Legfontosabb > Tervezés

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található.

A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

A fürdõ túlcsordulása: az üzemeltetés elve, a szerelési diagram és a szerelési szabályok

A vízkezelés magas színvonalú szobájának elrendezése önmagában számos finomságot és árnyalatot rejt magában. Nem csak a csaptelepek, a zuhanyzók, a víztartályok, a mosogatók megvásárlására és telepítésére, hanem a megjelenésüket szinte láthatatlan kis szerkezetekről beszélünk, de fontos funkcionális feladatokat látunk el.

Az egyik ilyen eszköz a fürdő túlcsordulása.

A fajták és a berendezés elve

A lefolyó-túlfolyó eltávolítja a használt folyadékot, és megakadályozza a tál túlfolyását ellenőrizetlen vízellátás közben. A szerkezet két lyukkal rendelkezik - az alsó részen és a fürdő falán. A csatornacsatornához csatlakoztatott összekötett csövek csatlakoztatva vannak.

Mechanikus eszközök jellemzői

Az értékesítés során három lehetőség van a lefolyó-túlfolyó rendszerek számára. A különbség köztük a dugó eltávolításának módja, és a leeresztő lyuk csatlakoztatása. Ha fürdõtúlcsordulást vásárol, és kételkedik abban, hogy melyiket választja ki, figyelmet kell fordítania a fürdõtartály modelljére és helyére a helyiségben.

A készülék legegyszerűbb típusát a hagyományos lakásépítés határozza meg szinte minden lakásban. Nincs mozgó alkatrész és kar. A vizet akkor gyűjtik össze, ha a parafa zárva van, és kinyílik.

A termék ebben a kategóriában különbözik a csatorna csatlakozásának típusától, a csatlakozások tömítésétől, a fúvóka alakjától. Az alkalmazkodás az alábbi elemeket tartalmazza:

 1. Drain nyak. Telepítve az alján lévő lyukba. Ez egy krómozott tölcsérből áll, amely nagyméretű törmelékeket és egy beépített anyát tartalmazó bővítő fúvókát tartalmaz. A részleteket a megerősített fémcsavarral lehet összekapcsolni. A vízállóságért felelős a gyűrű gumitömítés.
 2. Túlfolyó nyak. Beillesztve a fürdő falába. A tervezés hasonlít egy lefolyóhoz, de a hálózat általános kontúrjával szomszédos, nem közvetlen, vízelvezető rendszer.
 3. Szifon. Íves kivehető cső, amely a hidraulikus tömítés szerepét szolgálja. Megakadályozza a kellemetlen szennyvíz szagokat, hogy bejussanak a fürdőszobába. Megköti a mechanizmusokat egymással és a csatornahálózattal. Különböző konfigurációkban kapható. A minimális 300 ml folyadékot tartalmazó mélynyomó optimálisnak tekinthető.
 4. A hullámcső összekötése. Cserélje ki a vizet a túlfolyóba a szifonba. Összekapcsolódik a többi komponens csatlakozással.
 5. Segédfúvóka - puha vagy kemény. Leengedni a szifonból a csatornacsatornába.

A készlet tartalmaz olyan szerelvényeket is, amelyek növelik a rendszer tömítettségét. Ezek a lapos és kúpos tömítések, amelyeket a csavaranyával használnak. A kúpos termékeket éles szélű csavarral szerelik fel, hogy a vékony rész az ellenkező elem belsejébe kerüljön.

A kézi pántok előnyei: olcsó, legegyszerűbb összeszerelési / telepítési algoritmus, ritka hibák, megbízhatóság. A hiányosságok között meg kell jegyezni a tömítések gyors kopását.

A félautomata készülékek jellemző tulajdonságai

A hagyományos kialakítás későbbi módosítása egy félautomatikus rendszer. Ez tartalmazza a legtöbb komponenst. Ezt kiegészíti egy olyan vezérlőegység, amely emeli / csökkenti a dugót, a zárószelepet, és egy kábelt, amely irányítja a helyzetét.

A rendszer a túlfolyócsövön belül vagy kívül található segédkábel meghúzásával és pihentetésével aktiválódik. Az első lehetőség esztétikusabbnak tűnik, de sokkal nehezebb javítani.

 • kényelmesen zárja le a lefolyót (anélkül, hogy meg kell hajlítani, nedves kézzel);
 • kényelmes vezérlés és működés;
 • stílusos design.

Az eszköz hátrányai közé tartozik egy összetett szerkezet, mozgó és összekötő elemek tömegével, valamint a kábelek kopásának veszélyével.

A félautomata rendszerekben a túlfolyó lyukak a vezérlőegység mögött vannak elrejtve. A látható részletek dekoratív funkciót tesznek a belső térben, gondos tervezésnek köszönhetően.

Melyek a jó automata szilva túlcsordulások?

Az automatikus rendszerek megkülönböztető jellemzője egy összetett szerkezet, egy kattanáscsökkentő szelep, zárral és beépített rugóval ellátva.

A gombok elegáns, csúcstechnológiájú, modern, retro kivitelben készülnek. Sárgarézből és rézből készülnek, krómozott vagy nikkel bevonattal.

Az automatizált eszközök előnyei:

 • ergonomikus és megjeleníthető megjelenés;
 • tömörség;
 • kényelmes vízmennyiség.

Számos hátrány is van: a javaslatok magas költsége, a szelepet tartó rugó sérülékenysége, a gomb cseréjének nehézsége, a gondtalan telepítés, amely gyakran szakmai beavatkozást igényel.

Az ürítőgépet egy vízkészlet funkcionalitásával lehet ellátni. Figyelembe kell venni, hogy lehetetlen-e racionálisan keverni a fürdőszobába.

A rendszer magában foglalja a béléscsöveket, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva. A tálat feltölti a felső csatlakozó, amely megszünteti az áradást, mivel az áramlás automatikusan megáll, ha felesleges víz van.

Mit csinálnak az elvezető rendszerek?

A készülékek gyártása során használt anyagok, amelyek ellenállnak a korrózió, lúgos és savas anyagok, forró víz. A múlt században, amikor a vízvezeték-szerelvények mérete szűk volt, a vízelvezető rendszerek többnyire vasfémekből készültek.

Bár ez az anyag gyorsan elveszti eredeti esztétikáját, rendszeresen szolgál hosszú időre, bátran tartósan magas nyomású és hőmérsékleti cseppeket. Előnyei ellenére a gyártók még mindig előnyben részesítik a színesfémeket és a műanyagokat.

A műanyag pántok megfizethető árat vonzanak. Ezek megfelelőek a záró képernyővel ellátott fürdőben. Univerzális méreteik nem szabványos csatornákhoz és szilvához alkalmazkodnak.

Jelentősen megelőzve a műanyagot a szilárdság, a használati idő és a fém tárgyak tervezése szempontjából. A leggyakoribb termékek réz, bronz, réz. A króm vagy a nikkel elektroformáló technikák alkalmazásával alkalmazható a csatornarendszerekben és egyes részekben.

A mosószerkezetek szétszerelésére szolgáló eszközök időben történő tisztítása a műanyaggal ellentétben még évtizedek után sem valószínű.

Lehetőség van megérteni, hogy mely fémből készül az építés, gondosan megvizsgálva azt a csövet, amely a lefolyót és a túlfolyófuratokat együtt tartja.

A réz a vöröses árnyalat, a plaszticitás és a lágyság felismerhető. A sárgaréz tartós sárga ötvözet cinkből és rézből. A bronz elég kemény sötétbarna anyag, beleértve a réz és ón.

Fő kiválasztási kritériumok

Eszköz kiválasztása során a vásárlókat a személyes igények és kívánságok vezérlik. Nem kevésbé alapvetően javasoljuk, hogy értékelje a kívánt terméket, figyelembe véve a többi komoly kritériumot. Például:

 1. Árkategória. Kis költségvetéssel, optimális műanyag berendezés kézi leeresztővel. Egy drágább eszköz automatikus / félautomata mechanizmussal alkalmas azok számára, akik megoldást keresnek az eredeti stílus és kényelmes modern design.
 2. Anyag. A propilén minőségi mutatója sűrű héj, a sárgaréz tökéletesen sima felület, az öntöttvas a legkisebb repedések hiánya, mivel ezeket nem lehet megjavítani.
 3. További lehetőségek. A szifonok több vezetéket is tartalmazhatnak a fogyasztókon kívül más fogyasztók összekapcsolására. Az anyát nem zárhatja le. A jövőben ez a megfontolt lépés lehetőséget nyújt a mosogató, a mosógép és a mosogatómosó alatt a mosogató elágazására.
 4. Az átmérő megfelelés a szifonon és a csatornarendszeren van. Ha a metszetek nem kompatibilisek, akkor gumit vagy műanyag adaptereket kell felvenni.
 5. Teljesség. A rendszer teljes készletének tartalmaznia kell minden csatlakozóelemet, tömítőgyűrűt, csövek tömítéseit és túlfolyóit, kivéve a szivárgást.

Egy másik kritérium, amely messze van az utolsóaktól, az egészségügyi szerelvények gyártója. Attól függ, hogy a kiválasztott csatorna-túlfolyó rendszer élettartama és megfelelő működése milyen mértékben működik.

A legjobb gyártók értékelése

Annak érdekében, hogy ne csapódjanak le, és ne szenvedjenek egy kétes minőségű minőségi problémás termékkel, meg kell szerezni a jól ismert és bevált európai vállalatok termékeit. Az általánosan elfogadott nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően gyártanak berendezéseket.

Geberit. Kiváló minőségű svájci márka az átlagár mérések széles skáláján. A termékek kényelmesen működnek és jól alkalmazkodnak a nem szabványos mérethez.

Alcaplast. Az egyik legnagyobb vízvezetékgyártó Kelet- és Közép-Európában. A cseh márka olyan különleges kialakítású és egyszerű kialakítású eszközöket gyárt, amelyek folyamatosan és csendben teljesítik funkcionális feladataikat az egész élettartam alatt, függetlenül az agresszív környezeti tényezők hatásaitól.

Kaiser. Gyártó Németországból, amely a modern fürdőkhöz készült pántokat készít. A cég termékei lehetővé teszik a szifon hosszúságának széles tartományban történő beállítását, ami lehetővé teszi a könnyű szerelést, beleértve a tálak mély modelljeit is.

Viega. A német cég a legmagasabb minőségű biztonságos egészségügyi termékek gyártójává vált, amely kb. Fél évszázada szolgálhat. Sikeresen ötvették a tervezési és műszaki ötleteket.

A termékcsalád különböző formákkal, anyagokkal és színváltozatokkal rendelkező lefolyó- és túlfolyórendszerek. Ezeket viszonylag alacsony ár és egyszerű telepítés jellemzi.

Hansgrohe. A jó német minőség másik képviselője. A kötődő cégek megbízhatóak, hatékonyak, kiemelkednek a komplex high-tech struktúrában. A belső térben nagyra értékelik funkcionalitásukat és kiváló dekorációs teljesítményüket.

Telepítési szabályok

Miután megtapasztalták, hogy a fürdőszobában egy mechanikus típusú lefolyót szerelnek be, nem szükséges a félautomata rendszere, csaknem azonos. Még a készségek elsajátítása nélkül is megteheti magad, de először tanácsos megismerkedni a készlethez mellékelt utasításokkal és dokumentumokkal.

A gyártónak a telepítésre vonatkozó ajánlásait pontossággal kell követni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem működik megfelelően vagy helytelenül működik. Nem tanácsot adni az automatikus rendszerek beszerzésére: a telepítés után, garancia nélkül a készülékre vonatkozó garancia már nem működik.

Az első szakaszban a régi szifont eltávolítják, ha létezik, akkor a cső belsejét és a csatlakozási területeket alaposan megtisztítják. Ezután az alsó túlcsordulás végrehajtása történik. A lezáró mandzsetta felengedésénél felhevül, majd a leeresztő nyílásba kerül.

Egy másik tömítést helyeznek a lyuk belsejébe, a rácskal ellátott fedelet csavarozzák és rögzítik egy csavarral. A kúp alakú mandzsettákat vastag élrel helyezzük az anyára, keskeny - a nyakra.

Miután ellenőrizte, hogy a csatlakozás helyes-e, a csavart egy csavarhúzóval meg kell húzni. Hasonló eljárással fel van szerelve a felső túlcsordulás.

A következő lépés a túlfolyás kötése a leeresztőcsővel. Ehhez kényelmesebb rugalmas hullámcsövet használni, amely olyan méretre nyúlik, amely könnyen belép a fúvókába. Mindegyik csukló egy anyával és tömítésekkel van ellátva.

Ezután állítsa be a vízzárat. A tömítések helyei elővigyázatosak fájlhibákkal. A szelep egy lapos vagy kúpos tömítéssel ellátott kupakkal van ellátva.

Végül a szifon elvezetése a szennyvízcsatornához csatlakozik. Ez történik a tömítő ajakon vagy közvetlenül a foglalatba. A mandzsetta kopását okozó szivárgások elkerülése érdekében szilikonzsírral kezelik őket.

Amikor a szerelés befejeződött, ellenőrizze a szerelvény minőségét, lefedve a leeresztő dugót és nyissa ki a vizet. A fürdőszobában lévő padlót papír, lefolyó és a csatlakozások ellenőrzik. Ha szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Kezelési és karbantartási tippek

Minden túlfolyó rendszer megfelelő gondosságot igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat és teljesítményüket, biztosítsák a tartósságot és a hatékonyságot. A készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell annak ellenőrzésére, hogy nincs-e mechanikai sérülés és szivárgás.

Ne feledkezzen meg további eseményekről sem:

 • a betétek felhalmozódásának megakadályozása és a háromhavonta történő mérlegelés megakadályozása érdekében a szifont meleg vízzel lemossák citromsav vagy megfelelő kémiai oxidálószerek hozzáadásával;
 • kb. félévente kicserélik a hígított gumitárcsákat, amelyek elvesztették az elasztikus tulajdonságukat;
 • rendszeresen tisztított vízzáró, különböző szennyeződések és törmelékek gyűjtése.

Ha a szemrevételezés felderíti a forgácsokat és repedéseket, cserélni kell a szifont. Az ilyen hibák a helyiségek áradását okozzák, és nem javíthatók.

Hasznos videó a témában

Az automata rendszerek működési elve a videóban:

A félautomata túlcsordulás videó áttekintésében:

A lefolyó-túlfolyó rendszer megfelelő választéka garantálja a fürdőkád teljes, kényelmes és kiváló minőségű működését. Könnyen megbirkózik a telepítéssel, a legfontosabb az alkatrészek megfelelő összeszerelése és a csatlakozási pontok megfelelő lezárása. Ha azonban problémák merülnek fel, akkor mindig jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Fürdõ túlcsordulás: típusok, típusok, jellemzõk

Egyes háztartási dolgok olyan ismerősek lettek, hogy gyakran figyelmen kívül hagyjuk őket. Például a fürdő túlcsordulása szabványos vízvezeték szerelvény, amelyet a felhasználó csak akkor emlékszik meg, ha a szomszédok alulról panaszkodnak, hogy elárasztottak. Eközben arról, hogy a minőségi és tartós fürdővíz mennyi lesz, a vízfolyások megfelelő működésétől és a vízkapu időben történő biztosításától függ. Az ilyen redőny higiénikus hatású: természetes akadályt jelent a szennyvízszagoknak a szobába.

De milyen mosogatócsúszda a fürdőszobában jobb, hogyan kell kiválasztani a mosogatót, és mit kell keresni? Mindennek tudnia kell, csakúgy, mint az önpótló tartozék technológiájáról.

Lefolyó: eszköz és eszköz típus

Figyelembe véve az eszközt, nem hagyhatja figyelmen kívül a szifont. Ez a tartozék megoldja az ilyen háztartási problémákat, mint kellemetlen szagot a fürdőből, és megfelelően cirkulálja a vizet. Nincs fürdőszoba elvezetés szifon nélkül, amelynek eszköze nem bonyolult. Tehát a fürdőszobában lévő vízelvezetés szifonnal kezdődik, amely 4 részből áll:

 1. A nyak a fürdő alsó lyukába van szerelve, és van egy fúvóka, amelyen belül van beépített anya és a felső tál. A fürdőkád alja a két szifont alkotó elemek között van, amelyeket egy fém csavarral összekötnek.

Fontos! Biztosítja a csatlakozás gumi tömítésének tömítettségét - garantálja, hogy szomszédjainak mennyezet mindig száraz marad.

 1. A fürdő nyaka vagy túlcsordulása - nem közvetlen, hanem oldalirányú kimenettel rendelkezik. Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy eltávolítsa a felesleges vizet a fürdőkád szabálytalan kitöltése esetén;
 2. Szifon - hajlított alakú cső, amelyben mindig van egy bizonyos mennyiségű víz. Általában a szifont mindig eltávolítják, és ez a vízzárás, amely megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a szennyvízből a lakásba.

Tipp A szifonban a víz felhalmozódásának mennyisége az egész rendszer fontos része. Kis térfogatú, automatikus szívás lehetséges, és a szennyvíz szaga a fürdőszobában garantált. Ez különösen akkor fordul elő, ha a víz kevesebb, mint 300-400 ml, és a fürdő szellőzése nem elégséges. A fürdővízcsatorna-túlcsordulás kiválasztásakor jobb a szifon kialakításának előnyben részesítése, ha a tál elég mély.

 1. A hullámos tömlő csatlakozóként működik, és a szivóból kifolyja a vizet a túlfolyóból. A víznyomás általában ezen a területen kicsi, mivel a tömlőt a csövekre lehet ráhúzni;
 2. Minden fürdőlefolyó-rendszer egy csőcsatlakozóval van felszerelve a szifon csatlakoztatásához a csatornacsövekhez. Az aljzat kemény vagy lágy hullámos. A keménység megbízhatóbb a működésben, és a hullámosság sokkal könnyebben rögzíthető.

Tipp Ha a fürdő túlcsordulása vagy az egész rendszer cseréje szükséges, kérjük, vegye figyelembe, hogy a fújtató hosszúsága állítható.

A leggyakoribb szilvafajok

Ezek a főbb részek, amelyek a modern szifonszerkezetek. Az egész rendszer összeszerelése, valamint a mosdókagyló alá helyezése egyszerű. Érdemes megnézni a helyszínen bemutatott videó oktatóanyagokat, vagy vegye fel a kapcsolatot egy professzionális vízvezeték-szerelővel.

Tipp Az egyes részek kapcsolódási típusai többféle típusból állhatnak. A leggyakoribb lapos vagy kúpos tömítés. De mindenesetre a csatlakozási folyamatot egy kupakkal végezzük.

A kúpos típusú tömítések egyik jellemzője a hegyes élnek az anyáról történő felszerelése. A tömítés vékonyabb oldalának a benne lévő elemen belül kell lennie, és semmi mást nem. A tömítés ellenkező módon történő beszerelésével szivárgást, törékeny tömítést és professzionális meghívást ajánl, amelyért pénzt kell fizetnie. A fürdő leeresztő-túlfolyó rendszere nem nehéz, de a csere és telepítés bizonyos ismereteket igényel.

Az értékesítés során többféle szifon van. A fürdőleeresztő rendszer egy hagyományos szifonnal is felszerelhető, dugóval és automatikus vagy félautomata típusú vízelvezető vagy túlfolyó kialakítással. A különbség abban rejlik, hogy a dugót a dugó felnyitásával hajtották végre, amely túlcsordulással van felszerelve.

Az utóbbi kényelme az, hogy szükségtelen mozgások elkerülése érdekében a dugót le kell húzni, csak egy kerek alakú kart, amely a fürdő felső széle alatt helyezkedik el. Ami az egyszerű szifonokat illeti, a fő különbségek a szerkezetek között a következők:

 • különböző csövek: kerek, téglalap alakú;
 • összekötő elem a csatornacsatornába hullámosított formában vagy merev cső formájában;
 • Csatlakozó elemek tömítése: tömítések kúp vagy közönséges egyenes formájában.

Lefolyó-túlfolyó rendszer: egy kicsit több

Ha frissítenie kell a mosogatót a fürdőszobában, olvassa el az összes formatervezést a megfelelő választás érdekében. Hogyan történik a lefolyó a fürdőszobában egy egyszerű szifonnal, akkor már tudod a különbséget a lefolyó-túlfolyás között is. De van olyan árnyalat, amelynek megértése a szerkezet megfelelő kiválasztásához szükséges.

A túlfolyó túlfolyó eszköz egy olyan egyszerű eszköz, amely úgy néz ki, mint egy cső, ahol az egyik vége a fürdőkád felső oldalán lévő kerek lyukhoz vezet, a másik pedig sokkal alacsonyabb és a csatorna vízelvezető csövébe van behelyezve. Az ilyen berendezés a padlócsatorna fürdőszobájában nem sok időt vesz igénybe, és minden fürdőszobához alkalmas. És ahogy világossá válik, a cső felső részét túlcsordulásnak nevezik, az alsó részt pedig elvezetésnek nevezik, de van még egy koncepció, amelyet a vízvezeték-szerelők gyakorolnak: a fürdőszobába pattintható csatorna-túlcsordulás. Az ilyen rendszer teljesen zárt és soha nem szivárog (ha a csatorna nincs eldugulva). Nézz több rendszert a következő képen.

Tipp Ne felejtsd el, nem számít, milyen anyagból készül a rendszer, az egyetlen cél az, hogy mentse a házat az árvízből.

Drain rendszer: mit csinálnak?

A legfontosabb alapanyagok a szerkezetek gyártásához: színesfémek, réz, sárgaréz, bronz. Hasznos, a nyersanyag nem fél a lúgoktól és a savaktól való expozíciótól, nem rothad, és nem forró víz hatására deformálódik. Hogyan lehet megkülönböztetni a vásárláskor? Megjelenés:

 • vörös árnyék - réz termék;
 • sárgás - réz szilva. Ez egy réz és cinkpor ötvözet;
 • sárga barna színnel (kifejezett) - bronz. A legtartósabb vegyület, amely ón és réz vegyület.

Tipp A drága rendszereknek krómozott alkatrészei vannak. És a legjobb a termelés szempontjából az ellenkezője - olcsóbb, fekete ötvözet. A működési idő több mint tíz év, de időszerű gondoskodás szükséges: tisztítás, festés.

A polimerek megjelenése lehetővé tette a csövek, egyéb vízvezeték-berendezések széles skáláját. A gyártók polipropilén mintákat is kínálnak. Például egy szilárd műanyag rendszer a víz elvezetésére, egy akrilfürdő egy tartós és megfizethető kombináció, amely majdnem minden ügyfelet vonz majd. Nagyon fontos, hogy a műanyag késsel vágható le, ami különösen kényelmesebbé teszi a beszerelést, és mérőeszközökkel vásárolja meg, anélkül, hogy meg kellene említenünk a méretet.

Ha kedvelik a drága anyagokat, és nem akarja elrontani az exkluzív javítást kedvező árú csövekkel, a mosdócsatorna a fürdőszobában nemvasfémekből készülhet. Korrózióállóak, az anyagok gyakorlatilag nem romlanak az idő múlásával, és minden alátétcsukló elemek nehézség nélkül elemezhetők. De érdemes megemlékezni, hogy a szerkezet bármely része gondoskodni kell: minden króm alkatrészet puha szivacsjal kell lemosni, csiszolóanyag nélkül. A legkisebb karcolás idővel elrontja a nikkelezett védőfóliát, és a bevonat "elmosódik".

Rendszer leeresztő-túlfolyó semiautomatikus vagy automatikus: mi ez?

A szabványos fürdőleeresztő kialakítás egy lyukkal van lezárva egy egyszerű műanyag rácskal. A félautomata túlfolyó túlcsordulás, mint az automata, krómozott rácskal és dugóval van felszerelve. A túlfolyónyílás fedeléhez rögzített fogantyúnak van egy csatlakoztatott kábele, amely összeköti a parafát a másik végével. Ahhoz, hogy kinyissa a parafát, nem kell hajlítani, csak be kell kapcsolnia a fogantyút. Ez azért van, mert a mechanikai hatása a design egy úgynevezett félautomata.

Tipp Félautomatikus eszköz beszerelése műanyag termékre nem ajánlott, a design nem tart sokáig.

Az automatikus leeresztő-túlfolyó eltér az önnyitó és záró dugó rendelkezésre állásától. A kellemetlenség az, hogy "be kell merülnie" a kádba, ha ki kell nyitnia a lyukat, és ki kell üríteni a vizet, mivel a dugót a sütés közben működtetik, és a kád alján található. Ezért a professzionális vízvezeték-szerelők, a vízelvezető csatorna felhelyezése a fürdőbe, és a többi munka elvégzésével tanácsot ad a félautomatikus eszköz beszerelésére.

Ezek a részletek szükségesek ahhoz, hogy megértsük, miért van szükség a kád lejtéséhez (így a víz elhagyja), milyen fürdővíz-szintet építeni valamilyen módon, és mi is pántoló egyáltalán. A vízvezeték kiválasztásánál ne felejtsük el az összes szerkezet tömített lezárását és a rendszer egyszerűségét: az egyszerűbb, annál kisebb a törés lehetősége. Tehát nincs szivárgás és probléma a szomszédok mennyezetével.

Hogyan működik az automatikus vízlefolyó-túlfolyó rendszer a fürdőhöz?

Egy ilyen felelősségteljes ügyben, mint a fürdőkád kiválasztásánál, óvatos előkészítést kell tennie, és figyelembe kell vennie a közelgő telepítés összes árnyalatait. A fürdő mellett a lábak és egyéb részek is megvásárolhatók. Különös figyelmet kell fordítani a csatorna-túlfolyó rendszerre, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk.

Mi ez?

A hazai fogyasztók közül kevesen ismerik a jó öreg szifont és a láncon lévő parafát. Ez valójában az elvezetés-túlfolyó rendszer alapja. Most ezek a rendszerek egyre automatizáltabbak, és most már van lehetőség arra, hogy a vízzel kiöblítsék a kupát anélkül, hogy személyesen kihúznák a parafát.

Napjainkban sokféle hasonló konstrukciót értékesítenek a vízvezeték üzletekben. Leggyakrabban rögtön kapcsolatba kerülnek a fürdőkáddal, de a legjobb, ha önmagától megvásárolja.

Szerkezeti jellemzők

A fürdõcsatorna-túlfolyó rendszer kétféle típusra oszlik: az automata és a félautomata.

A szifon gép igen könnyen használható. Más névvel rendelkezik - kattintson a klyakra, és egyszerűen kattintson az alján található parafa gombra. Ezután kinyílik a lefolyó, majd megnyomva lezárja. Ennek a mechanizmusnak a fő része a parafához csatlakozó rugó. Az egész szerkezet úgy van elhelyezve, hogy nagyon kényelmes legyen a lefekvés, csak a lábak lenyomásával a fürdés után.

A félautomata szifon témájára való tekintettel fontos megjegyezni, hogy az automatától eltérően nem olyan hajlamos a meghibásodásokra, és ha problémák merülnek fel, ésszerű és a mechanizmus időben történő javítása mindent rögzít. Ebben az esetben a gép tervezése teljesen új lesz.

Félautomatikus túlcsordulás is kézzel indítható. Egy különleges forgófej lezárja a fürdőkád falán lévő lyukat, és az is csatlakozik a lefolyószerkezethez. Csatlakoztatják egy kábelszerkezettel, amely lehetővé teszi a leeresztő mechanizmus megnyitását, amikor a kupakot a kupakról lecsavarják. Ezen struktúrák legfőbb hátránya az elakadási mechanizmus.

A két különbözet ​​közötti fő különbség az ár. Melyik lehetőség a legjobb az Ön számára - csak ízlés és kényelem kérdése.

Az eszköz mechanizmusai, előnyei és hátrányai

Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes kialakítások eszközeit. Amint azt már korábban említettük, a jó öreg fekete parafa a fürdőszobában képes egy automatikus szifont vagy egy félautomata leeresztő-túlfolyó cseréjére vagy, ahogyan ez is nevezik, egy fürdőköpeny.

Ha az automata szifon működésének elve teljesen tisztán látható, akkor a félautomata eszköz építése némileg bonyolultabb. A műanyag vagy krómozott műanyag burkolattal ellátott dugó (forgófej) lezárja a fürdő falán lévő nyílást. Egy másik, azonos krómozott kupakkal ellátott dugó van a leeresztőnyíláson. Ez a két dugó csatlakoztatva van egy kábel meghajtóhoz.

Az alsó kupak egy sapka, amelynek kalapja a súlyossága miatt bezáródik. Az alsó dugó akkor nyílik meg, ha a felső fél fordulatot fordítja. Az egész szerkezet egy kábelvezetéknek köszönhetően működik, amely impulzust továbbít.

Az ügyfelek saját belátása szerint vásárolhatnak műanyag dugókat vagy krómozott dugókat a nagyobb erősség érdekében.

A félautomata csatorna-túlfolyó rendszer jelentős hátrányokkal rendelkezik, amelyek leggyakrabban a mechanizmus különböző részeinek lebomlásából állnak. Idővel a meghajtó elakadt kábele elakad, a dugó túlságosan leeshet a leeresztő nyílásba, néha előfordul, hogy a tű hosszabbodik meg, és hosszúsága a későbbi használatra alkalmatlanná válik.

Mindezek a kisebb hibák könnyen javíthatók, elegendő lesz a szerkezet szétszereléséhez és saját magának történő beállításához. Ezért logikus feltételezni, hogy a kábel kívülről könnyebben megjavítható, mint a kábel belsejében.

Az elektronikusan vezérelt szifon, azon túlmenően, hogy drágább lesz, mint a félautomata, szintén nehéz lesz javítani. Leggyakrabban, ha megtörik, ki kell cserélni.

Egy másik fontos szempont - a vízzárral ellátott kialakítás mindig előnyös a modellek nélkül. A hidraulikus zár egy speciális hajlított csőszakasz, amely önmagában felhalmozza a vizet. A víz minden alkalommal megváltozik, amikor a fürdőszobát használja. Ennek következtében a csatorna kellemetlen szaga nem halad át a csövön a nappali fürdőszobájában. Rendszerint ma szinte minden modell vízzárással van felszerelve, folyadék felszabadulása furcsa hajlított cső formájában.

Bármi legyen is a választása, alig akarja visszavenni a forgalmi dugót egy rugalmas zenekarra.

Gyártási anyagok

Az ilyen rendszerek különböző anyagokból készülhetnek. Ennek eredményeképpen a modellek eltérő értékekkel rendelkezhetnek, és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Leggyakrabban a gyártók olyan anyagokat választanak, amelyek feldolgozását az évszázadok során debugolták, főként az új technológiák használatának elkerülésével. Ennek egyik legfontosabb példája a különböző fémötvözetekből készült vízvezeték gyártása.

Gyakran több hagyományos anyagot használt szifon gyártására.

 • Sárgaréz, bronz. A sárgaréz réz és cink ötvözet, a bronz réz és ón. Az ilyen modelleknek mindig magas ára van, de jó minőségűek. Sárgaréz vagy réz szifon használják a design a fürdőszoba egy különleges régi stílusban.

Az ilyen rendszerek nagyon ellenállóak, üzemképtelenek, tartósak, képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek. Ha krómot permeteznek, a formatervezés kellemes fém színt kap és élettartama tovább bővül.

Különösen érdemes megemlíteni a sárgaréz és a bronz közötti különbséget. A fő különbség az, hogy a bronz hosszú ideig érintkezhet a vízzel, de nem réz, mert különféle spray-k formájában kell kezelni.

 • A legelterjedtebb megoldás az öntöttvas (szénalapú ötvözet). Ezt az ötvözetet hagyományosan több évszázadon keresztül használják különféle egészségügyi berendezések gyártásához. Az öntöttvas egyik fényes előnye az erőssége, de hátránya a korrózióra való hajlam.

Annak ellenére, hogy különböző vízvezeték szerelvények gyakran öntöttvasból készülnek, ilyen fürdő szifon telepítése ritkaság. Az ilyen szifont általában csak az öntöttvas fürdőhöz kell felszerelni.

Az ilyen öntöttvas szerkezetek gyorsan felszedik a különböző üledékeket, nehezen tisztíthatóak és nem javíthatók. Ha ilyen problémák merülnek fel, ki kell cserélni őket. A szerkezet terjedelmes méretei és a fürdőszoba alatti kis helyiség bonyolítja ezt a folyamatot.

Telepítjük a lefolyó túlfolyását: automata és félautomata rendszerek mosogatóhoz és fürdőkhöz

Az új fürdő felszerelését a vízvezeték- és vízvezetékek cseréje kísérte. Helyezzen be egy új szifont is a csatorna-túlfolyó rendszerrel a fürdőhöz - amely a csatornarendszer szükséges eleme, amely megóvja a helyiséget az elárasztástól.

Fürdõ túlfolyó eszköz

A fürdőkád vagy a mosogató túlfolyásának lecsapolása az egyszerű - pántáláshoz olyan kialakítás, amely a csatornába átirányítja a felesleges vizet, amely a fürdőbe vagy mosogatóba áramlik, megakadályozva, hogy túlcsorduljon. A vízelvezető rendszer eszköze majdnem azonos a fürdő és a mosogató vagy konyhai mosogató számára. Egy kicsit nehezebb felhelyezni a pántot a fürdőkádra, ezért fontoljuk meg ezt az opciót, és a szifon felszerelésének lehetőségét egy mosogatóra vagy mosogatóra egy másik áttekintésben részletesebben tárgyaljuk.

Strukturálisan a fürdõcsõ túlcsordulása egy fürdõbõl áll:
- szifon vízzárással;
- két rács - a kimeneten és a túlfolyó vevőn;
- csatorna
- a csatornarendszerhez csatlakozó ág;

A fürdõhöz egy további kifolyóval ellátott készülékek halmaza a vízellátáshoz való csatlakozáshoz szükséges tömlõk. Minden minta fürdőjére telepíthető, a lyukakat először a gyártó készített elő.

Az egyedülálló kialakítású és kialakítású fürdők számára a készletben túlcsordulás érhető el.

Figyelem! A kifolyó túlfolyó nem képes mindig megbirkózni a kádba öntött víz nyomásával. Ha a víz gyorsabban, mint az eltávolítás, az árvíz elkerülhetetlen.

A munka elvétől függően a túlcsordulás többféle lehet:

 • normál (egy hullámos csőből áll, amely a szifonhoz csatlakozik, a vételi nyílás egyszerű dugóval van lezárva);
 • automatikus;
 • félautomata;
 • fürdőkád kiöntő-túlfolyó rendszerrel.

Gyártási anyag

A pántok készítéséhez szükséges anyagok kiválasztása nagymértékben függ a fürdő tulajdonosának személyes preferenciáitól.

Hagyományosan minden anyag három csoportra osztható:

1. Műanyag vagy polipropilén. A leggyakrabban használt anyag. Az ilyen modellek előnyben részesítése akkor történik, ha a fürdőkádra egy képernyőt telepítenek, amely elrejti a teljes vízvezeték-elrendezést.

A polipropilén pántáru előnyei a következők:
- korrózió hiánya és plakk képződése a belső felületen;
- egyszerű telepítés és szétszerelés. A kialakításukban van egy hullámcső, így a hossz egyszerűen beállítható;
- alacsony ár. A pántolóanyagok mindegyikének közül ez a legolcsóbb, ugyanakkor semmiképpen sem rosszabb, mint az élettartam szempontjából.

2. Vasfém. Nem túlságosan megjeleníthető megjelenése, ezért annak használatához kívánatos, hogy a fürdőt egy képernyővel lezárják. De ezt a hiányosságot megbízhatósága és hosszú élettartama igazolja.

Nemvasfémek (réz, bronz, sárgaréz). Az ilyen anyagok kötődése gyakran krómozott, és meglehetősen vonzó megjelenésű. A meglehetősen magas költségek miatt díszítőelemként is használható - olyan fürdők számára, amelyek nem biztosítanak képernyőt. Például gyönyörű faragott lábakon vagy szabálytalan alakban.

Színesfém-modellek előnyei:
- nagy korrózióállóság (különösen rézben);
- vonzó megjelenés;
- megbízhatóság és hosszú élettartam.

Hátrányok - összetettebb telepítési folyamat, mint például a polipropilén.

Pántos típusok

Automata pántolórendszer

A pántok munkája egy elvre épül, ami azt jelenti, hogy szinte ugyanaz a design.

A fürdő automatikus túlfolyása megkülönbözteti a parafa szerkezetét, amely felszabadító lyukkal van felszerelve. Ha rákattint rá, akkor akár a leeresztés vagy a záródás megnyitása is előfordul. Ez a kialakítás (kattintással) lehetővé teszi, hogy a vízszint egyszerű beállításával egyszerűen állítsa be a vízszintet - emelje meg szintjét a lábával, nyissa ki a dugót, és csökkentse a szükséges mennyiséget.

Van egy automatikus rendszere és saját hátrányai - ha nem a minőség alapján választja, hanem a legalacsonyabb áron, nagy a valószínűsége annak, hogy az automatikus sapka meghibásodik. Ebben az esetben meg kell változtatni a teljes lefolyó túlfolyó fürdőt.

Jobb, ha bronz vagy sárgaréz választja az ilyen rendszer gyártásának anyagaitól, mert például a polipropilén gyorsan cserére szorul.

Félautomata pántoló rendszer

Félautomata túlfolyó a fürdőhöz hasonló kialakítású, mint egy automata. De a víz leeresztéséhez nem egy parafát használ, hanem egy speciális összekötő kábelt.

Az ilyen rendszerek egyik jellemzője, hogy a víz leeresztése a lyuk fedéllel történik, nem az alján, hanem a fürdő falán. Az összekötő kábellel ellátott fedél egy dugóval van összekötve, és forgatáskor vízleeresztést blokkol vagy nyit.

A burkolat kialakítása különböző lehet - a fogantyú, a szelep, a kar, stb., Attól függően, hogy az egész eszköz tervezett-e.

Fontos! A csatlakozó kábel átjuthat a kifolyócső belsejébe vagy közelébe. Az első opció kiválasztásakor ne feledje, hogy ha a kábel sérült, akkor a teljes leeresztő rendszert módosítani kell.

A félautomata kényelmessége és praktikuma az, hogy amikor használjuk, nincs szükség arra, hogy a kezét a vízbe töltsük.

Kádcsaptelep vízlefolyó-túlfolyó-töltő rendszerrel

A túlfolyó rendszer részét képező fürdőkupak ritkán használt lehetőség, de bizonyos esetekben kényelmes.

A fürdőkupakot akkor használják, ha nincs lehetőség vagy vágyakoztatni egy hagyományos csaptelep felszerelésére. Ugyanakkor a csövet közvetlenül a túlfolyó nyílásba táplálja, amelyen keresztül a víz áramlik. Ez azt jelenti, hogy a munkát két módban végezzük: töltés és leeresztés.

Az ilyen kádak garantálják, hogy ne engedjék meg a helyiség elárasztását, mert amikor a víz túlcsordul, a víz automatikusan lefolyik a fürdő alján.

Egy másik tervezési lehetőség, amikor víz áramlik a fürdő alsó nyílásába, így szinte hallgathatja a vizet.

Nagyon nehéz behelyezni egy fürdőkádat, és saját vízhez csatlakoztatni a vízellátó rendszert, így szükség lehet szakember segítségére.

A túlfolyó felszerelése a fürdőszobában

Maga a pántolórendszer egyszerűen telepíthető, még speciális képességek nélkül is. Ezeket a munkákat a fürdőkád helyének telepítése és biztonságosan rögzítése után végzik el.

A telepítést több lépcsőben végezzük:
- a telepítés a szerkezet alján kezdődik - egy leeresztő rács van felszerelve, egy szifont rögzítenek hozzá - egy cső, amely a csatornába vezet, közvetlenül a fürdőbe és a felső lefolyó lyukba;

Fontos: Ne felejtse el kenni az erõsítõ részeket (leeresztõ rács és szifon) a leeresztõ lyuk szilikonnal.

- a felső leeresztő nyílásban rács és cső van felszerelve;
- állítsa be azt a sarkot, amely egyesíti a lefolyó lyukat és túlcsordul.

A teljes szerkezet összegyűjtése során feltétlenül ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítésének megbízhatóságát. A pántoló készlet tömítő tömítésekkel van ellátva, de a megbízhatóság érdekében az összes csatlakozást ezenkívül szilikon tömítőanyaggal is kezelhetjük.

A telepítés befejezése után ajánlott, hogy a fürdőszobát körülbelül egy napig ne használják a tömítőanyag megszárításához. Egy nap múlva öntsünk vizet a kádba, és ellenőrizzük a leeresztő nyílás tömítettségét. Ha minden rendben van, adjunk hozzá vizet és ellenőrizzük a felső leeresztő lyukat.

Drain fürdő, helyes telepítés

Helló Nagyon lassan áramlik a víz a kádban levő kifolyón keresztül. A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.
Kérem, nézze meg a képeket, minden rendben van? Milyen magasságokra kell koncentrálnia?

Van egy számláló centimétere pár centiméterrel. Jó lenne többek között a fürdő felemelése.
De mindenképpen el kell távolítani a hullámosságot, hogy összeszereljük a 45 fokos sarkokat. "sorokovki", a falról a mandzsettán keresztül. Fordítsa el a szifont minél közelebb a leeresztési ponthoz. Lehet egy másik szifont felvenni, egy magasabb emelkedéssel vagy a szifonnal azonnal felemeli a sarok néhány cm-t.
Szükség van a túlfolyó hullámosság lehető legrövidebb lecsökkentésére, most már van egy mocsár).

Michaelg írta:
Milyen magasságokra kell koncentrálnia?

Ideális esetben, ha a szifon kilépése valamivel magasabb, mint a falon lévő cső bejárata, akkor legalább egy szinten sem rossz, de a víz nem áramlik felfelé.

Michaelg írta:
A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.

Master - ram.
A falvíz csatorna bejáratának központja a szifon kijárata fölött van, majdnem a fürdőszoba alján.
Tipikus fürdők esetén a helyiségben a csatorna bejáratának középső szintje nem haladhatja meg a 10-12 cm-t
Nos, úgy tűnik, hogy a fürdőed egy kicsit felemelkedett, eltávolítva a lábcsavarokat - ez nem több, mint 12-14 cm - ez a maximális.
Egy ilyen munka - nem fizet!
Ha Moszkvában - nézd meg a profilomat.

Michaelg, érintsd meg, ami a falon kívül van, nem kell felemelni
fordítsa párhuzamosan a padlóra + 3-5 fok fel - már nem
Ezután kombinálni kell a szifont és a vízelvezetést, egy nagy lejtőre nincs szükség, a legfontosabb dolog nem visszafordítani. Hullámcső cseréje.

master.msk, nézze meg a képet egy mérőszalaggal - mindegy, hogy legalább 2 cm-re ugorjon az ellentétes lejtőn

BV, nos, nem mondhatsz el mindent egyáltalán, nem pedagógiai, maga is megnevezi magát, amikor hozzáfűzi a 2-et és 2-t))
Természetesen fel kell emelni a kádat vagy kihúzni a csövet, és csökkenteni kell a lejtést, ha megengedik

master.msk írta:
húzza meg a csövet, és csökkenti a lejtést, ha megengedi

A falból és a lejtőn kinyíló csőből ítélve lehetséges, hogy csak a végső sarok felemelkedik és a fal megtörése után lehetséges, hogy a szifon kijáratszintjé alakítható. Ha nem, akkor ó, valószínűleg megpróbálsz egy szifon-hullámot (ezekhez képest viszonylag sima fal):

BV írta:
nézze meg a képet kazettával

Nem lehet pontosan megmondani a fotót, a forgatási irány nem szigorúan vízszintes, így legalább egy kis magassági magasság van, vagy sem - HZ.

ser000 írta:
lehetséges, hogy csak a végsarkot emelték fel, és miután a fal megszakadt, lehetséges, hogy a szifonból kilépési szintre

ser000 írta:
Valószínűleg megpróbálsz egy szifon hullámot (ilyen, egyébként viszonylag sima fal):

Az undorító dolog, a normál szifonhoz képest, tényleg nincsenek előnyei, kivéve a superexpress felszerelés lehetőségét.

A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat. Igen, egy kicsi területen van egy kis ellentétes lejtő. A rulett bizonysága alapján a szennyvízcsatorna kimenetének teteje és a fürdő alja ugyanazon a szinten van. A szifonok is ellentétesek, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy biztosítsák a szükséges átjárhatóságot. Valószínűleg valahol valami kalapál (a javítás folyamán ez gyakran történik).

Itt van a létesítmény szerzője, és ugyanúgy gondolkodott.

ss220 írta:
A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat.

jól láthatóan nem látható
Igen, szerettem volna átadni az ilyeneket

Michaelg írta:
A mester telepítette a fürdőt, és a mosogató azt állította, hogy minden rendben történt.

Ha nem szakítja meg a csempe, akkor legalább emelje fel a kádat, a szifon kilépési tengelyének (legalábbis) legalább egyeznie kell a csatorna beillesztésének tengelyével (jobb ha kicsit magasabb).

ss220 írta:
A fénykép nem mutat okot arra, hogy a víz nagyon lassan áramolhat.

Ebben a fotón is nincs ok, amiért probléma merülhet fel - ott vannak kezek, ujjak, szerszámok és még fejjel is.

Master.msk, le kell engedni, talán szükség van rá, de a "nagyon lassú szivárgás" okai nem láthatók.

YT írta:
Itt van a létesítmény szerzője, és ugyanúgy gondolkodott.

Telepathing a szabadidődben?

Az a tény, hogy a fénykép lassú szivárgást okozhat a jövőben, hacsak természetesen a hullámosságot még nem töltötte fel építési törmelék.
A kommentátorok logikája szerint itt is a víz "nagyon lassan" folyik:

Összehasonlítóan elemzi a "képeket" a pontokon, pliz, ha persze elegendő számú paraméter-pont létezik, és nem csak ez a külön WC).
És kiderül, hogy ez a kihívás önmagának adódik))).

ss220 írta:
A kommentátorok logikája szerint itt is a víz "nagyon lassan" folyik:

Ha közvetlen kibocsátással jár, add hozzá egy méter hullámokat a mérőhöz, és a hullámzás simán emelje fel a centimétereket 5-7-cel (a skála szerint) - hasonló lesz a szerző tervéhez

ss220 írta:
a "nagyon lassú szivárgás" okai nem láthatók.

Lehet, hogy nem lesz látható, de ez megbocsátható.

A fórum résztvevőinek többsége tapasztaltabb, és számukra világos az ok, mint a nap.

BV, és mi van? A WC-ben lévő víz 5-7 cm-re van, ez minden. És erre a szintre normál módban fog menni. Egy nagyon közönséges kagyló összekapcsolja a WC-t. Hol a jármű azt mondta, hogy a fürdőben lévő víz a szükségesnél magasabb?

YT, kérem (a hétvégi lustaság használatával) Hol látja az oka a nagyon lassú vízáramlásnak?
Várakozás az elemzésre.

Mazayac, Talán a tapasztaltabb résztvevők, a hatalmas tapasztalatuk miatt maguk is hosszú ideig maguk csinálják ezeket a dolgokat, és természetesen nem teszik lehetővé az ilyen hibákat, mint a CU-t. Nem kellett volna foglalkoznom az ilyen jellegű változtatásokkal vagy részleges befejezésével. Találkoztam néhány hasonló ügyben, de a kibocsátás sebességével kapcsolatban nem volt probléma.

ss220 írta:
BV, és mi van? A WC-ben lévő víz 5-7 cm-re van, ez minden.

azaz a fürdőben - analógia szerint majdnem az alsó szinten lesz

ss220 írta:
És erre a szintre normál módban fog menni.

A vízsebesség függ a sínek szintkülönbségétől és ellenállásától. Tehát nem lesz normális. Normális esetben ez az, amikor egy pár cm-es lejtés van a szifon kimenetén lévő rövid egyenes cső mentén. A téma szerzője ezt ellenőrizheti úgy, hogy leválasztja a hullámosságot a falról, egy 30 cm-es egyenes csövet kicserél egy szekcióba, és egy alacsony medencébe összeolvasztja. A különbség észrevehető a szabad szemmel.
Hozzáteszem, hogy a szerző elfelejtette hozzátenni, hogy ez egy lassú leeresztés, ha van valami víz a fürdőszobában. Teljes fürdővel - normál vízelvezetéssel, ahogy írsz és itt egyetértek.

ss220 írta:
Egy nagyon közönséges kagyló összekapcsolja a WC-t.

Analógot adtam. Azt írod - hogy közös. Tehát miért nem a kád?

Ha a szerző M-ve-ben van - akkor megállhat és győződjön meg róla. Persze, ha a szerző hajlandó fizetni érte.