Legfontosabb > Bútor

Mosogató beépítése a fürdőszobába

A Remzak cég vízvezeték-szerelőinek mosogatójának telepítése a megfizethető árak, a szerkezet megbízhatóságának és szorosságának garanciája, a szennyvízcsatorna és a vízvezeték megfelelő összekapcsolása, valamint a mosdó mosogatójának a fürdőszobában való működtetésének kényelme sok éven át.

Belföldi szolgálatunk szakmai segítséget nyújt Moszkva lakosainak!

Rendelje meg a mosdó beépítését a fürdőszobába

Miért érdemes megrendelni egy mosogató beépítését egy fürdőszobába a "Remzak" weboldalon?

 • Minden szükséges eszközzel és jó szakemberrel rendelkezünk, akik gyorsan, pontosan és hatékonyan elvégezhetik a mosogató telepítését.
 • Tájékoztatást adunk a vízvezeték-választásról
 • A megrendelő kérésére minden alkatrész beszerzését végezzük, beleértve a mosogatót (mosogatót), szifont, keverőt
 • Teljes körű szolgáltatást nyújtunk: a bontástól a mosdó beépítéséhez a fürdőszobába
 • Alacsony árak (diszkontrendszer működik)
 • A mosogató vagy a moydodyra telepítésénél garanciát vállalunk. Ha a jótállási időszak alatt hiba lép fel az elvégzett munkában, lépjen velünk kapcsolatba, hogy megszüntesse azt.

Telepítési lépések és módszerek

A mosogató beépítése a fürdőszobába mindig több alapvető lépésből áll:

 • A régi autómosás leszerelése
 • Vízcsatlakozás
 • A megfelelő vízkibocsátás biztosítása
 • Shell mount
 • Mosogató csatlakozás
 • A helyes vízellátás beállítása
 • Teljesítményvizsgálat

Bizonyos esetekben szükség lehet a régi mosogató eltávolítására, és egy újabb cseréjére.

Milyen módokon telepíthető a mosogató? Néhány alapvető telepítési módszer létezik:

 • A tartószerkezet - függő mosogató speciális fémbevonattal rögzítve van a falhoz.
 • A szekrényen (a mosdó a szekrénnyel - ez már moydodyr) - a mosdó biztonságosan rögzítve van a szekrény asztalára és rugalmas tömlőkhöz csatlakoztatva minden kommunikációhoz.
 • A félpótkocsira vagy a talapzatra - a mosogató tálca jól rögzítve van a falhoz, és a talapzat vagy a félpótkocsi közvetlenül mellette van elhelyezve.
 • A lógó polcra - a mosogató egy speciális polcon tárolódik, ahol különféle piperecikkeket is lehajthat.

A fürdőszoba mosogatójának a legmegfelelőbb felszerelése az Ön személyes preferenciáitól, a szoba kialakításától és a helyiség méretétől függ. Szakembereink szükség esetén meg tudják állapítani, melyik telepítés lesz a legjobb az Ön esetében.

A mosdó beépítésének költsége a fürdőszobában

Mi befolyásolja a mosdó beépítésének végső költségét a fürdőszobában? A telepítés és a csatlakozás ára függ a kiválasztott mosogatómodelltől, a munkák listáján: vajon a régi mosogató és a csaptelep leszerelése és újrahasznosítása szükséges-e kiegészítő szolgáltatások: szilikon tömítés, anyagbeszerzés, falkészítés. Az alábbiak a hozzávetőleges árak.

Hogyan kell a mosdót elhelyezni a fürdőszobában?

Attól függően, hogy melyik módosítást választják, a mosdó beépítése a fürdőszobába vagy a konyhába megfelelő tevékenységek listáját tartalmazza. Végtére is, a legtöbb modern szaniter-technikai gyártó ajánlja a mosogatótálak széles választékát a fürdőszoba és a konyha számára egyaránt. Az építés helytelenül rögzített kötőelemei esetén a javítások nem csak a lakásodban, hanem az Ön alatti szomszédoknál is szenvedhetnek.

Mielőtt a mosogatót a fürdőszobába telepítené, meg kell határoznia:

 • mi a mosogató létrehozásához használt anyag praktikussága?
 • milyen mosdókagyló lesz a legmegfelelőbb a zuhanyzóban;
 • mi a legmegfelelőbb és ergonomikusabb a mosdó mosogatójának a fülke.

A fürdőszobai mosdók típusai rögzítéssel

A mosdó beépítése a fürdőszobába a saját kezűleg magában foglalja elsősorban az egészségügyi felszereléssel kapcsolatos oktatási pillanatokat, különösen a rögzítés módjait.

Tehát ma a mosdókagylókhoz a zuhanyzón vagy zuhanyzón a következő típusú kötőelemek vannak:

 1. Hamis. Ennek a változatnak a mosdóit arra tervezték, hogy az asztallapra felhúzva a felszín felett kissé kiemelkedjen. Ennek a módosításnak a mosdókagylója gyakran nincs lyukak a keverőhöz.

Más fontos részleteket, amelyek fontosak a fürdőmedence vásárlásakor

Mielőtt a mosdót felhelyezi a fürdőszobába, világosan meg kell értenie, hogy milyen modellt kell vásárolni (pl. Talapzattal vagy anélkül), valamint meg kell határoznia a kívánt skálát. Ehhez előzetesen meg kell mérni azt a helyet, ahol később kijavítja a berendezést.

A tál konfigurációja bármi lehet, de a hossza nem kevesebb, mint 550 mm, egyébként a csapból származó víz a padlóra kerül.

A mosdókagyló süketnek vagy lyukak számára készült a keverőhöz, ezért előre kell döntenie az utóbbi rögzítésének módszeréről. Ajánlatos egy mosdóval együtt megvásárolni, így a vásárlás előtt diagnosztizálni kell a kompatibilitást.

Egy másik fontos szempont a vízvezeték-rendszer és a mosdó rögzítő elemeinek való megfelelés. A felszereléssel ellátva rendszerint egy szifont csatlakoztatnak, és távollétében azonnal választania kell az optimális modellt.

Az automata mosogatót gondosan ellenőrizni kell mindenféle karcolásra és forgácsra. Például ha egy beépített berendezést vagy egy talapzattal ellátott csészét vásárol, akkor ellenőrizni kell a helyszínen, hogy a termék hogyan helyezi a helyére, és győződjön meg róla, hogy a talapzat a kívánt magassággal rendelkezik.

És az utolsó fontos "kicsit" - abban az esetben, ha hiányzik a kötőelemek a vásárolt berendezés, akkor azonnal vásárolni őket, hogy ne téves számítással pontos rögzítése a héj és egyéb struktúrák hozzá közvetlenül a helyszínen.

Független telepítés

Miután úgy döntött, hogy kiderül, hogyan kell megfelelően felszerelni a felszerelt mosdót, egy talapzattal vagy egy talapzaton, meg kell adnia a szükséges lépések teljes sorrendjét. Csak így lesz a telepítés kiváló minőségű és problémamentes.

Először le kell szedned a régi szerkezetet, amely általában mosdóból, szekrényekből és más elemekből áll. Szükséges:

 1. Csavarja ki az anyát, amellyel a beépített keverő rögzítve van, húzza ki a bélést és gondosan távolítsa el.
 2. Ezután csavarja le a anyacsavarokat a mosdó alsó oldaláról és csavarja le a szifont a leeresztő nyílásról. A folyadékot előzetesen le kell üríteni.
 3. Ha a szifont ki kell cserélni, azt le kell választani a leeresztő csőből. Ajánlatos a vízellátó nyílást dugóval vagy rongygal dugni, hogy a szennyvízrendszer kellemetlen szaga ne kerüljön be a fürdőszobába.
 4. Távolítsa el a használt mosdót a tartóból (éjjeliszekrények, munkalapok, zárójelek stb.).

A berendezés felszerelése magában foglalja a mosogató rögzítését a helyiség falán vagy az asztallapon vagy a talapzaton. A mosdót vízszintesnek megfelelő pontossággal kell a falra szerelni, és ajánlatos, hogy ne szorítsa szorosan a csavarokat (elegendő a termék rögzítésére, hogy ne tántorodjon).

Sokkal könnyebb a mosdótálcát elhelyezni az asztali tálcán vagy az éjjeliszekrényben, mert ebben az esetben az elem telepítése külön a falról történik. Minden vízellátó és leeresztő összeköttetést a kész felszereléssel állványra helyezzük.

Miután a mosogató teljes felszerelése a fürdőszobában megtörtént, feltétlenül nyissa ki a vízcsapot, és ürítse ki a vizet, hogy ellenőrizze a szerkezet tömítettségét. Ha szivárgás jelenik meg, akkor leggyakrabban ennek oka a gyengén szoros kapcsolatok. Az ilyen hibák kiküszöbölése érdekében ellenőrizni kell a csatornacsövek rögzítését és az ízületek tömítőanyaggal való lezárását.

Megjegyzendő, hogy a mosogató és a helyiség falai között nem szabad több, mint 3-5 mm-es rés. Ellenkező esetben a víz bejutása a padlóhoz a nedvesség következtében fokozatosan megsemmisítheti a falburkolatot. A legjobb megoldás a rés tömítése a csőkötésekhez hasonló tömítőanyaggal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a vízvezeték-berendezések megfelelő karbantartása és napi karbantartása jelentősen megnöveli a műszaki üzemeltetés időtartamát, valamint a telepítés kényelmét.

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Minden funkcionális fürdőszobában, a fürdő mellett, mosogatónak is kell lennie. És ez nem csak a kényelemért, hanem esztétikai célokra is. A mosogató felszerelését magas színvonalon kell elvégezni, mert az Ön biztonsága attól függ, és az alulról jövő szomszédokkal szembeni veszekedés az árvízről nem szükséges. Ezért vegye figyelembe a mosogató szerelését, nehogy előre nem látható pénzügyi nehézségekkel szembesüljön.

Shell osztályozás

A modern mosogatók sokféle kialakítással rendelkeznek. Ezek egy vagy két mosogatóból állhatnak, amelyeket asztalra vagy talapzatra szerelnek, ahol a kommunikáció és a szifon "elrejt". Van egy félig tartó állvány is, amelyben a csatorna kiömlésének kialakítása rögzített. Néhány mosogatószerkezet rögzítőelemekkel van ellátva, így egy adott telepítési mód kiválasztása nagymértékben függ a termék jellemzőitől.

A beszerelési technológián alapuló osztályozás iránt is érdekel, ez így néz ki:

 • az állványra szerelt;
 • a zárójelre szerelt termékek;
 • egy talapzaton;
 • a falra szerelt különálló polcra.

Amikor egy mosogatót vásárol egy boltban, figyeljen annak méreteire (30 és 300 cm szélesek legyenek), valamint arról, hogy egy adott modell megfelel a fürdő általános stílusának. Egy másik fontos kritérium a tartósság.

Mi szükséges a munkában?

 1. Valójában a mosogató.
 2. Szilikon alapú tömítőanyag.
 3. Állítható csavarkulcs, csavarkulcs.
 4. Csapok.
 5. Csavarhúzóval.
 6. Csavarhúzó (ha nem, használjon egy hagyományos fúrógépet).
 7. Csavarok (lehetőség szerint korrózióálló bevonattal).
 8. Ceruzával.
 9. Felszámolási.

A régi mosogató leszerelése

A munka első szakasza a régi mosogató eltávolítása lesz.

Fontos! A bontási eljárás megkezdése előtt kapcsolja ki a vizet.

Először csavarja le a csavarokat, amelyek biztosítják a keverőt. Ezután húzza ki az eyelineret, vegye le a keverőt. Távolítsa el a mosogatóhoz csatlakozó szifont a szennyvízcsatornával - csavarja le a csavarokat (alul helyezkedjen el), vegye le maga a szifon és öntsön ki belőle vizet. Ha azt tervezi, hogy átáll egy másikra, akkor húzza ki a lefolyóból, majd egy darabig dugja be a lyukat valamivel (pl. Egy rongyot), nehogy kellemetlen szagok kerüljenek a lakásba. Végül távolítsa el a mosogatót a tartókról.

Tartó tartószerkezet

Napjainkban a konzolok a legnépszerűbbek a mosogató szerelésének. Tekintsük az ilyen telepítés technológiáját.

1. lépés: Rajzolj egy vonalat párhuzamosan a padlófelülettel körülbelül 80 centiméter magasságban. Ez az alapjel, amellyel további számításokat készít. Ebben a magasságban gyakran vannak beépített kagylók.

2. lépés Mérjük meg, hogy mérőszalaggal mérjük meg a fal falának szomszédságában lévő héjfal vastagságát. Az így kapott szám az a távolság, amelyet az alapvonaltól kell mérni, és rajta egy másik vonalat. Itt van a zárójelek felszerelése. Mérjük meg a távolságot a konzolok között, jelöljük meg azok pozícióját a vonalon. Az így kapott jelölés a falon lévő alapvonalra vetül.

3. lépés: Csatlakoztassa a konzolokat az alapvonalhoz, jelölje meg, hogy hol helyezkednek el és fúrja a lyukakat. Helyezzük be a lyukakba, rögzítsük a konzolokat a falra.

4. lépcső. A beépített konzolokhoz egy mosogató csatlakozik a gyártó utasításainak megfelelően.

Amint láthatjuk, nincs semmi bonyolult itt, ha rendelkezésére áll minden szükséges eszköz és egy természetes "szem". Most mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a fennmaradó elemeket - a keverőt és a szifont, de később meg fogjuk mondani.

A mosogató szerelése a szekrénybe

Nem kevesebb ismert telepítési mód nevezhető a terméknek a szekrénybe történő beszerelésére. Ezt a módszert az jellemzi, hogy a beépített mosogatók sokféle formát és formatervezést tartalmaznak. Ez szinte univerzális, ezért népszerűsége.

Talpas mosogató

Először is, kivágást készít a táblagépen, de a további telepítés teljes mértékben függ a modell jellemzőitől, valamint az Ön kívánságaitól. Tehát a mosogatót maga a asztali számítógépre is telepítheti, vagy mélyen a kivágásba.

A kapott kivágási helyen a termék és jelölje meg a jövőbeli kötőelemek pontját. Távolítsa el a mosogatót és fúrja meg a lyukakat a védjegyeken, majd helyezze vissza a terméket, és csavarokkal rögzítse. Amint látja, a technológia egyszerű, csak a keverő rögzítési módját jegyezzük meg. Csatolható:

 • a kabinetbe;
 • a falnak;
 • a mosdóba;
 • egy különleges standra.

Fontos! Ha kívánja, maga a mosogatót egy igazi kővel vagy enyvvel díszítheti. Az egyetlen korlát a fantázia.

A mosogató szerelése a lógó polcon

Mosogató a polcra

A csuklós polcot nem csak a terhelés elosztására tervezték a vízvezetékektől, hanem a rendszer összes elemének elrejtésére, valamint a mosószerek tárolására szolgáló helynek. Röviden, a függõ polc funkciója megegyezik a zárójelek funkciójával, csak néhány további tulajdonság van.

Telepítési technológia

1. szakasz:

 • Jelölje meg azt a szintet, ahol a mosdó található.
 • Ön egy mosogatót helyez el hozzá, és jelöli ki, hogy hol vannak a rögzítések. Fúrja be a szerelő lyukakat.
 • Helyezzen be dugókat dugókhoz, tegye be a mosogatóba, és rögzítse.

2. lépés. A polc alatti szerelvényt feljegyzi. A polcok eltávolítása nélkül jelölje meg azt a helyet, ahol a leeresztő nyílás lesz. Szintén lyukakat készít az összes szükséges vízvezetékhez.

Fontos! Ebben az esetben a keverő a polc behelyezése előtt kerül felállításra.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a falba és rögzítse a polcot, miközben a leeresztő nyílást a polc megfelelő lyukához kell igazítani. A rögzítőcsavarok rögzítéséhez.

Mosogató szerelése egy talapzaton

Talpas mosogató

A gyönyörű mosdó az állványra nagyon kényelmes, és csodálatosnak tűnik. A duetto pedál + mosogató szerelése egyszerű, de bizonyos feltételeket igényel.

 1. A szennyvízcsöveket el kell rejteni a falba.
 2. A csatorna magasságának legalább 50 cm-nek kell lennie.

Itt is telepít egy mosogatót, egy szifont és egy keverőt, miután ezután rögzíti a talapzatot a falon előre beszerelt speciális szegecsekre.

Fontos! Ha a mosogató üveg, akkor a telepítéskor nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy megtörje!

A sarok mosogató szerelése

A sarok mosogató szerelése

Ha a fürdőszoba területe kicsi, tanácsos egy sarokmosó beépítése. Tehát maximalizálja a szabad terület használatát. A technológiai telepítés sarokmélysége több szakaszból áll.

1. lépés: Vegye le a sarokmosócsövet, és helyezze a jövőbeli telepítés helyére. Ha a mosogató az állványon áll, akkor először helyezze el a talapzatot és a mosogatót. Ha nincs állvány, akkor állítsa be a padlóról a standard magasságot 80 cm-re. Ön a mosogatóra támaszkodik, és megjelölje egy jelölővel, ahol a rögzítőelemek lesznek. Biztonságosan tudod játszani, és mérni mindent egy mérőszalaggal annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méretek helyesek.

2. lépés: A jelzésre fókuszálással fúrja át a szerelési lyukakat és helyezze a műanyag dugókat. Ezután ismét hajlítsa le a terméket, és húzza meg a csavart.

3. lépés Csatlakoztassa a szifon keverőt.

Keverő és szifon csatlakozás

Most, amint fentebb említettük, részletesebben megvizsgáljuk az elemek telepítésének jellemzőit. Csatornába és vízellátásba kerülnek (mind meleg, mind hideg).

Fontos! A szifon egy speciális szelep, melynek célja a víz eltávolítása a mosogatóból és a kellemetlen szagok megakadályozása a szivárgórendszerből való belépéshez.

A szifon csatlakoztatásának folyamata egyszerű: először csatlakoztassa a lefolyót a mosogatóhoz, majd vigye be a leeresztő nyílásba. Ezután lezárja az összes ízületet egy tömítőanyaggal, hogy kellemetlen szennyvíz szag ne kerüljön a helyiségbe.

Az egyetlen gondot okozó probléma a keverő telepítése, de szakemberek nélkül megbirkózhat vele. A munkában szüksége lesz:

 • tömlő a vízellátáshoz;
 • fum-tape, mint tömítőanyag.

1. lépés: A tömlők végein rögzítse a speciális gumigyűrűket, úgynevezett tömítéseket, amelyek teljesen kiküszöbölik a szivárgás lehetőségét.

Lépés 2. Csatlakoztassa a tömlőket a keverőhöz. Óvatosan, óvatosan járjunk el. Csavarja vissza a tömlőket a keverőbe a végéig.

3. lépés A tömlők csatlakoztatása után szerelje fel a keverőt a mosogatóra. Az összes rögzítést speciális kötőelemek segítségével végzik, amelyek gyakran a keverőhöz vannak kötve (ha nincs, majd vásárolják őket az egyik hardverraktárban). Vannak olyan modellek, amelyek csavaranyákkal vannak rögzítve, nem szükségesek szorítók.

Ezt követi maga a héj telepítése, már beszéltünk erről.

következtetés

Ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a mosdót, akkor lehetősége lesz arra, hogy eldöntsd, mi fog kinézni a szerkezet és minden egyes eleme közül. A formák széles választéka lehetővé teszi számodra, hogy igazi csodát hozzon létre a fürdőszobában, amely mindenki számára kedves lesz, aki belépett.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

A mosogató telepítése

A mosdó az egyik alapvető tartozék a konyhában és a fürdőszobában. A vízvezeték-szerelvény modern piaca hatalmas választékot kínál a különböző mosogatómodelleknek. Ezek a belső tárgyak különböző anyagokból készülhetnek, és teljesen elképzelhetetlen formában. Azonban, függetlenül a gyártás megjelenésétől és anyagától, tudnia kell, hogyan kell a mosdót a fürdőszobába telepíteni. A technológiai és telepítési szabályok megsértése minden bizonnyal befolyásolja a munka minőségét és az egyszerű megjelenésű vízvezeték-berendezések életét. Első pillantásra a mosdó saját kezével történő felszerelése egyszerűnek tűnik, de bizonyos ismeretekre és készségekre van szüksége. Meg kell tudni, hogy nem csak a mosdó táljának felszerelését és rögzítését, hanem azt is, hogy miként lehet a csaptelepet elhelyezni és a keverőt felszerelni. A beépítési szabályok figyelmen kívül hagyása esetén a mosdó működése nagy problémává válhat: a helytelenül rögzített szifon és a hullámosság következtében szivárgás alakulhat ki, és a szivárgás kellemetlen szagát a csatornába helyezi.

A mosogató és a fürdő csatlakozási rajza a forró és hideg vízvezetékekhez és a szennyvízcsatornákhoz.

Eszközök előkészítése és a régi mosogató bontása a fürdőszobában

Új mosogató beépítése saját fürdőszobájába a következő eszközökre van szükség:

 1. Lyukasztó vagy kalapácsfúró.
 2. Speciális fúró betonhoz.
 3. Csavarhúzó vagy csavarhúzó készlet.
 4. Kulcskészlet.
 5. Gáz kulcs.
 6. Dugós csavarok.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Felszámolási.

Mielőtt elkezdené a mosogatóval egy új mosdót a saját kezével, vagy bármilyen egyéb, a vízellátással kapcsolatos munkát, el kell zárnia a vizet.

Rajz egy tulipán héj.

Először is lazítsa meg a keverőt tartó anyát, és húzza ki a merev vagy rugalmas bélést. A legjobb, ha a szétkapcsolt csöveket a vödörben szabaddá tenni a csatornák maradhatnak benne. Ezután eltávolíthatja a keverőt. Ezután le kell választania a mosogatót a fürdőszobába csatlakoztató szifont és a szennyvízcsatornát. Óvatosan lazítsa meg az alsó anyákat és távolítsa el a szifont.

Ha régi alkatrészeket szeretne kicserélni, a szifont le kell választani a lefolyóról, és a fennmaradó lyukat ragasztóval vagy dugóval kell bedugni, hogy kellemetlen szagok ne lépjenek be a helyiségbe. Ezt követően a kagylót el kell távolítani a lámpákból és el kell dobni (saját belátása szerint).

Új fürdőszobai mosogató telepítése a saját kezébe: mit gondolsz?

Az új fürdőszobai mosogató beépítéséhez figyelembe kell venni a különböző jellemzőket, beleértve a termék méretét és típusát.

A berendezés kialakítása és típusa megkülönbözteti az alábbi mosdótálakat a fürdőszobában:

 • mosogató a polcon vagy a szekrényen;
 • tulipánhéj;
 • mosdókagyló a konzolon;
 • mosdókagyló talapzaton.

Minden típusú fürdőszoba mosogató saját kezével saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem biztos benne, hogy a telepítést helyesen kezelheti saját kezével, jobb, ha azonnal kapcsolatba léphet a szakemberekkel.

Tulipán kagyló és mosdó a konzolon: a beszerelési eljárás

A készülék talapzattal leereszkedik.

A mosogató tulipán felszerelése a saját kezű fürdőszobába alapvetően nem különbözik más típusú termékek beszerelésétől. Az egyetlen ilyen jellegzetesség a lábazat felszerelése, amelyen a tálat helyezzük. A mosdó magasságát az alsó láb magasságának megfelelően kell megválasztani. A mosogatóval együtt egy szifont és egy keverőt szerelnek fel. Ezeknek az eszközöknek a telepítése speciális eszközök használatát igényelheti.

Ennek a típusnak az a másik jellemzője, hogy a lefolyó a lábakon belül helyezkedik el. Ezért minden alkatrészet óvatosan kell rögzíteni és szigetelni, így a jövőben nem kell többször szétszerelni a terméket, és folyamatosan figyelni kell a szivárgásokra.

A mosogató beépítése a zárójelekre a saját kezével nem egy nagyon nehéz esemény. Az ilyen termék beszerelése az összes befejező munkálat befejezése után történik. Először meg kell csinálnia a helyes jelölést, és csak ezután lépjen tovább a készülékhez. Először vízszintes vonalat kell rajzolni a kívánt magasságban (általában 85 cm-re a padlóról). Ezután a mosdóvastagság vastagságával megegyező távolságra, a fal melletti oldalról, húzzon ki egy második vonalat, amely a készülék záróelemeinek alapjává válik.

Mérjük meg a mosogató szélességét, rögzítsük a konzolokat a falra és jelölje meg a jövőbeli lyukakat. Ezen a pontokon fúrni kell a lyukakat és telepíteni a tüskéket. A rögzítőelemeket a tüskékre csavarják, majd egy mosdót szerelnek rá. Nem szabad mozogni és tántorítani. Csak miután a tál stabil és közel a falhoz, csatlakoztathatja a keverőt és a lefolyót. Ennek a módszernek az alternatívája az, hogy a mosdót saját kezűleg egy függesztett polcon vagy talapzaton helyezze el.

A mosdó beépítése az állványra és a szekrénybe

Csatlakozási séma üvegszifon.

Abban az esetben, ha a mosdó a szekrényre van szerelve, az asztallap ugyanabban az időben a tálca tartójává válik. A mosdó vagy fel van szerelve, vagy teljesen be van ágyazva a lyukba. Mindkét esetben a mosogató a polc vagy a szekrény alatt van. Az ilyen mosogatót a fenti technológia szerint szerelték fel, azonban az az előnye, hogy ez a módszer sok nem szabványos formatervezésű termékmodellt hozott létre. Ezek a modellek szabványos és rendkívüli formák lehetnek. A tervezők üvegből, gömbölyű vagy köbös formából készülhetnek, és hasonló termékeket díszíthet a saját kezével, sminkkel, kövekkel és mindazokkal, amiket képzelőereje sugall.

Ha a mosogatószerkezetet egy talapzatra szerelik, akkor minden a tálatípustól függ. Néha a mosdókagyló a konzolokra van szerelve, és a talapzat tisztán dekoratív funkciót végez. Más esetekben a tálca mosogatója az állványra támaszkodik, és mintha állna rajta. Ebben az esetben a mosogató elég nagy távolságra lehet a faltól. Abban az esetben, ha a szerkezet szomszédos a falhoz, akkor azt először a megfelelő helyre kell felszerelni, és jelölje meg a tálca felszerelésének helyét. Ebben a kiviteli alakban a rögzítést a zárójelek alkalmazásával alkalmazzuk, amelyek technikáját fent leírtuk.

A gumi alátéteket rögzíteni kell a csavarokon. Nem szükséges szorosan szorítani őket - elegendő, hogy a mosdó egyszerűen ne mozduljon el. Nagy erőfeszítés vezethet a tál repedéséhez. Amikor a mosogatót a félig tartó talpra szerelik fel, az aljzat aljzatát a padlóról 50 cm távolságra kell elhelyezni. A tálat a falra rögzítik, a félpótkart pedig a gyártó ajánlásainak megfelelően szerelik fel.

Szifon telepítési szabályok

A légmentes szifon helytelen behelyezése nem okoz kellemes szagokat a ház szennyvízéből, mivel ő biztosítja a vizet. A szifon felszereléséhez a következő eszközök szükségesek:

 1. Hegesztőgép (ha szükséges).
 2. Állítható csavarkulcs.
 3. Tömítő alátétek.
 4. Dió karimával és különböző szálakkal.

A szifonszerelést a gyártó utasításainak megfelelően végezzük. A termék beszerelésének szigorúan függőlegesnek kell lennie. A szifonban nem kell hullámosítani: ez megakadályozza a szappanos víz áthaladását és gyorsan felgyülemlik a szennyeződéseket.

A berendezés telepítése után a mosogatóba kell vizet csatlakoztatni, és ellenőrizni kell a kapcsolat szorosságát. Szivárgás esetén a terméket jól megszáradni és megkenni, a szivárgást tömítőanyaggal kezelni.

Mixer telepítés

A keverő telepítése a mosogató telepítésétől is függ. Szükséges a csapok legmegfelelőbb helyének kiválasztása falon, asztalon vagy mosogatón. A keverő vásárlásakor figyelembe kell venni a cső hosszát, valamint pontosan kiszámítani helyzetét. A darut a megfelelő magasságba kell szerelni. A keverőhöz való csatlakozás nem lehet túl hosszú - a felesleget el kell vágni. Először is meg kell őket rögzíteni a darukhoz, majd ezt követően a csövekhez. Ellenőrizni kell a szivárgást, és ha szivárgást észlel, izolálja az anyagot.

Általánosságban elmondható, hogy a mosdókagyló és a csapok saját kézzel történő felszerelése és csatlakoztatása nem sok időt vesz igénybe, és meglehetősen könnyű elvégezni. Csak a gyártók ajánlásait kell szigorúan követni, pontosan meg kell mérni minden távolságot, és nem szabad elhanyagolni a biztonsági követelményeket.

Mosogató beépítése a fürdőszobába: a modern modellek telepítési útmutatója

A fürdőszoba elrendezése - egy felelős esemény, amely sok kérdést vet fel a tulajdonosoktól, és magában hordozza a berendezések felszerelését. A mosogatók széles választékának köszönhetően a fogyasztóknak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen beltéri berendezést válasszanak.

A mosdó beépítése a fürdőszobába, tanulmányozzuk a két modern modell példáját: beépített és konzolos.

A mosogatók fő típusai

Az egészségügyi berendezések telepítési módját a mosogató típus határozza meg. A vezető gyártók különböző típusú mosogatókat gyártanak.

A legelterjedtebb a négyféle héj, amelyek különböznek a telepítés módjától:

 1. Építettek. A szekrény asztalára, asztalra vagy bármely más lapos felületre van szerelve. Az ilyen modellek kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtsék a vonzó kommunikációt a bútorajtók mögött.
 2. Konzol. Felfüggesztett szerkezetek, amelyek a falra rögzítettek egy kész telepítési rendszerrel. E típusok stílusosak és modernek.
 3. Talapzattal. A "tulipán" sorozat modelljeinek egy díszítő eleme van egy tartóállvány formájában, amelyen egy hatalmas tálca van. A tartó belsejében elhelyezett drain szerelvények.
 4. Félpohárral. Az ilyen típusú modellek emellett talapzattal is rendelkeznek. De nem fekszik a padlón, hanem a falon. Ennek köszönhetően a fali modellek elegánsabbnak tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelését bonyolítja az a szükség, hogy eltávolítsák a lefolyó előre meghatározott magasságára.

A süllyesztett mosogatók felhelyezhetők a tábla tetejére, rögzítik az oldalakat a bázis peremén, vagy alulról építik be a szerkezetbe.

A fürdőszobákban, ahol nincs lehetőség szabványos asztal szerelésére, kényelmes olyan félig beépített modelleket használni, amelyek egyszerűen csak a táblaszél peremére hajolnak. Az egyetlen caveat - ilyen vízvezeték szerelésénél egy rögtönzött szekrényt kell telepíteni, amelynek falai mögött az összes kommunikáció rejtve lesz.

Hogyan kell szétszerelni a régi berendezéseket

Az olyan eszköz lebontására, amely az idejét szolgálta, először le kell állítani a vizet, majd lazítani kell a keverő rögzítését. Ehhez csavarja le a reteszelő anyát. A készüléket leválasztják a tápvezetékekről, gondosan eltávolítják és eltávolítják.

Ezután szerelje szét a leeresztő elemeket:

 1. Az egészségügyi elem alsó részéből csavarja le az anyákat.
 2. Válasszák le a szifoncsészét a leeresztő nyílásról, engedje le a vízről, és tisztítsa meg a felgyülemlett szennyeződésektől.
 3. Vegye ki a folyadékot a lefolyóból, és kézzel csavarja le a reteszelőanyát az óramutató járásával ellentétes irányba forgatásával.

Ha a szifont a berendezés lebontásának szakaszában cserélni kell, azt el kell különíteni a leeresztő csőből. Ehhez csavarja le a csatorna csatlakozópontján és a hidraulikus záron található záranyát, óvatosan emelje fel a lefolyót és vegye le a szifont.

Mielőtt eltávolítaná a lefolyót a beszerelt tömítéssel együtt, az ék alakú távtartót félre kell nyomni. A végső szakaszban csak a kihajtó csövet húzza ki a mellékelt szifonnal a csatorna aljzatából.

A munka befejezése után, a kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a csatorna nyílását gondosan lezárjuk egy dugóval vagy egy többszörösen összehajtott ruhával.

Ha a falhoz rögzített mosogatót kombinált támasztékkal kell lebontani, akkor az oldalakhoz rögzítő pontokat kell keresnie, közelebb a mosdó aljához. Ha a tál nem rendelkezik padló alátámasztással, az anyák leengedésekor a mosogatót a kezeknek kell tartaniuk, nehogy a padló alá esik saját súlya alatt.

A konzol mosogatójának felszerelése

Nincs semmi nehéz telepíteni egy mosogatót a fürdőszobába, anélkül, hogy szakemberekhez fordulna. A legfontosabb dolog - szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, amely számos alapvető lépést tartalmaz.

A munka elvégzéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • betonfúrók;
 • építési szint;
 • mérőszalag és egyszerű ceruza;
 • kulcsok;
 • tágulási dugók;
 • építő ragasztó;
 • önmetsző csavarok;
 • FUM szalag.

A mosdókarmantyú G-és T-alakú hegesztett elemek formájában vagy keretek formájában készülhet, a "beépített vízvezeték" megragadásával. A második lehetőség előnyös, mivel kiküszöböli annak kockázatát, hogy a tálat egyik oldalra tolja.

Általában a különleges formatervezett mosdókagylóra szerelhetőek, amelyek szokatlan alakúak. A nagyobb láthatóság érdekében kerámia vagy fémvegyületekkel bevonhatók.

Mielőtt elkezdené a munkát, fontos megvizsgálni, hogy a vízvezetékkel szomszédos fal ellenáll a további terhelésnek.

A beton vagy a téglafal vakolázott rétegében a rögzítés hossza és mélyedése legalább 30 mm legyen. Mivel a tartószerkezetet a lehető legszorosabban kell a mosogatóhoz rögzíteni, minden esetben egyedi horgonyt kell kiválasztani, figyelembe véve nem csak az alap erősségét, hanem a mosogató súlyát is.

Előjelző felület

Először határozza meg a mosogató helyét a fürdőszobában és a beépítés magasságát. Ez a paraméter annak a számításnak az alapján van meghatározva, hogy a háztartás kényelmes volt az egészségügyi berendezések használatával.

Miután meghatároztuk a tálca magasságát, vízszintes vonalat rajzolunk a falra, jelezve annak felső határát. Ezenkívül két vonal merőleges a padlóra, amelynek távolsága a mosogató szélességének felel meg, figyelembe véve falainak vastagságát.

Jelölésekor fontos, hogy ellenőrizze az építési szintet. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, úgyhogy a lógó berendezés esztétikusabbnak tűnik, a rögzítési helyek rögzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a csempecsatlakozások elhelyezkedését.

Lyukak készítése a kötőelemekhez

A konzol külső tartófalait hátulról történő felszereléséhez fordítsa fejjel lefelé a terméket. A vízszintes húzott vonallal ellátott tartókonzollal ellátott tál. A húzott vonal mentén jelölje meg a rögzítők felszerelésének helyét.

A jövőbeli rögzítések tervezett pontjaiban egy elektromos fúró segítségével 1-2 mm-es átmérőjű lyukakat készítenek, mint az előkészített tányérok mérete. A "nyílás" rögzítőcsavarja nehezen hozzáférhető legyen.

Az előkészített lyukaknál a nejlon vagy műanyag távtartó tüskéi kalapálódnak, és az önmetsző csavarokat a megfelelő átmérőhöz csavarják. Ezután a zárócsapokat csavarják.

Egy kis trükk: úgy, hogy a fúró lyukak elkészítésének ideje alatt a fúró ne csússzon a csempe felületén, ragadós habarcs ragadjon a kezelendő területre.

A mosogató tálca felszerelése

Csavarja meg a csavarokat, csavarozza meg, ellenőrizze a rögzítők erősségét. A rögzítőcsapok tetején egy mosdót viselnek. A csavarokra helyezze be a tömítő alátéteket és az alátéteket, majd óvatosan húzza meg a szerkezetet. A mosdót is tömítőanyaggal vagy klipszel rögzítik.

A mester feladata az alátétek csavarása során olyan hatás elérése, hogy a tál nem ingadozik. A szerelvények díszítik, kopott sapkát. Annak megakadályozása érdekében, hogy az öntőforma előforduljon, amikor a víz belép a mosogató és a fal közötti résbe, ezt a helyet szilikonos egészségügyi tömítőanyaggal is le kell fedni.

A szifon csatlakoztatása a kommunikációhoz

A szifon felszerelése a rögzítés rögzítésével kezdődik. Rács, gumi vagy szilikon tömítés és nyomáscsavar felszerelése a leeresztő nyílásba. A tömítés jelenléte kötelező, mert biztosítja a csatlakozás tömítettségét.

Ellenőrizze, hogy a tömítés helyesen van-e behelyezve, húzza meg a szorítócsavart, és így csatlakoztassa a szivattyút. Ezután a merev műanyagból vagy hullámos tömlőből készült leeresztő cső vége csatlakozik a csatorna csengőhöz. A csatornahálózathoz csatlakoztatva kötelező tömítéseket kell használni, amelyek lehetnek gumi tömítések vagy hullámosított mandzsetták.

A keverő felszerelése a mosogatóra

Jobb felszerelni az egészségügyi berendezést, amíg a mosdót a falra rögzíti. A vízvezeték szerelése után sokkal nehezebb lesz. Ebből a célból a készletben lévő rögzítőcsapokat és rugalmas béléseket be kell csavarni a keverőbe. Ezzel a szemceruza segítségével végezze el a keverő összekapcsolását a vízellátással. Az ízületek tömítéséhez a szivárgások megelőzése érdekében a FUM szalagot fel kell csavarni.

A tömlő egyik vége, szerelvényekkel vagy rögzítőegységekkel ellátva, a keverőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a vízvezetékekhez. Ha a cső és a kifolyó átmérője eltér egymástól, felhelyezik a tömítő ajakra.

A csatlakozás utolsó szakaszában továbbra is ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét, és biztosítani kell, hogy a csövek és a mandzsetta csuklói ne legyenek szivárgók.

A beépített mosogató beépítésének jellemzői

A beépített típusú modellek összeomlottak az asztal tetején vagy alján. Mindegyik telepítési módszernek saját árnyalata van:

 • Amikor felhelyezi a tálat a tetejére, akkor a felület felől egy-három centiméterre nyúlik ki.
 • Az alsó beillesztési eljárás előnyösebb, mivel üzem közben kényelmesen összegyűjti a fröccsenést egy mozdulattal.

Függetlenül attól, hogy a mosogató teljesen be van-e dugva a szekrénybe, vagy részben fel fog emelkedni a felszín felett, a leeresztő szerelvények még mindig a szekrény belsejében helyezkednek el.

Az összekötő alsó lapos l-alakú kötőelemek kivitelezéséhez és a rögzítéshez a tartó aljához kell rögzíteni.

A telepítési hely elrendezése

A táblagép elrendezésének egyszerűsítése egy süllyesztett mosogató telepítéséhez segít a sablon használatában. Számos vezető gyártó teszi a legtöbb beágyazott modellt.

A mosogató telepítésének helyét két feltétel befolyásolja:

 1. A mosogató nem lehet a szélén, vagy közel a falhoz.
 2. Ingyenes hozzáférést és használhatóságot kell biztosítania.

A helyes jelölés megteremtése az, hogy a mosdó szilárdan rögzítve van a pulton, de nem esik bele a lyukba.

A minta hiánya miatt a héj fejjel lefelé fordul és a felületre kerül. Egy egyszerű ceruza kivágja a vázlatot.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a vízvezeték széleitől a kötőszemekig terjedő távolságot, végezze el a méréseket, és vigye át őket a kerekített kontúrra. Az így kapott méret határozza meg azt a távolságot, amelyet a vonalból visszavonulni kell annak érdekében, hogy belső kontúrt hozzon létre, amely a tál oldalainak támasztékául szolgál.

Élvágás és feldolgozás

A tálba helyezett lyukot kirakós játék segítségével készítik. Ha meg kell dolgozni egy fűrészszalaggal, akkor készen kell állnia arra, hogy vágja le a széleket.

Ha egy fémfűrészt használ, annak érdekében, hogy rendes vágást kapjon, először egy lyukat fúrnak a jelölő vonal körzetében a körvonalazott kontúr belsejében. Átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a fűrészlap fűrészlap szabadon illeszkedjen.

Fontos! A táblaterület díszítő felületén történő aprítás kockázatának minimalizálása érdekében a vágást lassan és túlzott erőfeszítés nélkül kell végezni.

A létrehozott lyukak végfelületeit finom szemcsézett csiszolópapírral kezeljük vagy polírozzuk.

A tömítőanyag kiválasztásakor fontos, hogy a munkadarabok előállításához felhasznált anyagokra összpontosítsunk. Tehát a műanyag és a fa bevonatoknál az alkohollal a tömítő impregnációt kell alkalmazni.

Bowl installáció és berendezés csatlakoztatása

A tálat a pulton található és temették el. A szoros illeszkedés biztosítása érdekében a terméket enyhén elforgatják előre-hátra. Ezt követően csak a rögzített kötőelemek húzása és a szilikon egy szalvéta eltávolítása csak akkor marad ki, amikor a tál a helyén van. Az összeszerelt és rögzített konstrukció egy napig marad, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz marad.

Ahhoz, hogy a berendezést a lyukba csatlakoztassa a keverőbe, csatlakoztassa a tömlőkhöz és rögzítse őket. A szifon kimenet a mosogatóba kerül, egy cső van hozzáerősítve, és ezután a csatorna aljzatába kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a beépített mosogató keverője és a szifon csatlakozási technológiája majdnem megegyezik a konzolmodell szerelésekor leírtakkal.

Hasznos videó a témában

A következő videókban néhány hasznos ajánlás a mosogatók telepítéséhez.

Szerelési útmutató felfüggesztett modellhez:

A főbb pontok a beépített modell telepítésekor:

A mosogató helyes behelyezése a pultba:

Amikor egy asztal alatti mosogatót szeretne telepíteni, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelő szolgáltatásait használni. Végül is ezt a telepítési módot gyakran a természetes vagy mesterséges kőből készült drága modellekhez választják. És ehhez nem csak a kő vágásához speciális felszereléssel kell rendelkeznie, hanem ismernie kell a szeszélyes anyaggal való munkálkodás finomságait is.

A mosdó beépítése a fürdőszobába: hogyan kell rögzíteni a talapzaton, a mosogató típusok

Egy modern lakásban a mosdókagyló minden fürdőszobában szabványos tétel. A vízvezetékgyártók ma sokféle mosogatót kínálnak. És bár a telepítés általános elvei megegyeznek, egyes telepítési opciók telepítésében vannak némi árnyalatok.

A fürdőszoba javításának utolsó szakaszában itt az idő a vízvezeték szerelésére. Fontos, hogy helyesen és kényelmesen helyezze el. A mosogató megfelelő elhelyezése különösen fontos a kis fürdőszobákban. E probléma egyik megoldása, hogy falra szerelhető mosdót használjon. Nos, amikor mindent készen állsz, ne rohanj, hogy hívd a vízvezeték-szerelőt. Mindenki képes a mosdót önmagára telepíteni. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el csatlakoztatni a vízellátó és csatorna a telepítés végén.

Minél jobb a telepítés, annál hosszabb és jobb vízvezeték-berendezés működik. A legfontosabb dolog nem sietni, mindent helyesen és "az elme szerint" tenni. A jövőben ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan élvezze a munkáinak gyümölcseit, és ne orvosolja saját hiányosságait.

A mosdó beépítése a fürdőszobába: lépésről lépésre

Tekintsük a legfontosabb mosogató típusokat a rögzítés módjáról.

 • Hamis. Az ilyen típusú mosogatók úgy vannak kialakítva, hogy egy asztallapra szerelhetőek fel, kis felülete felett. Az ilyen típusú mosogatókban gyakran nincs lyuk a keverő számára.
 • Konzol (felfüggesztve). Az ilyen fürdőszobák mosogatói a konzolra vagy a rögzítőkre támaszkodnak a falon. Telepítésükhöz nem szükséges szekrények vagy asztallapok.
  A csatorna és a vízellátás bezárásához telepítse a mosdót az állványra. A konzol mosogatóját, amelyet egy talapzaton helyeztek el, a fürdőszobában lévő tulipán mosdókagylónak is nevezik.
 • Bevésőzár. Az ilyen típusú mosogatók az asztal fölé vágódnak felülről vagy alulról. Az elsõ esetben a mosdót a pultra szereljük fel egy-három centiméter feletti felülettel.
  Győződjön meg róla, hogy lezárja a varratot. Amikor a héj alját g-alakú kötőelemekkel helyezi be. Segítségükkel a mosdó mosdója a fürdőszobához az alap aljától csatlakozik.
  Ez a rögzítési módszer sokkal praktikusabb: a permetet egyetlen mozdulattal lehet összeszerelni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szifonból származó vizet le kell üríteni. A szennyvíz szaga nem jut be a fürdőszobába, a cső nyílását dugóval, rongygal vagy más rögtönzött eszközzel kell összekötni.

Mosogató szerelése talapzattal

A fürdőszobai mosdó és a talapzat felszerelése az adott modelltől függ:

Bútor. Ezt a típusú mosogatót általában a fürdőszobai bútorok gyártója látja el. Telepítse őket egy állványra vagy szekrénybe egy megfelelő méretű mosdókagylóval. Telepítheti a mosdót és a szokásos munkalapon.

A régi felszerelések szétszerelése

Az új berendezések beszereléséhez a régit lebontják. A mosogató eltávolítása:

 • csavarja le a csavaranyát, amellyel a keverő rögzítve van, vegye le a csatlakozót és óvatosan vegye le a keverőt,
 • csavarja le a csavarokat a mosogató alsó oldaláról, és húzza ki a szifont a leeresztő nyílásból,
  1. ha szifont kell cserélni, akkor le kell választani a leeresztő csőből,
  2. távolítsa el a mosdót a tartóból (szekrények, munkalapok, zárójelek stb.).

Ne feledje, hogy ebben az esetben a mosdó elhelyezhető távol a falról.

 1. helyezze a mosogatót a tervezett helyre és jelölje meg a falon lévő rögzítési pontokat,
 2. Fúrólyukak, meghajtódugók vagy dugók,
 3. rögzítse a mosdót csavarokkal
 4. csatlakoztassa a szifont és telepítse a keverőt.
 5. csatlakoztassa a mosogatót a csatornahoz hosszú csövekkel
 6. Csatlakoztassa a mosogatót egy szifonnal.
 7. rögzítse a mosdót a konzolokra és csukja be az ízületeket.

A mosogatók beépítése a konzolra (konzol)

A mosdókagyló rögzítésének lehetősége a fürdőszobában a konzolok segítségével a legelismertebbek és gyakoribbak.

Szerelőelemek

 1. Jelölje fel. Húzza vízszintes vonalat a padlóról 80-85 cm-re (ez a szokásos szint). Függőleges vonalak húzódnak a kagyló szélességére a padlóra merőlegesen.
 2. Próbáld ki a mosdókon lévő konzolokat, majd helyezze őket a falra, és jelölje meg a lyukak helyét.
 3. Fúrjon lyukakat, meghajtó dugókat vagy dugókat és csavarokat.
 4. Telepítse a mosogatót, figyelembe véve a modell jellemzőit.
 5. Csatlakoztassa a szifont.
 6. Telepítse a keverőt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mosogató nem lehet laza a telepítés után.

A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen (fészek és bútorok)

A mosogató szerelése a polcra vagy a szekrénybe a kivágott asztallapban történik. Ebben az esetben a mosogató mosogatójának rögzítése a fürdőszobában előzetesen szükséges. Az egész mosogató bele lehet fújni egy szekrénybe, vagy balra állni a felszínen.

A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen a legegyszerűbb:

 1. állítsa be a mosogatót a kivágott pultba,
 2. csatolja a szifont
 3. telepítse a keverőt.

Vegye figyelembe, hogy a keverő közvetlenül a mosogatóra vagy a munkalapra szerelhető. Dekoratív állványra is elhelyezhető.

Az egyszerű telepítési utasítások a falra süllyednek

Mielőtt új fürdőmedencét vásárolna, ki kell számolnia az optimális méretét, és meg kell határoznia a helyszínt is. A népszerű lehetőség az, hogy a mosdót a falra telepítse, mivel ez a módszer helyet takarít meg a szobában. Ha ezt a módszert választotta, akkor győződjön meg róla, hogy erős a fal, amelyre a mosdót fel kívánja szerelni. A gipszkartonból készült fal nem fog állni a mosogatóban, így nem lehet a padlóra akasztani.

Ha egy mosogatót más helyre kíván felszerelni, akkor csöveket kell hoznia a meleg és hideg víz számára.

A csatorna csövet pontosan a mosogató közepére kell helyezni. Nagyon fontos, hogy a mosdót megfelelő magasságban szerelje fel, hogy minden családtag számára kényelmes legyen. Általában a magasság a padlóról 80-90 cm. Minden mérést a falon kell feltüntetni, hogy kényelmes legyen a vízvezeték szerelése a jövőben.

Eszközök és anyagok

A raktárban megtalálható a mosogatóhoz szükséges rögzítő elemek. Mivel a nedvesség és nedvesség a fürdő örök társa, különös gonddal kell választani a szilikon tömítőanyagot. A vásárláskor speciálisan a fürdőszobához (különösen nedves helyiségekhez) tervezett speciális tömítőanyagok vannak. Ha a megfelelő anyagot választja, akkor az idő múlik.

Több telepítési mód

A telepítés módja a vásárolt mosogatótól függ. Az alábbiakban több népszerű felszerelési lehetőségre tekintünk. A telepítés megkezdése előtt le kell zárni a csövekben lévő vizet. És tegye meg mindazokat az előkészítő munkákat is, amelyeket fent említettünk.

A következő lépés - a mosogató falhoz rögzítő jelöléseket jelöljük. Miután megfordítottuk a tálat, a hátoldalon lévő mélyedéseken jelöljük őket a keret telepítéséhez. Ennek során a mosogatót egy szinthez kell igazítani. Mivel egy személy számára ez a munka meglehetősen nehéz, ezt a folyamatot célszerű összekapcsolni valakivel. Győződjön meg róla, hogy az összes tervezett vonal egybeesik.

A jelöléshez szükség van egy lyukra a konzol és az mosdó számára. Ezután a hüvely lyukakba vezetünk, mosdóval kell kiegészíteni őket. Bennük megcsavarjuk a csavarokat. És akkor telepítheti a támogatást.

A következő lépés a tálca felszerelése és rögzítése. Tettünk egy tálat a konzolokra, és bástyázzuk, hogy megjavítsuk, majd fúrjunk lyukakat és helyezzük a mosogatót a helyére. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzék a csavar mélységét, amelyen a tálat beszerelik. A csap kinyúló részének hossza 10-15 mm-rel meghaladja a tál szélességét.

Ha kerámia burkolólapok felületére lyukakat készít, annak érdekében, hogy megakadályozza a fúró csúszását, ajánlatos egy speciális rögzítőszalagot felhelyezni a fúrás helyére.

Az olyan mosdókagylómodell, amely nem rendelkezik konzollal, és közvetlenül a falra van felszerelve, hasonló módon van felszerelve. Jelölje meg a rögzítés helyét, fúrjon lyukakat a csapokhoz. Vegye figyelembe, hogy a rögzítés csavarokkal csavarodik, ezért 1,5-2 cm-el kell meghúzni, és egy másik típusú szerelés is rögzül a mosogató falán, amelyhez az állvány csatlakozik. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy a szekrény elemei ne zavarják a csatornarendszert és a keverőt. A vízvezeték-szerelvény csavarokkal van a falhoz rögzítve, és a konzol a konzolon.

Csővezeték és szaniter összekötése

A végső szakasz a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek telepítése lesz. A keverő beszerelése előtt össze kell szerelni. Ezt világosan meg kell tenni az utasításoknak megfelelően, amelyeknek az eszköz csomagjában kell lenniük. Ne feledje, hogy a gumibetéteknek szorosan illeszkedniük kell a tálban lévő lyukakhoz, és ezeket nem szabad eltolni. Ellenőrizze azokat hibák esetén is: a tömítésnek nem szabad repedésekkel járnia. Csavarja be a tömítést a menetes szelepcsatlakozásokra. Ezután rögzítse a keverőtömlőket egy állítható csavarkulccsal.

A szifon előszerelést is igényel. Ebben a folyamatban nem fog különösebb nehézségekkel találkozni. A legfontosabb dolog - ne felejtsd el a gumibetéteket, és hogy megfelelően és szorosan a mosogatóhoz. A kifolyócsövet a csatornacsatornába helyezzük. Ha a méretek eltérnek, akkor használjon tömítő mandzsettát. Szilikon tömítésre is telepíthető.

Kapcsolódó videók: Mosogató a fürdőszobában önmaga beépítéséhez. edzés

Fürdőkád fajtái

A Shell módosítások nem csak stílusban, alakban és méretben különböznek, de a telepítési mód tekintetében:

 • A felfüggesztett vízvezeték szerelvényeknek van egy mosdócsatlakozója a falhoz, így az egész tömeg közvetlenül érinti mind a szerelvényt, mind a falat, ami meglehetősen kicsi vastagságú a fürdőszobák számára, ami nem biztonságos. Ezért a mosogatónak a falhoz való biztonságos rögzítését csak a támasztó falszerkezeteken végezzük. Ennek a telepítésnek a fő előnye a készülék alatti szabad hely, amely lehetővé teszi a közelben lévő kényelmes helyet, a falzárók mellett egyéb bútorok is függetlenek, és bármilyen megfelelő szinten helyezhetők el.
 • Mosogató a "tulipán" típusú talapzaton - a stilizált szaniteráruk kerámia "láb", amely a fő mosogató tartja a vízvezeték és csatorna kommunikáció díszítő funkcióját. Annak érdekében, hogy a vízvezeték szerelvény ne mozdulhasson el, a mosogató rögzítő rögzítése a falhoz olyan speciális horgonycsavarokkal történik, amelyek nem képesek a súlyterhelést hordozni, hanem csak azt biztosítják, hogy a mosdót a falhoz nyomják.
 • A mosdó rögzítése a fürdőszobában támasztó talppal vagy pulttal történik - ez az egyik legbiztosabb módja a szaniter szerelvények felszerelésének, mert tömege stabil, erős bútorszerkezetet érint. A mosogatónak a fürdőszobai asztallaphoz való ilyen rögzítése hozzájárul a helyiség telítettségéhez, mivel a polcok a mosdó alatti résbe helyezhetők, amely mosószerek és személyes higiéniai cikkek tárolására használható. Az egyik "de" - a mosogató alatti talapzaton nem szabad szabadon mozogni a mosogatóhoz közeli megközelítéssel. a csapkeverő teljesítményének enyhe kellemetlensége van. A probléma megoldása a hosszúkás alakú (párhuzamos falú) mosogató modellek megválasztása, valamint a szekrény felett lógó oldal (a kabin kisebb, mint maga a héj).

Még az egytípusú kagylók is különböznek:

 • Tehát a héj rögzítésének a "falra" és a falra való rögzítésre szolgáló lyukak "kirakodási" helyei jelentősen eltérhetnek a rögzítési pontok és az alkalmazott szerelvény átmérője közötti középső távolságban. Annak ellenére, hogy a vízvezeték szerelvények és a kötőelemek nagy számban vannak, a tipikus kialakítás fogalma a vízvezeték szerelvényekre is vonatkozik. Kiválaszthatja a különböző gyártóktól származó mosogató modelleket, hasonló elrendezéssel.
 • A mosogatók közötti legfontosabb és legfontosabb különbség a gyártásukhoz felhasznált anyag, amelyek bizonyos típusai ellenére képesek ellenállni a mosogató falhoz való rögzítésének, bármilyen más probléma nélkül, míg mások a mosdókagyló mechanikus beavatkozása alatt törékenyek lehetnek.
 • A burkolat kialakítása lehetővé teszi egy keverő felszerelését, amelyhez a modelleket szerelési lyukkal látják el. Amennyiben egy ilyen modellt falcsaptelepre szerelnek, a technológiai nyílást dekoratív dugóval zárják le.

Jellemzők rögzítő mosogatók

Az egészségügyi berendezések különféle modelljei általában rendelkeznek a telepítés különböző módjaival:

 • Ezért a mosogatót a falhoz rögzítik fémtartókkal. ráadásul a rögzítő "váll" többféle lehet, mivel mélység (szélesség falra) három méretben kerül forgalomba. Ebben az esetben maga a fém tartó a falra erős csavarok vagy csapok rovására van felszerelve, de a mosdó - a modelltől függően - nem csavarozható, hanem csak a rögzítőelemekre. Ezért az ilyen esetekben történő további rögzítéshez a falra és a keretekre való érintkezés helyén sanitikus tömítőanyagot használnak, ami rugalmas "ragasztást" eredményez.
 • A mosdó rögzítése a fürdőszobában a "láb" -on végül is saját "buktatókkal" jár, és a fürdőszobában víz- és fal- és padlóburkolatok kerámiából készülnek, amely ütközéskor könnyen megsérülhet. Ezért a mosogató kerámia síkjai, a falak és a padlóburkolatú polimer tömítések között ragasztják a szilikon tömítőanyagot. Csak egy ilyen rögzítési mód biztosíthatja a kerámiák kellemetlen csengését és csikorgatását abban az esetben, ha önkéntelen hatást gyakorol rá. Meg kell jegyezni, hogy a mosogató nagy része befolyásolja a kerámia állványt, így a mosogató falának rögzítése és felhúzása nem okozhatja a támaszték (láb) emelését, különben a mechanikus ütközés alatt lévő héj egyszerűen megreped.
 • A mosogatószerkezet a legegyszerűbb, mivel a telepítést a saját súlya szerint a bútorszekrénybe egy speciálisan elrendezett üléssel végzik, miközben ajánlott szilikon tömítőanyagot használni a rögzítés javítása és az illesztő ízületek tömítettségének javítása érdekében. A mosogató / szekrény kombinált kialakítása általában megfelelő tömegű, hogy ne végezzen kiegészítő rögzítést a falra, de ha szükséges, ezeket mindig horgony csavarokkal lehet rögzíteni.

Mosogató konzol a fürdőszobában: a rögzítőelemek típusa a falhoz és a beszereléshez

A mai napig sokféle egészségügyi eszköz létezik minden ízlésre. Közülük "tulipán" kagyló, süllyesztett, felső, egy talapzaton és egy félpótkocsi, "vízililiomok", felfüggesztve.

Videó a témában: Hogyan helyezzen mosdót egy szekrényhez?

Sok évig a leggyakrabban használt modell egy felfüggesztett mosogató. A népszerűség titka abban rejlik, hogy a telepítés könnyű, helytakarékos és helytakarékos, mivel minden kommunikáció könnyen elrejthető a nézőpontból. A formák sokfélesége a konzol egészségügyi készülékek javára is tanúskodik. Ezek lehetnek oválisak, kerekek, téglalap alakúak, négyszögletesek, szögletesek és aszimmetrikusak.

A mosogatók falra szerelése nem okoz nehézségeket még azok számára sem, akiknek nincs tapasztalata az ilyen típusú munkákban. Csatlakoztassa a mosdót a falhoz záróelemek segítségével, amelyek közül sok jó.

Hogyan válasszuk ki a fali tartókat

A konzol olyan rész, amelyet nem lehet elkerülni, amikor a mosdót a falra rögzíti. Ahhoz, hogy a mosogató használatát az évek során kényelmesen használhassa, "személyesen" kell tudnia a legmegbízhatóbb kötőelemekről. Általában kétféle típusú zárójel van: szabványos és szakosodott.

Az első típusú kötőelemek öntöttvasból vagy hegesztőacélból készülnek, amelyek védő réteggel vannak bevonva. Ezeket a részeket szabványos fali mosogatókhoz használják.

A második típusú rögzítőelemek díszítő mosdókagylóval készülnek, és szokatlan formájúak lehetnek, amelyek a mosdóhoz illeszkednek. A falon való rögzítésre szolgáló ilyen rögzítőkön speciális bevonatokat alkalmaznak kerámiából vagy nem oxidáló fémekből, amelyek védő és kombinált tervezési feladatokat látnak el. Általában a bevonat nikkel vagy anódosító. Megvédi a kötőelemeket a korróziótól.

A zárójelek kiválasztása. figyelembe kell vennie a mosogató funkcióit. Ha a mosogató súlya 85 kg, akkor azt jelenti, hogy a kötőelemek jellemzői azt mutatják, hogy képesek ellenállni a súlynak, amely magában foglalja ezt a számot és még többet! Ne felejtsük el, hogy Ön vagy gyermeke a mosogató tálra támaszkodhat, és ez néhány extra font, ami növeli a terhelést, ami károkat okozhat.

Falra szerelhető kivitel

 • A monolitikus konzolok "T" alakú öntöttvasból készült részek. Van egy emelvényük és egy megerősített alapja a kötőelemeknek.
 • A fürdőszobai fal egyik legmegbízhatóbb rögzítése a "körbevágó" konzol. Úgy néz ki, mint egy fém keret, ahol a mosogató be van helyezve. Tekintettel arra, hogy a szerelőplatform egymással összekapcsolva, és nem képvisel egyedi alkatrészeket, az ilyen rendszer a legstabilabbnak tekinthető.
 • A "keret" típusú rögzítőelemek fémből készülnek. Ez a kialakítás lehet csúszó csomópontok, amelyek lehetővé teszik a tartó méretének változtatását. Az ilyen típusú adatok ívek, téglalap alakúak és szektorok.
 • Az acél konzolok a "G" és a "T" betűk formájában előállított szerelési tartozékok, amelyeket egyszerűsített formában találnak profilos csövekből.
 1. A vízcsatlakozókat a beépített mosdó mögé kell rejteni. A munkájuk végén nem lehet látható.
 2. Ha a mosdó megreked, vagy a rögzítés után ingadozik, ez jelzi, hogy újratelepítésre van szükség.
 3. Ha bármilyen szivárgás történt, ellenőrizze újra a feszes csatlakozások szorosságát, és kezelje a csőkötéseket tömítőanyaggal.
 4. A mosogató falra történő rögzítését csak a befejező munkák és a csővezeték telepítése után kell elvégezni.
 5. Hideg és forró vizet a mosogatóhoz kell vezetni, figyelembe véve a csövek közötti távolságot, amelynek legalább 15 cm-nek kell lennie.
 6. A kommunikáció megfelelő működéséhez pontosan a falra kell rögzíteni. Ne felejtsd el használni a szintet.
 7. Telepítés előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a fürdőszoba falát. A gipszkartonhoz nem ajánlott kötőelemeket készíteni, mivel az építkezés nagyon megbízhatatlan. Ha a fal nem túl erős, akkor a beszerelés előtt tanácsos cementhabarcsot vagy tartószerkezetet használni.
 8. Egy külön mosdócsapot szerelnek fel és szerelnek fel, mielőtt a falra telepíthető.

Hogyan kell önállóan telepíteni a mosogatót a falra

 1. Készítse elő a szükséges eszközöket: szint, szalag, ceruza vagy jelölő, fúró, zárójelek. műanyag dübelek, csavarhúzó / csavarhúzó, alátétek, kulcsok, ragasztó és tömítőanyagok.
 2. Kapcsolja ki a vizet.
 3. Válasszon egy helyet a fürdőszoba falán. ahol a mosdó felfüggeszti (általában a rögzítés magassága 85 cm a padlóról, de az igényeihez igazodva) és vízszintes vonalat húzhat. Illessze a mosogató felső szélét a vonal mentén, és jelölje meg azokat a helyeket, ahol rögzítéseket rögzít. Az oldalról, ahol a mosogatónak érintenie kell a fal falát. a mosogatónál speciális rések találhatók, amelyeknek meg kell felelniük a kötőelemek helyének.
 4. Fúrjon lyukakat a zárójelekhez, ahol a jelöléseket. A lyukaknak kicsit kisebbeknek kell lenniük, mint a műanyag tüskék.
 5. Fújja ki a porokat az előkészített lyukakból, öntsön rá ragasztót, és kalapáljon a dugókba.
 6. Szerelje be a tartót, amely a mosogatót fogja.
 7. Zsírozza meg azt a részt, ahol a mosdó szilikon tömítőanyaggal a falhoz egy síkban lesz.
 8. Rögzítse a mosogatót a konzolhoz.
 9. Csatlakoztassa a szifont és a csatornarendszert.
 10. Ellenőrizze a munkát az erővel, ha megpróbálja húzni a szerkezetet egyik oldalról a másikra. Nem szabad elkapni és sikítani. Kapcsolja be a vizet, és ellenőrizze, hogy a beépített vízvezeték-építés szivárog-e.

A fürdőszobai mosogatók tartók nélkülözhetetlen tartozékai. Ezért a rögzítés kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a tulajdonságaira, valamint a kialakításra. A fürdőszoba a háztartás kedvenc helyévé válik, ha az egyes részletek egymáshoz illeszkednek az általános elképzelésnek megfelelően.

Süllyesztett konzolok és egyéb rögzítők

A mosdókagyló a mosogató rögzítésének egyik legfontosabb eleme. A vízvezeték komoly lépéseket tesz, fejlődik, javul minden értelemben. És a kilakoltatás kivételével természetesen nem. A megoldások változatossága is növekszik, aminek következtében különböző rögzítési módok jelennek meg. Mint azt a gyakorlat is mutatja, a zuhanytálcákhoz való rögzítőelemek - az egyik legkedveltebb módja ennek a terméknek a telepítéséhez.

 • Hogyan kell rögzíteni?
 • Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?
 • Mi a zárójel?
 • módosítások
 • Horgonyozási folyamat

Kapcsolódó videók: Mosogató telepítése

Hogyan kell rögzíteni?

Mivel a fali rögzítési módok további kényelmet biztosítanak, lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek a vízvezetékhez, fontoljuk meg az ilyen kötőelemek két fő típusát.

 1. A mosdót beépítjük a csuklós polcokra. Az ilyen mosogatószerkezet lehetővé teszi az állvány és a asztal egyidejű működését, amit a polc végz. Az eredmény meglehetősen kompakt, praktikus, praktikus szekrény, mosdóval. By the way, a pult vagy a szekrény maga, attól függően, hogy a helyét a vízvezeték-csatlakozik a falakhoz zárójelekkel. Ha egy kis fürdőszobáról, sarok megoldásokról beszélünk, akkor szereléskor használjon szerelőhardvert.
 2. Rögzítés tartókkal a mosogatóhoz. Ez inkább egy sokkal gyakoribb módszer, mint az első. Hasonló konstrukciókat a tervezési szempontból kompetens módon lehet használni, és a rögzítések szinte észrevétlenek. Ezért ragadják meg az ilyen szereteteket az ügyfelek által szerett falakig.

Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?

A mosogató jó minőségű telepítése akkor lesz, ha néhány meglehetősen egyszerű feltételhez vezet:

 1. A falnak elegendő megbízhatósággal és vastagsággal kell rendelkeznie. A telepítés nem megengedett a lágy falakon vagy a gipszkartonra szerelt válaszfalon. Ha még a fejlécekre is vonatkozik, akkor a horgonyoknak legalább 40 milliméter hosszúnak kell lenniük. Ez azt sugallja, hogy minden esetben lehetetlen rögzíteni a lógó vízvezetéket a vékony falakon.
 2. Különböző anyagokból különböző süllyesztett konzolok készülhetnek, aminek következtében merevsége különbözik egymástól. Nagyon fontos, hogy a mosogatószerelést olyan tartókkal végezzük, amelyeket az Ön választott fürdőszobai rögzítőjének zársebességéhez terveztek. A megjelenítésben a kötőelemek ugyanazok lehetnek, de valójában különböző terhelésekhez vannak tervezve. Néhányan az acél mosogató alá kerülnek, de a kerámia nem képes ellenállni.
 3. Amikor a tartóelemeket a mosogatóhoz vásárolja, ügyeljen arra, hogy fontolja meg a tervezési jellemzőket. Ez a formákról és méretekről szól, a különböző eszközök, termékek szerint. Vannak egyetemes megoldások, de vannak speciális rögzítők is.

Mi a zárójel?

A mai napig a süllyesztett lámpatestek sokat. Nemcsak helyesen kell kiválasztania a mosogatót, hanem megbízható fogást is biztosítani. És ehhez illik a mosogató jó minőségű tartói.

 1. Specialized. Egyes modellek csatlakoztatásakor használják őket. Vagyis nem minden mosdó használható. Az ilyen kötőelemeket általában olyan tervező, szerzői egészségügyi termékekkel szállítják, amelyek nem szabványos formában készülnek. Ugyanakkor a mosogató falhoz való ilyen ragasztásait speciális dekoratív védőbevonatokkal egészítik ki. Nem oxidáló fémkerámiából készültek.
 2. Szabvány. Természetesen az ilyen rögzítőelemeket a mosogatóhoz a falhoz csatlakoztatva telepíthető tipikus vízvezeték-megoldások. Fontos azonban figyelembe venni azt a tényt, hogy a szerkezet teherbíró képessége és milyen méretű. A mosogatók számára szabványos konzolokat öntöttvas öntéssel készítenek. Vannak olyan profilos acélból készült termékek is, amelyeket hegesztett módszerrel védőfesték alkalmazásával gyártanak.

módosítások

Már eldöntöttük, hogy milyen rögzítések lehetnek, hogy a mosogatótelepítés népszerű telepítési módszer, és a záróelemek is nagyon alkalmasak mosdókagylóra. Ezért nézzük meg, hogy a mosogató tartóelemének mely módosításait találjuk ma.

 • Monolit vasbeton tartók. Megkülönböztetik a "T" betű alakját, megerősített talapzatukkal és tartólemezük van.
 • Acélból hegesztve. Általában a T vagy a G betű formájában készülnek. Bár vannak egyszerűsített változatok, amelyek alakos négyzet csőből készülnek.
 • A rögzítések kerettípusai. Ezek szektorok, ívek, téglalap alakúak. Egyes modellek csúszó csomópontokkal vannak felszerelve, amelyek a kötőelemek méretének beállítására szolgálnak. Amikor a mosogatóhoz egy berendezés készül, egyszerre két ilyen záróelem van felszerelve.
 • Bow. Úgy néz ki, mint egy nagy, fémprofilos keret, amely közvetlenül a mosdókádra van szerelve. Megkülönböztetik a megbízhatóságot és a stabilitást.

Horgonyozási folyamat

Tény, hogy a mosogatók rögzítése a falhoz nagyon egyszerű.

 1. Az optimális kényelem érdekében a padlószinttől 80-85 cm-re kell lennie. De ha rövid ember vagy fordítva, a helyzet megváltozhat. Álljon a fürdőszobában, és próbálja meg, milyen szinten lesz kényelmes az eljárás végrehajtásához.
 2. Minél puhább a fal, annál mélyebb a lyuknak és átmérőjének. Ellenőrizze a keménységét a fal nem nehéz, ezért használhat egy kis fúró kis átmérőjű, lyuk fúrás, amely majd elrejteni mögött mosogató. Ha a fúró könnyedén bejutott, azt javasoljuk, hogy készítsen komolyabb és hosszabb fúrógépet a rögzítőelemekhez. Természetesen szükséged lesz a megfelelő tüskére. Ezért először ellenőrizze a falat, majd vegye meg a kötőelemeket.
 3. A fúrást a gipsz alá kell helyezni, pontosabban mélységébe. Csak a tégla vagy a beton fúrását követően lehet a mélységet leállítani. Ellenkező esetben a konzol csak a gipszrétegen fog tartani. Nem támogatja a héj súlyát. A szakértők azt ajánlják, hogy olyan horgonyokat válasszanak, amelyek hossza 5-12 cm.
 4. A lyukba egy polimer dugót, azaz egy tüskét kell behelyezni, miután továbbhaladhat a horgony és a rögzítőelemek felszereléséhez.
 5. Ha a tartó szorosan rögzítve van, nem szabad nagy terhelés alatt mozogni. Élesítse meg magát ugyanazzal a fogóval, húzza felfelé a konzolt. Ha nem tudsz mozogni, akkor mindent jól csináltál.
 6. Miután a megbízhatóság igazolt, elkezdheti megjavítani a mosdót. Megbízható tartó a mosogatóhoz, amelyet most biztosított.

Amint látja, a konzolok nagyon hasznosak, pótolhatatlan elemek a mosogató szerelésekor, és nem csak. Fontos, hogy ne csak a tartós, megbízható kötőelemeket válasszák, hanem az egészségügyi berendezéseket is figyelembe véve, amelyeket terveznek telepíteni. Ugyanakkor a mosogató telepítése meglehetősen egyszerű, nem lesz szükség szakemberek bevonására.

A mosogató falához rögzített konzolok

Az egészségügyi helyiségek eredeti kialakításának nem csupán a tervezési elemek, hanem a funkcionális eszközök is optimális helyet foglalnak el az űrben. Tehát a különböző mosogató modellek jelentősen különböznek a rögzítés módjában, ami a közelmúltban egyre növekvő népszerűségnek örvend.

A falra szerelhető mosogató módjai

A falra szerelt mosdó lehetővé teszi, hogy kényelmes helyre közelítsen az egészségügyi berendezéshez, miközben két fő típusú rögzítőelemre oszlik:

 • A mosdót egy csuklós polcra merítjük, amely egy kényelmes munkalap vagy talapzat funkciója. Rendszerint az asztallap vagy a szekrény rendelkezik saját, speciális tartókkal, amelyek záróelemek formájában lehetnek egy kiterjedt "nyitott" falra szerelésre. A helyiség korlátozott helyzete esetén, ha a mosogatót sarokba helyezzük, vagy egy kis nyílást a polc-asztal egészségügyi berendezései között, a szerelvényekhez falra szereljük. A mosogató rögzítése az asztallap rovására figyelemre méltó a nagyobb megbízhatóság érdekében.
 • A mosogató falához rögzítse a tartóelemeket - nem kevésbé gyakori és még népszerűbb technológiát a szaniterek felszereléséhez, mert a tartó maga gyakran nem feltétlenül feltűnő, és a design konstrukciók még saját báját is magukba vonják a belső térbe. A mosogatók felfüggesztett rögzítése egy nagyon régi találmány, amelyet könnyedén improvizálhatnak a falba kalapált csövek vagy rudak, csak figyelembe kell venni a vízvezeték szerelvény súlyát és a fal szilárdságát.

A megbízható falra szerelhető mosogatónak több feltételnek kell megfelelnie:

 • Először is, a falnak elég erősnek és vastagnak kell lennie, ezért a gipszkartonra vagy más "puha" falakra való szerelés nem megengedett. Még a falhoz való mosogatófelületekhez is megfelelő rögzítőelemek szükségesek a legalább 40 mm hosszú horgonyok megbízható beszereléséhez.
 • A záróelemek különböző anyagokból készülnek, és különböző merevségűek, pl. képes elviselni egy bizonyos súlyt. Így a könnyűszerkezetes kötőelemek többsége nem képes ellenállni a terheknek a kerámia mosogatóból, és fémszivattyú beszerelésére szolgál.
 • A mosogatók fali konzoljainak megvásárlásakor figyelembe kell venni azok szerkezeti jellemzőit, azaz az egészségügyi eszközökkel való interfészek mérete és alakja, Számos nem egyetemes módosítás létezik.

Különböző zárójelek a mosogatóhoz

A mosogatók fali tartóknak egy jelentős súlyterheléssel kell szembenállniuk, ezért különböző fémekből állnak, és két kategóriába sorolhatók:

 • Speciális kötőelemek, amelyeket kizárólag a mosogató speciális modelljére gyártanak. Ezek rendszerint tervezői egészségügyi eszközök különleges formatervezésűek. Az ilyen záróelemek feltétlenül a mosogató tervezői modelljével vannak ellátva, és lehetnek speciálisan ívelt alakú csapok formájában, "amelyek magukba foglalják" egy cső vagy egymásra vágó rudak, profilozott hegesztett szerkezetek mosogatóját. A rögzítéseknek különleges (kerámia) festékkel vagy vékony, nem oxidáló fémréteggel kell rendelkezniük (eloxálás, nikkelezés).
 • A falra szerelt "standardizált" konzolokat szabványos vízvezeték szerelvények beszerelésére tervezték, miközben figyelembe kell venni a szerkezet teherbíró képességét és méretét. A rögzítés öntöttvasból vagy magas minőségű profilozott acélból hegesztett módon történik, majd védőfestéssel.

A szerelőelemek módosítása az építési jellemzők szerint felosztható:

 • A monolit öntöttvas kötőelemek T-állványokból készülnek, megerősített talppal és tartólemezzel.
 • A legtöbb esetben az acélhegesztett szerkezetek szintén T alakúak vagy L alakúak, és egyszerűen módosulnak egy négyzet alakú csőből.
 • A kereteket keretek formájában is találhatja: téglalap, ív, szektor. Ebben az esetben egyes modelleknek van egy csúszó csomópontja a tartó méretének beállításához. Egy pár záróelem van a mosogató alá.
 • A mosogató köré tekercselő kötőelemek egy nagy profilú fém keret, amelybe a mosdó illeszkedik. Az ilyen rögzítés a falhoz erősítõ platformok közötti merev kötõdés miatt különösen stresszálló, mivel külső nyomás alatt kizárható az egyetlen "mancs" konzol valószínűsége, mint más modelleknél.

A süllyesztett konzol rögzítése a falhoz

 • A mosogató falához rögzített konzolok használatával viszonylag könnyű telepíteni a vízvezetékeket, és alapul szolgálnak a telepítés általános alapelvei:
 • Általában a nagyobb kényelem érdekében a mosogató a padlóról 800-850 mm magasságban helyezkedik el, de ennek a paraméternek bármilyen megfelelő irányba történő beállítása megengedett.
 • Mielőtt a konzolokat a falhoz rögzítené, ellenőrizni fogja a fal keménységét, amelyhez a rögzítő lyukak jelölése csavarhúzóval, körmökkel vagy más éles tárgyakkal történik. Ha a falfelület megfelelően puha, akkor meg kell növelni a fúrási mélységet és a rögzítő átmérőjét.
 • Fúrjon lyukakat a mélységük szabályozásával, mert A puha vakolat nem teszi lehetővé a záróelemek rögzítését. A fúrási mélységnek legalább 30 mm mélységig biztosítania kell az üregbe (tégla vagy beton) való lyuk létrehozását. Ezért a rögzítő horgonyokat egyenként 50-120 mm hosszúságban választják ki.
 • A polimer speciális csatlakozódugók szorosan be vannak helyezve a szerelőfuratokba, amelyekbe fémcsapokat rögzítenek, és rögzítik a mosogatók falát.

A jól rögzített konzol nem mozoghat jelentős terhelés alatt. Csak ezután lehet rögzíteni a mosdót a rögzítőelemekhez, amely akár kiegészítő klipekkel, akár a párnázó síkokkal ellátott egészségügyi betét segítségével végezhető el.

A mosogató falhoz való rögzítéséhez szükséges tartók: Válasszon és telepítsen helyesen

Néhány tartozék a szekrényre van szerelve, és egyes modellek a falra vannak szerelve. A terméknek a fal vagy az ágy mellé történő felerősítéséhez különféle szerszámokat, különösen záróelemeket használnak.

De nem mindenki tudja, hogyan tudja megfelelően végrehajtani ezt a folyamatot, és hogy érdemes-e független telepítést készíteni, vagy jobb, ha szakemberhez fordul.

Az ilyen rögzítés előnyei és hátrányai

A mosogató rögzítése a falra a konzolokon a termék és a felület kombinációja. Az alkatrészek szilárdan tartják a szerkezetet a súlyon, a héj súlya ellenére.

A vonzó tartószerkezetek harmonikusan illeszkednek a belső térbe, bármilyen belső tételekkel kombinálva. Szintén szerelhető konzol bármilyen falfelületen kivitelezhető - tégla, gipszkarton, fa.

A mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartók általában tartósak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A rész úgy van előállítva, hogy bármilyen anyagból és alakból megtartsa a terméket.

De nem csak előnyei vannak a zárójelben. Ezenkívül ezek a kötőelemek hátrányai is vannak. Például a héj dőlésszögét nem lehet módosítani, mivel a zárójelek nem képesek vezérelni. Ezen túlmenően a zárójelek általában nem olyan kevések, hogy nem mindig állnak rendelkezésre olyan személy számára, aki meg akarja vásárolni őket.

Mi a?

A mosdó karjai - ez a fürdőszobában szükséges elem, amellyel könnyedén és egyszerűen, valamint kiváló minőségű csatlakozhat a mosogatóhoz a fal felületéhez. Jellemzőik szerint a zárójelek többféle típusra oszthatók.

 • Öntöttvas zárójelek. Az ilyen formaterveket egy monolit alakban T-alakú állványokként ábrázolják. Tartalmaznak egy alapot és egy speciális felépítési platformot.
 • Hegesztett acél konzolok. Ezek a struktúrák általában T vagy G betű alakúak. Példaként egy ilyen modellre, az ido konzol a mosogatóhoz. De nem olyan élénk példák, hanem egyszerűsített hegesztett acél záróelemek. Négyzetes csőből készülnek.
 • Keretek keretek formájában. Az ilyen minták eltérő alakúak lehetnek: egy téglalap, egy szektor vagy egy ív. A rögzítők méretének megváltozása az ilyen záróelemek egyes típusaiban további csomópontokkal észleli a berendezést. Ebben a helyzetben, a mosogató alatt a fürdőszobában lesz elhelyezni néhány tartó.
 • Tartó, "beburkoló" beépített vízvezeték egy nagy fém keret. Ebben az esetben a mosdó közvetlenül a tartószerkezetbe van szerelve. By the way, ez a kategória zárójel a legstabilabb és népszerű a többi faj között. A talpakat a falhoz rögzítik, és kiküszöbölik a sérülés veszélyét vagy mozgását az egyik oldalon.

DIY szerelvény

Természetesen egy vízvezeték-szerelő telepíthet egy mosdót a fürdőszobában, de néha sokkal nyereségesebb és jobb, ha ezt a folyamatot önmagában elvégezheti. Ráadásul a mosogató falra történő rögzítése zárójelekkel nem túl bonyolult és időigényes eljárás.

Kapcsolódó videó: A "Do-it-yourself" mosogató telepítése
Szükséges eszközök és anyagok

Először el kell döntenie a szükséges eszközkészletet az illetékes és megfelelő telepítéshez. Ebben az esetben elektromos fúró, kalapács, betonfúró, gázkulcs, csavarhúzó, építési szint, csavarkulcs és fekete jelölő szükséges a jelöléshez.

 • Először le kell vágnia az otthoni vízellátást. Azt is meg kell határoznia, hogy hol helyezkedik el a mosogató. Figyelembe kell venni a szemkagyló csövet a keverő alatt.
 • Másodszor, egy marker segítségével meg kell jelölni a mosogató hosszát a falon és meg kell jeleníteni a helyét a fürdőszobában. A mosogató jobb választani egy kis méretű, de vonzó megjelenésű.
 • A központi vízszintes vonalat szeszes szinttel, jelöléssel és vonalzóval kell jelölni. Ez a sor megmutatja a telepítést. Vagyis ez a sor a tál felső határa. Ügyeljen a héj falának vastagságára oldalra. Erősségüknek ki kell elégíteniük a zárójel által okozott nyomást. Ezután meg kell mérni a vastagságot és rögzíteni kell a következő telepítés paramétereit a mosogató mindkét oldalán. Vízszintesen csatlakoztatott címkék, amelyek a tartószerkezetek magasságát jelzik.
 • Most megy dolgozni a mosogatóval. Meg kell fordítani a tálat, és rögzíteni kell a konzolokat a külső falaira.
 • A mosogató szorosan a vízszintes vonal mentén halad, miután megjelölték a rögzítőelemek helyét. A folyamat során meg kell mérni a zárójelek és vonalak egybeesését. A fúró fúrása során fúrni kell a lyukakat egy kicsit kisebb konzolokkal és csavarokkal. Műanyag vagy nejlon típusú dugókat vagy dugókat vezetnek ide. És csavarokat csavartak be őket. Most a záróelemeket csavarják.
 • A szerelvényeket a tartószerkezetekre szerelik fel. Ezután itt egy mosogató tálat szereltek fel. Most meg kell jelölnie a termék rögzítésének helyét a falra. Vannak fúrt lyukak, és a mosogatóba is süllyednek.
 • A szifoncső kimeneti végét csatlakoztatni kell a csatorna aljzatához. Ezután a keverő fel van szerelve, és a vízellátás csatlakoztatva van. Most kell a vízszintes szintnek megfelelően elkészíteni a tálca felszerelését. Ezután ismét vizsgálja meg az összes mellékletet, és ha szükséges, újítsa meg őket.

Hogyan lehet elkerülni a hibákat?

Annak érdekében, hogy az írástudatlanság és a tudatlanság, hogy megakadályozzák hibákat telepítése a mosogató a falra, egy személynek figyelmet kell fordítania néhány funkciót. Például:

 • A legmegfelelőbb magasság a padlóról a mosogató falba történő beépítéséhez 0,8 méter. De ez egy opcionális feltétel, mert különféle okok miatt sok lakóház és ház lakója megváltoztatja ezt a számot, mind kisebb, mind pedig nagy irányban.
 • Telepítés előtt ellenőrizni kell a fal keménységét. Éles objektummal (pl. Egy köröm) meg kell jelölni a jövőbeli mellékletet. Ha könnyen belép a falba, növelni kell a rögzítés átmérőjét és hosszúságát.
 • Tégla vagy betonfal vakolatú rétegében a rögzítés hossza legalább harminc milliméter. A horgonyokat minden esetben külön-külön választják ki, mivel a tartóelemet a lehető legerősebben kell a mosogatóhoz rögzíteni.
 • A szerkezet rögzítéséhez a csatlakozódugók beszerelésének folyamata is használható.

Videó a témában: Vízvezeték szerelése a fürdőszobában végzett javítások után. Trükkök és jellemzők a mosogató szereléséhez a gipszkartonhoz

Mindemellett a mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartóelemek szükséges és megbízható elemek, amelyek ma nagy igénybevételt jelentenek az építőiparban és a javításban.

Hogyan rögzítsük a mosdót a falon a fürdőszobában

A házban lévő vízrendszer több vízvezeték-szerelvényből áll, amelyeket megfelelően kell összekötni. Meg kell fontolni a helyiségben való optimális elhelyezést, hogy helyet biztosítsanak a vezetékcsomópontokhoz való hozzáféréshez, rugalmas csatlakozást a javítási munkákhoz és a megelőző karbantartást. Figyelembe kell venni, hogy minden modellnek saját tervezési árnyalata van, ami azt jelenti, hogy telepítésük más lesz.

A legtöbb esetben a mosogató rögzítése a falra való telepítését jelenti, ezért bővebben lásd alább. Ez a típusú vízvezeték a legáltalánosabb, sokak számára ismerős és előnyös. Egyikük - lehetővé teszi, hogy hatékonyabban használja a területet a mosogató alá, és tartsa tisztán a területet.

A telepítés típusai

Minden egyes telepítési lehetőségnek sajátosságai vannak, amelyek bizonyos ismereteket igényelnek.

Először is ez a gyártók által kínált különböző formatervezési mintáknak köszönhető:

 • a mosdók fel lehet szerelni egy talapzaton vagy polcon,
 • legyen a "tulipán"
 • állványra helyezve
 • a falra szerelve a konzolon - a legnépszerűbb módon.

Tipp: a mosogatómodell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, ahol a hideg és melegvizes csatlakozások, valamint a szennyvízcsatorna elhelyezkedése azonos a helyiség kommunikációjával.

folyamat

Az alábbiakban található a telepítési útmutató, amely néhány kivételtől eltekintve univerzális az egyes lógó mosogató típusokra.

Eszközök munkához

Ha szükséges a szükséges eszköz, akkor a telepítést az ilyen esetekben a saját kezével kell elvégeznie.

 • csavarhúzó,
 • gáz kulcs,
 • elektromos fúrógép,
 • fúrógép beton munka,
 • A megfelelő méretű csavarkulcsok
 • jelző
 • építési szint
 • kalapács.

Annak érdekében, hogy ne tekintsen külön a szükséges kötőelemekhez a lógó héj telepítéséhez. Javasoljuk, hogy azonnal vásároljon egy speciális készletet a kereskedelmi hálózatban.

edzés

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
 1. Határozza meg a helyiséget a tálban a helyiség belsejében, figyelembe véve a víz adagolását a keverő alatt.
 1. Próbálja ki a telepítésre felkészült mosogatót, és végül válassza ki a pozícióját.
 1. Határozza meg a tál méreteit és a beépítési magasságot.

Tipp: válasszon egy olyan modellt, amely nem igényel több helyet a szobában, de elegendő dimenzióval rendelkezik, amely lefedi a vízáramlást.

Kapcsolódó videók: Mosdó beépítése a szekrénybe a fürdőszobában

Mielőtt a mosogatót az asztalhoz rögzítené, javasoljuk szilikon tömítőanyag használatát

Szabványos berendezés méretei:

 • szélesség - 500-650 mm, a modelltől függően,
 • 800 mm-es magasság a padlóról a leginkább ergonomikus,
 • Hagyjon 800-900 mm távolságot a mosogató előtt.

Fogj egy vonalzót, ceruzát és szintet. A kívánt magasságon jelölje meg a középső vízszintes vonalat - minden szerelési munkát végigvezet. Ez az egészségügyi berendezés telepítésének felső határa.

A választás során ne felejtse el ellenőrizni a tál oldalfalainak vastagságát, amelyeknek ellen kell állniuk a tartók támasztékának. Helyezze a mért vastagságot a héj mindkét oldalán lévő vízszintes helyzetből, és rögzítse a jelöléssel. Csatlakoztassa a kapott jeleket vízszintes vonalhoz, jelezve a rögzítőelemek magasságát.

Munka egy tálban

 1. Fordítsa meg és rögzítse a konzolokat az oldalára.
 2. Csatlakoztassa a tálat a vízszinteshez, jelölje meg a jelölőt a helyek hátulján lévő hornyokon keresztül a rögzítésekhez. Győződjön meg arról, hogy minden egybeesik.
 3. Vegyünk egy fúrógépet egy forrasztással és fúróval a szimbólumokon keresztül. Vegye figyelembe, hogy a fúró átmérője kissé kisebb, mint a csavarok vagy a rögzítőcsavarok.

A burkolatokat gipszkartonra kell szerelni, a "Molly"

 1. Szerelje fel a nejlon vagy műanyag perselyeket a fúrt helyekre, és csavarja be a csavarokat, és rögzítse a tartóelemeket. Az utolsó és lesz telepítve tál mosogató.
 2. Jelölje meg a további rögzítőelemek területét a falhoz jelölővel, fúrjon lyukakat és emelje fel a tálat a helyére.

Tipp: a kötőelemeket ne szorítsa meg azonnal addig, amíg meg nem áll, jobb hagyja a beállítást. A szintezés után állítsa be teljesen.

Szakemberek ajánlása

Nem mindig a telepítési utasítások, mindent világos vagy elmondtak. Vannak olyan pillanatok, amelyekről a hazai mester tudnia kell a munka kezdete előtt:

 1. A mosogató és a fal közötti rés megakadályozása érdekében a tálat szilikonnal kell lezárni.
 2. A telepítés befejezése után ellenőrizze a rendszer vízelvezető szakaszait a szifon vízzel való kitöltésével. Ha szivárgást észlel, szorosan húzza meg a menetes csatlakozásokat, és szigetelje őket egy tömítőanyaggal.

Javasoljuk, hogy a mosogatót a befejező munka befejezése után telepítse. Felhívjuk a figyelmet a szerelési lyukak kivitelezésére.

A falra szerelhető szaniter berendezések rögzítése csak akkor indokolt, ha a felület erős és megbízható. Ellenkező esetben előre kell vinni a csapágykeretet.

Vízellátás és szifon

Hogyan szereljük fel a keverőt a mosogatóra? Ehhez van egy speciális készlet - két csap, két speciális alátétlemez és egy tömítés