Legfontosabb > Dekoráció

A szifon az alacsony raklapú zuhanykabinhoz csinálja

A mai zuhanykabinok mind a kis méretű helyiségek, mind pedig a tágas fürdőszobák elrendezésében használatosak. A vízvezeték-berendezések tökéletes munkavégzésének egyik feltétele nem csupán egy modell megfelelő választása, hanem a telepítés minősége is.

Egy megfelelően csatlakoztatott szifon az alacsony szivárgású zuhanyfülkéhez garantálja a vízelvezető rendszer megbízható működését.

A szifonok célja

A vízelvezető rendszer fő funkciója, hogy a szennyvizet a serpenyőben lévő lyukból vegye be, majd irányítsa a csatornába. A lefolyórendszer kulcseleme a szifon, amelyet szintén létrának neveznek.

A szifon két feladatot fog betölteni: akadálytalan vízelvezetést biztosít, és megakadályozza a kellemetlen szag elterjedését a csatornacsövön.

A hagyományos szifonokban alkalmazott hidraulikus redőny elve megakadályozza, hogy a levegő behatoljon nagy mennyiségű káros gázzal az ellenkező irányba.

A szifonokat mindenhol használják, amikor háztartási vízvezetékeket csatlakoztatnak, kivéve azokat a szerkezeteket, amelyekben a vízzár már szerves részét képezi.

A vízelvezető eszközök típusai és változatai

A zuhanytálca szifonja két fő elemet tartalmaz: túlfolyó és túlfolyó. A túlcsordulások nem minden modellben telepíthetők. Főleg mély zuhanytálcákkal vannak felszerelve.

A szilva többféle formában jön létre:

 • Rendes - dugóval ellátva, amely manuális üzemmódban zárt állapotban elkezdi összegyűjteni az üstben lévő vizet. Az ilyen berendezésekben lévő leeresztő lyukak közvetlenül a szennyvizet közvetlenül egy merev vagy hullámosított hajlékony csőbe helyezik, amely felhajtható hajlítással felszerelhető. A hagyományos modellek a leginkább költséghatékonyak. De a legtöbb mester szerint elavult.
 • Automatikus - speciális fogantyúval van felszerelve, amely a leeresztő csavaráskor bezáródik. Ezekben a modellekben nincs hagyományos parafa, hidraulikus redőny. Fogantyúkkal vannak ellátva, amelyeken keresztül kényelmesen vezérelheti a csonk működését.
 • A funkciók kattanás funkcióval rendelkező rendszerek modern eszközök, amelyek lehetővé teszik a lefolyó leállítását a láb tetején található gomb lenyomásával. Amikor először nyomja meg a leeresztőcsövet, akkor újra kinyílik. A szifon csatlakozója közvetlenül a leeresztőnyílásban található.

A szifon felszereléséhez szükséges lyuk az alacsony bázisú zuhanykabinokhoz mind az oldal szélén, mind az alsó rész közepén helyezhető el. Tervezés szerint a zuhanytálca tálcákhoz tartozó szifonok több formában vannak.

Csőmodellek

Az ilyen vízelvezető szerkezetek az "S" vagy "U" betű alakúak. A szerkezet felső szegmensében van egy vízzár, az alsó részen lyuk van az elzáródások kiküszöbölésére.

Az ilyen csőszerkezet bemeneti vége az alsó ürítőnyílásba van csavarva, a másik pedig a csővezetékhez.

Könnyen bármilyen formát adhat a könnyen hajlító csőnek, rögzítve a kívánt helyzetbe egy műanyag klip segítségével. Ennek köszönhetően a hullámosított szifonokat gyakran használják egy zuhanykabin kijuttatására, még akkor is, ha a szerkezet magassága és elhelyezése korlátozott.

Az ilyen rendszerek fő előnye az egyetlen csatlakozó csomópont, amely a mosogató kimenetén található. Egy ilyen konstruktív megoldás miatt a szivárgás valószínűsége minimális.

A hullámos keverők egyetlen hátránya a hajtások gyors felszívódása és túl magas és alacsony hőmérsékleti érzékenység. Más típusú szifonnal összehasonlítva a hullámos szerkezetek kevésbé megbízhatóak és tartósak.

Palack szifonok

Az ilyen típusú készülékek a nevüket azért kapták meg, mert merev szerkezete van, amely palack alakú. A szerkezet felső részébe egy csövet helyeznek be, amelynek vége a leeresztőcsőhöz csatlakozik. A vízáramlás lyuk a henger oldalán helyezkedik el. Ennek következtében a hengerüregben vízzáródás alakul ki.

A szemétlerakódás a csatornahálózatba történő szállításával az "üveg" üregében történik.

Ha összehasonlítjuk a palack mintáját a térdszerkezetekkel, akkor a szerelés egyszerűsége miatt kedvezően állnak. Ezenkívül könnyebb szétszerelni és tisztítani, ha szükséges, az eltömődések kiküszöbölése érdekében.

Padlócsatornák

A zuhanyzókabinok leeresztésének megfelelő lehetőség a speciális létrák használata. A raklap lyukába van szerelve, vagy betonbetétként végzi el funkcióját.

A leeresztő létrák szintén kényelmesek a hagyományos raklapok nélküli fülkékből való teljes elterelésű víz elterelésénél. Ebben az esetben a vízvezeték elemet az esztrichbe öntjük. Az ilyen típusú kisülő elemek magassága 80-200 mm.

Az illetékes választás kulcsfontosságú pontja

A zuhanyozók piaca, és ennek következtében a raklapok is több mint sokszínű. Különböző magasságok, alakzatok és kötetek lehetnek. Igen, és a vízelvezető nyílások ezeken a szerkezeteken különböző helyeken találhatók. Ezért a csatlakozó szifonoknak bizonyos kialakítási jellemzőkkel kell rendelkezniük.

A szennyvízcsatornákhoz csatlakozó szifonok gyakran zuhanyzókkal vannak ellátva. Ha a gyártó által kínált eszköz típus teljesen megduplázódik, használja azt.

Új modell megszerzése esetén ne feledje, hogy a zuhanyzó szifont kell kiválasztani, a létra mélységére összpontosítva, mivel a szerkezet közvetlenül az alja alá van szerelve. Tipikusan a szifon magassága 15-20 cm-es tartományban változik. A telepítési folyamat egyszerűsítése érdekében előnyben kell részesíteni az alacsony modelleket.

A tervezők zuhanykabinjai új szifon-modelleket fejlesztenek ki, amelyek megpróbálják csökkenteni az eszközök magasságát. Ennek köszönhetően csökkenthető a raklap aljának magassága a padlószinthez viszonyítva, így könnyebbé válik az emberek belépése a kabinba.

A szifon kiválasztásakor számos árnyalatot kell figyelembe venni:

 • A leeresztő nyílás átmérője. Az európai szabványoknak megfelelően a raklapok kifolyónyílásainak átmérője 52 mm, 62 mm vagy 90 mm lehet. A szifon komponensek méretének meg kell felelnie ezeknek a paramétereknek.
 • A leeresztő cső hajlítási szöge. Átlagosan 130-140 ° között változik. De az értékesítés során olyan modellek vannak, ahol a forgásszög 360 °.
 • Szifon kapacitása. Ez a mutató a vízleeresztő réteg felett összegyűjtött vízréteg kiszámításán alapul. Az 52 mm és 62 mm átmérőjű lyukak esetében a vízréteg vastagsága nem haladhatja meg a 12 cm-t, a D90 mm-es vízelvezetés pedig legfeljebb 15 cm legyen, a kiömlési sebességnek legalább 20 l / percnek kell lennie. Vannak olyan eszközök, amelyek nagy ürítési sebességgel elérik a 30 l / perc értéket. A "turbosliv" jelzésűek.
 • A rendszer öntisztító funkciója vagy a tisztítóelemek lehetősége a csatorna szerkezetének teljes szétszerelése nélkül.

Szifon vásárlásakor próbáljon minőségi rendszereket kiválasztani. Ellenkező esetben a lefolyószerkezet gyakori tisztításának szükségességére, sőt a rendszer gyors cseréjére is szükség van.

A kis vízelvezető nyílású raklapokhoz a csatornákhoz való hozzáférést biztosítani kell. Szükséges, hogy ellenőrzést végezzen, és tisztítsa meg a rendszert szennyeződés esetén.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú konstrukciót választott, a leeresztő rendszer tisztítása során nem megengedett a sűrített levegő használata. Ilyen hatások lehetnek a vegyületek nyomáscsökkentése és a szivárgások előfordulása.

Do-it-yourself szifon telepítés

A lefolyó telepítésétől függően közvetlenül függ a szennyvíz áramlásától, és elvben a vízvezetékberendezés üzemeltetésének képességétől. A telepítés elvégezhető. Csak az utasításokat követni és minden műveletet minőségi módon végre kell hajtani.

Mielőtt a zuhanykabátot behelyezné, fontos figyelembe venni a vízáramlás megszervezését. Ehhez két pontot kell megadnia:

 • Mennyire távolabb van a csatorna nyílásától a serpenyő.
 • Hogyan csatlakoztassuk a szerkezetet a víz leeresztéséhez.

A zuhanykabin vízelvezetésének felszerelése a raklap felállításához szükséges alaprész elkészítése után történik.

Az eljárás számos alapvető lépést tartalmaz:

 • Meghatározza és beállítja a kifolyó szöget a főzőedény kifolyójától a csatorna bejáratáig. Ehhez a szerkezetet először lefelé helyezzük. Mindegyik fülkével ellátott csapokkal együtt. Meg kell őket becsavarni a szükséges lyukakba. Ebben a szakaszban készítsd el a hatalom mechanizmusokat, telepítsd őket a határolókra és a reteszekre. A tetején tedd egy előre kitett stud.
 • Szifon felszerelése és felszerelése. A terv általában a rendszerhez kapcsolódik. Az elemek összekapcsolásakor az összes tömítést szigorúan összhangban kell tartani a mellékelt rendszerrel, a csatlakozási pontokat ütközésig rögzíteni.
 • Teljesítménykeret beállítása. Ezt az eljárást az épület szintjén kell végrehajtani. A keret felszerelése 2-3 cm-rel magasabb, mint a szifon alja.
 • Rögzítő erőszerkezet. A megfelelő méretű anyákat használva húzza meg a csatlakozó elemeket és rögzítse a szerkezetet.
 • A raklap felszerelése a szükséges helyre. A raklapot úgy kell elhelyezni, hogy a szifon felső része 5-6 ° -kal legyen a csatorna tetejénél. A raklap teljes magassága 200-210 mm legyen. A létra minimális magassága 8 cm lehet.
 • A leeresztő fülkék csatlakoztatása. A leeresztő szerelvény lyukában a speciális kötőanyaggal való kapcsolat megbízhatóságát feldolgozzák. Miután behelyezte a leeresztő csészét a raklap lyukába, egy csőcsatlakozással egy cső csatlakozik.
 • Vízelvezetés a csatornába. A térdszifon felszerelése a csatorna bejáratának irányában történik. Az összekötő elemeket hüvellyel rögzítik és egy tömítőanyag-réteggel vannak bevonva.
 • Ellenőrizze a rendszer teljesítményét. Vizsgálat után ellenőrizze az összes csatlakozó csomópontot. Senki se legyen minimális szivárgás.

Süllyedés vagy cseppek kialakulása esetén a rendszert szét kell szedni és rögzíteni.

A szifon összeszerelésének folyamata jól látható a videóban:

A zuhanykabin túladagolásával járó egészségügyi csővezeték ugyanazon az elven működik, mint a rendszeres leeresztő rendszer. Az egyetlen különbség az, hogy először egy csavaros csatlakozással rögzítik a felszabadulást. Ezután a túlfolyócső csatlakozik a lefolyócsőhöz, kúpos szigeteléssel.

A palack és a szifon tetejének túlcsordulásának összekötő csomópontját alaposan lezárni és tömítőanyaggal kenni kell.

A lefolyórendszer szabálytalanságainak megelőzése érdekében kövesse az egyszerű szabályokat a rendszer gondozásához. Ne öntsön vizet a tálba a szemetet és a földet!

Rendszeresen öblítse le a rendszert olyan eszközökkel, amelyek megakadályozzák a süllyedést a sárbetétek belső falán!

A szifonok típusai a zuhanytálcához

A tálca tálca szifonja úgy van kialakítva, hogy hidraulikus szelepet hozzon létre a folyadék leeresztésekor. A szakértők többféle szifont választanak ki, amelyeket kiválasztanak. Javasoljuk, hogy vegye figyelembe a szerelési és üzemeltetési feltételek elveit.

Az egységek célja

Az alacsony raklapú zuhanykabin szifonja úgy van kialakítva, hogy elszívja a szennyvizet, és a csatornába irányítsa. A szifont vagy létrát egy ívelt cső formájában mutatják be, folyadékkal és egy vízzárral a szegmens tetején.

A tervezés a következő feladatokat végzi:

 • a szennyezett kibocsátások folyamatos kibocsátása;
 • akadályozza a szennyvíz rossz szaga.

A szalagok a paletta zuhanyzásához 2 elemből állnak:

Nem minden modell rendelkezik az utolsó elemével. Gyakran túlcsordulás van telepítve egy mély tálban. A szakértők megkülönböztetik a hagyományos, automatikus és a kattanáslánc létrákat.

A hagyományos kialakítások dugóval vannak felszerelve. Ha bezárja őket, a vizet a tálban gyűjtik össze. A leeresztőnyílások segítségével a csatorna a térdre szerelt csőre irányul.

Az automata rendszerben van egy fogantyú, amely leállítja a lefolyót, de nincs dugó és nincs hidraulikus redőny. A kupak fogantyújának segítségével könnyen vezérelhető.

A zuhanykabin felszerelhető egy kattanáscsökkentő rendszerrel, amely egy gombnyomással blokkolja a lefolyót. Ha először nyomja meg - a lefolyó bezáródik, és ha megnyomja újra, akkor kinyílik. A rendszer csatlakozója maga a lefolyónyílásban helyezkedik el, amely az éleknél vagy az alsó rész közepén helyezkedik el.

Modellek típusai

A zuhanytálca szifonja a következő típusokba van besorolva:

Az első modell U-alakú vagy S-alakú szegmens formájában jelenik meg. A szerkezet tetején van egy vízzár, és alul van egy lyuk, amellyel az eltömődést eltávolítják. A szerkezet bejárata hozzá van csavarva, a létra másik végét a csatorna csavarja.

A hidraulikus kapu funkcióit a polipropilén cső hajlításával hajlik végre, amely könnyen hajlítható. Bármelyik pozícióban fixen rögzíthető.

Ha a zuhanykabin beépítési helyzete korlátozott, akkor egy hullámos szifont használnak. Előnyei közé tartozik a raklap felszabadításánál lévő csatlakozó csomó jelenléte. Ennek a kialakításnak köszönhetően a szivárgások valószínűsége minimális.

A hullámos gerendák mínusa a ráncok gyors eltömődése, deformáció a hőmérséklet befolyás alatt. De más modellekkel összehasonlítva kevésbé tartós és megbízható.

A zuhanytálca palack szifonja fel van szerelve egy csővel, amelynek vége a csatorna rögzítéséhez van rögzítve. A lyuk különleges kialakításának köszönhetően a szerkezet üregében van kialakítva egy redőny.

A palack szifon nagy méretű, és a telepítés során jelentős mennyiségű helyet foglal el. Az ilyen rendszereket gyakrabban használják a nagy raklapokhoz. De a palack modell könnyen felszerelhető.

A szakértők javasolják, hogy lezárják a zuhanytálakat vízelvezető hidakkal. Egy szabványos lyukba vagy egy beton alapba szerelik fel, amely ellátja funkcióit. Ha egy vízelvezető létrát használnak, akkor a rácson keresztül történő kifolyás bejut a csatornába rögzített csőbe.

Hasonló szifonokat használnak a szennyvíz elvezetésére a kabinból, amely nem rendelkezik hagyományos raklapokkal. Ugyanakkor a szifon az esztrich alá szerelhető, a magasság 200 mm.

Az egészségügyi terv kiválasztása

A különböző zuhanyfülkék csatlakoztatására tervezett szifonok néhány tervezési funkcióval rendelkeznek. A létrák gyakran a konfigurációval megyek a fülkével. Ha a gyártó által javasolt eszköz nem megfelelő, azt egy másik modell váltja fel.

Kiválasztásakor figyelembe veszi a létra mélységét, mivel az alja alá van szerelve. Gyakran előfordul, hogy a szifon magassága 15-20 cm között változik. A létra kiválasztásakor figyelembe veszik a következő árnyalatokat:

 1. A leeresztő nyílás átmérője. A mutató értéke 52, 62 és 90 mm. A megvásárolható szifon méretének meg kell felelnie ezeknek a paramétereknek.
 2. Forgásszög - értéke 130-140º között van. Szükség esetén 360 fokos forgatási szöget vásárolhat.
 3. A létra kapacitása. Az indikátor értékét a vízréteg feletti vízréteg figyelembe vételével határozzák meg. Ha átmérője 52 vagy 62 mm, akkor a rétegvastagság -12 cm, a víz pedig 20 l / perc sebességgel leereszthető. A turbosliv esetében a kisülési sebesség 30 l / perc.
 4. Öntisztító vagy tisztító elemek a szifon teljesen lebontása nélkül.

A létra működési élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott kiegészíteni további felső hálóval. Ha van egy kis leeresztő nyílás a leeresztő edényben, akkor a szennyvízcsatorna elérése biztosított.

Ez a rendszer gyors felülvizsgálatához és tisztításához szükséges, ha szennyezett. A sűrített levegőt nem használják tisztításra. Ellenkező esetben a csatlakozások nyomásmentesen lesznek és szivárgás következik be.

Összeszerelés

A lefolyók sebességének függvénye a létra és a fülke megfelelő felszerelésétől függ. A telepítés előtt elgondolják az áramlás szervezését. Ehhez határozza meg:

 • a csatorna és a leeresztő tálca közötti távolság;
 • a létrához való csatlakozás módja.

A csővezeték kifolyócsövének és a csatorna kimenetének hossza jelentéktelen legyen, lejtése 1,5 cm legyen 1 m hosszúságban. Mielőtt telepítené a lefolyót, készítsen alapot az egészségügyi berendezések telepítéséhez.

Meg kell határozni és meg kell határoznia a leeresztési szöget, amely a serpenyőben lévő kifolyó és a csatorna bejárata között helyezkedik el. Ezért a design fejjel lefelé van állítva.

A készletben lévő csapokat a megfelelő lyukakba csavarják. Ezután elkészítik a mechanizmusokat, azokat a megállókra és a bilincsekre kell felszerelni. Felső rögzített csapok.

A következő lépés a létra összeszerelése és telepítése. A bekötési rajz a berendezéshez van csatlakoztatva. Az elemek csatlakoztatásához ajánlott a tömítések szigorú betartása. Minden kapocs csatlakozik a stophoz.

A teljesítménykeret beállításához ajánlott az épület szintjének használata. A keret 3 cm-rel a rámpa alján található. A keret rögzítéséhez anyacsavarokkal. A raklapot úgy szereljük fel, hogy a létra felső része 5 fokkal magasabb legyen, mint a csatorna teteje.

A létra csatlakoztatása

A munka következő szakaszában a vízelvezető dobozt csatlakoztatják. A leeresztő nyílás rácsában, előkezelt tömítőanyaggal. Akkor a póló csatlakozik. A szennyvízcsatorna telepítése a csatornába történik. A térd a rendszerbe való belépés irányába van beállítva. Az összekötő elemek rögzítéséhez tengelykapcsolót alkalmaznak, tömítőanyagot rögzítenek.

A következő lépés a rendszer működőképességének ellenőrzése. Ha az ellenőrzés során cseppek vannak a padlón, a rendszert lebontják, a probléma megszűnik. A vízcsövek túlcsordulással történő felszereléséhez meg kell erősíteni a felszabadulást. Ezután a cső csatlakozik a pólóhoz. Továbbá beépített kúpos szigetelés.

Annak érdekében, hogy az összeszerelt rendszer jól működjön, ajánlott az összes gondozási szabályt betartani, anélkül, hogy a szemetet és a földet a tálba öntte volna. Rendszeresen öblítse le a rendszert olyan termékekkel, amelyek megakadályozzák a szennyeződést a szennyeződés falán.

Egy paletta szifonjának kiválasztásához vegye figyelembe az alábbi jelzéseket:

 • a lyuk átmérője - ehhez a raklap lefolyónyílását mérjük, ha a kiválasztott méret nem megfelelő, a tömítés megszakad;
 • a szifon kapacitását a tálban lévő vízréteg vastagsága alapján kell meghatározni, a létra normál teljesítményével, ez a szám 12 cm.

A jó kifolyás biztosítása érdekében az öntöződobozt a serpenyő mélységének és a leeresztő nyílás átmérőjének figyelembevételével kell kiválasztani. A vezetőfülke leszerelésének megszüntetése érdekében fordítsanak figyelmet közvetlenül a létra kialakítására.

Néhány modellt saját maguk tisztítanak, míg mások egy különleges hálót kell felszerelniük, amely a haj és a törmelék gyűjtését szolgálja. Figyelembe véve az európai szabványokat 52 mm-es és 62 mm-es lyukakkal ellátott zuhanytálcákhoz, hozzáférést biztosít a lefolyó- és csatornarendszerhez.

A szifon tisztításához a serpenyőben 90 mm-es csatorna átmérővel átmenő lyukat használnak. Ne tisztítsa a csővezetéket és a létrát sűrített levegővel. Ez vezethet a rendszer szivárgásához.

Ha a zuhanyszekrény megfelelő szifont választja, akkor az egészségügyi berendezések hosszú ideig tartanak. Ha az azonosított hiba nem oldódik meg önállóan, akkor a tapasztalt vízvezeték-vezetők segítségére van szükség.

A folyosó megvásárlásakor figyelembe veszik a fürdőszoba területét és a kabin paramétereit. Ha nehéz önálló számítást végezni, konzultálhat szakértőkkel. Szükség esetén a szerelést szakemberek végzik. Különös figyelmet fordítanak az esztrich elrendezésére.

Sifon a zuhanytálca tálcájához: csere és szerelés

Egyre több, a fürdőszobában, a fürdőszobával együtt, és néha ahelyett, hogy elegáns zuhany. Néhány perc alatt élénkítő lélek az egész nap energiájának és nagy hangulata. De abban az esetben, ha egy zuhanykabinot a saját kezével telepítenek, és a szifont rosszul választják, a reggeli zuhany nem lehet kellemes eljárás, hanem kín.

Szifon kiválasztása a zuhanyhoz

A szifon az egész komplex struktúra szerves része. Szükséges hidraulikus redőny kialakítása a víz kiömlése során, amely akadályt jelent a szennyvíz szivárgásának a szobába való behatolásával szemben.

Ha a zuhanykabinot és az alacsony raklapot használják - egyszerű szifont telepítenek. Amikor a szifont a saját kezével telepíti, ne felejtse el, hogy szabadon hozzáférést kell biztosítani hozzá, valamint minden csőhöz - ez szükséges az időben történő tisztításhoz és a karbantartáshoz. A telepítés végrehajtása, amit a videóban láthat.

Különlegességek

A vízvezeték-piacon ma lehet vásárolni minden zuhanyzó. A raklapot általában külön-külön választják (alacsony vagy magas). Mivel a raklapokon a leeresztőnyílások gyakran különböző helyeken vannak elhelyezve, a szifonoknak különleges kialakításúaknak kell lenniük.

A szifon túlfolyóból és lefolyóból áll. Leggyakrabban egy rugalmas cső, amely lehetővé teszi a nemcsak hosszúságú, hanem magassági beállításokat is.

Minden ember legalább egyszer találkozott az életében olyan szifonok, amelyek nagyon egyszerű elveken működnek - ha a kupak lezárul - a serpenyőben összegyűjtik a vizet, ha nyitva van - a víz lecsapódik.

Ezek a modellek nagyon elavultak. Ma az új modellek egyre gyakoribbak - teljesen automatikus termékek. Ezek a termékek fogantyúval vannak ellátva, ezért a redőny kinyílik és bezárul - nincs szükség dugóra, nincs szükség hidraulikus redőnyre.

Ma az automatikus modelleknek olyan hasznos funkciójuk van, mint a kattanás - olyan mechanizmus, amely a leeresztőnyílásban található, és speciális kupakkal van felszerelve. A szivacs kiválasztásakor a tálca tálcájába történő beszereléshez érdemes egy ilyen fajta előnyben részesíteni. Úgy tűnik, hogy a kattintáskor látható a kép.

Ezzel a mechanizmussal lehetővé válik, hogy a leeresztő nyílást csak egy lábnyomással nyissa ki és zárja le. Ha egyszer megnyomja a sapkát - a lyuk bezáródik, ha kétszer megnyílik.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy vizet gyűjtsön a serpenyőben, és miután zuhanyozni kezdett, lecsöpögte, és nem hajolt rá. Ilyen módon megvédheti magát a sérülésektől a billentés során, amennyiben a raklap nem rendelkezik speciális csúszásgátló bevonattal.

faj

Palack - olyan megjelenés miatt van ilyen név, amely egy palackhoz hasonlít. Ebben a nagyon "palackban" a szemét leülepszik, mielőtt lemegy a lefolyóba. Ez a kialakítás lehetővé teszi a víz mentését a belsejében, és ezért lehetőség van arra, hogy a szennyvíz gázokat a szabadban tartsa.

Leggyakrabban ez a típus a konyhai mosogatókra vonatkozik. Ez a fajta hely elég sok helyet foglal el, és ezért ha egy zuhanyzó be van szerelve a fürdőszobába, ezt az opciót még nem veszik figyelembe. Ez a modell csak azért nagyon népszerű, mert nagyon könnyű tisztítani a szennyeződéstől, amely egy ideig felhalmozódik.

A csőszifonokat leggyakrabban S alakú U-alakú cső alakjában állítják elő. A vízzáró a csővezeték kanyarában van. Az ilyen szerkezetek nagyon tartósak, annak ellenére, hogy a merev szerkezethez telepítési helyre van szükség.

A hullámosított szifonokat elsősorban azért jellemzi, hogy képesek összeszerelni egy olyan helyen, ahol egyetlen más lehetőség sem egyszerűen illeszkedik. Ennek a fajtanak a célja a szűk helyeken, alacsony helyeken és helyeken történő telepítés rendkívül kényelmetlen. Más szavakkal, ezeket a modelleket használják, ha egy zuhanykabin van felszerelve, amely alacsony bázissal rendelkezik.

Ezek az eszközök, sajnos, a többi típushoz képest kevésbé tartósak. De mindezzel egy ilyen szifon felszerelése lehetséges minden olyan helyen, ahol lehetetlen telepíteni más lehetőségeket. Az ilyen szifon olyan csővezeték, amely olyan szögben hajlik, amelyre szükség van. A vízzárás ott van, ahol maga a kanyar. A rögzített alakzatot rögzítőelemekkel rögzítik - műanyag szalagok.

Valamennyi fajtát az alábbi képen mutatjuk be.

Szifon kiválasztása

Miután kiválasztotta a zuhanykabinot és kiválasztja a szifont, az első dolog, amit figyelni kell a leeresztő nyílás átmérőjére. A normák szerint a nyílások lehetnek 5,2 cm, 6,2 cm, 9,2 cm átmérőjűek, a szifonokat csak a mérési adatok figyelembevételével értékesítik. Miután kiválasztotta a zuhanykabinot, és kiválasztotta az összes alkatrészt, először a mellékelt vagy külön megvásárolt serpenyő ürítőnyílásának mérését kell elvégeznie a szifon felszedése érdekében.

Szivattyú kiválasztása, összeszerelése és felszerelése alacsony zuhanytálcánál

A fürdőkád helyett beépített zuhanykabinok két típusból állnak: alacsony bázisú (legfeljebb 20 cm magas) és magas. A zuhanytálca tervezési jellemzői befolyásolják a csatornahálózathoz való csatlakozáshoz szükséges eszközöket. A kis raklap szifonja kis méretű, elég nagy átfolyással. Hogyan válasszuk ki és telepítsük az eszközt szakemberek nélkül, olvasd el.

Készülék alacsony vízszintes rakfelületű zuhanyozáshoz

Szifon kiválasztása

Az összes szifon két fő jellemzőre osztható:

 • az építés típusa szerint;
 • irányítással.

Szifonszerkezetek

Az alacsony zuhanyfülkében lévő szifon az alábbi típusok valamelyike ​​lehet:

 • Pipe. Az ilyen készülékek merev csövekből készülnek, és bármilyen alakúak lehetnek, például S vagy U betű formájában. A készülékek alacsony költséggel, kiváló sávszélességgel és megbízhatósággal rendelkeznek, azonban ritkán alkalmasak az alacsony zuhanykabinokba való beépítésre, mivel ezeknek jelentős méretei vannak;

Szifon a csövekből készült alacsony raklapra

 • Hullámosított. A szifon kialakításának magja nem merev, hanem puha, hullámosított csövek, amelyek lehetővé teszik a szerkezet kis helyiségekbe helyezését. A készülék fő negatív minősége egy kis élettartam, mivel a hullámcső belső felülete nem egyenletes, és hozzájárul a készülék gyors fertőzéséhez.

Lágy szifon a zuhanytálcához

 • lombik (palack). Az ömlesztett szifonok az egyszerűség kedvéért és a rendszeres tisztítás lehetőségének köszönhetően igen népszerűek. A zuhanykabinok csatlakoztatásához csak a kis magasságú speciális modellek alkalmasak.

Gyorsan tisztítható lombikkal ellátott berendezés

Az alacsony raklapú zuhanykabinokhoz túlnyomórészt lombik szifonok vannak, amelyeket könnyen elhelyezhet egy zárt térben.

Jobb, ha tartózkodunk a hullámosított anyagok használatától, mivel azok hajlítási helyeken károsodnak. Használatuk csak a ritka lélek kizsákmányolása vagy rendkívül korlátozott költségvetés miatt ajánlott. Tehát egy üvegszifon költsége mintegy 1500-2000 rubel, míg a dobozos üveg hullámosítható vásárolható 150 rubel.

Szifon kontroll módszerek

A munka útján megkülönböztetik őket:

 • kézi nyitású eszközök. Hagyományos szifonok, kiegészítve fedéllel. Ha bezárja a fedelet, akkor a tálban lévő víz felgyullad. A fedél nyitott állapotában azonnal víz jut a csatornába;

Kézi nyitású eszköz

 • automatikus berendezés. Az automatizált szifonok speciális fogantyúval működtethetők, amely a leeresztő sapkát vagy a Click-Clack rendszert működteti (a leeresztő nyílás kinyit és bezárja a nyomást).

A Click-Clack rendszerrel felszerelt eszköz

Szifon kiválasztási kritériumok

Az alacsony tálcával ellátott zuhanykabin szifonja a következő tényezők alapján kerül kiválasztásra:

 • a szifon elvezető cső átmérőjének meg kell egyeznie a leeresztő nyílás átmérőjével. Csak ebben az esetben a berendezés telepítésekor teljes szűkület érhető el. A leeresztő nyílás méretei a raklap műszaki dokumentációjából származhatnak, vagy saját maguk mérhetik. Szabványos eszközök állnak rendelkezésre 52 vagy 62 mm-es lefolyó átmérővel. A nagyobb szilvák (90 mm) általában magas oldalú raklapokon helyezkednek el;
 • a leeresztő cső átmérője befolyásolja a szifon áteresztőképességét. Ha az átmérő 62 mm-nél kisebb, akkor a serpenyőben levő víz maximális magassága 12 cm-nél kisebb lehet, szélesebb szifonok esetén a vízszintjelző 15 cm-re emelkedhet. kiküszöböli a raklap túlfolyását és árvizet;
 • az alacsony raklapok nincsenek túlcsordulási funkcióval, ezért egy leeresztő berendezést kell kiválasztani;
 • hogyan lehet tisztítani a szifont. Az értékesítés során öntisztító funkcióval rendelkező eszközöket talál. Az ilyen berendezések tovább tartanak. Ha a szifont önmagában nem lehet tisztítani, akkor ajánlott védeni a leeresztő nyílást egy fémrács segítségével, amely megakadályozza a készülék eltömődését;
 • a rögzítőcsavar elkészítéséhez használt anyag. A szifon felső és alsó részeit összekötő csavar rozsdamentes acélból és nikkelezett (krómozott) acélból készülhet. A rozsdamentes acél élettartama sokkal hosszabb, mint az acél. Ez a tényező hatással van a készülék működési idejére.

Szifon telepítés

Az alsó zuhanytálca szifonja több lépcsőben kerül telepítésre:

 • szifon szerelvény;
 • az eszköz felszerelése egy raklapra;
 • a berendezés csatlakoztatása a csatornába.

gyülekezés

A szifon összeállításához meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt rendszerhez megvásárláskor.

A berendezés további felszereléséhez a következőket kell tennie:

 1. tegyen egy csavart és tömítést a szifontestre, hogy csatlakozzon a raklaphoz;
 2. az eszköz testének és a csatornarendszerhez vezető tömlőt összekötő csővezeték csavarokkal és tömítőgyűrűkkel is ellátott;
 3. egyrészt a cső a szifon testhez van csatlakoztatva;
 4. másrészt egy csatorna csatlakozik.

A szifon szerelésének rendszere a szerelés előtt

A szifon összeállításának folyamata a videóban található.

Telepítés egy raklapra

A szifon felszerelése a raklapra csavarhúzóval és tömítőanyaggal történik.

A rögzítés a következő sémában történik:

 1. egy rugalmas anyag van a kifolyónyílásba, amely tömítőgyűrű;
 2. a gumi és a raklap tetején és alján szilikonos tömítőanyaggal kezeljük, amely az extra szilárdságot biztosítja;
 3. szifon és gyűrű, amely a leeresztő nyílás keretét rögzíti rögzítőcsavarokkal;
 4. szükség esetén egy további védőrácsot szerelnek be.

Sifon a zuhanytálca szerelésére

Csatlakoztassa a csatornába

A szifon csatlakoztatása a szennyvízcsatornába tömítőanyag használata nélkül történik, az alábbi séma szerint:

 1. A leeresztő cső és a csatorna összekötésére gumitömítő gyűrűt használnak. Ha a tömlõ átmérõje és a csõ átmérõje megegyezik, elegendõ a készletben található gyûrû. Ha az átmérők nem egyeznek egymással, gumidugós adaptert kell használni, amelyet külön kell megvásárolni;
 2. gyűrűt vagy adaptert helyeznek el a csatornacsövön;
 3. másrészt egy kifolyócsövet helyeznek a gyűrűbe.

Szifon és szennyvízelvezető csőcsatlakozás

A zuhanyzó tálca szifonjának kiválasztásakor és telepítésekor az összes előírt követelményt be kell tartani. Csak egy megfelelően megválasztott és beépített szifon tarthat sokáig.

A tálca tálca szifonja: szerkezet, cél, szerelési funkciók

Nem egyszerű választani egy szifont egy zuhanyozáshoz. Számos kérdés merül fel: mi a funkciója, milyen fajták vannak értékesítve, mi a különbség a tervezés és a paraméterek közül melyiket kell figyelembe venni a vásárláskor?

Az alábbiakban információkat találhat az egyes problémákról, valamint részletes lépésről lépésre telepítési utasításokat.

Miért használjon szifont egy raklapra?

Nem csak a zuhanytálcát, hanem minden más vízvezeték-készüléket is a szifonon keresztül kell a lefolyóhoz csatlakoztatni. A leeresztő szerelvények ezen elemének feladata, hogy biztosítsa a víz akadálytalan vízelvezetését a zuhanykabinból a csatornarendszerbe.

A gyártók olyan új, továbbfejlesztett modelleket fejlesztenek ki, amelyek nem csak a vizet ürítik, hanem másodpercek alatt hozzájárulnak a gyors vízelvezetéséhez.

Ez létrehoz egy vízdugót, amely nem teszi lehetővé, hogy a csatorna szaga átjusson a csövön át a szobába. A hidroblokk egy szifon speciális kialakítása. Ha nem használja hosszabb ideig a zuhanyt, a vízdugó kiszáradhat. Ha ez megtörténik, a fürdőszobában kellemetlen szag lesz. A helyzet javítása nagyon egyszerű - kapcsolja be a vizet. Új hidraulikus szelep alakul ki, és a probléma eltűnik.

A szifonok tervezése szerint

A tervezési jellemzőknek többféle szifonja van:

 • palacktípus;
 • cső;
 • Hullámos;
 • száraz;
 • túlfolyással.

Mindegyik használható a zuhanykabin csatlakoztatásakor. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működnek, meg kell ismerkedni az egyes fajok jellemzőivel, valamint hátrányaival és előnyeivel.

Palack típusa - egyszerű és intuitív

Az első típusú szifon - palack típusú. Tervezése szerint egy lombikhoz hasonlít. Az egyik végén egy szűrőrácsból (kifolyónyílásból) álló leeresztőcsésze van, és a másik végén egy csatornacsatlakozó van csatlakoztatva. A hidraulikus redőny úgy alakul ki, hogy a szifonból kilépő nyílás a beömlőcső pereme felett helyezkedik el.

A készülék műanyagból készül. A csapadék alján összegyűjtjük, amelyet rendszeresen el kell távolítani. Az üvegmodell tisztításához az alatta lévő csatornarendszerektől kell hozzáférni, és a standard zuhanytálcák kialakítása ritkán kényelmes magasságot jelent. Emiatt a klasszikus palack formát nem lehet használni alacsony raklapokhoz.

Csőszifon - vízzáró kanyarban

Nem kevésbé gyakori lehetőség - csőszifon. Ez egy kemény műanyagból készült hajlított cső. Hajlítás szükséges. Leggyakrabban a csőmodellek "S" betű vagy "U" betű formájában készülnek. Ez a konfiguráció természetes módon kialakítja a vízdugót a kanyarokban.

A csőszifonok kompakt méretűek és könnyen illeszkednek a zuhanytálca alá. Vannak módosítások bármilyen magasságú raklapra, még a legalacsonyabbra is. A műanyag sima belső felületének köszönhetően a szennyeződés nem felhalmozódik a falakon, hanem egyenesen a lefolyóba kerül. Az ilyen típusú átfolyó szerelvények fő előnyei a tartósság és a gyakori tisztítás nem szükséges.

Pipe Siphon Altermék - Hullámosított

Az alacsony raklapok számára a legnépszerűbb szifonok a hullámcsövek. A működtetés elvei megegyeznek a szokásos csőmodellekkel, de fő jellemzőjük rugalmas és rugalmas hullámzás: a szifont kézileg bármilyen megfelelő alakra állíthatjuk. Az ilyen sokoldalúság a hullámosított modelleket teszi lehetővé az összes zuhanykabinban.

Ennek a kialakításnak a fő hátránya a hullámos tömlő szerkezete. Mivel a teljes belső felülete kis összecsukásokból áll, szennyeződés bomlik fel benne. Ezenkívül, a szükséges rugalmasság biztosítása érdekében a tömlő falvastagsága meglehetősen alacsony, ami szintén tükröződik a készülék tartósságán. A szifon gyorsan meghibásodik és tisztítást igényel.

Száraz szifon - frissen nézze meg a raklap felszerelését

A szifon minimális magasságának biztosítása érdekében a gyártók elhagyták a közönséges vízkapu előnyeit egy új technológia ellen, hogy megvédjék a szennyvíz "szagokat" - szilikon membránt.

Az ilyen rendszerű modelleket száraz szifonoknak nevezik, mert a víz nem marad meg benne, hanem közvetlenül a lefolyóba kerül. A szilikon membrán szelepként működik, amely lehetővé teszi a víz megfelelő irányba való áramlását, de csapdázza a gázokat a lefolyóból. Szorosan összehajtogatott polimer cső alakja, amely kiterjeszti és lehetővé teszi a víz áramlását, és amint leáll, eredeti állapotát veszi át.

Ez a funkció fontos szerepet játszik a nem állandó jelleggel fűtött helyiségekben, például egy külön fürdőben vagy szaunában az országban. Ebben a helyzetben a szifon jelenléte, amelyet nem kell "megőrizni" minden egyes alkalommal, hogy a felesleges víz miatt a fagy miatt ne szakadjon meg, jelentős előny.

Ez a fajta szifon a legdrágább, de hatékonysága igazolja a magas árat. A száraz zárószelepeket a legalacsonyabb zuhanytálcák alatt is elhelyezik, ahol más modellek behelyezése nem lehetséges. Maga a berendezés magas költsége mellett membránszennyezés vagy károsodás esetén drága javítani

Ha a raklap túlcsordul

Ha a fülke tálca túlfolyóval van felszerelve, megfelelő szifonra van szükség, mert ha a tálca túlcsordul, akkor a víz egyszerűen átáramlik a padlón lévő lyukon. Ezek a szerelvények lehetnek a fenti fajták közül bármelyik. Megkülönböztető jellemzője a szifonszerkezetet és a túlfolyást összekötő kiegészítő cső jelenléte.

Általában a felső furat kisebb átmérőjű - kb. 4 cm, a csatlakozótömlő flexibilis - hullámosított csőből, mivel a túlfolyás helyzete a zuhanyzóállvány típusától függően változik, és a szifonnak illeszkednie kell a legtöbb modellhez.

A szifonok típusai a lefolyó lyuk kialakításánál

Szivattyú a raklaphoz - a lefolyó kialakításának része. Gyakran szükség van arra, hogy hagyja a vizet a serpenyőben. Ehhez felül kell fejezni a szifon felszabadulását. Számos lehetőség van arra, hogyan lehet ezt tenni:

 • parafa használatával;
 • kar segítségével;
 • nyomja meg a gombot.

Vegye fontolóra a mentesítés valamennyi módját, hogy megértsük, hogyan működnek.

Normál szifon szelep nélkül

A legprimitívebb elemi változat a parafa szerkezettel. Ez a kimenet nincs felszerelve szelepekkel, a víz csak elhagyja a raklapot a lyukon keresztül, és egyenesen a szifonba kerül. A víz feltöltéséhez a leeresztő nyílást kézzel kell lezárni egy dugóval.

Ez a design nem jelent bonyolultságot. Ez a technika mindenki számára ismerős, mert rendes fürdőszobákban és mosdókban használják. A modern zuhanyozóknál a közönséges szilvákat egyre kevésbé használják. A "leeresztő dugó" koncepciója hamarosan teljesen eltűnik a mindennapi életből, és új automatákkal fogják helyettesíteni.

Automatikus opció - modern megközelítés

Egy automata alsó szeleppel rendelkező konnektor jóval kényelmesebb, mint egy hagyományos "dugó" rendszer. Nem kell folyamatosan keresni ezt a nagyon parafát, a lyuk automatikusan bezáródik, amikor megfordítja a kart. A tervezés meglehetősen egyszerű, a kar a szabályzó területén a keverő területén található. A szelepet és a keverőt együtt szállítják és telepítik, ami nem túl kényelmes.

A kipattogó automata leeresztő szelep, más néven PushOpen, külön megvásárolható a keverőtől. A szelep egy nagy gomb, amelyet lábbal lehet nyomni. Egyszer megnyomva a csatorna bezáródik, és ha megnyomja, akkor kinyílik. Az ilyen eszköz használata könnyebb, mint valaha, és a telepítés sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint egy automatikus szelep.

A vízelvezető szerelvények kiválasztásának lehetősége a zuhanyhoz

A megfelelő szifon kiválasztása a zuhanytálcához nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Határozott tényezők, amelyekre támaszkodhat a választáskor:

 • geometriai méretek: lyuk átmérője és magassága;
 • az anyag minősége;
 • műszaki jellemzők: átjárhatóság és teljesítmény;
 • telepítési komplexitás;
 • a működés jellemzői.

A kedvenc modellt minden tekintetben alaposan megvizsgálva végül dönthet a választásról.

A készülék geometriai jellemzői és megjelenése

A szerelési magasság a raklap kialakításától és a beépítés módjától függ. Ha a zuhanyzó magasságra van szerelve, a mérettartomány jelentősen megnő. Leggyakrabban 8-20 cm magasságú szifonok találhatók, amelyek közül a legnehezebb, ha megtaláljuk a megfelelő megoldást a közvetlenül a padlóra szerelt raklapokra.

Szabvány szerint a leeresztő nyílás átmérője:

Itt a választás nyilvánvaló - a leeresztő szerelvények bemeneti rácsának átmérője meg kell egyeznie a serpenyő lyukával. Vásárláskor értékelje a szerelvény minőségét és a részegységeket. A műanyag toknak ne legyen látható károsodása: repedések, karcolások, forgácsok, csípések. A termék deformációjának bármely jele kétségtelenül befolyásolja a szelep tömítettségét, és hamarosan szivárgást tesz közzé magáról.

Műszaki paraméterek és a munka jellemzői

A szifon kapacitása megmutatja, hogy hány liter víz / másodperc mész le a lefolyóba. Ez a jelző a zuhanyzókabinok számára fontos, mivel a serpenyő mélysége általában szabályos, és a víz sokat fogy. Annak érdekében, hogy az üreg nem öntse meg, és a víznek ideje elhagynia, az átfolyó szelepeket a keverővel és annak teljesítményével együtt kell kiválasztani.

Az átfolyást a paletta magassága és a szifon kimenetének átmérője alapján kell kiszámítani. Az 5.2 és 6.2 cm-es átmérő átmérője lehetővé teszi, hogy legfeljebb 12 cm vizet tegyen a serpenyőben, átmérője 9 cm - akár 15 cm.

A teljesítmény és a telepítés összetettsége

A szifonok műanyag modellezése minimális szerszámmal történik. A legfontosabb dolog - megfigyelni az összes kapcsolat szorosságát. A szabályozási dokumentáció szerint a leeresztő szerelvényeket könnyen szét kell szedni kézzel, ami nagyon fontos vészhelyzetekben, amikor a lefolyó eltömődött vagy megtört.

A rakodószivattyúk üzemeltetésének fő nehézsége a tisztítás. A szifon kiválasztása során elemezzék, milyen könnyű elérni, és hogy lehetséges-e az egész kabin szétszerelése nélkül.

Egyes 90 mm-es kimeneti átmérőjű szelepek közvetlenül a leeresztőnyíláson keresztül tisztíthatók. Mérete lehetővé teszi, hogy szétszerelje és eltávolítsa az összes szükséges elemet, majd fordított sorrendben telepítse őket. Vannak önmosó modellek is.

Hogyan telepítsük a szifont?

A szifon felszerelése tálca tálca számára egy professzionális vízvezeték-szerelő bevonása nélkül végezhető el. Te magad is megteheted, mert nincs szükség különleges eszközökre vagy különleges készségekre.

A telepítési folyamat leírható:

 1. Szerelje fel a raklapot az alapra.
 2. Méréseket készítsen. A zuhanytálca magasságának néhány centiméterrel nagyobbnak kell lennie, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Szükséges a 2-3 fokos lejtés megfigyelése.
 3. Ha a raklap megfelelően van felszerelve, folytassa a szifon felszerelését. Először is szét kell szedni az utasításoknak megfelelően.
 4. Minden csatlakozást le kell zárni a szivárgás megelőzése érdekében.
 5. A leeresztő nyílásban állítsa be a rácsot és a tömítést.
 6. Ha túlfolyó van, kúpos alakú tömítést és anyát helyeznek a hullámcsövön. Csatlakoztassa a hullámok egyik végét a túlfolyó lyukkal, a másik pedig a szifonnal.
 7. Csavarja ki az összegyűjtött szifont a felengedéshez és a túlfolyáshoz. A hajlékony csőre gumitömítést és kupakot helyeznek el. Hatalmasan csavart.
 8. Egy csővel ellátott elem kerül be a csatornacsatornába.
 9. Csatlakoztassa a szelepet csatornahálózattal.

A telepítés után végezze el a próbaüzemet. Ha van egy automatikus lábszelep, akkor ellenőrizze működését. Nyerj egy teljes serpenyőt, és ürítsd le a vizet. Általánosságban, ha nyomásmentesítés történik, amikor nagy mennyiségű víz folyik le (saját tömegének nyomása alatt), a szivárgás könnyen azonosítható.

A csomóponton cseppek jelennek meg - ez rossz jel. Ebben az esetben újra kell kezdened, és több időt kell elszigetelni. Egy másik fontos tipp: ne túldold meg a csavarok meghúzásával. A túlfeszített ízület a tömítést deformálódhat. Ebben az állapotban nem képes teljes mértékben ellátni funkcióját, amely gyakori oka a nedves padlónak a szifon alatt.

Karbantartás és karbantartás a telepítés után

A szifon működését csökkenteni kell a vezérléshez és szükség esetén tisztításra. Annak érdekében, hogy a szelep a lehető legkevesebb legyen, ajánlott megelőző öblítést végezni félévente. Ez speciális műanyagok felhasználásával készült, amelyek műanyag csövekhez alkalmazhatók.

Egy másik elfogadhatatlan tisztítási módszer nagy nyomás alatt sűrített levegővel fúj. A zuhanypaletta szifonja több komponensből áll. Gyenge pontja a kapcsolatok. A nagy nyomás szinte minden bizonnyal a teljes rendszer nyomáscsökkentését és meghibásodását okozza.

Hasznos videó a témában

Annak érdekében, hogy kérdései ne legyenek a különböző módosítások szifonjainak felépítésével és sorrendjével kapcsolatban, nézze meg a javasolt videók áttekintését és utasításait.

A click-click szifon szerkezete:

Építési palack modell:

Lépésenkénti útmutató a régi szifon szétszereléséről és egy új telepítésről:

A paletta vízelvezető szifonja - a zuhanyzópálya kötelező része. A célok, a típusok és a tervezési funkciók áttekintése után könnyedén elvégezheti a megfelelő választást a vásárlás és a telepítés során.

Mi legyen a megfelelő vízelvezető a zuhanyhoz?

Most a lakásban lévő zuhany már nem luxus, de szükséges elemnek tekinthető. A telepítés során figyelmet kell fordítani a zuhanykabin lefolyására. A zuhanycsatorna széles lehet, így először dönteni kell a választásról.

Standard zuhanycsaptelep

Ha nem különös figyelmet fordít erre az elemre, akkor problémái lehetnek a kisütés vagy a kellemetlen szag miatt. Például, ha nincs megfelelően beállított csatorna az alacsony bázisú zuhanykabinhoz, akkor hamarosan le kell cserélni.

A lefolyó szervezése a zuhanytartóból

Jelenleg többféleképpen lehet vizet kivenni a zuhanyzóból. Az alkalmazott tervtől függően jelentősen eltérhetnek:

 • Ha a padlóról felemelik a zuhanyzót, ebben az esetben a lefolyó szervezése nem nehéz. A padló és a zuhanyzó közötti helyiségben szifon és csatornacsövek találhatók.
A csövek rejtve maradnak a serpenyő alatt

Fontos tudni! Ha egy rendkívül alacsony raklapot telepít, akkor figyeljen a szifon kapacitására. Az eltömődés problémái ebben az esetben is lehetnek.

 • Ha a víz tálcát nem szabad használni, speciális eltávolításra és csatornákra lehet szükség az eltávolításhoz. A munka terjedelme ebben az esetben jelentősen eltérhet.

Most már tudod, milyen szilvák vannak zuhanyozók számára. Ha figyelembe vesszük a létrát a csempe alatt, akkor megérthetjük, hogy ez egy egyszerû eszköz vízzárással. A fő része az esztrichben lesz rejtve. Emiatt a lelke felülete nem fog felemelkedni a padló felett.

A létrának a csatorna fő különbsége az alakja. A csatorna hosszú és hosszú lesz, és a csatorna négyzet vagy kerek résszel rendelkezik. Ha azt tervezi, hogy lefolyót szervez a zuhanytálca alatt, akkor a legegyszerűbb megoldás a szifon felszerelése a tálca alá.

A létra vízzel történő leeresztése a zuhany alatt

A megfelelő vízelvezetés kiválasztása

A vízfolyás függvényében ki kell választani egy vízelvezető csatornát. Ennek köszönhetően kényelmesebbé teheti működés közben. A normál teljesítmény 50 l / perc. Ez lehetővé teszi, hogy zuhanyozni kell a víz áramlását korlátozva. A beszerelés előtt meg kell szüntetni a készülék leeresztő zuhanyát.

Mindezek a készülékek zárókupakkal vannak ellátva, de a csatornákból származó szagok megelőzésének módjai nagymértékben változhatnak, és mindez a modellen alapul:

 1. A vízzár a legegyszerűbb lehetőség. Ebben az esetben a szennyvízcsatorna levegője nem fog bejutni a szobájába, mivel a vízcsatlakozó belsejében van. Azt is kiemelheti, hogy a palack és a vízzáró. Leggyakrabban ilyen termékeket használnak a konyhában, ahol bármikor el kell távolítani a fedelet, és tisztítani kell.
A hidraulikus zár megakadályozza a víz és a szagok belépését a helyiségbe
 1. Száraz zár. Ha hasonló kialakítású lefolyót használ, akkor a zuhanyzás ritkán történő használata esetén fennáll annak a veszélye, hogy a vízdugasz kiszárad.

Fontos tudni! Ha meleg padló van a fürdőszobában, akkor ilyen rendszer használata tilos, mivel a benne lévő víz kiszárad.

 1. Az utóbbi időben a lefolyó lyukon lévő dugaszolóaljzat elkezdett jelentős népszerűséget szerezni. Teljesen blokkolják a csövet, és ez a design "click-clack" lesz.
A csatorna megnyitásához egyszerűen nyomja meg a gombot.

A leeresztő cső ára meglehetősen alacsony. Átlagosan 1200 rubel. A csatorna bezárásához csak a gombra kell kattintania. A csatorna kinyitásához fordulási mozgást kell végrehajtani. A telepítés előtt meg kell fontolnia a túlcsordulási eszközök szükségességét is. Ha sok vizet gyűjtenek az üstbe, akkor egy ilyen rendszer a felesleges vizet leengedi a lefolyóba.

Túlcsordulási eszköz

A túlcsordulás nem nagymértékben bonyolítja a tervezést. Külsőleg úgy fog kinézni, mint egy további lyuk, amely közelebb kerül a raklap felső oldalához. Ebben az esetben minden felesleges víz kerül a csatornába. Ez a funkció akkor hasznos, ha elfelejtette kikapcsolni a vizet, és a tálban tárcsázott. Ha saját zuhanyozású zuhanyzóval szerel be, ne felejtse el a zuhanykabinok beépítését.

A lefolyó felszerelése és karbantartása

A raklap felszerelése és csatlakozása a csatorna számára nem nehéz. Az egyetlen tulajdonság az, hogy biztosítani kell a vízszintes raklapot, és figyelni kell a két minimális rést a csatorna csatlakoztatásakor.

Telepítési útmutató

Most itt az idő, hogy megtanuljuk, hogyan kell zuhanyozni. A mosogató szerelése a padlón történő felszereléssel és jelöléssel kezdődik. A jövőben a következő lépéseket kell követnie:

 • A szifont egy speciális csatornahullámon keresztül csatlakoztatják a szennyvízhez. Természetesen szükség esetén műanyag csöveket is használhat.
 • Annak érdekében, hogy a raklap alján szerelhető legyen a rossz oldalról, egy fémkeretet kell végrehajtania.
Szerelőkeret a raklap alján

Fontos tudni! A zuhanyzópad magasságának olyannak kell lennie, hogy a szifon felhelyezése után a padlótól való távolság 5-7 cm legyen, ami a víz leeresztéséhez szükséges lejtés biztosítása érdekében szükséges.

 • Most csatlakoztathatja a hullámosságot és a szifont a csatornába. A csatlakozáshoz műanyag kupakot kell használni. A megbízhatóság érdekében az összes ízületet tömítőanyaggal lehet megkenni.
 • Forgassa a raklapot oldalra, és helyezzen be egy speciális hálót a leeresztő nyílásba. Biztosítja a szemetet a szifonban.
 • Belülről kifelé kell csatlakoztatni a szifont. Először is a raklaphoz érintkező részt fel kell szerelni tömítőanyaggal. Ezután egy gumigyűrűt rá lehet rávinni, és utána csatlakoztatható a raklap elejére szerelt részhez.
A csatorna összekötésére szolgáló anyagok listája

Ezt követően a raklapot fel lehet pattintani és visszahelyezni. A lábak legjobban a beállítható magassággal hajthatók végre. Ha van egy torzítás, akkor észlelhető a szinttel.

A szifoncsatlakozó helyes.

A szifon szerelési útmutatója további megerősítést is engedélyezhet. Erre azért van szükség, hogy a raklap vázszerkezete csökkenjen. Itt láthatja, hogyan néz ki a belső tér zuhanyzóval.

Drain Care

Nem számít, mennyire jól befejezte a telepítést. Idővel még mindig meg kell javítania a zuhanyzást. A törés fő oka zárolásnak minősül. Ennek oka az, hogy a vízelvezetés lehetetlensége, a serpenyőben lévő víz stagnálása, valamint a fülkében kellemetlen szag keletkezik.

Mindenkinek hasonló probléma van.

Ebben az esetben a csöveket többféleképpen lehet megtisztítani. Ha nem tudja megtisztítani a mosogatót a zuhanykabinban, akkor ne felejtse el, hogy sok mindentől fog függni. Ha nem hullámosított, hanem hagyományos műanyag csöveket használ, akkor kiválaszthatja a következő tisztítási lehetőségeket:

 1. Mechanikai. Ehhez használjon normál dugattyút vagy vízvezetéket.
Ezek az eszközök segítenek megszabadulni az eldugult csövektöl.
 1. Különféle tisztítószerek. A vízelvezető tisztításához segítsék az agresszív anyagokat, mivel egyszerűen korrodálják a műanyagot. A legjobb, ha előnyben részesítjük a hélium alapokat.
 2. Szükség esetén próbálkozhat népi jogorvoslatokkal. A keverék gyártásához szódát, ecetet és sót kell bevinni.
Hozzávalók népi tisztítószerekhez

Ahhoz, hogy megszüntesse a kellemetlen szagot a zuhany alatt - a lefolyónak tökéletesen működnie kell. Abban az esetben, ha a lefolyót a hullámosságon keresztül csatlakoztatják, nehezebbé válik az eltömődés. Néha csak le kell húzni a szifont és külön kell megtisztítani.

Amint látja, a zuhany felszerelése nem nehéz, de különös figyelmet kell fordítani a lefolyó szervezésére. Annak érdekében, hogy megvédje az olcsó fülkét a látható kommunikációtól, egy padlócsatornát kell szerveznie. A vízelvezető rendszer kiválasztása előtt felelősségteljes megközelítést kell választani. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.