Legfontosabb > Bútor

Hogyan telepítsünk mosogató szifont - a szakemberek ajánlásait

Minden öntudatos ember, vagy akár a tizenéves fiú képes lesz teljesen megérteni, hogyan szerelje össze a mosogatót a mosogatóhoz saját maga által. Végül is ez csak minimális erőfeszítést igényel, néhány egyszerű képességet, egy csavarhúzót és egy maximális vágyat.

Minden háziasszony tud erről a készülékről, hogy eltömődhet és megtisztulhat, vagy áramlást okozhat, és esetleg ki kell cserélnie egy újat. Ha van egy ember a házban, akkor semmi gond. Ellenkező esetben kapcsolatba kell lépnie egy szakember fizetett szolgáltatásaival.

A szifon célja

Magánházban vagy lakásban élsz, ha otthonában van mosdó, mosdó, fürdőkád vagy zuhanyzó, akkor vannak szifonok. Az egészségügyi berendezés nélkül, kivéve az utcai mosdó esetében.

A szifon egyfajta hajlított csőszakasz, amelyen keresztül a szennyvíz elvezetik a mosdó / kád / zuhanytálcából a csatornába. A mosogató csatlakoztatása a csatornahoz nem lehetséges ezen szaniter szerelvény nélkül. Végül is kellemetlen szagokat tart a csatornacsövön, megakadályozza a baktériumok növekedését a vízcsapdán keresztül.

A szifont a csatornahálózathoz is hozzá kell kötni, hogy durva hulladékot érjen el, ami valamilyen okból belépett a lefolyóba. Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó egészségügyi berendezés nem képes teljes mértékben megvédeni a szennyvízcsatorna rendszert az eltömődéstől. Időközönként további vegyszereket kell használni a szennyvízcsatorna tisztítására.

Szifonok fajtái

Mielőtt folytatnánk azt a kérdést, hogy miként lehet megfelelően csatlakoztatni egy szifont egy mosogatóhoz vagy más vízvezeték-szerelvényhez, fontoljuk meg, hogy milyen típusú szifon létezik. Végül is, miután úgy döntött, hogy megvásárolja ezt a terméket, először is gondolni fog a típusára, amely kifejezetten az Ön esetében szükséges. A nagyobb tisztaság érdekében vegye figyelembe az alábbi képeket.

Amint az a fenti ábrákból is látható, a legfunkcionálisabb és legkényelmesebb a napelemben az üvegszifon. Rajta lakunk.

Alapvető készlet egy üveg szifon

Annak kérdésére, hogy miként lehet egy üvegszifonyt a mosogatóra telepíteni, először meg kell fontolnia, hogy mely részekből áll. A mosogatóhoz vagy fürdéshez használt üvegszifon fő alkotóelemei:

 • védőrács;
 • egy sor gumi tömítés;
 • kúpos gumi mandzsetta;
 • fogadó vagy elágazó cső;
 • összekötő csavar;
 • csatlakozóanya;
 • az alsó;
 • a csatorna csőcsatlakozója;
 • csatorna.

Az üvegszifonok különböző módosításai

A készülék modelljétől függően további részletekkel is rendelkezhet:

 • több bemenet;
 • túlfolyócső;
 • szelepcsatorna.

Ha van olyan mosógép, amelyet a mosogató mellett helyeztek el, amelyen a szifont telepíti, akkor fontolja meg, hogy vásároljon egy modellt egy speciális kiegészítő bemenettel. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a háztartási készülékeket a szennyvízcsatornába szifonon keresztül csatlakoztatni, és nem közvetlenül.

A túlfolyócső a mosogatóra van szerelve, amelynek kialakítása kezdetben túlfolyó lyukat biztosít. A konyhában való áradások elkerülése érdekében a fürdőszobai és konyhai mosogatógépek gyártói nemrégiben egy túlfolyó lyukkal kezdték felépíteni őket, és a szifongyártók termékeiket túlfolyócsővel szerelték fel.

Az Autosliv a modern modellek nagyon kényelmes jellemzője. Ha vízre van szükség a mosogatóban, csak egy egyszerű kattintással zárja le a szelepet a lefolyóban. Ezután, ha már nincs szükség a vízbe a mosogatóba, akkor a szelep kinyílik és a lefolyó továbbra is normálisan működik.

Az alábbi képen látható az üvegszifon módosítása. Általában mindegyiknek hasonló eszköze van, és magától függ, hogy eldöntsétek, hogy a mosogató mosogatójának milyen konkrét módosításai vannak a fürdőszobában, csak meghatározott feltételek alapján dönthetnek.

Vannak modellek szifonok kettős mosogatók. Ennek a modellnek a kényelme az, hogy kétszer ne telepítse a mosogató szifont. És ez jelentősen megtakarítja az idejét és erőfeszítését. De nem csak. A két bemenetű modell sokkal kompaktabb, ami fontos a mosogató alatt lévő tér termelési célú felhasználásához. Két különálló szifon felszerelésével két tálcával rendelkező mosogatóhoz, a csövek és tömlők hálóját a mosogató alá helyezi. Ez nemcsak megakadályozza, hogy elhelyezzön egy tárolóedényt, hanem nehezebbé tegye a csatornakomplexum fenntartását.

Összeszerelési technológia

Bármely modellje a megvásárolt egészségügyi berendezésnek, a gyártó köteles csatolni a termékhez egy összeszerelő áramkört és egy alkatrész-jegyzéket. A gyártó utasításai elsősorban a mosogató szifonjának összeszerelésekor követendők.

De általában az utasítás sematikus. Ha nem először vesz részt a termék összeszerelésében, akkor elég valószínű, hogy a rendszer az Ön számára több lesz, mint elég. Különösen fontos azonban, hogy az újonc olyan pontokra összpontosítson, amelyeket részletesen tárgyalunk. Igen, és a tulajdonos, aki régóta megszokta, hogy mindent megtegyen a saját kezével, néha hasznos emlékeztetni néhány árnyalatra.

 1. Tehát az első lépés a konfiguráció ellenőrzése. Alapvetőnek tűnik. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor "valami nincs itt", és nem világos, hogy mihez kell kapcsolódni, mert egyszerűen nincs elég részlete. Kevésbé gyakoriak a redundancia. Ezután a zavaros tulajdonosa hosszú időre meg fogja találni, hogy mi az extra madár.
 2. Amikor egy komplett készleten rájöttél, és nem felejtette el figyelmen kívül hagyni az alkatrészek minőségét is, közvetlenül a gyülekezéshez vezethet.
 3. Ellenőrizze az alsó dugót. Győződjön meg róla, hogy nincs benne éles elem, mert a hiba károsíthatja a tömítést. A szifon alját mindig vízzel tölti meg, és a hibák jelenléte ebben az építési helyszínen elkerülhetetlenül szivárgáshoz vezet.
 4. Telepítsünk egy rácsot, hogy megakadályozzuk az étel bejutását a lefolyóba és egy fehér tömítést a mosogató alján lévő lyukon. A leeresztő nyílás hátoldalán pedig az alsó részből egy gumi fekete tömítés van felszerelve. Nyomja az elágazó csövet a mosogatóhoz, és csavarja be a 6-8 mm átmérőjű rögzítőcsavart az elágazó cső speciális aljzatába a rács fölé. Ehhez egy széles csavarhúzóra van szüksége - talán az egyetlen olyan eszköz, amelyet használni fogsz, kivéve a kezeket.
 5. Felfelé az elágazó csövön, szerelje fel a tengelykapcsoló anyát, majd a kúpos gumitömítést. Helyezze be a szifont a mellbimbóba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a magasság, amelyen található, helyes. Biztosítsa ezt a szintet a szorítóanya manuális meghúzásával. A szifon felszerelése a mosogatóra majdnem teljes.
 6. Ezután gumibetétet kell elhelyezni a készülék alsó fedelén, és csavarja meg az utast. A jövőben le kell csavarni, hogy tisztítsák mindent a felhalmozott törmelékből. Ügyeljen arra, hogy ne tömítse a tömítést minden egyes alkalommal.

Mit kell figyelni a telepítéskor:

 • A készülék összeszerelésekor ne használjon tömítőanyagot. Ha szét kell szedni annak érdekében, hogy megtisztítsa, ha elakad, akkor nem lesz képes gyorsan elvégezni. Ráadásul el kell távolítania a régi tömítőanyag maradványait, mielőtt vissza tudna dugni mindent. Szélsőséges esetben használjon szilikont, de jobb, ha valamilyen gumibetétet tartalmaz a készletben. Feltéve, hogy normális minőségük van, az ízületek tömítettségének problémái nem merülhetnek fel. Ez egy csatorna, nincs ott nyomás, ellentétben a vízcsővel.
 • Gondolkodj azonnal, a konyhában, a fürdőszobában vagy egy másik szobában, egy mosógépet telepítesz, függetlenül attól, hogy Ön mosogatógépet szerel-e be, függetlenül attól, hogy a mosdója egyszeres vagy kétszemélyes. Erre azért van szükség, mert nem szükséges újra és újra telepíteni egy szifont a mosogatóra, új otthoni háztartási készülékek hozzáadásával, amelyek a csatornahálózathoz kapcsolódnak.
 • Annak érdekében, hogy az összeszerelt szifon megfelelően működjön, ügyelni kell arra, hogy az összes csatlakozó szoros legyen, és ne legyen szivárgás.
 • Minden csatlakozást kézzel kell elvégezni, segédeszközök nélkül. Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy a tömítőgumót megnyomja, ami jelentősen csökkenti az élettartamát.

Összefoglalva

A szifon felszerelése mosáshoz, mosogatóhoz, zuhanyozáshoz vagy fürdéshez nem igényel sok időt és nem igényel speciális készségeket. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyekről tudnia kell, és figyelembe kell venni, hogy ne kelljen kettős munkát végezni, miközben újratárgyalunk valamit. Szükséges mindent figyelembe venni, hogy rövid idő alatt egy teljesen új készüléket ne lehessen megváltoztatni egy funkcionális modellre, mert elfelejtette figyelembe venni, hogy legközelebb egy mosógépet kell telepíteni, és a szifonon keresztül is hozzá kell kapcsolódnia a csatornahálózathoz.

Ha újak vagyunk a vízvezetékhez, és először telepítünk egy szifont, a termék gyártójának utasításai érthetetlenek lehetnek. Az eszköz összeszerelésének és felszerelésének csak vázlatos leírása alapján nem tartalmaz olyan fontos információkat és tippeket, amelyek segítenek elkerülni a hibákat, és megakadályozni a konyhájának szivárgását a csatornából.

Mi a szifon a túlfolyó mosogatóhoz, és hogyan kell telepíteni?

A vízvezeték-szifon olyan eszköz, amely a csatorna és a csatorna között helyezkedik el. A magjában egy cső alakú, ívelt formában, a térdében, amelyből mindig van víz. Vízzáró funkciót lát el. A szifonokat minden olyan vízvezeték-szerelvényre szerelik fel, amelyek a csatornahoz csatlakoznak. Ennek eredményeképpen a mosogató helyének cseréjekor a szifon is megváltozik.

A készülék alapelve

Miért van szükségem egy túlfolyó szifonra? Ennek a készüléknek fő feladata egy vízzáró kialakítása, amely nem engedheti meg a szennyező gázok bejutását a konyhába vagy a fürdőszobába.

Az ilyen eszköz befejezése a következő elemeket tartalmazza:

 1. 5 lyukú védőháló.
 2. Gumi tömítések, amelyek vastagsága 5 mm. Ha olcsó eszközt vásárol, a tömítés fekete, ha a szifon modell drága, a tömítés fehér.
 3. A mellékágzal ellátott elágazó cső egy kis oldalával volt felszerelve.
 4. Csatlakozó csavar
 5. Szifon ház.
 6. Csatornacsapok.
 7. Dió.

A szifon gyártásához olyan anyagokat használnak, mint a műanyag és a fém. Az első lehetőség a legelmaradottabb. Egyszerű kivitelük és kis mennyiségű vegyületük van. A műanyag szifonok polietilénből vagy polipropilénből készülhetnek. Az utóbbi megoldást a nagyobb merevség jellemzi, jobban megtartják alakjukat, és megbízható kapcsolatot alakítanak ki. A polipropilént komplex alakú polimer szifonokhoz használják.

A videó - egy szifon egy túlfolyó mosogatóhoz:

Ha az elemet a mosógéphez csatlakoztatja, amelynek a lefolyása magas hőmérsékleten van, használnia kell ezt a műanyagot is. Ennek oka annak a ténynek köszönhető, hogy nem fél a magas hőmérsékletektől. Miután a mosógépet forrási üzemmódban működtetik, a szifon szivároghat. Ebben az esetben megoldhatja a problémát, ha megszorítja az összes menetes kapcsolatot.

A második anyag, amely túlfolyószifonnal való ellátásra szolgál, fém. Rendszerint ilyen eszközöket használnak a mosogatók és mosogatók telepítésekor. A fémszifonok költsége sokkal drágább, mint a műanyag, de az élettartam is magasabb. A termék megszerzése sárgaréz, bronz. Az ötvözeteken kívül galvanizált. A fémszifon is rozsdamentes acélból készül. Azonban egy ilyen termék nem terjedt el a magas költségek miatt.

A videó megmutatja, hogyan lehet eltávolítani a szifont a mosogatóból:

Termékek típusai

Az értékesítés napján többféle alakú túlfolyó szifonok találhatók. Használhatja őket a WC, mosogató és mosogató telepítéséhez. Ha úgy dönt, hogy telepíti a mosogatót, akkor használja a termék palackot, hullámosított és cső típusú.

Palacktípus

Az ilyen típusú szifonnak ilyen neve van, mert fő része egy lombikhoz hasonlít. A levelei felszabadulása, amely a csatornahoz kapcsolódik. Van egy leeresztő cső is, amely a leeresztő lyuk közelében van.

A palackszifonokat aktívan használják a mosdó beépítéséhez a fürdőszobában. Ennek fő előnyei tekinthetők:

 • a szifon tisztításának folyamata teljes szétszerelés nélkül történhet;
 • Lehetőség van egy további csővezeték csatlakoztatására, amelyhez a cső csatlakozik az alátéttől.

A palack típusú szifon nagy szüksége van arra az okra, hogy ha egy írógépben egy kis ékszert dörzsöl, akkor nem jut a csatornába. Megtalálható a szifonfedélben. A termék hátrányai közé tartoznak a kapcsolatok, amelyek az idő múlásával áramlik.

Szifonok hullámzása

Ez a termék a legegyszerűbb. A műanyagból készült hullámcső megjelenése. A szifon rögzítése az "S" betű formájával történik.

Az ilyen termékek előnyei a következők:

 1. Kis számú csatlakozás ezért ezért ilyen szifon ritkán folyik a mosogató alá.
 2. A hullámos szifon tökéletesen nyúlik és hajlik, így az eszköz telepítési folyamata nem okoz nehézséget, annak ellenére, hogy a mosogató kissé eltávolodott a korábbi helyétől.
 3. Egyszerű telepítés. Ha úgy döntesz, hogy maga a szifont csatlakoztatja, de korábban nem tapasztalta ezt a folyamatot, akkor a szifon hullámzás tökéletes megoldás a kezdőknek.

De ez a design bizonyos hátrányokkal jár:

 1. A belső cső felülete nem sima, ezért a szifon mindig eldugul.
 2. A tisztítás nehézsége. Ez kitisztítja a felhalmozott törmelék termékeit, ezért teljesen le kell bontani.

Ma kapható a szifonok kombinált verziója. Ez egy palack típusú termék lehet, amely hullámosított csővel van ellátva, hogy csatornahálózatot létesítsen.

Cső típusú

Ezek a modellek népszerűek a fürdőszoba és a mosogató telepítésekor. A termékek formája merev cső, amelynek alakja hasonlít az "U" vagy "S" betűkre. A csőszerű szifont az egyszerű tervezés jellemzi, de a telepítési folyamat bizonyos nehézségeket okozhat. Ha összehasonlítjuk a hullámossággal, akkor nem nyúlik meg. A termék hátrányai közé tartozik a mérete. A mosogató alatt ez a szifon sok helyet foglal el. Ha szifont kell felszerelni egy kis mosogató alá, akkor nem alkalmazható csőszerű.

kettős

A mosogató telepítéséhez nem szabványos szifonmodelleket használhat. Nagyon gyakran a teljes készletben pántokkal vannak összekötve, aminek köszönhetően a fogyasztó könnyen és könnyen felszerelheti a készüléket.

Ha úgy dönt, hogy a mosogatót két tálba szereli be, célszerű kettős szifont használni. Ez a design a legmegfelelőbbnek számít, mert nem kell szifont telepíteni minden edényhez. Ezt a modellt gyakran használják a konyhában.

Összeszerelési folyamat

Bárki telepítheti a szifont, még azelőtt is, aki korábban nem élt ilyen tapasztalattal. A termékhez mellékelt utasítások tartalmaznak egy cselekvési tervet, amelyet be kell tartani a készülék megfelelő telepítéséhez.

A műveletek sorrendje a következő:

 1. Vegye le a rácsot, és ellenőrizze illesztését, helyezze el a leeresztő lyukat. Győződjön meg róla, hogy ez az elem nem támad. Ha a rács megfelelően van felszerelve, kissé be kell süllyeszteni. Ha a rács túl magas, akkor a folyadék nem folyik le a végére, aminek következtében egy tócsát alakítanak ki a leeresztő nyílás közelében. Ha a mosdóban lévő leeresztő lyuk kis bélyegzéssel rendelkezik, akkor ezt a modellt cserélni kell. Ellenkező esetben a tömítés nélküli rácsot csak tömítőanyaggal kell felszerelni.
 2. Szereljen fel egy vastag gumibőrű mandzsettát a kipufogócsőbe. Azonban elő kell kezelni tömítőanyaggal.
 3. Ellenőrizze a szál felcserélő felületét a részeken. Szárnyak jelenlétében rajtuk van egy éles kés, és minden hibát el kell távolítani.
 4. Szerelje fel a rácsot a mosdóba egy fehér tömítéssel. A hátoldalon a csatlakozót rögzíti. Ezután húzza meg a dokkoló csavart.
 5. Helyezzen be egy tömítést az üregbe, majd csúsztassa az üveg alját. Szerelje be a kipufogócsövet, majd a kúpos tömítést. A tömítést úgy kell elhelyezni, hogy 5 mm-es rés legyen a fúvóka széléig.
 6. Helyezze a fúvókát a szifon lombikba, húzza meg az anyát. Ez kézzel vagy kulccsal történhet, de fontos, hogy ne húzza át, hogy ne sérüljön a szifon.
 7. A szifon esetére merev kipufogócsövet kell felszerelni. Ezután csatlakoztassa a kipufogócsövet és a csatorna csatlakozóját. Ha a beépített alkatrészek átmérője nem egyezik meg, átmeneti összekötő gumibőröket használhat.

A videó leírja, hogyan kell szifont telepíteni a mosogatóra:

A gyártók és az árak

A túlfolyó szifon megvásárolható bármely tárolóban, ahol szanitereszközöket adnak el. A termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan terméket vásároljon, amely tökéletesen illeszkedik a mosogatóhoz. A legnépszerűbb gyártók:

 • EMMEVI - 1500 rubel;
 • KLUDI - 1370 rubel;
 • HANSGROHE - 1700 rubel;
 • POTATO - 1300 rubel;
 • KFA ARMATURA - 1850 rubel;
 • VIEGA - 2000 rubel.

A fürdőszoba, mosogató mosogatójának telepítésekor a mosógép nem képes olyan termék nélkül, mint a túlfolyó szifon. Köszönet illeti, sikerül megszünteti a magzat mikroorganizmusainak lenyelését, és gyorsan és egyszerűen telepíti a vízvezeték szerelvényeket. Ráadásul az ilyen részletek költsége alacsony, ami lehetővé teszi bárkinek, hogy megvásárolja. Azt is javasoljuk, hogy ismerkedjen meg azzal a cikkel, amely megmondja, mi a legjobb a fürdőszobában.

A szifon felszerelése a konyhában: hogyan szereljük fel és telepítsük a készüléket + diagramokat és telepítési példát

A legegyszerűbb vízellátási intézkedések végrehajtásához nem szükséges szakembert felkeresni, szabadságot kérni a munkától és pénzt költeni a szolgáltatásokért. Például egy szifon felszerelése a konyhában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy nő is képes kezelni.

Ha helyesen veszi fel a készüléket, tanulmányozza meg az utasításokat és emlékezzen néhány általánosan elfogadott szabályra, a szifon megtisztításának, cseréjének vagy telepítésének folyamata gyorsan és kellemetlen meglepetések nélkül halad.

Konyhai szifon minták

A szifon felvásárlásának vagy cseréjének kérdése akkor merül fel, amikor a régi modell meghibásodik, valamint olyan okok miatt, amelyek nem kapcsolódnak az eszközhöz.

Tegyük fel, hogy egy új konyhai készlet megszerzésével meg kell változtatnunk a mosogatót, és az új mosogatószerkezet kialakításához a készülék eltérő konfigurációjára van szükség. Fontolja meg, hogy milyen típusú szifonok kínálnak modern gyártók.

Számos osztályozási eszköz található a csapóvíz készítéséhez, de minden típus két általános kategóriába sorolható:

A térd viszont merev vagy rugalmas (hullámos) részekre oszlik, és minden típusnak összetettebb szerkezete lehet, ha a mosogatóval túlfolyóhoz csatlakozik. Érdemes megemlíteni a lapos szifont is (a zuhany alá helyezés szempontjából fontos) és kettős - az ikeres mosdók alatt történő telepítéshez.

A konyha számára a palack modell ideális, de szabad hely hiányában vagy egyéb okokból, a térd használata (U-alakú és S alakú). Racionálisabb az egészségügyi berendezések legutolsó típusainak felszerelése, minimális szabad hely - például a fürdők alatt.

Mielőtt egy szifont telepítene a konyhában való mosáshoz, meg kell határoznia a modellt. Több lehetőséget is bemutatunk, melyek közül az egyik hasznos lehet.

Így az új eszköz kiválasztásakor a mosogató alatt lévő szabad hely nagyságára kell összpontosítani, a műszaki jellemzők (az anyag és a tömítések megbízhatósága, az átjárhatóság), a karbantartás megszüntetésének lehetősége, és ha a szifont nem kötötte le a köveken, akkor a megjelenés.

Szerelési és telepítési utasítások

A modellek különböző módon vannak összeszerelve: egyeseket először össze kell kötni, majd hermetikusan csatlakoztatni kell a mosogató és a csatorna leeresztőnyílásához, míg mások részben össze vannak szerelve a mosogató szerelése közben. Tekintsük a népszerű fajok összeszerelésére és telepítésére vonatkozó lehetőségeket

Az üvegszifon felszerelésének lépései

Amikor egy eszközt vásárol egy boltban, vegye figyelembe, hogy a műanyag modellek 2 típusból állnak:

 • olcsó, amely 10 (vagy több) részből áll;
 • márkás, integrált tömítésekkel.

A második típus a jó minőségű polimerek - mind a műanyag a testhez és a tömítőgyűrűk anyagához - használható. Költsége magasabb, de tovább tart. Ezenkívül sokkal könnyebb összeállítani: mindössze 3 darabból áll, amelyek könnyen csatlakoztathatók és beállíthatók. A tipikus eszköz legalább 10 darabot tartalmaz, amelyeket a megfelelő helyeken kell elhelyezni anélkül, hogy összekevernék a tömítéseket.

A konyhai mosogató szifon felszerelésének folyamatát a szennyvízcsatorna teljesen lefektetett és a bútorok telepítése után kell megkezdeni, más szóval az utolsó.

Fontolja meg, hogyan kell folyamatosan gyűjteni a szifont mosáshoz. Például, vegyen egy olcsó modellt, amely sok elemből áll. Először csomagolja ki a készletet, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e. Fontos, hogy a csövek és a palackrészek sima és szorosak legyenek, a hullámok rugalmasak és a tömítések sűrűek, hibák nélkül. Akkor járunk el a fotó utasítás szerint.

műszerek

Még egy kezdő is megbirkózik a telepítés a szifon alatt mosogató vagy fürdőszoba, anélkül, hogy a vízvezeték-szerelő. A legtöbb esetben a modern szifonszerkezeteket kézzel összeszerelik, ritka esetekben csavarhúzót kell használni.

Tekintsük a különböző típusú szifonok funkcionális jellemzőit, ajánljuk a csatorna és a csatorna közötti szalagok kiválasztását. Ezenkívül lépésről lépésre leírjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a szifont a mosdó, fürdőszoba és mosógép alatt.

Szifon eszköz

A szifon a csatorna és a mosdó közötti összekötő elem. A készülék eltávolítja a vizet, megakadályozza a kellemetlen szagokat a szobába való belépéshez és megakadályozza a csővezeték eldugulását. A szifont általában a szaniter eszköz közelében (mosogató, mosogató, fürdőkád vagy mosógép) közvetlenül a csatornarendszer mellett helyezik el.

A szifon standard teljes készlete a következő elemeket tartalmazza:

 1. Védőrács - a mosogató / kád leeresztő nyílásába van szerelve. Ez a tétel nem késlelteti a nagy mennyiségű hulladékot, megakadályozva a szennyvíz eldugulását.
 2. Gumi tömítés - a kifolyó és a mosdó teste közé helyezve. Általában a tömítés vastagsága 3-5 mm.
 3. Kipufogócső. Néhány szivási lehetőség egy további csatlakozóhelyet biztosít a mosogatógép vagy a mosógép csatlakoztatásához. Ez lehet egy csatorna az alsó szeleppel rendelkező keverőkhöz.
 4. Tömítés kipufogócső gumiból.
 5. A kipufogócső. Termelési anyagok - műanyag.
 6. Gumi ütköző a mosogató / fürdőleeresztő dugó csatlakoztatásához.
 7. Rozsdamentes acél csatlakozó csavar, átmérő: 6-8 mm. Egyes gyártók az áruk költségének csökkentése érdekében a szokásos vasnak ezt a részét nikkel és króm bevonattal készítik el. Az ilyen megtakarítások azt eredményezik, hogy a csavar gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ellenőrizze, hogy a fém minősége mágneses-e - a rozsdamentes acél nem mágneses.
 8. Sifon tok - "térd" vagy "palack".
 9. Rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből készült fémanya.
 10. Esztrich műanyag anya.
 11. Műanyag vagy gumi tömszelencék - 2 db.
 12. Üveg vagy szifon fedél.
 13. Csatorna kimenet - a szifonház oldalán helyezkedik el.
 14. Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
 15. Lapos gumi tömítés - biztosítja a test és a szifon borításának megfelelő rögzítését.
 16. Szennyvízelvezetés: rugalmas tömlő, műanyag cső, műanyag cső vagy hullámcső.

A készlet leírja a szifon felszerelésének részletes leírását. Az összeszerelés és a telepítés csak az olvasás megkezdése után kezdődik.

A szifonok a konyha és a fürdők számára: a választás jellemzői

Számos vízvezeték-eszköz adat létezik. A modellek különböznek egymástól a tervezési jellemzők, a gyártási anyagok és a megjelenés tekintetében. A megfelelő választás megkönnyítése érdekében meg kell érteni a szifon konstruktív megoldásainak lehetőségeit.

Pipe. Általában a mosogató alá van szerelve a fürdőszobában. Nem ajánlott ilyen szifont használni a konyhában, mert nagyon gyakran tisztítani kell. Plusz csőmodell - kompakt és vonzó. Kívülről ívelt csőre hasonlítanak - ez a kanyar vizes tömítést hoz létre.

Rendszerint a modell alsó térde eltávolításra kerül a tisztításhoz. A csőszifon mínusa nem eléggé mély hidegköd, aminek következtében a víz gyorsabban párolog, és egy bizonyos szag megjelenését idézi elő.

Palack - a leggyakoribb lehetőség. A merev kialakítás emlékeztet egy lombikot vagy palackot formában. Az ilyen szifonok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • az a rész, amely rendszerint elakad a rossz minőségű víz vagy a hulladék kiürítése miatt, könnyen lecsavarozható;
 • a szifon könnyen karbantartható;
 • hosszú élettartam;
 • a víz soha nem hagyja teljesen ki a vízzárást, ezért az "üveg" design megbízhatóan megtartja a szagokat;
 • a szifon túlfolyással van felszerelve - ha a csövek eldugulnak, a víz nem fog emelkedni a rendszer által beállított határokon túl, és nem árasztja el a helyiséget;
 • ha kisebb értékek jutnak a mosogatóba, akkor a tartályban maradnak - a szifon fenékének kicsavarásával kapják meg.

A csomagtartó modell hátrányai vannak:

 • csak a szabványos csatornahálózatra van felszerelve, mivel a készülék merev kialakítású;
 • a mosdó alatt sok helyet foglal el.

A hullámos szifon könnyen felszerelhető. Az eszköz hullámosított csőből áll egy hajlított kereten.

A hullámosított modellek előnyei:

 • a nem csatornahálózatba való csatlakozás képessége nem szabványos;
 • a könnyű telepítés és a "mérsékelt" árképzés;
 • a legelmaradottabb megoldásnak;
 • a szerelő önállóan kanyarodik a vízdugó számára, megakadályozva a kellemetlen szagokat a mosogatón keresztül a helyiségbe;
 • a szivárgás veszélye minimális, mivel a csőnek nincsenek csatlakozások;
 • kiváló minőségű vízelvezetést biztosít a padló és a mosogató közötti távolságtól függetlenül.

Hullámosított szifonok hátrányai:

 • a lerakódások gyors felhalmozódása a cső belső felületén;
 • A hullámcső végül elveszíti erejét forró víz miatt - lehetetlen forrni a forró vizet a mosogatóba ilyen szifonnal.

A szifon kiválasztásakor néhány tippet kell követnie:

 1. Egy szabványos alakú mosogatóhoz könnyű felvenni a szifont. Az exkluzív modellek jobban fel vannak szerelve szifonnal, ami mosogatóval van felszerelve.
 2. A szifon kapacitását a csövek víznyomását és a készülékhez csatlakoztatott további eszközök rendelkezésre állásával kell kiválasztani - annál többet, annál szélesebbnek kell lennie a kimeneti szakasznak. Egy kis szelvényű lapos szifon megvásárlásakor ebben a helyzetben el kell hagyni.
 3. Vásárláskor a mosogató, a fürdő és a mosogató paramétereit ellenőrizni kell a szifon paramétereivel. A boltba előre meg kell mérni: a leeresztő / túlfolyó átmérőjét és a csatornahézagoktól való távolságot.

Hogyan telepítsük a szifont a konyhában: az eljárás

Előkészítő munka

A szifon beszerzése után ellenőrizni kell annak teljességét - függetlenül attól, hogy minden alkatrész rendelkezésre áll-e. A műanyag modelleket lágy csomagolásban értékesítik, így egyes elemek a szállítás során karcolódhatnak vagy deformálódhatnak. A szálakon ne legyen sérülés vagy csavar.

A telepítéshez szükséges szifonon kívül:

 • szilikon tömítőanyag vagy tömítés;
 • elektromos szalag;
 • lapos kis csavarhúzó.

Mielőtt a szifont a fürdőszobába vagy a konyhai mosogatóba telepítené, szét kell szednie a régi készüléket:

 1. A mosogató alatt egy vödröt rakott.
 2. A törött szifon a szennyvízcsatornával együtt.
 3. Ha az elavult csatlakozó nem alkalmas további használatra, akkor azt ki kell cserélni.
 4. Távolítsa el a szennyeződéseket az aljzatból és a lefolyóból. Csatlakoztassa a csatorna egy rongyot és zsákot.

A régi vaskommunikáció cseréjekor, szilárdan betonozott cementben, nehézségek merülhetnek fel. Az öntvényt ki kell üríteni a cementből, de ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a törmelék ne essen a csőbe. Egyébként a csővezeték rendszerint piszkos lesz. A csőben elhelyezett csíkokat fogóval kell eltávolítani.

Hogyan szereljünk szifont a mosogatóhoz? Lépésről lépésre

Ha a szifont eladták összeszerelve, akkor szét kell szedni és ellenőrizni, hogy az összes részlet rögzítve van-e és szigorúbb-e.

Tanács. A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ne károsíthassák a terméket, és ne ellenőrizzék a szorítóerőt.

 1. Szerelje fel a gumibetétet az öntöttvas csőre. A műanyag csatorna csővezetékét a kívánt szintre (legfeljebb 40 cm-re a padlóról) vigye fel, és helyezzen rá speciális adaptert.
 2. Csatlakoztassa manuálisan a csövet a mosogató alá és a szifon fő részébe.
 3. A szabad kezével helyezze be a hálót a tömítéssel és csavarja be a leeresztő nyílásba, csavarja be, és nyomja le teljesen.
 4. Illessze be a hullámcsövet a leeresztő aljzatba, és húzza le a szárnyas anyát.
 5. Szereljen fel egy hullámos csövet a csatornacsatornába.
 6. Egyes instrukciókban további eszközök csatlakoztatása javasolt ebben a szakaszban. Kívánatos azonban először csatlakoztatni a szifont a szennyvízcsatornához és ellenőrizni. A további csapok ekkor zárják le a szifonnal ellátott dugókat.
 7. Ellenõrzés után - csatlakoztasson további berendezéseket. Biztosítsa a mosogatógépet és a leeresztő tömlőket tömlőbilincsekkel.

Tanács. Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kifolyó csatorna ne forduljon sehova és hajlítsa meg. A víz szabadon áramoljon.

Hogyan szereljünk szifont egy túlfolyó mosogatóhoz: videó

Hogyan telepítsünk egy szifont a fürdőre

A fürdőnek általában két lyuk van. Az egyik az alján található, a másik az első falon. Ebből a tulajdonságokból a fürdő szifonjának kialakítása határozza meg ezeket a részleteket:

 • műanyag csövek hullámosítása;
 • tál lefolyóhoz;
 • térd csővel.

Megadjuk az algoritmusnak, hogyan kell egy szifont telepíteni a fürdőszobában:

 1. Szerelje össze a szifont és próbálja meg, hogy miként fog a kád alatt feküdni. A szifon felszerelésének megkezdése előtt figyelembe kell venni a csövek elhelyezését, meghatározni a csővezeték vastagságát és hosszát.
 2. A fürdőszoba felső részében (az elülső falon) szereljen fel egy fém keretet. Rögzítse a csövet.
 3. A csavarral rögzítse a leeresztő edényt az alsó ürítő nyílásba.
 4. Ahhoz, hogy a szifont a lyukakkal összekapcsolja, meg kell oldani a fémcsavart (amely a fürdőn található). Ezután rögzítse a csövet egy lyukkal ellátott csavarral.
 5. Amikor a szifon alkatrészek összeszerelésre kerülnek, a hullámok szabad vége csatlakoztatható a csatornába.
 6. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét - hagyja a vizet a fürdőben alacsony nyomás alatt. Ha nincs szivárgás, fokozatosan növelje a nyomást. Tekintse meg a helyet a fürdőszobában - ha nincs víz, akkor a szifon normál használatra kész.

A szifon felszerelése: videó

Szifon felszerelése mosógéphez

A mosógépekhez használt szifonokat használtak. A beépítési technológia az építés típusától függ.

Szifon nyitott típusú fix rögzítő konzol:

 1. Helyezze a falra feltüntetett kötőelemeket.
 2. Fúrja ki a lyukakat és csavarja be a szifont a falhoz.
 3. Csatlakoztassa a szifont a pólóhoz rugalmas tömlő segítségével.
 4. Az utolsó szakasz - a mosógéphez való csatlakozás.

Beépített szifon felszerelése - több munkás munka. eljárás:

 1. A falba ütni, hogy egy lyukat.
 2. Rögzítse a csatorna és a vízvezetékeket a lyukhoz a rögzítő konzollal.
 3. Szerelje fel a szifont a hajlítással.
 4. Csatlakoztassa a szifont a kommunikációhoz.
 5. Nyissa ki a lyukakat cementhabarccsal, rögzítse az alkatrészeket.
 6. Csatlakoztassa a mosógépet az utasításoknak megfelelően.

Általános szifon telepítési tippek

 1. Folytassa a szifon felszereléséhez, miután tanulmányozta a készlethez tartozó utasításokat.
 2. Az akril vagy fém fürdők szifonjának telepítésekor a leeresztő lyukat higanypapírral kell kezelni - ez hozzájárul a tömítések szoros illeszkedéséhez.
 3. A szivárgás sugárhajtású réshez merev rögzítést igényel a falhoz.
 4. A szifon meghúzása előtt ellenőrizni kell, hogy a tömítések nincsenek-e eltolva.
 5. A leeresztő cső átmérőjének legalább 5 cm-nek kell lennie.

Hogyan lehet szifonnal felszerelni egy jet-szünetet: a tervezési funkciók és a telepítés.

Szifon tisztítása és javítása

Ha a szifon eldugult, és a víz nem halad át a lefolyóban, akkor megpróbálhatja megtakarítani a következő módon:

 1. Öntsön forró vizet a mosogatóba / mosogatóba, hogy feloldja a zsírt. Az akció intenzívebbé válik, ha szódát ad a vízhez.
 2. Használat háztartási vegyi anyagok csövek tisztításához.
 3. Helyezzen egy vödröt, vegye le az alsó dugót, csavarja le és tisztítsa meg a térdet kézzel.

Ha a szifon szivárog, akkor szükséges:

 1. Szifon zsír, tömítőanyag. Ez segít azokban az esetekben, amikor szivárgás történt a dokkolóban a mosogatóval.
 2. Húzza meg a dugót.
 3. Minden olyan alkatrész, amelyet javítottak, megtakarították a régi tömítőanyag-rétegről és "friss" kompozícióval kezeltek.

A szifon működésének tartóssága nagyban függ a készülék minőségétől és a telepítés pontosságától.

Sifon felszerelése a konyhában 4 lépésben

A szifon felszerelése a konyhában egy nagyon egyszerű feladat, amely legfeljebb 20 percet vesz igénybe, és csak csavarhúzót igényel. Különösen, ha új szifont kell elhelyezni egy még nem telepített mosogatóra. De ha kicserélned kell a régi eszközt, akkor a bonyolultság elsősorban a leszerelésben történik, és nem a telepítés során. Ezért egy vízvezeték-szerelőnek hívás és pénz felhasználása nem sok értelme.

A konyhai szifonok különbözőek - hagyományos és dupla mosdókhoz, amelyek mosogatógéphez vagy mosogatógéphez csatlakozhatnak, túlfolyással vagy anélkül, fém vagy műanyag, például palack vagy cső. De ezek mindegyike nagyjából ugyanazon elvre épül, ezért egy lépésről lépésre megtettük az utasításokat, azzal a kiegészítéssel, hogy túlfolyó szifont telepítettünk, és dupla szifont szereltünk egy két tálas mosogatóhoz.

Természetesen az összes szifonnak van egy átrendezése - nem szabad gázokat engednie, vagyis a csatornahálózatból egy hidraulikus csapdán keresztül szagolhat, és az élelmiszer-maradványokat, szemetet, apró tárgyakat is megőrizni.

Ebben a kézikönyvben megnézzük, hogyan kell beépíteni egy rendszeres műanyag flakon (lombik) típusú szifont, amely leginkább kiegészíti a konyhai mosogatót, mert nagyon könnyen tisztítható.

Szüksége lesz rá

 1. Csavarhúzó - a bontáshoz szükséged van egy erős csavarhúzóra, amely megfelelő méretű, és új szifon felszereléséhez érdemes egy érmét megvenni, különösen ha modern szifon modellt vásárolt;
 2. Fűrészszalag, mérőszalag, csiszolópapír - néha szükséges a csövek vagy hullámok vágásához a kívánt mérethez és a széleik csiszolásához.

1. lépés: A régi szifon eltávolítása

Mielőtt új konyhai szifont telepít, el kell távolítania a régiet. Ehhez vigye egy erős csavarhúzót és csavarja le a csavar közepét a leeresztő nyílásban, amint a jobb oldali képen látható. Ügyeljen arra, hogy a szifon alá öntsön egy medencét. Amikor eltávolítja a szifont, törölje le a leeresztő lyukat.


 • A leeresztő rács anyája és csavarjai gyakran egymáshoz kapcsolódnak, ezért nagyon nehéz lesz csavarni. Ha nem tudja lecsavarni a csavart, akkor le kell választania a szifon alsó részét, és egy csövet kell hagynia, majd meg kell csavarnia, hogy segítsen az anyának és a csavarnak, hogy szabaddá váljon. Leggyakrabban ezek a manipulációk elegendőek.

2. lépés: szifonszerelés

Fektesse ki az összes előtte lévő részt, típus szerint csoportosítva, majd látni fogja, hogy a részletek csak első pillantásra sokak, sőt, intuitív módon is összeszedheti őket, mivel a tömítések a szifon megfelelő részeibe illeszkednek.

 • Készülékpalack szivattyú (túlfolyás nélkül): tömítő tömítések, különböző átmérőjű gyűrűk, kupakanyák, cső, 2 rész szifon, hullámosság, valamint leeresztő rács és csavar;
 • Minden elemet szorosan kell húzni, de nem túl szorosan, hogy ne sérüljön a törékeny műanyag szálak és tömítések.

A konyhai szifon megfelelő összegyűjtése:

 1. Először a legnagyobb lapos tömítést vesszük és helyezzük a szifon legnagyobb lyukába, majd rögzítsük a sapkát. Most látni fogod, hogy a szifonnak két különböző átmérőjű nyílása van - felső és oldalsó.
 1. Most vesszük a fúvókát (csatlakoztatjuk a mosogatóhoz), és válasszuk ki az átmérőhöz megfelelő kúpos tömítést és sapkát. Először helyezzük el a gyújtógyertyát a mellbimbóra, majd húzzuk meg a kúpos tömítést a tompa véggel. A fúvókát a szifon felső nyílásába helyezzük és szorosan, de nem túl szorosan csavarjuk meg.
 • Előfordulhat, hogy a csövet egy csatorna leeresztővel előre egyesíteni kell egy egységbe;
 • Légy óvatos - ebben a leeresztő tölcsérben van egy anya, ne hagyd abba a folyamatban.
 1. A hullámcsőnek ugyanolyan módon kell rögzítenie: a csavaranyát rá kell ráhelyezni, majd szorosra kell húzni a kúpos tömítést, majd rögzíteni kell a hullámcsövet a szifonhoz. Nos, ez minden, a szifont összeszerelik. A következő lépésre további részletekre lesz szükségünk.

3. lépés: A szifon felszerelése

Ideje telepíteni az összeszerelt eszközt:

 • egy hullámosított tömítőgyűrűt helyezünk fel a szifon fúvókára, és a fémrács alatt a maradék gyűrűt az alábbi képen látható módon nyújtjuk;
 • most helyezzük el a szifont a mosogató alá (a leeresztőnyílás alatt), tartsuk meg és igazítsuk be, és tetején, azaz már a mosogató felett, tegye a fémrácsot;
 • helyezze be a csavart a rácsba és csavarhúzóval vagy érmével csavarja be.

4. lépés: Csatlakoztassa a hullámosságot a szennyvízcsatornához

Az utolsó lépés - csak csatlakoztassa a hullámosságot a csatornahoz, hosszabbítva a kívánt hosszúságig.

 • Tipikusan a szennyvízhullámok átmérője 50 vagy 40 mm, és maguk a hullámosítások gyakran 50 mm átmérőjűek, és szükség esetén 40 mm-re levágható fémvágóval vághatók le;
 • A hullámcsőrű cső helyett lehetséges és még előnyösebb merev kivezetést is alkalmazni.

Most ellenőrizzük a szifont szivárgás esetén, töltsük fel vízzel, hogy vízcsapot képezzen. Ha senki sem áramlik, akkor mindent jól csináltál.

Kiegészítés - szifon felszerelése túlfolyással

Ha a mosogató túlcsordul, a szifon körülbelül ugyanabban a sorrendben kerül telepítésre, mint fent. Kivéve, hogy a készülék összeszerelési szakaszában (lásd a 2. lépést), akkor önmagában szükséges lesz a túlfolyás gyűjtése, amint az az alábbi képen látható. A túlcsordulás és az elágazó csőágazat összekapcsolásának elve pontosan ugyanaz, mint az előző utasításban - először az anyát beadjuk, majd a gyűrűs tömítést a tompa véggel a túlfolyáshoz, majd behelyezzük a túlfolyást az ágba, és húzzuk meg az anyát.

Most csatlakoztassa a mosogatót túlcsordulással egy csavarral és csavarhúzóval. Ezután a 3. és 4. lépésben leírtak szerint járunk el.

Hogyan telepítsek egy dupla mosogató szifont?

A kétrészes mosogatót speciálisan tervezett dupla szifonnal kell ellátni. Az ilyen szifonoknak két kiadása van, amelyeket egy szifon egyesíti, amely lehet buborékszerű vagy csőszerű. Lehetséges, hogy a mosogatógép vagy a mosogatógép csapja is, mint a bal oldali képen.

A telepítést a fent ismertetett elv alapján végezzük el, azzal a különbséggel, hogy először két elágazó csövet kell rögzíteni két lefolyóval, majd a mosogatók alatt két elágazó csövet kell összekötni egy vezetékkel, majd rögzíteni kell a készülék többi részét a vezetéken. Szükség esetén a csövet vágja le a kívánt hosszúságra egy fémfűrész segítségével, a csiszolópapírral csiszolja a széleket.

Hogyan szereljük fel és gyűjtsük össze a szifont a mosogatóban a kádban vagy mosogassuk a konyhában - lépésről lépésre a fényképekkel. - LLC "Master-Ekaterinburg" - vízvezeték és villanyszerelő szolgáltatás, fürdőkúra, férj egy óra és lakások javítása +7 (343) 342 - 20 - 42

Helló, kedves, többfunkciós mesterek, és nem csak. Amikor egy szifon áramlik a mosdóban vagy a konyhaszekrényben, akkor nem kell egy Jekaterinburg-i vízvezeték-szerelőbe rohanni és pénzt adni a szerény munkához. Ma beszélünk a szifon összeszereléséről és telepítéséről a mosogatón, remélem, ez az utasítás segít az összes árnyalat megértésében.

Szükséges eszköz.

Távolítsa el (szétszerelje a régi szifont).

 • Csavarjuk ki a felső anyát és húzzuk ki egy oldalsó csövet a szifonból csendes úton, majd távolítsuk el a szifont a felső fúvókáról.
 • Ha van egy másik szifon modell, akkor követnie kell a szifon felszerelésére vonatkozó cikkhez tartozó linket, ahol mindenfajta bontási módot írtak le.
 • Minden tömítő tömítést el kell távolítani, majd az anyát, amely a szifonhoz van csavarva. Tipp: Ha a pecséteket nem távolítják el, akkor például kést vághat.
 • Vessük ki a leeresztő csövet a lyukból, és törölje száraz egy ronggyal vagy WC-papír.

Szifon telepítés.

 • Csomagolja ki a csomag teljes tartalmát.
 • Itt találunk ilyen elemet, és egy vékony hengeret alkalmazunk szilikonnal a kerület körül.
 • Ragasztjuk a tömítést a helyére.
 • A tömítést egy körben hasonlóan kerekíteni kell.
 • A képen egy tömítés található, amely a csatorna és a mosogató között helyezkedik el, és a csésze egy csavarral.
 • Helyezze el ezt a sorrendet.
 • A mosogatóba helyezzük a lefolyó lyukat. Tipp: ha a szifont egy rozsdamentes acél mosogatóra szerelik fel, akkor jobb, ha a csésze alatt lyukak nélkül nem helyeznek tömítést, mert a szerkezet extra vastagsága szükségtelen keretet hoz létre, és a víz később elhagyja a jeleket.
 • Helyezze vissza a csavar alsó részét, tartsa a csavar tetejét az ujjával, csavarja be teljesen.
 • Ha kézzel húzza meg, szükség esetén a felső kupakot a csúcsról egy csavarhúzóval kell felhúzni, ha egyenetlen.
 • Kicsit meghúzzuk, mindig az óramutató járásával megegyező irányba csavarodunk.
 • Elkezdtük összegyűjteni a fotón bemutatott elemek szifont.

Jelölje meg a többi utasításunkat:

 • Vesszük a csövet és átadjuk a csavaranyát.
 • Helyezzen be egy sima fekete tömítést.
 • Csavarja az anyát a csőre a csőre, amit korábban csavartak. Tipp: Ne tegyen erőfeszítést, jobb ellenőrizni, ha megszorít.
 • Feküdtünk, mint a fotón, a tömlő felső részén. Fontos, hogy simán viseljük, így nincsenek csavarodások.
 • Ezt a két részt megdöntöttük, ha a gumi elkezd kúszni, semmiképpen sem szorulhatunk a végére, jobb lenne a gumit időben egy csavarhúzóval rögzíteni.
 • Olyan legyen, mint ez.
 • Megtaláljuk a kisebb átmérőjű anyát és kúpos tömítő tömítést, a fénykép azt mutatja, hogy van egy csavar, amelynek kisebb átmérőjű tömítése van a kezében, és később nagyobb átmérőre lesz szükségünk.
 • A képen látható.
 • Először az anyát, majd a kúpos anyát széles oldalával felfelé tesszük.
 • Az anyát kicsit megcsavarjuk
 • Keresse meg a szifon maradék elemeit.
 • Csinálja ugyanazt az első anyát, majd a tömítést.
 • Ezt a szerkezetet a szifon kimenetébe helyezzük, és szorosan húzzuk meg az anyát, nehogy felrobbanjon.
 • A hullámcsövek másik végét a csatorna csengőjébe helyezzük, hogy könnyebben elérjük a széleket a folyékony szappan vagy szilikon használatához. Fontos: A csőcsövet tartsa alulról, hogy megakadályozza a törést.

A szifon felszerelése túlfolyással granit mosogatóval.

Elvileg nem minden lényeges pont van. A munka megkezdése előtt egy szifont kell megvásárolnia a boltban, miután korábban mérte a csavaranyát. Én vizuálisan definiálom, akár 120 átmérővel, és egy mérőszalag segít.

 • A mi esetünkben 40 mm-es, a boltba megyünk és megveszünk egy szifont hullámossággal és egy 40 mm-es csatlakozó anyával, amelyet az ANI-Plast cég - alacsony költségű és megbízható szifonok gyártanak -, amelyek jól teljesítettek.
 • Szerszámok és szilikon is szükséges, mint az első esetben.

Elkezdjük összegyűjteni.

 • Szilikon tömítőanyagot helyezzen az ülésen.
 • Ragaszkodunk a tömítéshez.
 • Hasonlóképpen szilikon tömítés a tetejéről.
 • Tegyen egy puha paralonot, fehér tömítést a leeresztő nyílás tetejére.
 • A tetejéről egy csatorna-csészét helyezünk be egy csavarral.
 • Helyezze vissza az alsó részt és rögzítse a szorítócsavart a másik kezével.
 • Mielőtt a csavart meghúzni egy csavarhúzóval vagy a készlet részét képező speciális kulccsal, állítsa be a csésze megfelelő helyét a lefolyó lyukakkal.
 • Egy hullámos csövet helyezünk egy műanyagra, lehetséges egy kis erő, de erre nincs szükség.
 • Gumitömítést helyezünk a túlfolyó műanyag részre.
 • Egy kézzel helyettesítjük, a másikkal éljenzük fel, majd meghúzzuk a készlet részét képező speciális kulcsot.
 • Először átadjuk az anyát, majd a kúpos tömítést a túlfolyó hullámosságon, ha a hullámzás hosszú, akkor a késedelemmel levághatjuk a felesleges mennyiséget.
 • Megszorítjuk az anyát.
 • Helyezze be a tömítést a helyére és rögzítse.
 • A cső végét egy kúpos alakú horonyba helyezzük, ahol a kúpos alakú tömítés leesik. Fontos, hogy ne keverjük össze.
 • Megszorítjuk az anya már szifont, amit a boltban vásárolt tömítéssel.

Test.

Mi bekapcsoljuk a vizet és ellenőrizzük a szivárgást, ha szivárogunk, felhúzunk, ha nem segít, akkor megnézzük a helyes telepítést, ha minden normális és egy x. veszünk egy stylont, és lezárjuk a problémás helyet, először kiszárítjuk.

Ez az egész, a mosogató vagy mosogató szifonnal való önellátására vonatkozó utasítást az Alexander Popov egészségügyi építőmérnöke írta. Örülünk, hogy megjegyzéseket és nagyon hálásak vagyunk a VK csoporthoz való csatlakozáshoz.

Pokeda))).

 • # 1

A Workshop (2014. október 27. hétfő, 09:32)

Ha kérdései vannak, szívesen várjuk.

Lu (2017. március 12-én, vasárnap 20:01)

És még egyszer, nagyon köszönöm a részletes és jól megírt utasításokat :) a mosdó a fürdőszobában, a WC-tartály szerelvényei, és most a mosdóban levő szifont cserélték ki neked!

Fedor (2018. január 12-én, péntek 18:04)

Miért szilikongumi tömítés? Hogy rosszabb legyen? Hol volt a szomorú mestereknek ilyen szeretet a szilikonhoz?
Miért teszi ezt a rongyot a mosogató alá és a benne lévő alátétet? A szennyvízből a mosógépbe bűzölni? Távolítsa el ezt a szégyent, és csatlakoztassa a tömlőt az alátétből egy normál szifonhoz, van egy speciális csap.

A műhely (2018. január 12., péntek 18:16)

Fedor, honnan érkezik a szag, ha van hidraulikus zár? Szilikonra van szükség, hogy SOHA ne szivárogjon. A gumik az idő múlásával zsugorodnak, és szerencsétlen mesterek szilikon nélkül készülnek. Ha csak, átkozottul, gondolkodni és vallani valakinek a költségére.

Solomon (2018. február 07. szerda, 11:05)

Lehetőség van egy szifon felszerelésére úgy, hogy a mosogató ürítőnyílása a szifonnal a hullámosságon keresztül kapcsolódjon? Az egyik "érzékeny" vízvezeték-szerelő, egy cementcsöveket ragasztottam bele a cementbe, ami be van helyezve a csatornaba, és most ez a cső rossz szögben fekszik. Emberileg ne helyezzen szifont.

Larisa (2018. március 16., péntek 21:39)

Csak a hálót kell megváltoztatnom. Lecsavarhatom a csavart és eltávolíthatom azt, új hálót húzhatok és húzhatom meg a csavart? Az alsó nem esik le? Köszönöm

Workshop Larisa-nak (2018. március 19., hétfő 12:28)

Ha sikerül csavarodnia, akkor folyhat, de kritikátlanul. Ezt rendszerint a tömítés 40% -kal történő cseréjével kezelik.

Artem (szerda, július 11, 2018 17:45)

Mosogatós kő. Mindent felszereltem, de a kifolyócsésze és a mosogató lyuk közötti gumitömítés túl vastag, és néhány széle még mindig derékszögben áll ki, a típus egy oldalával. Meg tudom vágni? Trim.