélkül is megteheti magad, de először tanácsos megismerkedni a készlethez mellékelt utasításokkal és dokumentumokkal.

A gyártónak a telepítésre vonatkozó ajánlásait pontossággal kell követni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem működik megfelelően vagy helytelenül működik. Nem tanácsot adni az automatikus rendszerek beszerzésére: a telepítés után, garancia nélkül a készülékre vonatkozó garancia már nem működik.

Az első szakaszban a régi szifont eltávolítják, ha létezik, akkor a cső belsejét és a csatlakozási területeket alaposan megtisztítják. Ezután az alsó túlcsordulás végrehajtása történik. A lezáró mandzsetta felengedésénél felhevül, majd a leeresztő nyílásba kerül.

Egy másik tömítést helyeznek a lyuk belsejébe, a rácskal ellátott fedelet csavarozzák és rögzítik egy csavarral. A kúp alakú mandzsettákat vastag élrel helyezzük az anyára, keskeny - a nyakra.

Miután ellenőrizte, hogy a csatlakozás helyes-e, a csavart egy csavarhúzóval meg kell húzni. Hasonló eljárással fel van szerelve a felső túlcsordulás.

A következő lépés a túlfolyás kötése a leeresztőcsővel. Ehhez kényelmesebb rugalmas hullámcsövet használni, amely olyan méretre nyúlik, amely könnyen belép a fúvókába. Mindegyik csukló egy anyával és tömítésekkel van ellátva.

Ezután állítsa be a vízzárat. A tömítések helyei elővigyázatosak fájlhibákkal. A szelep egy lapos vagy kúpos tömítéssel ellátott kupakkal van ellátva.

Végül a szifon elvezetése a szennyvízcsatornához csatlakozik. Ez történik a tömítő ajakon vagy közvetlenül a foglalatba. A mandzsetta kopását okozó szivárgások elkerülése érdekében szilikonzsírral kezelik őket.

Amikor a szerelés befejeződött, ellenőrizze a szerelvény minőségét, lefedve a leeresztő dugót és nyissa ki a vizet. A fürdőszobában lévő padlót papír, lefolyó és a csatlakozások ellenőrzik. Ha szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Kezelési és karbantartási tippek

Minden túlfolyó rendszer megfelelő gondosságot igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat és teljesítményüket, biztosítsák a tartósságot és a hatékonyságot. A készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell annak ellenőrzésére, hogy nincs-e mechanikai sérülés és szivárgás.

Ne feledkezzen meg további eseményekről sem:

 • a betétek felhalmozódásának megakadályozása és a háromhavonta történő mérlegelés megakadályozása érdekében a szifont meleg vízzel lemossák citromsav vagy megfelelő kémiai oxidálószerek hozzáadásával;
 • kb. félévente kicserélik a hígított gumitárcsákat, amelyek elvesztették az elasztikus tulajdonságukat;
 • rendszeresen tisztított vízzáró, különböző szennyeződések és törmelékek gyűjtése.

Ha a szemrevételezés felderíti a forgácsokat és repedéseket, cserélni kell a szifont. Az ilyen hibák a helyiségek áradását okozzák, és nem javíthatók.

Hasznos videó a témában

Az automata rendszerek működési elve a videóban:

A félautomata túlcsordulás videó áttekintésében:

A lefolyó-túlfolyó rendszer megfelelő választéka garantálja a fürdőkád teljes, kényelmes és kiváló minőségű működését. Könnyen megbirkózik a telepítéssel, a legfontosabb az alkatrészek megfelelő összeszerelése és a csatlakozási pontok megfelelő lezárása. Ha azonban problémák merülnek fel, akkor mindig jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Fürdőszobai csatorna: eszköz és telepítés

Minden házban olyan dolgok vannak, amelyeket a tulajdonosok nem figyelnek, amíg megfelelően működnek. Az egyik ilyen eszköz egy kádas lefolyó vagy egy úgynevezett szifon. Vízzárként működik, megakadályozza a szagot a csatorna belsejében.

Annak érdekében, hogy ezzel az egészségügyi eszközzel kicserélhesse önmagát, tudnia kell, hogy milyen fürdőlepedések léteznek, valamint megismerkedjen a szifon eszközzel és a telepítés módjával.

A leeresztő szerelvények kialakítása

Először is meg kell találnod, hogy a lefolyó a fürdőszobában van elhelyezve. Ez segít elkerülni bizonyos zavarokat, amelyek felmerülhetnek, ha a készülék helytelenül van felszerelve, például a szennyvíz illata a fürdőszobában vagy rossz víz kiáramlása.

A szifon kialakítása meglehetősen egyszerű. Rendszerint négy fő részből áll. A teljes részegységben több lehet, de csak a kiegészítés egyszerű részeként szolgálnak.

A kifolyócső a kád alján lévő lyukba van szerelve. Két elemből áll.

Az alsó rész egy cső, amelynek tölcséres kiterjesztése és egy belső anyagra van nyomva. A felső rész egy tál alakú krómozott rész, lyukakkal. Nagy csapadékként csapda. Ez a két elem hosszú csavarral van összekötve. Fontos, hogy ne felejtsük el a csatlakozás tömítettségét, és helyezzük el a megfelelő gumitömítést.

A túlfolyócső ugyanúgy van elrendezve, mint a lefolyó. A fürdőszobában lévő lyukba van szerelve. Ez a rész elvégzi a felesleges víz lecsapolásának funkcióját a fürdő túlcsordulása esetén.

A szifonok sokféle kialakításban kaphatók, de általában egyszerű kivehető csőből állnak. Ez egy hidrozaslon, ami nem engedi, hogy a szivárgás a csatornába jusson a szobába. Nagyon fontos szerepet játszik a vízszigetelés térfogata. Ha a szennyvízcsatorna szellőzése nem működik megfelelően, akkor túlnyomás keletkezik, és a vízszelepből származó víz kivezethető a lefolyóba. Ez tartós és rendkívül kellemetlen szagot eredményez. Ezért ajánlott egy szivattyúval ellátott fürdőkádra választani, amelynek térfogata legalább 300 köbcentiméter.

A leeresztő szerelvények kétféle hullámos tömlővel vannak ellátva - nagyobb átmérőjűek és kisebbek. A kisebb cső az egyik végén a túlfolyóhoz, a másik a szifonhoz van csatlakoztatva. A víz ebben a szegmensben nyomás nélkül érkezik, és ez a tömlő könnyen húzható a megfelelő csatlakozásokon. A tömítés ebben az esetben nem szükséges. Meg kell jegyezni, hogy vannak olyan vízvezeték-pántok modellek, amelyek biztosítják a tömlő rögzítését a túlfolyáshoz egy kupakanyával.

A nagyobb átmérőjű fürdőszobát lefedő hullámcsík úgy van kialakítva, hogy a szifonból a csatorna felé irányítsa a vizet. Vannak olyan típusú leeresztő szerelvények, amelyekben ezt a funkciót egy merev fúvóka végzi. Az ilyen rendszer megbízhatóbb, de nem olyan egyszerű, mint egy hajlékony tömlõ. A hullámcső másik előnye a hosszúságának könnyű beállítása lehet.

Talán ezek az elemek alkotják a szifont. Annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan kell megfelelően elvégezni a lefolyót a fürdőszobában, érdemes részletesen megvitatni a kötőelemek és a tömítés jellemzőit is. A modern szifonok tömítéséhez kétféle gumit vagy szilikon tömítést használnak - lapos és kúpos.

A lefolyócsap telepítésénél különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kúpos alakzat tömítése vastag élrel kerüljön az anyára és vékony legyen a cső vége felé. A gumiabroncs éles vége szorosan illeszkedik az ellenfél belsejébe. Csak ebben az esetben a csatlakozás megbízhatóan lezárható.

Mivel a gumikészítmények korlátozott élettartammal rendelkeznek, a nagyobb megbízhatóság érdekében szilikont minden egyes tömítéshez fel lehet szerelni. A szifon alkatrészek tömörítéséhez és összeszereléséhez kapulapként szolgál.

A leeresztő eszközök típusa

Csak kétféle fürdőkád-elvezető rendszer létezik. Ez egy jól ismert eszköz, amely láncon található dugóval és automatikus eszközökkel van ellátva, amelyek a közelmúltban jelentek meg a piacon.

Ezeknek a termékeknek a lényeges különbsége a szokásos társaiktól az, hogy a parafa nyílását a fürdő túlfolyására szerelt mechanizmus segítségével végezzük. Ez azt jelenti, hogy a víz leöblítéséhez nem kell hajlítani, és húzza ki a dugót a leeresztő nyílásból. Ehhez csak a karral kell forgatni.

Ami a hagyományos szennyvízrendszert illeti, a különbségek lehetnek kerek vagy négyzetes csövek keresztmetszete. A csatornahálózathoz való csatlakozás más része is lehet - rugalmas hullámos tömlő vagy merev cső lehet. A különbségek lehetnek a tömítő termékekben - a tömítések laposak vagy kúposak lehetnek, és gumiból vagy szilikonból készülhetnek.

A félautomata leeresztő rendszerekben a dugó nyílása a leeresztő csomóponthoz csatlakozó kábellel és a túlfolyóba szerelt kerekkar segítségével történik. A dugót kinyitni vagy becsukni, egyszerűen forgassa el a gombot.

Az automatikus leeresztő rendszer a következőképpen működik. A leeresztőnyílást a ráhelyezett gomb megnyomásával blokkolja. Újra nyomva a víz lefolyik. Vannak még automatikus vízelvezető berendezések, amelyek vízellátási funkcióval rendelkeznek.

Ezek a modellek lehetnek a fürdők optimális megoldásai, amelyek miatt valamilyen oknál fogva nincs lehetőség keverő felszerelésére. Ilyen készülékeknél a beszerelés során a vízvezetékcsövek a túlfolyáshoz vannak csatlakoztatva, vagyis a víz a felső nyíláson keresztül jut be a fürdőbe.

Ez a rendszer abszolút garanciát jelent az árvíz elleni védelemre, mert amint a tartály egy bizonyos szintre fel van töltve, a kínálat automatikusan leáll.

Szerelőpántok

Az egészségügyi termékek gyártói részletesen összeállítják termékeiket. Úgy tűnik, hogy ha szigorúan ragaszkodnak hozzá, akkor nem merül fel kérdés. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, még olyan egyszerű ügyben, mint amikor a mosdót a saját kezével a fürdőszobába telepítjük, sok árnyalat van. A telepítés szakaszainak részletes tanulmányozása segít tanulni.

Mielőtt a lefolyót a fürdőszobába telepítené, előbb le kell szednie a régi készüléket. Óvatosan távolítsa el az összes szennyeződést a pántszalag csatlakoztatásakor a fürdőszobába. A tömítéseket a lehető legközelebb kell elhelyezni, hogy ne zavarjanak. A leeresztő aljzat alsó része a gumiból készült aljzatba kerül a kád külső oldalán lévő lyukba. Felülről állítsa be a felső csapdát és rögzítse a csavarral. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem szükséges túl nagy csavarodás, mivel ez megtörheti a műanyag alsó részt. A legfontosabb dolog a tömítés tömörítése.

A felső túlcsordulás ugyanúgy van beállítva. Ebben az esetben jobb, ha a kimeneti csövet kissé maga felé irányítja, hogy a szifonhoz csatlakoztassa. A túlfolyó egy flexibilis tömlővel csatlakozik a lefolyóhoz. Nem szabad vágni, jobb, ha óvatosan hajlítsa a felesleget.

A kifolyócsőhöz szifon van csatlakoztatva. Nem lesz helyénvaló gondosan megvizsgálni azokat a helyeket, ahol a tömítő gumigyűrűk helyezkednek el - nem szabad öntési hiba, éles széle vagy villanás. Törölni kell őket egy fájllal. A hidraulikus zár a kupak csatlakozásához egy kupakanyával van összekötve. Persze, ne felejtsd el a tömítést. Ez igaz a lefolyószerelvények minden típusára és modelljére, beleértve az automatikus rendszereket is.

A kifolyócső a csatornahálózatba a szifonnal együtt egy tömítéssel ellátott záróanya segítségével van felszerelve. Bizonyos esetekben a pántok a csatornahoz való csatlakoztatásához egyszerűen helyezze be a tömlőt a megfelelő PVC csőbe. Előfordulhat, hogy szükség van egy gumi mandzsetta beépítésére az aljzat belsejében, különösen akkor, ha a csatlakozás egy öntöttvas csatorna-csőhöz van kötve.

A szifont óvatosan és gondosan össze kell szerelni - sok kis gumibetét van a pántoló készletben, amely könnyen elvész, és a helyes beszerelés nélkülük lehetetlen.

Miután összeszerelték és csatlakoztatták a készüléket, ellenőrizni kell a szerkezet megbízhatóságát és szorosságát. Ehhez csatlakoztatnia kell a leeresztő dugót, és kis mennyiségű vizet kell a fürdőbe tenni, a térfogat egyharmadát. Ezután eltávolíthatja a kupakot és gondosan ellenőrizheti az összes ízületet. Ha a szerelvények nem engedik át a vizet, akkor azt jelenti, hogy a kád teljesen üzemkész. Abban az esetben, ha a lefolyó a fürdőszobában szivárog, az anyákat meg kell húzni. Ha ez nem segít, akkor szét kell szerelni a kapcsolatot, és össze kell szerelni.

Rendszerint szivárgások fordulnak elő, mivel a menetes csatlakozás gyengén be van húzva, vagy a kialakult torzulásnak köszönhető. Ezenkívül a helytelenül beszerelt tömítés elcsúszhat a helyéről és deformálódhat. A rágógumi is rágható, ezért ha a kádat a saját kezével a fürdőszobába cseréli, akkor különösen óvatos és körültekintő.

A szerelvények árnyalata

Általánosságban a gyártó egyértelmű útmutatást mellékelt arra vonatkozóan, hogy miként lehet a fürdőszobában levő csatornát megváltoztatni. Mielőtt elkezdené felépíteni, célszerű gondosan elolvasni a sémát.

A vízvezeték-pántok beszerelésekor hasznos, ha a fürdő csatornáján lévő lyukak éleit csiszoló anyaggal tisztítják, ha egyenetlenül vannak. Ez biztosítja, hogy az íny tökéletesen feküdjön.

Az anyák meghúzása előtt győződjön meg róla, hogy a tömítések pontosan és pontosan vannak felszerelve. Mielőtt összeállítaná a szerkezetet a jobb tömítés érdekében, a tömítőelemeket egészségügyi sziiikkel kezelhetjük.

Tudnia kell, hogy a csatorna beömlőcsonkja a padlószinttől legfeljebb 150 mm magasságban van. Abban az esetben, ha a csatornacsövet a fürdőszobában cserélik le, meredekségének legalább egy centiméter per méteres kommunikációnak kell lennie. Ez a víz gyors és megbízható leeresztéséhez szükséges. A szennyvízelvezető csőnek legalább 50 mm keresztmetszetűnek kell lennie.

A szerelést követően szerelje be a kádat a helyére úgy, hogy a szerelvények kifolyócsője szoros kapcsolatban legyen a szennyvízcsatornával, majd a termék teljesen üzemkész.

A vízvezeték nagyon könnyen felszerelhető. A kézikönyv alapos felülvizsgálata és az ajánlások betartása mellett mindenki megtalálható.

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Szembesül azzal a ténnyel, hogy nem tudja, hogyan kell egy mosdót telepíteni a fürdőszobában? Sok ember véleménye szerint ilyen munkát csak olyan szakemberek végezhetnek, akik nagyszámú eszközzel rendelkeznek. Azonban nem minden olyan nehéz, amilyennek tűnhet. Miután elolvasta a vázolt anyagot, meg fogja érteni, hogy a vízelvezető telepítése önmagában elvégezhető.

A szifonok különböző magasságúak lehetnek. Ezért az első dolog, amit meg kell mérni a távolságot a fürdő aljától a padlóig. Legalább 15 cm-re kell lennie, ha a fürdő még nincs telepítve, akkor telepítenie kell és rögzíteni kell - nem szabad mozogni.

Mi ez az eszköz?

Fürdő csapda

Hogyan szereljük fel a lefolyót a fürdőszobában? Olyan személy számára, aki nem ismeri az ilyen terminológiát, egy ilyen kérdés csak további kérdéseket vet fel, de valójában ez azt jelenti, hogy egy speciális szifont telepítenek a fürdőszobában egy csaptelephez a túlcsorduláshoz. Erről beszélünk, de először meg kell értenünk az eszközt és az eszköz működési elvét.

A szifon elve

Vízzáró diagram

A tervezéstől függetlenül a lefolyó szifonnal van felszerelve, amelyben folyamatosan be kell tartani a vizet, és ha elpárolog, vagy a vízzárás meghibásodik, akkor a csatorna kellemetlen szaga lép be a helyiségbe. Ennek megakadályozása érdekében szellőzőcsövet vagy vákuumszelepet kell felszerelni.

Ha az új csatorna telepítésének oka az, hogy rossz illata van, akkor meg kell határoznia, hogy a szifon hibás.

Fürdőkád elvezetése

Egyszerű fürdő szifon

Miután eldöntötte, hogy megvásárolja a legegyszerűbb modern fürdőleeresztést, meg fogja találni, hogy az ábrán látható eszköz helyett egy csomag műanyag alkatrészeket kap. Ne félj! Ha nem te, akkor gyermekeid vagy unokáid összegyűjtötte a Lego konstruktort. Biztos lehet abban, hogy a szifonszerelvény sokkal könnyebb és gyorsabb.

Összeszerelés

Tehát a szifont vásárolják és szállítják haza. Annak érdekében, hogy egyetlen alkatrész ne veszítse el, nyissa ki a csomagot, és tegye fel a tartalmát egy széles asztalra, lehetőleg a padlóra. Óvatosan ellenőrizze minden részletet, hogy ne legyen hiba. Ellenőrizze a laza csatlakozást.

A márkájú szifonok kartonpapír dobozba vannak csomagolva, és részletes összeállítási utasításokkal vannak kiegészítve. A hibás alkatrészek szinte soha nem találkoznak.

A szilárd összeszerelési utasítás megtalálásával valószínűleg nem fog sikerülni - a legjobb esetben egy kis szifon mintázat. Mivel nincs annyi részlet, mint amilyennek látszik, könnyű megtalálni mindenki számára a helyet. Tehát mi kell különös figyelmet szentelni, ezért ez a gumi tömítés telepítése. Az a tény, hogy kúp alakúak. Ezeknek a gumiszalagoknak a beszerelési szabálya egy - a nyakhoz keskenyebb és a csavaranyagra széles, ami az ábrán jól látható (barna nyilakkal jelezve). Azonnal kinyomtatva minden csatlakozás nem éri meg, mert szükség lehet a helyreállításra.

Szerelő szilva

A lefolyó összegyűjtése után be kell helyeznie a fürdőbe.

 • Először is ellenőrizni kell, hogy van-e valamilyen régi tömítés vagy valamilyen törmelék. A leszállóhelynek tisztanak és simanak kell lennie (mind a fürdő belsejétől, mind a külső részektől). Ha ez nem így van, akkor a telepítés csak akkor végezhető el, ha a probléma megoldódott.
 • A szifon alsó része széles nyakú, belső kitöréssel - ez az ülés a telepítéshez (kék nyíllal látható). Ha a kezek hossza lehetővé teszi, további telepítés végezhető asszisztens nélkül. A lefektetett tömítéssel ellátott szifont a fürdő alsó nyílása alá helyezzük és ebben a helyzetben tartjuk.
 • A fürdő belsejéből győződjön meg arról, hogy az alsó tömítés nem mozog az oldalra.
 • A leeresztő nyílásra (zöld nyíllal jelezve) egy tömítést helyeznek el, a rácskal ellátott felső fedelet felszerelik és csavarozzák. A modern modellekben a rögzítést rézcsavarral végezzük, régebbi modelleknél a kupakot menetes csavarba kell helyezni és közvetlenül a szifonba csavarni.
 • Ugyanígy a túlfolyó lyuk fel van kötve, és a szifonhoz való csatlakozás hajlékony tömlõvel történik, elõre felszerelt anyákkal és kúpos alátétekkel.
 • A következő lépés a csatorna csatlakoztatása. Általános szabály, hogy nincs probléma a PVC csatornahálózatokhoz való csatlakozáskor, de ahhoz, hogy csatlakozhasson egy öntöttvas csőhöz, megfelelő méretű gumit kell vásárolnia.
 • Miután megnyomta az összes csatlakozást, ellenőriznie kell, hogy vannak-e szivárgások. Ez egyszerűen megtörténik - víz kerül a fürdőbe, és a fürdő alatt meg kell nézni. Ezután zárja le a dugót, és ellenőrizze, hogy csepp vizet fog-e alulról, ha a kád egy kicsit tele van. A végső lépés a túlfolyó szerelvény szorosságának ellenőrzése. Ehhez vizet kell húzni, amíg a szifonba a túlfolyáson keresztül nem öntik.

Száraz a fürdőszobában? Ezután a szifon telepítése sikeres volt.

A műanyag részek nem rendelkeznek nagy szilárdsággal, ezért rögzítéskor nem kell nagy erőfeszítéseket tenni. Miután szivárgást észlelt, szerelje szét a csatlakozást, majd összegyűjti, miután a tömítést szilikonnal kenővé tette.

Automatikus típusú szilva

Most nézzük meg, mi az automatikus leeresztőcsatorna és hogyan kell helyesen telepíteni.

Fontos figyelembe venni, hogy ezen eszközök között vannak olyan modellek, amelyeknél a kisülési szabályozás különböző módon valósul meg.

 1. Automatikus leeresztő-túlfolyó.
 2. Elfolyó-túlfolyó semiautomatikus.

Tévedés lenne azt mondani, hogy könnyű használni, a másik pedig nem, mivel szerkezetileg különböző. Ezért mindenki saját belátása szerint választ ki egy vízelvezető mechanizmust.

Ha olcsó modellekről beszélünk, az automatikus túlcsordulás nem tart sokáig. Mivel nem lehet javítani, hamarosan újra kell cserélni az egész eszközt.

Félautomata szifon felszerelése

Az Alcaplast fürdőszobájának lecsapolása

A félautomata szifonok (valamint az automata) az alábbiakból készülhetnek:

 • egészségügyi műanyagok;
 • sárgaréz;
 • réz;
 • krómozott acél;
 • Silumin.

A Silumin szifon a legrosszabb választás. Nem csak a telepítés során megszakad, így egy idő után ez csak egy csobbanás. A rézből, sárgarézből és krómozott acélból készült termékek tartósnak nevezhetők, de magas költségük miatt nem igénylik őket.

Részletek és összeszerelési eljárás

Az egészségügyi műanyagok termékei erősebbek a silumin szifonoknál és tartósabbak, mivel nem félnek agresszív környezetektől. A műanyag termékek népszerűségében jelentős szerepet játszik az alacsony költségű és egyszerű telepítés. Ami az összeszerelést illeti, a folyamat nem sokkal bonyolultabb, mint egy hagyományos műanyag lefolyó túlcsordulás telepítése, és csak abban különbözik, hogy a rácsok helyett a fenti ábrán látható vezérlőket kell telepítenie.

Automatikus szifon felszerelése

Egy automatikus leeresztés még könnyebb, mint egy félautomata, mivel nincs szükség a vezérlők felszerelésére - az egész mechanizmus a szifon alján található.

Ha az automatikus kisütés is biztosítja a vízellátást a tálba, akkor ezt a berendezést a vállalat képviselőjének telepítenie kell, ellenkező esetben attól a pillanattól kezdve, amikor elvégezte a telepítést, a gyártó már nem felel meg a garanciális feltételeknek. Ha egyszerűbb megmondani - a garancia alapján nem javítható vagy cserélhető.

Gyakorlati tanácsok

A megszerzett vízelvezető rendszer kényelmes és megbízható legyen, elővigyázatosnak kell lennie. A választás során fontos figyelni a következőkre:

 • A leeresztő szerkezet vezérlése szelep, gomb vagy fogantyú segítségével végezhető el. Határozza meg előre és határozottan döntse el, melyik mechanizmus megfelelő Önnek, és a legkényelmesebb lesz. Ha nehéz elképzelni, akkor menjen a vízvezeték-kereskedőhöz, és kérje az eladótól, hogy mutasson különböző modelleket.
 • Ha egy fém leeresztő-túlfolyó rendszert vásárol, akkor feltétlenül meg kell tudni, hogy melyik fémből készül. Néhány szilázstermék gyártót rájuk permeteznek, és kifelé nagyon hasonlítanak a rézből készült termékekhez.
 • A fehér fürdő harmonizál a szifon sapkák bármely színével. A legfontosabb dolog az, hogy nem létezik semmilyen pontosság és diszharmóni a szoba stílusával.
 • Automatikus vagy félautomata? Ne rohanjon dönteni, csak hallja a szó gépét. A leeresztési módszer radikálisan különbözik. Automatikus rendszerben, hogy a lefolyó hatásmechanizmusa működésbe kerüljön, szükség van egy erő alkalmazására a leeresztő nyílás fedelére. Ha le kell üríteni a vizet, fürödni, akkor semmi gond. A félautomata rendszer a kipufogórendszert kívülről vezérli.
 • A félautomata rendszer kiválasztásánál fontos figyelmet fordítani a vezérlőkábel helyére - a túlfolyócsövön kívül és belül is lehet. A kábelszerkezet utolsó változata esztétikusabb, de javítás nélkül.

A szifon felszerelése a kádra egyszerű. A bemutatott utasításokat követni kell egy adott felszerelési modell felszereléséhez és felszereléséhez.

videó

Ez a videó megmutatja, hogyan kell összeállítani egy egyszerű szivattyút:

Tekintse meg, hogyan kell kicserélni a fürdő pántot:

Kemény csőcsatlakozás

Csatlakozás hullámos tömlővel

Műanyag túlcsordulás

Fürdő szifonkötés

Réz szilva túlcsordulás

Sárgaréz szilva túlcsordulás

A szennyvízcső túl magas

Hullámos tömlő, mint szifon

Drain fürdő, helyes telepítés

Helló Nagyon lassan áramlik a víz a kádban levő kifolyón keresztül. A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.
Kérem, nézze meg a képeket, minden rendben van? Milyen magasságokra kell koncentrálnia?

Van egy számláló centimétere pár centiméterrel. Jó lenne többek között a fürdő felemelése.
De mindenképpen el kell távolítani a hullámosságot, hogy összeszereljük a 45 fokos sarkokat. "sorokovki", a falról a mandzsettán keresztül. Fordítsa el a szifont minél közelebb a leeresztési ponthoz. Lehet egy másik szifont felvenni, egy magasabb emelkedéssel vagy a szifonnal azonnal felemeli a sarok néhány cm-t.
Szükség van a túlfolyó hullámosság lehető legrövidebb lecsökkentésére, most már van egy mocsár).

Michaelg írta:
Milyen magasságokra kell koncentrálnia?

Ideális esetben, ha a szifon kilépése valamivel magasabb, mint a falon lévő cső bejárata, akkor legalább egy szinten sem rossz, de a víz nem áramlik felfelé.

Michaelg írta:
A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.

Master - ram.
A falvíz csatorna bejáratának központja a szifon kijárata fölött van, majdnem a fürdőszoba alján.
Tipikus fürdők esetén a helyiségben a csatorna bejáratának középső szintje nem haladhatja meg a 10-12 cm-t
Nos, úgy tűnik, hogy a fürdőed egy kicsit felemelkedett, eltávolítva a lábcsavarokat - ez nem több, mint 12-14 cm - ez a maximális.
Egy ilyen munka - nem fizet!
Ha Moszkvában - nézd meg a profilomat.

Michaelg, érintsd meg, ami a falon kívül van, nem kell felemelni
fordítsa párhuzamosan a padlóra + 3-5 fok fel - már nem
Ezután kombinálni kell a szifont és a vízelvezetést, egy nagy lejtőre nincs szükség, a legfontosabb dolog nem visszafordítani. Hullámcső cseréje.

master.msk, nézze meg a képet egy mérőszalaggal - mindegy, hogy legalább 2 cm-re ugorjon az ellentétes lejtőn

BV, nos, nem mondhatsz el mindent egyáltalán, nem pedagógiai, maga is megnevezi magát, amikor hozzáfűzi a 2-et és 2-t))
Természetesen fel kell emelni a kádat vagy kihúzni a csövet, és csökkenteni kell a lejtést, ha megengedik

master.msk írta:
húzza meg a csövet, és csökkenti a lejtést, ha megengedi

A falból és a lejtőn kinyíló csőből ítélve lehetséges, hogy csak a végső sarok felemelkedik és a fal megtörése után lehetséges, hogy a szifon kijáratszintjé alakítható. Ha nem, akkor ó, valószínűleg megpróbálsz egy szifon-hullámot (ezekhez képest viszonylag sima fal):

BV írta:
nézze meg a képet kazettával

Nem lehet pontosan megmondani a fotót, a forgatási irány nem szigorúan vízszintes, így legalább egy kis magassági magasság van, vagy sem - HZ.

ser000 írta:
lehetséges, hogy csak a végsarkot emelték fel, és miután a fal megszakadt, lehetséges, hogy a szifonból kilépési szintre

ser000 írta:
Valószínűleg megpróbálsz egy szifon hullámot (ilyen, egyébként viszonylag sima fal):

Az undorító dolog, a normál szifonhoz képest, tényleg nincsenek előnyei, kivéve a superexpress felszerelés lehetőségét.

A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat. Igen, egy kicsi területen van egy kis ellentétes lejtő. A rulett bizonysága alapján a szennyvízcsatorna kimenetének teteje és a fürdő alja ugyanazon a szinten van. A szifonok is ellentétesek, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy biztosítsák a szükséges átjárhatóságot. Valószínűleg valahol valami kalapál (a javítás folyamán ez gyakran történik).

Itt van a létesítmény szerzője, és ugyanúgy gondolkodott.

ss220 írta:
A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat.

jól láthatóan nem látható
Igen, szerettem volna átadni az ilyeneket

Michaelg írta:
A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.

Ha nem szakítja meg a csempe, akkor legalább emelje fel a kádat, a szifon kilépési tengelyének (legalábbis) legalább egyeznie kell a csatorna beillesztésének tengelyével (jobb ha kicsit magasabb).

ss220 írta:
A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat.

Ebben a fotón is nincs ok, amiért probléma merülhet fel - ott vannak kezek, ujjak, szerszámok és még fejjel is.

Master.msk, le kell engedni, talán szükség van rá, de a "nagyon lassú szivárgás" okai nem láthatók.

YT írta:
Itt van a létesítmény szerzője, és ugyanúgy gondolkodott.

Telepathing a szabadidődben?

Az a tény, hogy a fénykép lassú szivárgást okozhat a jövőben, hacsak természetesen a hullámosságot még nem töltötte fel építési törmelék.
A kommentátorok logikája szerint itt is a víz "nagyon lassan" folyik:

Összehasonlítóan elemzi a "képeket" a pontokon, pliz, ha persze elegendő számú paraméter-pont létezik, és nem csak ez a külön WC).
És kiderül, hogy ez a kihívás önmagának adódik))).

ss220 írta:
A kommentátorok logikája szerint itt is a víz "nagyon lassan" folyik:

Ha közvetlen kibocsátással jár, add hozzá egy méter hullámokat a mérőhöz, és a hullámzás simán emelje fel a centimétereket 5-7-cel (a skála szerint) - hasonló lesz a szerző tervéhez

ss220 írta:
a "nagyon lassú szivárgás" okai nem láthatók.

Lehet, hogy nem lesz látható, de ez megbocsátható.

A fórum résztvevőinek többsége tapasztaltabb, és számukra világos az ok, mint a nap.

BV, és mi van? A WC-ben lévő víz 5-7 cm-re van, ez minden. És erre a szintre normál módban fog menni. Egy nagyon közönséges kagyló összekapcsolja a WC-t. Hol a jármű azt mondta, hogy a fürdőben lévő víz a szükségesnél magasabb?

YT, kérem (a hétvégi lustaság használatával) Hol látja az oka a nagyon lassú vízáramlásnak?
Várakozás az elemzésre.

Mazayac, Talán a tapasztaltabb résztvevők, a hatalmas tapasztalatuk miatt maguk is hosszú ideig maguk csinálják ezeket a dolgokat, és természetesen nem teszik lehetővé az ilyen hibákat, mint a CU-t. Nem kellett volna foglalkoznom az ilyen jellegű változtatásokkal vagy részleges befejezésével. Találkoztam néhány hasonló ügyben, de a kibocsátás sebességével kapcsolatban nem volt probléma.

ss220 írta:
BV, és mi van? A WC-ben lévő víz 5-7 cm-re van, ez minden.

azaz a fürdőben - analógia szerint majdnem az alsó szinten lesz

ss220 írta:
És erre a szintre normál módban fog menni.

A vízsebesség függ a sínek szintkülönbségétől és ellenállásától. Tehát nem lesz normális. Normális esetben ez az, amikor egy pár cm-es lejtés van a szifon kimenetén lévő rövid egyenes cső mentén. A téma szerzője ezt ellenőrizheti úgy, hogy leválasztja a hullámosságot a falról, egy 30 cm-es egyenes csövet kicserél egy szekcióba, és egy alacsony medencébe összeolvasztja. A különbség észrevehető a szabad szemmel.
Hozzáteszem, hogy a szerző elfelejtette hozzátenni, hogy ez egy lassú leeresztés, ha van valami víz a fürdőszobában. Teljes fürdővel - normál vízelvezetéssel, ahogy írsz és itt egyetértek.

ss220 írta:
Egy nagyon közönséges kagyló összekapcsolja a WC-t.

Analógot adtam. Azt írod - hogy közös. Tehát miért nem a kád?

Ha a szerző M-ve-ben van - akkor megállhat és győződjön meg róla. Persze, ha a szerző hajlandó fizetni érte.

Csatorna beépítése a fürdőszobába

A fürdőleeresztő rendszer, amit pásztázásnak neveznek, olyan csövek kombinációjából áll, amelyek szükségesek a víz kijuttatásához a fürdőből, és megakadályozzák a túlfolyást. A folyadékot a fürdő alján keresztül ürítik ki a szifonba helyezett cső segítségével. Néha ez a cső a szifon folytatása. Egy másik cső, amely védi a fürdőt a túlfolyástól, a felső részén található. Jelenleg számos fajtájú pántológép létezik, különböző kialakítású, különböző anyagból készült. Hogyan telepítheti le a csatorna-túlcsordulást a fürdőszobában?

Az ürítés típusai: 1 rács, 2 csavar, 3 tömítés, 4 csöves, 5 szifon, 6 négyzet, 7 ágú, 8 felszabadulású túlfolyó, 9 cső, 10 anya.

A lefolyó felszerelése vagy cseréje a fürdőszobában

 1. Először telepítenie kell a fürdőt a helyre. A pántok megfelelő felszerelése a fürdőszobában szükséges, hogy a leeresztő nyílás legalább 15 cm-re legyen a padlótól. Határozottan rögzítse a fürdőt, hogy ne tudjon mozogni az ülésből.
 2. Csatlakoztasson egy pólót a leeresztőhálókhoz, rögzítve egy csavarral. Ez a csatlakozás gumi tömítéssel és tömítőanyaggal van lezárva. Ezután csatlakoztassa a szifont a póló alsó végéhez. Biztosítsa meg egy anyával és kúpos tömítéssel. Ezután csatlakoztasson egy csövet a túlfolyáshoz csatlakoztatott oldalsó véghez.
 3. Majd csatlakoztassa a sarokba. Ennek a saroknak az ellenkező furata szorosan csatlakozik a csatorna csövéhez. Minden ízületet tömítse.

Győződjön meg arról, hogy az összes csatlakozás szoros.

Az egészségügyi berendezések bekötési rajza.

Öntsön egy vödör vizet a kádba és ellenőrizze, hogy a szerkezet szivárog-e. Ha egyik ízület sem szivárog, akkor öntsön egy teljes fürdőt, és nézze meg újra, ha bármi szivárgás van.

Miután biztosak vagytok a pántálás megfelelő működésében, elkezdheti használni a fürdőszobát.

Ha a szennyvízcsatornák műanyagak a házban, akkor a szifont 40 mm átmérőjű műanyag csővel kell felszerelni. Ha a csőátmérő 50 mm, használjon adaptert. Ha a szennyvízcsövek öntöttvasak, akkor az alkatrészek rögzítéséhez gumi kapcsolót kell használni.

Néha vannak olyan esetek, amikor a teljes lefolyó megfelelően működik, és csak a leeresztő-túlcsordulást kell cserélni. A csere kézzel történhet.

A túlfolyó túlfolyó rendszer felszerelése vagy cseréje

A fürdő szifonrendszere.

 1. Először is meg kell választanod a tervezést és az anyagot, amelyből készült. Sárgarézből, műanyagból, rézből készült csatorna. A legtartósabb a rézcső. Az elvezetés automata szeleppel vagy normál, zárható dugóval biztosítható. Ajánlatos olasz termékeket vásárolni, mivel az olasz modellek jó minőségűek és nagyon sokáig tartanak.
 2. A pántálás ezen része egyszerű. El kell távolítani az előző csatornát, amely szivárogni kezdett. Ezután egy újat cserél. Ugyanakkor nagyon fontos megfigyelni a feszességet.
 3. A túlcsordulás felszerelése vagy cseréje szilárdsági teszttel kiegészül. Ahhoz, hogy a rendszer megfelelően működjön, először ellenőrizni kell az áramlást a fürdő feltöltésével.
 4. Ha a fürdőszoba előtti dekoratív falat tervezik, akkor időközönként be kell vezetni a csatorna túlfolyásának megfelelő működését.

A pántok beszerelése vagy cseréje önállóan elvégezhető. Ebben az esetben szigorúan követni kell a pántok alkatrészeinek telepítési útmutatóját. A telepítés során a legfontosabb, hogy az összes alkatrészt szilárdan szerelje fel, úgy, hogy légmentes és víz ne folyhasson.