Legfontosabb > Tartozékok

A tipikus kagyló és moydodyra telepítésének módja

A mosdó beépítése a fürdőszobába nem nehéz, még a vízvezeték is ehhez a munkához egy kicsit - a munka egyszerű. De ugyanakkor ez is felelős - mivel a mosdót a fürdőszobába telepítették, nem csak a szoba megjelenése, a szanitereszköz használatának kényelme, hanem az egész lakásban alkalmazott egészségügyi-higiéniai helyzet is.

Ha emlékeztetsz arra, hogy nemrégiben hazánkban, a lakáshoz való megfelelő mosogató kiválasztásának problémája nem létezett. Az azonos típusú termékek szinte minden fürdőszobában álltak. Napjainkban ezeknek a termékeknek a változata lehetővé teszi, hogy olyan belső teret hozzon létre, amely teljes mértékben megfelel az ízlésének, ugyanakkor a gazdag választék sok kérdést vet fel a lakás tulajdonosa számára.

A telepítés típusai és módszerei

Az egészségügyi berendezés telepítésének módja közvetlenül a típusától függ. A leggyakoribbak a következők:

 • Függesztett vagy konzolos mosdó - a falra szerelve a konzolokon. A készülék formája és méretei nagyban változhatnak, könnyen telepíthető. De jelentős hátrány - a kommunikáció látható marad;
 • Beépített mosogató - telepítve a pulton. A tervezés minden csúnya kommunikációt elrejti, és lehetővé teszi a beépített mosdókagyló használatát kis tárgyak tárolására. Igaz, ez a design sok helyet foglal el;
 • "Tulip" (egy talapzattal) - ez egy különleges állvány, amelyen egy tálca van felszerelve, vonzó a megjelenés és lehetővé teszi a kommunikáció elrejtését, ami a modell népszerűségéhez vezetett;
 • Mosogató a fürdőszobában félig tartó talapzattal - ilyen termékekhez a talapzatot a falhoz rögzítik, ehhez egy bizonyos csatornahálózatra van szükség.

Mit kell fontolóra venni mosogató megvásárlásakor?

A mosogató mögött meg kell tisztázni, hogy milyen típusú mosogatóra van szüksége. Ezenkívül meg kell tudni a készülék megengedett méretét és a mosdó magasságának szükségességét, amelyre a fürdőszobában lévő helység mérése történik. Gyakorlatilag a tál bármilyen alakja fog működni, az optimális hossznak legalább 55 cm-nek kell lennie, különben a használat során a víz szórja a szobát. Ezeket a termékeket lyukakkal gyártják a keverőnek és a süketnek, ezért előre meg kell számolni a keverő beszerelésének módját és a mosdó megfelelő méretét. A mosogatóval egyidőben kell megvásárolni, hogy azonnal ellenőrizhesse kompatibilitását. Ezenkívül ne feledkezzen meg arról, hogy a készülék és a vízellátó rendszer rögzítőelemei megfelelnek-e.

Telepítési munka

Mielőtt a mosdót a falhoz rögzítené, meg kell határozni, hogy képes-e támogatni a kiegészítő súlyt. Ha bármilyen kételye merülne fel, akkor jobb a tartószerkezet használata a készülék szereléséhez, a kényelem érdekében azonnal telepítsük a daru és a keverő telepítési utasításait.

A mosogató telepítésének munkája több szakaszból áll:

mosdókagyló

 1. Válasszon egy helyet, ahol az eszközt telepíti.
 2. A mosogató felső részének megfelelő vízszintes vonalat húzzuk meg, győződjön meg róla, hogy az épület szintjét használja, ellenőrizze a vízszintes helyzetét. A kötőelemek helyét a következő módon rendezzük el: az mosdó a felső élhez igazodik, majd egy jelölővel jelöltük a rögzítési pontokat. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mosogató beépítési magasságának olyannak kell lennie, hogy kényelmes legyen.
 3. Ismét ellenõrizzük, hogy a mosdó magassága megfelel-e neked, ha valamit meg kell változtatnod, akkor jobb, ha ezt a munka ebben a fázisában megteheted. Azokban a helyeken, ahol lesz beépítési perforátor, készítsen lyukakat. Ezeknek kissé kisebbnek kell lenniük, mint a használt tiplik. Helyezzen be ragasztót a fúrt lyukakba, hogy erősebb kapcsolatot biztosítson, és a tüskék beakadnak beléjük.
 4. Most be kell szerelned a tálat, mert ehhez az egészségügyi csavarok csavarja az előre elkészített lyukakat. Ellenőrizze a tartó megbízhatóságát és telepítse a mosogatót. Ezután az alátéteket a csavarokra helyezzük, és lassan csavarjuk. Ne tegyen jelentős erőfeszítéseket, különben a tál felrobbanhat. A rögzítőelemeket dekoratív dugóval zárják.

Ezt követően feltételezhetjük, hogy a mosogató telepítése vége. Most be kell kapcsolnia a vizet, és ellenőriznie kell, hogy a telepítés helyesen történt-e. Ha valahol víz áramlik, akkor valószínűleg csak meg kell húzni a kapcsolatot, korábban hiányzott a tömítőanyag.

A széna és a mosogató közötti szakadék nem lehet. A rés miatt a víz leeshet a padlón, ami tönkreteheti a felületet. Ha még van egy rés, akkor a kötést szilikon tömítőanyaggal kell lezárni. A mosogató beépítése a legtöbb esetben nem nehéz. Ha minden munkát helyesen és gondosan elvégez, anélkül, hogy elhanyagolná az utasításokban leírtakat, az eredmény biztosan pozitív lesz. Megfelelően és a megfelelő helyre a mosogató rögzítésére azt jelenti, hogy meghosszabbítja az élettartamát.

A mosogató szifonok típusai

S-alakú hullámos tömlő a legegyszerűbb szifon, elvileg elég egy egyszerű mosdó, nem tartalmaz élelmiszer-törmeléket, higiéniai cikkeket vagy WC-papírt. De van egy caveat - a csatornatisztítás során a hullámosság erőteljesen mozog, és rövid idő után megszakad, nem tudod tisztítani egy kábellel. Ezért, ha gyakran kell tisztítani a szennyvizet egy lakásban, olyan kemény szifont kell használnia, amelynek fedele van lyukkal annak ellenõrzéséhez és tisztításához, és a mosogatóhoz vagy a konyhába telepített mosogatóhoz kötelező.

Készítsen kétféle merev szifont:

 • szifon palack;
 • A termékek evolúciójának csúcspontja, valamint a mosogatók-tulipánok krómozott díszítő szifon, amelynek revíziója van. Ezenkívül egy ilyen eszköz nagyon funkcionális és teljesen higiénikus. De egy ilyen szifon sokkal drágább, mint a szokásos.

Mosdókagyló beszerelése

A mosogató beépítése a saját kezű mosdókagylóval a fürdőszobában úgy történik, hogy a fali csatlakozóaljzatokat a falra rögzíti speciális zárójelben.

Tudnia kell, hogy a tulipánhüvelyet egy talapzatra állítja, akár a padlótól a mosogató aljától - nem tekintheti úgy, mint a készülék hordozóelemét! A fal felületén legalább 70 mm-es csavarokat kell elhelyezni, ezért 100 mm hosszúságú csavarokat kell használni, ha a falat gipszréteggel burkolják, és a hosszabb rögzítőelemeket a vastagabb bevonatokhoz. A tüskéknek propilént kell használni, jól illeszkedő fém horgonycsavarokat. A repedések, a páratartalom és a hőmérséklet, a fém rozsda és a polietilén PVC-kötőelemek alacsony szilárdságúak.

A tágas fürdőszobák mosdóval és talapzattal rendelkeznek. Rengeteg hely szükséges egy ilyen építéshez, mert az oszlop belsejében és alatta gyűjtik a szennyeződéseket. És a nagy WC-asztal megjelenése nem túl nagy - a tér fő részét csövek és szifon foglalja el

nyomás

Napjainkban minden szaniter készüléket kész tömítő tömítésekkel látnak el. A telepítéshez néhány egyszerű szabályt kell követnie:

 1. A tömítést csak száraz ízületeken szabad lezárni. Lehet, hogy a háztartási hajszárító előtt meg kell szárítani.
 2. Nem ajánlatos kezelni azokat a területeket, ahol a tömítés állni fog. Rögzített helyek - zsírtalanítás vízzel történő mosással, mosogatószeres kompozícióval.
 3. Paronit tömítések - kemény, sárga vagy piros színűek a fémcső és a műanyag elemek között.
 4. A műanyag csövek szélességgel vannak vágva, a pontos méretre kell vágni, ilyen munkák hiányában - csak egy speciális csővágó segítségével. Még a minimális torzítás is okozza a kötés szivárgását.
 5. A szerelés előtt a gumitömlőket szilikon tömítőanyaggal kezeljük. Az utóbbi tisztázást igényel. A szilikon és a gumi tömítés külön 3-5 évig képes lesz kiszolgálni, és ha együtt vannak felszerelve, akkor szokatlanul sok időt töltenek. Ennek az az oka, hogy ezek az anyagok hőmérséklet-ingadozása különbözik.

Ha helyesen telepíti a mosogatót, figyelembe véve ezeket a pontokat, a csatlakozások megbízhatósága garantált

Mosogató szerelési magasság

A mosdókagyló magasságának függvényében, melyet semmilyen dokumentum nem szabályoz, a padlóról 80-85 cm-re telepíthető. Tegye meg, amint kényelmesebb lesz az Ön számára - egy kis családban el lehet helyezni egy kicsit az általánosan elfogadott normák alatt, és a magas emberek számára akár fel is emelheti. Ha azonban mosogatót kell beépíteni egy talapzattal, akkor a telepítés során a magasságra kell összpontosítania.

A videó telepítése segít megérteni ezt a problémát.

Tulipánhéj telepítése saját: lépésről lépésre

Egy mosdó és egy állvány, amely vonzó megjelenést és funkcionalitást tartalmaz, a szaniterek népszerű változata.

Miután megtanulta, hogyan telepítse a tulipánhéjat saját, saját fürdőszobájával díszítheti a fürdőszobát.

Jellemző különbség modell

A héj-tulipán megkülönböztető jellemzője egy nagy üreges lábazat, melynek köszönhetően a modell hasonlít egy virághoz, amelyből származik a neve.

A támogató oszlop nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a modellnek, hanem számos hasznos funkciót is végez:

 • A talapzat biztosítja a szerkezetnek a szükséges merevséget, stabilitást és megbízhatóságot.
 • A tálra gyakorolt ​​mechanikai hatások során a lábfej magára rántja a terhet, védi a héjat a sérülésektől.
 • Az üreges oszlop lehetővé teszi az irodai kommunikáció (vízellátó és vízelvezető rendszerek) típusának eltávolítását, így a szoba tiszta és gyönyörű.

Egy talapzat, mint egy tál, más díszítéssel is rendelkezhet, ami miatt számos modellek megvalósulnak.

Mosdókagylók lábazattal

Az ilyen típusú héjak osztályozására számos lehetőség van. Az alap a következő jellemzőkkel bírhat.

A mosogató helye

Az ajánlott telepítési helyszín szerint két mosdók csoportját lehet megkülönböztetni:

 • A szokásos. A héj legáltalánosabb módosítása egy tulipán, amely a falhoz illeszkedik. Ezeknek a modelleknek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza azt a lehetőséget, amely minden fürdőszobához ideális.
 • Corner. Amint az már a névből is kitűnik, ezek a minták a szoba sarkában vannak elhelyezve. Az ilyen vízvezetékek, amelyek általában kis méretűek, lehetővé teszik, hogy hatékonyan használhassa a lakótéret, amely ideálisan alkalmas a miniatűr fürdőszobák elrendezésére.

A sarokmodellek ergonomikus kialakításúak.

A sarokmosószekrény nem strukturálisan van felszerelve a fal mentén, míg az egyenes modell könnyen behelyezhető a sarokba, miután az egyik falon rögzített.

A modellek tervezési jellemzői

A szerkezet jellegzetes jellemzői szerint a mosdók három fő csoportja található.

Monolith. A monolitikus modellek olyan holisztikus kialakításúak, amelyben a mosdó elválaszthatatlanul kapcsolódik a lábhoz. Ezek a lehetőségek meglehetősen ritkák a fogyasztói piacon: nehéz gyártani, ami befolyásolja az ilyen termékek költségeit.

CD-t. Sokkal gyakrabban kapható mosdókagyló, amely két részből áll: mosdókagyló és oszlopok. A modellek előnyei közé tartozik a megfizethető ár, a praktikusság és a könnyű használat. Ha a monolitikus modellt teljesen át kell mozgatni, amikor a szifon eldugul, annak érdekében, hogy megszüntesse ezt a problémát, elég kompakt ahhoz, hogy egyszerűen mozgassa az állványt.

Polutyulpan. A talajt nem érő lábak módosítása szerényebb megjelenéssel rendelkezik, de bizonyos előnyökkel jár.

A harmadik típusú modellek előnyei:

 • az ilyen termékeket a kívánt magasságra lehet szerelni, ami további kényelmet biztosít a működésük során;
 • a fürdőszobába helyezett féltullip mosdó sokkal könnyebbé teszi a helyiség tisztítását, mivel az alatta lévő padló teljesen szabad;
 • egy féloszlop, mint egy teljes talapzat, jól zárja az összes kommunikációt;
 • Ez az opció jól illeszkedik a felsővezetékhez, de ebben az esetben további telepítésre van szükség, amely lehetővé teszi a modell szilárd rögzítését.

Egy félpótkával ellátott mosdó nagyszerűen néz ki egy kompakt fürdőszobában, gyakran használják az irodahelyiségekben vagy a vállalati irodákban.

Termékosztályozás

A mosogatók anyaga befolyásolja a modellek dekoratív és funkcionális tulajdonságait, valamint azok értékét.

A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Fajansz. Közös és megfizethető anyag, amelyet gyakran a vízvezeték gyártásához használnak. Annak ellenére, hogy a költségvetési ár a fajansz mosogató, tulipánok, azok jó teljesítmény tulajdonságok, elég erős és tartós.
 • Porcelán. A meglehetősen drága választás gyakran használják tervezői modellek gyártásához. Az áttetsző porcelán termékek a napsütésben remek nemesi megjelenéssel rendelkeznek, azonban a fogyasztói minőség tekintetében közel állnak a fajanszszerkezetekhez.
 • Akril. A mesterséges anyag hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. Az akril kivitelek alacsony költséggel és viszonylag alacsony tömeggel rendelkeznek; Higiénikusak és ütésállóak. Ezenkívül ez a műanyag könnyen feldolgozható (őrlés, gravírozás) és színezés, ami lehetővé teszi számodra, hogy a legcsodálatosabb lehetőségeket hozzuk létre a héjak és a tulipánok számára. A hiányosságok közül néhány törékenység is megfigyelhető (az anyag könnyen karcolódott) és az éghetőség.
 • Kő. Tartós és tartós anyag, amelyből lenyűgöző mosdókagyló lehetőségeket készíthet. Leggyakrabban ez a gránit és a márvány, vagy a megfizethetőbb mesterséges kő. A magas költségek mellett az ilyen modellek legfőbb hátránya sok súly: nem csak manipulációkat tesz szükségessé, hanem nagy terhet jelent a padlón.

A fenti lehetőségek mellett üvegből, különböző műanyagból és egyéb anyagokból származó tulipánhéjak is találhatók.

Ezenkívül a tulipán héja változó méretű. Tipikus változatok a 50-70 cm méretű tálak méretei, de vannak miniatűr és nagyméretű módosítások.

Sink-tulipán: az előnyök és hátrányok

A talapzattal ellátott mosdókagylók számos fontos előnnyel rendelkeznek:

 • Nagy méretű modellek. Az értékesítés során számos változat áll rendelkezésre, amelyek nem csak a tervezési jellemzőkben, hanem a tervezésben, a színben és a méretben is különböznek. Emiatt mindig választhatja azt az opciót, amely alkalmas a különböző stilisztikai orientációhoz.
 • Megfizethető költség. A "tulipán" költsége elsősorban az anyagtól függ, amelyből készült. Azonban a ceteris paribus, az ilyen típusú mosogatóhoz tartozó ár némileg alacsonyabb, mint más modelleknél (pl. "Moidydr").
 • Kompakt kivitel. Még a szokásos módosítások is viszonylag kis méretűek, ami lehetővé teszi számukra, hogy azokat meglehetősen kompakt helyiségekben telepítsék. Ezen kívül vannak miniatűr modellek - sarokmosók, tulipánok és opciók félpótkával. Ugyanakkor még a kis méretű konstrukciók lehetővé teszik a távközlési szolgáltatások (vízvezeték- és csatornarendszer) hatékony eltávolítását a szemekből.

Sink-tulipán gyakorlatilag mentes a hibáktól. Néhány kellemetlenség tekinthető úgy, hogy a mosogató alatt lévő hely nem használható (pl. A táblázatok alatt). Vannak azonban olyan modellek, amelyekben kiegészítő szekrények és polcok állnak rendelkezésre, amelyek az oszlophoz vannak csatolva.

Figyelembe kell venni a különböző típusú anyagokból készült modellek jellemzőit is (a porcelánból készült minták törékenyek, kőből - nagy tömegűek stb.).

Tippek a mosdókagyló talajjal történő kiválasztásához

A modell kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következő tényezőket:

 • A támaszoszlop magassága. Hosszának olyannak kell lennie, hogy az embernek ne kelljen átmosódnia mosás közben. Tipikus mérete 70-80 cm; ha nem illeszkedik, akkor jobb, ha másik modellt keres, vagy megáll a félpótkés héjnál.
 • A tál mérete és mélysége. A legjobb megoldás egy 55-65 cm szélességű mosogató, a nagy módosítás nagy területet igényel, és a mosás során kisebb szórással szóródik körül. Nem túl kényelmes mosni egy nagyon sekély tálból, jobb egy mélyebb mosogatót venni.
 • Lyukak a keverőhöz. A preferenciáktól függően kiválaszthat egy olyan modellt, amely egy modern csaptelepet vagy külön dobozos csapokat biztosít a hideg és meleg víz számára.
 • A túlfolyás jelenléte. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy elkerülje az árvizet a fürdőszobában, amikor a kimenet blokkolva van. Nem szabad elfelejteni, hogy egy speciális szifon és egy további nem szabványos cső szükséges a túlcsorduláshoz.
 • Kiegészítők. Mivel a lábazattal ellátott mosdókagylók rendszerint nem tartalmazzák a leeresztő szerelvényeket, valószínűleg azt célszerű megvásárolni. Jobb, ha azonnal felvenni egy mosogató tulipánt, szifont és keverőt, amelyet egy vállalat gyárt.
 • A mosdó méretei a szolgáltatási kommunikációhoz. Ha a mosogató tulipánt vásárolják annak érdekében, hogy azt a fürdőszobába telepítsék, a csővezetékek és szennyvízelvezetékek cseréjével történő átépítés után, akkor minden lehetséges. Az előző vízvezeték cseréjéhez használt mosdó kiválasztásakor fontos, hogy illeszkedjen a többi kommunikációs rendszerbe.

Mielőtt elindulna a boltba, javasoljuk mérni és rögzíteni a távolságot a padlóról a vízvezetékek és más kommunikációs paraméterek ellátására. Sajnos a modellen és a meglévő huzalozáson szereplő következtetések közötti eltérés nagyon nehéz és gyakran lehetetlen. Ebben az esetben jobb, ha átadja a modellt, amely nem illett vissza a boltba.

A vásárlás után ne felejtse el ellenőrizni a készlet minden részének rendelkezésre állását, és csak akkor tegye meg a mosdó beépítését.

Mosogató tulipán telepítése: részletes utasítások

A vízvezeték-munkához a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • mérőszalag;
 • fúrógép;
 • szintet a tálhoz;
 • kalapács;
 • állítható csavarkulcs;
 • beton és cserép fúrók (kerámia burkolólapok jelenlétében);
 • rögzítőcsavarok;
 • ragasztó tömítőanyag;
 • puha ceruza / marker.

A lezárt kapcsolat létrehozásához vákuum vagy szalag szükséges.

A régi mosdó szétszerelése

Először is szét kell szedni és eltávolítani a régi vízvezetéket. Ehhez szükség van:

 1. Zárja le a fő vízellátást.
 2. Távolítsa el a keverő anyacsavarjait, és húzza ki a rugalmas vagy merev béléscsövet, majd távolítsa el a keverőt.
 3. Menj a mosogatóhoz: csavarja le a csavaranyákat a szifonon, és távolítsa el.
 4. Távolítsa el a régi mosogatót a tartóról, és helyet adjon egy újnak.

Ezt követően ellenőrizni vagy újra fel kell készíteni az összes kommunikációs kapcsolatot: a forró és hideg vízelvezető csatornákat, a csatornákat. Helyüknek meg kell egyeznie az újonnan beszerzett vízvezeték lyukakkal. Ezután folytathatja a munka főbb szakaszát.

A mosogató és a talapzat felszerelése

A "tulipán" telepítése több lépcsőben történik.

A legjobb kiindulópont az elzáró szelepek felszerelése. A szigetelés és az összekötés szilárdsága a menetes résznél kívánatos a "fum" vagy a vontatású szalag szalag, kis mennyiségű olajfestékkel keverve, ami biztosítja a vízszivárgás elleni hatékonyabb védelmet.
Ezután közvetlenül az egészségügyi berendezések telepítéséhez.

A kötőelemek helyének meghatározásához olyan oszlopot építünk be, amelyre egy tálat rendelünk anélkül, hogy rögzítenénk. Fontos, hogy a szintet szintre helyezzük, majd ceruzával vagy jelölőjelzéssel helyezzük el a mosogató falra történő rögzítését.

Az elektromos fúróval ellátott jelöléseken furatokat fúrunk, amelyek átmérője és mélysége megfelel az előzetesen előkészített tipliknek. Ha a falat kerámia burkolattal díszítik, a fúrást nagyon óvatosan kell elvégezni egy speciális fúróval.

A kalapács segítségével helyezzük a lyukakat a lyukakba, amelyekbe a záróelemeket óvatosan és gondosan becsavarják. Fontos, hogy a helyük szigorúan merőleges legyen a falra.

A mosdó tálat lefüggesztjük, míg a csavarokat műanyag vagy gumitömlõkkel csavarjuk.

Ezután kommunikációt kell tennie. A lefolyó lyuk eltömődött, ami megakadályozza a vízáramlást. Ezután a lyukba, nem rögzítve, helyezze be a fém leeresztő hengereket.

Csatlakoztassa a mosogatót a vezetékhez. Ebben az esetben a főcsonk rögzítése szükségszerűen külső és belső oldalú tömítésekkel történik. Ezután csak a csavarodás történik, de semmiképpen sem húzza meg, hogy elkerülje a tányér mechanikai károsodását.

Telepítse a keverőt. Fontos megjegyezni, hogy a mosogatóba merített rész átmérője megegyezik a "tulipán" nyílás méretével.

Szerelje fel a szelepeket. Figyelembe vesszük, hogy amikor a rudat kihúzza a keverőből, a szelep bezáródik, míg amikor a rúd a reteszhez ütközik, nyitva van. A szelep nyitási zárásának beállítása a rúdra kifejtett szöggel történik.

A rugalmas vízcsövek végein anyák vannak, amelyek segítségével a keverő hideg és meleg vízhez csatlakozik. Ellenőrizzük a rendszer működését, ellenőrizve a szerkezetet a szivárgás jelenlétére.

Zárjuk a kommunikációs üreges magoszlopot, minden varrat tömítőanyaggal kezeljük a fal színében, vízvezetékben vagy átlátszó színtelenné. Ezután egy tulipánhéj telepítése teljesnek tekinthető.

Meg kell jegyezni, hogy bizonyos esetekben célszerűbb először csatlakoztatni a keverőt, és csak azt követően helyezze a tálat a konzolra. Ezenkívül, a betápláló vezetékektől függően néha jobb, ha a hullámos tömlő másik típusú szifonnal cserélődik (a konkrét információk általában a beszerzett vízvezetékszerelvény utasításai szerint állnak rendelkezésre).

A mosogató szerelvény fémből talppal történő felszerelése

A kompakt modell ilyen módosítása hasonlít a szokásos héj-tulipánhoz, de van néhány jellemzője:

 1. Mindenekelőtt helyesen kell kiválasztani az optimális magasságot a tálca rögzítéséhez. A standard paraméter 75-80 cm, de jobb, ha figyelembe vesszük a mosdókagyló használatának kényelmét.
 2. A fenti utasítások szerint lyukakat fúrnak a falba, dugókat helyeznek be, és rögzítőelemeket rögzítenek, amelyekre a tálat felfüggesztik.
 3. Ezután elvégezzük a keverő és a szifon összekapcsolását a kommunikációs rendszerekkel.
 4. Ezenkívül jelölést végeznek a félig tartó tartó rögzítéséhez; a szerkezet alsó részében lyukakat kell készíteni, kalapálni a csavarokat és rögzíteni ezt a részt úgy, hogy lefedje a csöveket.

A fél-tulip telepítésének különbsége az utolsó bekezdésben rejlik, mivel a héjrész, amely nem érte el a padlót, nem adhatja a szerkezetnek a szükséges szilárdságot és stabilitást.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a berendezés teljesítményét a telepítés során, figyelembe vesszük, hogy milyen félelmet keltő hibák.

Tipikus hibák a telepítés során

Az olyan hiányosságok között, amelyek gyakran találhatók a tulipánhéj önbeállításában, a következő hibák:

 • A mosogató lejtése. Ha felemeli a falat, és a lámpatesteket szintszabályozás nélkül szereli be, a tálat egyenetlenül lehet függeszteni. Mosogató a mosogató egyik oldalán, persze, nem díszítik a fürdőszobát. Ez a hiba kijavítása nehézségekbe ütközik: szükség van az összes alkatrész újrahasznosítására, és újra kell fúrni a lyukakat, gondosan ellenőrizve a szintet.
 • A rés a tál és a fal között. A mosogató szélének szorosan illeszkednie kell a falhoz vagy a válaszfalhoz. Ha még egy kis szabad hely marad is közöttük, folyamatosan áramlik a víz, ami előbb vagy utóbb hatással lesz a fal biztonságára. Ennek elkerülése érdekében a szerkezet felhelyezése után gondosan lezárni kell a repedéseket és a réseket.
 • Víz vagy szennyvíz szivárgás. A szivárgó víz vagy a szennyvíz komoly következményekkel járhat, beleértve az önellátást vagy a szomszédokat is. Leggyakrabban a rosszul húzódó menetes csatlakozások miatt történik. Az ilyen műveletek elvégzése után ellenőriznie kell a csatlakozást, és nagy nyomású vízzel kell ellátnia.
 • "Vándoroljon". A mosogató tulipán táljának instabilitásának oka lehet laza csavar vagy egyenetlen padló a talapzat alá. Az első esetben a probléma könnyen megoldható: csak ellenőrizni és rögzíteni kell az alkatrészek összes csatlakozását. A helyzet némileg bonyolultabb, ha a második ok feltárul.

Ideiglenesen a helyzet javítható úgy, hogy megfelelő tömítést helyez el a mosogató alá (lehetőleg szilikonok, amelyek nem néznek ki a szerkezet alól).

A nagy dudorok esetében jobb, ha a padlót egy cementkeverék segítségével szintetizálni lehet.

Hasznos videó a témában

Az alábbi videón jól látható a mosogató telepítésének módja.

Amint látja, hogy a rendelkezésre álló eszközök rendelkezésre állnak, a "tulipán" telepítése meglehetősen egyszerű. Kicsi erőfeszítés és időigényes - és a fürdőszobája díszíti az elegáns mosdót, amely hasonlít egy gyönyörű virág fejére.

Tulip shell telepítése

A cikk Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba mosogató, már beszélt a népszerű modell mosogató, a úgynevezett "tulipán", mert a hasonlóság a gyönyörű virág, amely ad egy hosszú talapzat hasonlít egy tulipán szár.

A mosogató kialakítása nemcsak az esztétikailag tetszetősnek tűnik minden fürdőszobában, de nagyon praktikus is. A "láb" -nak köszönhetően a mosdó biztonságosan rögzítve van, és még akkor is, ha rá van hajolva, nem csökken, mivel az erőt továbbítják a tartónak és tovább a padlóra.

Ezenkívül rugalmas csővezetékek forró és hideg vízhez, valamint fúvókák vagy szifonok a szennyvíz elvezetéséért a mosogatóból a szennyvízcsatornába helyezhetők. Ez a hely a lábszárra helyezett.

A tulipán-héj telepítése nem jelent különösebb nehézséget, és Ön egyszerűen elvégezheti az összes szükséges műveletet, ha az ebben a cikkben megadott tippeket használja.


A mosogató tulipán különböző tervei - mit válasszunk?

A külső hasonlóság ellenére az ilyen típusú kagylóknak még mindig vannak különbségeik a formatervezésükben, amit vásárlás előtt tudnia kell.

Azt is gondolnia kell előre: szükség van-e túlcsordulásra? Egyrészt meglehetősen kényelmes, ha valamit mosogat a mosogatóban, vizet rajzolva a dugaljba. Ezzel elkerülni fogja a fürdőszobát.


Szükséges eszköz

A telepítéshez a következő eszközre van szükség:

 • mérőszalag;
 • csavarhúzó;
 • elektromos fúró;
 • állítható csavarkulcs;
 • carob gombok;
 • fogó;
 • centrális lyukasztás;
 • betonfúró;
 • fúró a csempe (ha van egy csempe a falon);
 • kalapács;
 • szinten;
 • szilikon tömítőanyag.


A talapzat-mosogató telepítése (tulipán)

A telepítés a mosogató falhoz való rögzítését jelzi.

Ha a mag nincs a közelben, egy fúrót használhat egy karbid hegyével.

Ezt követően megfelelő méretű csavarkulcsot vagy nyílt végű csavart használva meg kell húznia a csapokat:

A lábat a padlón lévő helyre helyezzük, a mosdót pedig a lábra helyezzük, és a falról kiálló fémcsapokat helyezzük el.

Miután a mosogatót a falhoz csatlakoztatta, elkezdheti a rugalmas ellátó- és kimeneti szerelvények csatlakoztatását a meglévő vízellátó és csatornázó hálózatokhoz. A meleg és hideg vízcsatlakozások egy gömbcsapon (vagy szelepen) keresztül készülnek, hogy szükség esetén gyorsan kikapcsolják a vizet. Nagyon kényelmes olyan sarokcsapokat használni, amelyek a csövek kijáratán falra vannak felszerelve, és nagyon esztétikusnak tűnnek.

A mosogató tulipán telepítésének jellemzői

Sokan úgy döntenek, hogy a mosogatót saját otthonukba telepítik, de először helyesen kell kiválasztania. Az egyik legelterjedtebb lehetőség egy tulipánkészlet telepítése, más megoldásokhoz hasonlóan különleges tulajdonságokkal is rendelkezik.

A rajz és a héj-tulipán mérete.

Ha már van minden kommunikáció a fürdőszobában, akkor a tulipós mosogató felhelyezése előtt meg kell mérni a távolságot a padlóról a vízbevezetésbe, és ennek alapján egy bizonyos magasságú mosdót kell kapnia. Lehetséges, hogy nem állítható be a magasság abban az esetben, amikor a kommunikáció tervezése a tulipán héj telepítése után történik.

A héj-tulipán monolitikus szerkezettel vagy két részből állhat: mosdó és állvány.

Minden kommunikáció rejtve van az állványon, egy pohár támaszkodik rajta, amely szintén hozzá van erősítve a falhoz. A tervezés hiánya miatt felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy a daruk rögzített magassággal rendelkeznek, és ez nem mindig megfelelő a gyermekek számára.

Mit kell telepíteni a mosogató tulipán?

Telepítési séma sink-tulip.

 • elektromos fúró, fúró és dugó;
 • speciális szifon a "túlcsordulás" lecsapolásának lehetőségével (ha nem szerepel a tervben, külön kell megvásárolni);
 • kulcsok, csavarhúzó, kalapács;
 • építési szint;
 • fugázás (például Ceresite).

Annak érdekében, hogy a mosogató jól nézzen ki a fürdőszobában, annak színe összhangban kell lennie a mosható tapéta vagy csempe színével.

Hüvely-tulip telepítése

A mosogató telepítésének megkezdése előtt szüntesse meg a régi mosogatót. Szükség van a víz kikapcsolására és a leeresztésre. Ezután a mosogató csavarkulcsokkal csavarja ki a falról.

Most új helyet kell felkészíteni egy új tulipánhéj telepítésére. Ehhez óvatosan távolítsa el a cement maradványait a falakról és a padlóról, és ennek megfelelően a lámpatesteket a falon lyukakká alakítják. A falon lévő régi lyukakat finoman lezárják a habarccsal, és jobban illeszkednek a cementhabarcshoz, mivel gyorsan szárad.

Megfelelően mindent meg kell tenni, hogy a falon lévő rögzítőelemek és lyukak illeszkedjenek. Mosogatót kell felszerelni és meg kell jelölni a rögzítés helyeit, hogy ellenőrizni lehessen a berendezés helyességét, szükséges az épület szintjének használata. A szifont speciális rögzítők segítségével rögzítik a lábtartóra, gumi alátéteket kell használni. Először be kell helyezni a szifont, majd csak csatlakoztatni kell a vizet. Sokan ellenkeznek, és akkor, ha a tulipánja helytelenül történik, az árvizet nem lehet elkerülni. A mosogató falra történő rögzítéséhez külső segítségre van szüksége. Az anyák meghúzása nem szükséges, mivel még van egy lépés a telepítéshez. Emelje fel kissé a tálat, állítsa be a lábtartót és csatlakoztassa a leeresztő csövet a csatornába.

A tulipán telepítését követően minden rögzítőelemet rögzítettek, és a lábazathoz a kontúr mentén a padlóval összekötve a Ceresite vagy különleges ragasztóval vannak bevonva.

Tulipánok, valamint más formatervezésű mosdók, nyílásokkal rendelkezhetnek, amelyekben a daru behelyezése megvalósul, és nincsenek benne. Ha rendelkezik ilyen típusú fürdőszobával, ez biztosítja a mosogató és a fürdőkád egy csaptelep beszerelését, ebben az esetben jobb, ha a csapot lyuk nélkül választják ki a csaptelephez.

Azon túl, hogy egy ilyen mosdókagyló jól illeszkedik minden belső térbe, lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes kommunikációt a szemekből, így a tulipán felszerelése után a fürdőszobában mindig szép és szép látszik.

A tulipán héj telepítése: a mosogató nézete

Amikor az emberek javításokat végeznek a fürdőszobában, megpróbálják megváltoztatni az összes tartozékot.

Az ilyen intézkedések segítenek a kényelem elérésében minden nap.

Ezek közé tartozik a mosdókagyló.

Most a piac tele van különböző típusú és formatervezett héjakkal.

De a mosogatónak nemcsak tetszetősnek kell lennie, hanem kényelmesen, praktikusan és megfelelően telepítve is. A jelenlegi cikkben megnézzük, hogyan kell a tulipángéppel telepíteni magát.

Kilátás a Tulip mosdóba

Tulipán - mosdó egy talapzaton

A közelmúltban meglehetősen gyakori mosogató virág formájában.

A mosogató tulipán, kivéve a szokásos tálat, támogatja.

Vagyis a tál a lábán van.

Ezért van ilyen név.

Általános megjelenése hasonlít egy virágra.

Az állvány ugyanazzal az anyaggal készült, mint a tál.

Ez általában kerámia. Általában a termékek egyben készülnek.

Bizonyos fajtáknál a héjat és az állványt egymástól függetlenül kell összekötni. A mosdó tulipán elegáns megjelenésű, ezért nagyon népszerű.

Ez a design nagyon tartós, akár 20 évig is eltarthat. A fazekasság nem fél a nedvességtől. Ez a fajta mosogató jól elrejti az összes vízvezeték-kommunikációt.

Például szifon vagy csövek. Ezért a fürdőszobában esztétikus megjelenés érhető el ilyen tartozék jelenlétében. A mosogató magassága legfeljebb 85 centiméter.

Ez nagyon kényelmes, különösen akkor, ha kisgyerek van a házban. Könnyen eljuthatnak a mosdókagylóra, és mossanak kezet. A sarok tulipán mosogató egy nagyszerű lehetőség egy kis fürdőszobában.

Nem fog sok helyet foglalni és helyet takarít meg. Az ilyen típusú mosogató gyakorlatilag nincsenek hátrányai, kivéve, hogy jelenléte egy kicsit több helyet igényel, mint egy hagyományos mosogatóhoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő mosdót

Hogyan telepítsek egy tulipán kagylót a saját kezével? Telepítés előtt, tegye meg a megfelelő tartozékot.

Ultramarin vízvezeték-termékek

Ez nagymértékben függ a helyiség négyzetétől, valamint a csövek és tömlők számától. Különös figyelmet kell fordítani az ilyen pillanatokra:

 • Mosogató, hogy jobban válassza a berendezés túlfolyó rendszerét. Ez segít elkerülni a szomszédokkal kapcsolatos problémákat váratlan helyzetben.
 • Amikor a mosdónak meg kell javítania az összes kommunikációt, minden típusú mosogató meg fog tenni. De ha a csövek cseréjét nem tervezik, akkor meg kell mérni a padló és a cső közötti távolságot. Ez segít meghatározni a szükséges állvány magasságát a mosogató alatt.
 • Ezenkívül fontos, hogy kitaláljon a talapzat szélességével. Minden csövet el kell rejtenie a szeméből. Ezért a süllyesztett csövek szélességét is mérni kell.
 • A mosogatóval együtt egy szifont kell választani, mivel általában nincs benne. A mosdó megvásárlásakor jobb helyszíni felvenni.

Most a piac tele van hatalmas modellekkel. Ne tegyen nagy erőfeszítéseket, hogy válasszon valamit a fürdőszobájáért.

Fontos, hogy a mosdó harmonikusan illeszkedjen a belső térbe és a helyiség teljes terébe. Ideális esetben el kell rejtenie az összes csövet az illető látómezőjéből.

Telepítési eljárások

Egyes kézművesek kíváncsiak arra, hogyan telepítsenek egy tulipánhéjat a fürdőszobában. Ez az eljárás nem igényel speciális ismereteket és készségeket.

Itt a legfontosabb az, hogy ragaszkodjunk egy bizonyos cselekvési tervhez:

 • Az első dolog, hogy készítsen egy eszközt. Itt kell: egy csavarhúzó, egy csavarkulcs, egy kalapács, egy fúró, egy szint, tüskék és távtartók.
 • Ezután meg kell találni egy helyet a csavarok rögzítéséhez. Ehhez a tartozék a felületre vonatkozik, és a jelek a lyukakon keresztül készülnek. Csak a hely pontos meghatározása után veheti fel a fúrót.
 • Előzetesen egy szifont kell elhelyezni a tulipántálcába.
 • A mosogató a falhoz van rögzítve, a csavarokat nem szabad azonnal meghúzni, csak annyira csali. A tálca középpontjában állványt vagy lábat kell rögzíteni. Itt a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy a hullámos leeresztő cső visszavonul a csatornába. Az egyszerű szavak a szilva.
 • Miután mindent lemerült, folytasd a tartozék rögzítését. Ehhez a csavarokat meg kell feszíteni.
 • Jobb, ha az ízületeket azonnal eloszlatják a mosogató és a fal között egy speciális átlátszó tömítőanyaggal. Ez segít megelőzni a vizet és a nedvességet. Mi gátat képez a jövőben?
 • És az utolsó lépés a mixer telepítése. Ez általában nem jelent problémát.

A telepítés befejezése után azonnal ellenőrizni kell a tartozék szivárgását. Ehhez csatlakoztathatja a leeresztő dugót és kaphat vizet. A megfelelően felszerelt mosdókagyló kényelmet és komfortot kölcsönöz a fürdőszobának.

A videó bemutatja egy mosogató beépítését egy állvánnyal:

Észrevette a hibát? Válassza ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter gombot, hogy elmondja nekünk.

Tulipánok telepítése a fürdőszobába

A többi szobával együtt a fürdőszoba is elrendezést igényel. Milyen díszeket kell használni, és milyen bútorokat kell rendezni ebben a szobában - minden apartman tulajdonosa saját maga dönt. A fürdőszoba egyik alkotóeleme vízvezeték szerelvény. A tulajdonosok kiválasztásakor, akik számára a gyakorlatiasság fontos, elsősorban olyan paraméterekre koncentrálnak, mint a kényelem és a kényelem a működés során.

Ezek a követelmények a kagylókra is alkalmazhatók. És ez érthető, mert valaki naponta többször használja őket. Ezért persze azt akarja, hogy kényelmesen használják őket.

Ha megnézi az összes tároló felszerelést, akkor megtalálja a különféle mosogatók, különböző anyagokból, különböző minták és alakzatok.

Sokan nem tervezik a tervezési élvezeteket, és választják a klasszikus változatot - a tulipánhéjat. Ezeknek a termékeknek saját előnyeik vannak. A legfontosabbak a következők:

Az ilyen mosogató használata a fürdőszobában lehetőséget kínál arra, hogy elrejtse a csöveket, és jó hangulatot teremtsen e szobában. Az elmúlt évtizedben az ilyen kagylók formája jelentős változásokon ment keresztül. Az ilyen termékek gyártói javították őket, és modern megjelenést biztosítottak számukra.

Típusok és anyagok

Az ilyen héjak előállításához különböző anyagokat használnak. Természetesen mindegyikük nagyobb vagy kisebb irányba hat a termék költségére. A tulipán héj gyártásához jelenleg a következő anyagokat használják:

 • Mesterséges akril vagy természetes kő. Az ilyen anyagokból készült termékeket elitnek kell minősíteni. Az árcédulák megfelelőek;
 • Porcelán. Az anyagból készült mosogató olcsóbb, mint egy természetes kő, ugyanakkor rendkívül megbízható;
 • Vízalatti fajansz. Az ezen anyagokból származó termékek a leginkább megfizethetők. Azonban erős mechanikai hatásokkal, repedések és forgácsok jelennek meg a felületükön. De könnyen tisztíthatóak. A szennyeződések eltávolítása érdekében bármilyen mosószert használhat;

Ha a színösszeállításról beszélünk, akkor a boltokban a leggyakrabban fehér, rózsaszín, krémszínű árnyalatú modelleket kínálnak. Néha fekete vagy festett tulipánokat talál. Ha keresel, megtalálhatsz más színeket és modelleket is.

A tulipánhéjak és más terméktípusok közötti különbségek egyike, hogy mind a méretükben, mind a formájukban széles választékban kaphatók a piacon. Ez lehetővé teszi különféle helyiségekben történő kivitelezésüket, beleértve a kis méretű fürdőszobákat is.

Ha az Ön lakásában ez a helyiség nagy, akkor ebben az esetben a terméket vastag falakkal és masszív lábgal kell elhelyezni. Ők biztosítják a tulipán szükséges arányát. A kis szobák esetében a legjobb, ha kifinomult dizájnt használnak. Az ilyen fürdőszobában való elhelyezésük a kifinomult és különleges bájjal büszkélkedhet.

Jelenleg a kagyló tulipánok kétféleképpen oszlanak meg:

A héj, amelynek összetett féloszlopa, tisztán dekoratív funkciót végez. A térdtömlő elrejtésére szolgál. Pusztán vizuálisan, úgy néz ki, könnyű és tágas design. Horgonycsavarok tartják, amelyek megütik a falat és megtartják ezt a szerkezetet. Ezért, ha úgy döntesz, hogy ilyen mosdót helyez a fürdőszobába, akkor a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie.

A teljes oszlop feltételezi a héjak súlyát. Csavarokkal rögzítik, amelyek biztosítják a szerkezet megbízható rögzítését.

tervezés

Minden fürdőszobában a belsõ mosogató tulipán jól néz ki. Különösen jól illik a klasszikus stílusú designhoz, így egy mosdókagyló tökéletesen illeszkedik minden bútorhoz.

Érdemes megemlíteni, hogy az ilyen típusú termékek festéssel vagy díszítéssel díszíthetőek. Egy oszlopos tulipán nagyszerű megoldás a történelmi és modern belső térben:

A minimalizmus vagy csúcstechnika stílusában készült fürdőszobákban a legmegfelelőbb megoldás - az oszlopos mosogató. Ha a fürdőszoba mély, akkor a terméket egy talapzaton kell elhelyezni, ami természetesen a telepítés során nehézségekbe ütközik. Meg kell jegyezni, hogy ezeknek a termékeknek a felszerelése mind a hajókon, mind a teljesen sík padlófelületen történhet.

A harmónia biztosítása érdekében ebben a teremben meg kell felelni egy bizonyos stílusnak. Hasznos figyelembe venni, hogy mennyire illeszkedik a tulipán mosogatója a fürdőszobai belső tér egyéb elemeivel.

Optimális, ha a kiválasztott mosogatógépet jól összeillik a szekrények, éjjeliszekrények és a helyiség egyéb elemei. Erre figyelmet kell fordítani, hogy egy ökológiai belső tér kialakuljon. A vízvezeték üzletekből származó tulipánkat ugyanabban a stílusban kínálják. Telepítésük a fürdőszobát komplett megjelenésűvé teszi, komfortérzetet teremt.

Telepítési tippek

Lehetőség van egy tulipánhéj telepítésére. A szakértők azonban nem javasolják ezt a munkát egyedül. A telepítés helyes végrehajtása és extra erőfeszítés nélkül célszerű meghívni egy asszisztenst. Az a helyzet, hogy a telepítési folyamat során nehézségek merülhetnek fel, amelyeket egyedül nem lehet kezelni.

Eszközök és anyagok

A tulipán héja kiváló minőségű telepítéséhez a következő eszközökre és anyagokra van szüksége:

 • összetétel Ceresite, használhatja a színt, kívánatos az anyag kiválasztása a lábak színe alatt;
 • elektromos fúró, ha nem, akkor kéziszerszámokat használhat. Szüksége lesz egy szükséges fúróra is;
 • két dugó és zárójel;
 • hogy a mosogató tulipánban levő szifon nem tartozik egy mosogató-készletbe;
 • kulcsok;
 • kalapács;
 • Csavarhúzóval.

Amikor elkészült az összes eszköz, közvetlenül a mosogató telepítéséhez vezethet.

A munka szakaszai

 • Először is, a mosdókagylónak a fürdőszobába való elhelyezésének helyén víz és szennyvízcsöveket kell bevinni.
 • Ezután mérni kell a padló és a mellékelt víz szelepek közötti távolságot.
 • Ha meg van győződve arról, hogy a méretek egymáshoz közelednek, akkor csatlakoztassa az mosdót a falhoz, és jelölje meg a rögzítés helyeit.
 • Továbbá, a fúró segítségével több lyukat kell a megjelölt helyen elhelyezni. Akkor pár csavarral kell vezetni.
 • Ezután a mosogató a fali konzolhoz vagy tüskékhez van rögzítve.
 • Ezenkívül a lábazattal is elvégezhető a rögzítése. Néha egy rejtett mountot használhatunk egy tulipánhéj felszereléséhez. Ez arra szolgál, hogy a lábat ne húzza le oldalra, és a héjszerkezet nem szorul nagy terhelés mellett a terméken.
 • A keverőt szifonnal csatlakoztatjuk. A mosogató rögzítése után a szifon használatával a terméket a szennyvízcsatornához kell csatlakoztatni. Ezután hajlékony kábelezéssel csatlakoztassa a keverőt a vízellátáshoz. Meg kell mondani, hogy ebben a sorrendben minden fellépést el kell végezni. Ha először csatlakoztatja a lefolyót és ellenőrzi, hogy működik, akkor megoldhatja a problémát, és elkerülheti a fürdőszobának az átadását a termék használata közben.
 • Ha mosdót vásárolt egy talapzattal, akkor azt biztonságosan rögzíteni kell a falra. Átlátható tömítőanyag szükséges a lábak és a mosogató csatlakozásának kezeléséhez. Ez növeli a tulipán életét.

Érdemes megjegyezni, hogy a tulipánhéjban a keverő beszereléséhez szükséges lyukak süketnek. Ha a szovjet stílusú vezetékeket a fürdőszobába telepíti, akkor ebben az esetben jobb, ha egy modellt használnak lyuk nélkül.

csere

Ha úgy dönt, hogy az öreg tulipánhéjat egy újra cseréli, akkor ugyanazokat az eszközöket kell használni, mint a termék telepítésekor.

A boltban meg kell vásárolni egy mosdót, kiegészítőket és minden anyagot, amelyre a csere során szükség lesz. Az összes vásárlást ellenőrizni kell, hogy hiba esetén anyagot adhasson vissza az áruházba.

Amikor az összes megvásárolt termék és anyag a lakásban van, a régi formatervet egy mosdóval kell eltávolítani, hogy új termékkel helyettesítse.

A munka azzal kezdődik, hogy a lefolyó le van választva. A csapokat előzetesen meleg és hideg vízzel kell lezárni. Ha a mosdót csavarokkal rögzítették a falra, csavarkulccsal ki kell csavarni. Ezután lazítani kell a tulipán szárat.

Amikor a mosogató és a tulipán eltávolításra kerülnek, új helyet kell készíteni egy új mosdó beépítésére. A régi ragasztószerkezetet spatulával távolítjuk el. Ezután a fal készen áll az új mosdó rögzítésére. Ebben az esetben, ha a magasság és a kapcsolócsavarok közötti távolság nem esik egybe, akkor semmit sem kell megváltoztatnia. De ha vannak különbségek, akkor készítenie kell a webhelyet az új specifikációnak megfelelően.

Az új lyukak fúrása megtörténik, ezáltal megváltoztatva az új mosdókagyló szintjét. Ezt követően egy ceruzát használnak, amelynek célja egy új dugó rögzítése. A termék eltávolításához összetétele Ceresite szükséges. Különböző abban, hogy gyorsan szárad. Ez kiküszöböli a munka hosszú szünetét.

A tulipán lábának felszerelése után szereljük fel. Ebben az esetben a falon és a mosogatóban lévő lyukaknak meg kell egyezniük. Ezt meg kell győződnie a fal lyukainak fúrásával.

A termék telepítésekor összeállíthatja a szifont, és műanyag alátétekkel rögzítheti a mosogatóba. A szifon felszerelésénél ne felejtse el használni a gumi alátéteket a szigeteléshez. A húzás elkerülése érdekében érdemes kézzel húzni. Ezután propellerekkel folytathatja a rögzítést a falhoz. Két csavart szerzünk, ez lehetővé teszi, hogy egy tulipán lábat helyezzen el.

A lábak szerelésekor kissé fel kell emelni a mosogatót. Ehhez és a csavarokhoz nem kell csalódni, és nem szorul túl szorosra. Ezután a hullámosított szifoncsövet a láb belsejébe helyezzük, majd egy speciális lyukon keresztül vezetjük. A láb behelyezésekor szükség van egy csatorna tömítésére a csőbe egy tömítőgyűrűvel.

Munkavégzéskor biztosítani kell, hogy a gyűrű szorosan illeszkedjen. Ha vannak eltérések, technikai kést használhat. Készítsen egy cementhabarcsot, hogy később kenni tudja vele a lábszárakat. Ezenkívül a lábat felerősítik és rögzítik a tengelykapcsoló csavarokkal, és oldattal kezelik.

következtetés

A mosogató tulipán dekoráció lehet a fürdőszobában. Örülök, hogy kényelmesen használhatja a vizet. Ha a mosdó a helyiségben régi, akkor elegendő egy új termék megvásárlása és telepítés után a fürdőszobája belseje teljes és nagyon szép lesz.

Ha nem biztos benne, hogy egy tulipánhéj telepítésével önállóan megbirkózik, akkor meghívhat egy szakembert, aki rövid idő alatt minőségi munkát végez majd a termék telepítésénél.

Hogyan telepítsek egy tulipánhéjat a fürdőszobában saját kezűleg, videóval

Az építőanyagok és berendezések piaca minden kívánságra és színre vonatkozik, a vevő kérésére. Ezért a korunk megfelelő formatervezésének, színeinek, formáinak felvetése nem jelent nehézséget. A mosdó - tulipán a fürdőszobában nyerő lehetőség lehet.

Mi a tulipán mosdó

A "tulipán" mosdó neve a virágalak miatt kapott. A szerkezet felépítése magában foglalja a talapzatot (a mosdó rövidebb verzióját tartalmazó félpótkocsik is vannak), és a tényleges mosogató kerekítve van. Az ilyen mosdó előnyei közé tartozik az erõsség és a tartósság, az összes kommunikáció csõ, a szifon esztétikailag egy állvány mögött rejtõzik, és a csapok beszerelése közvetlenül a mosogató mögött történik, amely a falra van szerelve. Ennek megfelelően, hogyan kell telepíteni egy tulipán kagyló könnyen érthető, és ezt a folyamatot viszonylag egyszerű. Sajnos, a rögzített magasság miatt a tulipán nem kisgyerekek számára praktikus, de itt a kicsi állványok a kicsiak kényelméül szolgálhatnak.

A mosogató-tulipán megfelelő választás

A tulipán közvetlen kiválasztása a fürdőszoba méretétől és a kommunikáció méretétől függ. Ha a fürdőszobát a csővezeték és a szennyvízcserék cseréjével kívánja átdolgozni, minden olyan lehetőség, amely felkeltette a figyelmet, megteszi. Ha meg szeretné tudni, hogyan kell egy tulipán mosdót telepíteni a fürdőszobában, hogy megváltoztassa az előző tervet, akkor a padlóról a vízvezetékekhez való távolsággal kell működnie, és azt is meg kell becsülnie a talapzat szélességével, hogy elrejtse az összes kommunikációt a kíváncsiskodó szemekből. Lehet, hogy gondoskodnia kell a leeresztő szerelvények megvásárlásáról, mert általában nincs szivattyú mosogatóval ellátva. Nos, nem rossz, ha a mosogató fel lesz szerelve egy "túlcsordulás" rendszerrel, amely a jövőben lehetővé teheti a szomszédokkal kapcsolatos problémák elkerülését.

A modern modelleknek köszönhetően a legjobb lehetőség kiválasztása nem jelentős. Csak azt kell gondosan meghatározni a kívánt méretet, és megnézni, hogy a termék mennyire harmonizálja a fürdőszoba méretét.

A mosogató megfelelő telepítésének fő szakaszai

Az ilyen mosdó kialakításának bonyolultsága miatt különleges felszerelést nem igényelnek. Ezenkívül megtekintheti a tulipánhéj telepítésével kapcsolatos videót is, amelyet a részletes utasítások után kínál.

 • Először is, egy tulipán telepítéséhez kalapáccsal, csavarhúzóval, csavarkulcsokkal, szinttel, fúróval vagy fúróval, dugóval, bővítőcsavarokkal kell rendelkeznie.
 • Másodszor, fontos, hogy helyesen azonosítsák a falon lévő lyukak helyeit, amelyeknek egyértelműen meg kell egyezniük a mosogató rögzítőcsavarjainak lyukakkal. Ehhez egyszerűen csatlakoztassa a mosogatót a falhoz, és végezze el a megfelelő méréseket, majd vegye fel a fúrógépet.
 • A mosogató táljának lefolyója mellett a szifont a csavarokra tömítik, amelynél a tömítéssel ellátott háló rossz oldalon van rögzítve. A tulipánhéj javasolt videoinstallációs telepítése önmagáért teszi, hogy segítsen többet megtudni egyes részletekről.
 • A csatlakozócsavarokon kissé, szigorítás nélkül a tulipán tálat csavarozzák a falhoz, amelynek központi része alatt az állvány rögzítve van. Itt fontos megjegyezni egy hullámos szifoncső kimenetét a csatorna-elvezető csőbe az állvány alján lévő speciális nyíláson keresztül.
 • Ezután egy helyesen beszerelt talapzatot egy tálcával szorosan rögzíteni kell a falon az alátétekkel ellátott csavarokkal. A tál és az aljzat csatlakozásai, a mosogató csatlakozói a falhoz, hogy megakadályozzák a víz bejutását, különleges szilikon átlátszó tömítőanyaggal kezelhetők.
 • A munka végső lépcsője a keverő egyszerű csatlakoztatása a vízvezetékekhez.

Óvatosan és következetesen elvégezte a tulipán önszerelésére irányuló munkát, nem csak átalakítja a fürdőszobát, hanem egy lakatos szolgáltatásait is.